Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

ponedeljek, 20. oktober 2014 Vabilo na praktična usposabljanja ali prostovoljna dela v tujini

Največja mednarodna študentska organizacija AIESEC vabi študente k prijavi na praktična usposabljanja ali prostovoljna dela v tujini.

AIESEC študentom ponuja več različnih izkušenj v tujini. Prva dejavnost organizacije so profesionalne prakse, s katerimi lahko že med študijem pridobite praktični vpogled v delo v mednarodnem okolju. Na voljo so prakse s področja  managementa, informacijskih tehnologij, ekonomije in poučevanja. Udeležite se lahko tudi prostovoljnih del v tujini, ki imajo pozitiven učinek na razvoj družbe. Skupaj z udeleženci iz ostalih držav lahko pripomorete k večji izobraženosti v državah tretjega sveta, k ekološki ozaveščenosti, razvoju kulture ter sodelujete v različnih projektih po celem svetu.

Poleg zgoraj omenjenih izmenjav pa se lahko udeležite tudi izmenjave v AIESEC-ovi entiteti v tujini in tako razvijete in nadgradite svoj vodstveni potencial z vodenjem mednarodnega team-a na področju izmenjav, kadrovanja, financ ali komunikacij.

Če si želite novih izzivov, novih izkušenj v tujini, prijateljstev širom po svetu, neskončno novih možnosti za odkrivanje sveta in neprecenljivih kompetenc v svojem življenjepisu, ne odlašajte in se prijavite na www.aiesec.org.

Za več informacij lahko obiščete spletno stran ali pišete na elektronski naslov anja.kljucevsek@aiesec.net.

 


četrtek, 16. oktober 2014 Vabilo na Areno podjetništva

V času največje izobraževalne prireditve za mlade, že 15. Študentske arene, bo potekal prav poseben spopad mladih. Mladi bojevniki, gladiatorji bodo za svoje orožje uporabljali inovativnost, za svoj ščit ideje, svojo svobodo pa si bodo priborili z realizacijo izjemnih kreativnih idej. Na voljo bodo mentorji, predavatelji in motivatorji, ki bodo kot v pravem gladiatorskem boju pomagali do uresničitve podjetniških ciljev udeležencev.

Torej, sprejmi izziv in se prelevi v gladiatorskega bojevnika ter pridi na Areno podjetništva. Vse kar potrebuješ je bojevniški duh in ščepec drznosti - za vse ostalo bo poskrbljeno. Mladi gladiatorji bodo opremljeni z znanjem, informacijami in napotki, kako svojo podjetniško vizijo sploh ustvariti ali obstoječo razviti. Specifična predznanja iz podjetništva in oblikovana podjetniška ideja niso pogoj za sodelovanje, udeležba pa je brezplačna. Zmagovalno skupino, ki bo nastala na Areni podjetništva, čaka poseben paket nagrad za nadaljnji razvoj ideje.

Arena podjetništva se bo odvijala od 21. - 23. oktobra 2014 od 12. do 20. ure, v predavalnici D, avla dvorane Kupola (A), prvo nadstropje, Gospodarsko razstavišče, Ljubljana (v sklopu največje sejemsko-izobraževalne prireditve Študentska arena). V primeru 100% udeležbe vam Ustvarjalnik zagotovi opravičilo za izostanek od predavanj.

Obvezne so predhodne prijave udeležencev, več informacij in program pa je na voljo na povezavi.

 

Vljudno vabljeni.


sreda, 15. oktober 2014 Klic za vloge za priznanje Mentor leta 2014

Društvo mladih raziskovalcev Slovenije (DMRS) bo tudi letos podelilo priznanje Mentor leta, ki je namenjeno najboljšim slovenskim mentorjem doktorskim študentom. Pravico do predlaganja svojega mentorja oz. mentorice imajo vsi doktorski študentje, ki so vpisani na doktorski študij že vsaj 2 leti ali so zaključili s študijem, vendar od dneva zagovora doktorske disertacije še nista minili več kot dve leti.

Prijavo je potrebno vložiti s posredovanjem izpolnjene vloge za nominacijo mentorja po elektronski pošti na naslov mentor@dmrs.eu z zadevo »Nominacija za Mentorja leta 2014«.

Rok za vložitev nominacij je 24. oktober 2014. Komisija za izbor nagrajenca bo zasedala med 25. 10. in 2. 11. 2014. Odločitev o nagrajencu bo sprejeta 3. novembra 2014. Nagrada bo podeljena v novembru 2014.

Več informacij in vloga za nominacijo mentorja je na voljo na povezavi.


sreda, 15. oktober 2014 Vabilo na Euroijado 2014

Ker je vsak samo enkrat študent in ker so študentska leta najlepša, Študentski svet Univerze na Primorskem - ŠS UP organizira potovanje v Grčijo na Euroijado, in sicer od 6. - 11. novembra 2014 v mestu Thessaloniki.
 
Euroijada je mednarodni dogodek, ki vsako leto poteka v drugi državi in je namenjen študentom. Letos se bodo Euroijadi pridružili študentje iz kar 11 držav. Na Euroijadi potekajo turnirji v različnih športnih disciplinah (futsal, košarka, odbojka, rokomet, namizni tenis) in predvsem nore zabave.
 
Ob vsem tem bo poskrbljeno tudi, da si bodo študentje lahko ogledali lepote in znamenitosti mesta Thessaloniki ter spoznali nove prijatelje iz drugih držav. Udeležba na tekmovanjih ni pogoj za udeležbo na potovanju, je pa zaželjeno. Cena potovanja je 99 € na osebo in vključuje povratni avtobusni prevoz, 3x nočitev z zajtrkom v hotelu s 3*, vodene oglede, prevoze na turnirje in zabave.
 
Za vse ostale informacije in prijave športnih ekip, ki jih sprejemajo do 20. oktobra 2014 pišite na elektronski naslov euroijada.up@gmail.com.
 
 

torek, 14. oktober 2014 Objavljen je »Razpis za praktično usposabljanje študentov v okviru programa Slovenski štipendijski sklad EGP in NFM«

Program Slovenski štipendijski sklad EGP in NFM podpira mednarodno mobilnost in med-institucionalne projekte s področja izobraževanja in usposabljanja ter na ta način prispeva h krepitvi razvoja človeškega kapitala in znanja. Cilj programa je spodbujati bilateralno sodelovanje med državami, ki sodelujejo v programu, še posebej pa izboljšanju sodelovanja med organizacijami, ki prihajajo iz Norveške, Islandije, Liechtensteina in Slovenije.

Program omogoča učno mobilnost posameznikov. Pri tem ta ukrep zasleduje naslednje cilje tovrstne mobilnosti:

 • omogočiti študentom, da pridobijo izobraževalne, jezikovne in kulturne koristi iz izkušnje učenja v drugih evropskih državah;
 • spodbujati sodelovanje med organizacijami in bogatitev izobraževalnega okolja organizacij gostiteljic;
 • prispevati k razvoju kroga dobro izobraženih, odprto mislečih in mednarodno izkušenih mladih ljudi v bodoče strokovnjake.

Študenti izbrani v okviru razpisa Univerze na Primorskem za namen udeležbe na praktičnemu usposabljanju v okviru programa EGP in NFM imajo možnost, da:

 • opravijo prakso v podjetju v eni od teh držav (Norveška, Islandija ali Liechtenstein);
 • se jim priznajo v tujini opravljene obveznosti, dogovorjene s Programom usposabljanja;
 • pridobijo finančno pomoč v okviru programa EGP in NFM.

Besedilo razpisa z navodili za prijavo je na voljo na povezavi. Veljavne bodo le prijave, ki jih bo Univerza na Primorskem prejela do vključno 24. oktobra 2014 do 14. ure.


ponedeljek, 13. oktober 2014 Vabilo na dogodek z naslovom: Izkoristi neformalno izobraževanje!

Kulturno-izobraževalno društvo, multimedijski in mladinski center PiNA vabi na dogodek z naslovom: Izkoristi neformalno izobraževanje!, ki bo potekal v četrtek, 16. oktobra 2014 med 10. in 12. uro v e-Kavarni PiNA (Kidričeva 43, Koper).

Dogodek je namenjen mladim iskalcem zaposlitve, študentom in dijakom, saj bi jim člani KID PiNA radi predstavili pomen neformalnega izobraževanja pri iskanju zaposlitve. Na dogodku se bodo predstavile institucije, ki nudijo svetovanje in organizacijo različnih oblik neformalnega izobraževanja, in sicer:
 • Ljudska univerza Koper: Tamara Kavs, vodja izobraževanja svetovalnega središča ISIO;
 • Regionalni razvojni center Koper: Tina J. Matekovič, ki bo predstavila tudi aktualen razpis Podjetno v svet podjetništva;
 • Univerzitetni karierni center UP:  Blanka Palčič, službo za VKO (Vseživljenjska karierna orientacija);
 • Zavod RS za zaposlovanje KoperDaira Balta, vodja urada za delo, ki pokriva področje mladih in razvoja kariere.

Več informacij o dogodku in programu je na voljo na povezavi.

Prijave sprejemajo do torka, 14. oktobra 2014 na e-naslov: info@pina.si.

 

Vljudno vabljeni.


petek, 10. oktober 2014 Na Rektorjev dan športna zabava in brucovanje!

Leto je naokoli, prvi študijski dnevi bodo kmalu za vami, pred nami pa največji športno-zabavni dogodek, tradicionalna JESENSKA ČISTA DESETKA! Univerzitetna športna zveza Primorska in Študentska organizacija Univerze na Primorskem na Rektorjev dan pripravljata tradicionalno, že 17. Čisto desetko ter Brucovanje.

Postanite del tradicije v sredo, 15.10.2014, v prenovljeni Areni Bonifika. Čaka vas 10 iger v katerih se boste pomerili in zastopali barve svoje fakultete. Za vse udeležence bo poskrbljeno za hrano in pijačo. Med prireditvijo se bomo zabavali skupaj z DJ-em. Ves čas pa bo potekal spremljevalni program aerobike, zumbe, HIITburna, fitnesa in še in še. Za najbolj pridne pa tudi nagrade. Pomerili se boste lahko v naslednjih disciplinah: košarka, odbojka, futsal, namizni tenis, keglanje, kalčeto (namizni nogomet), briškola, twister, pikado, štafeta v pretakanju bevande.

Za imetnike rdeče kartice Zdrava Zabava je udeležba na dogodku brezplačna. Za vse študente neimetnike redeče kartice Zdrava Zabava znaša udeležba na dogodku 5 EUR, ki bodo namenjene socialno ogroženim študentom (Študentski sklad).

Prijave sprejemajo na Info točki ŠOUP Koper. Predprijave se bodo pobirale na sedežu ŠOUP-a od 30.9.2014 do 14.10.2014. Prijavnico je mogoče vnaprej izpolniti TUKAJ. Registracija prijavljenih bo potekala od 8. do 9. ure na dan in  kraju dogodka.

Za več informacij lahko pišete na e-naslov info@uszp.si ali pokličete na telefonsko številko 051 692 100.

V večernih urah pa se spet dobimo in ga zažuramo na BRUCOVANJU 2014, kjer ŠOUP in Disco Planet Koper pripravljata bogat in pester program:

 • dogajanje na velikem odru in na največji terasi v Kopru,
 • študentski cenik pijač,
 • študentske cene bowling stez,
 • izbor naj brucke in bruca,
 • animacija,
 •  bogate nagrade in še veliko, veliko več.

