Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

Študenti - Arhiv

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

petek, 3. april 2020 Razpis za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada UP v 2020/21

Univerza na Primorskem obvešča, da je objavljen javni poziv za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada Univerze na Primorskem v študijskem letu 2020/2021.

Prijavijo se lahko:

 • kandidati za vpis v študijske programe UP 1., 2. ali 3. stopnje in
 • študenti, ki bodo v študijskem letu 2020/2021 vpisani v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje na UP.

Višina štipendije znaša od 200,00 EUR do 1.000,00 EUR na mesec (v odvisnosti od točkovanja in stopnje študija), prejemanje štipendije pa traja 10 mesecev na študijsko leto. Pogodbe o štipendiranju so običajno tripartitne,  sklenjene med UP, partnerji sklada (delodajalci) ter študenti. V primeru, da partner sklada - vlagatelj ponuja študentu - prejemniku štipendije tudi zaposlitev, ima študent s podpisom pogodbe možnost, da se po zaključenem izobraževanju zaposli pri vlagatelju. 

Letošnja novost je, da je na voljo več terminov, do katerih lahko oddate prijavo na razpis. 
Roki za oddajo vlog so tako: 15. maj, 15. junij, 15. julij, 15. avgust in 30. september 2020. Vloga je torej oddana pravočasno, če je oddana od 13. marca 2020 do vključno 30. septembra 2020.

Vse podrobnosti razpisa so objavljene na spletni strani Kariernega centra Univerze na Primorskem.


četrtek, 2. april 2020 E-DELAVNICA: CV (življenjepis) in motivacijsko pismo

Karierni center Univerze na Primorskem vabi na e-delavnico z naslovom CV (življenjepis) in motivacijsko pismo. Delavncia bo potekala preko aplikacije ZOOM v sredo, 8. 4. 2020, ob 14. uri. Vsi prijavljeni bodo dan pred delavnico na e-naslov dobili povezavo za sodelovanje.

Motivacijsko pismo je skoraj vedno spremljevalec dobrega življenjepisa (CV). Na delavnici boste odkrivali male skrivnosti, ki vaš CV in vaše motivacijsko pismo naredijo bolj privlačne. Poučili se boste, kateri so nujni podatki, ki jih nikakor ne smete pozabiti pri pisanju tako CV-ja kot motivacijskega pisma. Spoznali boste:

 • različne oblike življenjepisa in primernost njihove uporabe,
 • prednosti posamezne oblike življenjepisa,
 • pomen motivacijskega pisma (obliko in elemente, kaj poudariti,...)

Na delavnici boste dobili tudi mnoge drobne namige, ki bodo vaš CV naredili za nepremagljivega.

Prijavi se preko povezave do 7. aprila 2020: https://www.1ka.si/a/268305

Izkoristite čas, ki ga preživljate doma in povečajte svoj karierni potencial z novimi znanji!


četrtek, 2. april 2020 Univerzitetni programerski maraton 2020 - poskusno kolo že v petek, 3. aprila

V aprilu se pričenja letošnja sezona Univerzitetnega programerskega maratona - UPM 2020), slovenskega študentskega tekmovanja v programiranju, ki pa je odprto za vse zainteresirane. Pri programiranju je poudarek na algoritmih ter ne na samih programskih jezikih. UPM sestoji iz poskusnega kola, ki bo že v petek, 3. aprila, treh tekmovalnih kol (17. aprila, 7. maja in 1. oktobra) ter finala. Slednje se seli med slovenskimi univerzami in bo letos 12. oktobra v Kopru. Na finalu dobimo državnega prvaka in prvake posameznih univerz.

Na tekmovanju sodelujejo ekipe s po največ tremi študenti, ki rešujejo naloge na enem računalniku. Letos bodo na voljo jeziki C, C++, Pascal, Python 2, Python 3, Java in C#. Naloge zadnjih 10 let UPM tekmovanj so na voljo na https://putka-upm.acm.si/tasks/. V omejenem času (4 do 5 ur, odvisno od nivoja tekmovanja) morajo ekipe rešiti in sprogramirati rešitve čim več nalog. Pravila tekmovanja so takšna, da štejejo samo v celoti rešene naloge in šele nato hitrost reševanja.

Svojo ekipo lahko prijavite na https://putka-upm.acm.si/upm/register_team/. Veseli bomo vseh prijav, tako študentskih kot ne-študentskih. Tudi če se ne potegujete za najvišja mesta, je reševanje problemov v ekipi zabavna in zanimiva izkušnja.

Zaradi pandemije bosta vsaj poskusno in prvo kolo izvedena prek spleta, o izvebi naslednjih kol pa boste obvešeni naknadno. Izredne okoliščine prinesejo tudi nekatere spremembe pravil, in sicer: 

 • člani ekipe niste omejeni na reševanje nalog z enim računalnikom, temveč jih lahko rešujete vzporedno vsak na svojem,
 • med tekmovanjem je še vedno dovoljena komunikacija samo med člani iste ekipe,
 • glede načina komunikacije znotraj ekipe se organizirate sami,
 • dovoljena je uporaba poljubnih virov (tudi spletnih), pri tem pa ne smete uporabljati tuje izvorne kode – vsa oddana koda mora biti vaša.

