Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

torek, 28. december 2010 Natečaj za študente z inovativnimi idejami

Organizatorji 9. natečaja Innovact Campus Awards vabijo k udeležbi vse študente, ki imajo inovativno idejo in jo želijo uresničiti. Namen natečaja je nagraditi nove in izzivalne projekte, študentje pa lahko sodelujejo posamično, v skupinah ali pod okriljem svoje fakultete.

Prijavitelji treh najinovativnejših projektov bodo vabljeni na podelitev nagrad, ki bo potekala 29.3.2011 v kraju Reims, Francija.

Rok za prijavo projektov je 24.1.2011, več informacij pa dobite v prijavnici.


četrtek, 23. december 2010 Praznični urnik knjižnice TeMeNa

Knjižnica bo 30.12.2010 v popoldanskem času zaprta, 31.12.2010 pa bo odprta le v dopoldanskem času, od 8. do 12. ure.


četrtek, 23. december 2010 Vabilo na zagovor doktorske disertacije

Cui Zhang, študentka doktorskega študijskega programa 3. stopnje Matematične znanosti na UP Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Koper (UP FAMNIT), bo zagovarjala doktorsko disertacijo z naslovom O nekaterih odprtih problemih iz točkovno tranzitivnih grafov (On certain problems in vertex-transitive graphs) pod mentorstvom prof. dr. Dragana Marušiča in somentorstvom doc. dr. Klavdije Kutnar.

Zagovor bo potekal v torek, 4.1.2011 ob 10. uri v Mali predavalnici na sedežu UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper).

Doktorska disertacija je javnosti na vpogled v knjižnici UP FAMNIT.


nedelja, 19. december 2010 Vabilo k udeležbi na delavnici KCUP

 Karierni center Univerze na Primorskem Koper (KCUP) v sodelovanju z Mladinskim svetom Izola ponovno organizira delavnice KARIERNI KORAKI, ki se bodo odvijala v sredo, 22. decembra 2010 ob 18. uri, v prostorih Mladinskega centra Izola, Gregorčičeva 21 v Izoli. Delavnico bo izvajal dr. Bor Rozman, prejemnik naziva kadrovski manager leta 2006 in finalist za priznanje Mladi manager 2009.
Delavnice KARIERNI KORAKI vsebujejo: »Kaj so naše kompetence?«, »Odlike dobrega življenjepisa«, »Branje in razumevanje zaposlitvenih oglasov« in »Priprava na zaposlitveni razgovor«.
Zaradi izjemno dobrega odziva in dodatnega povpraševanja bo KCUP ponovno organiziral delavnico, ki je navdušila mlade udeležence. »Mladi imajo velike težave pri iskanju zaposlitve. KCUP je bil ustanovljen s ciljem tej skupini pomagati, jim omogočiti lažji vstop na trg delovne sile in poskrbeti, da bodo zaposljivi,« razlaga Elvis Bašanović, direktor KCUP. Udeleženci so bili predvsem navdušeni z zaigranim zaposlitvenim razgovorom dr. Rozmana in enega izmed udeležencev. Tokrat bodo lahko udeleženci na delavnico prinesli svoj CV, katerega bo dr. Rozman pregledal in z nekaterimi opravil zaposlitveni razgovor za želeno delovno mesto.
Namen delavnic je seznaniti študente, diplomante in ostale zainteresirane z najboljšimi načini in postopanji pri iskanju ustrezne in želene zaposlitve ter s potekom priprav in primernim vedenjem na razgovorih za delovna mesta, s katerimi si lahko že ob prvem stiku z bodočim delodajalcem zagotovimo velike možnosti za uspeh.
Delavnice so brezplačne. Prijave zbiramo na elektronskem naslovu:  info@karierni-center.si do torka, 21.12.2010. Število mest je omejeno, zato pohitite in si zagotovite svoje mesto. Projekt sofinancira Občina Izola.
 
 

petek, 17. december 2010 Štipendije Indijske vlade

Indijska vlada bo preko Indijskega sveta za kulturo iz New Delhija v okviru štipendijske sheme s področja kulture dodelila štipendije trem najzaslužnejšim študentom v Sloveniji za študijsko leto 2011/2012 za dodiplomski in podiplomski študij na področju umetnosti, arhitekture, književnosti, ekonomije, poslovnih ved, računalništva, inženiringa, farmacije in agronomije.

Štipendije bodo namenjene tudi študentom doktorskega in podoktorskega študija na področju indijskega plesa, glasbe in umetnosti.
 
Rok za oddajo prijav je 31.1.2011, podrobnejše informacije so na voljo na spletni strani http://www.iccrindia.net/gereralscheme.html oziroma http://www.indianembassy.si.
 

 


četrtek, 16. december 2010 Javni poziv za vpis v register strokovnjakov

Nacionalna agencija RS za kakovost v visokem šolstvu je na svoji spletni strani objavila Javni poziv kandidatom za vpis v register strokovnjakov (za zunanje evalvacije in akreditacije visokošolskih zavodov in študijskih programov).

Skladno z 2. členom Meril za uvrstitev v register strokovnjakov lahko za vpis v register kandidirajo visokošolski učitelji in višješolski predavatelji, raziskovalci in študenti.

Za vpis v register lahko kandidirajo tudi drugi strokovnjaki, ki se ukvarjajo s presojo kakovosti v višjem oziroma visokem šolstvu.

Poziv je na voljo tukaj.

 


ponedeljek, 13. december 2010 Raziskava o intiminih življenskih stilih študentov pri nas

Spoštovani  študent, spoštovana študentka!

Na Fakulteti za družbene vede, Univerze v Ljubljani, izvajamo prvo nacionalno študijo o intimnih življenjskih stilih študentov in študentk pri nas. Vljudno vas prosimo, da sodelujete pri raziskavi.

Sodelovanje v anketi je prostovoljno in povsem anonimno, vaših odgovorov ne bo možno povezati s kakršnimi koli vašimi osebnimi podatki (npr. imenom, priimkom, elektronskim naslovom itd.). Vljudno vas prosimo, da odgovarjate iskreno. Podatke bomo uporabili izključno za namene te raziskave in bodo predstavljeni le v agregirani obliki.

Prosimo vas, da sodelujete v raziskavi tako, da izpolnite spletno anketo, ki se nahaja NA SPODNJI POVEZAVI:

http://www.unipark.de/uc/MOH_Bergant_LS/0512/ .

Če imate v zvezi z raziskavo kakršno koli vprašanje, se lahko obrnete na enega od naslednjih elektronskih naslovov:

tina.kogovsek@guest.arnes.si

alenka.svab1@guest.arnes.si

roman.kuhar1@guest.arnes.si

Že vnaprej se vam najlepše zahvaljujemo za sodelovanje!

dr. Tina Kogovšek, vodja raziskave

Filozofska fakulteta in Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

 


četrtek, 2. december 2010 Brucovanje 2010

Spoštovane študentke in študentje ter seveda brucke in bruci FAMNIT-a.

Obveščamo vas, da v sredo 8.12.2010 ob 22h v Planet tušu Koper bo težko pričakovano Famnitovo Brucovanje 2010.
Program bo povezoval Vid Valič, nastopila bo skupina Big Foot Mama.
Izbira naj Brucke in naj Bruca, nagrade, študentske cene pijač.
Vstop prost za vse!

Zaradi pričakovane velike obiskanosti koncerta, vam svetujemo, da si pravočasno priskrbite zapestnice, saj le tako boste imeli zagotovljen 100% vstop, saj v primeru prevelikega števila obiskovalcev, varnostniki ne bodo več spuščali noter. Zapestnica je vaše zagotovilo, da ste študent FAMNIT-a.
Zapestnice lahko dobite na Famnitu pri dekanatu:

 • čet 2.12.2010 med 13:30 in 14:30
 • pet 3.12.2010 med 13:30 in 14:30
 • pon 6.12.2010 med 13:00 in 14:00
 • tor 7.12.2010 med 12:30 in 13:30

Vsi tisti, ki v omenjenih terminih ne boste uspeli si priskrbet zapestnico, jo boste lahko dvignili na dan dogodka v referatu UP FAMNIT-a med 8:30 in 11:30.

Se vidimo v sredo 8.12.2010 ob 22h.
ŠS UP FAMNIT

 


torek, 30. november 2010 Razpis Erasmus Mundus štipendij za podiplomski študij 2. in 3. stopnje

Postopek prijave in vse potrebne informacije so na voljo tukaj.


četrtek, 25. november 2010 Ponudba za študentsko prakso

 V podjetju IB-CADDY D.O.O. iščejo študente za opravljanje plačljive ali obvezne prakse s področja računalništva in informatike. Podrobnejše informacije dobite tukaj.

 


torek, 23. november 2010 Razpis za študentske volitve v ŠS UP FAMNIT

Kandidaturo lahko oddate od jutri 16.11.2010 pa do naslednjega torka 23.11.2010. Javna predstavitev kandidatov bo v četrtek 25.11.2010 ob 20h v VP na Famnitu.
Upam, da se boste udeležili volitev (bodisi kot kandidati bodisi kot volilci) v kar se da največjem številu.

