Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 25. oktober 2012 Prof. Diego De Leo, DSc je prejemnik prestižne nagrade

Prof. Diego De Leo, DSc je bil izbran za prejemnika nagrade kot vodja raziskovalne skupine v okviru PVC Health Research Excellence Awards, ki jo podeljuje Univerza v Griffithu. Nagrado je prejel za pomemben doprinos k suicidologiji in preprečevanju samomora.

 

Prof. dr. De Leo je vodja Slovenskega centra za raziskovanje samomora, ki deluje v okviru UP IAM in vodja Oddelka za psihologijo UP FAMNIT.

 

***

Vir: Mirella Baruca

 

***

 

Prof. dr. Diegu De Leo ob tej priložnosti iskreno čestitamo.


četrtek, 25. oktober 2012 Knjižnica bo 2.11.2012 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo knjižnica v petek, 2.11.2012 zaprta.

 

Zahvaljujemo se za razumevanje.


sreda, 24. oktober 2012 Tuji gostujoči profesor na UP FAMNIT

 

 

Na UP FAMNIT v jesenskem semestru študijskega leta 2012/13 gostuje izr. prof. dr.  György Kiss iz Oddelka za geometrijo Univerze Eötvös Loránd iz Budimpešte (Madžarska). Prof. Kiss bo predaval pri predmetu Izbrana poglavja iz teorije končnih geometrij v okviru magistrskega študijskega programa druge stopnje Matematične znanosti.

 

Gostovanje delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Aktivnost  se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007 - 2013, razvojne prioritete 3: "Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja"; prednostne usmeritve 3.3 "Kakovost, konkurenčnost in odzivnost visokega šolstva«. Sredstva so pridobljena na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje vključevanja gostujočih visokošolskih učiteljev v pedagoški proces v letih 2011-2013.


sreda, 24. oktober 2012 Ekipa BogoSort je prvak UP na tekmovanju Univerzitetni programerski maraton

V soboto 20.10.2012 je v Mariboru potekalo finale tekmovanja Univerzitetni programerski maration (UPM). Finala so se udeležile le najboljše ekipe iz posameznih univerz.
Ekipa BogoSort iz UP FAMNIT v sestavi Aleksandar Tošić, Marko Grgurovič in Simon Mezgec, je postala prvak UP in hkrati, med vsemi 61 sodelujočimi ekipami, zasedla 5 mesto na državni ravni.
Konec novembra bodo prvaki sodelovali na evropskem tekmovanju v Krakowu na Poljskem.

Našim prvakom iskreno čestitamo!


Spletna stran tekmovanja je http://tekmovanja.acm.si/


ponedeljek, 22. oktober 2012 Rektor UP sprejel tuje študente z UP FAMNITa

Danes je rektor sprejel 6 tujih študentov, ki na UP FAMNIT prihajajo iz Bosne in Hercegovine, Črne Gore in Belorusije. Gre za odlične dijake, ki so se vpisali na dodiplomski program Matematika (5) in Matematika v ekonomiji in financah (1).

Nevena Mitrović, Anastasya Tanana, Slađana Babić, Šeila Žujo, Edin Husić in Ratko Darda so prijazno stopili pred objektiv. Med sproščenim klepetom smo ugotovili, da jim slovenščina ne bo povzročala preglavic, sicer pa bodo med študijem uporabljali tudi angleščino.

Uspešno študijsko leto jim želimo!


sreda, 17. oktober 2012 Vabilo na predavanje dr. Eve Kisdi z Univerze Helsinki

V sredo, 24.10.2012 bo ob 16. uri v Veliki predavalnici UP FAMNIT potekalo predavanje dr. Eve Kisdi (Univerza Helsinki) z naslovom

                   Models of sympatric speciation

Predavanje dr. Eve Kisdi je organizirano v okviru obiska znotraj projekta znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Republiko Finsko v letih 2012-2013 z naslovom "Matematični modeli evolucijske dinamike nalezljivih bolezni z različnimi načini prenosa", nosilke dr. Barbare Boldin, financiranega s strani ARRS.


