Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

Študenti - Arhiv

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ponedeljek, 25. september 2017 Projekt Kolegice v Luciji

Zavod Nefiks začenja projekt Kolegice v Luciji, s katerim želijo mladim iskalkam prve zaposlitve omogočiti lažji in bolj suveren prehod na trg dela.

V projektu se bo vsaka udeleženka spoznala in povezala z uspešno žensko s svojega poklicnega področja, s katero bo na rednih mesečnih srečanjih razpravljala o možnostih za uveljavietv v določenem poklicu.

Vse motivirane in samoiniciativne mlade posameznice iz Lucije in okolice se lahko do petka, 29.9.2017, prijavijo v klub Kolegice v svojem lokalnem okolju.

Več o dogodku najdete TUKAJ in na spletni strani talentirana.si.

Vabljene!


ponedeljek, 25. september 2017 Osnovni tečaj fotografije s Slavico Isovsko

Fotografinja Slavica Isovska v oktobru mesecu ponovno organizira osnovni tečaj fotografije, ki je namenjen vsem, ki jih fotografija navdušuje ter tistim, ki si želijo izpopolniti svoje tehnično znanje s področja fotografije.

Tečaj zajema 2 uri teoretičnega dela ter 14 ur praktičnega dela. V teoretičnem delu tečaja boste obravnavali kratko zgodovino fotografije, spoznavali fotografsko opremo, fotografske zakonitosti (delovanje zaslonke in zaklopa v razmerju s časom in občutljivostjo senzorja) ter osnove fotografiranja. V praktičnem delu tečaja pa boste znanje, pridobljeno na teoretičnem delu, uporabili na terenu – fotografirali boste naravo, arhitekture, detajle, modele ter še veliko več.

Ob zaključku tečaja dobite potrdilo o uspešno opravljenem osnovnem tečaju fotografije. Cena tečaja je 40 €.

Podrobnejše informacije o vsebini tečaja najdete na tej povezavi. Za dodatne informacije je na voljo ing. fot. Slavica Isovska na telefonski številki 031 573 108, na elektronskem naslovu slavica.isovska@gmail.com ter na Facebook profilu.

Slavica Isovska je inženirka fotografije, ki se je do sedaj predstavila z že dvanajstimi samostojnimi in več kot tridesetimi skupinskimi razstavami pri nas in v tujini. Obsežna in odmevna fotoreportaža o Romih v Šutki (Makedonija), ki jo je leta 2013 objavil tudi Amensty International Slovenija, je bila razstavljena tudi v prostorih UP FAMNIT (Glagoljaška 8, 1. nadstropje).

© 2014 Slavica Isovska


petek, 15. september 2017 Organizacija Legebitra ponuja podporo LGBT-mladim

Nevladna in neprofitna organizacija Legebitra izvaja številne projekte in programe, ki so primarno namenjeni LGBT-mladim. V okviru programa Svetovanje in samopomoč za istospolno usmerjene izvajajo tudi Terensko svetovalnico STIK. Svetovalnica je namenjena pogovoru, podpori in druženju. STIK poteka v Ljubljani, Mariboru, Kranju, Novem mestu in Kopru.

Več informacij o svetovalnici STIK je dostopnih na povezavi https://legebitra.si/stik/.


ponedeljek, 11. september 2017 Odprte prijave za mlade iskalce zaposlitve iz Goriške in Obalno-kraške regije

Inštitut za mladinsko politiko, Ajdovščina izvaja projekt Lokalno partnerstvo za povečanje zaposlovanja mladih na lokalnem trgu dela, v okviru katerega bodo izvedli trofazna usposabljanja za mlade z možnostjo zaposlitve.

V okviru projekta sta na voljo še dve aktivnosti, in sicer praktično delo pri mladinskih in drugih organizacijah ter usposabljanje na delovnem mestu pri izbranem lokalnem delodajalcu.  Prijavijo se lahko kandidati, ki so stari od 15 do vključno 29 let, so aktivni iskalci zaposlitve ter imajo stalno prebivališče v Goriški ali Obalno-kraški regiji.

Prijavite se lahko preko spletnega obrazca. Več informacij najdete TUKAJ ali na njihovi spletni strani.


petek, 8. september 2017 Vabljeni na mednarodni hackathon "HackElect"

Podjetje SmartCom bo v sodelovanju z Elektroinštitutom Milan Vidmar (EIMV) v Ljubljani gostilo mednarodni hackathon »HackElect«. Dogodek bo potekal na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL 7. in 8. oktobra 2017. Na dogodek so vabljeni tako študenti računalništva, informatike, energetike kot tudi prava, biologije, mednarodnih odnosov ter ostalih smeri študija.

V sklopu dogodka bodo študentske in ostale ekipe z inovativnimi pristopi, rešitvami in idejami reševale izzive s področja elektroenergetike in tehnologij »pametnih omrežij« (Smart Grid). Svoje napredne rešitve, nove produkte in veščine bodo ekipe prikazale v sklopu petih razpisanih tematskih izzivov:

 • termografija in obdelava slik;
 • spremljanje strel na Scalar Web in mobilni aplikaciji;
 • Scalar razvoj zalednega sistema;
 • napovedovanje vzorcev v IP omrežjih Interneta stvari;
 • podatkovna analitika nad podatki iz pametnih števcev;

Več informaciji o dogodku najdete na njihovi spletni strani ter preko Facebook in Twitter profila.

Vabljeni k udeležbi!


ponedeljek, 4. september 2017 Vabljeni na usposabljanje za prostovoljce Društva za nenasilno komunikacijo

Društvo za nenasilno komunikacijo - enota Koper bo v oktobru začelo izvajati uvodno usposabljanje za nove prostovoljke in prostovoljce.

Usposabljanje je primerno za vse, ki bi radi preizkusili svoje znanje, pridobili izkušnje in nova znanja s področja preprečevanja nasilja ter želijo prispevati svoj prosti čas za srečanja z otroki, ki imajo izkušnjo nasilja ali težave v komunikaciji z drugimi. Uvodno usposabljanje bo potekalo v Kopru (Vojkovo nabrežje 10).
Datume, ure in vsebine posameznih terminov najdete na priloženem vabilu.


sreda, 23. avgust 2017 Mladinski Epi Center Piran išče prostovoljce za učno pomoč

Mladinski EPI center Piran tudi v prihajajočem študijskem letu 2017/2018 vabi k sodelovanju vse, ki so pripravljeni prostovoljno nuditi učno pomoč.

V okviru programa »Učimo se skupaj« vabijo vse dijake in študente od 15 do 29 leta, ki si želijo in bi bili pripravljeni izvajati pomoč osnovnošolcem pri učenju in pri reševanju domačih nalog. Program je namenjen učencem osnovnih šol vseh starosti, prav tako pa tudi iz skoraj vseh predmetov. Učna pomoč poteka 1 uro na teden (med šolskim letom) v Mladinskem EPI centru Piran ali Lucija. 

Po dogovoru je v sklopu učne pomoči mogoče opravljati tudi prakso.

Vse zainteresirane vabijo, da se osebno oglasijo v mladinskem EPI centru Piran (ulica IX. Korpusa 44a, Piran) ali pošljejo e-mail na naslov epicenter@simcpiran.si.


ponedeljek, 21. avgust 2017 Predstavitev natečaja za inovativno podjetniško idejo v agroživilstvu 2017 »Open Innovation in AgriFood«

UIP Univerzitetni razvojni center in incubator Primorske v sodelovanju z Agencijo SPIRIT vabi študente, zaposlene in raziskovalce Univerze na Primorskem na promocijsko delavnico Nacionalnega poziva za inovativne projekte v agroživilstvu 2017.

Na dogodku bo gost g. Andraž Zvonar iz Zavoda PERMAFRUIT, ki je bil izbran med 10 finalisti natečaja »Open Innovation in AgriFood 2016« na globalni ravni, ter se je udeležil »Boot Campa« v Turinu. Predstavljena bo osebna izkušnja in potek, ter pozitivni učinki sodelovanja na natečaju, kot tudi srečanje s tujimi investitorji.

Delavnica bo v četrtek, 24. 8. 2017, ob 11.00 v Študentskem centru UP (Čevljarska 27), Koper.

Program delavnice je objavljen v VABILU.


sreda, 9. avgust 2017 Uradne ure knjižnice v avgustu in septembru 2017

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo le ta v času od 14.8.2017 do 29.9.2017, odprta vsak dan med 10:00 in 16:00 uro.

Hvala za razumevanje


petek, 21. julij 2017 Prvi natečaj start up Koper – Capodistria

Deležniki podjetniškega podpornega okolja* Startup Koper – Capodistria, so objavili natečaj START UP KOPER – CAPODISTRIA, na katerega se lahko prijavijo vsi inovativni in podjetni posamezniki ali ekipe. Natečaj je namenjen mladim do 35. leta, pri čemer mora biti vsaj en član skupine občan Mestne občine Koper, študent Univerze na Primorskem (katerekoli fakultete) ali dijak srednje šole s sedežem v Mestni občini Koper.** Prijavitelji bodo iskali rešitve za konkretne izzive lokalne skupnosti ter gospodarstva.

Prijavitelji se lahko odločijo za reševanje konkretnih predlaganih izzivov, ki so jih prispevali občina in gospodarstvo (več informacij na spletni strani) ali pa predlagajo lastne podjetniške izzive. Slednji so lahko s področja turizma, podeželja in kmetijstva ali socialnih storitev. V okviru natečaja bo zagotovljena uspešna identifikacija podjetniških priložnosti. Izpeljane bodo tudi podporne podjetniške aktivnosti v obdobju razvoja podjetniške ideje ali projekta, pripravi in odprtju start-up podjetja ter oblikovanju za trg primernega produkta oziroma storitve kot končnega rezultata.

