Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

četrtek, 24. december 2020 Vabilo k sodelovanju za izvajanje nalog oficirjev za zvezo v okviru dogodkov predsedovanja Slovenije Svetu EU 2021

Sekretariat za koordinacijo priprav, logistične organizacije in izvedbe predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evropske unije 2021 vabi k sodelovanju kandidate za vlogo oficirjev za zvezo (ang. liaison officers).

Oficirji za zvezo v okviru predsedovanja posamezne države članice predstavljajo vmesni člen med gostiteljem in tujo delegacijo. Zadolženi so za pretok informacij pred dogodkom, za spremljanje delegacij in podajanje organizacijskih informacij na dogodku samem. Prav tako nudijo raznovrstno podporo organizatorju v logističnem delu, na informacijskih točkah, pomagajo pri koordinaciji prevozov in v današnjih razmerah tudi pri sestankih v videokonferenčnih studiih.

Gre za dinamično, občasno delo na eno ali večdnevnih dogodkih v obdobju od okvirno 15. junija 2021 do 15. decembra 2021, ki predstavlja izjemno delovno izkušnjo v mednarodnem okolju, hkrati pa zahteva veliko mero odgovornosti, splošnega znanja in urejenosti kot tudi odlične komunikacijske, organizacijske in socialne veščine. V luči odvisnosti od epidemiološke slike covida-19 je načrtovanje obsega dogodkov in konkretnih zadolžitev oteženo, zato se veselimo kandidatov z veliko mero prilagodljivosti in razumevanja nepredvidljive narave dela.

Obvezno usposabljanje za delo bo obsegalo ogled lokacij dogodkov ter seminarje o vsebinah Evropske unije, o avdiovizualnih orodjih, logistiki, protokolu in poslovni komunikaciji v angleškem jeziku. Izbrani kandidati bodo o terminskem planu usposabljanj obveščeni naknadno.

Več o pogojih in načinu prijave si lahko preberete tukaj.


četrtek, 17. december 2020 Vabilo na Erasmus+ delavnico / Invitation to the Erasmus+ workshop

 

Mednarodna pisarna UP FAMNIT organizira on-line dogodek Erasmus+ workshop,
ki bo potekal v ponedeljek, 21. decembra 2020 ob 18.30 preko aplikacije ZOOM.

Ste se kdaj spraševali kako izgleda študij, delo in življenje v tujini? Izkoristite priložnost, ki vam jo nudi Erasmus+ in preživite del študija v tujini.

Na Erasmus+ delavnici bomo skupaj poiskali odgovore na vaša vprašanja:

 • KJE lahko preživite vašo Erasmus+ izmenjavo z namenom študija ali prakse?
 • KDAJ so roki za prijavo?
 • KAKO se prijavite na izmenjavo?

ZOOM povezava: https://upr-si.zoom.us/j/82542244058

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

Vabljeni na klepet!


 

The International Office of UP FAMNIT is organizing an on-line event Erasmus+ workshop
which will be held on Monday, 21 December 2020 at 6:30 PM via ZOOM.

Ever wondered how studying, working and living abroad looks like? Take advantage of the Erasmus+ programme and spend some time abroad.

Join us at the Erasmus+ workshop where you will find out:

 • WHERE can you spend your Erasmus+ study or traineeship exchange?
 • WHAT are the requirements?
 • WHEN are the deadlines for application?  

ZOOM link: https://upr-si.zoom.us/j/82542244058

The event will be held in English language.

Join us for a chat!


torek, 15. december 2020 Anketa: Stres in vedenje v času pandemije COVID-19

Sodelavki z Oddelka za psihologijo dr. Simona Kralj Fišer in dr. Maja Smrdu sta, v sodelovanju s študenti (bio)psihologije, oblikovali projekt, s katerim poskušajo spremljati doživljanje posameznikov ob ukrepih zaradi Covid-19, tako v prvem kot v drugem valu epidemije.

Spremljanje se osredotoča predvsem na stresni odziv, čustvovanje in razmišljanje posameznikov. Da bo naše razumevanje doživljanja ljudi v tovrstnih situacijah čim boljše, za uspešno izvedbo raziskave potrebujejo čim več osebnih izkušenj.

Zato prosijo vse študente, ki bi jim želeli pri tem pomagati, da izpolnijo vprašalnik na spodnji povezavi. Izpolnjevanje vprašalnika vam bo vzelo do 15 minut. Hvala za sodelovanje!

Povezava: https://www.1ka.si/a/273108


sobota, 12. december 2020 Dodaten razpis Erasmus+ za študijsko leto 2020/2021 / Additional Erasmus+ Open Call for the academic year 2020/2021

Objavljen je dodaten razpis Erasmus+ za študente, ki jih zanima praktično usposabljanje v študijskem letu 2020/2021.
V okviru razpisa so možne mobilnosti z namenom opravljanja prakse, in sicer najkasneje do 31. maja 2021.

Rok za prijavo je odprtega tipa in prične teči na dan objave razpisa in traja do porabe sredstev, vendar najdlje do predvidoma 4.3.2021.

Razpisna dokumentacija in navodila za prijavo so na voljo na tej povezavi.

Za vse dodatne informacije ostaja na voljo Mednarodna pisarna UP FAMNIT na e-mail naslovu international@famnit.upr.si

Vabljeni k prijavi!


An additional Erasmus+ Open call for students is published. Applications are now open for exchanges for the purpose of traineeship which needs to be carried out by 31 May 2021 at the latest.

The application deadline is defined as the open deadline and starts on the day the Call was published and lasts until there are available funds, but no later than 4 March 2021.

The Open call and the instructions on how to apply are available on this link.

For any additional information please contact the UP FAMNIT International Office via e-mail international@famnit.upr.si.

You are invited to apply!


četrtek, 19. november 2020 Vabilo na dogodek Experience the Exchange / Invitation to the event Experience the Exchange

 

Mednarodna pisarna UP FAMNIT organizira
on-line dogodek Experience the Exchange, ki bo potekal
v četrtek, 26. novembra 2020 ob 18.30 preko aplikacije ZOOM.

Če želite pridobiti mednarodne izkušnje, razširiti svoje znanje in hkrati preživeti čas v tujini, se nam pridružite na dogodku, kjer bomo poiskali odgovore na vaša vprašanja in pomagali pri prijavi na izmenjavo.

Na dogodku boste spoznali FAMNIT študente iz različnih programov, ki so izmenjavo že izkusili, svoje praktične izkušnje pa so pripravljeni deliti z vami.

Za udeležbo na dogodku je potrebna predhodna registracija preko spletnega obrazca.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

Vabljeni na klepet!


 

The International Office of UP FAMNIT is organizing an
on-line event Experience the Exchange which will be held
on Thursday, 26 November 2020 at 18.30 via ZOOM.

If you would like to gain international experiences, expand your knowledge and travel abroad, join us at the event. We have all the answers to your questions and can help you with your application for the exchange.

During this event you will have the chance to meet FAMNIT students, who already have experienced an exchange in various countries, as well as several study programs and are willing to share their stories with you.

The registration via the online form is required in order to attend the event.

The event will be held in English language.

Join us for a chat!


petek, 13. november 2020 Projekt Priprava modela managementa visokošolskega vpisa

Spoštovana študent in študentka, spoštovana diplomant ter diplomantka dodiplomskih študijskih programov, 

v raziskovalnem projektu Priprava modela managementa visokošolskega vpisa na javne visokošolske zavode v Sloveniji opravljamo raziskavo z namenom analize zadovoljstva študentov/diplomantov s prijavno-sprejemnim postopkom pri vpisu na visokošolski študij. Še ena raziskava, boste rekli! Vendar ... 

Način prijave in vpisa je nespremenjen od leta 1995. Natančnejša analiza ustreznosti ter zadovoljstva študentov z obstoječim načinom prijave in vpisa na študij še ni bila opravljena. Posledično nimamo podatkov o tem, kaj vpliva na študijsko uspešnost študentov.  

Če želimo karkoli izboljšati, nam morate vi sporočiti, kako ste doživljali postopek prijave in vpisa, saj bomo ravno na podlagi vaših izkušenj lahko predlagali spremembe sistema. Želimo, da bi sistem omogočil študij vsem, ki se zmorejo in želijo razvijati na določenem študijskem področju.  

Hvaležni vam bomo, če si boste lahko vzeli čas in s svojimi odgovori pomagali razvijati ustrezen način prijave ter vpisa na visokošolske študijske programe. 

Dostop do vprašalnika je objavljen na naslednji povezavi: https://1ka.arnes.si/a/2039. 

Za izpolnjevanje boste potrebovali zgolj nekaj minut časa. 

Naj vam ob tem zaželimo veliko uspeha v osebnem in profesionalnem življenju. Verjamemo, da k temu prispeva in bo prispeval tudi visokošolski študij na slovenskih univerzah in visokošolskih zavodih. 

Napišite vse, kar bi želeli, da bi bilo slišano. Če ne napišete, vaš glas ne more biti slišan!  

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in vas lepo pozdravljamo 

Sodelavci in sodelavke, raziskovalci, sodelujoči v raziskavi (z Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem)  


petek, 13. november 2020 Splošna bolnišnica Izola vabi prostovoljce študente za delo »Informatorja«

Delo bo potekalo na glavnem vhodu SBI po predhodno dogovorjenem urniku, prostovoljci so deležni usposabljanja za obvladovanje bolnišničnih okužb, njihovo delo pa bo potekalo pod nadzorom in mentorstvom ustrezno usposobljenega kadra. Naloge, ki jih opravljajo prostovoljci in dodatne informacije o delu, so na voljo v priponki

SBI vsem prostovoljcem nudi brezplačen obrok in nadomestilo potnih stroškov. Ker gre za delo na vhodu, kjer se komunicira z obiskovalci, je potrebno znanje slovenskega jezika.

Zainteresirani študenti se lahko prijavite na elektronskem naslovu kadrovska@sb-izola.si

Osebje SBI se vsem prostovoljcem najlepše zahvaljuje za pomoč!


petek, 13. november 2020 Blue World Institute Internship or Eco-Volunteering

Blue World Institute je nevladna organizacija, katere cilj je raziskati in zaščititi velike morske vretenčarje v Jadranskem morju. Inštitut vas vabi k sodelovanju na otok Lošinj, kjer boste raziskovalcem v pomoč na terenu in obdelovanju pridobljenih podatkov. Sodelovanje je možno obliki prakse ali prostovoljstva.

Prostovoljstvo "Eco Volunteering"

Pogoji:

 • starost nad 18 let,
 • vzdržljivost v različnih vremenskih razmerah,
 • znanje plavanja,
 • znanje angleškega jezika.

Več si lahko ogledate tukaj.

Praksa "Internship"

Pogoji:

 • študij (morske) biologije, ekologije ali podobnega področja,
 • starost nad 18 let,
 • vzdržljivost v različnih vremenskih razmerah,
 • znanje plavanja,
 • znanje angleškega jezika.

Več si lahko ogledate tukaj.

****

Blue World Institute is an independent non-profit organisation set up with the intention to carry out scientific research and conservation of the marine environment as well as educational activities, with an emphasis on the Adriatic Sea and the wider Mediterranean basin. The institute invites you to join the programme, to help in running the field research including collecting scientific data and learning how to manage and analyse it.

"Eco Volunteering"

Conditions:

 • over 18 years old;
 • swimming skills;
 • ability to tolerate hot or cold weather and long periods on the boat under the
  sun;
 • knowledge of English language.

You can read more here.

"Internship"

Conditions:

 • currently studying (marine) biology, ecology or similar;
 • over 18 years old;
 • swimming skills;
 • ability to tolerate hot or cold weather and long periods on the boat under the
  sun;
 • knowledge of English language.

You can read more here.


ponedeljek, 9. november 2020 Vabilo na ASEF Speaker Series predavanja

ASEF: American Slovenian Education Foundation vabi na predavanja v sklopu ASEF Speaker Series. Prvi predavanji sta že ta teden:

Predavanji sta zastonj in preko spleta, vendar potrebna je predhodna prijava preko zgornjih povezav. 


ponedeljek, 9. november 2020 Obvestilo uporabnikom knjižnice - izposoja in vračilo gradiva

Spoštovani,

obveščamo vas, da v času zaprtja knjižnice omogočamo prevzem in vračilo rezerviranega/izposojenega gradiva pred stranskim vhodom glavne stavbe UP FAMNIT na Glagoljaški 8. Gradivo rezervirate preko predhodne rezervacije v sistemu COBISS Moja knjižnica. Po obdelani rezervaciji boste na elektronski naslov prejeli obvestilo, da je gradivo pripravljeno za prevzem. Prevzem ali vračilo omogočamo vsak ponedeljek, sredo in petek med 10. in 12. uro oziroma po predhodnem dogovoru na elektronski naslov temena@upr.si ali telefonsko številko 05 6117 572. Uporabnike naprošamo, da pred prevzemom ali vračilom pokličejo na telefonsko številko 05 6117 572 in imajo s seboj osebni dokument ali veljavno študentsko kartico za identifikacijo.

Morebitne spremembe glede delovanja knjižnice bodo objavljene na spletu.

Hvala za razumevanje.