Razpis volitev

Kandidaturni obrazec

spravilnik o volitvah


četrtek, 18. november 2010 Poziv za sodelovanje pri raziskavi

Društvo Integriteta vabi k sodelovanju študente pri raziskavi obsega in vzroka korupcije ter učinkovitosti nacionalnih prizadevanj za vzpostavitev transparentnosti in integritete. Projekt se osredotoča na ocenjevanje trinajstih ključnih institucij v državi, ki prispevajo k celovitosti, transparentnosti in odgovornosti. Izvedba raziskave bo potekala med letoma 2011 in 2012 v obsegu štirih mesecev.

Več o vsebini dela, pogojih, potrebnih dokazilih in prednostih sodelovanja najdete na spletni strani www.integriteta.si.

 

Prijavite se lahko preko elektronskega naslova info@integriteta.si ali po pošti: Društvo Integriteta, Dunajska 160, 1000 Ljubljana.  

 


četrtek, 18. november 2010 Delavnice KARIERNI KORAKI

Karierni center Univerze na Primorskem Koper (KCUP), v sodelovanju z Mladinskim svetom Izola organizira sklop delavnic KARIERNI KORAKI, ki bodo pričele v četrtek, 25. novembra 2010 od 17.00 ure dalje v prostorih Mladinskega centra Izola, Gregorčičeva 21 v Izoli.
 
Sklop delavnic bo izvajal dr. Bor Rozman, prejemnik naziva kadrovski manager leta 2006 in finalist za priznanje Mladi manager 2009.
Namen sklopa delavnic je seznaniti študente, diplomante in ostale zainteresirane z najboljšo strategijo pri iskanju zaposlitve.

Delavnice "KARIERNI KORAKI" so razdeljene v naslednje sklope:

 1. »Kaj so naše kompetence?«
 2. »Odlike dobrega življenjepisa«
 3. »Branje in razumevanje zaposlitvenih oglasov«
 4. »Priprava na zaposlitveni razgovor«.
Udeležba na delavnicah je brezplačna. Prijavite se lahko preko elektronskega naslova  info@karierni-center.si do torka, 23.11.2010. Število mest je omejeno!

torek, 9. november 2010 DOGODEK »KAM IN KAKO V TUJINO?«

 

Resor za mednarodno sodelovanje Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), v sodelovanju z Univerzo na Primorskem (UP) v torek, 16. novembra 2010, med 11.00 in 15:00 uro, organizirata dogodek »Kam in kako v tujino?«, na katerem bodo študente seznanili z mednarodno mobilnostjo.
 
Z dogodkom »Kam in kako v tujino?« želijo študentom UP približati mednarodno mobilnost in jih seznaniti z različnimi programi mednarodne mobilnosti, ki potekajo na UP, ter jim predstaviti druge možnosti odhoda v tujino preko različnih mednarodnih organizacij. V prostorih Fakultete za humanistične vede UP bodo tako potekale posamezne predstavitve programov mobilnosti UP ter predstavitve mednarodnih organizacij in njihovih programov za študij, prakso, delo ali prostovoljstvo v tujini. Hkrati pa bodo lahko študentje izvedeli več o izmenjavah in študijski praksi v tujini tudi v avli UP, kjer bodo Evropska prostovoljna služba, CMEPIUS, STA Ljubljana, Zavod Voluntariat, AIESEC Slovenija, ESN Primorska in Društvo EGEA pripravili podrobnejše predstavitve in se osebno posvetili vsakemu interesentu.
 
Spored dogodka:
 
Predstavitve programov mobilnosti na UP in mednarodnih organizacij (prostori FHŠ UP, Titov trg 5, Koper):
 • 11.00 Kaj in kdo je »Promotor mobilnost«?
 • 11.10 Vse kar ste si želeli vedeti o Erasmus mednarodnih izmenjavah in praksah, Petra Zidar, Institucionalna koordinatorka Erasmus mobilnosti UP
 • 11.35 Predstavitev programa Ceepus
 • 12.25 Evropska prostovoljna služba (European Voluntary service – EVS)
 • 12.50 CMEPIUS
 • 13.15 STA Ljubljana
 • 13.40 Zavod Voluntariat
 • 14.05 AIESEC Slovenija
 • 14.20 Zaključek
    
Vse informacije so na voljo tudi na spletni strani http://mobilnost.soup.si.
 
 
Udeležba je brezplačna.
Vljudno vabljeni!

 

 


ponedeljek, 18. oktober 2010 REKTORJEV DAN - sreda, 20. oktober 2010, PREDAVANJ PROST DAN ZA VSE ŠTUDENTE UP

Študente obveščamo, da je v sredo, 20. oktobra 2010 Rektorjev dan.

Študentska organizacija UP (ŠOUP) in Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) na Rektorjev dan prirejata družabna dogodka:

- ČISTA DESETKA 2010, Športna dvorana Bonifika Koper od 9:00 dalje: športne igre in pester program na ŠOUPbazar-ju;

- tradicionalno BRUCOVANJE v šotoru pri ladjedelnici v Izoli od 21:00 dalje.

Prijave in več informacij na
www.soup.si.

Predavanja in vaje v sredo, 20. oktobra 2010 odpadejo.

Študente vabimo, da se obeh dogodkov udeležijo v čimvečjem številu.


petek, 24. september 2010 Sprejem bruck in brucev dodiplomskih študijskih programov

Pozdravljeni, brucke in bruci!

 

Še dober teden nas loči od 1. oktobra, ko boste vstopili v svoje prvo študijsko leto.

 

Da bi združili kar najboljše energije, vas bomo v ponedeljek, 4. oktobra pričakali s primernim programom, ki vključuje prijazno dobrodošlico, pogovor, študij in na koncu tudi zabavo.

 

Prvi študijski dan bo potekal takole:

09:00 – 10:00:    pozdrav brucem (dekan, prodekan, študenti fakultete in univerze),

10:30 – 12:00:    pogovor z bruci (koordinatorji študijskih programov),

13:30 – 18:00:    predavanja po urniku,

18:00 – …         nagovor rektorja univerze in dekanov fakultet ter koncert v Taverni v Kopru.  

 

Podrobnejši program  >>>

 

 

Veselimo se srečanja z vami!

 

 

Učitelji in sodelavci ter študenti UP FAMNIT

 


sreda, 22. september 2010 URNIKI za jesenski semester 2010/11

Študente obveščamo, da so na spletni strani fakultete (Študentske strani – Urniki) objavljeni urniki za jesenski semester študijskega leta 2010/2011, ki se prične v ponedeljek, 4. oktobra 2010 in zaključi v petek, 21. januarja 2011.

 
Več informacij:
 

Referat za študente UP FAMNIT

 


torek, 21. september 2010 Pričenja se nov cikel FAMNIT-ovih Izletov v matematično vesolje s predavanjem dr. Barbare Boldin

Po uspešnih in dobro obiskanih lanskih predavanjih tudi v letošnjem šolskem letu organiziramo cikel poljudnih predavanj o matematiki in njeni vlogi v sodobnem svetu, imenovan »FAMNIT-ovi Izleti v matematično vesolje« (več o tem http://izleti.famnit.upr.si/). V obliki krajših zaključenih celot izleti na preprost in laikom razumljiv način predstavljajo zanimive matematične probleme, delo raziskovalcev in uporabo matematike ne le na različnih področjih znanosti ter tehnologije temveč predvsem v vsakdanjem življenju.
 
Otvoritveno predavanje cikla je pripravila dr. Barbara Boldin, dobitnica nagrade Reinharta Heinricha za najboljšo doktorsko tezo s področja matematične in teoretične biologije v letu 2007, ki jo podeljuje European Society for Mathematical Biology, in nagrade 'Lee Segel Award for Best Student paper', ki jo podeljuje Society for Mathematical Biology.
 
Predavanje bo v petek, 24. septembra 2010, ob 18. uri v Veliki predavalnici
Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Koper
(UP FAMNIT), Glagoljaška 8, Koper.
 
Predavanju bo sledila kratka predstavitev celoletnega programa ob priložnostni pogostitvi.
 
Veselimo se novih potovanj v matematična vesolja v vaši družbi!


torek, 17. avgust 2010 Okrogla miza »Načrt upravljanja voda in kmetijstvo«

Študente obveščamo, da bo v ponedeljek, 23.8.2010 bo na Kmetijsko živilskem sejmu v Gornji Radgoni potekala okrogla miza z naslovom Načrt upravljanja voda in kmetijstvo.

Več si lahko preberete v priloženem vabilu.

Referat za študente UP FAMNIT

 


četrtek, 5. avgust 2010 Javni poziv študentom za pridobitev štipendij iz Štipendijskega sklada Univerze na Primorskem za št. l. 2010/11

Študente obveščamo, da je objavljen javni poziv študentom za pridobitev štipendij iz Štipendijskega sklada Univerze na Primorskem za študijsko leto 2010/11.

 

Vse informacije (besedilo javnega poziva in obrazci) so objavljene na spletni strani Univerze na Primorskem.

