Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 27. september 2012 PODIPLOMSKI ŠTUDIJ: Začetek predavanj št. l. 2012/13, sestanki s koordinatorji

Študente obveščamo, da se študijski proces za podiplomski študij prične v ponedeljek, 1. oktobra 2012, in sicer:

  • študenti magistrskega študija Matematične znanosti (PMA) pričnejo s podiplomskim seminarjem ob 16. uri. Seminar je obvezen za vse vpisane študente. Po zaključenem seminarju se začnejo prva predavanja za predmete, ki se izvajajo v jesenskem semestru (Izbrana poglavja iz teorije končnih geometrij);
  • študenti magistrskega študija Računalništvo in informatika (PRIN) pričnejo s podiplomskim seminarjem ob 16. uri. Seminar je obvezen za vse vpisane študente. Po zaključenem seminarju se začnejo prva predavanja za predmete, ki se izvajajo v jesenskem semestru (Odkrivanje zakonitosti v podatkih);
  • študenti magistrskega študija Varstvo narave (PBI) pričnejo s predavanji pri predmetu Okoljske tehnologije, kot je predvideno na urniku. Uvodni sestanek študentov s koordinatorico bo potekal v torek, 2. oktobra ob 16. uri (pred pričetkom predavanj pri predmetu Ekoremediacije).

Študenti doktorskih študijskih programov pričnejo v ponedeljek, 8. oktobra 2012, in sicer:

  • študenti doktorskega študija Računalništvo in informatika (PRIN) pričnejo s podiplomskim seminarjem v ponedeljek, 8. oktobra ob 16. uri v FAMNIT-1-RU1. Seminar je obvezen za vse vpisane študente;
  • študenti doktorskega študija Matematične znanosti (PMA) pričnejo s podiplomskim seminarjem v ponedeljek, 8. oktobra ob 10. uri v FAMNIT-SEMIN. Seminar je obvezen za vse vpisane študente.

V sklopu podiplomskega prvega seminarja je predviden uvodni sestanek študentov s koordinatorji študijskih programov, ki bo namenjen predvsem vprašanjem študentov ter nekaterim pomembnim informacijam o študiju v študijskem letu 2012/13.

Vsi študenti magistrskega in doktorskega študijskega programa Aplikativna kineziologija bodo imeli v ponedeljek, 1. oktobra 2012 od 10. do 12. ure srečanje s koordinatorji in predstavitev izbirnih predmetov. Po zaključenem srečanju bo potekalo inavguracijsko predavanje prof. dr. Serge Von Duvillard. Srečanje in predavanje bo potekalo na Srednji tehniški šoli Koper (Šmarska cesta 4, Koper). Ta dan ne potekajo predavanja po urniku.

Za dodatna pojasnila in informacije smo dosegljivi v Referatu (05/611 75 75, 05/611 75 89, referat@famnit.upr.si).

 

Želimo vam veliko študijskih uspehov v študijskem letu 2012/13!

Referat za študente UP FAMNIT
 


četrtek, 27. september 2012 Sprejem brucev in bruck v ponedeljek, 1. oktobra

Pozdravljeni, brucke in bruci!

Še nekaj dni nas loči od 1. oktobra, ko boste vstopili v svoje prvo študijsko leto. Da bi študijsko leto kar najbolje pričeli, vas bomo v ponedeljek, 1. oktobra pričakali s primernim programom, ki vključuje prijazno dobrodošlico in pogovor.

Prvi študijski dan bo potekal takole:

9:30 – 11:00      pozdrav brucem (dekan, prodekan, študenti fakultete in univerze),

11:00 – 12:00    rektorjev pozdrav bruckam in brucem Univerze na Primorskem,

13:00 – 15:00    pogovor z bruci (koordinatorji študijskih programov),

Podrobnejši program > > >

Veselimo se srečanja z vami!

 

Učitelji in sodelavci ter študenti UP FAMNIT


sreda, 26. september 2012 Nahtigalova priznanja za leto 2012

Univerzitetno in raziskovalno središče Novo mesto je objavilo javni razpis za podelitev Nahtigalovih priznanj za ustvarjalne dosežke dijakov in študentov, njihovih mentorjev in drugih raziskovalcev. Namen Nahtigalovih priznanj je dvig raziskovalne kulture na področju Dolenjske in Bele krajine in opozarjanje na odlične dosežke posameznikov in skupin na področju raziskovalnega dela in mentorskega dela z mladimi.

