Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

ponedeljek, 30. december 2013 Praktična usposabljanja ali prostovoljna dela v tujini

Največja mednarodna študentska organizacija AIESEC vabi študente k prijavi na praktična usposabljanja ali prostovoljna dela v tujini.

AIESEC je globalna, nepolitična, neodvisna, izobraževalna ter neprofitna organizacija, vodena s strani študentov in mladih diplomantov. Je največja mednarodna študentska organizacija, ki omogoča mladim, da odkrijejo in razvijejo svoj vodstveni potencial za pozitiven učinek na družbo.

AIESEC študentom ponuja več različnih izkušenj v tujini. Prva in najpomembnejša dejavnost organizacije so profesionalne prakse, s katerimi lahko že med študijem pridobite praktični vpogled v delo v mednarodnem okolju. Na voljo so prakse s področja managementa, ekonomije in informacijskih tehnologij ter  trajajo najmanj 6 in največ 36 mesecev.

Z AIESECom se lahko udeležite tudi prostovoljnih del na projektih, ki imajo pozitiven učinek na razvoj družbe, omogočajo seznanitev z globalnimi problemi in odkrivanje rešitev za le-te. Skupaj z udeleženci iz ostalih držav lahko pripomorete k večji izobraženosti v tretjih državah, k ekološki ozaveščenosti,…  Prostovoljno delo v tujini traja najmanj 6 in največ 18 tednov.

Poleg zgoraj omenjenih izmenjav pa se lahko udeležite tudi izmenjave v AIESEC-ovi entiteti v tujini, in tako razvijete in nadgradite svoj vodstveni potencial z vodenjem mednarodnega team-a na področju izmenjav, kadrovanja, financ ali komunikacij.

Če si želite novih izzivov, novih izkušenj v tujini, prijateljstev širom po svetu, neskončno novih možnosti za odkrivanje sveta in neprecenljivih kompetenc v svojem življenjepisu, ne odlašajte in se prijavite na http://bit.ly/workabroad_prijava . Prijava je možna samo še do 4. januarja 2014.

Več informacij dobite na spletni strani: www.aiesec.si, facebook.com/aieseckoper ali pa pišite na: andreja.babic@aiesec.net.


torek, 24. december 2013 Ponudba za delo – Web Developer, Vodja IT

Podjetje Zeta Research S.r.l.  išče kandidata ali kandidatko za delovno mesto Web developer, Vodja IT.
Delovne naloge zajemajo razvijanje, upravljanje in vzdrževanje dinamičnih in novih spletnih strani, upravljanje s serverjem in DBMS.
Delovno mesto je v Trstu.

Zahtevana znanja:
Odlično poznavanje HTML in CSS,
Odlično poznavanje PHP,
Dobro poznavanje Javascript,
Poznavanje in razvoj mrežnih sistemov,
Upravljanje s serverjem,
Znanje objektno usmerjenega programiranja,
Poznavanje pattern,
Poznavanje DBMS (MySQL, SQL SERVER, PostgreSQL),
Odlično znanje angleškega in italijanskega jezika.

Zaželena znanja:
Sposobnost in pripravljenost dela na raziskovalnih projektih in na inovativnih tehnologijah,  Sposobnost razvoja mobilnih aplikacij (Android, iOS) - Poznavanje jQuery.

Prijavo z življenjepisom v italijanskem ali angleškem jeziku pošljite na e-naslov solideabaldas@zetaresearch.eu.


ponedeljek, 2. december 2013 FAMNIT-ovo Brucovanje 2013

Spoštovane študentke in študentje ter seveda brucke in bruci FAMNIT-a in zaposleni na UP FAMNIT in UP IAM!

Obveščamo vas, da v torek, 10.12.2013 ob 22h v Disco Planet Koper bo težko pričakovano FAMNIT-ovo Brucovanje 2013.

 
 
Ne zamudite nore zabave s skupino Rok'n'band. Bogate nagrade zagotavlja agencija Collegium.
 
Vstop prost za vse!

ŠS UP FAMNIT


ponedeljek, 25. november 2013 Vabilo na dogodek za tehnološke navdušence "Študent je car"

Vabljeni na dogodek za tehnološke navdušence "Študent je Car!",
ki bo potekal v četrtek, 5. decembra 2013, ob 11.30 uri,
v Veliki predavalnici UP FAMNIT.

Na dogodku bo študentom predstavljeno poslanstvo in dejavnosti Univerzitetnega inkubatorja,
tekmovanje ImagineCup in razvojna orodja za izdelavo aplikacij.

Prijave na dogodek zbiramo na naslovu:
http://www.eventbrite.co.uk/e/student-je-car-dogodek-za-tehnoloske-navdusence-koper-tickets-9509355739

Vabilo.pdf

Vabljeni, udeležba je brezplačna.


ponedeljek, 25. november 2013 Vabilo na predstavitev primera dobre prakse: podjetje Abelium d.o.o.

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske
vabi na predstavitev
»Primeri dobre prakse – podjetje Abelium« 

v torek, 26. novembra 2013 ob 15.00 uri

v Inkubacijski pisarni UIP v Kopru, Ferrarska 8 (objekt Ogrlica).

Podjetje Abelium d.o.o.  je mlado visokotehnološko podjetje, specializirano za izvajanje raziskav na področju zahtevnih problemov iz gospodarstva in industrije ter za razvoj znanj, standardov, tehnologij, orodij, modelov in rešitev. Razvijajo visokotehnološko programsko opremo, ki omogoča inovativne pametne rešitve na področjih analize velikih omrežij, optimizacij v logistiki, avtomatizacije procesov, e-izobraževanja ter e-zdravja (več o podjetju na www.abelium.eu).

So  prejemniki številnih priznanj za inovativnost, meddrugim dobitniki nagrade za najboljšo storitveno inovacijo v letu 2012 na 7. Slovenskem forumu inovacij (programska rešitev iOliva za merjenje kakovosti in količine letine oljčnega olja) in prejemniki nagrade za najboljšo inovativno storitev v oblaku na tekmovanju EuroCloud Slovenija 2012.

Na različnih razvojno-raziskovalnih projektih sodelujejo z uglednimi inštituti, fakultetami ter vodilnimi raziskovalci in strokovnjaki v slovenskem prostoru. Znanje pridobljeno v laboratorijih prenašajo v gospodarstvo in s tem v prakso. Kako to počnejo? Zakaj in kako se povezati z institucijami znanja? Kako od ideje do implementacije v prakso?

Odgovore na ta vprašanja in dobro prakso podjetja Abelium bo predstavil doc. dr. Boris HORVAT, direktor podjetja Abelium in znanstveni sodelavec na Inštitutu Andrej Marušič Univerze na Primorskem.

Predviden zaključek: ob 16.30 uri.

VSTOP PROST!

Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da se na dogodek prijavite: www.uip.si (Prijava na dogodek) ali preko e-pošte: info@uip.si  ali po tel. 05 611 79 50.


torek, 19. november 2013 Delavnica »Priprava na zaposlitveni razgovor«

Karierni center Univerze na Primorskem v okviru projekta ' Koraki do zaposlitve '
vabi na brezplačno karierno delavnico »PRIPRAVA NA ZAPOSLITVENI RAZGOVOR«,
ki bo v torek, 19. novembra 2013 ob 17.00 uri,
v prostorih ŠOUP, Gortanov trg 15, 6000 Koper.

Zaposlitveni razgovor je ključen v procesu izbora novega kadra, tako za delodajalca kot tudi za iskalca zaposlitve. Iskalci zaposlitve se soočajo z več težavami, največja med njimi je vsekakor neizkušenost in strah pred delodajalcem.

Da bi premagali strah in se tako bolje predstavili delodajalcu bodo na tokratnem srečanju predstavljene različne vrste zaposlitvenih razgovorov.

Predstavili bodo osebno pripravo in časovno planiranje zaposlitvenega razgovora ter vas seznanili s klasičnimi in nedovoljenimi vprašanji na zaposlitvenem razgovoru.

Udeleženci boste imeli priložnost opazovati oziroma aktivno sodelovati v simulaciji zaposlitvenega razgovora. Delavnico bo vodila Danijela Stojanović, strokovna sodelavka KCUP.

Vsebina delavnice:
- moč prvega vtisa
- vrste in faze zaposlitvenih razgovorov
- kako se pripraviti na razgovor
- klasična in nedovoljena vprašanja na razgovoru
- simulacija zaposlitvenega razgovora

Za udeležbo na delavnici se je potrebno predhodno najaviti na naslov info@kcup.si ali številki 030696228.

Število mest je omejeno, pohitite in si zagotovite udeležbo!

 


torek, 12. november 2013 Vabljeni k sodelovanju v raziskavi GUESSS

A ste že izpolnili vprašalnik vprašalnik mednarodne GUESS raziskave?

Če še niste, potem lahko to storite prek povezave:
https://stgallen.qualtrics.com/SE/?SID=SV_3EqJgP6JrBXaLe5
 

Mednarodna GUESS raziskava letos poteka v 34-ih državah sveta, vključujoč največje. Raziskavo na globalni ravni vodi Univerza ST. Gallen iz Švice. Letos raziskava poteka prvič tudi v Sloveniji, zato ne izgubite priložnosti in sodelujte v globalni raziskavi GUESSS (http://www.guesssurvey.org).


ponedeljek, 11. november 2013 Študentski podjetniški vikend

Med 22. in 24. novembrom 2013 bo v petih univerzah oz. visokošolskih središčih v Sloveniji sočasno potekal Študentski podejtniški vikend.

Namen usposabljanja je spodbuditi nastajanje inovativnih podjetniških idej, predvsem pa študentom predstaviti orodja, ki so v današnjem času ključna za podjetniško oziroma inovativno udejstvovanje, hkrati pa je tovrsten pristop pomemben za razvoj mehkih veščin, ki so danes nujne za njihov karierni razvoj.

Prijavijo se lahko vsi študentje, ki:
• so kreativni, zagnani in pripravljeni delati v timu,
• imajo podjetniške ambicije in ideje, ki bi jih radi uresničili ter,
• imajo znanje in bi radi postali del kreativnega startup tima.

Oblikovale se bodo interdisciplinarne ekipe, sestavljene iz študentov različnih fakultet, ki bodo tekmovale v tem, kdo bo v izjemno skoncentriranem času (v dveh ali treh dneh) ustvaril boljši prototip oziroma poslovni model podjetja, ki ga bodo skušali tudi preveriti na trgu. Za prijavo udeleženci ne potrebujejo podjetniške ideje, je pa zaželeno, saj je namen start-up vikenda tudi, da prijavitelji idej pritegnejo čim več drugih kompetentnih udeležencev v svojo ekipo. Torej sodelujejo lahko vsi, ki imajo poslovno idejo in jo želijo s pomočjo drugih udeležencev realizirati, prav tako pa vsi tisti, ki bi se radi priključili podjetniški ekipi.

Za prijavo ne potrebujete podjetniške ideje, je pa ta zaželena, saj je namen start-up vikenda tudi, da prijavitelji idej pritegnejo čim več drugih kompetentnih udeležencev v svojo ekipo. Torej sodelujete lahko vsi, ki imate poslovno idejo in jo želite s pomočjo drugih udeležencev realizirati, kot tudi vsi tisti, ki bi se radi priključili kateri izmed sodelujočih podjetniških ekip.

Število mest je omejeno, prijavite se lahko do torka, 19.11.2013.

Program, prijavnica in vse podrobnosti so na voljo na naslovu www.bit.ly/startupvikend.


sreda, 6. november 2013 Novica za podiplomske študente in raziskovalce ekologije in okoljskih ved, trajnostnega razvoja in varstva narave

2014 DIANET International school, Univerza v Trstu vabi na 10 dnevno šolo z naslovom »The role of Natural Heritage for the Sustainable Development of the Danube Region«, ki bo potekala od 22.3. - 31.3 2014 v Gorici, Italija. Namenjena je podiplomskim študentom in raziskovalcem ekologije in okoljskih ved, trajnostnega razvoja in varstva narave.

Omogočena je brezplačna udeležba, nastanitev in prehrana. Udeleženci si sami krijejo stroške prevoza.

Zaineresirani kandidati pošljete izpolnjeno prijavnico skupaj z Europass življenjepisom do 26. novembra 2013 v Sektor za mednarodno sodelovanje na naslov maja.vidmar@upr.si.

Prijava mora vsebovati:

Rok za prijavo je 26. november 2013.

Besedilo razpisa,

Brošura.

Dodatne informacije:

 • Sektor za mednarodno sodelovanje po e-pošti maja.vidmar@upr.si ali na tel. 05 61 17 527,

http://www.upr.si/index.php?page=news&item=5&id=2205


sreda, 6. november 2013 Gledališče Koper in UP vabita študentke in študente na ogled gledališke predstave


Drage študentke in študenti,

ob mednarodnem dnevu študentov, ki ga obeležujemo 17. novembra 2013, vas Gledališče Koper in Univerza na Primorskem vabita na ogled predstave Duška Premovića: INDIGO v izvedbi Gledališča Koper in Mestnega gledališča ljubljanskega, v kateri bodo

v torek, 12. novembra 2013, ob 20. uri,

nastopili igralci:
Ana: Jožica Avbelj
Bela: Ajda Toman
Zara: Rok Matek

Brezplačno vstopnico lahko z veljavno študentsko izkaznico prevzamete pri blagajni Gledališča Koper na Verdijevi ulici 3 vsak delovnik med 10. in 12. uro, torek in četrtek tudi med 15. in 17. uro ter eno uro pred predstavo.

Več o vsebini predstave si lahko preberete prek naslednje povezave: http://www.gledalisce-koper.si/index.php?page=predstava_single&item=29&id=1980 .

Prijazno vabljeni!

Katja Pegan                                                                                                
Direktorica                                                                                                
Gledališče Koper                                                                                         

prof. dr. Dragan Marušič
Rektor
Univerza na Primorskem


ponedeljek, 4. november 2013 Anketa o finančni in zavarovalniški pismenosti

Slovensko zavarovalno združenje se je v okviru Odbora za osveščanje potrošnikov in komuniciranje z javnostmi lotilo izvedbe raziskave o finančni in zavarovalniški pismenosti za splošno javnost v Republiki Sloveniji.

Za ta namen so pripravili anketni vprašalnik, ki se nahaja na povezavi: https://www.1ka.si/a/31907, dostopen je tudi preko bannerja na spletni strani www.zav-zdruzenje.si.

Po zaključku anketiranja bo pripravljeno končno poročilo raziskave, v katerem bo razkrito stanje finančne in zavarovalniške pismenosti Slovencev in objavljeno na spletni strani www.zav-zdruzenje.si.

Vljudno vabljenik izpolnjevanju ankete.


torek, 15. oktober 2013 Vabilo na Areno podjetništva

V sklopu največje sejemsko-izobraževalne prireditve Študentske arene, ki bo potekal od 22. do 24. oktobra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, bo ekipa Študentske Arene organizirala tridnevni podjetniški izziv - Arena podjetništva, k sodelovanju pa je vabljen prav vsak izmed študentov, z idejo ali brez nje, z znanjem ali brez specifičnega znanja, z izkušnjami ali brez izkušenj.

Namen projekta je povezati mlade s predstavniki zanimivih podjetij, jim ponuditi tridnevni brezplačni izobraževalni program, se družiti, spoznavati poglede ljudi, ki imajo veliko izkušenj iz različnih področij, ustvarjati nova poznanstva, ki lahko odprejo marsikatero novo delovno mesto, ter s tem izboljšati zaposljivost mladih.

LETAK

Več informacij dobite na:
http://www.dobimo.se/domov/
https://www.facebook.com/events/178275802363760


ponedeljek, 14. oktober 2013 Priznanja in nagrade Slovenskega zavarovalnega združenja za najboljša diplomska in podiplomska dela s področja zavarovalništva leta 2013

Slovensko zavarovalno združenje, g. i. z. se je z namenom, da spodbudi večji študijski interes za zavarovalništvo, odločilo za podeljevanje priznanj in nagrad za najboljša diplomska in podiplomska dela, ki obravnavajo zanimive teme za zavarovalništvo.

Informacije o razpisu so dostopne na spletni strani http://www.zav-zdruzenje.si/razpis-za-priznanja-in-nagrade-slovenskega-zavarovalnega-zdruzenja-za-najboljsa-dela-s-podrocja-zavarovalnistva-leta-2013/.

Rok za oddajo del je 31. januar 2014.

PRIJAVNICA

PRAVILNIK

LETAK

 


petek, 11. oktober 2013 Vabilo na Inavguracijsko predavanje študijskih programov Aplikativna kineziologija "Is Exercise good for the Brain?"

Vljudno vabljeni na inavguracijsko predavanje študijskih programov
Aplikativna kineziologija 1., 2. in 3. stopnje z naslovom:

»Is Exercise good for the Brain?«,
(Ali je vadba dobra za možgane?)

ki ga bo izvedel priznani strokovnjak prof. dr. Romain Meeusen.

Predavanje bo v torek, 15. oktobra 2013 ob 9.00 uri
v predavalnici TRAMONTANA na
UP FHŠ, Titov trg 5, Koper
.

Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.

..

KRATKA PREDSTAVITEV PREDAVANJ

Predavatelj bo predstavil pregled raziskav, ki so bile v zadnjih 20 letih izvedene na oddelku za fiziologijo človeka na Vrije Universiteit Brussel , ki raziskuje vpliv vadbe na delovanje možganov.
Predavanje se bo dotaknilo tematike akutnih in kroničnih odzivov kognitivnih procesov med gibalno športno aktivnostjo.
Koncentracije nevrotransmiterjev, kot so dopamin (DA), noradrenalin (NA) in serotonin (5-HT), se med vadbo povečujejo. Spremljanje sproščanja nevrotransmiterjev v različnih možganskih jedrih med vadbo s pomočjo mikrodialize je pokazalo, da se koncentracije DA , NA in 5-HT med vadbo občutno povišajo ter da trening zmanjša bazalne koncentracije nevrotransmiterjev. Hkratno spremljanje temperatur možganov, abdomna ter repa in sproščanja nevrotransmiterjev iz sprednjega hipotalamusa nam lahko da vpogled v možne vplive nevrotransmiterjev na termoregulacijo med vadbo. Opravljenih je bilo več študij, ki so s spreminjanjem koncentracije nevrotransmiterjev v možganih ugotavljale vpliv nevrotransmiterjev na zmogljivost pri vadbi.
Gibalna športna aktivnost lahko ohrani kognitivne funkcije pri starejši populaciji, spodbudi funkcionalno okrevanje po travmatičnih poškodbah centralnega živčnega sistema (CŽS) in povzroči nevrogenezo v odraslem CŽS. Nevrotrofični dejavnik možganskega izvora (BDNF; angl. brain-derived neurotrophic factor) je ključni dejavnik za spodbujanje plastičnosti, odvisne od izkušenj. Gre za nevrotrofin, ki deluje kot regulator preživetja, rasti in diferenciacije nevronov. Naredili smo več študij, v katerih smo preučevali učinke GŠA na nevrogenezo. GŠA poveča nevrogenezo, vendar, če jo izvajamo v onesnaženem okolju, se ti učinki zavrejo.

 PREDSTAVITEV PREDAVATELJA

Prof. dr. Romain Meeusen je vodja oddelka za človeško fiziologijo na Univerzi Vrije v Bruslju. Njegov raziskovalni interes je usmerjen v delovanje možganov pri gibalno/športni aktivnosti v zdravju in bolezni: raziskuje vpliv nevrotransmiterjev na človeško delovanje in vadbo. Njegov oddelek raziskuje predvsem sindrom pretreniranja z vidika možganov. Prof. dr. Romain je tudi prvi avtor izjave o pretreniranosti, ki jo je izdal Evropski koledž za športne znanosti, ECSS. Njegova zadnja dela so s področja termoregulacije, nevrogeneze ter kognicije v zdravja in bolezni. Poučuje fiziologijo vadbe in športne fizioterapije. Prof. dr. Romain je objavil več kot 380 člankov v strokovnih in znanstvenih revijah. Napisal je 18 knjig o športni fizioterapiji in predaval na več kot 730 domačih in mednarodnih konferencah. Bil je predsednik Belgijskega združenja za kineziologijo in bivši predsednik Belgijske federacije za športno fizioterapijo. Je član upravnega odbora ECSS in član upravnega odbora American College of Sports Medicine (ACSM). Leta 2009 je na Université Libre de Bruxelles prejel belgijski Francqui Chair na tematikovadba in možgani. Je vodja laboratorija za človeško sposobnost na Vrije Universiteit Brussel, kjer dela z več vrhunskimi športniki in znanstveniki iz Lotto Cycling Institute.


petek, 11. oktober 2013 Vabilo na tečaj o adheziji

Vabljeni na tečaj o adheziji, ki bo 2. in 3. decembra 2013, v hotelu Lovec, na Bledu.
Predavatelj bo dr. Kash Mittal iz ZDA. Dr. Mittal je mednarodno uveljavljen in priznan znanstvenik in strokovnjak na področjih adhezije in čiščenja površin.

Več dodatnih informacij lahko dobite na spletnem naslovu: http://www.adhesioncourse.si/index.htm ,
kjer se lahko tudi prijavite (v rubriki “Registration” pojdite na povezavo on-line registration ).

V priponki sta letak o tečaju in program tečaja.

.


sreda, 9. oktober 2013 Vabilo na 16. Čisto desetko

Univerzitetna športna zveza Primorska ter Resor za šport in študentsko rekreacijo ŠOUP
na Rektorjev dan, v sredo, 16.oktobra 2013 v novo prenovljeni Areni Bonifika,
pripravljata že tradicionalno 16. Čisto desetko!

Vsi študentje UP vabljeni, da se pomerite in zastopate barve svoje fakultete v 10 disciplinah.
Za vse udeležence bo poskrbljeno za hrano in pijačo, zabaval vas bo DJ, ves čas pa bo potekal spremljevalni program aerobike, zumbe, HIITburna, Fly-boxa in fitnesa! Za najbolj pridne pa tudi nagrade!

Discipline:

- košarka;
- odbojka;
- futsal;
- namizni tenis,
- keglanje;
- kalčeto (namizni nogomet);
- briškola;
- twister;
- pikado;
- štafeta v pretakanju bevande.

 

KDAJ: 16. oktober 2013 od 8.00 do 16.00 ure

KJE: Arena Bonifika, Koper

KOLIKO: Za imetnike rdeče kartice Zdrava Zabava je udeležba na dogodku brezplačna. Za vse študente neimetnike redeče kartice ZZ znaša udeležba na dogodku 5 EUR, ki jih namenjamo socialno ogroženim študentom (Študentski sklad).

OBVEZNA OPREMA: športna oprema in dobra volja

PRIJAVE: Info točka ŠOUP Koper. Predprijave se bodo pobirale na sedežu ŠOUP-a od 30.09.2013 do 15.10.2013

OPOMBA: registracija prijavljenih bo potekala od 08.00 do 09.00 na kraju dogodka

INFO: info@uszp.si , 051 692 100

iconPrijavnica Čista desetka 2013


petek, 4. oktober 2013 Uvodno druženje med študenti in zaposlenimi - BOWLING

ŠS UP FAMNIT organizira spoznavno srečanje, namenjeno brucom, obstoječim dodiplomskim in podiplomskim študentom ter zaposlenim fakultete. Srečanje bo potekalo v četrtek, 10. 10. 2013 med 20:00 in 23.00, v Planet tušu Koper .

Zbor bo ob 19.45 na bowlingu Planet tuša Koper.

 Za hrano in pijačo bo poskrbljeno!

Dodatne informacije na: studentski-svet@famnit.upr.si

Vljudno vabljeni!


Študentski pozdrav,
ŠS UP FAMNIT


sreda, 2. oktober 2013 Vabilo na javno tribuno ob projekciji filma "Pablova zima"

V prizadevanju za dvig kulture varnosti v Evropski uniji je Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu (EU-OSHA) razglasila 43. teden letošnjega leta za Evropski teden varnosti in zdravja pri delu 2013.

