Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 3. september 2012 Uspešno se je zaključil poletni tabor Matematika je kul

V soboto 1. septembra se je uspešno zaključil že drugi Famnitov poletni tabor Matematika je kul, v organizaciji Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem in Inštituta Andrej Marušič Univerze na Primorskem.

Tabora so se udeležili učenci 7., 8. in 9. razredov osnovnih šol ter dijaki srednjih šol. Organizatorji tabora so z izkazanim interesom ter z udeležbo mladih matematičnih navdušencev zelo zadovoljni ter lahko upravičeno pričakujejo podoben interes za naslednje tabore. Sočasno s taborom je na UP FAMNIT potekala tudi Poletna šola logike, v organizaciji Zveze organizacij za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS).

Matematičnega tabora in poletne šole logike se je udeležilo skupno preko 40 udeležencev, ki so poslušali predavanja o raznovrstnih zanimivih matematičnih in logičnih temah in se udeležili številnih športnih in družabnih aktivnosti.
Predavatelj na UP FAMNIT in eden od organizatorjev poletnega tabora doc. dr. Vito Vitrih je povedal, da je "osnovni namen tabora popularizacija matematike med mladimi, tudi osnovnošolci, predvsem pa dijaki. Cilj pa je predvsem prikazati jim matematiko na bolj uporaben način, z raznimi primeri iz prakse."
Na povezavi lahko prisluhnete izjavi doc. dr. Vita Vitriha za Radio Capris.
http://www.radiocapris.si/novice/n/poteka-poletni-tabor-matematika-je-kul

Prilagamo fotoutrinke z dogodka.