Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 28. februar 2013 Na UP FAMNIT gostuje prof. dr. Alexander A. Ivanov iz Imperial College London, Velika Britanija

                                                                                      

Na UP FAMNIT v spomladanskem  semestru študijskega leta 2012/13 gostuje prof. dr. Alexander A. Ivanov iz Imperial College London iz Velike Britanije. Prof. dr. Ivanov bo predaval pri predmetu Poglobljene matematične vsebine iz algebre I v okviru doktorskega  študijskega programa tretje stopnje Matematične znanosti.

Gostovanje delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Aktivnost  se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007 - 2013, razvojne prioritete 3: "Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja"; prednostne usmeritve 3.3 "Kakovost, konkurenčnost in odzivnost visokega šolstva«. Sredstva so pridobljena na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje vključevanja gostujočih visokošolskih učiteljev v pedagoški proces v letih 2011-2013.

 


torek, 26. februar 2013 Odlična udeležba in zanimive teme na delavnici Podjetni mladi

UP IAM in UP FAMNIT sta v petek, 22. februarja 2013, organizirala delavnico »Podjetni mladi«,  namenjeno mladim raziskovalcem in drugim mladim posameznikom na začetku raziskovalne ali podjetniške poti. Predavanj se je udeležilo kar 29 slušateljev z različnih slovenskih fakultet in inštitutov, pa tudi iz podjetij.

Delavnica je bila organizirana predvsem za mlade raziskovalce, saj delavnice iz podjetništva, ki jih morajo opraviti, navadno niso prilagojene njihovim potrebam. Zato je bila tokratna delavnica razširjena s temami prijav na razpise in vodenjem projektov ter sodelovanja gospodarstva z raziskovanjem.

V dopoldanskem delu je mag. Rado Pezdir, predavatelj na UP FAMNIT, govoril o »Osnovah podjetništva«. Na zanimiv način z veliko praktičnimi primeri je predstavil teme, kot so poslovni načrt, načini financiranja podjetja, odločilni investicijski kriteriji in osnove financiranja obratnega kapitala.

Drugi sklop delavnic je bil namenjen predstavitvi »Vključevanja na razpise in projekte«. Najprej je Martina M. Kos, svetovalka direktorja UP IAM, predstavila različne razpise in načine izbire pravilnega razpisa, nato pa je dr. Andreja Kutnar, raziskovalka na UP IAM, predstavila pridobivanje, vodenje in izvajanje projektov. Nato je sledilo praktično delo v skupinah in mladi raziskovalci so pokazali veliko zanimivih idej ter rešitev, za katere upamo, da jih bomo videli tudi v praksi.

Sledenje smernicam razvoja raziskovanja in spodbujanja sodelovanja med raziskovanjem ter gospodarstvom, torej prenosa znanja iz univerz v industrijo, je bilo povod za tretji sklop delavnice. Najprej je dr. Boris Horvat, raziskovalec na UP IAM in direktor podjetja Abelium, d.o.o., predstavil pot od ideje do projektnega partnerja iz gospodarstva ter primere raziskovalnega sodelovanja v globalnem podjemu. Primere iz prakse pa so prikazali gostje: dr. Jure Pražnikar, raziskovalec na UP IAM, je predstavil dolgoletno sodelovanje z Luko Koper d.d., ki je privedlo do skupnega projekta Safeport; mag. Marica Mikuljan iz podjetja Brest pohištvo d.o.o. je predstavila projekt EKOINŽENIRING; Gregor Rep vpetost raziskovanja v podjetje SilvaproWood – Silvaprodukt d.o.o.

Uvodno pozdravno mislel, da sta tako direktor UP IAM (doc. dr. Vito Vitrih) kot dekanja UP FAMNIT (doc. dr. Klavdija Kutnar) nekdanja mlada raziskovalca, je zaključil obisk rektorja Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragana Marušiča, njunega nekdanjega mentorja, ki je mladim raziskovalcem zaželel veliko uspeha na nadaljnji raziskovalni poti.