Vse prispele prijave in predloge bo pregledala in ocenila strokovna komisija po predhodno določenih kriterijih: originalnost in inovativnost, izvedljivost in uporabnost, finančno vrednotenje, tržno pozicioniranje in internacionalizacija, trajnostni vidik ter odločila o izboru skupin ali posameznikov za nadaljevanje v brezplačnem  programu, ki vključuje podjetniško šolo, motivacijske dogodke v sodelovanju z gospodarstvom in drugimi organizacijami, mentorski program in zaključni tekmovalni dogodek. Na zaključnem dogodku bo komisija na podlagi omenjenih kriterijev ocenjevala predstavitve finalistov.

Rok za prijavo na natečaj je 15. 9. 2017 do 23:59. Prijavitelji se lahko prijavijo preko spletne strani uip.si/startup-kp/, kjer so objavljeni tudi pogoji razpisa.

Nagradni sklad natečaja znaša 5.000,00 evrov, ki se ga bo razdelilo med tri najbolje ocenjene inovativne podjetniške ideje oziroma rešitve. V nagradnem skladu je vključena tudi udeležba zmagovalne ekipe na start-up dogodku na Dunaju ter koriščenje storitev podpornega podjetniškega okolja, ki ga ponujajo partnerji programa.

Dodatne informacije: startup.koper@uip.si, www.uip.si in Facebook Startup Koper Capodistria.

 

* Deležniki podjetniškega podpornega okolja: Univerzitetni inkubator Primorske, Središče Rotunda Koper, Kulturni in izobraževalni društvo PiNA, CMK Center mladih Koper, Regionalni razvojni center Koper in Zavod RS za zaposlovanje (Območna služba Koper).

** Natečaj financira Mestna občina Koper.


torek, 4. julij 2017 Uradne ure knjižnice v juliju in avgustu 2017

Uporabnike obveščamo, da bo knjižnica TeMeNa od 10. julija do 16. avgusta 2017 odprta ob ponedeljkih, sredah in petkih od 13:00 do 15:00.

Izposoja in vračilo gradiva bosta v tem času omogočena tudi izven navedenih uradnih ur, in sicer:

 • izposoja gradiva: po predhodnem dogovoru vsak delavnik med 8:00 in 15:00. Datum in uro obiska vsaj dan prej napovejte na e-naslov temena@upr.si;
 • vračilo gradiva: v Referatu za študente UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper) v času uradnih ur Referata, in sicer:
  - ponedeljek in sreda: 9:00 – 11:00,
  - torek in četrtek: 13:00 – 15:00.

Hvala za razumevanje.


torek, 20. junij 2017 Sprememba uradnih ur knjižnice v sredo, 21.6.2017

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v sredo, 21.6.2017 zaprta med 12.00 in 12.30.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


petek, 16. junij 2017 Sprememba uradnih ur knjižnice v ponedeljek, 19.6.2017

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v ponedeljek, 19.6. 2017 zaprta med 12.00 in 12.30.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


torek, 13. junij 2017 Vabilo na raziskovalni tabor LISCA 2017

Center šolskih in obšolskih dejavnosti ter Občina Sevnica organizirata Raziskovalni tabor LISCA 2017, ki bo potekal od 9. do 15. julija 2017 v Tončkovem domu na Lisci.

Udeleženci tabora bodo raziskovali v različnih skupinah in pripravili idejne načrte. Delo bo obsegalo aktivno sodelovanje ob spremljanju strokovnih predavanj, v raziskovanju okolja in sodelovanju v eni izmed oblikovanih skupin, v oblikovanju strokovnega članka, zaključnega poročila in predstavitev dela skupine. Tabor bo potekal 6 dni, stroške bivanja in prehrane pa krije Občina Sevnica.

Prijavite se lahko do 1. julija 2017 na e-naslov andreja.tomazin@csod.si ali na posocje@csod.si.

Več informacij najdete v priponki, prijavnico pa TUKAJ.

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo!


torek, 13. junij 2017 Vabilo na usposabljanje za mlade iskalce zaposlitve

Na Inštitutu za mladinsko politiko v Ajdovščini izvajajo projekt Lokalno partnerstvo za povečanje zaposlovanja mladih na lokalnem trgu dela v okviru katerega bodo izvedli trofazna usposabljanja za mlade od 15 do 29 let, z možnostjo zaposlitve.

Sodelujete lahko v dveh projektnih aktivnostih, in sicer:

 • praktično delo pri mladinskih in drugih organizacijah – s sodelovanjem pri izvedbi konkretnih projektov boste krepili kompetence kot je timsko delo, samoiniciativnost, prilagodljivost, odgovornost - kompetence, ki so dobrodošle na vsakem delovnem mestu,
 • usposabljanje na delovnem mestu pri izbranem lokalnem delodajalcu - vključeni boste v praktično usposabljanje pri izbranem lokalnem delodajalcu, kjer boste lahko pridobili znanja in izkušnje za potencialno zaposlitev. Usposabljanje bo potekalo pod mentorstvom strokovnjaka iz podjetja.

Pogoj za prijavo je stalno prebivališče v Goriški ali Obalno-kraški regiji.

Več informacij najdete v priponki, prijavite pa se lahko TUKAJ.

Vabljeni!


ponedeljek, 12. junij 2017 Sprememba uradnih ur knjižnice v ponedeljek, 12.6.2017 in sredo, 14.6.2017

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v ponedeljek, 12.6. 2017, in v sredo, 14.6.2017 zaprta med 12.00 in 12.30.

Hvala za razumevanje.


ponedeljek, 5. junij 2017 Sprememba uradnih ur knjižnice v petek, 9.6.2017

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v petek, 9.6. 2017, zaprta med 12.00 in 12.30.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


ponedeljek, 5. junij 2017 Vabilo na dneve odprtih vrat Kemijskega inštituta

Kemijski inštitut vabi na dneve odprtih vrat, ki bodo potekali od 12. do 16. junija 2017, vsak dan od 9.00 do 14.00 ure.

Dnevi odprtih vrat so odlična priložnost za vse, ki jih zanima delo na znanstvenoraziskovalnem inštitutu ter kaj znanost za naša življenja pomeni. Na inštitutu si boste lahko ogledali laboratorije, predstavili vam bodo delo raziskovalca in znanstvenika, pokazali vam bodo najsodobnejšo raziskovalno opremo ter skupaj z vami izvedli eksperiment.

Več informacij najdete TUKAJ. Prijavite se lahko na elektronski naslov mitja.cermelj@ki.si

Lepo vabljeni k udeležbi!


petek, 26. maj 2017 Vabljeni k sodelovanju na natečaju Pokaži pot do enakosti spolov

Inštitut za mladinsko politiko objavlja natečaj Pokaži pot do enakosti spolov, z namenom, da mladi s pomočjo kreativnega razmišljanja in ustvarjanja spoznajo pomen enakosti med spoloma. 

Na natečaju lahko sodelujejo mladi od 12. do 29. leta starosti, ki svoje prispevke v obliki fotografije, risbe, stripa ali literarnega dela oddajo skladno s pravili do vključno 27. avgusta 2017.

Več informacij o natečaju najdete na spletni strani www.mladi-in-obcina.si (podstran Aktualni projekti). Podrobna navodila si lahko preberete v pravilih sodelovanja, prijavni obrazec pa najdete TUKAJ.

Vabljeni k sodelovanju!


četrtek, 25. maj 2017 Sprememba uradnih ur knjižnice v petek, 26.5.2017

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v petek, 26. 5. 2017, zaprta med 12.00 in 12.30.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


četrtek, 25. maj 2017 Industrijski forum IRT: brezplačen obisk za prvih 50 prijavljenih študentov UP

Organizacijski odbor dogodka Industrijski forum IRT, se je kot vsako leto tudi letos odločil, da se študentom Univerze na Primorskem omogoči brezplačna udeležba na Industrijskem forumu IRT 2017. Brezplačna udeležba bo omogočena za datum 6. junij 2017, in sicer do 50 študentov.

Najpomembnejši strokovni dogodek slovenske industrije se bo odvijal 5. in 6. junija v Portorožu.

Prijave študentov in dodatne informacije so dosegljive na spletni strani:

http://www.forum-irt.si/prijava-na-dogodek-za/studente-fs-lj-in-fs-mb

Tovrstni dogodek je izredno velika priložnost za druženje z industrijo in izmenjavo mnenj, kot tudi to, da se študentje spoznajo z novimi tehnologijami, dosežki in predvsem izkušnjami v slovenski industriji.


ponedeljek, 22. maj 2017 Sprememba uradnih ur knjižnice v sredo, 24.5.2017

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v sredo, 24. 5. 2017, zaprta med 12. in 13. uro.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


četrtek, 18. maj 2017 Vabljeni na konferenco Cutting Edge 2017

Na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo bo dne, 19.9.2017, potekala konferenca Cutting Edge 2017, namenjena predstavitvi raziskovalnih del študentov in mlajših raziskovalcev.

Konference se lahko udeležijo študenti katere koli bolonjske stopnje ali pa mlajši podoktorski raziskovalci, ki so doktorski študij zaključili v letu 2013 ali kasneje. Vsi aktivni udeleženci bodo imeli omogočen zapis v sistem Cobiss, ki se ga lahko uveljavlja kot znanstveni dosežek, priznan pri kandidiranju na razpisu za Zoisove štipendije. 

Prijavnina za študente znaša 10,00 €, rok za prijavo in oddajo povzetkov pa je 30.6.2017.

Več informacij najdete na spletni strani ter v priponki.

Vabljeni k udeležbi!


sreda, 10. maj 2017 UP Karierni center vabi: cikel dogodkov Kariernime zgodbe

V Kariernem centru UP v sredo, 10. maja ob 18. uri, na Čevljarski 27 v Kopru, pričenjajo s ciklom dogodkov imenovanim Kariernime zgodbe.

