Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

četrtek, 31. marec 2022 Tekmovanje DCTF na UL FRI / DCTF competition at UL FRI

Društvo DragonSec SI že drugič organizira tekmovanje DCTF, ki bo za razliko od lani letos vključevalo tudi dogodek v živo, in sicer v nedeljo, 10. 4. 2022, od 11:00 do 20:00 v prostorih FRI (Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani). Ne zamudite!

Dogodek bo vključeval predavanja na temo kibernetske varnosti, odvijalo pa se bo tudi tekmovanje CTF (Capture the Flag), kjer se bodo udeleženci lahko preizkusili v hekerskih napadih.

Zagotovite si svojo vstopnico na: https://events.dragonsec.si/dctf2022/ (število vstopnic je omejeno).

Dogodek, ki se bo odvijal 10. 4. 2022, je namenjen slovenskim študentom, sicer pa društvo organizira tudi drugi del tekmovanja, ki je namenjen vsem. Drugi del bo v spletni izvedbi potekal od petka, 15. 4. 2022, 17:00 do nedelje, 17. 4. 2022, 17:00 in je objavljen tudi na portalu ctftime.

Več o tekmovanju lahko izvete na uradni strani tekmovanja.


For the second time, the DragonSec SI is organizing the DCTF competition, which, unlike last year, will also include a live event, on Sunday, April 10, 2022, from 11:00 to 20:00 at the FRI (Faculty of Computer and Information Science of the University of Ljubljana). Don't miss it!

The event will feature lectures on cyber security and a CTF (Capture the Flag) competition where participants will be able to test themselves in hacker attacks.

Make sure you get your ticket at: https://events.dragonsec.si/dctf2022/ (number of tickets is limited).

The event, which will take place on April 10, 2022, is intended for Slovenian students, however the DragonSec SI is also organizing the second part of the competition, which is intended for everyone and will be implemented online. The second part will take place from Friday, April 15, 2022, 17:00 to Sunday, April 17, 2022, 17:00 and is also published on the ctftime portal.

You can find out more about the competition on the official website of the competition.


sreda, 30. marec 2022 Prostovoljec leta: Iščejo se Naj prostovoljke, prostovoljci in projekti leta 2021!

Mladinski svet Slovenije (MSS) že dvajsetič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto.

Na natečaj se lahko prijavijo vsi, ki so v svoje dejavnosti v letu 2021 vključevali prostovoljske dejavnosti. K prijavi v natečaj so vabljene vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine, posameznike itd. Kot prostovoljstvo je razumljena vsaka prostovoljska aktivnost, tudi če je ta potekala izven organizacij in formalnih okvirjev.

V kategoriji posameznic in posameznikov bodo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, izbrali pa bodo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih pa bodo izbirali Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. Za lažje odločanje za prijavo poudarjajo, da kot projekt razumejo kakršnokoli organizirano aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu.

Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bodo po izteku natečaja, predvidoma junija letos, povabili na zaključno prireditev, kjer bodo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom. Prireditev bo organizirana v skladu z epidemiološko situacijo in ukrepi. V primeru, da prireditve ne bo mogoče izvesti prireditve v živo, jo bodo izvedli preko spleta.

V skladu z okoljskimi vrednotami in epidemiološkimi razmerami je letos natečaj objavljen samo na spletu in organizacijam ne bodo pošiljali materialov v papirnati obliki. Pripravljeni sta 2 ločeni spletni prijavnici, ena je namenjena prijavi posameznega prostovoljca ali prostovoljke, druga pa projektom. Prijavnicam lahko kot že v prejšnjih letih dodate priloge v e-obliki, lahko pa jih tudi pošljete po e-pošti na prostovoljec@mss.si ali po navadni pošti na Mladinski svet Slovenije. Priporočena priloga pri prijavi prostovoljk in prostovoljcev (posameznikov) je njihov življenjepis.

Namen natečaja ni tekmovanje med prostovoljkami, prostovoljci in projekti, ampak vzpodbuda in nagrada za vse, ki sodelujejo kot prostovoljci in prostovoljke ter podpirajo prostovoljstvo v Sloveniji.

Za morebitna vprašanja in podporo pri oddaji prijavnic so vam na voljo na: prostovoljec@mss.si, na tel. št. 01 425 60 55 (Tanja Baumkirher). V primeru, da ne ne morete dostopati do razpisa ali prijavnic oziroma potrebujete kakršnokoli pomoč pri prijavi, jim pišite ali jih pokličite. 

Rok za prijave je petek, 15. april 2022.

Razpisna dokumentacija in prijavnice:

Prijava za prostovoljke in prostovoljke:

Prijava za projekte


sreda, 30. marec 2022 Informativni dan za podiplomske študijske programe na Fakulteti za management UP

-English below-

UP Fakulteta za management v torek, 5. aprila 2022 ob 18. uri prireja virtualni informativni dan za podiplomske študijske programe, kjer bodo predstavljeni tako postopek prijave za vpis kot tudi vsebine programov:

Za prisotnost na dogodku se prijavite TUKAJ.


Virtual Information Session for Masters Study Programmes at the Faculty of Management UP

The UP Faculty of Management is organising an Virtual information session for master study programmes on Thursday, April 7th, 2022, at 6 p.m. They will be presenting the application procedures as well as the programmes held in the English language:

 • MANAGEMENT (modules: Management in Modern society, Management of Industry 4.0, Entrepreneurship, Business in Digital Environment, Marketing, Languages in Business, Financial management, Human Resources Management)
 • ECONOMICS AND FINANCE
 • POLITICAL SCIENCE (module: International Relations, Economic diplomacy)

Please SIGN UP for the info session HERE.

If you are interested in the programmes held in the Slovenian language, you can come to the Slovenian Info session on April 5, 2022. More about it here.

 


ponedeljek, 28. marec 2022 Srednja tehniška šola Koper išče novega sodelavca za poučevanje računalništva

Na Srednji tehniški šoli Koper (STŠ Koper) iščejo novega sodelavca za poučevanje praktičnega pouka iz različnih področij računalništva. Več o razpisu si lahko preberete tukaj.

