Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

petek, 9. oktober 2015 Projekt Kako si? 2015

Društva študentov psihologije Ljubljana in Maribor ter študenti Biopsihologije Koper organizirajo enotedenski izobraževalni projekt, namenjen ozaveščanju javnosti o pomembnosti skrbi za duševno zdravje. Tema projekta je potrošniška družba, kjer bodo z različnimi dogodki predstavili kako le ta deluje in kako se v njej znajde posameznik.

Vljudno vabljeni na dogodke, ki se bodo odvili v Kopru, in sicer: 

 • v soboto, 10. oktober 2015 (Dan duševnega zdravja): stojnica pri knjigarni nasproti tržnice,
 • v torek, 13. oktober 2015: - 15.30 Delavnica SVET ODLOČITEV - kako lažje sprejemati težje odločitve (v                                                         predavalnici Famnit Pošta) 
                                        - 18.00 Okrogla miza STEBRI POTROŠNIŠKE DRUŽBE, sodelovali bodo dr. Ernest                                                    Ženko, Sebastjan Jeretič in Tina Bačič (v Središče Rotunda),
 • v sredo, 14. oktober 2015: - 15.30 Delavnica SVET ODLOČITEV (v predavalnici Famnit Muzejski 3)
                                        - 18.00 Predavanje BLACBOX: VPOGLED V NEVROMARKETING, Manuel Karan                                                  in Luka Ževik (v predavalnici Famnit Velika predavalnica) .

Zaradi omejitve mest potekajo prijave na delavnice na kakosi.obala@gmail.com, več o dokodku pa si lahko preberete na Facebook dogodku.


petek, 9. oktober 2015 Novosti v Kariernem centru UP

Karierni center UP je s študijskim letom 2015/2016 začel izvajati dodatne aktivnosti. Vsi študenti in diplomanti UP lahko po novem izbirate med:

 • kariernim svetovanjem za študente in diplomante UP, vsak dan med 9.00 in 15.00 uro v prostorih na Titovem trgu 4 v Kopru (v prostorih Kariernega centra UP), enkrat mesečno svetovanje pa je tudi na UP FVZ in UP FTŠ – Turistici,
 • študentskim podjetniškim kotičkom vsak torek med 9.00 in 15.00 uro v prostorih Kariernega centra UP,
 • delavnicami, kariernimi dnevi in obiski delovnega okolja na fakultetah UP in po dogovoru (enkrat mesečno za vse zainteresirane študente in diplomante).

Dodatna aktivnost je tudi Karierna borza, kjer boste študenti  in diplomanti UP  lahko dostopali do različnih ponudb s strani delodajalcev (praksa, delo, raziskovalne naloge,…). Do začetka delovanja aplikacije bodo ponudbe objavljene na spletni strani kariernega centra

S študijskim letom 2015/2016 bo izhajalo spletno glasilo Karierko, na spletni strani pa bodo objavljene tudi vse novosti s področja karierne orientacije.


četrtek, 8. oktober 2015 2. letna konferenca Mediteranska hrana in prehrana

Ob svetovnem dnevu hrane Inštitut za živila, prehrano in zdravje UP FVZ, v sodelovanju z Rotary International Slovenija ter številnimi drugimi partnerji dogodka, organizira 2. letno konferenco z naslovom Mediteranska hrana in prehrana, ki bo potekala 16. in 17. oktobra 2015, v prostorih kongresnega centra LifeClass Hoteli Portorož. 

Namen konference je izmenjati znanje med strokovnjaki in zainteresiranimi javnostmi, omogočiti razpravo o aktualnih izzivih, ki pestijo našo družbo, ter poiskati možne rešitve za nastale oz. prihajajoče probleme, obenem pa priložnost za druženje, izmenjavo znanj in idej, priložnost za tkanje novih vezi in sodelovanje.

Registracija za konferenco poteka do vključno 13. oktobra 2015 na spletni strani 

http://www.mediterraneandietcongress.com/si/prijavnica-za-kongres-mediteranska-dieta-2015.

Za redno vpisane študente velja znižana kotizacija:

 • enodnevna udeležba 40€,
 • dvodnevna udeležba 60€.

Več informacij o konferenci ter prijavni obrazec najdete na spletni strani dogodka http://www.mediterraneandietcongress.com/si/.                 

Vabljeni!


četrtek, 8. oktober 2015 Vabilo na StartUP vikend: Več kot narava

Vabimo vas na dogodek, ki vam bo pomagal začeti podjetniško pot. StartUP vikend z naslovom Več kot NARAVA!  bo potekal od 23. do 25. oktobra 2015, na Biotehniški Fakulteti v Ljubljani.

Cilj dogodka je v treh dneh (od petka do nedelje) iz poslovne ideje razviti delujoč prototip, koncept ali celo zametek mladega podjetja. Prvi dan se predstavijo  ideje in sestavijo ekipe.  Drug dan poteka delo na idejah, tretji dan pa se predstavi rezultate in razglasi zmagovalno ekipo. Tukaj najdete celoten program dogodka.

Dogodek je namenjen vsem dijakom, študentom in odraslim, ki že nekaj časa razmišljajo o podjetništvu, pa ne vedo kje in kako začeti. Na dogodku bodo v pomoč strokovni mentorji in priznani slovenski podjetniki.

Prijavite se lahko vsi s kakršnokoli idejo v povezavi z naravo (npr. izdelki iz naravnih materialov, uporaba naravnih virov, storitev, živilski izdelki, agrarna tehnologija, ekonomija, strojništvo  itd.) na tej povezavi.

Prijavite pa se lahko tudi tisti, ki nimate ideje, ampak vas vseeno zanimata narava in podjetništvo.

Več informacij je dostopnih tukaj.


četrtek, 8. oktober 2015 AIESEC Koper sprejema nove člane

AIESEC, največja mladinska mednarodna organizacija, prisotna v kar 128 državah, ki ponuja neskončno možnosti za pridobivanje izkušenj in razvijanje vodstvenega potenciala ter navezovanje poznanstev v domačen in globalnem okolju, išče nove člane.

AIESEC Koper vabi vse tiste, ki si želijo doživeti nove stvari na drugačen način, spoznavati svet ter podirati meje med različnimi kulturami, da se udeležijo informativnega srečanja Step forward, ki bo potekalo v sredo, 14.10.2015 ob 18. uri na UP FHŠ (učilnica Maestral 3).

V sklopu dogodka Step forward bodo mladim predstavili nove priložnosti, svoje izkušnje pa bodo delili tudi predstavniki in aktivni člani AIESEC organizacije. 

Prijavite se lahko na njihvi spletni strani, za več informacij pa se lahko obrnete na talent@kp.aiesec.si.

Vabljeni!


sreda, 7. oktober 2015 Razpis za prosta delovna mesta in prakso pri Microsoftu

Podjetje Microsoft razpisuje prosta delovna mesta in prakso za software engineerja v Evropi in ZDA. 

Delo zajema testiranje in nadgradnjo Microsoftovih izdelkov v strokovnem timu programerjev ter inovativnost pri razvoju dodatkov in aplikacij. 

Prijavite se lahko na njihovi spletni straniveč o razpisu in pogoje za prijavo pa si lahko preberete v priponki.


ponedeljek, 5. oktober 2015 Vabilo na predavanje "Droni nad koreninami človeštva"

Društvo ŽIV AKTIV, katerega vizija je pravičnejši svetoven sistem razporeditve dobrin, podlaga pa dvig zavesti posameznika in kolektivna ter aktivna družbena participacija, začenja tretjo sezono predavanj UDARNO.

Multivizijsko otvoritveno predavanje nove sezone nosi naslov "Droni nad koreninami človeštva", z glavnima gostoma Tomom Križnarjem in Bojano Pivk Križnar.

Predavanje bo v sredo, 7. oktobra 2015, ob 19.00 uri v središču Rotunda. Na dogodku se bodo zbirali prostovoljni prispevki.

Vabljeni!


ponedeljek, 5. oktober 2015 Spremembe razpisa za študijske obiske dijakov in študentov v tujini

Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije je objavil spremembe razpisa za študijske obiske dijakov in študentov v tujini.

Sredstva po javnem razpisu so namenjena štipendiranju študijskih obiskov, ki se začnejo od 1. 10. 2014 dalje, pri čemer se mora študijski obisk pričeti najkasneje 29. 2. 2016.

Rok za zbiranje prijav je določen kot odprti rok prijave in traja do porabe sredstev vendar najdlje do vključno 15. 12. 2015.

Več informacij je na voljo na povezavi tu


petek, 2. oktober 2015 ESPA objavlja nove možnosti opravljanja študijske prakse v Veliki Britaniji

ESPA UK (European Student Placement Agency UK team) obvešča o možnostih za opravljanje študijske prakse v Veliki Britaniji: 

 • 2 Razvijalca programske opreme v Belfastu za 12 mesecev. Več
 • Digitalni analitik v Malmesburyju za 6 mesecev. Več
 • Računovodja in administrator v Belfastu a 6 mesecev. Več
 • Zbiralec podatkov v Bathu za 6 mesecev. Več

ponedeljek, 28. september 2015 Urnik knjižnice od 1. Oktobra 2015 dalje

Od 1.10.2015 bo knjižnica za obiskovalce spet odprta vse dni v tednu, in sicer:

Ponedeljek: 10:00 – 12:00 in 13:00 -15:00

Torek: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 17:00

Sreda: 10:00 – 12:00 in 13:00 -15:00

Četrtek10:00 – 12:00 in 13:00 – 17:00

Petek: 10:00 – 12:00 in 13:00 -15:00

Morebitne izredne spremembe uradnih ur so objavljene med obvestili za študente na spletni strani fakultete.

Kontakt

Knjižnica za tehniko, medicino in naravoslovje
Kidričeva 14
6000 Koper
Tel.: +386 5 611 75 72
e-pošta: temena@upr.si


petek, 25. september 2015 Globalni ADRIATinn inovacijski vikend

Univerza na Primorskem, Inštitut Andrej Marušič, organizira Globalni ADRIATinn inovacijski vikend, ADRInno 2015, ki bo potekal od 8. do 10. oktobra na Debelem Rtiču, Ankaran.

ADRInno 2015 je mednarodni dogodek, v katerem bodo sodelovali udeleženci iz osmih držav - članic projekta ADRIATinn. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, udeležijo pa se ga lahko posamezniki in skupine, ki imajo svojo idejo ali pa željo delati na inovativni ideji druge skupine. ADRInno vikendi so organizirani za promocijo inovativnosti v podjetništvu, sodelovanja in ustvarjalnosti med MSPji, študenti, raziskovalci, svobodnjaki in vsemi, ki jih podjetništvo zanima.

Dogodek se bo začel v četrtek, 8. oktobra ob 16.00, in se bo zaključil v soboto, 10. oktobra ob 16.00. 

Projekt ADRIATinn krije stroške namestitve in bivanja udeležencev, udeležba na dogodku pa je brezplačna.

Svojo prijavo lahko pošljete na adriatinn@iam.upr.si ali na tel. +386 5 611 75 97.

Vabljeni!


petek, 25. september 2015 Vžgano v spominih: Usposabljanje iz ustne zgodovine

UP ZRS kot vodilni partner mednarodenga projekta Vžgano v spominih (Burnt in memories) od 12. do 16. oktobra 2015 organizira usposabljanje iz ustne zgodovine.

Gre za prvo aktivnost projekta, ki inovativno pristopa k skoraj prezrti tematiki požigov vasi v multietničnem obmejnem območju med Italijo, Slovenijo in Hrvaško. Usposabljanje je namenjeno tako mladim kot vsem, ki jim je tematika blizu in bi se radi naučili novih veščin. Usposabljanje bodo izvedli raziskovalci, asistenti ter profesorji UP ZRS.

Udeleženke in udeleženci se bodo v okviru usposabljanja udeležili ekskurzije na Hrvaško, interdisciplinarna skupina strokovnjakinj in strokovnjakov pa jim bo predstavila osnove teorije, zlasti pa prakse ustne zgodovine. Opravili bodo intervjuje s pričo požiga ene izmed požganih vasi v okolici Kopra in naredili nekaj posnetkov izgleda vasi danes. Glavni rezultat bodo zbrana in posneta ustna pričevanja.

