Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

ponedeljek, 26. september 2022 ASEF Junior Fellowship - štipendije za raziskovalni obisk

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpis za štipendijski program ASEF Junior Fellows - štipendije za raziskovalni obisk v tujini. Gre za triletni program, v okviru katerega izbrane študentke in študenti dobijo priložnost 10-tedenskega raziskovalnega obiska na prestižnih univerzah po svetu (npr. na Univerzi Harvard, Univerzi Stanford, UC Berkeley, Univerzi Cambridge) pod mentorstvom slovenskega profesorja/-ice na izbranem področju. Poleg tega so štipendisti ASEF vključeni v različne dejavnosti, kjer imajo priložnost v celoti uresničiti svoj potencial.

V ASEF-u si prizadevajo za oblikovanje posameznikov, ki jih odlikuje akademska odličnost, oblikovani značaj in zavzemanje za dobrobit skupnosti, zato vabimo vse zainteresirane, da se prijavijo na razpis in postanejo del ASEF zgodbe.

Prijavnice lahko najdete na tej povezavi, skupaj z več informacijami o samem razpisu. Rok za prijavo je 23. oktober 2022.

Vprašanja v zvezi z razpisom pošljite na info@asef.net.


The American-Slovenian Educational Foundation (ASEF) has announced the call for applications for the ASEF Junior Fellowships - Fellowships for a research visit abroad. This is a three-year programme, under which selected students will have the opportunity to spend 10 weeks on a research visit to prestigious universities around the world (e.g. Harvard University, Stanford University, UC Berkeley, Cambridge University) under the mentorship of a Slovenian professor in their chosen field. In addition, ASEF Fellows are involved in various activities where they have the opportunity to realise their full potential.

ASEF is committed to creating individuals of academic excellence, character and commitment to the well-being of the community, and we invite all interested individuals to apply and become part of the ASEF story.

Application forms can be found here, along with more information about the call itself. The deadline for applications is 23 October 2022.

Questions about the call should be sent to info@asef.net


petek, 16. september 2022 Terenski študijski forum EIT Food »DEEP DIVE VIPAVSKA DOLINA 2022«

Terenski študijski forum EIT Food »DEEP DIVE VIPAVSKA DOLINA 2022« je dvodnevni strokovni interaktivni dogodek z aktivno udeležbo študentov, agroživilskih podjetij, startup oz. inovativnih zagonskih podjetij, državnih organizacij, interesnih združenj, medijev in ostalih relevantnih deležnikov.

Pridružite se lahko na dva načina in sicer kot:

1. aktivni udeleženec na dvodnevnem terenskem študijskem forumu

Terenski forum se začne 28. 9. z ogledom štirih partnerskih živilskih podjetij (Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica, Leone, Mlinotest in Fructal) z namenom, da se seznanite z aktualno problematiko in izzivi s katerimi se posamezna podjetja srečujejo. Po ogledu sledi delo v skupinah, kjer boste študentje z različnim predznanjem iskali potencialne rešitve in izboljšave. Rezultate skupinskega dela predstavite 29. 9., na Javnem forumu »Vipavsko agroživilstvo: kje, kam kako?«

2. udeleženec posameznih zanimivih dogodkov:

 • 28. 9. 2022 Spoznaj vipavske agro-food startupe” (grajska klet, Vipavski križ); (grajska klet, Vipavski križ)

Predstavili se bodo: Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina, Primorski tehnološki park, Pivovarna Pelicon, Uroš in Valentina,  Vina Bric – Frlanova kmetija, Golden ring siri in vina Santei. Njihovim predstavitvam pa sledi še gost večera: g. Zmago Petrič, vinska klet Guerila.

 • 29.9.2022 Delavnica podjetništva za mlade talente* (Škofijska gimnazija Vipava) (Škofijska gimnazija Vipava)

Kratka delavnica je namenjena dijakom, študentom, posameznikom na začetku svoje poslovne poti in vsem, ki bi se radi naučili nekaj novega o podjetništvu, da se spoznajo z agroživilsko panogo, trženjem in modelom Canvas.

*opomba: v kolikor se prijavite na dvodnevni terenski študijski forum, na delavnici žal ne morete sodelovati, ker se izvaja istočasno na ločeni lokaciji.

