Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

Študenti - Arhiv

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

sreda, 9. maj 2018 Državno univerzitetno prvenstvo v triatlonu za študijsko leto 2017/18

V soboto, 26. maja 2018, bo na Debelem Rtiču potekalo
Državno univerzitetno prvenstvo v triatlonu za študijsko leto 2017/18.

Tekmovanje bo potekalo v disciplini sprint (750 m plavanja, 18 km kolesarjenja, 5 km teka), tako v kategoriji študentov (M, Ž) kot zaposlenih (M, Ž).

Tekmovanje je namenjeno študentom s slovenskim državljanstvom in s statusom v študijskem letu 2017/18 na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji in tujini, diplomantom višješolskih in visokošolskih študijskih programov, ki so ali bodo diplomirali med 1. 9. 2017 in 26. 5. 2018, ter zaposlenim na višješolskih in visokošolskih izobraževalnih zavodih.

Tekmovanje bo štelo tudi kot delne kvalifikacije za udeležbo na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu v triatlonu, ki bo potekalo 1. 9. 2018 v Kalmarju na Švedskem.

Lokacija tekmovanja bo plaža MNZ na Debelem Rtiču, pričetek bo ob 15.30, konec pa predvidoma ob 18.00 oziroma ob zaključku tekmovanja.

Kotizacija za študente je 10 € v predprijavnem obdobju ter 15 € na dan dogodka, za zaposlene pa 25 € v predprijavnem obdobju ter 30 € na dan dogodka.

Prijave so mogoče  preko elektronskega naslova https://novice.svet24.si/sportni-svet do vključno 24. maja 2018.

Več informacij najdete na spletni strani SUSAfacebooku in tukaj. 

Prvenstvo bosta organizirali Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Triatlonska zveza Slovenije (TZS).


torek, 8. maj 2018 Državno univerzitetno prvenstvo v boksu za študijsko leto 2017/18

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Boksarska zveza Slovenije (BZS)
bosta v četrtek, 24. maja 2018, organizirali Državno univerzitetno prvenstvo v boksu 2017/18.

Tekmovanja se lahko udeležijo študenti s slovenskim državljanstvom in s statusom v študijskem letu 2017/18 na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji in tujini (višje šole, samostojni visokošolski zavodi, univerze), diplomanti višješolskih in visokošolskih študijskih programov, ki so ali bodo diplomirali med 2. 9. 2017 in 24. 5. 2018, ter zaposleni na višješolskih in visokošolskih izobraževalnih zavodih (za zaposlitev šteje redno delovno razmerje za določen ali nedoločen čas).

Udeleženci se bodo borili za naslov Državnega univerzitetnega prvaka v boksu za študijsko leto 2017/18.
Prvenstvo bo delno štelo tudi kot kvalifikacije za nastop na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu (SUP) v boksu, ki bo potekalo med 2. 9. in 7. 9. 2018 v mestu Elista v Rusiji.

Udeleženci bodo nastopili v dveh kategorijah:

 • Študenti (M,Ž)
 • Zaposleni (M,Ž)

Število prijav je omejeno na dva tekmovalca v posamezni kategoriji. V primeru večjega števila prijavljenih v posameznih kategorijah bomo izvedli polfinalne borbe pred 24.5. Točen dan in lokacijo bomo sporočili po končni oddaji prijav.

Tekmovanje bo potekalo na Študentskem kampusu v Ljubljani (Pivovarniška 6), predvidoma od 16. do 19. ure oziroma do zaključka tekmovanja. Tehtanje po Aibinih pravilih bo najmanj 2 uri pred tekmo.

Prijave sprejemamo prek elektronskega naslova info@boksarskazveza.si do 15.5.2018 do 12. ure.

Izvajalec tekmovanja bo Boksarska zveza Slovenije. Tekmovanje bo potekalo po pravilih Boksarske zveze Slovenije. 
Študentski šport  podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, STA potovanja in športni dnevnik EKIPASN.

Več informacij najdeš tukaj. 


torek, 8. maj 2018 Podjetna Primorska 2018

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske tudi letos objavlja natečaj za najboljšo podjetniško idejo “Podjetna Primorska 2018”, ki že 12. leto zapovrstjo odpira svoja vrata tistim, ki bi si radi s svojo inovativno idejo utrli pot v svet podjetništva. Z nasveti, ki jih ponujajo na UIP-u in znanjem, ki ga prijavitelji pridobijo na delavnicah v sklopu natečaja, je pot do zastavljenih ciljev lažje dostopna. Najbolj inovativne ideje bodo konec novembra nagrajene s skupnim nagradnim skladom v vrednosti 37.000 eur.

Izbor je namenjen vsem podjetnim posameznikom ter mikro, malim in srednje velikim podjetjem ter kot tudi zasebnim zavodom in zadrugam, ki niso starejša od treh let na dan uradne objave natečaja.

Natečaj ohranja tri kategorije:
1. Start-up Academic - Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem, ki je namenjena študentom, mladim diplomantom, raziskovalcem in pedagoškim delavcem Univerze na Primorskem,
2. kategorija Start-up Optimist, ki je namenjena posameznikom in ekipam, ki nimajo podjetniških izkušenj in niso nikoli bili ustanovitelji podjetja oziroma niso zasedali vodstvenih funkcij v podjetjih in
3. kategorija Start-up Accelerator Navigator, ki je namenjena izkušenim posameznikom ali ekipam, pri čemer je pogoj, da podjetje, ki ga prijavljajo na natečaj, ni starejše od treh let na dan objave razpisa.

Obveščamo vas, da je do izteka roka za prijave na natečaj Podjetna Primorska 2018 še nekaj dni, 
oziroma en teden.

Prijave na natečaj: https://www.uip.si/kaj-je-podjetna-primorska

Več informacij o natečaju: Podjetna Primorska 2018


petek, 4. maj 2018 Sprememba uradnih ur knjižnice v ponedeljek, 7.5.2018

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo v ponedeljek, 7.5.2018, knjižnica zaprta med 12:00 in 13:00. 

Hvala za razumevanje!


petek, 4. maj 2018 Državno univerzitetno prvenstvo v sabljanju za študijsko leto 2017/18

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Sabljaška zveza Slovenije bosta v nedeljo, 20. maja 2018, v Velenju priredili Državno univerzitetno prvenstvo v sabljanju za študijsko leto 2017/18.

Tekmovanje bo potekalo v prostorih Športnega centra Velenje, na Trgu mladosti 3, v Velenju. Udeleženci se bodo borili za naslov Državnega univerzitetnega prvaka v sabljanju za študijsko leto 2017/18.
Tekmovanja se lahko udeležijo študenti s statusom v študijskem letu 2017/18 na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji (višje šole, samostojni visokošolski zavodi, univerze) in zaposleni na višješolskih in visokošolskih izobraževalnih zavodih (za zaposlitev šteje redno delovno razmerje za določen ali nedoločen čas).
Udeleženci tekmovanja bodo razdeljeni v kategoriji študentov (M, Ž) in zaposlenih (M, Ž), pomerili pa se bodo v treh disciplinah:

 • Meč (M,Ž);
 • Floret (M,Ž):
 • Sablja (M,Ž).

Izvajalec tekmovanja bo Sabljaška zveza Slovenije, vodji tekmovanja pa Bernard Jarc in Anamarija Šušteršič. Tekmovanje bo potekalo po pravilih Pravilnika o organizaciji tekmovanj Sabljaške zveze Slovenije. Kvalifikacije bodo potekale skupaj s člani, eliminacije študentje in zaposleni ločeno. Prijavnine ni.
Za udeležbo na tekmovanju se je treba prijaviti na spletni naslov sk.rudolfcvetko@gmail.com do vključno 15. 5. 2018.

Prostor za ogrevanje bo na voljo že od 8. ure dalje, kvalifikacije bodo potekale od 9. do predvidoma 18. ure, po končanih kvalifikacijah posameznih disciplin bodo potekale eliminacije.

Več informacij najdete tukaj

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, STA potovanja in športni dnevnik EKIPASN.


petek, 4. maj 2018 Raziskovalni tabor Lisca 2018 - »Vzpostavitev novega učnega okolja«

Center šolskih in obšolskih dejavnosti in Občina Sevnica
VABITA
k sodelovanju dijake/dijakinje in študente/študentke

KAJ? Raziskovalni tabor LISCA 2018
KJE? Lisca v občini Sevnica - Tončkov dom na Lisci
KDAJ? Od 9. julija do 14. julija 2018
KDO? 35 - 40 udeležencev

Na temeljih ustvarjalnega razmisleka je moč oblikovati inovativne ideje, usmerjeno načrtovati in vzpostaviti idejno zasnovo za novo učno okolje v naravi, ki ima trajnostno usmeritev.

