Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 29. december 2014 Vabilo na predavanje dr. Dagmar Radin: Zdravstvena politika

Vabljeni na predavanje izredne profesorice dr. Dagmar Radin, ki bo potekalo v ponedeljek, 12.1.2015 od 13:00 do 14:30 v predavalnici DŠD-2-MP2 (Dijaški dom Koper, Cankarjeva 5), na temo zdravstvene politike v okviru predmeta Javnozdravstvene intervencije: izbrana poglavja.

O predavateljici:

Dr. Dagmar Radin je politologinja, ki je svoje znanje pridobivala in nadgrajevala v ZDA. Po 15-ih letih se je vrnila na Hrvaško, kjer je sedaj zaposlena kot izredna profesorica na Univerzi v Zagrebu na Oddelku za javno politiko, management in razvoj. Dr. Dagmar Rodin je doktorirala iz političnih ved na Teksaški univerzi (University of North Texas). Kot izredna profesorica in raziskovalka je bila zaposlena na Univerzi v Missisipiju (Missisipi State University). Svoje znanje pa od leta 2009 predaja študentom Univerze v Zagrebu. Njeno raziskovalno delo je usmerjeno predvsem na področje zdravstvenih politik, korupcije zdravstva, zdravstvenih reform, ekonomski in politični razvoj, centralna in vzhodna Evropa.

Vljudno vabljeni!


ponedeljek, 22. december 2014 Ars Mathematica Contemporanea prva med znanstvenimi revijami v Sloveniji v 2013

Portal SCIMAGO je revijo Ars Mathematica Contemporanea, ki jo Univerza na Primorskem izdaja v sodelovanju z Društvom matematikov, fizikov in astronomov Slovenije in Inštitutom za matematiko, fiziko in mehaniko Ljubljana, uvrstil na prvo mesto med znanstvenimi revijami v Sloveniji v letu 2013. Lestvica je objavljena na tej povezavi.

Uredniški ekipi ob tem dosežku iskreno čestitamo in ji želimo uspešno delo tudi vnaprej!


petek, 19. december 2014 Sprememba uradnih ur knjižnice v sredo, 24.12.2014

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo knjižnica v sredo, 24.12.2014, odprta le med 10. in 12. uro.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


petek, 19. december 2014 Praznični urnik knjižnice TeMeNa

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo knjižnica od 29.12.2014 do 02.01.2015 zaprta.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


četrtek, 18. december 2014 Preizkusno predavanje dr. Blaža Mramorja

Dr. Blaž Mramor bo imel v torek, 23. 12. 2014 ob 14:45 uri preizkusno predavanje za prvo izvolitev v pedagoški naziv visokošolski učitelj - docent za področje "Matematika".

Predavanje z naslovom Aubry-Matherjeva teorija bo potekalo v predavalnici FAMNIT-Muzejski4, Muzejski trg 7, 6000 Koper.

Vljudno vabljeni k udeležbi.


sreda, 17. december 2014 Seminar MARA

V ponedeljek, 22. decembra 2014, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru skupnega SEMINARJA ZA MATEMATIČNE IN RAČUNALNIŠKE ZNANOSTI Oddelka za matematiko in Oddelka za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT, Oddelka za matematiko in Oddelka za Informacijske znanosti in tehnologije UP IAM, Oddelka za matematiko in računalništvo UP PEF ter Oddelkov za matematiko in teoretično računalništvo IMFM.


ADRIATinn CoWorking prostor  - AKTIVNOSTI

Prvo predavanje/seminar v sklopu ADRIATinn projekta, delovni sklop WP7.1 "Collaborative Workspaces", bo

22.12.2014 ob 16:00 v FAMNIT-1-MP2

Predavatelj: Dr. Alexis ZRIMEC

Naslov:  VITKO INOVIRANJE

Povzetek:
Živimo v času neomejenih priložnosti za inovacije. Ustvarjamo več produktov kot kdajkoli prej, a večina jih propade - ne zato, ker ne bi mogli dokončati tega, kar smo nameravali ustvariti, ampak ker zapravljamo čas in denar ter vlagamo trud v napačen produkt.

Vitko inoviranje je metoda, po kateri sistematično in hitro preverjamo zamisli za produkt in povečamo možnosti za uspeh. Temelji na metodi "Lean Startup" in vnaša znanstveno objektivnost v kaos razvoja novih idej.

Na predavanju bodo na primerih predstavljeni ključni koncepti vitkega inoviranja - s poudarkom na samooceni stopnje tveganja, ki jo že ima zamisel za produkt na poti do uspešne rasti na trgu.

Predavanju bo sledila zakuska in uradna otvoritev CoWorking prostora v sklopu ADRIATinn projekta.

Vljudno vabljeni!


ponedeljek, 15. december 2014 Študentski svet UP Famnit za sončne otroške nasmehe med prazniki

Študentski svet UP FAMNIT v sodelovanju z društvom Sladki nasmehi organizira dobrodelno zbiranje igrač, daril in šolskih potrebščin za otroke s cerebralno paralizo v društvu Sonček. 