Usposabljanje je brezplačno, potekalo pa bo na UP ZRS v Kopru.

Prijavite se lahko do torka, 6. oktobra 2015, preko spletne prijavnice

Več informacij o usposabljanju in podroben program pa lahko najdete na spletni strani UP ZRS

Lepo vabljeni!


četrtek, 24. september 2015 Javni poziv za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada Univerze na Primorskem za študijsko leto 2015/2016

Univerza na Primorskem vabi vse študente UP, da se prijavijo na javni poziv za pridobitev štipendije ter s tem izrazijo svoj interes za vključitev v sklad.

Štipendijski sklad Univerze na Primorskem je namenjem nagrajevanju in spodbujanju najboljših študentov UP, ponudbi teh študentov delodajalcem še v času študijskega procesa in zagotavljanju možnosti za zaposlitev teh študentov takoj, ko zaključijo s študijem. Pogodbe o štipendiranju bodo sklenjene med UP, tistimi partnerji sklada (delodajalci) ter študenti, pri katerih bo obstajal vzajemen interes za sklenitev te pogodbe.

V štipendijski program sklada se lahko vključijo:

 • kandidati, ki se bodo ali so se vpisali v 1. letnik kateregakoli študijskega programa 1. stopnje na UP,
 • študenti, ki se bodo ali so se vpisali v 1. letnike študijskih programov 2. ali 3. stopnje na UP,
 • študenti vpisani v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje na UP in absolventi.

V program sklada se ne morejo vključiti študenti, ki:

 • so zaposleni ali samozaposleni,
 • imajo status poslovodne osebe gospodarske družbe ali so direktorji zasebnega zavoda,
 • so vpisani v evidenco brezposelnih oseb, pri Zavodu RS za zaposlovanje.

Rok za oddajo vloge z vsemi dokazili je 14.10.2015. 

Več informacij najdete na spletni strani Kariernega centra.


ponedeljek, 21. september 2015 Tradicionalni 13. karierni sejem MOJE DELO

Slovenski zaposlitveni portal Mojedelo.com organizira že tradicionalni 13. karierni sejem MOJE DELO na katerem lahko obiskovalci dobijo navdih za razvoj svoje zgodbe v poslovnem svetu. Prireditev je namenjena vsem, ki šele pričenjajo svojo poslovno kariero oziroma vsem tistim, ki se želijo že v mladosti spoznati s trgom dela in potencialnimi delodajalci, s katerimi bodo v prihodnosti gradili svojo karierno pot.

Karierni sejem bo potekal v četrtek, 15. 10. 2015, v Cankarjevem Domu v Ljubljani.

V priponki se nahajajo vse potrebne informacije glede prireditve, prisotna podjetja na sejmu pa si lahko ogledate na spletni strani www.kariernisejem.com. Ob predhodni prijavi bo v okviru sejma za organiziran tudi krajši voden ogled. 

Vabljeni!


sreda, 16. september 2015 Postanite prostovoljec slovenskega društva Hospic

Slovensko društvo Hospic, ki se ukvarja z oskrbo hudo bolnih ljudi z napredovalo kronično boleznijo v zaključni fazi in njihovih svojcev na domu, slednjih tudi v procesu žalovanja, je odprlo pisarno tudi na Primorskem. V svojo ekipo vabijo prostovoljce, ki imajo čut za umirajočega sočloveka in tiste, ki lahko s svojim znanjem pomagajo pri delovanju društva.

Prijave zbirajo do 22.9.2015 na naslov prostovoljstvo@hospic.si, z oktobrom pa bodo začeli z obveznimi izobraževanji.

Vabljeni!


sreda, 16. september 2015 Prosto delovno mesto spletnega tržnika (social-media tržnika)

iMedia-gsm je podjetje, ki deluje na področju prodaje in distribucije mobilnih naprav. Trenutno iščejo spletnega tržnika, tudi z manj delovnimi izkušnjami, na področju urejanja in promocije spletne strani. Kandidat se bo ukvarjal z vsemi aktivnostmi za izboljšanje pozicioniranja, ugleda in prepoznavnosti spletnih trgovin.

Zaželena znanja:

 • SEO
 • SEM
 • Google Analytics
 • Google Adwords
 • Spletni marketing
 • Social Media marketing
 • E-mail marketing
 • Link building

Druge zahteve in znanja:

 • jeziki: aktivno znanje angleščine in italijanščine
 • HTML, CSS
 • Web design, user experience, usability
 • Microsoft Office (Word, Excel)
 • CMC sistemi (WordPress, PrestaShop)
 • Foto retuširanje programske opreme (Photoshop, Fireworks)

Kraj dela je v Novi Gorici, prednost pa imajo diplomanti smeri multimedijskih tehnologij, komunikacij in marketinga.

Podjetje zagotavlja začetno pogodbo za določen čas, z možnostjo podaljšanja za nedoločen čas.

Prijave pošljite na info@imediagsm.com.


torek, 15. september 2015 Vabilo na predavanje: »Od normalnega staranja do demence«

UP Fakulteta za vede o zdravju vabi na predavanje dr. Vojka Kavčiča z naslovom
»Od normalnega staranja do demence«,
ki bo potekalo
v ponedeljek, 21. septembra 2015, ob 13. uri,
v Predavalnici 1 v pritličju UP FVZ (Polje 42, 6310 Izola).

Predavatelj bo opisal možgane, njihovo strukturo in funkcije. Razložil bo, kaj se z možgani dogaja, ko se starajo, in opisal demenco s poudarkom na Alzheimerjevi bolezni. V predavanju se posveča tudi skrbi za bolnika z demenco in skrbnikom ter razlaga, kaj lahko storimo, da ohranimo bistre možgane (pomen prehrane in gibanja, socialnih stikov ter različnih oblik vadb).

Na kratko o predavatelju:

Dr. Vojko Kavčič je doma iz Komna na Krasu in je po diplomi iz psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani doktoriral iz eksperimentalne psihologije na University of North Texas. Podoktorsko se je izpopolnjeval na oddelku za nevrobiologijo in anatomijo na Medicinski fakulteti Univerze v Rochestru. Trenutno je zaposlen na Institute of Gerontology na Wayne State University v Detroitu, Michigan, USA. V svoji raziskovalni dejavnosti se posveča nevronskim in kognitivnim mehanizmom, ki so pomembni za vidno zaznavanje gibanja ter navigacije pri staranju in alzheimerjevi bolezni. Pri raziskovalnem delu razvija in uporablja tako standardne in specializirane vedenjske teste kot nevrofiziološke metode.

Dr. Kavčič redno obiskuje rojstno domovino in tako tudi vzdržuje profesionalne kontakte in sodelovanje s kolegi na Ljubljanski, Mariborski in Primorski Univerzi. Trenutno sodeluje s slovenskimi kolegi pri raziskovalnih projektih o zgodnji diagnostiki demenc in učinkovitosti kognitivenga treninga (Projekt PANGEA na Institutu za kinezioloske raziskave). Letos je dr. Kavčič izdal tudi dve publikaciji: Umovadba za bistre možgane v poznih letih, ter vadnico Da ne pozabim. Dr. Kavčič deluje tudi v okviru Slovenskega združenja za pomoč pri demenci - Spominčica in veliko predava po Sloveniji.

Več informacij na info@fvz.upr.si.

Vljudno vabljeni.


ponedeljek, 14. september 2015 POLETNA DELAVNICA: Prepričljive tehnologije - Persuasive Technologies

Oddelek za informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT organizira poletno šolo Prepričljive tehnologije, kjer bodo udeleženci v tridnevni delavnici poskušali nove tehnologije, ki v družabnih okoljih spodbujajo nedružabno vedenje, uporabiti na način, ki bo spodbujal interakcijo z okolico, v kateri živimo. 

Delavnica bo potekala od 28. - 30. septembra 2015, od 9.30 do 12.30 in od 13.30 do 16.30.

Program: 
Dan 1:  Predstavitev prepričljivih tehnologij in uvod v programiranje
- Predstavitev prepričljivih tehnologij         
- Uvod v programiranje s skriptnim jezikom Python
- Uvod v programiranje mobilnih aplikacij Kivy  
- Razvoj mobilne aplikcaije "Klepetalnica” (ang. chat)
 
Dan 2: Skupinski projekt
- Izbira teme projekta
- Zasnova projekta
- Začetek izvedbe
 
Dan 3: Objava in predstavitev
- Izvedba, testiranje in razhroščevanje
- Predstavitev prototipov (neobvezno)
- Objava delujočih aplikacij na Google Play.
 
Prijave so obvezne na klen.copic@famnit.upr.si. Povezava do e - učilnice
 
Vabljeni!

ponedeljek, 14. september 2015 Vabilo na konferenco "Kakšno mentorstvo potrebujemo"

Društvo Psihologov Slovenije organizira koferenco Kakšno mentorstvo potrebujemo, na kateri bo predstavljena supervizirana praksa, ki izhaja iz modela EuroPsy in ki skozi mentorstvo omogoča sistematičen razvoj kompetenc psihologa začetnika ter posledično zagotavlja kvalitetne psihološke storitve. Slovenski psihologi namreč že nekaj časa izvajajo pilotni program supervizirane prakse za diplomante, ki vstopajo na trg dela.
 
Konferenca bo v  sredo, 23. septembra 2015, od 9. do 17. ure v salonu Center, Hotel Lev, Vošnjakova 1, Ljubljana.
 
Priporočajo tudi udeležbo na eni od delavnic v popoldanskem času, kjer boste spoznavali načine razvijanja svojih kompetenc:
1. Kompetenčni model Europsy – vse o EuroPsy certifikatu - izhodišča, zahteve, prednosti, karierne možnosti
2. Načrtovanje delovne prakse pod mentorstvom - kako dobiti od prakse največ in kaj lahko od mentorja pričakujete. 
Delavnici sta namenjeni poglobljenemu in praktičnemu spoznavanju kompetenčnega modela in načrtovanju delovne prakse pod mentorstvom. Preizkušali se boste v prepoznavanju in načinih razvijanja kompetenc ter spoznali proces načrtovanja delovne prakse pod mentorstvom. 
 
Udeležba na konferenci je brezplačna.
Prijava: http://goo.gl/forms/oAZPUXcVM2

petek, 11. september 2015 Raziskava Psihološke in reproduktivne motnje pri moških, izpostavljenih prenatalnemu stresu

Michele Schincariol, študent medicine, v okviru Ginekološke klinike UKC Ljubljana, Veterinarske in Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani ter Družbenomedicinskega inštituta ZRC SAZU izvaja raziskavo Psihološke in reproduktivne motnje pri moških, izpostavljenih prenatalnemu stresu.

Da bi podrobneje preučili to povezavo, v sklopu raziskave iščejo moške, rojene med 1.9.1990 in 31.12.1992ki bi izpolnili spletni vprašalnik in se udeležili androloškega pregleda – s kliničnim pregledom, z analizo semena in krvi.

Sodelovanje v raziskavi je prostovoljno in anonimno, pridobljeni podatki pa bodo obravnavani zaupno in namenjeni le raziskovalnemu delu. 

Do spletnega vprašalnika lahko dostopate s klikom na povezavo https://www.1ka.si/a/54603, kjer so navedena tudi podrobnejša navodila o izpolnjevanju vprašalnikov.

Za vsa dodatna vprašanja lahko pišete na elektronski naslov androloska.raziskava@outlook.com


petek, 11. september 2015 Zaposlitvene možnosti v CGG (dogodek v Trstu)

29. septembra bo med 10.30 in 16.45 organiziran dogodek "Zaposlitvene možnosti v CGG" v AREA Science Park Congress Centre v Trstu. 

Na dogodku bodo predstavili EURAXESS (mrežo za mobilnost raziskovalcev), podjetje CGG in organizirali delavnico o pripravi življenjepisov. 

Podjetje zaposluje različne profile, tudi matematike in računalničarje. 