Na prijetni in zelo priljubljeni planinski točki na Posavskem hribovju na Lisci bomo v mesecu juliju lokacijo projektno raziskali v interdisciplinarnih raziskovalnih skupinah. V raziskovalnih skupinah krajinskega načrtovanja, upravljanja podeželja, etnologije, meteorologije, astronomije, okoljevarstva, naravoslovja, geografije, turizma, naravne in kulturne dediščine, sociologije, športa, pridobivanja energije iz naravnih virov, agrarne ekonomije, inovativnega pristopa učenja, sonaravnega in trajnostnega bivanja bomo pripravili idejne predloge za oblikovanje novega učnega okolja, ki bo podprt s sodobno tehnologijo. Inovativni prostor bo namenjen učenju učencev različnih starostnih skupin, prostor za igro, šport in rekreacijo, druženje, spoznavanje sebe in sovrstnikov ter sprostitev. Prostorsko urejen prostor bo tudi nudil dodatne možnosti za razvoj turizma v lokalnem okolju, ki bo v letu Evropske kulturne dediščine svojevrstna posebnost.

Delo udeležencev raziskovalnega tabora bo obsegalo aktivno sodelovanje: spremljanje strokovnih predavanj, raziskovanje okolja, delo v raziskovalni skupini, oblikovanje strokovnega članka, zaključnega poročila in predstavitev rezultatov raziskovalne skupine na dan predstavitve idejnega projekta. Interdisciplinaren pristop projektnega dela je enkratna možnost za sodelovanje, učenje in pridobivanje izkušenj ter druženje udeležencev in udeleženk srednjih šol, višjih šol, fakultet in univerz z interesom aktivnega raziskovanja v občini Sevnica.

VABIMO dijake, dijakinje in študente, študentke k aktivnemu sodelovanju z udeležbo
na Raziskovalnem taboru LISCA 2018,

kjer bomo v 6 dneh na ustvarjalen, timsko interdisciplinaren način dela pridobivali znanje, preko ustvarjalnega projektnega dela ter inovativnega načina razmišljanja sestavljali ideje za vzpostavitev trajnostnega novega učnega okolja. Vsak aktiven udeleženec bo imel stroške bivanja in prehrane poravnane s strani organizatorja Občine Sevnica.

Verjamemo, da vam je tovrstna oblika dela in druženja zanimiva z možnostjo pridobivanja novega znanja ob nabiranju praktičnih izkušenj. Prijave je možno podati do 15. junija 2018 vodji tabora Andreji Tomažin (CŠOD) na e-naslova andreja.tomazin@csod.si oziroma posavje@csod.si, kjer dobite tudi e-prijavnico. Za dodatne informacije lahko pokličete na tel. št. 041 282 196.

Po preteku roka za prijavo bosta končni izbor kandidatk oziroma kandidatov opravila CŠOD in Občina Sevnica. Pri izboru udeležencev bo komisija zagotovila zastopanost različnih učnih programov, ki ustrezajo vsebinam, ki so predmet raziskovalnega tabora. Prednost pri prijavi in udeležbi imajo udeleženci iz Občine Sevnica.

Kandidati bodo o izboru oziroma ne izboru obveščeni z obvestilom po elektronski pošti najkasneje do 1. 7. 2018. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami. 


sreda, 25. april 2018 Državno univerzitetno prvenstvo v orientacijskem teku za študijsko leto 2017/18

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Orientacijska zveza Slovenije (OZS) bosta v sredo, 16. maja 2018, organizirali Državno univerzitetno prvenstvo v orientacijskem teku 2016/2017, ki bo potekalo na ljubljanskem Rožniku.

Udeleženci tekmovanja se bodo pomerili v dveh disciplinah (tekmovalna - daljša proga, rekreativna - srednja proga) in v treh kategorijah:

 • študenti, tekmovalno-registrirani tekmovalci v OZS (M, Ž),
 • študenti, rekreativno (M, Ž),
 • zaposleni (M, Ž).

V rekreativni kategoriji lahko sodelujejo vsi študentje, ki imajo v tem študijskem letu veljavni študentski status na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji.
V tekmovalni kategoriji lahko sodelujejo tekmovalci, ki imajo slovensko državljanstvo in imajo v tem študijskem letu veljaven status študenta na kateremkoli visokošolskem ali višješolskem zavodu, in diplomanti višješolskih in visokošolskih študijskih programov, ki so ali bodo diplomirali med 17. 7. 2017 in 16. 5. 2018.
V kategoriji zaposleni lahko sodelujejo zaposleni na višješolskih in visokošolskih izobraževalnih zavodih.

Tekmovanje v tekmovalni kategoriji bo delno štelo tudi kot kvalifikacije za udeležbo na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu v orientacijskem teku (SUP), ki bo potekalo med 17. 7. in 21. 7. 2018 v mestu Kuortane na Finskem.

Na dan dogodka bo prijavno in štartno mesto na Študentskem kampusu, na Pivovarniški 6, v Ljubljani. Prvenstvo se bo začelo ob 17. uri. Prijavnine ni.

Organizator naproša vse tekmovalce, ki imajo čipe, da le-te prinesejo s seboj.

Prijavljenim tekmovalcem bo Študentski Kampus v Ljubljani poravnal doplačilo k študentskemu bonu za topel obrok.

Prijave so mogoče preko spletnega obrazca do torka, 15. maja 2018, do 12. ure. Prijave bodo v omejenem številu mogoče tudi na dan tekmovanja na prijavnem mestu (do porabe razpoložljivih orientacijskih kart).

Več informacij lahko dobite na spletni strani www.susa.org


torek, 17. april 2018 Kemijski inštitut v Ljubljani razpisuje doktorsko štipendijo Janka Jamnika

Kemijski inštitut v Ljubljani razpisuje doktorsko štipendijo Janka Jamnika za perspektivnega mladega raziskovalca ali raziskovalko s področja kemije in sorodnih ved. 

Na razpis se lahko prijavijo kandidati (m/ž), ki bodo do konca septembra leta 2018 zaključili študij VII/2 stopnje s področja kemije in sorodnih ved (npr. kemija, kemijska tehnologija, farmacija, fizika, matematika, biokemija, biotehnologija, biologija, mikrobiologija, molekularna biologija, materiali ...) in se še nikoli niso vpisali na doktorski študij. Pravočasne in popolne prijave bo ocenjevala 5-članska strokovna komisija, odločitev o izbranem kandidatu pa bo razglašena javno.

Štipendija bo pokrivala plačo izbranega kandidata, stroške vpisnine na doktorski študij, obisk ene konference letno po njegovem izboru in stroške do polletnega izpopolnjevanja v tujini. Izbrani kandidat mora v roku za vpis izpolnjevati vse pogoje za vpis na doktorski študij v študijskem letu 2018/2019 na enem od doktorskih programov Univerze v Ljubljani. Kandidat si v dogovoru z enim od vodij odseka na Kemijskem inštitutu izbere ustrezen odsek, temo in mentorja za svoje doktorsko delo.

Z izbranim kandidatom se bosta po predložitvi dokazil o izpolnjevanju pogojev razpisa in pogojev za vpis sklenili pogodba o zaposlitvi za delovno mesto »mladega raziskovalca« in pogodba o štipendiranju, ki bosta natančneje urejali pravice in obveznosti izbranega kandidata. Pogodba o zaposlitvi se bo sklenila za obdobje do pridobitve doktorata oziroma za največ 4 leta. Rok za prijave je 30. 4. 2018. Za dodatne informacije se obrnite na kadrovsko službo Kemijskega inštituta, tel. št. 01/47 60 217 (vsak delavnik med 9. in 15. uro).


ponedeljek, 16. april 2018 Blockchain Developers Meetup Koper

Podjetje Cofound.it vabi na predstavitev niza izobraževalnih srečanj za vse, ki se zanimajo za tehnologijo blockchain skozi lečo programerja. Dotaknili se boste tako prakse kot teorije ter ob koncu znali postaviti pametno pogodbo in razumeli delovanje platfofrme NEO. Začeli boste od začetka, vse kar morate prinesti s seboj je radovednost, predznanje ni potrebno.

KDAJ: Torek, 23. 4. 2018, ob 18. uri v CMK Koper

Program:

 • Erika Pogorelc, vodja tehničnega oddelka (Cofound.it) – nagovor
 • Miran Lipovača – “Let’s get ready to Truffle”
  • Kratek uvod v Truffle ali kako postaviti pametno pogodbo (ang. Smart contract) na blockchainu. Truffle je najbolj priljubljeno razvojno ogrodje Ethereum blockchaina. Predstavili vam bomo, kako ga z njim postaviti lokalni blockchain in nato vanj prenesti pametno pogodbo.
 • Rok Carl – Kaj poganja NEO?
  • NEO je postal znana alternativa za platformo pametnih pogodb. Ampak redki vedo, da ima le 32 pametnih pogodb. Morda ti veš, zakaj? To bomo ugotovili skupaj, pogledali bomo, kako NEO sploh deluje, raziskali tehnične podrobnosti in ga primerjali z Ethereumom.


petek, 13. april 2018 Sprememba uradnih ur knjižnice v ponedeljek, 16.4.2018, sredo, 18.4.2018 in petek, 20.4.2018

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo v ponedeljek, 16.4.2018, sredo, 18.4.2018 in petek, 20.4.2018  knjižnica zaprta med 12:00 in 13:00.