Posameznike lahko za podelitev priznanja predlaga njihov delodajalec, šola, raziskovalni, diplomski ali doktorski mentor, učiteljski zbor, predavateljski zbor ali katedra.

Na razpisu lahko sodelujejo vsi posamezniki in raziskovalne skupine, katerih raziskovalno delo ali življenjska pot sta povezana z Dolenjsko, Posavjem ali Belo krajino, ne glede na njihovo raziskovalno področje.

Javni razpis in Pravilnik o Nahtigalovih priznanjih sta objavljena na povezavi: http://www.unm.si/si/unm/dogodki/detajl/?id=567

 


 

Rok za oddajo prijav je podaljšan vključno do ponedeljka, 01. 10. 2012.


Prijave pošljite na naslov:

Univerzitetno in raziskovalno središče Novo mesto
Novi trg 5

8000 Novo mesto,
s pripisom »Nahtigalovo priznanje«.


petek, 21. september 2012 Vabilo na famnitove izlete v matematično vesolje 2012/13

 

 

FAMNITOVI IZLETI V MATEMATIČNO VESOLJE 2012

 

Spoštovani,

 

četrti cikel poljudnih predavanj o matematiki in njeni vlogi v sodobnem svetu FAMNITovi Izleti v matematično vesolje, v obliki krajših zaključenih celot, prinaša predstavitev zanimivih matematičnih problemov, dela raziskovalcev in uporabe matematike na različnih področjih znanosti in tehnologije. Predavanja so primerna za širšo javnost in dijake srednjih šol.

 

Uvodno predavanje cikla, dr. Gašperja Jaklič z naslovom Optimalni vzpon na goro bo potekalo

 

v petek 28. septembra 2012 ob 18h v avli palače Armerija, Titov trg 4, Koper.

Dr. Gašper Jaklič (Inštitut Andrej Marušič Univerze na Primorskem in Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani) bo opisal, kako rešimo problem iskanja optimalne poti na vrh gore. Glavni kriterij pri tem je minimalna poraba energije, v pomoč pri reševanju problema pa bo tudi računalnik. Metoda bo preizkušena na realnih podatkih Šmarne gore, dobljeni rezultati pa bodo primerjani z dejanskimi potmi v naravi.

Uvodno predavanje bo spremljala razstava Boštjana Kuzmana Mejniki: oris razvoja teorije grafov v Sloveniji, sledila pa mu bo kratka predstavitev celotnega programa in priložnostna pogostitev. Predavanje bo potekalo v okviru dogodka Noč raziskovalcev 2012, ki ga organizira Inštitut Andrej Marušič Univerze na Primorskem.

 

V letu 2012/2013 bomo predvidoma izvedli 6 predavanj (po dve šolski uri), tri v letu 2012 (september, oktober, november), tri pa v letu 2013 (januar, februar, marec). Natančni termini predavanj bodo objavljeni v prvem tednu oktobra na spletni strani http://izleti.famnit.upr.si/.

 

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na: martin.milanic@upr.si.

 

 

Veselimo se novih potovanj v matematična vesolja v vaši družbi!

 

 

 

doc. dr. Martin Milanič,                                                            doc. dr. Klavdija Kutnar,

koordinator cikla                                                                      dekanja UP FAMNIT

                                     


četrtek, 20. september 2012 Vabilo na mednarodno konferenco z naslovom "Nova evropska perspektiva: Pomen e-znanj za vključenost in zaposlovanje"

Spoštovani,

Evropska komisija, Fakulteta za družbene vede in Zavod Ypsilon organizirajo mednarodno konferenco z naslovom "Nova evropska perspektiva: Pomen e-znanj za vključenost in zaposlovanje", ki bo potekala v ponedeljek, 15. oktobra 2012, ob 11. uri na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 5.

Častna pokroviteljica konference je gospa Neelie Kroes, podpredsednica Evropske komisije, pristojna za digitalno agendo.

Več informacij o konferenci najdete tukaj >> in na spletni strani:
http://simbioza.eu/about/konferenca.html.

Vljudno vabljeni!


torek, 18. september 2012 Vabilo na preizkusno predavanje

Obveščamo vas, da bo imel dr. Robert Oravecz, kandidat za prvo izvolitev v naziv visokošolskega učitelja docenta za področje "Suicidologije"

 

v torek, 18. septembra 2012 ob 13.00,
preizkusno predavanje z naslovom

 

"Duševna travma in samomor".

Predavanje bo v veliki predavalnici (VP) UP FAMNIT.

