Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 4. december 2013 Vabljeni na predavanje Famnitovih bioloških večerov z naslovom "Genetska raznolikost oljk ter njen pomen pri pridobivanju novih sort"

 

Vabimo vas na drugo predavanje v sklopu Famnitovih bioloških večerov v študijskem letu 2013/14, ki bo v ponedeljek, 16 .12.2013 , ob 1 9 .00 uri v Veliki predavalnici UP FAMNIT. Predavanje z naslovom "Genetska raznolikost oljk ter njen pomen pri pridobivanju novih sort ", bo izvedel Matjaž Hladnik .

Kratka vsebina predavanja: Predavatelj se bo dotaknil procesa domestikacije oljk, širitve oljk iz centrov izvora ter predstavil izsledke tujih in domačih raziskav s področja genetske raznolikosti  genskih virov ter pomen le teh za potrebe žlahtnjenja.

O predavatelju: Matjaž Hladnik je leta 2008 diplomiral iz agronomije na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. V okviru programa usposabljanja mladih raziskovalcev, ki ga opravlja na Inštitutu za oljkarstvo UP ZRS, proučuje odziv vinske trte po cepljenju, na nivoju transkriptoma. Njegovo raziskovalno področje zajema še proučevanje raznolikosti sredozemskih kulturnih rastlin z genetskimi markerji. Na UP FAMNIT je asistent pri predmetih Osnove genetike in genomike, Bioinformacijski praktikum, Sadjarstvo ter Žlahtnjenje rastlin.