Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

četrtek, 4. februar 2016 Univerza v Kalabriji ponuja štipendije za magistrski študij

Univerza v Kalabriji (Università della Calabria) sporoča, da študentom ponuja štipendije za magistrski študij. Na voljo imajo 125 štipendij. Štipendije pokrivajo bivanje in tečaj italijanskega jezika, 85 štipendij pa tudi prehrano. 

Več informacij dosegljivih na prijavni spletni strani univerze


četrtek, 4. februar 2016 Primorske novice iščejo informatika (zaposlitev)

Časopisno-založniška družba Primorske novice razpisuje prosto delovno mesto na področju informatike za nedoločen čas.

Iščejo zagnanega, samoiniciativnega ter zanesljivega mladega oziroma bodočega diplomanta matematike in računalništva. Od kandidata pričakujejo vzdrževanje in servisiranje strojne in programske opreme, skrb za antivirusno zaščito ter programiranje uporabniških aplikacij.

Na razpis se lahko prijavite, če imate zaključeno VI/1, VI/2, VII. stopnjo izobrazbe s področja računalništva in elektronike, poznate Microsoftovo okolje ter njihova razvojna orodja.

Prijavo z življenjepisom in opisom vaših znanj ter dosedanjih delovnih izkušenj pošljite po e-pošti na naslov: prijava@primorske.si. Več o razpisu si lahko preberite v priponki.

Vabljeni!


ponedeljek, 1. februar 2016 Osnovni tečaj fotografije

Fotografinja Slavica Isovska v mesecu februarju ponovno organizira osnovni tečaj fotografije, ki je namenjen vsem, ki jih fotografija navdušuje ter tistim, ki si želijo izpopolniti svoje tehnično znanje s področja fotografije.

Tečaj zajema 2 uri teoretičnega dela ter 14 ur praktičnega dela. V teoretičnem delu tečaja boste obravnavali kratko zgodovino fotografije, spoznavali fotografsko opremo, fotografske zakonitosti (delovanje zaslonke in zaklopa v razmerju s časom in občutljivostjo senzorja) ter osnove fotografiranja. V praktičnem delu tečaja pa boste znanje pridobljeno na teoretičnem delu uporabili na terenu, saj boste fotografirali naravo, arhitekture, detajle, modele ter še veliko več.

Ob zaključku tečaja dobite potrdilo o uspešno opravljenem osnovnem tečaju fotografije. Cena tečaja je 40 €.

Podrobnejše informacije o vsebini tečaja najdete na tej povezavi. Za dodatne informacije je na voljo ing. fot. Slavica Isovska na telefonski številki 031 573 108, na elektronskem naslovu slavica.isovska@gmail.com, ter na Facebook profilu.

Slavica Isovska je inženirka fotografije, ki se je do sedaj predstavila z že dvanajstimi samostojnimi in več kot tridesetimi skupinskimi razstavami pri nas in v tujini. Obsežna in odmevna fotoreportaža o Romih v Štuki (Makedonija), ki jo je leta 2013 objavil tudi Amensty International Slovenija, je razstavljena v prostorih UP FAMNIT (Glagoljaška 8, 1. nadstropje).


ponedeljek, 1. februar 2016 Iščejo se nove ideje za mednarodni dogodek Falling Walls Lab 2016

Vsi, ki imate v predalu inovativno, dinamično in kreativno idejo ste vabljeni, da jo predstavite na mednarodnem dogodku Falling Walls Lab 2016, ki bo potekal 21. aprila 2016 na Univerzi v Ljubljani.

Mladi do 35. leta starosti imate možnost predstaviti raziskovalna dela, poslovne načrte in druge inovativne ideje, za katere verjamete, da imajo potencial za spremembe na znanstvenem, gospodarskem področju ali v širšem družbenem okolju.

Izbrani kandidati bodo svoje ideje predstavili v angleškem jeziku v samo treh minutah. Najboljša ideja bo nagrajena z udeležbo na finalnem mednarodnem dogodku, ki bo potekal v Berlinu, 8. novembra 2016.

Lanskega dogodka se je udeležila tudi študentka Bioinformatike UP FAMNIT Tanja Štular, ki se je z idejo »Breaking the walls of drug discovery« uvrstila na 3. mesto.

Več o prijavi in pravilih sodelovanja najdete na spletni strani Falling Walls Lab 2016.
Za vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na elektronski naslov: fwl@uni-lj.si.
Rok za prijavo je 6. april 2016.

Upajte si predstaviti svojo prebojno idejo!

 


sreda, 27. januar 2016 Sprememba uradnih ur knjižnice v sredo, 27.1.2016

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo danes, 27.1.2016, zaradi bolzeni knjižnica odprta le od 10:00 do 12:00.

V popoldanskem času bo omogočeno vračilo gradiva, in sicer v Tajništvu dekanata UP FAMNIT, od 12:00 do 16:00. Za podaljšanje izposojenega gradiva pišite na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


sreda, 27. januar 2016 Park Škocjanske jame vabi na usposabljanje za jamske vodnike

Javni zavod Park Škocjanske jame, ki v okviru javne službe opravlja tudi dejavnosti predstavljanja parka širši javnosti ter opravljanja vodniške službe po paku, vabi vse zainteresirane kandidate na usposabljanje in opravljanje izpita za jamske vodnike.

V okvir študentskih delovnih nalog sodi predstavljanje muzejskih zbirk, vodenje po jamskem sistemu ter vodenje po učni poti, delo prodaje v trgovini s spominki in druga dela po dogovoru. Usposabljanje za jamske vodnike poteka vsak pretek in soboto v Promocijsko – kongresnem centru Pr Nanetovh (Matavun 8 v Parku Škocjanske jame). Zaželena je komunikativnost in znanje tujih jezikov ter pripravljenost za opravljanje študentskega dela za obdobje dveh ali več mesecev.

Prijave pošljite do 10.2.2016 na naslov psj@psj.gov.si ali po pošti na naslov Park Škocjanske jame, Slovenija, Škocjan 2, 6215 Divača.

Več o programu usposabljanja si lahko preberete v priponki ali na njihovi spletni strani.

Vabljeni!


torek, 26. januar 2016 Sprememba uradnih ur knjižnice v torek, 26.1.2016

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo danes, 26.1.2016, knjižnica odprta le od 10:00 do 12:00.

V popoldanskem času bo omogočeno vračilo gradiva, in sicer v Referatu za študente UP FAMNIT, od 13:30 do 15:30. Za podaljšanje izposojenega gradiva pišite na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


sreda, 20. januar 2016 Predavanje dr. Vite Poštuvan »Čuječnost tukaj in zdaj«

Doc. dr. Vita Poštuvan bo 4. februarja 2016, ob 18:00, predavala v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma na temo Čuječnost tukaj in zdaj.

Koncept čuječnosti (mindfulness) temelji na budizmu, znanstveno pa so ga utemeljili psihologi, psihoterapevti in biologi na univerzi v Massachusetts in Oxford. Izvajanje preprostih vaj čuječnosti spreminja nefunkcionalne navade in vzorce ter spodbuja življenje tukaj in zdaj. Prijaznost, sočutje ter sprejemanje sebe in drugih so glavne lastnosti čuječnega človeka. S pomočjo čuječnosti se lažje otresemo premlevanja dogodkov iz preteklosti ali tuhtanja o prihodnosti. Kdor se nauči brez obsojanja zavedati trenutka, v katerem živi, skrbi za duševno higieno in se lažje spopada s stresom vsakdanjega življenja.

Psihologinja doc. dr. Vita Poštuvan se intenzivno ukvarja s preučevanjem in preprečevanjem samomorilnega vedenja, promocijo duševnega zdravja, terapevtskimi programi vedenjsko-kognitivne terapije in intervencijami čuječnosti. Zaposlena je na Slovenskem centru za raziskovanje samomora, ki deluje pri UP IAM, ter na Oddelku za psihologijo UP FAMNIT. Strokovno je delala na Japonskem, Kitajskem in v Indiji.

Več informacij: http://www.cd-cc.si/sl/literatura-humanistika/cujecnost-tukaj-in-zdaj-6141/

Vabljeni k udeležbi!


torek, 19. januar 2016 Vabilo na Azijsko-Evropsko rektorsko konferenco in študentski forum

Prejeli smo vabilo na 5. rektorsko konferenco in študentski forum.

Naslov letošnjega foruma je "Employability: Asia and Europe Prepare the New Generation" in bo potekal med 4. in 8. aprilom v Pragi. 

Namenjen je študentom vseh akademskih disciplin iz 51 držav ASEM (srečanje Azija - Evropa). 

Študenti boste imeli priložnost sodelovati v razpravah o vlogi podjetij, univerz in vlad pri zaposlovanju mladih. Tekom dogodka bodo pripravljena priporočila politik, ki bodo predstavljene na 6. srečanju ministrov pristojnih za izobraževanje v Koreji 2017. 

Udeležba je brezplačna. Lahko se prijavite tudi na razpis, ki ponuja subvencijo za potovanje, nastanitev in prehrano. 

Prijave so možne do petka, 22.1.2016 na povezavi tukaj

Več informacij o dogodku na spletni strani in v vabilu


petek, 15. januar 2016 Vabljeni na informativni dan za natečaj Podjetna Primorska 2016

V Univerzitetnem razvojnem centru in inkubatorju Primorske letos organizirajo že 10. sezono natečaja za najboljšo podjetniško idejo Podjetna Primorska 2016.  Za vse, ki imate inovativno idejo in jo želite uresničiti, so pripravili informativni dan, ki bo v sredo, 20. januarja 2016, ob 17.00 v predavalnici UIP (Ferrarska 8, Koper).

Na informativnem dnevu boste izvedeli, kaj vam natečaj Podjetna Primorska prinaša, kako se prijaviti, kakšne so ugodnosti in nagrade ter še mnogo drugih koristnih informacij.

Zaradi omejenega števila mest se lahko prijavite na info@uip.si ali na telefonski številki 05 611 79 52.

Več o natečaju Podjetna Primorska 2016, prijavi obrazec ter pravilnik pa najdete na njihovi spletni strani.

Vabljeni!


petek, 15. januar 2016 Vabljeni na posvet Participacija mladih ali kaj lahko za participacijo storijo šole

Kulturno izobraževalno društvo PiNA in Gimnazija Gian Rinaldo Carli Koper v okviru projekta Mreža participativnih demokratičnih šol vabita na posvet Participacija mladih ali kaj lahko za participacijo storijo šole, ki bo v četrtek, 28. januarja 2016, ob 10.00 v Glavni dvorani (Aula Magna) Gimanzije Gian Rinaldo Carli Koper (Gimnazijski trg 7, Koper).

Namen uvodnega dogodka pilotnega projekta spodbujanja participacije dijakinj in dijakov ter šolskih skupnosti je oblikovanje lokalnega konzorcija kot posvetovalnega telesa za oblikovanje referenčne lestvice participacije šol v regiji, predstavitev dobrih praks in mreženje ključnih deležnikov področja.

Prijavite se lahko preko spletnega obrazca, dodatne informacije pa dobite na peter.kastelic@pina.si in 031 495 156.

 Več o projektu si lahko preberete tukaj.