V okviru tega tedna vas Univerza na Primorskem v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
vabi na predvajanje dokumentarnega filma Pablova zima (»El Invierno de Pablo«),
španskega režiserja Chica Pereira z javno tribuno, 

ki bo v torek, 8.10.2013 s pričetkom ob 14. uri

v avli palače Armerija, Titov trg 4, Koper

Na DOK Leipzig 2012 (mednarodni festival dokumentarnih in animiranih filmov) je film prejel nagrado EU-OSHA za najboljši dokumentarec o problematiki delovnega okolja. Kratek povzetek vsebine filma :

"Gre za intimni portret naslovnega junaka, nekdanjega rudarja, sedaj pa upokojenega starega nergača, verižnega kadilca in cinika Pabla, ki z ženo živi v podeželskem mestecu v Španiji. Pablo ima za seboj že več srčnih infarktov, zato je prepričan, da živi na “sposojenem” času. Predvsem pa je prepričan, da bo živel dlje, če se bo uspešno izogibal zdravnikov. V kraju, kjer živi, je bil nekoč rudarski center, medtem ko danes okoliš nazaduje.  Tam živijo predvsem starejši ljudje, skupaj s Pablom, ki naniza  toliko  sarkastičnih  komentarjev, da je film  skoraj komedija, čeprav je prežet tudi z melanholijo redkih preživelih rudarjev, ki jim je Pereira tudi posvetil film."

VABILO.PDF

Vljudno vabljeni!


torek, 1. oktober 2013 Tretji prijavni rok za vpis v 1. letnik dodiplomskih študijskih programov 1. stopnje v študijskem letu 2013/2014

Univerza na Primorskem, Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT) razpisuje v tretjem prijavnem roku, ki traja od 1. do 5.10.2013, vpisna mesta na naslednjih univerzitetnih študijskih programih 1. stopnje:

 • 37 vpisnih mest za 1. letnik rednega študija na študijskem programu Matematika,
 • 28 vpisnih mest za 1. letnik rednega študija na študijskem programu Matematika v ekonomiji in financah,
 • 24 vpisnih mest za 1. letnik rednega študija na študijskem programu Računalništvo in informatika,
 • 19 vpisnih mest za 1. letnik rednega študija na študijskem programu Bioinformatika,
 • 8 vpisnih mest za 1. letnik rednega študija na študijskem programu Biodiverziteta,
 • 13 vpisnih mest za 1. letnik rednega študija na študijskem programu Sredozemsko kmetijstvo,
 • 2 vpisni mesti za 1. letnik rednega študija na študijskem programu Biopsihologija,
 • 3 vpisna mesta za 1. letnik rednega študija na študijskem programu Aplikativna kineziologija.

 Kandidati za vpis morajo izpolnjevati pogoje za vpis, skladno z Razpisom za vpis v študijskem letu 2013/2014.
Prijavo za vpis z dokumentacijo (overjene fotokopije zaključnih srednješolskih spričeval in spričeval 3. in 4. letnika) oddajo kandidati do vključno 4.10.2013 do 11. ure v Referat za študente UP FAMNIT, Glagoljaška 8, Koper oz. pošljejo na naslov: Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Koper (Vpis – tretji rok), Glagoljaška 8, 6000 Koper.

Če bo prijavljenih več kandidatov kot je razpisanih vpisnih mest, bo izveden izbirni postopek skladno z Razpisom za vpis v študijskem letu 2013/2014.
Vsi prijavljeni kandidati bodo po pošti prejeli sklep o rezultatu izbirnega postopka, sprejeti kandidati pa tudi vabilo k vpisu. Vpis sprejetih kandidatov bo potekal do 10.10.2013.

Prijavni obrazec in več informacija na strani Bodoči študenti / Prijava in vpis: http://www.famnit.upr.si/sl/bodoci-studenti/prijava-in-vpis


torek, 1. oktober 2013 Vabilo k sodelovanju pri raziskovalnem projektu GUESS

Obveščamo vas, da se bo Slovenija v letu 2013 pridruzila 34-im drzavam pri izvedbi globalne mednarodne raziskave GUESSS.

GUESSS - Global University Entrepreneurial Spirit Students Survey je mednarodni raziskovalni projekt na podrocju podjetnistva. Namen projekta je zbrati in analizirati podatke, ki v čim vecji meri opisujejo podjetniski namen in aktivnosti studentov za dosego Ie tega. Podatki se zbirajo s pomocjo on-line vprasalnika.

Prva raziskava je bila izvedena leta 2003. Do leta 2011 je bila raziskava izvedena petkrat. Projekt vodi Swiss Institute for Small Business and Entrepreneurship pri Univerzi St. Gallen iz  Švice. Raziskava se izvaja vsake dve leti in je postala pomembna na globalni ravni. V letu 2011 je bilo obdelanih kar 1,3 milijona vprašalnikov iz 500 univerz v 26. drzavah. V letu 2013 bo v raziskavi sodelovalo 34 držav, prvič tudi Slovenija.

Vec o projektu Iahko najdete na spletni povezavi www.guesssurvey.org.

Rezultati raziskave so objavljeni v strokovnih č1ankih v obliki nacionalnih poročil. Zbrani podatki se uporabljajo za raziskave v širsem kontekstu podjetništva, še posebej od leta 2011, ko se je projektu kot  globalni partner pridružilo podjetje Ernst &Young.

Osnovni cilji raziskave so:    

 • Sistematično sledenje in analiza vzgibov studentov za karierno odločitev.
 • Sledenje aktivnostim študentov na dolgi rok.
 • Mednarodna primerjava zbranih podatkov.
 • Visokosolskim zavodom ponuditi vpogled v dojemanje podjetnistva s strani študentov.
 • Ponuditi primerjavo podatkov na geografski osnovi.

Dodana vrednost raziskave:

 • Primerjava podatkov na globalni mednarodni ravni omogoča pozicioniranje države v smislu podjetniške   usmeritve mladih.
 • Rezultati raziskave ponujajo predloge aktivnosti na nacionalni ravni.
 • Objava rezultatov pomaga pri ustvarjanju pozitivnega podjetniškega vzdušja.
 • Visokošolski zavodi lahko sledijo spremembam motivacije za podjetništvo med svojimi študenti.
 • Fakultetam ponuja možnost primerjave med ponujenim in dojetim podjetniškim izobraževanjem        ..
 • Izvajanje raziskave pomaga  pri promociji podjetnistva med študenti.

Ker Slovenija vstopa v projekt letos prvič, bomo skupaj s projektnim partnerjem GEO College - Fakulteto    za  podjetnistvo, predvidoma v mesecu oktobru med študenti izvedli spletno anketiranje preko on-line vprašalnika. Trenutno je vprašalnik še v fazi prevajanja v več jezikov, v kratkem pa vas bomo že povabili k izpolnjevanju.

Več informacij o projektu lahko najdete na spletni povezavi www.guesssurvey.org.


četrtek, 26. september 2013 Vabljeni na prvo predavanje Famnitovih izletov v matematično vesolje 2013/14

Začenjamo z novim, že petim ciklom poljudnih predavanj o matematiki in njeni vlogi v sodobnem svetu FAMNITovi Izleti v matematično vesolje ( http://izleti.famnit.upr.si/ ).

Na uvodnem predavanju z naslovom Kratek izlet v kriptografijo , ki bo potekalo

v petek, 27. septembra 2013 ob 18h
v Armeriji Univerze na Primorskem (Titov trg 4, Koper)

bo dr. Štefko Miklavič (Univerza na Primorskem, Inštitut Andrej Marušič in Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije) predaval o kriptografiji , vedi, ki se ukvarja s tehnikami prikrivanja komunikacij pred nepooblaščenimi osebami, kakor tudi s študijem šifriranih komunikacij z namenom razbrati te komunikacije.

Če je bila v preteklosti uporaba kriptografskih metod skoraj v celoti v domeni državnih oblasti in vojske, se dandanes preko elektronskega bančništva in spletnih nakupov z njo srečujemo prav vsi.

Vir: wikipedia.org Vir: engineersgarage.com

V predavanju se bomo sprehodili skozi zgodovino kriptografskih metod in postopkov, od njihovih začetkov pa do dandanašnjih dni. Pojasnili bomo vlogo matematike v kriptografiji ter se preizkusili v »razbijanju« nekaterih enostavnih šifer.

Predavanje bo potekalo sočasno z vseevropskim dogodkom Noč raziskovalcev 2013 .

Več informacij o ciklu je na voljo na spletu, http://izleti.famnit.upr.si . Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na e-naslov martin.milanic@upr.si .

Vljudno vabljeni!

 


sreda, 25. september 2013 Razpis za nove sodelavce ESN Primorska

ESN Primorska (Erasmus Student Network Primorska) je ena izmed 433 sekcij mednarodne študentske mreže ESN, ki deluje v okviru Resorja za mednarodno sodelovanje ŠOUP v Kopru. Njen namen je podpora in vključevanje tujih študentov na študijski izmenjavi na obali ter slovenskih študentov, ki se odpravljajo ali so prišli iz izmenjave v tujini.

V študijskem letu 2013/2014 ESN Primorska vabi k sodelovanju nove sodelavce, ki bi jih zanimalo delo s tujimi študenti na Obali. Sodelovanje vključuje organizacijo in pomoč pri dogodkih, nudenje podpore tujim študentom ter sodelovanje na projektih ESN Primorske, ki v letošnjem letu zajemajo:

- Mednarodne večere, na katerih študenti pridejo v stik z novimi kulturami, njihovimi značilnostmi ter kulinariko,
- Filmske ter družabne večere, kjer se tuji in domači študenti lahko med seboj spoznavajo ter izmenjujejo izkušnje,
- Izlete po Sloveniji in tujini,
- Welcome week, na katerem tuje študente sprejmemo z uradnim nagovorom, družabnimi dogodki ter spoznavnimi igrami,
- Buddy sistem, preko katerega tujim študentom nudimo pomoč in podporo,
- SocialErasmus, ki skrbi za humanitarno vključevanje tujih študentov v novo okolje,
in še mnogo več.

Vsi, ki bi se želeli vključiti v aktivnosti ESN Primorska, vabljeni v četrtek, 3. oktobra ob 18.00 v prostore ŠOUPa (Gortanov trg 15, Koper) na spoznavno srečanje novih članov ESN Primorske.

http://soup.si/sl/novice/2013/09/24/razpis-za-nove-sodelavce-esn-primorska


torek, 24. september 2013 Razpis za štipendije za doktorski študij matematike in naravoslovnih ved

Slovenska akademija znanosti in umetnosti je objavila razpis o dodelitvi štipendij za doktorski študij matematike in naravoslovnih ved za študijsko leto 2013/2014.

Podeljene bodo največ 3 štipendije, vsaka v znesku do 5.000,00 €. K prijavi so vabljeni kandidati, ki niso redno zaposleni, niso starejši od 28 let in imajo povprečno oceno najmanj 8.

Rok prijave je 15.10.2013, podrobnješe informacije so na voljo tukaj.


torek, 24. september 2013 Vabilo na premiero filma Smeti

Društvo Ekologi brez meja, v sodelovanju s Kemijskim inštitutom in Kinom Šiška, organizira projekcijo dokumentarnega filma Smeti (Trashed, 2012) z okroglo mizo. 

Kinu Šiška bo v ponedeljek, 21. oktobra 2013, ob 18.30 uri premiera filma Smeti v Sloveniji, ob 20.00 uri pa bo sledila okrogla miza z naslovom Slovenija na poti do Zero Waste.

Namen celotnega dogodka je odpreti razpravo o obstoječih možnostih za gospodarjenje z odpadki (v Sloveniji), s poudarkom na preprečevanju nastajanja odpadkov in doseganju čim višje stopnje recikliranja. Razpravljati želimo o tem, zakaj dolgoročne rešitve niso niti odlagališča niti sežigalnice in predstaviti uspešne rešitve strategije Zero Waste, ki je usmerjena v večjo snovno izrabo odpadkov in v preprečevanje njihovega nastajanja.

Okroglo mizo bo predvidoma odprta z video nagovorom dr. Janeza Potočnika, Evropskega komisarja za okolje, k sodelovanju pa so vabljeni tudi zanimivi gostje iz okoljevarstvenega področja in sveta odpadkov.

V dokumentarnem filmu Smeti (Trashed, 2012) igralec Jeremy Irons po celem svetu odkriva vplive odpadkov na okolje in ljudi ter na koncu tudi poišče možne rešitve tega globalnega problema. Film je prejel množico nagrad na različnih festivalih, letos spomladi pa je bil predvajan tudi v Evropskem parlamentu.

VABILOVir:http://www.trashedfilm.com/index.php

 


ponedeljek, 23. september 2013 Vabilo na brezplačno karierno delavnico 'Pisanje prijave in ponudbe za zaposlitev'

Vabljeni na brezplačno karierno delavnico 'Pisanje prijave in ponudbe za zaposlitev'.

Delavnico organizira Karierni center Univerze na Primorskem v sodelovanju z Zavodom Triumf
v četrtek, 26.9.2013 ob 17.uri
v prostorih Primorskega pravnega centra, Koprska ulica 18 v Izoli.

Več informacij je na voljo prek spodnje povezave:
VABILO.PDF


četrtek, 19. september 2013 Vabilo na Meet me in Citizenship 2013

Mednarodna mladinska konferenca na temo evropskga državljanstva bo potekala v Mariboru od 28.10. do 31.10.2013. K prijavi so vabljeni državljani članic EU med 19 in 29 letom starosti, rok za prijavo je 6.10.2013. Podrobnejše informacije so na voljo tukaj.


četrtek, 19. september 2013 Razpis DAAD stipendij

Nemška akademska služba za izmenjavo ali t.i. DAAD že več kot 75 let spodbuja izmenjavo več kot 50.000 tujih in nemških študentov ter znanstvenikov letno po vsem svetu. Pregled štipendijskih programov, ki so na voljo za Slovenijo v študijskem letu 2013 / 2014, je objavljen na spletni strani DAAD www.daad.de ter spletni strani Nemškega veleposlaništva v Sloveniji http://www.laibach.diplo.de/Vertretung/laibach/sl/06-kultur-und-bildung/studieren-in-deutschland/Stipendien/DAAD__Stipendien__Seite_20SVN.html

Rok za prijavo je vsako leto 15.11. oziroma 01.11. in 15.11. za štipendijo za umetnike in arhitekte in 01.11., 01.02. in 01.05. za študijska potovanja.

Predstavitev štipendijskih programov bo potekala tudi na Študentski Areni 2013,  Študentski trg, dne 23.10.2013 ob 14.00 uri.


četrtek, 19. september 2013 Start:up Geek House

Start:up Geek House – dostopni ”coworking” prostori za globalno usmerjene startup podjetnike in ”freelancerje” s kreativno klimo in ”lean” filozofijo

Start:up Geek House je program, ki globalno usmerjenim start-up podjetjem in kreativnim posameznikom (”freelancerjem”) ponuja cenovno dostopne ”co-working” prostore in odlične storitve v obliki izobraževalnih programov ter mentorstva za uspešno lansiranje novega podjetja, produkta ali storitve.

Start:up Geek House je koordiniran vseslovenski program subjektov inovativnega okolja za razvoj podjetniških idej po sodobnih metodologijah »the lean and agile start-up«. Namenjen je vsem na znanju temelječim podjetjem ali posameznikom, ki želijo delovati na globalnih trgih. Pomembno je, da ima projekt, produkt ali storitev kreativno komponento, ne glede na branžo v kateri posluje. Filozofija Start:up Geek House temelji na treh stebrih: inovativno, globalno, vitko in agilno.

Več informacij dostopnih na spodnji povezavi:
START:UP GEEK HOUSE


četrtek, 19. september 2013 Vabilo na posvet "Študijska praksa: pot do večjega ujemanja med visokošolskim znanjem in potrebami trga dela"

 

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) vabi na enodnevni nacionalni posvet z naslovom:

"Študijska praksa: pot do večjega ujemanja med visokošolskim znanjem in potrebami trga dela".

Posvet bo potekal v sredo, 6. novembra 2013, v Kongresnem centru Hotela Mons

Več informacij najdete v pripetem vabilu in na spletni strani. Na dogodek se lahko prijavite preko obrazca na povezavi.

VABILO

Vljudno vabljeni!


sreda, 18. september 2013 Izteka se drugi rok za vpis na podiplomske študijske programe

Prijavo za vpis v vse podiplomske študijske programe UP FAMNIT (magistrske in doktorske) je še možno oddati do četrtka 19.9.2013.

Razpoložljiva vpisna mesta za drugi prijavni rok so objavljena v rubriki Bodoči študenti / Prijava in vpis.


četrtek, 12. september 2013 Vabljeni k sodelovanju na 8. Slovenskem forumu inovacij

SPIRIT Slovenija, javna agencija, s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo organizira že 8. Slovenski forum inovacij.

Prijavite in predstavite svojo inovacijo: proizvod, storitev ali poslovni model oz. proces, in kandidirajte za izbor med 45 najboljših inovacij. Zmagovalci posameznih kategorij izbranih inovacij bodo prejeli posebna priznanja.

BODITE MED PRVIMI! Prijavite inovacijo čim prej, saj bo v letošnjem naboru sodelovalo le prvih 200 prijavljenih inovacij. V primeru manjšega števila prijav traja nabor do 19. septembra 2013, do 24:00 ure.

Kaj vam prinaša izbor med najboljše?

 • brezplačno predstavitev vaše inovacije na samostojni razstavni stojnici 8. Slovenskega foruma inovacij, 12. in 13. novembra 2013, v Cankarjevem domu v Ljubljani,
 • izdelan predstavitveni pano o inovaciji, ki ga po končani prireditvi avtor inovacije zadrži zase,
 • javno predstavitev avtorja in inovacije,
 • predstavitev inovacije v elektronskem katalogu na spletnem portalu www.foruminovacij.si,
 • predstavitev inovacije v tiskanem slovensko – angleškem katalogu.

Preverite utrip prireditve: http://www.foruminovacij.si/sfi/o-slovenskem-forumu-inovacij/fotogalerija-7-sfi

Na lanskem 7. Forumu inovacij, ki je potekal 26. novembra 2012 v Ljubljani, se je Irman Abdić, diplomant UP FAMNIT, s projektom iSound, uvrstil med 48 najboljših inovatorjev ter zasedel 1. mesto v kategoriji »Študenti in Mladi raziskovalci«. Abdićev projekt iSound zajema niz programov za analizo zvočnih signalov in le-te spreminja v podobe.Irman Abdić (prvi z leve) na 7. Forumu inovacij s projektom iSound.


SPIRIT Slovenija, javna agencija bo za celotno prireditev zagotovila medijsko predstavitev prireditve preko radia, spleta in različnih tiskanih medijev. Zato je predstavitev inovacije na prireditvi za prijavitelje še toliko pomembnejša, saj predstavlja hkrati tudi medijsko promocijo inovacije.

Več informacij in možnost brezplačne prijave inovacije na: www.foruminovacij.si. Priložnost več, da izkoristite ponujeno.

Vljudno vabljeni k prijavi!


torek, 10. september 2013 Knjižnica bo 16. in 17.9.2013 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v pondeljek 16.9.2013 in v torek, 17.9.2013 zaprta.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


torek, 10. september 2013 Vabljeni na zaposlitveni sejem "Job Opportunities at CGG”

Vabljeni na Job placement event "Job Opportunities at CGG”, ki bo potekal v AREA Science Park (Padriciano, 99 – Trieste) 1. oktobra 2013 od 11:00 do 17:00.

Angleško podjetje CGG (http://www.cgg.com/) nudi možnost zaposlitve diplomantom in raziskovalcem naslednjih profilov (zapisano v angleškem jeziku):

•             Geophysics
•             Mathematics
•             Physics
•             Electrical Engineering or other technical related degree
•             Signal Processing or other technical related Master’s
•             Computer Science, or other technical related degree with strong programming skills
•             Geology

Dogodek bo v celoti potekal v angleškem jeziku.

Prijava je možna do 20. septembra 2013 preko e-pošte na naslova:
uk.recruitment@cgg.com
in v kopijo sporočila dodajte naslov:  mobility@area.trieste.it

Če želite koristiti možnost zaposlitvenega intervjuja, prijavnemu e-sporočilu priložite svoj CV.

Podrobnejše informacije najdete v  >> priponki>>.


ponedeljek, 9. september 2013 Štipendijski sklad UP - javni poziv k vključitvi študentov

Univerza na Primorskem je objavila Javni poziv študentom za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada UP za študijsko leto 2013/2014.

Bodoči in sedanji študenti UP se lahko na razpis prijavijo do 10. oktobra 2013 do 16. ure. Vlogo odda študent po pošti na naslov Univerza na Primorskem, Titov trg 4, 6000 Koper ali osebno na sedežu Univerze na Primorskem (tajništvo, 2. nadstropje, Titov trg 4, 6000 Koper) vsak delovni dan med 8.00 in 16.00 uro.

Celotno besedilo razpisa in obrazca, ki ju morajo študentje izpolniti in poslati na Univerzo na Primorskem, je objavljeno na spletni strani UP na naslednji povezavi:
http://www.upr.si/index.php?page=notices&item=152&id=2174

Dodatne informacije so na voljo na telefonski številki (05) 611-7500 ali e-pošti pravna.sluzba@upr.si, vsak delovni dan med 8.00 in 15.00 uro, do poteka roka za oddajo vloge.

Vabljeni k oddaji prijav!


četrtek, 29. avgust 2013 Poziv študentom prostovoljcem na EuroBasketu 2013

Univerza na Primorskem vabi študente prostovoljce k sodelovanju pri pripravi in izvedbi spremljevalnih programov evropskega prvenstva v košarki EuroBasket 2013, v Kopru, v obdobju od 2. do 30. septembra 2013, ki jih skupaj organizirata Univerza na Primorskem in Mestna občina Koper.
 
Študentje boste aktivno sodelovali pri organizaciji, promociji, trženju in medijskih aktivnostih, ki so povezane s prvenstvom.
 
Vse zainteresirane vabimo na delovne sestanke, ki se odvijajo redno, vsakodnevno ob 11.00, na Pristaniški ulici 3 v Kopru, v prostorih Centra za avdiovizualno kulturo UP (nekdanji prostori ŠOUP-a).

Več informacij dobite na naslovu: peter.kopic@fhs.upr.si

Lepo vabljeni, da se pridružite skupini zagnanih in angažiranih študentov!

Organizacijski odbor spremljevalnih programov EuroBasket 2013 Univerze na Primorskem


ponedeljek, 19. avgust 2013 Plačano pripravništvo pri Svetu Evropske unije

Generalni sekretariat Sveta Evropske Unije razpisuje 100 praktikantskih mest za dobo petih mesecev. Pogoj za prijavo je zaključen študij prve stopnje.

Rok za prijave: 2. september.

Več informacij: http://www.consilium.europa.eu/contacts/traineeships-office/paid-traineeships?lang=sl

Online prijave: http://www.consilium.europa.eu/contacts/traineeships-office/paid-traineeships/privacy-statement-online-application-form?lang=sl


ponedeljek, 19. avgust 2013 Vabilo za sodelovanje v raziskavi za izdelavo doktorske disertacije

Spoštovani,

Tadeja Jakus, študentka doktorskega študija Aplikativna kineziologija v okviru izdelave doktorskega dela pripravlja raziskavo o povezavi med različnimi stopnjami gibalno/športne aktivnosti in vnetnimi ter protivnetnimi dejavniki v telesu.

V ta namen k sodelovanju v raziskavi vabi mlade moške, nekadilce, stare od 20-30 let, z indeksom telesne mase 18,5 do 27.                     

Izsledki rezultatov bodo anonimni, vsem izbranim sodelujočim pa bomo v zameno predstavili rezultate   raziskav, analizirali prehranski status in podali strokovna priporočila.

Raziskava bo potekala na Fakulteti za vede o zdravju Izola, predvidoma september in oktober 2013.

Vsi, ki vas sodelovanje v raziskavi zanima, vabljeni, da se do 23. avgusta 2013  prijavite na elektronski
naslov: tadeja.jakus@fvz.upr.si.