 • 29.9.2022 Javni forum EIT Food Hub Slovenija “Vipavsko agroživilstvo: kje, kam, kako?” (Hostel mladih Ajdovščina) “Vipavsko agroživilstvo: kje, kam, kako?” (Hostel mladih Ajdovščina)

Javni forum je zaključni dogodek študijskega foruma, ki je razdeljen na dva dela. Na začetku boste študentje predstavili svoje refleksije na zastavljene izzive, temu sledi  okrogla miza z zanimivimi gosti.

Za sodelovanje na dogodku je potrebna predhodna PRIJAVA 

Več o dogodku si preberite

Za več informacij se lahko obrnete na eit.food.slo@bf.uni-lj.si 

Vabljeni, da se pridružite in spoznate dobrote in lepote, ki jih ponuja Vipavska dolina!

Dogodek organizira EIT Food HUB Slovenija - Nacionalno stičišče za inovacije in podjetništvo v agroživilstvu. Več o EIT FOOD pa tukaj.


petek, 16. september 2022 Kadrovska štipendija LUKE KOPER

Ali se želite že v času šolanja povezati z uspešnim poslovnim okoljem? Pridobiti praktične izkušnje v podjetju, ki gradi mednarodno konkurenčnost na visoko motiviranih, ambicioznih in kompetentnih kadrih? 

V študijskem letu 2022/2023 razpisuje 1 kadrovsko štipendijo, ki je namenjena (un.) dipl. inž. računalništva in informatike ali mag. inž. račun. in informatike

Od najboljših kandidatov pričakujejo: 

 • iznajdljivost/ustvarjalnost
 • timsko sodelovanje
 • željo po novem znanju 

Najboljšim kandidatom bodo omogočili:  

 • stimulativno kadrovsko štipendijo
 • osebni in strokovni razvoj, možnost dodatnega usposabljanja
 • opravljanje prakse v Luki Koper
 • mentorstvo pri seminarskih in diplomskih nalogah
 • možnost zaposlitve po zaključenem izobraževanju.

Zainteresirane študente vabijo, da do 20.10.2022 pošljete prijavo z življenjepisom, potrdilom o opravljenih obveznostih ter navedbo vaših dosežkov in uspehov na naslov Luka Koper, Kadrovsko področje, Vojkovo nabrežje 38, 6000 Koper ali na elektronski naslov kadrovska.izobrazevanje@luka-kp.si.

Dodatne informacije dobite na zgornjem elektronskem naslovu ali v kadrovskem področju Luke Koper tel. 05 6656 918.

Objava razpisanih kadrovskih štipendij je tudi na njihovi spletni strani.

      


petek, 16. september 2022 Vabilo na študenstki forum o podnebnih spremembah

CIPRA Slovenija skupaj z Oddelkom za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani organizira študentski forum: Mikrofon podnebju: znanje in kompetence za odzivanje na podnebne spremembe: varstvo biodiverzitete in javno zdravje. 

V zadnjih letih se vse intenzivneje soočamo s posledicami podnebne krize. Prehod v podnebno nevtralno družbo je izziv in obenem tudi priložnost za ustvarjanje boljše prihodnosti za vse. "Mlade želimo opolnomočiti in pripraviti na prihajajoče izzive, saj bodo kot bodoči odločevalci in strokovnjaki ustvarjali znanstveno, politično in družbeno podnebno pravično prihodnost."

Mladi bodo seznanjeni s podnebnimi vsebinami na področju zdravja, zelenih površin v mestih, odzivanja biodiverzitete na podnebne spremembe ter ključnih strateških dokumentov s področja javnega zdravja in biodiverzitete.

Forum je namenjen vsem študentom, ki svoje znanje in zavedanje o podnebnih spremembah želijo poglobiti in podpreti s kompetencami potrebnimi za prehod v nizkoogljično družbo.

Tabor bo potekal od petka, 14. 10. 2022 do nedelje, 16. 10. 2022 na Filozofski fakulteti (Aškerčeva 2, Ljubljana).

Prijave so odprte do 7. 10. 2022 preko spletnega obrazca

Dogodek je v celoti brezplačen, vključena je tudi možnost prenočevanja v Ljubljani.

Več informacij in program tabora se nahaja v vabilu in na spletni strani.


sreda, 14. september 2022 Društvo za nenasilno komunikacijo, enota Koper, vabi na uvodno usposabljanje za nove prostovoljce in prostovoljke

 • Vas zanima prostovoljno delo na področju preprečevanja nasilja in veseli delo z otroki?
 • Ste stari vsaj 18 let in lahko opravljate prostovoljno delo v Ljubljani ali v Kopru z okolico?
 • Imate v šolskem letu 2022/2023 dovolj časa za redna tedenska srečanja z otroki ter skupne intervizijske sestanke s koordinatorko vsakih 14 dni?
 • Ste se pripravljeni udeležiti najmanj 7 do 8 srečanj uvodnega usposabljanja?