Več si lahko preberete v priponkah tu in tu

Vsi zainteresirani se morate na dogodek prijaviti do 23.9.2015 na uk.recruitment@cgg.com (cc: mobility@area.trieste.it). 


četrtek, 10. september 2015 Dnevi odprtih vrat koprskega športa 2015

Športna zveza Koper vabi na Dneve odprtih vrat koprskega športa 2015, kjer lahko od 15. 9. 2015 do 15. 10. 2015 aktivno sodelujete v različnih športnih programih.

Program si lahko ogledate tukaj.

Vabljeni!


torek, 8. september 2015 Švicarska konfederacija razpisuje štipendije

Švicarska konfederacija razpisuje štipendije za doktorski in postdoktorski študij in raziskovalno delo. Štipendije so namenjene mlajšim od 35 let, ki so prvo stopnjo študija zaključili v zadnjih treh letih. 

Več v vabilu Veleposlaništva Švicarske konfederacije v Sloveniji tu in na povezavi tu


torek, 8. september 2015 OBJAVA PROSTIH MEST ZA MOBILNOST MLADIH DIPLOMANTOV Z NAMENOM PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA V TUJINI

ZAVOD-s ZA NOVODOBNO IZOBRAŽEVANJE, ki v okviru konzorcija, katerega članica je tudi Univerza na Primorskem (UP) objavlja

ŠEST PROSTIH MEST ZA MOBILNOST MLADIH DIPLOMANTOV Z NAMENOM PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA V TUJINI V OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+ IN PROJEKTA MOBILITY FOR ENHANCEMENT OF STUDENTS' EMPLOYABILITY

Projekt je namenjen študentom po zaključku študija za dopolnitev njihovega celostnega znanja. S projektom  želi konzorcij prispevati k razreševanju težav, s katerimi se srečujejo študenti ob vstopu na trg dela ter hkrati zagotoviti podjetjem (uporabnikom) kvaliteten, čim bolj usposobljen kader.

Več podrobnosti in razpisna dokumentacija je na spletni strani: http://www.zni.si/erasmus-konzorcij.html


petek, 4. september 2015 Zavod Nefiks vabi na Trening mladih trenerjev

Zavedaš se, da bodo različne izkušnje pomembno prispevale k tvojemu osebnemu in kariernemu razvoju. Ne želiš si pridobiti samo novega znanja, ampak tudi novih spretnosti. Ob udeležbi na delavnicah se sprašuješ, kako izvajalcu uspeva - tudi ti si želiš znati dobro izpeljati različne aktivnosti. Torej je prava izbira zate Nefkisov Trening mladih trenerjev.

Namen treninga je usposobiti motivirane mlade za kvalitetno in samostojno načrtovanje in izvajanje delavnic in treningov. Trening bo potekal v dveh terminih, in sicer od 18. - 20. septembra ter od 25. - 27. septembra v Hiši mladih v Ajdovščini.

Program treninga ponuja pridobivanje novih znanj o vodenju delavnic in treningov, preizkušanje in razvijanje kompetenc vodenja pod mentorstvom že izkušenih trenerk, spoznavanje novih ljudi in to vse skupaj v obliki zanimivih aktivnosti. Po opravljenem izobraževanju postaneš kompetenten trener in dobiš vpis treninga v svoj Nefiks.

Prispevek za vse zainteresirane za oba termina treninga znaša 245 € in vključuje bivanje, prehrano, program in materiale. V kolikor pa že sodeluješ pri Zavodu Nefiks ali Zavodu MEPI, je tvoj prispevek 160 €, prispevek za študente in brezposelne osebe znaša 190 €.

Prijave zbirajo do 9. septembra 2015 na elektronski naslov kkn@nefiks.eu. Število mest je omejeno.


četrtek, 3. september 2015 STARTERY CENTRAL & EASTER EUROPE SUMMIT 2015

SAP, Social Impact GmbH in Ashoka Germany organizirajo 4 dnevno mednarodno delavnico za začetna in že uveljavljena podjetja, ki iščejo rešitve za družbene probleme. Delavnica bo potekala v Bolgariji, od 9.11. do 13.11.2015. Prijavite se lahko preko spletnega obrazca, najkasneje do 13.9.2015. Več o delavnici si lahko preberete v prilogi


sreda, 2. september 2015 Delavnice "Izzivi mladim"

SPIRIT Slovenija organizira prpjekt IZZIVI MLADIM, ki so jih pripravili skupaj s slovenskimi podjetji in organizacijami. Delavnice so brezplačne za mlade v starosti od 15 do 29 let. Udeleženci se bodo spoznali z vitkim inoviranjem, ki ga pri reševanju izzivov uporabljajo tudi v start upu in inovativna podjetja. Lahko se bodo tudi osebno predstavili podjetjem, ki so že v izzivih izrazila interes za sodelovanje z mladimi tudi po delavnici.

Na spletni povezavi www.mladimsedogaja.si so objavljeni izzivi, sodelujoča podjetja in prijavnice na posamezne delavnice, za nekatere delavnice pa so navedeni predvideni termini kdaj bodo izzivi še objavljeni. V septembru bodo dodajali še dodatne termine delavnic.

V Kopru bo delavnica potekala  7.9., 8.9. in 17.9. 2015 na Ljudski univerzi Koper, več o programu delavnice pa si lahko preberete na spletni strani podjetniškega portala.

Vabljeni!


sreda, 2. september 2015 Vabilo na poletno delavnico »Prepričljive tehnologije - Persuasive Technologies«

Oddelek za informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT vabi na delavnico z naslovom: »Prepričljive tehnologije - Persuasive Technologies«, ki bo potekala med 28. in 30. septembrom 2015. Tema delavnice bo »IT kot orodje za lažje vzpostavljanje socialnih stikov«.

Uporaba novih tehnologij, kot so mobilni in tablični računalniki, v družabnih okoljih v veliki meri spodbujajo nedružabno vedenje, ki nas odtujuje od okolice v kateri se nahajamo. Clij poletne šole je doseči ravno nasprotno. Mobilno tehnologijo želimo uporabiti na način, ki bo spodbujal interakcijo in odpiral nove načine komunikacije med osebami, ki se nahajajo v bližnji okolici.

Program delavnice si lahko ogledate tukaj.

Za dodatne informacije in obvezne predhodne prijave je na voljo dr. Klen Čopič Pucihar na elektronskem naslovu klen.copic@famnit.upr.si.

Vljudno vabljeni.


sreda, 2. september 2015 Start:up Slovenija Roadshow v Kopru

Roadshow Koper je odlična priložnost za vse posameznike, ekipe, in podjetja z inovativnimi idejami in potencialom globalne rasti.  Za vas so pripravili: 

 • Predstavitev vitkih in agilnih metod izgradnje produkta, ki vam zagotavljajo hiter napredek in neposredno povratno informacijo iz trga.
 • Predstavitev produktov Slovenskega podjetniškega sklada SK75 ter SK200, ki start-up podjetjem omogočata pridobitev konvertibilnega posojila v višini 75.000 € (SK75) ali javne lastniške investicije v višini 200.000 € (SK200).
 • Predstavitev ponudbe lokalnega in univerzitetnega podjetniškega ekosistema za vaš podjetniški razvoj.   
 • Pogovor z uspešnim podjetnikom o korakih napredka, učenju, bolečih in zmagoslavnih izkušnjah ter javni podpori pri razvoju njegovega podjetja. gosta bosta Davor Jakulin, Atech, podjetniški imentor
  Tjaša Vidic, vodja zmagovalne ekipe Loally na Podjetni Primorski 2015 v kategoriji Navigator.

Nekaj mest je še prostih, udeležba je brezplačna. Potrebna je le PRIJAVA.

VABLJENI!


ponedeljek, 31. avgust 2015 2. zeliščni festival Kačišn'ca 2015

Belajeva domačija  in TKŠD Mejame organizirata 2. ZELIŠČNI FESTIVAL NA STIKU KRASA IN BRKINOV KAČIŠN'CA 2015, ki bo potekal od 4.9. do 13.9.2015, v Danah pri Divači. Festival ponuja kulinarične dogodke, voden ogled vrta in zeliščne degustacije, različna predavanja in delavnice. Celoten program festivala si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

Vabljeni!


ponedeljek, 31. avgust 2015 Uradne ure knjižnice TeMeNa v mesecu septembru 2015

Uporabnike obveščamo, da bo knjižnica TeMeNa v času od 1.9. do 30.9.2015 spet odprta vsak dan v tednu, po sledečem urniku:

 • ponedeljek: 9:30 - 12:30
 • torek: 13:00 - 16:00
 • sreda: 9:30 - 12:30
 • četrtek: 13:00 - 17:00
 • petek: 9:30 - 12:30.

četrtek, 27. avgust 2015 Študentski podjetniški kotiček na Kariernem centru Univerze na Primorskem

V Študentskem podjetniškem kotičku Kariernega centra Univerze na Primorskem (Titov trg 4, Koper), bodo od 15. septembra 2015 vsak torek, med 9.00 in 15.00 uro, potekale svetovalne ure, kjer bodo zainteresirani pridobili informacije s podjetniškega področja.

Več informacij o Študentskem podjetniškem kotičku najdete v priponki. Za dodatne informacije pa se lahko obrnete na Blanko Palčič, vodjo Kariernega centra in službe za vseživljenjsko učenje, na elektronski naslov: blanka.palcic@upr.si.


četrtek, 27. avgust 2015 Podjetniško svetovanje in mentoriranje za vse študente UP

Univerzitetni inkubator Primorske organizira brezplačna svetovanja in mentoriranja za vse študente in diplomante Univerze na Primorskem, ki jih zanima podjetništvo in svet inovacij. Študentom so na voljo številni uveljavljeni svetovalci in mentorji univerzitetnega inkubatorja Univerze na Primorskem, Gea Collegea ter uspešni podjetniki iz gospodarstva.

Pomoč vam lahko nudijo pri razvoju vaše poslovne ideje in svetovanju na področju podjetniških veščin, iskanju potencialnih investitorjev in investicijskega kapitala, množičnega financiranja (crowdfunding).

Poleg svetovanja na sedežu inkubatorja na Ferrarski 8, so vam naši svetovalci na razpolago tudi v "Podjetniškem kotičku" na kariernem centru UP, Titov Trg 4 v Kopru, od 15.9.2015 med 9.oo in 15.00. 

Za  dodatne informacije si lahko ogledate na spletni strani UIP  ali pa nam za prijavo na svetovanje pišete na naslov inf@uip.si .


četrtek, 27. avgust 2015 Start:up Slovenija Roadshow na UIP v Kopru

Roadshow Koper , ki se bo odvijal 3.9.2015 ob 14 uri na UIP, Ferrarska 8 v Kopru, je odlična priložnost za vse posameznike, ekipe, in podjetja z inovativnimi idejami in potencialom globalne rasti. Predstavili vam bodo možnosti za pridobitev denarnih sredstev za uspešen zagon in razvoj podjetja ter kje pridobiti potrebno znanje in izkušnje za hitrejši podjetniški razvoj. Za vas so pripravili: 

 • Predstavitev vitkih in agilnih metod izgradnje produkta, ki vam zagotavljajo hiter napredek in neposredno povratno informacijo iz trga.
 • Predstavitev produktov Slovenskega podjetniškega sklada SK75 ter SK200, ki start-up podjetjem omogočata pridobitev konvertibilnega posojila v višini 75.000 € (SK75) ali javne lastniške investicije v višini 200.000 € (SK200).
 • Predstavitev ponudbe lokalnega in univerzitetnega podjetniškega ekosistema za vaš podjetniški razvoj.   
 • Pogovor z uspešnim podjetnikom o korakih napredka, učenju, bolečih in zmagoslavnih izkušnjah ter javni podpori pri razvoju njegovega podjetja.

Na dogodku se bodo pogovorili o najpogostejših vprašanjih in dilemah podjetnikov, ki se odločajo za sodelovanje v predstavljenih programih. Prav tako bomo osebno svetovali glede priprave in oddaje vloge na razpise in prijave na tekmovanje.