četrtek, 29. oktober 2020 Brezplačno online usposabljanje za projektnega vodjo

PiNA organizira brezplačno 100-urno spletno usposabljanje v sklopu projekta Katalizatorji – zaposlovanje mladih za družbene spremembe, ki ga bomo za mlade iz Obalno-kraške regije izvedli med 4. in 28. novembrom 2020 preko aplikacije ZOOM.

USPOSABLJANJE ZA PROJEKTNEGA VODJO:

Pridobili boste naslednja znanja:

 • razumevanje vloge organizacij civilne družbe pri naslavljanju družbenih izzivov,
 • razumevanje projektnega managementa in spirale družbenega delovanja,
 • kritična ocena izzivov okolja,
 • razumevanje vloge vodje in tima ter
 • razlikovanje med različnimi tipi finančnih virov za projektno delo.

Prijave zbirajo samo še do jutri, 30. oktobra 2020.

Več si lahko preberete na tej povezavi in v tem dokumentu.

Vabljeni!


torek, 27. oktober 2020 Začano zaprtje knjižnice do 30. 10. 2020

Spoštovani,

obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa, zaradi slabe epidemiološke slike in zajezitve bolezni COVID-19 začasno zaprta in sicer do 30. 10. 2020. Morebitne spremembe bodo objavljene na spletu.

Hvala za razumevanje.


petek, 23. oktober 2020 ASEF Junior Fellowship - štipendije za raziskovalni obisk v tujini // Scholarships for Research Abroad

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpis za štipendijski program ASEF Junior Fellows - štipendije za raziskovalni obisk v tujini. Gre za triletni program, v okviru katerega izbrane študentke in študenti dobijo priložnost 10-tedenskega raziskovalnega obiska v tujini na prestižnih univerzah po svetu (npr. na Univerzi Harvard, Univerzi Stanford, UC Berkeley, Univerzi Cambridge) pod mentorstvom slovenskega profesorja/-ice na izbranem področju ter se vključujejo v nadaljnja raziskovanja in druge ASEF aktivnosti v Sloveniji ter drugod po svetu (npr. v program ASEF tutorstvo, ASEF Speaker Series, ASEF mladi umi, ASEF izjemne zgodbe).

Prijavnice morajo biti oddane na tej povezavi. Rok za prijavo je 1. december 2020.

Vsem zainteresiranim se priporoča prijava na webinar, na katerem bo podrobneje predstavljen razpis z dodatnimi nasveti za uspešno prijavo. Webinar bo potekal v četrtek, 29. oktobra 2020, ob 19. uri.

Vprašanja v zvezi z razpisom in webinarjem pošljite na info@asef.net.

***

A call for applications for 2021 ASEF Junior Fellowships is open. The American Slovenian Education Foundation (ASEF) Junior Fellows program is a three-year program in which students do a 10-week research visit at a university or a research institution in the area of their field of study/expertise. Additionally, Junior Fellows engage in activities organized by ASEF, including research projects and collaborations with other Fellows, leadership, and career development workshops, and attend regular public lectures and other events organized by ASEF. Further, Junior Fellows are expected to contribute to ASEF and give back to the community under the guidance and mentorship of ASEF.

Applications must be submitted at this link. The application deadline is December 1, 2020.

For all interested it is recommended to apply for the webinar, which will present a detailed tender with additional tips for successful application. The webinar will take place on Thursday, October 29, 2020, at 7 p.m.

Questions regarding the call and webinar can be sent to info@asef.net.


petek, 16. oktober 2020 Sejem #mojedelo s hekatoni in nagradnim skladom 12.000 evrov

Na največjem kariernem dogodku v Sloveniji spoznaj izzive in osvoji nagrade!

Karierni sejem MojeDelo.com se bo letos odvijal na spletu in bo neodvisno od lokacije pripeljal nove karierne priložnosti in zanimive hekatone vsem, željnih novih izzivov.

POZOR: Predstavitev izzivov bo potekala v četrtek, 22. oktobra na kariernisejem.com.

Prijaviš se lahko že danes!

HEKATON za študente in dijake na temo »Kako bi mladim približal uporabo spletne platforme MojeDelo.com za iskanje zaposlitve in karierno svetovanje?« (pokrovitelj MojeDelo.com)

Ne zamudi podrobnejše predstavitve izziva 22. 10. ob 11.20 na Kariernem sejmu. Nagrada za najboljšo idejo: 1.500 € neto!

KAR TRIJE IT HEKATONI:

 1. IT HEKATON na temo »informacijska varnost« (pokrovitelj Banka Slovenije)

 2. IT HEKATON na temo »poslovna inteligenca« (pokrovitelj Triglav)

 3. IT HEKATON, na temo »data« (pokrovitelj NLB)

Ne zamudi predstavitve izzivov v četrtek, 22. oktobra, ob 11.30, na kariernisejem.com. Nagradni sklad za najboljše IT HEKATON izzive je 3-krat po 3.000 € neto!

HEKATON za eletrotehnike na temo »Elektrotehnika« (pokrovitelj MAHLE)

Ne zamudi predstavitve izziva 22. 10. ob 11.00 na Kariernem sejmu. Nagrada za najboljšega: 1.500 € neto!

P.S.: Posnetki predstavitev izzivov bodo na voljo tudi kasneje.

Izkoristi priložnost, pokaži svoje znanje in postani zmagovalec posameznega izziva!

Več informacij o sejmu najdeš na kariernisejem.com


sreda, 14. oktober 2020 ESA Študentska praksa // ESA Student Internship

ESA - European Space Agency je najavila objavo razpisa za opravljanje študentske prakse ("student internship"). Razpis bo objavljen meseca novembra.

Program bo zaradi nestabilnosti situacije vezane na Covid-19 prilagojen tako, da bo večinoma potekal prek spleta.

Več informacij lahko najdete na njihovi spletni strani.

***

ESA - European Space Agency has announced the publication of a call for student internships. The call will be published in November.

Exceptionally this year, due to the uncertainties arising from the Covid-19 pandemic, the student internships programme will be offered remotely.

More information can be found on their website.


torek, 13. oktober 2020 FAMNIT puloverji // hoodies

Dragi študenti, profesorji, strokovni delavci in vsi ostali.

V študentskem svetu so si zaželeli, da bi FAMNIT puloverje nekoliko popestrili. Zamislili so si, da bi vsako študijsko področje dobilo svojo verzijo hoodija.
Sprednja stran bi bila enaka kakor sedaj, barvi še vedno ostajata siva in modra, napis na zadnji strani pa bi prilagodili.

Študijske programe so razdelili v naslednje 4 kategorije:

 1. MATEMATIKA (Matematika, Matematika v ekonomiji in financah)
 2. RAČUNALNIŠTVO (Računalništvo in informatika, Bioinformatika, Podatkovne znanosti)
 3. BIOLOGIJA (Varstvena biologija, Sredozemsko kmetijstvo, Varstvo narave, Trajnostno grajeno okolje, Obnovljivi materiali za zdrava grajena okolja, Bioinformatika)
 4. PSIHOLOGIJA (Biopsihologija, Uporabna psihologija)

Ker pa ne želijo sami odločati o izgledu vas prosijo, da posredujete vaše ideje (če idej za določen program ne bo, program posebnega hoodija ne dobi).
Slika lahko vsebuje karkoli kar predstavlja vaš program npr. različne enačbe, oznake, mogoče citate znanstvenikov, profesorjev, kakšne slikice/skice,...

Do 30. 10. 2020 pošljite vaš dizajn** na e-mail studentski-svet@famnit.upr.si z zadevo “Dizajn hoodie-ja za kategorijo XXXX”.

Slike/izdelke pošljite v vektorski obliki, velikost pa naj bo v razmerju 2:3. Uporabite lahko do 2 različni barvi:

 • moder hoodie - #122442 (design: svetlo modra - #7ED3F7, bela - #FFFFFF),
 • siv hoodie - #ACABB0 (design: temno modra - #2C3141, bela #FFFFFF)..

Ko bodo prejeli vse ideje, bodo naredili anketo, kjer boste izbrali zmagovalce. Ti bodo prejeli EN HOODIE ZASTONJ!

Naročila za nove hoodije bodo zbirali prva dva tedna novembra.

** S tem, ko dizajn pošljete, dovoljujete uporabo in morebitno priredbo le tega. V primeru, da je dizajn izbran pa soglašate tudi z objavo vašega imena.

****************

Dear students, professors, FAMNIT employees and all other colleagues.

Student council decided to enrich FAMNIT hoodies. They imagined that each study area would get its own version of hoodie.
The front would be the same as it is now, colors of the hoodie would still stay gray and blue, but the writing on the back would be modified.

They distributed all study programmes into following categories:

 1. MATHEMATICS (Mathematics, Mathematics in Economics and Finance)
 2. COMPUTER SCIENCE (Computer Science, Bioinformatics, Data Science)
 3. BIOLOGY (Conservation Biology, Mediterranean Agriculture, Nature Conservation, Sustainable Built Environment, Renewable Materials for Healthy Built Environment, Bioinformatics)
 4. PSYCHOLOGY (Biopsychology, Applied psychology)

Since they do not want to decide on the appearance of hoodies on their own, they would like to ask you to send your ideas (if they do not get ideas for a particular category then the category will stay without a new hoodie).
Design can contain anything that represents your program eg. special equations, maybe quotes from scientists, your professors, different pictures / sketches, ...

So, by October 31, 2020, send your design** to email studentski-svet@famnit.upr.si with the subject "Hoodie design for category XXXX".

The design has to be in vector format with the size ratio 2:3. You can use up to 2 different colors:

 • Blue hoodie - #122442 (design: light blue - #7ED3F7, white - #FFFFFF),
 • Grey hoodie - #ACABB0 (design: dark blue - #2C3141, white #FFFFFF).

Once they receive all the ideas they will prepare a poll to pick the winners, who will also get ONE FREE HOODIE.

In the first two weeks of November they will collect orders for new hoodies.

** By submitting your design, you give them the right to use and any modify it. You also agree to publish your name next to the design.


ponedeljek, 12. oktober 2020 Razpis štipendij Fundacije Leona Štuklja

Fundacija Leona Štuklja skladno s Pravilnikom o pridobivanju sredstev in podeljevanju štipendij in pomoči razpisuje desetmesečne štipendije, z možnostjo podaljšanja, v višini 150 € mesečno.

Pogoji za pridobitev:

 1. Dijaki in študentje, ki dosegajo nadpovprečne študijske uspehe ob hkratnem uspešnem vključevanju v športne, kulturne ali humanitarne dejavnosti in še nimajo štipendije
 2. Dodatni kriterij – socialni status družine prosilca

Prednost pri dodelitvi štipendij imajo dijaki in študentje višjih letnikov.

Kandidati so dolžni predložiti pisno:

 1. Pisno prošnjo s tel. št., elektronsko pošto in kratkim življenjepisom,
 2. Dokazila o študijskem uspehu in potrdilo o vpisu
 3. Fotokopijo zadnje dohodninske odločbe staršev, skrbnikov in svoje, če so že davčni zavezanci
 4. Dokazila o izven šolskih aktivnostih na področju športa, kulture in humanitarnih dejavnosti oziroma priporočila trenerjev, profesorjev ali mentorjev.

Na osnovi zbranih dokazil in pridobljenih informacij bo Komisija za podeljevanje štipendij izbrala štipendiste in do ponedeljka, 30. 11. 2020 po elektronski pošti obvestila vse prosilce o izboru.

Rok za oddajo pisnih vlog, začetek: četrtek, 15. 10. 2020, zadnji dan za oddajo, četrtek 29. 10. 2020.

Pisne vloge pošljite na naslov:
Fundacija Leona Štuklja
Ul. heroja Zidanška 18
2000 MARIBOR
(Vladimir PODHOSTNIK)


četrtek, 8. oktober 2020 Uporabne informacije za študente // Useful information for students

Urniki

Upamo, da ste do sedaj že osvojili Famnitov urnik, v kolikor pa potrebujete še kaj pomoči, si pomagajte z videoposnetkom na naši spletni strani, ki smo ga posneli prav s tem namenom.

Študijski prostori

Za potrebe študija so za študente na voljo študijska soba v avli Galeb v pritličju Kettejeve 1 ter dve predavalnici. Več informacij si lahko preberete tukaj.

Knjižnica TeMeNa

Knjižnica se nahaja v pritličju, ob predavalnici FAMNIT-AvlaGlagoljaška.

Urnik knjižnice

 • ponedeljek: 9.00 – 15.00,
 • torek: 11.00 – 17.00,
 • sreda: 9.00 – 15.00,
 • četrtek: 11.00 – 17.00,
 • petek: 9.00 – 15.00.

Morebitne izredne spremembe urnika so objavljene med Obvestili za študente na spletni strani fakultete.

Trenutno si knjig na knjižničnih policah ne morete poiskati sami, zato imejte ob obisku knjižnice pripravljene točne podatke o knjigah, ki si jih želite izposoditi. Priporočamo tudi, da knjige vnaprej rezervirate preko sistema Cobiss in jih nato samo prevzamete.

Za lažjo uporabo Cobissa in iskanja literature smo vam prav tako pripravili vidoposnetke, ki vam bodo pomagali, v kolikor se vam bo kje zataknilo.

Videoposnetke in ostale informacije o knjižnici najdete tukaj.