VABILO PDF


sreda, 14. avgust 2013 Nemška akademska služba za izmenjavo razpisuje DAAD štipendije

Nemška akademska služba za izmenjavo (DAAD) nudi za leto 2014 oziroma študijsko leto 2014/2015 naslednje štipendije:

1) raziskovalne štipendije za doktorande in mlade znanstvenike
2) raziskovalna bivanja za visokošolske učitelje in znanstvenike
3) študijske štipendije za graduirance z vseh znanstvenih področij
4) štipendije za umetnike in arhitekte
5) štipendije za obisk visokošolskih poletnih tečajev
7) študijska potovanja za skupine študentov v Nemčijo
8) praktikantska mesta za slovenske študente s področja naravoslovnih in inženirskih znanosti ter kmetijstva in gozdarstva

Rok prijave: 15.11.2013

Več informacij na:

http://www.daad.de/stipendien oziroma

https://www.daad.de/deutschland/stipendium/datenbank/en/15342-daad-country-specific-information-on-the-daad-scholarship-programmes-01-01/?land=13


četrtek, 1. avgust 2013 Javni poziv študentom UP k sodelovanju pri spremljevalnih programih EUROBASKETa 2013

Univerza na Primorskem vabi študente prostovoljce k sodelovanju pri pripravi in izvedbi spremljevalnih programov evropskega prvenstva v košarki EuroBasket 2013, v Kopru, v obdobju od 15. avgusta do 30. Septembra 2013, ki jih skupaj organizirata Univerza na Primorskem in Mestna občina Koper.

Vsi zainteresirani pošljite kratek življenjepis in opis izkušenj, najkasneje do 6. avgusta 2013 na elektronski naslov peter.kopic@fhs.upr.si.

Izbrane kandidate bomo obvestili preko e-pošte.

Lepo vabljeni,

Organizacijski odbor spremljevalnih programov ob evropskem prvenstvu v košarki 2013 Univerze na Primorske

Več informacij:

Peter Kopić,
e-naslov: peter.kopic@fhs.upr.si

gsm: 040/818-390


ponedeljek, 29. julij 2013 Objava razpisa za štipendije za podiplomski študij državljanov Zahodnega Balkana v Sloveniji za leto 2013

Javni sklad Republike Slovenije je objavil razpis za štipendije za državljane Zahodnega Balkana za podiplomski študij (magistrski in doktorski študij) na področju naravoslovja, tehnike ali medicine v Sloveniji.

Vse informacije v zvezi z razpisom (razpisno besedilo, rok in dokumentacija za prijavo,…) najdete tukaj.

Referat za študente UP FAMNIT


torek, 23. julij 2013 Izkoristite predvpis in se izognite gneči pri koriščanju subvencionirane študentske prehrane

Na nekaterih točkah SŠP bo od septembra dalje že možen predvpis v sistem za koriščenje subvencionirane študentske prehrane (SŠP) za študijsko leto 2013/14. Če že imate urejen vpis na izobraževalni ustanovi, je priporočljivo, da to izkoristite in se v sistem vpišete čim prej, še preden nastane gneča na vpisnih mestih. Poleg tega bodo v času predvpisa točke SŠP tudi na nekaterih študentskih klubih po vsej Sloveniji in ne le v univerzitetnih mestih. Podatke o odpiralnem času točk SŠP najdete na spletni strani www.studentska-prehrana.si pod zavihkom točke SŠP.

S 1. 10. 2013 bo vsem študentom, ki ne bodo izkazovali upravičenosti do subvencij za naslednje obdobje, onemogočeno koriščenje subvencije, dokler ne bodo ponovno potrdili statusa študenta. Ker sistem deluje avtomatsko, ne bo možno koriščenje subvencij, tudi tistih, ki vam bi morebiti še ostale neizkoriščene iz preteklih mesecev. Te boste lahko koristili šele, ko boste uredili ponovno aktivacijo statusa z ustreznimi dokumenti.

Postopek prijave najdete na spletni strani www.studentska-prehrana.si v elektronski brošuri najpogostejša vprašanja študentov.

Slovenska različica:

http://www.studentska-prehrana.si/Images/Brosura_SLO.pdf

Angleška različica:

http://www.studentska-prehrana.si/Images/Brochure_ENG.pdf

Da bi se izognili gneči in nepotrebnemu čakanju, vam še enkrat priporočamo, da se v sistem za novo študijsko leto vpišete čim prej.

Študentska organizacija Slovenije


torek, 23. julij 2013 Želiš postati poslanec?

Mestni parlament mladih je program Evropske prestolnice mladih Maribor 2013, ki ga izvaja Zavod PIP. Program predstavlja simulacijo Evropskega parlamenta. Namen programa je spodbujati participacijo mladih v demokratičnih sistemih odločanja, pri čemer se bo čim več odločitev in aktivnosti prepustilo prav mladim. Mlade želijo seznaniti z delovanjem Evropskega parlamenta, jim dati možnost artikuliranja problemov in predlaganja ukrepov za rešitev le-teh. Parlament bo deloval po odborih, kjer se bosta obravnavali temi zaposlovanja in neposredne demokracije. Dokažite, da mladi niste apolitični, da imate voljo sodelovati in da vam ni vseeno za vašo prihodnost.

Vabljeni vsi mladi med 19. in 29. letom starosti, da se prijavijo in postanejo eden izmed 50-ih mladih poslancev, ki bodo razpravljali o aktualnih lokalnih tematikah, izpostavljali probleme in poskušali najti rešitve zanje. Mladi poslanci se bodo tekom dela srečali z evropskimi poslanci, poskrbljeno bo pa tudi za družabne dogodke, kjer se bodo mladi lahko bolje spoznali.

Simulacija se bo začela izvajati septembra 2013 in bo vključevala do 15 zasedanj.

Vsi zainteresirani mladi naj izpolnijo prijavnico na spletni strani http://www.zavodpip.si/mladina/82 in jo skupaj s krajšim motivacijskim pismom pošljejo na elektronski naslov miran.vrbanic@zavodpip.si do 1. avgusta 2013.


torek, 9. julij 2013 Vabilo na poletno šolo »ditact_women’s IT summerstudies 2013«

Vabljeni na poletno šolo, ki jo  organizira Univerza v Salzburgu (Nemčija) v terminu od 26.08 do 07.09.2013.

Poletna šola »ditact_women’s IT summerstudies 2013« je namenjena spodbujanju in povečanju deleža žensk pri raziskavah na področju računalniškega inženiringa. Program je sestavljen iz predavanje in tečajev ter delavnic s poudarkom na IT.

Obiščite spletno stran: http://ditact.ac.at/event/ditact-2013/course

Podrobnejše informacije dobite v priponki.


petek, 21. junij 2013 Štipendije za magistrski študij v Nemčiji

Fundacija „Rochus i Beatrice Mummert“ podeljuje 2,5-letne štipendije študentom z visokimi akademskimi dosežki in management potencialom, ki prihajajo iz srednje in jugovzhodne Evrope.

Štipendije, ki se podeljujejo v sodelovanju s fundacijo Robert Bosch, so namenjene študentom ekonomskih, tehničnih in naravoslovnih ved in veljajo za magistrski študij na Univerzi v Kölnu, Univerzi RWTH v Aachnu ali Visoki šoli za šport v Kölnu.

Rok za prijavo: vsako leto od 1. septembra do 1. novembra - velja za začetek študija v zimskem semestru naslednje leto.

Več informacij v prilogi.


četrtek, 20. junij 2013 Objavljen je razpis za podelitev Nahtigalovih priznanj za leto 2013

Univerzitetno in raziskovalno središče Novo mesto je objavilo javni razpis za podelitev Nahtigalovih priznanj za ustvarjalne dosežke dijakov in študentov, njihovih mentorjev in drugih raziskovalcev. Namen Nahtigalovih priznanj je dvig raziskovalne kulture na področju Dolenjske in Bele krajine in opozarjanje na odlične dosežke posameznikov in skupin na področju raziskovalnega dela in mentorskega dela z mladimi.

Posameznike lahko za podelitev priznanja predlaga njihov delodajalec, šola, raziskovalni, diplomski ali doktorski mentor, učiteljski zbor, predavateljski zbor ali katedra.

Na razpisu lahko sodelujejo vsi posamezniki in raziskovalne skupine, katerih raziskovalno delo ali življenjska pot sta povezana z Dolenjsko, Posavjem ali Belo krajino, ne glede na njihovo raziskovalno področje.

Javni razpis in Pravilnik o Nahtigalovih priznanjih sta objavljena na povezavi: http://www.unm.si/si/unm/dogodki/detajl/?id=784

Rok za oddajo prijav je vključno do torka, 10. 9. 2013.

Prijave pošljite na naslov:
Univerzitetno in raziskovalno središče Novo mesto
Novi trg 5
8000 Novo mesto,
s pripisom »Nahtigalovo priznanje«.

 V priponki pripenjamo celoten RAZPIS in PLAKAT.


četrtek, 20. junij 2013 Vabilo na Poletni študijski forum kritičnega državljanstva - podaljšan rok prijave

Univerza na Primorskem Pedagoška fakulteta vabi vse študente na dvodnevni Poletni študijski forum kritičnega državljanstva, ki bo potekal od 27. do 28. junija 2013. 

Rok za prijavo na poletni študijski forum je podaljšan do 21. junija 2013, kotizacije ni.  

Za prijavo na poletni študijski forum in dodatne informacije pišite na: doc. dr. Andraž Teršek: andraz.tersek@upr.si  

Več o vsebini študijskega foruma si preberite tukaj

Urnik Poletnega študijskega kritičnega državljanstva

Pričakujemo vas.  

http://www.famnit.upr.si/sl/novice_studenti/vabilo-na-poletno-so-4


sreda, 19. junij 2013 Vabljeni na 9. letni koncert Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem

Spoštovani,
veseli smo, da Vas lahko povabimo na že

9. LETNI KONCERT
AKADEMSKEGA PEVSKEGA ZBORA
UNIVERZE NA PRIMORSKEM
 

pod vodstvom dirigenta Ambroža Čopija in asistentke dirigenta Andreje Hrvatin.
Za nami je ponovno uspešna sezona, ki jo bomo okronali s koncertom

v nedeljo, 23. junija, ob 19. uri
v Zadružnem domu na Škofijah.

Kot se za apezejevce spodobi, Vam bomo na letnem koncertu predstavili skladbe, ki so nastale za naš zbor ali pa jih je zbor publiki predstavil prvič na tekmovanjih in koncertih v letošnji sezoni.

Letošnja novost bo tudi srečelov z mamljivimi nagradami. Z nakupom srečk boste pripomogli k lažjemu udejanjanju idej in izpeljavi projektov APZ UP v prihodnosti.

Veselimo se srečanja z vami!

Člani Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem


torek, 18. junij 2013 Vabljeni na 2. karierni dan

Univerza na Primorskem vas v sodelovanju z UIP vabi na
2. Karierni dan, 
ki bo v sredo, 19. junija 2013, od 10.00 do 14.00 ure, v Taverni v Kopru.

Razgovori z delodajalci: od 10.00 do 14.00 ure.  
   
 Na  Kariernem  dnevu  bo  potekala  izmenjava  informacij  o  možnostih  zaposlovanja  
 med delodajalci in študenti ter drugimi udeleženci. Z nami bodo priznana slovenska  
 in mednarodna podjetja.  

Na zaposlitveni razgovor se lahko prijavite na spletni strani: www.uip.si  

 Več informacij je na voljo na: www.uip.si – koledar dogodkov  
 http://uip.si/index.php?page=napovednik&item=38&id=11

Seznam podjetij, ki so potrdila prisotnost na dogodku narašča:

 • HOTELI BERNARDIN d.d.
 • ISTRABENZ TURIZEM d.d.
 • DECATHLON s.r.l. Muggia
 • Jezikovni center NISTA
 • PRIMORSKA GOSPODARSKA ZBORNICA
 • ZAVOD RS ZA ZAPOSLOVANJE
 • UniCredit BANKA
 • ABF IZOLA
 • TA LOS VANGANELOS (športni klub)
 • DOPPS Birdlife Slovenia


ponedeljek, 17. junij 2013 PREŽIVI DEL POLETJA Z NAMI NA KRASU!

Univerza na Primorskem v sodelovanju s partnerskimi univerzami v Celovcu, Trstu in na Reki organizira v okviru Erasmus intenzivnih programov poletno šolo z naslovom »Remnants of the WWI – Research, Renovation and Rejuvenation of Cultural Tourism Sites« - “3R for CULTURAL TOURISM”.

Poletna šola bo potekala v Komnu na Krasu od 2. do 18. septembra 2013. Ponuja bogat 17-dnevni program, ki vključuje predavanja, delavnice, praktično delo in ekskurzije. Interdisciplinarno povezuje študijska področja geografije, zgodovine, antropologije, arhitekture, gradbeništva, ekologije, turizma in trajnostnega razvoja. Študenti navedenih študijskih področij bodo raziskovali zgodovinsko in kulturno dediščino 1. svetovne vojne po poteh Južne Soške fronte, vključujoč odkrivanje kavern, jam in drugih ostalin, kartografiranje in preučevanje novih možnosti uporabe oziroma namena teh objektov, vključno s pripravo načrta trženja turističnih znamenitosti. Program je namenjen dodiplomskim (med slednjimi bodo prednost imeli študenti zaključnih letnikov) in podiplomskim študentom z dobrim znanjem angleščine. Udeležba na poletni šoli je kreditno ovrednotena.

Udeležencem je ves čas trajanja poletne šole zagotovljena nastanitev in prehrana. Iz Kopra do Komna bo organiziran skupinski avtobusni odhod dne 2.9.2013, enako za vrnitev dne 18.9.2013.  

Več informacij v pripetem razpisu; lahko pa kontaktirate tudi: tatjana.mikelic.goja@upr.si

Rok prijave je petek, 26.7.2013, in sicer se prijavite tako, da izpolnjeno prijavnico (iz pripetega dokumenta) pošljete v scan različici po e-pošti na: tatjana.mikelic.goja@upr.si, natisnjeno in podpisano prijavnico pa tudi z redno pošto na naslov:
Univerza na Primorskem
Sektor za mednarodno sodelovanje UP
Titov trg 4
6000 Koper


ponedeljek, 10. junij 2013 Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske vabi na podjetniško delavnico

»Kako do sredstev za financiranje podjetja in podjetniških projektov?«

v sredo, 12. junija 2013 ob 16.00
v predavalnici UIP v Kopru, Ferrarska 8 (objekt Ogrlica)

Imate poslovno idejo, podjetniški projekt, ki ga želite uresničiti, manjkajo pa vam finančna sredstva za uresničitev? Za vse, ki iščete dodatna finančna sredstva za uresničitev svojih podjetniških projektov, smo pripravili podjetniško delavnico, kjer boste izvedeli, kako do EU sredstev in kateri EU projekti so primerni za podjetnike, v nadaljevanju pa še kaj morate vedeti o investiciji preden se lotite iskanja finančnih sredstev, kakšno predstavitev/dokumentacijo potrebujete za investitorja in kdaj so bančna sredstva lahko primeren vir financiranja za vas.

Program:

Datum in ura

Vsebina

16.00 - 17.00

 

1.del: EU sredstva za podjetnike

 • Kje poiskati informacije o EU sredstvih za podjetja
 • Kaj so centralizirani in decentralizirani programi za podjetja
 • Na katere razpise se lahko prijavim kot podjetnik

Izvajalec: Sebastjan Rosa, EEN mreža, večletni svetovalec s področja EU programov za MSP.

17.00 – 19.15

 

 

2.del:  Kaj moram vedeti preden se odločim za investicijo in kako pripravim predstavitev za potencialnega investitorja?

 • Kaj je investicija
 • O čem moram premisliti preden se odločim za investicijo
 • Priprava na investicijo
 • Ključni elementi predstavitve projekta/investicije
 • Kako pripraviti finančno konstrukcijo
 • Kdaj so bančna sredstva primeren vir financiranja
 • Pogoste napake

Izvajalka: Irena Vojvoda Keranovič, vodja Unicredit banke PE Koper z večletnimi izkušnjami  na področju bančništva, investicijskih kreditov in vrednotenja investicijskih elaboratov.

 

VSTOP PROST!

PRIJAVE IN INFORMACIJE:

 • preko spletne strani www.uip.si (Prijava na dogodek) ali
 • preko e-pošte: info@uip.si ali
 • po tel.: 05 611 79 50.

Zaradi omejenega števila mest priporočamo, da se na dogodek pravočasno prijavite in si zagotovite mesto.


četrtek, 6. junij 2013 Natečaj za oblikovanje promocijske majčke Univerze na Primorskem

Univerza na Primorskem (UP) organizira natečaj za oblikovanje grafične podobe majčke UP univerzitetnega kariernega centra. Na natečaj se lahko prijavite vsi mladi, študenti, študentke, diplomanti in diplomantke in zaposleni Univerze na Primorskem. Vsak prijavitelj lahko sodeluje z največ enim predlogom, ki mora biti primeren za cenovno ugodno in izvedljivo tiskanje na majice (npr. sitotisk), v skladu s tem je zaželena največ dvobarvna kombinacija (napisa, slike, misli, kombinacije obojega, drugo).

Pri pripravi predloga upoštevajte, da gre za promocijo univerzitetnega kariernega centra, ki preko tesnejšega povezovanja družbenega in akademskega okolja predstavlja dodano vrednost regiji in širše, za univerzo oziroma njene diplomante pa predstavlja možnost lažje zaposljivosti. Dejavnosti kariernega centra so namenjene:
- dijakom zadnjih letnikov srednjih šol, z namenom boljše informiranosti o možnostih študija na univerzi,
- študentom in brezposelnim diplomantom preko kariernega svetovanja in načrtovanja, usmerjenega v širitev kompetenc usklajenega z željami posameznikov in potrebami na trgu dela,
- zaposlenim na univerzi in širšemu družbenemu okolju s ponudbo programov, seminarjev in drugih oblik izobraževanj in usposabljanj ter pripravi tržnih analiz.

Predloge pošljite na e-naslov: Blanka.Palcic@upr.si s pripisom »Natečaj za promocijsko majčko«. Prijavitelj dovoljuje Univerzi na Primorskem uporabo poslane grafične podobe majčke za promocijske namene. UP si pridržuje vse pravice v zvezi z nadaljnjo uporabo prejetega predloga. Predlog grafične podobe majčke naj bo izdelan v razmerju 1:1, s pripisom prednja/ zadnja stran majice z morebitnimi pojasnili in podatki o avtorju/ici (ime, priimek, naslov, telefon, e-mail).  Z oddanim predlogom prijavitelj in/ali avtor dela soglašata z besedilom natečaja.

Podaljšan rok za oddajo predlogov:  10. 6. 2013.

Prejete predloge bo pregledala 3-članska komisija, med katerimi bo izbrala najboljši predlog.

KRITERIJI OCENJEVANJA (po prioriteti):
- Izvirnost (kako izvirno oz. duhovito majica predstavlja karierni center)
- Vizualni efekt (efektivnost vizualne podobe)
- Izvedba (možnost izvedbe)

Vse prejete predloge bomo 11. 6. 2013 objavili tudi na FB straneh UP, kjer bodo imeli obiskovalci možnost glasovati za najboljši predlog grafične podobe majčke do vključno petka, 14. 6. 2013 do 12. ure.

Razglasitev rezultatov natečaja in podelitev nagradnih paketov bo v torek, 18. 6. 2013, v Taverni v Kopru na 2. Kariernem dnevu, ki ga organizira Univerza na Primorskem. Izbrani predlog po mnenju komisije in največkrat všečkan predlog na FB straneh s strani obiskovalcev, bosta nagrajena.


sreda, 29. maj 2013 Vabljeni na "Karierni dan"

Spoštovane študentke in spoštovani študentje,

vabimo vas k sodelovanju na dogodku »Karierni dan«, ki se bo odvijal na Univerzi na Primorskem, Titov trg 4 v Kopru v četrtek,  30.05.2013 s pričetkom ob 10.00 uri..

 Namen dogodka je neposredno obvestiti študente o možnosti zaposlovanja pri delodajalcih ter o potrebnih kompetencah, informirati študente in brezposelne diplomante o pomembnosti kariernega svetovanja in vseživljenjskega učenja ter jim omogočiti stik s potencialnimi delodajalci.

Cilji:
· ugotoviti, kakšna so pričakovanja delodajalcev o pomembnosti kompetenc diplomantov,  
· seznaniti se s pričakovanji, ki jih imajo študenti glede pridobljenih kompetenc za nadaljnji karierni in osebnostni razvoj,
· predstaviti možnosti, ki jih ponuja EU Socialni sklad na področju zaposlovanja ter
· seznaniti se s potrebami na trgu v naši regiji.

Aktivnosti v okviru dogodka:
· stojnice oz. informativni kotički delodajalcev z relevantnimi informacijami,
· predstavitve podjetij študentom in brezposelnim diplomantom Univerze na Primorskem,
· interakcija študentov z delodajalci preko simulacije krajših zaposlitvenih razgovorov (izvedba krajših zaposlitvenih razgovorov) ter
· okrogla miza na temo možnosti zaposlovanja študentov Univerze na Primorskem v regiji.

Po koncu dogodka se boste lahko udeležili ekskurzij v podjetja.

Na dogodku boste lahko opravili pravi pogovor z delodajalci na temo kako je ob zaposlitvi, kakšna so pričakovanja, kako je potrebno nastopiti na razgovoru za službo, in še veliko več uporabnih informacij bo na voljo….

Vabilo na karierni dan
Seznam prisotnih podjetij

Lep pozdrav,
ŠS UP FAMNIT


torek, 28. maj 2013 Vabilo na Poletno šolo kritičnega državljanstva

Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem in doc. dr. Andraž Teršek vabita študente vseh fakultet Univerze na Primorskem in vseh letnikov na dvodnevno Poletno šolo kritičnega državljanstva,  ki bi se izvedla v zadnjem tednu meseca junija 2013 v Kopru.

V študijskem letu 2013/2014 bo fakulteta UP PEF v naboru izbirnih študijskih predmetov ponudila nov študijski predmet z naslovom Vzgoja za kritično državljanstvo. Predmet bo ponujen na izbiro tako študentkam in študentom UP PEF, kot tistim z drugih fakultet UP.

Vsebina predmeta je zasnovana kot kombinacija temeljnega učenja in kritične analize tistih vprašanj in problemov sodobne družbe, ki določajo posameznikov status državljana, hkrati pa se zdijo temeljnega pomena za vzgojo državljanov kot obveščenih, opolnomočenih, razmišljujočih, kritičnih in aktivnih političnih subjektov.

V smislu domovinske vzgoje bo šlo pri tem predmetu predvsem za učenje o konstitutivnih temeljih državnosti, za kritično učenje o prvinah demokratične legitimnosti političnega in pravnega sistema, kritično izpostavitev temeljnih značilnosti sodobne družbe in za analizo izbranih problemov družbene dejanskosti. Slednja vključuje kritično analizo dnevne politike, pravnih politik, delovanja institucij in delovanja sistema odločanja v družbi. Pri poskusu vzgoje za politično aktivnega in kritičnega državljana pa bo šlo predvsem za krepitev splošne državljanske zavesti o pomenu in vlogi aktivnega in kritičnega državljanstva, opolnomočenje za aktivno sodelovanje v družbenih praksah v vlogi razmišljujočega in kritičnega državljana in za pomoč  pri usposabljanju mladih za prenašanje zavesti o pomenu in vlogi obveščenega, aktivnega in kritičnega državljana na mlajše generacije in na splošno javnost.

Poletna šola, ki bo pripravljena tudi z namenom promocije opisane programske ideje za dopolnitev študijskih vsebin, bo primarno namenjena strnjeni kritični predstavitvi in polemični pogovorni izpostavitvi izbranih tem, ki neposredno zadevajo aktualne probleme sodobne družbe in idejo o bistveni okrepitvi statusa razmišljujočega, kritičnega in aktivnega državljana v slovenskem in evropskem okviru. Izvedla se bo kot sklop smiselno povezanih pogovornih predavanj. Konkretna vsebina dvodnevnega programa, vključno s številom povabljenih predavateljev, bo odvisna od interesa, ki ga bodo za poletno šolo pokazali študentke in študentje Univerze na Primorskem.  Šola, ki bo brezplačna, se bo zaključila s skupno zabavo. Udeleženci bodo prejeli uradna potrdila o aktivni udeležbi.

Prijave na poletno šolo so možne do 10. junija 2013.

