Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

Študenti - Arhiv

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

petek, 19. april 2019 Dan zemlje - vabilo na aktivnosti

Skupina Mladi za podnebno pravičnost organizira v okviru mednarodnega dneva Zemlje, ki bo letos na velikonočni ponedeljek - 22. aprila, vrsto različnih aktivnosti, s katerimi želijo opomniti ljudi na prebujajočo se naravo in pomen opraševalcev kot so tudi čmrlji, ki žal ne dosegajo takšne publicitete kot čebele, čeprav so ravno tako oz. še bolj pomembni za opraševanje.

Aktivnosti bodo potekale na Titovem trgu v Kopru, od 17.00 dalje. Udeleženci bodo najprej ustvarili predstavo, nato pa bodo na različnih delavnicah izdelovali vrečke iz starih majic, domovanja za čmrlje in lončke za medovite rastline iz odpadkov.

Za delavnicami ne stoji nobena velika organizacija, stranka ali podpornik, ki bi želeli koristiti trud mladih. Gre za samoiniciativo dijakov in študentov.

Ne pozabite: nimamo planeta B!

 


ponedeljek, 15. april 2019 Prenos znanja - projekt PKP Učinkovitost preventivnih aktivnosti pri osebah s kognitivnim upadom in demenco

V okviru aktivnosti projekta PKP Učinkovitost preventivnih aktivnosti pri osebah s kognitivnim upadom in demenco vabimo vse zainteresirane na predstavitev razvoja preventivnih aktivnosti, ki krepijo kognitivne, zaznavne in motorične zmožnosti pri starejših in osebah s kognitivnim upadom in demenco, ki bo v četrtek, 18. aprila 2019, ob 15. uri v predavalnici FAMNIT-VP2.

Za demenco velja, da je ne moremo preprečiti, lahko pa s preventivnimi aktivnostmi ohranjamo in krepimo obstoječe zmožnosti in vplivamo na kvaliteto življenja starejših in oseb z demenco.

Blagovna znamka Silway bo v prvem delu srečanja predstavila namizne igre za osebe z demenco na katere se odzovejo, ker so prilagojene upadu njihovih sposobnosti. Gre za enostavne igre, ki aktivirajo dolgoročne spomine in spodbudijo komunikacijo, ter so namenjene domači ali institucionalni rabi.
Namizne igre so bile razvite z namenom bolj smiselne zapolnitve veliko prostega časa, ki ga imajo osebe z demenco, saj so zaradi specifik bolezni postopoma zelo omejene ali onemogočene pri mnogoterih aktivnostih. Obstoječe namizne igre zaradi prezahtevnosti in neprilagojenosti zanje niso primerne.

V drugem delu bo predavanje namenjeno tematiki podjetništva in  prodiranju inovacijskih produktov na domač in tuji trg ter preverjanje učinkovitosti produkta oz. storitve podjetja.

Predavateljici:

 • Samira Lah, magistrica psihologije in univ. dipl. ped. in soc. kultur,  z večletnimi izkušnjami na področju svetovanja in izobraževanja učencev s posebnimi vzgojno izobraževalnimi potrebami, pridobljenim znanjem s področja nevrolingvističnega programiranja, realitetne terapije, specialne in socialno pedagoške dokvalifikacije ter  montessori in waldorfske pedagogike.
 • Damjana Pangerčič, magistrica poslovnih ved, članica študentske sekcije Društva za marketing Slovenije, vodja povezovanj z društvi, članica ekipe na treh marketinških konferencah fANfARA, Društva za marketing Slovenije, Društva slovensko–avstrijskega prijateljstva: članica upravnega odbora in blagajničarka; soorganizatorka kulturnih dogodkov.

Prijavite se lahko na tej povezavi.

Vljudno vabljeni!


petek, 12. april 2019 Vabilo na seminar "NA POTI BREZ POVRATKA? (o raziskavah hrustančic v Sloveniji)"

Nacionalni inštitut za biologijo vabi na seminar "NA POTI BREZ POVRATKA? (o raziskavah hrustančic v Sloveniji)", ki ga bo predstavil prof. dr. Lovrenc Lipej. 

Seminar bo potekal v sredo, 17. aprila 2019 ob 14.00 v Biološkem središču v Ljubljani (Večna pot 111) v predavalnici B3. 

Za dodatne informacije lahko kontaktirate Katjo Ploj na e-mail naslov : katja.ploj@nib.si ali na telefonsko številko 059 232 701).

Vljudno vabljeni!


petek, 12. april 2019 Oglas za delo - bioinformatik

Si želite postati del visoko usposobljene razvojno-raziskovalne skupine, ki sodeluje z največjimi mednarodnimi podjetji, in spreminja način raziskovanja? Vas zanima napredno raziskovalno okolje in delo na inovativnih projektih z uporabo sodobne podatkovne tehnologije in analitskih metod? 

Uspešno mednarodno biotehnološko podjetje, ki s svojo jasno vizijo postaja eden najbolj prepoznavnih akterjev na področju mikrobne tehnologije išče analitičnega in visoko motiviranega sodelavca, ki bi se pridružil uspešni ekipi odličnih raziskovalcev. 

Glavne naloge : analiza masovnih podatkov (big data) v namene oblikovanja in potrjevanja bioloških hipotez, matematično modeliranje, podatkovno rudarjenje (data mining), odkrivanje zakonitosti v podatkovnih bazah.

Od vas pričakujejo : najmanj 3 leta  delovnih izkušenj na področju bionformatike ali strojnega učenja, univerzitetno ali visokošolsko diplomo naravoslovne, računalniške in informacijske ali druge sorode znanosti, poznavanje programskih jezikov, ki se uporabljajo v statistiki/bioinformatiki (Python, R, Perl,...), močne analitične sposobnosti, sposobnost učinkovitega reševanja problemov, sposobnost dela v interdisciplinarnih skupinah ter aktivno znanje angleškega jezika. 

Nudijo : redno zaposlitev v priznanem in mednarodno uveljavljenem podjetju, ustvarjanje produltov prihodnosti in novih tehnologij, samostojnost pri delu in možnost za uresničevanje lastnih idej, sodelovanje z multidisciplinarno in mednarodno ekipo, prijazni pogoji v prijetnem delovnem okolju, stimulativno nagrajevanje za delo.

V kolikor vas delo zanima pošljite vaš CV na info@adittec.si, za dodatne informacije so vam na voljo na telefonski številki 01 235 52 00.