V nadaljevanju objavljamo nekaj fotoutrinkov z delavnice


ponedeljek, 25. februar 2013 Razpis za vpis v dodiplomski študij 2013/14

Razpis za vpis v dodiplomski študij UP FAMNIT v študijskem letu 2013/14 je objavljen tukaj, kjer najdete tudi vse informacije o prijavi in vpisu ter kontaktne številke za dodatne informacije.

 


četrtek, 21. februar 2013 Uspešno izpeljano srečanje z Albertom Cayuela, direktorjem UBC Sustainability iz University of British Columbia (UBC), Kanada

V okviru projekta programa čezmejnega sodelovanja Slovenija - Italija 2007-2013 ENERGYViLLab je v sredo, 20.2.2013, na UP FAMNIT potekalo srečanje z Albertom Cayuela , direktorjem UBC Sustainability iz University of British Columbia (UBC), Kanada.

Namen srečanja je bila predstavitev UBC kot živega laboratorija, izmenjava izkušenj z živim laboratorijem in mnenj s področja ter povezovanje z možnostjo bodočega sodelovanja.

Udeleženci srečanja so po predstavitvi aktivnosti UBC Sustainability v diskusiji iskali odgovore na vprašanja:

1. Ali lahko živi laboratorij SME ViLLab, ki ga razvijamo na UP FAMNIT, doseže nivo živega laboratorija UBC?
2. Kdo mora biti gonilna sila za uspešno izvajanje aktivnosti živega laboratorija?
3. Kakšna je vloga UP FAMNIT, MSP-jev, Mestne občine Koper in prebivalcev pri uspehu živega laboratorija SME ViLLab?

Udeleženci so se strinjali, da lahko s pravilno izbiro aktivnosti in razdelitvijo odgovornosti med skupinami, vključenimi v živi laboratorij SME ViLLab, dosežemo, da SME ViLLab s svojimi aktivnostmi pomembno prispeva k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov v Mestni občini Koper.

Udeleženci so nadaljevali z diskusijo, kako po vzoru kanadskega programa »WoodFirst« v Sloveniji in Italiji pripraviti program, ki bo zahteval od investitorjev v gradbeništvu, da obravnavajo les kot prvo izbiro oziroma kako prepričati vlado, investitorje in uporabnike, da je les odličen gradbeni material, s katerim lahko zagotovimo »kvaliteto bivanja«. Udeleženci so zaključili, da lahko SME ViLLab z aktivnostmi promocije rabe lesa za trajnostno gradbeništvu in energetsko učinkovitost stavb v regiji, uspešno izpeljanimi projekti, izobraževanjem in informiranjem uspe v Sloveniji ustvariti zaupanje v les in prepričanje, da lahko z lesom ustvarimo zdravo bivalno okolje po načelih trajnostnega razvoja.

Poleg projektnih partnerjev, so se srečanja udeležili predstavniki gospodarstva, GZS, Ministrstva za infrastrukturo in prostor, Sektorja za učinkovito rabo energije in raziskovalci različnih inštitucij znanja.

O dogodku so poročali tudi na Primorski kroniki, prispevek traja od 5:05 do 6:58 minute, lahko si ga ogledate s klikom na povezavo >> .

Prilagamo nekaj fotoutrinkov z dogodka:

Standardni Projekt, Javnega razpisa št. 02/2009, Prednostna naloga 1 - Okolje, transport in vzdržna teritorialna integracija je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.
Il progetto standard, Bando n. 2/2009, Asse 1 - Ambiente, trasporti e integrazione territoriale sostenibile e' finanziato nell'ambito del Programma per la Cooperazione Transfrontaliera Italia-Slovenia 2007-2013, dal Fondo europeo di sviluppo regionale e dai fondi nazionali.

Ministero dell'Economia
e delle Finanze


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

torek, 19. februar 2013 V živi laboratorij SME ViLLab so se priključila mala in srednje velika podjetja

V živi laboratorij SME ViLLab , ki ga razvijamo v okviru projekta EnergyViLLab (SI, EN) s ciljem povečanja energetske učinkovitosti privatnih hiš in posledično zmanjšati onesnaževanje v regiji, so se uradno pridružili:

Vključene skupine bodo spodbujale energetsko učinkovitost stanovanjskih hiš, izobraževale državljane, kako lahko zmanjšajo vpliv na okolje s povečanjem energetske učinkovitosti svojih domov, in pripravile seznam dobrih praks energetsko učinkovitih stavb v regiji.