Enkrat oziroma dvakrat mesečno bodo skupaj z uveljavljenimi in prepoznavnimi gosti pripovedovali zgodbe življenja in predvsem kariernih poti posameznikov. Avtentične pripovedi vsakega izmed gostov (gosti bodo iz znanstvenega sveta, gospodarstva, tudi estrade in politike) bodo predstavljene v luči odkrivanja lastnega poslanstva. Proces odkrivanja bo, tako teoretsko kot praktično skozi svojo karierno pot, na prvem dogodku predstavil dr. Beno Arnejčič. Video najava je v povezavi: https://youtu.be/zuhl9rCujb0

Karierne zgodbe niso namenjene le študentom Univerze na Primorskem, temveč vsem, ki si želijo spoznati zanimive življenjske zgodbe.

Prvi dogodek se bo odvijal v sredo, 10. maja ob 18:00 na Čevljarski 27 v Kopru, v Študentskem centru Univerze na Primorskem. 

Lepo vabljeni!


torek, 9. maj 2017 Informativni dan za podiplomski študij na UP FAMNIT: odprta predavanja in predstavitve interdisciplinarnih raziskav

UP FAMNIT vabi na Informativni dan za podiplomski študij 2017/18, ki bo v petek, 12. maja 2017, v Univerzitetnem kampusu Livade v Izoli.

Letošnji informativni dan za podiplomski študij na UP FAMNIT je namenjen tako kandidatom kot širši zainteresirani javnosti, saj bodo na njem predstavljena zanimiva področja interdisciplinarnega raziskovanja in študija. Dogodek bo istočasno priložnost za obisk novega Univerzitetnega kampusa Livade v Izoli, s katerim je Univerza na Primorskem pridobila sodobno opremo za kakovostno raziskovalno delo na področju naravoslovja. Kampus bo svoja vrata odprl ob 15. uri, ko se bodo udeleženci lahko srečali s koordinatorji programov, predavatelji, raziskovalci in študenti, od 16. do 19. ure pa bodo potekala omenjena predavanja.

Dr. Mihael Perman bo najprej orisal tesno povezanost med sodobnimi finančnimi tveganji in matematiko. V vse bolj kompleksnem finančnem svetu postaja namreč upravljanje tveganj osrednja tema, pri čemer učinkovitega upravljanja brez matematičnega modeliranja si ni več mogoče predstavljati. Aplikativnost raziskovanja na področju psihologije, s poudarkom na praktičnemu delu in nabiranju izkušenj študentov preko intervencij v zaporih bo nato osrednja tema predavanja asist. Nuše Zadravec Šedivy.

Kako daleč smo od točke, ko ne bo več mogoče ločiti med resničnim in virtualnim? Na to vprašanje bo odgovarjal dr. Klen Čopič Pucihar, ki skupaj s študenti v Laboratoriju za interakcijo človek–računalnik UP (HICUP) raziskuje in eksperimentira z različnimi prototipi in sistemi za dopolnjeno resničnost.

V času, ko velik del svojega časa preživljamo v zaprtih prostorih, je nujen razmislek o vplivu okolja na naše počutje in zdravje. O tem, kako je tako v službi kot doma potrebno oblikovati primerno okolje iz naravnih in obnovljivih materialov bo spregovorila dr. Andreja Kutnar, pri čemer bo največji poudarek na lesu, ki je dokazano eden od materialov, ki zmanjšuje stres. Stik z naravo in naravnim bo obravnaval tudi asist. Marko Posavčević, ki bo ugotavljal, v kolikšni meri to vpliva na naše zdravje in počutje, kateri psihološki in fiziološki mehanizmi botrujejo tem učinkom in ali je moč pozitivne učinke stika z naravo prenesti v dizajn grajenega okolja.

Na koncu bo dr. Elena Bužan predstavila sodobne pristope k varstveni biologiji, ki danes temeljijo na širokem interdisciplinarnem znanju in poznavanju raznolikosti živih bitij ter medsebojne povezanosti živih organizmov in okolja.

Vljudno vabljeni!

 

PROGRAM INFORMATIVNEGA DNE

Od 15:00 dalje
 • predstavitvene stojnice,
 • srečanja s profesorji in koordinatorji programov,
 • info točka za informacije o prijavi in vpisu.
Ob 16:00 Matematične znanosti / Matematika s finančnim inženiringom:
Upravljanje finančnih tveganj in matematika (izr. prof. dr. Mihael Perman)
Uporabna psihologija:
Raziskovanje in intervencije v zaporih (asist. Nuša Zadravec Šedivy)
Ob 17:00 Računalništvo in informatika:
Ko prepletanje digitalnega in realnega ustvari novo resničnost (doc. dr. Klen Čopič Pucihar)
Trajnostno grajeno okolje:
Les: material zdravega bivalnega okolja (izr. prof. dr. Andreja Kutnar)
Ob 18:00 Biopsihologija:
Biopsihološki vidiki stika z naravo (asist. Marko Posavčević)
Varstvo narave:
Sodobni pristopi k varstveni biologiji (izr. prof. dr. Elena Bužan)

Za več informacij: referat@famnit.upr.si / 05 611 75 75

RAZPIS ZA VPIS v podiplomske študijske programe 2017/18 je objavljen TUKAJ.

 

 


četrtek, 4. maj 2017 Vabljeni na tretji univerzitetni hackathon "DragonHack"

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL se bo 20. in 21. maja odvijal tretji študentski računalniški hackathon DragonHack. Na letošnji izvedbi dogodka bodo študenti iskali kreativne rešitve izzivov s področij, kot so programska oprema, umetna inteligenca, mobilne tehnologije.

Izzive izbirajo ter ocenjujejo partnerji dogodka, med katere so večinoma tehnološka podjetja. Med temi so denimo Outfit 7, 4th Office, Competo, Aglicon, Crea in drugi, so še sporočili iz Društva računalničarjev, ki organizira dogodek v sodelovanju s fakulteto za računalništvo in informatiko in ob podpori mednarodne študentske hackathon lige Major League Hacking.

Več informaciji o dogodku najdete na njihovi spletni strani ali Facebook profilu.

Vabljeni k udeležbi!


sreda, 3. maj 2017 Natečaj za oblikovanje logotipa

Občina Idrija skupaj s pobratenim mestom Almaden (Španija) in Mednarodnim koordinacijskim komitejem za Unescovo dediščino "Dediščina živega srebra Almaden in Idrija" vabi študente k sodelovanju na natečaju za oblikovanje skušnega grafičnega znaka (logotipa).

Natečajna komisija pričakuje predloge, ki bodo uporabni kot sredstvo vizualne komunikacije in bodo hkrati predstavili identiteto in vrednost dediščine. Natečaj je namenjen vsem študentom študijskih programov držav Evropske unije in poteka v angleškem jeziku. Najbolje ocenjeni predlogi bodo nagrajeni z denarno nagrado.

Več o sodelovanju na natečaju najdete TUKAJ.


petek, 21. april 2017 Knjižnica TeMeNa bo v petek, 28.4.2017 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v petek, 28.4.2017 zaprta.
 

Zahvaljujemo se za razumevanje.


torek, 18. april 2017 Vabilo na delavnico »Poslanstvo na spletu – orodje LinkedIn«

Študentke in študente UP FAMNIT vabimo na delavnico z naslovom »Poslanstvo na spletu – orodje LinkedIn«, na kateri boste med drugim izvedeli:

 • Zakaj iskati zaposlitev na družbenih omrežjih?
 • Kaj je LinkedIn in za kaj ga uporabljamo?
 • kako izboljšati svoj profil in uspešno iskati zaposlitev.

Delavnico prireja Karierni center UP in bo potekala v torek, 9. 5. 2017, od 14:00 do 15:30 v predavalnici FAMNIT-Galeb-RU.

Pogoj za udeležbo na delavnici je predhodna prijava na elektronski naslov: kariernicenter@upr.si


torek, 18. april 2017 V Koper se vrača Space Apps Challenge

UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske d.o.o. vabi na drugo izvedbo svetovno največjega hekatona za raziskovanje vesolja Space Apps Challenge, ki bo potekalo od 28. do 30.4.2017 na sedežu UIP na Čevljarski ulici 27 v Kopru.

Glavna lokalna nagrada je 3-dnevni izlet in ogled Evropske vesoljske agencije v Darmstadtu v Nemčiji (sponzor Dinit d.o.o.), ob tem bosta dve najboljši rešitvi zastavljenih izzivov napredovali na mednarodno tekmovanje in ocenjevanje. Nagradni sklad omogoča možnosti pridobitve do 1.500.000 EUR tveganega kapitala ter predstavitev projekta na Stanford University v ZDA. Generalna nagrada bo najboljšim omogočila tudi prisotnost na Nasinem lansiranju vesoljskega plovila.

Letošnji izzivi se nanašajo na 5 tematskih področij:

1. Zemlja in mi
2. Planetarne modrine
3. Pozor? Nevarnost pred nami!
4. Naša ekološka soseščina
5. Izmisli in razvij

Podrobnejše predstavitve posameznih sklopov in konkretnih izzivov so dostopne na tej povezavi.

Za več informacij vabljeni na informativni dan 20. 4. 2017 ob 16.00 na UIP.

Prijave so odprte in potekajo na https://2017.spaceappschallenge.org/locations/
Spremljajte nas lahko tudi na Twitterju @SpaceAppsKoper in Facebooku https://www.facebook.com/spaceappskoper/

NASA Space Apps Challenge predstavlja 48-urni mednarodni razvojni tehnološki maraton – hackathon – za inovativno, kreativno, predvsem pa sodelovalno reševanje globalnih izzivov s področja astronomije, ekologije, geologije ter robotike na podlagi javno dostopnih podatkov vesoljske agencije NASA, ki bo množično in hkrati potekal v 160 mestih po celem svetu.