Vabljeni.


torek, 18. september 2012 Začetek novega študijskega leta 2012/13

Vse študente UP FAMNIT obveščamo, da bodo informacije glede pričetka novega študijskega leta 2012/13 (sprejem bruck in brucev, prvi študijski dan za študente) na spletni strani objavljene v zadnjem tednu septembra, zato vas prosimo, da redno spremljate objave na spletni strani.

Urnik jesenskega semestra 2012/13 bo objavljen predvidoma v torek, 25.9.2012.

Lepo vas pozdravljamo,

Referat za študente UP FAMNIT


ponedeljek, 17. september 2012 Zaključek mednarodne konference "Combinatorial Algorithms in Bioinformatics"

Combinatorial Algorithms in Bioinformatics

Workshop - September 13-14, 2012 - Koper (Slovenia)

V četrtek 13. in petek 14. septembra 2012, se je v prostorih UP FAMNIT odvijala mednarodna konferenca z naslovom Combinatorial Algorithms in Bioinformatics.

V četrtek smo imeli priložnost prisluhniti številnim domačim in tujim predavateljem, ki so predstavili svoje raziskovalne rezultate na področju uporabe kombinatoričnih algoritmov v bioinformatiki in sorodnih področjih. V petek pa so udeleženci konference imeli priložnost za diskusije in raziskovalno delo.

Prilagamo nekaj foto utrinkov iz dogodka.

Več fotografij je objavljenih v fotogaleriji.

 


torek, 11. september 2012 Vabilo na inavguracijsko predavanje

Spoštovani,


vljudno vas vabimo na inavguracijsko predavanje
v.d. direktorja UP IAM, dr. Aleksandra Malniča
ki bo potekalo ob njegovi izvolitvi v naziv redni profesor
na Univerzi v Ljubljani.

Predavanje bo potekalo v torek, 11.9.2012 ob 13h,
na naslovu Jadranska 21, 1000 Ljubljana (UL FMF), v predavalnici 305.

Vljudno vabljeni!


ponedeljek, 3. september 2012 Vabilo na mednarodno konferenco "Combinatorial Algorithms in Bioinformatics"

Combinatorial Algorithms in Bioinformatics

Workshop - September 13, 2012 - Koper (Slovenia)

V četrtek, 13. septembra 2012, bo v prostorih UP FAMNIT potekala mednarodna konferenca z naslovom Combinatorial Algorithms in Bioinformatics.

Namen mednarodne konference je ponuditi priložnost raziskovalcem na področju uporabe kombinatoričnih algoritmov v bioinformatiki in sorodnih področjih, da predstavijo svoje najnovejše rezultate.

Vabimo vse zainteresirane, da se konference udeležijo v četrtek, 13. septembra, od 9.00 ure do 18.00 ure v Veliki predavalnici UP FAMNIT. Zaradi lažje organizacije prosimo, da se prijavite na mail (martin.milanic@upr.si) do petka 7. septembra 2012. 

Predviden program.

Vljudno vabljeni.


ponedeljek, 3. september 2012 Uspešno se je zaključil poletni tabor Matematika je kul

V soboto 1. septembra se je uspešno zaključil že drugi Famnitov poletni tabor Matematika je kul, v organizaciji Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem in Inštituta Andrej Marušič Univerze na Primorskem.

Tabora so se udeležili učenci 7., 8. in 9. razredov osnovnih šol ter dijaki srednjih šol. Organizatorji tabora so z izkazanim interesom ter z udeležbo mladih matematičnih navdušencev zelo zadovoljni ter lahko upravičeno pričakujejo podoben interes za naslednje tabore. Sočasno s taborom je na UP FAMNIT potekala tudi Poletna šola logike, v organizaciji Zveze organizacij za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS).

Matematičnega tabora in poletne šole logike se je udeležilo skupno preko 40 udeležencev, ki so poslušali predavanja o raznovrstnih zanimivih matematičnih in logičnih temah in se udeležili številnih športnih in družabnih aktivnosti.
Predavatelj na UP FAMNIT in eden od organizatorjev poletnega tabora doc. dr. Vito Vitrih je povedal, da je "osnovni namen tabora popularizacija matematike med mladimi, tudi osnovnošolci, predvsem pa dijaki. Cilj pa je predvsem prikazati jim matematiko na bolj uporaben način, z raznimi primeri iz prakse."
Na povezavi lahko prisluhnete izjavi doc. dr. Vita Vitriha za Radio Capris.
http://www.radiocapris.si/novice/n/poteka-poletni-tabor-matematika-je-kul

Prilagamo fotoutrinke z dogodka.