Abstract:
Can speciation succeed without complete and long-lasting geographic isolation? Decades of research revolved around this question, highlighting two obstacles to sympatric speciation. First, the "raw material" of speciation is genetic variability under disruptive natural selection, but such variability is difficult to maintain, especially if selection is (initially) weak. Second, species are by definition reproductively isolated, hence random mating must yield to mating only within species. Classic models explored whether reproductive isolation can evolve via a genetic association between genes under natural selection and genes that control mate choice. Because genetic recombination potently destroys any such association, speciation is impossible unless selection is strong.
In this lecture, I revisit the classic speciation models and show that the conditions for speciation via the above route are even more restrictive than previously thought. Next, I discuss an alternative scenario, which has recently received considerable empirical support and leads to speciation more readily.

vir: http://mathstat.helsinki.fi/~kisdi/


O predavateljici:
Raziskovalno delo dr. Eve Kisdi zajema raznovrstne probleme s področja matematične in teoretične biologije, najbolj odmeven pa je njen prispevek pri razvoju Adaptivne Dinamike. Adaptivna Dinamika je zbirka orodij za preučevanje fenotipske evolucije, ki so okoli leta 1990 razvili Geritz, Kisdi, Meszena in Metz, z združevanjem idej teorije iger in populacijske dinamike pa nam omogoča študij interakcij populacijske dinamike in evolucije v različnih bioloških sistemih.
Dr. Eva Kisdi predava matematično biologijo na Fakulteti za matematiko in statistiko ter Fakulteti za biologijo na Univerzi Helsinki.

Vljudno vabljeni!


sreda, 17. oktober 2012 Vabilo na Famnitove izlete v matematično vesolje 2012/13

 

 

FAMNITOVI IZLETI V MATEMATIČNO VESOLJE 2012/13

Spoštovani,

četrti cikel poljudnih predavanj o matematiki in njeni vlogi v sodobnem svetu FAMNITovi Izleti v matematično vesolje, v obliki krajših zaključenih celot, prinaša predstavitev zanimivih matematičnih problemov, dela raziskovalcev in uporabe matematike na različnih področjih znanosti in tehnologije. Predavanja so primerna za širšo javnost in dijake srednjih šol.

Drugo predavanje cikla, dr. Branka Kavška z naslovom Kako računalnik naučimo igrati »4 v vrsto«? bo potekalo

v sredo 24. oktobra 2012 ob 18h

v Veliki predavalnici UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper).

(vir:www.kakadu.si)

Na predavanju se bomo posvetili igri "4 v vrsto", zelo poznani igri za dva igralca, ki je postala popularna v 80-ih letih prejšnjega stoletja. Danes poznamo veliko najrazličnejših izvedb te igre, od takšnih, ki jih lahko "držimo v rokah", pa vse do različic za tablične računalnike. Prav tem računalniškim izvedbam bomo posvetili posebno pozornost. Računalniki nam omogočajo, da enega ali pa kar oba igralca nadomestimo z računalnikom.

Izlet nas bo najprej popeljal skozi zgodovino igre "4 v vrsto", spoznali bomo pravila igre, ogledali si bomo nekaj zmagovalnih strategij, te strategije bomo zapisali v matematični jezik in na koncu vse skupaj predstavili kot računalniški program. Poleg načina igranja s strategijo si bomo ogledali tudi način igranja z učenjem, kjer se računalnik (prav tako kot to počne človek) uči igranja igre tako, da igro igra. Tu se bomo spoznali s področjem umetne inteligence in si pogledali, kako lahko dejansko računalnik naučimo igrati igro "4 v vrsto".

Dr. Branko Kavšek je diplomiral na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. Po opravljeni diplomi se je leta 1999 kot mladi raziskovalec zaposlil na Institutu Jožef Stefan, odseku za inteligentne sisteme, kjer je začel preučevati inteligentne sisteme in se spoznavati s postopki strojnega učenja. Leta 2002 je magistriral ter leta 2004 doktoriral iz področja strojnega učenja. Po doktoratu se je preselil v Koper in se zaposlil na Univerzi na Primorskem.

Več informacij o ciklu je na voljo na spletu, http://izleti.famnit.upr.si. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na e-naslov martin.milanic@upr.si.

Veselimo se novih potovanj v matematična vesolja v vaši družbi!