Število sodelujočih je omejeno na 30 prostih mest. Reševanje izzivov bo potekalo pod strokovnim mentorstvom in komisijo, ki jo bodo sestavljali strokovnjaki, pedagoški delavci in znanstveniki z omenjenih področij. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno.


petek, 14. april 2017 Podjetje Outfit7 prireja tretji Talent Camp

Bi radi postali del ekipe Outfit7, ki je ustvarila najbolj znanega govorečega mačka na svetu? Vas zanima učenje od najboljših v panogi mobilnih iger? Bi sodelovali pri razvoju in izdelavi mobilne igre po lastni ideji? Želite preživeti nepozabne počitnice in najbolj kreativno poletje vašega življenja?

Podjetje Ekipa2 d.o.o., hčerinska družba Outfit7 Limited,  organizira tretji Outfit7 Talent Camp, ki bo potekal med 14. in 28. julijem v Ljubljani.

Na delavnicah boste lahko svoj talent nadgradili z izkušnjami vodilnih strokovnjakov iz panoge mobilnih iger. Učili se boste od najboljših mentorjev, ki ne bodo postavljali meja vaši domišljiji in kreativnemu potencialu. Razvijali boste veščine in ideje s področja razvoja mobilnih aplikacij in iger, zalednih sistemov in oblikovanja.

V štirinajstih dneh boste združili moči z vrstniki iz različnih držav. V inovativnem vzdušju boste ustvarili novo mobilno igro in se ob tem še neizmerno zabavali.  Najboljši med njimi boste lahko postali del zgodbe, ki jo živijo milijarde ljudi po vsem planetu. Outfit7 Limited, lastnik ene najbolj prepoznavnih blagovnih znamk na področju aplikacij, Talking Tom and Friends, bo morda prav tebi ponudil sodelovanje in te sprejel v svoje vrste.

Prijave so odprte do 22. maja prek www.outfit7.com/talentcamp, udeležba pa je brezplačna.


ponedeljek, 10. april 2017 Sprememba uradnih ur knjižnice v sredo, 12.4.2017

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v sredo, 12.4.2017 odprta v dopoldanskem času med 10. in 12. uro ter popoldne med 13. in 16. uro

Zahvaljujemo se za razumevanje.


sreda, 5. april 2017 Vabljeni na tretji DragonHack – slovenski univerzitetni hackathon

Člani Društva računalničarjev že tretjič organizirajo DragonHack – slovenski univerzitetni hackathon, ki bo potekal 20. in 21. maja 2017 v prostorih Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

Hackathon je dogodek, na katerem programerji v sodelovanju z drugimi vpletenimi v razvoj programske in strojne opreme (npr. grafični oblikovalci, projektnimi menedžerji, oblikovalci uporabniške izkušnje) poskušajo narediti nekaj uporabnega na področju tehnologije. Udeleženci imajo na voljo 24 ur, za pomoč, ko se pri delu kaj zatakne, pa so na dogodku prisotni mentorji iz fakultet in strokovnjaki iz partnerskih podjetij. Na voljo jim je tudi najrazličnejša strojna oprema in najnovejše tehnologije. Kljub izrazu “hekanje” pa seveda ne gre za spodbujanje prepovedanih ali spornih praks uporabe računalnikov - izraz se uporablja v pomenu raziskovanja in programiranja nečesa novega. DragonHack se povezuje z velikim številom partnerskih podjetij iz področja računalništva. Lansko leto smo tako sodelovali s Celtro, Creo, Marand-om, ABC accelerator-jem in drugimi.

Karte za DragonHack so brezplačne, delijo pa jih v več paketih. Drugi paket kart bo na voljo že v tem tednu, natančneje 6. aprila 2017 ob 21. uri. Omembe vredno pa je tudi dejstvo, da bo ob prijavi vsaj 8 oseb iz Univerze na Primorskem prevoz organiziran in brezplačen.

Več informacij najdete na uradni spletni strani dogodka ter na Facebook profilu.


sreda, 5. april 2017 Vabilo na tečaj »Analiza bioloških podatkov v programu R«

Oddelek za biodiverziteto UP FAMNIT vabi na tečaj z naslovom »Analiza bioloških podatkov v programu R«

Tečaj je namenjen študentom prve stopnje bioloških in okoljskih študijskih smeri in se bo izvajal 27. ter 28. maja 2017 v Univerzitetnem kampusu Livade v Izoli.

Število mest je omejeno na 15, rok za prijavo pa je 16. April 2017.

V kotizacijo (40 EUR) so vključeni kava, prigrizek med odmori in kosila.

Več o tečaju in načinu prijave najdete na tej povezavi.


sreda, 22. marec 2017 Vabljeni na tekmovanje v programiranju PLC+ Challenge

Mednarodno društvo študentov računalništva in elektrotehnike (EESTEC) skupaj s podjetjem Siemens in Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljana organizira tekmovanje PLC+ Challenge, ki bo potekalo od 21. marca do 11. maja (prva faza) in od 15. maja do 2. junija (druga faza).

Tekmovanje v programiranju programljivih logičnih krmilnikov (PLK) sestavljata brezplačna strokovna delavnica in regionalno tekmovanje, ki bosta mladim in perspektivnih bodočim inženirjem ponudila podrobnejši vpogled v problematiko, s katero se inženirji srečujejo v industrijski avtomatizaciji.

Več informacij o tekmovanju in prijavi najdete TUKAJ.


torek, 21. marec 2017 Vabljeni na gostujoče predavanje dr. Kaia Ruggerija: Well-being and economic policy in Slovenia (petek, 24. 3.)

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani vabi

v petek, 24.3. ob 8:50 v predavalnici 34*

na gostujoče predavanje z naslovom

»Well-being and economic policy in Slovenia«

dr. Kaia Ruggerija z Univerze v Cambridgu, Velika Britanija, o psihološkem blagostanju na slovenskem primeru glede na ekonomske politike, ki jih razvija vlada. Predavanje bo v angleškem jeziku. Po predavanju bo sledila razprava.

Predstavitev predavanja in predavatelja v nadaljevanju:

Lecture: »Well-being and economic policy in Slovenia«
Well-being is the most important outcome of policy. It has been targeted by the Slovenian government as part of the vision for the country in 2050, yet is a challenge both to measure and address. Using data from over 80,000 people in 2006 and 2012, we found a number of remarkable patterns for the 21 countries that participated in this component of the European Social Survey. Amongst these, Slovenia typically ranks near the positive end, though several interesting exceptions have significant implications for policy. In this talk, we will review these points and discuss possible responses on local and national levels.

Dr. Kai Ruggeri (http://www.psychol.cam.ac.uk/people/kai-ruggeri) je predavatelj ter raziskovalec na Oddelku za psihologijo Univerze v Cambridgu v Združenem Kraljestvu. Ena njegovih ključnih nalog je usmerjanje raziskovanja politik. Smer njegovega raziskovanje se osredotoča na to, kako politike razvoja učinkujejo na populacijsko obnašanje in kako lahko vključevanje raziskovalnih rezultatov v politike odločanja učinkuje na ekonomske izide in blagostanje prebivalstva. Dr. Kai Ruggeri je tudi direktor 'Junior Researcher Programme', programa raziskovalnih projektov mladih raziskovalcev, vsakoletnega mednarodnega projekta, ki vrsto let poteka v sodelovanju z Univerzo v Cambridgu, UK. Program pod taktirko dr. Kaia Ruggerija s pomočjo doktorskih ter podoktorskih raziskovalcev ter prostovoljcev študentov psihologije iz različnih Evropskih držav usmerja mlade psihologe v projektno raziskovalno delo s ciljem razvijanja njihovih raziskovalnih karier. Vsako leto program rezultira v seriji odličnih tematskih interkulturnih raziskovalnih projektov študentov, ki jih po 13 mesecih raziskovalnega dela predstavijo na skupni konferenci ter objavijo v psiholoških znanstvenih časopisih (http://jrp.pscholars.org/).

 (*Predavalnica 34 na UL FF se nahaja v pritličju, in sicer po vstopu v glavno avlo fakultete na desni strani.)


petek, 17. marec 2017 Vabilo na delavnico: "Poslanstvo na spletu - orodje LINKEDIN"

Vabljeni na delavnico »POSLANSTVO NA SPLETU – orodje LINKEDIN«

KDAJ: V ponedeljek 27.3.2017, ob 11:00 do 12:30.

KJE: UP Pedagoška fakulteta, KOPER, predavalnica PNT

VSEBINA:
V zadnjem desetletju je na naše vsakdanje življenje in naše družbene vezi znatno vplival razvoj spletne realnosti. Tako smo, predvsem mladi, velik del svojega časa in družabnih aktivnosti, ki so se še ne dolgo nazaj lahko dogajale le »v živo«, preselili na splet. Podoben trend se je zgodil tudi znotraj poslovnega sveta. E-pošta, videokonference in ostale možnosti komuniciranja povezujejo ljudi na različnih delih sveta v celoto, ki je povezana bolj kot kadarkoli prej. V povezovanju in mreženju se nam vsak dan odpirajo nove možnosti in priložnosti, tehnologija nam omogoča, da se predstavimo in spoznavamo milijone uporabnikov spleta, s katerimi se sicer ne bi imeli nikoli možnosti spoznati. Zaradi naštetega smo se na Kariernem centru UP odločili, da pripravimo delavnico, ki bo posvečena prav pomenu mreženja in poslovnih povezav v novem spletnem kontekstu. Poleg teorije in prakse mreženja bo na delavnici podrobno predstavljena uporaba spletnega družbenega omrežja, ki je specializirano za mreženju v poslovnem svetu, to je omrežja Linkedin. Karierni svetovalec bo na praktičnem primeru prikazal izdelavo učinkovitega javnega profila v omrežju Linkedin, ki bo udeležencem omogočal optimalno vidnost in možnosti povezovanja v poslovnih mrežah. Predstavili bomo različne načine uporabe omrežja ter skozi razpravo s študenti povzeli celosten pomen veščin mreženja znotraj poslovnega (spletnega) sveta.

