Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

četrtek, 24. december 2015 Objavljen je razpis Erasmus+ za 2016-17 (študij in praktično usposabljanje v tujini)

Objavljen je razpis Erasmus+ za študente. Omogoča prijave za študij in praktično usposabljanje v tujini med 1.6.2016 in 30.9.2017. 

Rok za prijave je 21.1.2016.

Razpis z vsemi prilogami in navodili je dosegljiv na povezavi tu


ponedeljek, 21. december 2015 Praznični urnik knjižnice TeMeNa

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo knjižnica od 24.12.2015 do 01.01.2016 zaprta. Vračilo gradiva je možno dne  24.12.2015 med 08:00 in 11:00 na Referatu za študente UP FAMNIT (Glagoljaška 8). Za podaljšanje roka izposoje gradiva pišite na e-naslov temena@upr.si

Zahvaljujemo se za razumevanje,

Knjižnica TeMeNa


četrtek, 17. december 2015 Podpora za izmenjave v Švici

Švicarska nacionalna agencija je objavila možnosti sofinanciranja štipendij za mobilnosti v Švico in iz nje. Ta država namreč ne sodeluje v programu Erasmus+ kot partnerska država, zato sami ponujajo dodatne štipendije. 

Visokemu šolstvu so namenili 15,5 milijona evrov, s čimer bodo podpirali tako vhodne kot izhodne mobilnosti študentov in osebja. 

Slovenci, ki odhajajo na izmenjavo v tujino lahko pridobijo 390 EUR štipendije na mesec. Več si lahko preberete tu


sreda, 16. december 2015 Sprememba uradnih ur knjižnice v petek, 18.12.2015

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo v petek, 18.12.2015 zaprta.
Knjige bo mogoče vrniti v referatu za študente UP FAMNIT, med 8. in 11. uro. Za podaljšanje izposoje gradiva lahko pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


petek, 11. december 2015 Še 5 dni časa za prijave na razpis za štipendije za študijske obiske v tujini

V torek, 15.12.2015 se izteče rok za prijave za štipendije za študijske obiske dijakov in študentov v tujini. Študijski obiski vključujejo tako študij kot praktično usposabljanje. 

Višina štipendije je omejena na 70 € / dopolnjen teden za bivanje (vendar največ 1.750 €) in do 500 € za potne stroške. Potnih stroškov ne morete uveljavljati za države EU, EGP in Bosno in Hercegovino, Srbijo, Črno Goro, Kosovo, Makedonijo, Albanijo in Turčijo. 

Obiski se morajo pričeti najkasneje 29.2.2016, študenti pa morate v tujini preživeti vsaj 3 tedne. 

Več o samem razpisu je dosegljivo na povezavi tu

Dodajamo še obvestilo Konfucijevega inštituta Ljubljana, ki sporoča, da je na razpis možna tudi prijava za udeležbo na poletni šoli kitajskega jezika v Šangaju (http://shanghai.si/domov/stipendija/).


petek, 11. december 2015 Natečaj »Podjetna Primorska 2016«

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske d.o.o. v sodelovanju z Univerzo na Primorskem ob podpori Agencije SPIRIT Slovenija tudi letos organizira natečaj za najboljšo podjetniško idejo primorske regije Podjetna Primorska 2016, ki bo potekal od decembra 2015 do maja 2016.

V okvira natečaja se obravnava inovativne poslovne ideje, ki so zanimive za gospodarski sektor Primorske in predstavljajo možnosti za investiranje. Natečaj je namenjen podjetnim študentom, raziskovalcem, akademikom in drugim posameznikom ali skupinam s Primorske, iz zamejstva in ostale Slovenije. Na natečaj se lahko prijavi posameznik, skupina ali pravna oseba, sodeluje pa lahko v treh kategorijah:

 • OPTIMIST: prijavitelj nima predhodnih podjetniških izkušenj,
 • NAVIGATOR: prijavitelj že ima predhodne podjetniške ali vodstvene izkušnje,
 • REKTORJEVA NAGRADA: prijavitelji so študentje, diplomanti, raziskovalci in pedagoški delavci UP.

Strokovna komisija bo izbrala do 15 finalistov, razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad pa bo potekala 26. maja 2016. Nagradni sklad znaša 30.000 EUR.

Rok za prijavo (oddaja opisa poslovne ideje) je 31.1.2016. Več informacij, pogoje razpisa in prijavnico dobite na  www.uip.si, ki jo izpolnjeno oddajte na info@uip.si.

Vabljeni k udeležbi!


ponedeljek, 7. december 2015 Mednarodna konferenca SPBOPEN 2016 v Rusiji

Študenti vseh stopenj in mladi raziskovalci ste vabljeni, da se udeležite tretje Mednarodne šole in konference "Saint Petersburg OPEN 2016" na temo optoelektornike, fotonike, strojništva in nanostruktur. 

Dogodku predseduje Nobelov nagrajenec za fiziko iz leta 2000 in podpredsednik Ruske Akademije Znanosti Zhores I. Alfredov. 

Konferenca bo potekala v Saint Petersburgu med 28. in 30. marcem, izvlečke pa je potrebno oddati do 21. februarja 2016. 

Udeležba je brezplačna. 

Več informacij si lahko preberete v letaku in v knjižici


ponedeljek, 7. december 2015 Vabilo na 59. znanstveno konferenco »Open Readings 2016«

Univerza v Vilniusu (Litva), Fakulteta za fiziko organizira 59. znanstveno konferenco za študente fizike in naravoslovja »Open Readings 2016«, ki bo potekala od 15. do 18. marca 2016.

Prijavijo se lahko študentje dodiplomskega, podiplomskega ali doktorskega študija, ki želijo predstaviti svoje raziskave. Prostih mest je več kot 300, udeležba pa je brezplačna. Rok za prijavo je 5. februar 2016.

Več informacij najdete na spletni strani konference in v priponki.

Vabljeni!


petek, 4. december 2015 Vabilo na podjetniško delavnico za nezaposlene mlade diplomante Univerze na Primorskem

UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju s Kariernim centrom UP in Zavodom RS za zaposlovanje Območna služba Koper organizira Podjetniško delavnico za mlade diplomante Univerze na Primorskem, ki so vpisani v evidenco nezaposlenih na območju Območne službe Koper. Delavnica bo potekala v torek, 8.12.2015, ob 9:00 uri, v kariernem središču (Zavod RS za zaposlovanje, Koper).

Program delavnice je namenjen spodbujanju in načrtovanju razvoja lastne kariere v smislu spoznavanja podjetništva. Pri tem bodo predstavljene in podane kvalitetne informacije in znanja, ki so trenutno zelo popularna v podjetništvu, z namenom, da se mladi diplomanti, ki želijo svoje ideje in zamisli razvijati ali spoznati podjetniško okolje pravočasno vključijo v podporne storitve UIP Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske.

Število udeležencev je omejeno na največ 12 mladih diplomantov. Prijavite se lahko na info@uip.si, več o delavnici pa si lahko preberete v priponki.

 

Vabljeni!


petek, 4. december 2015 FAMNIT-ovo Brucovanje 2015

Spoštovani!

V sredo, 9. 12. 2015, bo potekalo težko pričakovano FAMNIT-ovo Brucovanje s skupino Night Express in študentskimi cenami pijač!

Night Express ali NEx je skupina, ki jo sestavlja šest članov, katere repertoar je zasnovan na rocku in funku. NEx bodo s svojim energičnim nastopom in igranjem avtorskih pesmi ter znanih priredb (Dubioza Kolektiv, SARS, Plavi Orkestar, Bijelo Dugme, svetovno znanih rock in ostalih hitov), zagotovo poskrbeli za pravo vzdušje in pravi študentski žur!

Pred nastopom skupine vas bo ogrel DJ Ney, dogodek pa bo povezoval stand up komik Aleš Novak.

Kot vsako leto, bo tudi letos potekalo tekmovanje za Naj bruca, vse tekmovalce pa čakajo bogate nagrade!

Vstopnina: 1€ po 24. uri! Izkupiček vstopnin bo šel v sklad za socialno ogrožene študente UP.
 

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/1649360331994055/

Vljudno vabljeni!

ŠS UP FAMNIT


petek, 4. december 2015 Startup vikend UIP za študente Univerze na Primorskem

UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju s strokovnjaki Univerze na Primorskem organizira »Start-up vikend« za študente vseh članic Univerze na Primorskem, ki bo v petek in soboto, 11.12. – 12.12.2015, v prostorih UIP (Poslovni objekt Ogrlica, Ferrarska 8, Koper).

Program start-up vikenda je delavniškega tipa, ter je namenjen spodbujanju k inovativnosti in razvoju konkretnih podjetniških idej. Pri tem bodo predstavljene in podane kvalitetne informacije in znanja, ki so trenutno zelo popularna v podjetništvu, z namenom, da se študentje, ki želijo svoje ideje in zamisli razvijati ali spoznati podjetniško okolje pravočasno vključijo v podporne storitve UIP Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske.

 »Start-up vikend« bo organiziran v dveh dnevih z možnostjo uporabe prostorov do 24h dnevno. Priporoča se uporaba lastnega prenosnega računalnika. Prostori so opremljeni z Wi-fi omrežjem, delo pa bo organizirano v skupinah.

Izpolnjeno prijavnico je potrebno oddati do srede, 8.12.2015, na e-naslov andrej@uip.si, več o programu pa si lahko preberete v priponki. Število udeležencev dogodka je omejeno.

Vabljeni!


petek, 4. december 2015 UIP organizira tematsko delavnico CrowdFunding

UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske organizira tematsko delavnico CrowdFunding za študente, startupovce in tiste, ki jih zanima mnižično financiranje, ki bo potekala v sredo, 9.12.2015, ob 17:00 uri, v prostorih UIP (Ferrarska 8, Koper).

Na delavnici boste spoznali osnovne principe in ozadje množičnega financiranja, predvsem pa boste imeli priložnost spoznati dva konkretna primera dobre prakse s strani vabljenih gostov, kot tudi z njimi izmenjati poglede in komentarje. »Crowdfunding« je v svetu prepoznan kot odlična metoda za učinkovito testiranje trga, saj se sredstva pridobivajo le od tistih, ki si produkt resnično želijo. Na ta način z nastopom na platformah za množično financiranje lahko na edinstven način testiramo trg.

Izkušnje uspešnih slovenskih projektov bosta predstavila Blaž Ažbe, podjetnik s projektom žepnih ur Itero in Matej Rodela, podjetnik s projektom Trobla.

Prijavo pošljite na naslov info@uip.si, več o delavnici pa si lahko preberete v priponki.

Vabljeni!


četrtek, 3. december 2015 PREDSTAVITEV: Možnosti študijskih izmenjav v Rusko federacijo

Ruski center znanosti in kulture bo v sredo, 9.12.2015 na UP FHŠ v predavalnici LEVANT 3 predstavil možnosti študijskih izmenjav v Rusko federacijo. 

Dogodek bo trajal približno uro in pol, tekom predstavitve, pa bodo predstavljene tudi novosti študijskih izmenjav. Študentom so na voljo semestrske in letne štipendije ter poletne šole. 

Predstavitev bodo popestrili vtisi študentov UP, ki so se pred kratkim vrnili iz študijskih izmenjav.

Na dogodku bo prisoten tudi novi direktor Ruskega centra znanosti in kulture, g. Jurij Meteljov, ki želi osebno spoznati študente UP, ki se zanimajo za Rusijo.

Predstavitev bo potekala v slovenskem jeziku. 


četrtek, 3. december 2015 Google razpisal štipendije za študentke

Google Anita Borg Memorial Scholarship: EMEA razpisuje štipendije za Evropo, bližnji Vzhod in Afriko za vse študentke računalniških ali drugih tehničnih smeri, ki so v letošnjem študijskem letu 2015/2016 vpisane na univerzo ali se nameravajo vpisati v naslednjem študijskem letu 2016/2017.

Prijavijo se lahko študentke, ki imajo ustrezno znanje, sposobnosti vodenja ter željo po povečanju udeležbe žensk v računalništvu. Štipendija za prihodnje leto znaša 7000 €.

Prijave so možne najkasneje do 31. decembra 2015.

Vabljene!


sreda, 25. november 2015 Sprememba uradnih ur knjižnice v ponedeljek, 30.11.2015

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo v ponedeljek, 30.11.2015 odprta le med 10. in 12. uro.
Knjige bo mogoče vrniti tudi v referatu za študente UP FAMNIT, med 8. in 10. uro. Za podaljšanje izposoje gradiva lahko pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


sreda, 25. november 2015 Vabilo na mednarodno konferenco Umeščanje Slovenije v evropski visokošolski prostor

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) pripravlja dvodnevno mednarodno konferenco s področja visokega šolstva z naslovom Umeščanje Slovenije v evropski visokošolski prostor - od kod prihajamo in kam želimo, ki bo potekala v sredo in četrtek, 2. in 3. decembra 2015 v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Glavna tema konference bo pogovor o viziji slovenskega visokega šolstva. Prvi dan bodo udeleženci vabljeni k sodelovanju v okviru štirih vzporednih okroglih miz na temo kakovosti visokega šolstva, študentskega aktivnega sooblikovanja visokošolskega prostora, učnih izidov ter financiranja visokega šolstva. Drugi dan konference pa bo potekal v okviru diskusije o pavicah študentov v zakonodaji in praksi ter s štirimi delavnicami o vključevanju študentov v znanstveno-razsikovalno delo.

Udeležba na konferenci je brezplačna. Program konference, predstavitev tujih predavateljev ter prijavnica so dostopni na spletni povezavi.

Vabljeni!


sreda, 25. november 2015 Vabilo na slavnostno podelitev priznanja Mentor leta 2015

Društvo mladih raziskovalcev Slovenije (DMRS) letos že 7. leto zapored organizira podelitev priznanja najboljšemu mentorju doktorskim študentom – Mentor leta 2015, ki bo v ponedeljek, 30. 11. 2015, ob 19. uri v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Letos so za omenjeno priznanje prejeli več kot 50 nominacij med katerimi je Komisija za izbor vlog izbrala letošnjega dobitnika nagrade. Namen dogodka pa ni zgolj zahvala vsem dobrim mentorjem za njihovo požrtvovalno delo, temveč tudi mreženje v sproščenem vzdušju med »mladimi« raziskovalci in doktorskimi študenti na eni in že uveljavljenimi odličnimi raziskovalci na drugi strani.

Več informacij o dogodku ter prijave so možne na spletni strani dogodka.

Vabljeni!


torek, 24. november 2015 Vabilo na prvi hackathon

Transparency International Slovenia, Inštitut Jožef Stefan in Virostatiq.si pripravljavajo prvi hackathon, ki bo potekal v soboto, 5. decembra 2015 od 10.00 – 17.00 v Kreativnem centru Poligon na Tobačni ulici 5 v Ljubljani.

Študenti boste en dan preživeli s strokovnjaki s področja informacijskih tehnologij in s svojimi predlogi sodelovali pri razvijanju inovativne platforme za zagotavljanje večje transparentnosti države. Vsekakor se bo tudi igralo s kodo platforme in izvajalo analize s pomočjo velikih baz podatkov.

Prijavite se lahko na info@transparency.si, udeležba pa je brezplačna. Več informacij najdete v priponki.

Vabljeni!


petek, 20. november 2015 Štipendije Indijskega sveta za kulturno sodelovanje (ICCR) 2016/17

ICCR razpisuje tri (3) štipendije za slovenske študente v okviru naslednjih shem za študijsko leto 2016/17: 

 • 1x Splošna kulturna štipendijska shema (GCSS)
 • 2x Štipendije programa za kulturno izmenjavo (CEP)

Rok za prijave je 31.12.2015, več informacij pa je na voljo na spletni strani Veleposlaništva Indije v Ljubljani


petek, 20. november 2015 Le še 10 dni časa za prijave na CEEPUS izmenjave

Študenti, ki se želite udeležite CEEPUS izmenjave imate le še 10 dni časa za prijave. 

CEEPUS je Srednjeevropski program izmenjav za univerzitetne študente. V našem prostoru je to drugi največji program mobilnosti (za Erasmus+), v njem pa sodelujejo 16 držav Srednje in Jugovzhodne Evrope. Deluje na osnovi mrež. 

UP Famnit ne sodeluje v nobeni mreži, tako da imate študenti možnost prijave kot ti. freemoverji. Pogoj je, da vas je gostujoča institucija pripravljena sprejeti na izmenjavo. Freemover študenti se lahko udeležite izmenjave v poletnem semestru. 

Rok za prijavo je 30.11.2015.

Štipendije dodeljujejo države, v katere odhajate in v večini primerov omogočajo poleg same štipendije še brezplačno nastanitev. 

Prijave potekajo spletno. Na spletni strani pa lahko najdete tudi dodatne informacije: https://www.ceepus.info/default.aspx

Za dodatne informacije je na voljo Pisarna za Mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje UP Famnit, kjer se lahko zglasite osebno, oziroma pošljete sporočilo na international@famnit.upr.si


četrtek, 19. november 2015 2 doktorski mesti na TU Delft

Tehniška Univerza v Delftu, Fakulteta za arhitekturo in grajeno okolje je razpisala dve doktorski mesti za delo v raziskovalni skupini urbanih sistemov in dinamike, ki jo vodi dr. Evert Meijers.

Razpis ponuja polno plačani poziciji za poln delovni čas. 

Več informacij je dosegljivih tu


četrtek, 19. november 2015 Vabilo na usposabljanje "Young people, culture and institutions"

Mednarodni študijski center za mladinsko kulturo, ki deluje v okviru Oddelka za humanistiko Univerze v Trstu vabi k sodelovanju na usposabljanju "Young people, culture and institutions", ki bo potekalo od 9. do 11. decembra v Trstu.

Več informacij o usposabljanju najdete na tej povezavi.


četrtek, 19. november 2015 Univerzitetni inkubator Primorske organizira Start-up vikend

UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju s Fakulteto za management UP organizira Start-up vikend za študente vseh članic Univerze na Primorskem, ki bo v petek in soboto, 27.11. – 28.11.2015, v prostorih UIP (Poslovni objekt Ogrlica, Ferrarska 8, Koper).

Program strat-up vikenda je zasnovan po metodi dizajnerskega razmišljanja, ter je namenjen spodbujanju k inovativnosti in reševanju konkretnih izzivov iz gospodarstva. Pri tem bodo predstavljene in podane kvalitetne informacije in znanja, ki so trenutno zelo popularna v podjetništvu, z namenom, da se študentje, ki želijo svoje ideje in zamisli razvijati ali spoznati podjetniško okolje pravočasno vključijo v podporne storitve UIP.

Delo bo organizirano v skupinah, priporoča se uporaba lastnega prenosnega računalnika. Organizator bo poskrbel za hrano in pijačo.

Prijavnico je potrebno oddati do torka, 24.11.2015 na e-naslov info@uip.si. Število mest je omejeno na največ 16 študentov.

Vabljeni!


četrtek, 19. november 2015 Študenti Famnita med uspešnimi študenti na sprejemu pri ministrici dr. Maji Makovec Brenčič

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič je v torek, 17. novembra, na mednarodni dan študentov, v prostorih MIZŠ sprejela okoli 150 dijakov in študentov ter njihove mentorje, ki so v minulem študijskem/šolskem letu dosegli vidne rezultate na mednarodnih tekmovanjih. Z Univerze na Primorskem se je sprejema udeležilo 22 študentov, ki so dosegli odlične uvrstitve na mednarodnih tekmovanjih s področja naravoslovja in informatike ter na področju oblikovanja in dizajna. Med njimi je kar 9 študentov Famnita. To so: Ivan Bartulović, Ratko Darda, Vladan Jovičić, Marko Palangetić, Marko Rajković, Anja Rudež, Martin Senič, Roman Solodukhin in Tanja Štular.

Študentom iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov tudi v prihodnje!


sreda, 18. november 2015 Vabljeni na drugo predavanje Famnitovih izletov v matematično vesolje 2015/16

2. PREDAVANJE FAMNITOVIH IZLETOV V MATEMATIČNO VESOLJE 2015/16

Na drugem predavanju z naslovom Simetrija, matematika in glasba, ki bo potekalo

danes, 18. novembra 2015 ob 18h,

v Veliki predavalnici UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper),

bo dr. Boštjan Kuzman predstavil povezavo med matematiko in glasbo, ki sta bili vsaj od antične Grčije tesno povezani sopotnici znanstvenikov in filozofov, kot so bili Pitagora, Platon, Boetius in kasneje Kepler, Descartes ali Euler. Analogije med matematičnimi in glasbenimi idejami pa lahko tu in tam nepričakovano odkrijemo tudi v sodobni matematiki. Predavatelj bo orisal, kako v matematiki merimo simetrijo, kako lahko ustvarimo nenavadne simetrične objekte in kaj ima vse to opraviti z baročno glasbo.

O predavatelju: Dr. Boštjan Kuzman je doktoriral iz matematike na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Raziskovalno se ukvarja z algebrsko teorijo grafov, dejaven pa je tudi na področju dela z mladimi. Je aktiven član DMFA Slovenije, ustanovitelj tabora MARS in koordinator številnih aktivnosti s področja promocije matematike, za kar je leta 2012 je prejel nagrado "Prometej znanosti", ki jo podeljuje Slovenska znanstvena fundacija.

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na martin.milanic@upr.si.

Veselimo se novih potovanj v matematična vesolja v vaši družbi!

Vljudno vabljeni.


petek, 13. november 2015 Popoldansko dežurstvo v Študijski sobi za študente (FAMNIT-Muzejski 1)

Tudi v študijskem letu 2015/16 bo v Študijski sobi za študente (FAMNIT-Muzejski 1) ob ponedeljkih, torkih in četrtkih od 16. do 20. ure zagotovljeno popoldansko dežurstvo študenta, ki bo v času dežurstva poskrbel, da bo predavalnica v tem času odprta za vse študente UP FAMNIT. Dežurstvo bo zagotovljeno tudi ob sredah, v kolikor bo fakulteta uspela pridobiti študentsko pomoč (zainteresirani študenti vabljeni, da se oglasite v tajništvu dekanata na Glagoljaški 8, 1. nadstropje).

Ker predavalnico zaradi prostorske stiske uporabljamo tudi za izvedbo pedagoškega procesa (predavanja in vaje), opozarjamo, da je potrebno zasedenost predavalnice preveriti na urnikih UP FAMNIT (tudi za zgoraj navedene termine, ko je sicer zagotovljeno dežurstvo študenta):

http://www.famnit.upr.si/sl/studenti/urniki_wise/rooms.php

Informacije o uporabi predavalnice v dopoldanskem času, so dostopne na spletni strani fakultete, na naslovu http://www.famnit.upr.si//sl/studenti/studijska-soba.

Uporaba predavalnice je možna izključno za študijske namene.


sreda, 11. november 2015 Delavnica STARTUP Branding Funnel

Univerzitetni inkubator Primorske vabi študente, mlade podjetnike, startupovce in tiste, ki jih zanima znamčenje na delavnico STARTUP Branding Funnel, ki bo v četrtek, dne 19.11.2015, ob 17. uri v prostorih UIP (Ferrarska 8, Koper).

Moč globalno uspešnih blagovnih znamk, kot so Apple, Dropbox ali Twitter, ne gre pripisati zgolj naključju ali sreči, temveč sistematičnemu in trdemu delu, od njihove prave ideje, razvoja, uvajanja, pa vse do nenehnega vzdrževanja edinstvenih odnosov s ciljnimi porabniki.

Na delavnici boste spoznali nov pristop k razvoju močnih blagovnih znamk SBFUNNEL, ki sta ga avtorja, dr. Mitja Ruzzier, profesor podjetništva na Fakulteti za Management UP in dr. Maja Konečnik Ruzzier, profesorica trženja na Ekonomski fakulteti UL predstavila v svoji zadnji knjigi Startup Branding Funnel. S pomočjo pristopa, ki bo predstavljen na praktičnem primeru, boste spoznali kako razumeti blagovne znamke z vidika porabnika in podjetnika, kako ustvariti in komunicirati zgodbo blagovne znamke, kako poiskati izdelek, ki se prilega trgu/ciljni skupini z nadgradnjo v blagovno znamko ter kako uporabljati Startup branding lijak za sistematično iskanje odgovorov.

Prijave so možne preko spletne strani UIP, število mest pa je omejeno.

Vabljeni!


ponedeljek, 9. november 2015 Slovenska znanstvena fundacija razpisuje štipendije slovenskim doktorantom in mladim doktorjem znanosti

Slovenska znanstvena fundacija (SZF) v partnerskem sodelovanju s Svetovno federacijo znanstvenikov (WFS) razpisuje deset štipendij za slovenske doktorante in mlade doktorje.

Fundacija pospešuje uspešen razvoj mladih raziskovalcev, ki delujejo na področju planetarnih nujnosti in pri tem potrebujejo družbeno pomoč oziroma je ta potrebna zaradi njihovega šibkega ekonomskega položaja. Izbrani štipendisti bodo denarno pomoč prejemali načeloma od začetka leta 2016 dalje.

Na razpis se lahko prijavijo državljani Republike Slovenije, ki bodo v času prejemanja štipendije raziskovalno delovali v domovini in imajo do zaključka doktorskega dela največ 24 mesecev oziroma so naziv »doktor znanosti« dosegli največ 36 mesecev pred oddajo vloge in dokumentacije v zvezi z njo.

Obrazec in vse podpisane dokumente prijavitelj odda v dveh natisnjenih izvodih na naslov Ustanova Slovenska znanstvena fundacija, Štefanova ulica 15, 1000 Ljubljana, s pripisom »Prijava na razpis štipendij WFS«. Zadnji rok za oddajo dokumentacije je 4. december 2015.

Več o razpisu si lahko preberete v priponki.


petek, 6. november 2015 REZULTATI REKTORSKIH VOLITEV: Dragan Marušič bo vodil UP tudi v mandatu 2015 - 2019

Študente obveščamo, da je na včerajšnjih rektorskih volitvah kandidat prof. dr. Dragan Marušič prejel 327 glasov, kar predstavlja 61,7% glasov volilnih upravičencev, ki so se udeležili volitev in so oddali veljavno glasovnico.

Skupno število volilnih upravičencev na rektorskih volitvah je bilo 611, volitev se je udeležilo 535 volilcev, med katerimi je bilo 5 volilcev, ki so oddali neveljavno glasovnico. 

Prof. dr. Dragan Marušič, ki ga je v kandidaturi poleg članic UP IAM in UP PEF podprla tudi UP FAMNIT, bo torej vodil Univerzo na Primorskem tudi naslednja 4 leta.

Prof. dr. Draganu Marušiču čestitamo in mu želimo veliko uspehov v novem mandatu.


sreda, 4. november 2015 Predstavitev razpisa ZNI za mobilnosti v tujini z namenom praktičnega usposabljanja

Zavod za Novodobno izobraževanje je v okviru Erasmus+ projekta v katerem sodeluje tudi Univerza na Primorskem, objavil razpis za 5 štipendij za pet mesečno usposabljanje (kombinirano v Sloveniji in tujini). Razpis je dosegljiv na povezavi tu

V prihodnjem tednu bodo izvedli tudi predstavitve razpisa. Za študente UP FAMNIT bo predstavitev organizirana v torek, 10.11. ob 10.00 na trgu Brolo 12 v predavalnici Fakultete za Management B6 (nad Mercatorjem na Titovem trgu, drugo nadstropje). 

Več informacij je dosegljivih v vabilu tu


torek, 3. november 2015 Štipendije za študij v Izraelu

Izrael ponuja štipendije za študij na izraelskih institucijah. 

Do štipendij so upravičeni državljani držav, s katerimi je Izrael sklenil Kulturni sporazum. Med temi je tudi Slovenija in po sporazumu je predvidenih 5 štipendij za slovenske državljane za študij (8 mesecev) in 1 štipendija za poletno jezikovno šolo modernega hebrejskega jezika. 

Prijave so možne do 30.11.2015. 

Več informacij je dosegljivih na naslednjem povezavi tu

UP FAMNIT z Izraelskimi institucijami plodno sodeluje, zato študentom svetujemo, da se potegujejo za razpisane štipendije in da o tem obvestijo mednarodno pisarno. 


ponedeljek, 2. november 2015 Vabilo na CommTECH v Indoneziji

Študenti različnih smeri ste povabljeni k sodelovanju na CommTECH programu v Indoneziji. 

CommTECH je kratkoročni program, ki omogoča boljše razumevanje skupnih izzivov družbe in tehnologije. Letošnja tema je Reševanje lokalnih problemov z globalnim znanjem (Solving Local Problems with Global Knowledge). 

Med programom boste lahko sodelovali na predavanjih in pogovorih o različnih temah, obiskali vladne in nevladne agencije, društva, organizacije, se učili indonezijskega jezika ter kulturno izkusili Indonezijo. 

Cena programa je 1.600 $, organizatorji pa ponujajo tudi štipendije za udeležbo na dogodku. 

Več informacij je na voljo v brošuri. Prijavni obrazec lahko prenesete tu


petek, 30. oktober 2015 Uspešno zaključena Čista desetka

V sredo, 23. 10. 2015, se je na Rektorjev dan odvila tradicionalna, tokrat že 18. prireditev Čista desetka, ki je potekala v koprski Areni Bonifika.

