Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

ponedeljek, 30. december 2019 Objavljen je razpis Erasmus+ za študijsko leto 2020/2021

Objavljen je razpis Erasmus+ za študente. Razpis omogoča prijave za študijske izmenjave ali izmenjave z namenom praktičnega usposabljanja v obdobju od 1.6.2020 do 30.9.2021.

Rok za prijavo na izmenjavo je 23.1.2020.

Razpis in druga dokumentacija (priloge, navodila) so dosegljivi na tej povezavi.

Vabljeni k prijavi!


sobota, 28. december 2019 Urnik knjižnice TeMeNa med novoletnimi prazniki

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v tednu med 30. 12. in 3. 1. odprta le v ponedeljek, 30. 12. od 10. do 12. ure.

Hvala za razumevanje.


nedelja, 22. december 2019 Urnik knjižnice TeMeNa v torek, 24. 12. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v torek, 24. 12. 2019, odprta od 10. do 12. ure.

 

Hvala za razumevanje.


sreda, 18. december 2019 Dogodek ERASMUS Zgodbe 19.12. // ERASMUS Stories event 19.12.

Vljudno vabimo vse študente na dogodek ERASMUS zgodbe, ki bo potekal v četrtek, 19. decembra 2019, ob 17.00 v predavalnici FAMNIT VP-2.

Če želite pridobiti mednarodne izkušnje, razširiti svoje znanje in hkrati preživeti čas v tujini, se nam pridružite na dogodku, kjer bomo poiskali odgovore na vaša vprašanja in pomagali pri prijavi na izmenjavo.

Na dogodku boste spoznali ostale FAMNIT študentke in študente, ki so izmenjavo že izkusili, svoje praktične izkušnje pa so pripravljeni deliti z vami.

Pridružite se nam na klepetu!

____________________________________________________________________________________________

We kindly invite all students to join us at our ERASMUS Stories event on Thursday, the 19th of December at 17.00 in the classroom FAMNIT VP-2.

If you are considering to gain international experiences, expanding your knowledge and traveling abroad, we have all the answers to your questions and can help you in successful exchange application.

During this event you will have the chance to meet your fellow FAMNIT students, who already have experienced an exchange in various countries, as well as several study programs and are willing to share their stories with you.

Join us for a chat!


sreda, 11. december 2019 Objavljen dodaten razpis Erasmus+ za praktično usposabljanje v tujini // Additional open call for Erasmus+ Traineeships abroad

Vse zainteresirane študente obveščamo, da je objavljen dodaten razpis programa Erasmus+ za praktično usposabljanje študentov v tujini v tekočem študijskem letu 2019/2020 (pogodbeno leto 2018).

Rok za prijavo je odprt do porabe sredstev, vendar najdlje do predvidoma 4.3.2020. Študenti se na praktično usposabljanje prijavite preko ŠIS sistema v meniju ''Prijava na izmenjavo''.

Prijava mora vsebovati:

 • spletno prijavnico (v ŠIS sistemu),
 • študijski sporazum za prakso (Learning Agreement for Traineeship) podpisan s strani študenta, koordinatorja študijskega programa na domači fakulteti ter odgovorne osebe na gostujoči instituciji,
 • kratek življenjepis v slovenskem ALI angleškem jeziku (v predlogi Europass življenjepis).

Vse dodatne informacije so dostopne v razpisu.

Vabljeni k prijavi!

_________________________________________________________________________________________

We inform all interested students that an additional Erasmus + call for student Traineeships abroad is published for the current academic year 2019/2020 (contract year 2018).

The deadline for application is open ended, with the latest due date expected on the 4.3.2020. Students are encouraged to sign up for Traineeships via the ŠIS system.

The application should include:

 • Online application form (in ŠIS),
 • Learning Agreement for Traineeship, signed by the student,  the program coordinator at your sending faculty as well as the responsible person at the hosting institution,
 • A short CV in Slovene OR English (in Europass format).

For more information or clarification please contact the International Office at your faculty.

We encourage you to sign up!


sreda, 11. december 2019 Predstavitev knjige Ocean v malem

Vabljeni na predstavitev knjige Ocean v malem, ki bo v akvariju Piran v petek, 13.12.2019,  ob 11.30.

Pogovor z avtorji knjige, prof. dr. Lovrencem Lipejem (NIB-MBP), dr. Manjo Rogelja (GEPŠ Piran) in dr. Borutom Mavričem (NIB-MBP), bo vodil mag. Robert Turk (ZRSVN).

Knjiga Ocean v malem je nastala v okviru istoimenskega projekta, s katerim se Akvarij Piran širi izven svojih sten. V knjigi predstavijo vlogo Akvarija Piran kot stičišče številnih aktivnosti na morju ter njegovo izobraževalno, ozaveščevalno, raziskovalno in naravovarstveno delovanje v lokalnem okolju. Bralca želijo spoznati z delovanjem Akvarija Piran, mu prikazati kaj vse se skriva za razstavnimi akvariji in mu približati aktivnosti povezane s pridobivanjem in skrbjo za morske organizme.

 

Lepo vabljeni!


sreda, 4. december 2019 Urnik knjižnice TeMeNa v četrtek, 12. 12. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v četrtek, 12. 12. 2019, odprta od 12. do 16. ure.

 

Hvala za razumevanje.


torek, 3. december 2019 PiNA odpira SOCIAL INNOVATORS HUB (SI HUB)

PiNA bo v sklopu projekta Social Innovators prihodnjo sredo, 11. decembra 2019, na Gortanovem trgu 15 v Kopru odprla SOCIAL INNOVATORS HUB (SI HUB).

Skupaj z lokalnimi organizacijami in institucijami bodo tako odprli prostor različnim tematikam, saj si želijo, da bi v njem zaživela izobraževanja, srečevanja in prostorska sodelovanja.

Predstavili bodo tudi Letni poziv za nevladne organizacije, neorganizirane skupine mladih in posameznike, ki se bodo s prijavo lahko vključili in soustvarjali vsebine SI HUB-a.

Svojo udeležbo potrdite do ponedeljka, 9. decembra, na povezavi: bit.ly/si-hub-prijava.

Več o programu. 


petek, 29. november 2019 3-dnevni izlet v Sarajevo in Mostar (BIH) / 3-day trip to Sarajevo and Mostar (BIH)

Za študente UP in študente na izmenjavi bo organiziran 3-dnevni izlet v Sarajevo in Mostar. Izlet je načrtovan od 13.12.2019 do 15.12.2019.

Program izleta je na voljo TUKAJ.

Na izlet se je mogoče prijaviti preko spletnega prijavnega obrazca.

Vabljeni!

***

A 3-day trip to Sarajevo and Mostar will be organized for UP students and exchange students. The trip will take place between 13 December 2019 and 15 December 2019.

The programme of the trip is available HERE.

You can register for the trip via online form.

You are kindly invited to join the trip!


torek, 26. november 2019 Aleksander Batič: »Ali je danes možno združiti podjetništvo in prijazno-sonaravno življenje?«

Vabljeni na tematski dogodek »Ali je danes možno združiti podjetništvo in prijazno-sonaravno življenje?«, ki ga v četrtek, 28. 11. 2019, ob 9. uri organizira Študentski center Univerze na Primorskem (Čevljarska 27, velika predavalnica v pritličju).

Na delavnici bo Aleksander Batič predstavil možnost sonaravnih aktivnosti. Prikazani bodo tudi primeri dobrih praks - ekoloških naselij v Sloveniji in tujini.

Več o programu lahko preberete tukaj.


ponedeljek, 25. november 2019 BREZPLAČNO in ANONIMNO TESTIRANJE ZA HIV in HEPATITIS C

Ob Svetovnem dnevu AIDSa vabljeni na anonimno in brezplačno testiranje za HIV in Hepatitis C.

Testiranje bo v ponedeljek 2. decembra 2019, med 8:30 in 10:30 uro v ambulanti za cepljenje na NIJZ OE Koper (Vojkovo nabrežje 4a, Koper).

 


četrtek, 21. november 2019 Vabljeni na predavanje »Podjetništvo in inovativnost v sektorju kmetijstva in razvoja podeželja«

Vabljeni na predavanje »Podjetništvo in inovativnost v sektorju kmetijstva in razvoja podeželja« , kjer bodo govorili o značilnostih in veščinah postavitve lastne blagovne znamke in razvoju  podjetniških idej s področja prodaje kmetijskih in živilskih proizvodov in storitev. Predstavili bodo tudi prve rezultate projekta gojenja smilja.

KDAJ?  V torek, 26. 11. 2019, ob 13.00.

KJE?  UP FAMNIT - Muzejski3

Več si lahko preberete tukaj. 

Vabljeni!

 


ponedeljek, 18. november 2019 Climathon, Primorska: Vipavska dolina in klimatske spremembe

Imate idejo, kako rešiti sodobne okoljske izzive? 

Projekt Climate-KIC vas vabi, da se pridružite Climathonu in postanete pobudnik podnebnih rešitev! Poleg Ljubljane in Maribora bo Climathon gostila tudi Primorska, natančneje Primorski tehnološki park v Vrtojbi, in sicer 22. novembra. 

Vabljeni študenti, raziskovalci, podjetniki in strokovnjaki, ki bi se radi spopadli z izzivom podnebnih sprememb v Vipavski dolini in našli primerno rešitev, kako dolino spremeniti v vzorčni model regenerativnega dizajna.

Obvezne prijave sprejemajo do srede, 20. novembra, na https://climathon.climate-kic.org/en/participate?organisation_id=470

Več si lahko preberete na njihovi Facebook strani https://www.facebook.com/climathon.slovenija.primorska/

Climathon je globalni dogodek, na katerem udeleženci skupaj razvijajo rešitve za izzive, s katerimi se soočajo sodobna mesta zaradi podnebnih sprememb. Vzpodbuja vzpostavitev lokalnih iniciativ za reševanje podnebnih in urbanih lokalnih izzivov, kot so: urbanistično načrtovanje, zelena infrastruktura, civilne iniciative, bivanjska tematika, voda, krožna ekonomija in drugi. Pomeni 24 ur intenzivnega premisleka in neprekinjenega timskega dela. 


petek, 15. november 2019 NIB vabi na seminar »Tujerodna rebrača Mnemiopsis leidyi v slovenskem morju«

Nacionalni inštitut za biologijo vabi na seminar »Tujerodna rebrača Mnemiopsis leidyi v slovenskem morju«, ki ga bodo izvedli dr. Borut Mavrič, prof. dr. Lovrenc Lipej in dr. Tjaša Kogovšek.

KDAJ IN KJE? V ponedeljek 18. novembra 2019, ob 10.00 na Morski biološki postaji v Piranu (Fornače 41).

Na seminarju bodo predstavljeni rezultati projektne naloge »Pregled stanja, ovrednotenje vpliva na okolje ter pregled možnih ukrepov za obvladovanje populacije tujerodne vrste rebrače Mnemiopsis leidyi v slovenskem morju«, ki je bila financirana iz Operativnega sklada za pomorstvo in ribištvo 2014–2020. Govor bo o prisotnosti in letni dinamiki pojavljanja rebrače v slovenskem morju, njeni prehrani ter drugih bioloških in ekoloških parametrih.

Za dodatne informacije je na voljo Katja Ploj na e-naslovu: katja.ploj@nib.si


četrtek, 14. november 2019 Urnik knjižnice TeMeNa danes, v četrtek, 14. 11. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa danes, v četrtek, 14. 11. 2019, odprta od 12. do 17. ure.

Hvala za razumevanje.


četrtek, 14. november 2019 Volitve dekana UP FAMNIT – REZULTATI VOLITEV

Obveščamo vas, da je Volilna komisija zaključila svoje delo in v svojem zaključnem poročilu ugotavlja, da je bila volilna udeležba po posameznih skupinah volivcev različna, in sicer:

 • med visokošolskimi učitelji in raziskovalci 73 %,
 • med študenti 9 %,
 • med drugimi zaposlenimi pa 86 %.

Skupaj se je volitev udeležilo 162 volilnih upravičencev.

Svoj glas je za izr. prof. dr. Ademirja Hujdurovića oddalo 152 volilnih upravičencev, kar predstavlja 57 od skupaj 100 točk.

Ker je bil izr. prof. dr. Ademir Hujdurović edini kandidat, je s tem dobil več kot 50% od skupaj 57 veljavnih točk in je zato zmagal na volitvah za dekana UP FAMNIT.

Ugotovitveni sklep o rezultatih volitev bo sprejel Senat UP FAMNIT na redni seji dne 18. 11. 2019 ter hkrati predlagal rektorju imenovanje izr. prof. dr. Ademirja Hujdurovića za dekana UP FAMNIT za naslednje mandatno obdobje (23. 11. 2019 – 22. 11. 2023).

Novemu dekanu ISKRENO ČESTITAMO in mu želimo uspešno vodenje fakultete ter veliko prijetnih in zanimivih izzivov na tej poti.

 


sreda, 13. november 2019 Pogovorni večer »Sodobni plačilni instrumenti: od plastike do mobitela«

Vabljeni na pogovorni večer »Sodobni plačilni instrumenti: od plastike do mobitela«, ki bo jutri, v četrtek, 14. 11., ob 19. uri v prostorih PiNE (Gortanov trg 15, Koper).

PiNA v sodelovanju s podjetjem Mercury Processing Services International organizira serijo pogovornih večerov, združenih pod imenom IT Istra. Prvi bo na temo sodobnih plačilnih instrumentov in drugih inovativnih plačilnih rešitev. Spoznali boste kratko zgodovino kartice in plačilnega prometa ter sodobne načine plačevanja, kot so NFC, brezstično plačevanje, e-trgovina in drugo.

Spoznali boste tudi aplikacijo Wave2Pay, ki so jo za banko Intesa Sanpaolo razvili v podjetju Mercury, in razlike med Apple Pay in Google Pay.

Gost večera bo Aljoša Lovrič-Petrič, ki je v koprski enoti podjetja Mercury zadolžen za prototipe in inovacije. S kartičnim poslovanjem se ukvarja že od leta 1996, delal pa je na različnih področjih, kot so POS, bankomati, sistemi avtorizacije, razvoj programske opreme in infrastruktura IT.


ponedeljek, 11. november 2019 Festival Grounded 2019: Avtomatizacija in oblast

V okviru Festivala Grounded bo od srede, 14. 11., do sobote, 16. 11., v Mestni galeriji v Ljubljani in prek prenosa v živo potekala konferenca na temo Avtomatizacija in oblast.

Konferenco bodo s prvim predavanjem “Avtomatizacija in novinarstvo” otvorili dr. Sandra Bašić Hrvatin, dr. Marko Milosavljević in Ženja Leiler. Sledilo bo predavanje dr. Mateja Kovačiča, zaposlenega na Inštitutu Jožef Stefan, ki bo govoril o pomenu odprtih podatkov in transparentnosti oblasti. Nato pa bo predavanje o etičnih dilemah izvedel dolgoletni raziskovalec umetne intelligence, dr. Ivan Bratko.  

Več o programu v prihodnjih dneh si preberite tukaj.

Grounded je festival elektronske glasbe, kritične misli in aktivizma, ki naslavlja aktualna družbena vprašanja s povezovanjem na videz nezdružljivega. V razpravah, projekcijah, predstavitvah, glasbenih nastopih in druženjih, katerih vrednostna izhodišča so enakost ne glede na osebne okoliščine, solidarnost s šibkejšimi in avtonomija posameznika_ce, udeleženke_ci iščejo informirane, argumentirane in odgovorne odzive na izzive sedanjosti in prihodnosti. 


sreda, 6. november 2019 Tutorji na UP FAMNIT/ Ask tutors for help

Za nami je prvi mesec študija in morda so se že pojavile prve težave. K sreči pa imamo na vseh programih študente, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč.

Če ste se torej znašli v težavah, če potrebujete podporo ali tudi enostavno dobro besedo, stopite do naših tutorjev. Tudi oni so bili v podobni situaciji kot vi in vam zato lahko pomagajo.

Seznam tutorjev 2019/20 lahko najdete na tej povezavi.

**********************************************************************************

The first month of study is behind us and the first problems may have already arisen. Thankfully, we have students from different programs who are ready to help.

So if you are in trouble, in need of support, or just in need of a good talk, get in touch with our tutors. They, too, were in a similar situation so they can definitely help.

Find the list of tutors in 2019/20 here. 


sreda, 6. november 2019 Spoznaj Društvo varstvenih biologov Biodiva!

Ob pričetku novega študijskega leta Društvo varstvenih biologov Biodiva vabi vse varstvene biologe in ostale, ki se zanimate za biološke tematike, na uvodni sestanek, ki bo v torek 12.11.2019 ob 20.15, v mali predavalnici (MP-2) na Famnitu (Glagoljaška 8, Koper).

Sestanek se bo začel s kratko predstavitvijo društva in predstavitvijo aktivnosti, ki so jih izvajali v tekočem letu. Določil se bo termin naslednjega rednega sestanka in volitev, sledila bo diskusija o aktivnostih in projektih za prihodnost. Po diskusiji bo možno se prijaviti na motivacijski vikend, ki bo potekal med 29.11- 1.12. 2019. Na sestanku se boste lahko včlanili v društvo ali zgolj obnovili članstvo.
Ob koncu sestanka sledi druženje ob čaju in piškotih.

Lepo vabljeni!


torek, 5. november 2019 Razpis za nov štipendijski program “ASEF Junior Fellows”

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpis za nov štipendijski program ASEF Junior Fellows. Gre za triletni program, v okviru katerega izbrani študenti opravijo raziskovalno-študijsko prakso na odličnih svetovnih univerzah (ZDA, Kanada, Velika Britanija, Avstralija in Nova Zelandija), sodelujejo na raziskovalnih projektih s svojega področja delovanja in se vključujejo v razne dejavnosti, ki jih izvaja ASEF, kot so delavnice mehkih veščin, treningi javnega nastopanja, redna srečanja strokovnih krožkov, javna predavanja in pogovori z zanimivimi gosti. 