Ekipe, ki ne bodo spoštovale pravil, bodo diskvalificirane.

Vabljeni k sodelovanju!


 


sreda, 1. april 2020 Anketa o zadovoljstvu študentov na UP v času izolacije

Na Univerzi na Primorskem smo za študente pripravilkratko prostovoljno in anonimno anketo, s katero bi želeli izvedeti več o vašem počutju ter morebitnih izzivih, s katerimi se srečujete v trenutnih izrednih razmerah. Vodstvo Univerze na Primorskem sicer z veseljem ugotavlja, da delovni procesi na vseh področjih delovanja univerze zaradi hitre in učinkovite prilagoditve tako zaposlenih kot študentov potekajo bolj ali manj nemoteno.

Z željo, da bi vsi, ki vam je anketa namenjena, sodelovali in s svojimi predlogi v trenutni situaciji prispevali k dodatnim izboljšavam tako v delovnem procesu kot v medsebojnem sodelovanju, se vam lepo zahvaljujemo za vsak prispevek in vsem skupaj želimo zdravja in uspešno premostitev omenjenega obdobja. 

Anketo lahko izpolnite na tej povezavi, aktivna pa bo do 6. aprila 2020.

Ostanite zdravi in doma. 


četrtek, 26. marec 2020 Vabilo k sodelovanju v raziskavi o duševnem zdravju v času epidemije bolezni COVID-19

UP IAM Slovenski center za raziskovanje samomora prijazno vabi k sodelovanju v raziskavi, katere namen je preveriti, kako razmere, povezane z epidemijo bolezni COVID-19, vplivajo na vaša življenja in počutje. Sodelovanje v raziskavi je anonimno, vaši odgovori pa bodo pomagali pri boljšem razumevanju aktualnega dogajanja ter posledično tudi pri pomoči tistim, ki zaradi dogajanja v povezavi z epidemijo bolezni COVID-19 doživljajo različne stiske.

Povezava do raziskave: https://www.1ka.si/a/264395

Najlepša hvala za dragoceno pomoč!

 


torek, 24. marec 2020 Priložnost: iščemo študente za pomoč v IKT službi

Iščeš nove izzive? Želiš pridobiti tudi novo, predvsem pa praktično znanje? Pridruži se naši IKT ekipi, kjer iščemo študente za dolgoročno sodelovanje in prihodnje zaposlitve.

Znanja, ki jih pričakujemo

Poznavanje operacijskih sistemov Windows in Linux, zaželeno poznavanje sistema Mac. Poznavanje pisarniških uporabniških programov. Poznavanje računalniškega omrežja. Znanje programiranja in uporabe spleta. Velika želja po učenju novih veščin.

Opis dela

Delo obsega pomoč in podporo uporabnikom pri vsakodnevnem delu. Pomagamo pri uporabi pisarniških in drugih programov, pri uporabi naprav (tiskalniki, fotoaparati, kamere, …), nudimo pomoč v računalniških laboratorijih in predavateljem v predavalnicah. Veliko pomagamo tudi študentom pri vsakdanji uporabi IKT storitev, kot npr. e-pošta, Eduroam, Vis/Šis, e-učilnice in ostalo.  Med občasna dela sodijo tudi priprava računalnikov za delo, pomoč pri urejanju spletnih strani in podobno.

Kaj ti lahko ponudimo?

Zagotovo veliko dela in pridobivanje delovnih izkušenj na našem področju. Pri sodelavcih boš dobil podporo in pomoč pri vseh težavah in problemih na katere boš naletel. Neto postavka za delo preko študentske napotnice je višja od običajne in sicer znaša 5,70 eur/uro. 

Zainteresirani pošljite prijavo z vašimi podatki na info@famnit.upr.si.

Služba za informacijske in komunikacijske tehnologije

UP FAMNIT/UP IAMpetek, 13. marec 2020 Knjižnica TeMeNa do 28. 3. 2020 ZAPRTA

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa do 28. 3. 2020 zaprta.

Tako kot do sedaj, lahko gradivo podaljšate preko elektronske pošte ali virtualne knjižnice COBISS.

Za morebitna vprašanja smo vam na voljo na e-naslovu temena@upr.si.

Hvala za razumevanje!


četrtek, 12. marec 2020 The 9th Annual Summer Economics Institute 2020

Do you want to:

 • Learn about business and economics, even if they are not your field?
 • See what it takes to become an entrepreneur?
 • Intern with an AmCham Slovenia company?

The Summer Economics Institute (SEI) aims to each year give top 20 Slovenian university students a US-style hands-on introduction to business and economics in the real world, the tools to create new businesses – the foundation of entrepreneurship and an opportunity to intern at AmCham Slovenia member companies.

The application deadline is March 20.