Za prijavo na poletno šolo in dodatne informacije pišite na:
UP PEF: referat@pef.upr.si
Doc. dr. Andraž Teršek: andraz.tersek@upr.si
Študentka Tina Valenčič: tinka.valencic@gmail.com

Izvajalec:  UP PEF
Termin:   27. (četrtek) IN 28. (petek) JUNIJ 2013
Lokacija:   Koper, UP PEF
Prijavni rok:   10. junij 2013
Kotizacija: NE

Več informacij na
:
http://www.pef.upr.si/

Predavatelji in teme v četrtek, 27. junija:

Ob 11. uri
Dr. Andraž Teršek
Znosna težavnost razmišljanja o hudičih v angelskih podobah.

Ob 14. uri
Dr. Patrick Vlačič
Labodji spev? (Kritični) državljan pred politiko, v politiki in po politiki.

Ob 17. uri
Mag. Marcel Štefančič Jr.
Kritično ocenjujva, Ronaldo pa bo dvigal roke!

V petek, 28. junija:

Ob 11, uri
Dr. Sandra Bašič
Kam je šla demokratizacijska in legitimacijska funkcija medijev?!

Ob 14. uri
Luka Zajc
Tudi o resnici o sodiščih in lažeh o odvetnikih

Ob 17. uri
Sebastjan Jeretič
Koliko volivcev lahko racionalno prepričamo in zakaj bi bila poražena na volitvah?!

Petek, 28. junij, ob 22. uri, sproščeno druženje, naknadni dogovor o lokaciji.

*** Lokacija posameznih predavanj bo določena in sporočena naknadno. Prav tako morebitna časovna ali vsebinska sprememba urnika. »Skriti gosti« ne bodo predhodno najavljeni.


sreda, 22. maj 2013 Vabilo k sodelovanju pri projektu "Mladinske delavnice"

V Športnem in mladinskem centru Piran, Mladinski EPI center Piran, načrtujemo nadaljnjo izvedbo Projekta Mladinske delavnice in sicer v naslednjem šolskem letu 2013/14 na osnovnih šolah v Občini Piran. 

Nekaj o projektu: Društvo za preventivno delo Ljubljana (v nadaljevanju DPD) je že od leta 1991 avtor in nosilec projekta Mladinske delavnice v slovenskem prostoru. Več o projektu lahko najdete na spletni povezavi: http://www.drustvo-dpd.si/programi/mladinske-delavnice/evalvacija.html 

Sicer pa je namen Projekta "Mladinske delavnice" pomagati otrokom in mladostnikom pri odraščanju. S programom se mladim v zgodnjem obdobju adolescence ponudi oporo in pomoč pri soočanju z izzivi odraščanja ter jim zagotoviti znanja, izkušnje in veščine, ki jim bodo pomagale, da uspešneje rešijo naloge, ki jih v tem razvojnem obdobju neizogibno čakajo. Adolescenca je eno najbolj občutljivih razvojnih obdobij in predstavlja svojevrstno križišče za življenje vsakega posameznika.  

Projekt v slovenskem prostoru izvajajo različni izvajalci, kot npr. centri za socialno delo, mladinski centri, NVO (nevladne organizacije, ki po svoji vsebini delujejo na sorodnih področjih). V preteklih letih je v našem prostoru taisti projekt izvajal Center za socialno delo Piran.

Tokrat kot izvajalci nastopamo JZ Športni in mladinski center Piran, Mladinski EPI Center Piran. To pomeni, da poskrbimo, da se na izbrani OŠ izvede projekt, pred tem pa usposobimo prostovoljce, bodoče inštruktorje Mladinskih delavnic, za izvedbo. DPD delno financira izvedbo projekta na posameznih lokacijah, prav tako organizira usposabljanje za inštruktorje Mladinskih delavnice. Usposabljanje traja 100 ur, pri čemer se prvih 70 ur izvede v 1. polovici meseca oktobra, drugih 30 ur pa v pomladnih mesecih (maj). Ta praksa je že vrsto let utečena in je del protokola izvedbe projekta. Usposabljanje inštruktorjev v večinskem deležu financira DPD, v manjšem deležu izvajalec, torej v našem primeru Športni in mladinski center Piran (ŠIMC), Mladinski EPI Center Piran.

DPD v bistvu predstavlja mrežo, v katero so vključeni vsi izvajalci projekta (CSD, MC, NVO, …), ki skrbijo za samo izvedbo projekta. 

Projekt Mladinske delavnice je razdeljen na intenzivni in ekstenzivni del. Prvi se nanaša izključno na izvedbo delavnic v šoli (tedensko v trajanju 2 šolskih ur), drugi pa se nanaša na spremljajoče dejavnosti (družabne aktivnosti, obisk katere od ustanov, …), ki se (lahko) izvajajo tudi drugje, npr. v Mladinskem EPI Centru Piran.

Prostovoljci – študentje, ki so inštruktorji Mladinskih delavnic, izvajajo projekt po vnaprej določenem protokolu, s katerim se seznanijo na usposabljanju (prejmejo knjigo in delujejo izključno po tem). Delavnice vedno izvaja inštruktorski par, katerega pa spremlja mentor Mladinskih delavnic (to je inštruktor Mladinskih delavnic, ki je že usposobljen in že ima veliko izkušenj). Slednji se udeležuje supervizijskih srečanj, inštruktorji pa se z mentorjem in drugimi inštruktorji lahko sestajajo tedensko, morda vsaj v začetni fazi projekta.  

Zaveza vseh vključenih v projekt je, da eno šolsko leto sodelujejo. Na koncu šolskega leta se izvede tudi evalvacijski vprašalnik.

Zainteresirani posamezniki prejmejo vse dodatne informacije na spodaj navedenih kontaktih:

Patricija Lovišček, univ. prof. def.
Vodja Mladinskega EPI centra Piran

ŠPORTNI IN MLADINSKI CENTER PIRAN
Fazan 5, 6320 Portorož

Mladinski EPI center Piran
ul. IX. Korpusa 44 a, 6330 Piran

tel: 05/99 67 063
gsm: 041/71 91 33
fax: 05/67 10 395

e-naslov: epicenter.piran@siol.net

EPI letak
DPD letak


torek, 21. maj 2013 Mokra Čista desetka 2013

Univerzitetna športna zveza Primorske in Študentska organizacija Univerze na Primorskem v sodelovanju s ŠS UP Fakultete za vede o zdravju in ŠS UP Fakultete za management organizira MOKRO ČISTO DESETKO, ki bo v sredo, 29. maja 2013, s pričetkom ob 14. uri.

Mokra Čista desetka je športno-zabavno srečanje študentov, profesorjev ter vseh ostalih zaposlenih na Univerzi na Primorskem in Fakulteti za pomorstvo in promet ob zaključku študijskega leta 2012 / 2013.
Gre za tekmovanje, ki spodbuja športno dejavnost in druženje med študenti, zaposlenimi in profesorji vseh generacij. Ob vsem dogajanju, bo poskrbljeno tudi za glasbeno podlago, hrano in pijačo. Sodelovanje na športnih disciplinah je brezplačno. 

V upanju, da skupaj preživimo zabavno in športno popoldne, vas vabimo na prijave ekip na licu mesta. Prijave bodo potekale od 14.00 do 15.30 na infotočki v San Simonu v Izoli.

Več o prireditvi v priponkah in na povezavah:

UŠZP:             http://www.uszp.si/aktualno/14346

Vljudno vabljeni in lepo pozdravljeni!


ponedeljek, 20. maj 2013 Univerzitetni vrtec - zaključek vprašalnika

Spoštovane študentke in študenti,

pred mesecem dni smo vas povabili k izpolnitvi Informativnega vprašalnika o interesu študentov Univerze na Primorskem za vključitev predšolskih otrok v Univerzitetni vrtec UP.

Obveščamo vas, da se bo izvedba informativnega vprašalnika zaključila v nedeljo 26. maja 2013.
Anketni vprašalnik je namenjen vsem staršem predšolskih otrok ter tudi tistim, ki predvidevajo, da bodo v prihodnjih letih svoje otroke vključili v vrtec.
Do 26. maja 2013 imate možnost izraziti svoje želje in pričakovanja v zvezi z univerzitetnim vrtcem, tako da vas vabimo k izpolnitvi vprašalnika.
Ob enem se zahvaljujemo vsem, ki ste anketni vprašalnik že izpolnili.

POVEZAVA na spletni vprašalnik: https://www.1ka.si/a/25967

Lepo vas pozdravljamo in želimo veliko študijskih uspehov.

Dopis - vabilo prof. dr. Mare Cotič, dekanje UP PEF k izpolnitvi vprašalnika.

Delovna skupina
za pripravo Projekta za ustanovitev
Univerzitetnega vrtca Univerze na Primorskem


torek, 14. maj 2013 Vabilo na predstavitev pobude Europass in delavnico izpolnjevanja Europass življenjepisa

V Tednu vseživljenjskega učenja 2013 in ob Evropskem letu državljanstva
Mestna knjižnica Izola in Borza znanja Izola vabita na predstavitev
Pobude Europass in delavnico izpolnjevanja Europass življenjepisa.

Predstavitev bo v petek, 17. maja 2013 ob 10. uri v čitalnici Mestne knjižnice Izola.

● Pobuda Europass pomaga državljanom, da učinkovito predstavijo svoja znanja, spretnosti in kvalifikacije in tako lažje najdejo zaposlitev ali nadaljujejo izobraževanje, pomaga delodajalcem pri razumevanju znanj, spretnosti in kvalifikacij iskalcev zaposlitve.

● Europass Življenjepis uporabnikom omogoča uporabo standardizirane evropske oblike življenjepisa, spodbuja beleženje formalnega in tudi neformalnega znanja, spodbuja mednarodne izmenjave in učenje tujih jezikov.
 

Za delavnico izpolnjevanja Europass življenjepisa je potrebna predhodna najava.
Prijavite se lahko na tel.št.: (05) 66-31-282. Zaželeno je, da udeleženci svoj življenjepis predhodno pripravijo in ga prinesejo s seboj. Delavnica je brezplačna.

Prijazno vabljeni.


torek, 14. maj 2013 Natečaj za najboljši raziskovalni projekt s področja IKT

V okviru IKT dogodka v Evropi, Evropska komisija vabi mlade študente z inovativnimi raziskovalni projekti s področja informacijsko- komunikacijskih tehnologij, da svoj projekt predstavijo na dogodku “ICT 2013 – Crete, Connect, Grow”, ki bo potekal v Vilni v Litvo, od 6. do 8. novembra 2013 in se bo osredotočal na Horizon 2020 – EU okvirni program za raziskave in inovacije za obdobje 2014-2020.

Prispevke lahko oddajo posamezniki ali majhne skupine (največ 5 študentov). V času oddaje prijave morajo biti prijavitelji uradno registrirani kot študenti v EU. Rok za prijavo je 5. junij 2013!


ponedeljek, 13. maj 2013 Zaključni Famnitov izlet v Mirabilandijo

Za zaključek študijskega leta študentski svet UP FAMNIT vabi vse študente in zaposlene UP FAMNIT na zaključni izlet v Mirabilandijo, ki bo v soboto 25.5.2013.


Doplačilo: 25€

Prijavite se lahko na:
http://www.famnit.upr.si/sl/dogodek/mirabilandija-2013
najkasneje do srede 22.5.2013 do 12h.

Pohitite s prijavami, saj mesta so omenjena.


ŠS UP FAMNIT


ponedeljek, 13. maj 2013 Zaključni Famnitov piknik in turnir v Paintballu

Študentski svet UP FAMNIT ob zaključku študijskega leta organizira že tradicionalno zaključno druženje (paintball) vseh študentov in zaposlenih UP FAMNIT. Dobimo se v Hrvatinih na Paintballu v sredo 22.5.2013 ob 16h.

Organiziran bo tudi prevoz ob 15:30 s potniškega terminala v Kopru.


Prijavite se lahko na:
http://www.famnit.upr.si/sl/dogodek/paintball-2013
najkasneje do ponedeljka 20.5.2013 do 12h.

Tako kot vsako leto bo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo!

Upamo, da se vidimo v kar se da največjem številu.

Priporočljiva športna oprema in šprej za komarje. S seboj lahko prinesete tudi žoge in razne družabne igre.

Študentje, ki imate v tem terminu predvidena predavanja oziroma vaje, se dogovorite z izvajalci za morebitna nadomeščanja.ŠS UP FAMNIT


ponedeljek, 13. maj 2013 Vabilo k sodelovanju na mednarodnem študentskem tekmovanju v računalniškem programiranju

Vabimo vas k sodelovanju na 6 mednarodnem študentskem tekmovanju iz računalniškega programiranja "KPI–ОРЕN" 2012" (6th International Open Students Olympiad on Programming named after S.A.Lebedev – V.M.Glushkov). Tekmovanje bo potekalo od 1.6 do 6.6.2013 v Kijevu v Ukrajini.

Več informacij na: http://kpi-open.org/

V nadaljevanju posredujemo vabilo z ukrajinskega Ministrstva za znanost in izobraževanje v angleškem jeziku.

We are glad to invite students of Your higher education institution to take part in the Eighth international open student's academic competitions on computer programming named after S.O. Lebedev and V.M. Hlushkov «KPI-Open 2013» will be carried out during the period from July, 1st till July, 6th, 2013.
Regulations on the Olympiad placed on the website of the project http://kpi-open.org

According to the Regulations on the Olympiad for confirmation of delegation of students it is necessary to provide teams with delegation letter over the signature of rector or vice-rector of Your higher education institution, containing Name, Surname, faculty and year of study of participants, students ID numbers, and also name, surname and position of the coach.
For participating in the Olympiad teams must accomplish obligatory registration on our website.

We kindly ask you to note that «KPI-Open 2013» can accept participation of not more than two teams from each higher education institution.
Participation in the Olympiad is free of charge for teams.
Transfer, accommodation and food expenses for participants should be paid by delegating institution.

As a part of «КРІ-Open 2013» platform will carry out applied programming competition and other educational activities from partners of the Olympiad.

During its history (since year 2006), Olympiad hosted more than 2000 participants from more than 500 teams from more than 140 higher educational institutions of 10 countries.

Welcome to participation in KPI-OPEN 2013!

Contact details:
Ivan Plotnikov
e-mail ip@vanopl.com


ponedeljek, 13. maj 2013 Vabljeni na brezplačno karierno delavnico

Karierni center Univerze na Primorskem v sodelovanju z Zavodom Triumf
vabi na brezplačno karierno delavnico

»POSTAVLJANJE CILJEV IN ZAPIS KARIERNEGA NAČRTA«,
ki bo v četrtek, 16. maja 2013 ob 17. uri v

prostorih Primorskega pravnega centra, Koprska 18 v Izoli.

Kaj bi dejali, če bi vam rekli, da lahko v življenju dobite vse, kar si želite? Bi izstrelili "nemogoče", ali pa bi samozavestno dejali "seveda lahko"? Od izbire odgovora je odvisna vaša prihodnost in tudi vprašanje vaše karierne poti.  Z udeležbo na delavnici bo odgovor vsekakor lažji, saj boste spoznali načine oblikovanja in uporabe kariernih ciljev kot orodja posameznika za vodenje kariere in osebnega življenjskega sloga. Tehnike načrtovanja kariere posamezniku omogočajo načrtovano vseživljenjsko karierno orientacijo in so v pomoč pri postavljanju, sledenju in tudi prevrednotenju že doseženih ciljev skozi vse življenje.

Delavnico bo vodila Danijela Stojanović, strokovna sodelavka Zavoda Triumf. Delavnico organizirajo ob 'Tednu vseživljenjskega učenja 2013', ki  opozarja na pomen, vlogo ter možnosti učenja in izobraževanja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih človek prevzema. Osrednji namen TVU je promocija vseživljenjskega učenja.

Za udeležbo na delavnici se je potrebno prijaviti na naslov: info@karierni-center.si
ali številki 030 696 228.

Vljudno vabljeni!

Projekt sofinancira Občina Izola!


petek, 10. maj 2013 Še zadnji konec tedna pred iztekom roka na natečaj Podjetna Primorska 2013

Pred nami je zadnji konec tedna pred rokom (15.05.) za oddajo prijave na natečaj Podjetna Primorska 2013.

Izkoristite prednosti, ki vam omogoča natečaj:

 • S sodelovanjem preverite vašo poslovno idejo skozi oceno strokovne komisije
 • Pripeljete kar je bila morda do sedaj samo ideja, do točke uresničitve
 • Deležni ste brezplačnega mentorstva in podpore pri izpeljavi od ideje do poslovnega načrta
 • Pridobite medijsko pozornost in tako postanete razpoznavni v naši regiji
 • Povečate možnost financiranja vaše poslovne ideje
 • Pridobite možnost koriščenja nadaljnje podpore inkubatorja

Vse o natečaju lahko preberete na www.podjetnaprimorska.si

Prijavni obrazec izpolnete na tej povezavi http://www.uip.si/index.php?page=contact&item=84


petek, 10. maj 2013 Vabilo na 4th International Course on Sustainable Management of Soil and Water Resources

Vabljeni na 4 mednarodni tečaj ‘Sustainable Management of Soil and Water Resources’, ki se bo odvijal na Mednarodnem agrikulturnem in raziskovalnem centru (International Agricultural Research and Training Center) v času od 24.6. do 5.7.2013 v kraju Izimir v Turčiji.

Rok za prijavo je 17.5.2013
Prijavnica

Več informacij je na voljo na spletni povezavi:
http://www.utaem.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=307%3Ahaber1&catid=44&lang=en


četrtek, 9. maj 2013 Opravljanje neplačanega stažiranja na Veleposlaništvu RS v Washingtonu

Veleposlaništvo RS v Washingtonu omogoča opravljanje študentskega stažiranja od 17. septembra 2013 do 4. oktobra 2014 za obdobje do 17 tednov. O odobritvi, začetku nastopa in trajanju stažiranja odloča Veleposlaništvo Republike Slovenije v Washingtonu, po predhodni odobritvi Ministrstva za zunanje zadeve, ki izbrane kandidate na podlagi sprememb Zakona o zunanjih zadevah (ZZZ-1C, Ur. l. RS, št. 108/09) pred nastopom študentske prakse varnostno preveri. 

Stažisti imajo možnost spoznavanja in sodelovanje pri delu veleposlaništva in sicer:

a)    pomoč diplomatom na oddelkih: političnem; ekonomskem; konzularnem; oddelku za  znanost, tehnologijo, kulturo in javno diplomacijo;
b)    udeležba na sestankih EU, predavanjih "think-tankov", kongresnih zaslišanjih idr;
c)    priprava  in sodelovanje na dogodkih  veleposlaništvu (javna diplomacija),
d)    druga opravila po navodilu veleposlanika.

Stažiranje je neplačano, stažisti pa so upravičeni do nagrade v višini do 200 EUR mesečno. Veleposlaništvo omogoča možnost bivanja v stanovanju za goste, ki se nahajaja v stavbi veleposlaništva.

Pogoji:
- status študenta v času opravljanja prakse (najmanj absolvent!),
- interes za diplomacijo, mednarodne odnose, mednarodne ekonomske odnose, mednarodno pravo,
- smisel za delo v teamu, inovativnost, samostojnost, uglajenost, odprtost, pozitivna naravnanost,
- zagotovljeno zdravstveno zavarovanje v času opravljanja prakse,
- aktivno znanje slovenskega in angleškega jezika. 

Prijava mora vsebovati:
- kratko motivacijsko pismo v angleščini (največ 250 besed)
- kratek življenjepis v slovenščini (največ 1 stran),
- priporočilo profesorja oz. delodajalca v primeru relevantnih delovnih izkušenj v slovenščini ali angleščini (največ 2 priporočili).

Zaradi obsežnega števila prijav prosimo za dosledno upoštevanje dolžine in števila dokumentov. Nepopolnih prijav ali prijav s preštevilnimi dokumenti ne bomo upoštevali. Dokumenti naj bodo izključno v word ali pdf obliki. Priporočila lahko profesorji oz. delodajalci pošljejo direktno na e-naslov kontaktne osebe na veleposlaništvu, ge. Evi Prša Simonović.

Prijave z naslovom »Prijava za stažiranje na VWA« pošljite na eva.prsa(at)gov.si najkasneje do vključno 18. junija 2013. Kasnejših prijav ne bomo upoštevali. O (ne)izboru vas bomo obvestili do 6. julija 2013.


sreda, 8. maj 2013 Vabljeni na raziskovanje delfinov v Piranu z društvom Morigenos!

Društvo Morigenos se že več kot desetletje ukvarja z raziskovanjem in varstvom delfinov in morskih želv. Prepoznali smo že preko 120 delfinov. Približno 70 pa je takšnih, ki jih videvamo bolj redno. Slovensko morje in okoliške vode predstavljajo pomemben življenjski prostor zanje, saj se tu hranijo, igrajo, razmnožujejo in skrbijo za mladiče. Nekatere delfine poznamo že 10 let, zato nanje gledamo kot na dobre prijatelje. Morigenos, Foki, Deinon in Alenka so eni izmed tistih delfinov, ki jih srečujemo skoraj vsako leto.

Dolgoročno spremljanje in evidentiranje sprememb v populaciji ter prepoznavanje groženj je ključnega pomena za njihovo učinkovito varstvo. To počnemo z izobraževanjem, ozaveščanjem javnosti, razvijanjem akcijskih načrtov in svetovanjem državnim organom. Pri tem lahko bistveno pripomorete tudi VI!

Pridružite se nam na poletnih raziskovalnih taborih, ki potekajo od junija do septembra in za 10 dni postanite del raziskovalne ekipe. Z udeležbo boste podprli Slovenski projekt za delfine ter se neposredno srečali z raziskovanjem in varstvom delfinov in morskih želv. Vaše aktivno sodelovanje pomaga raziskovalni ekipi pri zbiranju podatkov. Predhodne izkušnje niso potrebne, saj je za vse potrebno usposabljanje poskrbljeno. Več informacij najdete na www.morigenos.org.


torek, 7. maj 2013 Brezplačno karierno svetovanje!

Načrtujte svojo karierno pot že med študijem!
14
. maj 2013, s pričetkom ob 16. uri,
Univerza na Primorskem
Fakulteta za humanistične študije
Titov trg 5, Koper,
predavalnica Levant 1 (2. nadstropje).

Univerza na Primorskem v sodelovanju s podjetjem Adecco organizira delavnico brezplačnega skupinskega svetovanja na temo načrtovanja karierne poti in pridobivanja novih kompetenc že v času študija.

Na srečanju bodo obravnavane sledeče teme:

 • pomen poznavanja samega sebe, svojih ciljev, interesov ter osebnih značilnosti,
 • identifikacija lastnih znanj in dosežkov ter spoznavanje svojih sposobnosti, spretnosti in veščin,
 • pomen kompetenc (kompetenčni portfolio),
 • prehod iz študija v zaposlitev.

Udeleženci se bodo na interaktiven način preko praktičnih vaj in skupinskih debat seznanili s pomenom pravočasnega načrtovanja karierne poti ter pridobili uporabna znanja, ki jim bodo pomagala pri prehodu iz študija v zaposlitev ter povečala njihovo konkurenčnost na trgu dela.

Na željo udeležencev bodo sledila individualna srečanja s svetovalcem, kjer bodo podrobneje pregledani rezultate testov ter pripravljen nadaljnji akcijski načrt.

Število mest je omejeno, zato pohitite in si zagotovite udeležbo! Prijave zbiramo na e-naslovu:  blanka.palcic@upr.si, do ponedeljka, 13. 5. 2013 oziroma do zapolnitve mest.

Vabimo vas, da se nam pridružite!

Več informacij:                                         
Blanka Palčič, koordinatorica projekta:
T. ++386  5 611 75 08
e-pošta: blanka.palcic@upr.si
www.ustvarikariero.si

Vabilo


ponedeljek, 6. maj 2013 Štipendije Fundacije Mummert

Spodbujamo angažirane študente, ki dosegajo dobre rezultate!

Fundacija Rochus in Beatrice Mummert podeljuje štipendije novi generaciji bodočih top menedžerjev iz držav Srednje in Jugovzhodne Evrope na področju ekonomije, inženirskih, naravoslovnih in turističnih ved. Štipendije so namenjene za 2,5 letni magistrski študij na Univerzi v Kölnu, Nemški visoki šoli za šport ali na Rheinisch-Westfaelische Technische Hochschule (RWTH) v Achenu in se dodeljujejo v okviru Fundacije Robert Bosch.