Na Brucovanju bodo nastopili:

 • VANILLAZ,
 • ROBERT G. ROY,
 • SPACE SOLDIERS,
 • SECRET ANGELS & THE LIQUIDATOR,
 • LED ROBOT.

 

Vljudno vabljeni.


četrtek, 9. oktober 2014 Akademski pevski zbor UP vabi k vpisu novih članov

Akademski pevski zbor UP predstavlja eno najaktivnejših družabnih dejavnosti za študente, dijake in druge glasbene navdušence. Tudi v letošnjem študijskem letu vabi k vpisu novih članov, ki bodo sodelovali na koncertih, tekmovanjih ter pri organizaciji koncertov klasične glasbe.

Sprejem novih članov poteka vsak ponedeljek in sredo v času vaj. Več informacij je na voljo na povezavi.

 


četrtek, 9. oktober 2014 OECD razpisuje dveletni program za mlade strokovnjake

OECD v letu 2015 razpisuje dveletni program za 19 mladih strokovnjakov  (OECD Young Professionals Programme – YPP). Program je namenjen visoko usposobljenim in motiviranim mladim različnih profilov, ki si želijo dela na projektih v okviru strateških usmeritev Generalnega sekretariata OECD,  zlasti s področja zelene rasti, razvoja, inovacij in NAEC. Kandidate mora zanimati delovanje OECD ter zavzemanje za mednarodno politiko sodelovanja.

Pogoji za prijavo so:

 • kandidati morajo biti rojeni po 1. januarju 1982 (vključno s prvim januarjem 1982);
 • kandidati morajo biti državljani RS;
 • univerzitetna izobrazba z relevantnega področja;
 • najmanj dveletne delovne izkušnje;
 • odlično znanje vsaj enega od uradnih jezikov OECD (angleški in francoski jezik) ter osnovno znanje drugega ali pripravljenost za učenje drugega uradnega jezika OECD, znanje drugih tujih jezikov je prednost;
 • mednarodne izkušnje s področja raziskav in analiz v času študija, pripravništva ali službovanja so prav tako prednosti.

Več informacij o navedenem programu najdete na povezavi.
Rok za prijavo je 25. november 2014, in sicer preko spletne strani OECD, na elektronski naslov MZZ napotitve.mzz@gov.si pa je potrebno poslati obvestilo o svoji prijavi.

Izbrani kandidati bodo predvidoma decembra 2014 opravljali dveurni "online" pisni preizkus; po opravljenih testih, bo ožji izbor kandidatov februarja 2015 povabljen na razgovor. Dokončen izbor kandidatov bo narejen marca 2015, predviden začetek programa pa je poleti 2015.

Izbrani kandidati bodo z OECD sklenili pogodbo za 2 leti, po končanem programu pa bodo imeli možnost kandidiranja za zasedbo drugih delovnih mest znotraj OECD.


četrtek, 9. oktober 2014 Vabilo na projekt: Kako si? Rastem in se razvijam.

Društvo študentov psihologije Slovenije vabi na projekt z naslovom: Kako si? Rastem in se razvijam, ki bo potekal med 8. in 17. oktobrom 2014 v petih mestih po Sloveniji. V Kopru bo projekt potekal 9., 13. in 14. oktobra 2014, program pa si je mogoče ogledati na povezavi.

Tovrstni projekt že tradicionalno poteka ob Svetovnem dnevu duševnega zdravja, ki je namenjen ozaveščanju javnosti o pomembnosti skrbi za duševno zdravje ter razbijanju stereotipov o psihologiji. Letos se bodo predavanja, okrogle mize, delavnice, literarni in filmski večeri vrteli okoli razvojne psihologije, ki je tudi osrednja tema projekta. Vse aktivnosti so za obiskovalce brezplačne.

Več informacij je na voljo na povezavi in na spletni strani projekta.
V kolikor projekta še ne poznate, vas vabimo k ogledu promocijskega filma.

 

Vljudno vabljeni.


sreda, 8. oktober 2014 Tuji jeziki na Centru za jezike UP, 2014/15 - popravek obvestila

Študente obveščamo, da je v študijskem letu 2014/15 možno obiskovanje tečaja tujega jezika le kot dodatnega predmeta. Izbira tujega jezika kot predmeta v okviru izbirnosti med članicami v študijskem letu 2014/15 ni več možna (saj se je rok za prijavo iztekel 10.9.2014).

Več informacij je na voljo na tej povezavi.


sreda, 8. oktober 2014 Knjižnica TeMeNa bo v sredo, 15.10.2014 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v sredo, 15.10.2014 zaprta.
Prosimo, da za podaljšanje izposoje gradiva pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


sreda, 8. oktober 2014 Prenovljena spletna stran UP Univerzitetnega kariernega centra

UP Univerzitetni karierni center je prenovil svojo spletno stran, in sicer z namenom, da bi se študentom olajšalo načrtovanje  poklicne kariere in pot do želenega cilja na karierni poti. V kratkem se bodo lahko študentje na portalu tudi registrirali in sodelovali v Karierni borzi. Portal omogoča tudi naročanje na novičke in spletni bilten Karierko, med novostmi in obvestili pa so informacije o prihajajočih dogodkih.

Univerzitetni karierni center ponuja tudi brezplačno karierno svetovanje, ki poteka v prostorih Kariernega centra – službe za vseživljenjsko karierno orientacijo, na Ferrarski 8, v Kopru, in sicer vsak torek in četrtek. Svetovanja so dodatno organizirana enkrat mesečno tudi na:

 • UP Fakulteti za turistične študije - Turistica: druga sreda v mesecu, med 9. in 12. uro,
 • UP Fakulteti za vede o zdravju: druga sreda v mesecu, med 13. in 16. uro.

Prijave na svetovanje pri karierni svetovalki so možne na: kariernicenter@upr.si ali po telefonu na št.: 05/ 611 76 33 oziroma  05/ 611 76 32.

 

Vabljeni  k ogledu novih vsebin na spletni strani UP Univerzitetnega kariernega centra.


torek, 7. oktober 2014 Tuji jeziki kot izbirni predmeti na Centru za jezike UP, 2014/15

Člani Centra za jezike UP bodo od torka, 7. oktobra 2014 do petka, 10. oktobra 2014 med 10. in 14. uro na e-točki UP FAMNIT nudili informacije o tečajih tujih jezikov. Poleg tega bodo nudili tudi informacije o možnosti izbire tujih jezikov kot izbirni predmet na CUJP v študijskem letu 2014/15. V letošnjem študijskem letu lahko izbirate med petimi predmeti, in sicer Kitajščina, Ruščina A1, Ruščina A2, Španščina A1 ter Španščina A2.

Več informacij je na voljo na povezavi.

 

Vljudno vabljeni.


petek, 3. oktober 2014 Izpuščanje morskih želv, opremljenih z oddajniki - VABILO

Inštitut za biodiverzitetne študije Univerze na Primorskem vabi na

IZPUŠČANJE MORSKIH ŽELV,  OPREMLJENIH Z ODDAJNIKI

Piran – 6. oktober 2014 ob 12. uri, na plaži pri Akvariju Piran.

Inštitut za biodiverzitetne študije Univerze na Primorskem v okviru mednarodnega projekta NETCET vodi satelitsko spremljanje morskih želv v Jadranu. V ponedeljek, 6. oktobra 2014 ob 12. uri bomo v morje izpustili štiri morske želve, opremljene s satelitskimi oddajniki, ki bodo dobro leto zbirali podatke o lokaciji želv ter njihovem vedenju. Pridobljeni podatki bodo pripomogli k boljšemu razumevanju biologije ter k boljšemu varstvu naših morskih želv.

Vabimo vas, da želve skupaj z nami pospremite nazaj v morje in jim zaželite srečno pot!

doc. dr. Bojan Lazar in mag. Tilen Genov


sreda, 1. oktober 2014 Adriatic Slovenica d.d. razpisuje kadrovsko štipendijo za študijsko leto 2014/2015

Za študijsko leto 2014/2015 bodo v Adriatic Slovenica d.d. razpisali štipendijo za študij Finančne matematike, in sicer za dodiplomski univerzitetni študij prve stopnje od vpisa v 2. letnik do zaključka študija. 

Poleg štipendije bodo pri Adriatic Slovenica že med študijem omogočili spoznavanje podjetja in pridobivanje delovnih izkušenj na različnih delovnih področjih, opravljanje strokovne študijske prakse pod strokovnim mentorstvom ter svetovanje pri izdelavi diplomske naloge.

Prijave za pridobitev kadrovske štipendije so možne do 10. oktobra 2014 na naslov: Adriatic Slovenica, d.d., tim Kadri, p.p. 241, 6001 Koper ali na elektronski naslov zaposlitev@as.si. Več informacij je na voljo na povezavi.


torek, 30. september 2014 Osnovni in nadaljevalni tečaj fotografije

Fotografinja Slavica Isovska organizira dva tečaja fotografije, in sicer Osnovni tečaj fotografije ter Nadaljevalni tečaj digitalne fotografije.

Osnovni tečaj fotografije je namenjen vsem, ki jih fotografija navdušuje in tistim, ki si želijo izpopolniti svoje tehnično znanje s področja fotografije. Nadaljevalni tečaj digitalne fotografije pa je namenjen vsem, ki želijo nadgraditi svoje znanje in pridobiti osnovno znanje obdelave fotografij na računalniku.

Tečaja bosta potekala v dveh delih, in sicer teoretični in praktični del. Osnovni tečaj fotografije bo potekal v oktobru in novembru, prijavnina znaša 30,00 €. Nadaljevalni tečaj digitalne fotografije bo potekal ob zadostnem številu prijavljenih kandidatov, prijavnina znaša 60,00 €. 

Na povezavi so na voljo podrobnejše informacije o Osnovnem tečaju fotografije in Nadaljevalnem tečaju digitalne fotografije.


Vljudno vabljeni k udeležbi.


ponedeljek, 29. september 2014 Vabilo na 5. Akademijo aktivnega državljanstva in podjetništva

Združenje Mreža idej organizira 5. Akademijo aktivnega državljanstva in podjetništva, ki bo potekala med 10. in 12. oktobrom 2014 v Piranu. V znamenju slogana »Poiščimo rešitve!« bodo najboljši študenti in mladi profesionalci ob besedah priznanih govorcev in v sodelovanju z vodilnimi podjetji odločno odstirali vrata prihodnosti.

Svoja znanja in poglede bodo na okroglih mizah in predavanjih z mladimi delili Matej Golob, Andrej Brglez, Goran Novković, mag. Aleš Lisac in številni drugi, zmagovalcem podjetniških »Idejnih izzivov 2014« pa bodo prakse, šolnine in druge privlačne nagrade omogočili IBM Slovenija, Londonska šola za odnose z javnostmi, Nova Ljubljanska banka in Prva osebna zavarovalnica. Da bi bil glas mladih zares slišan, bodo imeli udeleženci priložnost spregovoriti na govorniškem večeru, kjer bodo lahko predstavili svoje razvojne pobude in reformne misli. Za sproščeno vzdušje na akademiji bo poskrbel odličen družabni program.

Kotizacija znaša 80 EUR in zajema stroške udeležbe na akademiji, nastanitve in prehrane (kotizacija brez nastanitve znaša 50 EUR). Prijave so mogoče z elektronsko prijavo na spletni strani www.mrezaidej.si. Število mest je omejeno.

