Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

Študenti - Arhiv

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

torek, 28. januar 2020 Mladinski svet Slovenije (MSS) razpisuje Nagrado MSS za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2019

Mladinski svet Slovenije (MSS) razpisuje Nagrado MSS za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2019.  

Prijavijo se lahko vsi, ki:

  • so v letu 2019 na katerikoli visokošolski instituciji v Sloveniji zagovarjali diplomsko ali magistrsko delo,
  • so v delu obravnavali katerokoli tematiko s področja mladih in
  • so bili ob zagovoru dela stari manj kot 30 let.

V obeh kategorijah bodo podelili nagrado, in sicer:

  • za najboljše magistrsko delo po t.i. bolonjskem sistemu ali diplomsko delo po starem sistemu 400 evrov bruto.
  • za najboljše diplomsko delo po bolonjskem sistemu 300 evrov bruto.

Vsi prijavljeni diplomanti, katerih dela bodo ustrezala pogojem natečaja, bodo povabljeni na slovesno podelitev nagrad, prav tako njihovi mentorji.

Rok za prijavo: ponedeljek, 17. februar 2020. 

Več informacij je na voljo tudi na spletni strani


torek, 28. januar 2020 Brezplačna delavnica na temo nenasilne komunikacije

Študentka 2. letnika pedagogike Tamara Ćorković in absolventka 4. letnika socialne pedagogike Alice Štampar študente in zaposlene vabita  na brezplačno delavnico na temo nenasilne komunikacije, ki bo potekala v soboto, 8. 2. 2020 od 11.00 do 13.00.

Na delavnici bosta na kratko predstavili različne vrste komunikacije, dramski trikotnik in predvsem koncept Marshalla Roseberga (o nenasilni komunikaciji). Slednjega boste tudi preizkusili in ob tem razmišljali o lastnem načinu komunikacije.

Dogodek bo organiziran v prostorih SI HUB-a, ki je podprt s strani Sklada Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih.

Zaradi omejenosti prostora so obvezne predprijave na e-mail: alice.stampar@gmail.com. Prijave so možne do 7. 2. 2020, oziroma do zapolnitve mest.


četrtek, 23. januar 2020 Vabljeni k sodelovanju na PKP projektu "Okarakterizacija smilja in proučevanje učinkov produktov smilja na oksidativni stres in vnetje (SMILJ)"

Spoštovani študenti,

Fakulteta za vede o zdravju se je prijavila na javni razpis »Javni razpis projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju - po kreativni poti do znanja 2017–2020«. K sodelovanju na projektu Okarakterizacija smilja in proučevanje učinkov produktov smilja na oksidativni stres in vnetje (SMILJ) vabijo tudi vas, študente. Delovna obveznost za študente bo 40 ur/mesec, za kar prejmete 6,37 EUR (bruto)/uro.

Projekt bo potekal pod mentorstvom izr. prof. dr. Zala Jenko Pražnikar, doc. dr. Ana Petelin, izr. prof. dr. Dunja Bandelj in dr. Alenka  Baruca Arbeiter v sodelovanju z HISTRIA BOTANICA, d.o.o.. 

Razpoložljiva mesta za delo na projektu:
1 x Prehransko svetovanje – Ditetetika (visokošolski program)
2 x Dietetika (magistrski program)
2 x Sredozemsko kmetijstvo (visokošolski program)
1 x Sredozemsko kmetijstvo (univerzitetni program)

ROK ZA ODDAJO INFORMATIVNIH PRIJAV JE DO SREDE, 29. 1. 2020.

Vašo neobvezujočo prijavo lahko oddate na https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=p-khtNHk-0ux6O_maY-5e7eVC3k7xg5LlRfrG9EokURUMkNFSUFOVUZJUFVKS1VRUEZPVVZZTjJLTy4u

Več o samem projektu lahko preberete tukaj.


sreda, 22. januar 2020 Vabljeni na 15. hackathon, prvi na področju energetike

V začetku februarja (8. in 9. 2. 2020) se bo v Transformation Lighthouse znova hackalo! V sodelovanju z družbo ELES bo organiziran prvi Electrathon! Sodelovanje je odlična priložnost, da se preizkuste v inovativnem načinu reševanja izzivov ter ustvarjanju super povezav, ki vam bodo koristile na nadaljnji poslovni poti. 