 

Referat za študente UP FAMNIT

 


torek, 27. julij 2010 RAČUNALNIŠKA DELAVNICA ORADA

UP FAMNIT organizira brezplačno računalniško delavnico, ki bo potekala med 16. in 20. avgustom v prostorih fakultete na Glagoljaški 8 v Kopru. Delavnica je namenjena osnovnošolcem in srednješolcem, ki želijo pridobiti dodatna znanja iz področja računalništva in na zanimiv način preživeti nekaj počitniških dni. Rezultati projektov bodo predstavljeni 20. avgusta med 17. in 19. uro.
 
Prijavnica in dodatne informacije so dosegljive na spletnem naslovu http://www.famnit.upr.si/sl/delavnice/orada/poletnaorada2010

ponedeljek, 12. julij 2010 PRIPRAVNIŠTVO IZ GENETSKE DIAGNOSTIKE

Poljsko podjetje testDNA Polska sp. z.o.o. nudi možnost opravljanja pripravništva na področju genetske diagnostike. Pripravništvo poteka v okviru programa Erasmus in traja od 3 do 12 mesecev.
 
Več informacij dobite v vabilu.

sreda, 30. junij 2010 POLETNI TEČAJI UNIVERZE V LIZBONI

Univerza v Lizboni organizira poletne tečaje s področja izobraževanja, jezikoslovja, muzikologije, prava, zgodovine, športa, kulture, poletne tabore in veliko drugega.

 
Več informacij na www.ul.pt/summercourses.

 


petek, 18. junij 2010 ERASMUS - DODATNI RAZPIS ZA PRAKTIČNO USPOSABLJANJE V ŠTUDIJSKEM LETU 2009/2010

 

V okviru programa Evropske komisije Vseživljenjsko učenje - ERASMUS, Univerza na Primorskem objavlja dodatni razpis za praktično usposabljanje študentov v študijskem letu 2009/2010.
Prijave so možne do vključno 24. junija 2010 (prijavnica).
 
Več informacij dobite v besedilu razpisa.

 


petek, 11. junij 2010 DELAVNICA BIODIVERZITETE

Zavod EGEA bo od 9. do 12. avgusta 2010, v Krajinskem parku Sečoveljske soline, organiziral štiridnevno delavnico za študente na temo biodiverzitete. Delavnico sofinancira ŠOU Ljubljana.

Vabilo s prijavnico je dostopno na povezavi:
http://www.egea.si/sites/default/filesxx/BIOSTUDIVERZITETA_vabilo4.pdf


petek, 11. junij 2010 Delavnica pufi robotov

obveščamo vas, da bo od 22. do 24.6.2010 na PiNI potekal zanimiv projekt -- delavnica PUFI robotov.

Projekt Pufinacija je nastal pod taktirko Robertine Šebjanič in Luke Freliha v produkciji ljubljanske KiberPipe.

Na delavnici bodo skupaj z udeleženci sestavili PUFI robota. Roboti Pufi so zasnovani na platformi Arduino. Med sabo komunicirajo po brezžičnem omrežju, z ljudmi pa prek dotika, zvoka, svetlobe in tresenja.

Pufiji ponazarjajo mikroorganizme, ki sobivajo v odprtem ekosistemu. Skupina objektov deluje kot občutljiva senzorska mreža. Obiskovalec se vplete v umetno uprizorjeno ?biosfero? preko aktivne, na senzorjih temelječe interakcije. Brez interakcije Pufinacija ni popolna.

Vsi interesenti se lahko prijavite preko elektronske pošte pufinacija@pina.si. Dodatne informacije, slikovno ter video gradivo je dosegljivo na spletni strani projekta http://www.ljudmila.org/pufination/.

Delavnica je brezplačna, vendar je število mest omejeno.


torek, 8. junij 2010 Ponudba tujih jezikov na CJMK UP

Center za jezike in medkulturno komunikacijo (CJMK) Univerze na Primorskem vabi k učenju tujih jezikov.

 

Več informacij o ponudbi tujih jezikov >>>


četrtek, 3. junij 2010 79. javni razpis štipendij za študijske obiske slovenskih dijakov in študentov v tujini v letu 2009/2010

Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije je 20. novembra 2009, objavil javni razpis štipendij za študijske obiske slovenskih dijakov in študentov v tujini v letu 2009/2010.

Predmet javnega razpisa je štipendiranje kratkoročne mednarodne mobilnosti v tujino za namen izobraževanja ali praktičnega usposabljanja slovenskih dijakov in študentov. Sem sodijo tako poletne šole, kot študijske prakse, pri čemer mora šola oziroma fakulteta, na kateri je štipendist vpisan, opravljeno mobilnost vrednotiti kot del izobraževalnega programa.

Dijaki in študenti lahko prejmejo štipendijo v višini 100,00 € za vsak dopolnjeni teden študijskega obiska, ki se lahko začne od vključno 1. julija 2009 dalje in se mora končati do 31. avgusta 2010 za dijake, oziroma do 30. septembra 2010 za študente.

Rok prijave je 15. september 2010. Na spletni strani www.sklad-kadri.si, si lahko v razdelku Aktualni razpisi preberete več o razpisu in poiščete prijavnico ter ostalo dokumentacijo.

Za kakršnokoli vprašanja nam lahko pišete na spela.susec@sklad-kadri.si ali pa nas pokličete na telefonsko številko 01 434 10 86.


sreda, 2. junij 2010 Štipendije, ki jih razpisuje International Hellenic University

Grška International Hellenic University (www.ihu.edu.gr) za študijsko leto 2010/2011 razpisuje dva nova podiplomska programa v angleščini, in sicer Master of Science in Energy Systems in Master of Science in Information and Communication Technology Systems. Programabo izvajala School of Science and Technology in bosta v celoti izvedena v angleškem jeziku.

Glavni namen programov je zagotoviti študentom specialistično usposabljanje, ki je v skladu z njihovimi raziskovalnimi in poklicnimi interesi.

Zainteresirani kandidati lahko zaprosijo tudi za štipendije, ki jih razpisuje International Hellenic University.

Dodatne informacije o študiju dobite na spletnem naslovu http://www.tech.ihu.edu.gr/, pri kontaktni osebi Ioannis Konstas (i.konstas@ihu.edu.gr) in dopisu.


ponedeljek, 24. maj 2010 Vabilo na potopisno predavanje AFRICA OVERLAND (25.5., 18:00, UP Turistica)

 UP Turistica vabi na potopisno predavanje Karoline Gorec in Andreja Kadiča:

AFRICA OVERLAND

Jar – Botsvana – Zambia – Malavi – Mozambik
 
Predavanje bo v torek, 25.5.2010, 18:00 uri v Mali dvorani Fakultete za turistične študije – TURISTICI.
 
Vljudno vabljeni!

 


četrtek, 20. maj 2010 Prireditev Cvetoča Čista desetka 2010

Prireditev Cvetoča Čista desetka, ki je bila predvidena za 12. 5. je bila, zaradi slabega vremena, prenesena na torek 25. maj. 

več informacij


ponedeljek, 17. maj 2010 Vabilo na predavanji prof. Ilye Ponomarenka

V torek, 1.6. in četrtek, 3.6.2010 bo na UP FAMNIT gostoval prof. Ilya Ponomarenko iz St. Petersburg Department of Steklov Mathematical Institute RAS, St. Petersburg, Rusija.
 
Izvedel bo predavanji z naslovom Coherent configurations: schurity and separability, v naslednjih terminih:
-torek, 1.6.2010 od 15:30 do 16:30 v Mali predavalnici UP FAMNIT,
-četrtek, 3.6.2010 od 18:15 do 19:15 v Mali predavalnici UP FAMNIT.
 
Vabljeni!
 

četrtek, 13. maj 2010 Športni dogodki v drugi polovici maja 2010

ZAKLJUČEK UNIVERZITETNE LIGE UP V KOŠARKI

V ponedeljek 17. 5. bo ob 21:00 uri v dvorani Bonifika v Kopru potekal zaključek univerzitetne lige UP v košarki.

Ob 21:00 se bosta za 3. mesto borili ekipi FM2 in Maturantje
Ob 22:00 bosta za naslov prvaka Univerze na Primorskem igrali ekipi FM1 in FPP

Celoletni potek Univerzitetne lige UP si poglejte na povezavi: http://www.uszp.si/projekti/liga/kosarka0910razpored

Vabljeni/e na ogled tekem!


ŠTUDENTSKI TURNIR V ODBOJKI NA MIVKI

V sredo 18. 5. 2010 bo na Portoroški plaži potekal študentski turnir v odbojki na mivki. Vse zainteresirane ekipe naj se do ponedeljka 17. 5. prijavijo na info točkah ŠOUP v Kopru ali Portorožu (Korotan).

Kje: Portoroška plaža (igrišča za odbojko na mivki)
Kdaj: 18. 5. 2010 od 15:00 ure dalje
Koliko: 15 € na ekipo
Info: info@uszp.si, 051- 629-100
Prijave: info točka ŠOUP Koper, ŠOUPostaja Korotan

Več na povezavi http://www.uszp.si/projekti/turnirodbojkanamivki


PREDSTAVITEV ŠPORTA STRELJANJE GLINASTIH GOLOBOV

Vse študente in študentke vabimo na poldnevni izlet, na katerem vam bomo predstavili šport STRELJANJE GLINASTIH GOLOBOV. Vsi zainteresirani/e naj se do torka 18. 5. prijavijo na info točkah ŠOUP v Kopru ali Portorožu (Korotan).