Pogoj za udeležbo na delavnici je predhodna prijava z uporabo OBRAZCA.


četrtek, 16. marec 2017 Konferenca Triple I: 1. in 2. junij 2017, Piran

UP IAM Slovenski center za raziskovanje samomora organizira 8. mednarodno konferenco TRIPLE i: Intuition, Imagination and Innovation in Suicidology, ki bo potekala 1. in 2. junija 2017 v Hotelu Bernardin, Piran.

Obveščamo vas, da je za študente Biopsihologije in Uporabne psihologije zagotovljenih 15 mest; študenti so oproščeni kotizacije. Plačana kotizacija se upošteva kot dohodek in šteje v letno davčno osnovo študenta. Prednost bodo imeli študenti tutorji.

Če bo prijav več kot je prostih mest, bo organizacijski odbor odločil glede na motivacijsko pismo študenta (obvezno izpolnite ta del spletnega obrazca - glej pojasnila v nadaljevanju!). Na konferenci se od študentov pričakuje prisotnost na predavanjih, kar bomo preverjali z zbiranjem podpisov.

Za udeležbo na konferenci izpolnite naslednji spletni obrazec: Registration Form

Prijavite se najkasneje do 31. marca 2017.

Vse nadaljnje informacije o konferenci so dostopne na spletni strani http://zivziv.si/triple-i-2017/

Organizacijski odbor konference TRIPLE I 2017


sreda, 15. marec 2017 Vabljeni na: okroglo mizo »Visokošolsko učenje in poučevanje pred izzivi internacionalizacije«

Na UP PEF bo danes, 15.3.2017 potekala zanimiva okrogla miza, ki je namenjena študentom UP, ki se zanimajo za mednarodno izmenjavo. Vabljeni torej:

v sredo, 15. 3. 2017 ob 17.00 v Veliko predavalnico UP FM

na predstavitev mednarodne mobilnosti - na okrogli mizi bodo sogovorniki, ki so neposredno vpeti v organizacijo in izvedbo mobilnosti, predstavili dosedanje prakse izmenjav domačih in tujih študentov ter pedagoških in strokovnih sodelavcev. Obenem bo to priložnost, da boste lahko izvedeli vse, kar vas zanima o možnostih mednarodne mobilnosti in internacionalizacije UP.

Na okrogli mizi bodo sodelovali dr. Andreja Istenič Starčič, Tatjana Mikelić Goja, Aleš Oven in dr. Sonja Rutar.


petek, 10. marec 2017 Karierni center UP: Dan odprtih vrat - 16. marec 2017

KAJ PO ŠTUDIJU?

Dan odprtih vrat

KDO? Karierni center UP, Univerzitetni inkubator primorske in Center za razvoj in prenos znanja

KDAJ? Četrtek, 16.3.2017 med 10:00 in 14:00 uro

KJE? Študentski center, Čevljarska 27, 6000 Koper (prostori ŠOUP)

Vabljeni ste vsi: dijaki, študenti, diplomanti UP, alumni, zaposleni in raziskovalci.

Spoznali boste vse, kar študentom, bodočim študentom, diplomantom in zaposlenim nudi podporno okolje Univerze na Primorskem. Predali vam bomo informacije o naših aktivnostih, delavnicah in dogodkih ter z veseljem odgovarjali na vaša vprašanja.


petek, 10. marec 2017 Društvo varstvenih biologov Biodiva vabi na okroglo mizo: 13. marec 2017 ob 19:00

Društvo varstvenih biologov želi z nizom okroglih miz kritično pristopiti k naravovarstvenim problematikam v Sloveniji. V sklopu slednjih smo se odločili, da v marcu organiziramo okroglo mizo z naslovom: ALI JE ZAVAROVANO RES TUDI ZAŠČITENO? Upravljanje z gozdovi v slovenskih zavarovanih območjih. Osrednja tema okrogle mize bo ravnanje z gozdovi v zavarovanih območjih, pod drobnogled pa bomo vzeli upravljanje z gozdovi v Triglavskem narodnem parku, kot našem največjem zavarovanem območju.

Dogodek je organiziran v sodelovanju z oddelkom za Biodiverziteto in pod pokroviteljstvom projekta StarBios2, v sklopu aktivnosti v Tednu Univerze, ter se bo odvila 13. 3. 2017 ob 19. uri v pritličnih prostorih UP FAMNIT na Kettejevi ulici 1 v Kopru (študijska soba).

Naši tokratni gostje bodo:
Andrej Arih; Vodja oddelka za varstvo narave v Triglavskem narodnem parku
Metod Rogelj iz Zavoda RS za varstvo narave, OE Kranj
Andrej Sila iz Zavoda za gozdove Sežana
Jure Peroš, član društva varstvenih biologov

Lepo vabljeni, da se dogodka udeležite v čim večjem številu.


četrtek, 9. marec 2017 Teden možganov 2017: 13. – 16. marec 2017

V ponedeljek, 13. marca, sredo, 15. marca ter četrtek, 16. marca 2017, vabimo študente Biopsihologije, Uporabne psihologije ter tudi  študente drugih programov, da se udeležijo TEDNA MOŽGANOV v prostorih Univerzitetnega kampusa Livade (Livade 6, Izola). Program:

ponedeljek, 13. marec 2017

17:00: Ustvarjalni možgani (doc. dr. Blaž Koritnik)
17:50: Psihosomatika (prof. dr. Maja Bresjanac)
18:50: »Kriza srednjih let« med možganskimi vijugami (prof. dr. Zvezdan Pirtošek)

sreda, 15. marec 2017

17:00: Boj ali beg? (dr. Bojan Rojc)
17:50: Kako delujejo možgani v krizi, kako se z njo spopadajo in kako jim lahko pri tem pomagamo (dr. Simon Brezovar)
18:50: Naftna kriza v možganih ali kaj se zgodi ko zmanjkuje glukoze (doc. dr .Nina Mohorko)

četrtek, 16. marec 2017

17:00: Skrbniki – krizni heroji: v zakulisju Alzheimerjeve bolezni (prof. dr. Vojko Kavčič)
17:50: Nevroznanost in učinkovito krizno komuniciranje (Sebastjan Jeretič)

Vabljeni!


sreda, 8. marec 2017 Prostovoljno delo v Primorskem svetovalnem središču

Zavod Primorsko svetovalno središče, Koper (PRIMSS) išče študentko/-a višjega letnika dodiplomske oz. podiplomske stopnje za namen opravljanja prostovoljnega dela na projektih.

Delovne naloge: pomoč pri izvedbi aktivnosti v okviru projekta: Stop spletni propagandi terorizma v sodelovanju z Ameriško ambasado v Ljubljani.

Delo bi potekalo po dogovoru, predvidoma v tedenskem obsegu 8 do 16 ur.

Prijave skupaj z življenjepisom in motivacijskim pismom (do 200 besed) pošljite na elektronski naslov: pravnik@primss.si, in sicer najpozneje do 15. marca 2017.


ponedeljek, 6. marec 2017 Računalniške delavnice: Ruby on Rails (spletne tehnologije)

Letos bomo na FAMNIT-u izvedli več računalniških delavnic, na katerih boste lahko spoznali tehnologije, s katerimi se ne srečate tekom študija, jih pa danes uporabljajo profesionalni razvijalci. Vsak začetek je vedno lažji, če nam nekdo nekaj pokaže kot pa če smo prepuščeni samim sebi in se samostojno učimo iz vodičev, ki jih najdemo na spletu. Delavnice bodo izvajali strokovnjaki, ki delajo v gospodarstvu, na UL FRI, v domači hiši ali kje drugje.

Začeli bomo z delavnico Ruby on Rails, ki bo v petek, 17. marca 2017, od 16.00 do 20.00, v učilnici FAMNIT-1-RU1. Delavnico bo vodil dr. Gašper Košmrlj, ki dela kot spletni razvijalec pri podjetju Abelium d.o.o.

Opis delavnice: Spoznali bomo vse bolj popularno ogrodje za spletne rešitve Ruby on Rails, s katerim je med drugim narejen tudi Twitter. Naučili se bomo uporabljati vgrajena orodja, ki nam močno olajšajo in skrajšajo gradnjo spletnih aplikacij, ter si pogledali, kako v našo aplikacijo enostavno vključimo zunanje knjižnice. Razvoj v Ruby on Rails temelji na treh principih:

 • CoC (Convention over Configuration),
 • MVC (Model-View-Controller) ter
 • DRY (Don't Repeat Yourself).

Vsakega od njih bomo spoznali v praksi, ko bomo zgradili enostavno spletno aplikacijo.

Priporočeno predznanje: Načeloma ni potrebno nobeno posebno predznanje, dobrodošlo pa je poznavanje osnov programiranja in angleščine.

Prijave: https://goo.gl/forms/HGZxfvQB2qo2mtnO2

[Ker je v učilnici FAMNIT-1-RU1 16 delovnih mest, bomo sprejeli prvih 16 prijavljenih.]


sreda, 1. marec 2017 Razpis za poletne raziskovalne štipendije ASEF

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpis za poletne raziskovalne štipendije na 19 vrhunskih ameriških, kanadskih in angleških univerzah. Možne so prijave za področja fizike, biologije, medicine, računalništva, okoljskih znanosti, politoloških in humanističnih ved.