Hvala za razumevanje!


sreda, 11. april 2018 Vabilo na predavanje gostov iz Martin-Luther University Halle-Wittenberg

Oddelek za aplikativno naravoslovje UP FAMNIT
vabi na seminar, 

ki ga bosta oblikovala dr. Fidele Ntie-Kang in Lucas Praetorius
z
Institute of Pharmacy, Martin-Luther University Halle-Wittenberg (Nemčija),

v četrtek 12. 4. 2018, ob 12.00, v predavalnici FAMNIT-Pošta.

 

Predavanji bosta v angleškem jeziku.

12:00–12:30
Dr. Fidele Ntie-Kang: »African Medicinal Plants: Natural Product Database Development, Lead Discovery and Toxicity Assessment«

Abstract: Within the last two decades, drug discovery based on natural products was almost considered as old fashioned, as combinatorial chemistry quickly took the centre of the stage. However, the decades of combinatorial chemistry, coupled with high throughput screening facilities did not deliver the expected outcomes in terms of new chemical entities and drug approvals. There seems to be a renewed interest in natural product-based discovery, as increasingly new tools are being developed in order to accelerate natural product dereplication and lead discovery, assisted by molecular modeling. The work presented in this thesis focuses on new natural product database tools and datasets for the discovery of lead compounds from African floral matter. Prior to the investigations, data regarding compounds which had been identified from the aforementioned sources were scattered in literature sources, some of which were inaccessible to the wider community of scientists. The resulting investigation has led to a collection of data on the constituent metabolites, their biological activities, as well as the uses of the source organisms in traditional medicine, which have been made available via the web. Moreover, the investigations have led to the identification (assisted and non assisted by molecular modeling) of lead compounds with anti-HIV, anti-Onchocerca, antiplasmodial, protease inhibitory and sirtuin inhibitory properties, beginning from plants with popular uses in African traditional medicine. In parallel, the natural product-inspired discovery of antiplasmodial and sigma-binding new chemical entities has been described. Another aspect of the investigations involved the prediction of the drug metabolism and pharmacokinetics of the secondary metabolites, as well as an overall toxicity assessment of the compounds and databases developed, including the development of a new knowledge base for toxicity prediction. The results presented in this thesis constitute the first outcome of computer-based investigation of the potential of African medicinal plants for drug discovery.

12:30–13:00
Lucas Praetorius: »Structure-guided Screening and Optimization to Design Isoform Selective HDAC Inhibitors«

Abstract: Histone deacetylases (HDAC) are a class of enzymes whose activity is up-regulated in many types of cancer. HDAC inhibitors (HDACi) are successfully used as drugs for the treatment of several types of tumors. So far, all approved HDACi are pan or class-selective inhibitors and therefore show cross-reactivity, toxicity, and at the end unwanted side effects1. To address this issue, we focused on the application of computer- and structure-based approaches (docking studies, analyzing binding data, homology modeling, molecular dynamics studies) to identify novel isoform selective inhibitors. In the current study, we focused on the most-studied isoform HDAC8 as well as on the two least studied isoforms HDAC10 and HDAC11.

Kontaktna oseba:
Prof. Dušanka Janežič (dusanka.janezic@upr.si)


torek, 10. april 2018 Natečaj za najboljšo podjetniško idejo “Podjetna Primorska 2018''

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske tudi letos objavlja natečaj za najboljšo podjetniško idejo “Podjetna Primorska 2018” , ki že 12. leto zapovrstjo odpira svoja vrata tistim, ki bi si radi s svojo inovativno idejo utrli pot v svet podjetništva. Z nasveti, ki jih ponujajo na UIP-u in znanjem, ki ga prijavitelji pridobijo na delavnicah v sklopu natečaja, je pot do zastavljenih ciljev lažje dostopna. Najbolj inovativne ideje bodo konec novembra nagrajene s skupnim nagradnim skladom v vrednosti 37.000 eur.

Izbor je namenjen vsem podjetnim posameznikom ter mikro, malim in srednje velikim podjetjem ter kot tudi zasebnim zavodom in zadrugam, ki niso starejša od treh let na dan uradne objave natečaja.

Natečaj ohranja tri kategorije:
1. Start-up Academic - Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem, ki je namenjena študentom, mladim diplomantom, raziskovalcem in pedagoškim delavcem Univerze na Primorskem,
2. kategorija Start-up Optimist, ki je namenjena posameznikom in ekipam, ki nimajo podjetniških izkušenj in niso nikoli bili ustanovitelji podjetja oziroma niso zasedali vodstvenih funkcij v podjetjih in
3. kategorija Start-up Accelerator Navigator, ki je namenjena izkušenim posameznikom ali ekipam, pri čemer je pogoj, da podjetje, ki ga prijavljajo na natečaj, ni starejše od treh let na dan objave razpisa.

Več o samem natečaju si lahko preberete tukaj.


ponedeljek, 9. april 2018 Vabilo na prijavo delovnih mest za študente s področja računalništva in informatike

Podjetje Avtonoma d.o.o. vabi k sodelovanju študente za naslednja delovna mesta: razvijalec mobilnih aplikacij IOS, programer in upravljalec socilanih omrežij. Več informacij o posameznem delovnem mestu si lahko preberete v priloženi priponki. 

Prošnje in življenjepis pošljete na elektronski naslov: info@avtonoma.si. 
Vljudno vabljeni k prijavi. 


ponedeljek, 9. april 2018 Študentska krvodajalska akcija Častim ½ litra

V okviru vseslovenske študentske krvodajalske akcije pod sloganom »Častim 1/2 litra!« bo ponovno organizirana krvodajalska akcija, ki bo potekala od 10. do 12. aprila 2018 med 7.30 in 11.00 uro v Splošni bolnišnici Izola (Center za transfuzijsko dejavnost).

Vse dni je organiziran brezplačen prevoz krvodajalcev do bolnice iz Kopra (na postaji Tržnica - Oli burger) in iz Portoroža (pri UP FTŠ).  Prvi prevoz je ob 7.30 uri, zadnji pa ob 10.00 uri. 

Za brezplačen prevoz je potrebna prijava preko spletnega obrazca TUKAJ. Donator in izvajalec prevoza je Taxi Port Koper. 

Prvih 100 krvodajalcev prejme darilce.


petek, 6. april 2018 Predstavitev 12. edicije natečaja za najboljšo podjetniško idejo primorske regije "Podjetna Primorska 2018"

VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO
V ponedeljek, 9.4.2018, ob 12.00 uri, 

v prostorih UIP, Čevljarska ulica 27, Koper (ŠOUP)

Univerzitetni razvojni center in inkubator  Primorske v sodelovanju  z Univerzo na Primorskem ter številnimi deležniki podpornega  podjetniškega okolja Primorske, ob podpori številnih sponzorjev in donatorjev, organizira že 12. edicijo natečaja Podjetna Primorska.

Namen natečaja je spodbujanje podjetništva in inovativnosti, ter identifikacija in nagrajevanje najboljših podjetniških idej.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali:
Prof. dr. Štefko Miklavič, prorektor za znanstveno-raziskovalno in razvojno delo Univerze na Primorskem
Dorijan Maršič, direktor Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske
Tomaž Lešnik, direktor poslovnega razvoja in prodaje, Dinit d.o.o., zlati sponzor nateèaja Podjetna Primorska 2018

Vljudno vabljeni.

Za več informacij: vabilo


četrtek, 5. april 2018 VABILO NA OKROGLO MIZO: "Kam na zabavo in pasti prostega časa mladih na Obali"

Sreda 11. aprila 2018 ob 11. uri v Gledališču Koper

Mladi in predstavniki mladih iz obalnih občin ter gostja iz Ljubljane bodo spregovorili o pasteh prostega časa s poudarkom na tveganih vedenjih in možnostih ter načinih zabave mladih. Dogodek je namenjen splošni in strokovni javnosti z namenom prepoznavanja potreb mladih in promociji preventive v obalni skupnosti.

Z vami bodo:
Artur Steffe, predsednik in programski vodja KŠOK
Lea Prodan, predstavnica koprske dijaške sekcije
Dejan Pišot, predstavnik mladinskih uličnih delavcev, Koper
Erik Toth, koordinator in organizator kulturnega programa CKŠP Izola
Grega Kurtin, mlad Pirančan
Zala Černe, študentka in predstavnica Društva na Kereh, Ankaran
Nežka Agnes Vodeb, mladinska delavka Zavoda Bob, Ljubljana

Moderator bo Tilen Pajek.
Ugotovitve kot iztočnico za zaključno debato bo povzemala Daša Šarkanj iz Zavoda NewPrevent.
Dogodek bo zaključen ob 13.00.