 

doc. dr. Martin Milanič,
koordinator cikla     

doc. dr. Klavdija Kutnar,
dekanja UP FAMNIT

                                    


sreda, 17. oktober 2012 Vabilo na prvi Biološki večer 2012/13

UP FAMNIT vabi na prvi BIOLOŠKI VEČER v študijskem letu 2012/13, ki bo

v ponedeljek, 22.10.2012, ob 19:00
v Veliki predavalnici na UP FAMNIT, Glagoljaška ulica 8.

Naslov predavanja je 'Skrivnostna omrežja talnih mikoriznih gliv in njihov vpliv na razvoj kopenskih ekosistemov', predavala pa bo doc. dr. Irena Maček. Več informacij o samem predavanju si lahko ogledate v priponki.

Predavanje bo izvedeno tudi v okviru promocijskih aktivnosti projekta, financiranega s strani Švicarskega prispevka z naslovom 'SI-AMF - Vzpostavitev slovenske zbirke arbuskularnih mikoriznih gliv in promocija njihove uporabe v trajnostnem kmetijstvu in okoljevarstvu'.

O predavateljici:

Po končanem študiju biologije leta 2000 ter leta 2004 zaključenem doktorskem študiju na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani je bila dve leti zaposlena v privatnem sektorju kot vodja projektov s področja presoje vplivov na okolje. Od leta 2007 nadaljuje z raziskovalnim delom kot vodja dveh nacionalnih projektov s področja raziskav biodiverzitete in ekologije talnih mikroorganizmov, predvsem mikoriznih gliv. Trenutno vodi tudi dva mednarodna projekta, Royal Society International Joint Project z Univerzo v Yorku, VB, ter slovensko-švicarski projekt, financiran v okviru Švicarskega prispevka. Je predavateljica na Univerzi na Primorskem, FAMNIT, raziskovalno pa deluje tudi na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani.

O bioloških večerih:

V letošnjem študijskem letu že tretjič zapored UP FAMNIT pripravlja Biološke večere, v katerih si želimo predstaviti čim več različnih raziskav biodiverzitete, izjemno raznolikega in zanimivega področja znotraj biologije. Pri predstavitvah sodelujejo tako redni predavatelji in asistenti, kot tudi gostujoči znanstveniki, ki sodelujejo z UP. S poljudnostjo predstavitev skušamo izjemno širok spekter tematik s področja aktualnih in aplikativnih raziskav biodiverzitete približati čim širši množici ljudi. Vabljeni ste vsi, ki vas zanima področje biodiverzitete in varstva narave!

Predavanje

Info


torek, 16. oktober 2012 Vabilo na računalniško tekmovanje "The UNITT International 2012"

The UNITT International 2012 je svetovni spletni natečaj za odkrivanje najboljših študentov računalništva in IT. TOP študenti iz celega sveta so vabljeni k tekmovanju v sposobnostih programiranja, logičnega razmišljanja in poslovnih znanj o UNITT (Universal IT Test), ki je preizkus posebej namenjen študentom računalništva in IT.
http://unitt.topcareer.jp/2012/

 

  • Prva nagrada: 10.000 $, druga nagrada: 2000 $, tretja nagrada: iPad2
  • Delo in ponudbe pripravništva pri vrhunskih IT podjetjih na Japonskem in izven
  • Brezplačen obisk Tokia  v novembru ali decembru.

Registracija je mogoča do 20.11.2012 na spletnem naslovu:
http://unitt.topcareer.jp/2012/

 

Več informacij si lahko preberete spodaj ali prek spletnih povezav.

***

***

UNITT International 2012 is a world-wide online competition to discover TOP IT and computer students. TOP students from all over the world will compete in the programing skills, logical thinking, and business skills on UNITT (Universal IT Test), which is an online test specially designed for IT and Computer Science students to assess their skills and knowledge.

http://unitt.topcareer.jp/2012/

UNITT International 2012 will provide you an opportunity to:

  • Win our contest. ( Gold prize: US$ 10,000, Silver prize: US$ 2,000, Bronze prize: iPad2)
  • Get job and internship offers from top-notch IT companies in Japan and outside of Japan such as Rakuten, Inc. and GREE, Inc. Check some of our clients:

            http://www.4th-valley.com/en/clients

http://www.topcareer.jp/2014/main/

  • Visit Tokyo for free in November or December.