četrtek, 11. april 2019 Predavanje o novi trajnostni prehranski politiki

Študenti so vabljeni na predavanje in razpravo o vlogi kmetijstva in prehrane pri trajnostnem razvoju, ki bo 16. aprila od 18.00 do 21.00 v Centru mladih Koper.
Razpravljali bomo o tem, kaj najbolj ogroža trajnostni razvoj Slovenije in čemu se odgovorni organi pozabljajo posvečati.

O dogodku si lahko več preberete na FB: https://www.facebook.com/events/419132815538825/.
Vse o pobudi 'Čas je za novo – trajnostno – prehransko politiko' si lahko preberete na straneh:
http://novaprehranskapolitika.idealist.si/
https://predlagam.vladi.si/predlog/9311/

Vabljeni!


sreda, 10. april 2019 Državno univerzitetno prvenstvo v streljanju za študijsko leto 2018/19

Slovenska univerzitetna športna zveza SUSA je skladno z letnim programom Državnih univerzitetnih prvenstev v letu 2019 razpisala državno univerzitetno prvenstvo v streljanju za študijsko leto 2018/19.

Tekmovanje bo potekalo v sredo, 17.4.2019 ob 16.00, v 3.nadstropju strelišča Češnjica 48, 4228 Železniki.

Tekmovanje bo potekalo v disciplinah zračna puška in zračna pištola, tekmovalci v moški in ženski kategoriji bodo imeli na voljo 60 strelov.

Tekmovalci, ki želijo nastopiti na prvenstvu morajo prijave oddati na elektronski naslov sd.lotric.zelezniki@gmail.com do vključno 12. 4. 2019.

Prijavnina za posameznega tekmovalca/ko je 10,00 EUR za 60 strelov (študenti) in 15,00 EUR za 60 strelov (zaposleni).

Več si lahko preberete na : https://www.susa.org/drzavno-2/item/591-razpis-dr%C5%BEavnega-univerzitetnega-prvenstva-v-streljanju-2018-19


sreda, 10. april 2019 Oglas za delo

Interes d.o.o. išče novega sodelavca, podrobneje upravljalca podatkovnih baz.

Podrobnejši opis delovnega mesta : 

- skrb za delovanje podatkovnih baz v pričakovani razpoložljivosti in zahtevani varnosti

- fizična implementacija podatkovnega modela in načrtovanje velikosti podatkovnih baz

- izvajanje replikacije podatkovne baze in distribucije podatkov

- optimizacija SQL stavkov podatkovne baze

- izvajanje nadgradenj verzij baz podatkov

- implementacija varnostnih in drugih popravkov,

 - priprava procedur za izvajanje zaščit podatkov ter arhiviranje podatkov podatkovne baze

- sodelovanje s skrbniki aplikacij, skrbniki sistema in  ostalimi sodelavci

- spremljanje razvoja področja in izobraževanje

Pričakujejo : 1. 2 bolonjsko stopnjo računalniške, informacijske ali tehnične smeri, zaželene izkušnje na področju podatkovnih baz, poznavanje varnostnih vidikov v povezavi s podatkovnimi bazami, aktivno znanje angleškega jezika, komunikativnost, natančnost, profesionalnost, pripravljenost na timsko delo, smisel za samostojno organiziranje delovnih nalog, možni so tudi kandidati v zaključni fazi študija.

Vsi zainteresirani lahko pisne vloge z življenjepisom in dokazili o izpopolnjevanju pogojev pošljete po pošti na naslov : Interes d.o.o., Vojkovo nabrežje 23, 6000 Koper ali na elektronski naslov iztok.jeras@interes.si

Kontaktna oseba : Iztok Jeras, tel. št. 041 770 037


sreda, 3. april 2019 Krvodajalska akcija "Častim 1/2 litra!"

ŠOUP organizira krvodajalsko akcijo, ki bo potekala od 8. do 10. aprila 2019 med 7.20 in 11.00 v Splošni bolnišnici Izola (Center za transfuzijsko dejavnost).

Prijave na krvodajalsko akcijo niso potrebne

Potrebna je le prijava za brezplačen prevoz krvodajalcev do bolnice, prevoz bo organiziran iz Kopra in sicer na postaji Tržnica (Oli burger) ter v Portorožu pri UP FTŠ. 

Prvi prevoz je ob 7.45, zadnji pa ob 10.15. 

Za brezplačen prevoz je potrebna prijava preko spletnega obrazca : https://forms.gle/dcB6pCNT87uKaxSr6

ŠOUP, ŠOS in Radio Capris so za vse krvodajalce pripravlja tudi simbolična darila.


torek, 2. april 2019 Študentski šahovski pokal filijale MGU Lomonosov v Kopru 2019

Univerza MGU Lomonosov iz Moskve, v sodelovanju z Univerzo na Primorskem in Evropsko šahovsko akademijo razpisuje prvi študentski šahovski open 2019. Turnir bo v sklopu informativnih dni za bodoče študente, v Kopru, od 19. – 21. aprila 2019.

Vabljeni vsi študenti Univerze na Primorske k prijavi na še zadnja razpoložljiva mesta. Prijavo pošljete na: lomkopopen2019@gmail.com, najpozneje do 15.4. 2019!

Več informacij: https://www.uszp.si/sl/novice/studentski-sahovski-pokal-mgu-lomonosov-2019  


ponedeljek, 1. april 2019 RAP natečaj

Prava zveza vabi vse mlade rap ustvarjalke in ustvarjalce stare od 15 do 29 let.

Iščejo še neobjavljena avtorska rap dela na temo nenasilja.

Ključne besede, ki jih želijo slišati so spotšovanje, svoboda, strpnost, privolitev, dobrosrčnost, humanost, sprejemanje in prijateljstvo. 

Kriteriji ocenjevanja bodo vsebina, sporočilnost, izvirnost, kakovost besedila in kakovost glasbe. V izbor se ne bodo uvrstila dela, ki spodbujajo katerokoli od oblik nasilja, in tista, ki ne bodo vsebovala vseh prilog.

Najboljšo pesem bo izbrala tričlanska komisija, sestavljena iz glasbenice, glasbenika in predstavnika/predstavnice Prave zveze.

PRIJAVA - popolna prijava vsebuje naslednje ločene priloge : 

– posnetek skladbe v mp3 320 formatu,

– besedilo skladbe v slovenskem jeziku,

– V CELOTI izpolnjeno, podpisano ter skenirano izjavo, ki jo najdete na TUKAJ,

– dovoljenje zakonitih zastopnikov za sodelovanje na natečaju, če ste mlajši od 18 let. Najdete ga TUKAJ.

Prijaviteljice in prijavitelji (pri eni skladbi je lahko več avtorjev) svoje delo, izjavo in dovoljenje skrbnikov, če ste mlajši od 18 let, pošljite na elektronski naslov: pravazveza.rapnatecaj@gmail.com do vključno 15. 5. 2019.