Kliknite za povečavo

 


ponedeljek, 28. marec 2022 Univerzitetni programerski maraton 2022 – poskusno kolo že v petek, 8. aprila

ACM Slovenija razpisuje Univerzitetni programerski maraton 2022. Tekmovanje bo sestavljeno iz poskusnega kolatreh predkol in finalnega kola. Datumi posameznih kol so objavljeni na koledarju. Finalno kolo bo predvidoma potekalo v Kopru, najboljše univerzitetne ekipe pa se bodo udeležile srednjeevropskega nivoja tekmovanja International Collegiate Programming Contest (ICPC CERC).

Naloge na UPM 2022 boste lahko reševali v naslednjih programskih jezikih: C, C++, Java, Pascal, Python 3 in C# (Mono). Opis tekmovalnega okolja in ostale tehnične podrobnosti najdete tukaj, splošna pravila tekmovanja pa v Pravilniku. Naloge iz prejšnjih let tekmovanja so na voljo na sodniškem sistemu https://putka-upm.acm.si/tasks/.

Ker se poskusno kolo (petek, 8. 4. 2022) že bliža, ste kapetani ekip vabljeni, da prijavite svojo tričlansko ekipo. Ob uspešni prijavi prejme kapetan e-mail z dodeljenim uporabniškim imenom in aktivacijsko povezavo. Ne pozabite uporabniškega imena in gesla! Rok za prijavo je teden dni pred prvim kolom (7. 4. 2022). Zavoljo organizacije je zaželjeno, da se prijavite čim prej.

                  

Univerzitetni programerski maraton (UPM) je slovensko tekmovanje za študente v programiranju, kjer je poudarek na poznavanju algoritmov in podatkovnih struktur. Tekmovanje je ekipno in sestoji iz treh predkol in finalnega kola. UPM poteka na vseh treh slovenskih univerzah hkrati (UL, UM in UP) in predstavlja kvalifikacije za CERC (Central Europe Regional Contest), ki je sestavni del tekmovanja ACM International Collegiate Programming Contest. Slednje je največje, najprestižnejše in najstarejše tovrstno tekmovanje.


torek, 22. marec 2022 Po lanskoletnem uspehu študentje UP FAMNIT organizirajo 2. izvedbo Biološko-psihološke študentske konference / After last year's success, UP FAMNIT students are organizing the 2nd edition of the Biological-Psychological Student Conference

   

Z veseljem najavljamo 2. izvedbo Biološko-psihološke študentske konference v Kopru, ki jo organizirajo študentje Društva varstvenih biologov - Biodiva in Društva študentov biopsihologije, pod okriljem Univerze na Primorskem, Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT).

Namen konference je promovirati znanost, spodbujati študente k vključevanju in sodelovanju v znanstveni skupnosti, jih motivirati za raziskovanje v stroki, omogočiti pridobivanje kompetenc pri pisnem in ustnem podajanju strokovnih vsebin ter povezati mlade študente in bodoče strokovnjake.

Udeleženci lahko svoje zaključne naloge na dodiplomskem študiju, diplomske naloge, disertacije, skupinske projekte, seminarje ali teme, ki jih zanimajo, predstavijo v obliki ustnih predstavitev ali plakatov.

Ob prijavi morajo udeleženci predložiti povzetek oddane teme, na podlagi katerega bo strokovna komisija, ki jo sestavljajo profesorji in asistenti UP FAMNIT, izbrala prispevke, ki bodo predstavljeni na konferenci. Zaradi pravičnejšega ocenjevanja bodo teme razdeljene v dve kategoriji: dodiplomski študij in podiplomski (magistrski/doktorski) študij (ob upoštevanju stopnje študija, na kateri je bila naloga pripravljena).

Ob udeležbi bodo vsi povzetki objavljeni v knjigi povzetkov, ki bo vnesena tudi v COBISS-u, hkrati pa bodo vsi udeleženci prejeli tudi potrdilo o sodelovanju.

Konferenca bo potekala v živo, od 15. do 17. septembra 2022, v Kopru (Univerza na Primorskem, UP Famnit) in bo razdeljena na dva modula: biološki in psihološki modul.

Biološki modul se nanaša na študijske programe s področja biologije, naravoslovja, varstva narave in podobnih študijskih programov.

Psihološki modul obsega študijske programe s področja psihologije, biopsihologije, psihoterapije in nevroznanosti.

Prijavijo se lahko tudi študenti drugih študijskih programov (npr. izobraževanje učiteljev), če se prijavljajo z nalogo, ki temelji na biološki ali psihološki tematiki. Predstavitev na konferenci je možna v slovenskem ali angleškem jeziku. Za udeležence konference bodo organizirana tudi predavanja gostujočih predavateljev ter bogat družabni program.

Kotizacija za udeležence znaša 40 evrov in vključuje zbornik povzetkov (pdf), referenco (COBISS), predavanja gostujočih predavateljev, coffee breaks, promocijsko gradivo in sodelovanje v družabnem programu.

Prijave bodo odprte do 15. aprila 2022. Prijava poteka preko prijavnega obrazca na uradni spletni strani: https://bio-psi-konferenca.famnit.upr.si/sl/registracija

Možna je tudi prijava pasivnih udeležencev, ki bi radi poslušali predstavitve študentov in predavanja gostujočih predavateljev, z možnostjo sodelovanja v družabnem programu. Kotizacija za pasivne udeležence znaša 10 evrov, prijave pasivnih udeležencev pa bodo odprte od 15. marca do 1. septembra 2022. Prijava poteka preko prijavnega obrazca na uradni spletni strani: https://bio-psi-konferenca.famnit.upr.si/sl/registracija

Zaradi nepredvidljivih razmer epidemije virusa SARS-CoV-2, obstaja možnost, da bo konferenca organizirana prilagojeno, v skladu s takrat veljavnimi predpisanimi epidemiološkimi ukrepi.