IZZIV: Odkritje naprednih načinov za nadzor omrežnega sistema

V Sloveniji je več kot 3500 km električnih vodov in več kot 2000 enot primarne visokonapetnostne opreme. Mreža je kritičnega pomena za Slovenijo, saj podpira kar nekaj večjih industrijskih obratov in 5 distribucijskih mrež. Večina infrastrukture se nahaja zunaj, kjer je pod nenehnim vplivom vremenskih dejavnikov in ostalih okoljskih sprememb, ki lahko povzročijo propad materialov in mehansko škodo. Vegetacija v bližini električnih vodov pa lahko poškoduje vode ali pa celo povzroči požar. Pravočasno ukrepanje je zato nujno za nemoteno delovanje elektroenergetskega sistema!

NAGRADE: 

Prvo mesto: 3.000 € bruto + kosilo z direktorjem družbe ELES Aleksandrom Mervarjem
Drugo mesto: 2.000 € bruto
Tretje mesto: 1.000 € bruto
Vsi udeleženci boste prejeli tudi individualno oceno osebnih kompetenc po sistemu CliftonStrengths®, ki ti bo razkril vaše naravne talente, s katerimi doprinašate k uspehu ekipe in ki vam bo pomagal na nadaljnji poslovni poti! 

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

Iščejo Flashe, Supermane, MacGyverje, Dazzlerke, Black-Lightninge, Cyborge in druge superheroje, ki bodo s svojimi super-močmi našli rešitve!
Programerji, elektrotehniki, strojniki, grafični oblikovalci,… Vsi s kreativno ali pa tehnično žilico, ter vsi, ki obožujete dober izziv, bi želeli deliti svoje ideje in se potegovati za nagrade – mogoče celo za zaposlitev! ???? 

VEČ INFO IN PRIJAVE: https://transformation-lighthouse.com/hackathon-eles


ponedeljek, 20. januar 2020 Zavod Modri december medse vabi prostovoljce

Zavod Modri december medse vabi prostovoljce, ki bi želeli soustvarjati programe za otroke, mlade in odrasle osebe z avtizmom.

Zainteresirani, ki ste pripravljeni soprispevati s svojim znanjem, izkušnjami, dobro voljo in časom, do ponedeljka, 27. 1. 2020, pošljite sporočilo na e-mail naslov info.modri.december@gmail.com.

Vabljeni!


sobota, 18. januar 2020 CIPRA Slovenija vabi zainteresirane študente k opravljanju študentske prakse

Letos bodo pri CIPRI Slovenija ponovno omogočili opravljanje študentske prakse.

V preteklih letih so študenti sodelovali pri naslednjih aktivnostih: pomoč pri pripravi strokovnih podlag strateških občinskih dokumentov in promocijskih gradiv, sodelovanje pri organizaciji mednarodnega dogodka Ogenj v Alpah, pri organizaciji okroglih miz, administrativna pomoč, urejanje baz …

Delo bo potekalo v prostorih društva, na Trubarjevi 50, možno je tudi delo od doma ali terensko delo (odvisno od meseca aktivnosti).

Študentom nudijo zdravo in spodbudno delovno okolje ter možnost nadaljnjega sodelovanja (mednarodne študentske izmenjave, vključenost v ERASMUS projekte). Praktikantom krijejo malico in potne stroške.

Zainteresirane prosijo, da se o opravljanju prakse dogovorijo s svojimi pedagoškimi mentorji in nato pišejo na e-naslov: slovenija@cipra.org.

Več o tem lahko najdete tudi na njihovi spletni strani ali v pozivu.


četrtek, 9. januar 2020 Vabilo na prijavo na razpis za usposabljanje za jamske vodnike

Javni zavod Park Škocjanske jame, Slovenija, vabi zainteresirane kandidate na usposabljanje in opravljanje izpita za jamske vodnike.

Javni zavod Park Škocjanske jame opravlja v okviru javne službe tudi dejavnosti predstavljanja parka širši javnosti ter opravljanja vodniške službe po parku in jamskem sistemu. V okvir delovnih nalog sodi predstavljanje muzejskih zbirk v parku vodenje po jamskem sistemu ter vodenje po učni poti. Poleg omenjenega se opravlja še delo prodaje v trgovini s spominki in ostala dela po dogovoru.