Možne so prijave za področja fizike, biologije, medicine, strojništva, elektrotehnike, računalništva, matematike, ekonomije, okoljskih znanosti, glasbe, prava, lingvistike, politologije, humanistike in drugih ved. Prijave so odprte za vse slovenske študente in študente slovenskih korenin ne glede na stopnjo in kraj študija.

Zgodnji rok za prijavo je 1. december 2019. Do tega datuma oddane prijave bodo v celoti upoštevane. Prijave bo sicer možno oddati do 15. januarja 2020, a zainteresirane študente spodbujamo, da se prijavijo čim prej.

Prijavo lahko oddate na spletnem portalu https://www.asef.net/junior-fellows. Za morebitna vprašanja so vam na voljo na info@asef.net.

Fundacija ASEF, ki povezuje Slovence doma in po svetu, štipendira slovenske študente in študente slovenskih korenin za 10-tedenske raziskovalno-študijske obiske na vrhunskih univerzah in institucijah po svetu in v Sloveniji. Štipendijski programi ASEF krepijo sodelovanje in kroženje znanja med Slovenijo in preostalim svetom. ASEF nadarjenim študentom omogoča, da se osredotočijo na raziskovanje in razvijejo svoje potenciale v največji možni meri.

Vabljeni k prijavi!


torek, 5. november 2019 Delavnica »Uspešno urejanje Facebook in Instagram profila«

UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju z Agencijo SPIRIT organizira delavnico za inovativne posameznike (dijake, študente, pedagoške delavce, raziskovalce) ter nova in obstoječa podjetja s potencialom hitre rasti »start up«.

KDAJ? V sredo, 13. novembra 2019, ob 17. uri.

KJE? V Študentskem centru Univerze na Primorskem (Čevljarska ulica 27, 6000 Koper – Velika predavalnica v pritličju).

Delavnico na temo »Uspešno urejanje Facebook in Instagram profila« bo izvedla Eva Ravnikar, magistrica grafična inženirka, ki kot zaposlena v večjem podjetju trenutno skrbi za marketing, nadzoruje projekte ter je odgovorna za PR in socialna omrežja.

Na predavanju boste našli odgovore na vprašanja, kateri socialni medij je namenjen za posamezno oglaševanje, kdaj se oglašuje na določeni platformi, kdo so uporabniki in na kakšen način delujeta Facebook in Instagram. Predstavljena bo tudi uporaba glede na oglaševanje B2B in B2C.

Program:

17.00–17.15: Predstavitev programa SIO 2018 – 2019 in podpornega podjetniškega okolja UIP Univerzitetnega razvojnega centra in  inkubatorja Primorske (Blaž Ćeklić)

17.15–18.30 Uspešno urejanje Facebook in Instagram profila (Eva Ravnikar)

18.30–18.45 Odmor za druženje

18.45–20.00 Uspešno urejanje Facebook in Instagram profila (Eva Ravnikar)

Dodatna vprašanja lahko pošljete na e-naslov: urska.klancar@uip.si

Delavnica je organizirana v okviru Programa podpornih storitev subjektov inovativnega okolja v Republiki Sloveniji v letih 2018 in 2019 »SIO 2018-2019«


sreda, 30. oktober 2019 Delavnice v Kariernem centru UP

Vabljeni na delavnice, ki jih Karierni center UP prireja v novembru in začetku decembra. 

 

 


ponedeljek, 21. oktober 2019 Študentsko delo: razvijalec programske opreme

Podjetje Solvera Lynx d. o. o. vabi študente/ke študijskih smeri računalništva, elektrotehnike, matematike, fizike ali drugih tehničnih smeri, da se pridružijo njihovi razvojni skupini. Izkušnje niso pogoj.

Njihove stranke so veliki porabniki energije (industrija, bolnišnice, železnice idr.), ki jih analizirajo s programsko opremo GemaLogic. Na podlagi rezultatov zagotavljajo učinkovite rešitve upravljanja z energijo pri elektrifikaciji, digitalizaciji in dekarbonizaciji.

Opis del:

 • sodelovanje pri razvoju algoritmov za obdelavo velike količine podatkov,
 • sodelovanje pri razvoju Java aplikacij z uporabo različnih tehnologij (Java 8, Java EE, WildFly, DBMS),
 • sodelovanje pri uporabi baz podatkov SQL (MS SQL, Oracle) in NoSQL (InfluxDB),
 • sodelovanje pri uporabi oblačnih tehnologij in t. i. “mikroservisov”,
 • sodelovanje pri razvoju spletnih storitev (REST, SOAP) in aplikacijskih vmesnikov JMS,
 • sodelovanje pri razvoju obdelave podatkov (Apache Kafka),
 • seznanitev z naslednjimi orodji: Jira (Ticketing), Bitbucket (Code Hosting), Git (Version control).

Pričakujejo:

 • osnovno poznavanje čimveč zgoraj navedenih tehnologij,
 • interes za razvoj kakovostne programske opreme,
 • željo po učenju in delu v skupini.

Kaj ponujajo:

 • priložnost za pridobitev znanja o razvoju aplikacij in uporabi sodobnih tehnologij,
 • možnost pridobitve širokega znanja s področja energetike in oskrbe ter dobave energentov,
 • možnost pridobitve znanja s področja upravljanja z energijo, trga prožnosti, e-mobilnosti, virtualnih elektrarn,
 • ustvarjalno okolje, možnost raziskovanja in napredovanja,
 • urejeno delovno okolje, “teambuilding” dejavnosti,
 • prilagodljiv delovni čas,
 • možnost zaposlitve za polni delovni čas,
 • visoko urno postavko.

Podrobnosti na: http://bit.ly/2MLG56c

Pošlji CV na jobs@solvera-lynx.com ali se oglasi v njihovih prostorih v Stegnah (Stegne 23a, 1000 Ljubljana, 2. nadstropje).


torek, 15. oktober 2019 Urnik knjižnice TeMeNa v petek, 18. 10. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v petek, 18. 10. 2019, odprta od 10. do 13. ure.

Hvala za razumevanje.


četrtek, 10. oktober 2019 Študija razvojnih potencialov Mestne občine Koper

Mestna občina Koper (MOK) v sodelovanju z Urbanističnim inštitutom RS izvaja nalogo z naslovom »Študija razvojnih potencialov Mestne občine Koper«. Partnerja projekta sta tudi Fakulteta za arhitekturo in Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani.

Namen študije je ugotoviti razvojne potenciale MOK, ki bodo služili kot osnova za izdelavo strateških dokumentov občine in bodo imeli velik učinek na celovit razvoj mesta in mestne občine. Med drugim naloga preverja razvojne vizije MOK, kot jih vidijo mladi.

Za vključevanje pogledov mladih so oblikovali spletni anketni vprašalnik, do katerega lahko dostopate na povezavi v slovenskem in italijanskem jeziku:
http://projekti.uirs.si/sl-si/Koper/studenti (SLO)
http://projekti.uirs.si/it-it/Capodistria/Studenti (IT)

Vprašalnik izpolnite do 16. 10. 2019. 


četrtek, 10. oktober 2019 Podaljšan rok natečaja Partnerstvo za spremembe – 6. krog: Povezani za akcijo

Imaš idejo, kako bi tudi ti lahko prispeval k izboljšanju kvalitete življenja v Sloveniji? Zdaj se lahko prijaviš na natečaj in izkoristiš edinstveno priložnost, da pri reševanju svojega izziva sodeluješ z ekipo iz gospodarstva in javne uprave.

Partnerstvo za spremembe je inovativna platforma sodelovanja med zaposlenimi v slovenskem javnem in zasebnem sektorju s ciljem prenosa in uporabe dobrih idej, praks in uporabnih rešitev. Gre za program, kjer zaposleni v javni upravi in gospodarstvu skupaj premikamo meje, rušimo stereotipe in ustvarjamo pozitivne zgodbe ter dokazujemo, da sodelovanje med javno upravo in gospodarstvom na nov, drugačen in inovativen način deluje.

Kaj pridobiš? Nove izkušnje in veščine, mreženje z gospodarstvom in javno upravo, priložnost, da nekomu izboljšaš življenje v naši družbi.

Če te stvar zanima, imaš zdaj priložnost, da prijaviš svoj izziv. Zaradi velikega zanimanja je rok za prijave podaljšan, in sicer do 15. 10. 2019.


sreda, 9. oktober 2019 Jesenska Čista 10-ka

Univerzitetna športna zveza Primorske in Študentska organizacija Univerze na Primorskem tudi na letošnji Rektorjev dan, v sredo, 16. oktobra, organizirata športno zabavno prireditev Čista 10-ka. 

Gre za medfakultetno tekmovanje, kjer se točke po posameznih disciplinah seštevajo, ekipa z največ osvojenimi točkami pa na koncu prejme status najboljše fakultete in prehodni pokal Čiste desetke, ki je podeljen na večernem brucovanju.

Več o programu in prijavi ter razlogih za udeležbo

Predavanj tistega dne ne bo, zato se prijavite in zastopajte barve FAMNITa!


torek, 8. oktober 2019 Delavnica Finančni cilji – 5 korakov do njihove uresničitve

Vas zanima, zakaj potrebujemo finančne cilje? Kako učinkovito definirati finančni cilj? S katero strategijo doseči zastavljene cilje in izboljšati svoje finančno stanje?

Vabljeni na delavnico “Finančni cilji – 5 korakov do njihove uresničitve”, ki bo v Sežani jutri, v sredo, 9. oktobra, od 18. do 21. ure in v Kopru v torek, 15. oktobra, od 18. do 21. ure.

Število mest je omejeno, zato je zaželena predhodna prijava na e-naslov: financna.inteligenca@gmail.com

Cena delavnice: 30 evrov (za študente 15 evrov).


petek, 4. oktober 2019 Nacionalne štipendije programa L'oreal - Unesco "Za ženske v znanosti" 2020

Že štirinajsto leto zapored partnerja slovenskega nacionalnega programa »Za ženske v znanosti« - L'ORÉAL Adria in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO - razpisujeta nacionalni program »Za ženske v znanosti« 2020, v okviru katerega bosta trem mladim raziskovalkam podelila štipendijo v enkratnem znesku 5.000 evrov.

Program je namenjen mladim raziskovalkam v zadnjem letu doktorskega študija naravoslovnih znanosti, biotehnike ali medicine, ki bodo zagovarjale svojo tezo predvidoma v letu 2020. Znanstveno raziskavo za namen pridobitve doktorske disertacije morajo kandidatke opravljati na raziskovalni instituciji v Sloveniji. Kandidatke ob zaprtju prijav ne smejo biti starejše od 35 let, imeti morajo slovensko državljanstvo in stalno prebivališče v Sloveniji. Razpis je odprt od 7. oktobra do 7. novembra 2019.

Obrazec za prijavo in razpisni pogoji so objavljeni na: https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/nacionalni-razpis-unesco-loreal-za-zenske-v-znanosti/

Za dodatne informacije o programu je na voljo Barbara Urbanija:

Tel: +386 (0)1 478 4799; e-mail: barbara.urbanija@gov.si

Mlade raziskovalke, vabljene k prijavi!

 

Partnerstvo L’ORÉAL – UNESCO »Za ženske v znanosti« sicer deluje na mednarodni ravni že od leta 1998, od leta 2006 pa tudi v Sloveniji, kjer je štipendijo prejelo že 37 slovenskih štipendistk.


petek, 4. oktober 2019 Študentska krvodajalska akcija Častim 1/2 litra

V okviru vseslovenske študentske krvodajalske akcije pod sloganom »Častim 1/2 litra!« organizira krvodajalsko akcijo tudi Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP).

Na Primorskem bo kri možno darovati od 7. do 9. oktobra 2019 v Splošni bolnišnici Izola (Center za transfuzijsko dejavnost), in sicer:

 • v ponedeljek, 7. 10., od 8.00 do 10.00, 
 • v torek, 8. 10., od 7.30 do 11.00 in
 • v sredo, 9. 10., od 9.00 do 11.00.

"Vsi tisti, ki lahko darujejo kri, so vabljeni, da se vnovič številčno odzovejo povabilu in častijo rundo, ki rešuje življenja. Vsak krvodajalec je junak, naj bo to prvič ali stotič," na akcijo skupine PreProstoVoljni vabi vodja projekta na Primorskem Tamara Crnjac in dodaja, da bo za krvodajalce dobro poskrbljeno tudi tokrat, ob malici bodo prejeli tudi simbolično darilo.

Vse dni je organiziran tudi brezplačen prevoz krvodajalcev do bolnice (iz Kopra na postaji Tržnica in iz Portoroža pri UP FTŠ). Prvi prevoz je ob 7.45., zadnji ob 10.15. V torek bo organiziran tudi prevoz iz Portoroža (izpred FTŠja ob 9.00). Prijave za prevoz se zbirajo do petka, 4. 10. 2019, do 10. ure. Prijavite se lahko prek spletnega obrazca.

Več informacij najdete na spletni strani ŠOUP-a.


četrtek, 3. oktober 2019 Javni poziv za pridobitev štipendije UP // UP Scholarship Fund - Call for applications

Vse študente spomnimo, da je rok za prijavo na Javni poziv za pridobitev štipendije UP 10. oktober 2019.

Javni poziv je dostopen na spletni strani Kariernega centra UP.

=======================================

We would like to remind you that the deadline for submtting the requested documentation for the University of Primorska Scholarship is Thursday 10 October 2019.

You can read more about this year invitation here (find the documents in English), for more information please contact the Career Centre of the University of Primorska (05/61 17 636, kariernicenter@upr.si


ponedeljek, 30. september 2019 Urnik knjižnice TeMeNa v četrtek, 3. 10. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v četrtek, 3. 10. 2019, odprta od 12. do 16. ure.

Hvala za razumevanje.


četrtek, 26. september 2019 Iščemo študente za pomoč v IKT službi UP FAMNIT

Iščeš nove izzive? Poleg študija želiš pridobiti tudi praktično znanje? Če je tvoj odgovor DA, potem te vabimo, da se pridružiš naši IKT ekipi. Iščemo študente za dolgoročno sodelovanje in prihodnje zaposlitve.

Znanja, ki jih pričakujemo

Poznavanje operacijskih sistemov Windows in Linux, zaželeno poznavanje sistema Mac. Poznavanje pisarniških uporabniških programov. Poznavanje računalniškega omrežja. Znanje programiranja in uporabe spleta. Velika želja po učenju novih veščin.

Opis dela

Delo obsega pomoč in podporo uporabnikom pri vsakodnevnem delu. Pomagamo pri uporabi pisarniških in drugih programov, pri uporabi naprav (tiskalniki, fotoaparati, kamere, …), nudimo pomoč v računalniških laboratorijih in predavateljem v predavalnicah. Veliko pomagamo tudi študentom pri vsakdanji uporabi IKT storitev, kot npr. e-pošta, Eduroam, Vis/Šis, e-učilnice in ostalo.  Med občasna dela sodijo tudi priprava računalnikov za delo, pomoč pri urejanju spletnih strani in podobno.

Kaj ti lahko ponudimo?

Zagotovo veliko dela in pridobivanje delovnih izkušenj na našem področju. Pri sodelavcih boš dobil podporo in pomoč pri vseh težavah in problemih na katere boš naletel.

Zainteresirani se lahko oglasite v pisarni Službe za IKT v drugem nadstropju na Glagoljaški 8 ali pa prijavo z vašimi podatki pošljete na info@famnit.upr.si. 

Služba za informacijske in komunikacijske tehnologije

UP FAMNIT/UP IAM


četrtek, 19. september 2019 Širjenje bakterijskega ožiga oljk – grožnja za Sredozemlje in širše?

Ob bližajočem se zaključku ciljnega raziskovalnega projekta XylVec* na temo Xylella fastidiosa bo organiziran posvet »Širjenje bakterijskega ožiga oljk (Xylella fastidiosa) – grožnja za Sredozemlje in širše?«

Vabljeni v četrtek, 26. septembra 2019, ob 9.30 v dvorano KS Marezige (Marezige 24, Marezige).

Kot ob začetku bodo tudi ob zaključku projekta gostili dr. Donata Boscia, ki bo predstavil rezultate zaključujočih se evropskih projektov in zadnjih dogodkov na okuženih območjih v južni Italiji in Sredozemlju. Dr. Donato Boscia, ki prihaja iz laboratorija Institute for Sustainable Plant Protection v Italiji, je leta 2013 identificiral bakterijo Xylella fastidiosa kot povzročiteljico bakterijskega ožiga oljk v južni Italiji. Od takrat je aktivno vključen v raziskovalno delo, komuniciranje z javnostjo, uradnimi službami in s pridelovalci ter še posebej v poskuse obvladovanja te nevarne bolezni.

Na sliki: Bolezenska znamenja propadanja oljk (Puglia, Italija). Vir: EPPO, Donato Boscia, Istituto di Virologia Vegetale del CNR, UOS, Bari (IT) - Franco Nigro, Dipartimento di Scienze del Suolo, della Pianta e degli Alimenti, Università degli Studi di Bari (IT) - Antonio Guario, Plant Protection Service, Regione Puglia (IT)

Ciljni raziskovalni projekt V4-1603, ‘Sinergija znanj – Razvoj metod in postopkov za hitro odkrivanje in obvladovanje bolezni, ki jih povzroča Xylella fastidiosa, in njenih prenašalcev (vektorjev) (CRP)’ je del ciljnih raziskovalnih programov ARRS – Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, ki ga podpira tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.


sreda, 11. september 2019 Vabljeni na usposabljanje za prostovoljce Društva za nenasilno komunikacijo

Društvo za nenasilno komunikacijo – enota Koper bo v oktobru začelo izvajati uvodno usposabljanje za nove prostovoljke in prostovoljce.

Usposabljanje je primerno za vse, ki: so jim blizu načela nenasilne komunikacije in želijo delovati proti vsem oblikam nasilja, jih zanima prostovoljno delo na področju preprečevanja nasilja in posledic nasilja pri otrocih, so pripravljeni sprejeti redna enourna tedenska srečanja z otrokom skozi celo šolsko leto.