Pogoji za prijavo:
- Državljanstvo Bolgarije, Češke, Estonije, Hrvaške, Madžarske, Litve, Latvije, Črne Gore, Poljske,
Romunije, Slovaške, Slovenije ali Srbije
- Zaključen dodiplomski študij (Bachelor) oziroma zadnji letnik dodiplomskega študija ekonomskih
(vključno s turističnimi vedami), inženirskih ali naravoslovnih ved
- Visoko povprečje (tudi pri matematiki)
- Zelo dobro znanje nemškega in angleškega jezika
- Menedžerski potencial
- Vodstvene sposobnosti
- Socialni angažma
- Pripravljenost vrnitve v domovino po zaključenem magistrskem študiju

Štipendija Fundacije Mummert vključuje:
- Mesečno štipendijo: 900€
- Dodatek za raziskovalno delo 228€ na semester
- Povračilo potnih stroškov (prihod in odhod): 250 €
- Dodatek za nakup prenosnika: 700 €
- Dodatek za zdravstveno in nezgodno zavarovanje
- Premija za dobre rezultate v času magistrskega študija: 500 €
 
 
Razvijanje menedžerskih sposobnosti:
- Seminarji za razvoj sposobnosti (osebnostni razvoj in vodenje ljudi)
- Opravljanje pripravništva v nemškem podjetju (4 – 5 mesecev)
- Študijsko potovanje v Berlin in v Bruselj
- Obisk podjetij; obisk kulturnih dogodkov
- projektno delo pri samoupravljanju
 
 
Profesionalno in osebno podpora nudijo:
- Mentor – član upravnega odbora Fundacije
- Boter – osebnost iz ekonomije, kulture in visokog šolstva
- Tutor na fakulteti – pomoč pri vprašanjih v zvezi s študijem in osebnih vprašanjih
- Prejšnje generacije štipendistov

Rok za prijavo:
Vsako leto od 1. septembra do 1. novembra za začetek študija v zimskem semestru naslednjega leta.

Dodatne informacije:
Karina Jankowski
Email: mummertstipendium@bosch-stiftung.de
Telefon: +49 (0) 711/460 84-752
www.mummertstiftung.de


ponedeljek, 6. maj 2013 Vabljeno predavanje prof. dr. Veljka Milutinovića

Vljudno vabljeni na predavanje prof. dr. Veljka Milutinovića iz Univerze v Beogradu. Predavanje z naslovom "Super Computing for Big Data: Data Flow vs Control Flow
(the Programming Paradigm and the Ongoing Research)
bo v petek, 10.5.2013 ob 15.00 uri v predavalnici FAMNIT-VP.

Abstract:
Data Flow computers, compared to Control Flow computers, offer speedups of 20 to 200, and power reductions of about 20. However, the programming paradigm is different. This talk explains the paradigm,
using Maxeler as an example (Maxeler is 20% owned by JPMorgan), and sheds light on the ongoing research in the field.

Vabljeni!


četrtek, 25. april 2013 Vabilo na 3. kolokvij iz genetike

Vabljeni na 3. kolokvij iz genetike, ki ga organizira Slovensko Genetsko Društvo (SGD) v sodelovanju s Slovenskim društvom za humano genetiko (SDHG), ki bo

13. 9. 2013
na Morski biološki postaji v Piranu,
enota Nacionalnega inštituta za biologijo

Namen srečanja je predstavitev raziskovalnih dosežkov diplomantov in mladih raziskovalcev na področju molekularne biologije, genetike in genomike v povezavi z zdravjem, biotehnologijo, kmetijstvom in okoljem. Vabimo vas, da se srečanja udeležite v čim večjem številu.

Starostna omejitev aktivnih udeležencev srečanja je do 35 let; prijavijo se lahko tudi tisti, ki so že doktorirali, vendar od zagovora doktorata ni preteklo več kot eno leto glede na zadnji dan prijave. Prispevke bo možno predstaviti kot kratko predavanje (10 min) ali kot poster. Najboljše predstavitve in posterji bodo nagrajeni.

Na srečanju lahko sodelujete v okviru naslednjih sekcij:

 1. Genomika
 2. Biotehnologija
 3. Molekulske osnove bolezni
 4. Populacijska genetika
 5. Interakcije genom - okolje
 6. Genomske interakcije

Uradni jezik srečanja bo angleščina.

Podrobnejše informacije so na voljo v >>Vabilu>> ter na spletni strani Slovenskega Genetskega Društva (SGD).

 


četrtek, 25. april 2013 Vabljeni na vseslovensko EU državljansko razpravo s komisarjem dr. Janezom Potočnikom

Spoštovani študenti,

v sklopu EU dogodkov po Sloveniji prihajajo k nam interaktivni dogodki v TEDNU EVROPE, vrhunec pa predstavlja osrednja vseslovenska EU državljanska razprava z evropskim komisarjem dr. Janezom Potočnikom v Cankarjevem domu. Obstaja več možnosti, da ga vprašate kar želite. Izberite sebi najljubšo pot in ga že sedaj vprašajte ali izrazite svoje mnenje s področja državljanskih pravic, okolja in ekonomije.

Prostor za razpravo je že odprt. V razpravo se lahko vključite na Facebook EU Si ti, Twitterju z #eusiti ali na spletu na http://www.eu-dogodki.si/forum/, svoja vprašanja in predloge lahko posredujete tudi na elektronski naslov dialog@mreza-mama.si

EU Si ti - DIALOG 9/5/13, praznovanje DNEVA EVROPE v Cankarjevem domu, bo povezoval Igor E. Bergant. Spremljali ga boste lahko tudi vneposrednem televizijskem prenosu na 3. programu RTV Slovenija (od 16:30 do 17:45) in na multimedijskem portalu MMC RTVSLO.

 EU Si ti. To je vaša priložnost, da poveste, v kakšni Evropski uniji želite živeti in kaj pričakujete v prihodnosti od Evropske unije. Vključite se v razpravo!

Pomagajte nam razživeti našo razpravo. Najboljši predlogi bodo tudi nagrajeni.

Pa prav nič ne bo narobe, če idejo po širjenju in dodajanju komentarjev pošljete v mreže vašega socialnega kapitala. 

Hvala in naj vam sije sonce.

 


sreda, 24. april 2013 Vabilo na predstavitev knjige HIC ET NUNC AUDE!

Ob svetovnem dnevu knjige ŠOUP že osmo leto zapored pripravlja Študentski knjižni festival »Spirala«.

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP)
Vas vljudno vabi na predstavitev knjige dr. Lucije Čok,
HIC ET NUNC AUDE! Ustanovitev Univerze na Primorskem v času in prostoru,

ki bo v sredo, 24. aprila 2013, s pričetkom ob 17. uri na sedežu ŠOUP.

HIC ET NUNC AUDE je monografije o ustanovitvi Univerze na Primorskem, ki je prvi celovit prikaz nastajanja le-te.

Dr. Lucija Čok je znanstvena svetnica na področju preučevanja zgodnje večjezičnosti, redna profesorica didaktike večjezičnosti in medkulturnosti. Gradila je primorsko šolstvo. Leta 1994 je postala prva direktoricaZRS Koper in s tem prispevala k regionalnemu razvoju družbe znanja. Bila je ministrica za šolstvo, znanost in šport v 6. vladi Republike Slovenije. Kot prva ženska rektorica v Sloveniji in prva rektorica Univerze na Primorskem je povezovala raziskovalno in izobraževalno delo na univerzi in širše.

Vljudno vabljeni!


torek, 23. april 2013 Urnik knjižnice TeMeNa med prvomajskimi prazniki

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo knjižnica v ponedeljek 29.4. in v torek, 30.4.2013 odprta od 8. do 12. ure, v petek, 3.5.2013 pa bo knjižnica zaprta.

Hvala za razumevanje.


ponedeljek, 22. april 2013 Vabilo na Forum mladih na Rodosu v Grčiji - Rhodes Youth Forum

V organizaciji Youth Time International Movement bo na otoku Rodos v Grčiji od 28.9.2013 do 1.10.2013 potekal Rhodes Youth Forum, ki je namenjen študentom, predavateljem in raziskovalcem.

Vodilne teme so: 

 1. Media and Internet projects;
 2. Social and volunteer projects;
 3. Infrastructure and logistics projects;
 4. Preserving cultural identity and traditional values in a global world.

Rok prijave: 1.6.2013, in sicer je za sodelovanje potrebno na e-naslov: info@rhodesyouthforum.org poslati CV, prijavnico in kratek opis idejnega projekta na eno izmed štirih glavnih tem.

Kotizacija: 50 €.

Nastanitev in prehrano krije organizator, udeleženci pa lahko zaprosijo tudi za povračilo prevoznih stroškov.

Več informacij: http://youth-time.org/ryf-2013 in http://www.facebook.com/youth.time.international.movement

Za dodatna vprašanja lahko kontaktirate: info@rhodesyouthforum.org


petek, 19. april 2013 Priložnost za nabiranje mednarodnih delovnih izkušenj - Leonardo da Vinci iMOBILE

Karierni center UP in podjetje Virtualis obveščata, da je  odprt tretji rok za prijavo v projekt iMOBILE – International Mobility Opens Borders for Importan Life Experience, ki diplomantom in študentom zaključnih letnikov Univerze na Primorskem omogoča od 8 do 12 tedensko usposabljanje v tujini. Usposabljanja se bodo izvajala v državah: Italija, Nemčija, Španija in Velika Britanija s S. Irsko.

Rok za prijavo v program je 26.4.2013.

Podrobnejše informacije o razpisu, o načinih in pogojih prijave v program LDV iMOBILE: http://www.karierni-center.si/si/aktualno/613 .

OPIS PROJEKTA:

Projekt iMOBILE je namenjen mladim, ki so zaključili formalno izobraževanje in pred vstopom na trg dela želijo pridobiti mednarodne delovne izkušnje. Udeleženci projekta bodo v času usposabljanja pridobili potrebne praktične izkušnje, se naučili ali izpopolnili znanje tujega jezika, predvsem pa bodo pridobili pomembne osebnostne izkušnje: prilagodljivost, komunikativnost, timsko in samostojno delo, osebna odgovornost in sposobnost delovanja v drugačnem kulturnem okolju.
Po zaključku usposabljanja bodo udeleženci pridobili nekaj potrebnih delovnih izkušenj, predvsem pa osebno motivacijo in potrebno samozavest za iskanje zaposlitve. Pri izvedbi projekta smo se povezali s petimi tujimi partnerji, s pomočjo katerih bomo udeležencem projekta omogočili usposabljanje v Italiji, Nemčiji, Španiji in Veliki Britaniji (S. Irska). Usposabljanja v trajanju od 8 do 12 tednov bodo potekala od februarja 2013 do aprila 2014.

Program: Leonardo da Vinici – mobilnost oseb na trgu dela
Koordinator projekta: Karierni center Univerze na Primorskem Koper
Predvidena usposabljanja v tujini: Italija, Nemčija, Španija, Velika Britanija s S. Irska.
Trajanje: 01.6.2012 – 31.5.2014
Predvideno število udeležencev: 21
Četrti prijavni rok: 30.10.2013

Več informacij:
Danijela Stojanović, karierna svetovalka KCUP
GSM: 030 696 228
e-mail: danijela@kcup.si  


četrtek, 18. april 2013 Bodi del največje športne prireditve za mlade


Univerzitetno mesto Koper bo ponovno gostilo največjo športno, kulturno in družabno prireditev za mlade pri nas – zaključek ŠKL, kjer mladi tekmujejo, se družijo, zabavajo in uživajo. Partner dogodka je tudi Fakulteta za management Univerze na Primorskem, ki se bo predstavila na dogodku. Organizator pa med študenti na Obali išče še nekaj prostovoljcev, ki bi pomagali projektni skupini pri organizaciji in izvedbi dogodka ter si s tem pridobili dragocene izkušnje. Vsak prostovoljec prejme potrdilo o sodelovanju in simbolično nagrado.

ŠKL že vrsto let ni več samo športno tekmovanje, temveč postaja stičišče mladih, na kateri se izmenjujejo zanimivosti in informacije o čudovitih projektih, ki se odvijajo na šolah, a so nekako neopažene v širši družbi. Sestavljajo ga tekmovanja v košarki, odbojki, nogometu itn. Poleg tega pa tekmovanja plesnih, navijaških in akrobatskih navijaških skupin ter druge spremljevalne aktivnosti. Osnovni namen projekta in tekmovanj ŠKL je vključiti v redno treniranje in nastopanje čim več mladih.

Veliki finale pa še vedno ostaja športni vrhunec ŠKL sezone. Na letošnji zaključni prireditvi, ki bo v torek in sredo, 23. in 24. aprila 2013, v koprski športni dvorani Bonifika, bo nastopilo 2.500 učencev in dijakov, občinstvo pa bo zabaval bogat spremljevalni program. Več informacij najdete na naslovu www.skl.si/finale. Vabijo vas, da doživite vzdušje, ki ga ustvarijo mladi v športni dvorani, saj je občutek na dvodnevni prireditvi, kjer bodo vse šole udeleženke letošnje sezone in kjer bodo podelili najboljšim medalje, pokale in priznanja, prav poseben in edinstven v Sloveniji. Finalna prireditev ŠKL je tako največja športna prireditev za mlade v Sloveniji, ki jo poleg nekaj tisoč obiskovalcev v dvorani spremlja še zavidljiva množica gledalcev v neposrednem TV prenosu na Kanalu A.

Organizator dogodka, Zavod ŠKL, katerega direktor in ustanovitelj je študent UP FM Vojko Korošec, pa prijazno vabi k sodelovanju pri organizaciji in izvedbi dogodka študente Obalnih fakultet. Ti sporočijo svoje podatke po e-pošti alumni@fm-kp.si ali po telefonu 05 610 20 16 (Dejan Šraml).
Rok za prijavo je do petka, 19. aprila 2013.

Delo bo potekalo v torek, 23. aprila 2013, od 9.30 do 16.00 in v sredo, 24. aprila 2013, od 9.00 do 19.30. Vsi prostovoljci bodo prejeli potrdilo o sodelovanju ter simbolično nagrado. Poskrbljeno bo tudi za hrano in pijačo.

 Bodi tudi Ti del širšega prepoznavnega dogodka za mlade in se prijavi!


sreda, 17. april 2013 SPIRALA – ŠTUDENTSKI KNJIŽNI FESTIVAL

Ob svetovnem dnevu knjige, ki se obeležuje 23. aprila, Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) že osmo leto zapored pripravlja Študentski knjižni festival »Spirala«. Knjižni festival bo potekal celoten prihajajoči teden in bo obsegal različne aktivnosti vezane na knjigo in bralno kulturo.

V letošnjem letu bodo študentje z vzajemno promocijo povezali vse ponudnike pisane besede v Kopru, ki ob svetovnem dnevu knjige ponujajo različne ugodnosti in aktivnosti. V raznih gostinskih obratih po Kopru bodo vzpostavljene še »Bralnice na prostem«, kjer bo ob osvežilni pijači možno s prebiranjem brezplačnih knjig, revij in časopisov osvežiti tudi brano besedo.

Poleg naštetega bo na ŠOUP-u locirana tudi izmenjevalnica odrabljene študijske in poljubne literature. Z izmenjavo bodo tako obiskovalci postali del krogotoka knjig, ki ga vzpodbuja projekt. Sočasno si bodo obiskovalci lahko s pomočjo kaligrafinje vsak dan med 10. in 11. uro izdelali personalizirana knjižna kazala, ki jih je možno tudi naročiti preko elektronskega naslova kultura@soup.si.

Petdnevni festival bodo v ponedeljek, 22. aprila ob  19. uri otvorili z osrednjim dogodkom, in sicer predstavitvijo knjige Jugoslavija, moja dežela znanega slovenskega filmskega in televizijskega režiserja ter scenarista, pisatelja, pesnika in kolumnista Gorana Vojnoviča. V sredo, 24. aprila, bo ob 17. uri potekala še predstavitev knjige Lucije Čok, HIC ET NUNC AUDE, monografije o ustanovitvi Univerze na Primorskem, ki je prvi celovit prikaz nastajanja le-te. Obe predstavitvi bosta potekali na sedežu študentske organizacije v Kopru.

Letošnje aktivnosti za najmlajše se bodo zvrstile pred Univerzitetnim izobraževalnim centrom (UNIC) na Gortanovem trgu 15 v Kopru, kjer bodo potekale otroške likovne delavnice. UNIC bo v četrtek, 25. aprila ob 17. uri gostil tudi predstavitev z naslovom »E-knjige«, katero bo vodil Rok Grča iz Študentske založbe. Predstavil bo knjižni sistem BIBLOS, platformo za prodajo in izposojo e–knjig, saj se e-knjiga vedno bolj uveljavlja kot mladim in študentom dostopnejše gradivo.

V tednu knjige bodo vsem študentom Univerze na Primorskem omogočili tudi ogled predstav, ki so povezane s knjigo. V torek bo v Art kinu Odeon v Izoli organiziran ogled filma Služkinje, v četrtek pa bo študentom omogočen subvencioniran ogled dramaturške predstave Indigo v koprskem gledališču.

Več informacij:
Tamara Lah, sekretarka za kulturo ŠOUP
GSM: 041 633 051
E-mail: tamara.lah@soup.si


sreda, 17. april 2013 Vabilo na delavnico "Ali je moja poslovna ideja uresničljiva?"

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske
vabi na delavnico
      ALI JE MOJA POSLOVNA IDEJA URESNIČLJIVA?
v četrtek, 18. aprila 2013 ob 15.00
predavalnici UIP v Kopru, Ferrarska 8 (objekt Ogrlica)

Na delavnici bomo odgovorili na pogosta vprašanja, ki si jih zastavljate vsi, ki želite stopiti na samostojno podjetniško pot in uresničiti svojo poslovno idejo ali pa ste se v podjetništvo ravno podali:

 • Ali moje lastne zmožnosti omogočajo uresničitev poslovne ideje? Kaj potrebujem, da uresničim idejo?
 • Ali trg potrebuje/povprašuje izdelek/storitev, ki jo želim ponuditi? Na katero potrebo izdelek/storitev odgovarja?
 • Kateri in kakšen ciljni trg je primeren za moj izdelek/storitev?
 • Kaj je moja ponudba vrednosti? Kje imam izključno konkurenčno prednost, ki je za kupce vredna?
 • Ali mi moja osebna in poslovna mreža omogoča realizacijo poslovne ideje? Katera partnerstva v okolju potrebujem za uspeh?

Delavnice bo izvajala dr. Karmen Rodman, direktorica podjetniškega centra z dolgoletnimi praktičnimi izkušnjami na področju strateškega in operativnega trženja

Dr. Karmen Rodman ima šestnajstletne izkušnje v mednarodni storitveni gospodarski družbi ter predavateljske in raziskovalne izkušnje kot visokošolska učiteljica na Univerzi na Primorskem, kjer deluje v katedri za trženje in mednarodno poslovanje ter v univerzitetni katedri za podjetništvo. Več let aktivno izvaja presoje kakovosti organizacij in deluje v podjetniških natečajih.

Predviden zaključek: ob 18.00

PRIJAVE IN INFORMACIJE:

 • preko spletne strani www.uip.si (Prijava na dogodek) ali
 • preko e-pošte: petra@uip.si ali
 • po tel.: 05 611 79 52.

Zaradi omejenega števila mest, vam priporočamo, da se na dogodek prijavite.

VSTOP PROST!


sreda, 17. april 2013 Evropski patentni urad zaposluje

Študenti in diplomanti matematike in računalništva, pozor!

V letu 2013 Evropski patentni urad - European Patent Office (EPO) načrtuje okoli 200 novih delovnih mest.
Delo vključuje iskanje po spletnih zbirkah podatkov, analizo dokumentov, komuniciranje z vlagatelji patentov in njihovimi odvetniki, in sprejemanje odločitev za podelitev patenta. V Evropskem patentnem uradu podeljeni patenti so veljavni v 40 evropskih državah.

Več informacij lahko dobite na spletni strani Evropskega patentnega urada:
http://www.epo.org/about-us/jobs/vacancies/examiners.html


sreda, 17. april 2013 Vabilo na tečaj “The Magic Training Course - Transform your Scientific Knowledge into a Private Enterprise!”

V okviru projekta Nanoforce, bo v Pragi,  Republika Češka,
od 26. do 28 junija 2013
potekal 2,5-dnevni tečaj o prenosu znanja v podjetniško idejo z naslovom
“The Magic Training Course - Transform your Scientific Knowledge into a Private Enterprise!”.

Za izbrane prijavljene študente so stroški tečaja, prevoza in bivanja kriti.
Prijavite se lahko do vključno 15.5.2013 prek e-mail naslova: Jana.laganis@ung.si

V priponki sta >>brošura o tečaju>> ter >>kriteriji za izbor>>.

Več informacij je na voljo na telefonski številki: 05 33 15 232,
ter prek e-mail naslova: Jana.laganis@ung.si


torek, 16. april 2013 Povabilo k sodelovanju v raziskavi

Študenti zagotovo vsakodnevno primerjate študij na svoji fakulteti z drugimi fakultetami v Sloveniji in v tujini, pogoje, v katerih študentje živite in študirate v različnih evropskih, pa tudi drugih državah. Ravno te primerjave nam pogosto pokažejo največ priložnosti, kje smo lahko še boljši.

Poleg teh izkustveno pridobljenih informacij, ki so vsekakor dragocene, pa je pomembno tudi čim bolj sistematično zbrati podatke o študiju in položaju študentov, jih primerjati in na podlagi ugotovljenega skrbeti za izboljšave.

V ta namen Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Študentska organizacija Slovenije v letu 2013, ob sodelovanju izobraževalnih institucij, izvajata raziskavo »Eurostudent«, ki jo istočasno izvajajo še po 30 drugih državah širšega evropskega visokošolskega prostora.

Tukaj pa potrebujejo vašo pomoč;  in ne samo to – vaše sodelovanje je ključnega pomena. Samo z zadostnim številom sodelujočih v raziskavi, je ta lahko uspešna. Študentska organizacija Slovenije pa obljublja tudi nagrade za sodelujoče, zato se splača potruditi.

Anketiranje je spletno, čas reševanja vprašalnika pa je okvirno 20 minut. Prosimo, da si vzamete čas in sodelujete v raziskavi, saj je ta res zelo pomembna, končno tudi iz vidika vaših, študentskih pravic.

Več informacij in tudi povezavo do ankete najdete na spletni strani www.eurostudent-2013.si.

Bodite Evroštudenti!


ponedeljek, 15. april 2013 Izšel je razpis za mlade inovatorje INATRI – ideja, invencija, inovacija

Prostovoljna, projektna skupina mladih INATRI, pod vodstvom GZS - Zbornice osrednjeslovenske regije Ljubljana, že drugo leto vabi k prijavam novih zamisli, invencij in idej mladih do 29. leta in odraslih do 40. leta.
Tudi letos organizirajo razpis INATRI, v okviru katerega imate mladi priložnost, da svoje ideje predstavite tudi širši javnosti, podjetnikom, inovatorjem in potencialnim investitorjem.

Najboljše ideje bodo razglasili v okviru krovnega dogodka
IZZIVI GOSPODARSKEGA RAZVOJA,
ki bo potekal 20. in 21. maja 2013 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Prijave so mogoče do 3.maja 2013 preko spletne povezave: e-PRIJAVA

Celotna izkušnja s projektom, pa tudi koristne in uporabne nagrade, vam lahko pomagajo pri nadaljnem razvoju in uveljavljanju na trgu dela ter olajšajo začetne korake v svet podjetništva.

Podrobnejše informacije dobite v predstavitvi razpisa.  >>INATRI RAZPIS>>

Več na: http://inatri.eu/


petek, 12. april 2013 Vabljeni na konferenco "Dnevi doktorskih študentov"

Društvo mladih raziskovalcev Slovenije (DMRS) vas vljudno vabi na Dneve doktorskih študentov 2013, ki bodo potekali 24. in 25. aprila 2013, v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, na Dimičevi ulici 13, v Ljubljani, pod častnim pokroviteljstvom rektorjev vseh štirih slovenskih univerz.