Podrobnejši program in obrazec za obvezno prijavo dobite na speltni strani Start:up.


četrtek, 27. avgust 2015 Vabilo na nagradni natečaj za najboljšo raziskovalno nalogo

Borzen, organizator trga z električno energijo, d. o. o., premierno razpisuje nagradni natečaju za študente 015 za najboljšo raziskovalno nalogo s področja kratkoročnega napovedovanja proizvodnje elektrike iz obnovljivih virov. 

Na natečaju lahko sodelujejo študentje posamezniki s stalnim ali začasnim bivališčem v Republiki Sloveniji, ki imajo status študenta visokošolskega strokovnega programa, univerzitetnega programa ali magistrskega programa.

Prijavijo se lahko najkasneje do petka, 9. oktobra 2015 do 12.00 ure. Vsem prijavljenim udeležencem bodo od 18. septembra dalje posredovali vhodne podatke za izdelavo vašega modela napovedovanja oz. raziskovalne naloge, ki jo morate oddati v obsegu do največ 10 strani na obrazcu Predloga raziskovalne naloge najkasneje do ponedeljka, 16. novembra 2015 do 12.00 ure.

Izvajalec natečaja je Prosperia, d. o. o., ki ji vaše prijave in nato raziskovalne naloge pošljite na e-naslov.

Javna podelitev nagrad bo na Energetski zbornici Slovenije 8. decembra 2015, kjer bodo zmagovalci predstavili svoje nagrajene raziskovalne naloge in prevzeli denarne nagrade. 

Prijavnico in več informacij o raziskovalni nalogi najdete na spletni strani. Na voljo smo vam tudi na e-naslovu in telefonski številki 031 717 599. 

V prinki si lahko ogledate Pravila nagradnega natečaja za študente 015.

Vabljeni!
 

 


torek, 25. avgust 2015 Evropski dan jezikov

 
PiNA in Europe Direct Koper - Capodistria  v soboto, 26. septembra 2015, pripravljata dogodek ob Evropskem dnevu jezikov, ki bo vključeval Tržnico jezikov, Evropski filmski maraton in Jezikovni prigrizek.
 
Namen dogodka je na zanimiv način predstaviti in približati 18 različnih jezikov, vključujoč tudi znakovni jezik gluhih, Braillovo pisavo in esperanto, ter spodbuditi ljudi vseh starosti k učenju novih jezikov in kultur.
Iščejo 15 prostovoljk/-cev, ki bodo pomagali pri organizaciji in koordinaciji ter pomagali predstavnikom organizacij iz tujine pri komunikaciji z obiskovalci, zato je, poleg slovenskega in angleškega, zaželjeno tudi znanje italijanskega in kakšnega drugega jezika.
Prijave preko spletne prijavnice v angleščini sprejemajo do vključno te nedelje, 30. avgusta 2015. Za dodatna vprašanja lahko pišite na ludovica.piccinini@pina.si (v italijanščini ali angleščini).
 
Več o dogodku in prijavnica: tukaj

sreda, 19. avgust 2015 Razpis za nagrado Izjemno zaključno delo s področja papirništva za leto 2014/2015

Na razpis se lahko prijavijo kandidati, ki so opravili diplomo 6. ali 7. stopnje, zaključili magistrsko ali doktorsko delo v obdobju od 1.10.2014 do 30.9.2015, tematsko vezano na papirništvo. Prav tako se lahko prijavijo diplomanti vseh smeri, če je diplomsko delo vsebinsko povezano s papirništvom.

Prijave v obliki 3-stranskega povzetka zaključnega strokovnega dela in navedbo ključnih besed pošljite na spodaj navedeni naslov, najkasneje do 3. septembra 2015: 

Gospodarska zbornica Slovenije
Združenje papirne in papirno predelovalne industrije,
Pripis: ZA NAGRADO ZAKLJUČNO DELO
Dimičeva 13,
1000 Ljubljana

Nagrajenec za leto 2015 bo razglašen na Dnevu slovenskega papirništva 2015, 18. novembra na Bledu. 

Več o razpisu si lahko preberete na spletni strani Gospodarske zbornice Slovenije.


petek, 14. avgust 2015 Možnost opravljanja študijske prakse na Irskem

Podjetje Modern Polyglots Ltd išče pripravnike za pisarniško delo, razvoj spletnih strani, pravno službo, tržne raziskove, računovodstvo, tajniška dela, prevajalce, in druge. S praktičnim usposabljanjem lahko začnete takoj, oziroma naajkasneje do 1. januarja 2016 za obdobje 3, 6 ali 9 mesecev.  

Svoje prijave z življenjepisom in spremnim pismom lahko pošljete na naslov: info@modernpolyglots.ie

Z zanimivimi kandidati bodo opravili tudi Skype razgovore. 


četrtek, 13. avgust 2015 GO inštrukcije iščejo inštruktorja matematike

GO inštrukcije so eno izmed vodilnih slovenskih podjetij na področju inštrukcij in individualnega izobraževanja, ki ga sestavlja ekipa mladih in izobraženih inštruktorjev. V svoje kroge vabijo nove sodelavce, ki obvladajo področje, ki bi ga inštruirali, so zanesljivi, inteligentni in željni novih izzivov.

Prijavo na delovno mesto lahko opravite z enim samim klikom in odgovori na nekaj vprašanj. Več informacij o prijavi in testu najdete na tej povezavi.


petek, 7. avgust 2015 Možnosti praktičnih usposabljanj v tujini

Prejeli smo nekaj ponudb za praktična usposabljanja v tujini. S klikom na ime si lahko ogledate ponudbo. 

VELIKA BRITANIJA: 

NEMČIJA: 

 


četrtek, 6. avgust 2015 ŠOUP anketa

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) so pripravili krajšo anketo, s katero želijo izboljšati delovanje organizacije v prihodnje in predvsem upoštevati želje in predloge študentov, saj so prepričani, da so prav študentje ključni členi pri soustvarjanju programa in dela organizacije.

Svoje želje, mnenja in predloge izboljšav lahko izrazite s sodelovanjem v spletni anketi, ki jo najdete na tej povezavi.

Anketa je anonimna. V kolikor pa si ne želite ostati anonimni, pa se lahko potegujete za privlačno nagrado.


sreda, 5. avgust 2015 GO inštrukcije iščejo inštruktorja matematike

GO inštrukcije so eno izmed vodilnih slovenskih podjetij na področju inštrukcij in individualnega izobraževanja, ki ga sestavlja ekipa mladih in izobraženih inštruktorjev. V svoje kroge vabijo nove sodelavce, ki obvladajo področje, ki bi ga inštruirali, so zanesljivi, inteligentni in željni novih izzivov.

Prijavo na delovno mesto lahko opravite z enim samim klikom in odgovori na nekaj vprašanj. Več informacij o prijavi in testu najdete na tej povezavi.


torek, 28. julij 2015 Delavnice »Izzivi mladim«

Si morda brezposeln/a ali si dijak/inja ali si študent/enka ali si samozaposlen/a, ali zaposlen/a, star/a med 15 in 30 let. V septembru in oktobru UIP in Javna agencija Spirit Slovenija zate pripravljata brezplačne podjetniške delavnice »IZZIVI MLADIM«.

Poglej izzive, ki so jih organizatorji pripravili skupaj s slovenskimi podjetji in organizacijami. S sodelovanjem na delavnici, se boš spoznal z vitkim inoviranjem, ki ga pri reševanju izzivov uporabljajo tudi start upi in inovativna podjetja. Prav tako se boš lahko osebno predstavil odločevalcem v sodelujočih podjetjih. S klikom izberi izziv, ki ga boste v timu, ob mentorski podpori, reševali in ob zaključku vaše rešitve predstavili podjetju. Nekatera podjetja so že v izzivih izrazila interes za sodelovanje z mladimi tudi po delavnici.

Poglej kdaj bo delavnica v tvojem domačem kraju. Sodeluješ lahko na katerikoli od navedenih delavnic.  Na spletni povezavi www.mladimsedogaja.si  so objavljeni izzivi, sodelujoča podjetja in prijavnice na posamezne delavnice, za nekatere delavnice pa so navedeni predvideni termini kdaj bodo izzivi še objavljeni. V avgustu in septembru pa bodo objavljeni še dodatni termini delavnic.

V Kopru bodo delavnice potekale med 7. in 17. septembrom 2015, v Postojni pa med 8. in 16. septembrom 2015. Ostali termini delavnic so objavljeni na tej spletni strani.

Več o programu delavnic si lahko prebereš tukaj.

Dodatne informacije: izzivimladim@spiritslovenia.si


četrtek, 16. julij 2015 Prošnja za sodelovanje v anonimni spletni anketi

Jerica Laznik Mokotar, študentka Fakultete za komercialne in poslovne vede Celje, opravlja raziskavo za svoje magistrsko delo in vabi  k sodelovanju v anonimni spletni anketi o možnostih prilagoditev pri študiju za športnike in športne trenerje.

Rezultati raziskave, ki jo Fakulteta za komercialne in poslovne vede Celje izvaja v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije, bodo osnova za predstavitev stanja in dobrih praks ter pripravo predlogov. Urejanje statusnih pravic športnikov je cilj, ki ga zasleduje tudi Evropska komisija s svojimi smernicami za Dvojno kariero vrhunskih športnikov.

S sodelovanjem v raziskavi boste pomagali izboljšati možnost športnikov za pridobitev izobrazbe, poklica in začetek gradnje zaposlitvene kariere med njihovo športno kariero.

Anketa je dostopna na tej povezavi.

Študentka Jerica Laznik Mokotar se vnaprej zahvaljuje za sodelovanje.


torek, 14. julij 2015 Predvpis v sistem subvencionirane študentske prehrane

Na nekaterih točkah SŠP bo od septembra dalje že možen predvpis v sistem za koriščenje subvencionirane študentske prehrane (SŠP) za študijsko leto 2015/16. Če že imate urejen vpis na izobraževalni ustanovi, je priporočljivo, da to izkoristite in se v sistem vpišete čim prej, še preden nastane gneča na vpisnih mestih. Poleg tega bodo v času predvpisa točke SŠP tudi na nekaterih študentskih klubih po vsej Sloveniji in ne le v univerzitetnih mestih. Podatke o odpiralnem času točk SŠP najdete na tej spletni strani pod zavihkom točke SŠP.

S 1. 10. 2015 bo vsem študentom, ki ne bodo izkazovali upravičenosti do subvencij za naslednje obdobje, onemogočeno koriščenje subvencije, dokler ne bodo ponovno potrdili statusa študenta. Ker sistem deluje avtomasko, ne bo možno koriščenje subvencij, tudi tistih, ki vam bi morebiti še ostale neizkoriščene iz preteklih mesecev. Te boste lahko koristili šele, ko boste uredili ponovno aktivacijo statusa z ustreznimi dokumenti.

Postopek prijave najdete na spletni strani v elektronski brošuri najpogostejša vprašanja študentov, ki je na voljo v slovenski in angleški različici.

Da bi se izognili gneči in nepotrebnemu čakanju, vam še enkrat priporočamo, da se v sistem za novo študijsko leto vpišete čim prej.


ponedeljek, 13. julij 2015 ​Vabilo na poletno raziskovalno šolo s področja morskih sesalcev

Društvo Morigenos vabi  na poletno raziskovalno šolo, ki je namenjena predvsem udeležencem iz Slovenije in jadranske regije. Zasnovana je kot usposabljanje na področju morskih sesalcev, znanosti in varstvene biologije za mlade.

Potekala bo v dveh terminih, in sicer od 27. julija do 5. avgusta 2015 ter od 10. do 19. avgusta 2015. Cena 10-dnevnega programa, ki vključuje bivanje in prehrano v raziskovalni bazi društva, terensko delo, predavanja, strokovno vodenje in usposabljanje ter nezgodno zavarovanje znaša 400 €. 

