Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

sreda, 22. januar 2020 Vabljeni na 15. hackathon, prvi na področju energetike

V začetku februarja (8. in 9. 2. 2020) se bo v Transformation Lighthouse znova hackalo! V sodelovanju z družbo ELES bo organiziran prvi Electrathon! Sodelovanje je odlična priložnost, da se preizkuste v inovativnem načinu reševanja izzivov ter ustvarjanju super povezav, ki vam bodo koristile na nadaljnji poslovni poti. 

IZZIV: Odkritje naprednih načinov za nadzor omrežnega sistema

V Sloveniji je več kot 3500 km električnih vodov in več kot 2000 enot primarne visokonapetnostne opreme. Mreža je kritičnega pomena za Slovenijo, saj podpira kar nekaj večjih industrijskih obratov in 5 distribucijskih mrež. Večina infrastrukture se nahaja zunaj, kjer je pod nenehnim vplivom vremenskih dejavnikov in ostalih okoljskih sprememb, ki lahko povzročijo propad materialov in mehansko škodo. Vegetacija v bližini električnih vodov pa lahko poškoduje vode ali pa celo povzroči požar. Pravočasno ukrepanje je zato nujno za nemoteno delovanje elektroenergetskega sistema!

NAGRADE: 

Prvo mesto: 3.000 € bruto + kosilo z direktorjem družbe ELES Aleksandrom Mervarjem
Drugo mesto: 2.000 € bruto
Tretje mesto: 1.000 € bruto
Vsi udeleženci boste prejeli tudi individualno oceno osebnih kompetenc po sistemu CliftonStrengths®, ki ti bo razkril vaše naravne talente, s katerimi doprinašate k uspehu ekipe in ki vam bo pomagal na nadaljnji poslovni poti! 

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

Iščejo Flashe, Supermane, MacGyverje, Dazzlerke, Black-Lightninge, Cyborge in druge superheroje, ki bodo s svojimi super-močmi našli rešitve!
Programerji, elektrotehniki, strojniki, grafični oblikovalci,… Vsi s kreativno ali pa tehnično žilico, ter vsi, ki obožujete dober izziv, bi želeli deliti svoje ideje in se potegovati za nagrade – mogoče celo za zaposlitev! ???? 

VEČ INFO IN PRIJAVE: https://transformation-lighthouse.com/hackathon-eles