Prijazno vabljeni, prisluhnimo jim.

Za več informacij: Zavod NewPrevent


četrtek, 5. april 2018 Vabilo k reševanju karierno-osebnostnega vprašalnika

Karierni center UP razvija karierno-osebnostni vprašalnik, pri katerem proučuje povezavo osebnostnih lastnosti z izbiro študija in kariernimi usmeritvami.

Študenti in diplomanti ste vabljeni k sodelovanju v obliki reševanja omenjenega vprašalnika. Vprašalnik je dostopen na povezavi: http://kc.ngncms.si/si/mois


sreda, 4. april 2018 Raziskovalni tabori - preučevanje delfinov

Morigenos - slovensko društvo za morske sesalce organizira vsakoletne raziskovalne tabore, kjer lahko vsakdo postane del raziskovalne ekipe in pomaga pri raziskovanju delfinov v njihovem naravnem okolju.

KJE: Piran, Slovenija
KDAJ: junij-september 2018
TRAJANJE: 10 dni
CENA: študentska cena 488 EUR, polna cena 732 EUR (vključena nastanitev, hrana, terensko delo in usposabljanje)

 


sreda, 4. april 2018 Predstavitev programa AuPair v ZDA

Karierni center UP, UP Pedagoška fakulteta in agencija New Intelligence Slovenija vabijo na predstavitev programa AuPair v ZDA.

Predstavitev bo potekala v ponedeljek, 9. aprila 2018, ob 16.00 uri v predavalnici P3 na UP Pedagoški fakulteti (Cankarjeva 5, 6000 Koper). Informativne prijave na predstavitev zbira Karierni center UP do 8. aprila 2018.

Program varstva otrok bo predstavljen s strani g. Boštjana Gasserja (New Intelligence Slovenija), pri tem pa se mu bo pridružila tudi študentka, ki bo predstavila svojo izkušnjo z AuPair programom.

Dodatne informacije so dostopne v vabilu.


četrtek, 22. marec 2018 Inštitut Blue World vabi na eko-prostovoljni program na Hrvaškem

Blue World Institute je nevladna organizacija s ciljem raziskati in zaščititi velike morske vretenčarje v Jadranskem morju. Inštitut ponuja program ekološkega prostovoljstva, ki daje možnost vsakomur nad 18 let, da se dva tedna udeležita raziskav o Velikih pliskavkah. Na ta način študenti in ljudje z različnimi skrbmi pridobijo izkušnje z morsko biologijo, hkrati pa uživajo v soncu in morju. 

Pogoji ki jih kandidati morajo izpolnjevati so: starost nad 18 let, dobra fizična forma in plavalsko znanje, znanje angleškega jezika. Cenik programa in ostale informacije o samem programu si lahko preberete tukaj.


torek, 20. marec 2018 Mednarodna skupina Adecco vabi k vključitvi v program »CEO za en mesec«

V Adeccu se zavzemajo za vključitev mladih na trg dela, med drugim s programom CEO za en mesec. Uspehi izbranih kandidatov  kažejo, da so njihova prizadevanja usmerjena v pravo smer. Mednarodna skupina Adecco mlade talente že peto leto vabi k vključitvi v program »CEO za en mesec«, ki izbranemu kandidatu omogoča mesečno delovno prakso ob boku direktorja podjetja Adecco Slovenija, Mira Smrekarja. Program kandidatom odpre vrata v poslovni svet, saj lahko iz prve roke spoznajo delovanje mednarodnega podjetja. Izbrani kandidati pridobijo izkušnje, ki so dragocena popotnica za zagon profesionalne kariere. 

Mladi tako pridobijo dejansko izkušnjo vodenja podjetja, kar omogoča edinstven proces učenja. Izbrani kandidati nadgradijo znanje, ki so ga pridobili med šolanjem, in ga obogatijo z delom v praksi. Za iskalce prve zaposlitve to pomeni odlično priložnost za razvoj poslovnih spretnosti, izboljšanje zaposljivosti in s tem lažji začetek lastne profesionalne poti. Progam je prepoznan tudi v poslovni skupnosti in je bil lani uvrščen med finaliste najboljše poslovne prakse Bes tof the best, ki jih podeljuje Ameriška gospodarska zbornica.

Vsi kandidati, ki želijo sodelovati, se lahko prijavijo preko spletnih strani Adecco in  Adecco Way to work. Prijave so odprte do 17. aprila 2018. 


torek, 20. marec 2018 Vabilo na skupno konferenco KMBO in 10. Študentska konferenca Mednarodne podiplomske šole Jožefa Stefana v Piranu

Letošnja konferenca združuje dve tradicionalni študentski konferenci: Študentsko konferenco MPŠ ter Dan mladih raziskovalcev na področju kemije, biokemije, materialov in okolja (KMBO) Instituta »Jožef Stefan«.

Konferenca študentom ponuja priložnost za novo izkušnjo, kako na razumljiv in preprost način predstaviti svoje raziskovalno delo. Hkrati dogodek ponuja tudi priložnost za spoznavanje dela drugih doktorskih študentov, medsebojno druženje ter pogovor s predavatelji, ki bodo delili svoje izkušnje s področja komuniciranja znanosti za strokovno in širšo javnost. Druženje s kolegi iz različnih znanstvenih disciplin se bo nadaljevalo na družabnem večeru konference.

Dogodek se bo odvijal 10 in 11.5. 2018 v Morski biološki postaji v Piranu. Ker bo konferenca letos potekala na novi lokaciji, lahko tako prevoz kot tudi prenočišča priskrbijo organozatorji. Zato zainteresirane prosijo, da ob prijavi navedejo koriščenje organiziranega prevoza/prenočišča in nam s tem omogočijo lažjo organizacijo dogodka.

Vabljeni so  magistrski in doktorski študenti MPŠ, IJS in ostali podiplomski študenti v Sloveniji in tujini. Rok za prijavo je 23. 03. 2018. Prijava je namenjena lažji organizaciji dogodka in je dostopna preko sledeče povezave. Tudi letos bodo najboljše prispevke finančno nagradili. Natančnejša navodila za prijavo in pripravo ter oddajo povzetkov najdete na spletni strani študentske konference.


ponedeljek, 19. marec 2018 Vabilo na Državno univerzitetno prvenstvo v biljardu 2017/2018

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Biljardna zveza Slovenije (BZS) bosta 28. marca 2018 v Ljubljani priredili Državno univerzitetno prvenstvo v biljardu za študijsko leto 2017/18.

Tekmovanje bo potekalo v prostorih Biljard klub Direkt (Tbilisijska 83) v Ljubljani. Udeleženci se bodo borili za naslov Državnega univerzitetnega prvaka v panogi žepni biljard za študijsko leto 2017/18.

Na Državnem univerzitetnem prvenstvu lahko sodelujejo študenti s statusom v študijskem letu 2017/18 na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji (višje šole, samostojni visokošolski zavodi, univerze) in zaposleni na višješolskih in visokošolskih izobraževalnih zavodih (za zaposlitev šteje redno delovno razmerje za določen ali nedoločen čas).

Tekmovanje bo potekalo v disciplini ameriška devetka v dveh kategorijah:

 • študenti (M, Ž);
 • zaposleni (M, Ž).

Prvenstvo se bo začelo ob 17. uri in bo trajalo predvidoma do 22. ure oziroma do zaključka tekmovanja, prostor pa bo za ogrevanje na voljo od 16. ure dalje. Udeleženci so vljudno vabljeni, da se zglasijo na prostoru tekmovanja 15 minut pred začetkom, zaradi preverjanja študentskega statusa.

Izvajalec tekmovanja bo Biljardna zveza Slovenije, tekmovanje pa bo potekalo po pravilih Svetovne biljard zveze.

Prijave se sprejemajo prek spletnega obrazca tukaj. Rok za oddajo prijav je 27. marec 2018 (do 10. ure).

Več informacij najdete v razpisu.

Izvedbo tekmovanja podpirajo Študentska organizacija Slovenije, Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, STA potovanja in športni dnevnik EkipaSN.


petek, 16. marec 2018 Sprememba uradnih ur knjižnice danes, petek 16. 3.

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo danes, v petek, 16. 3. 2018, 
knjižnica odprta od 10.00 - 12.00. 

Hvala za razumevanje!


torek, 13. marec 2018 Sprememba uradnih ur knjižnice v sredo, 14. 3. in petek, 16. 3.

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo v sredo, 14. 3. 2018, in v petek, 16. 3. 2018, 
knjižnica odprta od 10.00 - 12.00 in 14.00 - 16.00.

Hvala za razumevanje!


torek, 13. marec 2018 Vabilo na Državno študentsko športno tekmovanje - Prvenstvo v plavanju 201718

Kopališče Tivoli na Celovški 25 v Ljubljani bo, 17. marca 2018 gostilo Državno univerzitetno prvenstvo v plavanju za študijsko leto 2017/18, ki ga organizira Slovenska univerzitetna športna zveza. Prvenstva se lahko udeležijo študenti s statusom v študijskem letu 2017/18 na kateremkoli visokošolskem ali višješolskem zavodu v Sloveniji in zaposleni na višješolskih in visokošolskih izobraževalnih zavodih. 