 

Vljudno vabljeni.


petek, 26. september 2014 Knjižnica TeMeNa bo v petek, 3.10. 2014 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo  v petek, 3.10. 2014 zaprta.
Prosimo, da za podaljšanje izposoje gradiva pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


petek, 26. september 2014 Uradne ure knjižnice TeMeNa od 1. oktobra 2014

Uporabnike knjižnice obveščamo, da bodo uradne ure od 1. oktobra 2014 potekale po sledečem urniku:

ponedeljek: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 15:00
torek: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 17:00
sreda: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 15:00
četrtek: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 17:00
petek: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 15:00.


sreda, 24. september 2014 Vabilo na dogodek "Delovna mesta na CGG"

Vabimo vas na dogodek z naslovom "Delovna mesta na CGG", ki bo potekal v AREA Science Park (Padriciano 99, Trst) v torek, 30. septembra 2014 od 11.ure do 17.ure.

Na dogodku, ki bo potekal v angleškem jeziku boste videli predstavitev mednarodnega podjetja CGG in trenutne zaposlitvene zmožnosti v tem podjetju. Poleg tega se boste lahko udeležili delavnice o življenjepisu, kjer vam bo osebje podjetja CGG nudilo povratne informacije o vašem življenjepisu.

Prijave sprejemajo do 26. septembra 2014 na elektronski naslov: uk.recruitment@cgg.com in mobility@area.trieste.it v katerem je potrebno navesti ime in priimek, elektronski naslov, leto diplomiranja in ime univerze ter priložiti svoj življenjepis.

Dodatne informacije so na voljo na povezavi.

 

Vljudno vabljeni.


petek, 19. september 2014 Vabilo na delavnico Demola

Raziskovalno-razvojno in umetniško središče Univerze v Mariboru (RAZ:UM) vabi na delavnico z naslovom Demola: graditev najmočnejšega svetovnega inovacijskega ekosistema, ki bo potekala v okviru triindvajsete mednarodne Elektrotehniške in računalniške konference ERK 2014, in sicer 23. septembra 2014 v Grand hotelu Metropol v Portorožu.

Več informacij o delavnici in programu najdete na povezavi. Svojo udeležbo lahko potrdite do 22. septembra 2014 na elektronski naslov: marjeta.maurer@uni-mb.si.

Ob tej priložnosti naj omenimo, da sta Svetovna banka in OECD uradno priporočili Demolo, kot najboljšo globalno prakso za oblikovalce inovativnih politik. Več o tem lahko preberete na povezavi.

 

Vljudno vabljeni.


petek, 19. september 2014 Vabilo na znanstveni inkubator z naslovom »Kako graditi kariero v temeljni znanosti pred, med in po doktorskem študiju?«

Društvo mladih raziskovalcev Slovenije vabi na znanstveni inkubator z naslovom
»Kako graditi kariero v temeljni znanosti pred, med in po doktorskem študiju?«, ki bo potekal v torek, 30. septembra 2014 v novi zgradbi Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani.

Znanstveni inkubator je namenjen bodočim in sedanjim doktorskim študentom, raziskovalcem na začetku kariere in njihovim mentorjem ter ostali zainteresirani javnosti. Za dodatne informacije o dogodku, programu in prijavi lahko kliknete na povezavo.

Prijave na dogodek bodo možne od 20. do 26. septembra 2014, in sicer do zapolnitve prostih mest. Udeležba na dogodku je brezplačna.

 

Vljudno vabljeni.


četrtek, 18. september 2014 Evropski varuh človekovih pravic išče java web-razvojnika pripravnika

Evropski varuh človekovih pravic tudi letos išče java-web razvojnika pripravnika za pomoč pri razvoju njihove spletnih strani. Za dodatne informacije lahko kliknete na povezavo.

 


sreda, 17. september 2014 Izšel je »Javni poziv za pridobitev štipendije iz štipendijskega sklada Univerze na Primorskem za študijsko leto 2014/2015«

Univerza na Primorskem v študijskem letu 2014/2015 vabi vse študente rednega študija, vpisane v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje na UP ali kandidate za vpis v študijske programe UP 1., 2. ali 3. stopnje, da se vključijo v štipendijski sklad Univerze na Primorskem in si tako pridobijo možnost za sklenitev praviloma enoletne pogodbe o štipendiranju.

»Javni poziv za pridobitev štipendije Štipendijskega sklada UP za študijsko leto 2014/2015« ter dodatne informacije najdete na spletni strani Univerze na Primorskem ter na Facebook strani Univerzitetnega kariernega centra.

Obenem Univerzitetni karierni center vabi na delavnico Kako pridobiti štipendijo?, ki bo v četrtek, 25. septembra 2014, ob 13.  uri na Univerzi na Primorskem, v prostorih kariernega centra, Ferrarska 8 (Ogrlica), Koper. Prijave sprejemajo najkasneje do 23. septembra 2014, na e-naslov: kariernicenter@upr.si.

 

Vljudno vabljeni.


torek, 16. september 2014 Opravljanje študijske prakse v tujini

Visoka šola za varstvo okolja (VŠVO) kot ena od 44-ih partnerskih institucij že tretje leto sodeluje v mednarodnem projektu PRAXIS, katerega cilj je bil razviti Evropski center odličnosti za študijske prakse. Cilj Evropskega centra odličnosti PRAXIS je, da na enem mestu ponudi študentom in ponudnikom študijskih praks čim bolj pestro in kakovostno ponudbo iskalcev in ponudnikov študijskih praks.

Na Evropskem centru odličnosti za študijske prakse študentov se lahko registrira vsak študent in poišče študijsko prakso v tujini. Prav tako se lahko registrira tudi vsaka organizacija, ki ponuja možnost študijskih praks študentom. V kolikor vas zanima opravljanje študijske prakse v tujini, lahko obiščete spletno stran projekta s klikom na povezavo.

 

 


ponedeljek, 15. september 2014 Knjižnica TeMeNa: sprememba uradnih ur

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bodo uradne ure od torka, 15.9. do petka, 19.9.2014 potekale od 9:00 do 12:00. V ponedeljek, 15.9.2014 pa bo knjižnica zaprta.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


četrtek, 11. september 2014 Vabilo na ADRIATinn Startup vikend v Kopru od 3. do 5. oktobra 2014

Univerza na Primorskem, Inštitut Andrej Marušič, organizira ADRIATinn Startup vikend, ki bo potekal v Kopru od petka 3. oktobra do nedelje, 5. oktobra 2014.

ADRIATinn Startup vikendi so namenjeni promociji podjetništva, sodelovanja in ustvarjalnosti med MSP, študenti, raziskovalci, samostojnimi podjetniki in sledijo uveljavljenemu modelu 54-urnega dogodka, kjer se zberejo razvijalci, oblikovalci, tržniki, produktni menedžerji in startup navdušenci ter skupaj delijo ideje, oblikujejo skupine, ustvarijo produkte in morebiti zaženejo svoj startup.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Več informacji o dogodku in prijavi najdete na tej povezavi.

 

Vljudno vabljeni.


sreda, 10. september 2014 Knjižnica TeMeNa: sprememba uradnih ur - četrtek, 11.9.2014

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bodo uradne ure v četrtek, 11.9.2014 potekale od 13:00 do 16:00.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


ponedeljek, 8. september 2014 Študentski servis Luna potrebuje študenta računalništva

Študentski servis Luna nujno potrebuje študenta računalništva za spremembo programa za obračun študentskih napotnic. Zahtevano je poznavanje programskega jezika Visual Basica in paket MySQL-a.

Za dodatne informacije lahko kontaktirate gospoda Damjana na telefonsko številko 041-773-040.


sreda, 3. september 2014 Vabilo na delavnico Družinska podjetja v turizmu

UP Fakulteta za turistične študije vabi na 5-dnevno delavnico Družinska podjetja v turizmu – usposabljanje naslednikov za zaposlitev in prevzem nasledstva, ki bo potekala od 29.9. do 3.10.2014 na UP Fakulteti za turistične študije v Portorožu. Delavnica bo ponudila osnovna in nadaljevalna znanja  o značilnostih družinskih podjetij in kako izkoristiti prednosti družinskega podjetja.

Na delavnici se boste posvetili naslednikom v družinskih podjetjih, njihovim načrtom in načinu priprave na prevzem podjetja, kako najti svoj prostor v okviru domačega podjetja, kako pripraviti družinsko ustavo ali narediti poslovni načrt za razširitev podjetja. K udeležbi na delavnici so vabljeni tudi vsi ostali člani družin, ki sodelujejo v ali prihajajo iz tovrstnih podjetij.

Več informacij o delavnici najdete tukaj.
Za dodatne informacije pa lahko pokličite na
05 61 77 021 ali pišite na mariana.rodela@fts.upr.si  ali tina.kociper@fts.upr.si.

Delavnica je brezplačna.

 

Vljudno vabljeni.


sreda, 3. september 2014 Opravljanje neplačanega stažiranja na Veleposlaništvu RS v Washingtonu

Veleposlaništvo RS v Washingtonu objavlja dve mesti za opravljanje brezplačnega študentskega stažiranja na veleposlaništvu, in sicer eno od 15. aprila do 15. junija 2015 in eno od 15. septembra do 15. decembra 2015.

Stažiranje je neplačano, povrnejo pa se stroški prevoza in prehrane. Veleposlaništvo omogoča možnost bivanja v stanovanju za goste, ki je v stavbi veleposlaništva. Stažisti imajo možnost spoznavanja in sodelovanje pri delu veleposlaništva, in sicer:

 • pomoč diplomatom na oddelkih: političnem; ekonomskem; konzularnem in  oddelku  za kulturo javno diplomacijo; 
 • udeležba na sestankih EU, predavanjih "think-tankov", kongresnih zaslišanjih idr;
 • priprava  in sodelovanje na dogodkih  veleposlaništvu (javna diplomacija),
 • druga opravila po navodilu veleposlanika oziroma namestnika

Več informacij o študentskem stažiranju in prijavi je na voljo na tej povezavi.


ponedeljek, 1. september 2014 Vabilo na uvodno usposabljanje za prostovoljno delo

Društvo za nenasilno komunikacijo konec meseca septembra v sklopu programa Stop!Nasilju organizira brezplčano uvodno usposabljanje za prostovoljke in prostovoljce, ki bi v šolskem letu 2014/2015 del svojega prostega časa namenili druženju z otrokom, ki ima izkušnjo z nasiljem.

Vabljeni vsi in vse, ki:

 • si želite novih znanj s področja preprečevanja nasilja in novih izkušenj pri delu z otroki;
 • se lahko obvežete, da se boste vsaj eno šolsko leto tedensko srečevali z enim izmed otrok, ki bodo vključeni v naš program, ter
 • se boste udeleževali rednih intervizijskih srečanj vsakih 14 dni;
 • ste stari vsaj 18 let in so vam blizu načela nenasilne komunikacije ter želite delovati proti vsem oblikam nasilja;
 • se boste udeležili vsaj sedmih od osmih predavanj v okviru uvodnega usposabljanja.

Za več informacij kliknite tukaj.

 

Vljudno vabljeni.


petek, 29. avgust 2014 Notranje-podjetniški natečaj podjetja Actual I.T., d.d.

V podjetju Actual I.T. d.d. organizirajo notranje-podjetniški natečaj imenovan A-factor.

Namen natečaja je izbor najboljše podjetniške ideje in letos prvič vabijo k sodelovanju tudi študente UP FAMNIT. Cilj natečaja je spodbuditi podjetniško razmišljanje in predvsem iskanje zanimivih idej s področja informacijskih tehnologij.