Eligibility for Entry:

  • All students who are currently enrolled in any University (Undergraduate and Graduate school.)
  • Students who are a registered member of TOP CAREER International. For those who haven’t registered yet, please register from 'REGISTER' or ‘Sign in with Facebook’ located on the right hand side of the screen.

http://www.topcareer.jp/inter/unitt/index.html

Selection Process & Schedule:

  1. Entry Period: From October 10 to November 20, 2012
  2. 1st round: From November 24 to November 25, 2012 (Japan time)
  3. 2nd round: From December 8 to December 9, 2012 (Japan time)
  4. Final round: In the middle of January

Results for the Final round will be announced: In January

There is possibility that many people apply, so we will have to notify the applicants that we can only accept applications on a first-come first-served basis.

Organizer:

Fourth Valley Concierge Corporation

For details, visit our website and Facebook. You can see updated information about UNITT in the Facebook.

http://unitt.topcareer.jp/2012/
https://www.facebook.com/UNITT.International

***************************************************************************

TOP CAREER International
Fourth Valley Concierge Corporation

http://www.4th-valley.com/en/
http://www.topcareer.jp/inter/tci/

TEL: +81-3-3263-6897 FAX: +81-3-3263-6848
Kojimachi Akiyama Bldg 7F, 5-3 Kojimachi Chiyoda-ku, Tokyo JAPAN

***************************************************************************


petek, 12. oktober 2012 Čista desetka 2012

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Univerzitetna športna zveza Primorske  (UŠZP) v sodelovanju s Študentskim svetom Univerze na Primorskem (ŠS UP) ponovno pripravljajo tradicionalno športno – družabno prireditev Čista desetka, ki se bo tudi letos odvijala na Rektorjev dan, in sicer v sredo, 17. oktobra 2012, ko imajo vsi študentje Univerze na Primorskem predavanj prost dan, in ko bo tudi naš rektor preživel dan s študenti. Prireditev Čista desetka se bo tudi letos odvijala v prostorih športne dvorane Bonifika ter v neposredni bližini dvorane.

Poleg športnega dela prireditve dogajanje popestrijo s t.i. »ŠOUPbazarjem«, na katerem bodo študentom ter ostalim zainteresiranim predstavljali aktivnosti.

Vabljeni v sredo, 17.10.2012 v Športno dvorano Bonifika. Študenti se boste lahko pomerili v 10 "disciplinami" in zastopali barve svoje fakultete. Za vse udeležence bo poskrbljeno za hrano in pijačo, po kosilu, pa vabljeni na sprehod po študentskem ŠOUPbazarju in k sodelovanju v zabavnih nagradnih igrah.


Discipline:

- košarka;
- odbojka;
- futsal;
- namizni tenis,
- keglanje;
- kalčeto (namizni nogomet);
- briškola;
- študent ne jezi se;
- pikado;
- štafeta v pretakanju bambusa.

KDAJ: 17. oktober 2012 od 08:00 do 16:00
KJE: ŠD Bonifika

KOLIKO: Za imetnike rdeče kartice Zdrava Zabava je udeležba na dogodku brezplačna. Za vse študente neimetnike redeče kartice ZZ znaša udeležba na dogodku 3 €.

OBVEZNA OPREMA: športna oprema

PRIJAVE: Info točke ŠOUP Koper, postaja ŠOUP Korotan in KGŠ od 8.10.2012. Predprijave se bodo pobirale na sedežu ŠOUP-a od 1.10.2012 do 5.10.2012

OPOMBA: registracija prijavljenih bo potekala od 08.00 do 09.00 na kraju dogodka.

INFO: info@uszp.si , 051 69 21 00

ponedeljek, 8. oktober 2012 Vabilo na nacionalno konferenco z naslovom »Bolonja včeraj, danes in jutri«

Spoštovani,

Študentska organizacija Slovenije organizira nacionalno konferenco z naslovom:

"Bolonja včeraj, danes, jutri"
Evalvacija bolonjske reforme ter predvideni ukrepi in rešitve v slovenskem visokošolskem prostoru.

Konferenca bo potekala v petek, 9. in soboto, 10. novembra 2012 v Kongresnem centru Wellness parka Laško.

Rok za prijavo na konferenco je 10. oktober 2012.
 