You can read more here.


četrtek, 12. marec 2020 Young Academics Award 2020

Research and innovation are key elements for promoting sustainable development in the Alps. Young academics play a crucial role in shaping the future of the Alps. The Permanent Secretariat of the Alpine Convention recognizes this key role by awarding outstanding master theses carried out on relevant alpine topics.

This edition of the Alpine Convention Young Academics Award focuses on the issue of "Emissions in the Alps: climate change and air quality, measurement and measures" and particularly on these related sub-topics:

 • Measuring emissions and their impacts in the Alps: data, indicators and scenarios;
 • Air quality management in the Alps: processes, techniques, solutions;
 • From local to global: governance of air pollution and climate change phenomena on different scales;
 • An Alpine approach to climate change: integrated adaptation and mitigation measures, including intelligent or nature-based solutions;
 • Communicating air quality and climate change adaptation and mitigation: from science to civil society.

All applicants must complete the application form and submit the required documentation by 30 June 2020.

You can read more here. 


ponedeljek, 9. marec 2020 Urnik knjižnice TeMeNa od 10. 3. 2020 do 20. 3. 2020

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa od 10. 3. do 20. 3. 2020, odprta od 13. do 15. ure. Tako kot do sedaj, lahko gradivo podaljšate preko elektronske pošte ali virtualne knjižnice mCOBISS.

Izposoja in vračilo gradiva, bosta v tem času omogočena tudi izven navedenih uradnih ur in sicer po predhodnem dogovoru na e-naslov temena@upr.si, vsak delavnik od 9. do 15. ure.

Hvala za razumevanje!


nedelja, 8. marec 2020 NUJNO OBVESTILO - Odpoved predavanj in vaj na UP (9. marec - 20. marec) / IMPORTANT NOTICE - Cancellation of pedagogical processes at UP (March 9 - March 20)

Glede na trenutno situacijo v zvezi z novim koronavirusom vam sporočamo, da je za naslednjih 14 dni (od ponedeljka, 9. 3. 2020 do petka, 20. 3. 2020) odpovedan pedagoški proces (predavanja, vaje, ...) na vseh članicah Univerze na Primorskem. O nadomeščanju odpadlega pedagoškega procesa vas bomo naknadno obvestili.

Navodila resornega ministrstva, NIJZ in Ministrstva za zdravje RS so, da je potrebno delovati preventivno in ukrepe, ki jih sprejme določena institucija, sorazmerno prilagajati situaciji.
Po tem, ko smo proučili informacije s strani vseh navedenih institucij ter, ob dejstvu, da je Italija največje žarišče koronavirusa v Evropi, tudi s strani predstavnikov vodstva "Istituto Superiore di Sanità" (ekvivalent NIJZ v RS), smo se odločili za ta ukrep iz preventivnih razlogov. Smo namreč univerza, ki ima vsakodnevno interakcijo s sosednjo Italijo.

V prihodnjih dneh boste dobili nadaljnja navodila tudi glede možnosti izvajanja pedagoškega procesa na daljavo (npr. uporaba e-učilnice, predavanja na daljavo, ...).

Prav tako pa vas bomo sproti obveščali o morebitnih nadaljnjih spremembah oz. ukrepih.


In view of the current situation regarding the coronavirus COVID-19, we would like to inform you that for the next 14 days (from Monday, March 9, 2020 to Friday, March 20, 2020), the pedagogical processes (lectures, tutorials, ...) at the University of Primorska are canceled. We will keep you informed regarding a replacement the failed pedagogical process.

The instructions from Ministry of Education, Science and Sport, National Institute for Public Health, and the Ministry of Health of the Republic of Slovenia state that it is necessary to act preventively and to adjust the measures taken by a particular institution to the situation. After examining the information from all the above institutions, and that of Italy's "Istituto Superiore di Sanita dell 'Italia" (NIJZ equivalent in the Republic of Slovenia) considering the fact that Italy is the largest focal point of COVID-19 in Europe, the above measures have been taken for preventive reasons. Our university interacts daily with neighboring Italy.

In the coming days, you will also receive further instructions for continuing classes at a distance (for example, using e-classrooms, distance lectures, ...).

We will keep you informed of any further changes or measures.


petek, 28. februar 2020 Razpis Študentskega sveta UP FAMNIT za sofinanciranje študentskih projektov in aktivnosti

Študentski svet UP FAMNIT je objavil razpis za sofinanciranje študentskih projektov in aktivnosti, ki jih študenti kot posamezniki, ali povezani v društva, izvajajo ali bodo izvajali za študente naše fakultete.

Z njimi želi ŠS vse študente spodbuditi k ustvarjanju projektov izobraževalne narave, hkrati pa bo njihova izvedba nekoliko lažja, saj organizacija aktivnosti vsakič predstavlja velik strošek. Ob ustvarjanju novih obštudijskih aktivnosti izobraževalne narave želijo člani sveta povečati raznolikost in kakovost vsebin ter povezati čim več študentov različnih strok s širšo javnostjo.