Študentje Univerze na Primorskem, Univerze v Novi Gorici, Univerze v Trstu in Fakultete za pomorstvo in promet (UL) so se lahko pomerili v desetih različnih športno-zabavnih disciplinah. Tako kot vsako leto, so se je v velikem številu udeležili tudi študentje UP Famnit ter fakulteti priborili skupno zmago. Zmagali so namreč v kar šestih disciplinah, poleg zmag pa so osvojili še drugo mesto v dveh in tretje mesto v štirih disciplinah.

Rezultate in slike o dogodku si lahko ogledate na spletni strani Univerzitetne Športne zveze Primorske.

Iskrene čestitke zmagovalcem in vsem tekmovalcem!


četrtek, 29. oktober 2015 Možnost opravljanja študijske prakse v Veliki Britaniji (ICT)

Prejeli smo še eno ponudbo za študijsko prakso študentov računalništva in informatike. Podjetje MM Barcoding Ltd ponuja študijske prakse za vsaj 12 tednov, med drugim tudi s področja ICT. Več informacij v priponki


ponedeljek, 26. oktober 2015 Možnost pripravništva na Japonskem

Študenti različnih smeri se lahko v okviru programa Vulcanus prijavite za pripravništvo na Japonskem. Program ponuja 8 mesečno praktično usposabljanje v japonskih podjetjih, poleg samega pripravništva pa boste sodelovali tudi na seminarju o Japonski in intenzivnem tečaju japonskega jezika. 

Programi se bodo izvajali med septembrom in naslednjim avgustom. 

Prijavite se lahko vsi ki imate za seboj vsaj 3 leta študija. 

Rok za prijave je 20.1.2016. 

Več informacij v letaku


ponedeljek, 26. oktober 2015 Podjetje Deloitte razpisuje prosto delovno mesto

Deloitte Slovenija, eno od vodilnih podjetij za strokovne storitve v Sloveniji na več področjih, razpisuje prosto delovno mesto v oddelku Poslovnega svetovanja, in sicer podatkovni analitik.

Delo zajema ad hoc pridobivanje podatkov in analizo z uporabo relacijskih podatkovnih baz, podporo ekipi poslovnih svetovalcev pri izvedbi projektov in iniciativ s podatki, pripravo dokumentacijo, vodenje delavnic,... 

Življenjepis in prijavo pošljite na elektronski naslov mmarincic@deloittece.com, do 15.11.2015.

Več o razpisu si lahko preberete v priponki


ponedeljek, 26. oktober 2015 Mentor leta 2015 - klic za vloge

Društvo mladih raziskovalcev Slovenije (DMRS) bo tudi letos podelilo priznanje Mentor leta, ki je namenjeno najboljšim slovenskim mentorjem mladim raziskovalcem in doktorskim študentom.

Pravico do predlaganja svojega mentorja/-ice imajo vsi mladi raziskovalci in doktorski študentje, ki so vpisani na doktorski študij že vsaj 2 leti ali so zaključili s študijem, vendar od dneva zagovora doktorske disertacije še nista minili več kot dve leti. 

Prijavo je potrebno vložiti s posredovanjem izpolnjene vloge za nominacijo mentorja (Wordov dokument z obrazcem) po elektronski pošti na naslov mentor@dmrs.eu z zadevo »Nominacija za Mentorja leta 2015«.

Rok za vložitev nominacij je do vključno 2. novembra 2015. Komisija za izbor nagrajenca bo zasedala med 2. 11. in 8. 11. 2015, odločitev o nagrajencu pa bo sprejeta 9. novembra 2015.

Vlogo za predlaganje kandidata, pravilnik podeljevanja nagrade ter več informacij najdete v priponki.


ponedeljek, 26. oktober 2015 OBJAVA PROSTIH MEST ZA MOBILNOST MLADIH DIPLOMANTOV Z NAMENOM PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA V TUJINI

ZAVOD-s ZA NOVODOBNO IZOBRAŽEVANJE, ki v okviru konzorcija, katerega članica je tudi Univerza na Primorskem (UP) objavlja novih PET PROSTIH MEST ZA MOBILNOST MLADIH DIPLOMANTOV Z NAMENOM PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA V TUJINI v okviru programa Erasmus+ in projekta Mobility for enhancement of student's employability. 

Projekt je namenjen študentom po zaključku študija za dopolnitev njihovega celostnega znanja. S projektom želi konzorcij prispevati k razreševanju težav, s katerimi se srečujejo študenti ob vstopu na trg dela ter hkrati zagotoviti podjetjem (uporabnikom) kvaliteten, čim bolj usposobljen kader.

Več podrobnosti in razpisna dokumentacija je na spletni strani: http://www.zni.si/erasmus-konzorcij.html in spletni strani UP: http://www.upr.si/index.php?page=static&item=190


petek, 23. oktober 2015 Strokovni posvet "Zaščitimo avtorske pravice študentom"

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) med svoje prioritete delovanja uvršča skrb za pravice študentov, kakovost in pogoje študija. V ta namen v sodelovanju s Primorskim svetovalnim središčem (PRIMSS) organizira strokovni posvet na temo zaščite avtorskih pravic študentov.

Posvet bo v ponedeljek, 26. oktobra 2015, ob 16.30 v prostorih Centra mladih Koper.

Gostje posveta bodo:
- mag. Primož Turk (UP FM)
- izr. prof. dr. Boštjan Šimunič (UP ZRS)
- viš. pred. mag. Katarina Krapež (UP FM)
- diplomant Matej Kleva (študent UP FAMNIT)

Več o strokovnem posvetu TUKAJ.


četrtek, 22. oktober 2015 Razpis za Preglovo nagrado Kemijskega inštituta

Kemijski inštitut Ljubljana je objavil razpis za Preglovo nagrado za izjemno doktorsko delo na področju kemije in sorodnih ved. Nagrada obsega plaketo in denarno nagrado v višini 1.000,00 €. 

Na razpisu lahko sodelujejo raziskovalci s slovenskim državljanstvom, ki so uspešno zaključili doktorsko delo na področju kemije in sorodnih ved po 24. oktobru 2014. Pravico do sodelovanja pa imajo tudi raziskovalci, ki so večino doktorskega dela opravili v Sloveniji in kandidati, ki iz utemeljenih razlogov niso uspeli sodelovati na natečaju v letu 2014.

Prijavite se lahko do vključno 9. novembra 2015, na naslov RAZPIS ZA PREGLOVE NAGRADE KI, Kemijski inštitut Ljubljana, Hajdrihova 19, 1001 Ljubljana.

Več informacij o razpisu najdete v priponki.


sreda, 21. oktober 2015 Vabilo na predstavitev knjige "Kaj je res o GSO - Kaj ni res o GSO"

Katedri za genetiko, biotehnologijo, statistiko in žlahtnjenje rastlin Agronomskega oddelka Biotehniške Fakultete Univerze v Ljubljani vabijo na predstavitev knjige Kaj je res o GSO - Kaj ni res o GSO, ki bo v četrtek, 22. oktobra 2015, ob 13h v predavalnici D1 Biotehniške fakultete.

Za objavo besedila so se odločili zaradi pojavljanja znanstveno neutemeljenih trditev o domnevi škodljivosti gensko spremenjenih organizmov v medijih in javnosti. V knjigi so zbrali najbolj pogosto objavljene trditve o "nevarnostih" GSO ter jih zavrrili z znanstvenimi viri, v drugem delu knjige pa so zbrani nekateri podatki o koristnih vidikih GSO. Napisane trditve so potrjene s preko 300 citati predvsem iz znanstvenih revij in iz splošnih medijev.

Vabljeni!


sreda, 21. oktober 2015 Utrinki s spoznavnega Famnitovega druženja študentov in zaposlenih 2015/16

Študentski svet UP FAMNIT je tudi letos organiziral že tradicionalno spoznavno druženje, namenjeno brucem, dodiplomskim in podiplomskim študentom ter zaposlenim fakultete.

Druženje je potekalo v sredo, 14. oktobra 2015, v Planetu TUŠ Koper, kjer so lahko študentje in zaposleni preizkusili svoje spretnosti v bowlingu in biljardu.

Več fotografij si lahko ogledate v Famnitovi galeriji.


sreda, 21. oktober 2015 Študenti vabljeni na sodelovanje v Slovenian Case Challengu

Osnovni namen tekmovanja Slovenian Case Challenge 2015, ki se bo v letošnjem letu izvajal prvič, je organizacija tekmovanja študentov v reševanju poslovnih problemov podjetij ter spodbujanje sodelovanja med visokim šolstvom in gospodarstvom. Gre za projekt neprofitne narave, katerega glavna korist je študentom ponuditi možnost pridobitve praktičnih znanj preko reševanja realnih izzivov, ki jih izdajo podjetja. Sodelujočim podjetjem pa sodelovanje pri projektu omogoča pridobitev kvalitetnih rešitev študentov, katere lahko uporabijo pri svojem poslovanju.

Na tekmovanje se lahko prijavite do 27.10.2015, več informacij in prijavni obrazec pa sta dosegljiva na spletni strani.  


torek, 20. oktober 2015 Nagradni natečaj za oblikovanje znaka EUROFEST-a 2016

Športna organizacija EURFEST d.o.o. organizira že 24. Eurofest 2016 - Evropski rokometni festival, ki bo  potekal od 2. do 7. julija 2016 v Kopru.

Eurofest d.o.o. vabi mlade nadobudne oblikovalce, da ustvarijo znak 24. Eurofesta. Naloga sodelujočega v natečaju je izdelati znak 24. EUROFEST-a, katerega glavni namen je uporaba za T-shirt majico prireditve. Vsak avtor lahko na natečaju sodeluje z več predlogi. Zmagovalec bo postal uradni oblikovalec 24. Eurofesta in bo lahko oblikoval še ostale tiskovine (plakat, naslovnica biltena,...).

Vsak kandidat se mora pred sodelovanjem na razpis prijaviti na naslov info@eurofest.si. Rok za oddajo del je 7. december 2015. Zmagovalec prejme praktično nagrado v vrednosti cca. 200 €.

Več o natečaju si lahko preberete v priponki ter na spletni strani EUROFEST.

Vabljeni!


torek, 20. oktober 2015 Vabilo na UNESCO FORUM

Univerza na Primorskem, Slovenska nacionalna komisija za UNESCO in Urad za UNESCO vabijo na UNESCO FORUM, ki se bo odvijal na Fakulteti za turistične študije Turistica UP v petek, 23. oktobra 2015, s pričetkom ob 10. uri.

UESCO FORUM bo potekal v obliki znanstvenih in strokovnih predstavitev ter razprav po posameznih področjih delovanja UNESCO na Slovenskem, in sicer v naslednjih programskih sklopih:

 • mladi in UNESCO,
 • UNESCO dediščina,
 • naravne vrednote in geopraki,
 • izobraževanje, raziskovanje, mednarodni projekti.

V okviru UNESCO foruma bosta izpeljani tudi dve predstavitvi, in sicer "Moč" znamke UNESCO in UNESCO festival.

Več informacij najdete v priponki ali pa pišete na Drago.Balent@gov.si ali ALes.Gacnik@fts.upr.si.

Potrebne so predhodne prijave na e-naslov Drago.Balent@gov.si.

Vabljeni!


ponedeljek, 19. oktober 2015 Scenaristični natečaj za Grossmannovo nagrado 2015

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo (UL) razpisuje scenaristični natečaj za Grossmannovo nagrado 2015.

Na natečaju lahko sodelujejo študentje slovenskih univerz s scenariji za kratki igrani film ali kratko televizijsko dramo. Vsak študent lahko na natečaj prijavi samo en scenarij, prejeta dela pa bo ocenila žirija, sestavljena iz pedagogov in predstavnika študentov UL AGRFT.

Avtor prvonagrajenega scenarija bo prejel odkupno nagrado v višini 450 EUR, avtor drugonagrajenega scenarija pa nagrado v višini 225 EUR. 

Scenariji morajo biti poslani najkasneje do 10.12.2015 na naslov UL AGRFT, Grossmannova nagrada, Nazorjeva 3,1000 Ljubljana.

Več o natečaju si lahko preberete v priponki ali na njihovi spletni strani.


ponedeljek, 19. oktober 2015 Vabljeni na prvo predavanje Famnitovih izletov v matematično vesolje 2015/16

   

1. PREDAVANJE FAMNITOVIH IZLETOV V MATEMATIČNO VESOLJE 2015/16

V letošnjem študijskem letu začenjamo z novim, že sedmim ciklom poljudnih predavanj o matematiki in njeni vlogi v sodobnem svetu FAMNITovi Izleti v matematično vesolje. V obliki krajših zaključenih celot so predstavljeni zanimivi matematični problemi, delo raziskovalcev in uporaba matematike na različnih področjih znanosti in tehnologije. Predavanja so primerna za širšo javnost in dijake srednjih šol.

Na prvem predavanju z naslovom »Japonska tempeljska geometrija in zahodna geometrija«, ki bo potekalo

v sredo, 21. oktobra 2015 ob 18h

v Veliki predavalnici UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper)

bo dr. Jurij Kovič (Univerza na Primorskem, Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije in Inštitut za matematiko, fiziko in mehaniko) predaval o tem, kako je japonska geometrija v času več kot 250-letne izolacije Japonske od ostalega sveta v obdobju Edo (1603-1867) ubrala precej samosvojo pot. Kratkemu zgodovinskemu pregledu okoliščin nastanka in razvoja te geometrije ter njenega ponovnega odkritja in prodora v svet bo sledila ponazoritev s prikazom njenih tipičnih problemov. Naloge te različice evklidske geometrije lahko uporabimo v pedagoškem procesu za razširitev obzorij obvladovanja računalniških orodij, kot je npr. GeoGebra, pa tudi kot navdih za konstrukcijo novih geometrijskih problemov.

Dr. Jurij Kovič je diplomiral iz matematike leta 1985, magistrski študij matematike zaključil leta 1993 na FMF-ju, doktorski študij matematike pa leta 2013 na UP FAMNIT. Ukvarja se s poliedri, simetrijskimi grafi in konfiguracijami. Od decembra 2014 vodi Seminar za zgodovino matematičnih znanosti na FMF-ju. Za mlade matematike je napisal knjigo 80 matematično logičnih problemov Znate rešiti sami?, ki je izšla pri DMFA v Knjižnici Sigma 1996.

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na e-naslov martin.milanic@upr.si.

Veselimo se novih potovanj v matematična vesolja v vaši družbi!

Vljudno vabljeni.


ponedeljek, 19. oktober 2015 "Podjetniška delavnica" za tutorje Univerze na Primorskem

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju s Kariernim centrom Univerze na Primorskem organizira »Podjetniško delavnico« za tutorje Univerze na Primorskem. 

Delavnica je namenjena spodbujanju k pravočasnemu načrtovanju in razvoju lastne kariere v smislu spoznavanja podjetništva. Pri tem bodo predstavljene in podane kvalitetne informacije in znanja, ki so trenutno zelo popularna v podjetništvu, z namenom, da se študentje, ki želijo svoje ideje in zamisli razvijati ali spoznati podjetniško okolje pravočasno vključijo v podporne storitve UIP Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske.

Delavnica bo potekala v četrtek, 22.10.2015, ob 16.00 uri, na sedežu UIP v Kopru (Ferrarska ulica 8). Izpolnjeno prijavnico je potrebno oddati najkasneje do petka, 16.10.2015, na e- naslov alenka.andrejasic@upr.si.

Več o programi si lahko preberete v priponki.

Vabljeni!


petek, 16. oktober 2015 21.10.2015 bo potekala 18. ČISTA 10KA

Na rektorjev dan, v sredo 21.10.2015, bo potekala že 18. Čista 10ka.

Gre za tradicionalno prireditev, ki se je vsako leto udeleži več kot 350 študentk in študentov Univerze na Primorskem, Univerze v Novi Gorici in Fakultete za pomorstvo in promet (UL), ki tekmujejo v desetih športno-družabnih disciplinah. Letos so na prireditev povabljeni tudi študenti Univerze v Trstu, s katero si želimo tudi v bodoče sodelovati na vseh projektih.

UP FAMNIT že dve leti drži prehodni pokal in je lani tekmoval v vseh disciplinah. Tudi letos navijamo za vas in vam želimo čimveč uspeha ter sprostitve!

Več informacij lahko preberete tu

Dogodek na Facebooku je objavljen tu.


petek, 16. oktober 2015 18. tradicionalna Čista desetka

Na Rektorjev dan, v sredo, 21. oktobra 2015, se bo letos izvedla že 18. tradicionalna prireditev Čista desetka, ki jo organizirata Študentska organizacija Univerze na Primorskem in Univerzitetna športna zveza Primorske. Na športni prirediti bo letos, poleg Univerze na Primorskem, Univerze v Novi Gorici in Fakultete za pomorstvo in promet (UL), tekmovala tudi Univerza v Trstu.

Fakultete se bodo pomerile v desetih športno-družabnih disciplinah, in sicer v košarki, nogometu, odbojki, namiznem tenisu, kegljanju, pikadu, kalčetu, briškuli, vlečenju vrvi in pretakanju bevande. Vsak aktivni udeleženec bo prejel majico in brezplačni topel obrok.

Zaradi lažje izvedbe prireditve je potrebna predhodna prijava. Izpolnjeno prijavnico oddate na ŠOUPovih info točkah v Kopru in Portorožu od ponedeljka, 12.10.2015, dalje. Prijave za košarko, nogomet in odbojko se zbirajo do 20.10.2015, za ostale discipline pa do 21.10.02015 (v primeru kasnejše prijave lahko pišete na info@uszp.si). Registracija ekip in tekmovalcev, ki je za imetnike kartice Zdrava Zabava brezplačna, bo potekala na dan dogodka v avli Arene Bonifika.

Vabljeni.


petek, 16. oktober 2015 Podjetniška akademija vabi k vpisu

Podjetniški center KonektOn, pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija v sodelovanju s partnerji, organizira brezplačni 20-urni program usposabljanja in mentoriranja na temo podjetniške ideje z družbenim učinkom skozi proizvod ali storitve. Program se bo izvajal v Ljubljani, Murski Soboti in Kozini.

Pod strokovnim vodstvom boste razvili ekonomsko vzdržne poslovne modele za posamezne ideje in jih pripravili za tržni vstop in dolgoročno delovanje. V Kozini se bo program začel izvajati 29. oktobra in trajal do 9. novembra 2015.

Rok za prijavo je najkasneje do 25. oktobra 2015. Več informacij, pogoje prijave ter prijavnico najdete na njihovi spletni strani

 


četrtek, 15. oktober 2015 16. Študentska arena

Že 16. leto zapored se bo na Gospodarskem razstavišču odvijala Študenstka arena, od torka, 20.oktobra 2015 do četrtka, 22. oktobra 2015. Poleg vsega sejemskega dogajanja, odprtega odra in dogajanja na ploščadi pred Gospodarskim razstaviščem, bo letos zanimiv tudi izobraževalni program. Razdeljen bo v štiri sklope, in sicer

 • aktivirani za zaposlitev,
 • aktivirani za znanje,
 • aktivirani za podjetništvo,
 • aktivirani za lajf.

Zaradi omejenega števila mest se je potrebno na vsa predavanja predhodno prijaviti do ponedeljka, 19. oktobra na njihovi spletni strani, kjer si lahko več preberete tudi o programu.


sreda, 14. oktober 2015 Razpis za študijsko prakso v okviru projekta Ženske upora

Kulturno izobraževalno društvo PiNA, vodilni partner mednarodnega projekta Ženske upora (Women of the resistance), razpisuje študijski praksi za izvajanje delavnic po srednjih šolah novembra in decembra 2015 ter januarja 2016.

Namen delavnic je, na primeru Marie Antoniette Moro, Tržačanke, ki je med 2. svetovno vojno opravljala delo bolničarke na meji med Italijo in nekdanjo Jugoslavijo, vzpodbuditi razmislek o vlogi žensk v času vojne in o ženskah aktivistkah. Delavnica je rezultat sodelovanja Slovenije, Italije in Hrvaške in se bo izvajala na 60 šolah v vseh treh državah.

Rok za prijavo z vsemi ustreznimi prilogami je sreda, 21. oktober 2015, na naslov info@pina.si.

Program delavnice si lahko preberete v priponki, več o nalogah študenta in pogojih za prijavo pa na spletni strani PiNE.

Vabljeni!

 


torek, 13. oktober 2015 Oregon State University išče mlade diplomante

Oddelek za Wood Science & Engineering na Oregon State University išče več deset mladih diplomantov za raziskovanje pri National Center for Advanced Wood Products Manufacturing and Design. Center se usmerja v razvoj inovativnih lesnih produktov, gradnjo komponent in konstrukcijskih metod ter dizajnersko inovativnost v gradnji.

Izbirate lahko med več programi, ponujajo pa tudi mesečne štipendije. Rok za prijavo z vsemi ustreznimi prilogami je do konca decembra 2015 na oregonstate.force.com. Za dodatna vprašanja se lahko obrnite na woodscience@oregonstate.edu, več informacij pa najdete v priponki.


ponedeljek, 12. oktober 2015 Regijski dogodek mladinskega sektorja Rastimo skupaj

PiNA, na pobudo Urada RS za mladino ter v sodelovanju z Univerzo na Primorskem, Mladinskim svetom Slovenije (MSS), Mladinsko mrežo MaMa in Zavodom Movit, organizira regijski dogodek mladinskega sektorja z naslovom Rastimo skupaj, v torek, 27.10.2015, od 10.00 ure dalje v Centru mladih Koper.

Namen dogodka je dvigniti zavest lokalnih deležnikov za razvoj mladinskega sektorja, mladinskih politik in mladinskega dela na lokalni ravni preko izmenjave znanj, izkušenj in dobrih praks, ter seznaniti o priložnostih za različne oblike mladinskega mednarodnega udejstvovanja.

Prvi del konference se bo otvoril s predstavitvijo dobrih praks mladinskega organiziranja, nadaljeval pa z razpravo z odločevalci o odprtih vprašanjih mladinskega sektorja in položaju mladih na področju študentskih praks.

Ob tem vabijo vse študente UP k izpolnitvi kratkega vprašalnika o študijski praki, s katerim želijo zbrati predloge za izboljšanje trenutnega stanja. 

Predhodne prijave so možne preko spletnega obrazca, najkasneje do torka, 20. oktobra oziroma do zapolitve mest. Več o programu si lahko preberete na njihovi spletni strani

Vabljeni!


petek, 9. oktober 2015 Projekt Kako si? 2015

Društva študentov psihologije Ljubljana in Maribor ter študenti Biopsihologije Koper organizirajo enotedenski izobraževalni projekt, namenjen ozaveščanju javnosti o pomembnosti skrbi za duševno zdravje. Tema projekta je potrošniška družba, kjer bodo z različnimi dogodki predstavili kako le ta deluje in kako se v njej znajde posameznik.

Vljudno vabljeni na dogodke, ki se bodo odvili v Kopru, in sicer: 

 • v soboto, 10. oktober 2015 (Dan duševnega zdravja): stojnica pri knjigarni nasproti tržnice,
 • v torek, 13. oktober 2015: - 15.30 Delavnica SVET ODLOČITEV - kako lažje sprejemati težje odločitve (v                                                         predavalnici Famnit Pošta) 
                                        - 18.00 Okrogla miza STEBRI POTROŠNIŠKE DRUŽBE, sodelovali bodo dr. Ernest                                                    Ženko, Sebastjan Jeretič in Tina Bačič (v Središče Rotunda),
 • v sredo, 14. oktober 2015: - 15.30 Delavnica SVET ODLOČITEV (v predavalnici Famnit Muzejski 3)
                                        - 18.00 Predavanje BLACBOX: VPOGLED V NEVROMARKETING, Manuel Karan                                                  in Luka Ževik (v predavalnici Famnit Velika predavalnica) .

Zaradi omejitve mest potekajo prijave na delavnice na kakosi.obala@gmail.com, več o dokodku pa si lahko preberete na Facebook dogodku.


petek, 9. oktober 2015 Novosti v Kariernem centru UP

Karierni center UP je s študijskim letom 2015/2016 začel izvajati dodatne aktivnosti. Vsi študenti in diplomanti UP lahko po novem izbirate med:

 • kariernim svetovanjem za študente in diplomante UP, vsak dan med 9.00 in 15.00 uro v prostorih na Titovem trgu 4 v Kopru (v prostorih Kariernega centra UP), enkrat mesečno svetovanje pa je tudi na UP FVZ in UP FTŠ – Turistici,
 • študentskim podjetniškim kotičkom vsak torek med 9.00 in 15.00 uro v prostorih Kariernega centra UP,
 • delavnicami, kariernimi dnevi in obiski delovnega okolja na fakultetah UP in po dogovoru (enkrat mesečno za vse zainteresirane študente in diplomante).

Dodatna aktivnost je tudi Karierna borza, kjer boste študenti  in diplomanti UP  lahko dostopali do različnih ponudb s strani delodajalcev (praksa, delo, raziskovalne naloge,…). Do začetka delovanja aplikacije bodo ponudbe objavljene na spletni strani kariernega centra

S študijskim letom 2015/2016 bo izhajalo spletno glasilo Karierko, na spletni strani pa bodo objavljene tudi vse novosti s področja karierne orientacije.


četrtek, 8. oktober 2015 2. letna konferenca Mediteranska hrana in prehrana

Ob svetovnem dnevu hrane Inštitut za živila, prehrano in zdravje UP FVZ, v sodelovanju z Rotary International Slovenija ter številnimi drugimi partnerji dogodka, organizira 2. letno konferenco z naslovom Mediteranska hrana in prehrana, ki bo potekala 16. in 17. oktobra 2015, v prostorih kongresnega centra LifeClass Hoteli Portorož. 

Namen konference je izmenjati znanje med strokovnjaki in zainteresiranimi javnostmi, omogočiti razpravo o aktualnih izzivih, ki pestijo našo družbo, ter poiskati možne rešitve za nastale oz. prihajajoče probleme, obenem pa priložnost za druženje, izmenjavo znanj in idej, priložnost za tkanje novih vezi in sodelovanje.

Registracija za konferenco poteka do vključno 13. oktobra 2015 na spletni strani 

http://www.mediterraneandietcongress.com/si/prijavnica-za-kongres-mediteranska-dieta-2015.

Za redno vpisane študente velja znižana kotizacija:

 • enodnevna udeležba 40€,
 • dvodnevna udeležba 60€.

Več informacij o konferenci ter prijavni obrazec najdete na spletni strani dogodka http://www.mediterraneandietcongress.com/si/.                 

Vabljeni!


četrtek, 8. oktober 2015 Vabilo na StartUP vikend: Več kot narava

Vabimo vas na dogodek, ki vam bo pomagal začeti podjetniško pot. StartUP vikend z naslovom Več kot NARAVA!  bo potekal od 23. do 25. oktobra 2015, na Biotehniški Fakulteti v Ljubljani.

Cilj dogodka je v treh dneh (od petka do nedelje) iz poslovne ideje razviti delujoč prototip, koncept ali celo zametek mladega podjetja. Prvi dan se predstavijo  ideje in sestavijo ekipe.  Drug dan poteka delo na idejah, tretji dan pa se predstavi rezultate in razglasi zmagovalno ekipo. Tukaj najdete celoten program dogodka.

Dogodek je namenjen vsem dijakom, študentom in odraslim, ki že nekaj časa razmišljajo o podjetništvu, pa ne vedo kje in kako začeti. Na dogodku bodo v pomoč strokovni mentorji in priznani slovenski podjetniki.

Prijavite se lahko vsi s kakršnokoli idejo v povezavi z naravo (npr. izdelki iz naravnih materialov, uporaba naravnih virov, storitev, živilski izdelki, agrarna tehnologija, ekonomija, strojništvo  itd.) na tej povezavi.

Prijavite pa se lahko tudi tisti, ki nimate ideje, ampak vas vseeno zanimata narava in podjetništvo.

Več informacij je dostopnih tukaj.


četrtek, 8. oktober 2015 AIESEC Koper sprejema nove člane

AIESEC, največja mladinska mednarodna organizacija, prisotna v kar 128 državah, ki ponuja neskončno možnosti za pridobivanje izkušenj in razvijanje vodstvenega potenciala ter navezovanje poznanstev v domačen in globalnem okolju, išče nove člane.

AIESEC Koper vabi vse tiste, ki si želijo doživeti nove stvari na drugačen način, spoznavati svet ter podirati meje med različnimi kulturami, da se udeležijo informativnega srečanja Step forward, ki bo potekalo v sredo, 14.10.2015 ob 18. uri na UP FHŠ (učilnica Maestral 3).

V sklopu dogodka Step forward bodo mladim predstavili nove priložnosti, svoje izkušnje pa bodo delili tudi predstavniki in aktivni člani AIESEC organizacije. 

Prijavite se lahko na njihvi spletni strani, za več informacij pa se lahko obrnete na talent@kp.aiesec.si.

Vabljeni!


sreda, 7. oktober 2015 Razpis za prosta delovna mesta in prakso pri Microsoftu

Podjetje Microsoft razpisuje prosta delovna mesta in prakso za software engineerja v Evropi in ZDA. 

Delo zajema testiranje in nadgradnjo Microsoftovih izdelkov v strokovnem timu programerjev ter inovativnost pri razvoju dodatkov in aplikacij. 