Uvodno usposabljanje bo v Kopru (Vojkovo nabrežje 10).

Datume, ure in vsebine posameznih terminov najdete na priloženem vabilu.


petek, 6. september 2019 Spletni seminar »Kako se pogovarjati z nekom, ki razmišlja o samomoru?«

Življenje je dragoceno, a vendar na trenutke polno negotovosti in stisk. Včasih so stiske tako hude, da posamezniki razmišljajo o samomoru kot izhodu iz težke situacije. Slovenija je po številu samomorov v evropskem prostoru še vedno nad povprečjem, zato si moramo skupaj še dodatno prizadevati za prepoznavanje stiske in ustrezno napotitev posameznikov na strokovno pomoč. Karierni center Univerze v Ljubljani v ta namen 12. 9. 2019 organizira webinar (spletni seminar) »Kako se pogovarjati z nekom, ki razmišlja o samomoru?«.

Gostji bosta doc. dr. Vita Poštuvan in asist. dr. Tina Podlogar, univerzitetni diplomirani psihologinji iz Slovenskega centra za raziskovanje samomora, ki deluje znotraj UP Inštituta Andrej Marušič.

Na webinarju bodo obravnali naslednje teme:

 • - statistični podatki o pojavnosti samomorilnega vedenja v Sloveniji
 • - možne stiske mladostnikov in mladih odraslih, pokazatelji stisk in sposobnost njihovega odkrivanja,
 • - ustrezen odziv,
 • - ustrezni načini komunikacije in
 • - možnosti nadaljnje strokovne pomoči.

Ob zaključku bo odprta tudi klepetalnica, kjer boste imeli možnost predavateljicama postaviti vprašanja, ki vas zanimajo.

Več informacij, vključno s povezavo do prijave, najdete tukaj.


petek, 6. september 2019 PODALJŠAN rok za oddajo prijav za tutorje študente v 2019/20

Rok za oddajo prijav za tutorje študente v študijskem letu 2019/2020 JE PODALJŠAN!

Rok za oddajo prijave z ustreznimi prilogami je 15. 9. 2019.

Več informacij na spletni strani fakultete: http://www.famnit.upr.si/sl/studenti/tutorstvo

 

Student tutoring 2019/20 – NEW DEADLINE

Students interested in becoming tutors are invited to apply by filling in the form and send it no later than 15 September 2019.

Tutors help younger students, specially freshmen, to settle in the new country, town and university. They help other students to solve everyday life problems and enjoy the free time with new colleagues.

More information: https://www.famnit.upr.si/en/cooperation/tutors.


četrtek, 5. september 2019 Vabljeni k sodelovanju pri pripravi doktorske disertacije

Študentka UP FAMNIT v okviru doktorske disertacije z naslovom “Pravica do človekovega dostojanstva v procesu umiranja” izvaja raziskavo, pri kateri potrebuje vašo pomoč. V ta namen je pripravila anketni vprašalnik, ki je dosegljiv s klikom na https://www.1ka.si/a/231112.


torek, 27. avgust 2019 Si želiš kot prostovoljec sodelovati pri I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3?

V skupini na Facebooku, ki so jo ustvarili že prijavljeni prostovoljci na I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, so objavili novico, da sta odprti dve novi delovni poziciji za prostovoljce. Gre za delo v "pisarni dirke" (Race office), kjer bi imeli poleg administrativnih del tudi vpogled v samo organizacijo. Če vas zanima projektni management in daljše sodelovanje, saj lahko pozneje postanete tudi del organizacijske ekipe, jih poiščite na Facebooku https://www.facebook.com/groups/ironman70.3sloveniavolunteers/about/ in jim napišite sporočilo ali e-mail na naslov ironman70.3slovenia@gmail.com, kjer so vam na voljo tudi za druga vprašanja.


petek, 23. avgust 2019 Swiss Government Exellence Scholarship for Foreign Students at Swiss Higher Education Institutions

The Embassy of Switzerland presents its compliments to the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Slovenia, and has the honour to inform it of the Swiss Government Excellence Scholarship offer for the Academic year 2020-2021.

The prospective candidates can apply for:

- Fine Arts Scholarships,

- PhD Scholarships,

- Postdoctoral Scholarships,

- Research Scholarships.

Opening of the call: 2. 9. 2019

Submission deadline: 2. 12. 2019

The precise information about the different types of scholarships and the admission specification is available online on the site of the Federal Commission for Scholarships for foreign students FCS: https://www.sbfi.admin.ch/sbfi/en/home/education/scholarships-and-grants/swiss-government-excellence-scholarships.html

The Embassy of Switzerland will provide the application documents as well as all the necessary information. Interested candidates should therefore contact the Embassy at the following email address: ljubljana@eda.admin.ch

The application package will be sent by e-mail only.

 

 


sreda, 14. avgust 2019 Urnik knjižnice TeMeNa od 19. 8. do 27. 9. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa od 19. 8. do 27. 9. 2019 odprta od 10. do 16. ure.

Hvala za razumevanje.


sreda, 14. avgust 2019 Knjižnica TeMeNa bo v petek, 16. 8. 2019, zaprta

Obveščamo, da bo knjižnica TeMeNa v petek, 16. 8. 2019, zaprta.

Hvala za razumevanje!


sreda, 14. avgust 2019 Urnik knjižnice TeMeNa od 19. 8. do 27. 9. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa od 19. 8. do 27. 9. 2019 odprta od 10. do 16. ure.

Hvala za razumevanje.


ponedeljek, 12. avgust 2019 Vabilo na Mednarodno poletno šolo s področja biometrije za slovenske in tuje študente

Fakulteta za računalništvo in informatiko UL vabi na Mednarodno poletno šolo s področja biometrije, ki bo potekala od ponedeljka do petka, od 16. do 20. septembra, od 9.00 do 15.00.

Vabijo predvsem, študente 2.stopnje tehničnih fakultet ter vse, ki jih zanima visoko-tehnološki razvoj, raziskave in produkti s področja biometrije, ter vse ki si želijo razumeti delovanje in uspešnost biometričnih sistemov.

Vsebina poletne šole :

 • Biometrične modalnosti.
 • Zgradba tipičnega biometričnega sistema.
 • Razpoznava/verifikacija/identifikacija.
 • Pogoji za korektno primerjanje sistemov (metrike, baze, protokoli, ogrodja).
 • Uspešnost in uporabnost sistemov.
 • Ključne modalnosti in delovanje sistemov: prstni odtis, šarenica, obraz.
 • Večbiometrični sistemi/večmodalnost/fuzija.
 • Ključni izzivi modalnosti/sistemov.

Za sodelovanje udeleženci prejmejo 1 ECTS, če pozitivno odpišejo še izpit dobijo skupaj 2 ECTS, če naredijo pozitivno ocenjen seminar pa dobijo skupaj 3 ECTS. Izpit se preko interneta odpiše teden po koncu šole, seminar se odda dva tedna po koncu šole. 

Kotizacija znaša 500€, ki pa vključuje kosila, malice, zapiske ter izlet : obisk soteske Vintgar in Blejskega gradu ter sladkanje z blejsko kremšnito v kavarni Park. 

Predavatelji : Peter Peer (UL FRI), Žiga Emeršič (UL FRI), Vitomir Štruc (UL FE), Rudolf Haraksim (JRC).

Zadnji rok za prijavo je petek, 6.september 2019 

Več o Mednarodni poletni šoli si lahko preberete na https://fri.uni-lj.si/en/international-summer-school-biometrics

Prijavnica: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeN_CC9pZKYNIdGF1OfL22ME17ZIbIwCoNRxrIGIW0bunSEuQ/viewform


torek, 23. julij 2019 Sodeluj na IRONMAN 70.3 Slovenian Istria

Študenti Univerze na Primorskem ste vabljeni, da postanete del zgodbe in sodelujete pri organizaciji vrhunskega športnega dogodka IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, ki bo v nedeljo, 22. 9. 2019, v Kopru. 

O prireditvi: Gre za globalno verigo vrhunskih prireditev. Na leto po vsem svetu namreč izvedejo 225 Ironman tekmovanj. Zato je sodelovanje izredna priložnost za pridobivanje izkušenj, poslovne reference, spoznavanje zanimivih ljudi in nenazadnje dobro preživet prosti čas.

O delu: Sodelujte lahko pri koordinaciji prireditve, medijskem centru, na tekaških ali kolesarskih okrepčevalnicah, pri otroškem teku, itd.

Poleg Ironman majice, nahrbtnika in toplega obroka, vas na koncu čaka tudi Volunteers party.

Roka za prijave sta dva; 30. 7. 2019 in 20. 8. 2019.

Prijavnico najdete na https://forms.gle/htvAjkLjTtBfUwUy5 .

Več o prireditvi na tej povezavi.

 


ponedeljek, 22. julij 2019 Mesto mladega raziskovalca na UL Biotehniški fakulteti

Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani razpisuje mesto mladega raziskovalca. Zaposlitev se predvidoma začne oktobra 2019 in traja 4 leta. Od kandidata se pričakuje, da vpiše doktorski študij na interdisciplinarnem doktorskem študijskem programu Bioznanosti na znanstvenem področju Upravljanje gozdnih ekosistemov.

Tema raziskav mladega raziskovalca bodo matematični modeli za optimalno gospodarjenje z gozdom in razvoj računalniških aplikacij za podporo odločanju. Gospodarjenje z gozdom predstavlja kompleksen problem, ki ima lahko različne cilje (ekonomske, ekološke, socialne,…), vključuje številne deležnike ter vsebuje različna tveganja in nedoločenost. Pri iskanju najboljših strategij je pomemben medsektorski in interdisciplinarni pristop, ki je osnovan na večkriterijskih odločitvenih modelih s področja operacijskih raziskav in skupinskega odločanja. Mladi raziskovalec se bo ukvarjal z razvojem novih večkriterijskih odločitvenih modelov, ki lahko služijo kot podpora pri odločanju v sonaravnem upravljanju gozdov in gozdnih ekosistemov.

Od kandidata se pričakuje zaključen primeren magistrski študij 2. bolonjske stopnje (prednost imajo matematični, računalniški ali statistični programi) s povprečno oceno najmanj 8, znanje računalniškega programiranja, samostojnost, ambicioznost, željo po raziskovanju in učenju ter znanje angleškega jezika.

Zainteresirani kandidati naj se obrnejo na mentorico dr. Petro Grošelj, petra.groselj@bf.uni-lj.si.

Uradni (ponovljen) razpis bo objavljen 30. 7. 2019: https://www.uni-lj.si/studij/mladi-raziskovalci/. Prijava bo odprta do 5. 8. 2019.


petek, 19. julij 2019 Zaposlitveni oglas - JavaScript razvijalec

Inovativno, mednarodno usmerjeno razvojno podjetje išče motiviranega in ustvarjalnega sodelavca za razvoj najmodernejših informacijskih rešitev. 

Glavne naloge :

 • načrtovanje, priprava specifikacij, razvoj in implementacija front-end arhitekture SaaS platforme
 • razvoj front-end dela novih funkcionalnosti platforme
 • pregledovanje kode sodelavcev (code review) ter vzdrževanje obstoječe kode
 • občasno mentorstvo pri uvajanju novih članov ekipe
 • spremljanje in uporaba novih orodji, jezikov, programske opreme in drugih sorodnih tehnologij

Pričakujejo :

 • vsaj 2 leti izkušenj z razvojem spletnih aplikacij
 • poglobljeno poznavanje JavaScripta in njegove uporabnosti v sodobnih brskalnikih, vsaj 2 leti izkušenj z uporabo Reacta
 • razumevanje splošnih razvojnih konceptov, kot so OOP, design patterns, SOA, REST, SOLID …
 • poznavanje JavaScript paketov in razvojnih orodji (yarn, npm, webpack ...) ter sodobnih predprocesorjev, različic (npr. ECMAScript, Babel, TypeScript)
 • poznavanje Git in osnov informacijske varnosti
 • izkušnje s pregledovanjem izvorne kode sodelavcev (code review) in QA/QC
 • dobro znanje angleškega jezika

Nudijo sodelovanje in kreiranje najnovejših tehničnih rešitev v mednarodni razvojni ekipi, uporabo najsodobnejših tehnologij in rešitev, delo v dinamični, prijetni in visoko usposobljeni ekipi, fleksibilen delovnik z možnostjo dela od doma ter stimulativni finančni paket (plačilo, nagrada).

Vsi zainteresirani lahko pošljete svoj CV na info@adittec.si. Za dodatne informacije pa pokličite na 01 235 52 00.


ponedeljek, 15. julij 2019 Zaposlitveni oglas ZRC SAZU

V okviru raziskovalnih infrastruktur na ZRC SAZU je objavljen razpis za novo zaposlitev samostojnega strokovnega delavca.

Oglas je objavljen na povezavi.


četrtek, 11. julij 2019 1. Jesenski HACK

Si za 10 dni bivanja in reševanja konkretnih izzivov iz gospodarstva v idilični okolici Savinjske doline?

Vabljeni, da se prijavite in udeležite prvega Jesenskega HACK-a, ki ga organizira podjetje Result s partnerji iz gospodarstva.

Namen 10-dnevnega dogodka, ki bo septembra v Savinjski dolini, v bližini generalnega partnerja, podjetja BSH Hišni aparati d. o. o., je študentom računalništva, informatike, elektrotehnike in sorodnih smeri ponuditi priložnost za reševanje konkretnih izzivov iz gospodarstva in delo z najmodernejšimi tehnologijami. Na ta način bodo pridobili neprecenljive izkušnje iz realnega sektorja, obenem pa je odlična priložnost, da se predstavijo potencialnim delodajalcem.

Več informacij boste našli na spletni strani https://academy.result.si/hack.

Prav tako so na voljo za vsa dodatna vprašanja na e-naslovu info@result.si


sreda, 10. julij 2019 KC UP razvija Vprašalnik osebnega in profesionalnega razvoja

V Kariernem centru UP razvijajo Vprašalnik osebnega in profesionalnega razvoja, zato prosijo študente, da jim pomagajo pri pridobivanju vzorca. Za ustrezno validacijo jim primanjkujejo predvsem primeri moškega vzorca.

Spletno orodje je namenjeno samospoznavanju in prepoznavanju lastnih interesov in potencialov, za KC UP pa predstavlja temelj svetovalnega procesa.

Vprašalnik je dostopen na povezavi https://kariernicenter.upr.si/si/karierno-svetovanje/mois4/

Izpolnjevanje je anonimno in traja približno 15 minut. Če želite prejeti povratno informacijo, v uvodnem delu vpišite svoj e-naslov.


sreda, 3. julij 2019 Podjetje Proizbira d.o.o. išče nove sodelavce!

Podjetje Proizbira d.o.o., ki deluje pod blagovno znamko Gambee je ena izmed vodilnih podjetij na področju elektronskih in avtomatiziranih igralniških iger. Predani k razvoju stremijo k rasti podjetja in nenehnemu izboljševanju kakovosti svojih izdelkov, spodbujajo ustvarjalnost svojih zaposlenih in skrbijo za dobro počutje ekipe.

Podjetje razpisuje dve delovni mesti.

1. TESTER/TESTERKA IGRALNIH NAPRAV (QA)
Pričakujejo : 
-V. ali VI. stopnjo izobrazbe elektro smeri
-izkušnje na področju tehničnih znanj, predvsem dela z računalniki ter splošno poznavanje delovanja naprav
-poznavanje komunikacijskih protokolov (RS232, USB, TCP, itd.)
-aktivno znanje angleškega jezika
-motiviranost in angažiranost 

Obseg dela bo :
-preizkuševanje različnih tipov igralnih naprav (slot avtomati, elektronska ruleta, itd.)
-preizkuševanje strojne ter programske opreme
-priprava testnih skript
-izobraževanje kadra v proizvodnji
-poročanje nadrejenim o opravljenem delu 

2. PROGRAMER/PROGRAMERKA C++
Pričakujejo:
-VI. ali VII. stopnjo izobrazbe, smer računalništvo in informatika
-poznavanje programskega jezika C++
-izkušnje s programiranjem iger, multimedije (grafika,zvoki, itd.)
-poznavanje in izkušnje z delom v Windows okolju
-aktivno znanje angleškega jezika
-motiviranost in angažiranost

Obseg dela bo razvoj in programiranje različnih itpov iger na srečo (front-end, back-end).

Če vas katero od zgoraj omenjenih prostih delovnih mest veseli pošljite svoj življenjepis s priloženim pismom v PDF ali MS Word formatu na jobs@gambee.eu ali vesna@gambee.eu.

 


torek, 2. julij 2019 Postani prostovoljec na Evropskih univerzitetnih prvenstvih v odbojki na mivki in v vaterpolu

Koper bo že čez 3 tedne prizorišče Evropskih univerzitetnih prvenstev v odbojki na mivki in vaterpolu (EUC). Na obeh mednarodnih tekmovanjih, ki ju bo v novem mestnem olimpijskem bazenu in športnem parku s peščenimi igrišči izpeljala Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP), bo od 21. do 27. julija nastopilo skoraj 300 športnikov in spremljevalcev z vseh koncev Evrope.

Ekipa organizatorjev še vedno potrebuje dodatno pomoč, zato ponovno vabijo k sodelovanju.

Prijave prostovoljcev zbirajo na spletnem naslovu https://goo.gl/HNQ63B. Za dodatne informacije so vam na voljo na e-naslovu sandi.jerman@uszp.si in na telefonski št. 041 964 175.

 

 »Če želite med poletnimi počitnicami preživeti lep pester teden, uživati v morju in soncu, spoznati študentke in študente z vseh koncev Evrope, se ob tem zabavati in nabirati delovne izkušnje, potem se prek spletnih omrežij UŠZP in EUC takoj prijavite za sodelovanje!«


petek, 28. junij 2019 Zaključite študijsko leto na naravoslovnem raziskovalnem taboru

Društvo varstvenih biologov – BIODIVA in Oddelek za biodiverziteto z združenimi močmi organizirata naravoslovni raziskovalni tabor z izhodiščem v Znanstveno-izobraževalnem centru Speleo hiša v Vodicah (Istra, Hrvaška). Ta bo potekal od 11. do 14. julija 2019. 