Študenti  lahko dostopate do podatkovnih baz Univerze na Primorskem tudi preko oddaljenega dostopa, zato vam za iskanje literature svetujemo uporabo le-tega, saj boste tako lahko dostopali do več literature.

***

Course Schedules

We hope that you have already learned to use Famnit's schedule, but if you need any more help, help yourself with a video on our website.

Study Rooms

For study purposes, there is a study room for students in the Galeb lobby on the ground floor of Kettejeva 1 and two classrooms. You can find more information here.

Library TeMeNa

The library is located on the ground floor, next to the classroom FAMNIT-AvlaGlagoljaška.

Opening hours

 • Monday: 9.00 – 15.00,
 • Tuesday: 11.00 – 17.00,
 • Wednesday: 9.00 – 15.00,
 • Thursday: 11.00 – 17.00,
 • Friday: 9.00 – 15.00.

Changes of opening hours are posted in Student news section on the faculty website.

At the moment, you can't search for books on library shelves yourself, so have accurate information about the books you want to borrow when you visit the library. We also recommend that you reserve books in advance through the Cobiss system and then just pick them up.

To make it easier to use Cobiss and search for literature, we have also prepared videos that will help you in case you get stuck.

You can find videos and other information about the library here.

Students can also access the University of Primorska's databases through remote access, so we advise you to use it to search for literature, as this will allow you to access more literature.


sreda, 7. oktober 2020 Brezplačne licence za študente // Free lincense for students

Dragi študenti, sedaj že poznate svoje maile, se znate vpisati v ŠIS in e-učilnico, ampak... Ali ste vedeli, da imate s svojim univerzitetnim mailom tudi brezplačno licenco za Office 365 programe ter ZOOM aplikacijo? Olajšajte si študentsko življenje, preverite https://bit.ly/30J7NIS in si namestite omenjene programe!

****

Dear students, you already know your emails, you know how to enter SIS and e-classroom, but... Did you know that with your university email you also have a free license for Office 365 programs and ZOOM application? Make your student life easier, check out https://bit.ly/2GKOKGI and install the mentioned programs!


torek, 6. oktober 2020 Društvo Morigenos vabi na razstavo s spremnimi predavanji

Društvo Morigenos, ki že skoraj 20 let preučuje delfine v našem morju, ta teden 8. in 9. oktobra prireja odprto razstavo o delfinih med 15.00 in 18.00.

Oba termina pa se razstava zaključi s predavanjem ob 18.00, za katerega je potrebna predhodna prijava (zaradi Covid ukrepov). Prijavite se lahko tukaj.

V četrtek, 8. oktobra, boste lahko izvedeli veliko zanimivosti o življenju delfinov v Tržaškem zalivu. Med drugim tudi, kako izgleda prvih nekaj let njihovega življenja, kako se sporazumevajo, v kakšnih socialnih skupinah živijo ter kako jih raziskovalci društva Morigenos prepoznavajo in ločijo med seboj.

V petek, 9. oktobra, pa bodo raziskovalci društva povedali več o tem, kako ljudje vplivamo na življenje delfinov v našem morju. Tudi to, na kakšen način sobivamo z njimi, s čim ljudje negativno vplivamo na njihovo življenje in kakšne posledice ima to na živali v morju.

Dogodek je v celoti brezplačen, potekal bo v Kopru, na Gortanovem trgu 15.

Več o dogodku si lahko preberete na njihovi spletni strani.


ponedeljek, 5. oktober 2020 Študij v ZDA – čas za vprašanja // Study in US – question time

Ali se zanimate za študij v ZDA? Razmišljate o tej možnosti, ampak premalo poznate visokošolski svet čez lužo?
V petek, 9. oktobra, bo Univerzo na Primorskem obiskala veleposlanica ZDA v Sloveniji, nj. eksc. Lynda C. Blanchard, ki se bo ob 11.25 na to temo srečala tudi s študenti UP.
V kolikor bi se srečanja radi udelžeili, pišite na mitja.tretjak@upr.si!

**

Are you interested in studying in the US? Do you need more information about it?
On Friday, 9 October, we will host Lynda C. Blanchard, US Ambassador to Slovenia, who is willing to meet students from our university.
If interested, write to: mitja.tretjak@upr.si.             


petek, 2. oktober 2020 Društvo za nenasilno komunikacijo vabi na usposabljanje za prostovoljno delo z otroki

Društvo za nenasilno komunikacijo vabi na usposabljanje za prostovoljno delo z otroki z izkušnjo nasilja, ki ga bodo izvedli v oktobru in novembru 2020.

Program in urnik:

Več o prostovoljnem delu si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

Za morebitna vprašanja jih lahko kontaktirate po elektronski pošti ali pokličete na 05 639 3170.


torek, 29. september 2020 Vabljeni na webinar Mladi upi 2020

Institut "Jožef Stefan" vabi k udeležbi na webinarju Mladi upi 2020, o zaščiti izumov in trženju le teh.

Na webinarju, 13. novembra 2020 s pričetkom ob 13. uri, bodo preko predavanj in praktičnega dela predstavili osnove in pravila ustvarjanja, izkoriščanja in zaščite intelektualne lastnine.

Več o dogodku in programu si lahko preberete tukaj.

Prijave so brezplačne, a obvezne na https://bit.ly/32Yew3a.

**

The "Jožef Stefan" Institute invites you to participate in the Young Hopes 2020 webinar on the protection of inventions and their marketing.

At the webinar, on November 13, 2020, starting at 1 pm, they will present to the young researchers the possibilities for protection and exploitation of intellectual property, the procedure for the acquisition of IP, the path from ideas to companies, while, based on practical cases, young researchers get familiar also with how to present the ideas to potential investors and try themselves in this art.

Registration is free, but mandatory at https://bit.ly/32Yew3a.

Program / Programme:


četrtek, 24. september 2020 Natečaj najboljše magistrsko delo na temo trajnostne energije // Call for the best master's thesis on the topic of sustainable energy

Ali ste v vašem magistrskem delu raziskovali področje učinkovite rabe energije ali obnovljivih virov energije? Ste svoje magistrsko delo zagovarjali v obdobju od 1. januarja 2019 do 30. septembra 2020?

Potem je ta natečaj pravšnji za vas. Več o pravilih sodelovanja si lahko preberete tukaj.

Rok za prijave je 7. oktober 2020.

**

Have you done your research in the field of energy efficiency or renewable energy sources in your master's thesis? Have you defended your master's thesis in the period from 1 January 2019 to 30 September 2020?

Then you should consider applying to the call. You can read more about the rules of participation here.

Your work must be written or translated in Slovenian.

The deadline for applications is October 7, 2020.


četrtek, 24. september 2020 Univerzitetni e-naslovi študentov UP / University e-mail addresses of UP students

Obveščamo vas, da bo vsem študentom Univerze na Primorskem v ŠIS-u dodeljen univerzitetni študentski e-naslov.

Vsi študenti bodo imeli naslov vpisna@student.upr.si (vpisna=vpisna številka). Študenti pa so ga dolžni uporabljati za vso komunikacijo s fakulteto  (z Referatom za študente, asistenti in profesorji ter ostalimi zaposleni fakulteti).

Dolžnost študentov je, da redno preverjajo univerzitetni študentski naslov, saj bodo na ta naslov prejemali vsa sporočila, ki so vezana na študij in obštudijske dejavnosti.

Pod vsakim elektronskim sporočilom so se študenti dolžni podpisati z imenom in priimkom.

V primeru, da študent izgubi status, ne more več dostopati do študentskega e-naslova in se za komunikacijo uporablja prvotni e-naslov, ki ga je študent navedel ob vpisu.

Elektronsko pošto študentom nudimo z brezplačno uporabo paketa Office 365, ki vključuje aplikacijo Outlook za upravljanje elektronske pošte. Možen je tudi dostop do e-računa preko spletne strani UP FAMNIT.

V primeru dodatnih vprašanj ali težav se lahko obrnete na našo IKT službo: podpora@famnit.upr.si

Vse informacije o informacijskih storitvah za študente lahko najdete na spodnji povezavi:
https://www.famnit.upr.si/sl/studenti/informacijske-storitve

Lep pozdrav,
Referat UP FAMNIT

__________________________________________________________________

We would like to inform you that all students of the University of Primorska in SIS will be assigned a university student e-mail address.

All students will have the address enrollment@student.upr.si (enrollment = enrollment number). Students are obliged to use it for all communication with the faculty (with the Student Services, Assistants and Professors and other faculty employees).

It is the duty of students to regularly check the university student e-mail address, as they will receive all messages related to study and extracurricular activities to this address.

Under each e-mail, students are required to sign with their first and last name.


In the event that a student loses his / her status, he / she can no longer access the student's e-mail address and the initial e-mail address provided by the student upon enrollment is used for communication.

We offer e-mail to students using the free Office 365 package, which includes Outlook for managing e-mail. It is also possible to access the e-invoice via the UP FAMNIT website.

In case of additional questions or problems, you can contact our IT service: podpora@famnit.upr.si

All information about student information services can be found at the link below:
https://www.famnit.upr.si/en/education/it-services

Kind regards,
Student Services UP FAMNIT


ponedeljek, 21. september 2020 Virtualna okrogla miza "Nacionalni inštitut za biologijo v dialogu z gospodarstvom"

Nacionalni inštitut za biologijo in Gospodarska zbornica Slovenije vabita na virtualno okroglo mizo "Nacionalni inštitut za biologijo v dialogu z gospodarstvom", ki jo organizirajo v sredo, 30. 9. 2020, ob 12.40.

Okrogla miza naslavlja tematiko povezovanj med podjetji in raziskovalno dejavnostjo v luči novih razmer in novih evropskih in slovenskih programov.

Več o programu si lahko preberete tukaj.

Vse, ki bi se dogodku želeli pridružiti, prosijo, da svojo udeležbo potrdite najkasneje do 25. 9. 2020 na spletni naslov katja.sinur@nib.si. Nekaj dni pred izvedbo dogodka, vam bodo poslali povezavo, na kateri boste omenjeni dogodek lahko spremljali.

Vabljeni!


petek, 18. september 2020 Vabljeni na Online Hackathon “ŽIVLJENJE S PODNEBNIMI SPREMEMBAMI”

Vabljeni na online hackathon na temo podnebnih sprememb "Življenje s podnebnimi spremembami"!

Se spomnite zadnjega belega božiča? Pomladi, ko so se prebujali popki, ki so se v nekaj tednih razvili v lepe in zdrave plodove in sadeže? Ali pa poletnih temperatur, ki ste jih mirno lahko preživeli v betonski džungli in brez klimatske naprave?

SKLOPI IZZIVOV:

 1. Odnos do vode ter soočanje s sušo
 2. Strateška igra podnebnih sprememb
 3. Soočanje s poplavami

Sodeluj in se poteguj za lepe nagrade!

Rok za prijave je 23. 9. 2020.

Več o dogodku si lahko preberete na njihovi spletni strani ali Facebooku.


ponedeljek, 7. september 2020 Urnik knjižnice TeMeNa v torek, 8. 9. 2020

Obveščamo vas, da bo jutri, 8. 7. 2020, knjižnica odprta med 10.30 in 12.00 in  med 13.00 in 15.00.

Hvala za razumevanje!

**************

We would like to inform you that tomorrow, July 8th, the library will be open from 10.30 to 12.00 and from 13.00 to 15.00.

Thank you for your understanding!


ponedeljek, 7. september 2020 NASA International Space Apps Challenge 2020

Tudi letos bo Inkubator Sežana organiziral NASA International Space Apps Challenge 2020.

Gre za največji 48-urni mednarodni razvojni tehnološki maraton - hekaton - za inovativno, kreativno, predvsem pa sodelovalno reševanje globalnih izzivov na podlagi javno dostopnih podatkov vesoljske agencije NASA, ki bo množično in hkrati potekal v več kot 200 mestih po celem svetu.

Namen in cilj hekatona je:

 • sodelovalno oblikovanje in razvoj inovativnih tehnoloških rešitev za interdisciplinarne globalne izzive,
 • izvedba obetavnih prototipov za izboljšanje kakovosti življenja na Zemlji in v vesolju,
 • ustvariti globalno skupnost za sodelovanje in
 • širitev meja vesolja, znanosti ter tehnologije.

Hekaton bo potekal virtualno, in sicer od 2. - 4. 10. 2020.  

Posamezniki in ekipe se lahko prijavijo na tej povezavi.

Več pa si lahko preberete tukaj.

***

Sežana Incubator is organizing the NASA International Space Apps Challenge 2020.

It is the largest 48-hour international development technology marathon - the hecaton - for an innovative, creative and, above all, collaborative solution to global challenges based on publicly available data from the NASA space agency, which will take place simultaneously in more than 200 cities around the world.

The goal of the hecaton is:

 • collaborative design and development of innovative technological solutions for interdisciplinary global challenges,
 • implementation of promising prototypes to improve the quality of life on Earth and in space,
 • to create a global community for cooperation and
 • expanding the boundaries of space, science and technology.

The hecaton will take place online, from 2 - 4 October 2020.

Individuals and teams can sign up at this link.

You can read more here.