NAGRADA:

– snemanje skladbe pod mentorstvom uveljavljenega slovenskega raperja,

– snemanje video spota,

– promocija znotraj socialnih omrežij Prave zveze in njenih članic,

–  vsaj en javni nastop.

OBJAVA IZBORA: najkasneje do 3. 6. 2019.


ponedeljek, 1. april 2019 Urnik knjižnice TeMeNa za petek, 5.4. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v petek, 5.4. 2019 odprta od 10.00 do 12.00. 

Hvala za razumevanje in

lep pozdrav.


ponedeljek, 1. april 2019 Podjetna Primorska 2019

UIP - Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorkse v sodelovanju z Agencijo SPIRIT in ostalimi partnerji vabi vse inovativne podjetnike in potencialne podjetnike vseh starosti, da se prijavijo na natečan za najboljšo podjetniško idejo "Podjetna Primorska 2019".

Z nasveti, ki jih ponujajo ter z znanjem, ki ga finalisti pridobijo na delavnicah v sklopu natečaja in mentorskim programom, je lahko pot do podjetniške ideje hitrejša in prodor na trg veliko lažji.

Najbolj inovativne ideje bodo jeseni nagrajene s skupnim nagradnim skladom v vrednosti 30.000 eur.

Natečaj ohranja tri kategorije:
1. Start-up Academic - Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem, ki je namenjena študentom, mladim diplomantom, raziskovalcem in pedagoškim delavcem Univerze na Primorskem,
2.  Start-up Optimist, ki je namenjena posameznikom in ekipam, ki nimajo podjetniških izkušenj in niso nikoli bili ustanovitelji podjetja oziroma niso zasedali vodstvenih funkcij v podjetjih in
3. Start-up Accelerator Navigator, ki je namenjena izkušenim posameznikom ali ekipam, pri čemer je pogoj, da podjetje, ki ga prijavljajo na natečaj, ni starejše od treh let na dan objave razpisa.

Rok za prijavo je 15.5.2019.

Več informacij in prijavnico najdete TUKAJ.


petek, 29. marec 2019 Vabilo na izobraževanje na temo 3D modeliranja

Na Fakulteti za računalništvo in infomratiko UL bo v okviru Akademije FRI potekalo izobraževanje na temo 3D modeliranja. Če vas zanima 3D grafika, ustvarjanje animiranih filmov, modelov za 3D tisk, interaktivnih 3D aplikacij ali video iger potem je to tridnevno izobraževanje 3D modeliranja z orodjem Blender. Na izobraževanju vas bodo naučili uporabe tega odprtokodnega programa. 

Izobraževanje je namenjeno začetnikom ali izkušenim uporabnikom za hobi ali profesionalno delo. 

Potekalo bo v Akademiji FRI na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL, in sicer v sredo, 10., 17. in 24. aprila 2019, od 16.30 do 20.30 ure.  

PRIJAVNINA:

 • Cena na posameznika znaša 240 € + DDV
 • Članom Kluba alumnov UL priznamo 20% popust.
 • Članom Kluba alumnov FRI priznamo 25% popust.
 • Cena za študente znaša 150 € + DDV.

Cena zajema:

 • izvedbo izobraževanja,
 • zapiske z dodatno razlago, ilustracijami in primeri,
 • certifikat Akademije FRI,
 • malico.

Izobraževanje bo vodil dr. Ciril Bohak, ki je asistent in raziskovalec na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL, ter član Laboratorija za računalniško grafiko in multimedije. 

Več o izobraževanju si lahko preberete v priponki ali na spletni strani.

PRIJAVNICA


sreda, 27. marec 2019 Univerzitetni programerski maraton 2019

V mesecu aprilu se bo pričel Univerzitetni programerski maraton 2019 - UPM.

UPM je tekmovanje za študente v programiranju. Poudarek je na algoritmih in ne toliko na samih tehnikah programiranja. UPM sestoji iz poskusnega kola (5. april 2019), treh predkol (18. april 2019, 12. maj 2019 in 3. oktober 2019) in finala (12. oktober 2019), ki bo letos v Ljubljani.

Na tekmovanju sodelujejo tričlanske ekipe. Vsaka ekipa za reševanje nalog uporablja en računalnik. Letos bodo na voljo programski jeziki C, C++, Java, Pascal, Python 2, Python 3 in C# (Mono).
Arhiv nalog iz preteklih let je na voljo na tej povezavi.

Svojo ekipo lahko prijavite tukaj.


torek, 26. marec 2019 Urnik knjižnice TeMeNa za torek, 26.3.2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa danes,  26.3.2019 odprta od 14.00 do 18.00. 

Hvala za razumevanje in

lep pozdrav.


ponedeljek, 25. marec 2019 Razvoj poslovnih modelov z metodo Design Thinking

Inštitut Jožef Stefan vabi na 1. del delavnice »Razvoj poslovnih modelov z metodo Design Thinking«, ki bo 16. aprila 2019, ob 10.30, v Veliki predavalnici inštituta.

Na dogodek so vabljeni podjetni raziskovalci in študenti, dijaki, drugi inovativni posamezniki in potencialni podjetniki, spin-out timi v nastajanju in drugi podjetni raziskovalci. Na delavnici predava in izvaja praktikum dr. Rok Stritar, docent na Ekonomski fakulteti, podjetnik in strokovnjak za Design Thinking.

Udeležencem delavnice bodo predstavili metodologijo razvoja poslovnega modela z metodo Design Thinking. V okviru delavnice je predviden praktikum z uporabo konkretnih primerov izbranih invencij, ki jih udeleženci načrtujejo vključiti v načrtovani poslovni model.

Program:

 • predstavitev in utemeljitev metode “Design Thinking” kot univerzalnega pristopa za reševanje kompleksnih in slabo strukturiranih problemov, kamor spada tudi zasnova poslovnega modela podjetja
 • uporaba Design Thinking za razvoj poslovnega modela podjetja,
 • predstavitev faz poteka procesa in umestitev projektov udeležencev,
 • razumevanje in definicija izzivov kot temelje razvoja uspešnih produktov,
 • vaje iz razumevanja in definicije izzivov,
 • odgovori na konkretna vprašanja udeležencev na temo njihovih projektov.

Dogodek organizirajo v okviru programa subjekta inovativnega okolja za podporo inovativnim, podjetnim raziskovalcem, in drugim posameznikom, ki se navdušujejo ali celo že udejanjajo ideje za trženje tehnologij, z možnostjo ali željo ustanovitve podjetij, oziroma jih tovrstne pobude zanimajo.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije: Več informacij dobite na e-naslovu: robert.blatnik@ijs.si ali tehnologije@ijs.si.