Vabljeni!


sreda, 13. januar 2016 Sprememba uradnih ur knjižnice v sredo, 13.1.2016

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo v sredo, 13.1.2016 odprta po naslednjem urniku:

10:00-12:00,

13:00 – 14:00.

Zahvaljujemo se za razumevanje,

knjižnica Temena.


torek, 12. januar 2016 Poletna šola v Shanghaiju 2016

Konfucijev inštitut Ljubljana v sodelovanju s partnersko šolo SUIBE (Shanghai University of International Business and Economics) v času od 16. julija do 7. avgusta 2016 organizira poletno šolo v Shanghaiju.

Predstavitev Poletne šole kitajskega jezika in kulture v Shanghaiju 2016 bo potekala v sredo, 13. januarja 2016, ob 14. uri v prostorih Konfucijeve učilnice Koper, Univerze na Primorskem.

Več informacij o poletni šoli je dostopnih na spletni strani www.shanghai.si. Za morebitna vprašanja lahko pišete na mail SummerSchool@shanghai.si ali ciljubljana@ef.uni-lj.si.

Vabljeni!


torek, 12. januar 2016 Hrvaški inštitut Plavi svijet išče prostovoljce za Adriatic Dolphin Project 2016

Hrvaški inštitut Plavi svijet ponuja možnost dvanajstdnevnega prostovoljnega dela na letošnjem projektu ADP – Adriatic Dolphin Project 2016, ki bo potekal od maja do septembra na Lošinju.

Glavni namen projekta je raziskovanje populacijske ekologije in genetike delfinov ter ostalih vrst kitov v Jadranskem morju. Cena paketa je od 800€ do 830€ s popustom, v ceno pa je vštet polni penzion, nastanitev, predavanja, terensko delo, dostop do interneta ter certifikat.

Več o projektu si lahko preberete na njihovi spletni strani ali v priponki.

Vabljeni!


ponedeljek, 11. januar 2016 Vabljeni na tretje predavanje Famnitovih izletov v matematično vesolje 2015/16

3. PREDAVANJE FAMNITOVIH IZLETOV V MATEMATIČNO VESOLJE 2015/16

Na tretjem predavanju z naslovom »Popotovanje od korena do fraktala«, ki bo potekalo

v sredo, 13. januarja 2016, ob 18h

v Veliki predavalnici UP FAMNIT, Glagoljaška 8, Koper,

bo dr. Jasna Prezelj (UL FMF, UP FAMNIT in IMFM) predavala o računanju kvadratnih korenov, ki so bili znani že starim Babiloncem, metoda, ki so jo uporabljali, pa spada v družino iteracijskih metod. Iteracijski sistemi, znani tudi pod imenom diskretni dinamični sistemi, se pojavljajo vsepovsod: v astronomiji, biologiji, medicini itd. Če jih želimo uporabiti v praksi, moramo vedenje diskretnega sistema znati predvideti na dolgi rok. Nekateri sistemi imajo namreč območja, kjer se vedejo povsem kaotično. Ta območja imajo neko strukturo, pogosto fraktalno. Ogledali si bomo nekaj preprostih primerov in poiskali povezavo med obliko omenjenega območja in analitičnimi lastnostmi fraktala.

O predavateljici: Dr. Jasna Prezelj je doktorirala iz matematike na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani leta 2000. Zaposlena je na Univerzi na Primorskem in na Univerzi v Ljubljani, kjer poučuje analizo in modeliranje. Raziskovalno se ukvarja s kompleksno analizo.

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na martin.milanic@upr.si.

Veselimo se novih popotovanj v matematična vesolja v vaši družbi!

Vljudno vabljeni.


ponedeljek, 11. januar 2016 Natečaj »Podjetna Primorska 2016«

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske d.o.o. v sodelovanju z Univerzo na Primorskem ob podpori Agencije SPIRIT Slovenija tudi letos organizira natečaj za najboljšo podjetniško idejo primorske regije Podjetna Primorska 2016, ki bo potekal od decembra 2015 do maja 2016.

V okvira natečaja se obravnava inovativne poslovne ideje, ki so zanimive za gospodarski sektor Primorske in predstavljajo možnosti za investiranje. Natečaj je namenjen podjetnim študentom, raziskovalcem, akademikom in drugim posameznikom ali skupinam s Primorske, iz zamejstva in ostale Slovenije. Na natečaj se lahko prijavi posameznik, skupina ali pravna oseba, sodeluje pa lahko v treh kategorijah:

 • OPTIMIST: prijavitelj nima predhodnih podjetniških izkušenj,
 • NAVIGATOR: prijavitelj že ima predhodne podjetniške ali vodstvene izkušnje,
 • REKTORJEVA NAGRADA: prijavitelji so študentje, diplomanti, raziskovalci in pedagoški delavci UP.

Strokovna komisija bo izbrala do 15 finalistov, razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad pa bo potekala 26. maja 2016. Nagradni sklad znaša 30.000 EUR.

Rok za prijavo (oddaja opisa poslovne ideje) je 31.1.2016. Več informacij, pogoje razpisa in prijavnico dobite na  www.uip.si, ki jo izpolnjeno oddajte na info@uip.si.

Vabljeni k udeležbi!


četrtek, 7. januar 2016 Vabilo na Državno univerzitetno prvenstvo v smučanju in deskanju na snegu

Slovenska univerzitetna športna zveza je razpisala Državno univerzitetno prvenstvo v smučanju in deskanju na snegu v študijskem letu 2015/16, ki bo potekalo v petek, 15.1.2016, na smučišču Kope.

Na tekmovanju lahko sodelujejo študenti iz vseh slovenskih visokošolskih zavodov, med seboj pa se bodo pomerili v alpskem smučanju, deskanju na snegu, freestyle smučanju in/ali deskanju (snežni park).  

Rok za oddajo prijav je v četrtek, 14.1.2015, na info točkah Uni sport in ŠOU šport v Ljubljani. Prijavnina znaša 10€ in vključuje celodnevno smučarsko vozovnico, avtobusni prevoz, za tekmovalce pa tudi topel obrok.

Več o razpisu tekmovanja in prijavnico najdete na spletni strani univerzitetne športne zveze.

Vabljeni!


sreda, 6. januar 2016 Vabilo na vseslovensko podjetniško tekmovanje POPRI

V Primorskem tehnološkem parku že enajsto leto zapored organizirajo podjetniško tekmovanje POPRI.

Tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo oziroma najboljše razdelan poslovni model je odlična priložnost, da mladi predstavijo svoje delo in se pomerijo z vrstniki iz cele Slovenije. Cilj tekmovanja je spodbuditi mlade, da svoje ideje na podjeten način razvijejo v nove izdelke in storitve.

Na tekmovanju lahko sodelujejo osnovnošolci (7., 8., 9. razred), srednješolci, študenti in drugi posamezniki ali skupine do 29 let, ki še nimajo lastnega podjetja. Prijavite se lahko preko spletnega obrazcai, izpolnjevanje in urejanje poslovnega modela pa bo potekalo preko spletne platforme Mikrobiz.

Rok za oddajo poslovnega modela je 15. marec 2016, na naslov popri@primorski-tp.si ali po navadni pošti, 18. aprila 2016 pa bo zaključna prireditev in podelitev nagrad.

Več informacij o tekmovanju najdete na njihovi spletni strani ali Facebooku.

 

Vabljeni!


četrtek, 24. december 2015 Objavljen je razpis Erasmus+ za 2016-17 (študij in praktično usposabljanje v tujini)

Objavljen je razpis Erasmus+ za študente. Omogoča prijave za študij in praktično usposabljanje v tujini med 1.6.2016 in 30.9.2017. 

Rok za prijave je 21.1.2016.

Razpis z vsemi prilogami in navodili je dosegljiv na povezavi tu


ponedeljek, 21. december 2015 Praznični urnik knjižnice TeMeNa

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo knjižnica od 24.12.2015 do 01.01.2016 zaprta. Vračilo gradiva je možno dne  24.12.2015 med 08:00 in 11:00 na Referatu za študente UP FAMNIT (Glagoljaška 8). Za podaljšanje roka izposoje gradiva pišite na e-naslov temena@upr.si

Zahvaljujemo se za razumevanje,

Knjižnica TeMeNa


četrtek, 17. december 2015 Podpora za izmenjave v Švici

Švicarska nacionalna agencija je objavila možnosti sofinanciranja štipendij za mobilnosti v Švico in iz nje. Ta država namreč ne sodeluje v programu Erasmus+ kot partnerska država, zato sami ponujajo dodatne štipendije. 

Visokemu šolstvu so namenili 15,5 milijona evrov, s čimer bodo podpirali tako vhodne kot izhodne mobilnosti študentov in osebja. 

Slovenci, ki odhajajo na izmenjavo v tujino lahko pridobijo 390 EUR štipendije na mesec. Več si lahko preberete tu


sreda, 16. december 2015 Sprememba uradnih ur knjižnice v petek, 18.12.2015

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo v petek, 18.12.2015 zaprta.
Knjige bo mogoče vrniti v referatu za študente UP FAMNIT, med 8. in 11. uro. Za podaljšanje izposoje gradiva lahko pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


petek, 11. december 2015 Še 5 dni časa za prijave na razpis za štipendije za študijske obiske v tujini

V torek, 15.12.2015 se izteče rok za prijave za štipendije za študijske obiske dijakov in študentov v tujini. Študijski obiski vključujejo tako študij kot praktično usposabljanje. 

Višina štipendije je omejena na 70 € / dopolnjen teden za bivanje (vendar največ 1.750 €) in do 500 € za potne stroške. Potnih stroškov ne morete uveljavljati za države EU, EGP in Bosno in Hercegovino, Srbijo, Črno Goro, Kosovo, Makedonijo, Albanijo in Turčijo. 

Obiski se morajo pričeti najkasneje 29.2.2016, študenti pa morate v tujini preživeti vsaj 3 tedne. 

Več o samem razpisu je dosegljivo na povezavi tu

Dodajamo še obvestilo Konfucijevega inštituta Ljubljana, ki sporoča, da je na razpis možna tudi prijava za udeležbo na poletni šoli kitajskega jezika v Šangaju (http://shanghai.si/domov/stipendija/).


petek, 11. december 2015 Natečaj »Podjetna Primorska 2016«

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske d.o.o. v sodelovanju z Univerzo na Primorskem ob podpori Agencije SPIRIT Slovenija tudi letos organizira natečaj za najboljšo podjetniško idejo primorske regije Podjetna Primorska 2016, ki bo potekal od decembra 2015 do maja 2016.

V okvira natečaja se obravnava inovativne poslovne ideje, ki so zanimive za gospodarski sektor Primorske in predstavljajo možnosti za investiranje. Natečaj je namenjen podjetnim študentom, raziskovalcem, akademikom in drugim posameznikom ali skupinam s Primorske, iz zamejstva in ostale Slovenije. Na natečaj se lahko prijavi posameznik, skupina ali pravna oseba, sodeluje pa lahko v treh kategorijah:

 • OPTIMIST: prijavitelj nima predhodnih podjetniških izkušenj,
 • NAVIGATOR: prijavitelj že ima predhodne podjetniške ali vodstvene izkušnje,
 • REKTORJEVA NAGRADA: prijavitelji so študentje, diplomanti, raziskovalci in pedagoški delavci UP.