Svoje projekte lahko študenti prijavijo od 27. januarja do konca leta 2020.

Besedilo razpisa in prijavnico najdete na tej spletni povezavi.


četrtek, 27. februar 2020 Borzenov natečaj za najboljše magistrsko delo s področja trajnostne energije 020

Trajnostna energija je pomemben del reševanja sodobnih izzivov. Kot spodbudo mladim pri soustvarjanju naše skupne trajnostne prihodnosti na področju energetike, je Borzen pripravil poseben nagradni natečaj, glavna nagrada pa znaša 3.000 EUR.

Borzenov natečaj za najboljše magistrsko delo na temo trajnostne energije 020 je že drugi tak po vrsti. K sodelovanju vabi vse študente, ki so oziroma bodo svoje magistrsko delo končali in uspešno zagovarjali v obdobju od 1. januarja 2019 do 30. septembra 2020. Tema magistrskega dela mora obsegati področje obnovljivih virov in učinkovite rabe energije, najboljše delo pa bo nagrajeno s 3.000 EUR. Poleg nagrade se študentje potegujejo tudi za javno priznanje ter se preizkušajo v reševanju sodobnih izzivov trajnostne energetike.

Pravila sodelovanja si lahko preberete tukaj.

Prijave potekajo vse do 7. oktobra 2020. Vabljeni!


torek, 25. februar 2020 Nov urnik knjižnice TeMeNa od 2. 3. 2020

Obveščamo vas, da bo Knjižnica TeMeNa od 2. 3. 2020 odprta po sledečem urniku:

PONEDELJEK, SREDA, PETEK: 9.00 - 15.00 

TOREK, ČETRTEK: 11.00 - 17.00

Lepo vabljeni.

Knjižnica TeMeNa


ponedeljek, 24. februar 2020 Urnik knjižnice TeMeNa, 24.2.2020

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v ponedeljek, 24.2.2020 odprta od 12. do 16. ure. 

Nova lokacija knjižnice je v pritličju stavbe UP FAMNIT, Glagoljaška 8. Uporabnike knjižničnih storitev prosimo, da spremljajo spletno stran UP FAMNIT, kjer bodo objavljene morebitne spremembe urnika.

Hvala za razumevanje.


petek, 21. februar 2020 Novosti na področju univerzitetnega športa

Z veseljem sporočamo, da UP že v tem študijskem letu, v sodelovanju s članicami, pričenja z organizacijo redne rekreacije in ostalih s športom in zdravim življenjskim slogom povezanih aktivnosti za študente in zaposlene, ki bodo potekale v okviru novega projekta imenovanega ŠportUP.

Od meseca marca naprej se lahko vsak študent z veljavno študentsko izkaznico in vsak zaposlen udeležil terminov brezplačne rekreacije na več lokacijah v Kopru. V okviru projekta ŠportUP bodo organizirani tudi enodnevni in večdnevni izleti. Za vse študente in zaposlene, ki bi si želeli izvedeti več o zdravem življenjskem slogu ali se priučiti osnovnih veščin športne discipline, ki je še ne obvladajo, pa bodo organizirane različne delavnice.

Vse informacije o športnih disciplinah in o vseh ostalih aktivnostih, so vam na voljo z izbiro ene izmed ikon na naslovni strani https://sportup.si/. Na naslovni strani boste našli tudi urnik, ki prikazuje vse prihajajoče aktivnosti. S klikom na posamezno aktivnost v urniku (ki je prikazana kot dogodek) lahko izveste kdaj in kje bo aktivnost potekala in kakšni so pogoji za udeležbo.

V rubriki pogosta vprašanja si lahko preberete odgovore na najpogostejša vprašanja glede aktivnosti ŠportUP. V kolikor v rubriki pogostih vprašanj niste dobili odgovora na vaše vprašanje, pošljite sporočilo prek kontaktnega obrazca ali na naslov elektronske pošte info@sportup.si.

Aktivni smo tudi na socialnih omrežjih (Facebook, Instagram), zato nas ne pozabite obiskati tudi tam.


četrtek, 20. februar 2020 Udeležba študentov na konferenci Triple i: 28. (in 29.) maj 2020, Portorož

UP IAM Slovenski center za raziskovanje samomora organizira 11. mednarodno konferenco TRIPLE i: Intuition, Imagination and Innovation in Suicidology, ki bo potekala 28. (in 29.) maja 2020 v hotelu Histrion, Portorož.

Obveščamo vas, da je za študente Biopsihologije in Uporabne psihologije zagotovljenih 10 mest; študenti so oproščeni kotizacije. Plačana kotizacija se upošteva kot dohodek in šteje v letno davčno osnovo. Prednost bodo imeli študenti tutorji.

Če bo prijav več kot je prostih mest, bo organizacijski odbor odločil glede na motivacijsko pismo študenta (obvezno izpolnite ta del spletnega obrazca - glej pojasnila v nadaljevanju). Na konferenci se od študentov pričakuje prisotnost na predavanjih, kar bomo preverjali z zbiranjem podpisov.