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2018-2019.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


ponedeljek, 25. marec 2019 Vabilo na seminar »Mussels in ecogenotoxicology - The Danube river case study«

Nacionalni inštitut za biologijo vabi študente, da se udeležijo seminarja z naslovom

»Mussels in ecogenotoxicology - The Danube river case study«,

ki bo v petek, 5. aprila 2019, ob 9.30 na Morski biološki postaji Piran (Fornače 41, Piranu).

Predavala bosta dr. Stoimir Kolarević (Fakulteta za biologijo Univerze v Beogradu) in dr. Margareta Kračun-Kolarević (Inštitut za biološke raziskave »Siniša Stanković«, Univerza v Beogradu).

Seminar bo potekal v angleškem jeziku.

Povzetek:
»Aquatic invertebrates are commonly employed as sentinel organisms in assessment of the ecosystem quality. Among this group, mussels are of special interest due to their sedentary way of living, filter feeding and most importantly wide distribution. These features enable their usage for bioindication in great and complex ecosystems such as the Danube River Basin. Many xenobiotics in environment can interact with DNA which can lead to serious consequences at the level of single organism, population and eventually whole ecosystem. The Joint Danube Survey 3, the largest expedition in 2013 was perfect opportunity for assessment of genotoxic pressure along the Danube River. Genotoxicity was assessed by measuring the level of DNA damage in freshwater mussels collected from 34 selected sites along the 2285 rkm.

The level of faecal pollution was studied in parallel with genotoxicological survey using standard indicators total coliforms, Escherichia coli and Enterococci. Quantification was performed with Colilert/Enterolert Quanti-Tray 2000 and MPN approach. Quantitative PCR (qPCR)-based assays for analysis of human- or animal-associated genetic Bacteroidetes fecal markers have been used for tracking the source of pollution (microbial source tracking -MST). The human-associated BacHum and HF183II, the ruminant-associated BacR and the pig-associated Pig2Bac fecal markers were selected.

Presence of pollution was especially evident in the countries in which the legislation related to wastewater treatment and management is not fully implemented. The most critical section of the river was Pannonian plain (sector VI). The results of MST revealed the presence of human-associated fecal markers BacHum and HF183II in majority of the analyzed samples. High correlation was observed between the standard fecal indicators and human associated faecal markers.

The highest levels of DNA damage were recorded in organisms from the section VI, which is under the impact of untreated wastewater discharges. Both positive and negative influences of the large tributaries on the level of genotoxicity in the Danube River were evident; ie. in 2013 the Sava River was characterized with lower level of both faecal and genotoxic pollution in comparison with the Danube.«

Dodatne informacije: Andreja Ramšak, andreja.ramsak@nib.si, 059 232 932.


petek, 22. marec 2019 Pogovor z vrhunskimi športniki - plezalka Mina Markovič, študentka Biopsihologije

V torek, 26. marca bo Univerzitetna športna zveza Primorske gostila tretjega od javnih intervjujev z vrhunskimi športniki v letu 2019. Tokrat bomo poklepetali s plezalko svetovnega nivoja - Mino Markovič, študentko Biopsihologije na UP FAMNIT.

Mina v športu počne prav tisto, k čemur nas večina teži v vsakdanjem življenju – kljub vsem oviram najti pravi oprijem, čim prej splezat navzgor in pri tem ne doživeti padcev.  Pri temu je v športnem plezanju izjemno uspešna, saj je zabeležila celo vrsto zmag in še več odličnih uvrstitev na tekmah svetovnega pokala, osvojila je naslov evropske prvakinje, se povzpela med dobitnice medalj na svetovnem prvenstvu in bila tudi že proglašena za najboljšo plezalko leta na svetu.

Kako se je Mina zavihtela vse do svetovnega vrha in pri tem uspešno kombinirala treninge, nastope, potovanja ter študijske, pokroviteljske in službene obveznosti, vse to bo moč brezplačno izvedeti v torek, 26. marca, ob 16. uri v Plezalni dvorani na ŠRC Bonifika (med Atletskim stadionom in Zdravstvenim domom v Kopru).

Vabljeni!


četrtek, 21. marec 2019 Vabilo na EducationUSA Sejem ameriških šol v Ljubljani

Vas zanima študij v ZDA ?

V ponedeljek, 1.4.2019, bo v Ljubljani med 16:00 in 18:30 SEJEM AMERIŠKIH ŠOL, kjer lahko izveste več o študiju v ZDA, prijavi, vpisu, štipendijah in še o marsičem. 

Udeležba na sejmu je brezplačna. 

Več informacij in registracija je možna na http://bit.ly/EdUSA-sejem-2019

 


četrtek, 21. marec 2019 Priložnost za študentsko delo na konferenci AERC 2019

Išče se 6 študentov za pomoč na znanstveni konferenci Annual European Rheology Conference 2019, ki jo organizira Društvo za eksperimentalno mehaniko. Odvijala se bo od 8. do 11. aprila v Portorožu.

Dobrodošli so študenti iz celotne slovenije, saj nudijo zastonj nastanitev za kandidate, ki ne živijo na obali.

 

Več o sami konferenci: https://rheology-esr.org/aerc-2019/welcome/

Pohiti s prijavo na linku: https://springprofessional.secure.force.com/jobboard/QuickApplyToJob?JobId=a0W4I00000AgkEdUAJ&boardName=Slovenia%20Staffing%20Student&language=sl

 

Ne pozabite, konferenca predstavlja priložnost za dodatno izobraževanje!


petek, 15. marec 2019 Urnik knjižnice TeMeNa za torek, 19.3.2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v torek, 19.3.2019 odprta od 12.00 do 16.00. 

Hvala za razumevanje in

lep pozdrav.


petek, 15. marec 2019 Vabilo na freeŠn - študentski natečaj kreativnega komuniciranja

Študentske sekcije Slovenskega društva za odnose z javnostmi (ŠS PRSS) organizira freeŠn, gre za natečaj kreativnega komuniciranja, ki poteka že šesto leto ter študente spodbuja, da pogledajo v svet skozi oči kreativnosti in si tako priskrbijo svež pogled na svet.

Namen je študentom skozi sodelovanje na delavnicah ter preko oddaje svojih del na natečaju omogočiti, da izrazijo svojo ustvarjalno žilico.

Udeležba na delavnicah ter prijava na natečaj sta brezplačna. 

Natečaj je sestavljen iz 6 kategorij : fotografija, event manegement, viral/video produkcija, grafično oblikovanje, tekstopisje in glasbeni natečaj. 