Več o laboratoriju si lahko preberete tukaj.

 

Ministero dell'Economia
e delle Finanze


 


nedelja, 17. februar 2013 Na letošnjih informativnih dnevih je fakulteto obiskalo 350 dijakov

Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije je v petek, 15. februarja in v soboto, 16. februarja obiskalo okrog 350 kandidatov za vpis v osem dodiplomskih študijskih programov.

Informativni dnevi so potekali na sedežu fakultete na Glagoljaški 8 v Kopru ter v prostorih Srednje tehniške šole Koper, kjer je potekala predstavitev študijskega programa Aplikativna kineziologija.

Kandidate za vpis so na sedežu fakultete pozdravili dekanja doc. dr. Klavdija Kutnar, prodekan za študijske zadeve doc. dr. Martin Milanič, predstavnika Študentskega sveta UP FAMNIT Olga Kaliada in Mitja Črne ter predstavniki Študentske organizacije Univerze na Primorskem.

V drugem delu predstavitve so se dijaki podrobneje seznanili s posameznimi študijskimi programi. Programe so predstavili koordinatorji študijskih programov v sodelovanju z učitelji in asistenti posameznih oddelkov fakultete, za vprašanja dijakov pa so bili na voljo tudi naši študenti.

Na fakulteti smo z obiskom informativnih dni zelo zadovoljni in že z veseljem pričakujemo nove bruce, za katere bomo tudi letos pred pričetkom študijskega leta, v septembru, organizirali brezplačne delavnice za bruce.

Prilagamo nekaj fotoutrinkov:

 

 


petek, 15. februar 2013 Vabljeni na predavanje Famnitovih bioloških večerov z naslovom »Ogroženost in varstvo populacij pupkov v Sloveniji«

Vabimo vas na tretje predavanje iz cikla Famnitovih bioloških večerov, ki bo v sredo, 20.2.2013, ob 19:00 uri v Mali predavalnici na UP FAMNIT, v Kopru na Glagoljaški ulici 8.

Predavanje z naslovom »Ogroženost in varstvo populacij pupkov v Sloveniji« bo imela dr. Martina Lužnik.

Na kratko o vsebini:
Predavateljica bo predstavila izsledke svoje doktorske naloge, v kateri je preučevala medvrstno in znotrajvrstno raznolikost treh vrst slovenskih pupkov in njihovo varstveno stanje. Poudarek raziskave je bil na območju Kraškega roba. Rezultati so pokazali velike razlike v ogroženosti populacij pupkov, kar bo predavateljica predstavila na večernem predavanju.

O predavateljici:
Martina Lužnik je leta 2004 diplomirala iz biologije na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani (BF UL). Leta 2005 se je zaposlila kot mlada raziskovalka na Inštitutu za biodiverzitetne študije UP ZRS. Leta 2013 je doktorirala s področja varstva naravne dediščine na BF UL. Raziskovalno se ukvarja z različnimi aspekti varstvene biologije, na genetskem in ekološkem nivoju, predvsem pri dvoživkah in plazilcih. Na UP FAMNIT je asistentka pri predmetih Splošna zoologija, Evolucijska genetika, Varstvena biologija in Herpetologija.

O Famnitovih bioloških večerih:
V letošnjem študijskem letu UP FAMNIT že tretjič zapored  pripravlja Famnitove biološke večere, v katerih si želimo predstaviti čim več različnih raziskav biodiverzitete, izjemno raznolikega in zanimivega področja znotraj biologije. Pri predstavitvah sodelujejo tako redni predavatelji in asistenti, kot tudi gostujoči znanstveniki, ki sodelujejo z UP. S poljudnostjo predstavitev skušamo izjemno širok spekter tematik s področja aktualnih in aplikativnih raziskav biodiverzitete približati čim širši množici ljudi.
Vabljeni ste vsi, ki vas zanima področje biodiverzitete in varstva narave!