Strokovna komisija bo izbrala do 15 finalistov, razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad pa bo potekala 26. maja 2016. Nagradni sklad znaša 30.000 EUR.

Rok za prijavo (oddaja opisa poslovne ideje) je 31.1.2016. Več informacij, pogoje razpisa in prijavnico dobite na  www.uip.si, ki jo izpolnjeno oddajte na info@uip.si.

Vabljeni k udeležbi!


ponedeljek, 7. december 2015 Mednarodna konferenca SPBOPEN 2016 v Rusiji

Študenti vseh stopenj in mladi raziskovalci ste vabljeni, da se udeležite tretje Mednarodne šole in konference "Saint Petersburg OPEN 2016" na temo optoelektornike, fotonike, strojništva in nanostruktur. 

Dogodku predseduje Nobelov nagrajenec za fiziko iz leta 2000 in podpredsednik Ruske Akademije Znanosti Zhores I. Alfredov. 

Konferenca bo potekala v Saint Petersburgu med 28. in 30. marcem, izvlečke pa je potrebno oddati do 21. februarja 2016. 

Udeležba je brezplačna. 

Več informacij si lahko preberete v letaku in v knjižici


ponedeljek, 7. december 2015 Vabilo na 59. znanstveno konferenco »Open Readings 2016«

Univerza v Vilniusu (Litva), Fakulteta za fiziko organizira 59. znanstveno konferenco za študente fizike in naravoslovja »Open Readings 2016«, ki bo potekala od 15. do 18. marca 2016.

Prijavijo se lahko študentje dodiplomskega, podiplomskega ali doktorskega študija, ki želijo predstaviti svoje raziskave. Prostih mest je več kot 300, udeležba pa je brezplačna. Rok za prijavo je 5. februar 2016.

Več informacij najdete na spletni strani konference in v priponki.

Vabljeni!


petek, 4. december 2015 Vabilo na podjetniško delavnico za nezaposlene mlade diplomante Univerze na Primorskem

UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju s Kariernim centrom UP in Zavodom RS za zaposlovanje Območna služba Koper organizira Podjetniško delavnico za mlade diplomante Univerze na Primorskem, ki so vpisani v evidenco nezaposlenih na območju Območne službe Koper. Delavnica bo potekala v torek, 8.12.2015, ob 9:00 uri, v kariernem središču (Zavod RS za zaposlovanje, Koper).

Program delavnice je namenjen spodbujanju in načrtovanju razvoja lastne kariere v smislu spoznavanja podjetništva. Pri tem bodo predstavljene in podane kvalitetne informacije in znanja, ki so trenutno zelo popularna v podjetništvu, z namenom, da se mladi diplomanti, ki želijo svoje ideje in zamisli razvijati ali spoznati podjetniško okolje pravočasno vključijo v podporne storitve UIP Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske.

Število udeležencev je omejeno na največ 12 mladih diplomantov. Prijavite se lahko na info@uip.si, več o delavnici pa si lahko preberete v priponki.

 

Vabljeni!


petek, 4. december 2015 FAMNIT-ovo Brucovanje 2015

Spoštovani!

V sredo, 9. 12. 2015, bo potekalo težko pričakovano FAMNIT-ovo Brucovanje s skupino Night Express in študentskimi cenami pijač!

Night Express ali NEx je skupina, ki jo sestavlja šest članov, katere repertoar je zasnovan na rocku in funku. NEx bodo s svojim energičnim nastopom in igranjem avtorskih pesmi ter znanih priredb (Dubioza Kolektiv, SARS, Plavi Orkestar, Bijelo Dugme, svetovno znanih rock in ostalih hitov), zagotovo poskrbeli za pravo vzdušje in pravi študentski žur!

Pred nastopom skupine vas bo ogrel DJ Ney, dogodek pa bo povezoval stand up komik Aleš Novak.

Kot vsako leto, bo tudi letos potekalo tekmovanje za Naj bruca, vse tekmovalce pa čakajo bogate nagrade!

Vstopnina: 1€ po 24. uri! Izkupiček vstopnin bo šel v sklad za socialno ogrožene študente UP.
 

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/1649360331994055/

Vljudno vabljeni!

ŠS UP FAMNIT


petek, 4. december 2015 Startup vikend UIP za študente Univerze na Primorskem

UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju s strokovnjaki Univerze na Primorskem organizira »Start-up vikend« za študente vseh članic Univerze na Primorskem, ki bo v petek in soboto, 11.12. – 12.12.2015, v prostorih UIP (Poslovni objekt Ogrlica, Ferrarska 8, Koper).

Program start-up vikenda je delavniškega tipa, ter je namenjen spodbujanju k inovativnosti in razvoju konkretnih podjetniških idej. Pri tem bodo predstavljene in podane kvalitetne informacije in znanja, ki so trenutno zelo popularna v podjetništvu, z namenom, da se študentje, ki želijo svoje ideje in zamisli razvijati ali spoznati podjetniško okolje pravočasno vključijo v podporne storitve UIP Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske.

 »Start-up vikend« bo organiziran v dveh dnevih z možnostjo uporabe prostorov do 24h dnevno. Priporoča se uporaba lastnega prenosnega računalnika. Prostori so opremljeni z Wi-fi omrežjem, delo pa bo organizirano v skupinah.

Izpolnjeno prijavnico je potrebno oddati do srede, 8.12.2015, na e-naslov andrej@uip.si, več o programu pa si lahko preberete v priponki. Število udeležencev dogodka je omejeno.

Vabljeni!


petek, 4. december 2015 UIP organizira tematsko delavnico CrowdFunding

UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske organizira tematsko delavnico CrowdFunding za študente, startupovce in tiste, ki jih zanima mnižično financiranje, ki bo potekala v sredo, 9.12.2015, ob 17:00 uri, v prostorih UIP (Ferrarska 8, Koper).

Na delavnici boste spoznali osnovne principe in ozadje množičnega financiranja, predvsem pa boste imeli priložnost spoznati dva konkretna primera dobre prakse s strani vabljenih gostov, kot tudi z njimi izmenjati poglede in komentarje. »Crowdfunding« je v svetu prepoznan kot odlična metoda za učinkovito testiranje trga, saj se sredstva pridobivajo le od tistih, ki si produkt resnično želijo. Na ta način z nastopom na platformah za množično financiranje lahko na edinstven način testiramo trg.

Izkušnje uspešnih slovenskih projektov bosta predstavila Blaž Ažbe, podjetnik s projektom žepnih ur Itero in Matej Rodela, podjetnik s projektom Trobla.

Prijavo pošljite na naslov info@uip.si, več o delavnici pa si lahko preberete v priponki.

Vabljeni!


četrtek, 3. december 2015 PREDSTAVITEV: Možnosti študijskih izmenjav v Rusko federacijo

Ruski center znanosti in kulture bo v sredo, 9.12.2015 na UP FHŠ v predavalnici LEVANT 3 predstavil možnosti študijskih izmenjav v Rusko federacijo. 

Dogodek bo trajal približno uro in pol, tekom predstavitve, pa bodo predstavljene tudi novosti študijskih izmenjav. Študentom so na voljo semestrske in letne štipendije ter poletne šole. 

Predstavitev bodo popestrili vtisi študentov UP, ki so se pred kratkim vrnili iz študijskih izmenjav.

Na dogodku bo prisoten tudi novi direktor Ruskega centra znanosti in kulture, g. Jurij Meteljov, ki želi osebno spoznati študente UP, ki se zanimajo za Rusijo.

Predstavitev bo potekala v slovenskem jeziku. 


četrtek, 3. december 2015 Google razpisal štipendije za študentke

Google Anita Borg Memorial Scholarship: EMEA razpisuje štipendije za Evropo, bližnji Vzhod in Afriko za vse študentke računalniških ali drugih tehničnih smeri, ki so v letošnjem študijskem letu 2015/2016 vpisane na univerzo ali se nameravajo vpisati v naslednjem študijskem letu 2016/2017.

Prijavijo se lahko študentke, ki imajo ustrezno znanje, sposobnosti vodenja ter željo po povečanju udeležbe žensk v računalništvu. Štipendija za prihodnje leto znaša 7000 €.

Prijave so možne najkasneje do 31. decembra 2015.

Vabljene!


sreda, 25. november 2015 Sprememba uradnih ur knjižnice v ponedeljek, 30.11.2015

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo v ponedeljek, 30.11.2015 odprta le med 10. in 12. uro.
Knjige bo mogoče vrniti tudi v referatu za študente UP FAMNIT, med 8. in 10. uro. Za podaljšanje izposoje gradiva lahko pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


sreda, 25. november 2015 Vabilo na mednarodno konferenco Umeščanje Slovenije v evropski visokošolski prostor

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) pripravlja dvodnevno mednarodno konferenco s področja visokega šolstva z naslovom Umeščanje Slovenije v evropski visokošolski prostor - od kod prihajamo in kam želimo, ki bo potekala v sredo in četrtek, 2. in 3. decembra 2015 v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Glavna tema konference bo pogovor o viziji slovenskega visokega šolstva. Prvi dan bodo udeleženci vabljeni k sodelovanju v okviru štirih vzporednih okroglih miz na temo kakovosti visokega šolstva, študentskega aktivnega sooblikovanja visokošolskega prostora, učnih izidov ter financiranja visokega šolstva. Drugi dan konference pa bo potekal v okviru diskusije o pavicah študentov v zakonodaji in praksi ter s štirimi delavnicami o vključevanju študentov v znanstveno-razsikovalno delo.

Udeležba na konferenci je brezplačna. Program konference, predstavitev tujih predavateljev ter prijavnica so dostopni na spletni povezavi.

Vabljeni!


sreda, 25. november 2015 Vabilo na slavnostno podelitev priznanja Mentor leta 2015

Društvo mladih raziskovalcev Slovenije (DMRS) letos že 7. leto zapored organizira podelitev priznanja najboljšemu mentorju doktorskim študentom – Mentor leta 2015, ki bo v ponedeljek, 30. 11. 2015, ob 19. uri v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Letos so za omenjeno priznanje prejeli več kot 50 nominacij med katerimi je Komisija za izbor vlog izbrala letošnjega dobitnika nagrade. Namen dogodka pa ni zgolj zahvala vsem dobrim mentorjem za njihovo požrtvovalno delo, temveč tudi mreženje v sproščenem vzdušju med »mladimi« raziskovalci in doktorskimi študenti na eni in že uveljavljenimi odličnimi raziskovalci na drugi strani.

Več informacij o dogodku ter prijave so možne na spletni strani dogodka.

Vabljeni!


torek, 24. november 2015 Vabilo na prvi hackathon

Transparency International Slovenia, Inštitut Jožef Stefan in Virostatiq.si pripravljavajo prvi hackathon, ki bo potekal v soboto, 5. decembra 2015 od 10.00 – 17.00 v Kreativnem centru Poligon na Tobačni ulici 5 v Ljubljani.

Študenti boste en dan preživeli s strokovnjaki s področja informacijskih tehnologij in s svojimi predlogi sodelovali pri razvijanju inovativne platforme za zagotavljanje večje transparentnosti države. Vsekakor se bo tudi igralo s kodo platforme in izvajalo analize s pomočjo velikih baz podatkov.

Prijavite se lahko na info@transparency.si, udeležba pa je brezplačna. Več informacij najdete v priponki.