KDAJ: četrtek, 20. 5. 2010
KJE: odhod ob 15:00 izpred ŠOUP-a v Kopru
KOLIKO:
Rdeča izkaznica ZZ: 15€
Modra izkaznica ZZ: 25€
PRIJAVE: infotočka ŠOUP v Kopru in ŠOUPostaja Korotan v Portorožu
INFO: info@uszp.si, 051-692-100

Več na povezavi http://www.uszp.si/projekti/izleti/glinastigolobi


DRŽAVNO UNIVERZITETNO PRVENSTVO V VESLANJU

V soboto 22. maja 2010 ob 10:00 uri bo v Izoli v sklopu mednarodne istrske regate potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v veslanju 2010.
Za naslov državnega univerzitetnega prvaka se bodo pomerili četverci in osmerci slovenskih univerz.

Vabljeni na ogled regate!


LETNI FESTIVAL ŠTUDENTSKEGA ŠPORTA

V petek 28. maja 2010 bo v ŠD Bonifika in OŠ Koper potekal letni festival študentskega športa, ki v sebi združuje državna univerzitetna prvenstva v odbojki, košarki, futsalu, badmintonu, tenisu in namiznem tenisu. Ekipe in posamezniki/ce se borili/e za na naslov državnih univerzitetnih prvakov/inj.

Kdaj: petek, 28. 5. 2009 ob 12.00
Kje: Koper, Bonifika
Discipline:
ekipni športi: futsal, košarka (M,Ž), odbojka (M,Ž);
individualni športi: tenis, namizni tenis, badminton
Info: InfoTočka ŠOUP Koper, info@uszp.si, 051/692-100
Opombe:
EKIPNI ŠPORTI: univerzitetne reprezentance so že sestavljene in pridno trenirajo, zato vas vabimo, da pridete navijati za svoje univerzitetno moštvo.
INDIVIDUALNI ŠPORTI: prijavite se lahko vsi študentje in študentke s statusom v tekočem študijskem letu. Za podrobnosti glejte razpis za posamezno športno disciplino.

več na povezavi: http://www.uszp.si/projekti/dup/dup2010torek, 11. maj 2010 Vabilo na nastop skupine ANIMAcija TURistica in APZ UP

Na Študentski organizaciji UP, v okviru Resorja za socialo in študentsko problematiko, letos že šesto leto zapored pripravljajo celomesečni projekt Zdravi maj. Glavni namen projekta je promocija zdravega in aktivnega načina življenja med študentsko in širšo populacijo.V ta namen pripravljajo niz športnih aktivnosti, družabnih dogodkov, delavnice, predavanja, zdravo ŠOUP tržnico, posvetili se bodo tudi starejšim občanom, ki jih bodo obiskali v domu upokojencev.
 
V četrtek, 13. maja, ob 18.00, skupaj z Univerzo na Primorskem pripravljajo dogodek v koprski Taverni, na katerem bosta nastopila animacijska skupina ANIMAcija TURistica in Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem. Za dijake in študente so pripravili zabavno animacijski program, kjer se bosta predstavila Animacija Turistica in Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem. Študentke in študenti Fakultete za turistične študije pod imenom Animacija Turistica nam bodo predstavili glasbeno plesni spektakel Magic of the music in Grease, Akademski pevski zbor pa bo odpel nekaj pesmi iz svojega repertoarja.       
 
Vljudno vabljeni!
 

sobota, 8. maj 2010 Študentje UP FAMNIT na PRIMATIJADI

V času od 29.4.2010 do 04.05.2010 je v Budvi, Črna Gora potekala Primatijada. Gre za mednarodno tekmovanje, ki se že vrsto let odvija na področju matematike, računalništva, biologije, kemije, fizike ter drugih naravoslovnih ved in v športnih disciplinah. Tekmovanja se je udeležila tudi skupina študentov iz UP FAMNIT. Športniki so se pomerili v košarki, odbojki, šahu in pikadu. Ostali študentje so s projektnimi nalogami sodelovali na področju matematike, računalništva in biologije.

Osvojili so naslednje nagrade:

Matematika:

 • Nastja Cepak, 2. letnik, smer Matematika - 1. mesto
 • Vida Maksimović in Marija Jurkovič, 2. letnik, smer matematika - 2. mesto

Računalništvo:

 • Jernej Štrasner, 1. letnik, smer Računalništvo in informatika – 1. mesto
 • Aleksandar Tošić in Duško Topić, 2. letnik, smer računalništvo – 2. mesto

Biologija:

 • Sandra Hasić, 2. letnik, smer Biodiverziteta – 2. mesto

Primatijade v Budvi so se udeležili tudi profesorji UP FAMNI doc. dr. Branko Kavšek, izr. prof.dr. Bojan Kuzma in doc. dr. Elena Varljen Bužan ter sodelovali v komisiji za ocenjevanje projektnih nalog.

Vsem zmagovalcem iskrene čestitke!

Utrinke s prireditve si lahko ogledate tukaj.


četrtek, 6. maj 2010 Prireditev Cvetoča Čista desetka 2010

12. maja 2010 UŠZP organizira prireditev Cvetoča Čista desetka. Več informacij o dogodku si preberite tukaj.


sreda, 21. april 2010 MEDNARODNA KONFERENCA "EKONOMIKA ZDRAVSTVA IN MATEMATIKA"

Mednarodna konferenca »Ekonomika zdravstva in matematika«, ki jo Inštitut za ekonomska raziskovanja organizira v sodelovanju s Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, Univerza na Primorskem, bo potekala v Kopru med 2. in 4. majem 2010. Vabilo in program konference ter ostale informacije so dostopne tukaj

Prijava

Število udeležencev je omejeno, prijave sprejemamo do 27. aprila 2010.

Nekaj praktičnih informacij glede nastanitev:

(5 minut hoje do FAMNIT-a)
(hostel, neposredno pred FAMNIT-om)
(15 minut hoje do FAMNIT-a)
Vljudno vabljeni!
 
S spoštovanjem,
prof. dr. Dragan Marušič, dekan UP FAMNIT, Koper
dr. Boris Majcen, direktor, Inštitut za ekonomska raziskovanja, Ljubljana
 

  

INTERNATIONAL CONFERENCE "APPLIED HEALTH ECONOMICS AND MATHEMATICS"

International conference on Applied Health Economics and Mathematics, organized
by the Institute for Economic Research and Faculty of Mathematics, Natural Sciences and Information Technologies (FAMNIT) - University of Primorska, will take place in Koper, on May 2nd – 4th, 2010. Invitation with the conference programme and other information you will find here.

Registration

Number of participants is limited. Registration deadline is 27th April 2010.

Some practical information:

The conference will be held in Koper, at the Faculty of Mathematics, Natural Sciences and Information Technologies (FAMNIT). Please check the following links to find some information on the acommodation possibilities:
(5 minutes walk to FAMNIT)
(student home, a minute walk to FAMNIT)
(15 minutes walk to FAMNIT)
Best regards,
Prof. Dragan Marušič, Dean UP FAMNIT, Koper
Boris Majcen, PhD, Director, Institute for Economic Research, Ljubljana

 


torek, 20. april 2010 FAMNIT vključen v študentski knjižni festival

FAMNIT je vključen v projekt »Spirala – študentski knjižni festival«, ki ga prireja Resor za kulturo Študentske organizacije Univerze na Primorskem v sodelovanju z društvom H-um. Projekt bo potekal od torka, 20. aprila, do petka, 23. aprila, ki je razglašen za svetovni dan knjige.

Štiridnevno dogajanje bo imelo svoje jedro na Titovem trgu v Kopru, kjer bo med 10.00 in 19.00 uro postavljenih deset stojnic z vsebino, ki je tako ali drugače povezana s knjigo. Predstavile se bodo različne založbe, knjigarne in knjižnice. Ena stojnica bo posvečena tudi deljenju brezplačnih knjig z naslovom »Študentsko organiziranje v Sloveniji«, ki jih je izdala Študentska organizacija Slovenije (ŠOS). Dogajanje na trgu bodo popestrili žonglerji, ki bodo postavljeni na vseh glavnih vhodih na trg (iz Kidričeve ulice, iz Čevljarske ulice in iz smeri trga Brolo).

V okviru projekta bo omogočena tudi izposoja knjig; na Titovem trgu bo postavljena bralnica na odprtem (na trgu bodo postavljeni stoli, mizice in ležalniki), kjer bodo lahko obiskovalci pregledali, prebrali ali zgolj prelistali izposojene knjige. Eden ključnih elementov festivala pa bo akcija »Pusti in vzemi: premikajoča beseda«. Mestna knjižnica Izola, Mestna knjižnica Piran in Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper so namreč donirale knjige, ki bodo brezplačno dostopne na Titovem trgu (osrednje prizorišče), pred Fakulteto za management Koper (Cankarjeva 5, Koper), Fakulteto za humanistične študije Koper (Titov trg 5, Koper), Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (Glagoljaška 8, Koper) in Pedagoško fakulteto Koper (Cankarjeva 5, Koper).