Prijavite se lahko na njihovi spletni straniveč o razpisu in pogoje za prijavo pa si lahko preberete v priponki.


ponedeljek, 5. oktober 2015 Vabilo na predavanje "Droni nad koreninami človeštva"

Društvo ŽIV AKTIV, katerega vizija je pravičnejši svetoven sistem razporeditve dobrin, podlaga pa dvig zavesti posameznika in kolektivna ter aktivna družbena participacija, začenja tretjo sezono predavanj UDARNO.

Multivizijsko otvoritveno predavanje nove sezone nosi naslov "Droni nad koreninami človeštva", z glavnima gostoma Tomom Križnarjem in Bojano Pivk Križnar.

Predavanje bo v sredo, 7. oktobra 2015, ob 19.00 uri v središču Rotunda. Na dogodku se bodo zbirali prostovoljni prispevki.

Vabljeni!


ponedeljek, 5. oktober 2015 Spremembe razpisa za študijske obiske dijakov in študentov v tujini

Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije je objavil spremembe razpisa za študijske obiske dijakov in študentov v tujini.

Sredstva po javnem razpisu so namenjena štipendiranju študijskih obiskov, ki se začnejo od 1. 10. 2014 dalje, pri čemer se mora študijski obisk pričeti najkasneje 29. 2. 2016.

Rok za zbiranje prijav je določen kot odprti rok prijave in traja do porabe sredstev vendar najdlje do vključno 15. 12. 2015.

Več informacij je na voljo na povezavi tu


petek, 2. oktober 2015 ESPA objavlja nove možnosti opravljanja študijske prakse v Veliki Britaniji

ESPA UK (European Student Placement Agency UK team) obvešča o možnostih za opravljanje študijske prakse v Veliki Britaniji: 

 • 2 Razvijalca programske opreme v Belfastu za 12 mesecev. Več
 • Digitalni analitik v Malmesburyju za 6 mesecev. Več
 • Računovodja in administrator v Belfastu a 6 mesecev. Več
 • Zbiralec podatkov v Bathu za 6 mesecev. Več

ponedeljek, 28. september 2015 Urnik knjižnice od 1. Oktobra 2015 dalje

Od 1.10.2015 bo knjižnica za obiskovalce spet odprta vse dni v tednu, in sicer:

Ponedeljek: 10:00 – 12:00 in 13:00 -15:00

Torek: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 17:00

Sreda: 10:00 – 12:00 in 13:00 -15:00

Četrtek10:00 – 12:00 in 13:00 – 17:00

Petek: 10:00 – 12:00 in 13:00 -15:00

Morebitne izredne spremembe uradnih ur so objavljene med obvestili za študente na spletni strani fakultete.

Kontakt

Knjižnica za tehniko, medicino in naravoslovje
Kidričeva 14
6000 Koper
Tel.: +386 5 611 75 72
e-pošta: temena@upr.si


petek, 25. september 2015 Globalni ADRIATinn inovacijski vikend

Univerza na Primorskem, Inštitut Andrej Marušič, organizira Globalni ADRIATinn inovacijski vikend, ADRInno 2015, ki bo potekal od 8. do 10. oktobra na Debelem Rtiču, Ankaran.

ADRInno 2015 je mednarodni dogodek, v katerem bodo sodelovali udeleženci iz osmih držav - članic projekta ADRIATinn. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, udeležijo pa se ga lahko posamezniki in skupine, ki imajo svojo idejo ali pa željo delati na inovativni ideji druge skupine. ADRInno vikendi so organizirani za promocijo inovativnosti v podjetništvu, sodelovanja in ustvarjalnosti med MSPji, študenti, raziskovalci, svobodnjaki in vsemi, ki jih podjetništvo zanima.

Dogodek se bo začel v četrtek, 8. oktobra ob 16.00, in se bo zaključil v soboto, 10. oktobra ob 16.00. 

Projekt ADRIATinn krije stroške namestitve in bivanja udeležencev, udeležba na dogodku pa je brezplačna.

Svojo prijavo lahko pošljete na adriatinn@iam.upr.si ali na tel. +386 5 611 75 97.

Vabljeni!


petek, 25. september 2015 Vžgano v spominih: Usposabljanje iz ustne zgodovine

UP ZRS kot vodilni partner mednarodenga projekta Vžgano v spominih (Burnt in memories) od 12. do 16. oktobra 2015 organizira usposabljanje iz ustne zgodovine.

Gre za prvo aktivnost projekta, ki inovativno pristopa k skoraj prezrti tematiki požigov vasi v multietničnem obmejnem območju med Italijo, Slovenijo in Hrvaško. Usposabljanje je namenjeno tako mladim kot vsem, ki jim je tematika blizu in bi se radi naučili novih veščin. Usposabljanje bodo izvedli raziskovalci, asistenti ter profesorji UP ZRS.

Udeleženke in udeleženci se bodo v okviru usposabljanja udeležili ekskurzije na Hrvaško, interdisciplinarna skupina strokovnjakinj in strokovnjakov pa jim bo predstavila osnove teorije, zlasti pa prakse ustne zgodovine. Opravili bodo intervjuje s pričo požiga ene izmed požganih vasi v okolici Kopra in naredili nekaj posnetkov izgleda vasi danes. Glavni rezultat bodo zbrana in posneta ustna pričevanja.

Usposabljanje je brezplačno, potekalo pa bo na UP ZRS v Kopru.

Prijavite se lahko do torka, 6. oktobra 2015, preko spletne prijavnice

Več informacij o usposabljanju in podroben program pa lahko najdete na spletni strani UP ZRS

Lepo vabljeni!


četrtek, 24. september 2015 Javni poziv za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada Univerze na Primorskem za študijsko leto 2015/2016

Univerza na Primorskem vabi vse študente UP, da se prijavijo na javni poziv za pridobitev štipendije ter s tem izrazijo svoj interes za vključitev v sklad.

Štipendijski sklad Univerze na Primorskem je namenjem nagrajevanju in spodbujanju najboljših študentov UP, ponudbi teh študentov delodajalcem še v času študijskega procesa in zagotavljanju možnosti za zaposlitev teh študentov takoj, ko zaključijo s študijem. Pogodbe o štipendiranju bodo sklenjene med UP, tistimi partnerji sklada (delodajalci) ter študenti, pri katerih bo obstajal vzajemen interes za sklenitev te pogodbe.

V štipendijski program sklada se lahko vključijo:

 • kandidati, ki se bodo ali so se vpisali v 1. letnik kateregakoli študijskega programa 1. stopnje na UP,
 • študenti, ki se bodo ali so se vpisali v 1. letnike študijskih programov 2. ali 3. stopnje na UP,
 • študenti vpisani v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje na UP in absolventi.

V program sklada se ne morejo vključiti študenti, ki:

 • so zaposleni ali samozaposleni,
 • imajo status poslovodne osebe gospodarske družbe ali so direktorji zasebnega zavoda,
 • so vpisani v evidenco brezposelnih oseb, pri Zavodu RS za zaposlovanje.

Rok za oddajo vloge z vsemi dokazili je 14.10.2015. 

Več informacij najdete na spletni strani Kariernega centra.


ponedeljek, 21. september 2015 Tradicionalni 13. karierni sejem MOJE DELO

Slovenski zaposlitveni portal Mojedelo.com organizira že tradicionalni 13. karierni sejem MOJE DELO na katerem lahko obiskovalci dobijo navdih za razvoj svoje zgodbe v poslovnem svetu. Prireditev je namenjena vsem, ki šele pričenjajo svojo poslovno kariero oziroma vsem tistim, ki se želijo že v mladosti spoznati s trgom dela in potencialnimi delodajalci, s katerimi bodo v prihodnosti gradili svojo karierno pot.

Karierni sejem bo potekal v četrtek, 15. 10. 2015, v Cankarjevem Domu v Ljubljani.

V priponki se nahajajo vse potrebne informacije glede prireditve, prisotna podjetja na sejmu pa si lahko ogledate na spletni strani www.kariernisejem.com. Ob predhodni prijavi bo v okviru sejma za organiziran tudi krajši voden ogled. 

Vabljeni!


sreda, 16. september 2015 Postanite prostovoljec slovenskega društva Hospic

Slovensko društvo Hospic, ki se ukvarja z oskrbo hudo bolnih ljudi z napredovalo kronično boleznijo v zaključni fazi in njihovih svojcev na domu, slednjih tudi v procesu žalovanja, je odprlo pisarno tudi na Primorskem. V svojo ekipo vabijo prostovoljce, ki imajo čut za umirajočega sočloveka in tiste, ki lahko s svojim znanjem pomagajo pri delovanju društva.

Prijave zbirajo do 22.9.2015 na naslov prostovoljstvo@hospic.si, z oktobrom pa bodo začeli z obveznimi izobraževanji.

Vabljeni!


sreda, 16. september 2015 Prosto delovno mesto spletnega tržnika (social-media tržnika)

iMedia-gsm je podjetje, ki deluje na področju prodaje in distribucije mobilnih naprav. Trenutno iščejo spletnega tržnika, tudi z manj delovnimi izkušnjami, na področju urejanja in promocije spletne strani. Kandidat se bo ukvarjal z vsemi aktivnostmi za izboljšanje pozicioniranja, ugleda in prepoznavnosti spletnih trgovin.

Zaželena znanja:

 • SEO
 • SEM
 • Google Analytics
 • Google Adwords
 • Spletni marketing
 • Social Media marketing
 • E-mail marketing
 • Link building

Druge zahteve in znanja:

 • jeziki: aktivno znanje angleščine in italijanščine
 • HTML, CSS
 • Web design, user experience, usability
 • Microsoft Office (Word, Excel)
 • CMC sistemi (WordPress, PrestaShop)
 • Foto retuširanje programske opreme (Photoshop, Fireworks)

Kraj dela je v Novi Gorici, prednost pa imajo diplomanti smeri multimedijskih tehnologij, komunikacij in marketinga.

Podjetje zagotavlja začetno pogodbo za določen čas, z možnostjo podaljšanja za nedoločen čas.

Prijave pošljite na info@imediagsm.com.


torek, 15. september 2015 Vabilo na predavanje: »Od normalnega staranja do demence«

UP Fakulteta za vede o zdravju vabi na predavanje dr. Vojka Kavčiča z naslovom
»Od normalnega staranja do demence«,
ki bo potekalo
v ponedeljek, 21. septembra 2015, ob 13. uri,
v Predavalnici 1 v pritličju UP FVZ (Polje 42, 6310 Izola).

Predavatelj bo opisal možgane, njihovo strukturo in funkcije. Razložil bo, kaj se z možgani dogaja, ko se starajo, in opisal demenco s poudarkom na Alzheimerjevi bolezni. V predavanju se posveča tudi skrbi za bolnika z demenco in skrbnikom ter razlaga, kaj lahko storimo, da ohranimo bistre možgane (pomen prehrane in gibanja, socialnih stikov ter različnih oblik vadb).

Na kratko o predavatelju:

Dr. Vojko Kavčič je doma iz Komna na Krasu in je po diplomi iz psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani doktoriral iz eksperimentalne psihologije na University of North Texas. Podoktorsko se je izpopolnjeval na oddelku za nevrobiologijo in anatomijo na Medicinski fakulteti Univerze v Rochestru. Trenutno je zaposlen na Institute of Gerontology na Wayne State University v Detroitu, Michigan, USA. V svoji raziskovalni dejavnosti se posveča nevronskim in kognitivnim mehanizmom, ki so pomembni za vidno zaznavanje gibanja ter navigacije pri staranju in alzheimerjevi bolezni. Pri raziskovalnem delu razvija in uporablja tako standardne in specializirane vedenjske teste kot nevrofiziološke metode.

Dr. Kavčič redno obiskuje rojstno domovino in tako tudi vzdržuje profesionalne kontakte in sodelovanje s kolegi na Ljubljanski, Mariborski in Primorski Univerzi. Trenutno sodeluje s slovenskimi kolegi pri raziskovalnih projektih o zgodnji diagnostiki demenc in učinkovitosti kognitivenga treninga (Projekt PANGEA na Institutu za kinezioloske raziskave). Letos je dr. Kavčič izdal tudi dve publikaciji: Umovadba za bistre možgane v poznih letih, ter vadnico Da ne pozabim. Dr. Kavčič deluje tudi v okviru Slovenskega združenja za pomoč pri demenci - Spominčica in veliko predava po Sloveniji.

Več informacij na info@fvz.upr.si.

Vljudno vabljeni.


ponedeljek, 14. september 2015 POLETNA DELAVNICA: Prepričljive tehnologije - Persuasive Technologies

Oddelek za informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT organizira poletno šolo Prepričljive tehnologije, kjer bodo udeleženci v tridnevni delavnici poskušali nove tehnologije, ki v družabnih okoljih spodbujajo nedružabno vedenje, uporabiti na način, ki bo spodbujal interakcijo z okolico, v kateri živimo. 

Delavnica bo potekala od 28. - 30. septembra 2015, od 9.30 do 12.30 in od 13.30 do 16.30.

Program: 
Dan 1:  Predstavitev prepričljivih tehnologij in uvod v programiranje
- Predstavitev prepričljivih tehnologij         
- Uvod v programiranje s skriptnim jezikom Python
- Uvod v programiranje mobilnih aplikacij Kivy  
- Razvoj mobilne aplikcaije "Klepetalnica” (ang. chat)
 
Dan 2: Skupinski projekt
- Izbira teme projekta
- Zasnova projekta
- Začetek izvedbe
 
Dan 3: Objava in predstavitev
- Izvedba, testiranje in razhroščevanje
- Predstavitev prototipov (neobvezno)
- Objava delujočih aplikacij na Google Play.
 
Prijave so obvezne na klen.copic@famnit.upr.si. Povezava do e - učilnice
 
Vabljeni!

ponedeljek, 14. september 2015 Vabilo na konferenco "Kakšno mentorstvo potrebujemo"

Društvo Psihologov Slovenije organizira koferenco Kakšno mentorstvo potrebujemo, na kateri bo predstavljena supervizirana praksa, ki izhaja iz modela EuroPsy in ki skozi mentorstvo omogoča sistematičen razvoj kompetenc psihologa začetnika ter posledično zagotavlja kvalitetne psihološke storitve. Slovenski psihologi namreč že nekaj časa izvajajo pilotni program supervizirane prakse za diplomante, ki vstopajo na trg dela.
 
Konferenca bo v  sredo, 23. septembra 2015, od 9. do 17. ure v salonu Center, Hotel Lev, Vošnjakova 1, Ljubljana.
 
Priporočajo tudi udeležbo na eni od delavnic v popoldanskem času, kjer boste spoznavali načine razvijanja svojih kompetenc:
1. Kompetenčni model Europsy – vse o EuroPsy certifikatu - izhodišča, zahteve, prednosti, karierne možnosti
2. Načrtovanje delovne prakse pod mentorstvom - kako dobiti od prakse največ in kaj lahko od mentorja pričakujete. 
Delavnici sta namenjeni poglobljenemu in praktičnemu spoznavanju kompetenčnega modela in načrtovanju delovne prakse pod mentorstvom. Preizkušali se boste v prepoznavanju in načinih razvijanja kompetenc ter spoznali proces načrtovanja delovne prakse pod mentorstvom. 
 
Udeležba na konferenci je brezplačna.
Prijava: http://goo.gl/forms/oAZPUXcVM2

petek, 11. september 2015 Raziskava Psihološke in reproduktivne motnje pri moških, izpostavljenih prenatalnemu stresu

Michele Schincariol, študent medicine, v okviru Ginekološke klinike UKC Ljubljana, Veterinarske in Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani ter Družbenomedicinskega inštituta ZRC SAZU izvaja raziskavo Psihološke in reproduktivne motnje pri moških, izpostavljenih prenatalnemu stresu.

Da bi podrobneje preučili to povezavo, v sklopu raziskave iščejo moške, rojene med 1.9.1990 in 31.12.1992ki bi izpolnili spletni vprašalnik in se udeležili androloškega pregleda – s kliničnim pregledom, z analizo semena in krvi.

Sodelovanje v raziskavi je prostovoljno in anonimno, pridobljeni podatki pa bodo obravnavani zaupno in namenjeni le raziskovalnemu delu. 

Do spletnega vprašalnika lahko dostopate s klikom na povezavo https://www.1ka.si/a/54603, kjer so navedena tudi podrobnejša navodila o izpolnjevanju vprašalnikov.

Za vsa dodatna vprašanja lahko pišete na elektronski naslov androloska.raziskava@outlook.com


petek, 11. september 2015 Zaposlitvene možnosti v CGG (dogodek v Trstu)

29. septembra bo med 10.30 in 16.45 organiziran dogodek "Zaposlitvene možnosti v CGG" v AREA Science Park Congress Centre v Trstu. 

Na dogodku bodo predstavili EURAXESS (mrežo za mobilnost raziskovalcev), podjetje CGG in organizirali delavnico o pripravi življenjepisov. 

Podjetje zaposluje različne profile, tudi matematike in računalničarje. 

Več si lahko preberete v priponkah tu in tu

Vsi zainteresirani se morate na dogodek prijaviti do 23.9.2015 na uk.recruitment@cgg.com (cc: mobility@area.trieste.it). 


četrtek, 10. september 2015 Dnevi odprtih vrat koprskega športa 2015

Športna zveza Koper vabi na Dneve odprtih vrat koprskega športa 2015, kjer lahko od 15. 9. 2015 do 15. 10. 2015 aktivno sodelujete v različnih športnih programih.

Program si lahko ogledate tukaj.

Vabljeni!


torek, 8. september 2015 Švicarska konfederacija razpisuje štipendije

Švicarska konfederacija razpisuje štipendije za doktorski in postdoktorski študij in raziskovalno delo. Štipendije so namenjene mlajšim od 35 let, ki so prvo stopnjo študija zaključili v zadnjih treh letih. 

Več v vabilu Veleposlaništva Švicarske konfederacije v Sloveniji tu in na povezavi tu


torek, 8. september 2015 OBJAVA PROSTIH MEST ZA MOBILNOST MLADIH DIPLOMANTOV Z NAMENOM PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA V TUJINI

ZAVOD-s ZA NOVODOBNO IZOBRAŽEVANJE, ki v okviru konzorcija, katerega članica je tudi Univerza na Primorskem (UP) objavlja

ŠEST PROSTIH MEST ZA MOBILNOST MLADIH DIPLOMANTOV Z NAMENOM PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA V TUJINI V OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+ IN PROJEKTA MOBILITY FOR ENHANCEMENT OF STUDENTS' EMPLOYABILITY

Projekt je namenjen študentom po zaključku študija za dopolnitev njihovega celostnega znanja. S projektom  želi konzorcij prispevati k razreševanju težav, s katerimi se srečujejo študenti ob vstopu na trg dela ter hkrati zagotoviti podjetjem (uporabnikom) kvaliteten, čim bolj usposobljen kader.

Več podrobnosti in razpisna dokumentacija je na spletni strani: http://www.zni.si/erasmus-konzorcij.html


petek, 4. september 2015 Zavod Nefiks vabi na Trening mladih trenerjev

Zavedaš se, da bodo različne izkušnje pomembno prispevale k tvojemu osebnemu in kariernemu razvoju. Ne želiš si pridobiti samo novega znanja, ampak tudi novih spretnosti. Ob udeležbi na delavnicah se sprašuješ, kako izvajalcu uspeva - tudi ti si želiš znati dobro izpeljati različne aktivnosti. Torej je prava izbira zate Nefkisov Trening mladih trenerjev.

Namen treninga je usposobiti motivirane mlade za kvalitetno in samostojno načrtovanje in izvajanje delavnic in treningov. Trening bo potekal v dveh terminih, in sicer od 18. - 20. septembra ter od 25. - 27. septembra v Hiši mladih v Ajdovščini.

Program treninga ponuja pridobivanje novih znanj o vodenju delavnic in treningov, preizkušanje in razvijanje kompetenc vodenja pod mentorstvom že izkušenih trenerk, spoznavanje novih ljudi in to vse skupaj v obliki zanimivih aktivnosti. Po opravljenem izobraževanju postaneš kompetenten trener in dobiš vpis treninga v svoj Nefiks.

Prispevek za vse zainteresirane za oba termina treninga znaša 245 € in vključuje bivanje, prehrano, program in materiale. V kolikor pa že sodeluješ pri Zavodu Nefiks ali Zavodu MEPI, je tvoj prispevek 160 €, prispevek za študente in brezposelne osebe znaša 190 €.

Prijave zbirajo do 9. septembra 2015 na elektronski naslov kkn@nefiks.eu. Število mest je omejeno.


četrtek, 3. september 2015 STARTERY CENTRAL & EASTER EUROPE SUMMIT 2015

SAP, Social Impact GmbH in Ashoka Germany organizirajo 4 dnevno mednarodno delavnico za začetna in že uveljavljena podjetja, ki iščejo rešitve za družbene probleme. Delavnica bo potekala v Bolgariji, od 9.11. do 13.11.2015. Prijavite se lahko preko spletnega obrazca, najkasneje do 13.9.2015. Več o delavnici si lahko preberete v prilogi


sreda, 2. september 2015 Delavnice "Izzivi mladim"

SPIRIT Slovenija organizira prpjekt IZZIVI MLADIM, ki so jih pripravili skupaj s slovenskimi podjetji in organizacijami. Delavnice so brezplačne za mlade v starosti od 15 do 29 let. Udeleženci se bodo spoznali z vitkim inoviranjem, ki ga pri reševanju izzivov uporabljajo tudi v start upu in inovativna podjetja. Lahko se bodo tudi osebno predstavili podjetjem, ki so že v izzivih izrazila interes za sodelovanje z mladimi tudi po delavnici.

Na spletni povezavi www.mladimsedogaja.si so objavljeni izzivi, sodelujoča podjetja in prijavnice na posamezne delavnice, za nekatere delavnice pa so navedeni predvideni termini kdaj bodo izzivi še objavljeni. V septembru bodo dodajali še dodatne termine delavnic.

V Kopru bo delavnica potekala  7.9., 8.9. in 17.9. 2015 na Ljudski univerzi Koper, več o programu delavnice pa si lahko preberete na spletni strani podjetniškega portala.

Vabljeni!


sreda, 2. september 2015 Vabilo na poletno delavnico »Prepričljive tehnologije - Persuasive Technologies«

Oddelek za informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT vabi na delavnico z naslovom: »Prepričljive tehnologije - Persuasive Technologies«, ki bo potekala med 28. in 30. septembrom 2015. Tema delavnice bo »IT kot orodje za lažje vzpostavljanje socialnih stikov«.

Uporaba novih tehnologij, kot so mobilni in tablični računalniki, v družabnih okoljih v veliki meri spodbujajo nedružabno vedenje, ki nas odtujuje od okolice v kateri se nahajamo. Clij poletne šole je doseči ravno nasprotno. Mobilno tehnologijo želimo uporabiti na način, ki bo spodbujal interakcijo in odpiral nove načine komunikacije med osebami, ki se nahajajo v bližnji okolici.

Program delavnice si lahko ogledate tukaj.

Za dodatne informacije in obvezne predhodne prijave je na voljo dr. Klen Čopič Pucihar na elektronskem naslovu klen.copic@famnit.upr.si.

Vljudno vabljeni.


sreda, 2. september 2015 Start:up Slovenija Roadshow v Kopru

Roadshow Koper je odlična priložnost za vse posameznike, ekipe, in podjetja z inovativnimi idejami in potencialom globalne rasti.  Za vas so pripravili: 

 • Predstavitev vitkih in agilnih metod izgradnje produkta, ki vam zagotavljajo hiter napredek in neposredno povratno informacijo iz trga.
 • Predstavitev produktov Slovenskega podjetniškega sklada SK75 ter SK200, ki start-up podjetjem omogočata pridobitev konvertibilnega posojila v višini 75.000 € (SK75) ali javne lastniške investicije v višini 200.000 € (SK200).
 • Predstavitev ponudbe lokalnega in univerzitetnega podjetniškega ekosistema za vaš podjetniški razvoj.   
 • Pogovor z uspešnim podjetnikom o korakih napredka, učenju, bolečih in zmagoslavnih izkušnjah ter javni podpori pri razvoju njegovega podjetja. gosta bosta Davor Jakulin, Atech, podjetniški imentor
  Tjaša Vidic, vodja zmagovalne ekipe Loally na Podjetni Primorski 2015 v kategoriji Navigator.

Nekaj mest je še prostih, udeležba je brezplačna. Potrebna je le PRIJAVA.

VABLJENI!


ponedeljek, 31. avgust 2015 2. zeliščni festival Kačišn'ca 2015

Belajeva domačija  in TKŠD Mejame organizirata 2. ZELIŠČNI FESTIVAL NA STIKU KRASA IN BRKINOV KAČIŠN'CA 2015, ki bo potekal od 4.9. do 13.9.2015, v Danah pri Divači. Festival ponuja kulinarične dogodke, voden ogled vrta in zeliščne degustacije, različna predavanja in delavnice. Celoten program festivala si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

Vabljeni!


ponedeljek, 31. avgust 2015 Uradne ure knjižnice TeMeNa v mesecu septembru 2015

Uporabnike obveščamo, da bo knjižnica TeMeNa v času od 1.9. do 30.9.2015 spet odprta vsak dan v tednu, po sledečem urniku:

 • ponedeljek: 9:30 - 12:30
 • torek: 13:00 - 16:00
 • sreda: 9:30 - 12:30
 • četrtek: 13:00 - 17:00
 • petek: 9:30 - 12:30.

četrtek, 27. avgust 2015 Študentski podjetniški kotiček na Kariernem centru Univerze na Primorskem

V Študentskem podjetniškem kotičku Kariernega centra Univerze na Primorskem (Titov trg 4, Koper), bodo od 15. septembra 2015 vsak torek, med 9.00 in 15.00 uro, potekale svetovalne ure, kjer bodo zainteresirani pridobili informacije s podjetniškega področja.

Več informacij o Študentskem podjetniškem kotičku najdete v priponki. Za dodatne informacije pa se lahko obrnete na Blanko Palčič, vodjo Kariernega centra in službe za vseživljenjsko učenje, na elektronski naslov: blanka.palcic@upr.si.


četrtek, 27. avgust 2015 Podjetniško svetovanje in mentoriranje za vse študente UP

Univerzitetni inkubator Primorske organizira brezplačna svetovanja in mentoriranja za vse študente in diplomante Univerze na Primorskem, ki jih zanima podjetništvo in svet inovacij. Študentom so na voljo številni uveljavljeni svetovalci in mentorji univerzitetnega inkubatorja Univerze na Primorskem, Gea Collegea ter uspešni podjetniki iz gospodarstva.

Pomoč vam lahko nudijo pri razvoju vaše poslovne ideje in svetovanju na področju podjetniških veščin, iskanju potencialnih investitorjev in investicijskega kapitala, množičnega financiranja (crowdfunding).

Poleg svetovanja na sedežu inkubatorja na Ferrarski 8, so vam naši svetovalci na razpolago tudi v "Podjetniškem kotičku" na kariernem centru UP, Titov Trg 4 v Kopru, od 15.9.2015 med 9.oo in 15.00. 

Za  dodatne informacije si lahko ogledate na spletni strani UIP  ali pa nam za prijavo na svetovanje pišete na naslov inf@uip.si .


četrtek, 27. avgust 2015 Start:up Slovenija Roadshow na UIP v Kopru

Roadshow Koper , ki se bo odvijal 3.9.2015 ob 14 uri na UIP, Ferrarska 8 v Kopru, je odlična priložnost za vse posameznike, ekipe, in podjetja z inovativnimi idejami in potencialom globalne rasti. Predstavili vam bodo možnosti za pridobitev denarnih sredstev za uspešen zagon in razvoj podjetja ter kje pridobiti potrebno znanje in izkušnje za hitrejši podjetniški razvoj. Za vas so pripravili: 

 • Predstavitev vitkih in agilnih metod izgradnje produkta, ki vam zagotavljajo hiter napredek in neposredno povratno informacijo iz trga.
 • Predstavitev produktov Slovenskega podjetniškega sklada SK75 ter SK200, ki start-up podjetjem omogočata pridobitev konvertibilnega posojila v višini 75.000 € (SK75) ali javne lastniške investicije v višini 200.000 € (SK200).
 • Predstavitev ponudbe lokalnega in univerzitetnega podjetniškega ekosistema za vaš podjetniški razvoj.   
 • Pogovor z uspešnim podjetnikom o korakih napredka, učenju, bolečih in zmagoslavnih izkušnjah ter javni podpori pri razvoju njegovega podjetja.

Na dogodku se bodo pogovorili o najpogostejših vprašanjih in dilemah podjetnikov, ki se odločajo za sodelovanje v predstavljenih programih. Prav tako bomo osebno svetovali glede priprave in oddaje vloge na razpise in prijave na tekmovanje.

Podrobnejši program in obrazec za obvezno prijavo dobite na speltni strani Start:up.


četrtek, 27. avgust 2015 Vabilo na nagradni natečaj za najboljšo raziskovalno nalogo

Borzen, organizator trga z električno energijo, d. o. o., premierno razpisuje nagradni natečaju za študente 015 za najboljšo raziskovalno nalogo s področja kratkoročnega napovedovanja proizvodnje elektrike iz obnovljivih virov. 