Vabljeni!


petek, 20. november 2015 Štipendije Indijskega sveta za kulturno sodelovanje (ICCR) 2016/17

ICCR razpisuje tri (3) štipendije za slovenske študente v okviru naslednjih shem za študijsko leto 2016/17: 

 • 1x Splošna kulturna štipendijska shema (GCSS)
 • 2x Štipendije programa za kulturno izmenjavo (CEP)

Rok za prijave je 31.12.2015, več informacij pa je na voljo na spletni strani Veleposlaništva Indije v Ljubljani


petek, 20. november 2015 Le še 10 dni časa za prijave na CEEPUS izmenjave

Študenti, ki se želite udeležite CEEPUS izmenjave imate le še 10 dni časa za prijave. 

CEEPUS je Srednjeevropski program izmenjav za univerzitetne študente. V našem prostoru je to drugi največji program mobilnosti (za Erasmus+), v njem pa sodelujejo 16 držav Srednje in Jugovzhodne Evrope. Deluje na osnovi mrež. 

UP Famnit ne sodeluje v nobeni mreži, tako da imate študenti možnost prijave kot ti. freemoverji. Pogoj je, da vas je gostujoča institucija pripravljena sprejeti na izmenjavo. Freemover študenti se lahko udeležite izmenjave v poletnem semestru. 

Rok za prijavo je 30.11.2015.

Štipendije dodeljujejo države, v katere odhajate in v večini primerov omogočajo poleg same štipendije še brezplačno nastanitev. 

Prijave potekajo spletno. Na spletni strani pa lahko najdete tudi dodatne informacije: https://www.ceepus.info/default.aspx

Za dodatne informacije je na voljo Pisarna za Mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje UP Famnit, kjer se lahko zglasite osebno, oziroma pošljete sporočilo na international@famnit.upr.si


četrtek, 19. november 2015 2 doktorski mesti na TU Delft

Tehniška Univerza v Delftu, Fakulteta za arhitekturo in grajeno okolje je razpisala dve doktorski mesti za delo v raziskovalni skupini urbanih sistemov in dinamike, ki jo vodi dr. Evert Meijers.

Razpis ponuja polno plačani poziciji za poln delovni čas. 

Več informacij je dosegljivih tu


četrtek, 19. november 2015 Vabilo na usposabljanje "Young people, culture and institutions"

Mednarodni študijski center za mladinsko kulturo, ki deluje v okviru Oddelka za humanistiko Univerze v Trstu vabi k sodelovanju na usposabljanju "Young people, culture and institutions", ki bo potekalo od 9. do 11. decembra v Trstu.

Več informacij o usposabljanju najdete na tej povezavi.


četrtek, 19. november 2015 Univerzitetni inkubator Primorske organizira Start-up vikend

UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju s Fakulteto za management UP organizira Start-up vikend za študente vseh članic Univerze na Primorskem, ki bo v petek in soboto, 27.11. – 28.11.2015, v prostorih UIP (Poslovni objekt Ogrlica, Ferrarska 8, Koper).

Program strat-up vikenda je zasnovan po metodi dizajnerskega razmišljanja, ter je namenjen spodbujanju k inovativnosti in reševanju konkretnih izzivov iz gospodarstva. Pri tem bodo predstavljene in podane kvalitetne informacije in znanja, ki so trenutno zelo popularna v podjetništvu, z namenom, da se študentje, ki želijo svoje ideje in zamisli razvijati ali spoznati podjetniško okolje pravočasno vključijo v podporne storitve UIP.

Delo bo organizirano v skupinah, priporoča se uporaba lastnega prenosnega računalnika. Organizator bo poskrbel za hrano in pijačo.

Prijavnico je potrebno oddati do torka, 24.11.2015 na e-naslov info@uip.si. Število mest je omejeno na največ 16 študentov.

Vabljeni!


četrtek, 19. november 2015 Študenti Famnita med uspešnimi študenti na sprejemu pri ministrici dr. Maji Makovec Brenčič

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič je v torek, 17. novembra, na mednarodni dan študentov, v prostorih MIZŠ sprejela okoli 150 dijakov in študentov ter njihove mentorje, ki so v minulem študijskem/šolskem letu dosegli vidne rezultate na mednarodnih tekmovanjih. Z Univerze na Primorskem se je sprejema udeležilo 22 študentov, ki so dosegli odlične uvrstitve na mednarodnih tekmovanjih s področja naravoslovja in informatike ter na področju oblikovanja in dizajna. Med njimi je kar 9 študentov Famnita. To so: Ivan Bartulović, Ratko Darda, Vladan Jovičić, Marko Palangetić, Marko Rajković, Anja Rudež, Martin Senič, Roman Solodukhin in Tanja Štular.

Študentom iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov tudi v prihodnje!


sreda, 18. november 2015 Vabljeni na drugo predavanje Famnitovih izletov v matematično vesolje 2015/16

2. PREDAVANJE FAMNITOVIH IZLETOV V MATEMATIČNO VESOLJE 2015/16

Na drugem predavanju z naslovom Simetrija, matematika in glasba, ki bo potekalo

danes, 18. novembra 2015 ob 18h,

v Veliki predavalnici UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper),

bo dr. Boštjan Kuzman predstavil povezavo med matematiko in glasbo, ki sta bili vsaj od antične Grčije tesno povezani sopotnici znanstvenikov in filozofov, kot so bili Pitagora, Platon, Boetius in kasneje Kepler, Descartes ali Euler. Analogije med matematičnimi in glasbenimi idejami pa lahko tu in tam nepričakovano odkrijemo tudi v sodobni matematiki. Predavatelj bo orisal, kako v matematiki merimo simetrijo, kako lahko ustvarimo nenavadne simetrične objekte in kaj ima vse to opraviti z baročno glasbo.

O predavatelju: Dr. Boštjan Kuzman je doktoriral iz matematike na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Raziskovalno se ukvarja z algebrsko teorijo grafov, dejaven pa je tudi na področju dela z mladimi. Je aktiven član DMFA Slovenije, ustanovitelj tabora MARS in koordinator številnih aktivnosti s področja promocije matematike, za kar je leta 2012 je prejel nagrado "Prometej znanosti", ki jo podeljuje Slovenska znanstvena fundacija.

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na martin.milanic@upr.si.

Veselimo se novih potovanj v matematična vesolja v vaši družbi!

Vljudno vabljeni.


petek, 13. november 2015 Popoldansko dežurstvo v Študijski sobi za študente (FAMNIT-Muzejski 1)

Tudi v študijskem letu 2015/16 bo v Študijski sobi za študente (FAMNIT-Muzejski 1) ob ponedeljkih, torkih in četrtkih od 16. do 20. ure zagotovljeno popoldansko dežurstvo študenta, ki bo v času dežurstva poskrbel, da bo predavalnica v tem času odprta za vse študente UP FAMNIT. Dežurstvo bo zagotovljeno tudi ob sredah, v kolikor bo fakulteta uspela pridobiti študentsko pomoč (zainteresirani študenti vabljeni, da se oglasite v tajništvu dekanata na Glagoljaški 8, 1. nadstropje).

Ker predavalnico zaradi prostorske stiske uporabljamo tudi za izvedbo pedagoškega procesa (predavanja in vaje), opozarjamo, da je potrebno zasedenost predavalnice preveriti na urnikih UP FAMNIT (tudi za zgoraj navedene termine, ko je sicer zagotovljeno dežurstvo študenta):

http://www.famnit.upr.si/sl/studenti/urniki_wise/rooms.php

Informacije o uporabi predavalnice v dopoldanskem času, so dostopne na spletni strani fakultete, na naslovu http://www.famnit.upr.si//sl/studenti/studijska-soba.

Uporaba predavalnice je možna izključno za študijske namene.


sreda, 11. november 2015 Delavnica STARTUP Branding Funnel

Univerzitetni inkubator Primorske vabi študente, mlade podjetnike, startupovce in tiste, ki jih zanima znamčenje na delavnico STARTUP Branding Funnel, ki bo v četrtek, dne 19.11.2015, ob 17. uri v prostorih UIP (Ferrarska 8, Koper).

Moč globalno uspešnih blagovnih znamk, kot so Apple, Dropbox ali Twitter, ne gre pripisati zgolj naključju ali sreči, temveč sistematičnemu in trdemu delu, od njihove prave ideje, razvoja, uvajanja, pa vse do nenehnega vzdrževanja edinstvenih odnosov s ciljnimi porabniki.

Na delavnici boste spoznali nov pristop k razvoju močnih blagovnih znamk SBFUNNEL, ki sta ga avtorja, dr. Mitja Ruzzier, profesor podjetništva na Fakulteti za Management UP in dr. Maja Konečnik Ruzzier, profesorica trženja na Ekonomski fakulteti UL predstavila v svoji zadnji knjigi Startup Branding Funnel. S pomočjo pristopa, ki bo predstavljen na praktičnem primeru, boste spoznali kako razumeti blagovne znamke z vidika porabnika in podjetnika, kako ustvariti in komunicirati zgodbo blagovne znamke, kako poiskati izdelek, ki se prilega trgu/ciljni skupini z nadgradnjo v blagovno znamko ter kako uporabljati Startup branding lijak za sistematično iskanje odgovorov.

Prijave so možne preko spletne strani UIP, število mest pa je omejeno.

Vabljeni!


ponedeljek, 9. november 2015 Slovenska znanstvena fundacija razpisuje štipendije slovenskim doktorantom in mladim doktorjem znanosti

Slovenska znanstvena fundacija (SZF) v partnerskem sodelovanju s Svetovno federacijo znanstvenikov (WFS) razpisuje deset štipendij za slovenske doktorante in mlade doktorje.

Fundacija pospešuje uspešen razvoj mladih raziskovalcev, ki delujejo na področju planetarnih nujnosti in pri tem potrebujejo družbeno pomoč oziroma je ta potrebna zaradi njihovega šibkega ekonomskega položaja. Izbrani štipendisti bodo denarno pomoč prejemali načeloma od začetka leta 2016 dalje.

Na razpis se lahko prijavijo državljani Republike Slovenije, ki bodo v času prejemanja štipendije raziskovalno delovali v domovini in imajo do zaključka doktorskega dela največ 24 mesecev oziroma so naziv »doktor znanosti« dosegli največ 36 mesecev pred oddajo vloge in dokumentacije v zvezi z njo.

Obrazec in vse podpisane dokumente prijavitelj odda v dveh natisnjenih izvodih na naslov Ustanova Slovenska znanstvena fundacija, Štefanova ulica 15, 1000 Ljubljana, s pripisom »Prijava na razpis štipendij WFS«. Zadnji rok za oddajo dokumentacije je 4. december 2015.

Več o razpisu si lahko preberete v priponki.


petek, 6. november 2015 REZULTATI REKTORSKIH VOLITEV: Dragan Marušič bo vodil UP tudi v mandatu 2015 - 2019

Študente obveščamo, da je na včerajšnjih rektorskih volitvah kandidat prof. dr. Dragan Marušič prejel 327 glasov, kar predstavlja 61,7% glasov volilnih upravičencev, ki so se udeležili volitev in so oddali veljavno glasovnico.

Skupno število volilnih upravičencev na rektorskih volitvah je bilo 611, volitev se je udeležilo 535 volilcev, med katerimi je bilo 5 volilcev, ki so oddali neveljavno glasovnico. 