Več informacij: http://bioloski-veceri.famnit.upr.si/sl/napovednik
Kontakt: bioevents@famnit.upr.si


petek, 15. februar 2013 Podeljene štipendije Štipendijskega sklada UP za študijsko leto 2012/13


V četrtek, 14.2.2013 je Univerza na Primorskem (UP) že peto leto zapored podelila štipendije Štipendijskega sklada UP.

Sklad je bil ustanovljen v študijskem letu 2008/2009 in temelji na partnerstvu med UP, lokalnimi skupnostmi in gospodarstvom. Namenjen je nagrajevanju in spodbujanju najboljših študentov univerze, povezovanju študentov z delodajalci že v času študija ter zagotavljanju večjih možnosti za zaposlitev diplomantov.

Štipendije za študijsko leto 2012/13 je prejelo 39 najboljših študentk in študentov Univerze na Primorskem, med katerimi je kar 18 študentov UP FAMNIT, in sicer:

  • Slađana Babić, dodiplomski študijski program Matematika,
  • Ratko Darda, dodiplomski študijski program Matematika,
  • Edin Husić, dodiplomski študijski program Matematika,
  • Radovan Krtolica, dodiplomski študijski program Matematika,
  • Bećo Merulić, dodiplomski študijski program Matematika,
  • Nevena Mitrović, dodiplomski študijski program Matematika,
  • Monika Pejić, dodiplomski študijski program Matematika v ekonomiji in financah,
  • Marko Posavčević, dodiplomski študijski program Biopsihologija,
  • Doris Puketa, dodiplomski študijski program Aplikativna kineziologija,
  • Vanja Rogač, dodiplomski študijski program Aplikativna kineziologija,
  • Sara Sinanović, dodiplomski študijski program Aplikativna kineziologija,
  • Miha Šaberl, dodiplomski študijski program Bioinformatika,
  • Matjaž Šuber, dodiplomski študijski program Računalništvo in informatika,
  • Anastasiya Tanana, dodiplomski študijski program Matematika,
  • Duško Topić, magistrski študijski program Računalništvo in informatika,
  • Lev Turk, dodiplomski študijski program Bioinformatika,
  • Tjaša Zagoršek, dodiplomski študijski program Biodiverziteta,
  • Šejla Žujo, dodiplomski študijski program Matematika v ekonomiji in financah.

Več informacij o štipenditorjih in fotoutrinke z dogodka si lahko ogledate tukaj.

Študentom iskreno čestitamo in jim želimo uspešen študij!


petek, 15. februar 2013 Vabljeni na 5. predavanje Famnitovih izletov v matematično vesolje 2012/13

Spoštovani,
pred nami je peto predavanje cikla poljudnih predavanj o matematiki in njeni vlogi v sodobnem svetu FAMNITovi Izleti v matematično vesolje (
http://izleti.famnit.upr.si).

Na predavanju z naslovom Delta roboti in matematika, ki bo potekalo

v sredo, 20. februarja 2013 ob 18h
v Veliki predavalnici UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper),

bomo spoznali delta robote, ki jih je v zgodnjih 80 letih prejšnjega stoletja iznašla raziskovalna skupina profesorja Reymonda Clevela iz Ecole Polytechnique Federale de Lausanne, Švica. Njihova lahka konstrukcija jim omogoča dve lastnosti, ki sta v robotiki zelo cenjeni: hitrost in natančnost. Zaradi tega so izjemno cenjeni, tako v industriji kot tudi na nekaterih drugih področjih, recimo medicini. Pri krmiljenju delta robota pa naletimo na povsem matematičen problem, ki ga lahko rešimo z dokaj osnovnimi prijemi prostorske geometrije. V predavanju bomo najprej pobližje spoznali zgradbo in delovanje delta robota, nato pa poskusili rešiti še zgoraj omenjeni problem njegovega krmiljenja.


