Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 6. maj 2024 Karierni sejem UP 2024 – spoznajte potencialne delodajalce in trg dela

Univerza na Primorskem tudi to leto organizira Karierni sejem UP 2024, ki bo potekal v sredo, 15. maja 2024, od 10.00 do 13.00, v atriju Rektorata UP (Titov trg 4, Koper / v primeru slabega vremena bo sejem v večnamenskem prostoru UP FAMNIT - vhod z Muzejskega trga v Kopru).

Na Kariernem sejmu UP 2024 se bo predstavilo 19 delodajalcev in organizacij. Vsi udeleženci imajo možnost razgovora z njihovimi predstavniki in pridobivanja informacij o prostih delovnih mestih ter pogojih za njihovo zasedbo. Izvedli bodo tudi, katere kadre bodo podjetja potrebovala v naslednjih letih, s katermi znanji in kompetencami.

Zaradi lažje izvedbe srečanja z delodajalci je organizirana ZAPOSLITVENA KAVARNA, v okviru katere delodajalci predstavijo svojo dejavnost, potrebe po kadrih in možnosti sodelovanja v obliki študijske prakse, pripravništva, zaposlitvenih možnosti, sodelovanja pri projektih in možnostih zaposlitve. V prijavi lahko izberete poljubno število delodajalcev, s katerimi se želite pogovoriti.

PRIJAVE na Zaposlitveno kavarno omogočajo lažjo in bolj učinkovito organizacijo razgovorov z izbranimi delodajalci. Prijavite se na dogodek.

V okviru sejma bo izveden tudi seminar Zaposlitvene priložnosti v Evropi, od 13.00 do 14.00 v Santorijevi sejni sobi v avli  Rektorata UP. Na seminarju nam bo  Mateja Grajzer, svetovalka EURES, predstavila, kje in kako do zaposlitvenih priložnostih v državah EU.

Kratka predstavitev sodelujočih podjetij

Adecco H. R. d. o. o.

Adecco H.R. kadrovsko svetovanje d.o.o. je del velike mednarodne skupine Adecco Group AG, vodilnega svetovnega podjetja za upravljanje storitev na področju zaposlovanja in upravljanja s človeškimi viri.

S široko mrežo lokalnih poslovalnic po vsej Sloveniji, s tehnološkimi rešitvami, z nenehnim nadgrajevanjem novih storitev v naši ponudbi, upoštevajoč neprecenljive dolgoletne izkušnje tudi na mednarodnem področju, in s hitrim odzivom zagotavljajo izbor najustreznejših kandidatov za vse vrste del.

Aupair Slovenija

Program Au Pair v Ameriki ponuja edinstveno priložnost dekletom in fantom, starim do 26,5 let, da preživijo eno leto v Ameriki, kjer živijo pri izbrani družini, pomagajo pri varstvu otrok in se obenem izobražujejo ter raziskujejo novo kulturo. Gre za izjemno bogato izkušnjo, ki omogoča osebno rast, pridobivanje novih veščin in medkulturno razumevanje ter tedensko plačilo 215$ (približno 11.000 $ na leto).

Kulturno izobraževalno društvo PiNA

Društvo PiNA, ustanovljeno leta 1998, že več kot dvajset let spodbuja družbeno odgovorne prakse in krepi kulturni dialog. Od ustanovitve naprej PiNA odpira prostor za srečevanje, informiranje, izmenjavo, povezovanje in sodelovanje na področju družbenih izzivov. Sprva kot prva spletna kavarna v Sloveniji leta 1998, do leta 2016 pa kot multimedijski in mladinski center, članica mreže točk EUROPE DIRECT Slovenije, kot Stičišče nevladnih organizacij obalno-kraške regije, od leta 2022 pa kot kontaktna točka programa Državljani, enakost, pravice in vrednote (CERV) ter organizacija, ki deluje v javnem interesu na področju kulture, mladine in mednarodnega razvojnega sodelovanja.