Več informacij najdete na tej povezavi.


torek, 7. julij 2015 PROSTA MESTA ZA MOBILNOST MLADIH DIPLOMANTOV Z NAMENOM PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA V TUJINI

Zavod za Novodobno Izobraževanje razpisuje »ŠEST PROSTIH MEST ZA MOBILNOST MLADIH DIPLOMANTOV Z NAMENOM PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA V TUJINI V OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+ IN PROJEKTA MOBILITY FOR ENHANCEMENT OF STUDENTS' EMPLOYABILITY.«

Projekt je namenjen študentom, ki si po zaključku študija želijo pridobiti nova znanja ter izkušnje, ki jim bodo pomagale pri vstopu na trg dela. Praktično usposabljanje traja 6 mesecev in lahko poteka v državah članicah EU ali v Makedoniji, Norveški, Turčiji, Islandiji in Liechensteinu.

Več informacij v zvezi z omenjenim razpisom dobite tukaj.


petek, 3. julij 2015 Možnost opravljanja pripravništva v Veliki Britaniji

Študentje študijskega programa Računalništvo in informatika se lahko potegujete za opravljanje šestmesečnega pripravništva, ki ga ponuja ESPA ( European Student Placement Agency).  Pripravništvo bo potekalo v mestu Maidenhead v Veliki Britaniji. V času trajanja pripravništva bo izbranemu študentu gostujoča institucija krila stroške bivanja ter prevoza na delo v višini cca. 600 do 700 EUR / mesec. Dodatne informacije v zvezi s pripravništvom so vam na voljo v priloženi datoteki.


sreda, 1. julij 2015 Vabilo na StartUP vikend: Več kot NARAVA!

Vabimo vas na dogodek, ki vam bo pomagal začeti podjetniško pot. StartUP vikend z naslovom Več kot NARAVA!, se bo zgodil  oktobra 2015, na Biotehniški Fakulteti v Ljubljani.

Cilj dogodka je v treh dneh (od petka do nedelje) iz poslovne ideje razviti delujoč prototip, koncept ali celo zametek mladega podjetja. Prvi dan se predstavijo  ideje in sestavijo ekipe.  Drug dan poteka delo na idejah, tretji dan pa se predstavi rezultate in razglasi zmagovalno ekipo. Tukaj najdete celoten program dogodka.

Dogodek je namenjen vsem dijakom, študentom in odraslim, ki že nekaj časa razmišljajo o podjetništvu, pa ne vedo kje in kako začeti. Na dogodku bodo v pomoč strokovni mentorji in priznani slovenski podjetniki.

Prijavite se lahko vsi s kakršnokoli idejo v povezavi z naravo (npr. izdelki iz naravnih materialov, uporaba naravnih virov, storitev, živilski izdelki, agrarna tehnologija, ekonomija, strojništvo  itd.). Prijavite se lahko na tej povezavi.

Prijavite pa se lahko tudi tisti, ki nimate ideje, ampak vas vseeno zanimata narava in podjetništvo.

Več informacij je dostopnih tukaj.


ponedeljek, 29. junij 2015 Uradne ure knjižnice TeMeNa v juliju in avgustu 2015

Uporabnike obveščamo, da bo knjižnica TeMeNa v času od 1. julija do 31. avgusta 2015 odprta ob ponedeljkih, sredah in petkih od 13:00 do 15:00.

Izposoja in vračilo gradiva bosta v tem času omogočena tudi izven navedenih uradnih ur, in sicer:

 • izposoja gradiva: po predhodnem dogovoru vsak delavnik med 8:00 in 15:00. Datum in uro obiska vsaj dan prej napovejte na e-naslov temena@upr.si;
 • vračilo gradiva: v Referatu za študente UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper), v času uradnih ur Referata, in sicer:
  - ponedeljek - petek: 8:00 – 11:00,
  - torek, četrtek: 8:00 – 11:00 in 13:30 – 15:30.

sreda, 24. junij 2015 6 mesečno pripravništvo na Severnem Irskem

ESPA ( European Student Placement Agency) ponuja novo pripravništvo za študente študijskega programa Računalništvo in informatika.  Šestmesečno pripravništvo bo potekalo v mestu Bangor na Severnem Irskem. Gostujoče podjetje študentu krije stroške za namestitev in prevoz na delo v višini okoli 600 do 700 EUR / mesec. Predviden začetek opravljanja pripravništva je v mesecu avgustu ali septembru 2015.

Več informacij o pripravništvu dobite v priloženi datoteki.


ponedeljek, 22. junij 2015 Knjižnica TeMeNa bo v petek, 26.6.2015 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v petek, 26.6.2015, zaradi kolektivnega dopusta zaprta.
Prosimo, da za podaljšanje izposojenega gradiva pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


četrtek, 18. junij 2015 Vabilo k sodelovanju v fokusni skupini

Pozdravljeni,

sodelavci na Oddelku za tehnologijo UP IAM z inštitutom »Fraunhofer Institute for Wood Research – Wilhelm-Klauditz-Institut« ter še sedmimi slovenskimi partnerji izvajajo projekt »Center odličnosti za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja (InnoRenew CoE)« v okviru programa OBZORJE 2020 na področju obnovljivih materialov ter raziskav zdravega bivanjskega okolja.

Namen projekta je vzpostaviti center odličnosti za raziskave, razvoj in inovacije na področju obnovljivih materialov ter raziskav zdravega bivanjskega okolja ter z njegovim delovanjem omogočiti preboj Slovenije na vodilno mesto v Evropi na področju trajnostnega gradbeništva. Izkoriščujoč raznoliko znanje in veščine partnerjev konzorcija ter partnerstvo z mentorskim inštitutom Fraunhofer WKI bo InnoRenew CoE razvijal nova, pametna, trajnostna in moderna bivalna okolja, primerna za vse generacije. Za namene raziskave iščejo kandidate za fokusno skupino.

Imate morda 1,5 ure časa v torek, 23. junija 2015, okoli 17h in ste v Kopru?
Pridružite se nam na klepetu na temo obnovljivih materialov in raziskav zdravega bivanjskega okolja. Ne iščemo strokovnjakov s področja, samo vse, ki vas tematika ekologije, trajnostne rabe naravnih virov, trajnostne gradnje in podobnih tematik zanima.
Vaše mnenje nam lahko odločilno pomaga pri oblikovanju centra odličnosti!

Za dodatne informacije in prijave se lahko obrenete na: info@iam.upr.si.


četrtek, 18. junij 2015 Vabilo k udeležbi na 22. Poletnih tečajih slovenskega jezika na Slovenski Obali 2015

UP FHŠ tudi letos študentom tujcem Univerze na Primorskem ponuja udeležbo na 40-urnem tečaju slovenščine v okviru 22. Poletnih tečajev slovenskega jezika na slovenski Obali 2015 »Halo, tukaj slovenski Mediteran!«, ki bodo potekali od 20. julija do 31. julija 2015 na Fakulteti za humanistične študije v Kopru za samo 200 EUR.

Prijavnica in brošura z več informacijami o vsebini in obliki Poletnih tečajev slovenskega jezika na slovenski Obali 2015 sta dostopni na zgornji povezavi.


torek, 16. junij 2015 Knjižnica TeMeNa bo v torek, 16.6.2015 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v torek, 16.6.2015 zaprta.
Prosimo, da za podaljšanje izposoje gradiva pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


torek, 16. junij 2015 Vabilo k sodelovanju na Igrah brez meja

Drage sodelavke, dragi sodelavci,

se še spomnite IGER BREZ MEJA?

Mestna občina Koper v sodelovanju z Agencijo Alter media d.o.o organizira 30. avgusta 2015 v Kopru prav poseben dogodek – finale Jadranskih iger! Poleg tega Mestna občina Koper organizira tudi kvlifikacijski turnir, ki bo od 27. junija 2015. K sodelovanju je bila povabljena tudi Univerza na Primorskem in sodelujejo lahko vsi zaposleni in študenti.

Zainteresirani se lahko do srede, 17. junija 2015, prijavite po mailu Blažu Ćekliću (blaz.ceklic@upr.si), ki vam je na voljo tudi za vse dodatne informacije.

Oglejte si tudi naslednja dva posnetka:

https://www.youtube.com/watch?v=MBBBMryIGsY

https://www.youtube.com/watch?v=tJehvQgKbro

 


petek, 12. junij 2015 Vabilo k sodelovanju pri raziskavi

Študenti Univerze na Primorskem ste vabljeni k sodelovanju pri krajši raziskavi o vključenosti študentov v soustvarjanje politike slovenskega visokega šolstva, o pedagoški odličnosti, kakovosti in internacionalizaciji slovenskega visokega šolstva, ki jo pripravlja Katarina Aškerc (CMEPIUS).

Vprašalnik za sodelovanje pri raziskavi je dostopen na tej povezavi.

Delni izsledki, pridobljeni na podlagi te raziskave (predvsem področje pedagoške odličnosti in kakovosti), bodo predstavljeni na mednarodni konferenci »Improving University Teaching«, ki bo letos potekala v Ljubljani. Ostali izsledki bodo predstavljali pomembno izhodišče za nadaljnje delo na področju kakovosti in internacionalizacije visokega šolstva.


četrtek, 11. junij 2015 Državno tekmovanje diplomskih nalog in projektov

Društvo vzdrževalcev Slovenije organizira državno tekmovanje za najboljšo diplomsko nalogo in najboljši projekt s področja vzdrževanja. Tekmovanje je namenjeno diplomantom, študentom ter predavateljem terciarnega izobraževanja. Ti lahko na izbor v dogovoru z izobraževalno ustanovo prijavijo diplomske naloge in projekte, izdelane v študijskih letih 2013/2014 in 2014/2015.

Izmed treh diplomskih nalog in treh projektov, uvrščenih v ožji izbor natečaja, bo komisija izbrala eno diplomsko nalogo in en projekt, ki bosta nagrajena z zlatim priznanjem za najboljšo diplomsko nalogo oz. projekt s področja vzdrževanja za leto 2015. Zmagovalci bodo prejeli denarno nagrado v višini 100 EUR in brezplačno enoletno naročnino na revijo Vzdrževalec, ki ju podeljuje Društvo vzdrževalcev Slovenije.

Razglasitev rezultatov tekmovanja in predstavitev najboljših bosta potekala 16. oktobra 2015 na 25. Tehniškem posvetovanju vzdrževalcev Slovenije na Otočcu.

Razpis in ostale informacije so dostopne na tej povezavi.


četrtek, 4. junij 2015 Knjižnica TeMeNa bo v petek, 12.6.2015 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v petek, 12.6.2015 zaprta.
Prosimo, da za podaljšanje izposoje gradiva pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


četrtek, 4. junij 2015 Sprememba uradnih ur knjižnice v sredo, 10.6.2015

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v sredo, 10.6.2015 odprta le med 10. in 12. uro.
V popoldanskem času bo knjižnica zaprta, knjige pa bo mogoče vrniti v referatu za študente UP FAMNIT med 13. in 15. uro.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


sreda, 3. junij 2015 Karierni dan na Fakulteti za dizajn v Trzinu

Če iščete priložnost za pričetek vaše karierne poti ali morda možnost opravljanja praktičnega usposabljanja in ste študent ali diplomant oblikovanja oz. sorodnih področij, vas vabimo, da se udeležite 1. kariernega dneva, ki ga Karierni center FD organizira

v sredo, 17. junija 2015,
ob 13. uri,

na Fakulteti za dizajn, Prevale 10, Trzin,
v predavalnici 7, II. nad.

Na  dogodku bo podjetje Lesnina d.o.o., priznani slovenski veletrgovec pohištva in dodatkov za dom, študentom predstavilo zaposlitvene možnosti in druge oblike sodelovanja, študenti bodo pridobili informacije o možnih temah za raziskovalne, diplomske in magistrske naloge, omogočeno pa jim bo tudi, da se s potencialnim delodajalcem srečajo na individualnem razgovoru.

Udeležbo je potrebno potrditi do ponedeljka, 15. junija 2015 na e- naslov: veronika.gruden@fd.si.