Z akcijo želijo organizatorji študente spodbuditi k zamenjavi svojih starih knjig za »nove«.

V četrtek, 22. aprila, ob 17.00 bodo ponudili vsem študentom brezplačen ogled filma Alica v čudežni deželi v Art kinu Odeon v Izoli. Alica v čudežni deželi pod režijo Tima Burtona je najnovejša filmska adaptacija ene najbolj priljubljenih mladinskih zgodb vseh časov, mešanica med igranim in animiranim filmom je obenem tudi najbolj razkošna in čudaška.

V četrtek ob 19.00 se bo projekt Spirala križal s projektom Sinaptični prenosi. Kljub temu, da se tematiki projektov razlikujeta, bo večerno dogajanje prijetno zaokrožilo dnevni program na Titovem trgu ter ogled filma v Art kinu Odeon. Obiskovalce bodo povabili že tretjič v izolski prostor KT1, kjer bodo lahko prisluhnili Freeversu in Splinterhousu, dvema mladima nadobudnima DJ-jema.

Najbolj pestro bo v petek, 23. aprila, na svetovni dan knjige. Poleg že naštetih dogajanj bo skupina »Pravljice bravljice« ob 9.30, 12.00 in 15.00 prebirala pravljice, ki bodo začinjene s svojevrstnim stilističnim in scenografskim nastopom. Na ogled bodo povabili tudi vrtce in osnovne šole, saj želijo v projekt vključiti tudi mlajše občinstvo. Projekt bo zaokrožen z okroglo mizo na temo izdajanja knjig v Sloveniji, ki bo potekala v prostorih Fakultete za humanistične študije ob 17.00.

Vljudno vabljeni!


Več informacij in izjave:
Maša Martić,
sekretarka za kulturo ŠOUP
GSM: 040 626 699
e-mail: masa.martic@soup.si

 


ponedeljek, 19. april 2010 Obvestilo o štipendijah MEXT japonske vlade

Obvestilo o štipendijah MEXT 2011

Objavljeni so razpisi za štipendije MEXT za podiplomski raziskovalni študij. Vse, ki jih štipendije zanimajo, vabimo, da si na spletni strani Veleposlaništva Japonske ogledajo podrobnejše informacije razpisa in dokumente za prijavo.

Announcement of MEXT 2011 Scholarships

MEXT government scholarships for graduate research studies have been announced. We invite all students who are interested in these scholarship to take a look at the detailed information and application documents that are posted on our website.


Mojca Kodrič
Veleposlaništvo Japonske / Embassy of Japan in Ljubljana
Trg republike 3/XI
1000 Ljubljana
Tel: 1/200 82 82
Fax: 1/251 18 22


sreda, 14. april 2010 Vabilo na Eko konferenco

Pri društvu Planet Zemlja v sodelovanju z Agencijo Republike Slovenije za okolje in pisarno Evropskega parlamenta med 22. in 23. aprilom v hotelu MONS organiziramo brezplačen dvodnevni dogodek, imenovan Eko konferenca, s katerim želimo širši javnosti približati tematiko okoljevarstva in dobre prakse, hkrati pa predstaviti konkretne načine, kako lahko vsak posameznik skrbi za okolje.

V teh dveh dneh se bodo tako zvrstila predavanja strokovnjakov z različnih področij, med drugim prof. dr. Lučke Kajfež Bogataj, prof. dr. Jožeta Mencingerja, predstavnika  generalnega dirktorata Evropske 

komisije za okolje Marca Gasparinettija, konference pa se bo udeležil tudi minister za okolje in prostor dr. Roko Žarnić, svoje misli na tematiko okoljevarstva pa bodo z udeleženci delili še mnogi drugi.

Na konferenci bodo predstavljene različne tematike, od okoljskega izobraževanja, prometa, energetike, energetsko varčne gradnje do ureditev na območju Slovenije in EU ter odpadkov in ravnanja z njimi. 

Udeležite se lahko vseh predavanj ali samo tistih, ki vas posebej zanimajo

Ker je namen organizacije tega dogodka ravno približevanje tovrstnih tem širši publiki, je dogodek BREZPLAČEN. Število mest je omejeno, zato prosimo za PRIJAVO na dogodek, ki jo lahko izvedete preko naslova http://eko-konferenca.org/1/prijava-na-konferenco.aspx.

Upamo, da se boste konference udeležili in tako pridobili nova znanja, ki vam bodo koristila tudi v prihodnje, predvsem pri odločanju za tisto, kar je najbolj prijazno do našega planeta. Več informacij 

najdete v priloženem programu in na spletni strani www.eko-konferenca.org.

Program si lahko ogledate tu.

Vljudno vabljeni!

Društvo Planet Zemlja

 

 


torek, 13. april 2010 Vabilo k sodelovanju na razpisu za razvoj aplikacij Android

Si.mobil kot prvi slovenski operater spodbuja k razvoju aplikacij za platformo Android. Najboljše aplikacije bodo nagradil in jih podprli pri vstopu na trg.
 
Študente vabijo k sodelovanju pri razvoju izvirne aplikacije, ki bo zanimiva za čim širši krog slovenskih uporabnikov in bo učinkovito združevala vse prednosti, ki jih nudi platforma Android in dani pametni telefon. Podrobnosti razpisa so zbrane na spletni strani www.simobil.si/android, kjer interesenti lahko oddajo svojo prijavo.
 
Prijave bodo zbirali do 14. maja 2010. Izbor najboljših aplikacij bo pripravila strokovna žirija, ki bo do 28. maja 2010 objavila zmagovalce razpisa.
 
Vabljeni k sodelovanju!
 

petek, 2. april 2010 Dodatni razpis za Erasmus praktično usposabljanje študentov v letu 2009/10

Študente UP FAMNIT obveščamo o dodatnem razpisu za praktično usposabljanje študentov v okviru programa Evropske komisije vseživljenjsko učenje Erasmus v študijskem letu 2009/10.

Besedilo razpisa s podrobnimi informacijami.

Prijavni obrazec.

Razpis se zaključi 14. aprila 2010.

Dodatne informacijepodstran1 in podstran2 o Erasmus izmenjavah.

Kontakt: Marija Zidar, Erasmus koordinator UP FAMNIT: marija.zidar@upr.si


četrtek, 1. april 2010 Informacijski paketi za nacionalno mobilnost 2010/11 UL, UM in UP

Študente obveščamo, da so objavljeni informacijski paketi za nacionalno mobilnost Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem za študijsko leto 2010/11.
 
Na razpis za nacionalno mobilnost se lahko prijavi študent, ki:
-je zaključil najmanj prvi letnik dodiplomskega študija;
-bo imel v času študija na drugi univerzi status rednega študenta.
 
Več informacij o prijavi je dostopnih na spletni strani UP, na naslovu:
 
 
Vabljeni k ogledu razpisa in prijavi!
 

sreda, 31. marec 2010 Brezplačen ogled gledališke predstave Tri sestre za študente

Gledališče Koper ponuja vsem študentom Univerze na Primorskem ter vodstvu in zaposlenim na univerzi brezplačen ogled gledališke predstave Tri sestre Antona Pavloviča Čehova.

Predstava bo v torek, 6. aprila 2010, ob 18.00 uri v Gledališču Koper (Verdijeva ulica 3, Koper).

O vsebini:

Tri sestre, verjetno najpopolnejša Čehovova drama, uprizarja samotna bitja, pijana od spominov in sanjajoča o prihodnosti. Njihovo sedanjost drobita preteklost in prihodnost; to je vmesni čas, čas, v katerem so izpostavljena in v katerem je vrnitev v izgubljeno »domovino« edini cilj. Vzgojene v svetovljanskem duhu Moskve, ki se v drami vzpostavlja kot metafora želje, so obsojene na to, da bodo obtičale v zakotnem podeželju, do katerega gojijo občutek vzvišenosti, preostanek nekdaj varnega aristokratskega življenja pa ohranjajo le njihovi obredni obiski, srečevanja v gostoljubni hiši in pomenki ob čaju in pecivu. Prepad med pritlehno realnostjo in nedoseženimi željami, med resničnostjo in videzom je globok, posledice ujetosti krute in vsaka streznitev bolj groba. Vpetost v preteklost, vezano na simbolno podobo Moskve, porodi tudi spoznanje, da sestre pravzaprav vnaprej vedo, da se njihovo hrepenenje ne bo uresničilo. Hrepenenje zato ostaja edini način, kako vzpostaviti in ohraniti napetost, ki jim pomaga preživeti sivino vsakdana, njihova nemoč pa je morda prav tisto, kar sestre približa tudi sodobnemu gledalcu; tolažijo nas v prepričanju, da tudi mi sami nismo tako osamljeni v želji po boljšem, drugačnem življenju.

Uprizoritev Treh sester na odru Gledališča Koper je sedemnajsta postavitev te drame na slovenskih odrih po letu 1925, režija Jake Ivanca pa znova obeta izrazito avtorsko branje in uprizoritev, ki se sprehaja med filmom in gledališčem, raziskuje možnosti projekcij znotraj gledališkega prostora in tako išče stike med spominom, željo in realnostjo.