četrtek, 27. avgust 2020 Poletna šola na temo zelene infrastrukture // Summer school on the topic of green infrastructure // Scuola estiva sul tema delle infrastrutture verdi

Poletna šola na temo zelene infrastrukture v Parku Škocjanske jame

Oddelek za biodiverziteto bo v sodelovanju s Parkom Škocjanske jame izvedel poletno šolo za študente, ki bo potekala med 14. in 18. septembrom 2020. Poletna šola bo organizirana v sklopu projekta »ENGREEN – Krepitev zelene infrastrukture v čezmejni kulturni krajini«.

Aktivnosti bodo potekale na območju Parka Škocjanske jame.

Predviden program:

Ponedeljek

 • uvodna predstavitev projektnih aktivnosti
 • uvoden kolesarski izlet z električnimi kolesi
 • večerno predavanje: Suhozidi, ga. Daša Čok

Torek

 • terensko delo:
  • pregled stanja in popis vrst kalov na območju Parka Škocjanske jame
  • pregled stanja in popis vrst suhozidov / travišč na območju Parka Škocjanske jame
 • večerno predavanje: Kraški kali - mala mokrišča z velikim pomenom, doc. dr. Martina Lužnik

Sreda

 • terensko delo:
  • izlov zlatih ribic iz kala
  • pregled stanja kalov in popis vrst znotraj vplivnega območja Parka Škocjanske jame
  • pregled stanja suhozidov / travišč in popis vrst znotraj vplivnega območja Parka Škocjanske jame
 • večerno predavanje: Tujerodne in invazivne vrste, doc. dr. Vladimir Ivović / dr. Katja Kalan

Četrtek

 • terensko delo:
  • nadaljevanje terenskega dela v sklopu pregleda kalov
 • laboratorijsko delo:
  • določevanje vodnih nevretenčarjev iz vzorcev
 • večerno predavanje: Pomen trajnostnega in odgovornega vedenja v območjih ohranjene narave, g. Tomaž Zorman

Petek

 • voden ogled Škocjanskih jam in zaključek dogodka

Za udeležbo na poletni šoli je na voljo 15 prostih mest. Udeležba je brezplačna, potrebno pa se je predhodno prijaviti. Za nastanitev je poskrbljeno.

Prijave zbirajo do 31. avgusta.

Večerna predavanja bodo odprta za tudi za širšo javnost.

Za dodatne informacije lahko pišete na elektronski naslov: martin.senic@famnit.upr.si

Summer school on the topic of green infrastructure in the Škocjan Caves Park

The Department of Biodiversity, in cooperation with the Škocjan Caves Park, will hold a summer school for students, which will take place between 14 and 18 September 2020. The summer school will be organized as part of the project "ENGREEN - "Strengthening of green infrastructures in IT-SI cross-border environment".

The activities will take place in the area of the Škocjan Caves Park.

Planned program:

Monday

 • an introduction to project activities
 • guided cycling tour with electric bicycles
 • evening lecture: dry stone walls, Mrs Daša Čok

Tuesday

 • fieldwork:
  • checking the condition and inventory of pond species in the area of the Škocjan Cave Park
  • checking the condition and inventory of dry stone walls / grasslands in the area of the Škocjan Cave Park
 • evening lecture: Karst ponds - small wetlands of great importance, doc. dr. Martina Lužnik

Wednesday

 • fieldwork:
  • checking the condition and inventory of pond species in the area of the Škocjan Cave Park
  • checking the condition and inventory of dry stone walls / grasslands in the area of the Škocjan Cave Park
  • catching goldfish from the pond
 • evening lecture: Non-native and invasive species, doc. dr. Vladimir Ivović / dr. Katja Kalan

Thursday

 • fieldwork: checking the condition and inventory of pond species in the area of the Škocjan Cave Park
 • laboratory work: identification of aquatic invertebrates from samples
 • evening lecture: The importance of sustainable and responsible behavior in nature conservation areas, Mr. Tomaž Zorman

Friday

 • guided tour of the Škocjan Caves and conclusion of the event

To participate in the summer school it is neccesarly to register in advance, participation is free of charge. We can accept 15 applicants. Accommodation will be provided.

Applications are open until 31 August 2020.

The evening lectures will also be open to the general public.

For additional information you can write to the e-mail address: martin.senic@famnit.upr.si

Scuola estiva sul tema delle infrastrutture verdi nel Parco delle grotte di Škocjan

Il Dipartimento di Biodiversità, in collaborazione con il Parco delle Grotte di Škocjan, terrà una scuola estiva per studenti, che si svolgerà dal 14 al 18 settembre 2020. La scuola estiva sarà organizzata nell'ambito del progetto "ENGREEN -"Potenziamento delle infrastrutture verdi nell'ambiente transfrontaliero di IT-SI".

Le attività si svolgeranno nell'area del Parco delle Grotte di Škocjan.

Programma previsto:

Lunedi

 • un'introduzione alle attività del progetto
 • tour guidato in bicicletta con biciclette elettriche
 • conferenza serale: muri a secco, sig.ra. Daša Čok

Martedì

 • lavoro sul campo:
  • verifica dello stato e dell'inventario delle specie di laghetti nell'area del Parco delle grotte di Škocjan
  • verifica dello stato e dell'inventario dei muretti a secco / prati nell'area del Parco delle grotte di Škocjan
 • lezione serale: Stagni carsici - piccole zone umide di grande importanza, doc. dr. Martina Lužnik

Mercoledì

 • lavoro sul campo:
  • verifica dello stato e dell'inventario delle specie di laghetti nell'area del Parco delle grotte di Škocjan
  • verifica dello stato e dell'inventario dei muretti a secco / prati nell'area del Parco delle grotte di Škocjan
  • precare pesci rossi dallo stagno
 • lezione serale: Specie alloctone e invasive, doc. dr. Vladimir Ivović / dr. Katja Kalan

Giovedi

 • lavoro sul campo: verifica dello stato e dell'inventario delle specie di laghetti nell'area del Parco delle grotte di Škocjan
 • attività di laboratorio: identificazione di invertebrati acquatici da campioni
 • lezione serale: L'importanza di un comportamento sostenibile e responsabile nelle aree di conservazione della natura, sig. Tomaž Zorman

Venerdì

 • visita guidata alle Grotte di Škocjan e conclusione dell'evento

Per partecipare alla scuola estiva è necessario registrarsi in anticipo, la partecipazione è gratuita. Possiamo accettare 15 candidati. Sarà fornito l'alloggio.

Registrazione fino al 31 agosto 2020.

Le lezioni serali saranno aperte anche al grande pubblico.

Per ulteriori informazioni è possibile scrivere all'indirizzo e-mail: martin.senic@famnit.upr.si


torek, 14. julij 2020 Urnik knjižnice TeMeNa v sredo, 15. 7. 2020 in petek, 17. 7. 2020

Obveščamo vas, da bo jutri, 15. 7. 2020, med 10.00 in 12.00 ter v petek, 17. 7. 2020, med 13.00 in 15.00, knjižnica zaprta.

Hvala za razumevanje!

*****

We would like to inform you that tomorrow, July 15th, from 10.00 to 12.00 and on Friday, July 17th, from 13.00 to 15.00, the library will be closed.

Thank you for your understanding!


ponedeljek, 6. julij 2020 Vabljeni na natečaj "Inovacija Univerze na Primorskem 2020"

Namen natečaja je spodbujanje inovativnosti med študenti in raziskovalci, pedagogi ter drugimi zaposlenimi na Univerzi na Primorskem (UP), identifikacija inovacij na UP in izbor Inovacije UP 2020, povezovanje UP z gospodarstvo v regiji in širše ter spodbujanje novih poslovnih idej in možnost komercializacije znanja.

ZAKAJ SE PRIJAVITI?
• ocena tržnega potenciala inovacije
• sofinanciranje stroškov prijave in vzdrževanja patenta

ROK ZA ODDAJO PRIJAVE: najkasneje do 17.7.2020 ob 23:59

NAČIN ODDAJE PRIJAVE: prijavitelj izpolni spletni obrazec »Prijava izuma«.

Več o pogojih za prijavo si lahko preberete tukaj.


sreda, 24. junij 2020 Urnik knjižnice TeMeNa, 26. 6. 2020

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo knjižnica TeMeNa v petek, 26. 6. 2020, zaprta. Tako kot do sedaj, lahko gradivo podaljšate preko elektronske pošte ali virtualne knjižnice COBISS. Za morebitna vprašanja smo vam na voljo na e-naslovu temena@upr.si.

Hvala za razumevanje!


ponedeljek, 22. junij 2020 Urnik knjižnice TeMeNa od 22. 6. 2020 do 30. 9. 2020

Spoštovani,

uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo od 22. 6. 2020 do 30. 9. 2020, knjižnica odprta od ponedeljka do petka med 10:00 in 12:00 ter 13:00 in 15:00. Do  nadaljnjega je uporabnikom onemogočeno samostojno fizično iskanje/zbiranje gradiv ter uporaba računalnikov. Gradivo si je mogoče izposoditi le preko predhodne rezervacije v sistemu COBISS.

Hvala za razumevanje.


torek, 9. junij 2020 Vabljeni na mednarodni hackathon [!Nternational Challenge] // Join international heckathon [!Nternational Challenge]

Transformation Lighthouse v sodelovanju s podjetjem Iskratel organizira mednarodni hackathon [!Nternational Challenge], kjer bodo iskali rešitve ter poslovne modele za nove tehnologije.

Prijavite se in preizkusite svoje tehnološke, ustvarjalne in poslovne spretnosti v iskanju rešitev, ki bodo z uporabo novih tehnologij izboljšale pametna mesta in tovarne, AR, javno varnost ter poslovne modele za delitveno ekonomijo in druge izzive.

Morda prav vaša ekipa osvoji glavno nagrado 3.000 EUR in vikend uporabo Tesle!

Hackathon [!Nternational Challenge] bo potekal 16.-17. junija!

Rok za prijave: petek, 12. junij 2020!

Več informacij in prijave.

****

****

Transformation Lighthouse in cooperation with Iskratel is organizing an international hackathon [!Nternational Challenge], where they will look for solutions and business models for new technologies.

Sign up and test your technological, creative and business skills in finding solutions that will improve smart cities and factories, AR, public safety, business models for the sharing economy and other challenges using new technologies.

The first prize is 3,000 EUR and the weekend use of Tesla!

The Hackathon [!Nternational Challenge] will take place 16-17. June!

Deadline for applications: Friday, June 12, 2020!

More information and registration.


četrtek, 28. maj 2020 Vabljeni na EIT Climate-KIC program Pioneers into Practice // Join EIT Climate-KIC programme Pioneers into Practice

Ste pripravljeni razmišljati in delovati izven okvirjev in si želite usvojiti nova znanja in izkušnje ter prispevati k področju zmanjševanja podnebnih sprememb? Vabljeni, da se prijavite se na program Pioneers into Practice 2020!

Program je priložnost za mednarodno sodelovanje širom Evrope, izmenjavo strokovnih znanj in dobrih praks, širjenje strokovnih poznanstev in razvijanje novih produktov ter storitev za zmanjševanje podnebnih sprememb. Sestavljen je iz virtualne uvodne delavnice in zaključne delavnice (v fizični ali virtualni obliki), e-learninga, skupinskega projekta ter neobvezne strokovne izmenjave ('placementa') za 4–6 tednov pri gostiteljski organizaciji (na lokaciji ali na daljavo).

Udeleženci bodo prejeli sredstva v višini do 1.500 EUR v primeru prisotnosti na lokaciji v času praktične izmenjave in fizični izvedbi zaključne delavnice; v primeru izvedbe celotnega programa na daljavo prejmejo udeleženci 500 €.

Kdaj: junij - november 2020

Rok za prijave: 1. junij 2020

Pogoji za prijavo:

 • univerzitetna diploma z relevantnih področij v povezavi s podnebnimi spremembami in/ali nizkoogljičnim gospodarstvom ALI diploma z drugih področij,
 • najmanj 2 leti delovnih izkušenj (lahko tudi prostovoljskih) na relevantnih področjih,
 • dobro znanje angleškega jezika,
 • razpoložljivost ob vseh določenih datumih za aktivnosti,
 • niste bili udeleženec programa v zadnjih treh letih,
 • vedoželjnost, fleksibilnost in predanost.

Več lahko preberete na spletni strani ali v priloženem dokumentu.

*******************

Would you like to gain new knowledge and experience and contribute to the climate change reduction? Apply for the Pioneers into Practice 2020 programme!

Operating in twenty European locations, the Pioneers programme runs from June through to December and consists of a 4-6 week placement (domestic or international), bespoke transitions thinking & systems innovation mentoring delivered through a structured workshop programme and online training.

Participants will receive funds in the amount of up to EUR 1,500 in case of presence at the location during the practical exchange and the physical implementation of the final workshop; in the case of the implementation of the entire programme online, participants receive € 500.

When: June - November 2020

Deadline for applications: June 1, 2020

Application conditions:

 • a university degree in relevant fields related to climate change and / or a low-carbon economy OR a diploma in other fields,
 • at least 2 years of work experience (possibly also voluntary) in relevant fields,
 • good knowledge of English,
 • availability at all specified dates for activities,
 • you have not been a participant in the program in the last three years,
 • curiosity, flexibility and dedication.