Za udeležbo na konferenci izpolnite naslednji spletni obrazec: Registration Form

Prijavite se najkasneje do 8. aprila 2020.

Vse nadaljnje informacije o konferenci so dostopne na spletni strani http://zivziv.si/triple-i-2020/

Organizacijski odbor konference TRIPLE i 2020


četrtek, 13. februar 2020 Vabljeni na delavnico Krepim komunikacijske veščine

V okviru cikla izobraževanj ZaVseŽivo UP PEF vabi na delavnico Krepim komunikacijske veščine, ki bo potekala od 19. do 21. februarja na UP PEF.

Za študente UP je delavnica brezplačna, izvedena bo na praktičen način, teoretska izhodišča bodo podprta z interaktivnimi elementi in praktičnimi vajami, individualnimi nalogami, delom v parih in malih skupinah ter diskusijami.

Program:

 • Delo na sebi
  Kdo sem jaz v poklicni vlogi? Kakšen strokovni delavec želim biti? Katera znanja, veščine in osebnostne moči že imam in katera bi želel še razviti? Kaj potrebujem za uspešno kariero na mojem področju dela?
 • Komunikacija z drugimi
  Krepimo veščine aktivnega poslušanja, postavljanja vprašanj, podajanja povratne informacije, asertivnega vedenja in empatije.
 • Uporaba GROW modela v podpornem pogovoru z uporabniki na delovnem mestu ali sodelavci, strokovnimi kolegi.

Obveznosti: Pred udeležbo na delavnici morajo udeleženci in udeleženke obvezno predelati spletno gradivo v obliki e-učenja. Gradivo je sestavljeno iz 6 poglavij, ki so po vsebini obsežnejša od delavnice (vključujejo npr. tudi teme s področja mentoriranja, kritičnega razmišljanja, upravljanja s spremembami).

Obvezne prijave preko spletne prijavnice.

Več lahko preberete tukaj.


torek, 11. februar 2020 Urnik knjižnice TeMeNa v petek, 14. 2. 2020

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v petek, 14. 2. 2020, zaradi informativnega dneva odprta od 12.00 do 13.00.

Vabljeni!


torek, 11. februar 2020 Join Europe’s largest climate innovation summer school The Journey

Bi radi nadgradili svoje znanje, ki ste ga pridobili v okviru študija, s pomočjo delavnic, spoznavanja primerov dobrih praks in učenja ob delu? Bi se radi pridružili rastoči skupnosti podnebnih inovatorjev z vsega sveta?

The Journey je največja poletna šola usmerjena v podnebne inovacije, ki jo organizira EIT Climate-KIC – vodilna pobuda Evropske unije na področju podnebnih inovacij. The Journey je intenzivni 4-tedenski program, ki ga lahko opravljate v enem izmed 22 evropskih mest. Udeleženci so deležni mentorske pomoči, to pa je tudi odlična priložnost za mreženje z enako mislečimi vrstniki. V poletni šoli vsako leto sodeluje več kot 400 udeležencev.

Kdaj: Julij–avgust 2020

Rok za prijave: 17. Februar 2020

Pogoji:

 • dobro znanje angleškega jezika
 • ste absolvent, opravljate magisterij ali doktorat
 • ste kandidat s profesionalnimi poklicnimi izkušnjami

Za študente iz EU (imetniki EU/EGP/švicarskega potnega lista ali redni študenti, vpisani na evropske institucije v študijskem letu 2019/20) je sodelovanje v poletni šoli brezplačno.

Več: The Journey.

*******************

Would you like to build up your knowledge gained through your studies through workshops, learning about good practices? Would you like to join a growing community of climate innovators from around the world?

The Journey is the largest summer school focused on climate innovation, organized by the EIT Climate-KIC - the Europe’s leading climate innovation initiative. The Journey is a 4-week full time residential programme, focused on climate action, innovation, systems transformation and community building. More than 400 students participate in the summer school each year.

When: July-August 2020

Application deadline: February 17, 2020

Conditions:

 • good knowledge of English
 • you are graduate student, pursuing a master's or doctoral degree
 • you are a candidate with professional experience

For students from the EU (holders of EU / EEA / Swiss passports or full-time students enrolled in European institutions in the 2019/20 academic year), participation in the summer school is free of charge.

More: The Journey.


ponedeljek, 10. februar 2020 Vabljeni na dobrodelno tekmo

Z željo, da študent Aljoša Habjan lažje premosti vsakodnevne ovire po poškodbi in doseže zastavljene cilje, bo v okviru projekta PreProstoVoljni v ponedeljek, 17. februarja 2020 ob 20. uri v Areni Bonifika, organizirana dobrodelna tekma med Košarkarskim klubom Koper Primorska in košarkarsko reprezentanco UP.

Več: https://www.facebook.com/events/610040389813034/

Vabljeni!


četrtek, 6. februar 2020 Selitev knjižnice TeMeNa

Spoštovani!