V okviru konference, ki bo potekala pod geslom »bogatimo gospodarstvo«, bodo doktorski študentje s predstavniki akademske sfere in gospodarstva spregovorili o možnostih karierne poti mladih doktorjev znanosti v gospodarstvu ter vlogi sodelovanja akademske sfere z gospodarstvom pri tem.

Osrednje programske točke

 • Predavanja ugledni gostov iz akademske sfere in gospodarstva
 • Sodelovanje akademske sfere z gospodarstvom
 • Predstavitev uspešnih zgodb sodelovanja z vidika gospodarstvenika, akademika in mladega raziskovalca
 • Ustanovitev spin-out podjetij in možnosti komercializacije doktorsko-raziskovalnih dosežkov
 • Karierne možnosti mladih doktorjev znanosti v podjetjih ter kakšne so njihove kompetence
 • Uspešna podjetja, katerih ustanovitelji so doktorji znanosti
 • Kaj je potrebno za zagon visokotehnološkega in raziskovalno naravnanega podjetja

Program konference

Ker je število mest omejeno, se lahko na konferenco prijavite do vključno ponedeljka, 22. aprila 2013, preko spletne PRIJAVNICE. Udeležba na konferenci je brezplačna.
Več informacij o konferenci…

V skladu z osrednjo tematiko konference so v Društvu mladih raziskovalcev Slovenije pripravili kratko anonimno anketo o vaših ambicijah in pričakovanjih glede nadaljnjih kariernih korakov po končanem doktorskem študiju. Za vaše sodelovanje se vam v naprej zahvaljujejo! Povezava do ankete.

Vabljeni v čim večjem številu!
Upravni odbor DMRS


četrtek, 11. april 2013 Brezplačno karierno svetovanje!

Načrtujte svojo karierno pot že med študijem!

18. april 2013, s pričetkom ob 16. uri,
Univerza na Primorskem
Fakulteta za humanistične študije
Titov trg 5, Koper,
predavalnica Levant 1 (2. nadstropje).

Univerza na Primorskem v sodelovanju s podjetjem Adecco organizira zadnje brezplačno skupinsko svetovanje v tem študijskem letu na temo načrtovanja karierne poti in pridobivanja novih kompetenc že v času študija.

Na srečanju bodo obravnavane sledeče teme:

 • pomen poznavanja samega sebe, svojih ciljev, interesov ter osebnih značilnosti,
 • identifikacija lastnih znanj in dosežkov ter spoznavanje svojih sposobnosti, spretnosti in veščin,
 • pomen kompetenc (kompetenčni portfolio),
 • prehod iz študija v zaposlitev.

Udeleženci se boste na skupinskih srečanjih na interaktiven način preko praktičnih vaj in skupinskih debat seznanili s pomenom pravočasnega načrtovanja karierne poti ter pridobili uporabna znanja, ki vam bodo pomagala pri prehodu iz študija v zaposlitev ter pripomogla k večji konkurenčnosti na trgu dela.

Na vašo željo bodo sledila individualna srečanja, kjer boste s svetovalcem podrobneje pregledali rezultate in pripravili akcijski načrt.

Vabimo vas, da se nam pridružite!

Več informacij:                                          

Blanka Palčič, koordinatorica projekta:
T. ++386  5 611 75 08
e-pošta: blanka.palcic@upr.si
www.ustvarikariero.si

Vabilo.


sreda, 10. april 2013 Danes vabljeni na infomativni dan »Podjetna Primorska 2013«

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske vabi na
INFOMATIVNI DAN »Podjetna Primorska 2013«
v sredo, 10. aprila 2013 ob 15.00
v predavalnici UIP v Kopru, Ferrarska 8 (objekt Ogrlica)
.

V Univerzitetnem razvojnem centru in inkubatorju Primorske so ponovno zagnali natečaj za najboljšo poslovni načrt Primorske »PODJETNA PRIMORSKA 2013«. Za vse, ki imate inovativno podjetniško idejo in jo želite uresničiti, so pripravili informativni dan, kjer boste izvedeli kaj vam prinaša natečaj Podjetna Primorska ter kako se prijaviti, da se bo vaša poslovna ideja uvrstila med finaliste natečaja. 

Program

V sredo, 10. aprila 2013

15.00 - 15.45
Predstavitev inkubatorja in natečaja za najboljši poslovni načrt »PODJETNA PRIMORSKA«:

 • Kaj mi prinaša sodelovanje na natečaju?
 • Kako se prijavim?
 • Katera kategorija je primerna zame?

Andrej Medved, UIP d.o.o., Suzana Frankarli, UIP d.o.o.

15.45 – 16.30
Zakaj se prijaviti na natečaj Podjetna Primorska?
Predstavitev izkušnje finalista pretekle Podjetne Primorske
Finalist pretekle Podjetne Primorske

16.30 – 17.00
Odgovori na vprašanja
Suzana Frankarli

Od 17.00 dalje
Individualna svetovanja za prijavo (po predhodni rezervaciji)
Svetovalci UIP d.o.o.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:

 • preko spletne strani www.uip.si (Prijava na dogodek) ali
 • preko e-pošte: petra@uip.si ali
 • po tel.: 05 611 79 52.

Študenti UP FAMNIT, kandidati za pripravo in prijavo svoje poslovne ideje na natečaj Podjetna primorska vabljeni, da svoja vprašanja naslovite na neformalne mentorje na UP FAMNIT. To vlogo so prevzeli mag. Rado Pezdir, dr. Andreja Kutnar in dr. Borut Horvat.

Zaradi omejenega števila mest, vam priporočamo, da se na dogodek prijavite pravočasno in si zagotovite mesto.


sreda, 10. april 2013 Prostovoljci Združenih narodov – enoletni program na Zelenortskih otokih

Republika Slovenija si skladno z "Resolucijo Republike Slovenije o mednarodnem razvojnem sodelovanju do 2015" prizadeva za krepitev prisotnosti v Afriki, ki je opredeljena kot tretje geografsko prednostno območje slovenskega mednarodnega razvojnega sodelovanja. Septembra 2010 je Ministrstvo za zunanje zadeve sklenilo sporazum s Prostovoljci Združenih narodov (United Nations Volunteers - UNV), ki omogoča napotitev prostovoljcev na predstavništva Združenih narodov in drugih organizacij v državah v razvoju. Prva slovenska prostovoljka v okviru tega programa je na Zelenortskih otokih eno leto delala v skupni pisarni organizacij UNDP – United Nations Development Programme, UNFPA – United Nation Population Fund in UNICEF – United Nations Children's Fund (okoljska enota).

V skladu z dogovorom med Slovenijo in UNV bo drugi enoletni program z nazivom Population and Development Specialist - Strengthening capacities for Population and Development interventions (Result 7: Youth, women and marginalized groups' voluntary participation in recovery and development decision-making is enhanced) ponovno potekal na Zelenortskih otokih.

Program Prostovoljci Združenih narodov - UNV s prostovoljstvom prispeva k miru in razvoju po vsem svetu. Prostovoljstvo je močna motivacija za dejavno vključevanje posameznikov v spopadanje z izzivi razvoja in lahko spremeni njegov potek in naravo. UNV se skupaj s partnerji zavzema za priznanje prostovoljcem, jih vključuje v razvojno načrtovanje in poskuša mobilizirati čim več prostovoljcev po celem svetu. Prostovoljstvo sprejema kot univerzalno in vseobsežno in ga priznava v njegovi različnosti ter priznava tudi vrednote, na katerih temelji: svobodna volja, predanost, aktivno sodelovanje in solidarnost.
Izbirni postopek vodi UNV, ki bo kandidate o nadaljnjih korakih postopka obvestil po elektronski pošti.
Več informacij in podroben opis projekta lahko najdete na:

http://www.mzz.gov.si/si/o_ministrstvu/javne_objave/razpisi_mednarodnih_organizacij_za_delovna_mesta/novica/article/3323/31878/6956c625ccc5b0633acb553fe087d6dd/
o UNV pa na:

http://www.unv.org/.


ponedeljek, 8. april 2013 Knjižnica bo 8.4.2013 popoldan izjemoma odprta od 14.00 do 16.00 ure

Obveščamo vas, da bo v ponedeljek 8.4.2013 knjižnica popoldan izjemoma odprta od 14.00 do 16.00 ure.

Hvala za razumevanje.


ponedeljek, 8. april 2013 Prenašaj sporočilo, ne virusa!

Vlada RS je leta 2009 sprejela Nacionalno strategijo preprečevanja in obvladovanja okužbe s HIV z namenom da omeji širjenje okužbe s HIV in drugih spolno prenosljivih bolezni.
Prenos z nezačitenimi spolnimi odnosi z okuženimi osebami je najpogostejši način prenosa okužbe, zato so leta 2010 štartali s kampanjo Prenašaj sporočilo, ne virusa!, ki vzpodbuja varnejše spolno vedenje. Mladi, še posebej študentje, so pomembna skupina, ki jo želijo s sporočili o pomenu varne in odgovorne spolnosti doseči.
V letošnjem letu bodo z majem dostopni tiskani materiali, s katerimi bodo nagovarjali populacijo, že sedaj pa deluje spletna stran www.stop-aids.si, kjer lahko mladi najdejo informacije o preprečevanju okužbe  s HIV.

Pri projektu sodelujejo Ministrstvo za zdravje RS, Inštitut za varovanje zdravja RS, nevladne organizacije ŠKUC, DIH, Legebitra, Društvo študentov medicine Slovenije in CARS


ponedeljek, 8. april 2013 Brezplačno karierno svetovanje!

Vabimo vas, da se udeležite novega srečanja brezplačnega kariernega svetovanja, ki bo
11. aprila 2013, s pričetkom ob 14. uri,
na Univerzi na Primorskem Fakulteti za turistične študije - Turistica,
Obala 11a, 6320 Portorož, predavalnica 309
Z nami bodo svetovalke s podjetja Adecco HR, d.o.o. Na delavnici boste preko različnih vaj ocenili svoje potenciale ter identificirali svojo karierno pot, spoznali vlogo in pomen pridobivanja dodatnih kompetenc že v času študija ter pomembnost vključevanja v aktivnosti vseživljenjskega učenja.

 Na srečanju bodo obravnavane  teme kot npr.:

 • pomen poznavanja samega sebe, svojih ciljev, interesov ter osebnih značilnosti,
 • identifikacija lastnih znanj in dosežkov ter spoznavanje svojih sposobnosti, spretnosti in veščin,
 • pomen kompetenc (kompetenčni portfolio),
 • prehod iz študija v zaposlitev.

Na vašo željo bodo sledila individualna srečanja, kjer boste s svetovalcem podrobneje pregledali rezultate in pripravili akcijski načrt.

Prijave zbiramo na e-naslovu:  blanka.palcic@upr.si do zapolnitve mest.

Vabilo.


ponedeljek, 8. april 2013 Vabljeni k sodelovanju na mednarodni nagradni natečaj za študente in diplomante Poganjajmo znanje

V sklopu praznovanja svoje 50-letnice delovanja koncern Kolektor letos objavlja mednarodni nagradni natečaj za študente in diplomante Poganjajmo znanje.

Namen natečaja je spodbuditi vse mlade raziskovalce, študente in diplomante ter nagraditi njihove zaključne naloge s treh tematskih sklopov:

 • mobilnost prihodnosti,
 • samozadostne stavbe prihodnosti ter
 • energetska oskrba prihodnosti.

Komu je natečaj namenjen?
K natečaju lahko s svojimi strokovnimi zaključnimi nalogami pristopijo diplomanti fakultet, ki so oziroma bodo pridobili 7. stopnjo izobrazbe (ali primerljivo raven)

 • v obdobju od 1. 1. 2012 do vključno 13. 5. 2013,
 • v obdobju od 13. 5. 2013 do vključno 31. 8. 2013, a le pod pogojem, da so do 13. 5. 2013 prijavili temo zaključne naloge.

Nagrade
Komisija bo nagradila skupno 3 najboljša dela (v vsakem od razpisanih tematskih sklopov po eno). Ti bodo nagrajeni s 1.500 € neto (zmagovalec) oziroma 1.000 € neto (finalista).

Več o natečaju si lahko preberete na: www.poganjajmoznanje.com.

Predstavitev

Letak


četrtek, 4. april 2013 Vabljeni na prireditev "Gibanje je zakon"

Študentska organizacija Univerze na Primorskem in Univerzitetna športna zveza Primorske, v sodelovanju z Ministrstvom za šolstvo in šport, Mestno občino Koper, Univerzo na Primorskem, Inštitutom za kineziološke raziskave UP ZRS, Fundacijo za Šport, Body Sense, Nature House, Zdrava Zabava, Plesnim klubom Swank, Gym Bo Fit, Radiem Capris,

Vabita na brezplačni športno-rekreacijski dogodek
»GIBANJE JE ZAKON
namenjen vsem starostnim skupinam, ki bo potekal
v soboto, 6.4.2013, od 9:00 do 17:00
v telovadnici Srednje tehniške šole Koper
(Šmarski cesta).

PROGRAM:

Igrišče 1
9:00-10:00 Joga
10:30-11:30 Aerobika TNZ
12:00-13:00 Pilates
13:30-14:30 Intervalni trening
15:00-16:00 Aerobika slide

Igrišče 2
9:30-10:30 Pilates senior
11:00-12:00 Hip Hop
12:30-13:30 Zumba
14:00-15:00 Aerobika pump
15:30-16:30 HIIT burn

Več informacij na http://www.uszp.si/


četrtek, 4. april 2013 Vabilo na infomativni dan »Podjetna Primorska 2013«

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske vabi na

INFOMATIVNI DAN  »Podjetna Primorska 2013« 

v sredo, 10. aprila 2013 ob 15.00

v predavalnici UIP v Kopru, Ferrarska 8 (objekt Ogrlica).

V Univerzitetnem razvojnem centru in inkubatorju Primorske so ponovno zagnali natečaj za najboljšo poslovni načrt Primorske »PODJETNA PRIMORSKA 2013«. Za vse, ki imate inovativno podjetniško idejo in jo želite uresničiti, so pripravili informativni dan, kjer boste izvedeli kaj vam prinaša natečaj Podjetna Primorska ter kako se prijaviti, da se bo vaša poslovna ideja uvrstila med finaliste natečaja. 

Program

V sredo, 10. aprila 2013

15.00 - 15.45
Predstavitev inkubatorja in natečaja za najboljši poslovni načrt »PODJETNA PRIMORSKA«:

 • Kaj mi prinaša sodelovanje na natečaju?
 • Kako se prijavim?
 • Katera kategorija je primerna zame?

Andrej Medved, UIP d.o.o., Suzana Frankarli, UIP d.o.o.

15.45 – 16.30
Zakaj se prijaviti na natečaj Podjetna Primorska?
Predstavitev izkušnje finalista pretekle Podjetne Primorske
Finalist pretekle Podjetne Primorske

16.30 – 17.00
Odgovori  na vprašanja
Suzana Frankarli

Od 17.00 dalje
Individualna svetovanja za prijavo (po predhodni rezervaciji)
Svetovalci UIP d.o.o.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:

 • preko spletne strani www.uip.si (Prijava na dogodek) ali
 • preko e-pošte: petra@uip.si ali
 • po tel.: 05 611 79 52.

Študenti UP FAMNIT, kandidati za pripravo in prijavo svoje poslovne ideje na natečaj Podjetna primorska vabljeni, da svoja vprašanja naslovite na neformalne mentorje na UP FAMNIT. To vlogo so prevzeli mag. Rado Pezdir, dr. Andreja Kutnar in dr. Borut Horvat.

Zaradi omejenega števila mest, vam priporočamo, da se na dogodek prijavite pravočasno in si zagotovite mesto.


četrtek, 4. april 2013 Vabljeni na informativni dan za prijavo na razpis Leonardo da Vinci – mobilnost diplomantov iMOBILE

Karierni center Univerze na Primorskem v sodelovanju s podjetjem Virtualis d.o.o. vabi na
Informativni dan za prijavo na razpis Leonardo da Vinci – mobilnost diplomantov iMOBILE.
Projekt je namenjen mladim, ki so zaključili formalno izobraževanje in si pred vstopom na trg dela želijo pridobiti mednarodne delovne izkušnje.

Informativni dan bo v četrtek, 11.4.2013 ob 17. uri v osrednjem prostoru ŠOUP, Pristaniška ulica 3 v Kopru.
Prijave zbiramo na naslovu: leonardo@kcup.si in telefonski številki 030 696 228.

O projektu:

Udeleženci projekta bodo v času usposabljanja pridobili potrebne praktične izkušnje, se naučili ali izpopolnili znanje tujega jezika, predvsem pa bodo pridobili pomembne osebnostne izkušnje: prilagodljivost, komunikativnost, timsko in samostojno delo, osebna odgovornost in sposobnost delovanja v drugačnem kulturnem okolju. Po zaključku usposabljanja bodo udeleženci pridobili nekaj potrebnih delovnih izkušenj, predvsem pa osebno motivacijo in potrebno samozavest za iskanje zaposlitve.

Pri izvedbi projekta smo se povezali s 5 tujimi partnerji, s pomočjo katerih bomo udeležencem projekta omogočili usposabljanje v Italiji, Nemčiji, Španiji in Veliki Britaniji s S. Irsko. Usposabljanja v trajanju od 8 do 12 tednov bodo potekala od februarja 2013 do aprila 2014. Predvideno število udeležencev projekta je 21.

Besedilo, pogoji razpisa in prijavni obrazec:

- prijavnica_kandidati_ldv_imobile_sl.doc

- razpis_za_kandidate_ldv_imobile_sl.pdf


torek, 2. april 2013 Natečaj Podjetna Primorska ponovno v zagonu

Natečaj za najboljši poslovni načrt Primorske  »Podjetna Primorska 2013« je ponovno odprl svoja vrata. V UIP Univerzitetnem razvojnem centru in inkubatorju Primorske v sodelovanju s partnerji že sedmo leto zapored nagrajujejo najboljše poslovne načrte. Namenjen je študentom in drugim mladim, raziskovalcem, podjetnikom, akademikom in vsem ostalim prebivalcem z inovativnimi poslovnimi idejami.

Glavni namen natečaja Podjetna Primorska je pospešiti prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov ali skupin v tržno uspešne podjeme kot tudi pospešiti prenos znanja iz univerze v gospodarstvo. Usmerjen je k spodbujanju razvoja podjetništva in podjetniške kulture v regiji ter nastanku novih start up in spin off podjetij z visoko dodano vrednostjo.

Natečaj bo potekal v obdobju od marca do decembra 2013, ko bodo razglašeni zmagovalci natečaja in podeljene nagrade.
Rok za prijavo
je 15.5.2013.
Strokovna komisija bo izmed vseh prispelih prijav izbrala 10-12 finalistov, ki bodo v nadaljevanju obiskovali podjetniške delavnice za pripravo poslovnega načrta ter ob podpori svetovanja in mentoriranja izdelali poslovni načrt.  Rok za oddajo poslovnih načrtov je 15.11.2013.

Celoten nagradni sklad znaša več kot 12.000 EUR. Zmagovalci v posamezni kategoriji bodo prejeli nagrado v obliki vavčerja in enoletno brezplačno uporabo spletnega računovodskega programa Minimax. Med finalisti bo izbran tudi najboljši študentski poslovni načrt, ki bo ravno tako nagrajen z vavčerjem. Vavčer zajema paket svetovalnih in drugih storitev podpornega podjetniškega okolja.

Poleg tega so vsi finalisti izbora deležni brezplačnega podjetniškega tečaja za pripravo poslovnega načrta, storitev svetovanja in mentoriranja za zagon podjetniške ideje. 

Zbiranje prijav (opis poslovne ideje) se je že začelo, zato k sodelovanju  vabljeni vsi podjetni posamezniki ali skupine, ki želijo uresničiti svoje poslovne ideje in se podati v svet podjetništva. Prijavitelji se lahko prijavijo v kategorijo Optimist, ki je namenjena prijaviteljem brez predhodnih podjetniških izkušenj in kategorijo Navigator, ki je namenjena prijaviteljem s predhodnimi podjetniškimi izkušnjami .

V mesecu aprilu bosta organizirana tudi dva informativna dneva, kjer bodo potencialni prijavitelji pridobili vse informacije glede prijave na natečaj.

Več o informacij o natečaju in pogojih sodelovanja najdete na www.podjetnaprimorska.si ali www.uip.si .


petek, 29. marec 2013 Erasmus 2012-13: DODATNI razpis za praktično usposabljanje študentov

V okviru programa Evropske komisije za izmenjavo študentov in zaposlenih ERASMUS, Univerza na Primorskem objavlja DODATNI razpis za izmenjave z namenom praktičnega usposabljanja študentov v študijskem letu 2012/2013.

ROK PRIJAVE: 8. april 2013
Opozorilo: Velja pravilo PREJEMA.

Besedilo razpisa

Priloga: Prijavnica


petek, 29. marec 2013 Načrtujte svojo karierno pot že med študijem!

Univerza   na   Primorskem v  sodelovanju  s   podjetjem Adecco  v   mesecu   marcu, aprilu in maju
2013 organizira vrsto brezplačnih skupinskih in individualnih srečanj na temo  načrtovanja  karierne poti in pridobivanja novih kompetenc že v času študija.

Vabimo  vas,  da  se  udeležite  srečanja,  kjer  boste  lahko preko različnih testov ocenili svoje potenciale  ter  identificirali svojo karierno pot, spoznali vlogo in pomen pridobivanja dodatnih kompetenc že v času študija ter pomembnost vključevanja v aktivnosti vseživljenjskega učenja.

Na srečanju bodo obravnavane sledeče teme:
      •   pomen poznavanja samega sebe, svojih ciljev, interesov ter osebnih značilnosti,
         •   identifikacija lastnih znanj in dosežkov ter spoznavanje svojih sposobnosti,
                                                spretnosti in veščin,
                             •    pomen kompetenc (kompetenčni portfolio),
                                      •   prehod iz študija v zaposlitev.

Udeleženci  se  boste  na  skupinskih  srečanjih  na  interaktiven  način  preko  praktičnih  vaj  in skupinskih  debat  seznanili  s  pomenom  pravočasnega  načrtovanja  karierne poti  ter  pridobili uporabna znanja, ki vam bodo pomagala pri prehodu iz študija v zaposlitev ter pripomogla k večji konkurenčnosti  na  trgu  dela.     
Na  vašo  željo  bodo   sledila  individualna  srečanja,   kjer   boste  s svetovalcem podrobneje pregledali rezultate in pripravili akcijski načrt.

Število   mest   je   omejeno,   zato   pohitite    in   si   zagotovite  udeležbo! 
Prijave   zbiramo   na   e-naslovu:    blanka.palcic@upr.si, do srede, 3. 4. 2013 oziroma do zapolnitve mest.

Več informacij:
Blanka Palčič, Karierni center – služba za vseživljenjsko karierno orientacijo
T. ++386  5 611 75 08
e-pošta: blanka.palcic@upr.si
www.ustvarikariero.si

Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov 2007-2013, razvojne prioritete 3: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«; prednostne usmeritve 3.3 »Kakovost, konkurenčnost in odzivnost visokega šolstva«. Projekt karierno načrtovanje in svetovanje za učinkovit vstop na trg dela  (OP RCV_VS-11-016).

Letak.


ponedeljek, 25. marec 2013 Vabilo na predavanje »Moje kompetence – moja pot do prve zaposlitve«

Karierni center Univerze na Primorskem v sodelovanju z e-Študentskim Servisom in
Fakulteto za management UP
vabi na predavanje

»Moje kompetence – moja pot do do prve zaposlitve«,

ki bo v četrtek, 28. marca 2013 ob 17.00 uri v prostorih Fakultete za  managemant UP na Trgu Brolo 12 v Kopru (predavalnica B2).

Na predavanju boste lahko izvedeli, kaj so kompetence, kako jih pridobivamo in zakaj je pomembno vse izkušnje tudi beležiti. Kako lahko kompetence pomagajo pri osebnostni rasti in načrtovanju lastne kariere. Kako z aktivnostjo že v času študija spoznati bodočega delodajalca in kako najlažje do prve zaposlitve. Kaj je to zaposljivost. In kako in zakaj načrtovati svojo kariero.