  Vabljeni.


sreda, 3. junij 2015 Vabilo na mednarodno delavnico »Razvijanje kulture kakovosti in odličnosti delovanja Univerze na Primorskem«

V okviru projekta »Razvijanje kulture kakovosti in odličnosti delovanja Univerze na Primorskem« bo v četrtek, 4. junija 2015, potekala mednarodna brezplačna delavnica na temo pomena pravilnega zapisovanja kompetenc, ciljev in učnih izidov v študijskih programih.

Delavnica bo potekala v prostorih Primorske gospodarske zbornice v Kopru, Ferrarska ulica 2, in bo trajala od 8.00 do predvidoma 14.00.

Program:

8:00 - 8:15: Sprejem udeležencev
8:15 - 8:30: izr. prof. dr. Dejan Hozjan, prorektor za študijske zadeve UP, pozdravni nagovor in predstavitev projekta
8:30 - 9:15: doc. dr. Aleksander Zadel: Kompetence, cilj ali želja?
9:15 - 10:00: Sebastjan Jeretič: Od knjige do posla na trgu: primer piarovcaž
10:00 - 10:45: Odmor
10:45 - 11:30: Valter Krmac: Pogled podjetja KMK box d.o.o. na kompetence diplomantov Univerze na Primorskem
11:30 - 12:15: Asim Mujkić, Univerza v Sarajevu: Ideology and political science curriculum – faculties of political science in ex Yugoslavia and today
12:15 - 13:00: Jelena Štrbac Nemec, ŠOS: Usvojene kompetence in (ne)uresničena pričakovanja študentov
13:00 - 14:00: Anthony  Camillieri, EURASHE and  Knowledge Innovation Centre, Assuring the Quality of the Professional Element of Higher Education Provision

 

Vabljeni.


torek, 2. junij 2015 Predprijave na jezikovne tečaje CJUP

CJUP bo v študijskem letu 2015/16 ponovno nudil tečaje tujih jezikov prilagojene študijskim potrebam in akreditirane s 3 KT ali 6 KT. Jezikovni tečaji italijanskega jezika, ruskega jezika, španskega jezika in kitajskega jezika na ravni A1 in A2 bodo potekali v dveh sklopih po 60 ur, vsak sklop v enem semestru.

Da bi lažje uskladili ponudbo tečajev z vašimi željami na CJUP prosijo, da do 14. junija 2015 pošljete predprijavo za jezik, ki ga želite obiskovati. Izvajali bodo namreč le jezikovne tečaje, ki bodo imeli dovolj številčno udeležbo.

Da bo vaša odločitev lažja, si v nadaljevanju lahko preberete kratke opise vsebin jezikovnih tečajev za:

Vašo izbiro lahko sporočite na naslednji e-naslov: jezikifhs@gmail.com.


petek, 29. maj 2015 Knjižnica TeMeNa bo v petek, 5.6.2015 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v petek, 5.6.2015 zaprta.
Prosimo, da za podaljšanje izposoje gradiva pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


petek, 29. maj 2015 Razpis za mesto Mladega raziskovalca/raziskovalke s področja atmosferske kemije

Laboratorij za analizno kemijo s Kemijskega inštituta vabi študente/študentke naravoslovnih smeri, da kandidirajo za mesto Mladega raziskovalca/raziskovalke s področja atmosferske kemije.

Mladega raziskovalca/raziskovalko bo financirala Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS za obdobje 3,5 let. Kandidat/kandidatka mora izpolnjevati pogoje v skladu s 103. členom Pravilnika o postopkih (so)financiranja, ocenjevanja in spremljanja izvajanja raziskovalne dejavnosti. Od kandidatov/kandidatk pričakujejo ustrezno izobrazbo naravoslovne smeri in motiviranost za odkrivanje novega.

V laboratoriju nudijo zanimiv študij, ustvarjalno raziskovalno delo in širok izbor tematik na področju atmosferske kemije:

 • študij kemijskih procesov (kinetika & mehanizmi) nastajanja in staranja sekundarnih organskih aerosolov (SOA),
 • vzorčevanje aerosolov & njihova fizikalno-kemijska karakterizacija,
 • razvoj analiznih metod za okoljsko pomembne zvrsti.

Mladi raziskovalec/raziskovalka bo imel/a tudi možnost za izpopolnjevanje v priznanih laboratorijih v tujini, možnost rednega udeleževanja domačih in mednarodnih znanstvenih srečanj, ustvarjalno in stimulativno delovno okolje ter dostop do moderne opreme.

Kandidate/kandidatke vabijo, da prijave s kratkim življenjepisom in motivacijskim pismom pošljejo dr. Ireni Grgić na naslov: irena.grgic@ki.si. Razpis bo odprt do izbora kandidatov/kandidatk.


sreda, 27. maj 2015 ŠOUP vabi na Mokro Čisto desetko 2015

Študentska Organizacija Univerze na Primorskem vabi na zadnje medfakultetno tekmovanje pred pričetkom izpitnega obdobja - Mokro čisto desetko 2015, ki bo 3.6.2015 v Simonovem zalivu. 


torek, 26. maj 2015 Poletna šola SenZations v Beogradu o IoT

Med 30. avgustom in 5. septembrom bo v Beogradu potekala Poletna šola SenZations, ki poveuje IoT in poslovne procese in spodbuja inovativni razvoj in podjetništvo. Več informacij je dostopnih na spletni strani poletne šole


ponedeljek, 25. maj 2015 Vabilo na Regijski karierni sejem

Iščete novo službo? Obiščite Karierni sejem v Kopru, ter spoznajte številne delodajalce.

Karierni sejem bo potekal 26. maja 2015, na Titovem trgu Koper, med 10. in 19. uro. V primeru slabega vremena, bo sejem potekal v Taverni. Pridobite nova znanja, delodajalcem posredujte svoj življenjepis ter poskrbite za to, da boste v svoji karieri naredili še en dodaten korak - korak naprej!

Na kariernem sejmu se bodo predstavila številna podjetja, ki želijo spoznati zanimive, proaktivne kandidate. Predstavite se jim in jih prepričajte, da ste kader, ki ga nujno potrebujejo v svoji delovni sredini.  Preverite seznam razstavljalcev na tej povezavi. 

V okviru programa kariernega sejma bodo v predavalnici Tramontana, na UP Fakulteti za humanistične študije (Titov trg 5, Koper) potekala predavanja o iskanju zaposlitve in razvoju kariere, ki bodo za obiskovalce sejma brezplačna. Program si lahko ogledate na tej povezavi.

Vljudno vabljeni.


četrtek, 21. maj 2015 Vabilo na dogodek »Lead your future!«

Bi se radi odpravili v Egipt? Rusijo? Kolumbijo? In še kam? Radi potujete, želite spoznati svet obenem pa vas mikajo nove izkušnje v tujini?

Če je vaš odgovor »JA«, ali pa si želite, da postane »JA« ste vabljeni, da se udeležite dogodka »Lead your future!«, ki ga organizira največja študentska mednarodna organizacija AIESEC. Na dogodku se boste seznanili z njihovimi ponudbami profesionalnega in prostovoljnega dela širom po svetu, svoje osebne izkušnje in popotniška doživetja pa vam bodo iz prve roke predstavili slovenski in tuji študentje.

Dogodek bo potekal
v sredo 27. maja 2015,
ob 17. uri,
na UP Fakulteti za humanistične študije Koper (predavalnica Maestral 3).

Vabljeni!


četrtek, 21. maj 2015 ESPA ponuja dve pripravništvi

ESPA ( European Student Placement Agency) je agencija za zaposlovanje,  namenjena študentom EU, ki iščejo pripravništvo v Veliki Britaniji.  Ponuja pripravništva za študente oz. diplomante, ki so diplomirani v zadnjih 12 mesecih. Pripravništvo ni plačano, razen če ni drugače navedeno. Gostujoče podjetje za pripravnika krije stroške v višini cca. 600-700 EUR/mesec. 

ESPA trenutno ponuja dve šestmesečni pripravništvi, ki bosta potekali v mestu Bristol v Angliji. Študentje lahko izbirate med pripravništvom v kadrovski službi ter pripravništvom v službi za informacijsko tehnologijo. Izbrana študenta bosta pripravništvo opravljala v podjetju, ki velja za enega največjih ponudnikov inženirsko svetovalnih storitev v Evropi.

Pripravništvo v kadrovski službi

Študent bo v kadrovski službi opravljal različna administrativna dela. Od študenta pričakujejo naslednja znanja in veščine:

 • izkušnje z administrativnim delom,
 • poznavanje Microsoft Office orodij,
 • znanje angleškega jezika na ravni B2 oziroma C1.

Pripravništvo v službi za informacijsko tehnologijo

Od študenta pričakujejo naslednja znanja:

 • poznavanje JavaScript,
 • poznavanje operacijskega sistema Linux,
 • poznavanje tehnologije Ruby on Rails,
 • znanje angleščine na ravni B2 oziroma C1.

Prijava na pripravništvo:

 1. Registracija na spletni strani agencije (http://www.espauk.com/students/register-with-us),
 2. E-mail z referenčno oznako AKKBA1905 (delo v kadrovski službi) ali AKKIT1905 (delo v službi za IT) ter vašim CV-jem na naslov madeline@espauk.com.

sreda, 20. maj 2015 Vabilo na tekmovanje študentskih prispevkov - ERK 2015

V času od 21.9. do 23.9.2015 bo v Portorožu potekala triindvajseta Elektrotehniška in računalniška konferenca ERK 2015, ki jo organizira Slovenska sekcija IEEE. Kot vsako leto, bo tudi letos potekalo tekmovanje študentskih prispevkov, ki je odprto za dodiplomske in podiplomske študente elektrotehnike in računalništva ter z njima povezanih strok na vseh slovenskih univerzah, ki niso diplomirali ali magistrirali na drugi bolonjski stopnji pred 30.09.2014.

Več o tekmovanju in pogojih za sodelovanje najdete v priponki in na tej spletni strani.


ponedeljek, 18. maj 2015 Vabilo k sodelovanju pri Goodyearovi raziskavi o mobilnosti prihodnosti

Eden izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev pnevmatik Goodyear v sodelovanju z neprofitno mednarodno organizacijo za mlade ThinkYoung, med 12. majem in 12. junijem izvaja raziskavo na temo mobilnosti prihodnosti z vidika mladih. Z raziskavo, ki poteka med dodiplomskimi in podiplomskimi študenti s področij znanosti, tehnologije, inženiringa, oblikovanja ter matematike preverjajo, katere teme bodo po njihovem mnenju zaznamovale mobilnost v letu 2025.

Vprašalnik je dostopen na tej spletni strani.


petek, 15. maj 2015 Vabilo na mednarodno poletno šolo »Vzgoja kritičnega državljanstva - Politika, državljanstvo in človekove pravice v dobi ekstremov«

UP Pedagoška fakulteta Koper vabi na mednarodno poletno šolo  »Vzgoja kritičnega državljanstva - Politika, državljanstvo in človekove pravice v dobi ekstremov«, ki bo potekala na UP PEF od 3. do 5. junija 2015.

Poletna šola se bo izvedla kot sklop multidisciplinarnih in stvarno povezanih pogovornih predavanj. Zasnovana je kot kombinacija temeljnega učenja o družbenem redu in značilnostih družbenih praks v javni sferi, predvsem v sferi političnega odločanja in kritične analize tistih vprašanj in problemov sodobne družbe, ki določajo posameznikov status državljana, hkrati pa se zdijo temeljnega pomena za vzgojo državljanov kot obveščenih, opolnomočenih, razmišljujočih, kritičnih in aktivnih političnih subjektov.

Za aktivno udeležbo na predavanjih boste študenti lahko pridobili 3 KT in jih uveljavljali pri predmetih s sorodno vsebino na Univerzi na Primorskem. Na poletno šolo se prijavite tako, da izpolnjeno prijavnico pošljete na e-naslov tina.kadunec@pef.upr.si najkasneje do 25. maja 2015.

Več o mednarodni poletni šoli in program najdete na tej povezavi.


četrtek, 14. maj 2015 Karierna borza na UP Fakulteti za management

Karierni center UP organizira Karierno borzo v okviru dvodnevnega dogodka FestINNO za vse študente in diplomante Univerze na Primorskem.