Dopoldanski del tekmovanja (50m prosto, 50m hrbtno) se bo začel ob 12. uri in končal predvidoma do 14.30, bazen pa bo na voljo za ogrevanje od 11. ure dalje. Drugi del tekmovanja (50m delfin, 50m prsno) se bo odvijal predvidoma od 15. do 17. ure oziroma do zaključka tekmovanja. Izvajalec tekmovanja bo športno društvo Riba, vodja tekmovanja pa Kaja Pilko. Tekmovanje bo potekalo po pravilih Plavalne zveze Slovenije. Obvezna oprema obsega ustrezna plavalna očala, plavalno kapo in kopalke (kratke hlače niso dovoljene).

Prijave na tekmovanje sprejemamo do četrtka, 15. marca 2018, prek spletnega obrazca.  Izvedbo tekmovanja podpirajo študentska organizacija Slovenije, Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, potovalna agencija STA travel in športni dnevnik EkipaSN. Prijavnine ni.


petek, 9. marec 2018 Kemijski inštitut v Ljubljani vabi k sodelovanju študente za naslednje delovno mesto: delo na Centru za validacijske tehnologije in analitiko

V okviru študentskega dela iščejo študenta (M/Ž) za čiščenje laboratorija, pomožna dela v laboratoriju, priprava raztopin in vzorcev, priprava in čiščenje steklovine, sterilizacija, skrb za red in podobno, z možnostjo kasnejšega napredovanja.

Zaželen je absolventski staž, saj interesenta potrebujejo za daljše časovno obdobje najmanj enega leta. Prav tako ja zaželjen, da študent prihaja s Fakultete za kemijo  in kemijsko tehnologijo ali s Fakultete za farmacijo, prednost pa je tudi predhodno opravljena srednja kemijska šola. Urna postavka znaša 5€/ uro.

Prijave s priloženim življenjepisom sprejemajo na nina.bitenc@ki.si, do torka 14.3.2018, s pripisom CVTA.

 


petek, 9. marec 2018 Objavljen dodaten razpis Erasmus+ za praktično usposabljanje v tujini

Vse zainteresirane študente obveščamo, da je objavljen dodaten razpis programa Erasmus+ za praktično usposabljanje študentov v tujini (pogodbeno leto 2016).

Rok za prijavo je odprt do porabe sredstev, vendar najdlje do predvidoma 26.3.2018. Študenti se na praktično usposabljanje prijavite preko ŠIS sistema v meniju ''Prijava na izmenjavo''.

Prijava mora vsebovati:

 • spletno prijavnico (v ŠIS sistemu),
 • študijski sporazum za prakso (Learning Agreement for Traineeship) podpisan s strani študenta, koordinatorja študijskega programa na domači fakulteti ter odgovorne osebe na gostujoči instituciji,
 • kratek življenjepis v slovenskem ALI angleškem jeziku (v predlogi Europass življenjepis).

Vse dodatne informacije so dostopne v razpisu ali na spletni strani Univerze na Primorskem.

Vabljeni k prijavi!


četrtek, 8. marec 2018 Podjetje Hoteli Bernardin vabi k sodelovanju študente za naslednje delovno mesto: Pomoč pri delu animatorja

Podjetje Hoteli Bernardin d.d. vabi k sodelovanju študente za naslednje delovno mesto: Pomoč pri delu animatorja. Za opravljanje dela zahtevajo polnoletnost, zaželene pa so izkušnje z delom z otroki. Urna postavka znaša 5,50 € bruto. Lokacija dela pa se nahaja v Bernardinu, Strunjanu in Izoli po dogovoru. 

Prošnje in življenjepis pošljete na elektronski naslov: kadrovska@bernardingroup.si. Za vse dodatne informacije so vam na voljo na tel št. 05 695 5009.
Vljudno vabljeni k prijavi.


četrtek, 8. marec 2018 Sprememba uradnih ur knjižnice v ponedeljek, 12. 3. 2018

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo v ponedeljek, 12. 3. 2018, knjižnica odprta od 9:00 do 11:00.

Hvala za razumevanje!


četrtek, 8. marec 2018 Primorska gospodarska zbornica vabi na dvodnevno intenzivno usposabljanje na temo “Od kreativne ideje do zagona podjetja”

Primorska gospodarska zbornica vas v okviru regijske točke SPOT za podjetniško svetovanje in regionalno povezovanje, vabi na dvodnevno intenzivno usposabljanje na temo “Od kreativne ideje do zagona podjetja”, ki je namenjeno vsem  tistim, ki imajo željo ustvariti lastno podjetje, tistim, ki so to odločitev že sprejeli in nameravajo odpreti lastno podjetje ter podjetnikom začetnikom.

Usposabljanje bo izvedeno na 2 lokacijah, vodila pa ga bosta Dorijan Maršič in mag. Andrej Medved iz Univerzitetnega inkubatorja Primorske d.o.o. 

Na usposabljanju boste spoznali:
- katera kreativna ideja je lahko tudi podjetniška ideja,
- kakšni so koraki oblikovanja podjetniške ideje,
- kdo je vaš tipičen kupec,
- kako oblikovati vaš poslovni model,
- kje pridobiti finance za zagon in rast (množične platforme, drugi viri financiranja, javna in zasebna sredstva za zagon),
- kakšne so statusne oblike podjetij in katero izbrati,
- kako zaščititi vašo intelektualno lastnino,
- kje dobiti pomoč: podjetniško podporno okolje, start up skupnost,
- primere dobrih praks.

Usposabljanje z istim programom bo organizirano v Kopru in Sežani. V Kopru (PGZ) , dne 19. in 20. marca 2018, od 13.00 do 18.00 ure in v Sežani (Obrtna zbornica), dne 21. in 22. marca 2018, od 13.00 do 18.00 ure

Dogodek je brezplačen. Število mest je omejeno, prijave pa sprejemajo na e-naslova: kristina.marsic@pgz-slo.si ali petra.weber@ozs.si ali na tel. št. 05 66 258 34.

 


četrtek, 8. marec 2018 Kemijski inštitut v Ljubljani vabi k sodelovanju študente za naslednje delovno mesto: delo na Odseku za sintezno biologijo in imunologijo

Kemijski inštitut v Ljubljani vabi k sodelovanju študente za naslednje delovno mesto: delo na Odseku za sintezno biologijo in imunologijo. 
Delo se opravlja v povprečju 4 krat na teden po povprečno 1,5 h na dan. Delo obsega polnjenje praznih posodic z nastavki za avtomatske pipete, mini epruvetami, drigalski palčkami ter začetek postopka sterilizacije.
Mesečno se opravi v povprečju 25 ur. Delo se lahko opravlja dopoldne ali popoldne. Urna postavka znaša 4,65€ bruto/ uro. Z delom naj bi se pričelo v drugi polovici marca. 
Zaželeno je, da kandidat delo lahko opravlja vsaj do konca tega leta.

Prijavite se tako, da pošljete prijavo s priloženim življenjepisom na nina.bitenc@ki.si, do srede, 14.3.2018. Tudi za vse dodatne informacije se lahko obrnete na navedeni kontakt.


četrtek, 8. marec 2018 Park Škocjanske jame vabi k sodelovanju študente za naslednje delovno mesto: terensko delo pri varovanju dvoživk

V prihodnjih tednih bodo v Parku Škocjanske jame, v okviru projekta ZA KRAS potrebovali polnoletne ljubitelje narave s študentskim statusom pri varovanju dvoživk na regionalni cesti Famlje-Ribnica. Delo bo potekalo približno dva tedna, v jutranjih in večernih urah, predvidoma od 5:0-9:00 in 18:00-22:00, v vseh vremenskih razmerah. Naloge obsega pomoč pri postavitvi in odstranitvi 500 m dolge ograje za dvoživke, prenašanje dvoživk čez cesto in njihovo popisovanje.

Predviden začetek dela je v drugi polovici marca. Pred pričetkom aktivnosti se bo za sodelujoče izvedlo tudi izobraževalno predavanje (predvidoma 16.3.2018 ob 18.00 uri). Predviceno plačilo znaša 9,00 € bruto/uro. Interesenti se lahko za delo prijavijo do 15.3.2018 na e-pošto: flora.pecar@psj.gov.si. Za informacije lahko pokličete na telefonsko številko 041 309 771 ali 041 309 772.


sreda, 7. marec 2018 Sprememba uradnih ur knjižnice v četrek, 8. 3. 2018

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo knjižnica od četrtka, 8. 3. 2018, znova odprta po normalnem urniku. 


sreda, 7. marec 2018 #AttractYoung, hackathon za nove rešitve družbenih izzivov prihodnosti v Trstu

19. in 20. aprila bo v AREA Science Park v Trstu potekal dvodnevni #AttractYoung hackathon. Dogodek bo potekal pod pokroviteljstvom IdeaSquare @CERN (Švica), Elettra Sincrotron Trieste, AREA Science Park, INFN (Italija), ESADE Business school (Španija), Aalto University (Finska). Organizatorji želijo k sodelovanju pritegniti čim širši nabor študentov iz različnih okolij in disciplin, ki bi prispevali zamisli glede družbenih izzivov, ki jih bo potrebno nasloviti in tudi rešiti do 2025.