Predstavili bodo:

 • kompetence, kaj so in kako jih pridobivamo,
 • kaj so to neformalne izkušnje in zakaj so pomembne: kako pomembna je udeležba na seminarjih, predavanjih, aktivno državljanstvo, sodelovanje v društvih, delo v času študija,
 • kako že v času študija najti pravo delo, iz katerega se lahko veliko naučiš, pridobiš pomembne kompetence, hkrati pa vzpostaviš povezave z bodočimi delodajalci,
 • zakaj je pomembno beležiti pridobljene izkušnje in kako ti to pomaga pri osebnostni rasti, načrtovanju kariere, ter kako ti olajša uspešno kandidiranje za študentsko delo in za prvo zaposlitev,
 • kaj je to zaposljivost in pomen načrtovanja kariere.

Predavatelji:

 • Danijela Stojanović, karierna svetovalka KCUP
 • Katarina Bremec Slanič, vodja kadrovske službe na e-Študentskem Servisu
 • Vesna Miloševič, strokovna sodelavka na področju zaposlovanja mladih in študentskega dela

Zaradi omejenega števila mest se je na delavnico potrebno predhodno prijaviti. Prijave zbiramo na e-naslovu:  info@kcup.si ali številki 030 696 228 do zapolnitve mest.

Vljudno vabljeni!


ponedeljek, 25. marec 2013 Karierno načrtovanje in svetovanje za učinkovit vstop na trg dela

Karierno svetovanje
Načrtujte svojo karierno pot že med študijem!

Univerza na Primorskem v sodelovanju s podjetjem Adecco v mesecu marcu, aprilu in maju 2013 nadaljuje z organizacijo brezplačnih skupinskih in individualnih srečanj na temo načrtovanja karierne poti in pridobivanja novih kompetenc že v času študija.

Vabimo vas, da se udeležite skupinskega srečanja, ki bo
28.marca 2013, ob 16. uri v Kopru,
na Fakulteti za management Univerze na Primorskem, Trg Brolo 12 (predavalnica B6),
kjer boste lahko preko različnih testov ocenili svoje potenciale ter identificirali svojo karierno pot, spoznali vlogo in pomen pridobivanja dodatnih kompetenc že v času študija ter pomembnost vključevanja v aktivnosti vseživljenjskega učenja.

Na srečanju bodo obravnavane naslednje teme:
• pomen poznavanja samega sebe, svojih ciljev, interesov ter osebnih značilnosti,
• identifikacija lastnih znanj in dosežkov ter spoznavanje svojih sposobnosti, spretnosti in veščin,
• pomen kompetenc (kompetenčni portfolio),
• prehod iz študija v zaposlitev.

Udeleženci se boste na skupinskih srečanjih na interaktiven način preko praktičnih vaj in skupinskih debat seznanili s pomenom pravočasnega načrtovanja karierne poti ter pridobili uporabna znanja, ki vam bodo pomagala pri prehodu iz študija v zaposlitev ter pripomogla k večji konkurenčnosti na trgu dela. Na vašo željo bodo sledila individualna srečanja, kjer boste s svetovalcem podrobneje pregledali rezultate in pripravili akcijski načrt.

Število mest je omejeno, zato pohitite in si zagotovite udeležbo!

Prijave zbiramo na e-naslovu: blanka.palcic@upr.si, do torka, 26. marca 2013, oziroma do zapolnitve mest.

Dodatne informacije: Blanka Palčič, koordinatorica projekta | T. ++386 5 611 75 08 | e-pošta: blanka.palcic@upr.si | www.ustvarikariero.si

Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov 2007-2013, razvojne prioritete 3: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«; prednostne usmeritve 3.3 »Kakovost, konkurenčnost in odzivnost visokega šolstva«. Projekt karierno načrtovanje in svetovanje za učinkovit vstop na trg dela (OP RCV_VS-11-016).


četrtek, 21. marec 2013 Vabilo k sodelovanju pri raziskavi z izpolnitvijo spletnega anketnega vprašalnika

Spoštovane študentke in spoštovani študenti,

Marija Viktorija Jagodic, študentka 3. letnika podiplomskega študija Socialne in politične psihologije na Univerzi v Ljubljani vas vabi k sodelovanju v raziskavi »Odnos do pripadnikov narodnih manjšin z območja nekdanje Jugoslavije«. Zanimajo jo stališča prve generacije študentov, ki je odraščala v samostojni Sloveniji, zato vas naproša, da ji s svojim sodelovanjem omogočite opraviti doktorsko študijo. Dolžina spletne ankete je največ 10 minut. Anketa je anonimna, vsi rezultati bodo prikazani v statistični obliki in uporabljeni le v raziskovalne namene.

Z izpolnjevanjem lahko pričnete na naslednji povezavi: https://www.1ka.si/a/24425

Za vaše sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo.


ponedeljek, 18. marec 2013 Vabilo na študentsko mednarodno tekmovanje Business hive 2013

Vabljeni, da se pridružite enemu največjih mednarodnih tekmovanj - Business Hivu, ki se bo letos odvijal od 26. 4. do 30. 4. 2013 na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

30 slovenskih in 30 tujih študentov bo v ekipah tekmovalo za najbolje rešen izziv, ki ga bodo zastavila znana slovenska podjetja, ter se potegovalo za vroče nagrade.

Na tekmovanju boste lahko znanje, ki ste ga pridobili tekom študija, tudi praktično uporabili v ekipnem delu mednarodnega profila. Glavni cilj tekmovanja Business Hive je pridobitev novega znanja, izkušenj in večjo možnost zaposlitve v prihodnosti.

Več informacij o samem tekmovanju in prijavnico dobite na spletni strani: http://www.business-hive.com. Prijave so odprte od nedelje, 17. 3. od 17.00 ure.
Ker je število mest omejeno, čim prej oddajte svojo prijavnico.

Za vse ostale informacije kontakirajte: Leo (lea@business-hive.com) in Evo (eva@business-hive.com).

Letak

W: www.management-group.si
W: www.business-hive.com


ponedeljek, 18. marec 2013 Vabilo k sodelovanju pri projektu Summer Economics Institute

Vabljeni k sodelovanju pri prijektu Summer Economic Institute (SEI), ki ga pod okriljem USAlumni razvijata Ameriška gospodarska zbornica (AmCham Slovenija) in Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji.

POMEMBNE INFORMACIJE
Ime projekta:
Summer Economics Institute (SEI)
Tip sodelovanja: opravljanje prakse študentov v izbranih podjetjih, ki so člani Ameriške gospodarske zbornice
Komu je namenjeno: študenti 3. ali višjih letnikov različnih študijskih programov (tudi "neekonomskim")
Trajanje: od 1. do 31.7.2013
Metode dela: mentorstvo, seminarji

Preberite si pogoje sodelovanja.

Datumi/roki:

 • Rok za oddajo prijave študentov (Student Application Form) s priporočilom profesorjev (Professor Recommendation Form) je 10. maj 2013.
 • Razgovori z izbranimi potencialnimi kandidati bomo potekali predvidoma 28./29. maja 2013.
 • O končnem izboru bodo profesorji in kandidati obveščeni predvidoma začetkom junija 2013.

Kontaktna oseba:
ga. Katarino Makovec, vodja projekta SEI 2013
T.: +386 40 766 999
E-pošta: katarina.makovec@amcham.si

Na spletni strani Ameriške gospodarske zbornice je dostopna dokumentacija z podrobnejšimi informacijami in obrazci za prijavo (Student Application Form in Professor Recommendation Form).

Stroški:
Prijavljeni študenti krijejo sami strošek poti, nastanitve in prehrane.

http://www.amcham.si/si/dogodki_in_mrezenje_usalumni_sei.aspx


sreda, 13. marec 2013 Tradicionalna košarkarska tekma med študenti in zaposlenimi UP FAMNIT

V sklopu prireditev, ki se bodo zvrstile v Tednu Univerze na Primorskem,
ki bo letos potekal od ponedeljka, 18.3.2013 do vključno petka, 22.3.2013,

bo v četrtek, 21. marca 2013 ob 20:30 na Osnovni šoli Antona Ukmarja
potekala tradicionalna košarkarska tekma med študenti in zaposlenimi UP FAMNIT.

Vljudno vabljeni!


sreda, 13. marec 2013 Vabilo na delavnico za študente "Do prave službe s pomočjo socialnih omrežij"

Obveščamo vas, da bo
v četrtek, 14. 3.
2013, ob 14.00 uri
na
UP Fakulteta za turistične študije – Turistica (v predavalnici 206)
srečanje Alumni kluba in delavnica za študente z naslovom:

"Do prave službe s pomočjo socialnih omrežij".

Obvezna prijava na http://cevit.turistica.si/prijava/.

Dogodek je organiziran v okviru projekta Karierno načrtovanje in svetovanje za učinkovit vstop na trg dela (OP RCV_VS-11-016).

 Udeležba na delavnici je brezplačna!
Več informacij o delavnici v programu najdete v priponki.
 

Pohitite in ne zamudite izjemne priložnosti!
Število mest je omejeno!

 


torek, 12. marec 2013 Indijski svet za kulturno sodelovanje (ICCR) razpisuje tri štipendije

Vlada Republike Indije prek Indijskega sveta za kulturno sodelovanje (ICCR) v New Delhiju razpisuje tri štipendije za uspešne slovenske študente v okviru Splošne štipendijske sheme (GSS) za študijsko leto 2013/14. Možna področja: dodiplomski in podiplomski študij umetnosti, arhitekture, literature, ekonomije in poslovnih ved, tehniških ved in inženirstva, farmacije, informacijske tehnologije in kmetijstva.
 
Kandidati ustrezno izpolnjen prijavni obrazec v šestih izvodih pošljite na naslov Veleposlaništvo Indije, Maurerjeva 29, 1000 Ljubljana s pripisom "GSS".

Rok prijave: 25. 3. 2013

Seznam indijskih univerz za uveljavljanje štipendij najdete na spletni strani Komisije za dodeljevanje štipendij www.ugc.ac.in. Štipendije se ne podeljujejo za opravljanje študijskih programov na zasebnih univerzah.

Več podrobnosti o štipendiji in pogojih lahko najdete na spletnih straneh ICCR www.iccrindia.net:
http://www.iccrindia.net/generalscheme.html, http://www.iccrindia.net/students.html in http://www.iccrindia.net/scholarshipschemes.html.


Kontakt:
Tel.: 01 51 33 119
e-mail: cons.ljubljana@mea.gov.in


torek, 12. marec 2013 Z izdelavo posterja do brezplačne udeležbe na mednarodni konferenci TNC v Maastrichtu

Študenti lahko z izdelavo posterja brezplačno obiščete konferenco TNC, ki bo od 3. do 6. junija v Maastrichtu na Nizozemskem.

Z natečajem dobijo študentje raziskovalci priložnost, da pokažejo svoje ideje in rezultate ter tako pridobijo povratne informacije o svojem delu.

Teme letošnjega natečaja so:

 • The Internet of Things,
 • Mobility,
 • Authentication and Authorisation,
 • Identity Management and Federations,
 • Virtual Organizations and Collaboration,
 • Privacy,
 • Security.

Več informacij o samem tekmovanju in o tem, kaj vse mora vsebovati prijava, si lahko preberete na povezavi Call for sponsored student poster award. Svoj predlog posterja v pdf-formatu morate poslati najkasneje do

12. aprila 2013
na tnc2013(at)terena.org z naslovom "TNC2013 Student Poster Contest Submission".
 

Vir:
http://www.arnes.si/obvestila/obvestilo/article/izdelajte-poster-in-se-brezplacno-udelezite-konference-tnc-v-maastrichtu.html


ponedeljek, 11. marec 2013 Vabljeni na projekcijo poljudnoznanstvenega filma Kaos

Projekcija poljudnoznanstvenega filma Kaos bo v četrtek, 14. marca 2013, ob 3.14 popoldne v Veliki predavalnici UP FAMNIT.

Praznovanje 14. marca (3.14 v ameriškem zapisu) kot dneva števila Pi se je v zadnjih letih razmahnilo po akademskih okoljih po vsem svetu. Različne ustanove na ta dan pripravijo resne ali šaljive poljudnoznanstvene aktivnosti, od javnih predavanj do tekmovanj v pomnenju decimalk števila pi. Na UP FAMN IT si bomo ob tej priložnosti premierno ogledali novi francoski animirani film Kaos, ki s pomočjo računalniških animacij, bilijarda, risank in lego kock na poljuden način predstavi številne matematične in fizikalne fenomene, povezane z matematično teorijo kaosa.

Dogodek organizirata oddelka za matematiko UP FAMNIT in UP IAM.

Spletna stran filma: www.chaos-math.org

K ogledu filma ste vabljeni vsi študentje in zaposleni!


ponedeljek, 11. marec 2013 Vabilo na karierno svetovanje

vabimo vas, da se v četrtek, 21. 3. 2013, ob 16. uri, udeležite brezplačnega skupinskega srečanja, namenjenega kariernemu svetovanju, ki ga organizira Univerza na Primorskem v okviru projekta Karierno načrtovanje in svetovanje za učinkovit vstop na trg dela. Srečanje bo v prostorih UP Fakultete za humanitstične študije (predavalnica Levant4). Predavanje bo trajalo predvidoma do 18.30.

Na srečanju boste lahko na interaktiven način, preko praktičnih vaj in skupinskih debat, ocenili svoje potenciale ter identificirali svojo karierno pot, spoznali vlogo in pomen pridobivanja dodatnih kompetenc že v času študija ter izvedeli za možnosti vključitve v aktivnosti vseživljenjskega učenja. Na vašo željo bodo sledila individualna srečanja, kjer boste s svetovalcem podrobneje pregledali rezultate in pripravili akcijski načrt. Več informacij najdete v priponki.

Število mest je omejeno, zato pohitite in si zagotovite udeležbo!

Prijave zbiramo na e-naslovu: blanka.palcic@upr.si, do torka, 19. 3. 2013, oziroma do zapolnitve prostih mest.

Vabljeni!


ponedeljek, 11. marec 2013 Še pet dni za prijavo na tekmovanje Start:up leta

Čez pet dni poteče rok za prijavo na tekmovanje Start:up leta 2013. Start-up podjetja se s poslovnim načrtom lahko prijavijo do vključno 15. marca preko spletne strani www.startup.si in kandidirajo za laskavi naziv »Slovenski start-up leta 2013«, denarno nagrado 10.000 EUR, kristalni kipec in izobraževalni progam CEED Slovenia ter pridobijo do 25 točk od 100 možnih na razpisu za zagonsko subvencijo P2 Slovenskega podjetniškega sklada.

Šesti krog tekmovanja Start:up leta

V preteklih petih krogih je na tekmovanju sodelovali že 259 slovenskih start-up podjetij. Dogodkov organiziranih v okviru tekmovanja se je udeležilo več kot 3500 udeležencev. Letošnji šesti krog se je pričel 6. februarja s podjetniškim forumom 100% Start:up, nadaljeval s štirimi road-show dogodki v Mariboru, Novi Gorici, Kranju in Celju. Za pripravo zmagovitega poslovnega načrta, pa so v začetku marca organizatorji v Ljubljani pripravili tudi celodnevno praktično delavnico.

Rok za prijavo je 15. marec

Prijava na tekmovanje Start:up leta je mogoča najkasneje do 15. marca preko spletne strani www.startup.si. Glavni pogoj za sodelovanje je formalna prijava preko spletnega obrazca, katerega ključni del je tudi vsebinsko celovit poslovni načrt z jedrnatim povzetkom. Podjetje na dan prijave ne sme biti starejše od treh let.

Subvencija za zagon podjetja P2 in nagrade

Start:up leta je že tradicionalno povezan s ponudbo Slovenskega podjetniškega sklada za start-up podjetja, ki bo letos ponovno omogočil, da si bodo udeleženci tekmovanja z dobro uvrstitvijo lahko  pridobili do 25 točk od skupno 100 možnih v okviru razpisa P2.

Najboljše start-up podjetje bo razglašeno 15. maja na podjetniški konferenci PODIM in bo pridobilo laskavi naziv »Slovenski start-up leta 2013«, kristalni kipec, denarno nagrado 10.000 EUR za razvoj podjetja in vstopnico za izbran izobraževalni program CEED Slovenia.

Organizatorji

Nosilec tekmovanja Start:up leta je Tovarna podjemov. Soorganizatorji tekmovanja so Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Slovenski podjetniški sklad,  Tehnološki park Ljubljana, RC IKT iz Kranja in Primorski tehnološki park. V tekmovanju že tradicionalno kot strateška partnerja iz gospodarstva sodelujeta Nova KBM s svojim Podjetniškim centrom NKBM in Microsoft Slovenija z Microsoft innovation centrom. Strateški nacionalni partner tekmovanja je Združenje inkubatorjev in tehnoloških parkov Slovenije.

Za dodatne informacije:
Urban Lapajne, organizacijski vodja tekmovanja
urban.lapajne@tovarnapodjemov.org, 041 372 418, www.startup.si


torek, 5. marec 2013 Knjižnica zaprta v torek, 5.3.

Študente obveščamo, da bo knjižnica danes, 5.3.2013 zaprta.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.


četrtek, 28. februar 2013 Primatijada 2013

Spoštovane študentke in spoštovani študentje.

Leto je naokoli in spet je tu Primatijada. Že tri leti zapored smo zelo uspešni tako v raziskovalnih delih, kot v športu.

Utrinke iz prejšnjih Primatijad si lahko ogledate v fotogaleriji na Famnitovi spletni strani ali pa na Facebooku pod profilom Famnit Fakulteta.

Kaj je PRIMATIJADA?

PRIMATIJADA je tekmovanje, ki se že vrsto let odvija na področju matematike, računalništva, biologije, kemije, fizike ter drugih naravoslovnih ved in v športnih disciplinah. Letno se ga udeleži približno med 1500 in 2000 študentov iz vseh držav Balkana, ki na PRIMATIJADI predstavijo svoje izdelke (projektne in druge naloge).
 
Letošnja PRIMATIJADA bo potekala od 27. aprila do 2. maja v Ulcinju, Črna Gora. Nastanjeni bomo v hotelih Olympic in hotelskem kompleksu Bellevue.
 
Kdo organizira PRIMATIJADO?
Letošnjo PRIMATIJADO organizira Naravoslovno-matematična fakulteta iz Podgorice.

Tekmovanja v znanju:
Na području znanja bo mogoče tekmovat s projektnimi nalogami iz matematike, računalništva, fizike, kemije, biologije in  geografije.
 
Študenti, ki se želijo udeležiti PRIMATIJADE s projektnimi nalogami, morajo pod srokovnem mentorstvom izdelati projektno nalogo na določenem vsebinskem področju ter jo v predstaviti na letošnji PRIMATIJADI v Ulcinju. Projektne naloge in predstavitve so lahko v slovenščini, angleščini, srbščini, hrvaščini. Izbira jezika je odločitev posameznega študenta. Študent lahko pripravi nalogo sam ali v paru. 
Prijavijo se lahko študenti dodiplomskih in podiplomskih študijskih programov.
Rok oddaje projektnih nalog je 15. april 2013.


Športna tekmovanja:
Tekmujete lahko v: 
 • nogometu, 
 • rokometu, 
 • odbojki, 
 • košarki,
 • šahu, 
 • tenis
 
Punce in fantje tekmujejo posebej.
Pri šahu tekmujete v trojicah.
 
Do kdaj moram oddati prijavo?
Rok za prijavo na tekmovanje je sreda, 13. marec 2013. Prijavo pošljite na e-naslov:
V kolikor boste tekmovali v športnih disciplinah, prijavo pošljite skupinsko za posamezno disciplino. Prijava je dokončno potrjena z vplačilom nastanitve s prehrano (tekmovalci v športnih disciplinah in navijači). Za študente, ki bodo tekmovali s projektnimi naloga je dovolj le prijava po mailu.

Prijava mora vsebovati:
 1. Ime in priimek tekmovalca
 2. Datum rojstva
 3. Emšo
 4. Št. dokumenta
 5. Kontakt
 6. Opomba ali posameznik potrebuje dodatno zdravstveno zavarovanje (dodatnih 7,11€)
 7. Navedba disciplin, kjer bo posameznik tekmoval
 
Kdo mi lahko pomaga (me usmerja) pri pripravi projektne naloge?
Za pomoč in svetovanje so na voljo profesorji in asistenti UP FAMNIT. V kolikor ima študent že pripravljen projekt ali nalogo, se lahko prijavi na tekmovanje tudi s tem projektom/nalogo.
 

Kaj pa cena?
Za tekmovalce, ki se bodo udeležili Primatijade s projektnimi nalogami, bo fakulteta v celoti pokrila vse stroške (prevoz in polni penzion). Za tekmovalce, ki se bodo udeležili Primatijade v športnih disciplinah, bo fakulteta pokrila le stroške prevoza, nastanitev v hotelu s polnim penzionom pa si pokrijejo sami.
Cena za 5 polnih penzionov je 115€ (ista cena velja tudi za vse tiste, ki se boste udeležili Primatijade kot navijači). 
Posteljo si lahko tudi delite, kar pomeni, da je cena 115€ za dve osebi. V tem primeru samo enemu udeležencu pripadajo obroki, drugi si jih bo moral doplačat.
 
 
Tekmovalci v športnih disciplinah in navijači svojo nastanitev (115€) vplačajo do 13.3.2013 po predhodnem dovoru po mailu.
 
 
Vse študente vabimo k udeležbi na PRIMATIJADI!
 
 
Dodatne informacije:

sreda, 27. februar 2013 Zbrane ponudbe za opravljanje študentske prakse v tujini

Na spodnji povezavi lahko dostopate do Cmepiusove spletne strani na kateri so objavljene ponudbe za opravljanje študentske prakse v tujini.

http://www.cmepius.si/vzu/erasmus/individualna-mobilnost/prakse.aspx


četrtek, 21. februar 2013 Vabilo mladim inovatorjem in podjetnikom na Start:up road-show v Maribor in Novo Gorico

Na  Start:up Slovenija road-show dogodkih, bodo organizatorji in partnerji tekmovanja Start:up leta v ponedeljek, 25. februarja obiskali Maribor in v četrtek, 28. februarja Novo Gorico.  Ne zamudite zanimivih dogodkov, na katerih bodo predstavljeni programi podpore za inovativne podjetnike ter koristni praktični nasveti izkušenih podjetnikov.

Vsebina dogodkov
Vsebine so namenjeni tistim, ki želite uresničiti lastno podjetniško idejo ter izkoristiti podporo lokalnih in nacionalnih programov podpore inovativnemu podjetništvu. Na dogodku boste spoznali:
·        
Pogoje  in način sodelovanja v že šestem krogu tekmovanja Start:up leta, katerega zmagovalca čaka laskavi naziv »Slovenski start-up leta 2013«, 10.000 EUR denarne nagrade, kristalni kipec ter sodelovanje v izbranem programu CEED Slovenija.
·        
Pogoje za pridobitev zagonske subvencije P2 Slovenskega podjetniškega sklada.
·        
Uporabne nasvete, navdušujoče zgodbe in primere dobrih praks uspešnih podjetnikov.
·        
Lokalne in nacionalne programe podpore razvoju vašega podjetja.

Komu je Start:up road-show namenjen?
Vsem, ki razmišljate o drznih idejah, novih konceptih in bi radi na svoj način spremenili svet ali realizirali svoje nore ideje!
·     
Talentiranim posameznikom, ki želite uresničiti svoje sanje.
·      Inovatorjem, ki bi radi svoje odlične inovacije komercializirali in vas zanima kako.
·     
Vsem, ki razmišljate o ustanovitvi podjetja, ker sanjate o izgradnji svojega podjetja, saj se ne vidite v dolgočasni, pa čeprav morda dobro plačani službi.
·     
Obstoječim podjetnikom, ki ste že zagnali svoja podjetja in iščete rešitve za probleme s katerimi se soočate, bi radi spoznali enako misleče ali si zgolj želite še kanček dodatne inspiracije.
·     
Investitorjem, ki iščete nove investicijske priložnosti.
·     
Podjetniškim svetovalcem, ki delujete v podpornem okolju za podjetništvo.
·     
Vsem ostalim, ki vas zanima podjetništvo. 

Udeležba na Start:up road-showih je brezplačna. Zaradi omejenega števila prostih mest je obvezna prijava. Programa dogodkov in prijave najdete na spletni strani www.startup.si.