Na natečaju lahko sodelujejo študentje posamezniki s stalnim ali začasnim bivališčem v Republiki Sloveniji, ki imajo status študenta visokošolskega strokovnega programa, univerzitetnega programa ali magistrskega programa.

Prijavijo se lahko najkasneje do petka, 9. oktobra 2015 do 12.00 ure. Vsem prijavljenim udeležencem bodo od 18. septembra dalje posredovali vhodne podatke za izdelavo vašega modela napovedovanja oz. raziskovalne naloge, ki jo morate oddati v obsegu do največ 10 strani na obrazcu Predloga raziskovalne naloge najkasneje do ponedeljka, 16. novembra 2015 do 12.00 ure.

Izvajalec natečaja je Prosperia, d. o. o., ki ji vaše prijave in nato raziskovalne naloge pošljite na e-naslov.

Javna podelitev nagrad bo na Energetski zbornici Slovenije 8. decembra 2015, kjer bodo zmagovalci predstavili svoje nagrajene raziskovalne naloge in prevzeli denarne nagrade. 

Prijavnico in več informacij o raziskovalni nalogi najdete na spletni strani. Na voljo smo vam tudi na e-naslovu in telefonski številki 031 717 599. 

V prinki si lahko ogledate Pravila nagradnega natečaja za študente 015.

Vabljeni!
 

 


torek, 25. avgust 2015 Evropski dan jezikov

 
PiNA in Europe Direct Koper - Capodistria  v soboto, 26. septembra 2015, pripravljata dogodek ob Evropskem dnevu jezikov, ki bo vključeval Tržnico jezikov, Evropski filmski maraton in Jezikovni prigrizek.
 
Namen dogodka je na zanimiv način predstaviti in približati 18 različnih jezikov, vključujoč tudi znakovni jezik gluhih, Braillovo pisavo in esperanto, ter spodbuditi ljudi vseh starosti k učenju novih jezikov in kultur.
Iščejo 15 prostovoljk/-cev, ki bodo pomagali pri organizaciji in koordinaciji ter pomagali predstavnikom organizacij iz tujine pri komunikaciji z obiskovalci, zato je, poleg slovenskega in angleškega, zaželjeno tudi znanje italijanskega in kakšnega drugega jezika.
Prijave preko spletne prijavnice v angleščini sprejemajo do vključno te nedelje, 30. avgusta 2015. Za dodatna vprašanja lahko pišite na ludovica.piccinini@pina.si (v italijanščini ali angleščini).
 
Več o dogodku in prijavnica: tukaj

sreda, 19. avgust 2015 Razpis za nagrado Izjemno zaključno delo s področja papirništva za leto 2014/2015

Na razpis se lahko prijavijo kandidati, ki so opravili diplomo 6. ali 7. stopnje, zaključili magistrsko ali doktorsko delo v obdobju od 1.10.2014 do 30.9.2015, tematsko vezano na papirništvo. Prav tako se lahko prijavijo diplomanti vseh smeri, če je diplomsko delo vsebinsko povezano s papirništvom.

Prijave v obliki 3-stranskega povzetka zaključnega strokovnega dela in navedbo ključnih besed pošljite na spodaj navedeni naslov, najkasneje do 3. septembra 2015: 

Gospodarska zbornica Slovenije
Združenje papirne in papirno predelovalne industrije,
Pripis: ZA NAGRADO ZAKLJUČNO DELO
Dimičeva 13,
1000 Ljubljana

Nagrajenec za leto 2015 bo razglašen na Dnevu slovenskega papirništva 2015, 18. novembra na Bledu. 

Več o razpisu si lahko preberete na spletni strani Gospodarske zbornice Slovenije.


petek, 14. avgust 2015 Možnost opravljanja študijske prakse na Irskem

Podjetje Modern Polyglots Ltd išče pripravnike za pisarniško delo, razvoj spletnih strani, pravno službo, tržne raziskove, računovodstvo, tajniška dela, prevajalce, in druge. S praktičnim usposabljanjem lahko začnete takoj, oziroma naajkasneje do 1. januarja 2016 za obdobje 3, 6 ali 9 mesecev.  

Svoje prijave z življenjepisom in spremnim pismom lahko pošljete na naslov: info@modernpolyglots.ie

Z zanimivimi kandidati bodo opravili tudi Skype razgovore. 


četrtek, 13. avgust 2015 GO inštrukcije iščejo inštruktorja matematike

GO inštrukcije so eno izmed vodilnih slovenskih podjetij na področju inštrukcij in individualnega izobraževanja, ki ga sestavlja ekipa mladih in izobraženih inštruktorjev. V svoje kroge vabijo nove sodelavce, ki obvladajo področje, ki bi ga inštruirali, so zanesljivi, inteligentni in željni novih izzivov.

Prijavo na delovno mesto lahko opravite z enim samim klikom in odgovori na nekaj vprašanj. Več informacij o prijavi in testu najdete na tej povezavi.


petek, 7. avgust 2015 Možnosti praktičnih usposabljanj v tujini

Prejeli smo nekaj ponudb za praktična usposabljanja v tujini. S klikom na ime si lahko ogledate ponudbo. 

VELIKA BRITANIJA: 

NEMČIJA: 

 


četrtek, 6. avgust 2015 ŠOUP anketa

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) so pripravili krajšo anketo, s katero želijo izboljšati delovanje organizacije v prihodnje in predvsem upoštevati želje in predloge študentov, saj so prepričani, da so prav študentje ključni členi pri soustvarjanju programa in dela organizacije.

Svoje želje, mnenja in predloge izboljšav lahko izrazite s sodelovanjem v spletni anketi, ki jo najdete na tej povezavi.

Anketa je anonimna. V kolikor pa si ne želite ostati anonimni, pa se lahko potegujete za privlačno nagrado.


sreda, 5. avgust 2015 GO inštrukcije iščejo inštruktorja matematike

GO inštrukcije so eno izmed vodilnih slovenskih podjetij na področju inštrukcij in individualnega izobraževanja, ki ga sestavlja ekipa mladih in izobraženih inštruktorjev. V svoje kroge vabijo nove sodelavce, ki obvladajo področje, ki bi ga inštruirali, so zanesljivi, inteligentni in željni novih izzivov.

Prijavo na delovno mesto lahko opravite z enim samim klikom in odgovori na nekaj vprašanj. Več informacij o prijavi in testu najdete na tej povezavi.


torek, 28. julij 2015 Delavnice »Izzivi mladim«

Si morda brezposeln/a ali si dijak/inja ali si študent/enka ali si samozaposlen/a, ali zaposlen/a, star/a med 15 in 30 let. V septembru in oktobru UIP in Javna agencija Spirit Slovenija zate pripravljata brezplačne podjetniške delavnice »IZZIVI MLADIM«.

Poglej izzive, ki so jih organizatorji pripravili skupaj s slovenskimi podjetji in organizacijami. S sodelovanjem na delavnici, se boš spoznal z vitkim inoviranjem, ki ga pri reševanju izzivov uporabljajo tudi start upi in inovativna podjetja. Prav tako se boš lahko osebno predstavil odločevalcem v sodelujočih podjetjih. S klikom izberi izziv, ki ga boste v timu, ob mentorski podpori, reševali in ob zaključku vaše rešitve predstavili podjetju. Nekatera podjetja so že v izzivih izrazila interes za sodelovanje z mladimi tudi po delavnici.

Poglej kdaj bo delavnica v tvojem domačem kraju. Sodeluješ lahko na katerikoli od navedenih delavnic.  Na spletni povezavi www.mladimsedogaja.si  so objavljeni izzivi, sodelujoča podjetja in prijavnice na posamezne delavnice, za nekatere delavnice pa so navedeni predvideni termini kdaj bodo izzivi še objavljeni. V avgustu in septembru pa bodo objavljeni še dodatni termini delavnic.

V Kopru bodo delavnice potekale med 7. in 17. septembrom 2015, v Postojni pa med 8. in 16. septembrom 2015. Ostali termini delavnic so objavljeni na tej spletni strani.

Več o programu delavnic si lahko prebereš tukaj.

Dodatne informacije: izzivimladim@spiritslovenia.si


četrtek, 16. julij 2015 Prošnja za sodelovanje v anonimni spletni anketi

Jerica Laznik Mokotar, študentka Fakultete za komercialne in poslovne vede Celje, opravlja raziskavo za svoje magistrsko delo in vabi  k sodelovanju v anonimni spletni anketi o možnostih prilagoditev pri študiju za športnike in športne trenerje.

Rezultati raziskave, ki jo Fakulteta za komercialne in poslovne vede Celje izvaja v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije, bodo osnova za predstavitev stanja in dobrih praks ter pripravo predlogov. Urejanje statusnih pravic športnikov je cilj, ki ga zasleduje tudi Evropska komisija s svojimi smernicami za Dvojno kariero vrhunskih športnikov.

S sodelovanjem v raziskavi boste pomagali izboljšati možnost športnikov za pridobitev izobrazbe, poklica in začetek gradnje zaposlitvene kariere med njihovo športno kariero.

Anketa je dostopna na tej povezavi.

Študentka Jerica Laznik Mokotar se vnaprej zahvaljuje za sodelovanje.


torek, 14. julij 2015 Predvpis v sistem subvencionirane študentske prehrane

Na nekaterih točkah SŠP bo od septembra dalje že možen predvpis v sistem za koriščenje subvencionirane študentske prehrane (SŠP) za študijsko leto 2015/16. Če že imate urejen vpis na izobraževalni ustanovi, je priporočljivo, da to izkoristite in se v sistem vpišete čim prej, še preden nastane gneča na vpisnih mestih. Poleg tega bodo v času predvpisa točke SŠP tudi na nekaterih študentskih klubih po vsej Sloveniji in ne le v univerzitetnih mestih. Podatke o odpiralnem času točk SŠP najdete na tej spletni strani pod zavihkom točke SŠP.

S 1. 10. 2015 bo vsem študentom, ki ne bodo izkazovali upravičenosti do subvencij za naslednje obdobje, onemogočeno koriščenje subvencije, dokler ne bodo ponovno potrdili statusa študenta. Ker sistem deluje avtomasko, ne bo možno koriščenje subvencij, tudi tistih, ki vam bi morebiti še ostale neizkoriščene iz preteklih mesecev. Te boste lahko koristili šele, ko boste uredili ponovno aktivacijo statusa z ustreznimi dokumenti.

Postopek prijave najdete na spletni strani v elektronski brošuri najpogostejša vprašanja študentov, ki je na voljo v slovenski in angleški različici.

Da bi se izognili gneči in nepotrebnemu čakanju, vam še enkrat priporočamo, da se v sistem za novo študijsko leto vpišete čim prej.


ponedeljek, 13. julij 2015 ​Vabilo na poletno raziskovalno šolo s področja morskih sesalcev

Društvo Morigenos vabi  na poletno raziskovalno šolo, ki je namenjena predvsem udeležencem iz Slovenije in jadranske regije. Zasnovana je kot usposabljanje na področju morskih sesalcev, znanosti in varstvene biologije za mlade.

Potekala bo v dveh terminih, in sicer od 27. julija do 5. avgusta 2015 ter od 10. do 19. avgusta 2015. Cena 10-dnevnega programa, ki vključuje bivanje in prehrano v raziskovalni bazi društva, terensko delo, predavanja, strokovno vodenje in usposabljanje ter nezgodno zavarovanje znaša 400 €. 

Več informacij najdete na tej povezavi.


torek, 7. julij 2015 PROSTA MESTA ZA MOBILNOST MLADIH DIPLOMANTOV Z NAMENOM PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA V TUJINI

Zavod za Novodobno Izobraževanje razpisuje »ŠEST PROSTIH MEST ZA MOBILNOST MLADIH DIPLOMANTOV Z NAMENOM PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA V TUJINI V OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+ IN PROJEKTA MOBILITY FOR ENHANCEMENT OF STUDENTS' EMPLOYABILITY.«

Projekt je namenjen študentom, ki si po zaključku študija želijo pridobiti nova znanja ter izkušnje, ki jim bodo pomagale pri vstopu na trg dela. Praktično usposabljanje traja 6 mesecev in lahko poteka v državah članicah EU ali v Makedoniji, Norveški, Turčiji, Islandiji in Liechensteinu.

Več informacij v zvezi z omenjenim razpisom dobite tukaj.


petek, 3. julij 2015 Možnost opravljanja pripravništva v Veliki Britaniji

Študentje študijskega programa Računalništvo in informatika se lahko potegujete za opravljanje šestmesečnega pripravništva, ki ga ponuja ESPA ( European Student Placement Agency).  Pripravništvo bo potekalo v mestu Maidenhead v Veliki Britaniji. V času trajanja pripravništva bo izbranemu študentu gostujoča institucija krila stroške bivanja ter prevoza na delo v višini cca. 600 do 700 EUR / mesec. Dodatne informacije v zvezi s pripravništvom so vam na voljo v priloženi datoteki.


sreda, 1. julij 2015 Vabilo na StartUP vikend: Več kot NARAVA!

Vabimo vas na dogodek, ki vam bo pomagal začeti podjetniško pot. StartUP vikend z naslovom Več kot NARAVA!, se bo zgodil  oktobra 2015, na Biotehniški Fakulteti v Ljubljani.

Cilj dogodka je v treh dneh (od petka do nedelje) iz poslovne ideje razviti delujoč prototip, koncept ali celo zametek mladega podjetja. Prvi dan se predstavijo  ideje in sestavijo ekipe.  Drug dan poteka delo na idejah, tretji dan pa se predstavi rezultate in razglasi zmagovalno ekipo. Tukaj najdete celoten program dogodka.

Dogodek je namenjen vsem dijakom, študentom in odraslim, ki že nekaj časa razmišljajo o podjetništvu, pa ne vedo kje in kako začeti. Na dogodku bodo v pomoč strokovni mentorji in priznani slovenski podjetniki.

Prijavite se lahko vsi s kakršnokoli idejo v povezavi z naravo (npr. izdelki iz naravnih materialov, uporaba naravnih virov, storitev, živilski izdelki, agrarna tehnologija, ekonomija, strojništvo  itd.). Prijavite se lahko na tej povezavi.

Prijavite pa se lahko tudi tisti, ki nimate ideje, ampak vas vseeno zanimata narava in podjetništvo.

Več informacij je dostopnih tukaj.


ponedeljek, 29. junij 2015 Uradne ure knjižnice TeMeNa v juliju in avgustu 2015

Uporabnike obveščamo, da bo knjižnica TeMeNa v času od 1. julija do 31. avgusta 2015 odprta ob ponedeljkih, sredah in petkih od 13:00 do 15:00.

Izposoja in vračilo gradiva bosta v tem času omogočena tudi izven navedenih uradnih ur, in sicer:

 • izposoja gradiva: po predhodnem dogovoru vsak delavnik med 8:00 in 15:00. Datum in uro obiska vsaj dan prej napovejte na e-naslov temena@upr.si;
 • vračilo gradiva: v Referatu za študente UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper), v času uradnih ur Referata, in sicer:
  - ponedeljek - petek: 8:00 – 11:00,
  - torek, četrtek: 8:00 – 11:00 in 13:30 – 15:30.

sreda, 24. junij 2015 6 mesečno pripravništvo na Severnem Irskem

ESPA ( European Student Placement Agency) ponuja novo pripravništvo za študente študijskega programa Računalništvo in informatika.  Šestmesečno pripravništvo bo potekalo v mestu Bangor na Severnem Irskem. Gostujoče podjetje študentu krije stroške za namestitev in prevoz na delo v višini okoli 600 do 700 EUR / mesec. Predviden začetek opravljanja pripravništva je v mesecu avgustu ali septembru 2015.

Več informacij o pripravništvu dobite v priloženi datoteki.


ponedeljek, 22. junij 2015 Knjižnica TeMeNa bo v petek, 26.6.2015 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v petek, 26.6.2015, zaradi kolektivnega dopusta zaprta.
Prosimo, da za podaljšanje izposojenega gradiva pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


četrtek, 18. junij 2015 Vabilo k sodelovanju v fokusni skupini

Pozdravljeni,

sodelavci na Oddelku za tehnologijo UP IAM z inštitutom »Fraunhofer Institute for Wood Research – Wilhelm-Klauditz-Institut« ter še sedmimi slovenskimi partnerji izvajajo projekt »Center odličnosti za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja (InnoRenew CoE)« v okviru programa OBZORJE 2020 na področju obnovljivih materialov ter raziskav zdravega bivanjskega okolja.

Namen projekta je vzpostaviti center odličnosti za raziskave, razvoj in inovacije na področju obnovljivih materialov ter raziskav zdravega bivanjskega okolja ter z njegovim delovanjem omogočiti preboj Slovenije na vodilno mesto v Evropi na področju trajnostnega gradbeništva. Izkoriščujoč raznoliko znanje in veščine partnerjev konzorcija ter partnerstvo z mentorskim inštitutom Fraunhofer WKI bo InnoRenew CoE razvijal nova, pametna, trajnostna in moderna bivalna okolja, primerna za vse generacije. Za namene raziskave iščejo kandidate za fokusno skupino.

Imate morda 1,5 ure časa v torek, 23. junija 2015, okoli 17h in ste v Kopru?
Pridružite se nam na klepetu na temo obnovljivih materialov in raziskav zdravega bivanjskega okolja. Ne iščemo strokovnjakov s področja, samo vse, ki vas tematika ekologije, trajnostne rabe naravnih virov, trajnostne gradnje in podobnih tematik zanima.
Vaše mnenje nam lahko odločilno pomaga pri oblikovanju centra odličnosti!

Za dodatne informacije in prijave se lahko obrenete na: info@iam.upr.si.


četrtek, 18. junij 2015 Vabilo k udeležbi na 22. Poletnih tečajih slovenskega jezika na Slovenski Obali 2015

UP FHŠ tudi letos študentom tujcem Univerze na Primorskem ponuja udeležbo na 40-urnem tečaju slovenščine v okviru 22. Poletnih tečajev slovenskega jezika na slovenski Obali 2015 »Halo, tukaj slovenski Mediteran!«, ki bodo potekali od 20. julija do 31. julija 2015 na Fakulteti za humanistične študije v Kopru za samo 200 EUR.

Prijavnica in brošura z več informacijami o vsebini in obliki Poletnih tečajev slovenskega jezika na slovenski Obali 2015 sta dostopni na zgornji povezavi.


torek, 16. junij 2015 Knjižnica TeMeNa bo v torek, 16.6.2015 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v torek, 16.6.2015 zaprta.
Prosimo, da za podaljšanje izposoje gradiva pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


torek, 16. junij 2015 Vabilo k sodelovanju na Igrah brez meja

Drage sodelavke, dragi sodelavci,

se še spomnite IGER BREZ MEJA?

Mestna občina Koper v sodelovanju z Agencijo Alter media d.o.o organizira 30. avgusta 2015 v Kopru prav poseben dogodek – finale Jadranskih iger! Poleg tega Mestna občina Koper organizira tudi kvlifikacijski turnir, ki bo od 27. junija 2015. K sodelovanju je bila povabljena tudi Univerza na Primorskem in sodelujejo lahko vsi zaposleni in študenti.

Zainteresirani se lahko do srede, 17. junija 2015, prijavite po mailu Blažu Ćekliću (blaz.ceklic@upr.si), ki vam je na voljo tudi za vse dodatne informacije.

Oglejte si tudi naslednja dva posnetka:

https://www.youtube.com/watch?v=MBBBMryIGsY

https://www.youtube.com/watch?v=tJehvQgKbro

 


petek, 12. junij 2015 Vabilo k sodelovanju pri raziskavi

Študenti Univerze na Primorskem ste vabljeni k sodelovanju pri krajši raziskavi o vključenosti študentov v soustvarjanje politike slovenskega visokega šolstva, o pedagoški odličnosti, kakovosti in internacionalizaciji slovenskega visokega šolstva, ki jo pripravlja Katarina Aškerc (CMEPIUS).

Vprašalnik za sodelovanje pri raziskavi je dostopen na tej povezavi.

Delni izsledki, pridobljeni na podlagi te raziskave (predvsem področje pedagoške odličnosti in kakovosti), bodo predstavljeni na mednarodni konferenci »Improving University Teaching«, ki bo letos potekala v Ljubljani. Ostali izsledki bodo predstavljali pomembno izhodišče za nadaljnje delo na področju kakovosti in internacionalizacije visokega šolstva.


četrtek, 11. junij 2015 Državno tekmovanje diplomskih nalog in projektov

Društvo vzdrževalcev Slovenije organizira državno tekmovanje za najboljšo diplomsko nalogo in najboljši projekt s področja vzdrževanja. Tekmovanje je namenjeno diplomantom, študentom ter predavateljem terciarnega izobraževanja. Ti lahko na izbor v dogovoru z izobraževalno ustanovo prijavijo diplomske naloge in projekte, izdelane v študijskih letih 2013/2014 in 2014/2015.

Izmed treh diplomskih nalog in treh projektov, uvrščenih v ožji izbor natečaja, bo komisija izbrala eno diplomsko nalogo in en projekt, ki bosta nagrajena z zlatim priznanjem za najboljšo diplomsko nalogo oz. projekt s področja vzdrževanja za leto 2015. Zmagovalci bodo prejeli denarno nagrado v višini 100 EUR in brezplačno enoletno naročnino na revijo Vzdrževalec, ki ju podeljuje Društvo vzdrževalcev Slovenije.

Razglasitev rezultatov tekmovanja in predstavitev najboljših bosta potekala 16. oktobra 2015 na 25. Tehniškem posvetovanju vzdrževalcev Slovenije na Otočcu.

Razpis in ostale informacije so dostopne na tej povezavi.


četrtek, 4. junij 2015 Knjižnica TeMeNa bo v petek, 12.6.2015 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v petek, 12.6.2015 zaprta.
Prosimo, da za podaljšanje izposoje gradiva pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


četrtek, 4. junij 2015 Sprememba uradnih ur knjižnice v sredo, 10.6.2015

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v sredo, 10.6.2015 odprta le med 10. in 12. uro.
V popoldanskem času bo knjižnica zaprta, knjige pa bo mogoče vrniti v referatu za študente UP FAMNIT med 13. in 15. uro.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


sreda, 3. junij 2015 Karierni dan na Fakulteti za dizajn v Trzinu

Če iščete priložnost za pričetek vaše karierne poti ali morda možnost opravljanja praktičnega usposabljanja in ste študent ali diplomant oblikovanja oz. sorodnih področij, vas vabimo, da se udeležite 1. kariernega dneva, ki ga Karierni center FD organizira

v sredo, 17. junija 2015,
ob 13. uri,

na Fakulteti za dizajn, Prevale 10, Trzin,
v predavalnici 7, II. nad.

Na  dogodku bo podjetje Lesnina d.o.o., priznani slovenski veletrgovec pohištva in dodatkov za dom, študentom predstavilo zaposlitvene možnosti in druge oblike sodelovanja, študenti bodo pridobili informacije o možnih temah za raziskovalne, diplomske in magistrske naloge, omogočeno pa jim bo tudi, da se s potencialnim delodajalcem srečajo na individualnem razgovoru.

Udeležbo je potrebno potrditi do ponedeljka, 15. junija 2015 na e- naslov: veronika.gruden@fd.si.

  Vabljeni.


sreda, 3. junij 2015 Vabilo na mednarodno delavnico »Razvijanje kulture kakovosti in odličnosti delovanja Univerze na Primorskem«

V okviru projekta »Razvijanje kulture kakovosti in odličnosti delovanja Univerze na Primorskem« bo v četrtek, 4. junija 2015, potekala mednarodna brezplačna delavnica na temo pomena pravilnega zapisovanja kompetenc, ciljev in učnih izidov v študijskih programih.

Delavnica bo potekala v prostorih Primorske gospodarske zbornice v Kopru, Ferrarska ulica 2, in bo trajala od 8.00 do predvidoma 14.00.

Program:

8:00 - 8:15: Sprejem udeležencev
8:15 - 8:30: izr. prof. dr. Dejan Hozjan, prorektor za študijske zadeve UP, pozdravni nagovor in predstavitev projekta
8:30 - 9:15: doc. dr. Aleksander Zadel: Kompetence, cilj ali želja?
9:15 - 10:00: Sebastjan Jeretič: Od knjige do posla na trgu: primer piarovcaž
10:00 - 10:45: Odmor
10:45 - 11:30: Valter Krmac: Pogled podjetja KMK box d.o.o. na kompetence diplomantov Univerze na Primorskem
11:30 - 12:15: Asim Mujkić, Univerza v Sarajevu: Ideology and political science curriculum – faculties of political science in ex Yugoslavia and today
12:15 - 13:00: Jelena Štrbac Nemec, ŠOS: Usvojene kompetence in (ne)uresničena pričakovanja študentov
13:00 - 14:00: Anthony  Camillieri, EURASHE and  Knowledge Innovation Centre, Assuring the Quality of the Professional Element of Higher Education Provision

 

Vabljeni.


torek, 2. junij 2015 Predprijave na jezikovne tečaje CJUP

CJUP bo v študijskem letu 2015/16 ponovno nudil tečaje tujih jezikov prilagojene študijskim potrebam in akreditirane s 3 KT ali 6 KT. Jezikovni tečaji italijanskega jezika, ruskega jezika, španskega jezika in kitajskega jezika na ravni A1 in A2 bodo potekali v dveh sklopih po 60 ur, vsak sklop v enem semestru.

Da bi lažje uskladili ponudbo tečajev z vašimi željami na CJUP prosijo, da do 14. junija 2015 pošljete predprijavo za jezik, ki ga želite obiskovati. Izvajali bodo namreč le jezikovne tečaje, ki bodo imeli dovolj številčno udeležbo.

Da bo vaša odločitev lažja, si v nadaljevanju lahko preberete kratke opise vsebin jezikovnih tečajev za:

Vašo izbiro lahko sporočite na naslednji e-naslov: jezikifhs@gmail.com.


petek, 29. maj 2015 Knjižnica TeMeNa bo v petek, 5.6.2015 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v petek, 5.6.2015 zaprta.
Prosimo, da za podaljšanje izposoje gradiva pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


petek, 29. maj 2015 Razpis za mesto Mladega raziskovalca/raziskovalke s področja atmosferske kemije

Laboratorij za analizno kemijo s Kemijskega inštituta vabi študente/študentke naravoslovnih smeri, da kandidirajo za mesto Mladega raziskovalca/raziskovalke s področja atmosferske kemije.

Mladega raziskovalca/raziskovalko bo financirala Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS za obdobje 3,5 let. Kandidat/kandidatka mora izpolnjevati pogoje v skladu s 103. členom Pravilnika o postopkih (so)financiranja, ocenjevanja in spremljanja izvajanja raziskovalne dejavnosti. Od kandidatov/kandidatk pričakujejo ustrezno izobrazbo naravoslovne smeri in motiviranost za odkrivanje novega.

V laboratoriju nudijo zanimiv študij, ustvarjalno raziskovalno delo in širok izbor tematik na področju atmosferske kemije:

 • študij kemijskih procesov (kinetika & mehanizmi) nastajanja in staranja sekundarnih organskih aerosolov (SOA),
 • vzorčevanje aerosolov & njihova fizikalno-kemijska karakterizacija,
 • razvoj analiznih metod za okoljsko pomembne zvrsti.

Mladi raziskovalec/raziskovalka bo imel/a tudi možnost za izpopolnjevanje v priznanih laboratorijih v tujini, možnost rednega udeleževanja domačih in mednarodnih znanstvenih srečanj, ustvarjalno in stimulativno delovno okolje ter dostop do moderne opreme.

Kandidate/kandidatke vabijo, da prijave s kratkim življenjepisom in motivacijskim pismom pošljejo dr. Ireni Grgić na naslov: irena.grgic@ki.si. Razpis bo odprt do izbora kandidatov/kandidatk.


sreda, 27. maj 2015 ŠOUP vabi na Mokro Čisto desetko 2015

Študentska Organizacija Univerze na Primorskem vabi na zadnje medfakultetno tekmovanje pred pričetkom izpitnega obdobja - Mokro čisto desetko 2015, ki bo 3.6.2015 v Simonovem zalivu. 


torek, 26. maj 2015 Poletna šola SenZations v Beogradu o IoT

Med 30. avgustom in 5. septembrom bo v Beogradu potekala Poletna šola SenZations, ki poveuje IoT in poslovne procese in spodbuja inovativni razvoj in podjetništvo. Več informacij je dostopnih na spletni strani poletne šole


ponedeljek, 25. maj 2015 Vabilo na Regijski karierni sejem

Iščete novo službo? Obiščite Karierni sejem v Kopru, ter spoznajte številne delodajalce.

Karierni sejem bo potekal 26. maja 2015, na Titovem trgu Koper, med 10. in 19. uro. V primeru slabega vremena, bo sejem potekal v Taverni. Pridobite nova znanja, delodajalcem posredujte svoj življenjepis ter poskrbite za to, da boste v svoji karieri naredili še en dodaten korak - korak naprej!

Na kariernem sejmu se bodo predstavila številna podjetja, ki želijo spoznati zanimive, proaktivne kandidate. Predstavite se jim in jih prepričajte, da ste kader, ki ga nujno potrebujejo v svoji delovni sredini.  Preverite seznam razstavljalcev na tej povezavi. 