Razpis je objavljen na spletni strani ASEF: http://www.asef.net/fellowship. Rok za oddajo prijav je 1.4.2017.

Fundacija ASEF štipendira slovenske študente in američane slovenskih korenin za 10-tedenske poletne raziskovalne obiske na vrhunskih univerzah in raziskovalnih institucijah izven Slovenije. Štipendije krijejo stroške potovanja, nastanitve in življenja.

Štipendijski program ASEF krepi sodelovanje in izmenjavo znanja med Slovenijo in odličnimi tujimi univerzami. ASEF nadarjenim slovenskim študentom omogoča, da se osredotočijo na raziskovanje in razvijejo svoje potenciale v največji možni meri.

Vabljeni k prijavi!


sreda, 1. marec 2017 Primatijada 2017

Spoštovane študentke in spoštovani študentje!

Leto je naokoli in spet je tu Primatijada. Po dveletnem premoru smo se odločili, da se  letos ponovno potrudimo, da bo kot v preteklosti svoje barve zastopala tudi Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije. Pred tem smo se Primatijade redno udeleževali in pri tem bili tudi zelo uspešni tako v raziskovalnih/projektnih delih kot v športu. Čas je, da obudimo tradicijo in se spet podamo na tekmovanja iz znanja in športa ter da se pri tem tudi dobro sprostimo in zabavamo.

Utrinke iz prejšnjih Primatijad si lahko ogledate v fotogaleriji na Facebook strani UP Famnit Studenti, kjer bo objavljen dogodek, sproti pa vas bomo obveščali tudi o vsem potrebnem.

Kaj je PRIMATIJADA?

PRIMATIJADA je tekmovanje, ki se že vrsto let odvija na področju matematike, računalništva, biologije, kemije, fizike ter drugih naravoslovnih ved in v športnih disciplinah. Letno se ga udeleži okoli 1.500  študentov iz vseh držav Balkana, ki na dogodku predstavijo svoje izdelke (projektne/raziskovalne naloge), tekmujejo v športnih disciplinah ali pa si preprosto privoščijo oddih pred prihajajočimi zadnjimi meseci študijskega leta. 

Tokrat bo poleg nas sodelovalo še 15 partnerskih fakultet bivše Jugoslavije.

PRIMATIJADA bo potekala od 28. aprila do 3. maja v Čanju v Črni Gori. Nastanjeni bomo v  turističnem naselju Biserna obala.

Kdo organizira PRIMATIJADO?

Letošnjo PRIMATIJADO organizira Fakulteta za naravoslovne in matematične vede iz Kragujevca, Srbija.

Tekmovanja v znanju:

Na področju znanja bo mogoče tekmovati s projektnimi/raziskovalnimi nalogami iz matematike, računalništva, fizike, kemije, biologije in  geografije. 

Vsaka naloga mora vključevati podatke o fakulteti, študentu, mentorju, povzetek (do 200 besed), uvod, telo besedila in zaključek. Reference se navajajo po Harvardskem načinu citiranja.

Študenti, ki se želite udeležiti PRIMATIJADE s projektnimi nalogami, morate svoje naloge pripraviti pod strokovnim mentorstvom. Projektne naloge in predstavitve, ki jih lahko pripravi en sam študent ali par, so lahko v slovenščini, angleščini, srbščini, hrvaščini, makedonščini. Izbira jezika je odločitev posameznega študenta.

Prijavijo se lahko študenti dodiplomskih in podiplomskih študijskih programov.

Naloge naj ne bodo predolge (max 15. strani z vsemi prilogami). Zagovor pa poteka s pomočjo predstavitve (10 min). 

POZOR! NI NUJNO, DA NAPIŠETE NOVO NALOGO, LAHKO SE PRIJAVITE Z ŽE PRIPRAVLJENIM IZDELKOM ALI PA PREDSTAVITE SVOJO DIPLOMSKO NALOGO. 

Športna tekmovanja:

Tekmujete lahko v: 

 • futsalu, 
 • rokometu, 
 • odbojki,
 • odbojki na mivki, 
 • košarki,
 • plavanju, 
 • namiznem tenisu.

Punce in fantje tekmujejo posebej.

Več informacij o sestavi ekip je na voljo na spletni strani: http://primatijada.rs/.


torek, 28. februar 2017 Pridružite se Univerzitetni športni zvezi Primorske

Univerzitetna športna zveza Primorske išče športne navdušence, saj se bo letos udeležila štirih tekmovanj, in sicer v košarki, rokometu, košarki 3x3 in odbojki na mivki. V svoje kroge vabijo študente in študentke, ki si želijo nastopati v posameznem športu.

Več o novici si lahko preberete TUKAJ.

Vsi, ki bi se zvezi želeli pridružiti, pošljite mail najkasneje na info@uszp.si, najkasneje do 15. marca 2017.


ponedeljek, 27. februar 2017 Natečaj »Podjetna Primorska 2017«

UIP Univerzitetni razvojni center je objavil 11. natečaj za najboljšo podjetniško idejo Podjetna Primorska 2017”, ki je namenjen vsem podjetnim posameznikom in skupinam, ki želijo uresničiti svoje podjetniške ideje in se podati v podjetniške vode.

Natečaj ohranja tri kategorije:

 1. Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem, ki je namenjena študentom, mladim diplomantom, raziskovalcem in pedagoškim delavcem Univerze na Primorskem,
 2. kategorija Optimist, ki je namenjena posameznikom in ekipam, ki nimajo podjetniških izkušenj in nikoli niso bili ustanovitelji podjetja oziroma niso zasedali vodstvenih funkcij v podjetjih ter
 3. kategorija Navigator, ki je namenjena izkušenim posameznikom ali ekipam, pri čemer je pogoj, da podjetje, ki ga prijavljajo na natečaj, ni starejše od treh let na dan objave razpisa.

Prijave na natečaj so možne do 31. marca 2017 do polnoči. Prijavni obrazec je dostopen na spletni strani: www.uip.si. Novost v letošnjem letu je, da bodo že v času prijavnega roka potencialni prijavitelji in drugi zainteresirani imeli možnost udeležbe na dveh delavnicah, kjer se bodo seznanili z osnovami prijav na natečaje in osnovami t.i. “pitch-anja”, to je predstavitev pred komisijo. V zadnjem tednu aprila je predvidena objava 15 finalistov, ki jih bo sedemčlanska komisija izbrala po pregledu posredovanih poslovnih modelov in izvedenih predstavitev.

Nagradni sklad tudi letos znaša 30.000 eur, in sicer: 7000 eur za prvo mesto v kategoriji Navigator, 7000 eur za prvo mesto v kategoriji Optimist in Rektorjeva nagrada: 7000 eur za prvo mesto, 4000 eur za drugo mesto, 2500 eur za tretje mesto in posebna nagrada v višini 2500 eur za študentsko ekipo, v primeru, da med zmagovalci ni nobene skupine, kjer bi bili izključno študentje. Te nagrade se podeljujejo v obliki vavčerja, ki zajema paket svetovalnih, podpornih in drugih storitev.

Natečaj podpirajo: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, Agencija SPIRIT, Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Univerza na Primorskem, Mestna občina Koper, Občina Izola in podjetje Dinit d.o.o..

Vabljeni k sodelovanju!


četrtek, 23. februar 2017 Vabljeni na dialog mladih z ministrico za izobraževanje, znanost in šport, dr. Majo Makovec Brenčič

Mladinska mreža MaMa organizira dialog med mladimi in ministrico za izobraževanje, znanost in šport, dr. Majo Makovec Brenčič, ki bo potekal v ponedeljek, 6.3.2017, ob 16. uri v Masovni (cesta IX. korpusa 99a, 5250 Solkan).

Dialog z ministrico bo osredotočen na aktualne teme, ki oblikujejo življenje mladih. Udeležba je brezplačna, potrebna pa je prijava na naslov info@mreza-mama.si, najkasneje do srede, 1.3.2017.

Več informacij o dogodku najdete TUKAJ. 


sreda, 22. februar 2017 Jezikovni, izobraževalni in praktični tečaji na KŠOK-u

Klub študentov občine Koper (KŠOK), v obdobju od marca do junija 2017, pripravlja nov sklop jezikovnih, izobraževalnih in praktičnih tečajev. 

Več informacij je objavljenih tukaj: http://www.ksok.si/aktualno/1123/drugi-sklop-jezikovnih-in-prakticnih-tecajev; https://www.facebook.com/events/170986346732514/

Prijave zbirajo do 25.2.2017 na info točki KŠOK v času uradnih ur.

Vabljeni k udeležbi.


torek, 21. februar 2017 Podjetje T-2 d.o.o. išče študenta

Poslovalnica podjetja T-2 d.o.o. iz Lucije ponuja študensko delo. Delo obsega sklepanje telekomunikacijskih pogodb, svetovanje in pomoč uporabnikom pri uporabi storitev. Od študenta se pričakuje komunikativnost, prijaznost in občutek za delo z ljudmi. Zaželene so izkušnje na podobnem delovnem mestu. Pogoj za zasedbo dela je starost nad 25 let in časovna razpoložljivost.

Za vse dodatne informacije pokličite na telefonsko številko 064 177 700 oziroma pošljite CV na elektronski naslov pooblasceni.prodajalec-lucija-2.com.


petek, 17. februar 2017 Vabilo na izobraževanje Sočutno varstvo otrok

Inštitut Vita bona organizira izobraževanje na temo sočutnega varstva otrok, ki poteka po principih sočutnega starševstva, ki bo vsak četrtek ob 18h na Pedagoški fakulteti v Kopru.