Več informacij o predstavi najdete na spletni strani Gledališča Koper.

 

Vabljeni!


torek, 30. marec 2010 Tudi Famnitovi študenti v akciji Očistimo Slovenijo - VABILO

17. aprila 2010 bo v Sloveniji organizirana največja prostovoljna okoljska akcija v zgodovini Slovenije.

Prostovoljci bodo do pomladi po vsej Sloveniji iskali divja odlagališča in jih locirali na zemljevidu, spomladi pa bodo s čistilno akcijo ta divja odlagališča tudi očistili komunalnih odpadkov. Poleg tega bodo očistili tudi okolice šol, vrtcev, naselij in sprehajalnih poti.

Akcija se bo zaključila z zabavnimi dogodki v treh večjih mestnih središčih, namenjenimi vsem sodelujočim in širše.

K sodelovanju v akciji vabimo tudi VSE ŠTUDENTE UP FAMNIT.

Ker se prijavljajo organizirane skupine, vas vabimo, da se k čistilni skupini UP FAMNIT prijavite do prihodnjega ponedeljka, 5. aprila 2010. Čistilna akcija za študente Famnit bo potekala v Kopru oz. bližnji okolici, podrobnosti sporočimo naknadno.

Prijave do 5. aprila sprejemamo po elektronski pošti na: informator@famnit.upr.si (ime, priimek, letnik, smer študija).

Cilji projekta:

1. 17. aprila 2010 združiti 200.000 prostovoljcev in izpeljati največjo okoljsko akcijo v Sloveniji doslej,
2. izdelati prvi digitalni register in nacionalni zemljevid z lokacijami čim večjega števila divjih odlagališč,
3. odstraniti najmanj 20.000 ton ilegalno odvrženih odpadkov,
4. združiti vse ekološke akcije, ki potekajo v spomladanskem času na en datum in s skupnim namenom,
5. ozaveščanje in izobraževanje o izboljšanju odnosa do ravnanja z odpadki.

Več o projektu si lahko preberete tudi na spletni strani Ocistimo.si

Vabljeni!


ponedeljek, 29. marec 2010 Začetek srednješolskega tekmovanja iz računalništva in informatike

Institut Jožef Stefan je 27. 3. 2010 gostil že peto srednješolsko tekmovanje iz računalništva in informatike. S tekmovanjem želijo organizatorji promovirati znanja iz programiranja, vzpodbuditi zanimanje dijakov za študij računalništva ter odkrivati  in spodbujati nadarjene mlade. Tekmovanje pripravljata CT3 in društvo ACM, ki delujeta v  okviru instituta.  Poleg Centra za prenos znanja na področju informacijskih tehnologij (CT3) in društva ACM (Association for Computing Machinery) Slovenija pri projektu sodelujejo še ljubljanska fakulteta za matematiko in fiziko ter za računalništvo in informatiko, mariborska fakulteta za  elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem.  

Tekmovanje poteka v treh težavnostnih skupinah, dijaki pa se lahko prijavijo v katerokoli od  teh treh skupin ne glede na to, kateri letnik srednje šole obiskujejo. Pogoj za udeležbo pa je uspešna udeležba na šolskem tekmovanju, ki so ga izvedli 29. januarja.

Poleg osnovnega programerskega tekmovanja bodo potekala še tekmovanje programov -  Tarok, tekmovanje v izdelavi spletnih aplikacij in tekmovanje v izobraževalnih video posnetkih. Skupno je prijavljenih že 230 dijakov.  S srednješolskim tekmovanjem želijo organizatorji navdušiti mlade za računalniški svet in  jim ponuditi možnosti za lasten razvoj na tem področju. S tekmovanjem spodbujajo razvoj  in uporabnost novih računalniških tehnologij med mladimi.
 


ponedeljek, 29. marec 2010 Razpis "Odklenimo vrata jezikov"

Študentke in študente vabimo v LONDON, na konferenco “Unlocking the gates of languages - Odklenimo vrata jezikov”, 15/16 April 2010

Verjamete v večjezičnost in poznate cilje, ki si jih Evropa postavlja z učenjem jezikov in poznavanjem kultur? Želite sodelovati v živi razpravi o jezikih v Evropi? Ste pripravljeni v sodelovanju s študentkami in študenti drugih držav oblikovati mladi forum na temo o večjezičnosti? Imate drzne, vendar uresničljive predloge za uveljavljanje večjezičnosti na univerzah EU? Lahko pišete in komunicirate v angleščini?

Vabljeni na razpis za najboljši prispevek z naslovom

Odklenimo vrata jezikom - Unlocking the gates to languages

Prispevek na to temo, 4000 - 5000 znakov s presledki v angleškem jeziku pošljite do srede, 31. marca 2010 na naslov referat@fhs.upr.si in oddajte v natisnjeni obliki pri Darji Mahne, v dekanatu UP FHŠ. V kuverti z geslom naj bo besedilo prispevka, v posebni kuverti z istim geslom pa ime in priimek avtorja / avtorice.

Komisija Oddelka za uporabno jezikoslovje bo ocenila vaše prispevke, najboljše pisce povabila na razgovor, avtor ali avtorica zmagovalnega prispevka bo na stroške angleškega organizatorja spremljal/-la prof. dr. Lucijo Čok na konferenco v London, 14 in 15. aprila 2010. Več na spletnem naslovu: http://www.letpp.eu/conference.

Veselimo se vašega sodelovanja!

Prof. dr. Lucija Čok
Predstojnica Oddelka za uporabno jezikoslovje

UP Fakulteta za humanistične študije 


sreda, 24. marec 2010 Predavanje za študente 1. in 2. letnika Biodiverzitete

četrtek, 1. aprila ob 18.30 uri bo v Veliki predavalnici na UP FAMNIT potekalo na predavanje doc. dr. Boštjana Surine z naslovom:

"Po sledeh prokletijske volčice do najvišjega vrha albanskih Alp".


Predavanje je namenjeno predvsem študentom 1. in 2. letnika Biodiverzitete na UP FAMNIT, primerno pa je tudi za druge, ki jih zanima naravoslovna tematika v teh še vedno odročnih krajih.


Predavatelj bo prikazal floristične in biogeografske znamenitosti Prokletij, njihovo izjemno visoko stopnjo endemizma in bogato biotsko pestrost. Posebej bo izpostavil nekatere taksonomske, filogenetske in filogeografske probleme Prokletij in Balkanskega polotoka sploh ter osebne izkušnje gornika v Prokletijah.


Vabljeni!


sreda, 24. marec 2010 Študentje UP FAMNIT uspešno sodelovali na tekmovanju revije ACM Queue

Študentje UP FAMNIT Aleksandar Tošić, Simon Mezgec in Aleš Horvat so pred nedavnim uspešno sodelovali na tekmovanju revije ACM Queue, ki ga je organizirala po zgledu ICPC (International Collegiate Programming Contest). V okviru tekmovanja se igralcem predstavi določeno igro in njena pravila, nato tekmovalci sprogramirajo igralca za to igro, ki nato tekmuje proti ostalim tekmovalcem.

ACM (Association for Computing Machinery) je poleg IEEE ena izmed dveh najpomembnejši računalniških organizacij na svetu. ACM zagotavlja vire, ki spodbujajo razvoj računalništva kot vede in stroke. Ima najpomembnejšo digitalno knjižnico za področje računalništva na svetu in svojim članom ter računalniški stroki zagotavlja vrhunske publikacije, konference in vire. Tudi kurikulum študijskega programa Računalništvo in informatika na UP FAMNIT je zasnovan po smernicah ACM.

Čestitke!


sreda, 24. marec 2010 Poletne šole Univerze Eötvös Loránd na Madžarskem

Univerza Eötvös Loránd na Madžarskem (ESU 2010) vabi na svoje poletne šole, ki jih bo organizirala med 
12. in 23. julijem 2010.

Splošni rok prijave je 12. julij 2010.

Več informacij o poletnih šolah v priponki.

Elektronske prijave in dodatne informacije: http://www.elte.hu/en/esu2010

 


torek, 23. marec 2010 Vabilo k sodelovanju pri projektu Zmagovalni izziv

SAŠA inkubator, mrežni podjetniški inkubator Savinjsko – šaleške regije, v sodelovanju s podjetji ter organizacijami iz regije, razvija projekt Zmagovalni izziv.
 
S projektom želijo povezati regijsko gospodarstvo ter bodoče perspektivne kadre. S podjetji in organizacijami so že razvili izzive, ki jih bodo lahko reševali študentje oz. študentski timi. Vljudno vabijo vse zainteresirane študente iz SAŠA regije, ki želijo sodelovati pri projektu, da si o projektu preberejo na spletni strani www.sasa-inkubator.si pod rubriko "Zmagovalni izziv", kjer so tudi objavljeni izzivi.
 