V okviru programa kariernega sejma bodo v predavalnici Tramontana, na UP Fakulteti za humanistične študije (Titov trg 5, Koper) potekala predavanja o iskanju zaposlitve in razvoju kariere, ki bodo za obiskovalce sejma brezplačna. Program si lahko ogledate na tej povezavi.

Vljudno vabljeni.


četrtek, 21. maj 2015 Vabilo na dogodek »Lead your future!«

Bi se radi odpravili v Egipt? Rusijo? Kolumbijo? In še kam? Radi potujete, želite spoznati svet obenem pa vas mikajo nove izkušnje v tujini?

Če je vaš odgovor »JA«, ali pa si želite, da postane »JA« ste vabljeni, da se udeležite dogodka »Lead your future!«, ki ga organizira največja študentska mednarodna organizacija AIESEC. Na dogodku se boste seznanili z njihovimi ponudbami profesionalnega in prostovoljnega dela širom po svetu, svoje osebne izkušnje in popotniška doživetja pa vam bodo iz prve roke predstavili slovenski in tuji študentje.

Dogodek bo potekal
v sredo 27. maja 2015,
ob 17. uri,
na UP Fakulteti za humanistične študije Koper (predavalnica Maestral 3).

Vabljeni!


četrtek, 21. maj 2015 ESPA ponuja dve pripravništvi

ESPA ( European Student Placement Agency) je agencija za zaposlovanje,  namenjena študentom EU, ki iščejo pripravništvo v Veliki Britaniji.  Ponuja pripravništva za študente oz. diplomante, ki so diplomirani v zadnjih 12 mesecih. Pripravništvo ni plačano, razen če ni drugače navedeno. Gostujoče podjetje za pripravnika krije stroške v višini cca. 600-700 EUR/mesec. 

ESPA trenutno ponuja dve šestmesečni pripravništvi, ki bosta potekali v mestu Bristol v Angliji. Študentje lahko izbirate med pripravništvom v kadrovski službi ter pripravništvom v službi za informacijsko tehnologijo. Izbrana študenta bosta pripravništvo opravljala v podjetju, ki velja za enega največjih ponudnikov inženirsko svetovalnih storitev v Evropi.

Pripravništvo v kadrovski službi

Študent bo v kadrovski službi opravljal različna administrativna dela. Od študenta pričakujejo naslednja znanja in veščine:

 • izkušnje z administrativnim delom,
 • poznavanje Microsoft Office orodij,
 • znanje angleškega jezika na ravni B2 oziroma C1.

Pripravništvo v službi za informacijsko tehnologijo

Od študenta pričakujejo naslednja znanja:

 • poznavanje JavaScript,
 • poznavanje operacijskega sistema Linux,
 • poznavanje tehnologije Ruby on Rails,
 • znanje angleščine na ravni B2 oziroma C1.

Prijava na pripravništvo:

 1. Registracija na spletni strani agencije (http://www.espauk.com/students/register-with-us),
 2. E-mail z referenčno oznako AKKBA1905 (delo v kadrovski službi) ali AKKIT1905 (delo v službi za IT) ter vašim CV-jem na naslov madeline@espauk.com.

sreda, 20. maj 2015 Vabilo na tekmovanje študentskih prispevkov - ERK 2015

V času od 21.9. do 23.9.2015 bo v Portorožu potekala triindvajseta Elektrotehniška in računalniška konferenca ERK 2015, ki jo organizira Slovenska sekcija IEEE. Kot vsako leto, bo tudi letos potekalo tekmovanje študentskih prispevkov, ki je odprto za dodiplomske in podiplomske študente elektrotehnike in računalništva ter z njima povezanih strok na vseh slovenskih univerzah, ki niso diplomirali ali magistrirali na drugi bolonjski stopnji pred 30.09.2014.

Več o tekmovanju in pogojih za sodelovanje najdete v priponki in na tej spletni strani.


ponedeljek, 18. maj 2015 Vabilo k sodelovanju pri Goodyearovi raziskavi o mobilnosti prihodnosti

Eden izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev pnevmatik Goodyear v sodelovanju z neprofitno mednarodno organizacijo za mlade ThinkYoung, med 12. majem in 12. junijem izvaja raziskavo na temo mobilnosti prihodnosti z vidika mladih. Z raziskavo, ki poteka med dodiplomskimi in podiplomskimi študenti s področij znanosti, tehnologije, inženiringa, oblikovanja ter matematike preverjajo, katere teme bodo po njihovem mnenju zaznamovale mobilnost v letu 2025.

Vprašalnik je dostopen na tej spletni strani.


petek, 15. maj 2015 Vabilo na mednarodno poletno šolo »Vzgoja kritičnega državljanstva - Politika, državljanstvo in človekove pravice v dobi ekstremov«

UP Pedagoška fakulteta Koper vabi na mednarodno poletno šolo  »Vzgoja kritičnega državljanstva - Politika, državljanstvo in človekove pravice v dobi ekstremov«, ki bo potekala na UP PEF od 3. do 5. junija 2015.

Poletna šola se bo izvedla kot sklop multidisciplinarnih in stvarno povezanih pogovornih predavanj. Zasnovana je kot kombinacija temeljnega učenja o družbenem redu in značilnostih družbenih praks v javni sferi, predvsem v sferi političnega odločanja in kritične analize tistih vprašanj in problemov sodobne družbe, ki določajo posameznikov status državljana, hkrati pa se zdijo temeljnega pomena za vzgojo državljanov kot obveščenih, opolnomočenih, razmišljujočih, kritičnih in aktivnih političnih subjektov.

Za aktivno udeležbo na predavanjih boste študenti lahko pridobili 3 KT in jih uveljavljali pri predmetih s sorodno vsebino na Univerzi na Primorskem. Na poletno šolo se prijavite tako, da izpolnjeno prijavnico pošljete na e-naslov tina.kadunec@pef.upr.si najkasneje do 25. maja 2015.

Več o mednarodni poletni šoli in program najdete na tej povezavi.


četrtek, 14. maj 2015 Karierna borza na UP Fakulteti za management

Karierni center UP organizira Karierno borzo v okviru dvodnevnega dogodka FestINNO za vse študente in diplomante Univerze na Primorskem.

Karierna borza bo potekala
v četrtek, 20. maja 2015, ob 13. uri,
na UP FM, predavalnica B7 (2. nadstropje), Trg Brolo 12, Koper. 

Prijave zbirajo do torka, 19. maja 2015, na e-naslov: kariernicenter@upr.si

Več informacij in program dogodka najdete na tej spletni strani.

Vljudno vabljeni.


torek, 12. maj 2015 Vabilo na Teden vseživljenjskega učenja

Glotta Nova, center za novo znanje, d.o.o. vas vabi na že 20. Teden vseživljenjskega učenja, ki bo letos potekal od 15. do 22. maja, v razširjeni obliki pa ves maj in junij. Teden vseživljenjskega učenja je enkratna učna priložnost, saj je ponudba dogodkov pestra, lahka dostopnost le-teh (brezplačnost, krajše oblike) pa kar kliče po radovednem raziskovanju novih vsebin in spoznavanju zanimivih ljudi.

Tudi tokrat so v Glotta Novi, centeru za novo znanje, d.o.o. pripravili vsebinsko bogat program, ki je namenjen vsem, ki vam učenje in znanje nekaj pomenita. Program Tedna Glotta Nove si lahko ogledate tukaj.

Vljudno vabljeni.


ponedeljek, 11. maj 2015 Razpis tem raziskovalnih nalog za študente Univerze na Primorskem

Univerza na Primorskem v sodelovanju z Občino Izola, objavlja razpis tem raziskovalnih nalog za študente Univerze na Primorskem.

Na razpis se lahko prijavijo študenti Univerze na Primorskem, posamezno ali v skupini, vendar največ do 6 študentov, s prijavnico, ki je priloga razpisa. V dogovoru z mentorjem na članici UP, lahko študent temo raziskovalne naloge uporabi za pripravo svojega zaključnega dela.

Razpisane teme raziskovalnih nalog so:
-       Promet oz. zapiranje prometa v centru Izole,
-       Kako doseči dvakratne površine plaže v Izoli,
-       Ali Izola potrebuje garažne hiše,
-       Perspektiva zdravstvenega turizma v Izoli,
-       Urbani vrtovi in samooskrba v Izoli,
-       Sodobne prometne povezave med mesti Izola in Koper po sprostitvi ceste ob morju,
-       Zadruge in kooperative - možnosti v Izoli,
-       Socialno podjetništvo v Izoli,
-       Primerjava dobrih praks centrov za ponovno uporabo v Evropi (odpadki),
-       E-mobilnost v Izoli - je dovolj kritične mase?,
-       Ali lahko Izola živi od kulturne dediščine (arheološko najdbišče, palače,).

Izpolnjeno prijavnico predložite po pošti ali osebno na sedež UP, Titov trg 4, 6000 Koper, vsak delovni dan med 8.00 in 16.00 uro.

Celotno besedilo razpisa in prijavnico najdete v pripetih dokumentih.


ponedeljek, 11. maj 2015 Vabljeni na šesto predavanje Famnitovih izletov v matematično vesolje 2014/15

6. PREDAVANJE FAMNITOVIH IZLETOV V MATEMATIČNO VESOLJE 2014/15

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na zadnjem, 6. predavanju letošnjega cikla, ko bo 

DR. BOJAN KUZMA predstavil 

»ORIGAMI!«

v sredo, 13. maj 2015 ob 18h

(velika predavalnica UP Famnit, Glagoljaška 8, Koper).

Origami je starodavna umetnost gubanja papirja. Kakšne vzorce lahko pri tem dobimo? Ali lahko delamo Origami samo iz papirja? Ali ima Origami kakšno uporabno vrednost?

O tem in še o čem na predavanju, kjer boste zvedeli, kaj dobimo, če starodavno umetnost spojimo s sodobno matematiko.

Bojan Kuzma je doktoriral na Univerzi v Ljubljani. Od 2003 dalje poučuje matematične predmete na Univerzi na Primorskem. Raziskuje na podrocju linearne algebre in funkcionalne analize, zlasti v teoriji ohranjevalcev.

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na martin.milanic@upr.si.

 

Veselimo se zadnjega potovanja v matematična vesolja v vaši družbi!

Vljudno vabljeni.


petek, 8. maj 2015 ŠOUP vabi študente k sodelovanju na projektu Zdravi maj 2015

                            

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) že enajsto leto zapored organizira projekt Zdravi maj, ki bo potekal med 10. in 28. majem 2015. V tem času boste študentje lahko sodelovali na različnih delavnicah in športnih aktivnostih na različnih lokacijah po Kopru in njegovi okolici. Program projekta in ostale informacije lahko dobite na spletni strani ŠOUP-a.


četrtek, 7. maj 2015 Plačana praksa za študenta računalništva in informatike v Valenciji

Training Experience (TX) študentu računalništva in informatike omogoča opravljanje plačanega pripravništva v Valenciji, Španija. TX išče inženirja IT za obdobje 6 mesecev. Študent bo za svoje delo prejel plačilo v višini cca. 500 EUR na mesec, delavnik bo obsegal 40h/teden.

Zahtevano znanje:

 • Angleški jezik na ravni C1
 • Podatkovne baze (MySQL)
 • Skriptni jeziki (JavaScript)

Za več informacij obiščite njihovo spletno stran oziroma jim pišite na: f.gomez@trainingexperience.org.


sreda, 6. maj 2015 Erasmus praksa na Hrvaškem

Podjetje Pappagallo d.o.o ponuja možnost opravljanja Erasmus prakse v Splitu, na Hrvaškem. Iščejo študenta računalništva in informatike za obdobje 3-12 mesecev.  Zahtevano je znanje angleškega jezika na ravni B2 ter izkušnje z optimizacijo t.i pristajalnih strani. Več informacij dobite na email naslovu reic.pappagallo.masa@gmail.com (Maša Reić Kriletić) oziroma tukaj.


sreda, 6. maj 2015 »Podjetniška šola« za študente Univerze na Primorskem

Karierni center UP v sodelovanju z UIP Univerzitetnim razvojnim centrom in inkubatorjem Primorske organizira »Podjetniško šolo« za študente Univerze na Primorskem, ki se bo pričela v sredo, 13. maja 2015.

Program šole je zasnovan tako, da spodbuja k pravočasnemu načrtovanju in razvoju lastne kariere v smislu spoznavanja podjetništva. Podjetniška šola bo organizirana kot sosledje petih delavnic na izbrano podjetniško temo, kjer bo vsaka delavnica strukturirana iz predstavitvenega dela (2 uri) in praktičnega dela (2 uri). Ob koncu »Podjetniške šole« bo mogoče izdelati tudi pravi poslovni model za lastno podjetniško idejo. Podrobnejši opis programa izvedbe delavnic v okviru »Podjetniške šole« si lahko ogledate tu.

Izpolnjeno prijavnico in izpolnjen CV je potrebno poslati do torka, 12. maja 2015, na e-naslov: andrej@uip.si.  

Za dodatne informacije lahko kontaktirate Karierni center UP preko e-pošte: kariernicenter@upr.si oziroma na telefonsko številko: +386 5 611 76 33.

Načrtujte svojo karierno pot že danes in spoznajte izzive podjetništva.

Vljudno vabljeni.


sreda, 6. maj 2015 Vabilo na mednarodno konferenco na temo visokošolskega učenja in poučevanja

CMEPIUS vabi na konferenco z naslovom »Izboljšanje visokošolskega učenja in poučevanja« (IUT, ang. Improving University Teaching), ki bo od 15. - 17. julija 2015 potekala v Ljubljani.

Gre za tradicionalno letno mednarodno konferenco na temo kakovosti visokošolskega učenja in poučevanja, ki v letu 2015 praznuje že 40 let svojega delovanja. Letošnja tema konference bo »Študentje, partnerji v inovacijah« (ang. Students as partners in innovation). Konferenca je bila prvič organizirana leta 1975 v Heidelbergu v Nemčiji, od takrat pa je gostovala po celem svetu, pred Ljubljano je gostovala v Vancouvru v Kanadi.

Konferenca bo sofinancirana tudi s strani programa Erasmus+, zato je kotizacija za Slovenske udeležence znižana za več kot polovico in za udeležbo na tridnevnem dogodku znaša 200 USD. Več informacij glede kotizacije po dnevih oziroma za različne udeležence najdete na tej spletni strani.

Število mest je omejeno, zato vas vabimo k čimprejšnji prijavi.

Vljudno vabljeni.


torek, 5. maj 2015 Univerza v Veroni ponuja programe v angleškem jeziku

Univerza v Veroni obvešča, da bodo programe na drugi stopnji izvajali tudi v angleškem jeziku. UP Famnit ima sklenjen sporazum za Erasmus+ izmenjave z Univerzo v Veroni za študente vseh treh stopenj programov Matematika, Matematične znanosti in Računalništvo in informatika. 


četrtek, 30. april 2015 Vabilo na okroglo mizo študentov s kandidati za rektorja UP

V ponedeljek, 4. maja 2015 ob 18.00 uri bo v prostorih Območne obrtno - podjetniške zbornice Koper potekala okrogla miza z naslovom "Prihodnost UP v luči prihajajočih rektorskih volitev". 

Okroglo mizo organizirajo Študentska Organizacija Univerze na Primorskem, Študentski sveto UP in Primorsko svetovalno središče Koper (PRIMSS) in poteka v okviru projekta ŠOUP akademija. 

Več o dogodku si lahko preberete tu ali pa na FB strani dogodka


torek, 28. april 2015 Študenti - vabljeni k izpolnjevanju ankete (projekt W3B)

Na UP FAMNIT izvajamo, v okviru projekta WoodWisdom-net+ projekta W3B – Wood Belive?, spletno anketo, s katero želimo opredeliti odnos družbe do gozdno lesnega sektorja. Rezultati ankete bodo uporabljeni za doseganje cilja projekta - ustvarjanje inovativnih stroškovno učinkovitih načinov komunikacije pomena evropskega gozdno-lesnega sektorja in njihovih izdelkov za trajnostno družbo do oblikovalcev politik in potrošnikov.

Anketo izvajamo v štirih jezikih (slovenščina, angleščina, nemščina in finščina). Anketo, ki je razdeljena na 8 tematskih sklopov, lahko izpolnite na povezavi: http://survey.wood-w3b.eu/begin/. Jezik izberete v zgornjem desnem kotu.

Za vaše sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo.

Slovenski del projekta financira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.


petek, 24. april 2015 Vabilo na predavanje dr. Tanje Kajtna

Spoštovane študentke in študenti Biopsihologije!

V sredo, 6. maja 2015, ste lepo vabljeni na predavanje z naslovom Predstavitev športne psihologije, ki bo potekalo v predavalnici FAMNIT-VP, Glagoljaška 8, Koper med 17.30 in 19.00.

Predavala bo izr. prof. dr. Tanja Kajtna, univ. dipl. psih., s Fakultete za šport Univerze v Ljubljani. Pobudnica oz. gostiteljica je asist. Maja Smrdu, na katero se lahko obrnete v kolikor želite dodatne informacije.

Ker so vsebine predavanja zelo zanimive in praktično koristne, vam predavanje toplo priporočamo.

S pozdravi,

asist. dr. Bogdan Polajner, univ. dipl. psih., spec. BPT-TF
koordinator dodiplomskega in podiplomskega študija Biopsihologija


petek, 24. april 2015 Štipendije za praktično usposabljanje na Norveškem, Islandiji in Liechtensteinu

Služba za mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje UP obvešča, da je UP prejela dodatna sredstva za izvedbo mobilnosti v okviru EGP in NFM (razpisno leto 2014).

Razpis je pripravljen, vendar ga bodo zaradi usklajevanja elektronske prijave objavili takoj po praznikih.

Razpisanih bo 5 mest za praktično usposabljanje študentov (SMP) in 4 mesta za mobilnost zaposlenih z namenom usposabljanja (STT). 

Ker je časa za izvedbo malo (mobilnosti morajo biti zaključene do 31.7.2015) lahko že začnete s postopkom priprave na mobilnost. 

Za dodatne informacije vam je na voljo Aleš Oven (ales.oven@famnit.upr.si). 


četrtek, 23. april 2015 Brezplačna poletna šola »Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije«

Študentje ste vabljeni, da se udeležite brezplačne poletne šole »Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije2 (ang. Cities of the Future through Service Innovation), ki bo potekala med 12. in 22. julijem 2015 v Ljubljani v organizaciji Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani in Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije. Program bo osredotočen na spodbujanje podjetništva med študenti in diplomanti različnih strok s poslovnimi idejami za inovativne storitve, ki izboljšujejo kakovost življenja v mestih prihodnosti.

Za več informacij obiščite spletno stran oziroma kontaktirajte mag. Tino Pezdirc Nograšek (tina.pezdirc@ljubljana.si; 01 306 1921) ali Iris Koleša, mag. (iris.kolesa@ljubljana.si; 01 306 1920).

Prijave na poletno šolo lahko oddate do vključno 15. maja 2015 na spletni povezavi.


četrtek, 23. april 2015 Knjižnica TeMeNa od 27.4.2015 do 1.5.2015 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta od 27.4.2015 do 1.5.2015 zaprta.
Prosimo, da za podaljšanje izposoje gradiva pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


četrtek, 23. april 2015 Vabilo na Študentsko Integracijsko Konferenco »PsihoŠIK«

Ali se želiš udeležiti interdisciplinarne konference psihologov, biopsihologov in medicincev?
Bi se rad bolj povezal s študenti in strokovnjaki s tvoje stroke in sorodnih smeri?
Te zanima kaj so trenutno največji izzivi in najsvetlejše vizije študentov?
Sodeluješ pri kakšni raziskavi ali projektu, ki jo želiš predstaviti širši javnosti?
Se tudi ti strinjaš, da je skrajni čas, da prevzamemo pobudo za razvoj sebe in svojega okolja?

Vabimo te, da se udeležiš konference, ki je namenjena vsem, ki se ukvarjajo s tematiko psihologije - tako študentom in »novopečenim« magistrom (bio)psihologije in medicine z vseh slovenskih univerz kot tudi vsem strokovnjakom, ki jih zanima sodelovanje z bodočimi kolegi iz študentskih vrst ter izmenjava znanja in dobrih praks.

Konferenca bo potekala v petek, 29. maja 2015
od 9:30 do 20:00
na Medicinski fakulteti
Univerze v Mariboru.

Kotizacija za konferenco znaša 5 EUR (aktivni udeleženci brezplačno). Prijave sprejemajo do 10. maja 2015 preko spletnega obrazca.

Več informacij o konferenci je dostopnih na povezavi.

Vljudno vabljeni.


torek, 21. april 2015 Vabilo na predavanje v sklopu Famnitovih bioloških večerov

V sklopu Famnitovih bioloških večerov bo v sredo, 13. maja 2015, ob 18.00 uri v Mali predavalnici 1 na UP FAMNIT potekalo predavanje z naslovom  »ISTRA-HIDRO – Trajnostno upravljanje s čezmejnimi podzemnimi vodami med Tržaškim in Kvarnerskim zalivom«, ki ga bodo izvedel  Geološki zavod Slovenije, Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, Koper.

Program predavanja si lahko preberete v priponki.

Vljudno vabljeni.


ponedeljek, 20. april 2015 Družba Intesa Sanpaolo Card razpisuje prosto delovno mesto

Intesa Sanpaolo Card je ponudnik rešitev za plačevanje, ki se osredotoča na razvoj in upravljanje sistemov plačevanja na mednarodni ravni. V oddelku za frontalno poslovanje trenutno iščejo osebo, ki bi jo zaposlili za določen čas prek zaposlitvene agencije. Delo v družbi omogoča zaposlenim poklicni razvoj v dinamičnem mednarodnem okolju.

Če vas mikajo novi izzivi, se lahko prijavite za delovno mesto v Kopru: pripravnik za strokovnjaka za programe. Kot del ekipe oddelka za frontalno poslovanje se boste ukvarjali s sistemi za pooblaščanje, delovanjem opreme POS in bankomatov, ki podpirajo plačevanje s karticami, za vse podružnice družbe Intesa Sanpaolo Group. Prav tako boste del ekipe, ki se ukvarja z visokotehnološkimi projekti, ki potekajo v skladu z naprednimi metodologijami za prožnejši razvoj.

Pošljite prijavo, če vas zanimajo:

 • razvoj, preizkušanje, iskanje in odpravljanje napak ter vzdrževanje programov;
 • delo v zahtevnih okoljih s sprotnim delovanjem sistemov,
 • reševanje sistemskih težav in zrušitev.

Od kandidatov pričakujejo:

 • univerzitetno izobrazbo tehnične smeri ali računalništva, matematike ali sorodno;
 • teoretično in praktično znanje razvoja programov;
 • teoretično in praktično poznavanje metod in prijemov razvoja IT-sistemov.

Dobro znanje angleškega jezika (pisno in ustno) je obvezen pogoj, izpit za B-kategorijo in poznavanje sistemom za kartično poslovanje veljata kot prednost.

Prijave pošljite najpozneje do 1. maja 2015 na e-naslov career@intesasanpaolocard.com.

Več informacij najdete na spletni strani ter v priponki.


četrtek, 16. april 2015 Štipendije italijanske vlade

Italijansko Ministrsko za zunanje zadeve za akademsko leto 2015/2016 slovenskim državljanom nudi štipendije za raziskovalne namene ter za študij na italijanskih univerzah.

Rok za oddajo prošenj, ki se pošljejo preko portala, je do polnoči 13. maja 2015.

Več informacij dobite na spletni strani.


četrtek, 16. april 2015 Dialog z evropsko komisarko za promet Violeto Bulc

                                       

Europe Direct Koper - Capodistria zbira prijave za udeležbo na dialogu z evropsko komisarko Violeto Bulc, ki bo v petek, 8. maja 2015, ob 17.00, v Kinu Šiška v Ljubljani.

Razprava bo tekla o tem, kako zagotoviti zaposlovanje mladih, rast in delovna mesta, trajnostno mobilnost in prihodnost EU.

Za vse mlade do 30. leta starosti z obalno-kraške regije bo organiziran brezplačen prevoz v Ljubljano in nazaj v Koper/Sežano.

Prijave lahko oddate preko spletnega obrazca do vključno torka, 5. maja 2015 oz. do zapolnitve mest.

Za več vprašanj pišite na europedirect@pina.si.

Več o dogodku, ki ga organizirajo Mladinski svet Slovenije, Mladinska mreža MaMa in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji: tukaj


četrtek, 16. april 2015 Plačano pripravništvo za študenta računalništva in informatike v Španiji

Training Experience (TX) študentu računalništva in informatike, ki ima možnost pridobitve Erasmus+ štipendije, ponuja možnost opravljanja plačanega pripravništva v Valenciji. TX v imenu podjetja za tehnološko svetovanje išče inženirja programske opreme za obdobje 3 mesecev. Zahtevano je znanje angleškega jezika ter izkušnje s programiranjem v najmanj dveh programskih jezikih, zaželeno C/C++ in Python. Plača študenta bo cca.  200 EUR na mesec, njegov delavnik bo obsegal 35h/teden. Za več informacij obiščite njihovo spletno stran oziroma jim pišite na: internship@trainingexperience.org.


sreda, 15. april 2015 Prošnja za sodelovanje v anketnem vprašalniku

Sara Dobelšek, študentka podiplomskega študijskega programa Management na Fakulteti za management,  bi v magistrski nalogi z naslovom Vpliv podjetniške naravnanosti na začetek podjetniške poti (mentor: prof. dr. Mitja Ruzzier) s pomočjo anketnega vprašalnika rada izmerila podjetniško naravnanost študentov UP, zato vse študente vabi k sodelovenju v anketnem vprašalniku.

Anketni vprašalnik je dostopen na tej povezavi.

Za sodelovanje se študentka Sara Dobelšek vnaprej zahvaljuje.


sreda, 15. april 2015 Osnovni tečaj fotografije

Fotografinja Slavica Isovska v mesecu maju ponovno organizira Osnovni tečaj fotografije, ki je namenjen vsem, ki jih fotografija navdušuje ter tistim, ki si želijo izpopolniti svoje tehnično znanje s področja fotografije.

Tečaj zajema 2 uri teoretičnega dela ter 14 ur praktičnega dela. V teoretičnem delu tečaja boste obravnavali kratko zgodovino fotografije, spoznavali fotografsko opremo, fotografske zakonitosti (delovanje zaslonke in zaklopa v razmerju s časom in občutljivostjo senzorja) ter osnove fotografiranja. V praktičnem delu tečaja pa boste znanje pridobljeno na teoretičnem delu uporabili na terenu, saj boste fotografirali naravo, arhitekture, detajle, modele ter še veliko več. Podrobnejše informacije o vsebini tečaja najdete tej povezavi.

Ob zaključku tečaja dobite potrdilo o uspešno opravljenem osnovnem tečaju fotografije. Cena tečaja je 30 €.

Za dodatne informacije je na voljo ing. fot. Slavica Isovska na telefonski številki 031 573 108 in na elektronskem naslovu: slavica.isovska@gmail.com.


torek, 14. april 2015 ESPA ponuja prakso za študente računalništva in informatike

                                                                      

Vsi študentje računalništva, ki vas zanima opravljanje prakse na področju razvoja programske opreme in že imate nekaj delovnih izkušenj ste vabljeni, da se potegujete za študijsko prakso, ki jo ponuja ESPA (European Student Placement Agency). Študijska praksa trajala 6 mesecev in poteka v dveh državah (prva 2 meseca v Veliki Britaniji, nato v ZDA). Predviden začetek dela je 15. maj 2015. Več informacij dobite v priponki oziroma na njihovi spletni strani.


torek, 14. april 2015 Vabilo na CREA poletno šolo za študente

Si kreativen študent dodiplomske ali podiplomske smeri oz. diplomant z odlično poslovno idejo?
Lahko s pomočjo IKT izboljšaš prihodnost?
Želiš postati podjetnik?

Pridruži se brezplačni poletni šoli »Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije« (ang. Cities of the Future through Service Innovation), ki bo potekala med 12. in 22. julijem 2015 v Ljubljani – Zeleni prestolnici Evrope 2016.

Mesto bo ponudilo dodaten navdih pri razvoju storitev, ki naslavljajo družbene in okoljske izzive v urbanih okoljih. S pomočjo informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) boš snoval storitve, ki rešujejo izzive povezane z mobilnostjo, onesnaževanjem, oskrbo s hrano, učinkovitejšo rabo energije, zdravstvene izzive, povezane s starajočim se prebivalstvom, itd. V desetih dneh boš spoznal kreativne pristope k razvoju ideje, sodeloval z izkušenimi mentorji ter v interdisciplinarni ekipi testiral in izpopolnjeval svojo poslovno idejo, razvil poslovni model in komunikacijski načrt, raziskal priložnosti financiranja, se predstavil investitorjem in morda imel kot eden izmed dveh najboljših projektov na poletni šoli priložnost sodelovati na mednarodnem tekmovanju najboljših IKT poslovnih idej.

Prijave na poletno šolo se zbirajo do vključno 15. maja 2015 na tej spletni strani.

Na poletno šolo se lahko prijaviš sam ali z že oblikovano podjetniško ekipo. Pri izboru udeležencev bodo imeli prednost kandidati s kreativnimi idejami, ki temeljijo na informacijsko-komunikacijskih tehnologijah (IKT) in imajo potencial čim večjega družbenega in/ali ekološkega vpliva.

