Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 27. december 2013 Srečanje družbenikov SME ViLLab in FIN LLAB

 

 

 

Vabimo vas na Srečanje družbenikov SME ViLLab, živi laboratorij za povečanje energetske učinkovitosti stavb v regiji in FIN LLAB, finančni živi laboratorij v obalno-kraški regiji, ki bo potekalo v četrtek, 16. januarja 2013 z začetkom ob 10.00 uri v prostorih Univerzitetnega inkubatorja Univerze na Primorskem, UIP, Ferrarska ulica 8, Koper.

Namen dogodka, katerega program najdete tukaj, je preučiti možnosti sodelovanja in vzpostavitev partnerstva med živima laboratorija za njuno usklajeno trajnostno delovanje.

Ključni elementi poslanstva FIN LLAB, katerega deležniki so Banka Koper d.d., Adriatic Slovenica Zavarovalna družba d.d., Mestna občina Koper, KLUB 7 d.o.o., ZKB – Zadružna kraška banka, Trgo ABC d.o.o., NLB Leasing KOPER d.o.o., FIPOS d.o.o. in UIP d.o.o., so:
 

  • Spodbujati in podpirati inovativnost SME
  • Vzpostavljati partnerstva za medsebojno boljše poznavanje
  • Zagotoviti podpore za dvig podjetništva v regiji

Prosimo, da vašo udeležbo (in udeležbo vaših sodelavcev) na dogodku, zaradi lažje organizacije, potrdite s sporočilom na elektronski naslov: laura.zorn@upr.si.


torek, 24. december 2013 Vabilo na predavanje dr. Davida Modica "Psihologija spletnih prevar"

 

Vljudno vabljeni na predavanje dr. Davida Modica z naslovom Psihologija spletnih prevar , ki bo potekalo v ponedeljek, 13.1.2014 ob 11:30 v Veliki predavalnici UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper).

 

Povzetek predavanja:

Kriminaliteta je zanimiva in specifična tema. Človeštvo je vložilo veliko energije v njeno izvajanje in v preventivo. Na eni strani so tisti manj zanimivi tipi kriminala:  tisti, ki ne zahtevajo kakšne posebne inteligence ali sposobnosti in pri katerih so potencialne žrtve tako rekoč nedolžne. Poznamo pa še druge vrste kriminalitete: tiste, pri katerih mora med potencialno žrtvijo in storilcem potekati komunikacija. Tiste, pri katerih mora storilec improvizirati ali pa natančno načrtovati svoja dejanja. Kriminal belih ovratnikov oz. prevare so taka vrsta kriminalitete.

Spletne prevare so zadnjih nekaj let vroča tema akademikov. Nekateri raziskovalci (npr. Marian Fitzgerald iz Oxforda) trdijo, da lahko pripišemo splošen upad kriminalitete premiku na svetovni splet, kjer je nadzor težji. Pravzaprav je ta trditev logični podaljšek  večine kriminoloških študij, ki so pokayale, da nivoji kriminalitete longitudinalno gledano ostajajo bolj ali manj enaki. M. Fitzgerald iz tega izpelje, da upad izmerjene kriminalitete pomeni porast neizmerjene – torej npr. kiber-kriminalitete.

Če privzamemo, da je v prevarah vloga potencialne žrtve aktivna (ang. victim facilitation ), potem lahko sklepamo, da določeni osebnostni mehanizmi v prevarah igrajo bistveno vlogo. Predavanje predstavi vpliv socialno psiholoških faktorjev na dovzetnost žrtve za spletne prevare. Razvili smo lestvico dovzetnosti za prepričevanje (StP – I), jo testirali, validirali in faktorizirali. Nato smo jo uporabili pri merjenju dovzetnosti za različne tipe spletnih prevar v dveh študijah. V študiji 1 smo merili časovno neomejeno dovzetnost za prevare, v študiji 2 pa smo incidenco omejili na zadnja tri leta. V obeh primerih smo merili dovzetnost v treh stopnjah prevar (t.j. verjetnost, odzivnost in izguba blaginje). V obeh študijah je bilo pomanjkanje samoobvladovanja najbolj pomemben prediktor dovzetnosti.   

O predavatelju:

Dr. David Modic je doktoriral iz ekonomske psihologije na Univerzi v Exetru (VB) na Fakulteti za psihologijo. Zaposlen je na Univerzi v Cambridgeu (Računalniški laboratorij), kjer se med drugim ukvarja z raziskovanjem psihologije spletnih prevar. Več o predavatelju si lahko preberete v priponki .

Vabljeni!


sreda, 18. december 2013 Urnik knjižnice med prazniki

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v torek,  24. 12. odprta le do 12. ure.
V petek 27. 12., 30.12. in 31.12.2013 bo knjižnica zaprta.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


torek, 17. december 2013 Predstavitev teme doktorske disertacije študenta Andreja Šventa

Vabimo vas na javno predstavitev teme doktorske disertacije Andreja Šventa, študenta doktorskega študijskega programa Aplikativna kineziologija na UP FAMNIT, z naslovom Učinkovitost izvajanja elektrostimulacije mišic kot dopolnilne metode kinezioterapiji pri post-operativni rehabilitaciji bolnikov z endoprotezo kolka.

Predstavitev bo potekala v ponedeljek, 23.12.2013 ob 18:00 v prostorih Srednje tehniške šole Koper v predavalnici AMF2 (Šmarska cesta 4, Koper).