Karierna borza bo potekala
v četrtek, 20. maja 2015, ob 13. uri,
na UP FM, predavalnica B7 (2. nadstropje), Trg Brolo 12, Koper. 

Prijave zbirajo do torka, 19. maja 2015, na e-naslov: kariernicenter@upr.si

Več informacij in program dogodka najdete na tej spletni strani.

Vljudno vabljeni.


torek, 12. maj 2015 Vabilo na Teden vseživljenjskega učenja

Glotta Nova, center za novo znanje, d.o.o. vas vabi na že 20. Teden vseživljenjskega učenja, ki bo letos potekal od 15. do 22. maja, v razširjeni obliki pa ves maj in junij. Teden vseživljenjskega učenja je enkratna učna priložnost, saj je ponudba dogodkov pestra, lahka dostopnost le-teh (brezplačnost, krajše oblike) pa kar kliče po radovednem raziskovanju novih vsebin in spoznavanju zanimivih ljudi.

Tudi tokrat so v Glotta Novi, centeru za novo znanje, d.o.o. pripravili vsebinsko bogat program, ki je namenjen vsem, ki vam učenje in znanje nekaj pomenita. Program Tedna Glotta Nove si lahko ogledate tukaj.

Vljudno vabljeni.


ponedeljek, 11. maj 2015 Razpis tem raziskovalnih nalog za študente Univerze na Primorskem

Univerza na Primorskem v sodelovanju z Občino Izola, objavlja razpis tem raziskovalnih nalog za študente Univerze na Primorskem.

Na razpis se lahko prijavijo študenti Univerze na Primorskem, posamezno ali v skupini, vendar največ do 6 študentov, s prijavnico, ki je priloga razpisa. V dogovoru z mentorjem na članici UP, lahko študent temo raziskovalne naloge uporabi za pripravo svojega zaključnega dela.

Razpisane teme raziskovalnih nalog so:
-       Promet oz. zapiranje prometa v centru Izole,
-       Kako doseči dvakratne površine plaže v Izoli,
-       Ali Izola potrebuje garažne hiše,
-       Perspektiva zdravstvenega turizma v Izoli,
-       Urbani vrtovi in samooskrba v Izoli,
-       Sodobne prometne povezave med mesti Izola in Koper po sprostitvi ceste ob morju,
-       Zadruge in kooperative - možnosti v Izoli,
-       Socialno podjetništvo v Izoli,
-       Primerjava dobrih praks centrov za ponovno uporabo v Evropi (odpadki),
-       E-mobilnost v Izoli - je dovolj kritične mase?,
-       Ali lahko Izola živi od kulturne dediščine (arheološko najdbišče, palače,).

Izpolnjeno prijavnico predložite po pošti ali osebno na sedež UP, Titov trg 4, 6000 Koper, vsak delovni dan med 8.00 in 16.00 uro.

Celotno besedilo razpisa in prijavnico najdete v pripetih dokumentih.


ponedeljek, 11. maj 2015 Vabljeni na šesto predavanje Famnitovih izletov v matematično vesolje 2014/15

6. PREDAVANJE FAMNITOVIH IZLETOV V MATEMATIČNO VESOLJE 2014/15

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na zadnjem, 6. predavanju letošnjega cikla, ko bo 

DR. BOJAN KUZMA predstavil 

»ORIGAMI!«

v sredo, 13. maj 2015 ob 18h

(velika predavalnica UP Famnit, Glagoljaška 8, Koper).

Origami je starodavna umetnost gubanja papirja. Kakšne vzorce lahko pri tem dobimo? Ali lahko delamo Origami samo iz papirja? Ali ima Origami kakšno uporabno vrednost?

O tem in še o čem na predavanju, kjer boste zvedeli, kaj dobimo, če starodavno umetnost spojimo s sodobno matematiko.

Bojan Kuzma je doktoriral na Univerzi v Ljubljani. Od 2003 dalje poučuje matematične predmete na Univerzi na Primorskem. Raziskuje na podrocju linearne algebre in funkcionalne analize, zlasti v teoriji ohranjevalcev.

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na martin.milanic@upr.si.

 

Veselimo se zadnjega potovanja v matematična vesolja v vaši družbi!

Vljudno vabljeni.


petek, 8. maj 2015 ŠOUP vabi študente k sodelovanju na projektu Zdravi maj 2015

                            

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) že enajsto leto zapored organizira projekt Zdravi maj, ki bo potekal med 10. in 28. majem 2015. V tem času boste študentje lahko sodelovali na različnih delavnicah in športnih aktivnostih na različnih lokacijah po Kopru in njegovi okolici. Program projekta in ostale informacije lahko dobite na spletni strani ŠOUP-a.


četrtek, 7. maj 2015 Plačana praksa za študenta računalništva in informatike v Valenciji

Training Experience (TX) študentu računalništva in informatike omogoča opravljanje plačanega pripravništva v Valenciji, Španija. TX išče inženirja IT za obdobje 6 mesecev. Študent bo za svoje delo prejel plačilo v višini cca. 500 EUR na mesec, delavnik bo obsegal 40h/teden.

Zahtevano znanje:

 • Angleški jezik na ravni C1
 • Podatkovne baze (MySQL)
 • Skriptni jeziki (JavaScript)

Za več informacij obiščite njihovo spletno stran oziroma jim pišite na: f.gomez@trainingexperience.org.


sreda, 6. maj 2015 Erasmus praksa na Hrvaškem

Podjetje Pappagallo d.o.o ponuja možnost opravljanja Erasmus prakse v Splitu, na Hrvaškem. Iščejo študenta računalništva in informatike za obdobje 3-12 mesecev.  Zahtevano je znanje angleškega jezika na ravni B2 ter izkušnje z optimizacijo t.i pristajalnih strani. Več informacij dobite na email naslovu reic.pappagallo.masa@gmail.com (Maša Reić Kriletić) oziroma tukaj.


sreda, 6. maj 2015 »Podjetniška šola« za študente Univerze na Primorskem

Karierni center UP v sodelovanju z UIP Univerzitetnim razvojnim centrom in inkubatorjem Primorske organizira »Podjetniško šolo« za študente Univerze na Primorskem, ki se bo pričela v sredo, 13. maja 2015.

Program šole je zasnovan tako, da spodbuja k pravočasnemu načrtovanju in razvoju lastne kariere v smislu spoznavanja podjetništva. Podjetniška šola bo organizirana kot sosledje petih delavnic na izbrano podjetniško temo, kjer bo vsaka delavnica strukturirana iz predstavitvenega dela (2 uri) in praktičnega dela (2 uri). Ob koncu »Podjetniške šole« bo mogoče izdelati tudi pravi poslovni model za lastno podjetniško idejo. Podrobnejši opis programa izvedbe delavnic v okviru »Podjetniške šole« si lahko ogledate tu.

Izpolnjeno prijavnico in izpolnjen CV je potrebno poslati do torka, 12. maja 2015, na e-naslov: andrej@uip.si.  

Za dodatne informacije lahko kontaktirate Karierni center UP preko e-pošte: kariernicenter@upr.si oziroma na telefonsko številko: +386 5 611 76 33.

Načrtujte svojo karierno pot že danes in spoznajte izzive podjetništva.

Vljudno vabljeni.


sreda, 6. maj 2015 Vabilo na mednarodno konferenco na temo visokošolskega učenja in poučevanja

CMEPIUS vabi na konferenco z naslovom »Izboljšanje visokošolskega učenja in poučevanja« (IUT, ang. Improving University Teaching), ki bo od 15. - 17. julija 2015 potekala v Ljubljani.

Gre za tradicionalno letno mednarodno konferenco na temo kakovosti visokošolskega učenja in poučevanja, ki v letu 2015 praznuje že 40 let svojega delovanja. Letošnja tema konference bo »Študentje, partnerji v inovacijah« (ang. Students as partners in innovation). Konferenca je bila prvič organizirana leta 1975 v Heidelbergu v Nemčiji, od takrat pa je gostovala po celem svetu, pred Ljubljano je gostovala v Vancouvru v Kanadi.

Konferenca bo sofinancirana tudi s strani programa Erasmus+, zato je kotizacija za Slovenske udeležence znižana za več kot polovico in za udeležbo na tridnevnem dogodku znaša 200 USD. Več informacij glede kotizacije po dnevih oziroma za različne udeležence najdete na tej spletni strani.

Število mest je omejeno, zato vas vabimo k čimprejšnji prijavi.

Vljudno vabljeni.


torek, 5. maj 2015 Univerza v Veroni ponuja programe v angleškem jeziku

Univerza v Veroni obvešča, da bodo programe na drugi stopnji izvajali tudi v angleškem jeziku. UP Famnit ima sklenjen sporazum za Erasmus+ izmenjave z Univerzo v Veroni za študente vseh treh stopenj programov Matematika, Matematične znanosti in Računalništvo in informatika. 


četrtek, 30. april 2015 Vabilo na okroglo mizo študentov s kandidati za rektorja UP

V ponedeljek, 4. maja 2015 ob 18.00 uri bo v prostorih Območne obrtno - podjetniške zbornice Koper potekala okrogla miza z naslovom "Prihodnost UP v luči prihajajočih rektorskih volitev". 

Okroglo mizo organizirajo Študentska Organizacija Univerze na Primorskem, Študentski sveto UP in Primorsko svetovalno središče Koper (PRIMSS) in poteka v okviru projekta ŠOUP akademija. 

Več o dogodku si lahko preberete tu ali pa na FB strani dogodka


torek, 28. april 2015 Študenti - vabljeni k izpolnjevanju ankete (projekt W3B)

Na UP FAMNIT izvajamo, v okviru projekta WoodWisdom-net+ projekta W3B – Wood Belive?, spletno anketo, s katero želimo opredeliti odnos družbe do gozdno lesnega sektorja. Rezultati ankete bodo uporabljeni za doseganje cilja projekta - ustvarjanje inovativnih stroškovno učinkovitih načinov komunikacije pomena evropskega gozdno-lesnega sektorja in njihovih izdelkov za trajnostno družbo do oblikovalcev politik in potrošnikov.

Anketo izvajamo v štirih jezikih (slovenščina, angleščina, nemščina in finščina). Anketo, ki je razdeljena na 8 tematskih sklopov, lahko izpolnite na povezavi: http://survey.wood-w3b.eu/begin/. Jezik izberete v zgornjem desnem kotu.

Za vaše sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo.

Slovenski del projekta financira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.


petek, 24. april 2015 Vabilo na predavanje dr. Tanje Kajtna

Spoštovane študentke in študenti Biopsihologije!

V sredo, 6. maja 2015, ste lepo vabljeni na predavanje z naslovom Predstavitev športne psihologije, ki bo potekalo v predavalnici FAMNIT-VP, Glagoljaška 8, Koper med 17.30 in 19.00.

Predavala bo izr. prof. dr. Tanja Kajtna, univ. dipl. psih., s Fakultete za šport Univerze v Ljubljani. Pobudnica oz. gostiteljica je asist. Maja Smrdu, na katero se lahko obrnete v kolikor želite dodatne informacije.

Ker so vsebine predavanja zelo zanimive in praktično koristne, vam predavanje toplo priporočamo.

S pozdravi,

asist. dr. Bogdan Polajner, univ. dipl. psih., spec. BPT-TF
koordinator dodiplomskega in podiplomskega študija Biopsihologija


petek, 24. april 2015 Štipendije za praktično usposabljanje na Norveškem, Islandiji in Liechtensteinu

Služba za mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje UP obvešča, da je UP prejela dodatna sredstva za izvedbo mobilnosti v okviru EGP in NFM (razpisno leto 2014).

Razpis je pripravljen, vendar ga bodo zaradi usklajevanja elektronske prijave objavili takoj po praznikih.

Razpisanih bo 5 mest za praktično usposabljanje študentov (SMP) in 4 mesta za mobilnost zaposlenih z namenom usposabljanja (STT). 

Ker je časa za izvedbo malo (mobilnosti morajo biti zaključene do 31.7.2015) lahko že začnete s postopkom priprave na mobilnost. 