Več informacij lahko najdete v priponki >>, prav tako pa je več informacij dostopnih na spletni strani: http://www.highereducation.si/.

Vabljeni.


petek, 5. oktober 2012 Prof. dr. Andrej Brodnik je prejemnik Nagrade Republike Slovenije na področju šolstva za leto 2012

Odbor za podeljevanje nagrad Republike Slovenije na področju šolstva je na seji, dne 15. junija 2012 odločil, da podeli nagrado Republike Slovenije na področju šolstva za leto 2012

prof. dr. Andreju Brodniku,

visokošolskemu učitelju in raziskovalcu Univerze na Primorskem.

Slavnostna podelitev nagrad je bila v četrtek, 4. oktobra 2012. Več informacij o podelitvi je dostopnih tukaj.

Prof. Brodniku iskreno čestitamo in mu želimo veliko uspehov pri nadaljnjem pedagoškem in raziskovalnem delu.

V nadaljevanju podajamo še obrazložitev nagrade.

Nagrado RS na področju šolstva se podeljujejo za izjemne dosežke na področju vzgoje in izobraževanja in za življenjsko delo na področju vzgoje in izobraževanja. Prejme jo lahko posameznik, skupina, zavod ali druga organizacija, ki deluje na področju šolstva. Nagrade podeljuje Odbor za podeljevanje nagrad Republike Slovenije na področju šolstva, ki ga imenuje Vlada Republike Slovenije na predlog ministra za šolstvo.

UP FAMNIT je predlagala prof. dr. Andreja Brodnika za Nagrado Republike Slovenije za izjemne dosežke v vzgoji in izobraževanju za leto 2012, in sicer zaradi njegovega izjemnega prispevka pri razvoju računalniškega izobraževanja na Univerzi na Primorskem, ter za njegov prispevek k razvoju in popularizaciji računalništva in informatike v osnovnih in srednjih šolah v Sloveniji.

Na izobraževalnem področju je dr. Brodnik prispeval tako pri razvoju računalništva in informatike kot znanstvene vede na UP kot tudi pri popularizaciji računalništva in informatike med mladimi, kjer v okviru slovenske sekcije Združenja računalništva in informatike skrbi za tekmovanja iz računalništva in informatike za osnovnošolce, srednješolce in študente ter se zavzema za vključitev računalništva in informatike kot znanstvene discipline v slovenske osnovne in srednje šole.

Dr. Brodnik je sodeloval in imel pomembno vlogo pri nastajanju in razvoju Univerze na Primorskem od leta 2002, najprej kot visokošolski učitelj in prodekan na Pedagoški fakulteti, nato v letih 2003-2007 kot prorektor za študijske zadeve na UP in v letih 2007-2010 kot direktor Primorskega inštituta za naravoslovne in tehnične vede – UP PINT (sedaj Inštitut Andrej Marušič).

Dr. Brodnik je kot prvi prorektor za študijske zadeve na Univerzi to funkcijo prevzel prav v času bolonjske prenove študijskih programov na Univerzi, ko je bilo potrebno za uspešno delovanje Univerze izpeljati ustrezne organizacijske in zakonodajne postopke ter znatno razširiti pedagoško dejavnost Univerze z uvedbo novih študijskih programov in fakultet. Tako je kot prorektor koordiniral postopke akreditacije obstoječih in novih študijskih programov na Univerzi ter znatno prispeval k ustanovitvi Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije na UP.

Kljub svojemu strokovnemu delu na ravni UP in vodenju raziskovalnega inštituta UP PINT, je dr. Brodnik ostal izjemen pedagog na področju računalništva in informatike, kar se kaže v najboljših študentskih ocenah njegovega pedagoškega dela in v odličnih dosežkih njegovih diplomantov, ki pod njegovim mentorstvom uspešno zaključijo študij in se zaposlijo v najboljših slovenskih ali tujih podjetjih ali nadaljujejo svojo raziskovalno kariero.


petek, 5. oktober 2012 Vabilo na preizkusno predavanje dr. Cui Zhang

Obveščamo vas, da bo imela dr. Cui Zhang, kandidatka za prvo (1.) izvolitev v naziv visokošolske učiteljice - docentke za področje ''Matematika'' v sredo, 10.10.2012 ob 16:00 predavanje z naslovom Symmetry and transitivity in permutation groups.