Natečaj bo potekal v treh fazah, in sicer:

 1. faza: od 1. 9. do 15. 9. 2014 – prijava: kandidati oddajo prijavo na natečaj (kratek opis ideje pošljejo na lina.kaldana@actual-it.si)
 2. faza: od 22. 9. do 17. 11. 2014 – priprava in oddaja poslovnega načrta: kandidati pripravljajo poslovni načrt, tedensko obiskujejo svetovalne delavnice za pomoč pri pripravi. Zadnji dan obdobja kandidati oddajo poslovni načrt svoje ideje.
 3. faza: po 17. 11. 2014  – predstavitev in izbor zmagovalcev: komisija pregleda vse poslovne načrte ter povabi najboljše k predstavitvi. Po predstavitvah komisija razglasi zmagovalca ali skupino zmagovalcev natečaja A-factor 2014.

Nagrada za zmagovalce je:

 • možnost uresničitve svoje ideje s pomočjo izkušenega partnerja in njegovih resursov in
 • enakovreden delež dobička ob uspehu poslovne ideje na trgu.

Za podrobnejše informacije pišite na e-naslov: lina.kaldana@actual-it.si.

 

Vljudno vabljeni k sodelovanju.


četrtek, 28. avgust 2014 Famnitove delavnice Uvod v študij: brucke in bruci, vabljeni v čim večjem številu!

Drage brucke, dragi bruci,
glede na odlične izkušnje preteklih let, na UP FAMNIT že peto leto zapored organiziramo brezplačne delavnice za bruce, poimenovane »Uvod v študij«.

Na delavnicah bomo skupaj osvežili nekatera temeljna znanja, ki vam bodo koristila pri študiju, so pa te tudi priložnost, da se še pred začetkom študija seznanite z bodočimi sošolkami in sošolci ter s profesorji in asistenti.

Letošnje delavnice bodo potekale od ponedeljka, 15. septembra, do petka, 19. septembra, ter v ponedeljek, 29. in v torek, 30. septembra 2014.

Delavnice so brezplačne, nanje pa se lahko prijavite kar preko spletne strani UP FAMNIT.

Več informacij o letošnjih delavnicah in obrazec za prijavo so dostopni na:

http://www.famnit.upr.si//sl/bodoci-studenti/delavnice-za-bruce

Veselimo se srečanja z vami!


sreda, 27. avgust 2014 Knjižnica TeMeNa - sprememba uradnih ur

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bodo uradne ure knjižnice od 1. septembra 2014 potekale po sledečem urniku:

PONEDELJEK: 10:00 – 13:00
TOREK: 13:00 – 16:00
SREDA: 10:00 – 13:00
ČETRTEK: 13:00 – 17:00
PETEK: 10:00 – 13:00


četrtek, 21. avgust 2014 Obiski v delovna okolja z Univerzitetnim kariernim centrom

Univerzitetni karierni center UP nadaljuje z organizacijo obiskov v delovna okolja.

V petek 29.8.2014 vabljeni na strokovne ogled dveh podjetij, in sicer Area Science Park v Trstu in Parovel Group v dolini pri Trstu.

Obisk študentov in diplomantov v delovna okolja je zasnovan tako, da se udeleženci podrobneje spoznajo z delovnimi procesi in načinom poslovanja podjetja.

Prijava je možna do srede 27.8.2014.

Več informacij o prijavi in poteku obiska v Programu obiska.

Vabljeni k prijavi.


četrtek, 21. avgust 2014 Osnovni tečaj fotografije

Fotografinja Slavica Isovska organizira Osnovni tečaj fotografije. Namenjen je vsem navdušencem nad fotografijo, ki želijo izpopolniti svoje tehnično znanje.
Tečaj bo potekal v dveh delih. V teoretičnem delu (2 uri) bo na kratko predstavljena zgodovina fotografije, fotografska oprema in osnove fotografiranja. Pridobljeno znanje se bo uporabilo v praktičnem delu tečaja (14 ur), ki bo potekal na terenu.
Tečaj bo pričel v začetku meseca septembra, prijavnina znaša 30,00 €.

Podrobnješe informacije >>


sreda, 30. julij 2014 Ponudba za delo - Actual I.T., d.d.

V Sloveniji in v širši regiji se družba Actual I.T., d.d. urvršča med vodilne ponudnike outsourcing IT storitev. Temelj njihove uspešnosti predstavljajo visoko usposobljeni in motivirani kadri, tako na področju razvoja, operativnega vzdrževanja kot na področju prodaje. So ambiciozen, mlad in komunikativen kolektiv, vedno pripravljen na sodelovanje in razvoj. Zaradi širitve poslovanja želijo v svoje vrste pritegniti sodelavke ali sodelavce s podobnimi lastnostmi, zato iščejo:

INFORMATIK-PROGRAMER, MATEMATIK (Različna področja) (m/ž)

Pogoji:

 • Pripravljenost na uvedbo v ERP področje dela enega izmed SAP modulov (ABAP, BC, FI,…)
 • Pripravljenost za delo v skupini.
 • Pripravljenost na izobraževanja in certifikacije
 • Znanje Angleškega jezika (ustno|pisno).

Kandidatom ponujajo delo v vrhunski ekipi SAP svetovalcev, zaposlitev je možna preko študentskega servisa ali pogodbeno, za določen čas z možnostjo podaljšanja. Delo v prijetnem delovnem okolju, mladem kolektivu, z možnostjo osebnega in strokovnega razvoja. Če imate dobro razvite organizacijske sposobnosti, ste komunikativni, prilagodljivi in visoko motivirani, vabljeni, da posredujete vaš CV na e-mail naslov: kadrovska@actual-it.si.


torek, 15. julij 2014 Razpis za vpis v doktorski študijski program Civilnega in okoljskega inženiringa

Univerza v Firencah v Italiji je objavila razpis za vpis v mednarodni doktorski študijski program Civilnega in okoljskega inženiringa.

Gre za skupni študijski program Univerze v Firencah, Unvierze v Pisi, Univerze v Perugi in Inštituta za tehnologijo Univerze v Brunswicku iz Nemčije.
Sprejeli bodo 15 kandidatov, 12 izmed katerih bo prejelo tudi štipendije v višini 13.700,00 € / leto.

Rok za prijavo poteče 31.7.2014.

Več informacij >>


petek, 11. julij 2014 Ponudba za delo statistika v podejtju Zeta Research S.r.l.

Junior Statistician / Data Analysis Manager Job Offer

Zeta Research http://www.zetaresearch.eu/ is currently seeking a "Junior Statistician" with knowledge of statistics and economics and capable of working and processing data independently. The areas of work of the company are: clinical studies, scientific researches, marketing and consumer researches and statistical analysis.

Tasks:
Data processing and analysis;
Preparation of reports;
Database creation, validation and management.

Education & Skills:
Degree in in Statistics, Mathematics or Economics
Knowledge of data analysis software. Experience in R statistical software is considered advantage.
Excellent knowledge of MS Office;
Good computer skills, Internet, Social Media.

Desired skills:
Good communication skills and ability to work in team;
Basic knowledge of Biostatistics;
Good English knowledge;
Relational database and SQL skills.

Contact mail: it@zetaresearch.com


torek, 8. julij 2014 Ponudbi za pripravništvo v Veliki Britaiji za študente RIN

European Student Placement Agency Ltd (ESPA UK) išče 2 študenta za pripravništvo na področju analize podatkov ter digitalnega trženja za podjetje v Belfastu, Velika Britanija.
Informacije o pripravništvih dobite na spodnjih povezavah.


sreda, 2. julij 2014 Predvpis v sistem za koriščenje subvencionirane študentske prehrane

Na nekaterih točkah SŠP bo od septembra 2014 dalje že možen predvpis v sistem za koriščenje subvencionirane študentske prehrane (SŠP) za študijsko leto 2014/15. Ko si uredite vpis, je priporočljivo, da se v sistem vpišete čim prej, še preden nastane gneča na vpisnih mestih. Poleg tega bodo v času predvpisa točke SŠP tudi na nekaterih študentskih klubih po vsej Sloveniji in ne le v univerzitetnih mestih. Podatke o odpiralnem času točk SŠP najdete na spletni strani www.studentska-prehrana.si pod zavihkom točke SŠP.

S 1. 10. 2014 bo vsem študentom, ki ne bodo izkazovali upravičenosti do subvencij za naslednje obdobje, onemogočeno koriščenje subvencije, dokler ne bodo ponovno potrdili statusa študenta. Ker sistem deluje avtomasko, ne bo možno koriščenje subvencij, tudi tistih, ki vam bi morebiti še ostale neizkoriščene iz preteklih mesecev. Te boste lahko koristili šele, ko boste uredili ponovno aktivacijo statusa z ustreznimi dokumenti.

Postopek prijave najdete na spletni strani www.studentska-prehrana.si v elektronski brošuri najpogostejša vprašanja študentov.

Slovenska različica: http://www.studentska-prehrana.si/Images/Brosura_SLO.pdf

Angleška različica: http://www.studentska-prehrana.si/Images/Brochure_ENG.pdf

Da bi se izognili gneči in nepotrebnemu čakanju, priporočamo, da se v sistem za prihodnje študijsko leto vpišete čim prej.


ponedeljek, 30. junij 2014 Predstavitev teme magistrskega dela študentke Tee Knap

V torek, 1. 7. 2014 bo ob 8. uri v predavalnici FAMNIT-Muzejski2 Tea Knap, študentka magistrskega študijskega programa 2. stopnje Varstvo narave, predstavila temo magistrskega dela z naslovom Analiza populacijske strukture oljčne muhe (Bactrocera oleae Gmelin) v Slovenski Istri z mikrosateliti.

Vljudno vabljeni!


ponedeljek, 30. junij 2014 Uradne ure knjižnice TeMeNa v juliju in avgustu 2014 - sprememba

Uporabnike obveščamo, da bo knjižnica TeMeNa v času od 3. julija do 31. avgusta 2014 odprta ob ponedeljkih, sredah in petkih od 13:00 do 15:00.

Izposoja in vračilo gradiva bosta v tem času omogočena tudi izven navedenih uradnih ur, in sicer:

 • izposoja gradiva: po predhodnem dogovoru vsak delavnik med 8:00 in 15:00. Datum in uro obiska vsaj dan prej napovejte na e-naslov temena@upr.si;
 • vračilo gradiva: v Referatu za študente UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper), v času uradnih ur Referata, in sicer:
  - ponedeljek, sreda, petek: 8:00 – 11:00,
  - torek, četrtek: 8:00 – 11:00 in 13:30 – 15:30.

torek, 24. junij 2014 Uradne ure knjižnice TeMeNa v juliju in avgustu 2014

Uporabnike obveščamo, da bodo uradne ure knjižnice v juliju in avgustu 2014 potekale po sledečem urniku:

PONEDELJEK: 8:00 – 12:00
TOREK: 8:00 – 12:00 in 13:00 – 16:00
SREDA: 8:00 – 12:00
ČETRTEK: 8:00 – 12:00
PETEK: 8:00 – 12:00.


sreda, 18. junij 2014 Mednarodna poletna šola iz algoritmov in podatkovnih struktur

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za računalništvo in informatiko organizira mednarodno poletno šolo iz algoritmov in podatkovnih struktur (Ljubljana Algorithms and Data Structures Summer School - LADS3).
Potekala bo med 1. in 5. septembrom 2014 v Ljubljani, rok za prijavo je 15. avgust 2014.