Vse zmagovalce čakajo odlične nagrade. 

Več o natečaju in brezplačnih delavnicah si lahko preberete na www.freesn.si


četrtek, 14. marec 2019 Plačana praksa za mlade - CEO za en mesec

CEO FOR ONE MONTH

Mednarodna skupina Adecco mlade talente že šesto leto vabi k vključitvi v program »CEO za en mesec«, ki izbranemu kandidatu omogoča mesečno delovno prakso ob boku direktorja Adecca. Program kandidatom odpre vrata v poslovni svet, saj lahko iz prve roke spoznajo delovanje mednarodnega podjetja. Prijave za CEO za en mesec 2019 zbirajo do 16. aprila 2019!

EXPERIENCE WORK DAY

Mladi imajo možnost, da en dan spremljajo zaposlene pri njihovem delu in tako dobijo vpogled v običajni dan na delovnem mestu v poklicu, kjer se želijo razvijati. Na izbrani dan so na voljo tudi karierne delavnice za študente.

BREZPLAČNO KARIERNO SVETOVANJE

Podjetje Adeco iskalcem prve zaposlitve ponujajo brezplačno karierno svetovanje in spletno bazo znanja.

Več informacij je na voljo na tej spletni povezavi.


četrtek, 14. marec 2019 Vabilo na seminar "Imaš podjetniško idejo? Sprejmi izziv in jo realiziraj."

V ponedeljek, 18. marca 2019, ob 16.00 uri, bo v predavalnici FAMNIT-VP2 potekal seminar z naslovom »Imaš podjetniško idejo? Sprejmi izziv in jo realiziraj.« Seminar je namenjen vsem študentom.

Dogodek bo potekal v obliki promocijsko-motivacijskega dogodka, ki ga bo vodil in povezoval Dorijan Maršič, direktor Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske. Svoje prispevke bodo predstavili: mag. Andrej Medved, Lara Pirc, Nika Tomažič in Monika Kršić (obe študnetki UP FAMNIT, zmagovalki Podjetne Primorske 2018 v kategoriji Start-up Academic Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem).

Predstavljene bodo tekoče aktivnosti UIP, dobre prakse in program »SIO 2018-2019«. Podane bodo podrobnejše
informacije o podjetniškem natečaju Podjetna Primorska 2019, predstavljeni bodo cilji natečaja, pogoji sodelovanja za prijavitelje, kategorije, nagradni sklad ter ostale podrobnosti pri sami prijavi.

Celoten program srečanja je na voljo na tej povezavi.

Vabljeni!


ponedeljek, 11. marec 2019 Podnebni protest

Skupina Mladi za podnebno pravičnost organizira podnebni protesti, ki bo v petek (15.3.) ob 11:55 na Titovem trgu v Kopru .

Na ta dan bodo mladinski protesi proti podnebnim spremembam potekali v več kot 60 državah sveta. 

Posebnost tega gibanja je, da ga vodijo mladi, začelo se je namreč lani, ko so mladi ugotovili, kakšen velik problem predstavlja energetika in so se pridružili gibanju, za katerega je bila lani povod takrat 15-letna Greta Thunberg, ki je ob petkih nehala hoditi v šolo in namesto tega protestirala pred švedskim parlamentom, da bi vplivala na podnebno politiko Švedske

Za pomoč pri organizaciji lastne akcije lahko organizacijo kontaktirate na https://www.facebook.com/mladizapodnebnopravicnost/ ali mladizapodnebnopravicnost@gmail.com


ponedeljek, 11. marec 2019 ŠOUPijada - Vabilo - Invitation

Mednarodni resor Študentske organizacije Univerze na Primorskem pripravlja ŠOUPijado, nov dogodek namenjen druženju domačih in tujih študentov.
Na prvem večeru ŠOUPijade, ki bo v torek, 19. 3. 2019, ob 20. uri v restavraciji Emonec, se bo predstavilo Folklorno društvo Vuk Karadžić iz Radovljice in tuji študenti na izmenjavi ali rednem študiju na primorski univerzi.
Prijave na dogodek potekajo na Info točki ŠOUP v Kopru in ŠOUPostaji Turistica v Portorožu, kjer je možna prijava z vplačilom kotizacije za dogodek v znesku 10 € od 4. do 15. marca 2019. Kotizacija vključuje avtobusni prevoz Portorož-Koper-Portorož, hrano ter pijačo, ki bo na voljo na dogodku.

Študenti, predstavite se!

Tuje študente vabimo, da se prijavijo na predstavitev svoje države. Prijave na predstavitev zbiramo na elektronski naslov mednarodno@soup.si.

Facebook dogodek: Klik

*****

On March 19th the International department of the Student organization of the University of Primorska is preparing a cultural event ŠOUPijada.
The first evening of ŠOUPijada will be held on Tuesday, March 19 at 8 pm at the Emonec restaurant. In the first part of the evening the Folklore Society Vuk Karadžić will present their show, on the second part all foreign students are invited to present their country.
Applications for the event is possible at the ŠOUP Koper and Portorož Info Point, where registration can be made in the amount of € 10 from March 4 to March 15, 2019. The registration fee includes bus transportation Portorož-Koper-Portorož, food and drink, available at the event.

Students, introduce yourselves!

Foreign students are invited to apply for a presentation of their countries to e-mail mednarodno@soup.si.
Facebook Event: Click


petek, 8. marec 2019 Urnik knjižnice TeMeNa za torek, 12.03. in četrtek, 14.03. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v torek, 12.03. in četrtek, 14.03. 2019 odprta od 12.00 do 16.00. 

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav.


petek, 8. marec 2019 Vseslovenska raziskava o počutju študentov

Univerza v Ljubljani izvaja vseslovensko raziskavo o počutju študentov, ki poteka v okviru mednarodnega projekta. Namen raziskave je preučiti dejavnike, ki prispevajo k izgorelosti in zavzetosti študentov ter povezanost s psihofizičnem zdravjem študentov.

V prvem delu raziskave so preučevali počutje študentov v izpitnem obdobju, v drugem delu raziskave pa želijo ugotoviti, kakšno je počutje študentov v študijskem obdobju. Namen raziskave je tudi standardizacija prevednih inštrumentov, ki omogočajo preverjanje tovrstnih konstruktov.

Pridobljeni podatki bodo uporabljeni le za raziskovalne namene ter bodo anonimizirani. Namenjeni bodo objavi strokovnih člankov in predstavljeni v okviru večje raziskave skupaj z raziskovalci iz Hrvaške in Srbije na konferenci v Novem Sadu.

Vprašalnik je dostopen tukaj.