Društvo za nenasilno komunikacjo bo v oktobru izvedlo 8-dnevno usposabljanje za nove prostovoljce in prostovoljke, za delo z otroki z izkušnjo nasilja.  

Če vas zanimajo informacije o prostovoljnem delu v društvu, si lahko ogledate tudi njihovo spletno stran in njihovo uradno vabilo.

Prijave za usposabljanje: v Ljubljani do 5.10.2022: info@drustvo-dnk.si ali tel.: 031 770 120 v Kopru do 16. 10. 2022 oziroma do zapolnitve mest: dnk.koper@siol.net ali tel.: 031 546 098

                                                       


sreda, 14. september 2022 Spletna delavnica-Vse o statusu študenta s posebnimi potrebami

Društvo študentov invalidov Slovenije vabi, da se pridružite 28. 9. 2022 ob 17. uri na spletni delavnici Vse o statusu študenta s posebnimi potrebami, ki jo organizira Društvo študentov invalidov Slovenije. Na delavnici vam bodo predstavili in svetovali, kako uveljavljati status študenta s posebnimi potrebami, kako s profesorji vzpostaviti učinkovito komunikacijo in jim jasno obrazložiti, zakaj in katere prilagoditve potrebujete. Dober začetni odnos vsekakor prispeva k uspešnosti pri študiju.

Za prijavo na delavnico kliknite na povezava do prijavnice.

Za vse, ki se delavnice ne morete udeležiti, so na voljo za individualno svetovanje. Za termin pišite na info@dsis-drustvo.si.

      


torek, 13. september 2022 Na Ljudski univerzi Koper iščejo izvajalca/ko delavnic osnov digitalnih tehnologij oz. računalništva za starejše

Na Ljudski univerzi Koper iščejo mlado brezposelno osebo ali študenta/-ko, ki bo starejše učila osnov računalništva. Učenje bo potekalo v obliki delavnic, ki se bodo odvile med septembrom in novembrom. Izvajalec/-ka bo opravil/-a do 30 andragoških ur (45 minut)

Delavnice bodo potekale po dogovoru na več lokacijah na Obali, predvidoma v dopoldanskem času.

Iščejo:

 • mlado osebo (do 29 let)
 • z dobro razvitimi spretnostmi za uporabo digitalnih tehnologij (predvsem osnove računalništva)
 • ki jo veseli delo na področju izobraževanja
 • se dobro prilagaja učnim potrebam posameznikov
 • ki ima lasten prevoz oz. se lahko drugače organizira, da je mobilna
 • izkušnje s poučevanjem odraslih so zaželene, a niso nujne

​Nudijo:

 • izkušnjo dela na projektu
 • izkušnjo poučevanja skupine odraslih
 • dobro plačilo (12€ / uro)

Odzive sprejemajo do srede, 7. 9. 2022 

Zainteresirani pošljite kratek predstavitveni e-mail Kseniji Zečević na ksenija.zecevic@lu-koper.si, v sporočilo
pripišite telefonsko številko.

Uradno vabilo k sodelovanju


torek, 13. september 2022 POSTANI DEL ACTUALOVE EKIPE!

Zaključuješ študij?

V družbi Actual I.T. d.d., vodilnemu ponudniku globalnih IT rešitev za podporo poslovanju, iščejo mlade
potenciale!

Iščejo / vabijo študente in študentke:

 • višjega letnika ali absolvente,
 • z aktivnim znanjem angleškega jezika,
 • z dobrim poznavanjem področja informacijskih tehnologij,
 • ki izstopajo s svojimi izkušnjami, proaktivnostjo,
 • samoiniciativnostjo,
 • ki jih zanimajo področja dela: razvijalec programske opreme (C#, JAVA, Sharepoint ali ostalo), DBA administrator, Sistemski inženir, poslovni IT analitik,

s tehničnimi znanji o: 

 • programskih jezikih, algoritmih, metodologijah razvoja programske opreme in o različnih tehnologijah za razvijalce
 • relacijskih zbirkah podatkov in o sistemski administraciji - za DBA administratorje,
 • sistemski administraciji in različnih operacijskih sistemih za sistemske inženirje,
 • popisu poslovnih procesov, o poslovnih funkcijah ter o pripravi specifikacij za nove IT sisteme za poslovne IT analitike.