Več informacij je na voljo na uradni spletni strani ter na Facebooku in Instagramu.

Za vsa vprašanja so vam na voljo preko uradne elektronske pošte biopsi.konferenca@upr.si

Veselimo se še ene uspešne izvedbe!


    

We are pleased to present you the second edition of the Biological-Psychological Student Conference, organized by students of Društvo varstvenih biologov - Biodiva and Društvo študentov biopsihologije, with the support of the University of Primorska, Faculty of Mathematics, Natural Sciences and Information Technologies (UP FAMNIT) in Koper.  

The aim of the conference is to promote science, encourage students to get involved and participate in the scientific community, motivate them to pursue research, enhance their competencies in written and oral presentations of professional papers and connect young students and future professionals.  

Participants can present their final papers in undergraduate studies, master theses, dissertations, group projects, seminars or topics of their interest in the form of oral presentations or posters. Along with the application, participants are required to submit an abstract of the submitted topic, based on which the expert committee, consisting of professors and assistants from the Faculty of Mathematics, Natural Sciences and Information Technologies in Koper, will select the researches which will be presented at the conference. For more proper evaluation the topics will be divided into two categories: undergraduate studies and graduate / doctoral studies (taking into account the degree of study during which the topic was covered).  

Upon participation, all abstracts will be published in the book of abstracts at COBISS (Co-operative Online Bibliographic System and Services, Slovenian Library Information System), and all participants will receive a certificate of presentation and a corresponding reference.  

The conference will take place in person on September 15th - 17th 2022, in Koper, Slovenia (University of Primorska, UP Famnit) and will be divided into two modules: biological and psychological modules.

The biological module refers to study programmes in the field of biology, environmental science, nature protection and similar study programmes.

The psychological module refers to study programmes in the field of psychology, biopsychology, psychotherapy and neuroscience.

Students from other study programmes (e.g. pedagogic study programmes) can also participate if they are applying with a research-based on a biological or psychological topic. Presenting at the conference is possible in Slovenian or English. Furthermore, all conference participants will have the chance to attend lectures by guest professors. 

The registration fee for participants is 40 euros and includes the book of abstracts (pdf), reference (COBISS), lectures by guest professors, coffee breaks, promotional material and social programme participation.

The application period is March 15th - April 15th, 2022. Registration is possible via the application form on the official website: https://bio-psi-konferenca.famnit.upr.si/en/registracija

It is also possible to register as a passive participant who would like to attend student presentations and lectures by guest professors, with the possibility of participating in the social program. The registration fee for passive participants is 10 euros. The period for registration of passive participants is March 15th - September 1st, 2022. Registration is possible via the application form on the official website: https://bio-psi-konferenca.famnit.upr.si/en/registracija

Due to the unpredictable situation around the SARS-CoV-2 virus pandemic, the conference will be organized in accordance with the prescribed epidemiological measures that will be in force at the time of the conference. 

All news related to the registration and participation at the conference will be published on the website in Slovenian and English. Information will also be available on the social networks Facebook and Instagram

For any additional questions, the organizers are available via the official conference email biopsi.konferenca@upr.si.  

We are looking forward to another successful conference!


torek, 22. marec 2022 Pomoč za Ukrajinske begunce / Help for Ukranian students

Spoštovani,

z Občine Ankaran prosijo za nematerialno pomoč ukrajinskim beguncem, ki so nastanjeni na Debelem rtiču. Iščejo predvsem znanja in veščine študentov UP.

Študentje, ki govorijo rusko ali ukrajinsko in želijo kot prostovoljci pomagati pri integraciji, lahko kontaktirajo go. Barbaro Švagelj (barbara.svagelj@obcina-ankaran.si).


Dear students,

the municipality Ankaran is requesting a non-material support for Ukrainian refugees, who are living in Debeli rtič. They are looking for specific knowledge and skills of UP students.

Students, who speak Russian or Ukrainian and who would like to volunteer and support the integration, can contact Ms Barbara Švagelj (barbara.svagelj@obcina-ankaran.si).


torek, 22. marec 2022 INSPIRO – Inovativni študentski projekti v raziskovalnem okolju / INSPIRO – Innovative student projects in research environment

                    

Univerza v Novi Gorici objavlja razpis za predloge študentskih raziskovalnih projektov INSPIRO – Inovativni študentski projekti v raziskovalnem okolju, ki ga financira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS.

Za kaj gre?

 • Opravite lastno raziskavo v enem od laboratorijev/centrov Univerze v Novi Gorici,
 • tri mesece sodelujete z izkušenim mentorjem,
 • uporabljate edinstveno sodobno raziskovalno infrastrukturo in opremo,
 • razvijte lastne ideje na izrazito raziskovalno usmerjeni univerzi,
 • po izvedenem projektu prejmete 750 evrov nagrade.

Kako se prijavite?

 • Preberite razpis,
 • izberite laboratorij/center na Univerzi v Novi Gorici, v katerem boste raziskovali,
 • izpolnite prijavni obrazec in opišite svojo raziskovalno zamisel,
 • pošljite prijavo na spletni naslov, ki ga najdete v razpisu,
 • ob pozitivni oceni komisije izpeljite raziskavo ob sodelovanju z mentorjem.

Raziskujete lahko v okviru naslednjih laboratorijev/centrov Univerze v Novi Gorici: Laboratorij za fiziko organskih snovi, Laboratorij za raziskave materialov, Laboratorij za vede o okolju in življenju, Laboratorij za kvantno optiko, Center za astrofiziko in kozmologijo, Center za raziskave atmosfere, Center za raziskave vina, Raziskovalni center za humanistiko, Center za kognitivne znanosti jezika.

Prijave do 27. marca 2022 pošljite na e-naslov: inspiro@ung.si. Kandidati bodo o izboru obveščeni do 15. aprila 2022. Izbrane raziskave morajo biti izvedene do konca tega študijskega leta. Vsi kandidati, ki bodo oddali popolno prijavo, bodo prejeli spominsko majico INSPIRO.