Prof. dr. Dragan Marušič, ki ga je v kandidaturi poleg članic UP IAM in UP PEF podprla tudi UP FAMNIT, bo torej vodil Univerzo na Primorskem tudi naslednja 4 leta.

Prof. dr. Draganu Marušiču čestitamo in mu želimo veliko uspehov v novem mandatu.


sreda, 4. november 2015 Predstavitev razpisa ZNI za mobilnosti v tujini z namenom praktičnega usposabljanja

Zavod za Novodobno izobraževanje je v okviru Erasmus+ projekta v katerem sodeluje tudi Univerza na Primorskem, objavil razpis za 5 štipendij za pet mesečno usposabljanje (kombinirano v Sloveniji in tujini). Razpis je dosegljiv na povezavi tu

V prihodnjem tednu bodo izvedli tudi predstavitve razpisa. Za študente UP FAMNIT bo predstavitev organizirana v torek, 10.11. ob 10.00 na trgu Brolo 12 v predavalnici Fakultete za Management B6 (nad Mercatorjem na Titovem trgu, drugo nadstropje). 

Več informacij je dosegljivih v vabilu tu


torek, 3. november 2015 Štipendije za študij v Izraelu

Izrael ponuja štipendije za študij na izraelskih institucijah. 

Do štipendij so upravičeni državljani držav, s katerimi je Izrael sklenil Kulturni sporazum. Med temi je tudi Slovenija in po sporazumu je predvidenih 5 štipendij za slovenske državljane za študij (8 mesecev) in 1 štipendija za poletno jezikovno šolo modernega hebrejskega jezika. 

Prijave so možne do 30.11.2015. 

Več informacij je dosegljivih na naslednjem povezavi tu

UP FAMNIT z Izraelskimi institucijami plodno sodeluje, zato študentom svetujemo, da se potegujejo za razpisane štipendije in da o tem obvestijo mednarodno pisarno. 


ponedeljek, 2. november 2015 Vabilo na CommTECH v Indoneziji

Študenti različnih smeri ste povabljeni k sodelovanju na CommTECH programu v Indoneziji. 

CommTECH je kratkoročni program, ki omogoča boljše razumevanje skupnih izzivov družbe in tehnologije. Letošnja tema je Reševanje lokalnih problemov z globalnim znanjem (Solving Local Problems with Global Knowledge). 

Med programom boste lahko sodelovali na predavanjih in pogovorih o različnih temah, obiskali vladne in nevladne agencije, društva, organizacije, se učili indonezijskega jezika ter kulturno izkusili Indonezijo. 

Cena programa je 1.600 $, organizatorji pa ponujajo tudi štipendije za udeležbo na dogodku. 

Več informacij je na voljo v brošuri. Prijavni obrazec lahko prenesete tu


petek, 30. oktober 2015 Uspešno zaključena Čista desetka

V sredo, 23. 10. 2015, se je na Rektorjev dan odvila tradicionalna, tokrat že 18. prireditev Čista desetka, ki je potekala v koprski Areni Bonifika.

Študentje Univerze na Primorskem, Univerze v Novi Gorici, Univerze v Trstu in Fakultete za pomorstvo in promet (UL) so se lahko pomerili v desetih različnih športno-zabavnih disciplinah. Tako kot vsako leto, so se je v velikem številu udeležili tudi študentje UP Famnit ter fakulteti priborili skupno zmago. Zmagali so namreč v kar šestih disciplinah, poleg zmag pa so osvojili še drugo mesto v dveh in tretje mesto v štirih disciplinah.

Rezultate in slike o dogodku si lahko ogledate na spletni strani Univerzitetne Športne zveze Primorske.

Iskrene čestitke zmagovalcem in vsem tekmovalcem!


četrtek, 29. oktober 2015 Možnost opravljanja študijske prakse v Veliki Britaniji (ICT)

Prejeli smo še eno ponudbo za študijsko prakso študentov računalništva in informatike. Podjetje MM Barcoding Ltd ponuja študijske prakse za vsaj 12 tednov, med drugim tudi s področja ICT. Več informacij v priponki


ponedeljek, 26. oktober 2015 Možnost pripravništva na Japonskem

Študenti različnih smeri se lahko v okviru programa Vulcanus prijavite za pripravništvo na Japonskem. Program ponuja 8 mesečno praktično usposabljanje v japonskih podjetjih, poleg samega pripravništva pa boste sodelovali tudi na seminarju o Japonski in intenzivnem tečaju japonskega jezika. 

Programi se bodo izvajali med septembrom in naslednjim avgustom. 

Prijavite se lahko vsi ki imate za seboj vsaj 3 leta študija. 

Rok za prijave je 20.1.2016. 

Več informacij v letaku


ponedeljek, 26. oktober 2015 Podjetje Deloitte razpisuje prosto delovno mesto

Deloitte Slovenija, eno od vodilnih podjetij za strokovne storitve v Sloveniji na več področjih, razpisuje prosto delovno mesto v oddelku Poslovnega svetovanja, in sicer podatkovni analitik.

Delo zajema ad hoc pridobivanje podatkov in analizo z uporabo relacijskih podatkovnih baz, podporo ekipi poslovnih svetovalcev pri izvedbi projektov in iniciativ s podatki, pripravo dokumentacijo, vodenje delavnic,... 

Življenjepis in prijavo pošljite na elektronski naslov mmarincic@deloittece.com, do 15.11.2015.

Več o razpisu si lahko preberete v priponki


ponedeljek, 26. oktober 2015 Mentor leta 2015 - klic za vloge

Društvo mladih raziskovalcev Slovenije (DMRS) bo tudi letos podelilo priznanje Mentor leta, ki je namenjeno najboljšim slovenskim mentorjem mladim raziskovalcem in doktorskim študentom.

Pravico do predlaganja svojega mentorja/-ice imajo vsi mladi raziskovalci in doktorski študentje, ki so vpisani na doktorski študij že vsaj 2 leti ali so zaključili s študijem, vendar od dneva zagovora doktorske disertacije še nista minili več kot dve leti. 

Prijavo je potrebno vložiti s posredovanjem izpolnjene vloge za nominacijo mentorja (Wordov dokument z obrazcem) po elektronski pošti na naslov mentor@dmrs.eu z zadevo »Nominacija za Mentorja leta 2015«.

Rok za vložitev nominacij je do vključno 2. novembra 2015. Komisija za izbor nagrajenca bo zasedala med 2. 11. in 8. 11. 2015, odločitev o nagrajencu pa bo sprejeta 9. novembra 2015.

Vlogo za predlaganje kandidata, pravilnik podeljevanja nagrade ter več informacij najdete v priponki.


ponedeljek, 26. oktober 2015 OBJAVA PROSTIH MEST ZA MOBILNOST MLADIH DIPLOMANTOV Z NAMENOM PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA V TUJINI

ZAVOD-s ZA NOVODOBNO IZOBRAŽEVANJE, ki v okviru konzorcija, katerega članica je tudi Univerza na Primorskem (UP) objavlja novih PET PROSTIH MEST ZA MOBILNOST MLADIH DIPLOMANTOV Z NAMENOM PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA V TUJINI v okviru programa Erasmus+ in projekta Mobility for enhancement of student's employability. 

Projekt je namenjen študentom po zaključku študija za dopolnitev njihovega celostnega znanja. S projektom želi konzorcij prispevati k razreševanju težav, s katerimi se srečujejo študenti ob vstopu na trg dela ter hkrati zagotoviti podjetjem (uporabnikom) kvaliteten, čim bolj usposobljen kader.

Več podrobnosti in razpisna dokumentacija je na spletni strani: http://www.zni.si/erasmus-konzorcij.html in spletni strani UP: http://www.upr.si/index.php?page=static&item=190


petek, 23. oktober 2015 Strokovni posvet "Zaščitimo avtorske pravice študentom"

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) med svoje prioritete delovanja uvršča skrb za pravice študentov, kakovost in pogoje študija. V ta namen v sodelovanju s Primorskim svetovalnim središčem (PRIMSS) organizira strokovni posvet na temo zaščite avtorskih pravic študentov.

Posvet bo v ponedeljek, 26. oktobra 2015, ob 16.30 v prostorih Centra mladih Koper.

Gostje posveta bodo:
- mag. Primož Turk (UP FM)
- izr. prof. dr. Boštjan Šimunič (UP ZRS)
- viš. pred. mag. Katarina Krapež (UP FM)
- diplomant Matej Kleva (študent UP FAMNIT)

Več o strokovnem posvetu TUKAJ.


četrtek, 22. oktober 2015 Razpis za Preglovo nagrado Kemijskega inštituta

Kemijski inštitut Ljubljana je objavil razpis za Preglovo nagrado za izjemno doktorsko delo na področju kemije in sorodnih ved. Nagrada obsega plaketo in denarno nagrado v višini 1.000,00 €. 

Na razpisu lahko sodelujejo raziskovalci s slovenskim državljanstvom, ki so uspešno zaključili doktorsko delo na področju kemije in sorodnih ved po 24. oktobru 2014. Pravico do sodelovanja pa imajo tudi raziskovalci, ki so večino doktorskega dela opravili v Sloveniji in kandidati, ki iz utemeljenih razlogov niso uspeli sodelovati na natečaju v letu 2014.

Prijavite se lahko do vključno 9. novembra 2015, na naslov RAZPIS ZA PREGLOVE NAGRADE KI, Kemijski inštitut Ljubljana, Hajdrihova 19, 1001 Ljubljana.

Več informacij o razpisu najdete v priponki.


sreda, 21. oktober 2015 Vabilo na predstavitev knjige "Kaj je res o GSO - Kaj ni res o GSO"

Katedri za genetiko, biotehnologijo, statistiko in žlahtnjenje rastlin Agronomskega oddelka Biotehniške Fakultete Univerze v Ljubljani vabijo na predstavitev knjige Kaj je res o GSO - Kaj ni res o GSO, ki bo v četrtek, 22. oktobra 2015, ob 13h v predavalnici D1 Biotehniške fakultete.

Za objavo besedila so se odločili zaradi pojavljanja znanstveno neutemeljenih trditev o domnevi škodljivosti gensko spremenjenih organizmov v medijih in javnosti. V knjigi so zbrali najbolj pogosto objavljene trditve o "nevarnostih" GSO ter jih zavrrili z znanstvenimi viri, v drugem delu knjige pa so zbrani nekateri podatki o koristnih vidikih GSO. Napisane trditve so potrjene s preko 300 citati predvsem iz znanstvenih revij in iz splošnih medijev.

Vabljeni!


sreda, 21. oktober 2015 Utrinki s spoznavnega Famnitovega druženja študentov in zaposlenih 2015/16

Študentski svet UP FAMNIT je tudi letos organiziral že tradicionalno spoznavno druženje, namenjeno brucem, dodiplomskim in podiplomskim študentom ter zaposlenim fakultete.

Druženje je potekalo v sredo, 14. oktobra 2015, v Planetu TUŠ Koper, kjer so lahko študentje in zaposleni preizkusili svoje spretnosti v bowlingu in biljardu.

