Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

Študenti - Arhiv

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

petek, 28. februar 2020 Razpis Študentskega sveta UP FAMNIT za sofinanciranje študentskih projektov in aktivnosti

Študentski svet UP FAMNIT je objavil razpis za sofinanciranje študentskih projektov in aktivnosti, ki jih študenti kot posamezniki, ali povezani v društva, izvajajo ali bodo izvajali za študente naše fakultete.

Z njimi želi ŠS vse študente spodbuditi k ustvarjanju projektov izobraževalne narave, hkrati pa bo njihova izvedba nekoliko lažja, saj organizacija aktivnosti vsakič predstavlja velik strošek. Ob ustvarjanju novih obštudijskih aktivnosti izobraževalne narave želijo člani sveta povečati raznolikost in kakovost vsebin ter povezati čim več študentov različnih strok s širšo javnostjo.

Svoje projekte lahko študenti prijavijo od 27. januarja do konca leta 2020.

Besedilo razpisa in prijavnico najdete na tej spletni povezavi.


četrtek, 27. februar 2020 Borzenov natečaj za najboljše magistrsko delo s področja trajnostne energije 020

Trajnostna energija je pomemben del reševanja sodobnih izzivov. Kot spodbudo mladim pri soustvarjanju naše skupne trajnostne prihodnosti na področju energetike, je Borzen pripravil poseben nagradni natečaj, glavna nagrada pa znaša 3.000 EUR.

Borzenov natečaj za najboljše magistrsko delo na temo trajnostne energije 020 je že drugi tak po vrsti. K sodelovanju vabi vse študente, ki so oziroma bodo svoje magistrsko delo končali in uspešno zagovarjali v obdobju od 1. januarja 2019 do 30. septembra 2020. Tema magistrskega dela mora obsegati področje obnovljivih virov in učinkovite rabe energije, najboljše delo pa bo nagrajeno s 3.000 EUR. Poleg nagrade se študentje potegujejo tudi za javno priznanje ter se preizkušajo v reševanju sodobnih izzivov trajnostne energetike.

Pravila sodelovanja si lahko preberete tukaj.

Prijave potekajo vse do 7. oktobra 2020. Vabljeni!


torek, 25. februar 2020 Nov urnik knjižnice TeMeNa od 2. 3. 2020

Obveščamo vas, da bo Knjižnica TeMeNa od 2. 3. 2020 odprta po sledečem urniku:

PONEDELJEK, SREDA, PETEK: 9.00 - 15.00 

TOREK, ČETRTEK: 11.00 - 17.00

Lepo vabljeni.

Knjižnica TeMeNa


ponedeljek, 24. februar 2020 Urnik knjižnice TeMeNa, 24.2.2020

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v ponedeljek, 24.2.2020 odprta od 12. do 16. ure. 

Nova lokacija knjižnice je v pritličju stavbe UP FAMNIT, Glagoljaška 8. Uporabnike knjižničnih storitev prosimo, da spremljajo spletno stran UP FAMNIT, kjer bodo objavljene morebitne spremembe urnika.

Hvala za razumevanje.


petek, 21. februar 2020 Novosti na področju univerzitetnega športa

Z veseljem sporočamo, da UP že v tem študijskem letu, v sodelovanju s članicami, pričenja z organizacijo redne rekreacije in ostalih s športom in zdravim življenjskim slogom povezanih aktivnosti za študente in zaposlene, ki bodo potekale v okviru novega projekta imenovanega ŠportUP.

Od meseca marca naprej se lahko vsak študent z veljavno študentsko izkaznico in vsak zaposlen udeležil terminov brezplačne rekreacije na več lokacijah v Kopru. V okviru projekta ŠportUP bodo organizirani tudi enodnevni in večdnevni izleti. Za vse študente in zaposlene, ki bi si želeli izvedeti več o zdravem življenjskem slogu ali se priučiti osnovnih veščin športne discipline, ki je še ne obvladajo, pa bodo organizirane različne delavnice.

Vse informacije o športnih disciplinah in o vseh ostalih aktivnostih, so vam na voljo z izbiro ene izmed ikon na naslovni strani https://sportup.si/. Na naslovni strani boste našli tudi urnik, ki prikazuje vse prihajajoče aktivnosti. S klikom na posamezno aktivnost v urniku (ki je prikazana kot dogodek) lahko izveste kdaj in kje bo aktivnost potekala in kakšni so pogoji za udeležbo.