Vabljeni k sodelovanju!


sreda, 6. marec 2019 Natečaj reševanja poslovnih primerov

Case Study Competition vabi na natečaj reševanja poslovnih primerov, katere določijo različna podjetja.

Podjetja, ki letos sodelujejo na natečaju so : Ina, Heineken, Loreal, Pliva, Helen Doron, Zagrebška Banka in Privredna banka Zagreb.

Na natečaju lahko sodelujete v skupinah z 2 do 4 člani, v skupini pa se lahko prijavite za največ 2 poslovna primera. 

Prijave so možne od 4.marca do 17.marca, primere pa oddajate po spletu do 14.marca

Prijava je možna na spletni strani : https://www.estudent.hr/category/natjecanja/case-study-competition/#prijavi-se_tab

Potegujete se za denarne nagrade v višini 10000 kun (približno 1300€), 5000 kun (približno 670€) ter 3000 kun (približno 400€). Poleg tega podjetja ponujajo tudi možnosti za prakso, študentsko delo ter druge številne nagrade (vikend paketi za zmagovalno ekipo, darilni paket in vstopnice za festival Ultra).

Za vsa možna vprašanja so na voljo na e-mail naslovu : csc@estudent.hr

      


torek, 5. marec 2019 Urnik knjižnice TeMeNa za sredo, 6.3.2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v sredo, 6.3.2019 odprta od 13.00 do 16.00. 

Hvala za razumevanje in

lep pozdrav.


petek, 1. marec 2019 Urnik knjižnice TeMeNa za torek, 5.3.2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v torek, 5.3.2019 odprta od 12.00 do 16.00. 

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav.


petek, 1. marec 2019 Karierni sejem MojeDelo.com, Nova Gorica - brezplačni prevoz

Karierni center UP in Center za vseživljenjsko učenje UP PEF vabita vse študente UP na karierni sejem MojeDelo.com, ki bo potekal v četrtek, 7. marca 2019, v Novi Gorici (Medpodjetniško izobraževalni center - MIC).

Za študente je organiziran brezplačen avtobusni prevoz iz Kopra v Novo Gorico in nazaj (odhod ob 12.30 z avtobusne postaje Ovisse - pri Generation bar, povratek ob 17.00). Potrebna je predhodna prijava preko e-prijavnice: https://goo.gl/forms/JxaZ5xj5WsWRbkZb2.

Na kariernem sejmu se bodo predstavljali različni delodajalci in agencije za posredovanje dela, brezplačno se boste lahko udeležili tudi predavanj, na katerih boste prejeli najnovejše informacije o zaposlovanju.


četrtek, 28. februar 2019 30. obletnica Konvenvije o otrokovih pravicah/30th anniversary of Convention on the Rights of the Child

Ob 30. obletnici Konvencije o otrokovih pravicah Veleposlaništvo Republike Italije v Sloveniji in Pravna Fakulteta, Univerze v Ljubljani organizira za vse univerzitetne študente v Sloveniji tekmovanje v pisanju kratkih esejev na temo otrokovih pravic. 

Kratek esej v angleščini ne sme vsebovati več kot 400 besed (največ 5min govora). V njem predstavite ideje s katerimi sredstvi in metodami zagotoviti polno spoštovanje pravic, zagotovljenih s Konvencijo, vključno s postopkom sporočanja kršitev, predvivenim v izbranem protokoli

Eseje pošljete do petka, 5.4.2019 in sicer na segreteria.lubiana@esteri.it

Zmagovalec bo svoj esej(v angleščini) predstavil na javni okorli mizi in sicer v sredo, 17.4.2019 ob 16.00 uri na Pravni fakulteti v Ljubljani. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Convetion on the Rights of the Child is celebrating 30th anneversary, therefore the Embassy of the Italian Republic in Slovenija and Faculty of Law, University of Ljubljana are organizing a short essay competition for universitiy students in Slovenia.

The short essay, written in English, shall contain no more than 400 words (maximum 5 minutes speech) and shall present ideas on means and methods to ensure respect for the rights guaranteed by the Convention, including through the communications procedure under the Optional Protocol. 

Send esseys until Friday, 5.4.2019 to segreteria.lubiana@esteri.it.

The winner will be invited to present his or her essay (in English) to the public rountable at the Faculty of Law in Ljubljana on Wednesday, 17.4.2019 at 16.00. 


torek, 26. februar 2019 Pridruži se družini prostovoljcev za Evropska univerzitetna prvenstva v Kopru!

Univerzitetna športna zveza Primorske vabi študente, da se poleti angažirajo pri izpeljavi Evropskih univerzitetnih prvenstev (EUC) v vaterpolu ter v odbojki na mivki.

Med 20. in 28. julijem pričakujemo v Kopru naval 300 študentk in študentov, športnikov z vseh koncev Evrope, zato bo za izpeljavo obeh prireditev potrebno veliko pomoči.

Kaj nudimo prostovoljcem za EUC?

Brezplačno hrano, pijačo, majice, kapice, nabiranje delovnih izkušenj, možnost opravljanja študijske prakse, poletne užitke ob morju, spoznavanje študentov z vseh koncev Evrope in veliko večerne zabave. Žal zaradi zasedenosti vseh kapacitet in viška turistične sezone ne moremo nuditi namestitve, sicer pa prijave zbiramo na spletnem naslovu: https://goo.gl/HNQ63B

Letošnji EUC bosta le prvi v nizu mednarodnih športnih prireditev, pri katerih bo UŠZP sodelovala v bližnji prihodnosti. Že prihodnje leto bomo gostili Svetovno univerzitetno prvenstvo v floorballu, aktivno pomagamo pri prestižnemu triatlonu Ironman 70.3 Slovenian Istria in smo resen kandidat za Evropsko univerzitetno prvenstvo v dvoranski odbojki leta 2021, medtem ko mesto Koper kandidira tudi za Olimpijski festival evropske mladine leta 2023.


ponedeljek, 18. februar 2019 USPOSABLJANJA za PROMOTORJE ZDRAVJA

Mreža Za zdravje mladih pripravlja še zadnji cikel usposabljanj za promotorje zdravja, preko katerega lahko udeleženci pridobijo sofinanciranje za svoj projekt v lokalnem okolju.

Išče se najmanj 40 mladinskih voditeljev in mladinskih delavcev za udeležbo na jesenskih usposabljanjih za promotorje zdravja in nadaljnje izvajanje programov za spodbujanje zdravega življenjskega sloga med mladimi.

Terminska izvedba:
29. – 31. marec 2019, Vogel
12. - 14. april 2019, Portorož
10. - 12. maj 2019, Maribor
Vsak promotor zdravja se udeleži enega celega usposabljanja.
 