Nudijo:

 • odgovorno in zanimivo delo v uspešnem podjetju, ki je del Skupine DBA Group,
 • visok standard delovnega okolja z velikim poudarkom na zdravju in dobrem počutju na delovnem mestu, družbeni odgovornosti ter okoljski ozaveščenosti,
 • močan ekipni duh, ki ga krepijo z zabavnimi dogodki in (ne)formalnimi druženji,
 • stabilno delovno okolje, ki ponuja bogate, globalne ter široke možnosti za razvoj in izobraževanje,
 •  fleksibilni delovni čas,
 •  strokovno mentorstvo,
 •  možnost sodelovanja na mednarodnih projektih,
 • vedno nove izzive, ki omogočajo osebnostni ter strokovni razvoj,
 • dobro delo = dobro plačilo,
 • možnost dolgoročnega sodelovanja,
 • možnost štipendiranja (že vrsto let sodelujejo z UP na področju Štipendijskega sklada).

Če imaš urejen študentski status in si želiš opravljati študentsko delo v podjetju Actual I.T. d.d., te vabijo, da  posreduješ svojo prijavo s kratkim življenjepisom na elektronski naslov: kadrovska.sluzba@actual-it.si,


ponedeljek, 12. september 2022 Vabilo k sodelovanju pri NASA International Space Apps Challenge Sežana 2022

Posredujemo vabilo Inkubatorja Sežana, ki je bil tudi letos izbran za Local Lead NASA International Space Apps Challenge, ki bo organiziran od 1. do 2. oktobra 2022, in sicer v hibridni izvedbi.

***

Vabimo vas, da se nam pridružite na International Space Apps Challenge, največjem mednarodnem razvojnem tehnološkem maratonu za reševanje globalnih izzivov, ki ga organizira vesoljska agencija NASA, Inkubator Sežana pa ga bo letos že četrtič organiziral v Sežani. 

Osnovni podatki o dogodku:

 • naziv: NASA International Space Apps Challenge;
 • opis: 48-urni mednarodni razvojni tehnološki maraton-hackathon-za inovativno, kreativno, predvsem pa sodelovalno reševanje globalnih izzivov na podlagi javno dostopnih podatkov vesoljske agencije NASA, ki bo množično in hkrati potekal v več kot 200 mestih po celem svetu;
 • namen in cilji: sodelovalno oblikovanje in razvoj inovativnih tehnoloških rešitev za interdisciplinarne globalne izzive, izvedba obetavnih prototipov za izboljšanje kakovosti življenja na Zemlji in v vesolju, ustvariti globalno skupnost za sodelovanje in širitev meja vesolja, znanosti ter tehnologije;
 • kraj in čas dogodka:virtualno oziroma hibridno od 1. do 2. 10. 2022;
 • Lokalni organizator: Inkubator d.o.o. Sežana;
 • podporne institucije: občina Sežana, Javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, mentorji in strokovnjaki, visokošolske in srednje šole, deležniki inovativnega in podjetniškega podpornega okolja širše primorske regije, zainteresirane gospodarske družbe, sponzorji in donatorji;
 • ciljne skupine: širša zainteresirana javnost, prostovoljci, posamezniki in ekipe, razvijalci, inženirji, tehnologi, oblikovalci, dijaki in študentje, skratka vsi z željo hitrega in pozitivnega ustvarjanja nečesa novega;
 • pričakovano število udeležencev: 30
 • izzivi za leto 2022 bodo še objavljeni tu pa si lahko ogledate izzive v letu 2021.

Zakaj bi želeli sodelovati na takem razvojnem maratonu? Ker:

