Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 15. februar 2013 Vabljeni na predavanje Famnitovih bioloških večerov z naslovom »Ogroženost in varstvo populacij pupkov v Sloveniji«

Vabimo vas na tretje predavanje iz cikla Famnitovih bioloških večerov, ki bo v sredo, 20.2.2013, ob 19:00 uri v Mali predavalnici na UP FAMNIT, v Kopru na Glagoljaški ulici 8.

Predavanje z naslovom »Ogroženost in varstvo populacij pupkov v Sloveniji« bo imela dr. Martina Lužnik.

Na kratko o vsebini:
Predavateljica bo predstavila izsledke svoje doktorske naloge, v kateri je preučevala medvrstno in znotrajvrstno raznolikost treh vrst slovenskih pupkov in njihovo varstveno stanje. Poudarek raziskave je bil na območju Kraškega roba. Rezultati so pokazali velike razlike v ogroženosti populacij pupkov, kar bo predavateljica predstavila na večernem predavanju.

O predavateljici:
Martina Lužnik je leta 2004 diplomirala iz biologije na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani (BF UL). Leta 2005 se je zaposlila kot mlada raziskovalka na Inštitutu za biodiverzitetne študije UP ZRS. Leta 2013 je doktorirala s področja varstva naravne dediščine na BF UL. Raziskovalno se ukvarja z različnimi aspekti varstvene biologije, na genetskem in ekološkem nivoju, predvsem pri dvoživkah in plazilcih. Na UP FAMNIT je asistentka pri predmetih Splošna zoologija, Evolucijska genetika, Varstvena biologija in Herpetologija.

O Famnitovih bioloških večerih:
V letošnjem študijskem letu UP FAMNIT že tretjič zapored  pripravlja Famnitove biološke večere, v katerih si želimo predstaviti čim več različnih raziskav biodiverzitete, izjemno raznolikega in zanimivega področja znotraj biologije. Pri predstavitvah sodelujejo tako redni predavatelji in asistenti, kot tudi gostujoči znanstveniki, ki sodelujejo z UP. S poljudnostjo predstavitev skušamo izjemno širok spekter tematik s področja aktualnih in aplikativnih raziskav biodiverzitete približati čim širši množici ljudi.
Vabljeni ste vsi, ki vas zanima področje biodiverzitete in varstva narave!

Več informacij: http://bioloski-veceri.famnit.upr.si/sl/napovednik
Kontakt: bioevents@famnit.upr.si