Namen usposabljanj je usposobiti mladinske voditelje in delavce, da bi lahko v svojem lokalnem okolju ustvarili učinkovite lokalne programe promocije zdravja in zdravega življenjskega sloga mladih.
Prijave so možne na tem spletnem mestu.

Prijave bodo odprte od 15. Februarja 2019 do tedna dni pred vsakim usposabljanjem
(22 marec, 5 april, 3 maj).

 


četrtek, 14. februar 2019 Delavnica : Kvalitativna analiza podatkov s programom ATLAS.si

Razvojni center Novo Mesto v sodelovanju z Uporabno statistiko vabi na brezplačno delavnico Kvalitativna analiza podatkov s programom ATLAS.si

Na delavnici bodo predstavili program ATLAS.si, udeleženci boodo na konkretnem primeru naredili analizo intervjujev : od urejanja podatkov, kodiranja, izvajanja poizvedb in analic, do potrjevanja raziskovalnih vprašanj in izgradnje modela raziskave.

Delavnica je namenjena podjetnikom in posameznikom, ki lahko z kvalitativno analizo podatkov pridejo do pomembnih informacij za nadaljnjo odločanje. Udeleženi dobijo znanje, kako z intervjuji zbrane podatke obdelati, da pridejo do rezultata, katerega je mogoče uporabiti na področju podjetništva, študija, raziskovanja ali vsakdanjega profesionalnega dela.

Delavnica bo potekala 20.3.2019 od 9.00 do 15.00 v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik (Podbreznik 15, SI-8000 Novo mesto)

Udeleženci naj na delavnico prinesejo prenosni računalnik z nameščeno programsko opremo. 

Delavnica ima omejeno število mest, prijava je možna na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSemAoh_jsCAV2_1so_m4ZCh4yRK5MAZaresvrpDA842aAr1yA/viewform

Za dodatne informacije se lahko obrnete na : simon.jeraj@rc-nm.si ali franc.brcar@gmail.com, ali obiščete spletno stran : http://www.uporabna-statistika.si/


ponedeljek, 11. februar 2019 Urnik knjižnice TeMeNa za petek, 15.02. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v petek 15.02. 2019 zaprta.

Hvala za razumevanje,

Lep pozdrav.


ponedeljek, 11. februar 2019 Študentsko delo - podjetje Kokapek d.o.o.

Podjetje Kokapek d.o.o. išče študenta, ki bi pomagal njihovemu računalničarju.

Od kandidatov pričakujejo nekaj začentega znanja glede :

-javascripte Java

-Node.js

-poznavanje podatkovnih baz POSTGRESQL

Zaželjeno je vsaj osnovno znanje italjanskega ali angleškega jezika. 

Delo je resno in odpira možnosti za nadaljno zaposlitev.

Za vse dodatne informacije so na voljo od ponedeljka do petka, od 9.00-15.00 na tel. številki : 05292 69 99 ali na e-mali naslovu : maja.koblar@fashiontamers.com


torek, 5. februar 2019 Ponudba delovnega mesta - BIOINFORMATIK

Uspešno mednarodno biotehniško podjetje išče analitičnega in visoko motiviranega sodelavca, ki se bo pridružil uspešni ekipi odličnih raziskovalcev. 

Glavne naloge:

 • analiza masovnih podatkov (big data) v namene oblikovanja in potrjevanja bioloških hipotez
 • matematično modeliranje
 • podatkovno rudarjenje (data mining)
 • odkrivanje zakonitosti v podatkovnih bazah

Pričakujejo : 

 • najmanj 3 leta ustreznih delovnih izkušenj na področju bioinformatike ali strojnega učenja
 • univerzitetna ali visokošolska diploma naravoslovne, računalniške in informacijske ali druge sorodne smeri
 • poznavanje programskih jezikov, ki se uporabljajo v statistiki/bioinformatiki (Python, R, Perl, …)
 • močne analitične sposobnosti
 • sposobnost učinkovitega reševanja problemov
 • sposobnost dela v interdisciplinarnih skupinah
 • aktivno znanje angleškega jezika

Nudijo:

 • redno zaposlitev v priznanem in mednarodno uveljavljenem podjetju
 • ustvarjanje produktov prihodnosti in novih tehnologij
 • samostojnost pri delu in možnost za uresničevanje lastnih idej
 • sodelovanje z multidisciplinarno in mednarodno ekipo
 • prijazni pogoji v prijetnem delovnem okolju
 • stimulativno nagrajevanje za delo

Če bi vas delovno mesto zanimalo, pošlijte vaš CV na maja.zajc@adittec.si, za dodatne informacije so vam na voljo na telefonski številki : +386 40 790 025. 


ponedeljek, 4. februar 2019 Postani prostovoljec v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije

Mladinsko zdravilišče in letovišče Rdečega križa Slovenije išče prostovoljce za delo vzgojitelja/-ljice v času vseh šolskih počitnic.

Vabilo je namenjeno vsem, ki radi delajo z otroki in mladostniki, so stari vsaj 21 let, si želijo pridobiti izkušnje in reference pri pedagoškem delu … Več na priloženem letaku.


ponedeljek, 4. februar 2019 Vprašalnik osebnega in profesionalnega razvoja

Karierni center UP razvija Vprašalnik osebnega in profesionalnega razvoja (V-OPR), katerega cilj je ugotavljanje povezave osebnostnih lastnosti z izbiro študija in kariernimi usmeritvami. Spletno orodje je namenjeno samospoznavanju in prepoznavanju lastnih interesov in potencialov, za KC UP pa predstavlja tudi temelj svetovalnega procesa.

Po izpolnitvi vprašalnika se lahko študenti prijavijo na individualno karierno svetovanje (lahko tudi preko Skype), kjer bodo prejeli povratno informacijo.

Vprašalnik je dostopen na povezavi: https://kariernicenter.upr.si/si/karierno-svetovanje/mois4/.

Dodatne informacije: 05 611 76 33 in 05 611 76 36 ali preko e-pošte: kariernicenter@upr.si.


četrtek, 31. januar 2019 Objavljen dodaten razpis Erasmus+ za praktično usposabljanje v tujini

Vse zainteresirane študente obveščamo, da je objavljen dodaten razpis programa Erasmus+ za praktično usposabljanje študentov v tujini v tekočem študijskem letu 2018/2019 (pogodbeno leto 2017).

Rok za prijavo je odprt do porabe sredstev, vendar najdlje do predvidoma 4.3.2019. Študenti se na praktično usposabljanje prijavite preko ŠIS sistema v meniju ''Prijava na izmenjavo''.