Več fotografij si lahko ogledate v Famnitovi galeriji.


sreda, 21. oktober 2015 Študenti vabljeni na sodelovanje v Slovenian Case Challengu

Osnovni namen tekmovanja Slovenian Case Challenge 2015, ki se bo v letošnjem letu izvajal prvič, je organizacija tekmovanja študentov v reševanju poslovnih problemov podjetij ter spodbujanje sodelovanja med visokim šolstvom in gospodarstvom. Gre za projekt neprofitne narave, katerega glavna korist je študentom ponuditi možnost pridobitve praktičnih znanj preko reševanja realnih izzivov, ki jih izdajo podjetja. Sodelujočim podjetjem pa sodelovanje pri projektu omogoča pridobitev kvalitetnih rešitev študentov, katere lahko uporabijo pri svojem poslovanju.

Na tekmovanje se lahko prijavite do 27.10.2015, več informacij in prijavni obrazec pa sta dosegljiva na spletni strani.  


torek, 20. oktober 2015 Nagradni natečaj za oblikovanje znaka EUROFEST-a 2016

Športna organizacija EURFEST d.o.o. organizira že 24. Eurofest 2016 - Evropski rokometni festival, ki bo  potekal od 2. do 7. julija 2016 v Kopru.

Eurofest d.o.o. vabi mlade nadobudne oblikovalce, da ustvarijo znak 24. Eurofesta. Naloga sodelujočega v natečaju je izdelati znak 24. EUROFEST-a, katerega glavni namen je uporaba za T-shirt majico prireditve. Vsak avtor lahko na natečaju sodeluje z več predlogi. Zmagovalec bo postal uradni oblikovalec 24. Eurofesta in bo lahko oblikoval še ostale tiskovine (plakat, naslovnica biltena,...).

Vsak kandidat se mora pred sodelovanjem na razpis prijaviti na naslov info@eurofest.si. Rok za oddajo del je 7. december 2015. Zmagovalec prejme praktično nagrado v vrednosti cca. 200 €.

Več o natečaju si lahko preberete v priponki ter na spletni strani EUROFEST.

Vabljeni!


torek, 20. oktober 2015 Vabilo na UNESCO FORUM

Univerza na Primorskem, Slovenska nacionalna komisija za UNESCO in Urad za UNESCO vabijo na UNESCO FORUM, ki se bo odvijal na Fakulteti za turistične študije Turistica UP v petek, 23. oktobra 2015, s pričetkom ob 10. uri.

UESCO FORUM bo potekal v obliki znanstvenih in strokovnih predstavitev ter razprav po posameznih področjih delovanja UNESCO na Slovenskem, in sicer v naslednjih programskih sklopih:

 • mladi in UNESCO,
 • UNESCO dediščina,
 • naravne vrednote in geopraki,
 • izobraževanje, raziskovanje, mednarodni projekti.

V okviru UNESCO foruma bosta izpeljani tudi dve predstavitvi, in sicer "Moč" znamke UNESCO in UNESCO festival.

Več informacij najdete v priponki ali pa pišete na Drago.Balent@gov.si ali ALes.Gacnik@fts.upr.si.

Potrebne so predhodne prijave na e-naslov Drago.Balent@gov.si.

Vabljeni!


ponedeljek, 19. oktober 2015 Scenaristični natečaj za Grossmannovo nagrado 2015

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo (UL) razpisuje scenaristični natečaj za Grossmannovo nagrado 2015.

Na natečaju lahko sodelujejo študentje slovenskih univerz s scenariji za kratki igrani film ali kratko televizijsko dramo. Vsak študent lahko na natečaj prijavi samo en scenarij, prejeta dela pa bo ocenila žirija, sestavljena iz pedagogov in predstavnika študentov UL AGRFT.

Avtor prvonagrajenega scenarija bo prejel odkupno nagrado v višini 450 EUR, avtor drugonagrajenega scenarija pa nagrado v višini 225 EUR. 

Scenariji morajo biti poslani najkasneje do 10.12.2015 na naslov UL AGRFT, Grossmannova nagrada, Nazorjeva 3,1000 Ljubljana.

Več o natečaju si lahko preberete v priponki ali na njihovi spletni strani.


ponedeljek, 19. oktober 2015 Vabljeni na prvo predavanje Famnitovih izletov v matematično vesolje 2015/16

   

1. PREDAVANJE FAMNITOVIH IZLETOV V MATEMATIČNO VESOLJE 2015/16

V letošnjem študijskem letu začenjamo z novim, že sedmim ciklom poljudnih predavanj o matematiki in njeni vlogi v sodobnem svetu FAMNITovi Izleti v matematično vesolje. V obliki krajših zaključenih celot so predstavljeni zanimivi matematični problemi, delo raziskovalcev in uporaba matematike na različnih področjih znanosti in tehnologije. Predavanja so primerna za širšo javnost in dijake srednjih šol.

Na prvem predavanju z naslovom »Japonska tempeljska geometrija in zahodna geometrija«, ki bo potekalo

v sredo, 21. oktobra 2015 ob 18h

v Veliki predavalnici UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper)

bo dr. Jurij Kovič (Univerza na Primorskem, Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije in Inštitut za matematiko, fiziko in mehaniko) predaval o tem, kako je japonska geometrija v času več kot 250-letne izolacije Japonske od ostalega sveta v obdobju Edo (1603-1867) ubrala precej samosvojo pot. Kratkemu zgodovinskemu pregledu okoliščin nastanka in razvoja te geometrije ter njenega ponovnega odkritja in prodora v svet bo sledila ponazoritev s prikazom njenih tipičnih problemov. Naloge te različice evklidske geometrije lahko uporabimo v pedagoškem procesu za razširitev obzorij obvladovanja računalniških orodij, kot je npr. GeoGebra, pa tudi kot navdih za konstrukcijo novih geometrijskih problemov.

Dr. Jurij Kovič je diplomiral iz matematike leta 1985, magistrski študij matematike zaključil leta 1993 na FMF-ju, doktorski študij matematike pa leta 2013 na UP FAMNIT. Ukvarja se s poliedri, simetrijskimi grafi in konfiguracijami. Od decembra 2014 vodi Seminar za zgodovino matematičnih znanosti na FMF-ju. Za mlade matematike je napisal knjigo 80 matematično logičnih problemov Znate rešiti sami?, ki je izšla pri DMFA v Knjižnici Sigma 1996.

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na e-naslov martin.milanic@upr.si.

Veselimo se novih potovanj v matematična vesolja v vaši družbi!

Vljudno vabljeni.


ponedeljek, 19. oktober 2015 "Podjetniška delavnica" za tutorje Univerze na Primorskem

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju s Kariernim centrom Univerze na Primorskem organizira »Podjetniško delavnico« za tutorje Univerze na Primorskem. 

Delavnica je namenjena spodbujanju k pravočasnemu načrtovanju in razvoju lastne kariere v smislu spoznavanja podjetništva. Pri tem bodo predstavljene in podane kvalitetne informacije in znanja, ki so trenutno zelo popularna v podjetništvu, z namenom, da se študentje, ki želijo svoje ideje in zamisli razvijati ali spoznati podjetniško okolje pravočasno vključijo v podporne storitve UIP Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske.

Delavnica bo potekala v četrtek, 22.10.2015, ob 16.00 uri, na sedežu UIP v Kopru (Ferrarska ulica 8). Izpolnjeno prijavnico je potrebno oddati najkasneje do petka, 16.10.2015, na e- naslov alenka.andrejasic@upr.si.

Več o programi si lahko preberete v priponki.

Vabljeni!


petek, 16. oktober 2015 21.10.2015 bo potekala 18. ČISTA 10KA

Na rektorjev dan, v sredo 21.10.2015, bo potekala že 18. Čista 10ka.

Gre za tradicionalno prireditev, ki se je vsako leto udeleži več kot 350 študentk in študentov Univerze na Primorskem, Univerze v Novi Gorici in Fakultete za pomorstvo in promet (UL), ki tekmujejo v desetih športno-družabnih disciplinah. Letos so na prireditev povabljeni tudi študenti Univerze v Trstu, s katero si želimo tudi v bodoče sodelovati na vseh projektih.

UP FAMNIT že dve leti drži prehodni pokal in je lani tekmoval v vseh disciplinah. Tudi letos navijamo za vas in vam želimo čimveč uspeha ter sprostitve!

Več informacij lahko preberete tu

Dogodek na Facebooku je objavljen tu.


petek, 16. oktober 2015 18. tradicionalna Čista desetka

Na Rektorjev dan, v sredo, 21. oktobra 2015, se bo letos izvedla že 18. tradicionalna prireditev Čista desetka, ki jo organizirata Študentska organizacija Univerze na Primorskem in Univerzitetna športna zveza Primorske. Na športni prirediti bo letos, poleg Univerze na Primorskem, Univerze v Novi Gorici in Fakultete za pomorstvo in promet (UL), tekmovala tudi Univerza v Trstu.

Fakultete se bodo pomerile v desetih športno-družabnih disciplinah, in sicer v košarki, nogometu, odbojki, namiznem tenisu, kegljanju, pikadu, kalčetu, briškuli, vlečenju vrvi in pretakanju bevande. Vsak aktivni udeleženec bo prejel majico in brezplačni topel obrok.

Zaradi lažje izvedbe prireditve je potrebna predhodna prijava. Izpolnjeno prijavnico oddate na ŠOUPovih info točkah v Kopru in Portorožu od ponedeljka, 12.10.2015, dalje. Prijave za košarko, nogomet in odbojko se zbirajo do 20.10.2015, za ostale discipline pa do 21.10.02015 (v primeru kasnejše prijave lahko pišete na info@uszp.si). Registracija ekip in tekmovalcev, ki je za imetnike kartice Zdrava Zabava brezplačna, bo potekala na dan dogodka v avli Arene Bonifika.

Vabljeni.


petek, 16. oktober 2015 Podjetniška akademija vabi k vpisu

Podjetniški center KonektOn, pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija v sodelovanju s partnerji, organizira brezplačni 20-urni program usposabljanja in mentoriranja na temo podjetniške ideje z družbenim učinkom skozi proizvod ali storitve. Program se bo izvajal v Ljubljani, Murski Soboti in Kozini.

Pod strokovnim vodstvom boste razvili ekonomsko vzdržne poslovne modele za posamezne ideje in jih pripravili za tržni vstop in dolgoročno delovanje. V Kozini se bo program začel izvajati 29. oktobra in trajal do 9. novembra 2015.

Rok za prijavo je najkasneje do 25. oktobra 2015. Več informacij, pogoje prijave ter prijavnico najdete na njihovi spletni strani

 


četrtek, 15. oktober 2015 16. Študentska arena

Že 16. leto zapored se bo na Gospodarskem razstavišču odvijala Študenstka arena, od torka, 20.oktobra 2015 do četrtka, 22. oktobra 2015. Poleg vsega sejemskega dogajanja, odprtega odra in dogajanja na ploščadi pred Gospodarskim razstaviščem, bo letos zanimiv tudi izobraževalni program. Razdeljen bo v štiri sklope, in sicer

 • aktivirani za zaposlitev,
 • aktivirani za znanje,
 • aktivirani za podjetništvo,
 • aktivirani za lajf.