Tabor bo posvečen aktivnostim tako študentskega inovativnega projekta Kraški rob kot tudi čezmejnega projekta LIKE – Živeti na Kraškem robu

Znotraj tabora bo ekipa projekta Kraški rob predstavila projekt, rezultate, terenske popise ciljnih popisnih površin in vrst ter tako zaključila s projektnimi aktivnostmi. Te bodo potekale na območju slovenskega dela Kraškega roba, kjer se bodo udeleženci lahko seznanili z njimi in aktivno vključili vanje pod vodstvom projektne ekipe.

Prav tako bodo potekle aktivnosti s projekta LIKE – Živeti na Kraškem robu, kjer bodo udeleženci podrobneje spoznavali rastline, metulje, kačje pastirje, plazilce in dvoživke, živeče na delu Kraškega roba, ki se razteza čez celotno čezmejno območje Čičerije med Slovenijo in Hrvaško.

Tabor je namenjen študentom in diplomantom študijskih programov Biodiverzitete in Varstva narave ter drugim aktivnim članom Društva varstvenih biologov BIODIVA in študentom UP FAMNIT.

Prijave zbirajo do petka, 5. julija 2019, do 12. ure na e-naslov: drustvo.biodiva@gmail.com, kjer so na voljo tudi za vse dodatne informacije.


četrtek, 27. junij 2019 Uradne ure knjižnice TeMeNa v juliju in avgustu 2019

Uporabnike obveščamo, da bo knjižnica TeMeNa od 8. julija do 16. avgusta 2019 odprta ob ponedeljkih, sredah in petkih od 13.00 do 15.00.

Izposoja in vračilo gradiva bosta v tem času omogočena tudi izven navedenih uradnih ur, in sicer:

 • izposoja gradiva: po predhodnem dogovoru vsak delavnik med 8.00 in 15.00. Datum in uro obiska vsaj dan prej napovejte na e-naslov temena@upr.si;
 • vračilo gradiva: v Referatu za študente UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper) v času uradnih ur Referata, in sicer od 8. 7. do 16. 8. 2019:
  - ponedeljek in sreda: 9.00–11.00,
  - torek in četrtek: 13.00–15.00.

Hvala za razumevanje.


sreda, 26. junij 2019 Raziskovalni center AST ponuja delovno mesto - Raziskovalni asistent / EEG tehnik

 Ekipa AST išče osebo, ki jo zanima afektivna in aplikativna nevroznanost, natančneje, raziskovanje človeškega doživljanja. V okviru dela posameznik uporablja EEG opremo in je aktivno vpleten v različne stopnje raziskovalnega procesa (tj. od priprave raziskave do njene izvedbe).

Zaposlitveni kriteriji : 

- interes za nevroznanstveno in psihološko raziskovanje (izkušnje niso obvezne, predstavljajo pa prednost);

- zanimanje za delo z EEG-jem (predhodno poznavanje EEG-ja ni pogoj); 
- zmožnost analitičnega razmišljanja;
- zanesljivost in natančnost;
- marljivost in dobre delovne navade;
- proaktivnost in veselje do dela;
 
komunikativnost in čut za delo z ljudmi. 

 Ob prijavi na delovno mesto potrebno priložiti življenjepis, motivacijsko pismo (max. 500besed)
Vsakršna prijava brez poslanega CV-ja in motivacijskega pisma bo avtomatsko zavrnjena!

Rok za prijavo : 30.6., do 20.00 na maja.kapitler@astresearch.org.


sreda, 26. junij 2019 Raziskovalni center AST ponuja delovno mesto - Asistent vodje biometrike v raziskovalnem centru AST

AST raziskovalni center ponuja delovno mesto "Asistent vodje biometrike v raziskovalnem centru AST". 

AST raziskovalni center se ukvarja z afektivno in aplikativno nevroznanostjo, natančneje, raziskovanjem človeškega doživljanja. Delo obsega pripravo in uporabo EEG opreme, pomoč pri pripravi, izpeljavi in zaključevanju raziskav ter preverjanje pravilnosti različnih podatkov in korakov v raziskovalnem procesu.

Zaposlitveni kriteriji :
Ključni kriteriji so izjemna natančnost in zanesljivost, odgovornost do dela, sposobnost delegiranja in usmerjanja dela podrejenih, samokritičnost do lastnega dela, inovativnost in odlične delovne navade. 

Ostali kriteriji :

- interes za nevroznanstveno in psihološko raziskovanje (izkušnje niso obvezne, predstavljajo pa prednost);
- zanimanje za delo z EEG-jem (predhodno poznavanje EEG-ja ni pogoj); 
- zmožnost analitičnega razmišljanja;
- dobra tehnična in odlična digitalna pismenost;
- zanesljivost in natančnost;
- pripravljenost za učenje vodenja in nadgrajevanja svojih vodstvenih sposobnosti;
- izkušnje z vodenjem manjših skupin (do 5) je prednost, ni pa obveza;
- proaktivnost in veselje do dela;
komunikativnost in čut za delo z ljudmi. 

Ob prijavi na delovno mesto potrebno priložiti življenjepis, motivacijsko pismo (max. 500 besed)
Vsakršna prijava brez poslanega CV-ja in motivacijskega pisma bo avtomatsko zavrnjena! 

Rok za prijavo : 30.6., do 20.00 na maja.kapitler@astresearch.org


sreda, 19. junij 2019 Anketni vprašalnik

Zaradi hitrega razvoja spletnih družbenih omrežij in posledično povečanega števila ur, ki jih posamezniki preživijo na spletu so strokovnjaki pričeli ugotavljati, da lahko prekomerna uporaba tovrstnih storitev vodi v zasvojenost.

Podiplomska študentka želi v svoji magistrski nalogi z naslovom Izzivi rabe informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju: zasvojenost s spletnimi družbenimi omrežji preveriti pojavnost znakov zasvojenosti s spletnimi družbenimi omrežji med slovenskimi srednješolci in študenti. 

Zato vas naproša k reševanju anketnega vprašalnika. Anketni vprašalnik je dostopen na https://www.1ka.si/a/223528.

Anketni vprašalnik je anonimen. Pridobljeni podatki bodo uporabljeni izključno za namen raziskave. 

Rezultati raziskave bodo podali širši vpogled v uporabo spletnih družbenih omrežij v šolah oz. na fakultetah, kar bo prispevalo h kritični rabi in vključevanju IKT v pedagoški proces.


ponedeljek, 17. junij 2019 Adacta išče nove sodelavce

V podjetju Adacta se je odprlo kar nekaj prostih delovnih mest.

Poleg redne zaposlitve ponujajo tudi študentsko delo. 

Več o prostih delovnih mestih si lahko preberete na spodnjih povezavah.

Business Intelligence Analyst (BI analitik) : http://https://www.adacta-group.com/careers/business-intelligence-analyst-slash-bi-analyst

Data Analyst (podatkovni analitik) : https://www.adacta-group.com/careers/data-analyst

ERP Developer (razvijalec poslovno informacijskih (ERP) rešitev) : https://www.adacta-group.com/careers/erp-developer

Student (študentsko delo) : https://www.adacta-group.com/careers/are-you-a-student


petek, 14. junij 2019 Pripravništvo "Ingolstadt School of Management"

Fakulteta v Nemčiji (Munchen) trenutno izvaja projekt v sodelovanju s podjetjem v Ingolstadtu, katero se ukvarja s programiranjem. 

Zato ponujajo študentom, ki so usposobljeni na področju programiranja, pripravništvo, ki bi trajalo od tri pa do šest mesecev. S pomočjo pripravništva bi študentje lahko vso znanje, ki so ga pridobili tekom študija vnesli tudi v prakso. Možna je tudi zaposlitev po končanem študiju. 

Za več informacij se lahko obrnete na Jana.Herbig@ku.de.


sreda, 12. junij 2019 Spremenjen urnik knjižnice TeMeNa za četrtek, 13. 6. 2019

Obveščamo vas, da bo jutri, v četrtek, 13. 6. 2019, knjižnica odprta od 12.00 do 16.00.

Zaradi del bodo prekinjene vse računalniške povezave, zato bosta omogočeni samo izposoja in vrnitev knjižnega gradiva, ne bo pa možno podaljšanje roka izposoje. To lahko uredite naslednji dan.

Hvala za razumevanje! 


sreda, 12. junij 2019 Javni poziv za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada UP za študijsko leto 2019/2020 sreda, 12. junij 2019 Javni poziv za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada UP za študijsko leto 2019/2020

Univerza na Primorskem vabi vse študente UP, da se prijavijo na javni poziv za pridobitev štipendije in tako izrazijo svoj interes za vključitev v sklad.

Štipendijski sklad Univerze na Primorskem je namenjen nagrajevanju in spodbujanju najboljših študentov UP, ponudbi teh študentov delodajalcem še v času študijskega procesa in zagotavljanju možnosti za njihovo zaposlitev takoj, ko zaključijo s študijem.

Prijavite se lahko do 10. oktobra 2019.

Javni poziv je dostopen na spletni strani Kariernega centra UP.

Vabljeni k prijavi!


ponedeljek, 10. junij 2019 Vabilo k sodelovanju pri pripravi jezikovnega orodja // Help us to create a new linguistic tool

V okviru raziskave LanGuide je v pripravi jezikovno orodje, ki bo uporabnikom na visokošolski ravni omogočalo usvajanje tujega jezika. Skladno s projektom in raziskavo vabimo pedagoge, administrativno osebje in študente, da z nami delijo izkušnje z usvajanjem tujega jezika. Pridobljeni podatki bodo služili izključno raziskovalnim namenom in pripravi jezikovnega orodja.

Vprašalnik je na voljo na spletni povezavi: https://www.1ka.si/a/223889?group=15672512

Najlepša hvala za sodelovanje in lep pozdrav,

Izr. prof. dr. Mojca Kompa Lukančič

***

We are kindly asking you to share with us your opinion on the usage, assessment and improvement of language competences. The results will be used for the development of a new linguistic tool.

Simply complete the short survey on this link: https://www.1ka.si/a/223889?group=15672512

Thank you for your cooperation.

Assoc. Prof. Mojca Kompara Lukančič, PhD


ponedeljek, 3. junij 2019 Urnik knjižnice TeMeNa za petek, 7. 6. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v petek, 7. 6. 2019, odprta od 10.00 do 13.00.

 

Hvala za razumevanje.


petek, 31. maj 2019 Univerzitetna športna zveza Primorske išče prostovoljce

Si želite med poletnimi počitnicami preživeti lep pester teden, uživati v morju in soncu, spoznati študentke in študente z vseh koncev, se ob tem zabavati, naučiti kaj novega in nabirati delovne izkušnje? Potem berite dalje …

Koper bo čez slaba dva meseca prizorišče Evropskih univerzitetnih prvenstev v odbojki na mivki in vaterpolu. Na obeh tekmovanjih, ki ju bo v novem mestnem bazenu in novem športnem parku s peščenimi igrišči izpeljala UŠZP, bo od 21. do 27. julija nastopilo 300 športnikov in spremljevalcev z vseh koncev Evrope.

Da bi bila športna prireditev na vrhunskem nivoju, organizatorji potrebujejo dodatno pomoč, zato vas vabijo k sodelovanju.

Prostovoljci boste dobili uradne majice prvenstev, kapice in še nekaj praktičnih daril, poskrbljeno bo za tri dnevne obroke hrane in pijačo, za senco, kopanje, glasbo in veliko dobre volje. Razdeljeni boste po sektorjih, kot so spremstvo ekip, informacije, press center, tekmovalni del prvenstev, prevozi, VIP in protokol, ki si jih boste sami izbrali.

Obeta se tudi veliko večerne zabave, tako v sklopu obeh prvenstev kot tudi poletne turistične sezone, ki bo v Kopru prav tisti teden doživela svoj vrhunec.

Prostovoljci se lahko prijavite na spletnem naslovu https://goo.gl/HNQ63B


četrtek, 30. maj 2019 Vabljeni na ogled dokumentarnega filma “The Undamaged”

Društvo varstvenih biologov BIODIVA vas vabi v sredo, 5. junija 2019, ob 20.00 v Center mladih Koper na ogled dokumentarnega filma “The Undamaged”.

Pridite in pustite, da vas ustvarjalci dokumentarnega filma popeljejo na izjemno zgodbo lokalnih aktivistov, ki bijejo boj za ohranjanje rek, hkrati pa pokažejo skrivnostni svet rečnih dolin Balkana. Projekciji bo sledil pogovor s članico ekipe, kjer boste izvedeli več o gibanju BRD in njegovih akcijah.

KRATEK OPIS

Balkan River Defence (BRD) je gibanje za zaščito zadnjih prostotekočih rek v Evropi. Balkanski polotok velja za eno najbolj divjih regij v Evropi, a na žalost Balkanu grozi na tisoče nepotrebnih jezov, ki bi omejili tok tem prvinskim rekam ter povzročili nepopravljivo škodo okolju in mnogim redkim še živečim vrstam.

Vsako leto se zato zbere ekipa ljubiteljev divje narave, ki pod imenom Balkan Rivers Tour (BRT) mesec dni s svojimi akcijami izpostavlja problematiko 3.000 na novo predlaganih jezov. S kajaki zaustavljajo nelegalna gradbišča in s kamerami kažejo svetu te prelepe in nedostopne kanjone. Platforma BRD je priložnost, da širšo javnost izobrazijo in podučijo, kako zelo umazana je hidroenergija.

Vstop je prost.


sreda, 29. maj 2019 Razpis za projekt MAP the GAP

Mladinski svet Slovenije sodeluje kot partner pri projektu MAP the GAP: Ways of enhancing youth participation in local communities, ki ga koordinira Vijeće mladih Federacije Bosne i Hercegovine. Projekt je namenjen spodbujanju participacije mladih v lokalnih skupnostih s pomočjo digitalnih orodij. V sklopu projekta je predviden razvoj digitalnega orodja in oblikovanje priročnikov ter pridobivanje sredstev in izvedba lokalnih dogodkov.

V ta namen iščejo udeležence, ki bi se udeležili:

 • mednarodnega treninga, ki bo od 14. do 21. junija 2019 v Banjaluki (BiH);
 • mednarodne delavnice (Hackathon), ki bo od 26. do 31. julija 2019 v Eskisehiru (Turčija).

Za omenjeni dve mednarodni aktivnosti iščejo:

 • mladinskega delavca/-ko

Prijavi se lahko mladinski delavec/-ka, ki ima izkušnje z organiziranjem (lokalnih) mladinskih dogodkov in/ali neformalnim učenjem. Zaželeno je, da ima vsaj dve leti izkušenj z delom v mladinskem sektorju in da deluje na področju spodbujanja participacije mladih na lokalni ali nacionalni ravni. Poznavanje mladinskega sektorja in zakonodaje, ki ureja delovanje mladinskih organizacij v Sloveniji, je prednost za izbor.

 • razvijalca aplikacij oziroma osebo, ki ima osnovno znanje o razvijanju aplikacij/digitalnih orodij

Prijavi se lahko oseba, ki ima osnovno znanje na področju razvoja aplikacij/digitalnih orodij. Študij računalništva ni pogoj. Če ima oseba osnovno znanje o razvoju aplikacij ali digitalnih orodij in ima interes delati na tem področju ter deliti znanje z ostalimi udeleženci, se lahko prijavi na obe aktivnosti.

Prijavite se lahko z izpolnjeno elektronsko prijavnico do nedelje, 2. junija 2019.

Projekt krije potne stroške, namestitev in hrano za izbrana dva udeleženca za obe aktivnosti.

Več informacij o omenjenem razpisu je dostopnih na spletni strani Mladinskega sveta Slovenije.


ponedeljek, 27. maj 2019 Outfit7 vabi na Talent Camp 2019

Podjetje Outfit7 vabi na štiridnevno poletno delavnico Talent Camp, kjer bodo izbrani talenti ustvarjali mobilne igre s pomočjo izkušenih mentorjev, ki razvijajo svetovne hite, kot je My Talking Tom. Na delavnici, ki je brezplačna, bodo imeli na voljo najsodobnejšo opremo in podporo vrhunskih mentorjev, najboljši pa bodo na koncu nagrajeni.

Letošnja tema je retro. Udeleženci bodo navdih iskali v večnih klasikah arkadnega obdobja in jih s svojimi idejami razvili iz ‘’retro’’ inspiracije v nekaj povsem novega.

Delavnica bo od 4. do 7. julija v Kristalni palači v Ljubljani. Rok za prijave je 10. junij.

V štirih preteklih in nadvse uspešnih sezonah je kar 59 mladih kreativcev skupaj z mentorji navdušilo z 9 mobilnimi igrami. Jernej Anclin, razvijalec mobilnih iger pri Ekipi2: ‘’Talent Campa sem se udeležil štiri leta nazaj in zame je bila to neprecenljiva izkušnja, ki mi je prinesla tudi sanjsko službo. Pri Outfit7 danes načrtujem igre, ki dosežejo cel svet in ustvarjam z najboljšo ekipo.’’

Več informacij: https://outfit7.com/talent-camp/

Facebook stran: https://www.facebook.com/Outfit7TalentCamp/


četrtek, 23. maj 2019 Copernicus Hackathon Zagreb 2019

Na Univerzi v Zagrebu se bo 23. in 24. oktobra 2019 odvijal Copernicus Hackathon.

Copernicus Hackathon je tekmovanje skupin v razvoju uporabniških rešitev, ki temeljijo na uporabi podatkov in storitev evropskega programa opazovanja Zemlje iz vesolja Copernicus. 

Glavni organizator in nosilec projekta je Geodetska fakulteta pri Univerzi v Zagrebu, ki pri tem sodeluje z Računskim centrom, Fakulteto za elektrotehniko in računalištv o ter Gozdarsko fakultetu Univerze v Zagrebu, z državno geodetsko uprave Hrvaške, z mestom Zagreb, s podjetji Ericsson-Nikola Tesla d.d, Amphinicy Technologies d.o.o., GDI d.o.o. ter z združenjem HUP. 