Na sejmu bodo ponudili informacije o priložnostih za mlade v EU in možnosti za opravljanje prakse ali prostovoljskega dela na PiNI.

Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija

Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija je nacionalna mladinska organizacija v javnem interesu z unikatnim vrednotnim sistemom, aktivno vpetostjo v reševanje družbenih problemov in z dolgoletno prakso odličnosti na področju implementacije kompetenčnih modelov za mlade, ki se celostno dopolnjujejo v med-disciplinarni »Metodi Brez izgovora«. Osredotoča se na področje zdravja in okolja.

Organizacija deluje na dveh ravneh:

  • razvija osebne kompetence mladih in njihov potencial ter
  • prenaša potrebno znanje, izkušnje in veščine z izvajanjem učinkovitih, dolgoročno zastavljenih programov, namenjenih zmanjševanju neenakosti v zdravju, povečanju zdravstvene in okoljske pismenosti ter spodbujanju aktivnega državljanstva.

Delujejo tudi z več različnimi delovnimi skupinami, od otrok do mladih in pedagoških delavcevm in v različnih okoljih.

Mladim bodo predstavili možnost sodelovanja pri preventivnem delu, projektnem managementu ter pripravi in izvajanju izobraževalnih programov ali aktivnosti.

Javni zavod Park Škocjanske jame, Slovenija

Škocjanske jame so prvi spomenik v Sloveniji in na klasičnem Krasu, vpisan na Unescov seznam svetovne dediščine. To jih uvršča na  častno  mesto med naravnimi spomeniki sveta. Vpisane so v seznam svetovno pomembnih mokrišč Ramsarske konvencije, kot prvo podzemno mokrišče na svetu sploh. Skupaj s podzemnim tokom reke Reke so eno od najdaljših kraških podzemnih mokrišč v Evropi. Škocjanske jame so del programa MAB. Človek in biosfera (MAB) je Unescov medvladni raziskovalni program, ki vzpostavlja svetovno mrežo biosfernih območji, kjer se ohranja biološka pestrost in spodbuja trajnostni razvoj.

Na svetu je le 19 območji, ki so hkrati na seznamu svetovne dediščine, na seznamu mednarodno pomembnih mokrišč Ramsar in v programu MAB. Med njimi je tudi Park Škocjanske jame.

Upravljavec Regijskega parka Škocjanske jame je javni zavod. Glavne aktivnosti zavoda so:

  • monitoring naravne in kulturne dediščine,
  • spremljanje stanja in analiziranje naravnih vrednot,
  • sodelovanje pri mednarodnih projektih, predstavitvah in strokovnih raziskavah parka,
  • vzdrževanje, obnova in varstvo naravne in kulturne dediščine,
  • skrb za strokovno predstavitev parka in organiziranje izobraževanj ter
  • vodenje obiskovalcev po zavarovanem območju.

Javni zavod Park Škocjanske jame, Slovenija bo na sejmu predstavil  tudi pogoje za zasedbo delovnega mesta »projektni sodelavec«,  ki spada v Strokovno službo.

Epilog, d.o.o.

Dihaš hi-tech? Si poliglot v programerskem svetu? Se rad učiš in v izzivih vidiš nove priložnosti? Iščeš po zaključku študija zaposlitev v podjetju, kjer rešujejo izzive iz realnega sveta in nudijo tudi mednarodne priložnosti?

Epilog d.o.o. vam odpira vrata, kjer vaša strast do tehnologije postane način življenja. Svojo zgodbo pišejo od leta 1990. Od takrat naprej razvijajo in implementirajo najzahtevnejše programske rešitve za podporo procesom logistike. Ali bolj enostavno: povezujejo ljudi, stroje in stvari v enoten sistem.