You can read more on their website.


sreda, 27. maj 2020 Obvestilo uporabnikom knjižnice - brezkontakten prevzem rezerviranega gradiva

Spoštovani,

v času zaprtja omogočamo brezkontaktni prevzem pred vrati knjižnice. Gradivo si je mogoče izposoditi le preko predhodne rezervacije v sistemu COBISS. Prevzem rezerviranega gradiva je možen vsak delovnik med 9. in 15. uro po predhodnem dogovoru na mail temena@upr.si ali številko 05 6117 572. Uporabnike naprošamo, da sporočijo točen datum in uro prevzema gradiva ter imajo s seboj dokument za identifikacijo.

Hvala za razumevanje.


ponedeljek, 25. maj 2020 Obvestilo uporabnikom knjižnice TeMeNa

Spoštovani,

obveščamo vas, da je do nadaljnjega knjižnica zaprta. V tem času lahko rezervirate gradivo preko sistema COBISS. Storitve prevzema rezerviranega gradiva in vračila že izposojenega gradiva bodo omogočene, takoj ko bo knjižnica ponovno odprta.

Hvala za razumevanje.


sobota, 16. maj 2020 COVID-19: Sprememba veljavnih ukrepov na UP od 18. 5. 2020 // Change of measures at UP from 18 May 2020

Obveščamo vas, da se z 18. majem 2020 spreminjajo veljavni ukrepi Univerze na Primorskem za preprečevanje širjenja bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19).

V prostorih univerze so dovoljene aktivnosti, opredeljene v SKLEPU rektorice Univerze na Primorskem, ki se izvajajo na način, opredeljen v NAVODILIH za izvajanje dela v prostorih Univerze na Primorskem v času epidemije COVID-19 

 • SKLEP o ukrepih za preprečevanje širjenja bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19), 14. 5. 2020
 • NAVODILA za izvajanje dela v prostorih univerze v času epidemije COVID-19, maj 2020

Študente, zaposlene in obiskovalce prosimo, da se pred vstopom v prostore fakultete seznanijo z vsebino obeh dokumentov (sklep, navodila) in upoštevajo vse opredeljene ukrepe, ki ostajajo v veljavi do preklica. 

Več informacij o prilagoditvah zaradi COVID-19 najdete TUKAJ.


On 18 May 2020, the current measures of the University of Primorska for the prevention of the spread of SARS-CoV-2 (COVID-19) are changing. Activities defined in the DECISION of the Rector of the University of Primorska are permitted in the university premises, which need to  carried out in the manner defined in the GUIDELINES for working in the university premises during the COVID-19 epidemic.

 • DECISION about the measures for the prevention of the spread of SARS-CoV-2 (COVID-19), 14 May 2020
 • GUIDELINES for working in the university premises during COVID-19 epidemic, May 2020

The guidelines in English language will be available soon. Before entering the faculty premises, please read carefully both documents (decision, instructions) and take into account all defined measures that remain in force until further notice. 

More information about all measures is available HERE.


torek, 5. maj 2020 Objavljen je razpis za pomoč študentom zaradi posledic ukrepov proti širjenju COVID-19 // Call for financial help to students due to the consequences of the COVID-19 outbreak

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) in organizacijske oblike ŠOS v sodelovanju s Fundacijo Študentski tolar objavljajo poziv za dodelitev nepovratne denarne pomoči ob izbruhu koronavirusa.

Namen poziva je reševanje trenutne socialne stiske študentov, ki je nastala kot posledica izbruha koronavirusa in onemogočenega opravljanja začasnega in občasnega dela dijakov in študentov (študentskega dela).

Na razpis se lahko prijavijo vsi, ki:

 • status študenta na visokošolskem zavodu, ki je vpisan v eVŠ evidenci visokošolskih zavodov v Republiki Sloveniji ali
 • status študenta na javno priznanem visokošolskem zavodu v tujini in so hkrati državljani Republike Slovenije.

Prosici morajo izpolnjevati še dodatne pogoje navedene v razpisu.

Več o razpisu lahko preberete tukaj.

*****

The Student Organization of Slovenia (ŠOS) and the organizational forms of ŠOS, in cooperation with the Student Tolar Foundation, announce a call for grants in the event of a coronavirus outbreak.

The purpose of the call is to address the current social distress of students due to the outbreak of coronavirus and preventing the temporary and occasional work of students (student work).

You can apply if you have:

 • the status of a student at a higher education institution who is enrolled in the eVŠ register of higher education institutions in the Republic of Slovenia, or
 • status of a student at a publicly recognized higher education institution abroad and at the same time are citizens of the Republic of Slovenia.

Applicants must also fulfill the additional conditions set out in call.

You can read more about the call here.

While all the documents are in Slovenian we can help you. Write us an e-mail.


petek, 24. april 2020 Vseevropski hackathon (24. - 26. 4.)

Zadnji dan za prijavo na vseevropski hackathon! Začne se že danes ob 17.00!

Pridruži se panevropskemu hackathonu, ki bo ta vikend združil tisoče ljudi iz celotne Evrope! Gre za skupni odziv EU na globalni izziv, ki ga je razkrila pandemija COVID-19.

Hackathona se lahko udeležite posamezniki in/ali skupine z namenom reševanja enega od šestih skupnih izzivov:

 • zdravje in življenje,
 • neprekinjeno poslovanje,
 • družbena in politična kohezivnost,
 • delo in učenje na daljavo,
 • digitalne finance,
 • drugo.

‼️ Prijavite se na https://euvsvirus.org/

Med samim hackathonom bodo potekali webinarji, kjer boste lahko izvedeli več o izbranih tematikah, dobili nasvete za izgradnjo MVPja iz izkušenih podjetnikov, se naučili učinkovitih predstavitev itd.


petek, 24. april 2020 Unlimited access to MATLAB and Simulink for University of Primorska

University of Primorska signed an agreement with MathWorks that provides all students, educators, and researchers with access to MATLAB, Simulink, and additional products on and off campus, on any device.

Everyone has access to MathWorks learning resources, including self-paced, online training, to quickly develop their MATLAB and Simulink skills.

MATLAB is a multi-paradigm numerical computing environment and proprietary programming language that allows matrix manipulations, plotting of functions and data, implementation of algorithms, creation of user interfaces, and interfacing with programs written in other languages.

Access instructions: 

 • Go to University of Primorska MATLAB Portal to download the software.  
 • Click “Sign in to get started” under the Get MATLAB section.   
 • You will be asked to create a MathWorks Account. While registering, it is important that you use your institutional email address (upr.si or famnit/iam.upr.si). Once you do that, you will be associated to our MATLAB license and will be able to: 
  • Download and activate software on your personal computer 
  • Start using MATLAB Online from a web browser 

If you are not familiar with MATLAB, please complete the 2 hour MATLAB Onramp tutorial that can also be found on University of Primorska MATLAB Portal under “Learn to use MATLAB and Simulink”.

If you have trouble installing MATLAB, go to the University of Primorska MATLAB Portal and click “Need Installation Help” to get support.


torek, 21. april 2020 Zastonj uporaba Sketch Engine za zaposlene in študente Univerze na Primorskem // Free use of Sketch Engine for all employees and students of University of Primorska

Sketch Engine je orodje za raziskovanje uporabe jezika. Pomaga vam lahko pri pisanju člankov, seminarjev in drugih besedil v tujem jeziku.

Njeni algoritmi analizirajo dolga besedila in na podlagi tega prikažejo kaj je za jezik značilno in kaj je redka ali nenavadna raba. Zasnovan je tudi za analizo besedila ali aplikacije za rudarjenje besedil.

Vsi zaposleni in študenti Univerze na Primorskem ga lahko zastonj uporabijo za 1.000.000 besed, tisti, ki bi potrebovali več besed, pa se lahko obrnejo na podpora@cora.iam.upr.si.

Prijava: https://auth.sketchengine.eu/#login?next=https%3A%2F%2Fapp.sketchengine.eu%2F
- Izberite "Institutional login"
- Najdete "Univerza na Primorskem"
- prijavite se s svojim univerzitetnim računom.

--

Sketch Engine is a tool to explore how language works. It can help you writing articles, seminars and other texts in foreign language.

Its algorithms analyze authentic texts of billions of words to identify instantly what is typical in language and what is rare, unusual or emerging usage. It is also designed for text analysis or text mining applications.

All employees and students of University of Primorska can use it for 1.000.000 words, but those who would need more words can contact podpora@cora.iam.upr.si.

How to login: https://auth.sketchengine.eu/#login?next=https%3A%2F%2Fapp.sketchengine.eu%2F
- Select "Institutional login"
- Find "Univerza na Primorskem"
- login with your university account.


ponedeljek, 20. april 2020 ZA ENKRATNI SOLIDARNOSTNI DODATEK ŠTUDENTOM BO POTREBNO ODDATI VLOGO DO 22. 4. 2020!

Enkratni solidarnostni dodatek v višini 150 EUR bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport izplačalo višješolskim in visokošolskim študentkam in študentom, ki:

 • se v študijskem letu 2019/2020 izobražujejo po javnoveljavnih študijskih programih v Republiki Sloveniji, ki se izvajajo kot redni študij;
 • imajo stalno prebivališče v Republiki Sloveniji.

Obvezna “Vloga za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom” bo dostopna na eUpravi. Rok oddaje naj bi bil do 22. 4., zato svetujemo, da pozorno spremljate objave na spletni strani ministrstva, kot tudi e-Uprave. Kdor bo vlogo oddal pravočasno, bo izplačilo prejel 30. 4., za po tem datumu oddane vloge pa bo izplačilo nakazano v maju. 

Več si lahko preberete v objavi ministrstva.


torek, 14. april 2020 COVID19: Telefonska linija za pomoč osebam v stiski // Hotline for all who have found themselves in distress

V zadnjih tednih smo se znašli v nepredvidljivi situaciji. V večji meri smo odrezani od normalnega življenja in lahko se počutimo prestrašene, žalostne, zmedene, jezne, brezvoljne, pod stresom, osamljene. Lahko imamo tudi občutek, da nimamo nadzora. Gre za odziv, ki je v teh okoliščinah popolnoma razumljiv.

Za vse študente in zaposlene UP, ki ste se zaradi nastale situacije znašli v stiski in bi se želeli pogovoriti z našimi strokovnjaki psihologi, smo na UP vzpostavili telefonsko linijo.

Z njimi se lahko pogovorite vsak dan od ponedeljka do nedelje med 10. in 12. uro ter med 17. in 19. uro.
TELEFONSKA ŠTEVILKA: 05/ 611 76 55

Več informacij, vključno z razporedom strokovnjakinj, dodatnimi številkami in napovedanimi predavanj je objavljenih na strani: https://www.upr.si/si/univerza/covid-19-in-up/psiholoska-podpora#

---

In recent weeks we have found ourselves in an unpredictable situation. We are largely cut off from normal life and we can feel scared, sad, confused, angry, unmotivated, stressed, lonely or to feel a loss of control. These kinds of reactions are understandable in present circumstances.

The University of Primorska (UP) has established a hotline for all students and staff at UP who have found themselves in distress and would like to talk to our psychologists.

You can talk to them daily, Monday to Sunday, from 10am to noon and from 5pm to 7pm.
PHONE NUMBER: 05/ 611 76 55

More information, including the schedule of psychologists, additional support numbers and announced lectures are available at: https://www.upr.si/en/university/covid-19--up/psiholoska-podpora


sreda, 8. april 2020 UP FAMNIT organizira niz predavanj z uporabnimi nasveti v času samoizolacije

Na UP FAMNIT organiziramo niz spletnih predavanj, ki vam bodo v času samoizolacije ponudila uporabne nasvete in znanja.

Predavanja so namenjena zaposlenim in študentom UP ter širši javnosti. Zvrstila se bodo v aprilu, za dostop do izbranega spletnega predavanja pa se je potrebno predhodno prijaviti.

 

UČENJE UČENJA: KAKO ŠTUDIRATI V ČASIH IZREDNIH RAZMER

Vodi: dr. Vesna Jug, univ. dipl. psih., UP Famnit
Termin: četrtek, 9. 4. 2020, ob 17.00
Opis predavanja: Na predavanju se bomo seznanili s pomenom motivacije za samostojno učenje, spoznali bomo učne strategije, ki jih lahko pri učenju uporabljamo, posebej se bomo pogovarjali tudi o strategijah upravljanja in organizacije učenja, ki so v kriznih časih izrednega pomena. Nazadnje si bomo ogledali še nekaj specifičnosti e-učenja ter oblikovali praktične ideje in napotke za izboljšanje učenja.
Prijava: Na predavanje se lahko prijavite preko spletne ankete: https://www.1ka.si/a/270176. Nekaj minut pred začetkom predavanja boste preko elektronske pošte prejeli povezavo do Zoom predavanja.

 POZITIVNA PSIHOLOGIJA: KAKO OHRANJATI OPTIMIZEM IN UPANJE V ČASU PANDEMIJE

Vodi: dr. Kristijan Musek Lešnik, univ. dipl. psih., UP Famnit
Termin: sreda, 15. 4. 2020, ob 17.00
Opis predavanja: Na predavanju boste spoznali, zakaj je optimizem zdrav, kaj vam lahko pomaga, da se v težjih časih boljše počutite, kaj lahko naredite zase in za svoje počutje, za počutje ljudi okoli vas ter kako lahko znižujete stres in tesnobo.
Prijava: Na predavanje se lahko prijavite preko spletne ankete: https://www.1ka.si/a/270176. Nekaj minut pred začetkom predavanja boste preko elektronske pošte prejeli povezavo do Zoom predavanja.