Start:up road-show za več podjetniškega entuziazma in inspiracije!

Organizatorji Start:up Slovenija road-showa so Tovarna podjemov, RC IKT iz Kranja, Tehnološki park Ljubljana, Primorski tehnološki park ob partnerstvu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Slovenskega podjetniškega sklada.


torek, 19. februar 2013 Vabilo na predavanja Famnitovih izletov v matematično vesolje in Famnitovih bioloških večerov

V sredo, 20. februarja 2013 vas vljudno vabimo na dva izredno zanimiva predavanja.

Ob 18.00 uri boste v Veliki predavalnici  UP FAMNIT (na Glagoljaški 8, Koper) lahko poslušali 5. predavanje cikla FAMNITovi Izleti v matematično vesolje, z naslovom »Delta roboti in matematika«. Predaval bo  izr. prof. dr. Štefko Miklavič.

Ob 19.00 uri pa boste v Mali predavalnici UP FAMNIT (na Glagoljaški 8, Koper) lahko poslušali 3. predavanje iz cikla Famnitovih bioloških večerov, z naslovom »Ogroženost in varstvo populacij pupkov v Sloveniji«. Predavala bo dr. Martina Lužnik.

Več informacij o predavanjih lahko dobite s klikom na spodnji povezavi:
»Delta roboti in matematika«
»Ogroženost in varstvo populacij pupkov v Sloveniji«

Vaša udeležba je zelo zaželena zato vas pričakujemo v velikem številu.


petek, 15. februar 2013 Vabilo na mednarodno študentsko konferenco v Buenos Airesu, Argentina

Vabljeni k prijavi na deveti South American Business Forum (SABF).
Konferenco vsako leto organizirajo študentje v soorganizaciji s Tehnološkim inštitutom Buenos Aires (Instituto Tecnológico de Buenos Aires - ITBA)
Študentska mednarodna konferenca se bo dogajala od 9. do 11. avgusta 2013 in združuje preko 100 študentov iz različnih držav, ne glede na študijske smeri.

Prijavnico je mogoče oddati do 5.maja 2013 prek spletne povezave:
http://www.sabf.org.ar/english

Več informacij najdete prek spletne povezave:
http://www.sabf.org.ar/conference/


sreda, 13. februar 2013 Vabilo na karierni dan

                                  

Karierni center Univerze na Primorskem v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Fakulteto za management Univerze na Primorskem

vabi na Karierni dan

kjer bodo predstavili možnosti opravljanja pripravništva in kasnejših zaposlitev v inštitucijah Evropske unije ter možnosti prostovoljnega dela v tujini.    

 

Karierni dan je namenjen študentom višjih letnikov, ki jih zanima pripravništvo in kasnejša zaposlitev v institucijah Evropske unije, ter prostovoljno delo v tujini. Predstavljena bo osebna izkušnja uradnika, ki je pripravništvo dejansko že opravil v instituciji EU in druge možnosti za študente in diplomante, ki so na voljo v okviru programov EU, predvsem program podjetniških izmenjav Erasmus za mlade podjetnike, program Leonardo da Vinci, kampanja We mean business, portal zaposlovanje EURES, evropska prostovoljna služba, ipd.). 

       -----------------------------------------------------

Predstavitev kariernih možnosti v inštitucijah EU bo

v sredo, 20. februarja 2013, ob 10. uri, na Fakulteti za management,

velika predavalnica (3. nadstropje),  Cankarjeva 5 v Kopru

------------------------------------------------------

Gosti:

 • Matea Jakin: predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji: predstavitev zaposlitvenih možnosti v okviru institucij EU (pripravništvo - tipično, netipično, natečaj za zaposlitev, rangi, tipi pogodb ter programa We mean business in Leonardo da Vinci), 

 

 • Katarina Dobranovič, predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji: predstavitev praktične izkušnje z opravljanjem pripravništva in zaposlovanjem v institucijah EU,

 

 • Sebastjan Rosa, Znanstveno-raziskovalno središče Univerze na Primorskem: predstavitev programa Erasmus. 

Za lažjo organizacijo dogodka, vas prosimo, da se prijavite na e-naslovu: info@kcup.si in tel.št.: 030 696 228.

Vljudno vabljeni!


torek, 12. februar 2013 Vabilo na Erasmus informativni info sestanek

Vabimo vas na informativni sestanek, ki ga pripravljamo ob izidu Razpisa za Erasmus študijske izmenjave in praktično usposabljanje študentov v št. letu 2013/14.

Srečanje bo v torek 19. februarja ob 15.00 uri v Veliki predavalnici Famnit VP (na sedežu fakultete).

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate preko: erasmus@famnit.upr.si


torek, 12. februar 2013 Izšel je Razpis za Erasmus študijske izmenjave in praktično usposabljanje 2013/2014

Univerza na Primorskem objavlja nov razpis za mobilnost študentov v okviru programa Vseživljenjsko učenje Erasmus v študijskem letu 2013/2014 tako za namen študija v tujini kot za praktično usposabljanje.

Študenti lahko oddate prijave najkasneje do 22. februarja 2013 v mednarodno pisarno UP FAMNIT ali v tajništvo fakultete. Veljavne bodo prijave, ki jih bo fakulteta prejela do vključno 22. februarja 2013.

Več informacij je na voljo v samem razpisu.

Več informacij o Erasmus izmenjavi boste lahko dobili na informativnem Erasmus sestanku, ki ga za vas pripravljamo v torek 19. februarja ob 15.00 uri v Veliki predavalnici Famnit VP (na sedežu fakultete).

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate preko: erasmus@famnit.upr.si

Pričakujemo vaše prijave.


torek, 12. februar 2013 Vabilo k sodelovanju na natečaju za najboljša zaključna študijska dela s področja mladine in različnih mladinskih tem

Spoštovani,

Mladinski svet Slovenije je četrtič zapored objavil natečaj za najboljša zaključna študijska dela s področja mladine in različnih mladinskih tem.

Z razpisano nagrado želijo:

 • spodbuditi mlade, da raziskujejo mladinsko področje ter tako sami podajajo relevantna mnenja, spoznanja in zaključke s področja mladine;
 • spodbujati  pedagoške in mladinske delavce, da pomagajo pri raziskovanju vprašanja mladih in mlade motivirajo za naloge s teh področij, ter na ta način področje mladine promovirajo kot »vredno« (akademskega) raziskovanja;
 • na enem mestu (v spletni knjižnici MSS) zbrati relevantno nastajajočo literaturo / raziskave o mladini in tako okrepiti svojo teoretično bazo;
 •  v dogovoru z avtorji objaviti njihova dela in spodbuditi mladinske delavce, raziskovalce in druge zainteresirane k uporabi nastalih del s področja mladih pri njihovem udejstvovanju.

Prijavijo se lahko vsi mladi (stari pod 30 let ob zagovoru), ki so v letu 2012:

1) magistrirali po t.i. bolonjskem sistemu ali diplomirali po starem sistemu (kategorija 1) ali
2) diplomirali po bolonjskem sistemu (kategorija 2),
3) ter so v svojem delu obravnavali tematiko, povezano z mladimi.

V obeh kategorijah bodo podelili MSS nagrado; in sicer v 1. kategoriji 400 evrov bruto in v 2. kategoriji 300 evrov bruto.

Vsi prijavljeni diplomanti, katerih dela bodo ustrezala pogojem natečaja, bodo povabljeni na slovesno podelitev nagrad, in prav tako njihovi mentorji.

Rok za prijavo je 1. marec 2013.

Vse informacije, besedilo natečaja in prijavnica so na voljo na spletni stranihttp://www.mss.si/sl/novice/806/1/podeljujemo-nagrado-mss-za-diplomsko-oz-magistrsko-nalogo-s-podrocja-mladih.
 


torek, 12. februar 2013 Vabilo na 3. študentski kongres nevroznanosti z mednarodnim sodelovanjem - NeuRi 2013

Vabimo vas na 3. študentski kongres neuroznanosti z mednarodnim sodelovanjem - NeuRi 2013, kateri se bo že tretje leto odvijal na Reki in Rabu od 26. do 28. aprila 2013.
V priponki lahko dobite Prvo obvestilo tega Kongresa, ki je sicer v hrvaščini, za vse dodatne informacije pa
lahko obiščete njihovo spletno stran : www.neuri.uniri.hr ali pa jih kontaktirate bodisi na e-mail naslova (mia_loncar@yahoo.com) ali na neuri@foss.hr


četrtek, 31. januar 2013 Vabljeni na seminar o novih spoznanjih na področju predelave oljčnega olja

V soboto 02. februarja od 9.00 ure do 17.ure bo
LABS d.o.o., Inštitut za ekologijo, analizo oljčnega olja in kontrolo
v prostorih Univerze na Primorskem, FHŠ, Titov trg 5, 6000 KOPER
organiziral seminar z naslovom
"NOVA SPOZNANJA NA PODROČJU VPLIVA PREDELAVE NA KAKOVOST OLJČNEGA OLJA".
 

Več o informacij seminarju je na voljo v priponki Vabilo na seminar / Program seminarja.

LABS d.o.o.v sodelovanju z Univerzo v Vidmu in Regionalno agencijo za razvoj podeželja ERSA vljudno vabi oljarje in oljkarje ter vse, ki jih področje zanima.

Prijave sprejemamo na tel: 05/640-26-31 ali na e- mail: labs.doo@gmail.com.

Seminar bo potekal v okviru projekta UE-LI-JE II, DS 6., aktivnost 1.1. iz programa Interreg Slovenija-Italija 2007-2013.


sreda, 30. januar 2013 Forum 100% Start:up o vitkih in agilnih start-up podjetjih

6. februarja s pričetkom ob 12. uri bo v Tehnološkem parku Ljubljana potekal tradicionalni podjetniški forum 100% Start:up. Rdeča nit popoldanskega dogodka, namenjenega podjetnikom in bodočim podjetnikom, bodo nasveti in izkušnje za upravljanje vitkega in agilnega start-up podjetja. Prav tako bo na forumu najavljeno tekmovanja Start:up leta, ki že šesto leto išče, podpira in nagrajuje najboljša slovenska mlada podjetja.

Podjetniki podjetnikom o hitrosti in prilagodljivosti

Agilnosti, učinkovitost in hitrost štejejo med ključne elemente uspeha startup podjetja v današnjem turbulentnem poslovnem okolju. Zato so organizatorji foruma k sodelovanju pritegnili izkušene start-upe, ki sodobne metode udejanjajo v njihovi vsakodnevni podjetniški praksi: Matej Zalar, Visionect;  Andraž Tori, Zemanta; Igor Panjan, Smart Product Agency, Denis Benič, PrintBox; Voranc Kutnik, Alexis Zrimec, Vorteks; Filip Dobranić, Hekovnik in Tatjana Zabasu, RSG Kapital. Forum bo že tradicionalno mesto za izmenjavo izkušenj, zanimivih zgodb in mnenj, zato ne smete manjkati! Udeležba je brezplačna.

Najavljamo šesti krog tekmovanja Start:up leta

Na forumu bo predstavljen že šesti krog nacionalnega tekmovanja start-up podjetij - Start:up leta. S tekmovanjem želijo organizatorji prepoznati, strokovno podpreti in javno promovirati najboljše slovenske podjetniške ekipe, poslovne načrte in start-up podjetja. Že tradicionalno je Start:up leta povezan s ponudbo Slovenskega podjetniškega sklada za start-up podjetja, ki bo letos ponovno omogočil, da si bodo lahko udeleženci tekmovanja z dobro uvrstitvijo pridobili do 25 točk od skupno 100 možnih v okviru razpisa P2. Tekmovanje Start:up leta se izvaja v partnerstvu z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Slovenskim podjetniškim skladom.

Forum in tekmovanje projekta iniciative Start:up Slovenija

Dogodek 100% Start:up in tekmovanje Start-up leta, sta ob konferenci PODIM ključna projekta iniciative Start:up Slovenija, ki želi s povezovanjem najpomembnejših deležnikov slovenskega podjetniškega ekosistema združiti znanje, voljo in vizijo posameznikov in organizacij, ter tako aktivno soustvarjati podjetnikom prijazno slovensko okolje.  Nosilni partnerji iniciative so Tovarna podjemov, Tehnološki park Ljubljana, Razvojni center za informacijske in komunikacijske tehnologije iz Kranja in Primorski tehnološki park.

Program foruma in prijavni obrazec najdete na spletni strani www.startup.si.

 


sreda, 30. januar 2013 Vabljeni na seminar za turistične vodnike in spremljevalce

UP FTŠ Turistica in
Izobraževalna agencija Palladio

vabita na 20 – urni
Seminar za turistične vodnike in spremljevalce.
Seminar bo na UP FTŠ Turistici v Portorožu
od 11. do 14. februarja 2013 od 17.00 do 21.30.

Praktični del bomo izvedli v obliki simulacije vodenja in
bo predstavljen na celodnevnem izletu.

Cena za udeležbo na seminarju je 130 €.
Cena ne vsebuje prevoza na celodnevnem izletu o katerem se bomo dogovorili na seminarju.

Za več informacij, program in prijavo lahko kliknete na
PROGRAM SEMINARJA
ali se udeležite predstavitve, ki bo v torek, 5. 2. 2013, ob 16. uri bo na UP FTŠ Turistici v Portorožu.
Prijave na predstavitev zbiramo na natasa.grzinic@turistica.si


petek, 25. januar 2013 Praksa v mednarodni pisarni na "University of Applied Sciences Upper Austria"

Univerza v Avstriji "University of Applied Sciences Upper Austria" ponuja 2 študentoma možnost opravljanja prakse/usposabljanja v njihovi mednarodni pisarni, natančneje na njihovi School of Engineering and Environmental Sciences v Welsu in na School of Management v Steyru.

Več informacij lahko dobite v angleškem in nemškem jeziku v prilogah.
Work placement
Praktikum


sreda, 23. januar 2013 Vabilo k izpolnitvi spletnega anketnega vprašalnika

Spoštovani študentje,

na Univerzitetnem izobraževalnem centru izvajajo številna neformalna izobraževanja za različne ciljne skupine, posebno pozornost pa posvečajo predvsem vam, študentom.

Ker bi želeli, da so razpisane izobraževalne vsebine oblikovane čim bolj po vaši meri, so pripravili anketo, ki bo v primeru reprezentativnega števila izpolnjenih vprašalnikov v veliko pomoč. Anketa obravnava vsebinski, cenovni, časovni in še kakšen vidik neformalnega izobraževana, ki formalno odlično dopolnjuje in prispeva h kompetencam študenta, ko se znajde na trgu dela.

Naprošajo vas, da izpolnite kratek anketni vprašalnik in s tem prispevate k pestrejši in bolj prilagojeni ponudbi neformalnih izobraževanj.
Anketni vprašalnik se nahaja na naslednjem naslovu: https://www.1ka.si/a/22835
 

Več informacij na:
info@unic.si
www.unic.si


ponedeljek, 21. januar 2013 Vabljeni na svetovno študentsko tekmovanje Imagine Cup 2013

Imagine Cup vabi mlade talente, da s svojimi inovativnimi rešitvami sodelujejo v največjem in najbolj prestižnem svetovnem študentskem tekmovanju. Sodelujoče ekipe čakajo privlačne nagrade, nepozabno doživetje, neprecenljive izkušnje in nova poznanstva. Najboljša ekipa bo odpotovala na svetovni finale v rusko prestolnico St. Petersburg, kjer najboljše čaka več kot 100.000 $ denarnih nagrad. 


Talentirane skupine in posamezniki se lahko tekmovanja udeležijo na dva načina: s sodelovanjem v  eni izmed treh glavnih kategorij lokalnega izbora ali s sodelovanjem na spletnih izzivih.

Tri glavne kategorije, slovenski zmagovalec neposredno v St. Petersburg 

Vašim brihtnim glavcam so na voljo tri glavne kategorije: ”GAMES”, ”INNOVATION” in ”WORLD CITIZENSHIP”. Za sodelovanje v slovenskem izboru je potrebno do 10. februarja vašo idejo in ekipo prijavit v spletnem obrazcu na www.imaginecup.si.  Slovenska zmagovalna ekipa se bo na stroške organizatorja med 8. in 12. julijem udeležila svetovnega finala v St. Petersburg.

Trije spletni izzivi, najboljši na globalnem nivoju na svetovni finale 

Tudi letos so vam na razpolago trije spletni izzivi, na katere se lahko prijavite neodvisno od potekala lokalnega izbora:
 Windows 8 apps  izziv, Windows Azure izziv in Windows Phone izziv. 
Celoten postopek registracije in oddaje rešitev poteka preko spleta. V kolikor se uvrstite med finaliste katerega izmed treh izzivov, boste na stroške organizatorja potovali na svetovni finale. Za sodelovanje v spletnih izzivih se morate najkasneje do 15. februarja prijaviti na spletni strani www.imaginecup.com.

Zakaj sodelovati?

Najboljše ekipe slovenskega izbora kot tudi svetovnega finala čakajo privlačne nagrade - zmagovalna ekipa v St. Petersburgu bo prejela ček v vrednosti 50.000 $. Poglavitni razlog za sodelovanje ekip v preteklosti pa niso bile nagrade, temveč želja po dokazovanju, neprecenljive izkušnje, nova poznanstva, dodatne strokovne reference ter nove karierne priložnosti.

Več informacij o sodelovanju, pogojih in nagradah najdete na www.imaginecup.si.

 Organizatorji
Slovenski izbor Imagine Cup 2013 organizirajo Tovarna podjemov, RC IKT iz Kranja, Tehnološki park Ljubljana in Mikrosoftov inovacijski center skupaj s številnimi nevladnimi organizacijami in podjetji.


četrtek, 17. januar 2013 Vabilo evropske poslanke mag. Mojce Kleva na odprto razpravo o prihodnosti Evropske unije

Spoštovani študentje in študentke!

Vabim vas, da se mi pridružite na dogodku, ki je namenjen odprti  razpravi o prihodnosti   Evropske   unije.   Ker   ste   prav   mladi   tisti,   ki   od   Evropske   unije največ pričakujete in od nje lahko kaj pridobite, vas vabim                

na razpravo »Tvoje mnenje, tvoja Evropa«,
ki bo v torek, 29. januarja 2013, ob 13.30,
na Fakulteti za humanistične študije
(predavalnica Tramontana), Titov trg 5, Koper.

Gost    razprave   bo   eden    najvplivnejših    Evropejcev,     vodja   socialistov   in  demokratov   v   Evropskem   parlamentu   Hannes   Swoboda,   ki   nam   bo   iz   prve roke povedal, kaj se trenutno dogaja v Evropski uniji.

Pogovor bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku.

Vabljeni,


foto: mojcakleva.eu

Več informacij o dogodku lahko dobite pri moji asistentki Nini I. Šavron na tel. št. 05 90 177 17 ali na e-mail naslovu: info@mojcakleva.eu.


sreda, 16. januar 2013 Vabilo na mednarodno študentsko konferenco

Vabljeni na mednarodno študentsko konferenco, ki jo organizirajo študentje iz
Ilmenau University of Technology / Nemčija v terminu od 31.5. - 9.6.2013 v 
sklopu ednarodnega tedna Ilmenau 2013.
Konferenca je namenjena študentom z vsega sveta in je organizirana vsako 
drugo leto od leta 1993. Motto letošnje konference je "moving YOUth".

Prijave so možne do 31.1.2013 in sicer prek spletne strani: www.iswi2013.org 

Podrobnejše informacije o mednarodni konferenci najdete tudi na spodnji povezavi:
http://www.iswi2013.org/files/download/Infobook%20ISWI%202013.pdf


torek, 15. januar 2013 Vabljeni k izpolnjevanju spletne ankete

Skupina študentov z Biotehniškega centra Naklo dela pri predmetu Podjetništvo in trženje raziskavo trga o uporabi IKT v šoli s pomočjo spletne ankete,  zato bi potrebovali tudi vašo pomoč.
Vljudno vas prosimo, da izpolnite spletno anketo, ki je objavljena na povezavi:
http://www.esurveyspro.com/Survey.aspx?id=0d087c41-ba65-4142-8234-e8ee47300122.
Anketa je kratka in 100% anonimna.

Anketa bo objavljena do konca januarja, po obdelavi in analizi podatkov pa bomo rezultate ankete objavili tudi na naši spletni strani.

Za vašo prijaznost se vam že v naprej najlepše zahvaljujemo!


sreda, 9. januar 2013 Vabljeni na brezplačno konverzacijo v nemškem jeziku

KONVERSATION AUF DEUTSCH: Jan. 2013
KONVERZACIJA  V NEMŠKEM JEZIKU: jan. 2013

Študentke in študenti, pa tudi zaposleni, ki bi želeli izboljšati svoje znanje nemščine, zapolniti svoje vrzeli  komunikacijskih sposobnostih ali pa morda osvežiti besedišče ter slovnične zakonitosti tega jezika, imate možnost, da še vedno obiskujete brezplačne konverzacijske ure, ki jih bo vodila mag. M. Trdan Lavrenčič, viš. pred. nem. j.  -   tudi s pomočjo študentov, ki jezik dobro obvladajo.

KDAJ: ob sredah, od  9.40 - 10.25 oz. četrtkih, od 13.00 - 13.45
KJE?: Na UP FTŠ Turistici (v Portorožu), pred kabinetom 304 (prostor bo določen sproti)

Okvirne teme konverzacijskih ur v januarju 2013 – dodatne ideje so zelo dobrodošle!

 • Sreda, 09. jan. 2013: Alkoholtrinken bei Jugendlichen in SLO und in anderen Ländern Pitje alkohola pri mladih v Slo in v drugih državah
 • Četrtek, 17. jan. 2013: Umweltschmutz und Tourismus –Onesnaževanje okolja in turizem
 • Četrtek, 24. jan. 2013: Berlin, nicht nur die Stadt mit der größten touristischen Börse… - Berlin, ne samo mesto z največjo turistično borzo…
 • Četrtek, 31. jan. 2013: Interkulturelle Beziehungen mit Erasmus-Studenten – Medkulturni stiki z Erasmus-študenti

H KONVERZACIJSKIM URAM VABIMO ŠTUDENTKE IN ŠTUDENTE VSEH ČLANIC UNIVERZE NA PRIMORSKEM - tudi tiste, ki nemščine nimate v svojem študijskem programu, imate pa določeno predznanje (približno na ravni A2), vendar pa nimate veliko možnosti komuniciranja v tem jeziku  
– PRAV TAKO  BREZPLAČNO!

Prosimo, da se po el. pošti marija.trdan@turistica.si praviloma najavite vsaj 2 dni prej, da lahko uskladimo tudi zahtevnostno raven konkretne konverzacijske ure.

Herzlich eingeladen und viel Erfolg – dobrodošli in veliko uspeha!

VABLJENI TUDI ZAPOSLENI UP!


ponedeljek, 7. januar 2013 Vabilo na predstavitev novih zgoščenk APZ UP

Vabljeni na predstavitev dveh novih zgoščenk Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem, ki bo v četrtek, 10. januarja 2013 ob 19. uri v prostorih Študentske organizacije Univerze na Primorskem  (Pristaniška 3, Koper).

V priponki si lahko ogledate vabilo na dogodek.


ponedeljek, 7. januar 2013 Vabljeni k sodelovanju na »International business competition CleanTech Challenge 2013«

Vabljeni k sodelovanju na »International business competition CleanTech Challenge 2013«.
Gre za študentsko tekmovanje
ki ga soorganizirata London Business School (LBS) and University College London.
Več informacij lahko najdete na povezavi:
http://www.cleantechnologychallenge.com/


sreda, 2. januar 2013 Vabilo na Zimsko šolo 2013 - Odkrivanje znanja v podatkih

Vabljeni na Zimsko šolo 2013 - Odkrivanje znanja v podatkih, ki bo potekala od 28.1. do 1.2.2013 na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu.

Udeleženci zimske šole bodo spoznali področje odkrivanja znanja v podatkih z uveljavljenimi mednarodnimi strokovnjaki in raziskovalci. Namenjena je vsem študentom, ki jih omenjena tematika zanima, udeležba je brezplačna.
Prijavnica je na voljo tukaj.
Program in dodatne informacije so na voljo tukaj.