Vabljeni!


The University of Nova Gorica has published the call for student research project proposals INSPIRO – Innovative student projects in research environment, funded by the Ministry of Education, Science and Sport of the Republic of Slovenia.

What is the call about?

 • Perform your own research project in one of the laboratories/centres of the University of Nova Gorica,
 • cooperate with an experienced mentor for three months,
 • use our state-of-the-art research infrastructure and equipment,
 • develop your own ideas at our university with a strong research orientation,
 • earn a 750 EUR award upon completing your project.

You can perform your research at the following laboratories/centres of the University of Nova Gorica:

Submit your application by 27th March 2022 to the e-mail address: inspiro@ung.si. All the candidates submitting a complete application will receive a complimentary INSPIRO T-shirt. The approved research projects must be completed by the end of this academic year.


sreda, 16. marec 2022 Vabljeni na Biocamp 011 v Krajinski park Pivška presihajoča jezera / Join Biocamp 011 in the Seasonal Lakes of Pivka

Biocamp 011, ki ga organizirajo Famnitovi študentje in člani društva varstvenih biologov - Biodiva, bo letos potekal v Krajinskem parku Pivška presihajoča jezera, med 17. in 24. julijem.

Letos boste imeli možnost izbirati med naslednjimi devetimi skupinami: ornitologija, botanika, metulji, kačji pastirji, plazilci, dvoživke, netopirji, velike zveri in speleobiologija.

Vabimo vas na podrobnejšo predstavitev Biocampa 011, kjer bodo organizatorji na voljo za morebitna vprašanja. Predstavitev bo potekala v četrtek, 17. 3. 2022, ob 18.00, in sicer v hibridni obliki:
- preko Zoom povezave (Meeting ID: 822 1169 2718, Passcode: Biocamp) ali
- v živo v učilnici B7, Brolo.

Takoj po predstavitvi bo na tej povezavi možna tudi prijava na tabor. Ker so mesta omejena, priporočamo hitro prijavo.

Lepo vabljeni!


Biocamp 011, organized by Famnit's students and members of the Society of Conservation Biologists - Biodiva, will take place in the Seasonal Lakes of Pivka, between 17 and 24 July 2022.

This year you will have the opportunity to choose from the following nine groups: ornithology, botany, butterflies, dragonflies, reptiles, amphibians, bats, large carnivores and speleobiology.

We invite you to a more detailed presentation of Biocamp 011, where the organizers will be available for any questions. The presentation will take place on Thursday, March 17, 2022, at 6 pm, in hybrid form:
- via Zoom link (Meeting ID: 822 1169 2718, Passcode: Biocamp) or
- live in classroom B7, Brolo.

Immediately after the presentation, it will be possible to register for the camp at this link. Since places are limited, we recommend signing up quickly.

You are warmly invited!


sreda, 16. marec 2022 Digitalni boni za študente / Digital vouchers for students

   

V luči novo sprejetega Zakona o digitalni vključenosti Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo predstavlja ključne točke zakona, ki se nanašajo na vse študente.

Zakon o spodbujanju digitalne vključenosti za študente vseh višješolskih in visokošolskih programov 1., 2. in 3. stopnje prinaša subvencionirane tečaje naprednih digitalnih veščin in digitalne bone v vrednosti 150 evrov za nakup računalniške opreme.  

Ključne informacije:

 • Digitalni boni za nakup nove, obnovljene ali rabljene računalniške opreme bodo vnovčljivi od 15. 6. 2022 in so zasnovani po zgledu turističnih bonov.
 • Gre za dobroimetje, ki ga upravičenec lahko unovči pri ponudniku blaga, ta pa vrednost prejme iz državnega proračuna.
 • Upravičenec digitalnega bona lahko bon izkoristi v več manjših zneskih in pri različnih ponudnikih blaga.
 • Če upravičenec digitalnega bona ne unovči v času njegove veljavnosti ali ga ne unovči v znesku dobroimetja, od Republike Slovenije ne more zahtevati izplačila vrednosti bona v denarju.
 • Upravičenci, ki se šolajo v tujini, morajo za vpis v evidenco upravičencev do digitalnega bona za leto 2022 pristojnemu organu predložiti dokazilo o šolanju na stopnji, primerljivi stopnjami teh ciljnih skupin.
 • Digitalni bon bodo letos lahko upravičenci unovčili za nakup prenosnega, namiznega ali tabličnega računalnika, računalniškega zaslona, multifunkcijske naprave.

 Brezplačni tečaji naprednih digitalnih veščin za vse študente že od jeseni 2022

 • tečaji se bodo subvencionirali prek javnih razpisov,
 • mladim bodo omogočeni brezplačni tečaji naprednih digitalnih veščin, kot so programiranje, robotika, umetna inteligenca in digitalno podjetništvo.

In the light of the newly adopted Digital Inclusion Act, the Office of the Government of the Republic of Slovenia for Digital Transformation presents the key points of the Act that apply to all students.

The Act on the Promotion of Digital Inclusion for students of all higher and higher education programs of the 1st, 2nd and 3rd level provides subsidized advanced digital skills courses and digital vouchers worth EUR 150 for the purchase of computer equipment.

Key information:

 • Digital vouchers for the purchase of new, refurbished or used computer equipment will be redeemable from 15 June 2022 and are modeled on tourist vouchers.
 • This is a credit that the beneficiary can redeem from the supplier of the goods, which receives the value from the state budget.
 • The beneficiary of the digital voucher can use the voucher in several smaller amounts and with different suppliers of goods.
 • If the beneficiary does not redeem the digital voucher during its validity period or does not redeem it in the amount of the credit, he cannot demand payment of the value of the voucher in cash from the Republic of Slovenia.
 • Beneficiaries studying abroad must submit proof of education at a level comparable to those of these target groups in order to be entered in the register of beneficiaries of the 2022 digital voucher.
 • This year, beneficiaries will be able to redeem a digital voucher for the purchase of a laptop, desktop or tablet computer, computer screen, multifunction device.