Projekt Hackathon bo organiziran za dve skupini oziroma kategoriji tekmovalnih skupin :
-profesionalnim skupinam, namenjenim gospodarskim subjektom, inštitutom, raziskovalnim skupinam in študentom (osebe starejše od 18let) ter
-dijaškim skupinam, torej dijakom srednjih šol, kjer je cilj predvsem, da se mladi čim prej seznanijo s programom Copernicus

Za najboljše skupine v kategoriji so predvidene tudi nagrade.

Več informacij n najdete na spletni strani dogodka : http://www.copernicus-zagreb.eu.
V primeru zainteresiranosti za sodelovanje in dodatne informacije se lahko obrnete :
-neposredno na organizatorja dogodka na e-naslov : copernicus-zagreb@geof.hr ali na telefonsko številko +385 (0)1 4639-280
-ali na kontaktno osebo UL FGG, e-naslov : anka.lisec@fgg.uni-lj.si, telefonska številka : 01 476 8560.


četrtek, 23. maj 2019 Nacionalni inštitut za biologijo vabi na seminar: »Objavi odprto ali ... ?«

Nacionalni inštitut za biologijo vabi na seminar CTK PREDSTAVLJA: »Objavi odprto ali ... ?«, ki ga bosta izvedla Maja Vihar in Mitja V. Iskrić.

Seminar bo potekal dvakrat, in sicer v sredo, 5. junija 2019, ob 14.00 v Biološkem središču, v B5, Večna pot 111, v Ljubljani ter v četrtek, 13. junija 2019, ob 9.00 v sejni sobi MBP v 2. nadstropju, Fornače 41, v Piranu.

Na predavanju bodo na kratko predstavljeni ključni premiki na področju znanstvenega komuniciranja, ki odpirajo nove razsežnosti v smeri odprtega objavljanja oz. odprte znanosti. Kljub nedvoumnim pozitivnim učinkom teh premikov pa se (predvsem) raziskovalci v praksi srečujejo s kar pogostimi, manjšimi ali večjimi, ovirami in problemi:

-           kako izbrati ustrezno pot za objavo rezultatov raziskav v odprtem dostopu glede na

zahteve financerja, pogoje založnikov, znanstvene kriterije in razpoložljiva sredstva;

-           kako najti relevantno revijo/založnika za objavo in primerno avtorsko zaščititi svoje delo;

-           na kakšen način in v kakšni obliki deliti znanje (repozitoriji, akademska socialna omrežja);

-           kje poiskati pomoč in informacije (spletni viri, osebni stiki s strokovnjaki v knjižnicah, projektnih pisarnah ipd.).

Na koncu bodo omenili še izzive odprte znanosti v prihodnosti (načela Načrta S, Evropski oblak odprte znanosti, naslednji okvirni program EU za raziskave in inovacije, politike slovenskih financerjev raziskovalne dejavnosti).«

Za dodatne informacije je na voljo Barbara Černač na elektronskem naslovu barbara.cernac@nib.si ali na telefonski številki 059 232 710.


sreda, 22. maj 2019 Podjetje Etrel išče novega sodelavca

Proizvodno in IT podjetje Etrel širi svojo ekipo, zato išče motiviranega in zanesljivega sodelavca/sodelavko, ki bi pomagal/a soustvarjai njihovi produkte v vlogi junior porgramer

Naloge in zadolžitve kandidata :
-sodelovanje pri načrtovanju in razvoju aplikacij,
-vzdrževanje in nadgrajevanje obstoječih rešitev,
-spremljanje tehnologij.

Kaj pričakujejo:
-dobro poznavanje JavaScript ali TypeScript programskega jezika,
-znanje in izkušnje z razvojem v Angular JS ali Angular 2+,
-dobro znanje angleškega jezika,
-dobre komunikacijske sposobnosti, prilagodljivost in sposobnost timskega dela,
poznavanje C# programskega jezika je bonus

Kaj ponujajo:
-delo v dinamični in prijetni ekipi,
-sodelovanje pri razvoju tehnološko naprenih rešitev in delo na mednarodnih projektih,
-priložnost osebnega razvoja in rasti,
-študentsko delo z možnostjo redne zaposlitve

PRIČETEK DELA : takoj oziroma po dogovoru.

KRAJ DELA : Pod jelšami 6, 1290 Grosuplje (tik ob avtocesti - 7 min iz Ljubljane)

Prijava je možna do 20.6.2019 na e-mail naslovu kadri@etrel.si, priložite življenjepis in dopišite "JUNIOR PROGRAMER".

 


četrtek, 16. maj 2019 Vabilo k sodelovanju v študiji percepcije

Vas zanima, kako izgleda študija percepcije in kako hitro je vaše zaznavanje? Vabljeni, da se pridružite raziskavi, v kateri sodeluje Urša Bernardič, naša diplomantka Biopsiholgije in trenutno doktorska študentka na Univerzi v Ženevi.

Raziskave se lahko udeležite v torek, 28. maja 2019, v Famnitovi računalniški učilnici RLab5, kjer boste približno 20 minut na računalniku reševali »Iskalni eksperiment«. Za sodelovanje ne potrebujete ničesar, razen svojega vida, ki pa mora biti normalen (če ste kratko/daljnovidni morate imeti korekcijska očala ali leče), prav tako ne smete biti barvno slepi. 

Kaj pa nagrada?

Ker si boste vzeli 20 minut, vas bomo nagradili s plačilom 2 evra. Vaš trud pa bomo dodatno nagradili s sodelovanjem v loteriji, v kateri bo eden izmed udeležencev prejel 100 evrov.

Prijavite se lahko na povezavi: http://tiny.cc/Eksperiment

Za dodatne informacije je tukaj še kontakt raziskovalke: ursa.bernardic@unige.ch


sreda, 15. maj 2019 Anketa o uporabi informacijsko-komunikacijske tehnologije

Vabljeni, da si vzamete nekaj minut za reševanje ankete na spodnji povezavi. Projektna skupina InoTez (Inovativno s tehnologijo do znanja), ki si prizadeva za smiselno in premišljeno uporabo IKT v pedagoškem procesu, želi s pomočjo vaših odgovorov ugotoviti, kako študenti pri študiju uporabljate informacijsko-komunikacijsko tehnologijo in kakšen je vaš odnos do nje. Zbrane informacije bodo usmerjale razvoj e-izobraževanja na Univerzi na Primorskem, zato je prav, da na vprašanja odgovarjate premišljeno.

Povezava do ankete:
https://www.1ka.si/a/214985

Več o projektu si lahko preberete na spletnem naslovu: http://inotez.upr.si/


ponedeljek, 13. maj 2019 Vprašalnik osebnega in profesionalnega razvoja

V Kariernem centru UP razvijajo Vprašalnik osebnega in profesionalnega razvoja (V-OPR), pri katerem jih zanima povezava osebnostnih lastnosti z izbiro študija in s kariernimi usmeritvami. Spletno orodje je namenjeno prepoznavanju svojih lastnih interesov in potencialov, za KC UP pa predstavlja tudi temelj svetovalnega procesa.

Študenti lahko z reševanjem pomagate pri nadaljnjem razvoju vprašalnika. Po izpolnitvi se lahko prijavite tudi na individualno karierno svetovanje (tudi preko Skypa), kjer boste prejeli povratno informacijo.

Vprašalnik je dostopen na povezavi: https://kariernicenter.upr.si/si/karierno-svetovanje/mois4/

Za dodatne informacije so vam na voljo na telefonskih številkah 05 611 76 33 in 05 611 76 36 ali prek e-pošte: kariernicenter@upr.si.


ponedeljek, 13. maj 2019 Pridruži se ekipi Mladih za podnebno pravičnost v Kopru

V sredo, 15. maja 2019, ob 17. uri boste lahko na delavnici na UP Famnit (v študijskem prostoru Galeb na Kettejevi 1) spoznali delovanje Mladih za podnebno pravičnost in se pridružili lokalnim aktivistom, ki so organizirali Podnebni štrajk v Kopru. Na delavnici boste razmišljali o okoljskih izzivih Kopra oziroma Primorske regije, naslavljali probleme in iskali rešitve.

Podnebni zlom, onesnaženost zraka, tekočih voda, uničevanje kvalitetnih kmetijskih površin in druge okoljske problematike niso tako oddaljene, kot se včasih zdi.

Mladi za podnebno pravičnost spodbujajo in se zavzemajo za samoorganizacijo in aktivacijo v naših lokalnih okoljih. Po Sloveniji organizirajo delavnice in predavanja, kar je odlična priložnost za povezovanje in sodelovanje posameznikov, ki želijo prepoznati okoljsko krizo in kaj izboljšati.

Več o dogodku si lahko preberete na FB povezavi: https://www.facebook.com/events/421485158653437/


petek, 10. maj 2019 Vabilo na predavanje na temo urbanih vrtov z akvaponiko in invazivnih živalskih vrst

Vabimo vas na predavanje Petra Maričiča na temo urbanih vrtov z akvaponiko in invazivnih živalskih vrst, ki bo v ponedeljek 13. 5. 2019, ob 10.00, v predavalnici Muzejski 2.

Predavanje bo potekalo v okviru projekta PKP »Urbani ribnik z akvaponiko - inovativno naravovarstvo, samooskrba in pripomoček delovne terapije v domovih za ostarele«.

Vabljeni!


četrtek, 9. maj 2019 Dan po diplomi na Famnitu

UP FAMNIT vabi na srečanje z naslovom Dan po diplomi, ki bo potekalo v ponedeljek, 13. 5. 2019, ob 16.00 v predavalnici Famnit-VP2.

Vsak študent in mlad diplomant se srečuje z naslednjimi vprašanji: ali si želim zgraditi uspešno kariero? V kolikšni meri bo moje tehnično znanje odločalo o uspehu? Še bolj relevantno vprašanje pa je: ali diplomanti vedo, kaj iščejo delodajalci in da so lahko sami sebi največja ovira do lastnega uspeha?

Tokrat bomo o teh temah spregovorili malo drugače in iz prve roke …
Spoznali bomo selekcijski postopek in karierni razvoj v v enem najbolj zaželenih delodajalcev na področju informacijskih tehnologij pri nas. Spregovorili bomo o najpogostejših težavah, s katerimi se mladi (informatiki) srečujejo pri kariernem razvoju. Razkrili bomo, zakaj je tako težko uspeti z lastnim podjetjem in kako je to vendarle mogoče.

Z nami bodo:
- ga. Mateja Golob Matzele, HR specialist pri Telekomu Slovenije
- doc. dr. Aleš Semeja, direktor družbe Adria d.o.o. in koordinator projekta »Dan po diplomi«
 

Izkoristite edinstveno priložnost in spoznajte način razmišljanja delodajalcev in odločevalcev v izbirnem postopku ter si zagotovite prednost že na začetku svoje karierne poti!

Vabljeni!


sreda, 8. maj 2019 Urnik knjižnice TeMeNa za petek, 10. 5., in torek, 14. 5. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v petek, 10. 5. 2019, odprta od 10.00 do 12.00.

V torek, 14. 5. 2019, pa bo deljen urnik, in sicer bo knjižnica odprta od 12.00 do 13.00 in od 16.00 do 18.00.

Hvala za razumevanje in

lep pozdrav.


ponedeljek, 6. maj 2019 Vabilo na Biocamp 008

Društvo varstvenih biologov - BIODIVA vabi študente na letošnji raziskovalni tabor Biocamp 008, ki bo potekal na območju Vipavske doline med 28. 7. 2019 in 3. 8. 2019.

Udeleženci bodo lahko izbirali med različnimi tematskimi skupinami, ki bodo pod vodstvom strokovno podkovanih mentorjev.
- Botanika
- Dvoživke
- Kačji pastirji
- Metulji
- Naravoslovna fotografija
- Ornitologija
- Plazilci
- Sesalci
- Vodni nevretenčarj
- Netopirji

Prijave zbiramo prek digitalnega obrazca: https://forms.gle/q4Z5hXE99nFKPh7b9

Za dodatna vprašanja in informacije smo vam vedno na voljo prek e-naslova: drustvo.biodiva@gmail.com Osnovne informacije o samem taboru pa so na voljo v ppt predstavitvi na tem naslovu naslovu.

Vabljeni!


ponedeljek, 29. april 2019 Zaključni izlet v Mirabilandijo // End-of-year Trip to Mirabilandia

Po skupnem zaključnem pikniku vam študentska sveta UP FAMNIT in UP FHŠ pripravljata še zaključni izlet, ki bo v SOBOTO, 1. JUNIJA. Odšli bomo v zabaviščni park MIRABILANDIA (Italija) in se cel dan zabavali!
Prispevek za udeležbo je 20€, pobirali pa ga bomo pred odhodom in sicer najkasneje do 22. maja (poravnate ga lahko tudi na pikniku).
Odhod iz Kopra bo ob 6:00 z avtobusne postaje pri Generation baru.

Torej, prečkali bomo državno mejo, zato imejte s seboj obvezno tudi OSEBNI DOKUMENT. Računajte pa tudi na to, da bomo tam cel dan in imejte zato s seboj tudi kakšno malico ali/in denar in OBVEZNO DOVOLJ PIJAČE in kakšno POKRIVALO. Obvezna oprema pa je seveda tudi FAMNIT oz. FHŠ majčka!

Na izlet se prijavite tu: https://docs.google.com/forms/d/1QrfyhxlZeN0To8Mnr3eT0xCVGqeYvE1gZX0mrUXKdDA/edit

Prijave so odprte do srede, 22.5. oziroma do zapolnitve vseh mest na avtobusu.

Vabljeni, nam bo fajn

Več: https://www.facebook.com/events/2449354018430432/

OSTALI DOGODKI:
• 8.5. ob 17:00 Spomladanski piknik z UP FHŠ
Prosimo, da svojo udeležbo potrdite prek linka: https://forms.gle/zi6jZnhHuP9B1dAm8
FB: https://www.facebook.com/events/392693641310023/
• 15.5. ob 19:30 Večer slovenske kulture
FB: https://www.facebook.com/events/2520139454663323/
• 21.5. ob 22:00 Predizpitni Karaoke Party z UP PEF
FB: https://www.facebook.com/events/2348319362118607/

*******************************************
Dear students!

UP FAMNIT and UP FHŠ student councils are inviting you to the joined end-of-year trip, which will take place on Saturday, 1st June 2019. This year we are going to MIRABILANDIA (Italy).
Participation cost is 20€ and should be paid till 22th May (you can also pay at picnic).
The departure is at 6:00 from bus station by Generation bar.
Everyone should bring their own food and drinks, documents (ID or passport) and good mood. And don't forget to take FAMNIT/FHŠ T-shirts.

Everyone needs to sign up here:
https://docs.google.com/forms/d/1QrfyhxlZeN0To8Mnr3eT0xCVGqeYvE1gZX0mrUXKdDA/edit
Applications are open till 22th May.

Join us, we'll have fun!

More: https://www.facebook.com/events/2449354018430432/

OTHER EVENTS:
• 8.5. at 17:00 Spring Picnic with UP FHŠ
But please confirm your presence on link https://forms.gle/zi6jZnhHuP9B1dAm8
FB: https://www.facebook.com/events/392693641310023/
• 15.5. at 19:30 Slovenian evening
FB: https://www.facebook.com/events/2520139454663323/
• 21.5. at 22:00 Karaoke Party with UP PEF
FB: https://www.facebook.com/events/2348319362118607/
 


torek, 23. april 2019 Urnik knjižnice TeMeNa od 25.4. do 3.5. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa od 25.4. do 1.5. 2019 odprta od 10.00 do 12.00 ure.

V petek, 3.5. 2019 pa bo knjižnica zaprta.

Hvala za razumevanje in

lep pozdrav.


torek, 23. april 2019 Izobraževanje "Prepoznavanje kimernetskih groženj" na UL FRI

Fakulteta za računalništvo in informatiko UL vabi na izobraževanje Prepoznavanje kibernetskih groženj, ki bo v četrtek, 25. aprila, od 16.30 do 20.30 ure v *Akademiji FRI.

Program predvideva poglobitev v profile napadalcev in preučevanje tipičnih primerov uspešnih napadov. Udeleženci bodo spoznali pravne okvirje informacijske varnosti in se skladno s tem naučili pravilnih odzivov na napade.

Predaval bo dr. David Modic, eden najboljših strokovnjakov s področja informacijske varnosti, ki je v računalniškem laboratoriju Univerze v Cambridgeu raziskoval spletne prevare in psihološke mehanizme informacijske varnosti. V sodelovanju z  NATOvim kooperativnim kiber centrom odličnosti je v letu 2018 so-organiziral poletno šolo varnosti v Talinnu, Estonija, v letu 2019 pa bo sodeloval pri organizaciji tekmovanja NATO Locked Shields 2019. V zadnjih letih je svetoval brazilski finančni policiji, japonski policiji, litvanskemu ministrstvu za obrambo in britanski vladi, z računalniško varnostjo pa se ukvarja že 20 let. Več o njem si preberite na spletni strani.

Vsebina izobraževanja:

 • Osnovno izrazoslovje (INFOSEC, OSINT, modeli groženj, vektorji napada, ...).
 • Splošni modeli groženj (potek napadov, pridobljene koristi, profili napadalcev, mehanska in človeška informacijska varnost).
 • Tipični praktični primeri uspešnih napadov in prepoznavanje le-teh.
 • Odgovorno razkrivanje incidenta in komunikacija s tehničnim osebjem in pristojnimi organi (npr. SI- CERT).
 • Pravni okvirji informacijske varnosti za telebane.