Do strank se obnašajo vedno profesionalno, do sodelavcev prijazno in sodelovalno. So programerji, razvojniki, sistemski analitiki, arhitekti, inženirji elektrotehnike … Na prvi pogled različni, povezuje jih en interes – in to je, da radi osvajajo nova znanja, še raje pa jih delijo in drug drugega kaj novega naučijo. In to ne glede na to, ali sedijo v ljubljanski ali koprski pisarni.

V Epilog d.o.o. iščejo mlade strokovnjake, ki so navdušeni nad kakovostnimi rešitvami in imajo smisel za podrobnosti. Tistim, ki so odprti za nova znanja s področja kakovosti, so pripravljen preizkusiti svoje analitične sposobnosti ter sodelovati z razvijalci pri oblikovanju vrhunskih rešitev, predlagajo, da se spoznajo, ker je delovno mesto QA morda namenjeno prav njim.

Ljudska univerza Koper

Ljudska univerza Koper je največje izobraževalno in svetovalno središče za odrasle v Obalno-kraški regiji. Odrasli lahko na Ljudski univerzi Koper zaključijo osnovnošolsko in srednješolsko izobraževanje, se udeležijo številnih tečajev in delavnic, poiščejo nasvet v zvezi s kariero ali izobraževanjem ter dobijo podporo pri samostojnem učenju. Podjetja, ki sodelujejo z Ljudsko univerzo Koper, dobijo pozornega sogovornika, ki zagotavlja kakovostna izobraževanja za zaposlene, krojena po meri naročnika. V 60 letih obstoja so se dotaknili že skoraj vsake družine na Obali; samo v letu 2020 se je z njimi izobraževal ali poiskal nasvet vsak četrti prebivalec obalnih občin.

Tečaje lahko obiskujejo posamezniki, izvajajo pa jih tudi za zaključene skupine po naročilu podjetij in drugih ustanov. Pridobite ali izboljšate lahko svoje jezikovne in digitalne veščine in naredite korak naprej za svojo osebno rast. Pooblaščeni so tudi za izvajanje izpitov tujih jezikov in slovenščine.

Veliko sredstev za svoje delo pridobijo z državnimi in evropskimi projekti, zato je pri njih na voljo tudi kar nekaj brezplačnih programov. Prav tako pa lahko brezplačno poiščete nasvet za svojo kariero ali mentorstvo pri samostojnem učenju.

O kakovosti njihovega dela in programov ne pričajo le mnogi zadovoljni udeleženci programov, temveč tudi nacionalni certifikat kakovosti v izobraževanju odraslih – znaka POKI (Ponudimo odraslim kakovostno izobraževanje), ki ga ponosno nosijo.

Zaposleni na Ljudski univerzi Koper vam bodo predstavili možnosti zaposlovanja na delovnih mestih učitelje: slovenščine,  računalništva, IKT, knjigovodstva, kemije, italijanščine, španščine in v programu Učenje za življenjsko uspešnost.

Postojnska jama d.d.

Podjetje Postojnska jama d.d. goji in razvija bogato tradicijo upravljanja ogledov in prireditev, ki sega v 20. leta 19. stoletja, ko je bila jama urejena za turistični obisk. Podjetje sestavlja več enot, in sicer Postojnska jama s pripadajočo hotelsko-gostinsko dejavnostjo, Predjamskim gradom, Hotelom Cerkno ter butično Vilo Planinko na Jezerskem.

Predstavili vam bodo potrebe po zaposlovanju v poklicih: natakar, natakarski pomočnik, sommelier, turistični vodnik v jami, kuhar in kuharski pomočnik.

SLOAM, Agencija za mlade (Program Social Impact Award)

Social Impact Award podpira mlade podjetnike v zgodnjih fazah razvoja, ki razvijajo in uresničujejo inovativne poslovne rešitve za reševanje družbenih izzivov. Program mladim pomaga spoznati področje socialnega podjetništva in narediti prve korake k ustvarjanju socialnega podjetja. Od leta 2009 skupaj spodbujajo mlade socialne podjetnike v več kot 25 državah.