Več informacij o poletni šoli najdeš na tej spletni strani, kjer so predstavljene tudi poletne šole v 5 partnerskih državah projekta CREA ter v priponki.

Za dodatne informacije pa sta na voljo mag. Tina Pezdirc Nograšek (tina.pezdirc@ljubljana.si; 01 306 1921) in mag. Iris Koleša (iris.kolesa@ljubljana.si; 01 306 1920).


ponedeljek, 13. april 2015 Spomladanska šola: »ICT, economical and organizational issues for e-health integration in the enlarged Europe«

Med 27. in 29. majem 2015 bo na UP ZRS v Kopru potekala spomladanska šola: »ICT, economical and organizational issues for e-health integration in the enlarged Europe«.

Prijave zbirajo do 23. aprila 2015 na elektronski naslov: segr@ssic.units.it.

Več informacij o šoli najdete na tej povezavi.


ponedeljek, 13. april 2015 Povabilo k sodelovanju na ISAE4W - International Summer Academy for Women in Engineering

Dekleta, stara do 26 let ste vabljena k sodelovanju na International Summer Academy for Women in Engineering, dvotedenskem programu delavnic in predavanj s področja inženiringa ter naravoslovja. Program bo potekal med 13. ter 24. junijem 2015 na University of Applied Sciences Upper Austria, School of Engineering and Environmental Sciences v Avstriji. Udeleženke lahko izbirate med dvema osrednjima temama programa, in sicer med fiziko in tehnologijo ter biotehnologijo in kemijo. Pristojbina za udeležbo znaša 780 EUR in vključuje šolnino, nastanitev za obdobje trajanja programa, obroke ob delavnikih ter številne izlete. Za vse, ki vas udeležba na programu zanima ste vabljene, da oddate prijavo na spletni povezavi , časa imate do 30. aprila 2015.

Več informacij lahko dobite na spletni strani oziroma na e-naslovu: isae4w@fh-ooe.at


petek, 10. april 2015 Vabilo na delavnico z naslovom »Conservation Biology«

Spoštovani,

Oddelek za biodiverziteto Fakultete za naravoslovje, matematiko in informacijske tehnologije (Univerza na Primorskem) med 17. in 19. junijem 2015 organizira mednarodno delavnico z naslovom »Conservation Biology«. Vabljeni so tako raziskovalci kot študentje, ki delujejo na področju varstvene biologije.

Delavnica je brezplačna, za udeležbo pa je obvezna registracija do 10. maja 2015 na spletni strani konference »2nd International Workshop on Conservation Biology«.

Udeleženci lahko sodelujejo z ustnim prispevkom ali posterjem. Povzetke prispevkov oddajo na spletni strani konference.

Vljudno vabljeni.


petek, 10. april 2015 Karierni dan na UP PEF

Karierni center Univerze na Primorskem v sodelovanju z UP Pedagoško fakulteto organizira Karierni dan, ki bo potekal v torek, 21. aprila 2015, s pričetkom ob 10. uri na UP Pedagoški fakulteti.

Več informacij je objavljenih na tej povezavi. Prijave zbirajo do petka, 17. aprila 2015 na elektronski naslov: kariernicenter@upr.si.

Vljudno vabljeni.


četrtek, 9. april 2015 Sejem ameriških izobraževalnih institucij

                                     

EducationUSA center  20. aprila 2015  v Ljubljani pripravlja sejem, na kateremu se bodo predstavile ameriške izobraževalne institucije. Vsi študentje, ki vas zanima študij ali študijska izmenjava v ZDA, ste vabljeni, da se dogodka udeležite saj boste izvedeli veliko koristnih informacij v zvezi s sprejemnimi postopki, možnostjo pridobivanja štipendije, študijskih programih itd. Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebno pa se je predhodno prijaviti. Letos se bo na sejmu predstavilo 16 ameriških izobraževalnih institucij. Za več informacij obiščite Facebook profil ali spletno stran EducationUSA  centra.


četrtek, 9. april 2015 Povabilo k sodelovanju na VI. Eko konferenci

Študentje ste vljudno vabljeni, da se udeležite šeste Eko konference, ki bo potekala 22. in 23. aprila na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Letošnja konferenca poteka pot naslovom  »Naravne danosti Jugo-Vzhodne Evrope v duhu podnebnih sprememb«. Dvodnevna konferenca je namenjena vsem, ki jih zanimajo dobre prakse s področja varovanja okolja ter ohranjanja narave. Več informacij o sami konferenci in letošnjem programu dobite na njihovi spletni strani.


sreda, 8. april 2015 Štipendija za udeležbo na poletni šoli v Zagrebu

Univerza v Zagrebu ponuja štipendijo za udeležbo na poletni šoli »Universitiy School of Croatian Language and Culture 2015«, ki bo potekala od 27. junija do 24. julija 2015 v Zagrebu.  Štipendija vključuje denarni znesek v višini cca. 120 EUR ter pokriva stroške nastanitve, vendar si mora študent sam plačati stroške hrane, poti ter šolnino za izbrani program poletne šole.  Prav tako si mora študent priskrbeti zdravstveno ter nezgodno zavarovanje za tujino.

V okviru poletne šole se lahko prijavite na akademski (720 EUR) ali kulturni program (250 EUR). Dodatne informacije o omenjenih programih ter poletni šoli dobite na spletni strani ali elektronskem naslovu (croatianlang@unizg.hr).

Študentje, ki vas udeležba na poletni šoli zanima, ste vabljeni, da do 22. aprila 2015 pošljete prijavni obrazec skupaj z ostalo dokumentacijo (motivacijsko pismo, CV, potrdilo o vpisu, potrdilo o opravljenih izpitih, dve referenčni pismi, dokazilo o znanju hrvaškega jezika – v kolikor ga imate ter stalni naslov – kamor boste prejeli odgovor v primeru, da boste izbrani za štipendijo) na naslov:

University of Zagreb
International Relations Office
Trg maršala Tita
10000 Zagreb
Croatia


sreda, 8. april 2015 Sejem ameriških izobraževalnih institucij ponovno v Ljubljani

Po lanskoletnem uspešnem dogodku EducationUSA Higher Education Fair se nam bodo tudi letos predstavile ameriške izobraževalne institucije, tokrat v še večjem številu. Sejem bo potekal 20. aprila 2015 v prostorih City Hotela v Ljubljani.

Če razmišljate o študiju ali študijski izmenjavi v ZDA, sejem predstavlja odlično priložnost, da se osebno spoznate s predstavniki ameriških izobraževalnih institucij in iz prve roke izveste vse, kar vas zanima o programih, sprejemnih postopkih, možnosti štipendij in še veliko več.

Na sejmu se bo tokrat predstavljalo kar 16 institucij: Bentley University, American University in Bosnia and Hercegovina, American Unviersity in Bulgaria, Coastal Carolina University, Fairleigh Dickinson University, Foothil and De Anza Colleges, John Cabot University, La Roche College, Minerva Schools at KGI, New York Film Academy, RIT Croatia, Saint Mary's University of Minnesota, Shoreline Community College, University of Arizona, Webster Vienna Private University in West Virginia University.

Dogodek bo potekal v ponedeljek, 20. aprila 2015, od 15. do 18. ure v prostorih City Hotela na Dalmatinovi 15 v Ljubljani. Več informacij o dogodku najdete na Facebook strani EducationUSA centra ter na spletni strani sklada kadri.

Udeležba na sejmu je brezplačna, potrebna pa je predhodna spletna prijava.

EducationUSA center deluje v okviru Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije in nudi nepristranske in zanesljive informacije o vseh akreditiranih visokošolskih institucijah v ZDA.

Vabljeni!

 


torek, 7. april 2015 Predstavitev magistrskega študijskega programa Maritime Civilizations, University of Haifa, Izrael

Študente obveščamo, da bo v ponedeljek, 13.4.2015 ob 15:00 na UP FHŠ (predavalnica Maestral 2, 3. nadstropje) predstavljen magistrski študijski program Maritime Civilizations, ki se izvaja na Leon H. Charney School of Marine Sciences na University of Haifa, Izrael. 

Več o programu si lahko preberete na povezavi http://marsci.haifa.ac.il/en/academics/-.

Referat za študente UP FAMNIT


torek, 7. april 2015 Vabilo na razstavo Slavice Isovske Za urbanim horizontom – ŠUTKA

Vljudno vas vabimo na otvoritev razstave fotografij "Za urbanim horizontom - ŠUTKA" avtorice Slavice Isovske, ki bo v sredo, 8. aprila 2015, ob 19. uri, v prostorih UP FAMNIT, Glagoljaška 8 (1. nadstropje).

Za urbanim horizontom - ŠUTKA je dolgoročni dokumentarni projekt, v katerem je Slavica Isovska dokumentirala in predstavila življenje Romov v makedonskem naselju Šutka pri Skopju. Skozi fotografije so prikazane romska tradicija, njihove navade ter prebivalci.

Več o avtorici razstave in razstav si lahko preberete tukaj.

Vljudno vabljeni!


nedelja, 5. april 2015 Univerzitetni programerski maraton 2015

Tudi letos se bo zgodil Univerzitetni programerski maraton. Tekmovanje bo sestavljeno iz poskusnega kola, treh predkol in finala, ki bo letos v Mariboru. Najboljše ekipe bodo nagrajene, najboljše študentske ekipe se bodo udeležile srednjeevropskega tekmovanja ACM ICPC.

Ker se poskusno kolo že bliža, ste vabljeni, da prijavite svojo ekipo. Rok za prijavo je dan pred prvim kolom (sreda, 15. april 2015). Obrazec za prijavo in vse ostale informacije dobite na http://tekmovanja.acm.si/upm.

Univerzitetni programerski maraton je slovensko tekmovanje za študente v programiranju, s poudarkom na poznavanju podatkovnih struktur in algoritmov. Kot programski jezik lahko tekmovalci uporabljajo C, C++, Javo, Pascal, Python 2, Python 3 ali C# (Mono). Na tekmovanju sodelujejo ekipe, sestavljene iz največ treh članov, ki na enem računalniku rešujejo naloge. Cilj ekipe je, da v omejenem času (posamezno kolo običajno traja 4 ure) reši čimveč zastavljenih nalog. Naloge iz prejšnjih let tekmovanja so na voljo na sodniškem sistemu:http://putka.upm.si/tasks/.

Če vas programiranje zabava in se veselite novih izzivov ter druženja s prijatelji ob programerskih izzivih, vas vabimo, da se pridružite tekmovanju. Vse, kar morate storiti, je, da ustvarite svojo ekipo, izpolnete prijavnico in tekmujete.

Več informacij: http://tekmovanja.acm.si/upm


petek, 3. april 2015 Vabilo na »Dialog z evropsko komisarko Violeto Bulc«

Mladinski svet Slovenije, Mladinska mreža MaMa in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji organizirajo strateški dialog z evropsko komisarko, mag. Violeto Bulc. Tovrstne dialoge Evropska komisija prireja po vsej Evropski uniji.

Vabimo vas, da se udeležite  EU Si ti dialoga:
»Dialog z evropsko komisarko Violeto Bulc«
 

v petek, 8. maja 2015, ob 16. uri
v Kinu Šiška, Trg prekomorskih brigad 3, Ljubljana.

Dialog v Ljubljani bo hkrati osrednji dogodek Evropskega tedna mladih, ki bo potekal med 27. aprilom in 10. majem 2015, in je namenjen razpravi o prihodnosti mladih in njihovemu položaju v družbi. Rezultate dialoga bodo uporabili kot del procesa strukturiranega dialoga med mladimi in odločevalci – gre za inštrument, s katerim se mladi aktivno vključujejo v dialog z odločevalci na lokalni, nacionalni ali evropski ravni. Dogodek je priložnost, da evropski komisarki predstavite svoje videnje naše skupne prihodnosti ali zastavite vprašanje o tematikah, ki so pomembne za našo prihodnost.

Razprava bo tekla o tem, kako zagotoviti: 
- zaposlovanje mladih, rast in delovna mesta  (nove naložbe, gospodarska rast, zeleno   gospodarstvo, uresničevanje kreativnih idej in spodbujanje inovativnosti),
- trajnostno mobilnost (problem preobremenjenosti cestnega in zračnega prometa),
- in prihodnost EU (enak dostop do koriščenja pravic in aktivno vključevanje v družbo skozi programevin politike EU, ovire pri čezmejni mobilnosti, poklici, veščine in storitve prihodnosti v EU).

Dogodek se bo pričel ob 17. uri, vendar je zaželjeno, da zaradi neposrednega televizijskega prenosa dogodka, prihod v Kino Šiška načrtujete ob 16. uri. Dialog bo trajal 90 minut.

Več o dogodku najdete na tej povezavi. Za dodatna vprašanja in pojasnila se lahko obrnete na elektronski naslov dialog@mreza-mama.si ali na telefonsko številko 041 804 069.

Vabljeni.


torek, 31. marec 2015 Mednarodno spletno študentsko tekmovanje »Freshhh 2015«.

Skupina MOL že devetič zaporedoma razpisuje mednarodno spletno študentsko tekmovanje »Freshhh«, na katerem študenti sodelujejo povezani v ekipe, sestavljene iz treh članov. Še v tem tednu se tako lahko mednarodne ekipe iz vsega sveta pridružijo spletnemu tekmovanju na spletni strani »Freshhh 2015« in se dokažejo v nalogah povezanih z naftno in plinsko industrijo, ki so bile razvite s strani Skupine MOL. Pet najboljših ekip bo dobilo priložnost pridružiti se programu zaposlovanja mladih diplomantov Growww in osvojiti nagrado v skupni vrednosti 25.000 EUR.

V tekmovanju »Freshhh« se bodo študentje srečevali z različnimi izzivi: ustanoviti bodo morali novo naftno družbo, se odločati glede raziskovalnih in razvojnih področij z namenom najti bogata nahajališča, zgraditi bodo morali rafinerijo za različne proizvode ter oblikovati najboljši nabor proizvodov za doseganje dobička. Tekmovanje »Freshhh« je sestavljeno iz treh krogov; pet najboljših ekip se bo pomerilo v finalnem krogu, ki bo potekal v živo, 28. maja 2015 v Budimpešti in dobilo priložnost za začetek njihovih kariernih poti v Skupini MOL - 5 najboljših ekip namreč dobi priložnost, da svojo kariero pričnejo kot zaposleni v programu Growww. Študentje iz vsega sveta se lahko vse do 3. aprila 2015, prijavijo na tekmovanje »Freshhh« na tej spletni strani. V preteklih 8 letih je več kot 10.000 študentov iz okrog 70 držav že sodelovalo v spletnem tekmovanju.

Več informacij o programu »Freshhh« lahko najdete na uradni spletni strani tekmovanja in na Facebook strani.

V kolikor ne najdeš preostala člana za svojo ekipo oz. bi želel/želela spoznati in sodelovati v ekipi s študenti z drugih držav se prijavi v spletno aplikacijo »Crew finder« in povezali te bodo v ekipo 3 študentov.


torek, 31. marec 2015 Študenti FAMNITA zasedli prvo mesto v univerzitetni košarkarski ligi

Včeraj, 30.3.2015, so se zaključila ligaška tekmovanja Univerze na Primorskem, kjer so študentje UP FAMNIT premagali tekmece in osvojili prvo mesto v košarki.

Vsi zmagovalci univerzitetnih ligaških tekmovanj so se uvrstili na državno univerzitetno prvenstvo, ki bo potekalo 3. junija.

Več o ligaških tekmovanjih UP si lahko ogledate tukaj.

 

Študentom iskreno čestitamo in jim želimo veliko športne sreče. 


sreda, 25. marec 2015 Erasmus + praksa v Estoniji za študente računalništva

                                    

Podjetje Recursive Software Development študentom računalništva ponuja prakso za delo pri razvijanju spletnih aplikacij. Od študenta se pričakuje tekoče znanje angleščine,  poznavanje tehnologij HTML, CSS in JS ter pripravljenost na učenje in pridobivanje novih znanj.  Praksa bo potekala v mestu Talin in bo trajala 4 mesece. Za sofinanciranje stroškov bivanja mora študent pridobiti štipendijo v okviru programa Erasmus+.

Recursive Software Development je mlado podjetje za razvoj programske opreme, ki deluje v Estoniji in Italiji. Več informacij o podjetju dobite na njihovi spletni strani.  

Študentje, ki vas praksa zanima ste vabljeni, da pošljete vaš CV na INTERNSHIPS@RECURSIVE.EE.


sreda, 25. marec 2015 Predstavitveni video o biopsihologiji

Predavatelji Oddelka za psihologijo UP FAMNIT in študenti biopsihologije so pripravili kratek predstavitveni video o biopsihologiji.

Vabljeni k ogledu!


sreda, 25. marec 2015 Plačane prakse v Španiji za delo na področju optimizacije spletnih strani ter IT

Organizacija Spain Internship išče študente za delo na področju optimizacije spletnih strani ter IT. Študentje bodo delali za prepoznavno podjetje v Barceloni, ki se ukvarja z organizacijo dogodkov ter turizmom. Zaradi širitve svoje dejavnosti v tujino podjetje potrebuje študente, ki bodo pomagali pri razvijanju spletnih platform.

Delovnik: 40ur/teden

Čas trajanja prakse: minimalno 3 mesece

Plača: 200 EUR/mesec

Kraj opravljanja dela: Barcelona, Španija

Začetek opravljanja dela: september 2015

Za več informacij obiščite njihovo spletno stran ali pa jim pišite na info@spain-internship.com.


sreda, 25. marec 2015 Opravljanje pripravništva na področju IT v Italiji od 500 EUR/mesec

Organizacija Spain Internship v Italiji študentom ponuja naslednja pripravništva:

- iOS Mobile Developer,

-  Android Mobile Developer,

- Javascript Developer,

- UI/UX Designer.

Študentje bodo delali za digitalno agencijo, ki se ukvarja z inovativnimi projekti. Pri svojem delu bodo v stiku s priznanimi strokovnjaki na področju IT. Pripravništvo bo študentom omogočilo pridobitev novih znanj in izkušenj.

Delovnik: 9h/dan

Trajanje pripravništva: 6 mesecev

Plača: 500 – 750 EUR/mesec

Kraj izvajanja pripravništva: Parma, Italija

Začetek pripravništva: takoj

Več informacij dobite na njihovi spletni strani ali e-naslovu info@spain-internship.com.


sreda, 25. marec 2015 »Če voda dobi prehlad, zmrzne«

Strojni prevajalnik je angleški stavek »If water gets very cold, it freezes.«, prevedel takole: »Če voda dobi prav prehlad, zmrzne.«. To je le eden izmed zabavnih primerov računalniškega oziroma strojnega prevajanja, pri katerem računalnik samostojno prevaja besedila.

Kako uporabni in zanesljivi so najbolj dovršeni strojni prevajalniki?
Kje so meje strojnega prevajanja?
Koliko lahko nadomestijo človeka?

O vsem tem, pa tudi o zabavnih primerih, z gostoma mag. Petrom Holozanom, razvijalcem (in raziskovalcem) v podjetju Amebis d.o.o., v katerem se ukvarja predvsem z jezikovnimi tehnologijami za slovenščino in dr. Jernejem Vičičem, docentom na UP FAMNIT, raziskovalcem na UP Inštitutu Andreja Marušiča in na Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša, si lahko ogledate na podcastu Radia Slovenija 3, ki je dostopen na tej povezavi.

Vljudno vabljeni k ogledu.


sreda, 25. marec 2015 Vabilo k sodelovanju na 2nd International Summer Workshop on IT Education & Research (11. – 13.6.2015, Hagenberg, Avstrija)

Faculty of Informatics, Communications and Media iz Avstrije vabi študente k sodelovanju na 2nd International Summer Workshop on IT Education & Research, ki bo potekala med 11. in 13. junijem 2015 v prostorih fakultete v Hagenbergu. Medanrodna poletna delavnica je namenjena profesorjem, raziskovalcem, študentom in vsem ostalim, ki jih obravnavana tematika zanima. Udeležba na delavnici je brezplačna, vendar si morajo udeleženci sami kriti stroške prevoza, hrane ter nastanitve. Študentje lahko izkoristijo možnost financiranja obiska v okviru Erasmus+ programa.

Osrednji govorniki na mednarodni poletni delavnici bodo:

 • Michaela Laemmler (openSAP, Nemčija) - "openSAP - Adaptation of the Academic MOOC Model for Enterprise Education”
 • Gerd Kortuem (Open University, Velika Britanija) - "Producing a Smart City MOOC at The Open University and FutureLearn"
 • Zvi Galil (Georgia Tech College of Computing, ZDA) - "Georgia Tech's New Online MOOC-Based Master's Program"
 • Janarius J. Asongu (Saint Monica University, Kamerun) - "Online Education in Africa: Experiences, Challenges, and Outlook"

Rok za prijavo je 20. april 2015.

Kontakt: Christina Huber-Beran (international@fh-hagenberg.at)

Več informacij dobite tukaj.


torek, 24. marec 2015 Tecimo skupaj: »Wings for Life World Run«

Vabimo vas, da se udeležite dobrodelnega teka »Wings for Life World Run«, ki bo potekal 3. maja 2015. Gre za  tekmovanje med ekipami, med njimi pa je tudi ekipa Univerze na Primorskem.

Vsi prihodki od dogodka »Wings For Life World Run« bodo namenjenih fundaciji »Wings For Life«, ki financira raziskave za iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače in želi hkrati o tem osvestiti čim več ljudi.

Prijavnina za tekmovanje znaša 30 EUR. V ekipo Univerze na Primorskem se lahko včlanite na tem spletnem naslovu.

Več informacij najdete na Facebook stani ter na tej spletni strani.

Tecimo skupaj!

Prijazno vabljeni!

Študentski svet UP FAMNIT


ponedeljek, 23. marec 2015 2nd Regional meeting of psychology students "SPIRI 2015": 7th - 9th May

Društvo študentov psihologije "Psirius" Filozofske fakultete v Rijeki, vabi na srečanje študentov psihologije - SPIRI 2015, ki bo potekalo od 7. do 9. maja 2015.

Prijava je možna do 6. aprila 2015 na naslovu: http://ffri.hr/spiri/prijava/.

Več informacij je dostopnih tukaj.


sreda, 18. marec 2015 Podjetniško tekmovanje POPRI

Primorski tehnološki park d.o.o. vabi k sodelovanju na podjetniškem tekmovanju za mlade – POPRI.

Zakaj sodelovati? Zaradi:

 • atraktivnih nagrad (nagrajeni bodo zmagovalci in tudi najbolj »poporane« podjetniške ideje),
 • promocije v javnosti (POPRI so odlično medijsko pokriti: TV Slovenija, TV Koper, Planet TV, radio Koper, radio Robin, Delo, Dnevnik Primorske novice, Primorski dnevnik),
 • povratne informacije o podjetniški ideji skozi oceno strokovne komisije,
 • novih poznanstev in nepozabne izkušnje.

Torej sprejmite izziv in ne zamudite te priložnosti ter do 23. marca 2015 oddajte podjetniško idejo s slikovnim materialom:

 •  na elektronski naslov popri@primorski-tp.si ali
 • po pošti na naslov Primorski tehnološki park, Mednarodni prehod 6, 5290 Šempeter pri Gorici.

Predlogo za opis podjetniške ideje najdete na tej spletni strani.

Za dodatna vprašanja je na voljo Maja Rajer Obid, vodja mednarodnih projektov na telefonski številki: 05 393 24 51 ter na elektronskem naslovu: ptp@primorski-tp.si.


torek, 17. marec 2015 Napovedujemo 3. Startup Crawl

                                                              

V petek, 20.3.2015 bo potekal že tretji Startup Crawl - dan odprtih vrat slovenskih inovativnih tehnoloških podjetij.

Študentje boste lahko obiskati 30 inovativnih slovenskih podjetij ter spoznali kulturo in načine dela v IT sektorju. Dogodek bo potekal  na lokacijah pisarn omenjenih podjetij,  v Ljubljani, Kranju, Mariboru, Ptuju, Hrastniku, Vrhniki, Brežicah in Novem mestu.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Potrebna je le predhodna prijava.

Seznam sodelujočih podjetji ter ostale informacije dobite na spletni strani.


torek, 17. marec 2015 Dobrodelna akcija »Čisto veselje«

Vse študente UP FAMNIT vabimo, da se pridružijo dobrodelni akciji »Čisto veselje«, ki bo potekala med 16. in 21. marcem 2015.

V sklopu akcije se bodo zbirale odpadne surovine na več kot 30-ih lokacijah po Sloveniji. Seznam odpadnih surovin je dostopen tu. Zbran material se bo ovrednotil, izkupiček pa bo namenjen za letovanje otrok s čustvenimi in vedenjskimi motnjami. Svoj prispevek lahko odda vsak, tako da odpadne surovine pripelje na eno izmed lokacij. Ob predaji odpadnih surovin sodelujoči prejme kuponček s katerim se uvrsti v nagradno žrebanje za male gospodinjske aparate Gorenje. Humanitarna akcija »Čisto veselje« sta v sodelovanju zasnovala podjetje Gorenje Surovina d.o.o. in projekt »Botrstvo v Sloveniji«.

Več o akciji si lahko preberete na tem spletnem naslovu.


torek, 17. marec 2015 Razpis za študente: Kairos CEE Venture Competition

After the great success of the first two Kairos CEE Venture Competitions – one of the region’s most prestigious startup competition – the Kairos Society Hungary is organising it this year again.

Kairos Society is a non-profit organization that aims to find and empower the young creative minds who will push the world forward through entrepreneurship and innovation.

The applications are now open for the annual CEE Venture Competition, this year extended to the whole CEE region. We are accepting applicants from the following countries: Austria, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Macedonia, Moldova, Montenegro, Poland, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia and Ukraine.

The winning team will receive the opportunity to participate in the Kairos Global Summit, which summons the most promising startups in California, the home of Kairos Society. In 2014 more than 350 young innovators and 50 teams took part in the event to present their startups to famous and respected investors, influential entrepreneurs and multinational companies. Furthermore, the Summit allows the participating teams to meet the partners of the Society, like GE, Cisco, Sprint or Johnson & Johnson.

We are looking for college students under the age of 26 and we are especially interested in healthcare, education, cleantech and disruptive technologies, but other startups can apply as well. The competing teams will receive multiple trainings before their final pitch in front of the jury.

Teams can apply here until 10th April: http://kairossociety.hu/new/application.html

For any further questions about the competition, contact:

Alexandra Abbas
Organizer
Kairos Society Hungary
http://www.kairossociety.hu/

 


ponedeljek, 16. marec 2015 Vabljeni na peto predavanje Famnitovih izletov v matematično vesolje 2014/15

VLJUDNO VAS VABIMO,

DA SE NAM PRIDRUŽITE NA 5. PREDAVANJU LETOŠNJEGA CIKLA, KO BO

DR. MARKO OREL predstavil razvoj

»OD NAJMANJŠIH KVADRATOV DO DELOVANJA CT NAPRAVE«

v sredo, 18. marca 2015 ob 18h

(velika predavalnica UP Famnit, Glagoljaška 8, Koper).

Leta 1979 sta Nobelovo nagrado za fiziologijo ali medicino prejela Allan McLeod Cormack in Godfrey Newbold Hounsfield. Nagrada jima je bila podeljena za razvoj računalniško podprte tomografije v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Na predavanju bomo na poljudnoznanstven način prikazali matematiko, ki je bila zaslužna za delovanje prvega tomografa.

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na martin.milanic@upr.si.

Veselimo se novih potovanj v matematična vesolja v vaši družbi!

 

Vljudno vabljeni.

 

Več o 6. ciklu Izletov v matematično vesolje: http://matematicni-izleti.famnit.upr.si/sl/


ponedeljek, 16. marec 2015 Strokovno posvetovanje na temo »Kako do nič odpadkov« v Sloveniji

Vabimo vas na dvodnevno strokovno posvetovanje na temo »Kako do nič odpadkov« v Sloveniji, ki bo potekalo na Ptuju  9. in 10. aprila 2015.

Varovanje življenjskega okolja in naravnih virov postaja neogibna obveza človeške družbe, saj je edina odgovorna za nesprejemljivo onesnaževanje okolja in izčrpavanje virov. Emisije v trdni obliki (odpadki, sedimenti iz odpadnih vod in plinov) trajno obremenjujejo vse sestavine okolja in slabšajo njihovo kakovost za človeka in vse žive organizme. Po drugi strani pa predstavljajo nepotrebno materialno in energetsko izgubo za proizvodni sektor, ki je soočen z vse večjim pomanjkanjem primarnih surovin. Trajnostna družba (tako v proizvodnem kot v uporabniškem segmentu) je obveza, ki nima alternative. Kako jo uresničevati pri gospodarjenju z odpadki v pogojih trenutne slovenske družbeno-politične stvarnosti, bo predmet pričujočega posveta, ki bo obravnaval dve prednostni temi:

 • Učinkovitost shem za ravnanje s predpisanimi vrstami odpadkov.
 • Celovito (integrirano) ravnanje z odpadki kot pristop za vzpostavo družbe brez odpadkov.