 CENA:

 • posamezniki: 160 € + DDV
 • Članom Kluba alumnov UL priznamo 20% popust.
 • Članom Kluba alumnov FRI priznamo 25% popust.
 • študenti: 60 € + DDV

 PRIJAVNICA

 *O Akademiji FRI:
Akademija Fakultete za računalništvo in informatiko UL je eden izmed vodilnih ponudnikov izobraževanj s področja IT v Sloveniji. Pedagogi, raziskovalci in zunanji sodelavci Fakultete predajajo strokovna znanja, ki so v koraku s tehnološkim napredkom in tako ustvarjajo pomemben kader za slovenska in tuja podjetja.


torek, 23. april 2019 Postani prostovoljec na evropskih univerzitetnih prvenstvih

Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) bo letos od 21. do 27. julija organizirala EUSA Evropski univerzitetni prvenstvi v odbojki na mivki in v vaterpolu. Na obeh tekmovanjih pričakujejo udeležbo okrog 300 športnikov in spremljevalcev, prostovoljci pa so en od glavnih podpornih stebrov takšnih prireditev, zato vse študente ponovno vabijo, da jim priskočijo na pomoč pri uspešni izpeljavi tekmovanj.

Prostovoljci bodo dobili uradne majice prvenstev, kapice in še nekaj praktičnih daril, poskrbljeno bo za tri dnevne obroke prehrane, za pijačo, za senco, kopanje, kremo za sončenje in za veliko zabave. Razdeljeni bodo po sektorjih, kot so spremstvo ekip, informacije, press center, tekmovalni del prvenstev, prevozi, VIP, protokol…

Obeta pa se tudi ogromno večernega dogajanja, tako v sklopu prvenstev, kot tudi v sklopu poletne turistične sezone, katera bo v mestu prav tisti teden doživela vrhunec.

Če torej želite med poletnimi počitnicami preživeti pester teden, uživati v morju in soncu, spoznati študente z vsega kontinenta, se ob tem zabavati, nabirati delovne izkušnje in se tudi naučiti kaj koristnega, potem se lahko že sedaj prijavite za sodelovanje. Vabljeni!

Za vse dodatne  informacije pa lahko pišete na sandi.jerman@uszp.si, prijavnica pa se nahaja na spletnih naslovih  https://docs.google.com/forms/d/1rfx7gHRhujZ-KmzGsuYDIKVkD7H0xB53reNuod2mXlA/edit  in https://goo.gl/HNQ63B


petek, 19. april 2019 Dan zemlje - vabilo na aktivnosti

Skupina Mladi za podnebno pravičnost organizira v okviru mednarodnega dneva Zemlje, ki bo letos na velikonočni ponedeljek - 22. aprila, vrsto različnih aktivnosti, s katerimi želijo opomniti ljudi na prebujajočo se naravo in pomen opraševalcev kot so tudi čmrlji, ki žal ne dosegajo takšne publicitete kot čebele, čeprav so ravno tako oz. še bolj pomembni za opraševanje.

Aktivnosti bodo potekale na Titovem trgu v Kopru, od 17.00 dalje. Udeleženci bodo najprej ustvarili predstavo, nato pa bodo na različnih delavnicah izdelovali vrečke iz starih majic, domovanja za čmrlje in lončke za medovite rastline iz odpadkov.

Za delavnicami ne stoji nobena velika organizacija, stranka ali podpornik, ki bi želeli koristiti trud mladih. Gre za samoiniciativo dijakov in študentov.

Ne pozabite: nimamo planeta B!

 


ponedeljek, 15. april 2019 Prenos znanja - projekt PKP Učinkovitost preventivnih aktivnosti pri osebah s kognitivnim upadom in demenco

V okviru aktivnosti projekta PKP Učinkovitost preventivnih aktivnosti pri osebah s kognitivnim upadom in demenco vabimo vse zainteresirane na predstavitev razvoja preventivnih aktivnosti, ki krepijo kognitivne, zaznavne in motorične zmožnosti pri starejših in osebah s kognitivnim upadom in demenco, ki bo v četrtek, 18. aprila 2019, ob 15. uri v predavalnici FAMNIT-VP2.

Za demenco velja, da je ne moremo preprečiti, lahko pa s preventivnimi aktivnostmi ohranjamo in krepimo obstoječe zmožnosti in vplivamo na kvaliteto življenja starejših in oseb z demenco.

Blagovna znamka Silway bo v prvem delu srečanja predstavila namizne igre za osebe z demenco na katere se odzovejo, ker so prilagojene upadu njihovih sposobnosti. Gre za enostavne igre, ki aktivirajo dolgoročne spomine in spodbudijo komunikacijo, ter so namenjene domači ali institucionalni rabi.
Namizne igre so bile razvite z namenom bolj smiselne zapolnitve veliko prostega časa, ki ga imajo osebe z demenco, saj so zaradi specifik bolezni postopoma zelo omejene ali onemogočene pri mnogoterih aktivnostih. Obstoječe namizne igre zaradi prezahtevnosti in neprilagojenosti zanje niso primerne.

V drugem delu bo predavanje namenjeno tematiki podjetništva in  prodiranju inovacijskih produktov na domač in tuji trg ter preverjanje učinkovitosti produkta oz. storitve podjetja.

Predavateljici:

 • Samira Lah, magistrica psihologije in univ. dipl. ped. in soc. kultur,  z večletnimi izkušnjami na področju svetovanja in izobraževanja učencev s posebnimi vzgojno izobraževalnimi potrebami, pridobljenim znanjem s področja nevrolingvističnega programiranja, realitetne terapije, specialne in socialno pedagoške dokvalifikacije ter  montessori in waldorfske pedagogike.
 • Damjana Pangerčič, magistrica poslovnih ved, članica študentske sekcije Društva za marketing Slovenije, vodja povezovanj z društvi, članica ekipe na treh marketinških konferencah fANfARA, Društva za marketing Slovenije, Društva slovensko–avstrijskega prijateljstva: članica upravnega odbora in blagajničarka; soorganizatorka kulturnih dogodkov.

Prijavite se lahko na tej povezavi.

Vljudno vabljeni!


petek, 12. april 2019 Vabilo na seminar "NA POTI BREZ POVRATKA? (o raziskavah hrustančic v Sloveniji)"

Nacionalni inštitut za biologijo vabi na seminar "NA POTI BREZ POVRATKA? (o raziskavah hrustančic v Sloveniji)", ki ga bo predstavil prof. dr. Lovrenc Lipej. 

Seminar bo potekal v sredo, 17. aprila 2019 ob 14.00 v Biološkem središču v Ljubljani (Večna pot 111) v predavalnici B3. 

Za dodatne informacije lahko kontaktirate Katjo Ploj na e-mail naslov : katja.ploj@nib.si ali na telefonsko številko 059 232 701).

Vljudno vabljeni!


petek, 12. april 2019 Oglas za delo - bioinformatik

Si želite postati del visoko usposobljene razvojno-raziskovalne skupine, ki sodeluje z največjimi mednarodnimi podjetji, in spreminja način raziskovanja? Vas zanima napredno raziskovalno okolje in delo na inovativnih projektih z uporabo sodobne podatkovne tehnologije in analitskih metod? 

Uspešno mednarodno biotehnološko podjetje, ki s svojo jasno vizijo postaja eden najbolj prepoznavnih akterjev na področju mikrobne tehnologije išče analitičnega in visoko motiviranega sodelavca, ki bi se pridružil uspešni ekipi odličnih raziskovalcev. 

Glavne naloge : analiza masovnih podatkov (big data) v namene oblikovanja in potrjevanja bioloških hipotez, matematično modeliranje, podatkovno rudarjenje (data mining), odkrivanje zakonitosti v podatkovnih bazah.

Od vas pričakujejo : najmanj 3 leta  delovnih izkušenj na področju bionformatike ali strojnega učenja, univerzitetno ali visokošolsko diplomo naravoslovne, računalniške in informacijske ali druge sorode znanosti, poznavanje programskih jezikov, ki se uporabljajo v statistiki/bioinformatiki (Python, R, Perl,...), močne analitične sposobnosti, sposobnost učinkovitega reševanja problemov, sposobnost dela v interdisciplinarnih skupinah ter aktivno znanje angleškega jezika. 

Nudijo : redno zaposlitev v priznanem in mednarodno uveljavljenem podjetju, ustvarjanje produltov prihodnosti in novih tehnologij, samostojnost pri delu in možnost za uresničevanje lastnih idej, sodelovanje z multidisciplinarno in mednarodno ekipo, prijazni pogoji v prijetnem delovnem okolju, stimulativno nagrajevanje za delo.

V kolikor vas delo zanima pošljite vaš CV na info@adittec.si, za dodatne informacije so vam na voljo na telefonski številki 01 235 52 00.


četrtek, 11. april 2019 Predavanje o novi trajnostni prehranski politiki

Študenti so vabljeni na predavanje in razpravo o vlogi kmetijstva in prehrane pri trajnostnem razvoju, ki bo 16. aprila od 18.00 do 21.00 v Centru mladih Koper.
Razpravljali bomo o tem, kaj najbolj ogroža trajnostni razvoj Slovenije in čemu se odgovorni organi pozabljajo posvečati.

O dogodku si lahko več preberete na FB: https://www.facebook.com/events/419132815538825/.
Vse o pobudi 'Čas je za novo – trajnostno – prehransko politiko' si lahko preberete na straneh:
http://novaprehranskapolitika.idealist.si/
https://predlagam.vladi.si/predlog/9311/

Vabljeni!


sreda, 10. april 2019 Državno univerzitetno prvenstvo v streljanju za študijsko leto 2018/19

Slovenska univerzitetna športna zveza SUSA je skladno z letnim programom Državnih univerzitetnih prvenstev v letu 2019 razpisala državno univerzitetno prvenstvo v streljanju za študijsko leto 2018/19.

Tekmovanje bo potekalo v sredo, 17.4.2019 ob 16.00, v 3.nadstropju strelišča Češnjica 48, 4228 Železniki.

Tekmovanje bo potekalo v disciplinah zračna puška in zračna pištola, tekmovalci v moški in ženski kategoriji bodo imeli na voljo 60 strelov.

Tekmovalci, ki želijo nastopiti na prvenstvu morajo prijave oddati na elektronski naslov sd.lotric.zelezniki@gmail.com do vključno 12. 4. 2019.

Prijavnina za posameznega tekmovalca/ko je 10,00 EUR za 60 strelov (študenti) in 15,00 EUR za 60 strelov (zaposleni).

Več si lahko preberete na : https://www.susa.org/drzavno-2/item/591-razpis-dr%C5%BEavnega-univerzitetnega-prvenstva-v-streljanju-2018-19


sreda, 10. april 2019 Oglas za delo

Interes d.o.o. išče novega sodelavca, podrobneje upravljalca podatkovnih baz.

Podrobnejši opis delovnega mesta : 

- skrb za delovanje podatkovnih baz v pričakovani razpoložljivosti in zahtevani varnosti

- fizična implementacija podatkovnega modela in načrtovanje velikosti podatkovnih baz

- izvajanje replikacije podatkovne baze in distribucije podatkov

- optimizacija SQL stavkov podatkovne baze

- izvajanje nadgradenj verzij baz podatkov

- implementacija varnostnih in drugih popravkov,

 - priprava procedur za izvajanje zaščit podatkov ter arhiviranje podatkov podatkovne baze

- sodelovanje s skrbniki aplikacij, skrbniki sistema in  ostalimi sodelavci

- spremljanje razvoja področja in izobraževanje

Pričakujejo : 1. 2 bolonjsko stopnjo računalniške, informacijske ali tehnične smeri, zaželene izkušnje na področju podatkovnih baz, poznavanje varnostnih vidikov v povezavi s podatkovnimi bazami, aktivno znanje angleškega jezika, komunikativnost, natančnost, profesionalnost, pripravljenost na timsko delo, smisel za samostojno organiziranje delovnih nalog, možni so tudi kandidati v zaključni fazi študija.

Vsi zainteresirani lahko pisne vloge z življenjepisom in dokazili o izpopolnjevanju pogojev pošljete po pošti na naslov : Interes d.o.o., Vojkovo nabrežje 23, 6000 Koper ali na elektronski naslov iztok.jeras@interes.si

Kontaktna oseba : Iztok Jeras, tel. št. 041 770 037


sreda, 3. april 2019 Krvodajalska akcija "Častim 1/2 litra!"

ŠOUP organizira krvodajalsko akcijo, ki bo potekala od 8. do 10. aprila 2019 med 7.20 in 11.00 v Splošni bolnišnici Izola (Center za transfuzijsko dejavnost).

Prijave na krvodajalsko akcijo niso potrebne

Potrebna je le prijava za brezplačen prevoz krvodajalcev do bolnice, prevoz bo organiziran iz Kopra in sicer na postaji Tržnica (Oli burger) ter v Portorožu pri UP FTŠ. 

Prvi prevoz je ob 7.45, zadnji pa ob 10.15. 

Za brezplačen prevoz je potrebna prijava preko spletnega obrazca : https://forms.gle/dcB6pCNT87uKaxSr6

ŠOUP, ŠOS in Radio Capris so za vse krvodajalce pripravlja tudi simbolična darila.


torek, 2. april 2019 Študentski šahovski pokal filijale MGU Lomonosov v Kopru 2019

Univerza MGU Lomonosov iz Moskve, v sodelovanju z Univerzo na Primorskem in Evropsko šahovsko akademijo razpisuje prvi študentski šahovski open 2019. Turnir bo v sklopu informativnih dni za bodoče študente, v Kopru, od 19. – 21. aprila 2019.

Vabljeni vsi študenti Univerze na Primorske k prijavi na še zadnja razpoložljiva mesta. Prijavo pošljete na: lomkopopen2019@gmail.com, najpozneje do 15.4. 2019!

Več informacij: https://www.uszp.si/sl/novice/studentski-sahovski-pokal-mgu-lomonosov-2019  


ponedeljek, 1. april 2019 RAP natečaj

Prava zveza vabi vse mlade rap ustvarjalke in ustvarjalce stare od 15 do 29 let.

Iščejo še neobjavljena avtorska rap dela na temo nenasilja.

Ključne besede, ki jih želijo slišati so spotšovanje, svoboda, strpnost, privolitev, dobrosrčnost, humanost, sprejemanje in prijateljstvo. 

Kriteriji ocenjevanja bodo vsebina, sporočilnost, izvirnost, kakovost besedila in kakovost glasbe. V izbor se ne bodo uvrstila dela, ki spodbujajo katerokoli od oblik nasilja, in tista, ki ne bodo vsebovala vseh prilog.

Najboljšo pesem bo izbrala tričlanska komisija, sestavljena iz glasbenice, glasbenika in predstavnika/predstavnice Prave zveze.

PRIJAVA - popolna prijava vsebuje naslednje ločene priloge : 

– posnetek skladbe v mp3 320 formatu,

– besedilo skladbe v slovenskem jeziku,

– V CELOTI izpolnjeno, podpisano ter skenirano izjavo, ki jo najdete na TUKAJ,

– dovoljenje zakonitih zastopnikov za sodelovanje na natečaju, če ste mlajši od 18 let. Najdete ga TUKAJ.

Prijaviteljice in prijavitelji (pri eni skladbi je lahko več avtorjev) svoje delo, izjavo in dovoljenje skrbnikov, če ste mlajši od 18 let, pošljite na elektronski naslov: pravazveza.rapnatecaj@gmail.com do vključno 15. 5. 2019.

NAGRADA:

– snemanje skladbe pod mentorstvom uveljavljenega slovenskega raperja,

– snemanje video spota,

– promocija znotraj socialnih omrežij Prave zveze in njenih članic,

–  vsaj en javni nastop.

OBJAVA IZBORA: najkasneje do 3. 6. 2019.


ponedeljek, 1. april 2019 Urnik knjižnice TeMeNa za petek, 5.4. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v petek, 5.4. 2019 odprta od 10.00 do 12.00. 

Hvala za razumevanje in

lep pozdrav.


ponedeljek, 1. april 2019 Podjetna Primorska 2019

UIP - Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorkse v sodelovanju z Agencijo SPIRIT in ostalimi partnerji vabi vse inovativne podjetnike in potencialne podjetnike vseh starosti, da se prijavijo na natečan za najboljšo podjetniško idejo "Podjetna Primorska 2019".

Z nasveti, ki jih ponujajo ter z znanjem, ki ga finalisti pridobijo na delavnicah v sklopu natečaja in mentorskim programom, je lahko pot do podjetniške ideje hitrejša in prodor na trg veliko lažji.

Najbolj inovativne ideje bodo jeseni nagrajene s skupnim nagradnim skladom v vrednosti 30.000 eur.

Natečaj ohranja tri kategorije:
1. Start-up Academic - Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem, ki je namenjena študentom, mladim diplomantom, raziskovalcem in pedagoškim delavcem Univerze na Primorskem,
2.  Start-up Optimist, ki je namenjena posameznikom in ekipam, ki nimajo podjetniških izkušenj in niso nikoli bili ustanovitelji podjetja oziroma niso zasedali vodstvenih funkcij v podjetjih in
3. Start-up Accelerator Navigator, ki je namenjena izkušenim posameznikom ali ekipam, pri čemer je pogoj, da podjetje, ki ga prijavljajo na natečaj, ni starejše od treh let na dan objave razpisa.

Rok za prijavo je 15.5.2019.

Več informacij in prijavnico najdete TUKAJ.


petek, 29. marec 2019 Vabilo na izobraževanje na temo 3D modeliranja

Na Fakulteti za računalništvo in infomratiko UL bo v okviru Akademije FRI potekalo izobraževanje na temo 3D modeliranja. Če vas zanima 3D grafika, ustvarjanje animiranih filmov, modelov za 3D tisk, interaktivnih 3D aplikacij ali video iger potem je to tridnevno izobraževanje 3D modeliranja z orodjem Blender. Na izobraževanju vas bodo naučili uporabe tega odprtokodnega programa. 

Izobraževanje je namenjeno začetnikom ali izkušenim uporabnikom za hobi ali profesionalno delo. 

Potekalo bo v Akademiji FRI na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL, in sicer v sredo, 10., 17. in 24. aprila 2019, od 16.30 do 20.30 ure.  

PRIJAVNINA:

 • Cena na posameznika znaša 240 € + DDV
 • Članom Kluba alumnov UL priznamo 20% popust.
 • Članom Kluba alumnov FRI priznamo 25% popust.
 • Cena za študente znaša 150 € + DDV.