V rubriki pogosta vprašanja si lahko preberete odgovore na najpogostejša vprašanja glede aktivnosti ŠportUP. V kolikor v rubriki pogostih vprašanj niste dobili odgovora na vaše vprašanje, pošljite sporočilo prek kontaktnega obrazca ali na naslov elektronske pošte info@sportup.si.

Aktivni smo tudi na socialnih omrežjih (Facebook, Instagram), zato nas ne pozabite obiskati tudi tam.


četrtek, 20. februar 2020 Udeležba študentov na konferenci Triple i: 28. (in 29.) maj 2020, Portorož

UP IAM Slovenski center za raziskovanje samomora organizira 11. mednarodno konferenco TRIPLE i: Intuition, Imagination and Innovation in Suicidology, ki bo potekala 28. (in 29.) maja 2020 v hotelu Histrion, Portorož.

Obveščamo vas, da je za študente Biopsihologije in Uporabne psihologije zagotovljenih 10 mest; študenti so oproščeni kotizacije. Plačana kotizacija se upošteva kot dohodek in šteje v letno davčno osnovo. Prednost bodo imeli študenti tutorji.

Če bo prijav več kot je prostih mest, bo organizacijski odbor odločil glede na motivacijsko pismo študenta (obvezno izpolnite ta del spletnega obrazca - glej pojasnila v nadaljevanju). Na konferenci se od študentov pričakuje prisotnost na predavanjih, kar bomo preverjali z zbiranjem podpisov.

Za udeležbo na konferenci izpolnite naslednji spletni obrazec: Registration Form

Prijavite se najkasneje do 8. aprila 2020.

Vse nadaljnje informacije o konferenci so dostopne na spletni strani http://zivziv.si/triple-i-2020/

Organizacijski odbor konference TRIPLE i 2020


četrtek, 13. februar 2020 Vabljeni na delavnico Krepim komunikacijske veščine

V okviru cikla izobraževanj ZaVseŽivo UP PEF vabi na delavnico Krepim komunikacijske veščine, ki bo potekala od 19. do 21. februarja na UP PEF.

Za študente UP je delavnica brezplačna, izvedena bo na praktičen način, teoretska izhodišča bodo podprta z interaktivnimi elementi in praktičnimi vajami, individualnimi nalogami, delom v parih in malih skupinah ter diskusijami.

Program:

 • Delo na sebi
  Kdo sem jaz v poklicni vlogi? Kakšen strokovni delavec želim biti? Katera znanja, veščine in osebnostne moči že imam in katera bi želel še razviti? Kaj potrebujem za uspešno kariero na mojem področju dela?
 • Komunikacija z drugimi
  Krepimo veščine aktivnega poslušanja, postavljanja vprašanj, podajanja povratne informacije, asertivnega vedenja in empatije.
 • Uporaba GROW modela v podpornem pogovoru z uporabniki na delovnem mestu ali sodelavci, strokovnimi kolegi.

Obveznosti: Pred udeležbo na delavnici morajo udeleženci in udeleženke obvezno predelati spletno gradivo v obliki e-učenja. Gradivo je sestavljeno iz 6 poglavij, ki so po vsebini obsežnejša od delavnice (vključujejo npr. tudi teme s področja mentoriranja, kritičnega razmišljanja, upravljanja s spremembami).

Obvezne prijave preko spletne prijavnice.

Več lahko preberete tukaj.


torek, 11. februar 2020 Urnik knjižnice TeMeNa v petek, 14. 2. 2020

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v petek, 14. 2. 2020, zaradi informativnega dneva odprta od 12.00 do 13.00.

Vabljeni!


torek, 11. februar 2020 Join Europe’s largest climate innovation summer school The Journey

Bi radi nadgradili svoje znanje, ki ste ga pridobili v okviru študija, s pomočjo delavnic, spoznavanja primerov dobrih praks in učenja ob delu? Bi se radi pridružili rastoči skupnosti podnebnih inovatorjev z vsega sveta?