Več informacij >>


ponedeljek, 16. junij 2014 Biopsihološki vikend na UP FAMNIT

Od 27. do 29. junija 2014 bo na UP FAMNIT potekal »Biopsihološki vikend«, v sklopu katerega fakulteta organizira predavanja in delavnice na temo (bio)psihologije v praksi. Predavali bodo učitelji in sodelavci UP FAMNIT (izr. prof. dr. Igor Areh, izr. prof. dr. Gorazd Drevenšek, asist. dr. Bogdan Polajner, asist. Bojan Rojc, doc. dr. Aleksander Zadel) in zunanji gostje (Djorič Mojca).

Natančnejše informacije o programu in načinu prijave bodo študentje Biopsihologije prejeli po elektronski pošti.


petek, 13. junij 2014 Uradne ure knjižnice v ponedeljek, 16.6. in v torek, 17.6.2014

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v ponedeljek, 16.6. odprta le med 10. in 12. uro, v torek, 17.6.2014 pa zaprta.
Za podaljšanje izposoje gradiva pišite na temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


petek, 13. junij 2014 Predstavitev BioPsihoKvantistike

V torek, 17.6.2014, bo ob 17. uri v Mestni knjižnici Izola pokelala predstavitev BioPsihoKvantistike.
Gre za vedo, ki ponuja celostno podporo ljudem v stiski, ljudem z različnimi boleznimi in ljudem s težavami povezanimi s čustvenim neravnovesjem.

Več informacij >>


četrtek, 5. junij 2014 Actual I.T., d.d. zaposluje informatike / programerje

Podjetje Actual I.T., d.d. zaposluje informatike / programerje iz različnih področij.
Od kandidatov pričakujejo zaključeno II. ali III. bolonjsko stopnjo izobrazbe, znanje programiranja v vsaj enem programskem jeziku ter znanje angleškega jezika.

Podrobnejše informacije >>


četrtek, 5. junij 2014 Razpis za mladega raziskovalca s področja molekularnega modeliranja

Kemijski inštitut Ljubljana razpisuje mesto za mladega raziskovalca s področja molekularnega modeliranja. Opis del je dostopen tukaj. Celoten razpis je dostopen na spletni strani www.ki.si/razpisMR2014.doc.

Zainteresirani kandidati lahko pišejo na e-naslov bren@cmm.ki.si.


četrtek, 5. junij 2014 Urnik knjižnice v torek, 10.6.2014

Uporabnike obveščamo, da bo knižnica TeMeNa v torek, 10.6.2014 odprta le od 10. do 12. ure.
Za podaljšanje izposojenega gradiva pišite na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.
 


sreda, 4. junij 2014 Dnevi psihologov 2014: psihološko svetovanje, psihoterapija in e-svetovanje

Vabljeni na že tradicionalno strokovno srečanje Dnevi psihologov 2014, ki letos poteka na temo Psihološko svetovanje, psihoterapija in e-svetovanje.

Dvodnevni dogodek bo potekal v petek, 6. in v soboto, 7. junija 2014 v Hotelu Stil v Ljubljani. Namenjen je vsem psihologom in strokovnjakom različnih profilov, študentom in tudi vsem drugim, ki jih omenjena tematika zanima. Program dogodka je dostopen tukaj.
 
Če vas torej zanima, kako poteka psihološko svetovanje, psihoterapija, coaching, zaupništvo in peer support v različnih kontekstih, kako poteka delo v terapevtskem odnosu in delovna aliansa, kakšna so pričakovanja drugih strokovnjakov do psihologov v svetovanju in psihoterapiji ter kakšne so izkušnje z e-svetovanjem in uporabo čuječnosti v slovenskem prostoru, vas vabimo, da se udeležite dogodka. Za ažurnost vsebin z aktualnim strokovnim in tudi širšim dogajanjem pa bosta poskrbela predstavitev dogajanja okrog predloga Zakona o psihološki dejavnosti in pogovor o socialni moči. Pozdravili bodo nove diplomante, slavnostno pa bodo podelili tudi priznanja DPS in EuroPsy certifikate.
 
Kotizacije so zelo »prijazne uporabnikom«, srečanja pa se je mogoče udeležiti oba dneva ali zgolj v petek oziroma v soboto.
Znižane kotizacije veljajo še do 25. 5. 2014.

Več informacij in prijavnico najdete na spletni strani Društva psihologov Slovenije.


torek, 3. junij 2014 Predavanje o tanatologiji na Filozofski fakulteti v Ljubljani

Na Oddelku za Psihologijo Filozofske fakutlete Univerze v Ljubljani bo v četrtek, 19.6.2014, s pričetkom ob 15:30 predavanje doc. dr. Slávka Démuthová z Univerze Sv. Cirila in Metoda v Trnavi na Slovaškem.

Predavanje z naslvoom »The needs of the dying person« bo potekalo v angleškem jeziku, predavanju pa bo sledila razprava, na kateri bo predavateljica na voljo tudi za podrobnejša individualna pojasnila.

O predavanju (ang.):
The lecture focuses on the problem of terminally ill patients. It stresses the importance of identification the final (terminal) phase within the development of lethal illness and presents the main areas of needs of a dying person. The cognitive needs stand as a necessary condition that has to be recognized and saturated in order to continue with filling other needs - physiological, psychological, and spiritual. At the same time, the consequences of deprivation of these needs are outlined.

O predavateljici:
Dr. Slávka Démuthová je študirala psihologijo na trnavski univerzi v Trnavi na Slovaškem, ker je tudi magistrirala in doktorirala s tezo o psihološkem profilu mladoletnih prestopnikov. Od leta 2000 dela kot univerzitetna učiteljica in raziskovalka na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete Univerze sv. Cirila in Metoda v Trnavi. Od leta 2013 je predstojnica oddelka. Njeni trenutni raziskovalni in poklicni interesi so osredotočeni na tanatologijo (»When the child is dying - Practical thanatology (2010), »Chapters from Thanatology« (2013)). Delala je s hudo bolnimi ter invalidnimi v »British charity Break« (Hunstanton, Norfolk, UK). Kot direktorica neprofitne organizacije pravkar pripravlja projekt hospic oskrbe. Z družino (je mati treh otrok) živi blizu Trnave. V Ljubljano prihaja na Oddelek za psihologijo na povabilo Katedre za psihološko metodologijo Oddelka za psihologijo FF UL v okviru Erasmus izmenjave učiteljev.


ponedeljek, 2. junij 2014 Vprašalnik za študente rojene v letih 1991 in 1992

Študente moškega spola, rojene v letih 1991 in 1992 vabimo k reševanju vprašalnika, ki je dostopen na strani  https://www.1ka.si/a/37262 .

Vprašalnik je izdelala absolventka magistrskega študija psihologije Univerze v Mariboru Tjaša Omerzu, ki pripravlja magistrsko nalogo z naslovom "Nagnjenost k nasilnemu obnašanju, izraženost afektivnega temperamenta in druge motnje v zgodnji odraslosti kot dolgoročne posledice stresa pred rojstvom" pod mentorstvom dr. Gregorja Majdiča in somentorstvom dr. Andraža Stožerja.
V raziskavo bi želela zajeti čim več moških, ki so bili rojeni v letih 1991/1992, ko je v Sloveniji potekala vojna za osamosvojitev, ki je predvidoma predstavljala stres za takrat noseče matere.

Reševanje vprašalnika traja približno 15 minut, študenti pa z reševanjem  pridobijo dragoceno izkušnjo s psihološkim testiranjem, ki jim bo lahko koristila kasneje v življenju.

ponedeljek, 26. maj 2014 Tečaj angleškega jezika za študente

Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani organizira tečaj angleškega jezika za študijske potrebe.
30 urni tečaj se bo pričel 4. junija ob 15. uri in bo potekal v prostorih Fakultete za upravo, na Gosarjevi ulici 5 v Ljubljani.
Cena tečaja je 148,50 €, rok za prijavo pa 30.5.2014.

Več informacij >>


ponedeljek, 26. maj 2014 Karierni dan UP PEF - sreda, 28.5.2014

Univerza na Primorskem v sodelovanju z UIP Univerzitetnim razvojnim centrom in inkubatorjem Primorske v okviru projekta UP Univerzitetni karierni center organizira karierni dan Pedagoške fakultete (UP PEF).

Ta bo potekal v sredo, 28.5.2014 v predavalnici FAMNIT-Muzejski2 s pričetkom ob 11. uri.
Prisotni bodo naslednji delodajalci: Osnovna šola Koper, OŠ Šmarje pri Kopru, Vrtec La Cocinella Piran, Papilot Enota Koper, Središče Rotunda Koper, Varstveno delovni center Koper in Adecco H. R. d.o.o. in drugi.

Program dogodka je na voljo tukaj, nanj se je potrebno prijaviti do 26.5.2014.
 


četrtek, 22. maj 2014 Famnitov zaključni izlet v Gardaland

Za zaključek študijskega leta Študentski svet UP FAMNIT vabi vse študente in zaposlene na zaključni izlet v Gardaland, ki bo v soboto, 31. 5. 2014.


Doplačilo: 25€ 

V ceno je vključen prevoz, vstopnina in kosilo. 

Prijavite se lahko na: http://www.famnit.upr.si/sl/dogodek/gardaland-2014 najkasneje do torka, 27. 5. 2014 do 18h.

Pohitite s prijavami, saj mesta so omenjena.

Za dodatne informacije se obrnite na studentski-svet@famnit.upr.si


sreda, 21. maj 2014 Mokra čista desetka 2014

Študentska organizacija Univerze na Primorskem in Univerzitetna športna zveza Primorske tudi letos organizirata prireditev Mokra čista desetka.
Potekala bo v torek, 27. maja 2014, od 15. ure dalje na plaži San Simon v Izoli.
Podrobnosti >>
 


sreda, 21. maj 2014 Mednarodno tekmovanje v programiranju «KPI-OPEN 2014»

V Kijevu bo med 30.6. in 5.7.2014 potekalo mednarodno tekmovanje v programiraju.
Informacije o tekmovanju so na voljo na uradni spletni strani tekmovanja.
Na tekmovanje se lahko prijavita največ dve ekipi iz Univerze na Primorskem.


ponedeljek, 19. maj 2014 Prva konferenca za študente računalništva in informatike - 7. oktober 2014

Univerza na Primorskem v sodelovanju z drugimi slovenskimi univerzami organizira prvo konferenco za študente računalništva in informatike, ki bo potekala 7. oktobra 2014 na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru.

Namenjena je tako študentom magistrskega kot študentom doktorskega študijskega programa Računalništvo in informatika. Namen konference je večplasten. Najprej, nuditi študentom možnost predstavitve svojega dela, nato srečanje z drugimi strokovnjaki ter na koncu druženje s kolegi z drugih univerz.

Gre za mednarodno konferenco, programski odbor konference bo vse prispele prispevke recenziral.

Vse informacije glede konference so dostopne na naslednji povezavi: http://labraj.uni-mb.si/stucosrec2014/.


ponedeljek, 19. maj 2014 Tradicionalni zaključni Famnitov piknik in turnir v Paintballu

Študentski svet UP FAMNIT ob zaključku študijskega leta organizira že tradicionalno zaključno druženje(paintball) vseh študentov in zaposlenih UP FAMNIT.

Dobimo se v Hrvatinih na Paintballu v četrtek 29. 5. 2014 ob 16h.

Ob 15:30 bo organiziran prevoz s potniškega terminala v Kopru.

Prijavite se lahko najkasneje do ponedeljka, 26. 5 .2014 do 12.00 ure prekopovezave:http://famnit.upr.si/sl/dogodek/paintball-2014

Kot vsako leto bo tudi tokrat poskrbljeno za hrano in pijačo!