Predavanje bo potekalo v predavalnici DŠD-2-MP2, Cankarjeva ulica 4, Koper.

 

Vljudno vabljeni k udeležbi.


četrtek, 4. oktober 2012 Prof. dr. Pisanski je član elitnega evropskega nevladnega združenja Academia Europaea

Prof. dr. Tomaž Pisanski, predstojnik Oddelka za tehnologijo na UP IAM, je v začetku oktobra 2012 prejel častno povabilo za članstvo v elitnem evropskem nevladnem združenju akademikov Academia Europaea, v sekciji Informatika.

 

Vir: http://www.ae-info.org/ae/User/Pisanski_Toma%C5%BE

 

Prof. dr. Tomažu Pisanskemu iskreno čestitamo!

 

*****

 

Academia Europaea je evropsko nevladno združenje, ki deluje kot akademija. Njeni člani so najvidnejši znanstveniki in strokovnjaki iz Evrope, ki si prizadevajo za promocijo znanja, izobraževanja in raziskovanja.

Ustanovljena bila leta 1988, danes šteje več kot 2.000 članov, vodilnih strokovnjakov iz naravoslovnih znanosti in tehnologije, biologije in medicine, matematike, književnosti in humanističnih ved, socialnih in kognitivnih znanosti, ekonomije in prava.



UP IAM in UP FAMNIT

 


ponedeljek, 1. oktober 2012 Vpis na dodiplomski študij 2012/13 – prosta mesta v tretjem prijavnem roku (1.-5.10.2012)

UP FAMNIT razpisuje v tretjem prijavnem roku, ki traja od 1. do 5.10.2012, vpisna mesta na naslednjih univerzitetnih študijskih programih 1. stopnje:

- 37 vpisnih mest za 1. letnik rednega študija na študijskem programu Matematika,

- 22 vpisnih mest za 1. letnik rednega študija na študijskem programu Matematika v ekonomiji in financah,

- 22 vpisnih mest za 1. letnik rednega študija na študijskem programu Računalništvo in informatikav

- 27 vpisnih mest za 1. letnik rednega študija na študijskem programu Bioinformatika,

- 9 vpisnih mest za 1. letnik rednega študija na študijskem programu Biodiverziteta,

- 26 vpisnih mest za 1. letnik rednega študija na študijskem programu Sredozemsko kmetijstvo,

- 2 vpisni mesti za 1. letnik rednega študija na študijskem programu Biopsihologija.

Vpisna mesta za študijski program Aplikativna kineziologija so bila zapolnjena v prvem roku prijavno-sprejemnega postopka.

Kandidati za vpis morajo izpolnjevati pogoje za vpis, skladno z Razpisom za vpis v študijskem letu 2012/2013 (Objave MVZT z dne 31.1.2012).

Prijavo za vpis z dokumentacijo (overjene fotokopije zaključnih srednješolskih spričeval (pojasnilo: če ste opravili splošno maturo, nam pošljite Spričevalo o splošni maturi in Obvestilo o uspehu pri splošni maturi; če ste opravili poklicno maturo, nam pošljite Spričevalo o poklicni maturi, Obvestilo o uspehu pri poklicni maturi in Obvestilo o uspehu pri splošni maturi - opravljen dodatni maturitetni predmet) in spričeval 3. in 4. letnika) oddajo kandidati do vključno 5.10.2012 do 15. ure v Referat za študente UP FAMNIT, Glagoljaška 8, Koper oz. pošljejo na naslov: Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Koper (Vpis – tretji rok), Glagoljaška 8, 6000 Koper.

Če bo prijavljenih več kandidatov kot je razpisanih vpisnih mest, bo izveden izbirni postopek skladno z Razpisom za vpis v študijskem letu 2012/2013.

Vsi prijavljeni kandidati bodo po pošti prejeli sklep o rezultatu izbirnega postopka, sprejeti kandidati pa tudi vabilo k vpisu. Vpis sprejetih kandidatov bo potekal do 12.10.2012, in sicer elektronsko (prek interneta). 

Kandidati za vpis lahko več informacij dobite v Referatu za študente UP FAMNIT (05 611 75 75, referat@famnit.upr.si).