 EPIDEMIJA MOŽNOSTI: TELESNA INTELIGENTNOST

Vodi: dr. Tina Tinkara Peternelj, univ. dipl. biokem., UP Famnit
Termin: četrtek, 23. 4. 2020, ob 17.00
Opis predavanja: Na predavanju bomo govorili o biologiji misli in čustev ter predstavili pomen povezave med mikrobioto, črevesjem in možgani. Osredotočili se bomo na mikro-makro svet našega imunskega sistema in ugotavljali, kaj lahko za odpornost in čilost storimo sami ter vsak dan delujemo preventivno.
Prijava: Na predavanje se lahko prijavite preko spletne ankete: https://www.1ka.si/a/270176. Nekaj minut pred začetkom predavanja boste preko elektronske pošte prejeli povezavo do Zoom predavanja.


petek, 3. april 2020 Razpis za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada UP v 2020/21

Univerza na Primorskem obvešča, da je objavljen javni poziv za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada Univerze na Primorskem v študijskem letu 2020/2021.

Prijavijo se lahko:

 • kandidati za vpis v študijske programe UP 1., 2. ali 3. stopnje in
 • študenti, ki bodo v študijskem letu 2020/2021 vpisani v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje na UP.

Višina štipendije znaša od 200,00 EUR do 1.000,00 EUR na mesec (v odvisnosti od točkovanja in stopnje študija), prejemanje štipendije pa traja 10 mesecev na študijsko leto. Pogodbe o štipendiranju so običajno tripartitne,  sklenjene med UP, partnerji sklada (delodajalci) ter študenti. V primeru, da partner sklada - vlagatelj ponuja študentu - prejemniku štipendije tudi zaposlitev, ima študent s podpisom pogodbe možnost, da se po zaključenem izobraževanju zaposli pri vlagatelju. 

Letošnja novost je, da je na voljo več terminov, do katerih lahko oddate prijavo na razpis. 
Roki za oddajo vlog so tako: 15. maj, 15. junij, 15. julij, 15. avgust in 30. september 2020. Vloga je torej oddana pravočasno, če je oddana od 13. marca 2020 do vključno 30. septembra 2020.

Vse podrobnosti razpisa so objavljene na spletni strani Kariernega centra Univerze na Primorskem.


četrtek, 2. april 2020 E-DELAVNICA: CV (življenjepis) in motivacijsko pismo

Karierni center Univerze na Primorskem vabi na e-delavnico z naslovom CV (življenjepis) in motivacijsko pismo. Delavncia bo potekala preko aplikacije ZOOM v sredo, 8. 4. 2020, ob 14. uri. Vsi prijavljeni bodo dan pred delavnico na e-naslov dobili povezavo za sodelovanje.

Motivacijsko pismo je skoraj vedno spremljevalec dobrega življenjepisa (CV). Na delavnici boste odkrivali male skrivnosti, ki vaš CV in vaše motivacijsko pismo naredijo bolj privlačne. Poučili se boste, kateri so nujni podatki, ki jih nikakor ne smete pozabiti pri pisanju tako CV-ja kot motivacijskega pisma. Spoznali boste:

 • različne oblike življenjepisa in primernost njihove uporabe,
 • prednosti posamezne oblike življenjepisa,
 • pomen motivacijskega pisma (obliko in elemente, kaj poudariti,...)

Na delavnici boste dobili tudi mnoge drobne namige, ki bodo vaš CV naredili za nepremagljivega.

Prijavi se preko povezave do 7. aprila 2020: https://www.1ka.si/a/268305

Izkoristite čas, ki ga preživljate doma in povečajte svoj karierni potencial z novimi znanji!


četrtek, 2. april 2020 Univerzitetni programerski maraton 2020 - poskusno kolo že v petek, 3. aprila

V aprilu se pričenja letošnja sezona Univerzitetnega programerskega maratona - UPM 2020), slovenskega študentskega tekmovanja v programiranju, ki pa je odprto za vse zainteresirane. Pri programiranju je poudarek na algoritmih ter ne na samih programskih jezikih. UPM sestoji iz poskusnega kola, ki bo že v petek, 3. aprila, treh tekmovalnih kol (17. aprila, 7. maja in 1. oktobra) ter finala. Slednje se seli med slovenskimi univerzami in bo letos 12. oktobra v Kopru. Na finalu dobimo državnega prvaka in prvake posameznih univerz.

Na tekmovanju sodelujejo ekipe s po največ tremi študenti, ki rešujejo naloge na enem računalniku. Letos bodo na voljo jeziki C, C++, Pascal, Python 2, Python 3, Java in C#. Naloge zadnjih 10 let UPM tekmovanj so na voljo na https://putka-upm.acm.si/tasks/. V omejenem času (4 do 5 ur, odvisno od nivoja tekmovanja) morajo ekipe rešiti in sprogramirati rešitve čim več nalog. Pravila tekmovanja so takšna, da štejejo samo v celoti rešene naloge in šele nato hitrost reševanja.

Svojo ekipo lahko prijavite na https://putka-upm.acm.si/upm/register_team/. Veseli bomo vseh prijav, tako študentskih kot ne-študentskih. Tudi če se ne potegujete za najvišja mesta, je reševanje problemov v ekipi zabavna in zanimiva izkušnja.

Zaradi pandemije bosta vsaj poskusno in prvo kolo izvedena prek spleta, o izvebi naslednjih kol pa boste obvešeni naknadno. Izredne okoliščine prinesejo tudi nekatere spremembe pravil, in sicer: 

 • člani ekipe niste omejeni na reševanje nalog z enim računalnikom, temveč jih lahko rešujete vzporedno vsak na svojem,
 • med tekmovanjem je še vedno dovoljena komunikacija samo med člani iste ekipe,
 • glede načina komunikacije znotraj ekipe se organizirate sami,
 • dovoljena je uporaba poljubnih virov (tudi spletnih), pri tem pa ne smete uporabljati tuje izvorne kode – vsa oddana koda mora biti vaša.

Ekipe, ki ne bodo spoštovale pravil, bodo diskvalificirane.

Vabljeni k sodelovanju!


 


sreda, 1. april 2020 Anketa o zadovoljstvu študentov na UP v času izolacije

Na Univerzi na Primorskem smo za študente pripravilkratko prostovoljno in anonimno anketo, s katero bi želeli izvedeti več o vašem počutju ter morebitnih izzivih, s katerimi se srečujete v trenutnih izrednih razmerah. Vodstvo Univerze na Primorskem sicer z veseljem ugotavlja, da delovni procesi na vseh področjih delovanja univerze zaradi hitre in učinkovite prilagoditve tako zaposlenih kot študentov potekajo bolj ali manj nemoteno.

Z željo, da bi vsi, ki vam je anketa namenjena, sodelovali in s svojimi predlogi v trenutni situaciji prispevali k dodatnim izboljšavam tako v delovnem procesu kot v medsebojnem sodelovanju, se vam lepo zahvaljujemo za vsak prispevek in vsem skupaj želimo zdravja in uspešno premostitev omenjenega obdobja. 

Anketo lahko izpolnite na tej povezavi, aktivna pa bo do 6. aprila 2020.

Ostanite zdravi in doma. 


četrtek, 26. marec 2020 Vabilo k sodelovanju v raziskavi o duševnem zdravju v času epidemije bolezni COVID-19

UP IAM Slovenski center za raziskovanje samomora prijazno vabi k sodelovanju v raziskavi, katere namen je preveriti, kako razmere, povezane z epidemijo bolezni COVID-19, vplivajo na vaša življenja in počutje. Sodelovanje v raziskavi je anonimno, vaši odgovori pa bodo pomagali pri boljšem razumevanju aktualnega dogajanja ter posledično tudi pri pomoči tistim, ki zaradi dogajanja v povezavi z epidemijo bolezni COVID-19 doživljajo različne stiske.

Povezava do raziskave: https://www.1ka.si/a/264395

Najlepša hvala za dragoceno pomoč!

 


torek, 24. marec 2020 Priložnost: iščemo študente za pomoč v IKT službi

Iščeš nove izzive? Želiš pridobiti tudi novo, predvsem pa praktično znanje? Pridruži se naši IKT ekipi, kjer iščemo študente za dolgoročno sodelovanje in prihodnje zaposlitve.

Znanja, ki jih pričakujemo

Poznavanje operacijskih sistemov Windows in Linux, zaželeno poznavanje sistema Mac. Poznavanje pisarniških uporabniških programov. Poznavanje računalniškega omrežja. Znanje programiranja in uporabe spleta. Velika želja po učenju novih veščin.

Opis dela

Delo obsega pomoč in podporo uporabnikom pri vsakodnevnem delu. Pomagamo pri uporabi pisarniških in drugih programov, pri uporabi naprav (tiskalniki, fotoaparati, kamere, …), nudimo pomoč v računalniških laboratorijih in predavateljem v predavalnicah. Veliko pomagamo tudi študentom pri vsakdanji uporabi IKT storitev, kot npr. e-pošta, Eduroam, Vis/Šis, e-učilnice in ostalo.  Med občasna dela sodijo tudi priprava računalnikov za delo, pomoč pri urejanju spletnih strani in podobno.

Kaj ti lahko ponudimo?

Zagotovo veliko dela in pridobivanje delovnih izkušenj na našem področju. Pri sodelavcih boš dobil podporo in pomoč pri vseh težavah in problemih na katere boš naletel. Neto postavka za delo preko študentske napotnice je višja od običajne in sicer znaša 5,70 eur/uro. 

Zainteresirani pošljite prijavo z vašimi podatki na info@famnit.upr.si.

Služba za informacijske in komunikacijske tehnologije

UP FAMNIT/UP IAMpetek, 13. marec 2020 Knjižnica TeMeNa do 28. 3. 2020 ZAPRTA

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa do 28. 3. 2020 zaprta.

Tako kot do sedaj, lahko gradivo podaljšate preko elektronske pošte ali virtualne knjižnice COBISS.

Za morebitna vprašanja smo vam na voljo na e-naslovu temena@upr.si.

Hvala za razumevanje!


četrtek, 12. marec 2020 The 9th Annual Summer Economics Institute 2020

Do you want to:

 • Learn about business and economics, even if they are not your field?
 • See what it takes to become an entrepreneur?
 • Intern with an AmCham Slovenia company?

The Summer Economics Institute (SEI) aims to each year give top 20 Slovenian university students a US-style hands-on introduction to business and economics in the real world, the tools to create new businesses – the foundation of entrepreneurship and an opportunity to intern at AmCham Slovenia member companies.

The application deadline is March 20.

You can read more here.


četrtek, 12. marec 2020 Young Academics Award 2020

Research and innovation are key elements for promoting sustainable development in the Alps. Young academics play a crucial role in shaping the future of the Alps. The Permanent Secretariat of the Alpine Convention recognizes this key role by awarding outstanding master theses carried out on relevant alpine topics.

This edition of the Alpine Convention Young Academics Award focuses on the issue of "Emissions in the Alps: climate change and air quality, measurement and measures" and particularly on these related sub-topics:

 • Measuring emissions and their impacts in the Alps: data, indicators and scenarios;
 • Air quality management in the Alps: processes, techniques, solutions;
 • From local to global: governance of air pollution and climate change phenomena on different scales;
 • An Alpine approach to climate change: integrated adaptation and mitigation measures, including intelligent or nature-based solutions;
 • Communicating air quality and climate change adaptation and mitigation: from science to civil society.

All applicants must complete the application form and submit the required documentation by 30 June 2020.

You can read more here. 


ponedeljek, 9. marec 2020 Urnik knjižnice TeMeNa od 10. 3. 2020 do 20. 3. 2020

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa od 10. 3. do 20. 3. 2020, odprta od 13. do 15. ure. Tako kot do sedaj, lahko gradivo podaljšate preko elektronske pošte ali virtualne knjižnice mCOBISS.

Izposoja in vračilo gradiva, bosta v tem času omogočena tudi izven navedenih uradnih ur in sicer po predhodnem dogovoru na e-naslov temena@upr.si, vsak delavnik od 9. do 15. ure.

Hvala za razumevanje!


nedelja, 8. marec 2020 NUJNO OBVESTILO - Odpoved predavanj in vaj na UP (9. marec - 20. marec) / IMPORTANT NOTICE - Cancellation of pedagogical processes at UP (March 9 - March 20)

Glede na trenutno situacijo v zvezi z novim koronavirusom vam sporočamo, da je za naslednjih 14 dni (od ponedeljka, 9. 3. 2020 do petka, 20. 3. 2020) odpovedan pedagoški proces (predavanja, vaje, ...) na vseh članicah Univerze na Primorskem. O nadomeščanju odpadlega pedagoškega procesa vas bomo naknadno obvestili.

Navodila resornega ministrstva, NIJZ in Ministrstva za zdravje RS so, da je potrebno delovati preventivno in ukrepe, ki jih sprejme določena institucija, sorazmerno prilagajati situaciji.
Po tem, ko smo proučili informacije s strani vseh navedenih institucij ter, ob dejstvu, da je Italija največje žarišče koronavirusa v Evropi, tudi s strani predstavnikov vodstva "Istituto Superiore di Sanità" (ekvivalent NIJZ v RS), smo se odločili za ta ukrep iz preventivnih razlogov. Smo namreč univerza, ki ima vsakodnevno interakcijo s sosednjo Italijo.