Obveščamo vas, da bo Knjižnica TeMeNa med 17.2.2020 in 21.2.2020 zaprta zaradi selitve na novo lokacijo. V tem času lahko izposojeno gradivo, v času uradnih ur, vrnete v Službo za študijske in študentske zadeve. Izposojeno gradivo je sicer za vse uporabnike, ki ga morajo vrniti v času selitve,  podaljšano do 2.3.2020.

Nova lokacija knjižnice bo v pritličju stavbe UP FAMNIT, Glagoljaška 8. Uporabnike knjižničnih storitev prosimo, da spremljajo spletno stran UP FAMNIT, kjer bodo objavljene morebitne spremembe. 

Hvala za razumevanje!

Knjižnica TeMeNa


sreda, 5. februar 2020 Karierni center UP vabi na prihajajoče dogodke

Karierni center Univerze na Primorskem vabi vse študente, diplomante in zaposlene na prihajajoče dogodke.

FEBRUAR:

    

MAREC:

Vabljeni!


ponedeljek, 3. februar 2020 Vabljeni na BioCamp 2020

Vabljeni na BioCamp 2020, tridnevni seminar za najboljše dodiplomske in podiplomske študente naravoslovnih, poslovnih in tehničnih ved, ki vas zanima kariera v farmacevtski industriji.

Udeleženci BioCampa dobijo neposreden vpogled v izzive in priložnosti, ki jih vodijo priznani strokovnjaki. Organizirane so tudi delavnice, na katerih dobijo izbrani študenti orodja, ki jih potrebujejo, da postanejo uspešni menedžerji in podjetniki.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, zato se od prijavljenih kandidatov pričakuje tekoče znanje angleškega jezika.

Zbiranje prijav študentov za udeležbo na BioCampu 2020, ki bo potekal od 24. do 26. maja 2020 v Ljubljani, se je že pričelo. Rok za prijave je 29. februar 2020.

 Več o prijavah si lahko preberete na https://www.lek.si/en/careers/biocamp/.


torek, 28. januar 2020 Mladinski svet Slovenije (MSS) razpisuje Nagrado MSS za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2019

Mladinski svet Slovenije (MSS) razpisuje Nagrado MSS za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2019.  

Prijavijo se lahko vsi, ki:

 • so v letu 2019 na katerikoli visokošolski instituciji v Sloveniji zagovarjali diplomsko ali magistrsko delo,
 • so v delu obravnavali katerokoli tematiko s področja mladih in
 • so bili ob zagovoru dela stari manj kot 30 let.

V obeh kategorijah bodo podelili nagrado, in sicer:

 • za najboljše magistrsko delo po t.i. bolonjskem sistemu ali diplomsko delo po starem sistemu 400 evrov bruto.
 • za najboljše diplomsko delo po bolonjskem sistemu 300 evrov bruto.

Vsi prijavljeni diplomanti, katerih dela bodo ustrezala pogojem natečaja, bodo povabljeni na slovesno podelitev nagrad, prav tako njihovi mentorji.

Rok za prijavo: ponedeljek, 17. februar 2020. 

Več informacij je na voljo tudi na spletni strani


torek, 28. januar 2020 Brezplačna delavnica na temo nenasilne komunikacije

Študentka 2. letnika pedagogike Tamara Ćorković in absolventka 4. letnika socialne pedagogike Alice Štampar študente in zaposlene vabita  na brezplačno delavnico na temo nenasilne komunikacije, ki bo potekala v soboto, 8. 2. 2020 od 11.00 do 13.00.

Na delavnici bosta na kratko predstavili različne vrste komunikacije, dramski trikotnik in predvsem koncept Marshalla Roseberga (o nenasilni komunikaciji). Slednjega boste tudi preizkusili in ob tem razmišljali o lastnem načinu komunikacije.

Dogodek bo organiziran v prostorih SI HUB-a, ki je podprt s strani Sklada Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih.

Zaradi omejenosti prostora so obvezne predprijave na e-mail: alice.stampar@gmail.com. Prijave so možne do 7. 2. 2020, oziroma do zapolnitve mest.


četrtek, 23. januar 2020 Vabljeni k sodelovanju na PKP projektu "Okarakterizacija smilja in proučevanje učinkov produktov smilja na oksidativni stres in vnetje (SMILJ)"

Spoštovani študenti,

Fakulteta za vede o zdravju se je prijavila na javni razpis »Javni razpis projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju - po kreativni poti do znanja 2017–2020«. K sodelovanju na projektu Okarakterizacija smilja in proučevanje učinkov produktov smilja na oksidativni stres in vnetje (SMILJ) vabijo tudi vas, študente. Delovna obveznost za študente bo 40 ur/mesec, za kar prejmete 6,37 EUR (bruto)/uro.

Projekt bo potekal pod mentorstvom izr. prof. dr. Zala Jenko Pražnikar, doc. dr. Ana Petelin, izr. prof. dr. Dunja Bandelj in dr. Alenka  Baruca Arbeiter v sodelovanju z HISTRIA BOTANICA, d.o.o.. 