Za dodatne informacije vam je na voljo Aleš Oven (ales.oven@famnit.upr.si). 


četrtek, 23. april 2015 Brezplačna poletna šola »Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije«

Študentje ste vabljeni, da se udeležite brezplačne poletne šole »Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije2 (ang. Cities of the Future through Service Innovation), ki bo potekala med 12. in 22. julijem 2015 v Ljubljani v organizaciji Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani in Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije. Program bo osredotočen na spodbujanje podjetništva med študenti in diplomanti različnih strok s poslovnimi idejami za inovativne storitve, ki izboljšujejo kakovost življenja v mestih prihodnosti.

Za več informacij obiščite spletno stran oziroma kontaktirajte mag. Tino Pezdirc Nograšek (tina.pezdirc@ljubljana.si; 01 306 1921) ali Iris Koleša, mag. (iris.kolesa@ljubljana.si; 01 306 1920).

Prijave na poletno šolo lahko oddate do vključno 15. maja 2015 na spletni povezavi.


četrtek, 23. april 2015 Knjižnica TeMeNa od 27.4.2015 do 1.5.2015 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta od 27.4.2015 do 1.5.2015 zaprta.
Prosimo, da za podaljšanje izposoje gradiva pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


četrtek, 23. april 2015 Vabilo na Študentsko Integracijsko Konferenco »PsihoŠIK«

Ali se želiš udeležiti interdisciplinarne konference psihologov, biopsihologov in medicincev?
Bi se rad bolj povezal s študenti in strokovnjaki s tvoje stroke in sorodnih smeri?
Te zanima kaj so trenutno največji izzivi in najsvetlejše vizije študentov?
Sodeluješ pri kakšni raziskavi ali projektu, ki jo želiš predstaviti širši javnosti?
Se tudi ti strinjaš, da je skrajni čas, da prevzamemo pobudo za razvoj sebe in svojega okolja?

Vabimo te, da se udeležiš konference, ki je namenjena vsem, ki se ukvarjajo s tematiko psihologije - tako študentom in »novopečenim« magistrom (bio)psihologije in medicine z vseh slovenskih univerz kot tudi vsem strokovnjakom, ki jih zanima sodelovanje z bodočimi kolegi iz študentskih vrst ter izmenjava znanja in dobrih praks.

Konferenca bo potekala v petek, 29. maja 2015
od 9:30 do 20:00
na Medicinski fakulteti
Univerze v Mariboru.

Kotizacija za konferenco znaša 5 EUR (aktivni udeleženci brezplačno). Prijave sprejemajo do 10. maja 2015 preko spletnega obrazca.

Več informacij o konferenci je dostopnih na povezavi.

Vljudno vabljeni.


torek, 21. april 2015 Vabilo na predavanje v sklopu Famnitovih bioloških večerov

V sklopu Famnitovih bioloških večerov bo v sredo, 13. maja 2015, ob 18.00 uri v Mali predavalnici 1 na UP FAMNIT potekalo predavanje z naslovom  »ISTRA-HIDRO – Trajnostno upravljanje s čezmejnimi podzemnimi vodami med Tržaškim in Kvarnerskim zalivom«, ki ga bodo izvedel  Geološki zavod Slovenije, Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, Koper.

Program predavanja si lahko preberete v priponki.

Vljudno vabljeni.


ponedeljek, 20. april 2015 Družba Intesa Sanpaolo Card razpisuje prosto delovno mesto

Intesa Sanpaolo Card je ponudnik rešitev za plačevanje, ki se osredotoča na razvoj in upravljanje sistemov plačevanja na mednarodni ravni. V oddelku za frontalno poslovanje trenutno iščejo osebo, ki bi jo zaposlili za določen čas prek zaposlitvene agencije. Delo v družbi omogoča zaposlenim poklicni razvoj v dinamičnem mednarodnem okolju.

Če vas mikajo novi izzivi, se lahko prijavite za delovno mesto v Kopru: pripravnik za strokovnjaka za programe. Kot del ekipe oddelka za frontalno poslovanje se boste ukvarjali s sistemi za pooblaščanje, delovanjem opreme POS in bankomatov, ki podpirajo plačevanje s karticami, za vse podružnice družbe Intesa Sanpaolo Group. Prav tako boste del ekipe, ki se ukvarja z visokotehnološkimi projekti, ki potekajo v skladu z naprednimi metodologijami za prožnejši razvoj.

Pošljite prijavo, če vas zanimajo:

 • razvoj, preizkušanje, iskanje in odpravljanje napak ter vzdrževanje programov;
 • delo v zahtevnih okoljih s sprotnim delovanjem sistemov,
 • reševanje sistemskih težav in zrušitev.

Od kandidatov pričakujejo:

 • univerzitetno izobrazbo tehnične smeri ali računalništva, matematike ali sorodno;
 • teoretično in praktično znanje razvoja programov;
 • teoretično in praktično poznavanje metod in prijemov razvoja IT-sistemov.

Dobro znanje angleškega jezika (pisno in ustno) je obvezen pogoj, izpit za B-kategorijo in poznavanje sistemom za kartično poslovanje veljata kot prednost.

Prijave pošljite najpozneje do 1. maja 2015 na e-naslov career@intesasanpaolocard.com.

Več informacij najdete na spletni strani ter v priponki.


četrtek, 16. april 2015 Štipendije italijanske vlade

Italijansko Ministrsko za zunanje zadeve za akademsko leto 2015/2016 slovenskim državljanom nudi štipendije za raziskovalne namene ter za študij na italijanskih univerzah.

Rok za oddajo prošenj, ki se pošljejo preko portala, je do polnoči 13. maja 2015.

Več informacij dobite na spletni strani.


četrtek, 16. april 2015 Dialog z evropsko komisarko za promet Violeto Bulc

                                       

Europe Direct Koper - Capodistria zbira prijave za udeležbo na dialogu z evropsko komisarko Violeto Bulc, ki bo v petek, 8. maja 2015, ob 17.00, v Kinu Šiška v Ljubljani.

Razprava bo tekla o tem, kako zagotoviti zaposlovanje mladih, rast in delovna mesta, trajnostno mobilnost in prihodnost EU.

Za vse mlade do 30. leta starosti z obalno-kraške regije bo organiziran brezplačen prevoz v Ljubljano in nazaj v Koper/Sežano.

Prijave lahko oddate preko spletnega obrazca do vključno torka, 5. maja 2015 oz. do zapolnitve mest.

Za več vprašanj pišite na europedirect@pina.si.

Več o dogodku, ki ga organizirajo Mladinski svet Slovenije, Mladinska mreža MaMa in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji: tukaj


četrtek, 16. april 2015 Plačano pripravništvo za študenta računalništva in informatike v Španiji

Training Experience (TX) študentu računalništva in informatike, ki ima možnost pridobitve Erasmus+ štipendije, ponuja možnost opravljanja plačanega pripravništva v Valenciji. TX v imenu podjetja za tehnološko svetovanje išče inženirja programske opreme za obdobje 3 mesecev. Zahtevano je znanje angleškega jezika ter izkušnje s programiranjem v najmanj dveh programskih jezikih, zaželeno C/C++ in Python. Plača študenta bo cca.  200 EUR na mesec, njegov delavnik bo obsegal 35h/teden. Za več informacij obiščite njihovo spletno stran oziroma jim pišite na: internship@trainingexperience.org.


sreda, 15. april 2015 Prošnja za sodelovanje v anketnem vprašalniku

Sara Dobelšek, študentka podiplomskega študijskega programa Management na Fakulteti za management,  bi v magistrski nalogi z naslovom Vpliv podjetniške naravnanosti na začetek podjetniške poti (mentor: prof. dr. Mitja Ruzzier) s pomočjo anketnega vprašalnika rada izmerila podjetniško naravnanost študentov UP, zato vse študente vabi k sodelovenju v anketnem vprašalniku.

Anketni vprašalnik je dostopen na tej povezavi.

Za sodelovanje se študentka Sara Dobelšek vnaprej zahvaljuje.


sreda, 15. april 2015 Osnovni tečaj fotografije

Fotografinja Slavica Isovska v mesecu maju ponovno organizira Osnovni tečaj fotografije, ki je namenjen vsem, ki jih fotografija navdušuje ter tistim, ki si želijo izpopolniti svoje tehnično znanje s področja fotografije.

Tečaj zajema 2 uri teoretičnega dela ter 14 ur praktičnega dela. V teoretičnem delu tečaja boste obravnavali kratko zgodovino fotografije, spoznavali fotografsko opremo, fotografske zakonitosti (delovanje zaslonke in zaklopa v razmerju s časom in občutljivostjo senzorja) ter osnove fotografiranja. V praktičnem delu tečaja pa boste znanje pridobljeno na teoretičnem delu uporabili na terenu, saj boste fotografirali naravo, arhitekture, detajle, modele ter še veliko več. Podrobnejše informacije o vsebini tečaja najdete tej povezavi.

Ob zaključku tečaja dobite potrdilo o uspešno opravljenem osnovnem tečaju fotografije. Cena tečaja je 30 €.

Za dodatne informacije je na voljo ing. fot. Slavica Isovska na telefonski številki 031 573 108 in na elektronskem naslovu: slavica.isovska@gmail.com.


torek, 14. april 2015 ESPA ponuja prakso za študente računalništva in informatike

                                                                      

Vsi študentje računalništva, ki vas zanima opravljanje prakse na področju razvoja programske opreme in že imate nekaj delovnih izkušenj ste vabljeni, da se potegujete za študijsko prakso, ki jo ponuja ESPA (European Student Placement Agency). Študijska praksa trajala 6 mesecev in poteka v dveh državah (prva 2 meseca v Veliki Britaniji, nato v ZDA). Predviden začetek dela je 15. maj 2015. Več informacij dobite v priponki oziroma na njihovi spletni strani.


torek, 14. april 2015 Vabilo na CREA poletno šolo za študente

Si kreativen študent dodiplomske ali podiplomske smeri oz. diplomant z odlično poslovno idejo?
Lahko s pomočjo IKT izboljšaš prihodnost?
Želiš postati podjetnik?

Pridruži se brezplačni poletni šoli »Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije« (ang. Cities of the Future through Service Innovation), ki bo potekala med 12. in 22. julijem 2015 v Ljubljani – Zeleni prestolnici Evrope 2016.

Mesto bo ponudilo dodaten navdih pri razvoju storitev, ki naslavljajo družbene in okoljske izzive v urbanih okoljih. S pomočjo informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) boš snoval storitve, ki rešujejo izzive povezane z mobilnostjo, onesnaževanjem, oskrbo s hrano, učinkovitejšo rabo energije, zdravstvene izzive, povezane s starajočim se prebivalstvom, itd. V desetih dneh boš spoznal kreativne pristope k razvoju ideje, sodeloval z izkušenimi mentorji ter v interdisciplinarni ekipi testiral in izpopolnjeval svojo poslovno idejo, razvil poslovni model in komunikacijski načrt, raziskal priložnosti financiranja, se predstavil investitorjem in morda imel kot eden izmed dveh najboljših projektov na poletni šoli priložnost sodelovati na mednarodnem tekmovanju najboljših IKT poslovnih idej.

Prijave na poletno šolo se zbirajo do vključno 15. maja 2015 na tej spletni strani.

Na poletno šolo se lahko prijaviš sam ali z že oblikovano podjetniško ekipo. Pri izboru udeležencev bodo imeli prednost kandidati s kreativnimi idejami, ki temeljijo na informacijsko-komunikacijskih tehnologijah (IKT) in imajo potencial čim večjega družbenega in/ali ekološkega vpliva.

Več informacij o poletni šoli najdeš na tej spletni strani, kjer so predstavljene tudi poletne šole v 5 partnerskih državah projekta CREA ter v priponki.

Za dodatne informacije pa sta na voljo mag. Tina Pezdirc Nograšek (tina.pezdirc@ljubljana.si; 01 306 1921) in mag. Iris Koleša (iris.kolesa@ljubljana.si; 01 306 1920).