Za vse dodatne informacijo so vam na voljo na naslovu: petra.sitar@sasa-inkubator.si ali tel.št. 03 899 61 90.

ponedeljek, 22. marec 2010 Dodaten razpis za mobilnost študentov za študij

V okviru programa Slovenskega štipendijskega sklada SI0034 iz Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma Univerza na Primorskem objavlja:

DODATEN RAZPIS ZA MOBILNOST ZA ŠTUDIJ v letu 2010.
 

Celotno besedilo razpisa v priponki.

Prijavnica na razpis.


sobota, 20. marec 2010 Fakultetno tekmovanje v programiranju

Vabimo vas, da se udeležite tekmovanja v programiranju, ki ga organizira študentski svet UP FAMNIT.

Na http://bataljanavale.famnit.upr.si najdete opis in pravila tekmovanja. Tekmovanje bo potekalo od 26.3.2010 do vključno 26.4.2010. Na tekmovanje se prijavite tako, da se prijavite na e-učilnico na sledečem naslovu: https://e.famnit.upr.si/course/view.php?id=285

Rok za prijavo je 26.3.2010, ko bo tekmovanje začelo potekati.

Poleg tega bomo v ponedeljek 22.3.2010 ob 18:45 v veliki predavalnici predstavili samo igro in pravila tudi ustno.

Zmagovalce čakajo zanimive nagrade, med katerimi je tudi netbook.

Za vse dodatne informacije se obrnite na Tinete v kabinetu ali pa pridite v ponedeljek na predstavitev.

četrtek, 4. marec 2010 Vabilo na študentsko tekmovanje PRIMATIJADA

Kaj je PRIMATIJADA?

PRIMATIJADA je tekmovanje, ki se že vrsto let odvija na področju matematike, računalništva, biologije, kemije, fizike ter drugih naravoslovnih ved in v športnih disciplinah. Letno se ga udeleži približno med 1500 in 2000 študentov iz vseh držav Balkana, ki na PRIMATIJADI predstavijo svoje izdelke (projektne in druge naloge).
 
Letošnja PRIMATIJADA bo potekala od 29. aprila do 4. maja v Budvi.
 
Kdo organizira PRIMATIJADO?
Letošnjo PRIMATIJADO organizira Fakulteto za fiziko iz Beograda.
 
Letos se bomo PRIMATIJADE udeležili tudi študenti in profesorji UP FAMNIT!
 
Kako se »prijavim« na PRIMATIJADO?
Študenti, ki se želijo udeležiti PRIMATIJADE morajo izdelati projektno nalogo na določenem vsebinskem področju ter jo v predstaviti na letošnji PRIMATIJADI v Budvi. Projektne naloge in predstavitve so lahko v slovenščini, angleščini, srbščini, hrvaščini. Izbira jezika je odločitev posameznega študenta. Študent lahko pripravi nalogo sam ali v paru. 
Prijavijo se lahko študenti dodiplomskih in podiplomskih študijskih programov.
 
Do kdaj moram oddati prijavo (projektno nalogo)?
Rok za prijavo na tekmovanje je petek, 12. marec 2010 do 12. ure. Prijavo pošljite na e-naslov:
olga.kaljada@gmail.com. UP FAMNIT mora organizatorju PRIMATIJADE dostaviti projektne naloge do 20. aprila.
 
Kdo mi lahko pomaga (me usmerja) pri pripravi projektne naloge?
Za pomoč in svetovanje so na voljo profesorji in asistenti UP FAMNIT. V kolikor ima študent že pripravljen projekt ali nalogo, se lahko prijavi na tekmovanje tudi s tem projektom/nalogo.
 
 
Vse študente vabimo k udeležbi na PRIMATIJADI!
 
 
Dodatne informacije:
Olga Kaljada
 

sreda, 3. marec 2010 Nadaljevalni tečaj slovenskega jezika na FHŠ: rok prijave podaljšan do 5. 3.

 Center za slovenski jezik in kulturo Fakultete za humanistične študije Koper

Univerze na Primorskem

 
vabi 
 
k vpisu v 60-urni nadaljevalni tečaj slovenskega jezika kot tujega/drugega jezika (ravni B1, B2 po Evropskem jezikovnem portfoliju), ki se bo na Fakulteti za humanistične študije Koper (Titov trg 5, 6000 Koper) odvijal v poletnem semestru 2009/10. 
 
Tečaji slovenskega jezika kot tujega/drugega jezika so namenjeni rednim tujim študentom Univerze na Primorskem, izrednim tujim študentom Univerze na Primorskem, študentom na izmenjavi Erasmus in drugim.
 
Tečaj se bo izvedel ob najmanj desetih prijavljenih.
 
Rok za prijavo je podaljšan do petka, 5. 3. 2010.
 
O točnem začetku tečaja in urniku bodo prijavljeni obveščeni po e-pošti.
 
CENA TEČAJA: 210 EUR.
 
VPIS
Udeleženci se najprej prijavijo na elektronski naslov: vladka.tucovic@guest.arnes.si.
DODATNE INFORMACIJE
Fakulteta za humanistične študije Koper
Titov trg 5
6000 Koper
Tel.: 05 663 77 40, 663 86 10
 
 

sreda, 3. marec 2010 Južnoameriški poslovni forum SABF - vabilo študentom

Južnoameriški poslovni forum (South American Business Forum), ki se vsako leto odvija v Buenos Airesu v Argentini med 6. in 8. avgustoom, vabi študente k oddaji esejev na letošnjo temo:  "Boosting Our Actions in the New Decade". Kandidati lahko eseje oddajo do 9. maja 2010.

Več informacij v spodnjem sporočilu (v angleškem jeziku), kjer najdete tudi ustrezne kontakte.


We would like to invite the students of University of Primorska to be part of the sixth edition of the South American Business Forum (SABF). This is a forum organized entirely by students of Instituto Tecnológico de Buenos Aires (ITBA), which annually takes place in Buenos Aires, Argentina. Events of similar characteristics, that have been periodically held in several countries around the world (USA, Switzerland, Germany) for more than 30 years, have inspired the creation and structure of the Forum.


The event consists in gathering 100 of the finest university students from all around the world – no matter their chosen course of studies – and 40 prominent international leaders from different areas during August 6th, 7th and 8th 2010. The idea is to generate a debate and an exchange of ideas concerning several South American issues. To attend this event, students must write an essay making reference to this year’s main theme: "Boosting Our Actions in the New Decade". Afterwards, they will be selected by an independent jury, composed by professors, business leaders and journalists. Applications can be sent in from January 20th until May 9th 2010.

This is an excellent opportunity for students to participate in an event where they will be in contact with present leaders of the institutional, business, political, economic and academic areas, as well as with students from around the world. This will rise an enriching dialogue and generate ideas that may contribute directly to the sustainable development of the region. Moreover, it is an experience in which the cultural exchange contributes to the students’ personal and professional growth.

During the previous editions of the SABF, we have had participants from other universities, such as Harvard University, London School of Economics and Universidad Autónoma de Madrid, among others. This year, we are willing to keep the same level of excellence and this is why we would like to invite you to be part of the event.

We hope that you will contact us and be willing to achieve, by working together, a good spread of the forum, so as to give your students the opportunity to participate in the event. We make use of diffusion e-mails and posters that could be sent to you. However, any other ways of spreading that you might find interesting or suitable are welcome. If you are not the one I should be in contact with, I would be very grateful if you could send this e-mail to the correct person.


For more information about the SABF, please visit our official web site: www.sabf.org.ar.

--
Juan Martín Maffi
Head of Student Relations
South American Business Forum
Cel: +54 (911) 6905 4632

Instituto Tecnológico de Buenos Aires
Av. Eduardo Madero 399 - (C1106ACD)
Ciudad de Buenos Aires - Argentina
www.sabf.org.ar 
 
 

 
 
 

 


petek, 26. februar 2010 Balkan Case Challenge 2010 - razpis

Mednarodno tekmovanje Balkan Case Challenge - Razpis 2010!


četrtek, 25. februar 2010 Vabilo k sodelovanju na natečaju za idejni osnutek plakata za prvi maj

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZZZS) vabi študente k sodelovanju na natečaju za idejni osnutek plakata za prvi maj.
 
ZZZS bo predloge sprejemala do vključno 15. 3. 2010 do 12. ure.
 
Več informacij najdete v priloženih dokumentih (dopis, plakat).
 
 

Referat za študente UP FAMNITponedeljek, 22. februar 2010 Tekmovanje Freshhh2010


Skupina MOL je mednarodno podjetje, ki deluje na področju naftne  in plinske industrije in vsako leto pripravi mednarodno internetno  tekmovanje študentov s področja naftno-plinske industrije Freshhh2010.
Tekmovanje je tehnično in podjetniško orientirano ter namenjeno  študentom s celotnega sveta, ki želijo brusiti svoje znanje in  podjetniški duh v kompleksni naftno-plinski industriji, kakor tudi  tistim, ki jim pridobivanje novega znanja preko zanimive in zabavne  igre prebudi tekmovalno žilico in interes.
Preko več stopenj udeleženci rešujejo kvizna vprašanja,  logične igre ter naloge in izzive vsakodnevne poslovne prakse.
Tekmovanje poteka preko interneta v angleškem jeziku razen zadnje  stopnje, ko se v živo pomerijo najboljše skupine, ki so povabljene  na »live finale« na Madžarsko.
Tekmujejo lahko študentje različnih profilov in interesov,  formirani v skupine treh študentov.
Udeležencem sodelovanje prinaša možnost pridobitve lepih nagrad, možnost sodelovanja v programu Growww  – program zaposlovanja mladih diplomantov ter na zabaven in  zanimiv način pridobitev oziroma poglobitev tehničnega in  podjetniškega znanja iz naftno-plinske industrije.
Rok prijave je 28. februar 2010! Prijava poteka preko spletne  strani: www.freshhh2010.net, kjer  lahko pridobite tudi vse ostale dodatne informacije, tudi o lanskem tekmovanju.