Upamo, da se vidimo v kar se da največjem številu.

Priporočljiva športna oprema in šprej za komarje. S seboj lahko prinesete tudi žoge in razne družabne igre.

Za dodatne informacije se obrnite na studentski-svet@famnit.upr.si.


ŠS UP FAMNIT


petek, 16. maj 2014 Državno univerzitetno prvenstvo v golfu 2013/14

Slovenska univerzitetetna športna zveza je  razpisala Državno univerzitetno prvenstvo v golfu za študijsko leto 2013/14.
Tekmovanje bo potekalo v nedeljo 18. 5. 2014 na igrišču Golf kluba Trnovo v Ljubljani.

Tekmovanje je namenjeno tako študentom, kot tudi zaposlenim na slovenskih visokošolskih zavodih in šteje za delne kvalifikacje za udeležbo na Svetovnem študentskem prvenstvu v golfu v letu 2014, ki bo 23. - 27. 6. 2014 v Crans-Montana v Švici.

Razpis tekmovanja je objavljen na spletni strani Športne zveze Univerze v Ljubljani www.unisport.si.
Na tekmovanje se lahko prijavite tukaj, in sicer do petka, 16.5.2014.

Podrobnejše informacije o tekmovanju >>


četrtek, 15. maj 2014 Svetovna razstava "Možgani - zgodba od znotraj": 15. maj - 24. avgust 2014

Vljudno vabljeni na ogled razstave "Možgani - zgodba od znotraj", ki poteka v času od 15. maja do 24. avgusta 2014 v Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (Dunajska cesta 18).

Izjemno poučna, sodobna, interaktivna razstava  za vse generacije – zgodba o tem, kako možgani delujejo, čutijo, čustvujejo, razmišljajo in se spreminjajo.

Razstava se opira na raziskave in tehnologijo 21. stoletja ter obiskovalce seznani z najnovejšimi odkritji nevroznanosti. S pomočjo interaktivnih prikazov, ugank, slik možganov in dognanih modelov lahko obiskovalci raziskujejo občutke, čustva, misli, razvoj možganov in celo njihovo prihodnost. Razstavo je organiziral American Museum of Natural History New York, v sodelovanju z ostalimi tujimi ustanovami.

Razstava je odprta vse dni v tednu od 9:00 do 20:00.

Podrobnejše informacije o razstavi, spremljevalnih programih ter vstopnicah lahko dobite na naslednji povezavi: http://www.brains.si/


petek, 9. maj 2014 Seminar "Zagotavljanje sledljivosti, kakovosti in pravilnega označevanja živil" - 14. maj 2014

Spoštovani,

vljudno vabljeni na seminar z naslovom

ZAGOTAVLJANJE SLEDLJIVOSTI, KAKOVOSTI IN PRAVILNEGA OZNAČEVANJA ŽIVIL,

organiziran v okviru projekta WELLFOOD,
sofinanciran v okviru Jadranskega čezmejnega programa IPA 2007 - 2013,

ki bo potekal v sredo, 14. maja 2014, s pričetkom ob 9:15 v Pretorski palači v Kopru.

V popoldanskem delu bo v predavalnici na UP ZRS (Garibaldijeva 1, Koper) potekala delavnica na temo označevanja živil.

Podrobnejši program dogodka je dostopen tukaj.

Zaradi omejenega števila mest prosimo, da udeležbo potrdite najkasneje
do ponedeljka, 12.5.2014 na tel. št. 05 / 611 79 33 ali na e-naslov matjaz.hladnik@zrs.upr.si.


sreda, 7. maj 2014 Obiski v delovna okolja z Univerzitetnim kariernim centrom

Univerzitetni karierni center UP nadaljuje z organizacijo obsikov v delovna okolja.
V mesecu maju se tako obetata obiska Morske biološke postaje Piran ter podjetja Kolektor d.o.o. v Idriji.

Obisk Morske biološke postaje Piran bo potekal v sredo, 14.5.2014 s pričetkom ob 9. uri.
Več informacij je na voljo v programu obiska, nanj pa se je potrebno prijaviti do 12.5.2014.

Obisk podjetja Kolektor group d.o.o. bo potekal v četrtek, 22.5.2014 s pričetkom ob 10. uri.
Več informacij je na voljo v programu obiska, nanj se je potrebno prijaviti do 19.5.2014.
Število mest je omejeno na 19 oseb.

Vabljeni k prijavi.


sreda, 30. april 2014 Obisk podjetja Kolektor Group d.o.o. v Idriji

UP Univerzitetni karierni center (UP UKC) organizira obisk podjetja Kolektor Group d.o.o. v Idriji.
Obisk bo predvidoma potekal v tednu med 19.5. in 23.5.2014, prijave sprejemajo na e-naslov info@uip.si.
Število udeležencev je omejeno na 15.

Podrobnejše informacije >>


sreda, 30. april 2014 UP FAMNIT Razpis za tutorje študente v študijskem letu 2014/2015.

UP FAMNIT je objavila Razpis za tutorje študente v študijskem letu 2014/2015.

Študente, ki želijo postati tutorji mlajšim kolegom in s tem pridobiti nove izkušnje in kompetence, vabimo k prijavi.
Prijava je možna do 5.9.2014.

Celotno besedilo razpisa in prijavni obrazec ter več informacij o tutorskem sitemu na UP FAMNIT je objavljenih v rubriki Študenti / Tutorstvo.


torek, 22. april 2014 Knjižnica v torek, 22.4.2014 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v torek, 22.4.2014 zaprta.
Prosimo, da za podaljšanje izposoje gradiva pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


torek, 22. april 2014 Predstavitev del v tujini, ki jih ponuja študentkska organizacija AIESEC - četrtek, 24.4.2014

Študente obveščamo, da bo v četrtek, 24.4.2014 ob 17:00 v predavalnici FAMNIT-Muzejski3 potekala predstavitev del v tujini, praktičnih usposabljanj in prostovoljnih programov, ki jih ponuja največja mednarodna študentska organizacija AIESEC. Več informacij o organizaciji lahko pridobite na spletni strani www.aiesec.si.

Izkoristi svoj potencial in nadgradi znanja z neprecenljivimi izkušnjami v mednarodnih podjetjih v tujini.

Vljudno vabljeni!


torek, 15. april 2014 Prijava na tekmovanje "Banks Battle"

"Banks Battle" je mednarodno študentsko tekmovanje v upravljanju in vodenju virtualne banke, ki poteka v virtualnem gospodarskem okolju in temelji na kompleksni računalniški simulaciji poslovnih procesov komercialne banke.

Tekmovanje poteka preko interneta, z izjemo junijskega finala, ki bo potekalo v Moskvi.
Predtekmovanje bo potekalo po skupinah. Najboljše ekipe iz vsake skupine se bodo uvrstile v naslednji krog tekmovanja, deset najboljših ekip pa bo uvrščenih v finale.
Nagrada za zmagovalno ekipo bo enotedensko študijsko potovanje v eno od svetovnih finačnih središč, na katerega se bo odpravila v avgustu 2014.
Sodelovanje na tekmovanju je za študente hkrati tudi velika priložnost, da svoja znanja in kompetence predstavijo morebitnim bodočim delodajalcem.

K prijavi na tekmvoanje so vabljeni študenti vseh stopenj in smeri študija, stari med 18 in 25 let.
Prijave potekajo preko spletne strani www.banksbattle.com, kjer so na voljo tudi podrobnejše informacije o tekmovanju.

Rok za prijavo je petek, 25.4.2014.


petek, 11. april 2014 Predavanje italijanskega filozofa prof. dr. Umberta Galimbertija - 16. april 2014


Vabljeni na predavanje slovitega italijanskega filozofa
prof. dr. Umberta Galimbertija

V sklopu Tedna UP PEF bo imel
v sredo, 16. aprila 2014, ob 10. uri
v predavalnici Tramontana (UP FHŠ, Titov trg 5, Koper)
predavanje na temo Nelagodje mladih.

Gostujočega profesorja bosta pozdravila dekanja prof. dr. Mara Cotič in predavatelj doc. dr. Andraž Teršek. Potekalo bo v italijanskem jeziku ob simultanem prevajanju. Za udeležbo se je potrebno prijaviti preko e-naslova andreja.sopic@pef.upr.si najkasneje do 14. aprila 2014. Navedenega dne bo imel ob 17. uri v palači Gravisi Buttorai v Kopru tudi odprto predavanje za javnost.

Umberto Galimberti je redni profesor na oddelku za filozofijo na Univerzi Ca’ Foscari v Benetkah in kolumnist časopisa »La Repubblica«. Zaslovel je s »filozofsko uspešnico« Grozljvi gost: nihilizem med mladimi (L'ospite inquietante. Il nichilismo e i giovani.), ki obravnava nihilizem med mladimi, tudi v povezavi s problematiko sodobnih šol in njihovo vlogo pri emocionalni vzgoji otrok. V slovenščino je bilo leta 2011 prevedeno še eno njegovo delo, Miti našega časa (I miti del nostro tempo). Štiridesetletnico delovanja Koprske Pedagoške fakultete bomo počastili tudi z njegovim predavanjem, naslovljenim Nelagodje mladih (Il disagio giovanile).


petek, 11. april 2014 Športna prireditev "Gibanje je zakon" - 12. april 2014

Univerzitetna športna zveza Primorske tudi v letošnjem letu skupaj s Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem

organizira brezplačno športno prireditev
˝Gibanje je zakon!˝,
ki je namenjena študentom obalne regije in zainteresirani širši javnosti.

Vabljeni k udeležbi
v soboto, 12. aprila 2014, med 10.00 in 16.00 uro v prostorih STŠ Koper (Šmarska cesta 4),
kjer se bodo vsi udeleženci lahko preizkusili v naslednjih vodenih vadbah:

joga, pilates, HIIT energy, CrossFit, Spinning, BootCamp, Aerobika TNZ in Zumba.

Več informacij dobite pri koordinatorju vsebin univerzitetnega športa Marku Juretiču (Pristaniška ulica 3, 6000 Koper), Telefon: +386 51 692 100Pošta: marko.juretic@uszp.si


četrtek, 10. april 2014 UIP organizira obiske 3 primorskih podjetij za študente UP

Univerzitetni inkubator Primorske (UIP) organizira obiske v delovno okolje, katerih namen je študente seznaniti s podjetji oz. organizacijami ter jim s tem omogočiti pridobitev potrebnih informacij in izkušenj pri kasnejšem zaposlovanju.
Obiski v delovno okolje bodo v mesecu aprilu potekali v sledečih terminih:

 • Hoteli Bernardin d.d., v sredo 16.4.2014 v Portorožu, v Kongresnem centru Metropol
 • Luka Koper d.d., v petek 18.4.2014 v Kopru
 • Mlinotest d.d., v četrtek 24.4.2014 v Ajdovščini

Programi obiskov podejtij so na voljo na spodnjih povezavah:

Za udeležbo se je potrebno prijaviti, in sicer najkasneje 2 dneva pred izbranim terminom obiska.

Za dodatne informacije lahko pišete na e-naslov info@uip.si.


sreda, 9. april 2014 Študentsko delo v IT službi v Novi Gorici

Podjetje Gen I d.o.o. iz Nove Gorice išče študenta za delo v IT službi s sledečimi kompetencami:
- poznavanje relacijskih podatkovnih baz MS SQL
- poznavanje razvoja PHP, .NET je prednost
- dobro poznavanje orodij MS Office
- aktivno znanje angleškega jezika; znanje srbskega in/ali hrvaškega jezika je zaželeno
- izkušnje na področju razvoja programske opreme so vaša ključna prednost
- dobre logično-analitične sposobnosti in sposobnost celostnega reševanja kompleksnih problemov
- samoiniciativnost in visoko stopnjo odgovornosti za zaključevanje delovnih procesov
- zanesljivost, pravočasnost in natančnost dela.