Rešitve za izbrane družbene izzive bodo avtorji pod mentorstvom in skupaj s kolegi iz drugih disciplin in okolij ter s podporo svetovnih strokovnjakov za detektorje in slikovno (imaging)  tehnologijo iskali na dvodnevnem hackathonu 19. in 20. aprila v Trstu.

Za #AttractYoung, ki bo potekal v angleškem jeziku, ni potrebno predhodno poznavanje detektorjev, vrata pa so na stežaj odprta vsem mladim z dobrimi idejami in veseljem do reševanja problemov v družbi sebi podobnih (več o tem, zakaj se je vredno prijaviti, si lahko prebereš na https://attractyoung.wordpress.com ). Izbranih 10 udeležencev bo nagrajenih s petdnevnim obiskom evropski znanstveno-raziskovalnih institucij CERN in ESRF. 

Pridruži se že prijavljenim iz Češke, Danske, Finske, Francije, Hrvaške, Nemčije, Italije, Nizozemske, Španije in Švedske in se prijavi na https://attractyoung.wordpress.com/submityouridea/ !

Več o #AttractYoung dogodku si lahko prebereš na spletni strani, Facebook-u, novostim pa lahko slediš tudi na Twitter-ju:
https://attractyoung.wordpress.com ,
https://www.facebook.com/events/2014300952144649/ ,
https://twitter.com (AttractYoung) .


sreda, 7. marec 2018 Vabilo na 4. Biopsihološki vikend: Kako naj se ti približam?

Društvo študentov Biopsihologije tudi letos organizira Biopsihološki vikend. Letos bo dogodek potekal v znamenju medosebnih odnosov, saj smo posamezniki vsakodnevno vpleteni v interakcije z drugimi ljudmi, ki na nas vplivajo, nas tako oblikujejo in definirajo. Medosebne odnose bo tako mogoče spoznati z različnih vidikov psihologije, govora bo tudi o medosebnem odnosu gluhih in naglušnih, posameznikih z demenco, o pomenu smrti v odnosu in procesih žalovanja, o pomembnosti in učinkoviti komunikaciji ter o vplivu pozitivne psihologije. Dogodek je za vse obiskovalce brezplačen.

Medosebni odnosi bodo predstavljeni v sklopu različnih predavanj in delavnic:

PETEK, 16.3.2018 – ČITALNICA GALEB (Kettejeva 1, Koper)

 • 10.00 – 11.00: Obravnava nevropsihiatričnih zapletov pri bolnikih z demenco (dr. Simon Brezovar)
 • 17.30 – 18.30: Smrt kot konec medosebnega odnosa? (dr. Vita Poštuvan)
 • 19.00 – 21.30: Filmski večer z dr. Ernestom Ženkom: Govori z njo (Hable com ella)

SOBOTA, 17.3.2018 – SREDIŠČE ROTUNDA (Destradijev trg 11, Koper)

 • 9.30 – 10.30: Evolucija in sodelovanje – ali nam preostane kaj drugega kot učinkovito sodelovati? (dr. Aleksander Zadel)
 • 11.00 – 12.00: DELAVNICA: Vidik (oz. prepričanje) posameznika, da invalidnost vpliva na odnos – poudarek na osebah z okvaro sluha ter slovenski znakovni jezik (Matjaž Juhart)
 • 16.30 – 17.30: Z modelom PERMA do boljšega življenja (dr. Kristijan Musek Lešnik)

NEDELJA, 18.3.2018 – SREDIŠČE ROTUNDA (Destradijev trg 11, Koper)

 • 14.30 – 16.00: DELAVNICA: Kako učinkovito komunicirati? (dr. Vesna Jug)
 • 16.30 – 17.30: Posameznik v odnosu do drugih – ali se splača biti altruist? (dr. med. Bojan Rojc)
 • 18.00 – 19.00: Mladostniki in njihov svet na spletu – izziv za starše (Zala Janežič, uni. dipl. psih.)
 • 19.30 – 20.30: Nevrobiokemična ozadja pojavnosti ljubezni (dr. Tina Tinkara Peternelj)

Predstavitve posameznih predavanj in delavnic ter več informacij je predstavljenih na Facebook strani društva študentov Biopsihologije.

Toplo vabljeni!


torek, 6. marec 2018 Konferenca Dnevi slovenske informatike 2018 zbira prijave za najboljši študentski IKT projekt

Ali poleg študija ustvarjate kaj zanimivega? Razmišljate o testiranju svoje ideje? Ustvarjate še sami ali ste si že našli ekipo? Konferenca Dnevi slovenske informatike 2018 vabi študente k  brezplačni udeležbi  in                          prijavi ideje/projekta. Potegujete se lahko za glavno nagrado v vrednosti 500 EUR. Projekt mora biti povezan z uporabo IKT tehnologije in mora odsevati vašo inovativnost. Dogodek bo potekal v Kongresnem centru Benardin v Portorožu, 17. in 18. aprila 2018.

Konferenca DSI je letni in osrednji dogodek za slovensko informatiko z dolgo zgodovino. Vsako leto se ga udeleži več sto predstavnikov iz oddelkov informatike in razvoja slovenskih podjetij. Letos bo sicer konferenca še boljša kot lani, pa vendar si lahko za lažji občutek pogledate prijavljene študentske projekte iz lanskega leta tukaj. Letošnja rdeča nit je: Digitalizacija in mi.

Svoj projekt čimprej prijavite tukaj.

 


torek, 6. marec 2018 Prijava na natečaj Case Study Competition 5.3-17.3.2018

Združenje eStudent in partnerji organizirajo Case Study Competition in vabi študente k prijavi na natečaj. Glavna nit je podajanje kreativnih idej za rešitve za resnične poslovne primere, ki si jih lahko ogledate tukaj. Cilj natečaja je, da študenti pokažejo svoje znanja in ideje ter navežejo stike s potencialnimi delodajalci. V skupini sta lahko najmanj 2 študenta, največ pa 4, vsaki skupini pa je na voljo mentor. Rešitve za natečaj se lahko pošlje preko posebnega obrazca. Ostala pravila si lahko preberete tukaj. Prijave so mogoče od 5. marca do 17. marca. Več splošnih informacij si lahko preberete tukaj.


torek, 6. marec 2018 Nagradni natečaj WISE podjetja M Sora

Podjetje M SORA je slovensko podjetje za razvoj, proizvodnjo in montažo lesenih oken. V letošnjem letu organizira  nagradni natečaj WISE – talent competition na temo lesenih oken. Ali lahko leseno okno prodajamo tudi drugače? Je lahko prodaja bolj inovativna? Takšna vprašanja predstavljajo izziv, katerega se bo reševalo v okviru natečaja.

Prijave na natečaj so možne do ponedeljka, 19.3.2018 na e-naslov ales.ugovsek@m-sora.si. Ob prijavi je potrebno oddati še kratek CV in motivacijsko pismo na temo natečaja WISE. Dodatne razpisne informacije so na voljo v vabilu.

Izbor finalistov natečaja, katerim bodo podeljene tudi denarne nagrade, bo potekal v mesecu aprilu v podjetju M SORA.

Vabljeni k prijavi!


torek, 6. marec 2018 Društvo biopsihologov Slovenije vabi na brezplačna predavanja, v okviru Tedna možganov v Kopru

v sodelovanju s Sinapso, slovenskim društvom za nevroznanost, organizira Društvo Biopsihologov Slovenije brezplačna predavanja v okviru Tedna možganov. Predavanja se bodo odvijala tretji teden v marcu (od 13. do 15. marca), na Fakulteti za humanistične študije v predavalnici Tramontana. V Famnitovi čitalnici Galeb na Kettejevi 1, pa se lahko udeležite dveh filmskih večerov. V sredo, 14. marca si lahko ob 20:30 ogledate filem Sanje, v četrtek 15. marca pa bo prav tako ob 20:30 na voljo ogled filma O telesu in duši.

Letošnje dogajanje poteka pod naslovom Na sanjah svet stoji. Kaj so sanje? Čemu služijo? Zakaj moramo tretjino življenja prespati? S temi vprašanji se ubadamo že tisočletja in do nedavnega se je zdelo, da pri iskanju odgovorov nismo prav nič uspešni. Sodobna znanost nam prvič v zgodovini odstira tančice teh skrivnostnih fenomenov. Skozi letošnji Teden možganov bodoo predstavljena najnovejša odkritja o sanjanju, sanjarjenju in spanju.