Zaradi omejenega števila mest se je potrebno na vsa predavanja predhodno prijaviti do ponedeljka, 19. oktobra na njihovi spletni strani, kjer si lahko več preberete tudi o programu.


sreda, 14. oktober 2015 Razpis za študijsko prakso v okviru projekta Ženske upora

Kulturno izobraževalno društvo PiNA, vodilni partner mednarodnega projekta Ženske upora (Women of the resistance), razpisuje študijski praksi za izvajanje delavnic po srednjih šolah novembra in decembra 2015 ter januarja 2016.

Namen delavnic je, na primeru Marie Antoniette Moro, Tržačanke, ki je med 2. svetovno vojno opravljala delo bolničarke na meji med Italijo in nekdanjo Jugoslavijo, vzpodbuditi razmislek o vlogi žensk v času vojne in o ženskah aktivistkah. Delavnica je rezultat sodelovanja Slovenije, Italije in Hrvaške in se bo izvajala na 60 šolah v vseh treh državah.

Rok za prijavo z vsemi ustreznimi prilogami je sreda, 21. oktober 2015, na naslov info@pina.si.

Program delavnice si lahko preberete v priponki, več o nalogah študenta in pogojih za prijavo pa na spletni strani PiNE.

Vabljeni!

 


torek, 13. oktober 2015 Oregon State University išče mlade diplomante

Oddelek za Wood Science & Engineering na Oregon State University išče več deset mladih diplomantov za raziskovanje pri National Center for Advanced Wood Products Manufacturing and Design. Center se usmerja v razvoj inovativnih lesnih produktov, gradnjo komponent in konstrukcijskih metod ter dizajnersko inovativnost v gradnji.

Izbirate lahko med več programi, ponujajo pa tudi mesečne štipendije. Rok za prijavo z vsemi ustreznimi prilogami je do konca decembra 2015 na oregonstate.force.com. Za dodatna vprašanja se lahko obrnite na woodscience@oregonstate.edu, več informacij pa najdete v priponki.


ponedeljek, 12. oktober 2015 Regijski dogodek mladinskega sektorja Rastimo skupaj

PiNA, na pobudo Urada RS za mladino ter v sodelovanju z Univerzo na Primorskem, Mladinskim svetom Slovenije (MSS), Mladinsko mrežo MaMa in Zavodom Movit, organizira regijski dogodek mladinskega sektorja z naslovom Rastimo skupaj, v torek, 27.10.2015, od 10.00 ure dalje v Centru mladih Koper.

Namen dogodka je dvigniti zavest lokalnih deležnikov za razvoj mladinskega sektorja, mladinskih politik in mladinskega dela na lokalni ravni preko izmenjave znanj, izkušenj in dobrih praks, ter seznaniti o priložnostih za različne oblike mladinskega mednarodnega udejstvovanja.

Prvi del konference se bo otvoril s predstavitvijo dobrih praks mladinskega organiziranja, nadaljeval pa z razpravo z odločevalci o odprtih vprašanjih mladinskega sektorja in položaju mladih na področju študentskih praks.

Ob tem vabijo vse študente UP k izpolnitvi kratkega vprašalnika o študijski praki, s katerim želijo zbrati predloge za izboljšanje trenutnega stanja. 

Predhodne prijave so možne preko spletnega obrazca, najkasneje do torka, 20. oktobra oziroma do zapolitve mest. Več o programu si lahko preberete na njihovi spletni strani

Vabljeni!


petek, 9. oktober 2015 Projekt Kako si? 2015

Društva študentov psihologije Ljubljana in Maribor ter študenti Biopsihologije Koper organizirajo enotedenski izobraževalni projekt, namenjen ozaveščanju javnosti o pomembnosti skrbi za duševno zdravje. Tema projekta je potrošniška družba, kjer bodo z različnimi dogodki predstavili kako le ta deluje in kako se v njej znajde posameznik.

Vljudno vabljeni na dogodke, ki se bodo odvili v Kopru, in sicer: 

 • v soboto, 10. oktober 2015 (Dan duševnega zdravja): stojnica pri knjigarni nasproti tržnice,
 • v torek, 13. oktober 2015: - 15.30 Delavnica SVET ODLOČITEV - kako lažje sprejemati težje odločitve (v                                                         predavalnici Famnit Pošta) 
                                        - 18.00 Okrogla miza STEBRI POTROŠNIŠKE DRUŽBE, sodelovali bodo dr. Ernest                                                    Ženko, Sebastjan Jeretič in Tina Bačič (v Središče Rotunda),
 • v sredo, 14. oktober 2015: - 15.30 Delavnica SVET ODLOČITEV (v predavalnici Famnit Muzejski 3)
                                        - 18.00 Predavanje BLACBOX: VPOGLED V NEVROMARKETING, Manuel Karan                                                  in Luka Ževik (v predavalnici Famnit Velika predavalnica) .

Zaradi omejitve mest potekajo prijave na delavnice na kakosi.obala@gmail.com, več o dokodku pa si lahko preberete na Facebook dogodku.


petek, 9. oktober 2015 Novosti v Kariernem centru UP

Karierni center UP je s študijskim letom 2015/2016 začel izvajati dodatne aktivnosti. Vsi študenti in diplomanti UP lahko po novem izbirate med:

 • kariernim svetovanjem za študente in diplomante UP, vsak dan med 9.00 in 15.00 uro v prostorih na Titovem trgu 4 v Kopru (v prostorih Kariernega centra UP), enkrat mesečno svetovanje pa je tudi na UP FVZ in UP FTŠ – Turistici,
 • študentskim podjetniškim kotičkom vsak torek med 9.00 in 15.00 uro v prostorih Kariernega centra UP,
 • delavnicami, kariernimi dnevi in obiski delovnega okolja na fakultetah UP in po dogovoru (enkrat mesečno za vse zainteresirane študente in diplomante).

Dodatna aktivnost je tudi Karierna borza, kjer boste študenti  in diplomanti UP  lahko dostopali do različnih ponudb s strani delodajalcev (praksa, delo, raziskovalne naloge,…). Do začetka delovanja aplikacije bodo ponudbe objavljene na spletni strani kariernega centra

S študijskim letom 2015/2016 bo izhajalo spletno glasilo Karierko, na spletni strani pa bodo objavljene tudi vse novosti s področja karierne orientacije.


četrtek, 8. oktober 2015 2. letna konferenca Mediteranska hrana in prehrana

Ob svetovnem dnevu hrane Inštitut za živila, prehrano in zdravje UP FVZ, v sodelovanju z Rotary International Slovenija ter številnimi drugimi partnerji dogodka, organizira 2. letno konferenco z naslovom Mediteranska hrana in prehrana, ki bo potekala 16. in 17. oktobra 2015, v prostorih kongresnega centra LifeClass Hoteli Portorož. 

Namen konference je izmenjati znanje med strokovnjaki in zainteresiranimi javnostmi, omogočiti razpravo o aktualnih izzivih, ki pestijo našo družbo, ter poiskati možne rešitve za nastale oz. prihajajoče probleme, obenem pa priložnost za druženje, izmenjavo znanj in idej, priložnost za tkanje novih vezi in sodelovanje.

Registracija za konferenco poteka do vključno 13. oktobra 2015 na spletni strani 

http://www.mediterraneandietcongress.com/si/prijavnica-za-kongres-mediteranska-dieta-2015.

Za redno vpisane študente velja znižana kotizacija:

 • enodnevna udeležba 40€,
 • dvodnevna udeležba 60€.

Več informacij o konferenci ter prijavni obrazec najdete na spletni strani dogodka http://www.mediterraneandietcongress.com/si/.                 

Vabljeni!


četrtek, 8. oktober 2015 Vabilo na StartUP vikend: Več kot narava

Vabimo vas na dogodek, ki vam bo pomagal začeti podjetniško pot. StartUP vikend z naslovom Več kot NARAVA!  bo potekal od 23. do 25. oktobra 2015, na Biotehniški Fakulteti v Ljubljani.

Cilj dogodka je v treh dneh (od petka do nedelje) iz poslovne ideje razviti delujoč prototip, koncept ali celo zametek mladega podjetja. Prvi dan se predstavijo  ideje in sestavijo ekipe.  Drug dan poteka delo na idejah, tretji dan pa se predstavi rezultate in razglasi zmagovalno ekipo. Tukaj najdete celoten program dogodka.

Dogodek je namenjen vsem dijakom, študentom in odraslim, ki že nekaj časa razmišljajo o podjetništvu, pa ne vedo kje in kako začeti. Na dogodku bodo v pomoč strokovni mentorji in priznani slovenski podjetniki.

Prijavite se lahko vsi s kakršnokoli idejo v povezavi z naravo (npr. izdelki iz naravnih materialov, uporaba naravnih virov, storitev, živilski izdelki, agrarna tehnologija, ekonomija, strojništvo  itd.) na tej povezavi.

Prijavite pa se lahko tudi tisti, ki nimate ideje, ampak vas vseeno zanimata narava in podjetništvo.

Več informacij je dostopnih tukaj.


četrtek, 8. oktober 2015 AIESEC Koper sprejema nove člane

AIESEC, največja mladinska mednarodna organizacija, prisotna v kar 128 državah, ki ponuja neskončno možnosti za pridobivanje izkušenj in razvijanje vodstvenega potenciala ter navezovanje poznanstev v domačen in globalnem okolju, išče nove člane.

AIESEC Koper vabi vse tiste, ki si želijo doživeti nove stvari na drugačen način, spoznavati svet ter podirati meje med različnimi kulturami, da se udeležijo informativnega srečanja Step forward, ki bo potekalo v sredo, 14.10.2015 ob 18. uri na UP FHŠ (učilnica Maestral 3).

V sklopu dogodka Step forward bodo mladim predstavili nove priložnosti, svoje izkušnje pa bodo delili tudi predstavniki in aktivni člani AIESEC organizacije. 

Prijavite se lahko na njihvi spletni strani, za več informacij pa se lahko obrnete na talent@kp.aiesec.si.

Vabljeni!


sreda, 7. oktober 2015 Razpis za prosta delovna mesta in prakso pri Microsoftu

Podjetje Microsoft razpisuje prosta delovna mesta in prakso za software engineerja v Evropi in ZDA. 

Delo zajema testiranje in nadgradnjo Microsoftovih izdelkov v strokovnem timu programerjev ter inovativnost pri razvoju dodatkov in aplikacij. 

Prijavite se lahko na njihovi spletni straniveč o razpisu in pogoje za prijavo pa si lahko preberete v priponki.


ponedeljek, 5. oktober 2015 Vabilo na predavanje "Droni nad koreninami človeštva"

Društvo ŽIV AKTIV, katerega vizija je pravičnejši svetoven sistem razporeditve dobrin, podlaga pa dvig zavesti posameznika in kolektivna ter aktivna družbena participacija, začenja tretjo sezono predavanj UDARNO.

Multivizijsko otvoritveno predavanje nove sezone nosi naslov "Droni nad koreninami človeštva", z glavnima gostoma Tomom Križnarjem in Bojano Pivk Križnar.

Predavanje bo v sredo, 7. oktobra 2015, ob 19.00 uri v središču Rotunda. Na dogodku se bodo zbirali prostovoljni prispevki.

Vabljeni!


ponedeljek, 5. oktober 2015 Spremembe razpisa za študijske obiske dijakov in študentov v tujini

Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije je objavil spremembe razpisa za študijske obiske dijakov in študentov v tujini.