Cena zajema:

 • izvedbo izobraževanja,
 • zapiske z dodatno razlago, ilustracijami in primeri,
 • certifikat Akademije FRI,
 • malico.

Izobraževanje bo vodil dr. Ciril Bohak, ki je asistent in raziskovalec na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL, ter član Laboratorija za računalniško grafiko in multimedije. 

Več o izobraževanju si lahko preberete v priponki ali na spletni strani.

PRIJAVNICA


sreda, 27. marec 2019 Univerzitetni programerski maraton 2019

V mesecu aprilu se bo pričel Univerzitetni programerski maraton 2019 - UPM.

UPM je tekmovanje za študente v programiranju. Poudarek je na algoritmih in ne toliko na samih tehnikah programiranja. UPM sestoji iz poskusnega kola (5. april 2019), treh predkol (18. april 2019, 12. maj 2019 in 3. oktober 2019) in finala (12. oktober 2019), ki bo letos v Ljubljani.

Na tekmovanju sodelujejo tričlanske ekipe. Vsaka ekipa za reševanje nalog uporablja en računalnik. Letos bodo na voljo programski jeziki C, C++, Java, Pascal, Python 2, Python 3 in C# (Mono).
Arhiv nalog iz preteklih let je na voljo na tej povezavi.

Svojo ekipo lahko prijavite tukaj.


torek, 26. marec 2019 Urnik knjižnice TeMeNa za torek, 26.3.2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa danes,  26.3.2019 odprta od 14.00 do 18.00. 

Hvala za razumevanje in

lep pozdrav.


ponedeljek, 25. marec 2019 Razvoj poslovnih modelov z metodo Design Thinking

Inštitut Jožef Stefan vabi na 1. del delavnice »Razvoj poslovnih modelov z metodo Design Thinking«, ki bo 16. aprila 2019, ob 10.30, v Veliki predavalnici inštituta.

Na dogodek so vabljeni podjetni raziskovalci in študenti, dijaki, drugi inovativni posamezniki in potencialni podjetniki, spin-out timi v nastajanju in drugi podjetni raziskovalci. Na delavnici predava in izvaja praktikum dr. Rok Stritar, docent na Ekonomski fakulteti, podjetnik in strokovnjak za Design Thinking.

Udeležencem delavnice bodo predstavili metodologijo razvoja poslovnega modela z metodo Design Thinking. V okviru delavnice je predviden praktikum z uporabo konkretnih primerov izbranih invencij, ki jih udeleženci načrtujejo vključiti v načrtovani poslovni model.

Program:

 • predstavitev in utemeljitev metode “Design Thinking” kot univerzalnega pristopa za reševanje kompleksnih in slabo strukturiranih problemov, kamor spada tudi zasnova poslovnega modela podjetja
 • uporaba Design Thinking za razvoj poslovnega modela podjetja,
 • predstavitev faz poteka procesa in umestitev projektov udeležencev,
 • razumevanje in definicija izzivov kot temelje razvoja uspešnih produktov,
 • vaje iz razumevanja in definicije izzivov,
 • odgovori na konkretna vprašanja udeležencev na temo njihovih projektov.

Dogodek organizirajo v okviru programa subjekta inovativnega okolja za podporo inovativnim, podjetnim raziskovalcem, in drugim posameznikom, ki se navdušujejo ali celo že udejanjajo ideje za trženje tehnologij, z možnostjo ali željo ustanovitve podjetij, oziroma jih tovrstne pobude zanimajo.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije: Več informacij dobite na e-naslovu: robert.blatnik@ijs.si ali tehnologije@ijs.si.

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2018-2019.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


ponedeljek, 25. marec 2019 Vabilo na seminar »Mussels in ecogenotoxicology - The Danube river case study«

Nacionalni inštitut za biologijo vabi študente, da se udeležijo seminarja z naslovom

»Mussels in ecogenotoxicology - The Danube river case study«,

ki bo v petek, 5. aprila 2019, ob 9.30 na Morski biološki postaji Piran (Fornače 41, Piranu).

Predavala bosta dr. Stoimir Kolarević (Fakulteta za biologijo Univerze v Beogradu) in dr. Margareta Kračun-Kolarević (Inštitut za biološke raziskave »Siniša Stanković«, Univerza v Beogradu).

Seminar bo potekal v angleškem jeziku.

Povzetek:
»Aquatic invertebrates are commonly employed as sentinel organisms in assessment of the ecosystem quality. Among this group, mussels are of special interest due to their sedentary way of living, filter feeding and most importantly wide distribution. These features enable their usage for bioindication in great and complex ecosystems such as the Danube River Basin. Many xenobiotics in environment can interact with DNA which can lead to serious consequences at the level of single organism, population and eventually whole ecosystem. The Joint Danube Survey 3, the largest expedition in 2013 was perfect opportunity for assessment of genotoxic pressure along the Danube River. Genotoxicity was assessed by measuring the level of DNA damage in freshwater mussels collected from 34 selected sites along the 2285 rkm.

The level of faecal pollution was studied in parallel with genotoxicological survey using standard indicators total coliforms, Escherichia coli and Enterococci. Quantification was performed with Colilert/Enterolert Quanti-Tray 2000 and MPN approach. Quantitative PCR (qPCR)-based assays for analysis of human- or animal-associated genetic Bacteroidetes fecal markers have been used for tracking the source of pollution (microbial source tracking -MST). The human-associated BacHum and HF183II, the ruminant-associated BacR and the pig-associated Pig2Bac fecal markers were selected.

Presence of pollution was especially evident in the countries in which the legislation related to wastewater treatment and management is not fully implemented. The most critical section of the river was Pannonian plain (sector VI). The results of MST revealed the presence of human-associated fecal markers BacHum and HF183II in majority of the analyzed samples. High correlation was observed between the standard fecal indicators and human associated faecal markers.

The highest levels of DNA damage were recorded in organisms from the section VI, which is under the impact of untreated wastewater discharges. Both positive and negative influences of the large tributaries on the level of genotoxicity in the Danube River were evident; ie. in 2013 the Sava River was characterized with lower level of both faecal and genotoxic pollution in comparison with the Danube.«

Dodatne informacije: Andreja Ramšak, andreja.ramsak@nib.si, 059 232 932.


petek, 22. marec 2019 Pogovor z vrhunskimi športniki - plezalka Mina Markovič, študentka Biopsihologije

V torek, 26. marca bo Univerzitetna športna zveza Primorske gostila tretjega od javnih intervjujev z vrhunskimi športniki v letu 2019. Tokrat bomo poklepetali s plezalko svetovnega nivoja - Mino Markovič, študentko Biopsihologije na UP FAMNIT.

Mina v športu počne prav tisto, k čemur nas večina teži v vsakdanjem življenju – kljub vsem oviram najti pravi oprijem, čim prej splezat navzgor in pri tem ne doživeti padcev.  Pri temu je v športnem plezanju izjemno uspešna, saj je zabeležila celo vrsto zmag in še več odličnih uvrstitev na tekmah svetovnega pokala, osvojila je naslov evropske prvakinje, se povzpela med dobitnice medalj na svetovnem prvenstvu in bila tudi že proglašena za najboljšo plezalko leta na svetu.

Kako se je Mina zavihtela vse do svetovnega vrha in pri tem uspešno kombinirala treninge, nastope, potovanja ter študijske, pokroviteljske in službene obveznosti, vse to bo moč brezplačno izvedeti v torek, 26. marca, ob 16. uri v Plezalni dvorani na ŠRC Bonifika (med Atletskim stadionom in Zdravstvenim domom v Kopru).

Vabljeni!


četrtek, 21. marec 2019 Vabilo na EducationUSA Sejem ameriških šol v Ljubljani

Vas zanima študij v ZDA ?

V ponedeljek, 1.4.2019, bo v Ljubljani med 16:00 in 18:30 SEJEM AMERIŠKIH ŠOL, kjer lahko izveste več o študiju v ZDA, prijavi, vpisu, štipendijah in še o marsičem. 

Udeležba na sejmu je brezplačna. 

Več informacij in registracija je možna na http://bit.ly/EdUSA-sejem-2019

 


četrtek, 21. marec 2019 Priložnost za študentsko delo na konferenci AERC 2019

Išče se 6 študentov za pomoč na znanstveni konferenci Annual European Rheology Conference 2019, ki jo organizira Društvo za eksperimentalno mehaniko. Odvijala se bo od 8. do 11. aprila v Portorožu.

Dobrodošli so študenti iz celotne slovenije, saj nudijo zastonj nastanitev za kandidate, ki ne živijo na obali.

 

Več o sami konferenci: https://rheology-esr.org/aerc-2019/welcome/

Pohiti s prijavo na linku: https://springprofessional.secure.force.com/jobboard/QuickApplyToJob?JobId=a0W4I00000AgkEdUAJ&boardName=Slovenia%20Staffing%20Student&language=sl

 

Ne pozabite, konferenca predstavlja priložnost za dodatno izobraževanje!


petek, 15. marec 2019 Urnik knjižnice TeMeNa za torek, 19.3.2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v torek, 19.3.2019 odprta od 12.00 do 16.00. 

Hvala za razumevanje in

lep pozdrav.


petek, 15. marec 2019 Vabilo na freeŠn - študentski natečaj kreativnega komuniciranja

Študentske sekcije Slovenskega društva za odnose z javnostmi (ŠS PRSS) organizira freeŠn, gre za natečaj kreativnega komuniciranja, ki poteka že šesto leto ter študente spodbuja, da pogledajo v svet skozi oči kreativnosti in si tako priskrbijo svež pogled na svet.

Namen je študentom skozi sodelovanje na delavnicah ter preko oddaje svojih del na natečaju omogočiti, da izrazijo svojo ustvarjalno žilico.

Udeležba na delavnicah ter prijava na natečaj sta brezplačna. 

Natečaj je sestavljen iz 6 kategorij : fotografija, event manegement, viral/video produkcija, grafično oblikovanje, tekstopisje in glasbeni natečaj. 

Vse zmagovalce čakajo odlične nagrade. 

Več o natečaju in brezplačnih delavnicah si lahko preberete na www.freesn.si


četrtek, 14. marec 2019 Plačana praksa za mlade - CEO za en mesec

CEO FOR ONE MONTH

Mednarodna skupina Adecco mlade talente že šesto leto vabi k vključitvi v program »CEO za en mesec«, ki izbranemu kandidatu omogoča mesečno delovno prakso ob boku direktorja Adecca. Program kandidatom odpre vrata v poslovni svet, saj lahko iz prve roke spoznajo delovanje mednarodnega podjetja. Prijave za CEO za en mesec 2019 zbirajo do 16. aprila 2019!

EXPERIENCE WORK DAY

Mladi imajo možnost, da en dan spremljajo zaposlene pri njihovem delu in tako dobijo vpogled v običajni dan na delovnem mestu v poklicu, kjer se želijo razvijati. Na izbrani dan so na voljo tudi karierne delavnice za študente.

BREZPLAČNO KARIERNO SVETOVANJE

Podjetje Adeco iskalcem prve zaposlitve ponujajo brezplačno karierno svetovanje in spletno bazo znanja.

Več informacij je na voljo na tej spletni povezavi.


četrtek, 14. marec 2019 Vabilo na seminar "Imaš podjetniško idejo? Sprejmi izziv in jo realiziraj."

V ponedeljek, 18. marca 2019, ob 16.00 uri, bo v predavalnici FAMNIT-VP2 potekal seminar z naslovom »Imaš podjetniško idejo? Sprejmi izziv in jo realiziraj.« Seminar je namenjen vsem študentom.

Dogodek bo potekal v obliki promocijsko-motivacijskega dogodka, ki ga bo vodil in povezoval Dorijan Maršič, direktor Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske. Svoje prispevke bodo predstavili: mag. Andrej Medved, Lara Pirc, Nika Tomažič in Monika Kršić (obe študnetki UP FAMNIT, zmagovalki Podjetne Primorske 2018 v kategoriji Start-up Academic Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem).

Predstavljene bodo tekoče aktivnosti UIP, dobre prakse in program »SIO 2018-2019«. Podane bodo podrobnejše
informacije o podjetniškem natečaju Podjetna Primorska 2019, predstavljeni bodo cilji natečaja, pogoji sodelovanja za prijavitelje, kategorije, nagradni sklad ter ostale podrobnosti pri sami prijavi.

Celoten program srečanja je na voljo na tej povezavi.

Vabljeni!


ponedeljek, 11. marec 2019 Podnebni protest

Skupina Mladi za podnebno pravičnost organizira podnebni protesti, ki bo v petek (15.3.) ob 11:55 na Titovem trgu v Kopru .

Na ta dan bodo mladinski protesi proti podnebnim spremembam potekali v več kot 60 državah sveta. 

Posebnost tega gibanja je, da ga vodijo mladi, začelo se je namreč lani, ko so mladi ugotovili, kakšen velik problem predstavlja energetika in so se pridružili gibanju, za katerega je bila lani povod takrat 15-letna Greta Thunberg, ki je ob petkih nehala hoditi v šolo in namesto tega protestirala pred švedskim parlamentom, da bi vplivala na podnebno politiko Švedske

Za pomoč pri organizaciji lastne akcije lahko organizacijo kontaktirate na https://www.facebook.com/mladizapodnebnopravicnost/ ali mladizapodnebnopravicnost@gmail.com


ponedeljek, 11. marec 2019 ŠOUPijada - Vabilo - Invitation

Mednarodni resor Študentske organizacije Univerze na Primorskem pripravlja ŠOUPijado, nov dogodek namenjen druženju domačih in tujih študentov.
Na prvem večeru ŠOUPijade, ki bo v torek, 19. 3. 2019, ob 20. uri v restavraciji Emonec, se bo predstavilo Folklorno društvo Vuk Karadžić iz Radovljice in tuji študenti na izmenjavi ali rednem študiju na primorski univerzi.
Prijave na dogodek potekajo na Info točki ŠOUP v Kopru in ŠOUPostaji Turistica v Portorožu, kjer je možna prijava z vplačilom kotizacije za dogodek v znesku 10 € od 4. do 15. marca 2019. Kotizacija vključuje avtobusni prevoz Portorož-Koper-Portorož, hrano ter pijačo, ki bo na voljo na dogodku.

Študenti, predstavite se!

Tuje študente vabimo, da se prijavijo na predstavitev svoje države. Prijave na predstavitev zbiramo na elektronski naslov mednarodno@soup.si.

Facebook dogodek: Klik

*****

On March 19th the International department of the Student organization of the University of Primorska is preparing a cultural event ŠOUPijada.
The first evening of ŠOUPijada will be held on Tuesday, March 19 at 8 pm at the Emonec restaurant. In the first part of the evening the Folklore Society Vuk Karadžić will present their show, on the second part all foreign students are invited to present their country.
Applications for the event is possible at the ŠOUP Koper and Portorož Info Point, where registration can be made in the amount of € 10 from March 4 to March 15, 2019. The registration fee includes bus transportation Portorož-Koper-Portorož, food and drink, available at the event.

Students, introduce yourselves!

Foreign students are invited to apply for a presentation of their countries to e-mail mednarodno@soup.si.
Facebook Event: Click


petek, 8. marec 2019 Urnik knjižnice TeMeNa za torek, 12.03. in četrtek, 14.03. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v torek, 12.03. in četrtek, 14.03. 2019 odprta od 12.00 do 16.00. 

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav.


petek, 8. marec 2019 Vseslovenska raziskava o počutju študentov

Univerza v Ljubljani izvaja vseslovensko raziskavo o počutju študentov, ki poteka v okviru mednarodnega projekta. Namen raziskave je preučiti dejavnike, ki prispevajo k izgorelosti in zavzetosti študentov ter povezanost s psihofizičnem zdravjem študentov.

V prvem delu raziskave so preučevali počutje študentov v izpitnem obdobju, v drugem delu raziskave pa želijo ugotoviti, kakšno je počutje študentov v študijskem obdobju. Namen raziskave je tudi standardizacija prevednih inštrumentov, ki omogočajo preverjanje tovrstnih konstruktov.

Pridobljeni podatki bodo uporabljeni le za raziskovalne namene ter bodo anonimizirani. Namenjeni bodo objavi strokovnih člankov in predstavljeni v okviru večje raziskave skupaj z raziskovalci iz Hrvaške in Srbije na konferenci v Novem Sadu.

Vprašalnik je dostopen tukaj.

Vabljeni k sodelovanju!


sreda, 6. marec 2019 Natečaj reševanja poslovnih primerov

Case Study Competition vabi na natečaj reševanja poslovnih primerov, katere določijo različna podjetja.

Podjetja, ki letos sodelujejo na natečaju so : Ina, Heineken, Loreal, Pliva, Helen Doron, Zagrebška Banka in Privredna banka Zagreb.

Na natečaju lahko sodelujete v skupinah z 2 do 4 člani, v skupini pa se lahko prijavite za največ 2 poslovna primera. 

Prijave so možne od 4.marca do 17.marca, primere pa oddajate po spletu do 14.marca

Prijava je možna na spletni strani : https://www.estudent.hr/category/natjecanja/case-study-competition/#prijavi-se_tab

Potegujete se za denarne nagrade v višini 10000 kun (približno 1300€), 5000 kun (približno 670€) ter 3000 kun (približno 400€). Poleg tega podjetja ponujajo tudi možnosti za prakso, študentsko delo ter druge številne nagrade (vikend paketi za zmagovalno ekipo, darilni paket in vstopnice za festival Ultra).

Za vsa možna vprašanja so na voljo na e-mail naslovu : csc@estudent.hr

      


torek, 5. marec 2019 Urnik knjižnice TeMeNa za sredo, 6.3.2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v sredo, 6.3.2019 odprta od 13.00 do 16.00. 

Hvala za razumevanje in

lep pozdrav.


petek, 1. marec 2019 Urnik knjižnice TeMeNa za torek, 5.3.2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v torek, 5.3.2019 odprta od 12.00 do 16.00. 