V prihodnjih dneh boste dobili nadaljnja navodila tudi glede možnosti izvajanja pedagoškega procesa na daljavo (npr. uporaba e-učilnice, predavanja na daljavo, ...).

Prav tako pa vas bomo sproti obveščali o morebitnih nadaljnjih spremembah oz. ukrepih.


In view of the current situation regarding the coronavirus COVID-19, we would like to inform you that for the next 14 days (from Monday, March 9, 2020 to Friday, March 20, 2020), the pedagogical processes (lectures, tutorials, ...) at the University of Primorska are canceled. We will keep you informed regarding a replacement the failed pedagogical process.

The instructions from Ministry of Education, Science and Sport, National Institute for Public Health, and the Ministry of Health of the Republic of Slovenia state that it is necessary to act preventively and to adjust the measures taken by a particular institution to the situation. After examining the information from all the above institutions, and that of Italy's "Istituto Superiore di Sanita dell 'Italia" (NIJZ equivalent in the Republic of Slovenia) considering the fact that Italy is the largest focal point of COVID-19 in Europe, the above measures have been taken for preventive reasons. Our university interacts daily with neighboring Italy.

In the coming days, you will also receive further instructions for continuing classes at a distance (for example, using e-classrooms, distance lectures, ...).

We will keep you informed of any further changes or measures.


petek, 28. februar 2020 Razpis Študentskega sveta UP FAMNIT za sofinanciranje študentskih projektov in aktivnosti

Študentski svet UP FAMNIT je objavil razpis za sofinanciranje študentskih projektov in aktivnosti, ki jih študenti kot posamezniki, ali povezani v društva, izvajajo ali bodo izvajali za študente naše fakultete.

Z njimi želi ŠS vse študente spodbuditi k ustvarjanju projektov izobraževalne narave, hkrati pa bo njihova izvedba nekoliko lažja, saj organizacija aktivnosti vsakič predstavlja velik strošek. Ob ustvarjanju novih obštudijskih aktivnosti izobraževalne narave želijo člani sveta povečati raznolikost in kakovost vsebin ter povezati čim več študentov različnih strok s širšo javnostjo.

Svoje projekte lahko študenti prijavijo od 27. januarja do konca leta 2020.

Besedilo razpisa in prijavnico najdete na tej spletni povezavi.


četrtek, 27. februar 2020 Borzenov natečaj za najboljše magistrsko delo s področja trajnostne energije 020

Trajnostna energija je pomemben del reševanja sodobnih izzivov. Kot spodbudo mladim pri soustvarjanju naše skupne trajnostne prihodnosti na področju energetike, je Borzen pripravil poseben nagradni natečaj, glavna nagrada pa znaša 3.000 EUR.

Borzenov natečaj za najboljše magistrsko delo na temo trajnostne energije 020 je že drugi tak po vrsti. K sodelovanju vabi vse študente, ki so oziroma bodo svoje magistrsko delo končali in uspešno zagovarjali v obdobju od 1. januarja 2019 do 30. septembra 2020. Tema magistrskega dela mora obsegati področje obnovljivih virov in učinkovite rabe energije, najboljše delo pa bo nagrajeno s 3.000 EUR. Poleg nagrade se študentje potegujejo tudi za javno priznanje ter se preizkušajo v reševanju sodobnih izzivov trajnostne energetike.

Pravila sodelovanja si lahko preberete tukaj.

Prijave potekajo vse do 7. oktobra 2020. Vabljeni!


torek, 25. februar 2020 Nov urnik knjižnice TeMeNa od 2. 3. 2020

Obveščamo vas, da bo Knjižnica TeMeNa od 2. 3. 2020 odprta po sledečem urniku:

PONEDELJEK, SREDA, PETEK: 9.00 - 15.00 

TOREK, ČETRTEK: 11.00 - 17.00

Lepo vabljeni.

Knjižnica TeMeNa


ponedeljek, 24. februar 2020 Urnik knjižnice TeMeNa, 24.2.2020

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v ponedeljek, 24.2.2020 odprta od 12. do 16. ure. 

Nova lokacija knjižnice je v pritličju stavbe UP FAMNIT, Glagoljaška 8. Uporabnike knjižničnih storitev prosimo, da spremljajo spletno stran UP FAMNIT, kjer bodo objavljene morebitne spremembe urnika.

Hvala za razumevanje.


petek, 21. februar 2020 Novosti na področju univerzitetnega športa

Z veseljem sporočamo, da UP že v tem študijskem letu, v sodelovanju s članicami, pričenja z organizacijo redne rekreacije in ostalih s športom in zdravim življenjskim slogom povezanih aktivnosti za študente in zaposlene, ki bodo potekale v okviru novega projekta imenovanega ŠportUP.

Od meseca marca naprej se lahko vsak študent z veljavno študentsko izkaznico in vsak zaposlen udeležil terminov brezplačne rekreacije na več lokacijah v Kopru. V okviru projekta ŠportUP bodo organizirani tudi enodnevni in večdnevni izleti. Za vse študente in zaposlene, ki bi si želeli izvedeti več o zdravem življenjskem slogu ali se priučiti osnovnih veščin športne discipline, ki je še ne obvladajo, pa bodo organizirane različne delavnice.

Vse informacije o športnih disciplinah in o vseh ostalih aktivnostih, so vam na voljo z izbiro ene izmed ikon na naslovni strani https://sportup.si/. Na naslovni strani boste našli tudi urnik, ki prikazuje vse prihajajoče aktivnosti. S klikom na posamezno aktivnost v urniku (ki je prikazana kot dogodek) lahko izveste kdaj in kje bo aktivnost potekala in kakšni so pogoji za udeležbo.

V rubriki pogosta vprašanja si lahko preberete odgovore na najpogostejša vprašanja glede aktivnosti ŠportUP. V kolikor v rubriki pogostih vprašanj niste dobili odgovora na vaše vprašanje, pošljite sporočilo prek kontaktnega obrazca ali na naslov elektronske pošte info@sportup.si.

Aktivni smo tudi na socialnih omrežjih (Facebook, Instagram), zato nas ne pozabite obiskati tudi tam.


četrtek, 20. februar 2020 Udeležba študentov na konferenci Triple i: 28. (in 29.) maj 2020, Portorož

UP IAM Slovenski center za raziskovanje samomora organizira 11. mednarodno konferenco TRIPLE i: Intuition, Imagination and Innovation in Suicidology, ki bo potekala 28. (in 29.) maja 2020 v hotelu Histrion, Portorož.

Obveščamo vas, da je za študente Biopsihologije in Uporabne psihologije zagotovljenih 10 mest; študenti so oproščeni kotizacije. Plačana kotizacija se upošteva kot dohodek in šteje v letno davčno osnovo. Prednost bodo imeli študenti tutorji.

Če bo prijav več kot je prostih mest, bo organizacijski odbor odločil glede na motivacijsko pismo študenta (obvezno izpolnite ta del spletnega obrazca - glej pojasnila v nadaljevanju). Na konferenci se od študentov pričakuje prisotnost na predavanjih, kar bomo preverjali z zbiranjem podpisov.

Za udeležbo na konferenci izpolnite naslednji spletni obrazec: Registration Form

Prijavite se najkasneje do 8. aprila 2020.

Vse nadaljnje informacije o konferenci so dostopne na spletni strani http://zivziv.si/triple-i-2020/

Organizacijski odbor konference TRIPLE i 2020


četrtek, 13. februar 2020 Vabljeni na delavnico Krepim komunikacijske veščine

V okviru cikla izobraževanj ZaVseŽivo UP PEF vabi na delavnico Krepim komunikacijske veščine, ki bo potekala od 19. do 21. februarja na UP PEF.

Za študente UP je delavnica brezplačna, izvedena bo na praktičen način, teoretska izhodišča bodo podprta z interaktivnimi elementi in praktičnimi vajami, individualnimi nalogami, delom v parih in malih skupinah ter diskusijami.

Program:

 • Delo na sebi
  Kdo sem jaz v poklicni vlogi? Kakšen strokovni delavec želim biti? Katera znanja, veščine in osebnostne moči že imam in katera bi želel še razviti? Kaj potrebujem za uspešno kariero na mojem področju dela?
 • Komunikacija z drugimi
  Krepimo veščine aktivnega poslušanja, postavljanja vprašanj, podajanja povratne informacije, asertivnega vedenja in empatije.
 • Uporaba GROW modela v podpornem pogovoru z uporabniki na delovnem mestu ali sodelavci, strokovnimi kolegi.

Obveznosti: Pred udeležbo na delavnici morajo udeleženci in udeleženke obvezno predelati spletno gradivo v obliki e-učenja. Gradivo je sestavljeno iz 6 poglavij, ki so po vsebini obsežnejša od delavnice (vključujejo npr. tudi teme s področja mentoriranja, kritičnega razmišljanja, upravljanja s spremembami).

Obvezne prijave preko spletne prijavnice.

Več lahko preberete tukaj.


torek, 11. februar 2020 Urnik knjižnice TeMeNa v petek, 14. 2. 2020

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v petek, 14. 2. 2020, zaradi informativnega dneva odprta od 12.00 do 13.00.

Vabljeni!


torek, 11. februar 2020 Join Europe’s largest climate innovation summer school The Journey

Bi radi nadgradili svoje znanje, ki ste ga pridobili v okviru študija, s pomočjo delavnic, spoznavanja primerov dobrih praks in učenja ob delu? Bi se radi pridružili rastoči skupnosti podnebnih inovatorjev z vsega sveta?

The Journey je največja poletna šola usmerjena v podnebne inovacije, ki jo organizira EIT Climate-KIC – vodilna pobuda Evropske unije na področju podnebnih inovacij. The Journey je intenzivni 4-tedenski program, ki ga lahko opravljate v enem izmed 22 evropskih mest. Udeleženci so deležni mentorske pomoči, to pa je tudi odlična priložnost za mreženje z enako mislečimi vrstniki. V poletni šoli vsako leto sodeluje več kot 400 udeležencev.

Kdaj: Julij–avgust 2020

Rok za prijave: 17. Februar 2020

Pogoji:

 • dobro znanje angleškega jezika
 • ste absolvent, opravljate magisterij ali doktorat
 • ste kandidat s profesionalnimi poklicnimi izkušnjami

Za študente iz EU (imetniki EU/EGP/švicarskega potnega lista ali redni študenti, vpisani na evropske institucije v študijskem letu 2019/20) je sodelovanje v poletni šoli brezplačno.

Več: The Journey.

*******************

Would you like to build up your knowledge gained through your studies through workshops, learning about good practices? Would you like to join a growing community of climate innovators from around the world?

The Journey is the largest summer school focused on climate innovation, organized by the EIT Climate-KIC - the Europe’s leading climate innovation initiative. The Journey is a 4-week full time residential programme, focused on climate action, innovation, systems transformation and community building. More than 400 students participate in the summer school each year.

When: July-August 2020

Application deadline: February 17, 2020

Conditions:

 • good knowledge of English
 • you are graduate student, pursuing a master's or doctoral degree
 • you are a candidate with professional experience

For students from the EU (holders of EU / EEA / Swiss passports or full-time students enrolled in European institutions in the 2019/20 academic year), participation in the summer school is free of charge.

More: The Journey.


ponedeljek, 10. februar 2020 Vabljeni na dobrodelno tekmo

Z željo, da študent Aljoša Habjan lažje premosti vsakodnevne ovire po poškodbi in doseže zastavljene cilje, bo v okviru projekta PreProstoVoljni v ponedeljek, 17. februarja 2020 ob 20. uri v Areni Bonifika, organizirana dobrodelna tekma med Košarkarskim klubom Koper Primorska in košarkarsko reprezentanco UP.

Več: https://www.facebook.com/events/610040389813034/

Vabljeni!


četrtek, 6. februar 2020 Selitev knjižnice TeMeNa

Spoštovani!

Obveščamo vas, da bo Knjižnica TeMeNa med 17.2.2020 in 21.2.2020 zaprta zaradi selitve na novo lokacijo. V tem času lahko izposojeno gradivo, v času uradnih ur, vrnete v Službo za študijske in študentske zadeve. Izposojeno gradivo je sicer za vse uporabnike, ki ga morajo vrniti v času selitve,  podaljšano do 2.3.2020.

Nova lokacija knjižnice bo v pritličju stavbe UP FAMNIT, Glagoljaška 8. Uporabnike knjižničnih storitev prosimo, da spremljajo spletno stran UP FAMNIT, kjer bodo objavljene morebitne spremembe. 

Hvala za razumevanje!

Knjižnica TeMeNa


sreda, 5. februar 2020 Karierni center UP vabi na prihajajoče dogodke

Karierni center Univerze na Primorskem vabi vse študente, diplomante in zaposlene na prihajajoče dogodke.

FEBRUAR:

    

MAREC:

Vabljeni!


ponedeljek, 3. februar 2020 Vabljeni na BioCamp 2020

Vabljeni na BioCamp 2020, tridnevni seminar za najboljše dodiplomske in podiplomske študente naravoslovnih, poslovnih in tehničnih ved, ki vas zanima kariera v farmacevtski industriji.