Sočutno varstvo je nov način varstva otrok, ki temelji na razumevanju otroških možganov in otrokove navezanosti, na omogočanju varnosti preko sočutnih meja in na rahločutnih odnosih, ki poudarjajo tudi stik s sabo. Ta nov pristop je sočuten do otroka in do pedagoga, saj upošteva potrebe in čutenja obeh. Ne gre za ekstremne avtoritarne ali permisivne načine, saj med načela spada ničelna toleranca nasilja in ničelna toleranca do zanemarjanja otroka. Načela sočutne vzgoje so razumevanje, varnost in sočutje.

V sklopu desetih predavanj, ki bodo vsebovala osebno izkušnjo, bo tudi preko igre vlog teoretično in praktično predstavljen pomen sočutnega varstva. Udeleženci se s prijavo zavežejo k pisanju kratkih refleksij, udeležbi k šoli za starše in branju knjig s področja sočutnega varstva.

Po udeležbi celotnega predavanja vsi udeleženi prejmejo potrdilo in tudi povabilo k sodelovanju v Agenciji sočutnega varstva, ki ponuja sočutno varovanje otrok po omenjenih načelih.

Inštitut k uvodnemu izobraževanju vabi vse študente in brezposelne, ki ste že ali bi želeli delati na področju varstva otrok, vse strokovne delavce, posebej vzgojitelje in pedagoge, ter starše, ki jih zanimajo pristopi sočutnega starševstva.

Srečanja bodo potekala ob četrtkih na Pedagoški fakulteti v Kopru. Prvo informativno srečanje bo 23.2.2017 ob 18. uri. Cena izobraževanja je 80 EUR.

Za prijavo pošljite mail na socutno.varstvo@gmail.com.


sreda, 15. februar 2017 Moj korak naprej za mlade / Inkubator 4.0

Središče Rotunda vabi na 16-urno izobraževanje Moj korak naprej za mlade med 15. in 29. letom, in sicer 22. in 23. februarja 2017, med 9. in 17. uro v Središču Rotunda, Destradijev trg 11, Koper.

Program je namenjam mladim, ki so na prehodu iz izobraževalnega sistema na trg dela in iščejo idejo kako začeti poklicno življenje.

Podroben program je objavljen na spletni strani Središča Rotunda: TUKAJ.

Informacije: 051 458 410, 0590 47 121 ali info@sredisce-rotunda.si.


petek, 10. februar 2017 Vabilo na tekmovanje Case Study Competition Zagreb

Študentsko društvo eSTUDENT iz Zagreba prireja tekmovanje Case Study Competition, ki je vodilno regionalno tekmovanje v reševanju poslovnih primerov.

S sodelovanjem na tekmovanju lahko študentje pokažejo svoja znanja, ideje in zmožnosti pred najboljšimi hrvaškimi podjetji, kot potencialnimi bodočimi delodajalci. Za najboljše ideje so razpisane tudi denarne nagrade. Rok za prijavo je 6. marec 2017.

Več o tekmovanju si lahko preberete na njihovi uradni spletni strani.

Lepo vabljeni k udeležbi.


četrtek, 9. februar 2017 Vabljeni na konferenco Cutting Edge 2017

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani organizira znanstveno konferenco Cutting Edge 2017, ki bo potekala 19. septembra 2017. Na konferenci bodo lahko študenti naravoslovnih in tehničnih ved predstavili svoje raziskave v sklopu diplomskih, magistrskih ali doktorskih del.

Konferenca je razdeljena na tri glavna področja, in sicer Materials of the future, Science behind the living in Tecnologies for the earth and enviroment.  Znotraj vsakega področja bo potekalo tudi predavanje priznanega strokovnjaka.

Letošnji dogodek je nadgrajen – v sodelovanju s Slovenskim kemijskim društvom bo  septembra izšla posebna revija Acte Chimice Slovenice, ki bo namenjena objavam mladih raziskovalcev, ki delujejo znotraj zgoraj omenjenih področij.

Več o konferenci si lahko preberete v priponki ali na njihovi spletni strani.  

Vabljeni k udeležbi!


torek, 7. februar 2017 Delavnica kariernega svetovanja za študente BP in UPsi

Študente študijskega programa 1. in 2. stopnje Biopsihologija ter programa Uporabna psihologija obveščamo, da bo na UP FAMNIT v sredo, 22. februarja 2017 od 10. do 13. ure potekala delavnica Kariernega svetovanja.

Delavnico bo vodil Matic Kadliček, univ. dipl. psih.:

Na srečanju se bomo pogovarjali o pomembnih vprašanjih o življenju in delu. O vprašanjih, ki si jih lahko zastavite tukaj in zdaj. Na nekaj izmed teh si boste najbrž lahko odgovorili takoj, ostalo pa pride sproti, kasneje. Nekatera življenjska poglavja pač žal ne morejo mimo lastne izkušnje. Kot veste, pa imajo izkušnje še to nerodno lastnost, da pridejo tik po tem, ko jo potrebujemo. In tudi to je OK.

Nepravega časa ni, je samo napačen prostor.

Prijava je možna do srede, 8.2.2017 s kratkim e-sporočilom na referat@famnit.upr.si.

Vabljeni k udeležbi!


torek, 7. februar 2017 Podjetniški program: Od ideje do uspešne prodaje

Od ideje do uspešne prodaje je podjetniški program PTP - Primorskega tehnološkega parka, na katerem lahko udeleženci s pomočjo predavanj in mentorskega programa svoje ideje spremenijo v delujoče poslovne zgodbe. Izobraževanja nudijo znanja iz raziskave trga, gradnje produkta, marketinga in odnosov z javnostmi, iskanja prodajnih poti in finančnega načrtovanja.

K prijavi vabijo posameznike ali skupine s svojimi podjetniškimi projekti, novoustanovljena podjetja ali podjetja v fazi ustanavljanja. Prijavljene v program bodo povabili na kratek razgovor, ki je namenjen ugotavljanju podjetniškega potenciala članov ekipe in projekta. Izbranih deset nosilcev projektov oziroma ekip pa se bo lahko brezplačno udeležilo programa, vrednega 2500 evrov na projekt.

Najboljšim 10 podjetniškim projektom v regiji bo tako šest tednov brezplačno na voljo šest delavnic za razvoj produktov po meri kupca, 20 ur individualnega mentoriranja in delovno mesto v prostoru za sodelovanje Primorskega tehnološkega parka. Trajanje programa je šest tednov s pričetkom 6.3.2017 in zaključkom 13.4.2017

Prijave so na voljo preko prijavnice na spletni strani PTP.

Rok za prijavo je 17. februar 2017.


torek, 7. februar 2017 Predstavite svojo podjetniško idejo na tekmovanju POPRI

Tekmovanje POPRI je tekmovanje za najboljše podjetniške ideje med mladimi. V lanskem letu je na tekmovanju sodelovalo kar 260 mladih iz 44 različnih izobraževalnih inštitucij, projekt pa je postal tudi slovenski zmagovalec Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva.

Na tekmovanju lahko sodelujete v treh kategorijah:

 • osnovnošolci od 7. do 9. razreda,
 • srednješolci,
 • študentje ter mladi do 29. let, ki še nimate svojega podjetja.

Prijavite se s svojo podjetniško idejo, ki jo opišite v predlogi, sestavljeni iz ključnih poglavij, ki sestavljajo poslovni model.  Prijavo, skupaj s prilogami (fotografije, plakati, reklame izdelka), pošljite najkasneje do 13. marca 2017.

Prispele naloge bo pregledala komisija, deset izbranih ekip pa se bo uvrstilo v polfinale.

Več informacij najdete v priponki.

Lepo vabljeni!


petek, 3. februar 2017 Osnovni tečaj fotografije

Fotografinja Slavica Isovska v marcu mesecu ponovno organizira osnovni tečaj fotografije, ki je namenjen vsem, ki jih fotografija navdušuje ter tistim, ki si želijo izpopolniti svoje tehnično znanje s področja fotografije.

Tečaj zajema 2 uri teoretičnega dela ter 14 ur praktičnega dela. V teoretičnem delu tečaja boste obravnavali kratko zgodovino fotografije, spoznavali fotografsko opremo, fotografske zakonitosti (delovanje zaslonke in zaklopa v razmerju s časom in občutljivostjo senzorja) ter osnove fotografiranja. V praktičnem delu tečaja pa boste znanje, pridobljeno na teoretičnem delu, uporabili na terenu – fotografirali boste naravo, arhitekture, detajle, modele ter še veliko več.

Ob zaključku tečaja dobite potrdilo o uspešno opravljenem osnovnem tečaju fotografije. Cena tečaja je 40 €.

Podrobnejše informacije o vsebini tečaja najdete na tej povezavi. Za dodatne informacije je na voljo ing. fot. Slavica Isovska na telefonski številki 031 573 108, na elektronskem naslovu slavica.isovska@gmail.com ter na Facebook profilu.

Slavica Isovska je inženirka fotografije, ki se je do sedaj predstavila z že dvanajstimi samostojnimi in več kot tridesetimi skupinskimi razstavami pri nas in v tujini. Obsežna in odmevna fotoreportaža o Romih v Štuki (Makedonija), ki jo je leta 2013 objavil tudi Amensty International Slovenija, je razstavljena v prostorih UP FAMNIT (Glagoljaška 8, 1. nadstropje).


četrtek, 2. februar 2017 Tecimo skupaj na Wings for Life World Run

Wings for Life World Run, globalno tekaško tekmovanje, bo v Ljubljani potekalo 7. maja 2017 ob 13.00.

Slogan teka Wing for Life World Run je tečemo za tiste, ki tega ne morejo. Vsi prihodki od dogodka bodo namenjeni fundaciji Wings for Life, ki financira raziskave za iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače in želi hkrati o tem osvestiti čim več ljudi.

Prijavnina za tekmovanje znaša 30 EUR. Več informacij o dogodku najdete na njihovi spletni strani.