Free advanced digital skills courses for all students since autumn 2022

 • courses will be subsidized through public tenders,
 • young people will be provided with free courses in advanced digital skills such as programming, robotics, artificial intelligence and digital entrepreneurship.

petek, 11. marec 2022 Slovenska agencija za mlade razpisuje delovno mesto

Slovenska agencija za mlade razpisuje delovno mesto za projektnega sodelavca/projektno sodelavko. V nadaljevanju so opisane delovne odgovornosti vezane na razpisano delovno mesto. Slovenska agencija za mlade bo z izbranim kandidatom sklenila pogodbo za določen čas s polovičnim delovnim časom z možnostjo podaljšanja in zaposlitve za polni delovni čas.

Splošne informacije
Celoten razpis je na voljo na povezavi.

Oblika dela
Zaposlitev po pogodbi o zaposlitvi s polovičnim delovnim časom za obdobje 24 mesecev z začetkom predvidoma 1. aprila 2022.

Način izbire
Po pregledu prijav bo narejen ožji izbor kandidatov, ki bodo povabljeni na osebni razgovor.

Delovni čas
Delovni čas znaša 20 ur tedensko, ki se na podlagi odredbe delodajalca razporedijo med delovne dni. Začetek dela je vsak delovni dan med 07:00 in 10:00 uro, zaključek dela pa med 15:00 in 18:00 uro.

Poskusno obdobje
6 mesecev

Plačilo
Začetna osnovna bruto plača je 821,04 eur. Zaposleni je upravičen do dodatka za malico in prevoz na delo.

Postopek prijave
Zainteresirane kandidate pozivajo, da pošljejo:

 • izpolnjen prijavni obrazec (del razpisne dokumentacije),
 • življenjepis,
 • motivacijsko pismo,

najpozneje do 13. 3. 2022 na info@sloam.si.

Vse zainteresirane prosijo, da jim na info@sloam.si pošljejo prijavo, življenjepis in motivacijsko pismo (v Europass obliki). V življenjepisu naj zainteresirani izhajajo iz svojih preteklih izkušenj na relevantnem področju, v motivacijskem pismu, pa naj zapišejo svojo vizijo dela v organizaciji.

Motivacijsko pismo naj ne bo daljše od 1000 besed (dve tipkani A4 strani) in naj vključuje najpomembnejše pridobljene izkušnje, znanja in veščine, pomembne za to delovno mesto, profesionalne cilje v prihodnjih letih in svoje glavne vrednote pri delu (generična motivacijska pisma bodo zavržena in kandidati o neizboru ne bodo obveščeni).

Na podlagi prejetih prošenj bodo naredili ožji izbor kandidatov in se v nadaljnjem selekcijskem postopku odločili za najprimernejšega kandidata.

Slovenska agencija za mlade si pridržuje pravico, da ne izbere nikogar od prijavljenih, če ti ne bodo ustrezali razpisnim pogojem v zadovoljivi meri.

Za več informacij v zvezi z razpisom so vam na voljo vsak delovni dan med 9.00 in 15.00 na tel. št. 041 281 847 ali na e-mailu info@sloam.si.


petek, 11. marec 2022 KIBERTALENT: Spletne delavnice na temo kibernetske varnosti

V okviru projetka Kibertalent Urad Vlade RS za informacijsko varnost (URSIV) v mesecu marcu pričenja z izvedbo brezplačnih spletnih delavnic s področja kibernetske varnosti za dijake in študente.

Delavnice:

 • Predstavitev in pregled etičnega hekinga, kdo je etični heker, socialno inženirstvo, zgodovina, praktični primer pregleda izvorne kode spletne strani;
 • Informacijska varnost predstavitve orodij za etične hekerje;
 • Http, protokoli in postavitev Proxy strežnika;
 • OWASP predstavitve in prikaz orodij;
 • Kriptografija, osnovni algoritmi šifriranja;
 • Računalniška forenzika in predstavitev restavracije izbrisanih datotek;
 • Varnost osebnih računalnikov;
 • Varnost spletnih aplikacij.

Več informacij in prijava: https://kibertalent.si/

Vabljeni k udeležbi!


petek, 11. marec 2022 Nagrada MSS za diplomsko in magistrsko delo s področja mladih

Mladinski svet Slovenije (MSS) razpisuje Nagrado MSS za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2021.    

Prijavijo se lahko vsi, ki:

 • so v letu 2021 na katerikoli visokošolski instituciji v Sloveniji zagovarjali diplomsko ali magistrsko delo,
 • so v delu obravnavali katerokoli tematiko s področja mladih in
 • so bili ob zagovoru dela stari manj kot 30 let.

V obeh kategorijah bodo podelili nagrado, in sicer: 

 • Za najboljše magistrsko delo po t.i. bolonjskem sistemu ali diplomsko delo po starem sistemu 400 evrov bruto.
 • Za najboljše diplomsko delo po bolonjskem sistemu 300 evrov bruto.

Rok za prijavo: ponedeljek, 23. marec 2022.

Razpis lahko najdete tukaj, povezava na prijavnico je tu; vse informacije so na voljo tudi na njihovi spletni strani. 


četrtek, 10. marec 2022 Študentsko delo v akvariju Piran

Za delo v Akvariju Piran iščemo komunikativnega, odgovornega in zanesljivega študenta/študentko, ki bi pomagal/-a pri sprejemu obiskovalcev in prodaji vstopnic.

Delo je dinamično, v prijetnem okolju Akvarija Piran, ki se z 18. marcem 2022 ponovno odpira pod okriljem novonastalega Centra znanosti Univerze na Primorskem.

Urnik dela: 11.00–19.00 (torek – nedelja)
Urna postavka: 5,70€/h neto (6,75€/h bruto)
Pričetek dela: 18. 3. 2022

 

 

V kolikor vas delo zanima, pohitete s prijavo, ki jo oddate na akvarij@upr.si, do 16. 3. 2022. S prijavljenimi bomo opravili tudi pogovore.