Prijave na strokovno posvetovanje sprejemajo do 7. aprila 2015, in sicer:

Več informacij o strokovnem posvetovanju pa je dostopnih tukaj.


ponedeljek, 16. marec 2015 Delavnice gospodarskih običajev Indije z orisi indijske družbe in jezika

Spoštovani študenti,

obveščamo vas, da Univerza na Primorskem organizira v okviru projekta UP Univerzitetni karierni center, v sodelovanju z Univerzitetnim razvojnim centrom in inkubatorjem Primorske, Društvom za mednarodni razvoj in Veleposlaništvom Republike Indije, delavnice o gospodarskih običajih Indije z orisi indijske družbe in jezika.

Predvidenih je 6 srečanj, prvo srečanje se prične že to sredo,
18. marca 2015 od 18.00 do 19.30 ure,
v prostorih UIP-a (Ferrarska ulica 8, Koper).

Več informacij o dogodku na: http://www.kariernicenter.upr.si/.

Prostih je še nekaj mest, vljudno vabljeni.


ponedeljek, 16. marec 2015 Karierni dan na UP FVZ

Spoštovani študenti,

obveščamo vas, da Univerza na Primorskem (UP) skupaj z UP Fakulteto za vede o zdravju (UP FVZ) in v sodelovanju z Univerzitetnim razvojnim centrom in inkubatorjem Primorske (UIP) organizira na Karierni dan za študente študijskih programov s področja dietetike.

Karierni dan bo potekal
v ponedeljek, 30. marca 2015 ob 12. uri,
na UP Fakulteti za vede o zdravju (predavalnica P4), Polje 42, 6310 Izola

Več informacij o dogodku na: http://www.kariernicenter.upr.si/.

Vljudno vabljeni.


petek, 13. marec 2015 Spomladanski sklop delavnic skupine Psihomoč v Mariboru, Kopru in Ljubljani

Vabimo vas na spomladanski sklop delavnic skupine Psihomoč v Mariboru, Kopru in Ljubljani, na katerem boste lahko odkrili marsikaj novega o sebi in o drugih. V Kopru se boste pogovarjali predvsem o čuječnosti - zavedanju sebe ter o asertivnosti - 'pravilni' komunikaciji. 

Prijave na delavnice »Rastem sam, rastem z drugimi« potekajo preko tega obrazca.

Več o delavnicah tudi v drugih mestih in program delavnic pa si lahko preberete na Facebook strani »Rastem sam, rastem z drugimi«.

 

Vabljeni.


petek, 13. marec 2015 Filmski večer v znamenju gostov z UP FAMNIT

Spoštovani filmofili in filmofilke,

v četrtek, 19. marca 2015 ob 20.30 vas vabimo v Art Kino Odeon (Izola) na filmski večer "FILM JE ZAKON!".
Tokrat si bomo skupaj ogledali znanstveno-fantastični film z naslovom Chappie (2015) režiserja in scenarista Neilla Blomkampa. Režiser ostrih družbenih kritik Okrožje 9 in Elizij se z novim filmom podaja v bližnjo prihodnost, kjer za spoštovanje zakonov na nevarnih ulicah Južnoafriške republike skrbijo pametni policijski roboti. V filmu igrajo: Sharlto Copley, Dev Patel, Hugh Jackman, Sigourney Weaver in drugi.

Kratka vsebina: V bližnji prihodnosti roko nad zločinom drži represivna mehanizirana policijska sila, a ljudje se ji začenjajo upirati. Ko ukradejo policijskega droida Chappieja in ga na novo programirajo, ta postane prvi robot, ki je sposoben samostojnega razmišljanja in čutenja. Ko mogočna, destruktivna sila na Chappieja začne gledati kot nevarnega za človeštvo in za red, jo prav nič ne more zaustaviti v želji ohraniti status quo in zagotoviti, da bo Chappie zadnji svoje vrste.

Na projekciji in pogovoru po njej bosta tokrat sodelovala strokovnjak za umetno inteligenco dr. Branko Kavšek in psiholog dr. Aleksander Zadel.

Večere "FILM JE ZAKON!", ki v Art Kinu Odeon potekajo enkrat mesečno, vodita Erik Toth in Ernest Ženko. Vstopnina z veljavno študentsko izkaznico je 2,50 EUR.

 

Vljudno vabljeni!


četrtek, 12. marec 2015 ESPA ponuja šestmesečno pripravništvo za »PHP razvijalca« v Veliki Britaniji

ESPA ( European Student Placement Agency) je agencija za zaposlovanje,  namenjena študentom EU, ki iščejo pripravništvo v Veliki Britaniji.  Agencija ponuja pripravništva za študente oz. diplomante, ki so diplomirani v zadnjih 12 mesecih. Pripravništvo ni plačano, razen če ni drugače navedeno. Gostujoče podjetje za pripravnika krije stroške v višini cca. 600-700 EUR/mesec.

O pripravništvu:

Pripravništvo ponuja mlado podjetje, ki se želi na trgu uveljaviti kot priznano podjetje na področju elektronskega poslovanja.  Podjetje v svoje vrste, za 6 mesecev (maj-julij), vabi pripravnika, ki bo razvijal s pomočjo platforme Magento. Predhodne izkušnje s platformo niso potrebne, saj bo pripravnik imel možnost udeležbe na različnih tečajih in delavnicah s tega področja. Zahtevano je tekoče ustno in pisno znanje angleščine. Delo bo potekalo v mestu Bath v Veliki Britaniji.

Več informacij o  pripravništvu dobite na njihovi spletni strani.


ponedeljek, 9. marec 2015 Skupnost New Prevent širi svoj kolektiv

Skupina mladih entuziastov, ki pod imenom New Prevent delujejo v Mestni občini Koper (MOK) širi svoj kolektiv. Skupna cilja skupnosti New Prevent sta predvsem dva, in sicer usmerjanje mladih v zdrav življenjski slog ter ozaveščanje mladih o škodljivih posledicah uživanja prepovedanih substanc. Pri osnovnošolskih otrocih vzpodbujajo druženje v stiku z naravo, kjer v varnem okolju izvajajo igre z žogo, družabne igre, ustvarjalne delavnice in klepetalnice. Na lokacijah nočne zabave in zbirališčih mladostnikov preko neformalnega druženja delo izvajajo v obliki informiranja, svetovanja in pogovarjanja z mladimi, kot promocijo zdravega in varnega življenjskega sloga pa jim preventivno lahko ponudijo tudi plastenko vode, kondome in jabolka.

Skupnost New Prevent ponuja prijetno delovno okolje v mladem kolektivu, možnost izobraževanja in izpopolnjevanja ter opravljanja študijske prakse, zagotovljena pa sta tudi mentorsko spremljanje in podpora.

Če te zanima zabavno, dinamično in interaktivno delo z mlado populacijo, obišči Facebook stran New Prevent ali kontaktiraj Ingrid Kristančič Šömen na telefonsko številko: 031/287-751 ali na elektronski naslov: newprevent@gmail.com.


ponedeljek, 9. marec 2015 ICN Group študentom ponuja pripravništva v Južni Koreji, Japonski ter na Kitajskem

Asia Experience Program povezuje podjetja s sedežem v Aziji ter mlade nadarjene strokovnjake, ki so pripravljeni izkusiti azijsko delovno okolje. ICN Group študentom ponuja pripravništva v Južni Koreji, Japonski ter na Kitajskem s pomočjo katerih bodo študentje pridobili bogate izkušnje, ki jim bodo koristile na njihovi prihodnji poklicni poti.  Študentje lahko izbirajo med pripravništvi na področju financ, mednarodne trgovine, marketinga, IT ter gostinstva.  

Za več informacij obiščite njihovo uradno spletno stran ali pa jim pišite.


ponedeljek, 9. marec 2015 Mednarodna poletna šola hrvaškega jezika in kulture "ZORANIĆ'S ARCADY" (Zadar, 20.7. – 2.8.2015)

Študentje ste vljudno vabljeni, da se udeležite Mednarodne poletne šole hrvaškega jezika in kulture “"ZORANIĆ'S ARCADY", ki bo potekala od 20. julija do 2. avgusta 2015 v Zadru.

Dvotedenski jezikovni tečaj bo organiziran na treh ravneh: osnovni, srednji ter višji ravni.  Vsaka stopnja tečaja bo zajemala 50 ur pouka ter popoldanske delavnice. Pouk bo potekal v učilnicah Oddelka za hrvaški jezik in slavistiko na Univerzi v Zadru od ponedeljka do petka, 5 lekcij na dan. Popoldnevi bodo rezervirani za različne ustvarjalne delavnice ter izlete  preko katerih bodo udeleženci spoznavali bogato hrvaško kulturno dediščino.

Po uspešnem zaključku predmeta bodo udeleženci prejeli potrdilo o udeležbi, diplomo glede na njihovo stopnjo usposobljenosti ter  3 ECTS točk.

Dodatne informacije o programu in cenah letošnje poletne šole lahko najdete na spletni strani.


ponedeljek, 9. marec 2015 Koristne povezave za študente, ki iščejo možnosti pripravništva v tujini

globalplacement.com

Koristen vir informacij za tiste študente, ki iščete pripravništvo v tujini. Na spletni strani lahko raziščete možnosti opravljanja prakse v Evropi, Aziji, Ameriki, Afriki ter Avstraliji. Mednarodna mreža med študenti in podjetji zagotavlja lažjo mobilnost študentov po vsem svetu.  

stageplaza.nl

Gre za vodilni spletni mediator med delodajalci in stažisti na nizozemskem trgu. Spletna stran se dnevno posodablja , namenjena je študentom na vseh stopnjah izobraževanja. Podjetjem omogoča dostop do profilov različnih mladih študentov in strokovnjakov, ki želijo pripravništvo opraviti na Nizozemskem.


petek, 6. marec 2015 Fakulteta za organizacijske študije organizira poletno šolo na temo Sistem vodenja kakovosti

Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu organizira Poletno šolo 2015 na temo Sistem vodenja kakovosti. Udeležba na poletni šoli bo študentom omogočila pridobitev ECTS kreditnih točk izven svojih matičnih zavodov ter pridobitev praktičnih znanj na podlagi študijskih primerov nekaterih uspešnih slovenskih podjetji.  Vsi študenti, ki jih omenjena tematika zanima so lepo vabljeni, da se je udeležijo.

Več informacij lahko dobite na njihovi spletni strani.


petek, 6. marec 2015 Postani del največje mednarodne organizacije mladih - AIESEC

AIESEC vabi študente in mlade diplomante, da se pridružijo delovanju lokalne enote v Kopru.

Želiš odkriti ali razširiti svoj vodstveni potencial? Spoznati se z delom s človeškimi viri, marketingom, financami, ali pa se preizkusiti v vodenju izmenjav in družbeno koristnih projektov, preko katerih domačim in tujim študentom omogočajo pridobitev novih znanj in veščin v mednarodnem okolju?

AIESEC ti omogoča, da že v času študija naučeno znanje preneseš v prakso ter pridobiš nova znanja in edinstvene izkušnje v vodenju projektov, timskem delu, javnem nastopanju, organizaciji dogodkov, ki so pri delodajalcih še kako zaželene.

Zakaj AIESEC?

 • Delovanje v mednarodnem okolju in razširitev poznanstev ter prijateljstev doma in po svetu.
 • Priložnost, kjer lahko deliš svoje ideje in znanja, si kreativen in pustiš domišljiji prosto pot.
 • Pridobiš praktične izkušnje, obogatiš svoj CV in postaneš konkurenčnejši na trgu dela.
 • Se že v študentskih letih preizkusiš v vodenju skupine in razviješ svoje vodstvene sposobnosti.
 • Sodeluješ v globalnem učnem okolju, kjer imaš možnost udejstvovanja različnih nacionalnih in mednarodnih konferenc.

Deli svoje ideje, izpili znanja, premagaj strahove in spoznaj nove možnosti. Pridobi profesionalne delovne izkušnje za prihodnost; na tvoji poti te bodo podpirali ambiciozni sovrstniki.
Obišči AIESEC na Facebook strani in se prijavi na tej povezavi.

Za dodatna vprašanja je na voljo Monika Kocman, vodja lokalne enote mednarodne organizacije AIESEC v Kopru na elektronskem naslovu:  monika.kocman@aiesec.net.


četrtek, 5. marec 2015 KAF-ov natečaj Photocity 2015 – Nema krize/No crisis

Klub amaterskih fotografov Sv. Lovreč iz Istre organizira brezplačni natečaj Photocity 2015 – Nema krize/No crisis, ki je namenjen tako amaterjem kot tudi profesionalcem, vsem državljanom bivše Jugoslavije, Grčije, Albanije, Romunije ter Bolgarije.

Več o samem natečaju in članih komisije si lahko preberete na povezavi. Obrazec za prijavo fotografije in seznam nagrad pa sta dostopna tukaj.

Vljudno vabljeni k sodelovanju.


četrtek, 5. marec 2015 Osnovni tečaj fotografije

Fotografinja Slavica Isovska konec marca ponovno organizira Osnovni tečaj fotografije, ki je namenjen vsem, ki jih fotografija navdušuje ter tistim, ki si želijo izpopolniti svoje tehnično znanje s področja fotografije.

Osnovni tečaj fotografije zajema 2 uri teoretičnega dela in 14 ur praktičnega dela. Na tečaju se boste naučili uporabljati svoj fotoaparat z ročnimi nastavitvami (M), uporabljati fotografsko terminologijo, na terenu boste fotografirali pokrajino, arhitekturo v Piranu, detajle v Kopru, preizkusili se boste v nočni fotografiji, portret z modelom in za konec boste naredili še fotoreportažo priložnostnega dogodka. Ob zaključku tečaja dobite potrdilo o uspešno opravljenem osnovnem tečaju fotografije. Podrobnejše informacije o vsebini tečaja so na voljo na povezavi. Na tej povezavi pa si lahko ogledate fotografije, ki nastajajo na tečaju.

Cena tečaja je 30 €.

Za vse ostale informacije je na voljo ing. fot. Slavica Isovska na telefonski številki 031 573 108 in na elektronskem naslovu: slavica.isovska@gmail.com.

Vljudno vabljeni.


sreda, 4. marec 2015 Financiranje raziskovalnega obiska v ZDA za študente

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija je objavila poziv za študente, ki lahko pridobite povrnjene stroške za deset tedenski poletni raziskovalni obisk na ameriških univerzah.

Financiranje je mogoče za različne raziskovalne skupine s področij:

 • računalništva in informatike (University of California Berkley, University of , Southern California, Stanford University);
 • Ekonomije in javne politike (Georga Tech);
 • Bioinformatike in molekularne biologije (University of California);
 • Fizike (University of California).

Študenti se lahko v program prijavite do 15.4.2015. Več o programu in Ameriško-slovenski izobraževalni fundaciji si preberite tu.


sreda, 4. marec 2015 Startup.si dogodek Roadshow v Kopru

Vabimo vas na dogodek z naslovom Roadshow Koper, ki bo potekal v torek, 10. marca 2015 ob 14. uri, na sedežu UIP (Ferraska cesta 8, Koper) . Dogodek Roadshow je odlična priložnost za vse posameznike, ekipe in podjetja z inovativnimi idejami in potencialom globalne rasti. Na dogoku bodo predstavljene možnosti za pridobitev denarnih sredstev za uspešen zagon in razvoj podjetja, zakaj sodelovati v tekmovanju Start:up Slovenija ter kje pridobiti potrebno znanje in izkušnje za hitrejši podjetniški razvoj.

Več informacij o dogodku je na voljo na spletni strani UIP-a.

Prijave na dogodek sprejemajo na elektronski naslov: info@uip.si.

 

Vljudno vabljeni.


sreda, 4. marec 2015 Vabilo na mednarodno delavnico z naslovom »Debelost«

UP FVZ bo v okviru projekta UP IN SVET organizirala mednarodno delavnico za študente z naslovom »Debelost«.

Delavnica je brezplačna in se bo odvijala na Univerzi na Primorskem, Fakulteta za vede o zdravju, v času od 7. do 10. aprila 2015 v popoldanskem času v prostorih fakultete (Polje 42, 6310 Izola).

Namen delavnice je obveščati, izobraževati in ozaveščati tako splošno kot strokovno javnost o posledicah debelosti in njeni preventivi. Delavnica je namenjena pretežno študentom Univerze na Primorskem, lahko se je pa udeležijo tudi ostali zainteresirani, ki jih tematika zanima. V okviru večdnevne delavnice bo tako predstavljenih več vsebinskih sklopov, v okviru katerih bodo svoje poglede na problematiko podali številni domači in tuji ugledni strokovnjaki s področja.

Program delavnice »Debelost« je dostopen tukaj.

Prijave zbirajo na elektronski naslov: debelost@fvz.upr.si.

 

Vljudno vabljeni.


torek, 3. marec 2015 Povabilo k sodelovanju na 1st IUS Graduate Conference (21. – 22.5.2015, Sarajevo, BIH)

International University of Sarajevo (IUS) vabi študente podiplomskih in doktorskih študijskih programov k sodelovanju na 1st IUS Graduate Conference , ki bo potekala 21. ter 22. maja 2015 v Sarajevu, Bosna in Hercegovina.  Dvodnevna konferenca bo študentom umetnosti, humanistike, družboslovja, naravoslovnih in tehničnih ved, omogočila predstavitev in izmenjavo svojih idej v mednarodnem in interdisciplinarnem okolju.

Študenti, ki želijo tekmovati za najboljši prispevek morajo svoje povzetke oddati najkasneje do  1. maja 2015, popolne prispevke pa do 3. maja 2015. Nagrada za najboljši prispevek znaša 500 KM.

Več informacij dobite na uradni spletni strani konference ali email naslovu.


ponedeljek, 2. marec 2015 Vabilo na predstavitev društva IAESTE Slovenia

Vabimo vas na predstavitev društva IAESTE Slovenia, ki bo potekala v četrtek, 12. marca 2015 ob 19:30 na UP FAMNIT v predavalnici DŠD-P-VP (Cankarjeva ulica 5, Koper).

Mednarodno društvo IAESTE omogoča naravoslovno tehničnim študentom opravljanje plačane prakse v tujini, hkrati pa z organizacijo različnih dogodkov razvija organizacijske kompetence in kreativno mišljenje mladih.

 

Vljudno vabljeni.


ponedeljek, 2. marec 2015 Vabilo na prvo predavanje serije »Univerzitetnih kolokvijev«

Spoštovani študenti,

Univerza na Primorskem bo znova obudila serijo »Univerzitetnih kolokvijev«, katerih namen je gostiti priznane domače in mednarodne raziskovalce, pedagoge in umetnike, ki bi nam preko predavanj predstavili, bodisi svoje znanstveno-raziskovalno delo, bodisi svoj pogled na aktualne teme, povezane z univerzitetnim prostorom ali tudi širše.

Na prvem predavanju serije »Univerzitetnih kolokvijev«, ki bo potekalo
v četrtek, 5. marca 2015 ob 16. uri,
v avli palače Armerije (Titov trg 4, Koper),
bo dr. Dušan Turk,
raziskovalec na Inštitutu Jožef Stefan,
Oddelek za Biokemijo, molekularno in strukturno biologijo,
spregovoril osvojem raziskovalnem delu z naslovom:

Strukture glucosaminidase Staphilococcus aureus v kompleksu s fragmenti peptidoglikana so
pojasnile strukturno osnovo za izbiro cepljene vezi z glikozilnimi hidrolazami

(Crystal structure of a Staphylococcus aureus glucosaminidase in complex with peptidoglycan
fragments provides structural basis for scissile bond discrimination by Glycosyl hydrolases).

 

Vljudno vabljeni.


četrtek, 26. februar 2015 Razpis za usposabljanje in preverjanje usposobljenosti za jamske vodnike

Javni zavod Park Škocjanske jame vabi zainteresirane kandidate na usposabljanje in opravljanje izpita za jamske vodnike.

Javni zavod Park Škocjanske jame opravlja v okviru javne službe tudi dejavnosti predstavljanja parka širši javnosti ter opravljanja vodniške službe po parku in jamskem sistemu. V okvir delovnih nalog sodi predstavljanje muzejskih zbirk v parku vodenje po jamskem sistemu ter vodenje po učni poti. Poleg omenjenega se opravlja še delo prodaje v trgovini s spominki in ostala dela po dogovoru.

Ker v topli polovici leta Park Škocjanske jame obišče veliko domačih in tujih obiskovalcev, želijo ponuditi študentom možnost opravljanja študentskega dela in pridobivanja dragocenih delovnih izkušenj. Za študente je organizirano obvezno usposabljanje in preverjanje usposobljenosti za jamske vodnike, prijave zbirajo še do 27. februarja 2015, saj so se uvodna predavanja že začela. Usposabljanje poteka vsak petek od 16.30 dalje in ob sobotah od 8.00 ure dalje v Promocijsko – kongresnem centru Pr Nanetovh, Matavun 8 v Parku Škocjanske jame.

Zaželena je komunikativnost in znanje tujih jezikov ter pripravljenost za opravljanje študentskega dela za obdobje dveh ali več mesecev.

Razpisna dokumentacija in program usposabljanja je objavljena na spletni strani: www.park-skocjanske-jame.si

 

Vljudno vabljeni vsi, ki bi vas tovrsto delo zanimalo.

 


četrtek, 26. februar 2015 Projekt »Mladi upi 2015«

Zavarovalnica Triglav d.d. razpisuje dobrodelni projekt z naslovom »Mladi upi «, ki je namenjen mladim talentom s področja športa, umetnosti in znanosti. Na takšen način želijo na pomoč priskočiti mladim različnih talentov, znanj in ambicij ter prispevati k temu, da bodo lažje razvili svoje potenciale, saj vsaka podpora mladih upov danes prinaša celotni družbi dodano vrednost za jutrišnji dan.

»Mladi upi« bodo tudi letos del šova Znan obraz ima svoj glas na POP TV. Znani Slovenci se z neverjetnimi preobrazbami borijo za glavno nagrado, ki bo šla tudi tokrat v dobrodelne namene v »sklad mladih upov«, ki ga upravlja Vse bo v redu, zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti.

Kaj so Mladi upi 2014 s trdim delom, voljo in finančno podporo zavoda Vse bo v redu dosegli v preteklem letu si lahko preberete tukaj. Prepričani smo, da vas bodo tudi letošnji kandidati navdušili s svojimi zgodbami, uspehi in načrti za prihodnost. Enega od mladih upov, ki bo prejel finančno podporo, boste z glasovanjem na tej spletni strani izbrali vi, ostale prejemnike finančne podpore pa bo med kandidati finalisti izbrala strokovna komisija. 

Pri Zavarovalnici Triglav d.d. verjamejo, da bodo s finančno podporo v projektu »Mladi upi« priskočili na pomoč nekaterim izjemnim posameznikom, med katerimi se morda skrivajo najbolj perspektivna imena prihodnosti umetnosti, znanosti ali športa.

Razpis »Mladi upi 2015« je odprt do 16. marca 2015.

Prijavi se ZDAJ!


četrtek, 26. februar 2015 Karierni dan na UP FTŠ Turistica: sreda, 4.3.2015

Univerza na Primorskem v sodelovanju z UIP Univerzitetnim razvojnim centrom in inkubatorjem Primorske, organizira v okviru projekta UP Univerzitetni karierni center (UP UKC) Karierni dan.

Kdaj? V sredo, 4.3.2015 s pričetkom ob 12. uri

Kje? Na UP FTŠ Turistici, Obala 11a, Portorož, velika predavalnica v prtiličju

Na Kariernem dnevu bo omogočena izmenjava informacij o možnostih zaposlitve in drugih oblik sodelovanja, sledilo bo mreženje in povezovanje študentov s potencialnimi delodajalci. Z nami bodo delodajalci s področja turizma in osebnih storitev, družbenih, poslovnih in upravnih ved, in sicer: LifeClass Portorož – Istrabenz Turizem d.d., Turistična organizacija Koper, Hoteli Bernardin d.d., Turistično združenje Portorož GIZ,  Kempinski Palace Portorož ter TOP Line d.o.o. in drugi delodajalci.

Udeleženci lahko na Kariernem dnevu opravite zaposlitveni razgovor z gostujočimi delodajalci. V kolikor potrebujete pomoč, se lahko predhodno posvetujete z nami pri pripravi svoje osebne predstavitve in na razgovor.

Program dogodka je dostopen tukaj, prijavnica pa tukaj.

Prijave se zbirajo do torka, 3. marca 2015 na e-naslov andrej@uip.si.

Več informacij o univerzitetnem kariernem centru najdete na naslovu www.kariernicenter.upr.si.


sreda, 25. februar 2015 FAMNITov smučarski izlet - pohitite s prijavami!

Spoštovane študentke in spoštovani študentje UP FAMNIT!

ŠS UP FAMNIT za študente in zaposlene UP FAMNIT organizira enodnevni smučarski izlet.

V soboto, 7. 3. 2015, gremo na Krvavec.

Prijave zbiramo do nedelje, 1. 3. 2015 do 0:00 na mail studentski-svet@famnit.upr.si.

Stroške avtobusnega prevoza krije ŠS UP FAMNIT, ceno enodnevne vozovnice 25€ pa boste vplačali na avtobusu. Dodatno je potrebno plačati še kavcijo za čip v višini 2€, ki je povrnjena ob vrnitvi čipa.

V kolikor niste iz Kopra in bi želeli vstopiti na vmesni postaji (večje avtocestno počivališče) to omenite v prijavi.

Pohitite, saj mesta so omejena.


Lep pozdrav,

ŠS UP FAMNIT


torek, 24. februar 2015 Brezplačna delavnica: Upravljanje z dizajnom v podjetjih

Fakulteta za dizajn vas vljudno vabi, da se v soboto, 28. februarja 2015 udeležite brezplačne delavnice: Upravljanje z dizajnom v podjetjih, ki bo potekala v Hiši za dizajn management inovacije (Gerbičeva 51) v Ljubljani. Na delavnici vam bodo predstavili proces dizajn managementa kot strategijo za gospodarsko rast vsakega,  še tako majhnega podjetja. Delavnico bosta vodila predavatelja doc. Tanja Devetak in doc. dr. Jordan Berginc. Ob tej priložnosti vam bodo predstavili tudi novo študijsko smer Dizajn management, ki jo bo Fakulteta za dizajn pričela izvajati v študijskem letu 2015/2016, ogledali pa si boste lahko tudi razstavo nagrajenih projektov Design Management Europe Award.

Potrebne so predhodne prijave, in sicer do petka, 27. februarja 2015 do 11. ure na elektronski naslov referat@fd.si. Maksimalno število udeležencev na delavnici bo 20. Delavnica se bo izvajala v dveh skupinah po 10 udeležencev, trajala pa bo od 10.00 do 13.00.

Datum delavnice: sobota, 28. februar 2015
Trajanje
: 10.00 -13.00
Lokacija: Hiša za dizajn management inovacije, Gerbičeva 51, 1000 Ljubljana
Dostop: avtobus LPP št. 1
Povezava na zemljevid: http://zemljevid.najdi.si/

 

Vljudno vabljeni.


ponedeljek, 23. februar 2015 Falling Walls Lab 2015

Mednarodni dogodek Falling Walls Lab 2015 letos v Sloveniji gosti in organizira Univerza v Ljubljani. Je navdihujoč in interdisciplinaren dogodek, ki študentom, raziskovalcem, strokovnjakom in podjetnikom do 35. leta starosti ponuja možnost predstavitve prebojne ideje, raziskovalnega dela, inovativnega projekta ali poslovnega modela. Vse discipline so dobrodošle.

KAJ?
Falling Walls Lab Ljubljana
KDO?
Študenti, mladi raziskovalci, podoktoranti, podjetniki, inovatorji, strokovnjaki vseh disciplin
KDAJ?
25. marec 2015
KJE?
Univerza v Ljubljani, Kongresni trg 12, Ljubljana
KAKO?
Prijava do 11. marca 2015
PREDSTAVITEV?
Razumljivo za vse udeležence, v angleškem jeziku, 3 minute, 3 ppt prosojnice
(obvezen del naslova: Breaking the walls of … npr. »Breaking the walls of Poverty«).
Predstavitev naj vključuje rešitev izbranega problema ter argument ideje.
NAGRADA?
Zmagovalec s prebojno idejo odpotuje na Falling Walls Lab Finale v Berlin in prejme vstopnico za odmevno konferenco Falling walls.
Pokrite ima seveda stroški potovanja, nočitve in kotizacije za konferenco.
VEČ INFORMACIJ?
fwl@uni-lj.si

Spletna prijava poteka prek spletnega obrazca na povezavi falling-walls.com/lab/apply.

Po zaključku prijav sledi selekcija najboljših idej, ki jih bodo izbrani kandidati predstavili 25. marca 2015 na rektoratu Univerze v Ljubljani. Predstavitve idej bo ocenjevalo pet članov ugledne komisije, predstavnikov gospodarstva in znanosti z različnih strokovnih področji.

