Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 9. maj 2024 Oddelek za informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT v sklopu projekta FTDCHE/Sollertia na srečanju partnerjev v Hasseltu (Belgija)

Predstavniki Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT so se 23. aprila 2024 udeležili srečanja projekta Erasmus+ KA220 FTDCHE/Sollertia (Promotion of Transversal Digital Competences in Higher Education) v Hasseltu, Belgija.  

   
                                                          Projektni partnerji
 FTDCHE/Sollertia

Tokratno srečanje je organiziral Strokovni center za izobraževanje in razvoj v kampusu Diepenbeek Univerze Leuven-Limburg (UCLL) v Hasseltu, glavnem mestu flamske regije Limburg. Omenjeni raziskovalni center spremlja nova odkritja na področju učenja in poučevanja, razvoja, vizije, politik in inovacij izobraževanja, ter jih pretvarja v prakso in izmenjavo znanja. 

Ostali partnerji projekta, ki so se udeležili srečanja, prihajajo iz Politehniške univerze v Bukarešti, Univerze na Primorskem in Univerze uporabnih znanosti Šiauliai (Litva). Skupaj so načrtovali dokončanje učnega gradiva pilotnega tečaja o digitalnih kompetencah, ki bo kmalu objavljen na spletu. Ta tečaj je namenjen študentom in diplomantom visokošolskega izobraževanja s kateregakoli področja in se osredotoča na pridobivanje najbolj iskanih digitalnih spretnosti na današnjem trgu dela.  

Gradiva, ki so jih partnerji že razvili, so trenutno brezplačno na voljo na virtualni platformi Sollertia, do njih lahko dostopate brez registriracije. Z namenom spodbujanja kohezije med partnerskimi državami bodo vse vsebine na voljo v španščini, nizozemščini, romunščini, litovščini in slovenščini ter v angleščini kot dodatnem jeziku za lažje razširjanje. 

Partnerji so se še dogovorili, da bo naslednje transnacionalno projektno srečanje potekalo septembra 2024 v Šiauliaiu v Litvi pod okriljem Univerze uporabnih znanosti v Šiauliaiu (SVAKO).