Razpoložljiva mesta za delo na projektu:
1 x Prehransko svetovanje – Ditetetika (visokošolski program)
2 x Dietetika (magistrski program)
2 x Sredozemsko kmetijstvo (visokošolski program)
1 x Sredozemsko kmetijstvo (univerzitetni program)

ROK ZA ODDAJO INFORMATIVNIH PRIJAV JE DO SREDE, 29. 1. 2020.

Vašo neobvezujočo prijavo lahko oddate na https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=p-khtNHk-0ux6O_maY-5e7eVC3k7xg5LlRfrG9EokURUMkNFSUFOVUZJUFVKS1VRUEZPVVZZTjJLTy4u

Več o samem projektu lahko preberete tukaj.


sreda, 22. januar 2020 Vabljeni na 15. hackathon, prvi na področju energetike

V začetku februarja (8. in 9. 2. 2020) se bo v Transformation Lighthouse znova hackalo! V sodelovanju z družbo ELES bo organiziran prvi Electrathon! Sodelovanje je odlična priložnost, da se preizkuste v inovativnem načinu reševanja izzivov ter ustvarjanju super povezav, ki vam bodo koristile na nadaljnji poslovni poti. 

IZZIV: Odkritje naprednih načinov za nadzor omrežnega sistema

V Sloveniji je več kot 3500 km električnih vodov in več kot 2000 enot primarne visokonapetnostne opreme. Mreža je kritičnega pomena za Slovenijo, saj podpira kar nekaj večjih industrijskih obratov in 5 distribucijskih mrež. Večina infrastrukture se nahaja zunaj, kjer je pod nenehnim vplivom vremenskih dejavnikov in ostalih okoljskih sprememb, ki lahko povzročijo propad materialov in mehansko škodo. Vegetacija v bližini električnih vodov pa lahko poškoduje vode ali pa celo povzroči požar. Pravočasno ukrepanje je zato nujno za nemoteno delovanje elektroenergetskega sistema!

NAGRADE: 

Prvo mesto: 3.000 € bruto + kosilo z direktorjem družbe ELES Aleksandrom Mervarjem
Drugo mesto: 2.000 € bruto
Tretje mesto: 1.000 € bruto
Vsi udeleženci boste prejeli tudi individualno oceno osebnih kompetenc po sistemu CliftonStrengths®, ki ti bo razkril vaše naravne talente, s katerimi doprinašate k uspehu ekipe in ki vam bo pomagal na nadaljnji poslovni poti! 

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

Iščejo Flashe, Supermane, MacGyverje, Dazzlerke, Black-Lightninge, Cyborge in druge superheroje, ki bodo s svojimi super-močmi našli rešitve!
Programerji, elektrotehniki, strojniki, grafični oblikovalci,… Vsi s kreativno ali pa tehnično žilico, ter vsi, ki obožujete dober izziv, bi želeli deliti svoje ideje in se potegovati za nagrade – mogoče celo za zaposlitev! ???? 

VEČ INFO IN PRIJAVE: https://transformation-lighthouse.com/hackathon-eles


ponedeljek, 20. januar 2020 Zavod Modri december medse vabi prostovoljce

Zavod Modri december medse vabi prostovoljce, ki bi želeli soustvarjati programe za otroke, mlade in odrasle osebe z avtizmom.

Zainteresirani, ki ste pripravljeni soprispevati s svojim znanjem, izkušnjami, dobro voljo in časom, do ponedeljka, 27. 1. 2020, pošljite sporočilo na e-mail naslov info.modri.december@gmail.com.

Vabljeni!


sobota, 18. januar 2020 CIPRA Slovenija vabi zainteresirane študente k opravljanju študentske prakse

Letos bodo pri CIPRI Slovenija ponovno omogočili opravljanje študentske prakse.

V preteklih letih so študenti sodelovali pri naslednjih aktivnostih: pomoč pri pripravi strokovnih podlag strateških občinskih dokumentov in promocijskih gradiv, sodelovanje pri organizaciji mednarodnega dogodka Ogenj v Alpah, pri organizaciji okroglih miz, administrativna pomoč, urejanje baz …

Delo bo potekalo v prostorih društva, na Trubarjevi 50, možno je tudi delo od doma ali terensko delo (odvisno od meseca aktivnosti).

Študentom nudijo zdravo in spodbudno delovno okolje ter možnost nadaljnjega sodelovanja (mednarodne študentske izmenjave, vključenost v ERASMUS projekte). Praktikantom krijejo malico in potne stroške.

Zainteresirane prosijo, da se o opravljanju prakse dogovorijo s svojimi pedagoškimi mentorji in nato pišejo na e-naslov: slovenija@cipra.org.

Več o tem lahko najdete tudi na njihovi spletni strani ali v pozivu.


četrtek, 9. januar 2020 Vabilo na prijavo na razpis za usposabljanje za jamske vodnike

Javni zavod Park Škocjanske jame, Slovenija, vabi zainteresirane kandidate na usposabljanje in opravljanje izpita za jamske vodnike.