Komisija bo najprej izbrala tri najboljše ideje, izmed njih pa zmagovalno. Zmagovalec bo odpotoval na Falling Walls Lab Finale v Berlin, ki bo 8. novembra 2015, prejel bo tudi vstopnico za odmevno konferenco Falling Walls, ki bo 9. novembra 2015. Na konferenci bo dvajset najboljših idej z vsega sveta podalo odgovor na vprašanje »Which are the next walls to fall?«

Še vedno ne veste, če lahko s svojo idejo prebijete zid?
Mi vemo, da lahko!
Kontakt na fwl@uni-lj.si ali prek lab@falling-walls.com.


petek, 20. februar 2015 Prva ŠOUPova izobraževalnica: Izmenjave za študente

Primorsko svetovalno središče, Koper (PRIMSS) in Resor za izobraževanje in študentsko svetovanje ŠOUP v tem semestru pripravljajo sklop različnih delavnic.

Prva delavnica z naslovom Korak v svet: izmenjave za študente UP  bo potekala v ponedeljek, 23. februarja ob 16. uri v prostorih ŠOUP (Gortanov trg 15, Koper).

Za dodatne informacije in izjave vam je na voljo Samir Cerić, sekretar za izobraževanje in študentsko svetovanje ŠOUP na elektronskem naslovu samir.ceric@soup.si oz. telefonski številki 040 618 557.

 

Vljudno vabljeni.


petek, 13. februar 2015 Indijski svet za kulturno sodelovanje (ICCR) razpisuje dve štipendiji v letu 2015/2016

Indijski svet za kulturno sodelovanje (ICCR) v okviru programa za kulturno izmenjavo v študijskem letu 2015/16 razpisuje dve štipendiji za slovenske študente. 

Kandidate naprošamo, da se sami pozanimajo in raziščejo možnosti glede vpisnih pogojev posameznih univerz v Indiji za želeni študijski program in nato poleg osnovnih potrdil, ki so navedena na prijavnem obrazcu, predložijo vso dokumentacijo, ki jo zahteva izbrana univerza.

Več informacij o tem lahko najdejo na spletni strani Univerzitetne komisije za dodelitev štipendij (University Grants Commission), glede vpisnih pogojev pa na spletnih straneh ustanov, kamor se želijo vpisati. Na spletni strani ICCR  je objavljen tudi seznam univerz, ki so vključene v štipendijsko shemo ICCR.

Za tehniški študij ali študij inženirstva morajo imeti kandidati obvezno opravljene študijske predmete fizike, kemije in matematike. ICCR ne ureja vpisa na študijske programe medicine (zdravstvena nega/fizioterapija, anesteziologija, ipd.) ali modnega oblikovanja.

Pogoj je tudi dobro znanje angleščine. Kandidati bodo svojo raven angleščine dokazovali z opravljanjem testa na veleposlaništvu.

Rok prijave: 9. 3. 2015

Ustrezno izpolnjen prijavni obrazec, ki ga z drugimi dokumenti najdete na dnu strani, v dveh izvodih oddajte ali pošljite na naslov: 

Veleposlaništvo Indije
Železna cesta 16
1000 Ljubljana

Naprošamo vas, da na spodnji e-mail pošljete tudi elektronsko različico.

Kontakt:

Tel.: 01 51 33 113
Fax: 01 51 33 116

e-mail: cons.ljubljana@mea.gov.in 


petek, 13. februar 2015 Predstavitev prostovoljnega dela v Kamerunu (Afrika)

Teja Cimperman vabi na predstavitev svoje izkušnje prostovoljnega dela v Kamerunu (Afrika), in sicer v petek, 20. februarja 2015 ob 10. uri, v predavalnici Maestral 2, na UP FHŠ (3. nadstropje UP Fakulteta za humanistične študije, Titov trg 5, Koper).

Teja je kot prostovoljka Zavoda za mednarodno prostovoljno delo Voluntariat gostovala pri Ntankah Village Women Initiative v Kamerunu in bo predstavila državo, svojo izkušnjo s prostovoljnim delom v mestu Bamenda, govorila pa bo tudi o kulturi, ki jo je osvojila s svojo brezčasnostjo, odprtostjo, upanjem, povezanostjo in kljub težkemu življenju – s smehom. Prostovoljstvo je tudi odličen vir pridobivanja neprecenljivih izkušenj in kompetenc, ki zagotovo obogatijo posameznikov CV.

 

Vljudno vabljeni.


četrtek, 12. februar 2015 Razpis ERASMUS+ (izmenjave in prakse v tujini)

Objavljen je razpis za izmenjave in študijske prakse v tujini za študijsko leto 2015/2016 v okviru programa ERASMUS+.  Razpis je dosegljiv na spletnih straneh Univerze na Primorskem.

Prijave pa  oddajate spletno, in sicer preko Šis-a. Rok za prijavo je 25. februar 2015.

Vsi, ki vas zanima opravljanje dela študija ali prakse v tujini, ste vabljeni na srečanje v torek, 17. februarja 2015 med 13.00 in 14.00 uro v predavalnici FAMNIT-VP.

Za dodatne informacije lahko kontaktirate Aleša Ovna preko e-pošte ales.oven@famnit.upr.si oziroma telefonske številke 05 611 75 96.


torek, 10. februar 2015 Business hive 2015

Študentska organizacija Management Group, ki deluje v okviru Ekonomske fakultete v Ljubljani, v marcu 2015 organizira mednarodno študentsko tekmovanje Business hive 2015.

Tekmovanje bo potekalo v sodelovanju s priznanimi slovenskimi in mednarodnimi podjetji, ki bodo študente soočili s tremi poslovnimi izzivi. Projekt je zelo dobra priložnost za pridobivanje izkušenj in navezovanje stikov z morebitnimi bodočimi delodajalci.

Več informacij o tekmovanju je na voljo na spletni strani ter v priponki.


ponedeljek, 9. februar 2015 Vabilo na praktično usposabljanje za programerje

Alberta Koledža iz latvijske Rige vabi programerje na praktično usposabljanje, ki bo trajalo 3 mesece. V okviru praktičnega usposabljanja bodo študenti in študentke predvsem pomagali razvijati spletno stran šole. Gostitelji bodo pomagali tudi s prenočiščem.

Več informacij je na voljo na povezavi.


ponedeljek, 9. februar 2015 Spletna stran za iskanje delovnih praks v tujini

Delovno prakso v tujini lahko najdete tudi s pomočjo spletne strani Erasmusintern.org, ki povezuje podjetja in posameznike. Na omenjeni spletni strani organizacije objavljajo svoje ponudbe za prakse, študenti pa si lahko ustvarite profil iskalca prakse v tujini ali pa enostavno pregledate ponudbo praks. Sofinanciranje  stroškov bivanja v tujini zaradi prakse je možno tudi v okviru programa  Erasmus+.


petek, 6. februar 2015 Vabilo k sodelovanju na podjetniškem tekmovanju za mlade - POPRI

POPRI (POdjetje za PRIhodnost) je državno podjetniško tekmovanje za mlade z inovativni idejami, inovacijami in podjetniško žilico. Tekmovanje je razdeljeno v tri starostne skupine:

 1. osnovnošolci od 7.-9. razreda,
 2. dijaki in
 3. študenti, diplomanti in odrasli, ki še nimajo svojega podjetja.

Mladi tekmujejo s podjetniško idejo, ki jo zapišejo v poslovni model ter izdelajo prototip in predstavitvene materiale. Na tekmovanje se lahko prijavi posameznik ali podjetniška skupina z največ petimi člani. Tekmovalcem lahko pri razvoju podjetniške ideje in pripravi gradiv za tekmovanje pomagajo pedagoški delavci, starši in drugi mentorji. Rok za oddajo podjetniških idej je 23. marca 2015. Predloga za opis podjetniške ideje in ostale pomembne informacije o tekmovanju so objavljene na spletni strani www.popri.si.

Prispele podjetniške ideje bo ocenila strokovna komisija. Iz vsake starostne kategorije bo izbrala deset polfinalistov, ki bodo svoje ideje predstavili tudi osebno in se potegovali za uvrstitev v finale tekmovanja. Osebne predstavitve podjetniških idej pred strokovno komisijo se bodo odvijale 7. aprila 2015 v Primorskem tehnološkem parku. Komisija bo med polfinalisti izbrala tri finaliste, ki bodo javno predstavljeni na zaključni prireditvi 23. aprila 2015 v Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici. Na zaključni prireditvi bomo podelili priznanja in med finalisti razglasili zmagovalce, ki bodo tudi nagrajeni. Nagradni sklad znaša 5.000 EUR.

Tekmovanje POPRI je razvil Primorski tehnološki park z namenom spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti, uporabe sodobnega znanja in tehnologij ter razvoja komunikacijskih in pogajalskih veščin ter podjetnosti med mladimi. S POPRI odkrivamo talente in jih spodbujamo k razvoju veščin za karierni razvoj. Tekmovanje se organizira v sodelovanju s številnimi partnerji.                    

Gradiva:
- Priročnik za oblikovanje poslovnega modela
- Predloga za opis podjetniške ideje                                                                                                                    

Več informacij:
Maja Rajer Obid, vodja tekmovanja POPRI
T: 05 393 24 51
E: maja.rajer@primorski-tp.si
WEB: www.popri.si
FB: www.facebook.com/popripopri


četrtek, 5. februar 2015 ESPA UK TEAM objavlja dve pripravniški mesti

Obveščamo vas, da ESPA UK TEAM objavlja dve pripravniški mesti, in sicer za  tehnično prodajo (“Technical sales”) ter za področje razvoja programske opreme (“Software Development”). Prijavite se lahko tudi slovenski študenti. Stroške bivanja bo poravnala gostujoča institucija. Več informacij je na voljo v priponkah in na spletni strani ESPA UK TEAM.


četrtek, 5. februar 2015 SUNBEAM razpisuje štipendije za izmenjave in študij

V okviru projekta SUNBEAM je objavljen razpis za štipendije za izmenjave in študij. SUNBEAM spodbuja sodelovanje med univerzami iz Evropske unije in iz držav Zahodnega Balkana. Študenti lahko zaprosite za štipendije za izmenjeve ali študij na partnerskih univerzah.

Prijave potekajo spletno, razpis pa je odprt do 31. marca 2015. Več informacij je na voljo na spletni strani projekta SUNBEAM.

Še opozorilo: Prednost pri izbiri imajo kandidati iz držav Zahodnega Balkana. Študentom Evropske unije bo namenjen manjši delež štipendij.


petek, 30. januar 2015 Vabilo na konferenco s področja biologije morja

Queen's University Belfast vabi na konferenco z naslovom 12th Annual Marine Biological Association Postgraduate, ki bo potekala na  Queen's University Belfast, v terminu od 18. maja  do 21. maja 2015. Konferenca je namenjena tako diplomantom kot študentom dodiplomskega in magistrskega študija.

Več informacij o konferenci je dostopnih na povezavi.


četrtek, 29. januar 2015 MSS razpisuje nagrado za diplomsko oz. magistrsko delo na področju mladih

Mladinski Svet Slovenije (MSS) razpisuje MSS nagrado za najboljšo diplomsko oziroma magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2014. Prijavite se lahko vsi mladi, ki ste v letu 2014:

1) magistrirali po t.i. bolonjskem sistemu ali diplomirali po starem sistemu (kategorija 1) ali 

2) diplomirali po bolonjskem sistemu (kategorija 2),

ter ste v svojem delu obravnavali tematiko, povezano z mladimi.

V obeh kategorijah zmagovalec prejme nagrado, in sicer: 

- za najboljše magistrsko delo po t.i. bolonjskem sistemu ali diplomsko delo po starem sistemu 400 EUR bruto
- za najboljše diplomsko delo po bolonjskem sistemu 300 EUR bruto

Prijavite se lahko vsi, ki:

- ste v letu 2014 na katerikoli visokošolski instituciji v Sloveniji zagovarjali diplomsko ali magistrsko delo
- ste v delu obravnavali katerokoli tematiko s področja mladih in
- ste bili ob zagovoru dela stari manj kot 30 let

Rok za prijavo: ponedeljek, 23. februar 2015.

Vse informacije in prijavnico najdete tu.


torek, 27. januar 2015 Blue World Institute: prostovoljno delo na področju ekologije

Blue World Institute vabi k prostovljnemu delu na področju ekologije.

Več informacij najdete na naslednjih povezavah:

- Internship at Adriatic Dolphin Project
- Volunteer information 2015: Lošinj
- Volunteer information 2015: North Dalmatia

Dodatne informacije:
Tihana Vučur
Blue World Institute of Marine Research and Conservation
tihana.vucur@blue-world.org
GSM: +385 91 211 2226


torek, 27. januar 2015 Svetovno študentsko tehnološko tekmovanje Imagine Cup

Imagine Cup je največje svetovno študentsko tehnološko tekmovanje. Študentskim ekipam ponuja enkratno priložnost, da se s svojo aplikacijo, programom ali igro pomerijo z najboljšimi študenti na svetu in si tako priborijo privlačne nagrade, karierni in podjetniški preboj ter nepozabno potovanje na sedež Microsofta v Redmond, ZDA.

Zakaj sodelovati? Zato, ker se je sodelovanje v tekmovanju Imagine Cup izkazalo kot odlična odskočna deska za študentske ekipe. Za svojo odlično idejo, vrhunsko izvedbo, neprespane noči in prepričljivo prezentacijo si lahko prislužite bogate denarne in praktične nagrade, ste deležni intenzivne mednarodne promocije, doživite nepozabno izkušnjo in pridobite močno karierno referenco.

Tudi letos so tekmovalcem na voljo tri glavne kategorije tekmovanja:

 • Kategorija "GAMES" - tekmujte z vašo zabavno in inovativno igro na katerikoli platformi: PC, Xbox, Windows telefon ali Windows tablici;
 • Kategorija "INNOVATION" - prebojne in disruptivne inovacije iz področja programskih rešitev s katerimi boste spremenili svet;
 • Kategorija "WORLD CITIZENSHIP" - za vse, ki želite z vašo aplikacijo spremeniti svet in življenje na našem planetu na bolje.

Študentske ekipe lahko svojo idejo v eno izmed treh kategorij prijavite do 30. januarja 2015 na spletni strani www.imaginecup.si. Za uvrstitev na prestižni finale v Redmondu bodo tri najboljše slovenske ekipe morale prepričati še polfinalno komisijo, ki bo v mesecu juniju prek spletnega ocenjevanja izmed vseh prispelih prijav na svetovnem nivoju izbrala tiste, ki se bodo udeležile prestižnega svetovnega finala.

 

Vabljeni k udeležbi.


petek, 23. januar 2015 Promocija filma o Alanu Turingu: torek, 27.1.2015 v Art Kino Odeon

V torek, 27. januarja ob 20.30 bo v Art Kino Odeon v Izoli potekal filmski večer FILM JE ZAKON!

Tokrat bo na sporedu film z naslovom Igra imitacije (The Imitation Game, 2014) norveškega režiserja Mortena Tylduma. Igrajo: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Mark Strong, Rory Kinnear, Charles Dance in drugi. Film je do sedaj prejel številne nagrade, nominiran pa je za kar osem Oskarjev, med drugimi tudi za najboljši film, režijo, prirejeni scenarij in najboljšo moško glavno vlogo (Benedict Cumberbatch).

Kratka vsebina: Film pripoveduje zgodbo o angleškem matematiku Alanu Turingu, ki med drugo svetovno vojno sodeluje pri uspešnem dešifriranju nacističnega kodirnega stroja Enigma. Po nekaterih ocenah naj bi na ta način rešili več kot 14 milijonov življenj in skrajšali drugo svetovno vojno za dve leti, kar pa Turingu ni prineslo niti priznanja niti slave, saj je projekt do devetdesetih let preteklega stoletja ostal skrbno varovana skrivnost. Prav nasprotno, ker ga po drugi svetovni vojni aretirajo in obsodijo zaradi homoseksualnosti, mora privoliti v hormonsko terapijo in svoje življenje konča leta 1954 s samomomorom, star 41 let. Film tako ni zgolj biografska vojna pripoved, temveč tudi družbena kritika.

Na projekciji in pogovoru po njej bosta tokrat sodelovala zgodovinar prof. dr. Jože Pirjevec in študentka doktorskega študijskega programa Matematične znanosti na UP FAMNIT Nastja Cepak.

Večere FILM JE ZAKON!, ki v Art Kinu Odeon potekajo enkrat mesečno, vodita Erik Toth in prof. dr. Ernest Ženko. Vstopnina z veljavno študentsko izkaznico ali potrdilom o vpisu je 2,50 EUR.


petek, 23. januar 2015 Prosta mesta za študentsko pomoč na svetovni razstavi EXPO Milano

Javna agencija SPIRIT Slovenija razpisuje prosta mesta za študentsko pomoč na svetovni razstavi EXPO Milano 2015 v Italiji, v času od 1. maja do 31. oktobra 2015.

Namen svetovne razstave EXPO Milano 2015 je globalna promocija posamezne države preko obravnave določene osrednje teme. K sodelovanju so povabljene vse države sveta, ki skozi določeno temo izobražujejo javnost, predstavljajo načine, kako doseči potrebe civilizacije, predstavljajo napredek na enem ali več področjih človekovega udejstvovanja in javnost seznanjajo s smernicami za prihodnost. Letos se bo med 145 državami predstavila tudi Republika Slovenija.

V priponki najdete vse informacije povezane z razpisom.
Več informacij o slovenskem nastopu na EXPO Milano 2015 pa najdete na uradni spletni strani: www.exposlovenia.si.


ponedeljek, 19. januar 2015 Natečaj »Podjetna Primorska 2015«

Natečaj za najboljšo podjetniško idejo »Podjetna Primorska 2015« tudi letos vabi k prijavi vse podjetne in inovativne posameznike ali skupine, ki želijo uresničiti svojo podjetniško idejo in se podati v podjetniške vode. 

Za najbolj perspektivne podjetniške ideje, finaliste natečaja, bodo organizirane podjetniške delavnice za pripravo poslovnega načrta, svetovanje in mentoriranje ter vsa ostala podpora za zagon novega podjetja, najboljše ideje pa bodo tudi nagrajene. Nagradni sklad znaša 10.000 EUR. 

Glavni namen natečaja je spodbujanje podjetniške kulture in inovativnosti v podjetništvu, spodbujanje pretoka znanja iz univerze v gospodarstvo in ustanavljanje novih na lastnem znanju temelječih podjetjih.  

Rok za oddajo prijav je 16. februar 2015. Prijavni obrazec (opis podjetniške ideje) in vse ostale pomembne informacije o natečaju najdete na spletni strani www.podjetnaprimorska.si

Za več informacij sta na razpolago: mag. Andrej Medved na telefonski številki 05 907 8285 in na elektronskem naslovu: andrej@uip.si ter Petra Dežjot na telefonski številki 05 611 7952 in na elektronskem naslovu petra@uip.si.

 

Vabljeni k udeležbi.


petek, 16. januar 2015 Možnost opravljanja prakse v ZDA - New York

Mednarodna organizacija ICN Group ponuja možnost opravljanja prakse za delovno mesto analitika investicijskega bančništva. Opravljanje prakse bo potekalo v New Yorku, v mesecu maju 2015. Študijska praksa traja 10 tednov. 

Rok za prijavo je 25 januar 2015.

Več informacij in pogojih opravljanja prakse najdete tukaj.


četrtek, 15. januar 2015 Karierni dan na UP FAMNIT - sreda, 21. januar 2015

Univerza na Primorskem organizira v sodelovanju z UIP Univerzitetnim razvojnim centrom in inkubatorjem Primorske, v okviru projekta UP Univerzitetni karierni center, Karierni dan za študente in diplomante UP.

Kdaj? V sredo, 21. januarja 2015 s pričetkom ob 12:00

Kje? UP FAMNIT, predavalnice FAMNIT-Muzejski2, FAMNIT-Muzejski3, FAMNIT-Muzejski4

Na kariernem dnevu bo omogočena izmenjava informacij o možnostih zaposlitve in drugih oblik sodelovanja, sledilo bo mreženje in povezovanje študentov s potencialnimi delodajalci s področja matematike, naravoslovja in informacijskih tehnologij. Več informacij o programu dogodka najdete tukaj.

Pogoj za udeležbo na Kariernem dnevu je predhodna priprava CV v formatu Europass: http://www.europass.si/europass_zivljenjepis.aspx ter izpolnitev prijavnice.

Izpolnjeno prijavnico in izpolnjen CV je potrebno oddati do ponedeljka, 19. januarja 2015 na e-naslov: andrej@uip.si.

Vljudno vabljeni k udeležbi!

 


četrtek, 15. januar 2015 Izvoljen je nov Študentski svet UP FAMNIT

Obveščamo vas, da je bil na današnjih volitvah v Študentski svet UP FAMNIT v študijskem letu 2014/15 izvoljeni naslednji študenti:

 • Urša Bernardič (Biopsihologija, dodiplomski, 3. letnik),
 • Klara Bohorič (Biodiverziteta, dodiplomski, 3. letnik),
 • Lucija Česnik (Varstvo narave, magistrski, 1. letnik),
 • Angelina Ćirković (Matematične znanosti, magistrski, 1. letnik),
 • Andreja Grobiša (Sredozemsko kmetijstvo, dodiplomski, 2. letnik),
 • Sandra Hasić (Varstvo narave, magistrski, 1. letnik),
 • Gaja Jenko (Biodiverziteta, dodiplomski, 2. letnik),
 • Luka Pavlović (Matematika, dodiplomski, 2. letnik),
 • Marko Rajković (Matematika, dodiplomski, 2. letnik),
 • Martin Senič (Biodiverziteta, dodiplomski, absolvent),
 • Nika Šumer (Biodiverziteta, dodiplomski, 1. letnik),
 • Tomaž Tomažinčič (Računalništvo in informatika, dodiplomski, absolvent),
 • Tjaša Zagoršek (Varstvo narave, magistrski, 2. letnik),
 • Barbara Žebavec (Biopsihologija, dodiplomski, 2. letnik).

Konstitutivna seja novega Študentskega sveta UP FAMNIT bo v naslednjem tednu.

Dekanat UP FAMNIT


sreda, 14. januar 2015 Vabilo na poletno delavnico v Avstriji

University of Applied Sciences iz Avstrije od 11. do 13. junija 2015 organizira 2nd International Summer Workshop on IT Education & Research.

Vabljeni k ogledu programa in prijavi.


torek, 13. januar 2015 Razpis štipendij za študij v Indiji

Indijski svet za kulturno sodelovanje (ICCR) v  študijskem letu 2015/16 razpisuje za slovenske študente štipendijo splošne kulturne štipendijske sheme (General Cultural Scholarship Scheme – GCSS) za dodiplomski in podiplomski študij. Štipendija je na voljo za različne študijske programe, med drugim tudi za študij scenskih umetnosti, tj. indijskega plesa in glasbe, vendar ne obsega študija medicine oz. zdravstvenih ved (nege/fizioterapije/anestezije, itd.).

Vse informacije se nahajajo na spletni strani Veleposlaništva Indije v Ljubljani v zavihku novice.

Rok za prijavo je 12. 2. 2015.


torek, 13. januar 2015 Študentska organizacija UP in študentski svet Univerze na Primorskem želita z enkratno denarno pomočjo pomagati socialno ogroženim študentom, za katere predstavljajo stroški študija, literature, bivanja in prevoza preveliko finančno breme

V ta namen sta v teh dneh objavila razpis za dodelitev enkratne nepovratne denarne pomoči v višini do 3000, in sicer po ključu do največ 300 evrov za posameznika, ki mora izpolnjevati določene pogoje. Prijavijo se tako lahko samo študentje Univerze na Primorskem z veljavnim statusom, ki niso v rednem delovnem razmerju oz. prijavljeni na Zavod za zaposlovanje RS, študentje, ki so prvo leto brez statusa in so hkrati še vedno vpisani na kateri koli visokošolski zavod UP, pa tudi vsi tisti, ki se zaradi razlogov, na katere sami ne morejo vplivati, znajdejo v položaju hude materialne ogroženosti.

Med te razloge tako sodijo rojstvo otroka prosilcu, nastop brezposelnosti oziroma smrti enega izmed vzdrževalcev družine, nezmožnost dela prosilca, zaradi utemeljenih zdravstvenih težav ter druge zdravstvene,  psihosocialne ali druge posebne okoliščine.

Z razpisom želimo pomagati socialno ogroženim študentom UP. V okviru našega rednega delovanja smo v sodelovanju s Študentskim svetom UP organizirali različne aktivnosti in projekte, kot na primer Dan vina in čokolade, Dobrodelni kuhanček in čaj, Piškot, ki piše zgodbo, Valentinov žur s srčnim namenom, dražbo športnih artiklov, različna brucovanja in izlete. Prepričani smo, da bomo z zbranimi sredstvih na omenjenih aktivnostih in projektih pripomogli k reševanju trenutnih finančnih stisk študentov naše univerze,” je ob tem povedala Nastja Slokar, sekretarka za socialo in študentsko problematiko ŠOUP.

Vloge z vso zahtevano dokumentacijo je potrebno oddati osebno oziroma poslati s priporočeno pošto najkasneje do 12. februarja 2015. Več o samem razpisu dobite tukaj.


ponedeljek, 12. januar 2015 VOLITVE v Študentski svet UP FAMNIT - četrtek, 15.1. od 9. do 17. ure (e-točka)

Študente vabimo, da se v čimvečjem številu udeležijo volitev v Študentski svet UP FAMNIT, ki bodo potekale

v četrtek, 15. januarja 2015,
od 9. do 17. ure,
v E-točki za študente (Glagoljaška 8, pritličje).

Študent se na volišču izkazuje z veljavno študentsko izkaznico ali z veljavnim potrdilom o vpisu, skupaj z osebnim dokumentom. Pred prejemom volilnega materiala se študent lastnoročno podpiše v evidenco vpisanih študentov, s čemer izkazuje prejetje volilnega materiala.

Vabljeni k udeležbi!

 


ponedeljek, 12. januar 2015 Vabljeni na tretje predavanje Famnitovih izletov v matematično vesolje 2014/15

3. PREDAVANJE FAMNITOVIH IZLETOV V MATEMATIČNO VESOLJE 2014/15

Na tretjem predavanju z naslovom Matematika delovanja spletnih iskalnikov, ki bo potekalo

v sredo 14. januarja 2015 ob 18h,

v Veliki predavalnici UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper),

bo dr. Rok Požar (UP FAMNIT) predstavil delovanje spletnih iskalnikov. Živimo v internetni dobi, kjer je dostop do informacij oddaljen le en klik. Preprosto odpremo spletni iskalnik, vtipkamo ključne besede in iskalnik nam vrne koristne rezultate. Toda kako spletni iskalniki zares delujejo? Na predavanju bomo na konkretnih primerih predstavili matematično ozadje njihovega delovanja in razvrščanja spletnih strani.

O predavatelju: Rok Požar je leta 2009 diplomiral na Fakulteti za matematiko in fiziko (Univerza v Ljubljani), leta 2013 pa doktoriral na Fakulteti za računalništvo in informatiko (Univerza v Ljubljani). Raziskovalno se ukvarja z algebraično teorijo grafov in računsko teorijo grup. Zaposlen je na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (Univerza na Primorskem).

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na martin.milanic@upr.si.

Veselimo se novih potovanj v matematična vesolja v vaši družbi!

Vljudno vabljeni.


četrtek, 8. januar 2015 Vabilo na mednarodni dogodek Falling Walls Lab 2015

Če ste inovativni, dinamični in kreativni, imate možnost, da svojo prebojno inovativno idejo predstavite na mednarodnem dogodku Falling Walls Lab 2015, ki bo potekal 25. marca 2015 na Univerzi v Ljubljani.

Dogodek predstavlja nov pristop v predstavljanju prebojnih raziskovalnih del, poslovnih načrtov, inovativnih projektov in idej mladih do 35. leta starosti. K sodelovanju ste vabljeni inovativni dodiplomski, magistrski, doktorski študenti, raziskovalci, podjetniki ter vsi, ki vam odkrivanje novosti predstavlja izziv.

Izbrani kandidati boste ideje, za katere verjamete, da imajo potencial za spremembe na znanstvenem, gospodarskem področju ali v širšem družbenem okolju, predstavili v angleškem jeziku v samo treh minutah. Tri zmagovalne ideje bo izbrala komisija vrhunskih znanstvenikov, inovatorjev in poslovnežev. Najboljša ideja bo nagrajena z udeležbo na finalnem mednarodnem dogodku, ki bo potekal v Berlinu, 8. in 9. novembra 2015. 

Več o prijavi in pravilih sodelovanja najdete na spetni strani Falling Walls Lab 2015.
Za vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na elektronski naslov: fwl@uni-lj.si.
Rok za prijavo je 11. marec 2015.

 

Vabljeni k sodelovanju.


sreda, 7. januar 2015 Osnovni tečaj fotografije

Fotografinja Slavica Isovska v mesecu februarju 2015 ponovno organizira Osnovni tečaj fotografije, ki je namenjen vsem, ki jih fotografija navdušuje ter tistim, ki si želijo izpopolniti svoje tehnično znanje s področja fotografije.

Osnovni tečaj fotografije zajema 2 uri teoretičnega dela in 14 ur praktičnega dela, pri katerem bo uporabljeno pridobljeno znanje s teoretičnega dela tečaja. Podrobnejše informacije o vsebini tečaja so na voljo na povezavi. Cena tečaja je 30 EUR.

Za vse ostale informacije je na voljo ing. fot. Slavica Isovska na telefonski številki 031 573 108 in na elektronskem naslovu slavica.isovska@gmail.com.

 

Vljudno vabljeni k udeležbi.