Prijave z življenjepisom zbirajo  na e-naslovu zaposlitev@gen-i.si do 18.4.2014.

Več informacij >>


ponedeljek, 31. marec 2014 Knjižnica bo v sredo, 2.4.2014 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v sredo, 2.4.2014 zaprta.
Prosimo, da za podaljšanje izposoje gradiva pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


sreda, 26. marec 2014 Urnik knjižnice v četrtek, 27.3.2014

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v četrtek, 27.3.2014 izjemoma odprta le do 16. ure.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


ponedeljek, 24. marec 2014 Natečaj za študentske projekte v okviru konference Dnevi Slovenske Informatike 2014

Slovensko Društvo Informatika organizira že tradicionalno konferenco Dnevi Slovenske Informatike, ki bo letos potekala med 14.4. in 16.4.2014 v Portorožu.
V okviru konference poteka tudi tekmovanje študentskih projektov, k sodelovanju pa so vabljeni vsi, ki bi radi z drugimi delili rezultate svojega dela in imajo zanimive ideje.
Prijave potekajo do 1.4.2014.

Podrobnosti o tekmovanju >>


ponedeljek, 24. marec 2014 2. karierni dan UP 2013/2014

Univerza na Primorskem, v sodelovanju z UIP Univerzitetnim razvojnim centrom in inkubatorjem Primorske, v okviru projekta UP Univerzitetni karierni center (UP UKC), organizira 2. Karierni dan v študijskem letu 2013/2014, ki bo potekal na UP FTŠ Turistica v četrtek, 27.3.2014, s pričetkom ob 15:30.

Na Kariernem dnevu bo omogočena izmenjava informacij o možnostih zaposlitve in drugih oblik sodelovanja, sledilo bo mreženje in povezovanje študentov s potencialnimi delodajalci.
Prisotni bodo delodajalci s področja turizma in osebnih storitev, družbenih, poslovnih in upravnih ved, in sicer: Lifeclass Portorož, Postojnska jama, Hoteli Bernardin, TIC Portorož, Atlas Express d.o.o. Portorož, Terme Krka in ostala podjetja.
Udeleženci lahko na Kariernem dnevu opravijo zaposlitveni razgovor z gostujočimi delodajalci.

Prijave za udeležbo na dogodku zbirajo do srede, 26. 3. 2014 na e-naslovu andrej@uip.si.

Več informacij >>


torek, 18. marec 2014 Predstavitev natečaja Podjetna Primorska na UP FAMNIT

Univerzitetni inkubator Primorske (UIP) bo v sredo, 19. marca 2014 ob 15. uri predstavil natečaj Podjetna Primorska 2014.
Predstavitev je namenjena predvsem študentom UP FAMNIT in bo potekala v predavalnici FAMNIT-MP.
Namen natečaja je sodelujoče študente opremiti z znanji, ki so potrebna pri prehodu v podjetništvo oz. samozaposlitev. Najboljše poslovne ideje, ki jih sodelujuči prijavijo preko obrazca
bodo nagrajene z uvrstitvijo v drugo fazo tekmovanja, kjer bo sodelujočim nudena raznovrstna podpora pri pripravi poslovnega načrta. 
 
Vljudno vabljeni na predstavitev!

torek, 18. marec 2014 Razpis za študijske izmenjave in praktično usposabljanje v okviru programa Slovenski štipendijski sklad EGP in NFM

Univerza na Primorskem je objavila Razpis za študijske izmenjave in praktično usposabljanje študentov v okviru programa Slovenski štipendijski sklad Evropskega gospodarskega prostora (EGP) in Norveškega finančnega mehanizma (NFM).
Upoštevane bodo prijave, ki bodo prispele do vključno 24. marca 2014.
Razpis, seznam partnerskih institucij za študijske izmenjave in prijavnica so dostopni na tej povezavi.

Vljudno vabljeni k prijavi!


torek, 18. marec 2014 Delavnice za prijavo na razpis štipendij Ad futura za študij v tujini

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije organizira delavnice za kandidate, ki se nameravajo prijaviti na 166. javni razpis štipendij Ad futura za študij v tujini v študijskem letu 2014/2015.

Delavnice bodo potekale v prostorih javnega sklada, natančneje v sejni sobi v 3. nadstropju stavbe Slovenijales, Dunajska 22 (soba št. 332) v naslednjih terminih:
- torek, 1. 4. 2014, od 15:30 do 16.30 ure - še prosta mesta
- sreda, 2. 4. 2014 od 15:30 do 16:30 ure - zasedeno

Obvezna je predhodna prijava na elektronski naslov sabina.mikuletic[@]sklad-kadri.si.


torek, 18. marec 2014 Odprt je natečaj »Podjetna Primorska 2014«

V UIP – Univerzitetnem razvojnem centru in inkubatorju Primorske v sodelovanju s partnerji že osmo leto zapored nagrajujejo najboljše poslovne načrte. V mesecu marcu so tako odprli natečaj za najboljši poslovni načrt Primorske  »Podjetna Primorska 2014«.

Natečaj je namenjen študentom in drugim mladim, raziskovalcem, podjetnikom, akademikom ter vsem ostalim prebivalcem z inovativnimi poslovnimi idejami. Glavni namen natečaja je spodbuditi realizacijo podjetniških idej, ki so inovativne in tržno naravnane kot tudi pospešiti prenos znanja z univerze v gospodarstvo ter med seboj povezati vse deležnike v poslovnem procesu.

Natečaj bo potekal v obdobju od marca do septembra 2014, ko bodo razglašeni zmagovalci natečaja in podeljene nagrade.

Prijave
Zbiranje prijav  se je pričelo 13. marca 2014 (opis poslovne ideje na prijavnem obrazcu približno dveh straneh), rok za prijavo pa se zaključi 15. aprila 2014.

Postopek
Strokovna komisija bo izmed vseh prispelih prijav izbrala 12 finalistov, ki bodo deležni še dodatne podpore. Za finaliste bo organiziranih 7 brezplačnih podjetniških delavnic za pripravo poslovnega načrta in zagon podjetja ter 6 mentorskih delavnic . V času trajanja natečaja jim bodo na razpolago podjetniški svetovalci v UIP in finančni strokovnjak za pripravo finančnega načrta.

Dokončen poslovni načrt bodo oddali do 4. septembra 2014.

Celoten nagradni sklad znaša 10.000 EUR. Zmagovalci v posamezni kategoriji bodo prejeli nagrado v obliki vavčerja za svetovalne storitve, enoletni brezplačni najem poslovnih prostorov v UIP in enoletno brezplačno uporabo spletnega računovodskega programa Minimax.

Med finalisti bo izbran tudi najboljši študentski poslovni načrt, ki bo ravno tako nagrajen z vavčerjem in enoletnim najemom poslovnih prostorov v UIP.

Prijavitelji se lahko prijavijo v  kategorijo Optimist, ki je namenjena prijaviteljem brez predhodnih podjetniških izkušenj in kategorija Navigator, ki je namenjena prijaviteljem s predhodnimi podjetniškimi izkušnjami.

Predstavitev natečaja
Predstavitev natečaja bo tudi na UP FAMNIT, in sicer v sredo, 19. marca 2014 ob 15. uri v predavalnici FAMNIT-MP (Glagoljšaka 8, 1. nadstropje).
Na predstavitvi bodo potencialni prijavitelji pridobili vse potrebne informacije glede prijave na natečaj.

Več informacij
www.podjetnaprimorska.si, www.uip.si

Podjetni posamezniki ali skupine, ki želite uresničiti svoje poslovne ideje in se podati v svet podjetništva – VABLJENI K SODELOVANJU!

 


petek, 14. marec 2014 Poletna šola italijanskega jezika v Vidmu (ITA)

Univerza v Vidmu organizira poletno šolo italijanskega jezika »Italian Summer Course 2014«, ki bo potekala med 1. in 19. julijem 2014.

Cena udeležbe znaša 600,00€, rok za prijavo pa je 30.5.2014.
Udeležba na poletni šoli bo udeležencem prinesla 6 kreditnih točk.

Več informacij >>


petek, 14. marec 2014 Obštudijsko delo v Hotelu Piran

Hotel Piran išče študente za obštudijsko delo na področju gostoljublja (oddelek namestitvenih kapacitet, kulinarika in strežba ter ostale podporne dejavnosti).
Življenjepise zbirajo na e-naslovu sales@hotel-piran.si do ponedeljka, 24. 3. 2014.


petek, 14. marec 2014 Brezplačna delavnica Priprave na zaposlitveni razgovor

V okviru UP Univerzitetnega kariernega centra in v sodelovanju z UP FTŠ bo med 18. in 24. 3.2014 v Portorožu potekala delavnica za študente in diplomante Unvierze na Primorskem na temo Priprave na zaposlitveni razgovor.

Udeležba je brezplačna, prijave pa so odprte do ponedeljka, 17.3.2014 oz. do zapolnitve mest.
Prijavnico je potrebno poslati na e-nalsov blanka.palcic@upr.si.

Program delavnice >>


torek, 4. marec 2014 Vabilo k prijavi na tekmovanje Case Study Competition

Case Study Competition je največji projekt organizacije eSTUDENT, ki že deseto leto zapored organizira študentsko tekmovanje v reševanju poslovnih primerov  uglednih  podjetij.
Ob  svoji  jubilejni  obletnici tekmovanje širi svoje meje. Po lanskoletni širitvi v Bosno in Hercegovino ter Srbijo, se je letos tekmovanje razširilo še v Slovenijo in Črno Goro ter s tem postalo eno največjih študentskih tekmovanj v regiji.
 
Sodelovanje na tekmovanju prinaša vsem ambicioznih študentom edistveno priložnost za  sodelovanje z najboljšimi podjetji iz različnih sektorjev, osvojitev bogatih nagrad ter pridobitev dragocenih izkušenj z uporabo svojega znanja v praksi.
Letošnji nagradni skald znaša 37.500 €, od tega bo podeljenih 1.300 € za prvo mesto, 650 € za drugo in 390€ za tretje mesto.
Poleg denarnih nagrad bodo sodelujoči študenti imeli možnost pridobitve prakse ali pripravništva v katerem izmed sodelujočih podjetij.

Podjetja, ki sodelujejo v letošnjem Case Study Competition so: Adacta, Coca-Cola, Ericsson Nikola
Tesla, Hrvatski Telekom, INA, Infobip, L’Oréal, Nestlé, Novartis, Omega Software, Splitska banka,
SPAR Hrvatska, Styria Hrvatska, Vipnet, Zagrebačka banka in Zagrebačka pivovarna.
 
Prijave na tekmovanje potekajo do 9.3.2014 preko spletne strani Case Study Competition, kjer so na voljo tudi podrobnejše informacije o tekmovanju.


nedelja, 2. marec 2014 FAMNIT-ov zimski izlet - smučanje v Piancavallu

ŠS UP FAMNIT za študente in zaposlene UP FAMNIT organizira enodnevni smučarski izlet.

V soboto, 15. 3. 2014, gremo v Piancavallo v Italiji.

Prijave so možne do torka, 11. 3. 2014, do 14h na mail studentski-svet@famnit.upr.si.