 • je NASA Space Apps Challenge mednarodni dogodek na svetovni ravni,
 • je vodilni organizator dogodka NASA, največja svetovna vesoljska agencija, s katero bo na dogodku sodelovalo več kot 200 lokalnih organizacij po vsem svetu, letos pa je k sodelovanju pritegnila večino najpomembnejših deležnikov na področju vesolja (ESA, JAXA; SANSA, NSSA in druge).
 • se maraton lahko pohvali z že 10 uspešnimi sezonami izvedbe,
 • je bilo na hekatonih od leta 2012 udeleženih več kot 150.000 udeležencev iz +150 držav iz vseh kontinentov, ki so predložili več kot 10.000 rešitev,
 • bo rezultat številnih obetavnih prototipov ter odprtokodnih rešitev koristen za celotno človeško skupnost, naš planet in vesolje,
 • da hekaton v Sloveniji organiziramo že osmič (štiri krat v Kopru in četrtič v Sežani), s preko 150 udeleženci,
 • bo na dogodku sodelovalo veliko ustvarjalnih posameznikov in skupin,
 • bo dogodek in vse aktivnosti v okviru le-tega dobro medijsko pokrit s strani lokalnih in nacionalnih medijev ter na socialnih omrežjih,
 • boste s svojim prispevkom pripomogli k razvoju znanosti in tehnologije ter izboljšanju razmer v našem ožjem in širšem ekosistemu predvsem pa zanimanju mladih h kreativnemu razmišljanju, timskemu in interdisciplinarnemu delu,
 • bo poleg »Wellcome Kita« vsak udeleženec prejel tudi certifikat o sodelovanju,
 • smo za zmagovalce in finaliste pripravili zanimive nagrade. Poleg globalnih nagrad (ogled izstrelitve rakete v ZDA) tudi zanimive lokalne:

1. nagrada: Vavčer za 1000 eur storitev Inkubatorja Sežana in polet v Aerodiumu Logatec

2. nagrada: Vavčer 500 eur storitev Inkubatorja Sežana in ogled Vojaškega muzeja Pivka in polet v simulatorju MIG 21

3. nagrada: Vavčer 250 eur storitev Inkubatorja Sežana in ogled Centra vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanjah.

 • bomo 28.9.2022 za udeležence pripravili poseben NASA Space Apps Sežana Bootcamp, ki bo namenjen seznanitvi s hekatonom

Zato vabimo vse zainteresirane, da so del našega dogodka v Sloveniji in sicer iščemo sodelovanje z:

 • softvesrkimi in tehnološkimi podjetji,
 • podjetji s področja telekomunikacij,
 • nevladnimi organizacijami,
 • organizacijami civilne družbe, vladnih uradov, univerz in raziskovalnih ustanov, itd,
 • vsemi, ki jih zanima vesolje in vitko inoviranje 

da bi pomagali širiti besedo o našem dogodku in bi kot bi lokalni partnerji lahko nudili:

 • pomoč pri organizaciji dogodka,
 • sponzoriranje dogodka,
 • zagotavljanje prostovoljcev,
 • zagotavljanje mentorjev,
 • zagotavljanje govornikov ali
 • sponzoriranje lokalnih nagrad.

Kontaktirate nas lahko tudi na info@inkubator.si

SPLETNA STRAN; TWITTER; FACEBOOK; YOUTUBE

Za sodelovanje in vašo pomoč se vam iskreno zahvaljujemo ter vam hkrati želimo še veliko poslovnih uspehov

      

Vabimo vas na NASA Space Apps Challenge Sežana!                                                                                              

Local Lead

Dorijan Maršič, direktor


ponedeljek, 12. september 2022 Izteka se rok za oddajo prijav za pridobitev štipendije Štipendijskega sklada UP za leto 2022/23 // The deadline for submitting applications for a scholarship from the UP Scholarship Fund for the year 2022/23 is coming to an end

Univerza na Primorskem vabi vse, ki se letos vpisujejo v študijske programe UP FAMNIT in izpolnjujejo pogoje, k prijavi na Javni poziv za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada Univerze na Primorskem v študijskem letu 2022/2023.

Na javni poziv se lahko prijavijo:

 • kandidati za vpis v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje UP in
 • študenti, ki bodo v študijskem letu 2022/2023 vpisani v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje UP,

Višina štipendije za študijsko leto 2022/2023 znaša od 2.000,00 EUR do 4.800,00 EUR.

Zadnji rok za oddajo prijav je 15. september 2022.

Na spletni strani Kariernega centra Univerze na Primorskem (KC UP), ki je skrbnik Štipendijskega sklada UP, boste našli vse podrobnosti in besedilo razpisa: Štipendijski sklad UP 2022/2023 - JAVNI POZIV!

Za več informacij:

Karierni center Univerze na Primorskem, center za vseživljenjsko učenje in karierno orientacijo

Titov trg 4, 6000 Koper, Slovenija      Tel.: +386 5 611 76 36     E-pošta: kariernicenter@upr.si

*****

The University of Primorska invites all students of UP FAMNIT who are eligible, to apply for the Public call to obtain scholarships from the Scholarship Fund of University of Primorska in the academic year 2022/2023.