Javni zavod Park Škocjanske jame opravlja v okviru javne službe tudi dejavnosti predstavljanja parka širši javnosti ter opravljanja vodniške službe po parku in jamskem sistemu. V okvir delovnih nalog sodi predstavljanje muzejskih zbirk v parku vodenje po jamskem sistemu ter vodenje po učni poti. Poleg omenjenega se opravlja še delo prodaje v trgovini s spominki in ostala dela po dogovoru.

Park Škocjanske jame obišče veliko domačih in tujih obiskovalcev, zato želijo ponuditi študentom možnost opravljanja študentskega dela in pridobivanja dragocenih delovnih izkušenj. Za študente je organizirano obvezno usposabljanje in preverjanje usposobljenosti za jamske vodnike.
Prijave zbirajo do 1.2.2020, na e- naslov: psj@psj.gov.si  ali tomaz.zorman@psj.gov.si ali po pošti na naslov Park Škocjanske jame, Slovenija, Škocjan 2, 6215 Divača.

Usposabljanje poteka vsak petek od 16.30 dalje in ob sobotah od 8.00 ure dalje v Promocijsko – kongresnem centru Pr Nanetovh, Matavun 8 v Parku Škocjanske jame. Zaželena je komunikativnost in znanje tujih jezikov ter pripravljenost za opravljanje študentskega dela za obdobje dveh ali več mesecev.

Več informacij lahko preberete tukaj.


četrtek, 9. januar 2020 Urnik knjižnice TeMeNa v petek, 10. 1. 2020

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v petek, 10. 1. 2020, odprta dlje in sicer od 8.30 do 16.00.

Vabljeni!


sreda, 8. januar 2020 Delavnica KC UP »Motivacijsko pismo« // KC UP Workshop »Motivation letter«

Karierni Center UP organizira delavnico »Motivacijsko pismo«, ki je namenjena predvsem študentom, ki se želijo prijaviti na razpis za Erasmus+ mobilnost. Delavnica bo hkrati potekala v slovenskem in angleškem jeziku. Vsebina delavnice je objavljena na spletni strani KC UP.

__________________________________________________________________________________________

The UP Career Center is organizing a "Motivation letter" workshop, aimed primarily at students who wish to apply for an Erasmus + Mobility Call. The workshop will be held simultaneously in Slovene and English. The content of the workshop is published on the KC UP website (underneath the Slovene version).


sreda, 8. januar 2020 5. mednarodna znanstvena študentska konferenca »SKEI 2020«

Fakulteta za ekonomijo in informatiko Univerze v Novem mestu vabi k sodelovanju na 5. mednarodni znanstveni študentski konferenci »SKEI 2020«. Mednarodna študentska konferenca bo potekala v četrtek, 26. marca 2020, na Univerzi v Novem mestu, Na Loko 2, 8000 Novo mesto.

Prijava na konferenco in oddaja povzetka poteka preko spletne povezave: https://fei.uni-nm.si/skei_2020/

Več informaciji o konferenci v vabilu ali na e-mailu skei2020@uni-nm.si


torek, 7. januar 2020 WWF International išče 4 prostovoljce za delo v Naravnem parku Lastovo (Lastovo MPA)

WWF International je nevladna organizacija s ciljem varovanja in trajnostnega upravljanja ekosistemov. Organizacija v sodelovanju z Naravnim parkom Lastovo (MPA) ponuja prostovoljsko delo na področju morske biologije in upravljanja z morskimi zavarovanimi območji vsakomur nad 18 let.

Z lokalnimi upravitelji, ribiči, podjetniki in naravovarstveniki se boste ukvarjali s temami, kot so "malo" ribištvo, upravljanje MPA in naravovarstvena komunikacija ter trajnostno gospodarstvo s ciljem ustvarjanja prvega mediteranskega trajnostnega podjetniškega inkubatorja. 

Nekaj pogojev, ki jih morajo kandidati izpolnjevati so: starost nad 19-27 let, visoka stopnja sočutja in sposobnosti komunikacije, sposobnost za skupinsko delo, znanje angleškega in/ali hrvaškega jezika. Ostale pogoje, cenik programa in ostale informacije o samem programu si lahko preberete tukaj.


WWF International is a non-governmental organization supporting conservation and the sustainable management of ecosystems. The organization, in collaboration with Lastovo Nature Park (MPA), offers volunteer work on marine biology and marine protected area management to anyone over 18 years of age.

You will be engaging with local leaders, fishers, entrepreneurs and conservationists on thematics such as small scale fisheries, MPA management and conservation communication as well as sustainable blue economy, building the first Mediterranean sustainable blue business incubator.

Some of the requirements that candidates need to fulfill are as follows: age 19-27, high level of empathy with high tolerance to communication differences, ability to work in a team, knowledge of English and/or Croatian. Other requirements, pricelist of the programme and other information about the programme itself can be found here.