Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

Poletne šole in poletni tabori

natisni

Tudi v poletnih mesecih na fakulteti poteka veliko različnih aktivnosti.

Organiziramo aktivnosti za študente na vseh treh stopnjah, dobro obiskani pa so tudi poletni tabori in poletne šole za dijake in osnovnošolce, kjer v zadnjih letih beležimo tudi vse več udeležencev iz tujine.

V družbi naših predavateljev in študentov boste na poletnih šolah in taborih spoznali veliko zanimivih in uporabnih tem, ob tem pa se boste družili in spoznavali nove prijatelje. Fakulteta pa poskrbi tudi za nastanitev.

Pridružite se nam, čaka vas poučno in zabavno poletje v družbi FAMNITovih predavateljev in študentov!

 

 

Prispevek gozdno-lesne verige k trajnosti grajenega okolja v Alpah

Med poletno šolo, ki jo organizirata Univerza na Primorskem in Oregon State University (ZDA) se bodo študenti seznanili s tradicionalno in moderno arhitekturo grajenega okolja in spoznali primere dobrih praks o uporabi lesa.
Izvedba: 17. junij - 30. junij 2019.
Študijske informacije: 6 ECTS / 6 kreditov v WSE
Jezik: Angleščina

Več informacij o poletni šoli 2019: tukaj.

Več o preteklih izvedbah:


 

Doktorska poletna šola iz diskretne matematike

Naša tradicionalna poletna šola za doktroske študente na temo diskretne matematike, ki jo bomo že sedmič organizirali na Rogli. 
Izvedba: 30. junij - 6. julij 2019
Študijske informacije: 3 ECTS
Več informacij: tukaj.


(Bio)psihološka poletna šola

Poletna šola je namenjena tako študentom (bio)psihologije in sorodnih smeri kot tudi vsem ostalim, ki jih zanima psihološko raziskovanje tudi v praksi.
Izvedba: 22. julij - 24. julij 2019
Več informacij: tukaj.


Poletni tabor Matematika je kul

FAMNITov poletni tabor Matematika je kul je namenjen boljšim učencem z zaključeno osnovno šolo (osnovnošolcem z zaključenim 9. razredom in srednješolcem), ki jih zanima matematika. Poteka v prostorih fakultete UP FAMNIT, Glagoljaška 8, Koper.
Izvedba: 22.-27. avgust 2021
Več informacij: tukaj


Software Tools for Mathematics

Delavnica je namenjena podiplomskim študentom in raziskovalcem, ki želijo nadgraditi svoje poznavanje računalniških orodij, ki so potrebna v raziskovalnem delu.
Izvedba: 24. september - 28. september 2019
Več informacij: tukaj.


Doktorska pomladanska šola iz algebraične teorije grafov

V sodelovanju z Univerzo Vzhodno Sarajevo, Filozofsko fakulteto, organiziramo skupno doktorsko pomladansko šolo iz algebraične teorije grafov v Sarajevu, Bosna in Hercegovina. 
Izvedba: 25. maj - 28. maj 2017


Varstvena biologija morja - Mednarodna poletna šola

Druga poletna šola, ki jo organiziramo skupaj z Oregon State University (ZDA) bo prvenstveno namenjena magistrskim in doktorskim študentom in se bo osredotočala na biološke, ekološke, okoljske, kulturne, družbene, politične in gospodarske vidike varovanja morij. 
Izvedba: 21. - 30. junij 2018
Jezik: Angleščina
Več informacij:
tukaj.


Famnitov naravoslovni tabor

Naravoslovni tabori potekajo v poletnih mesecih, običajno trajajo tri do štiri dni. Namenjeni so srednješolcem. V okviru tabora se odvijajo različne biološke aktivnosti, s poudarkom na terenskem delu. Udeleženci spoznajo živalstvo in rastlinstvo ter različne tehnike vzorčenja (v vodi, na travnikih, gozdu ipd.).