četrtek, 10. marec 2022 GLOBAL STUDENT PRIZE: Globalni razpis za prijavo in nominacijo navdihujočih dijakov in študentov za nagrado

    

Glavna nagrada: 100.000 ameriških dolarjev.

Vabljeni, da delite svoje uspehe in navdihujoče zgodbe.

Prijavljeni kandidati bodo ocenjeni na podlagi strogih meril za prepoznavanje izjemnih dosežkov študentov po vsem svetu.

Podrobnejši kriteriji in pogoji so opisani tukaj.

Na izbor so lahko prijavijo tako dijaki kot študentje starejši od 16 let (tudi odrasli izredni dijaki/ študentje).

Lanske finaliste lahko spoznate tukaj in v videu tukaj

Rok za prijave je 17. april 2022.

Vabljeni k oddaji prijav!


četrtek, 10. marec 2022 Vabljeni na Teden možganov 2022: Utelešeni!

Sklop brezplačnih dogodkov, ki se v organizaciji Slovenskega društva za nevroznanost - SiNAPSA vsako leto odvije tretji teden v marcu, bo tudi letos laični in strokovni javnosti ponudil pester program. Vabijo vas, da svoj čas znova posvetite možganom – sistemu, ki nam omogoča, da se prožno prilagajamo spremembam v okolju ter nas s tem ohranja pri življenju. Dogodki bodo potekali po večih slovenskih mestih, od 16. do 18. marca tudi v Kopru.

Osrednja tema letošnjega sklopa dogodkov je povezava telo - možgani. Vsak izmed nas je edinstven preplet telesnih in miselnih procesov. Brez telesa nas ni, pa vendar se včasih počutimo, da smo vanj ujeti; spet druge dni nam omogoča občutke presežnosti in močnega ugodja. Morda preveč poredko se lastnega telesa enostavno zavedamo in smo hvaležni za vse, kar nam nudi. Kakšno vlogo ima telo pri procesih, za katere bi na prvi pogled rekli, da so zgolj psihološki? In kako naša duševnost vpliva na naše občutke utelešenosti? O teh in še o mnogih drugih vprašanjih bomo skupaj s strokovnjaki z različnih področij razmišljali na letošnjem Tednu možganov. 

Teden možganov v Kopru vam bo ponudil predavanja in delavnice, na katerih boste izvedeli več o  psihofarmakologiji: o možnih učinkih psihoaktivnih substanc na dojemanje sebe in svojega telesa in mehanizmih, s katerimi psihoaktivne snovi vplivajo na zaznavne spremembe. Ukvarjali se bomo tudi z vprašanjem kaj se zgodi, ko delimo svoje telesne občutke in kaj, ko drugi deli njegove? Z vključevanjem subtilnih telesnih zaznav v naše izražanje lahko le-to postane veliko bolj živo, pristno in polno. Nevrolog dr. Bojan Rojc bo predstavil medsebojne vplive živčevja in imunskega sistema, ter pomen teh povezav za zdravje ljudi. Predstavljen bo tudi del pedagoškega programa, oblikovanega iz izkušenj v praksi s predšolsko plesno pedagogiko in plesno-gibalno preventivo in terapijo. Raziskali bomo vpliv povezave možganov in črevesja na naše telo, na predavanju Možgani med gibanjem: disk, procesor in RAM pa bomo izvedeli, kako lahko naše zmožnosti proučujemo s pomočjo najnovejše tehnologije.

   


sreda, 9. marec 2022 Vabljeni na čajanko projekta EU VOICES

Vabljeni na čajanko projekta EU VOICES, v četrtek, 10. marca 2022, ob 16.00 v predavalnici Levant 3 (UP FHŠ).

Konferenca o prihodnosti Evrope, ki traja že od lanskega leta, je edinstvena priložnost za evropske državljanke in državljane, da razpravljajo o izzivih in prednostnih nalogah Evrope. Ne glede na to, od kod prihajajo ali kaj počnejo, lahko izrazijo svoje mnenje o prihodnosti, ki si jo želijo za Evropsko unijo in tako prispevajo k njenemu preoblikovanju.

Na čajanki bomo spregovorili naslednjih temah Konference o prihodnosti Evrope: kultura, mladi, izobraževanje in šport ter se vprašali, kaj lahko na tem področju naredi Evropska unija.

Sodelovali bodo:

 • Laura Menard, pevka in glasbena pedagoginja
 • dr. Klemen Grošelj, evropski poslanec
 • Kaja Cunk, predstavnica Europe Direct Koper

Preberi več >>>

 


sreda, 9. marec 2022 Primatijada 2022: Vabljeni na uvodno predstavitev / Primatijada 2022: Invitation to the introductory presentation

*English below

Študentke in študentje, pozor!

Bi radi spoznali vrstnike, ki se ukvarjajo s podobnimi študijskimi izzivi kot vi? Vas zanima, kakšne izkušnje imajo kolegi izven meja Slovenije? Bi tudi sami radi predali svoje znanje naprej in se pomerili v tekmovanju (iz znanja ali športa) ter se ob vsem tem še zabavali?

Primatijada je tradicionalno mednarodno tekmovanje naravoslovno-matematičnih fakultet, kjer se srečujejo študenti fakultet bivše Jugoslavije in predstavijo svoje znanje in raziskovalno delo.

Tudi študentje FAMNIT-a imate priložnost, da predstavite svojo raziskovalno nalogo ali se pomerite v športnih igrah. Izkoristite priložnost za enkratno mednarodno izkušnjo!

Če želite izvedeti več o tekmovanju in bi morda želeli tekmovati, vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na predstavitvi, kjer vam bomo posredovali vse potrebne podrobnosti. Predstavitev bo v petek, 11. marca, ob 18. uri v FAMNIT-VP3 in hkrati preko ZOOM-a (https://upr-si.zoom.us/j/84353068699).