Vljudno vabljeni!


ponedeljek, 16. december 2013 Knjižnica TeMeNa v ponedeljek, 16.12.2013

Študente obveščamo, da bo knjižnica TeMeNa v ponedeljek, 16.12.2013 zaprta.

Hvala za razumevanje.


ponedeljek, 16. december 2013 Vabljeni na predstavitev UIP - sreda 18.12.2013

Vabljeni na kratko predstavitev podpornega okolja UIP - Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske in natečaja Podjetna Primorska 2014, ki bo v sredo, 18.12.2013 ob 15:00 v Veliki predavalnici fakultete.


torek, 10. december 2013 Študenti UP FAMNIT zmagovalci notranjega natečaja podjetja Actual I.T., d.d.

Študenti Računalništva in informatike UP FAMNIT Tomaž Tomažinčič, Aleksandar Todorović in Aleksandar Tošić so zmagovalci notranje-podjetniškega natečaja A-Factor podjeta Actual I.T., d.d..

Zmagali so s predstavitvijo podjetniške ideje 'Sistem za prikaz zasedenosti'.
Gre za napravo s katero bi bilo mogoče izmeriti količino šuma proizvedenega s strani mobilnih naprav v dani okolici in posledično približno število ljudi, ki se v okolici nahaja. Preko aplikacije za pametne telefone bi se napravo lahko uporabljalo za prikaz zasedenosti javnih prostorov in tako preverilo  koliko gneče je denimo na upravni enoti, banki ipd..
Podjetje Actual I.T. je zmagovalcem podarilo nagrado v višini 3.000,00 €.

Študentom iskreno čestitamo!


nedelja, 8. december 2013 Potrjena lista kandidatov za izvolitev nadomestnega člana Upravnega odbora UP

Potrjena je Lista kandidatov za izvolitev nadomestnega člana Upravnega odbora UP iz vrst predstavnikov delavcev, ki opravljajo visokošolsko ali znanstveno raziskovalno dejavnost.

Redne volitve bodo v četrtek, 19. decembra 2013, predčasne pa v ponedeljek, 16. decembra 2013:

  • redne volitve bodo potekale med 9. in 16. uro na volišču št. 1 v Kopru, v prostorih Armerije, Titov trg 4 in na volišču št. 2 v Portorožu, v prostorih UP Fakultet za turistične študije – Turistica, Obala 11/a, Portorož;
  • predčasne volitve bodo potekale med 9. in 12. uro na volišču št. 1 v Kopru, v prostorih Armerije, Titov trg 4, Koper.

Gradiva:


petek, 6. december 2013 Med zmagovalci Podjetne Primorske doc. dr. Peter Rogelj

V sredo 4.12.2013 je v Kopru potekala podelitev nagrad zmagovalcem natečaja Podjetna Primorska 2013. Nagrade so bile podeljene v treh kategorijah.

Doc. dr. Peter Rogelj, predavatelj na UP FAMNIT, je zmagal v kategoriji Navigator za izdelavo informacijskega sisitema »Counter Point (IKT rešitve na področju zdravstva – informacijski sistem za varno izmenjavo podatkov)«  ter prejel nagrado v vrednosti 4.000 evrov in enoletno brezplačno uporabo spletnega računovodskega programa

Doc. dr. Roglju iskreno čestitamo!

Več o podelitvi piznanj >>


sreda, 4. december 2013 Vabljeni na predavanje Famnitovih bioloških večerov z naslovom "Genetska raznolikost oljk ter njen pomen pri pridobivanju novih sort"

 

Vabimo vas na drugo predavanje v sklopu Famnitovih bioloških večerov v študijskem letu 2013/14, ki bo v ponedeljek, 16 .12.2013 , ob 1 9 .00 uri v Veliki predavalnici UP FAMNIT. Predavanje z naslovom "Genetska raznolikost oljk ter njen pomen pri pridobivanju novih sort ", bo izvedel Matjaž Hladnik .

Kratka vsebina predavanja: Predavatelj se bo dotaknil procesa domestikacije oljk, širitve oljk iz centrov izvora ter predstavil izsledke tujih in domačih raziskav s področja genetske raznolikosti  genskih virov ter pomen le teh za potrebe žlahtnjenja.

O predavatelju: Matjaž Hladnik je leta 2008 diplomiral iz agronomije na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. V okviru programa usposabljanja mladih raziskovalcev, ki ga opravlja na Inštitutu za oljkarstvo UP ZRS, proučuje odziv vinske trte po cepljenju, na nivoju transkriptoma. Njegovo raziskovalno področje zajema še proučevanje raznolikosti sredozemskih kulturnih rastlin z genetskimi markerji. Na UP FAMNIT je asistent pri predmetih Osnove genetike in genomike, Bioinformacijski praktikum, Sadjarstvo ter Žlahtnjenje rastlin.


ponedeljek, 2. december 2013 FAMNIT-ovo Brucovanje 2013

Spoštovane študentke in študentje ter seveda brucke in bruci FAMNIT-a in zaposleni na UP FAMNIT in UP IAM!

Obveščamo vas, da v torek, 10.12.2013 ob 22h v Disco Planet Koper bo težko pričakovano FAMNIT-ovo Brucovanje 2013.

 
 
Ne zamudite nore zabave s skupino Rok'n'band. Bogate nagrade zagotavlja agencija Collegium.
 
Vstop prost za vse!

ŠS UP FAMNIT