Park Škocjanske jame obišče veliko domačih in tujih obiskovalcev, zato želijo ponuditi študentom možnost opravljanja študentskega dela in pridobivanja dragocenih delovnih izkušenj. Za študente je organizirano obvezno usposabljanje in preverjanje usposobljenosti za jamske vodnike.
Prijave zbirajo do 1.2.2020, na e- naslov: psj@psj.gov.si  ali tomaz.zorman@psj.gov.si ali po pošti na naslov Park Škocjanske jame, Slovenija, Škocjan 2, 6215 Divača.

Usposabljanje poteka vsak petek od 16.30 dalje in ob sobotah od 8.00 ure dalje v Promocijsko – kongresnem centru Pr Nanetovh, Matavun 8 v Parku Škocjanske jame. Zaželena je komunikativnost in znanje tujih jezikov ter pripravljenost za opravljanje študentskega dela za obdobje dveh ali več mesecev.

Več informacij lahko preberete tukaj.


četrtek, 9. januar 2020 Urnik knjižnice TeMeNa v petek, 10. 1. 2020

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v petek, 10. 1. 2020, odprta dlje in sicer od 8.30 do 16.00.

Vabljeni!


sreda, 8. januar 2020 Delavnica KC UP »Motivacijsko pismo« // KC UP Workshop »Motivation letter«

Karierni Center UP organizira delavnico »Motivacijsko pismo«, ki je namenjena predvsem študentom, ki se želijo prijaviti na razpis za Erasmus+ mobilnost. Delavnica bo hkrati potekala v slovenskem in angleškem jeziku. Vsebina delavnice je objavljena na spletni strani KC UP.

__________________________________________________________________________________________

The UP Career Center is organizing a "Motivation letter" workshop, aimed primarily at students who wish to apply for an Erasmus + Mobility Call. The workshop will be held simultaneously in Slovene and English. The content of the workshop is published on the KC UP website (underneath the Slovene version).


sreda, 8. januar 2020 5. mednarodna znanstvena študentska konferenca »SKEI 2020«

Fakulteta za ekonomijo in informatiko Univerze v Novem mestu vabi k sodelovanju na 5. mednarodni znanstveni študentski konferenci »SKEI 2020«. Mednarodna študentska konferenca bo potekala v četrtek, 26. marca 2020, na Univerzi v Novem mestu, Na Loko 2, 8000 Novo mesto.

Prijava na konferenco in oddaja povzetka poteka preko spletne povezave: https://fei.uni-nm.si/skei_2020/

Več informaciji o konferenci v vabilu ali na e-mailu skei2020@uni-nm.si


torek, 7. januar 2020 WWF International išče 4 prostovoljce za delo v Naravnem parku Lastovo (Lastovo MPA)

WWF International je nevladna organizacija s ciljem varovanja in trajnostnega upravljanja ekosistemov. Organizacija v sodelovanju z Naravnim parkom Lastovo (MPA) ponuja prostovoljsko delo na področju morske biologije in upravljanja z morskimi zavarovanimi območji vsakomur nad 18 let.

Z lokalnimi upravitelji, ribiči, podjetniki in naravovarstveniki se boste ukvarjali s temami, kot so "malo" ribištvo, upravljanje MPA in naravovarstvena komunikacija ter trajnostno gospodarstvo s ciljem ustvarjanja prvega mediteranskega trajnostnega podjetniškega inkubatorja. 

Nekaj pogojev, ki jih morajo kandidati izpolnjevati so: starost nad 19-27 let, visoka stopnja sočutja in sposobnosti komunikacije, sposobnost za skupinsko delo, znanje angleškega in/ali hrvaškega jezika. Ostale pogoje, cenik programa in ostale informacije o samem programu si lahko preberete tukaj.


WWF International is a non-governmental organization supporting conservation and the sustainable management of ecosystems. The organization, in collaboration with Lastovo Nature Park (MPA), offers volunteer work on marine biology and marine protected area management to anyone over 18 years of age.

You will be engaging with local leaders, fishers, entrepreneurs and conservationists on thematics such as small scale fisheries, MPA management and conservation communication as well as sustainable blue economy, building the first Mediterranean sustainable blue business incubator.

Some of the requirements that candidates need to fulfill are as follows: age 19-27, high level of empathy with high tolerance to communication differences, ability to work in a team, knowledge of English and/or Croatian. Other requirements, pricelist of the programme and other information about the programme itself can be found here.