With this Public Call, the University of Primorska invites all:

 • candidates for enrolment in the 1st, 2nd, or 3rd cycle study programmes of UP and
 • students who, in the academic year of 2022/2023, will be enrolled in the 1st, 2nd, or 3rd cycle study programmes of UP,

to apply for this public call, and thus express their interest in joining the UP Scholarship Fund.

The amount of the scholarship for the academic year 2022/2023 varies from 2.000,00 EUR up to 4.800,00 EUR.

The application deadline is 15 September 2022.

More information about the open cal is available on the UP Career Center website, the administrating office of the UP Scholarship Fund:  UP Scholarship Fund 2022/2023 - PUBLIC CALL!

Contact information:

Career Center of University of Primorska, Center for Lifelong Learning and Career Orientation

Address: Titov trg 4, 6000 Koper, Slovenija    Phone: +386 5 611 76 36    E-mail: kariernicenter@upr.si


ponedeljek, 12. september 2022 Nagradni natečaj Unija Challenge 2022 - regijsko tekmovanje za najboljšo projektno nalogo // Union Challenge 2022 - regional competition for the best project assignment

Uniji Smart Accounting vedno išče kreativne rešitve, ki premikajo meje na področju računovodstva, svetovanja in informacijske tehnologije. Je odlična priložnost za mlade, da nadgradijo in poglobijo svoje znanje, pa tudi da navežejo nove stike in poznanstva z udeleženci iz celotne regije.

Natečaj je organiziran tako, da se študentje lahko prijavijo na eno od treh ponujenih področij:računovodstvo, svetovanje in informacijska tehnologija.

Teme za projektne naloge znotraj teh področij so:

 • Vizija računovodstva 2052
 • Market research za potencialnega investitorja
 • Cyber Security za mala podjetja

Nagradni natečaj z glavno nagrado 5.000 EUR. Podrobnosti tukaj 

Študenti se lahko prijavijo individualno ali skupinsko, in sicer do 5. oktobra 2022, izberejo pa si eno izmed ponujenih področij. S tem pristopijo k reševanju projektne naloge in pokažejo svojo ustvarjalnost in znanje.

Povezave:

 • https://challenge.unija.com/sl
 • http://www.unija.com/
 • https://www.facebook.com/unijadd/
 • https://www.linkedin.com/company/unijadd/
 • https://www.instagram.com/unija_racunovodska_hisa/
 • https://youtu.be/5hPkt61l8vA

       


Uniji Smart Accounting is always looking for creative solutions that push the boundaries of accounting, consulting and IT. It is a great opportunity for young people to build on and deepen their knowledge, as well as to make new contacts and acquaintances with participants from all over the region.

The competition is organised in such a way that students can apply for one of the three fields on offer: Accounting, Consulting and Information Technology.

The topics for the project assignments within these areas are:

 • Accounting Vision 2052
 • Market research for a potential investor
 • Cyber Security for small businesses

Prize competition with a top prize of €5,000. Details here 

Students can apply individually or in groups until 5 October 2022, choosing one of the areas on offer. By doing so, they approach the project task and demonstrate their creativity and knowledge.

Links:

 • https://challenge.unija.com/sl
 • http://www.unija.com/
 • https://www.facebook.com/unijadd/
 • https://www.linkedin.com/company/unijadd/
 • https://www.instagram.com/unija_racunovodska_hisa/
 • https://youtu.be/5hPkt61l8vA

       


petek, 9. september 2022 SPOZNAVNI DOGODEK ZA VSE ŠTUDENTE UP - ŠtartUP // MEET AND GREET EVENT FOR ALL UP STUDENTS - ŠtartUP

ŠtartUP – spoznavni dogodek za vse študente UP se bo odvil v soboto, 8. oktobra 2022, od 9. ure dalje v čisto novem Obmorskem parku Žusterna, Koper.

Dogodek poln športnih iger v organizaciji ŠportUP-jadruženja, spoznavanja in prepletanja novih poznanstev med študenti UP, predstavitev društev iz lokalnega okolja in aktivnosti, ki so jih pripravile fakultete UP nas bodo zabavale vse do poznega popoldneva.

Za študente smo organizirali tudi avtobusni prevoz, ki bo vozil na relaciji Portorož-Izola-Koper (in obratno). Točen vozni red objavimo naknadno.