__________________
 

Dear students!

Would you like to meet peers who are facing similar study challenges as you? Are you interested in what colleagues from outside Slovenia have to say? Would you like to pass your knowledge on and compete in knowledge or sports while still having fun?

Primatijada is a traditional international competition of the science faculties, where students studying in countries of former Yugoslavia meet and present their knowledge.

As FAMNIT students, you also have the opportunity to present your research assignment or compete in sports. Take the opportunity for a unique international experience!

If you want to learn more about the competition and might want to compete, we kindly invite you to join us for the presentation, where we will tell you all the necessary details. The presentation will be on Friday, March 11, at 6 pm in FAMNIT-VP3 and at the same time via ZOOM (https://upr-si.zoom.us/j/84353068699).

                                      


torek, 8. marec 2022 Poziv za prostovoljno delo - učna pomoč učencem in dijakom

Večgeneracijski center Morje Koper stremi h krepitvi socialnih veščin, vključenosti v lokalno okolje, izobraževanja in medgeneracijskega povezovanja. Poleg različnih delavnic nudijo tudi tečaje tujih jezikov za vse starosti ter učno pomoč za osnovne in srednje šolo.

V obdobju izvedbe pouka na daljavo, se je potreba po učni pomoči pri različnih predmetih, predvsem pa pri matematiki, zelo povečala, zato iščejo nove prostovoljce, ki bi bili pripravljeni otrokom priskočiti na pomoč.

Prostovoljno delo je hkrati tudi odlična priložnost za pridobivanje prakse na področju poučevanja in dela z učenci/dijaki, po koncu pa boste prejeli tudi potrdilo o opravljenem delu.

Potne stroške povrne Večgeneracijski center Morje Koper. Za več informacij pokličite na 040 77-20-30 ali pa jih kontaktirajte preko elektronskega naslova center.morje@gmail.com.

                                       


ponedeljek, 7. marec 2022 Nagrada za najboljši študentski IKT projekt - Dnevi slovenske informatike 2022

Ali poleg študija ustvarjate kaj zanimivega? Razmišljate o testiranju svoje ideje? Ustvarjate še sami ali ste si že našli ekipo? V vsakem primeru je pomembno, da svojo idejo predstavite čim večji publiki ali celo morebitnim bodočim partnerjem! Prav tako pa lahko izkoristite Dneve slovenske informatike 2022 za mreženje s podjetji in njihovimi predstavniki.

Vabimo vas, da se kot študenti brezplačno udeležite 29. konference Dnevi slovenske informatike 2022, ki bo potekala 11. in 12. maja 2022 v Hotelih Bernardin v Portorožu in prijavite svojo idejo/projekt ter se potegujete za glavno nagrado v vrednosti 500 EUR. Projekt mora biti povezan z uporabo IKT tehnologije in mora odsevati vašo inovativnost. 

Svoj projekt čimprej prijavite na https://forms.gle/mzGPoAKtNmwBuze1A 

Konferenca DSI je letni in osrednji dogodek za slovensko informatiko z dolgo zgodovino. Vsako leto se ga udeleži več sto predstavnikov iz oddelkov informatike in razvoja slovenskih podjetij. Na voljo je tudi ogled prijavljenih študentskih projektov iz lanskega leta: https://dsi2022.dsi-konferenca.si/natecaj/nagrada-za-najboljsi-studentski-ikt-proj

Pohitite s prijavo projekta in se pridružite ekipi v Portorožu!

                


četrtek, 3. marec 2022 i2connect POLETNA ŠOLA / i2connect SUMMER SCHOOL

  

Več o poletni šoli lahko najdete tukaj.

More about the summer school can be found here.


četrtek, 3. marec 2022 Odprte so prijave za Mednarodni matematični kenguru / Applications for the International Mathematical Kangaroo are open

Vabljeni na tekmovanje "Mednarodni matematični kenguru", ki ga organizira DMFA Slovenije.
Tekmovanje se bo odvijalo v četrtek, 17. marca 2022, ob 17.00 na UP FAMNIT (Koper, Glagoljaška 8). Čas reševanja nalog je 60 minut.

Prijavite se lahko od 3. marca 2022 do 16. marca 2022 do 15.00 preko spletnega obrazca.

Naloge so takšne, da ne zahtevajo znanja višje matematike. Povsem zadošča srednješolsko znanje in sposobnost logičnega razmišljanja, tako da študentje matematike in naravoslovja nimajo bistvene prednosti pred ostalimi študenti.

Mednarodni matematični kenguru je namenjen vsem študentom, tudi tujcem, ki študirajo pri nas. Tekmovalna pola bo zato na voljo tudi v angleščini.

Prav tako se lahko tekmovanja udeležijo študentje na katerikoli stopnji študija (študentje magistrskih programov naj kot letnik študija vnesejo 4 oz. 5, študentje doktorskih programov pa 6, 7 oz. 8).

Razpis je objavljen tukaj, pravilnik pa najdete na tej povezavi.

Nekaj starih tekmovalnih nalog je dostopnih tukaj.

Vabljeni k sodelovanju!

___________

You are welcome to join the "International Mathematical Kangaroo" competition, organized by the DMFA Slovenije. The competition will take place on Thursday, March 17, 2022 at 5 p.m. at UP FAMNIT (Koper, Glagoljaška 8). The task solving time is 60 minutes.

Applications are possible from 3 March 2022 to 16 March 2022 until 15.00 via the online form.

Knowledge of advanced mathematics is not required. High school knowledge and the ability to think logically are sufficient, hence the mathematics students do not have a significant advantage over others.

Students at any level of study can take part in the competition (students of master's programmes should enter 4 or 5 as a year of study, and students of doctoral programmes 6, 7 or 8).

The competition will be held in English as well. You can find an example of the competition exam here.

You are welcome to participate!


sreda, 2. marec 2022 Vabilo na online GEN-I Trading Challenge

           

Od 14. marca do 13. maja bo preko spleta potekalo tekmovanje GEN-I Trading Challenge.