Verjamemo, da se tudi pri vas najde kakšna malenkost, ki bo otroku podarila občutek topline in nasmeh na obrazu. Igrače in druga darila lahko pustite v dekanatu fakultete (kontaktna oseba je Mateja Nemec, 05/6117 574 ali mateja.nemec@famnit.upr.si) do ponedeljka, 22. decembra 2014 med delovniki med 8. in 16. uro.
Darila bomo otrokom predali v torek, 23. decembra 2014 v popoldanskem času, ob tem pa bo društvo Sladki nasmehi, ki podarja tortice otrokom v stiski (bolnim otrokom, otrokom z motnjami v razvoju in otrokom v socialni stiski), otroke posladkalo z unikatnimi mafini. Otrokom bomo praznično vzdušje pričarali tudi s posebnim programom - krajšo igrico.
Če bi želeli pri samem dogodku sodelovati, lahko kontaktirate Uršo Bernardič na ursa.bernardic@gmail.com.

Lep pozdrav,
ŠS UP FAMNIT


ponedeljek, 15. december 2014 Napoved gostovanja doc. dr. Bojana Hamerja v sklopu programa Varstvo narave

19. decembra 2014 bo pri predmetu Morska ekotoksikologija magistrskega študijskega programa Varstvo narave gostoval doc. dr. Bojan Hamer iz zagrebškega Centra za raziskovanje morja. Gostovanje bo nadaljeval v prvih dveh tednih januarja 2015 (8. - 9. 1. in 12. - 14. 1.). Doc. dr. Hamer na UP FAMNIT gostuje v okviru projekta UP IN SVET - mednarodna vpetost Univerze na Primorskem.


ponedeljek, 15. december 2014 Nov doktor znanosti na Oddelku za matematiko

Alexander Vasilyev je danes uspešno zaključil svoj doktorski študij Matematičnih znanosti. Pod mentorstvom prof. dr. Dragana Stevanovića je pripravil in uspešno zagovarjal doktorsko disertacijo O Jadranskih indeksih, spektralnih lastnostih Jadranskih matrik in programska oprema za topološke deskriptorje (On Adriatic Indices, Spectral Properties of Adriatic Matrices and Software for Topological Descriptors).

Novopečenemu doktorju znanosti iskreno čestitamo in mu želimo uspešno nadaljevanje raziskovalne poti!


četrtek, 11. december 2014 Erasmus študentje na UP FAMNIT

V prvem semestru študijskega leta 2014/2015 na različnih študijskih programih UP FAMNIT gostimo osem Erasmus študentk in študentov, v drugem semestru pa jih pričakujemo še pet. Doslej (od študijskega leta 2008/2009 do vključno 2013/2014) je v sklopu programa Erasmus na UP FAMNIT gostovalo skupno petnajst študentov, torej letošnjih trinajst predstavlja bistven porast zanimanja za izmenjave na naši fakulteti.

Arantxa, Carlotta, Damir, Katarína, Millo, Nicola, Robert in Tómaš, ki so sedaj pri nas že tretji mesec, prihajajo iz Španije, Hrvaške, Italije, Češke, Slovaške in Francije. Na skupnem fotografiranju je manjkal samo eden.


sreda, 10. december 2014 FAMNIT-ovo Brucovanje 2014

 

                                                                                                           

Spoštovane študentke in študentje ter seveda brucke in bruci FAMNIT-a.

Obveščamo vas, da bo v sredo, 10. decembra 2014 ob 23h v Disco Planet Koper potekalo težko pričakovano FAMNIT-ovo Brucovanje 2014 s skupino Dan D.

Bogate nagrade za izbor naj brucke in naj bruca podarja agencija Collegium.

 

Vstop prost za vse!

ŠS UP FAMNIT


ponedeljek, 8. december 2014 Posebna omemba članka dr. Jureta Pražnikarja in prof. dr. Dušana Turka

Znanstveni članek dr. Jureta Pražnikarja in prof. dr. Dušana Turka si je v v znanstveni reviji Acta Crystallographica Section D, Biological Crystallography, ki se na področju kristalografije po faktorju vpliva uvršča na prvo mesto (IF 2013: 7.232), poleg objave prislužil še posebno omembo v rubriki znanstvenih komentarjev, kjer je o njem pisal eden najuglednejših strokovnjakov s tega področja, prof. Alexandre Urzhumtsev.

Avtorjema še enkrat iskreno čestitamo!


sreda, 3. december 2014 Vabilo na zagovor doktorske disertacije študenta Alexandra Vasilyeva

Alexander Vasilyev, študent doktorskega študijskega programa 3. stopnje Matematične znanosti na UP Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT), bo zagovarjal doktorsko disertacijo z naslovom O Jadranskih indeksih, spektralnih lastnostih Jadranskih matrik in programska oprema za topološke deskriptorje (On Adriatic Indices, Spectral Properties of Adriatic Matrices and Software for Topological Descriptors), pod mentorstvom prof. dr. Dragana Stevanovića.

Zagovor bo potekal v ponedeljek, 15.12.2014 ob 10:00 v Mali predavalnici 1 (FAMNIT-MP1, Glagoljaška 8, Koper).

Doktorska disertacija je javnosti na vpogled v knjižnici UP FAMNIT.

Vljudno vabljeni!