Vir: http://hackaday.com/2012/01/13/pythagoras-a-delta-robot-for-drawing/

 

Dr. Štefko Miklavič je leta 2002 magistriral, leta 2004 pa doktoriral na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Raziskovalno se ukvarja predvsem s teorijo grafov in algebraično kombinatoriko. Kot asistent in predavatelj je sodeloval s Politehniko Nova Gorica ter Pedagoško fakulteto Koper. V letu 2007 je kot Fulbrightov štipendist šest mesecev raziskovalno delal na University of Wisconsin (ZDA). V letih 2000 do 2004 je bil asistent, od 2005 do 2010 docent, od junija 2010 je izredni profesor na Univerzi na Primorskem. V letih 2010-2011 je bil direktor UP Inštituta Andrej Marušič. Novembra 2011 je bil imenovan za prorektorja za znanstveno-raziskovalno in razvojno delo Univerze na Primorskem. Leta 2012 je prejel Zoisovo priznanje Republike Slovenije za znanstvene dosežke v matematiki.

Več informacij o ciklu je na voljo na spletu, http://izleti.famnit.upr.si. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na e-naslov martin.milanic@upr.si.

Veselimo se novih potovanj v matematična vesolja v vaši družbi!

Doc. dr. Klavdija Kutnar
Dekanja UP FAMNIT

Doc. dr. Martin Milanič
Koordinator cikla                    
 


četrtek, 14. februar 2013 Na UP FAMNIT gostuje doc. dr. Marcin Anholcer iz Poznan University, Poljska

Na UP FAMNIT v spomladanskem  semestru študijskega leta 2012/13 gostuje doc. dr. Martin Anholcer iz Poznan University of  Economics iz Poljske. Doc. dr. Anholcer bo predaval pri predmetu Finančna matematika v okviru dodiplomskega študijskega programa prve stopnje Matematika v ekonomiji in financah.

Gostovanje delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Aktivnost  se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007 - 2013, razvojne prioritete 3: "Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja"; prednostne usmeritve 3.3 "Kakovost, konkurenčnost in odzivnost visokega šolstva«. Sredstva so pridobljena na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje vključevanja gostujočih visokošolskih učiteljev v pedagoški proces v letih 2011-2013.


četrtek, 14. februar 2013 Vabilo na konferenco o gozdno lesni verigi v Sloveniji

V tujini imajo gozdno lesne verige praviloma svoje organizacije za trajno promocijsko in razvojno podporo. Dobro poznana tovrstna organizacija je ProHolz iz Avstrije. Prestrukturiranje za krepitev konkurenčnosti lesne industrije, kakor tudi celotne gozdno lesne verige, je namreč zelo zahteven proces. Še posebno v Sloveniji, kjer se lesna industrija še vedno hitro krči.

Odgovor na vprašanje, ali tudi v Sloveniji potrebujemo »Proles« in na kakšen način bi ga lahko vzpostavili, bodo iskali strokovnjak na

konferenci

»PROLES«, TRAJNA PROMOCIJSKO RAZVOJNA PODPORA GOZDNO LESNI VERIGI V SLOVENIJI, ki bo
v sredo, 13. marca 2013, ob 13:00 uri,
v dvorani URŠKA, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (Dunajska 18).

*****

PROGRAM KONFERENCE

Pozdravna nagovora

mag. Andrej Mate, predsednik upravnega odbora Združenja lesne in pohištvene industrije pri GZS
prof. dr. Leon Oblak, Oddelek za lesarstvo, Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani

Predstavitev dejavnosti iz akcijskega načrta Les je lep in tujih podpornih modelov

Natalija Medica, Akcijski načrt Les je lep - uspehi in izzivi
mag. Robert Režonja, Predstavitev možnih modelov upravljanja z državnimi gozdovi v Sloveniji
Mirijana Bračič, Vedno več ljudi živi in dela v lesenih stavbah
Višnja Jurnjak, ProHolz Austria:  promocija lesa - uspešen način za povečanje konkurenčnosti sektorja
doc. dr. Andreja Kutnar, Kanadski model »Wood First«

Prvi del konferencebo moderirala doc. dr. Andreja Kutnar

Okrogla miza – Ali je za rešitev slovenske lesne industrije pomembna vzpostavitev organizacije za trženje, promocijo in povezovanje celotne slovenske gozdno-lesne verige?