Stroške avtobusnega prevoza krije ŠS UP FAMNIT, ceno enodnevne vozovnice 26€ pa boste lahko vplačali na avtobusu.

Pohitite, saj mesta so omejena.

ŠS UP FAMNIT


četrtek, 27. februar 2014 Sprememba uradnih ur knjižnice v četrtek, 6.3.2014

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v četrtek, 6.3.2014 odprta le med 10. in 12. uro.
V popoldanskem času bo knjižnica zaprta, knjige pa bo mogoče vrniti v referatu za študente UP FAMNIT med 13. in 15. uro.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


četrtek, 27. februar 2014 Vabilo na pogovor s predsednikom RS Borutom Pahorjem

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) v sodelovanju s Študentskim svetom UP Fakultete za management organizira pogovor predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja s študenti Univerze na Primorskem z naslovom »Kaj pa naša prihodnost?«.

Pogovor bo potekal v torek, 4. marca 2014 ob 13. uri v Veliki predavalnici UP Fakultete za management Koper (Cankarjeva 5, Koper).

Predsednik bo s študenti spregovoril o trenutnem položaju mladih, možnostih in priložnostih, ki jih mladi imajo, problematiki zaposlovanja in iskanja novih priložnosti izven meja naše države ter ostalih temah, ki bodo zanimale prisotne študente.

Udeležbo na sestanku je potrebno potrditi na elektronski naslov nika@soup.si najkasneje do ponedeljka, 3. marca 2014 do 12. ure.


Vljudno vabljeni!
 


ponedeljek, 24. februar 2014 1. karierni dan UP 2013/14

Univerza na Primorskem, v sodelovanju z UIP Univerzitetnim razvojnim centrom in inkubatorjem Primorske, v okviru projekta UP Univerzitetni karierni center (UP UKC), organizira 1. Karierni dan v študijskem letu 2013/2014, ki bo potekal v četrtek, 27.2.2014, s pričetkom ob 12. uri v predavalnici FAMNIT-Muzejski 2 (Muzejski trg 7, Koper).

Na Kariernem dnevu bo omogočena izmenjava informacij o možnostih zaposlitve in drugih oblik sodelovanja,  sledilo bo mreženje in povezovanje študentov s potencialnimi delodajalci.

Prisotni bodo sledeči delodajalci s področja kmetijstva, varstva okolja in narave: JP Komunala Koper d.o.o., JZ  Krajinski Park Strunjan, DOPPS BirdLife Slovenia, KZ Agraria Koper z.o.o. in Kmetijsko svetovalna služba Koper (KGZ Nova Gorica).

Za udeležbo na dogodku je potrebno do torka, 25.2.2014, do 12. ure, poslati prijavnico na e-naslov andrej@uip.si

Več informacij >>>


petek, 21. februar 2014 AIESEC vabi študente k prijavi na plačana praktična usposabljanja ali prostovoljna dela v tujini

AIESEC je globalna, nepolitična, neodvisna, izobraževalna ter neprofitna organizacija, vodena s strani študentov in mladih diplomantov. Je največja mednarodna študentska organizacija, ki omogoča mladim, da odkrijejo in razvijejo svoj vodstveni potencial za pozitiven učinek na družbo.

AIESEC študentom ponuja več različnih možnosti izkušenj v tujini. Prva in najpomembnejša dejavnost organizacije so plačane profesionalne prakse, s katerimi lahko že med študijem pridobiš praktični vpogled v delo v mednarodnem okolju. Na voljo so prakse s področja managementa, ekonomije, marketinga, financ ter informacijskih tehnologij (razvoj mobilnih aplikacij, spletnih strani, programske opreme, programiranje..). Trajajo najmanj 6 in največ 36 mesecev.

Z AIESEC-om se lahko udeležiš tudi prostovoljnih del na projektih, ki imajo pozitiven učinek na razvoj družbe, omogočajo seznanitev z globalnimi problemi in odkrivanje rešitev za le-te. Skupaj z udeleženci iz ostalih držav lahko pripomoreš k večji izobraženosti v tretjih državah, k ekološki ozaveščenosti, medkulturnemu dialogu… Prostovoljno delo v tujini traja najmanj 6 in največ 18 tednov.

Poleg zgoraj omenjenih izmenjav pa se lahko udeležiš tudi izmenjave v AIESEC-ovi entiteti v tujini, in tako razviješ in nadgradiš svoj vodstveni potencial z vodenjem mednarodnega team-a na področju izmenjav, kadrovanja, financ ali komunikacij.

Če si želiš novih izzivov, prijateljstev širom sveta, nepozabnih izkušenj v tujini, neskončno novih možnosti za odkrivanje sveta in neprecenljivih kompetenc v svojem življenjepisu, ne odlašaj in se prijavi na:

http://www.aiesec.si/internships/volunteer-abroad (prostovoljna dela)
http://www.aiesec.si/internships/work-abroad (profesionalne prakse)

Več informacij dobiš na spletni strani: www.aiesec.si, facebook.com/aieseckoper ali pa piši na: andreja.babic@aiesec.net.


četrtek, 20. februar 2014 Vabilo k obisku podjetja KZ Agraria Koper

Univerza na Primorskem v sodelovanju z UIP Univerzitetnim razvojnim centrom ter inkubatorjem Primorske organizira v okviru projekta UP Univerzitetni karierni center (UP UKC) obisk podjetja KZ Agraria Koper za študente in brezposelne diplomante.
Obisk bo potekal v petek, 28.2.2014 s pričetkom ob 7. uri.
Zasnova obiska bo takšna, da bo študetom in diplomantom omogočala podrobnejše spoznavanje z delovnimi procesi in načinom poslovanja v podjetju. Na dogodku bo zagotovljena predstavitev delodajalca in spoznavanje njegovega delovnega procesa, udeleženci bodo lahko predstavnikom podjetja postavljali tudi vprašanja.

Za obisk podjetja se je potrebno prijaviti do srede, 26.2.2014, saj je število mest omejeno (20).
Prijavnico je potrebno poslati na e-naslov andrej@uip.si.
K prijavi so še posebej vabljeni študenti študijskih programov Sredozemsko kmetijstvo in Biodiverziteta.

Več informacij o poteku obiska>>
 


torek, 18. februar 2014 Študentski izlet v Sarajevo in Mostar: 21. - 24. februar 2014

Študentski svet UP Pedagoške fakultete (UP PEF) organizira tridnevni izlet v Sarajevo in Mostar (21. do 24. februar 2014).

Glede na to, da se je sprostilo 12 mest, izlet ponujajo tudi študentom drugih članic Univerze na Primorskem.

Dva avtobusa študentov bosta proti dnevnim in nočnim znamenitostim BIH odrinila v petek, 21. februarja 2014, zvečer in vrnila v ponedeljek, 24. februarja 2014, prav tako zvečer. Cena subvencioniranega izleta je 55,00 EUR in vključuje prevoz, spremstvo, lokalno vodenje, 2x nočitvi z zajtrkom v hotelu Saraj, 2x večerji, organiziran obisk kluba, vstopnine po programu (Tunel spasa, olimpijski muzej, Kuća Sevdaha …).

Prijava je možna do srede, 19. februarja 2014, na e-mail dasa.vukanac@gmail.com ali polona.zorz@gmail.com.

Več o programu potovanja si lahko preberete tukaj.


torek, 18. februar 2014 Vabilo na Erasmus informativni sestanek - 21.2.2014 ob 12. uri

Vabimo vas na informativni sestanek, ki ga pripravljamo ob izidu Razpisa za Erasmus+ študijske izmenjave in praktično usposabljanje študentov v št. letu 2014/15.
Na sestanku bodo podane osnovne informacije o programu Erasmus+ in predstavljen prijavni postopek za tekoči razpis.

Sestanek bo potekal v petek 21. februarja, s pričetkom ob 12. uri v Veliki predavalnici UP FAMNIT (FAMNIT-VP), na Glagoljaški 8 v Kopru.

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na erasmus@famnit.upr.si.


ponedeljek, 17. februar 2014 Vabilo na konferenco KINEZIOLOGIJA V ERGONOMIJI: Obvladajmo bolečino v križu

Študente vabimo k udeležbi konference »KINEZIOLOGIJA V ERGONOMIJI: Obvladajmo bolečino v križu«, ki bo 15. maja 2014 v Portorožu (hotel Histrion). Bolečina v ledvenem delu hrbta je eden glavnih razlogov za bolniško odsotnost z delovnega mest in pomembno zmanjšuje kakovost posameznikovega življenja. Omenjeni zdravstveni problem tako bremeni posameznika kot tudi gospodarstvo in zdravstveno blagajno.

Na konferenci bodo domači raziskovalci in strokovnjaki iz različnih disciplin predstavili sodobna spoznanja o načinih preprečevanja in zdravljenju težav z ledvenim delom hrbtenice in s tem povezano bolečino. Za več informacij vas vabimo, da obiščete spletno stran konference (http://tnc-projekt.si/2014/01/20/konferenca-obvladajmo-bolecino-v-krizu/) kjer se lahko tudi prijavite. Udeležba je brezplačna za študente Univerze na Primorskem. Število mest je omejeno.

Več si lahko preberete v vabilu.

Za dodatna vprašanja pišite na e-naslov: kineziologija.ergonomija@gmail.com.

Vljudno vabljeni!


četrtek, 13. februar 2014 Izšel je Erasmus+ razpis za mobilnost študentov v študijskem letu 2014/15

Univerza na Primorskem je objavila Razpis programa Erasmus+ za študijske izmenjave in praktično usposabljanje študentov v študijskem letu 2014/2015.

Rok za prijavo na razpis je 27.2.2014 - do tega datuma mora fakutleta prejeti prijave!

Na razpis>>


četrtek, 13. februar 2014 Vabilo na Južnoameriški poslovni forum (SABF)

Južnoameriški poslovni forum ali South American Business Forum (SABF) je dodogek, katerega namen je pripomoči k trajnostnemu razvoju sveta.
Forum je organiziran s strani študentov s podoporo Tehnolškega inštituta v Buenos Airesu (Instituto Tecnológico de Buenos Aires).
K sodelvanju na forumu so vabljeni študentje vseh smeri študija iz celega sveta, ki so rojeni po 1.1.1988, redno vpisani na dodiplomskem ali podiplomskem študijskem programu oz. so diplomirali v letu 2013 ali 2014.
Preteklih izvedb SABF foruma so se med drugimi udeležili študenti iz Harvard University, London School of Economics in Universidad Autónoma de Madrid.

Forum bo potekal med 7. in 9. avgustom 2014 v Buenos Airesu, Argenitna.

Izbranim sodelujočim bodo organizatorji krili nastanitev, prehrano ter lokalne prevoze iz kraja namenstitve do foruma. Letalsko vozovnico si bodo morali kriti sami.

Prijave zbirajo do 4. maja 2014.

Več informacij >>


četrtek, 13. februar 2014 Štipendije LR Kitajske za študij na Beijing Institute of Technology

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije (MIZŠ) je objavilo ponudbo štipendij s strani LR Kitajske: Beijing Institute of Technology (BIT) Scholarships for International students from the Republic of Slovenia 2014-2015.
Štipendije so namenjene kritju stroškov dodiplomskega, magistrskega ali doktorskega študija na študijskih programih Beijing Institute of Technology (BIT).
Podeljujeo se tudi študentom, ki bi na BIT odšli le na semestrsko ali celoletno izmenjavo.

Rok prijave je 7. april 2014.

Pordobnejše informacije o razpisu >>