Več informacij o programu si lahko preberete tukaj.


petek, 2. marec 2018 Vabilo na filmski večer društva Biodiva

Društvo varstvenih biologov BIODIVA vami na novo srečanje, ki bo v sredo 7. 3. 2018, ob 20.00 v predavalnici FAMNIT-MP1.

Tokratno srečanje bo namenjeno ogledu epizode iz serije Blue Planet 2 z naslovom Green seas.
Kratek naravoslovni film prikazuje raznoliko življenje, ki uspeva v zavetju obrežnih mangrov, morskih travnikov in Kelpov podvodni gozd. Med drugim bo prikazano, kako pojav sonca v arktičnih območjih spremeni ritem življenja in oživi celoten ekosistem, kako samci morski konjičkov tvegajo življenje za razvoj jajčec ter zanimivo tekmovanje samcev velike sipe Sepia apama za samico.

Ogledu bo sledilo druženje z debato in pogostitvijo.

Vabljeni!


četrtek, 1. marec 2018 Life Learning Academia vabi na Mednarodno mentorsko konferenco

Life Learning Academia aktivno podpira in povezuje različne mentorske programe. Z namenom, da okrepijo strokovna sodelovanja tudi širše, so pripravili Mednarodno mentorsko konferenco, katera se bo odvijala, dne 6. marca 2018, med 10.00 in 16.00 uro v Hiši Evopske Unije na Dunajski cesti 20, 1000 Ljubljana. 

Pestrost in množična udeležba na lanskem dogodku "Prva slovenska mentorska konferenca", opozarjata na pomembnost mentoriranja in izmenjave informacij, znanj, praks in izkušenj, ki potekajo v različnih mentorskih programih. Letošnje mednarodne izkušnje in predstavitev mednarodnih programov pa bodo dodana vrednost obstoječim praksam in sodelovanjem.

Vsi študenti, ki se bodo udeležili Mednarodne mentorske konference, imajo zagotovljen prost vstop tudi na AEC Kongres na Ljubljanskem gradu, ki bo potekal 5. junija 2018. Več o projektu si lahko preberete tukaj.

Vsi, ki se želite udeležiti Mednarodne mentorske konference, se lahko prijavite tukaj. Konferenca bo potekala v angleškem jeziku. Prijave so obvezne do zapolnitve prostih mest. 


sreda, 28. februar 2018 Knjižnica TeMeNa bo med 7. 3. 2018 in 9. 3. 2018 zaprta zaradi inventure

Spoštovani!

Obveščamo vas, da bo Knjižnica TeMeNa med 7. 3. 2018 in 9. 3. 2018 zaprta zaradi inventure. O datumu ponovnega odprtje vas bomo pravočasno obvestili prek uradne spletne strani UP FAMNIT.

Hvala za razumevanje!

Knjižnica TeMeNa


sreda, 28. februar 2018 Sprememba uradnih ur knjižnice v petek, 2.3.2018

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo v petek, 2.3.2018, knjižnica med 12. in 13.00 uro zaprta.

Hvala za razumevanje


četrtek, 22. februar 2018 Humanitarna akcija zbiranja odpadnih surovin

Od 12. do 24. marca 2018 Zveza prijateljev mladine Moste Polje s projektom Botrstvo (ZPM), družba Gorenje Surovina d.o.o. in trgovska veriga Spar skupaj organizira humanitarno akcijo zbiranja odpadnih surovin (papir, odpadna električna in elektronska oprema, jekleni odpad in barvne kovine).

Čisto veselje je akcija skozi katero ljudi ozaveščajo o pomenu ohranjanja narave in jih hkrati spodbujajo, da pomagajo omogočiti počitnice vsem otrokom iz projekta Botrstvo.

Zbiralno mesto v Kopru se nahaja v poslovni enoti Koper, Gorenje Surovina d.o.o. na ulici 15. maja 11.

Več o sami akciji in lokacijah prevzema si lahko preberete na spletni strani.


 


sreda, 21. februar 2018 Sprememba uradnih ur knjižnice v sredo, 21.2.2018 in petek, 23.2.2018

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo danes, 21. 2. 2018 in v petek, 23.2.2018, knjižnica med 12. in 13.00 uro zaprta.

Hvala za razumevanje


torek, 20. februar 2018 Vabilo k udeležbi na okrogli mizi PASTI IN IZZIVI MLADIH NA INTERNETU

Center pomoči pri prekomerni uporabi interneta - LOGOUT vas ob koncu meseca februarja, ki je namenjen osveščanju javnosti o varni rabi internetavabi k udeležbi na okrogli mizi PASTI IN IZZIVI MLADIH NA INTERNETU, ki bo potekala v torek, 27. februarja 2018, ob 18.00 ur v Mestni knjižnici Izola. 

Strokovnjaki bodo osvetlili tvegana vedenja, s katerimi se mladi soočajo pri uporabi spletnih vsebin ter predstavili konkretne primere spodbujanja varne, zdrave in uravnotežene rabe interneta. Dogodek je namenjen tako strokovni kot širši javnosti. 

Sodelujoči na okrogli  mizi: Cvetko Kokalj,  kriminalistični inšpektor specialist (Policisjska uprava Koper), Doroteja Rogelja Majerič, univ.dipl. doc.del. (Krizni center za otroke in mladostnike, CSD Koper), Dejan Pišot, biopsiholog, prostovoljec zavoda NewPrevent, Melanija Kocjan, dr. med., spec. šol. med (Zdravstveni dom Koper). Okroglo mizo bo povezovala Lorena Pahović, dipl. soc. del, strokovna delavka v programih LOGOUT. 

Vljudno vabljeni, vstop je prost. 


sreda, 14. februar 2018 Knjižnica TeMeNa bo danes, 14.2.2018, zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta danes, 14.2.2018, zaprta.
 

Zahvaljujemo se za razumevanje.


ponedeljek, 12. februar 2018 Sprememba uradnih ur knjižnice v ponedeljek, 12. 2. 2018

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo danes, 12. 2. 2018, knjižnica med 12. in 12.30 uro zaprta.

Hvala za razumevanje. 


petek, 2. februar 2018 Podaljšan rok za prijavo na razpis Erasmus+ za praktično usposabljanje

Študente obveščamo, da je podaljšan rok za prijavo na izmenjavo z namenom praktičnega usposabljanja v okviru razpisa Erasmus+ za študijsko leto 2018/2019. Podaljšan rok razpisa omogoča prijave samo za izmenjave z namenom opravljanja prakse.

Nov rok za prijavo na izmenjavo je 6.2.2018.

Razpis in vsa potrebna dokumentacija (priloge, navodila) so dosegljivi na tej povezavi.

Vabljeni k prijavi!


sreda, 31. januar 2018 Park Škocjanske jame vabi na razpis za usposabljanje za jamske vodnike

Javni zavod Park Škocjanske jame opravlja v okviru javne službe tudi dejavnosti predstavljanja parka širši javnosti ter opravljanja vodniške službe po parku in jamskem sistemu. V okvir delovnih nalog sodi predstavljanje muzejskih zbirk v parku vodenje po jamskem sistemu ter vodenje po učni poti. Poleg omenjenega se opravlja še delo prodaje v trgovini s spominki in ostala dela po dogovoru.  Za študente je organizirano obvezno usposabljanje in preverjanje usposobljenosti za jamske vodnike.

Pogoji za opravljanje študentskega dela vodnika: minimalna starost: 18 let, vozniški izpit B kategorije, znanje vsaj enega tujega jezika (ANG, ITA, NEM; znanje več tujih jezikov je zaželeno),  izpit za jamskega vodnika. Zaželena je komunikativnost in znanje tujih jezikov ter pripravljenost za opravljanje študentskega dela za obdobje dveh ali več mesecev.

Prijave zbirajo do 2.2.2018, na e- naslov: psj@psj.gov.si ali po pošti na naslov Park Škocjanske jame, Slovenija, Škocjan 2, 6215 Divača. Usposabljanje poteka vsak petek od 16.30 dalje in ob sobotah od 8.00 ure dalje v Promocijsko – kongresnem centru Pr Nanetovh, Matavun 8 v Parku Škocjanske jame.

Razpisna dokumentacija in program usposabljanja bo objavljen na spletni strani: www.park-skocjanske-jame.si, vendar bodo še možne manjše spremembe programa.

 


sreda, 17. januar 2018 Kuponi za brezplačen ogled košarkarskih tekem lige NOVA KBM

Študente obveščamo, da smo s strani kluba SIXT PRIMORSKA prejeli obvestilo o možnosti koriščenja brezplačnih vstopnic za ogled košarkarskih tekem v letošnji sezoni.

Tako si boste študenti Univerze na Primorskem že v prihajajočem vikendu lahko ogledali naslednja dvoboja:

Za število kuponov (en kupon velja za dve brezplačni vstopnici), ki jih želite pridobiti, pišite na naslov: anja.curk.repic@upr.si.