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav.


petek, 1. marec 2019 Karierni sejem MojeDelo.com, Nova Gorica - brezplačni prevoz

Karierni center UP in Center za vseživljenjsko učenje UP PEF vabita vse študente UP na karierni sejem MojeDelo.com, ki bo potekal v četrtek, 7. marca 2019, v Novi Gorici (Medpodjetniško izobraževalni center - MIC).

Za študente je organiziran brezplačen avtobusni prevoz iz Kopra v Novo Gorico in nazaj (odhod ob 12.30 z avtobusne postaje Ovisse - pri Generation bar, povratek ob 17.00). Potrebna je predhodna prijava preko e-prijavnice: https://goo.gl/forms/JxaZ5xj5WsWRbkZb2.

Na kariernem sejmu se bodo predstavljali različni delodajalci in agencije za posredovanje dela, brezplačno se boste lahko udeležili tudi predavanj, na katerih boste prejeli najnovejše informacije o zaposlovanju.


četrtek, 28. februar 2019 30. obletnica Konvenvije o otrokovih pravicah/30th anniversary of Convention on the Rights of the Child

Ob 30. obletnici Konvencije o otrokovih pravicah Veleposlaništvo Republike Italije v Sloveniji in Pravna Fakulteta, Univerze v Ljubljani organizira za vse univerzitetne študente v Sloveniji tekmovanje v pisanju kratkih esejev na temo otrokovih pravic. 

Kratek esej v angleščini ne sme vsebovati več kot 400 besed (največ 5min govora). V njem predstavite ideje s katerimi sredstvi in metodami zagotoviti polno spoštovanje pravic, zagotovljenih s Konvencijo, vključno s postopkom sporočanja kršitev, predvivenim v izbranem protokoli

Eseje pošljete do petka, 5.4.2019 in sicer na segreteria.lubiana@esteri.it

Zmagovalec bo svoj esej(v angleščini) predstavil na javni okorli mizi in sicer v sredo, 17.4.2019 ob 16.00 uri na Pravni fakulteti v Ljubljani. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Convetion on the Rights of the Child is celebrating 30th anneversary, therefore the Embassy of the Italian Republic in Slovenija and Faculty of Law, University of Ljubljana are organizing a short essay competition for universitiy students in Slovenia.

The short essay, written in English, shall contain no more than 400 words (maximum 5 minutes speech) and shall present ideas on means and methods to ensure respect for the rights guaranteed by the Convention, including through the communications procedure under the Optional Protocol. 

Send esseys until Friday, 5.4.2019 to segreteria.lubiana@esteri.it.

The winner will be invited to present his or her essay (in English) to the public rountable at the Faculty of Law in Ljubljana on Wednesday, 17.4.2019 at 16.00. 


torek, 26. februar 2019 Pridruži se družini prostovoljcev za Evropska univerzitetna prvenstva v Kopru!

Univerzitetna športna zveza Primorske vabi študente, da se poleti angažirajo pri izpeljavi Evropskih univerzitetnih prvenstev (EUC) v vaterpolu ter v odbojki na mivki.

Med 20. in 28. julijem pričakujemo v Kopru naval 300 študentk in študentov, športnikov z vseh koncev Evrope, zato bo za izpeljavo obeh prireditev potrebno veliko pomoči.

Kaj nudimo prostovoljcem za EUC?

Brezplačno hrano, pijačo, majice, kapice, nabiranje delovnih izkušenj, možnost opravljanja študijske prakse, poletne užitke ob morju, spoznavanje študentov z vseh koncev Evrope in veliko večerne zabave. Žal zaradi zasedenosti vseh kapacitet in viška turistične sezone ne moremo nuditi namestitve, sicer pa prijave zbiramo na spletnem naslovu: https://goo.gl/HNQ63B

Letošnji EUC bosta le prvi v nizu mednarodnih športnih prireditev, pri katerih bo UŠZP sodelovala v bližnji prihodnosti. Že prihodnje leto bomo gostili Svetovno univerzitetno prvenstvo v floorballu, aktivno pomagamo pri prestižnemu triatlonu Ironman 70.3 Slovenian Istria in smo resen kandidat za Evropsko univerzitetno prvenstvo v dvoranski odbojki leta 2021, medtem ko mesto Koper kandidira tudi za Olimpijski festival evropske mladine leta 2023.


ponedeljek, 18. februar 2019 USPOSABLJANJA za PROMOTORJE ZDRAVJA

Mreža Za zdravje mladih pripravlja še zadnji cikel usposabljanj za promotorje zdravja, preko katerega lahko udeleženci pridobijo sofinanciranje za svoj projekt v lokalnem okolju.

Išče se najmanj 40 mladinskih voditeljev in mladinskih delavcev za udeležbo na jesenskih usposabljanjih za promotorje zdravja in nadaljnje izvajanje programov za spodbujanje zdravega življenjskega sloga med mladimi.

Terminska izvedba:
29. – 31. marec 2019, Vogel
12. - 14. april 2019, Portorož
10. - 12. maj 2019, Maribor
Vsak promotor zdravja se udeleži enega celega usposabljanja.
 

Namen usposabljanj je usposobiti mladinske voditelje in delavce, da bi lahko v svojem lokalnem okolju ustvarili učinkovite lokalne programe promocije zdravja in zdravega življenjskega sloga mladih.
Prijave so možne na tem spletnem mestu.

Prijave bodo odprte od 15. Februarja 2019 do tedna dni pred vsakim usposabljanjem
(22 marec, 5 april, 3 maj).

 


četrtek, 14. februar 2019 Delavnica : Kvalitativna analiza podatkov s programom ATLAS.si

Razvojni center Novo Mesto v sodelovanju z Uporabno statistiko vabi na brezplačno delavnico Kvalitativna analiza podatkov s programom ATLAS.si

Na delavnici bodo predstavili program ATLAS.si, udeleženci boodo na konkretnem primeru naredili analizo intervjujev : od urejanja podatkov, kodiranja, izvajanja poizvedb in analic, do potrjevanja raziskovalnih vprašanj in izgradnje modela raziskave.

Delavnica je namenjena podjetnikom in posameznikom, ki lahko z kvalitativno analizo podatkov pridejo do pomembnih informacij za nadaljnjo odločanje. Udeleženi dobijo znanje, kako z intervjuji zbrane podatke obdelati, da pridejo do rezultata, katerega je mogoče uporabiti na področju podjetništva, študija, raziskovanja ali vsakdanjega profesionalnega dela.

Delavnica bo potekala 20.3.2019 od 9.00 do 15.00 v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik (Podbreznik 15, SI-8000 Novo mesto)

Udeleženci naj na delavnico prinesejo prenosni računalnik z nameščeno programsko opremo. 

Delavnica ima omejeno število mest, prijava je možna na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSemAoh_jsCAV2_1so_m4ZCh4yRK5MAZaresvrpDA842aAr1yA/viewform

Za dodatne informacije se lahko obrnete na : simon.jeraj@rc-nm.si ali franc.brcar@gmail.com, ali obiščete spletno stran : http://www.uporabna-statistika.si/


ponedeljek, 11. februar 2019 Urnik knjižnice TeMeNa za petek, 15.02. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v petek 15.02. 2019 zaprta.

Hvala za razumevanje,

Lep pozdrav.


ponedeljek, 11. februar 2019 Študentsko delo - podjetje Kokapek d.o.o.

Podjetje Kokapek d.o.o. išče študenta, ki bi pomagal njihovemu računalničarju.

Od kandidatov pričakujejo nekaj začentega znanja glede :

-javascripte Java

-Node.js

-poznavanje podatkovnih baz POSTGRESQL

Zaželjeno je vsaj osnovno znanje italjanskega ali angleškega jezika. 

Delo je resno in odpira možnosti za nadaljno zaposlitev.

Za vse dodatne informacije so na voljo od ponedeljka do petka, od 9.00-15.00 na tel. številki : 05292 69 99 ali na e-mali naslovu : maja.koblar@fashiontamers.com


torek, 5. februar 2019 Ponudba delovnega mesta - BIOINFORMATIK

Uspešno mednarodno biotehniško podjetje išče analitičnega in visoko motiviranega sodelavca, ki se bo pridružil uspešni ekipi odličnih raziskovalcev. 

Glavne naloge:

 • analiza masovnih podatkov (big data) v namene oblikovanja in potrjevanja bioloških hipotez
 • matematično modeliranje
 • podatkovno rudarjenje (data mining)
 • odkrivanje zakonitosti v podatkovnih bazah

Pričakujejo : 

 • najmanj 3 leta ustreznih delovnih izkušenj na področju bioinformatike ali strojnega učenja
 • univerzitetna ali visokošolska diploma naravoslovne, računalniške in informacijske ali druge sorodne smeri
 • poznavanje programskih jezikov, ki se uporabljajo v statistiki/bioinformatiki (Python, R, Perl, …)
 • močne analitične sposobnosti
 • sposobnost učinkovitega reševanja problemov
 • sposobnost dela v interdisciplinarnih skupinah
 • aktivno znanje angleškega jezika

Nudijo:

 • redno zaposlitev v priznanem in mednarodno uveljavljenem podjetju
 • ustvarjanje produktov prihodnosti in novih tehnologij
 • samostojnost pri delu in možnost za uresničevanje lastnih idej
 • sodelovanje z multidisciplinarno in mednarodno ekipo
 • prijazni pogoji v prijetnem delovnem okolju
 • stimulativno nagrajevanje za delo

Če bi vas delovno mesto zanimalo, pošlijte vaš CV na maja.zajc@adittec.si, za dodatne informacije so vam na voljo na telefonski številki : +386 40 790 025. 


ponedeljek, 4. februar 2019 Postani prostovoljec v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije

Mladinsko zdravilišče in letovišče Rdečega križa Slovenije išče prostovoljce za delo vzgojitelja/-ljice v času vseh šolskih počitnic.

Vabilo je namenjeno vsem, ki radi delajo z otroki in mladostniki, so stari vsaj 21 let, si želijo pridobiti izkušnje in reference pri pedagoškem delu … Več na priloženem letaku.


ponedeljek, 4. februar 2019 Vprašalnik osebnega in profesionalnega razvoja

Karierni center UP razvija Vprašalnik osebnega in profesionalnega razvoja (V-OPR), katerega cilj je ugotavljanje povezave osebnostnih lastnosti z izbiro študija in kariernimi usmeritvami. Spletno orodje je namenjeno samospoznavanju in prepoznavanju lastnih interesov in potencialov, za KC UP pa predstavlja tudi temelj svetovalnega procesa.

Po izpolnitvi vprašalnika se lahko študenti prijavijo na individualno karierno svetovanje (lahko tudi preko Skype), kjer bodo prejeli povratno informacijo.

Vprašalnik je dostopen na povezavi: https://kariernicenter.upr.si/si/karierno-svetovanje/mois4/.

Dodatne informacije: 05 611 76 33 in 05 611 76 36 ali preko e-pošte: kariernicenter@upr.si.


četrtek, 31. januar 2019 Objavljen dodaten razpis Erasmus+ za praktično usposabljanje v tujini

Vse zainteresirane študente obveščamo, da je objavljen dodaten razpis programa Erasmus+ za praktično usposabljanje študentov v tujini v tekočem študijskem letu 2018/2019 (pogodbeno leto 2017).

Rok za prijavo je odprt do porabe sredstev, vendar najdlje do predvidoma 4.3.2019. Študenti se na praktično usposabljanje prijavite preko ŠIS sistema v meniju ''Prijava na izmenjavo''.

Prijava mora vsebovati:

 • spletno prijavnico (v ŠIS sistemu),
 • študijski sporazum za prakso (Learning Agreement for Traineeship) podpisan s strani študenta, koordinatorja študijskega programa na domači fakulteti ter odgovorne osebe na gostujoči instituciji,
 • kratek življenjepis v slovenskem ALI angleškem jeziku (v predlogi Europass življenjepis).

Vse dodatne informacije so dostopne v razpisu ali na spletni strani Univerze na Primorskem.

Vabljeni k prijavi!


četrtek, 31. januar 2019 Usposabljanje in opravljanje izpita za jamske vodnike.

Javni zavod Park Škocjanske jame vabi na usposabljanje in opravljanje izpita za jamske vodnike.

Ponuja edinstveno priložnost za pridobivanje dragocenih delovnih izkušenj. 

Prijave zbirajo do 1.2.2019. 

Prijave so možne na e-mail naslovu : tomaz.zorman@psj.gov.si ali na psj@psj.gov.si.

Poleg tega so prijave možne tudi po pošti na naslov : Park Škocjanske jame, Slovenija, Škocjan 2, 6215 Divača.

Usposabljanje bo potekalo vsak petek od 16.30 dalje ter ob sobotah od 8.00 dalje v Promocijsko-kongresnem centru Pr Nanetovh.

Več o samem programu in usposabljanju si lahko preberete na spletni strani : www.park-skocjanske-jame.si.


četrtek, 24. januar 2019 Izobraževanje - teme poslovne analitike.

Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani vabi na izobraževanje na temo poslovne analitike.

Delalo se bo v odprtokodnem programu Orange :  https://orange.biolab.si/, ki so ga sami ustvarili. 

Študentom nudijo tudi 25% popust .

Izobraževanje "Uvod v rudarjenje podatkov" bo v torek, 5.februar 2019, od 16.30 do 20.30.

Več si lahko preberete na:

  http://file:///C:/Users/MARTIN~1.GOL/AppData/Local/Temp/Uvod%20v%20rudarjenje%20podatkov.pdf


ponedeljek, 21. januar 2019 Popotniško združenje Slovenje - nevladna mladinska organizacija s ciljem promocije miru preko potovanj

Organizacija, ki spodbuja mobilnost mladih in mladinski turizem želi predstaviti prostovoljski program na Popotniškem združenju Slovenije.

Vabi k sodelovanju, tako lahko študentje obogatijo svoje znanje in kompetence

Več informacij najdete na spletni strani : http://www.youth-hostel.si/si/page/prostovoljski-program.           


ponedeljek, 21. januar 2019 Eko-prostovoljstvo

 
Blue World Institute je nevladna organizacija, katere cilj je ohraniti in zaščititi velike morske vretenčarje in njihovo okolje išče prostovoljce za eko-prostovoljstvo
 
Za več informacij obiščite : https://www.blue-world.org/
 
 

ponedeljek, 21. januar 2019 Inštitut Blue World vabi na eko-prostovoljni program na Hrvaškem

Blue World Institute je nevladna organizacija s ciljem raziskati in zaščititi velike morske vretenčarje v Jadranskem morju. Inštitut ponuja program ekološkega prostovoljstva, ki daje možnost vsakomur nad 18 let, da se udeleži raziskav. Na ta način študenti in ljudje z različnimi skrbmi pridobijo izkušnje z morsko biologijo, hkrati pa uživajo v soncu in morju. 

Pogoji ki jih kandidati morajo izpolnjevati so: starost nad 18 let, dobra fizična forma in plavalsko znanje, znanje angleškega jezika. Cenik programa in ostale informacije o samem programu si lahko preberete tukaj.


četrtek, 17. januar 2019

 

 

 


sreda, 16. januar 2019 Vabilo za študentke in mlade iskalke prve zaposlitve

Zavod Nefiks in projekt Kolegice, vabijo vse mlade ženske, da se pridružijo projektu Kolegice, ki odpirajo nova mesta v Kopru. 

Sodelovanje v projektu pomeni, iskanje ustrezne mentorice, ki je v pomoč vsaki ženski na poti do iskanja zaposlitve.

Prijave potekajo na spletni strani: https://app.nefiks.si/activity/1211

Več informacij o projektu je na voljo na: kolegice@nefiks.si


ponedeljek, 14. januar 2019 Urnik knjižnice ob torkih in četrtkih do 31. 1. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa ob torkih in četrtkih do 31. 1. 2019 odprta od 12.00 do 17.00.

Hvala za razumevanje!


petek, 11. januar 2019 Konferenca Dnevi slovenske informatike 2019 zbira prijave za najboljši študentski IKT projekt

Ali poleg študija ustvarjate kaj zanimivega? Razmišljate o testiranju svoje ideje? Ustvarjate že sami ali ste š našli ekipo? Konferenca Dnevi slovenske informatike 2019 vabi študente k  brezplačni udeležbi in prijavi ideje/projekta.

Potegujete se lahko za glavno nagrado v vrednosti 500 EUR. Projekt mora biti povezan z uporabo IKT tehnologije in mora odsevati vašo inovativnost. Dogodek bo potekal v Kongresnem centru Benardin v Portorožu, 16. in 17. aprila 2019.

Svoj projekt čimprej prijavite tukaj.

Konferenca DSI je letni in osrednji dogodek za slovensko informatiko z dolgo zgodovino. Vsako leto se ga udeleži več kot sto predstavnikov iz oddelkov informatike in razvoja slovenskih podjetij. Letos bo konferenca organizirana že 26. leto zapored. Za lažjo predstavo lahko preverite prijavljene študentske projekte iz lanskega leta: https://dsi2018.dsi-konferenca.si/about.   


četrtek, 10. januar 2019 Vabilo na osnovni tečaj fotografije

Vabljeni na osnovni tečaj fotografije, namenjen vsem, ki jih fotografija navdušuje in tistim, ki si želijo izpopolniti svoje tehnično znanje s področja fotografije. Tečaj se prične 10.3.2019, traja 16 ur, sestavljen je iz 2 ur teoretičnega dela in 14 ur praktičnega dela. Ob zaključku tečaja udeleženec prejme potrdilo o uspešno opravljenem osnovnem tečaju fotografije. 

Vseh srečanj je 7, izvajajo se  ob nedeljah oziroma po predhodnem dogovoru. Cena znaša 50 EUR.

Več informacij o praktičnem in teoretičnem delu si lahko pogledate tukaj.


četrtek, 3. januar 2019 Urnik knjižnice TeMeNa dne 4. 01. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v petek 4. 1. 2019 odprta od 10.00 do 13.00 ure.

Hvala za razumevanje,

Lep pozdrav.