Prijava mora vsebovati:

 • spletno prijavnico (v ŠIS sistemu),
 • študijski sporazum za prakso (Learning Agreement for Traineeship) podpisan s strani študenta, koordinatorja študijskega programa na domači fakulteti ter odgovorne osebe na gostujoči instituciji,
 • kratek življenjepis v slovenskem ALI angleškem jeziku (v predlogi Europass življenjepis).

Vse dodatne informacije so dostopne v razpisu ali na spletni strani Univerze na Primorskem.

Vabljeni k prijavi!


četrtek, 31. januar 2019 Usposabljanje in opravljanje izpita za jamske vodnike.

Javni zavod Park Škocjanske jame vabi na usposabljanje in opravljanje izpita za jamske vodnike.

Ponuja edinstveno priložnost za pridobivanje dragocenih delovnih izkušenj. 

Prijave zbirajo do 1.2.2019. 

Prijave so možne na e-mail naslovu : tomaz.zorman@psj.gov.si ali na psj@psj.gov.si.

Poleg tega so prijave možne tudi po pošti na naslov : Park Škocjanske jame, Slovenija, Škocjan 2, 6215 Divača.

Usposabljanje bo potekalo vsak petek od 16.30 dalje ter ob sobotah od 8.00 dalje v Promocijsko-kongresnem centru Pr Nanetovh.

Več o samem programu in usposabljanju si lahko preberete na spletni strani : www.park-skocjanske-jame.si.


četrtek, 24. januar 2019 Izobraževanje - teme poslovne analitike.

Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani vabi na izobraževanje na temo poslovne analitike.

Delalo se bo v odprtokodnem programu Orange :  https://orange.biolab.si/, ki so ga sami ustvarili. 

Študentom nudijo tudi 25% popust .

Izobraževanje "Uvod v rudarjenje podatkov" bo v torek, 5.februar 2019, od 16.30 do 20.30.

Več si lahko preberete na:

  http://file:///C:/Users/MARTIN~1.GOL/AppData/Local/Temp/Uvod%20v%20rudarjenje%20podatkov.pdf


ponedeljek, 21. januar 2019 Popotniško združenje Slovenje - nevladna mladinska organizacija s ciljem promocije miru preko potovanj

Organizacija, ki spodbuja mobilnost mladih in mladinski turizem želi predstaviti prostovoljski program na Popotniškem združenju Slovenije.

Vabi k sodelovanju, tako lahko študentje obogatijo svoje znanje in kompetence

Več informacij najdete na spletni strani : http://www.youth-hostel.si/si/page/prostovoljski-program.           


ponedeljek, 21. januar 2019 Eko-prostovoljstvo

 
Blue World Institute je nevladna organizacija, katere cilj je ohraniti in zaščititi velike morske vretenčarje in njihovo okolje išče prostovoljce za eko-prostovoljstvo
 
Za več informacij obiščite : https://www.blue-world.org/
 
 

ponedeljek, 21. januar 2019 Inštitut Blue World vabi na eko-prostovoljni program na Hrvaškem

Blue World Institute je nevladna organizacija s ciljem raziskati in zaščititi velike morske vretenčarje v Jadranskem morju. Inštitut ponuja program ekološkega prostovoljstva, ki daje možnost vsakomur nad 18 let, da se udeleži raziskav. Na ta način študenti in ljudje z različnimi skrbmi pridobijo izkušnje z morsko biologijo, hkrati pa uživajo v soncu in morju. 

Pogoji ki jih kandidati morajo izpolnjevati so: starost nad 18 let, dobra fizična forma in plavalsko znanje, znanje angleškega jezika. Cenik programa in ostale informacije o samem programu si lahko preberete tukaj.


četrtek, 17. januar 2019

 

 

 


sreda, 16. januar 2019 Vabilo za študentke in mlade iskalke prve zaposlitve

Zavod Nefiks in projekt Kolegice, vabijo vse mlade ženske, da se pridružijo projektu Kolegice, ki odpirajo nova mesta v Kopru. 

Sodelovanje v projektu pomeni, iskanje ustrezne mentorice, ki je v pomoč vsaki ženski na poti do iskanja zaposlitve.

Prijave potekajo na spletni strani: https://app.nefiks.si/activity/1211

Več informacij o projektu je na voljo na: kolegice@nefiks.si


ponedeljek, 14. januar 2019 Urnik knjižnice ob torkih in četrtkih do 31. 1. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa ob torkih in četrtkih do 31. 1. 2019 odprta od 12.00 do 17.00.

Hvala za razumevanje!


petek, 11. januar 2019 Konferenca Dnevi slovenske informatike 2019 zbira prijave za najboljši študentski IKT projekt

Ali poleg študija ustvarjate kaj zanimivega? Razmišljate o testiranju svoje ideje? Ustvarjate že sami ali ste š našli ekipo? Konferenca Dnevi slovenske informatike 2019 vabi študente k  brezplačni udeležbi in prijavi ideje/projekta.

Potegujete se lahko za glavno nagrado v vrednosti 500 EUR. Projekt mora biti povezan z uporabo IKT tehnologije in mora odsevati vašo inovativnost. Dogodek bo potekal v Kongresnem centru Benardin v Portorožu, 16. in 17. aprila 2019.

Svoj projekt čimprej prijavite tukaj.

Konferenca DSI je letni in osrednji dogodek za slovensko informatiko z dolgo zgodovino. Vsako leto se ga udeleži več kot sto predstavnikov iz oddelkov informatike in razvoja slovenskih podjetij. Letos bo konferenca organizirana že 26. leto zapored. Za lažjo predstavo lahko preverite prijavljene študentske projekte iz lanskega leta: https://dsi2018.dsi-konferenca.si/about.   


četrtek, 10. januar 2019 Vabilo na osnovni tečaj fotografije

Vabljeni na osnovni tečaj fotografije, namenjen vsem, ki jih fotografija navdušuje in tistim, ki si želijo izpopolniti svoje tehnično znanje s področja fotografije. Tečaj se prične 10.3.2019, traja 16 ur, sestavljen je iz 2 ur teoretičnega dela in 14 ur praktičnega dela. Ob zaključku tečaja udeleženec prejme potrdilo o uspešno opravljenem osnovnem tečaju fotografije. 

Vseh srečanj je 7, izvajajo se  ob nedeljah oziroma po predhodnem dogovoru. Cena znaša 50 EUR.

Več informacij o praktičnem in teoretičnem delu si lahko pogledate tukaj.


četrtek, 3. januar 2019 Urnik knjižnice TeMeNa dne 4. 01. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v petek 4. 1. 2019 odprta od 10.00 do 13.00 ure.

Hvala za razumevanje,

Lep pozdrav.