The Journey je največja poletna šola usmerjena v podnebne inovacije, ki jo organizira EIT Climate-KIC – vodilna pobuda Evropske unije na področju podnebnih inovacij. The Journey je intenzivni 4-tedenski program, ki ga lahko opravljate v enem izmed 22 evropskih mest. Udeleženci so deležni mentorske pomoči, to pa je tudi odlična priložnost za mreženje z enako mislečimi vrstniki. V poletni šoli vsako leto sodeluje več kot 400 udeležencev.

Kdaj: Julij–avgust 2020

Rok za prijave: 17. Februar 2020

Pogoji:

 • dobro znanje angleškega jezika
 • ste absolvent, opravljate magisterij ali doktorat
 • ste kandidat s profesionalnimi poklicnimi izkušnjami

Za študente iz EU (imetniki EU/EGP/švicarskega potnega lista ali redni študenti, vpisani na evropske institucije v študijskem letu 2019/20) je sodelovanje v poletni šoli brezplačno.

Več: The Journey.

*******************

Would you like to build up your knowledge gained through your studies through workshops, learning about good practices? Would you like to join a growing community of climate innovators from around the world?

The Journey is the largest summer school focused on climate innovation, organized by the EIT Climate-KIC - the Europe’s leading climate innovation initiative. The Journey is a 4-week full time residential programme, focused on climate action, innovation, systems transformation and community building. More than 400 students participate in the summer school each year.

When: July-August 2020

Application deadline: February 17, 2020

Conditions:

 • good knowledge of English
 • you are graduate student, pursuing a master's or doctoral degree
 • you are a candidate with professional experience

For students from the EU (holders of EU / EEA / Swiss passports or full-time students enrolled in European institutions in the 2019/20 academic year), participation in the summer school is free of charge.

More: The Journey.


ponedeljek, 10. februar 2020 Vabljeni na dobrodelno tekmo

Z željo, da študent Aljoša Habjan lažje premosti vsakodnevne ovire po poškodbi in doseže zastavljene cilje, bo v okviru projekta PreProstoVoljni v ponedeljek, 17. februarja 2020 ob 20. uri v Areni Bonifika, organizirana dobrodelna tekma med Košarkarskim klubom Koper Primorska in košarkarsko reprezentanco UP.

Več: https://www.facebook.com/events/610040389813034/

Vabljeni!


četrtek, 6. februar 2020 Selitev knjižnice TeMeNa

Spoštovani!

Obveščamo vas, da bo Knjižnica TeMeNa med 17.2.2020 in 21.2.2020 zaprta zaradi selitve na novo lokacijo. V tem času lahko izposojeno gradivo, v času uradnih ur, vrnete v Službo za študijske in študentske zadeve. Izposojeno gradivo je sicer za vse uporabnike, ki ga morajo vrniti v času selitve,  podaljšano do 2.3.2020.

Nova lokacija knjižnice bo v pritličju stavbe UP FAMNIT, Glagoljaška 8. Uporabnike knjižničnih storitev prosimo, da spremljajo spletno stran UP FAMNIT, kjer bodo objavljene morebitne spremembe. 

Hvala za razumevanje!

Knjižnica TeMeNa


sreda, 5. februar 2020 Karierni center UP vabi na prihajajoče dogodke

Karierni center Univerze na Primorskem vabi vse študente, diplomante in zaposlene na prihajajoče dogodke.

FEBRUAR:

    

MAREC:

Vabljeni!


ponedeljek, 3. februar 2020 Vabljeni na BioCamp 2020

Vabljeni na BioCamp 2020, tridnevni seminar za najboljše dodiplomske in podiplomske študente naravoslovnih, poslovnih in tehničnih ved, ki vas zanima kariera v farmacevtski industriji.

Udeleženci BioCampa dobijo neposreden vpogled v izzive in priložnosti, ki jih vodijo priznani strokovnjaki. Organizirane so tudi delavnice, na katerih dobijo izbrani študenti orodja, ki jih potrebujejo, da postanejo uspešni menedžerji in podjetniki.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, zato se od prijavljenih kandidatov pričakuje tekoče znanje angleškega jezika.

Zbiranje prijav študentov za udeležbo na BioCampu 2020, ki bo potekal od 24. do 26. maja 2020 v Ljubljani, se je že pričelo. Rok za prijave je 29. februar 2020.

 Več o prijavah si lahko preberete na https://www.lek.si/en/careers/biocamp/.