Udeleženci okrogle mize;

mag. Sabina Koleša, generalnadirektorica Direktorata za podjetništvo, konkurenčnost in tehnologijo na MGRT
mag. Robert Režonja, vršilec dolžnosti generalnega direktorja, Direktorat za gozdarstvo, lovstvo in ribištvo na MKO
Mitja Bolčič, Mizarstvo Bolčič, predsednik lesne sekcije pri OPZS
Prof.dr. Miha Humar, predstojnik BF Oddelka za lesarstvo
Igor Milavec, direktor Združenja lesne in pohištvene industrije pri GZS
Jože Sterle, direktor Združenja za gozdarstvo pri GZS
Jože Mori, Zveza lastnikov gozdov Slovenije

Okroglo mizo bo moderirala doc. dr. Andreja Kutnar

Vstop na konferenco je prost. Udeležbo najavite preko spletne prijavnice.

VABLJENI!


torek, 12. februar 2013 Vabilo na delavnice iz podjetništva


    PODJETNI MLADI

V organizaciji UP IAM in UP FAMNIT bodo
22.2.2013 od 9:00 do 20:00
(prostori UP FAMNIT, Glagoljaška 8, Koper)
potekale

delavnice iz podjetništva za mlade raziskovalce in vse, ki so na začetku svoje podjetniško-raziskovalne poti.

Podane bodo osnove podjetništva, predstavljen proces projekta od prijave do izvajanja in primeri uspešnega povezovanja raziskovanja z gospodarstvom.

Prijave sprejemamo na naslovu info@iam.upr.si do 21.2.2013, oziroma do zapolnitve mest.
Kotizacija za celodnevno delavnico je 120 eur + DDV v predprijavi (do 20.2.2013),
oziroma 150 eur + DDV (21.2.2013).

Kotizacijo je potrebno nakazati najkasneje do 21.2.2013 na podračun Univerze na Primorskem:
Naziv: UP IAM
Naslov: Muzejski trg 2, SI 6000 Koper, Slovenija
Št. podračuna UJP: SI56011006030347928
Sklic: 3-2013, delavnica MR

Mladi raziskovalci z udeležbo izpolnijo pogoj  34. člena Pravilnika o usposabljanju in financiranju mladih raziskovalcev v raziskovalnih organizacijah (Uradni list RS št. 90/09). Potrdilo prejmejo ob zaključku delavnice.

PROGRAM

I. Osnove podjetništva
(mag. Rado Pezdir)

9:00 – 10:00 Poslovni načrt (pomen in struktura)
10:00 – 11:00 Načini financiranja podjetja (dolzniski vs. lastniski kapital, poslovni angeli, skladi tveganega kapitala, vstop na borzo vrednostnih papirjev)

11:00 – 11: 15 Odmor
11:15 – 12: 00 Odločilni investicijski kriteriji (neto sedanja vrednost, IRR, MIRR, indeks profitabilnost)
12:00 – 13:00 Osnove financiranja obratnega kapitala (terjatve do kupcev, odkup terjatev, financiranje in optimizacija zalog)

13:00 – 14:00 Odmor za kosilo

II. Predstavitev možnega vključevanja na razpise
(Martina M. Kos, UP IAM, ECQA Certified EU Project Manager in dr. Andreja Kutnar)

14:00 – 15:00 Nacionalni in EU programi financiranja temeljnih in aplikativnih raziskav
15:00 – 16:00 Pridobivanje, vodenje in izvajanje projektov

16:00 – 16:15 Odmor

III. Predstavitev povezovanja raziskovanja z gospodarstvom
(dr. Boris Horvat, dr. Andreja Kutnar in gosti iz gospodarstva)

16:15 – 17:00 Od ideje do projektnega partnerja iz gospodarstva
17:00 – 18:00 Primer raziskovalnega sodelovanja v globalnem podjemu (raziskave, prenos znanj, inovacije, zaščita intelektualne lastnina)

18:00 – 18: 15 odmor
18:15 – 20:00 Izvajanje projektov z gospodarstvom – primeri iz prakse:
-          Projekt Safeport - Luka Koper (dr. Jure Pražnikar)
-          Projekt EKOINŽENIRING – Brest pohištvo d.o.o. (mag. Marica Mikuljan)
-         
SilvaproWood - Silvaprodukt d.o.o. (Gregor Rep)