Tecimo skupaj!


ponedeljek, 30. januar 2017 ESN išče nove člane

Društvo ESN Primorska se ukvarja z organizacijo obštudijskih dejavnosti za boljše in lažje vključevanje študentov na izmenjavi​​ v ​lokalno okolje in s promocijo mobilnosti.​ Je del evropske organizacije Erasmus Student Netwok (ESN), krovne evropske organizacije, ki spodbuja mobilnost in pomaga študentom na izmenjavi. Armada 34.000 prostovoljcev ponuja storitve za 200.000 študentov. Zelo aktivna je tudi sekcija ESN Primorska, ki skrbi za dobro počutje študentov, ki obiščejo Univerzo na Primorskem. 

ESN Primorska trenutno išče nove okrepitve, kar si lahko preberete v dopisu tu

Vsem študentom, ki se dobro počutite v mednarodnih okoljih in želite svojim kolegom približati izkušnjo Primorske in Slovenije, svetujemo, da se vključijo v delovanje društva. 

Ob tem še opomnimo, da vključevanje v društvo podpira tudi Univerza na Primorskem, ki ob izboru za mobilnost Erasmus+ daje prednost študentom, ki aktivno sodelujejo v podpornih aktivnostih za tuje študente. 


četrtek, 26. januar 2017 Poletna šola - trajnostna gradnja v Alpah

Univerza na Primorskem (UP FAMNIT) in Oregon State Universty (College of Forestry) iz ZDA organizirata skupno poletno šolo Prispevek gozdno-lesne verige h trajnosti grajenega okolja v Alpah (The Forest Sector's Contribution to Sustainability of the Built Environment in Alpine Europe)

Med poletno šolo se boste spoznali s trajnostnimi praksami gradnje v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Švici in na Hrvaškem. 

Potekala bo med 24.6. in 8.7., ovrednotena pa je s 6 kreditnimi točkami. 

Poletna šola je namenjena študentom iz Evrope in Severne Amerike. 

Več si lahko preberete na spletni strani: http://alpine-europe.famnit.upr.si/en/


četrtek, 26. januar 2017 Vabilo na prijavo na razpis za usposabljanje za jamske vodnike

Javni zavod Park Škocjanske jame vabi študente na usposabljanje in opravljanje izpita za jamske vodnike za poletno študentsko delo.

V okvir dela sodi predstavljanje muzejskih zbirk v parku, vodenje po jamskem sistemu ter vodenje po učni poti. Poleg omenjenega se opravlja tudi delo prodaje v trgovini s spominki in ostala dela po dogovoru.

Prijave zbirajo do 10.2.2017 na e- naslov psj@psj.gov.si ali po pošti na naslov Park Škocjanske jame, Slovenija, Škocjan 2, 6215 Divača.

Več o usposabljanju si lahko preberete v priponki ali na njihovi spletni strani.

Vabljeni!


ponedeljek, 23. januar 2017 Uradne ure knjižnice TeMeNa v času od 23.1.2016 do 27.1.2017

Uporabnike obveščamo, da bo knjižnica TeMeNa v času od 23.1.2017 do 27.1.2017 odprta po sledečem urniku:

 • PONEDELJEK: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 16:00
 • TOREK: 12:00 – 18:00
 • SREDA: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 16:00
 • ČETRTEK: 12:00 – 18:00
 • PETEK: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 16:00

 

Hvala za razumevanje


ponedeljek, 23. januar 2017 Konstituiran Študentski svet UP FAMNIT 2016/17

V torek, 17. januarja 2017 so bile izvedene volitve Študentskega sveta UP FAMNIT (ŠS) za študijsko leto 2016/17.

ŠS v študijskem letu 2016/07 šteje 15 članov. Predseduje mu Martin Senič, študent magistrskega študijskega programa Varstvo narave. Konstitutivna seja je potekala 23. januarja 2017.

Člani Študentskega sveta UP FAMNIT v študijskem letu 2016/17 so:

 • Martin Senič (Varstvo narave, magistrski), predsednik,
 • Anja Andrenšek (Aplikativna kineziologija, dodiplomski),
 • Narmina Baghirova (Matematika, dodiplomski),
 • Saša Bele (Biopsihologija, magistrski),
 • Špela Bizjan (Biopsihologija, dodiplomski),
 • Maja Čeček (Biopsihologija, dodiplomski),
 • Tina Čeh (Aplikativna kineziologija, magistrski), tajnik,
 • Andreja Grobiša (Sredozemsko kmetijstvo, dodiplomski), podpredsednica,
 • Nevena Mitrović (Matematične znanosti in Računalništvo in informatika),
 • Rade Nježić (Matematika, dodiplomski),
 • Luka Pavlović (Matematične znanosti, magistrski),
 • Valentin Sojar (Računalništvo in informatika, dodiplomski),
 • Damjan Tonkli (Bioinformatika, dodiplomski),
 • Šejla Žujo (Matematika s finančnim inženiringom, magistrski),
 • Eva Žunec (Biodiverziteta, dodiplomski).

Podatki o predstavnikih študentov v organih in komisijah UP FAMNIT so dostopni tukaj

Predstavnika študentov UP FAMNIT v Študentskem svetu Univerze na Primorskem sta Martin Senič in Luka Pavlović.

Več informacij o volivah v ŠS in njegovih pristojnostih je dostopnih tukaj.


sreda, 18. januar 2017 Sprememba uradnih ur knjižnice danes, 18.1.2017

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo danes, 18.1.2017 knjižnica odprla ob 10:45.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje


torek, 17. januar 2017 Vabljeni na predstavitev Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano se bo predstavilo potencialnim bodočim sodelavcem v četrtek, 19. januarja 2017, ob 14:00 uri, na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (Dunajska 22, Ljubljana – poslovna stavba Triglav).

Na ministrstvu se zavedajo, da bodo naloge, ki so povezane z zagotavljanjem zadostne količine hrane in njeno varnostjo, urejenostjo in obdelanostjo podeželja, skrbjo za naravne vire in bogastva ter skrbjo za živali morali prevzeti mladi. Ker si želijo sodelovanja z mladimi, so pripravili dogodek, na katerem se bodo predstavili. Na srečanju boste spoznali njihovo organiziranost, naloge in prioritete, spregovoril bo tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan s sodelavci.

Več o dogodku si lahko preberete v priponki.

Vabljeni v čim večjem številu.


sreda, 11. januar 2017 Objavljen je razpis Erasmus+ za 2017-18 (študij in praktično usposabljanje v tujini)

Objavljen je razpis Erasmus+ za študente. Omogoča prijave za študij in praktično usposabljanje v tujini med 1.6.2017 in 30.9.2018. 

Rok za prijave je 26.1.2016.

Razpis z vsemi prilogami in navodili je dosegljiv na povezavi tu. 


torek, 10. januar 2017 Vabilo: izobraževanje Društva za medicinsko hipnozo Slovenije

V Društvu za medicinsko hipnozo Slovenije pod vodstvom prof. dr. Marjana Pajntarja februarja spet pričenjajo z novim ciklom tečajev za pridobitev diplome Terapevt medicinske hipnoze. To celostno izobraževanje s področja medicinske hipnoze je razdeljeno na sedem vsebinskih sklopov oziroma tečajevpo 15 ur (četrtek, petek in torek od 16. do 21. ure), ki predvidoma potekajo v sejnih prostorih hotela Azul v Kranju. Vsi tečaji so sestavljeni iz predavanj, demonstracij in vaj.

Tečaji DMHS so namenjeni zdravnikom, stomatologom, psihologom, psihoterapevtom in drugim zdravstvenim delavcem, ki delajo pod vodstvom zdravnika, zobozdravnika ali psihologa ter absolventom in študentom višjih letnikov medicine, dentalne medicine in psihologije.

Začetni tečaj Osnove medicinske hipnoze, ki predstavlja pogoj za pristop k vsem nadaljevalnim tečajem, bodo izvajali 2., 3. in 7. februarja 2017. 

Razpored do sedaj razpisanih tečajev za leto 2017 s povezavami do elektronskih prijavnic:

1. Osnove medicinske hipnoze (2., 3. in 7. februar 2017)

Prijava: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4VvTmVQV_sa6if_yyR99q6OCa4ulHCeUHHtQtJ4GyDmMknA/viewform

2. Oblikovanje hipnotskih sugestij (16., 17. in 21. marec 2017)

Prijava: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe8_UotPYON6NDJhr7J58S0G2if-uRbuE2l0RBZ6irMNjuSog/viewform

3. Psihosomatika, motnje hranjenja in odvisnosti (13., 14. in 18. april 2017)

Prijava: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeRSqSGjIZTRL5Vx7AoxjtFROvYAmvwsIarc7h6gdto-cr3yg/viewform

4. Anksioznost, tesnobna stanja in fobije (11., 12. in 16. maj 2017)

Prijava: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSebGfpGutrd0Xg4I669xgOIUYqjSlQlkQ4DRyqlaC5vmnJ0oA/viewform

5. Medicinska hipnoza pri depresiji (8., 9. in 12. junij 2017)

Prijava: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfutPvVGd0zbzxZiJIkpHk6LQbvVKwmqrcul5L4ODcoFwzgcQ/viewform

Za dodatne informacije o izobraževanju DMHS obiščite spletno stran www.hipnoza-dmhs.si ali pišite na informacije@hipnoza-dmhs.si.


četrtek, 5. januar 2017 Vabilo na predstavitev teme magistrskega dela študentke Mojce Pev

V petek, 20.1.2017 bo ob 14:00 v predavalnici FAMNIT-POŠTA Mojca Pev, študentka magistrskega študijskega programa 2. stopnje Matematične znanosti, predstavila temo magistrskega dela z naslovom Osnovne lastnosti hipergrup, ki jo pripravlja pod mentorstvom izr. prof. dr. Klavdije Kutnar.

Vljudno vabljeni!