Na dogodek se je potrebno prijaviti 

Napovednika dogodka ŠtartUP 2022 si lahko ogledate TUKAJ

Rezervirajte si datum. Se vidimo kmalu!

***V kolikor bi se želeli priključiti dogodku kot prostovoljec, ki pomaga pri organizaciji dogodka tako ŠtartUP kot Orientacijskih dni za tuje študente, te lepo vabimo, da se nam pridružiš s svojo prijavo tukaj > https://forms.office.com/r/qrT2RJYbWU

– ŠtartUP ekipa.

   


ŠtartUP – Meet & Greet event for all UP students will take place on Saturday, 8 October 2022, from 9am onwards in the new Žusterna Seaside Park, Koper.

An event full of sport activities organised by SportUP, socialising, meeting and making new connections among UP students, presentations of local organizations and activities organised by UP faculties will keep us entertained until late afternoon.

We have also organised a bus shuttle service for the students, which will run between Portorož-Izola-Koper (and vice versa). The exact timetable will be announced at a later date.

You must register for the event 

ŠtartUP 2022 event trailer HERE

Save the date. See you soon!

***If you would like to join the event as a volunteer to help organise both the StartUP event as well as the Orientation Days for International Students, you are welcome to join us by applying here > https://forms.office.com/r/qrT2RJYbWU

- ŠtartUP team.

   


četrtek, 8. september 2022 Razpis Občine Piran za dodelitev štipendij 2022/2023 // Open call for scholarships from the Municipality of Piran 2022/2023

Z dnem, 5. 9. 2022 je bil na spletni strani Občine Piran objavljen razpis za dodelitev štipendij za kandidate, s stalnim prebivališčem v občini  Piran in drugimi pogoji javnega razpisa. 

Za prihajajoče šolsko/ študijsko leto 2022/2023, so na povezavi razpisane 4 štipendije in sicer:

 • 3 štipendije za deficitarne poklice
 • 1 štipendija za nadarjene dijake
 • 1 štipendija za nadarjene študente dodiplomskega študija

On 5 September 2022, a call for scholarships was published on the website of the Municipality of Piran for candidates residing in the municipality of Piran and fulfilling the other conditions of the call for applications.

For the upcoming school/academic year 2022/2023, 4 scholarships are available at the following link:

 • 3 scholarships for deficit professions
 • 1 scholarship for talented students
 • 1 scholarship for talented undergraduate students

četrtek, 8. september 2022 Tri kadrovske štipendije Banke Slovenije za študente // Three staff scholarships from the Bank of Slovenia for students

Banka Slovenije vabi k prijavi motivirane, uspešne, vsestranske, ambiciozne, radovedne in iznajdljive študente magistrskih študijskih programov 2. stopnje.

Podrobne informacije s prijavnim obrazcem so na voljo na njihovi spletni strani.

Prijave sprejemajo do vključno 16. septembra 2022.

Podrobnejše informacije lahko dobite tudi vsak delovni dan med 9. in 12. uro na telefonski številki: (01) 47 19 517.                     

                                                 

                                                                             


Bank of Slovenia invites motivated, successful, flexible, ambitious, curious and resourceful students of 2nd cycle Master's degree programmes to apply.

Detailed information with the application form is available on the website. 

Applications will be accepted until 16 September 2022.

Further information is also available every working day between 9:00 and 12:00 on T: (01) 47 19 517.

 

                                                       


četrtek, 8. september 2022 MOŽNOST PRIJAVE NA RAZPIS ZA VPIS V PODIPLOMSKI ŠTUDIJ / APPLICATION FOR ENROLMENT INTO POSTGRADUATE STUDY PROGRAMMES

Danes, 8. septembra 2022, se v okviru razpisa za vpis v podiplomske (magistrske in doktorske) študijske programe v študijskem letu 2022/2023 na Univerzi na Primorskem pričneta:

 • drugi prijavni rok za slovenske državljane in državljane članic EU ter
 • tretji prijavni rok za tujce iz držav nečlanic EU in Slovence brez slovenskega državljanstva.

Roka bosta odprta do vključno četrtka, 15. septembra 2022.

Študijski programi Univerze na Primorskem, na katerih so prosta mesta za prijavo kandidatov, so objavljeni:


In the frame of the Call for enrolment into postgraduate (master and doctoral) study programmes in the academic year 2022/2023, the University of Primorska is openinig today, 8 September 2022:

 • the second-round application period for Slovene citizens and citizens of EU member states and
 • the third-round application period for foreigners from non-EU countries and Slovenes without Slovene citizenship.