Gre za online tekmovanje za vse, ki bi se preizkusili v trgovanju z energijo pri največjem trgovcu z električno energijo v Sloveniji – GEN-I.

V osmih tednih boste na programu spoznavali teorijo in se preizkusili tudi v simuliranem trgovanju (t.i. »paper-tradingu), vseskozi pa vas bodo podpirali preko tedenskih pogovorov z njihovimi senior trgovci.

Informacije o tem, kdo se lahko prijavi, kaj pridobite s tekmovanjem, kakšna je glavna nagrada, kako izgleda področje trgovanja pri GEN-I, izkušnjo njihovega čezmejnega trgovca in pogosta vprašanja najdete na povezavi https://gen-i.si/gen-i-trading-challenge/.

Za dodatne informacije lahko pišete na elektronski naslov tradingchallenge@gen-i.si.

Prijave so odprte do 7. marca 2022. Prijava ne pomeni avtomatične uvrstitve v tekmovanje, prijavi na tekmovanje sledi izbor kandidatov. Vabimo vas, da si pred prijavo preberete Splošne pogoje sodelovanja (https://gen-i.si/gen-i-trading-challenge/).

Za več objav lahko sledite družbenim omrežjem Instagram (https://www.instagram.com/geni.doo/), LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/genidoo/) in Facebook (https://www.facebook.com/genidoo/). 


sreda, 2. marec 2022 Prosti delovni mesti v podjetju Solvera Lynx: Front-End razvijalec/ka programske opreme in DevOps

Delovno mesto: Front-End razvijalec/ka programske opreme

Vas zanima internet stvari (IoT), elektricne polnilne postaje, baterijski sistemi, stevci, idr.? Bi radi prispevali k razvoju rešitev upravljanja z energijo, električne mobilnosti, energetske učinkovitosti, merjenja elektrike, in drugih podobnih rešitev?

V podjetju Solvera Lynx d.o.o. iščejo Front-End razvijalce na področju razvoja IoT rešitev in upravljanja z energijo.

Odgovornosti:

 • skrb za oblikovalske smernice in razvoj produkta GemaLogic s poudarkom na izboljšanju uporabniške izkušnje,
 • skrb za oblikovalske smernice in razvoj spletne strani ter spletne trgovine Solvera Lynx ter izboljšanje uporabniške izkušnje,
 • opredelitev nefunkcionalnih zahtev in njihova optimizacija,
 • priprava tehničnih specifikacij rešitve na visoko in nizko-nivojski ravni,
 • raziskave in razvoj rešitev na podlagi tehničnih specifikacij,
 • pro-aktivno vodenje svojega razvojnega projekta, vključno z analitiko in vzdrževanjem.

Pričakovanja:

 • izkušnje pri razvoju rešitev z uporabo HTML, CSS, Client in Server side tehnologij,
 • poznavanje Java EE (CDI, JPA / Hibernate, ipd.), Gradle, Docker, Bitbucket,
 • izkušnje z API-ji REST na strani strežnika in uporabnika,
 • izkušnje pri delu z relacijskimi bazami podatkov in pisanjem enotnih ter integracijskih testov,
 • izkušnje z uporabo WordPres,
 • izkušnje z uporabo orodij za oblikovanje in design (Adobe, ipd.).

Nudijo:

 • fleksibilen delovni čas,
 • fleksibilna lokacija dela (delo od doma ali v pisarni),
 • konkurenčno plačilo,
 • izobraževanja organizirana iz strani družbe in poljubna po želji zaposlenega,
 • možnost obiska različnih seminarjev in konferenc.

Kontakt: Pošljite CV na jobs@solvera-lynx.com ali se oglasite v prostorih v Stegnah (2. nadstropje, Stegne 23a, 1000 Ljubljana).

 

Delovno mesto: DevOps

Vas zanima internet stvari (IoT), elektricne polnilne postaje, baterijski sistemi, stevci, idr.?

Bi radi prispevali k razvoju rešitev upravljanja z energijo, električne mobilnosti, energetske učinkovitosti, merjenja elektrike, in drugih podobnih rešitev?

V podjetju Solvera Lynx d.o.o. iščejo DevOps osebo, ki bi skrbela za vez med razvojem in testnimi oz. produkcijskimi okolji ter nudila podporo pri uporabi in konfiguraciji internih sistemov.

Odgovornosti:

 • vez med razvojem in testnimi oz. produkcijskimi okolji,
 • skrb za aplikacije in rešitve v podjetju, ki so podpora razvijalcem, kot so to: BitBucket, Nexus, Ansible, Ansible Tower, Jira, Confluence, Microsoft Office365, monitoring sistemov, Windows in Linux strežnikov,
 • skrb za verzioniranje lastnih produktov/aplikacij,
 • skrb za nameščanje aplikacij,
 • priprava aplikacij za nameščanje v okoljih naročnika,
 • avtomatizacija procesov in
 • pro-aktivno vodenje določenih aktivnosti, vključno z analitiko in vzdrževanjem.

Nudijo:

 • fleksibilen delovni čas,
 • fleksibilna lokacija dela (delo od doma ali v pisarni),
 • konkurenčno plačilo,
 • izobraževanja organizirana iz strani družbe in poljubna po želji zaposlenega,
 • možnost obiska različnih seminarjev in konferenc.

Kontakt: Pošljite CV na jobs@solvera-lynx.com ali se oglasite v prostorih v Stegnah (2. nadstropje, Stegne 23a, 1000 Ljubljana).


torek, 1. marec 2022 Urnik knjižnice 3. 3. 2022 / Library schedule March 3, 2022

Obveščamo vas, da bo v četrtek, 3. 3. 2022 knjižnica odprta med 9.00 in 12.00.

Knjižnica TeMeNa

------------

We would like to inform you that on Thursday, March 3, 2022, the library will be open between 9:00 and 12:00.

Library TeMeNa