Prijave se sprejemajo do četrtka, 18. 1. 2018.


sreda, 17. januar 2018 PINA išče kandidate/-ke za Evropsko prostovoljsko službo (EVS) v Romuniji in na Portugalskem

Kulturno-izobraževalno društvo PiNA, v sodelovanju s partnerji iz Romunije in Portugalske, išče kandidate/-ke za 7-mesečno Evropsko prostovoljsko službo (EVS) v Romuniji in 5-mesečno prostovoljsko službo na Portugalskem. Odlična priložnost za vse mlade, ki si želijo v novem letu potovati in pridobiti nove izkušnje!

Udeležba na EVS je za prostovoljca/-ko brezplačna. Poleg tega, da je v materialnem smislu za prostovoljko/-ca poskrbljeno, EVS mladim omogoča predvsem neformalno izobraževanje in življenjsko izkušnjo v mednarodnem okolju, ki nadgrajuje poklicne veščine in kompetence prostovoljke/-ca, in tako prispeva k njegovi/njeni zaposljivosti.

Za EVS v Romuniji iščejo kandidate, stare 18-30 let, ki so motivirani za 7-mesečno delo in življenje na podeželju, za delo z mladimi in z otroki, za prostovoljstvo in za delovanje v mednarodnem okolju in z osnovnim (pisnim in govornim) znanjem angleškega jezika. Začetek EVS-a je 1. maj 2018, posamezniki/-ce pa bodo nastanjeni/-e v majhni vasici Izvoarele v Romuniji. Več informacij si lahko preberete na povezavi

Za EVS na Portugalskem iščejo kandidate, stare 18-30let, ki so motivirani za 5-mesečno delo v evropski prestolnici mladih 2018, za delo z mladimi, za organizacijo dogodkov in promocijskih akcij, za prostovoljstvo, delovanje v mednarodnem okolju in z osnovnim (pisnim in govornim) znanjem angleškega jezika. Začetek EVS-a je februar 2018, posamezniki/-ce pa bodo nastanjeni/e mestu Cascais na Portugalskem. Več informacij je na voljo na povezavi.

Rok prijave za obe prostovoljski službi je 31. januar 2018. Za več informacij smo na voljo na: terminal@pina.si.


ponedeljek, 15. januar 2018 Urnik knjižnice TeMeNa med 16.1.2018 in 19.1.2018

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo med 16.1.2018 in 19.1.2018, knjižnica odprta od 12. do 18. ure.

Hvala za razumevanje. 


petek, 12. januar 2018 Vabilo na predavanje ''Rastlinski svet slovenske Istre: Od Zanichellija do Nature 2000''

Vabimo vas, da se udeležite predavanja ''Rastlinski svet slovenske Istre: Od Zanichellija do Nature 2000'', ki bo potekalo v torek, 16.1.2018 ob 18.00 uri v prostorih Naravnega rezervata Škocjanski zatok (Sermin 50, 6000 Koper).

Predaval bo dr. Peter Glasnović z Oddelka za biodiverziteto UP FAMNIT. V okviru predavanja bo predstavil rastlinski svet slovenske Istre skozi zgodovino.


petek, 12. januar 2018 UKC Ljubljana, Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa zaposli Projektnega sodelavca

UKC Ljubljana, Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa zaposli Projektnega sodelavca (m/ž).
Zaposlitev traja za čas projekta, do maja 2021. Urnik dela poteka popoldan, poskusna doba pa traja 3 mesece.

Od kandidata pričakujejo VII/2. stopnjo izobrazbe naravoslovne ali družboslovne smeri in 2 leti delovnih izkušenj.
Zaželena je izobrazba predvsem iz tehničnih strok npr. matematike, statistike, računalništva, informatike, bioznanosti ipd. z entuziazmom za delo na področju statistike. Opis nalog obsega delo s podatkovnimi bazami (združevanje in čiščenje baz), ter obdelavo baz podatkov z izkušnjami in znanji iz biostatistike, bioinformatike, multivariantnih statističnih metod v bioznanosti ter suvereno uporabo statističnega programskega okolja SPSS, (lahko tudi R).

Kandidati lahko pisno vlogo pošljejo po pošti do 18.1.2018.

Več podatkov si lahko preberete na povezavi.


sreda, 10. januar 2018 Objavljen razpis Erasmus+ za študijsko leto 2018/2019

Objavljen je razpis Erasmus+ za študente. Razpis omogoča prijave za študijske izmenjave ali izmenjave z namenom praktičnega usposabljanja v obdobju od 1.6.2018 do 30.9.2019.

Rok za prijavo na izmenjavo je 25.1.2018.

Razpis in vsa potrebna dokumentacija (priloge, navodila) so dosegljivi na tej povezavi.

Vabljeni k prijavi!


torek, 9. januar 2018 Volitve v Študentski svet UP FAMNIT 2017/18

Objavljen je razpis za volitve v Študentski svet UP FAMNIT za študijsko leto 2017/18!

Oddaja kandidature:
Študenti lahko oddajo kandidaturo od 5. januarja, do vključno 11. januarja 2018. Kandidatura mora biti poslana po priporočeni pošti na spodnji naslov ali vložena osebno v dekanat UP FAMNIT (v primeru osebne vložitve prejme kandidat potrdilo dekanata UP FAMNIT):
Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
Študentski svet UP FAMNIT
Glagoljaška 8
6000 Koper

Poleg naslova mora biti na vidnem mestu kuverte napisano tudi »Volitve v ŠS UP FAMNIT – NE ODPIRAJ«.

Izvedba volitev:
Volitve bodo potekale v sredo, 17. januarja 2018 od 9. do 17. ure v prostorih UP FAMNIT na Glagoljaški 8 (E-točka za študente), Koper.

Volitve v Študentski svet UP FAMNIT se izvedejo v skladu s Statutom Univerze na Primorskem in Pravilnikom o načinu volitev predstavnikov študentskih svetov članic UP in imenovanju predstavnikov študentov v organe ter komisije in delovna telesa članic UP.

 • RAZPIS VOLITEV V ŠTUDENTSKI SVET UP FAMNIT 2017/18 (razpis)
 • Sklep o imenovanju volilne komisije za izvedbo volitev v Študentski svet UP FAMNIT (sklep)
 • Sklep o imenovanju volilnega odbora za izvedbo volitev v Študentski svet UP FAMNIT (sklep)
 • Kandidatura za Študentski svet UP FAMNIT (obrazec)

Več o delovanju Študentskega sveta UP FAMNIT lahko preberete na tej povezavi.


četrtek, 4. januar 2018 Urnik knjižnice TeMeNa med 5.1.2018 in 15.1.2018

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta 5.1., 8.1., 10.1., 12.1. in 15.1.2018 zaprta med 12. in 13. uro.

Hvala za razumevanje.


četrtek, 4. januar 2018 Podjetje HS PLUS zaposli programerja

Hitro rastoče podjetje HS PLUS iz Kamnika zaposli programerja. Podjetje se ukvarja s spletno prodajo fizičnih produktov v kar osmih državah.

Delovno mesto zajema vzdrževanje in nadaljnji razvoj orodja za statično generiranje landing pageov, pospeševanje spletne prodaje, integracijo različnih API-jev (Braintree, GLS, Facebook, …), optimizacijo spletnih strani in A/B testing. Od kandidata pričakujejo samostojnost in samoiniciativnost, sposobnost logično-analitičnega mišljenja ter veselje do uporabe novih procesov in tehnologij.

Kandidatu ponujajo delo v mladem in visoko motiviranem kolektivu, stimulativno delovno okolje s hitro možnostjo napredovanja, redno zaposlitev s polnim delovnim časom, dodatno nagrajevanje glede na uspešnost, fleksibilen delovni čas ter možnost dela od doma in možnost izbire lastnih projektov.

V kolikor se v iskanemu profilu prepoznate, pošljite svoj CV na jobs.it@hs-plus.com.


četrtek, 4. januar 2018 Zavarovalna družba Adriatic Slovenica zaposli aktuarja

Adriatic Slovenica v Kopru zaposli aktuarja (m/ž) za premoženjska zavarovanja.            

Od kandidata pričakujejo vsaj visokošolsko izobrazbo prve stopnje matematične smeri, znanje angleškega jezika, analitične sposobnosti, MS Office znanje ter (zaželeno) izkušnje s področja aktuarstva in finančne matematike. Delo bo zajemalo izračunavanje zavarovalno tehničnih rezervacij, statistične analize in pripravo poročil, analize portfelja ter izračune v skladu z direktivo Solventnost II.

Kandidatu ponujajo sklenitev delovnega razmerja za določen čas enega leta, urejeno in stimulativno delovno okolje ter možnost strokovnega in osebnega razvoja.

Pisne prijave sprejemajo preko spletne strani https://www.as-skupina.si/kariera/razpisi-prostih-delovnih-mest/aktuar-m/z.