The application period will be open until Thursday, 15 September 2022.

The list of study programmes with free enrolment places is available:


sreda, 7. september 2022 Invitation to 10th edition of the Student Conference "Energy Efficiency and Sustainable Development,"

The Organizing Committee of the Student Conference “Energy Efficiency and Sustainable Development” (SCEESD) invite you to the 10th edition of the conference. SCEESD will be held from October 26th to October 29th at the Faculty of Electrical Engineering and Information Technologies in Skopje, North Macedonia. Inspired by the importance of international scientific collaboration and the potential of ambitious young minds, they hope to see many paper submissions from their peers from abroad.

The academic fields with which the Conference is concerned are listed on their website, which is also where one could submit their paper. The deadline for the abstract is September 25th, whereas the deadline for the full paper is October 5th.

All information regarding the Conference is shared on social media accounts - Facebook, Instagram and LinkedIn. Should one have any questions, feel free to contact at skeeor@feit.ukim.edu.mk.


sreda, 7. september 2022 Izteka se rok za oddajo prijav za pridobitev štipendije Štipendijskega sklada UP za leto 2022/23

Univerza na Primorskem vabi vse, ki se letos vpisujejo v študijske programe  UP FAMNIT in izpolnjujejo pogoje, k prijavi na Javni poziv za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada Univerze na Primorskem v študijskem letu 2022/2023.

Na javni poziv se lahko prijavijo:

 • kandidati za vpis v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje UP in
 • študenti, ki bodo v študijskem letu 2022/2023 vpisani v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje UP,

Višina štipendije za študijsko leto 2022/2023 znaša od 2.000,00 EUR do 4.800,00 EUR.

Zadnji rok za oddajo prijav je 15. september 2022.

Na spletni strani Kariernega centra Univerze na Primorskem (KC UP), ki je skrbnik Štipendijskega sklada UP, boste našli vse podrobnosti in besedilo razpisa: Štipendijski sklad UP 2022/2023 - JAVNI POZIV!

Za več informacij:

Karierni center Univerze na Primorskem, center za vseživljenjsko učenje in karierno orientacijo

Titov trg 4, 6000 Koper, Slovenija      Tel.: +386 5 611 76 36     E-pošta: kariernicenter@upr.si


sreda, 7. september 2022 The deadline for submitting applications for a scholarship from the UP Scholarship Fund for the year 2022/23 is coming to an end

The University of Primorska invites all students of  UP FAMNIT who are eligible, to apply for the Public call to obtain scholarships from the Scholarship Fund of University of Primorska in the academic year 2022/2023.

With this Public Call, the University of Primorska invites all:

 • candidates for enrolment in the 1st, 2nd, or 3rd cycle study programmes of UP and
 • students who, in the academic year of 2022/2023, will be enrolled in the 1st, 2nd, or 3rd cycle study programmes of UP,

to apply for this public call, and thus express their interest in joining the UP Scholarship Fund.

The amount of the scholarship for the academic year 2022/2023 varies from 2.000,00 EUR up to 4.800,00 EUR.

The application deadline is 15 September 2022.

More information about the open cal is available on the UP Career Center website, the administrating office of the UP Scholarship Fund:  UP Scholarship Fund 2022/2023 - PUBLIC CALL!

Contact information:

Career Center of University of Primorska, Center for Lifelong Learning and Career Orientation

Address: Titov trg 4, 6000 Koper, Slovenija    Phone: +386 5 611 76 36    E-mail: kariernicenter@upr.si


petek, 2. september 2022 Pomagaj in bodi del Biološko-psihološke študentske konference tudi ti

Datum izvedbe konference se hitro približuje, za samo izvedbo pa bo potrebno tudi nekaj dodatnih parov rok. Torej za pomoč na samem dogodku, ki bo potekal od 15. do 17. 9. na UP Famnit, kjer se za priprave kot ekipa zberete že dan prej, 14. 9. 2022.

Delo zajema pomoč pri pripravi odmorov za kavo, usmerjanju udeležencev, pripravi prostorov ipd.

Med drugim pa potrebujejo tudi nekoga, ki bi bil tekom celotnega programa pripravljen fotografirati dogajanje na konferenci.

Vsi zainteresirani se lahko javite na biopsi.konferenca@upr.si