Udeleženci BioCampa dobijo neposreden vpogled v izzive in priložnosti, ki jih vodijo priznani strokovnjaki. Organizirane so tudi delavnice, na katerih dobijo izbrani študenti orodja, ki jih potrebujejo, da postanejo uspešni menedžerji in podjetniki.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, zato se od prijavljenih kandidatov pričakuje tekoče znanje angleškega jezika.

Zbiranje prijav študentov za udeležbo na BioCampu 2020, ki bo potekal od 24. do 26. maja 2020 v Ljubljani, se je že pričelo. Rok za prijave je 29. februar 2020.

 Več o prijavah si lahko preberete na https://www.lek.si/en/careers/biocamp/.


torek, 28. januar 2020 Mladinski svet Slovenije (MSS) razpisuje Nagrado MSS za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2019

Mladinski svet Slovenije (MSS) razpisuje Nagrado MSS za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2019.  

Prijavijo se lahko vsi, ki:

 • so v letu 2019 na katerikoli visokošolski instituciji v Sloveniji zagovarjali diplomsko ali magistrsko delo,
 • so v delu obravnavali katerokoli tematiko s področja mladih in
 • so bili ob zagovoru dela stari manj kot 30 let.

V obeh kategorijah bodo podelili nagrado, in sicer:

 • za najboljše magistrsko delo po t.i. bolonjskem sistemu ali diplomsko delo po starem sistemu 400 evrov bruto.
 • za najboljše diplomsko delo po bolonjskem sistemu 300 evrov bruto.

Vsi prijavljeni diplomanti, katerih dela bodo ustrezala pogojem natečaja, bodo povabljeni na slovesno podelitev nagrad, prav tako njihovi mentorji.

Rok za prijavo: ponedeljek, 17. februar 2020. 

Več informacij je na voljo tudi na spletni strani


torek, 28. januar 2020 Brezplačna delavnica na temo nenasilne komunikacije

Študentka 2. letnika pedagogike Tamara Ćorković in absolventka 4. letnika socialne pedagogike Alice Štampar študente in zaposlene vabita  na brezplačno delavnico na temo nenasilne komunikacije, ki bo potekala v soboto, 8. 2. 2020 od 11.00 do 13.00.

Na delavnici bosta na kratko predstavili različne vrste komunikacije, dramski trikotnik in predvsem koncept Marshalla Roseberga (o nenasilni komunikaciji). Slednjega boste tudi preizkusili in ob tem razmišljali o lastnem načinu komunikacije.

Dogodek bo organiziran v prostorih SI HUB-a, ki je podprt s strani Sklada Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih.

Zaradi omejenosti prostora so obvezne predprijave na e-mail: alice.stampar@gmail.com. Prijave so možne do 7. 2. 2020, oziroma do zapolnitve mest.


četrtek, 23. januar 2020 Vabljeni k sodelovanju na PKP projektu "Okarakterizacija smilja in proučevanje učinkov produktov smilja na oksidativni stres in vnetje (SMILJ)"

Spoštovani študenti,

Fakulteta za vede o zdravju se je prijavila na javni razpis »Javni razpis projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju - po kreativni poti do znanja 2017–2020«. K sodelovanju na projektu Okarakterizacija smilja in proučevanje učinkov produktov smilja na oksidativni stres in vnetje (SMILJ) vabijo tudi vas, študente. Delovna obveznost za študente bo 40 ur/mesec, za kar prejmete 6,37 EUR (bruto)/uro.

Projekt bo potekal pod mentorstvom izr. prof. dr. Zala Jenko Pražnikar, doc. dr. Ana Petelin, izr. prof. dr. Dunja Bandelj in dr. Alenka  Baruca Arbeiter v sodelovanju z HISTRIA BOTANICA, d.o.o.. 

Razpoložljiva mesta za delo na projektu:
1 x Prehransko svetovanje – Ditetetika (visokošolski program)
2 x Dietetika (magistrski program)
2 x Sredozemsko kmetijstvo (visokošolski program)
1 x Sredozemsko kmetijstvo (univerzitetni program)

ROK ZA ODDAJO INFORMATIVNIH PRIJAV JE DO SREDE, 29. 1. 2020.

Vašo neobvezujočo prijavo lahko oddate na https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=p-khtNHk-0ux6O_maY-5e7eVC3k7xg5LlRfrG9EokURUMkNFSUFOVUZJUFVKS1VRUEZPVVZZTjJLTy4u

Več o samem projektu lahko preberete tukaj.


sreda, 22. januar 2020 Vabljeni na 15. hackathon, prvi na področju energetike

V začetku februarja (8. in 9. 2. 2020) se bo v Transformation Lighthouse znova hackalo! V sodelovanju z družbo ELES bo organiziran prvi Electrathon! Sodelovanje je odlična priložnost, da se preizkuste v inovativnem načinu reševanja izzivov ter ustvarjanju super povezav, ki vam bodo koristile na nadaljnji poslovni poti. 

IZZIV: Odkritje naprednih načinov za nadzor omrežnega sistema

V Sloveniji je več kot 3500 km električnih vodov in več kot 2000 enot primarne visokonapetnostne opreme. Mreža je kritičnega pomena za Slovenijo, saj podpira kar nekaj večjih industrijskih obratov in 5 distribucijskih mrež. Večina infrastrukture se nahaja zunaj, kjer je pod nenehnim vplivom vremenskih dejavnikov in ostalih okoljskih sprememb, ki lahko povzročijo propad materialov in mehansko škodo. Vegetacija v bližini električnih vodov pa lahko poškoduje vode ali pa celo povzroči požar. Pravočasno ukrepanje je zato nujno za nemoteno delovanje elektroenergetskega sistema!

NAGRADE: 

Prvo mesto: 3.000 € bruto + kosilo z direktorjem družbe ELES Aleksandrom Mervarjem
Drugo mesto: 2.000 € bruto
Tretje mesto: 1.000 € bruto
Vsi udeleženci boste prejeli tudi individualno oceno osebnih kompetenc po sistemu CliftonStrengths®, ki ti bo razkril vaše naravne talente, s katerimi doprinašate k uspehu ekipe in ki vam bo pomagal na nadaljnji poslovni poti! 

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

Iščejo Flashe, Supermane, MacGyverje, Dazzlerke, Black-Lightninge, Cyborge in druge superheroje, ki bodo s svojimi super-močmi našli rešitve!
Programerji, elektrotehniki, strojniki, grafični oblikovalci,… Vsi s kreativno ali pa tehnično žilico, ter vsi, ki obožujete dober izziv, bi želeli deliti svoje ideje in se potegovati za nagrade – mogoče celo za zaposlitev! ???? 

VEČ INFO IN PRIJAVE: https://transformation-lighthouse.com/hackathon-eles


ponedeljek, 20. januar 2020 Zavod Modri december medse vabi prostovoljce

Zavod Modri december medse vabi prostovoljce, ki bi želeli soustvarjati programe za otroke, mlade in odrasle osebe z avtizmom.

Zainteresirani, ki ste pripravljeni soprispevati s svojim znanjem, izkušnjami, dobro voljo in časom, do ponedeljka, 27. 1. 2020, pošljite sporočilo na e-mail naslov info.modri.december@gmail.com.

Vabljeni!


sobota, 18. januar 2020 CIPRA Slovenija vabi zainteresirane študente k opravljanju študentske prakse

Letos bodo pri CIPRI Slovenija ponovno omogočili opravljanje študentske prakse.

V preteklih letih so študenti sodelovali pri naslednjih aktivnostih: pomoč pri pripravi strokovnih podlag strateških občinskih dokumentov in promocijskih gradiv, sodelovanje pri organizaciji mednarodnega dogodka Ogenj v Alpah, pri organizaciji okroglih miz, administrativna pomoč, urejanje baz …

Delo bo potekalo v prostorih društva, na Trubarjevi 50, možno je tudi delo od doma ali terensko delo (odvisno od meseca aktivnosti).

Študentom nudijo zdravo in spodbudno delovno okolje ter možnost nadaljnjega sodelovanja (mednarodne študentske izmenjave, vključenost v ERASMUS projekte). Praktikantom krijejo malico in potne stroške.

Zainteresirane prosijo, da se o opravljanju prakse dogovorijo s svojimi pedagoškimi mentorji in nato pišejo na e-naslov: slovenija@cipra.org.

Več o tem lahko najdete tudi na njihovi spletni strani ali v pozivu.


četrtek, 9. januar 2020 Vabilo na prijavo na razpis za usposabljanje za jamske vodnike

Javni zavod Park Škocjanske jame, Slovenija, vabi zainteresirane kandidate na usposabljanje in opravljanje izpita za jamske vodnike.

Javni zavod Park Škocjanske jame opravlja v okviru javne službe tudi dejavnosti predstavljanja parka širši javnosti ter opravljanja vodniške službe po parku in jamskem sistemu. V okvir delovnih nalog sodi predstavljanje muzejskih zbirk v parku vodenje po jamskem sistemu ter vodenje po učni poti. Poleg omenjenega se opravlja še delo prodaje v trgovini s spominki in ostala dela po dogovoru.

Park Škocjanske jame obišče veliko domačih in tujih obiskovalcev, zato želijo ponuditi študentom možnost opravljanja študentskega dela in pridobivanja dragocenih delovnih izkušenj. Za študente je organizirano obvezno usposabljanje in preverjanje usposobljenosti za jamske vodnike.
Prijave zbirajo do 1.2.2020, na e- naslov: psj@psj.gov.si  ali tomaz.zorman@psj.gov.si ali po pošti na naslov Park Škocjanske jame, Slovenija, Škocjan 2, 6215 Divača.

Usposabljanje poteka vsak petek od 16.30 dalje in ob sobotah od 8.00 ure dalje v Promocijsko – kongresnem centru Pr Nanetovh, Matavun 8 v Parku Škocjanske jame. Zaželena je komunikativnost in znanje tujih jezikov ter pripravljenost za opravljanje študentskega dela za obdobje dveh ali več mesecev.

Več informacij lahko preberete tukaj.


četrtek, 9. januar 2020 Urnik knjižnice TeMeNa v petek, 10. 1. 2020

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v petek, 10. 1. 2020, odprta dlje in sicer od 8.30 do 16.00.

Vabljeni!


sreda, 8. januar 2020 Delavnica KC UP »Motivacijsko pismo« // KC UP Workshop »Motivation letter«

Karierni Center UP organizira delavnico »Motivacijsko pismo«, ki je namenjena predvsem študentom, ki se želijo prijaviti na razpis za Erasmus+ mobilnost. Delavnica bo hkrati potekala v slovenskem in angleškem jeziku. Vsebina delavnice je objavljena na spletni strani KC UP.

__________________________________________________________________________________________

The UP Career Center is organizing a "Motivation letter" workshop, aimed primarily at students who wish to apply for an Erasmus + Mobility Call. The workshop will be held simultaneously in Slovene and English. The content of the workshop is published on the KC UP website (underneath the Slovene version).


sreda, 8. januar 2020 5. mednarodna znanstvena študentska konferenca »SKEI 2020«

Fakulteta za ekonomijo in informatiko Univerze v Novem mestu vabi k sodelovanju na 5. mednarodni znanstveni študentski konferenci »SKEI 2020«. Mednarodna študentska konferenca bo potekala v četrtek, 26. marca 2020, na Univerzi v Novem mestu, Na Loko 2, 8000 Novo mesto.

Prijava na konferenco in oddaja povzetka poteka preko spletne povezave: https://fei.uni-nm.si/skei_2020/

Več informaciji o konferenci v vabilu ali na e-mailu skei2020@uni-nm.si


torek, 7. januar 2020 WWF International išče 4 prostovoljce za delo v Naravnem parku Lastovo (Lastovo MPA)

WWF International je nevladna organizacija s ciljem varovanja in trajnostnega upravljanja ekosistemov. Organizacija v sodelovanju z Naravnim parkom Lastovo (MPA) ponuja prostovoljsko delo na področju morske biologije in upravljanja z morskimi zavarovanimi območji vsakomur nad 18 let.

Z lokalnimi upravitelji, ribiči, podjetniki in naravovarstveniki se boste ukvarjali s temami, kot so "malo" ribištvo, upravljanje MPA in naravovarstvena komunikacija ter trajnostno gospodarstvo s ciljem ustvarjanja prvega mediteranskega trajnostnega podjetniškega inkubatorja. 

Nekaj pogojev, ki jih morajo kandidati izpolnjevati so: starost nad 19-27 let, visoka stopnja sočutja in sposobnosti komunikacije, sposobnost za skupinsko delo, znanje angleškega in/ali hrvaškega jezika. Ostale pogoje, cenik programa in ostale informacije o samem programu si lahko preberete tukaj.


WWF International is a non-governmental organization supporting conservation and the sustainable management of ecosystems. The organization, in collaboration with Lastovo Nature Park (MPA), offers volunteer work on marine biology and marine protected area management to anyone over 18 years of age.

You will be engaging with local leaders, fishers, entrepreneurs and conservationists on thematics such as small scale fisheries, MPA management and conservation communication as well as sustainable blue economy, building the first Mediterranean sustainable blue business incubator.

Some of the requirements that candidates need to fulfill are as follows: age 19-27, high level of empathy with high tolerance to communication differences, ability to work in a team, knowledge of English and/or Croatian. Other requirements, pricelist of the programme and other information about the programme itself can be found here.