četrtek, 11. februar 2010 Erasmus praksa za študente RIN

Podjetje Sommercial Networks iz Berlina ponuja možnost prakse na področju internetnih storitev prek programa Erasmus.

Pogoji: najmanj 2. letnik Računalništva in informatike ter izvrstno znanje angleščine.

Ostali pogoji in več informacij o praksi v priponki 1 in priponki 2.

Dodatne informacije tudi: na marija.zidar@upr.si.


sreda, 10. februar 2010 Gostovanje priznanega matematika prof. Muzychuka

 V času od 18 do 24 februarja 2010 bo na UP FAMNIT gostoval prof. Michael Muzychuk, v svetovnih strokovnih krogih priznan znanstvenik s področja asociativnih shem. 

 
Na fakulteti bo izvedel predavanja s področja asociativnih shem in aplikacijo le-teh v diskretni matematiki
 
Predavanja so namenjena dodiplomskim in podiplomskim študentom kot tudi raziskovalcem in drugim znanstvenikom, ki se raziskovalno ukvarjajo s področjem algebraične kombinatorike. 
 
Predavanja bodo potekala na UP FAMNIT, Glagoljaška 8, 6000 Koper po spodaj navedenih terminih.
 • 18.2.2010    11:00 -12:30      Mala predavalnica
 • 19.2.2010    11:00 -12:30      Mala predavalnica
 • 23.2.2010    11:00 -12:30      Mala predavalnica
 • 24.2.2010    11:00 -12:30      Mala predavalnica
 
Študenti dodiplomskih, magistrskih in doktorskih študijskih programov UP FAMNIT s področja matematike so na predavanja povabljeni s ciljem pridobiti znanje, ki ga znotraj študija matematike za področje asociativnih shem doslej niso imeli možnosti pridobiti.
 
Za dodatne informacije se obrnite na kontaktni naslov:
manca.drobne@upr.si, tel: 05 61 17 574
 
 
Vljudno vas vabimo, da se predavanj udeležite ter o tem obvestite vaše kolegice in kolege, ki bi jih tematika zanimala.
 
prof. dr. Dragan Marušič
dekan UP FAMNIT

torek, 9. februar 2010 Aktivnosti ŠOUP ob informativnih dnevih: informacije za dijake in študente

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) bo tudi letos ob informativnih dnevih, ki bodo potekali 12. in 13. februarja 2010, informirala bodoče študente. Na podlagi dosedanjih izkušenj se je izkazalo, da se večina dijakov že pred informativnimi dnevi poslužuje spleta za brskanje po ključnih informacijah o študiju in življenju izven predavalnic. Tako so v dneh pred informativnimi dnevi preuredili spletno stran ŠOUP (www.soup.si) in izpostavili nekaj ključnih informacij, po katerih dijaki najpogosteje sprašujejo: 
 
 • ključne informacije o vseh fakultetah, članicah Univerze na Primorskem (UP) z razpisanimi študijskimi programi,
 • predstavitev možnosti bivanja v študentskih in dijaških domovih z opisom brezplačne spletne posredovalnice študentskih sob MOJCIMER.SI,
 • področje subvencionirane študentske prehrane in
 • opis možnosti obštudijskega udejstvovanja študentov.
 
V sodelovanju s Primorskim svetovalnim središčem so vzpostavili dežurni telefon – dijakom bodo na voljo tel. št. 041 360 913 ali 05 63 00 337 in e-mail naslov info@primss.si.
 
Poleg spletnih aktivnosti, bodo na fakultetah, članicah UP, delili gradivo projekta MOJCIMER.SI z namenom, da bodoči študenti čim prej pridobijo informacije o ureditvi subvencioniranega študentskega bivanja, kjer je posebej na našem območju čutiti izrazito problematiko pomanjkanja študentskih ležišč.
 
ŠOUP je svoje aktivnosti in projekte predstavil tudi v publikaciji Vodnik po študijskih programih 2010/2011, katere izdajatelj je UP, delovanje ŠOUP pa bodo bodočim študentom predstavili tudi v okviru predstavitev posameznih študijskih programov na fakultetah UP. Poleg navedenega bodo med dijake razširili ključne informacije o študiju in obštudijskem življenju tudi preko drugih spletnih možnosti, kot jih ponuja npr. priljubljena spletna aplikacija Facebook. 
 
Dijakom ŠOUP priporoča, naj se na prihajajočih informativnih dnevih dobro informirajo o vseh vprašanjih, ki se dotikajo njihovega želenega študija.
 
Več informacij:
 
Dorian Markežič,
sekretar za visoko šolstvo in študentsko svetovanje
GSM: 031 395 909
 

 


sreda, 20. januar 2010 Informativni dan za mednarodni program Erasmus

Konec januarja bo UP objavila Razpis mednarodnega programa Erasmus študijskih izmenjav ter prakse v tujini 2009/2010. Razpis, na katerega se bo mogoče prijaviti do 23. februarja 2010, bo objavljen tudi na spletni strani UP FAMNIT.

Študente, ki se zanimajo za opravljanje dela študija ali prakse v tujini v okviru programa Erasmus, vabimo na informativni dan, ki bo potekal v ponedeljek, 25. januarja ob 9.30 v Mali predavalnici. Predstavili bomo program Erasmus in izmenjave, ki so mogoče za študente UP FAMNIT.

Vse zainteresirane študente vabimo, da se o programu predhodno informirajo tudi na spletni strani UP v okviru mednarodnih izmenjav.

Marija Zidar, Erasmus koordinatorka UP FAMNIT (marija.zidar@upr.si)

 

torek, 19. januar 2010 Brezplačna pravna pomoč za študente - Primorski pravni center ŠOUP

  

V okviru ŠOUP je z l. 2009/10  v Kopru pričel z delovanjem neprofitni zavod Primorski pravni center, njegovi cilji so:
 • nudenje brezplačne pravne pomoči uporabnikom,
 • zagotavljanje pravne pomoči potrošnikom,
 • izvajanje postopkov alternativnega reševanja sporov.
Pravno svetovanje je za študente brezplačno. V Pravnem centru se lahko oglasijo, če:
 • se znajdejo v težavah z najemodajalcem (pregled najemnih pogodb, zapleti z varščino, subvencionirano bivanje),
 • jim delodajalec ne izplača honorarja za delo (vsa problematika študentskega dela, avtorske pogodbe, "študentski" s.p., podjemna pogodba),
 • jih zanima karkoli o zdravstvenem zavarovanju (kako urediti zdravstveno zavarovanje ob "pavziranju" ali dopolnjenem 26. letu starosti, kako urediti dodatno zdravstveno  zavarovanje),
 • imajo vprašanje v zvezi s štipendijo (razlaga pravic iz Zoisove, kadrovskih in državnih štipendij, pregledovanje pogodb iz naslova štipendiranja),
 • imajo kakršnokoli pravno vprašanje v zvezi s študijem (vpis, ponavljanje, "pavziranje", izredni študij, prepis, prehod med programi, vzporedni študij),
 • jih zanima, katere socialne pravice imajo kot študentje (preživnina, družinska pokojnina, denarna socialna pomoč),
 • so študenti starši in jih zanima, katere pravice jim pripadajo (starševsko nadomestilo, očetovski dopust, otroški dodatek, pomoč ob rojstvu otroka, državna štipendija),
 • imajo spor, ki bi ga radi rešili na alternativen – miren način (mediacija). 

Več informacij: info@ppcenter.si; gsm: 040 900 399 

 Kontakti Pravnega centra so stalno objavljeni na spletni strani Famnit v rubriki Ob študiju na Študentskih straneh.


ponedeljek, 11. januar 2010 Podjetna Primorska - natečaj za najboljši načrt Primorske 2010

Univerzitetni inkubator Primorske letos že četrtič organizira natečaj Podjetna Primorska – natečaj za najboljši poslovni načrt Primorske 2010. 

Natečaj PODJETNA PRIMORSKA je usmerjen k vzpodbujanju nastanka novih, na nanju temelječih podjetij in prispeva k razvoju podjetništva v primorski regiji. Z letošnjim izvedenim natečajem dokazujemo, da uspešno sledimo našemu poslanstvu, saj povezujemo akademsko sfero z gospodarstvom, s ciljema vzpodbujanja podjetniške kulture in ustanavljanja novih na znanju temelječih podjetij z visoko dodano vrednostjo.

Rok oddaje je 16. februar 2010.

Več informacij na povezavi.