Skupina Admiral

Skupina Admiral Slovenija združuje vrhunske storitve na področju igralništva, hotelirstva, gostinstva in zabave. Blagovno znamko Admiral v Sloveniji predstavlja krovna družba Novo investicije d.o.o., s sedežem v Trzinu. Danes se Admiral Slovenija ponaša z 10 igralnimi saloni, 3 hoteli in 4 restavracijami na različnih lokacijah po Sloveniji (Ljubljana center, Ljubljana BTC, Lesce, Grosuplje, Maribor, Ptuj, Nova Gorica, Portorož, Kozina, Škofije). Poleg stalnega vlaganja v izgled njihovih lokacij, posebno pozornost namenjajo tudi investicijam v strokovna izpopolnjevanja znanj več kot 300 zaposlenih.

Predstavili vam bodo razpise za delovni mesti kuharja in natakarja v restavraciji.

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, Območna služba Koper

Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) je ena ključnih ustanov na trgu dela. Ima 12 območnih služb z uradi za delo po vsej Sloveniji, 11 kariernih središč in 12 pisarn za delodajalce.

Zagotavljajo storitve na področjih: zaposlitveno svetovanje in posredovanje zaposlitev, omrežje EURES, vseživljenjska karierna orientacija, izvajanje programov aktivne politike zaposlovanja, izvajanje zavarovanja za brezposelnost, zaposlovanje in delo tujcev, priprava analitičnih gradiv in informacije o trgu dela.

V povprečju delodajalci na Zavodu RS za zaposlovanje, Območna služba Koper, objavijo približno 1.000 prostih delovnih mest na mesec iz praktično vseh dejavnosti. V prvih treh mesecih 2024 je bilo največ potreb na področju zdravstva in socialnega varstva, prometa in skladiščenja, gostinstva, gradbeništva, izobraževanja, predelovalne dejavnosti, trgovine, javne uprave ...

Dinit d.o.o.

Temeljna dejavnost podjetja Dinit d.o.o. je procesiranje kartičnih transakcij. So mlado a drzno podjetje, ki je v 15 letih od ustanovitve zraslo v ekipo z več kot 100 zaposlenimi, prisotnostjo na mnogih zahodno evropskih trgih in močno strateško pozicijo znotraj globalne kartične sheme Diners Club International. Skupaj s svojimi partnerji razvijajo inovativne informacijske rešitve, ki so sodobne, enostavne za integracijo ter stroškovno učinkovite.

Zaposleni v Dinitu vam bodo predstavili razpise za delovna mesta: razvijalec aplikacij .NET, razvijalec aplikacij Java in IT projektni vodja.

GoOpti d.o.o.

GoOpti je mednarodno podjetje/platforma, ki se ukvarja s cestnim prevozom potnikov. Njihova ponudba zajema različne vrste prevozov, med katerimi so nizkocenovni skupinski prevozi na letališča in v mesta, zasebni prevozi za poslovne uporabnike in prevozi po meri, ki jih organizirajo v skladu z željami in potrebami potnikov.

Podjetje zaposluje mlade na različnih delovnih mestih in bo predstavilo delovna mesta za: agenta kontaktnega centra za podporo strankam (m/ž), izvajanje aktivnosti asistenčnega in klicnega centra za njihove potnike, logista v podpornem centru (m/ž), Izvajanje aktivnosti asistenčnega in klicnega centra za potnike in voznike razporejanje potnikov, voznikov in vozil z namenom zagotavljanja pravočasnega in varnega prevoza in Marketing and Business Analyst (poslovnega analitika).

Univerza na Primorskem

Na sejmu se bo predstavila tudi Univerza na Primorskem in njeni predstavniki kadrovske službe bodo razložili nekaj več o aktualnih razpisih za prosta delovna mesta ter predstavili  potrebe po kadrih v naslednjih letih.