Sredstva po javnem razpisu so namenjena štipendiranju študijskih obiskov, ki se začnejo od 1. 10. 2014 dalje, pri čemer se mora študijski obisk pričeti najkasneje 29. 2. 2016.

Rok za zbiranje prijav je določen kot odprti rok prijave in traja do porabe sredstev vendar najdlje do vključno 15. 12. 2015.

Več informacij je na voljo na povezavi tu


petek, 2. oktober 2015 ESPA objavlja nove možnosti opravljanja študijske prakse v Veliki Britaniji

ESPA UK (European Student Placement Agency UK team) obvešča o možnostih za opravljanje študijske prakse v Veliki Britaniji: 

 • 2 Razvijalca programske opreme v Belfastu za 12 mesecev. Več
 • Digitalni analitik v Malmesburyju za 6 mesecev. Več
 • Računovodja in administrator v Belfastu a 6 mesecev. Več
 • Zbiralec podatkov v Bathu za 6 mesecev. Več

ponedeljek, 28. september 2015 Urnik knjižnice od 1. Oktobra 2015 dalje

Od 1.10.2015 bo knjižnica za obiskovalce spet odprta vse dni v tednu, in sicer:

Ponedeljek: 10:00 – 12:00 in 13:00 -15:00

Torek: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 17:00

Sreda: 10:00 – 12:00 in 13:00 -15:00

Četrtek10:00 – 12:00 in 13:00 – 17:00

Petek: 10:00 – 12:00 in 13:00 -15:00

Morebitne izredne spremembe uradnih ur so objavljene med obvestili za študente na spletni strani fakultete.

Kontakt

Knjižnica za tehniko, medicino in naravoslovje
Kidričeva 14
6000 Koper
Tel.: +386 5 611 75 72
e-pošta: temena@upr.si


petek, 25. september 2015 Globalni ADRIATinn inovacijski vikend

Univerza na Primorskem, Inštitut Andrej Marušič, organizira Globalni ADRIATinn inovacijski vikend, ADRInno 2015, ki bo potekal od 8. do 10. oktobra na Debelem Rtiču, Ankaran.

ADRInno 2015 je mednarodni dogodek, v katerem bodo sodelovali udeleženci iz osmih držav - članic projekta ADRIATinn. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, udeležijo pa se ga lahko posamezniki in skupine, ki imajo svojo idejo ali pa željo delati na inovativni ideji druge skupine. ADRInno vikendi so organizirani za promocijo inovativnosti v podjetništvu, sodelovanja in ustvarjalnosti med MSPji, študenti, raziskovalci, svobodnjaki in vsemi, ki jih podjetništvo zanima.

Dogodek se bo začel v četrtek, 8. oktobra ob 16.00, in se bo zaključil v soboto, 10. oktobra ob 16.00. 

Projekt ADRIATinn krije stroške namestitve in bivanja udeležencev, udeležba na dogodku pa je brezplačna.

Svojo prijavo lahko pošljete na adriatinn@iam.upr.si ali na tel. +386 5 611 75 97.

Vabljeni!


petek, 25. september 2015 Vžgano v spominih: Usposabljanje iz ustne zgodovine

UP ZRS kot vodilni partner mednarodenga projekta Vžgano v spominih (Burnt in memories) od 12. do 16. oktobra 2015 organizira usposabljanje iz ustne zgodovine.

Gre za prvo aktivnost projekta, ki inovativno pristopa k skoraj prezrti tematiki požigov vasi v multietničnem obmejnem območju med Italijo, Slovenijo in Hrvaško. Usposabljanje je namenjeno tako mladim kot vsem, ki jim je tematika blizu in bi se radi naučili novih veščin. Usposabljanje bodo izvedli raziskovalci, asistenti ter profesorji UP ZRS.

Udeleženke in udeleženci se bodo v okviru usposabljanja udeležili ekskurzije na Hrvaško, interdisciplinarna skupina strokovnjakinj in strokovnjakov pa jim bo predstavila osnove teorije, zlasti pa prakse ustne zgodovine. Opravili bodo intervjuje s pričo požiga ene izmed požganih vasi v okolici Kopra in naredili nekaj posnetkov izgleda vasi danes. Glavni rezultat bodo zbrana in posneta ustna pričevanja.

Usposabljanje je brezplačno, potekalo pa bo na UP ZRS v Kopru.

Prijavite se lahko do torka, 6. oktobra 2015, preko spletne prijavnice

Več informacij o usposabljanju in podroben program pa lahko najdete na spletni strani UP ZRS

Lepo vabljeni!


četrtek, 24. september 2015 Javni poziv za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada Univerze na Primorskem za študijsko leto 2015/2016

Univerza na Primorskem vabi vse študente UP, da se prijavijo na javni poziv za pridobitev štipendije ter s tem izrazijo svoj interes za vključitev v sklad.

Štipendijski sklad Univerze na Primorskem je namenjem nagrajevanju in spodbujanju najboljših študentov UP, ponudbi teh študentov delodajalcem še v času študijskega procesa in zagotavljanju možnosti za zaposlitev teh študentov takoj, ko zaključijo s študijem. Pogodbe o štipendiranju bodo sklenjene med UP, tistimi partnerji sklada (delodajalci) ter študenti, pri katerih bo obstajal vzajemen interes za sklenitev te pogodbe.

V štipendijski program sklada se lahko vključijo:

 • kandidati, ki se bodo ali so se vpisali v 1. letnik kateregakoli študijskega programa 1. stopnje na UP,
 • študenti, ki se bodo ali so se vpisali v 1. letnike študijskih programov 2. ali 3. stopnje na UP,
 • študenti vpisani v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje na UP in absolventi.

V program sklada se ne morejo vključiti študenti, ki:

 • so zaposleni ali samozaposleni,
 • imajo status poslovodne osebe gospodarske družbe ali so direktorji zasebnega zavoda,
 • so vpisani v evidenco brezposelnih oseb, pri Zavodu RS za zaposlovanje.

Rok za oddajo vloge z vsemi dokazili je 14.10.2015. 

Več informacij najdete na spletni strani Kariernega centra.


ponedeljek, 21. september 2015 Tradicionalni 13. karierni sejem MOJE DELO

Slovenski zaposlitveni portal Mojedelo.com organizira že tradicionalni 13. karierni sejem MOJE DELO na katerem lahko obiskovalci dobijo navdih za razvoj svoje zgodbe v poslovnem svetu. Prireditev je namenjena vsem, ki šele pričenjajo svojo poslovno kariero oziroma vsem tistim, ki se želijo že v mladosti spoznati s trgom dela in potencialnimi delodajalci, s katerimi bodo v prihodnosti gradili svojo karierno pot.

Karierni sejem bo potekal v četrtek, 15. 10. 2015, v Cankarjevem Domu v Ljubljani.

V priponki se nahajajo vse potrebne informacije glede prireditve, prisotna podjetja na sejmu pa si lahko ogledate na spletni strani www.kariernisejem.com. Ob predhodni prijavi bo v okviru sejma za organiziran tudi krajši voden ogled. 

Vabljeni!


sreda, 16. september 2015 Postanite prostovoljec slovenskega društva Hospic

Slovensko društvo Hospic, ki se ukvarja z oskrbo hudo bolnih ljudi z napredovalo kronično boleznijo v zaključni fazi in njihovih svojcev na domu, slednjih tudi v procesu žalovanja, je odprlo pisarno tudi na Primorskem. V svojo ekipo vabijo prostovoljce, ki imajo čut za umirajočega sočloveka in tiste, ki lahko s svojim znanjem pomagajo pri delovanju društva.

Prijave zbirajo do 22.9.2015 na naslov prostovoljstvo@hospic.si, z oktobrom pa bodo začeli z obveznimi izobraževanji.

Vabljeni!


sreda, 16. september 2015 Prosto delovno mesto spletnega tržnika (social-media tržnika)

iMedia-gsm je podjetje, ki deluje na področju prodaje in distribucije mobilnih naprav. Trenutno iščejo spletnega tržnika, tudi z manj delovnimi izkušnjami, na področju urejanja in promocije spletne strani. Kandidat se bo ukvarjal z vsemi aktivnostmi za izboljšanje pozicioniranja, ugleda in prepoznavnosti spletnih trgovin.

Zaželena znanja:

 • SEO
 • SEM
 • Google Analytics
 • Google Adwords
 • Spletni marketing
 • Social Media marketing
 • E-mail marketing
 • Link building

Druge zahteve in znanja:

 • jeziki: aktivno znanje angleščine in italijanščine
 • HTML, CSS
 • Web design, user experience, usability
 • Microsoft Office (Word, Excel)
 • CMC sistemi (WordPress, PrestaShop)
 • Foto retuširanje programske opreme (Photoshop, Fireworks)

Kraj dela je v Novi Gorici, prednost pa imajo diplomanti smeri multimedijskih tehnologij, komunikacij in marketinga.

Podjetje zagotavlja začetno pogodbo za določen čas, z možnostjo podaljšanja za nedoločen čas.

Prijave pošljite na info@imediagsm.com.


torek, 15. september 2015 Vabilo na predavanje: »Od normalnega staranja do demence«

UP Fakulteta za vede o zdravju vabi na predavanje dr. Vojka Kavčiča z naslovom
»Od normalnega staranja do demence«,
ki bo potekalo
v ponedeljek, 21. septembra 2015, ob 13. uri,
v Predavalnici 1 v pritličju UP FVZ (Polje 42, 6310 Izola).

Predavatelj bo opisal možgane, njihovo strukturo in funkcije. Razložil bo, kaj se z možgani dogaja, ko se starajo, in opisal demenco s poudarkom na Alzheimerjevi bolezni. V predavanju se posveča tudi skrbi za bolnika z demenco in skrbnikom ter razlaga, kaj lahko storimo, da ohranimo bistre možgane (pomen prehrane in gibanja, socialnih stikov ter različnih oblik vadb).

Na kratko o predavatelju:

Dr. Vojko Kavčič je doma iz Komna na Krasu in je po diplomi iz psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani doktoriral iz eksperimentalne psihologije na University of North Texas. Podoktorsko se je izpopolnjeval na oddelku za nevrobiologijo in anatomijo na Medicinski fakulteti Univerze v Rochestru. Trenutno je zaposlen na Institute of Gerontology na Wayne State University v Detroitu, Michigan, USA. V svoji raziskovalni dejavnosti se posveča nevronskim in kognitivnim mehanizmom, ki so pomembni za vidno zaznavanje gibanja ter navigacije pri staranju in alzheimerjevi bolezni. Pri raziskovalnem delu razvija in uporablja tako standardne in specializirane vedenjske teste kot nevrofiziološke metode.

Dr. Kavčič redno obiskuje rojstno domovino in tako tudi vzdržuje profesionalne kontakte in sodelovanje s kolegi na Ljubljanski, Mariborski in Primorski Univerzi. Trenutno sodeluje s slovenskimi kolegi pri raziskovalnih projektih o zgodnji diagnostiki demenc in učinkovitosti kognitivenga treninga (Projekt PANGEA na Institutu za kinezioloske raziskave). Letos je dr. Kavčič izdal tudi dve publikaciji: Umovadba za bistre možgane v poznih letih, ter vadnico Da ne pozabim. Dr. Kavčič deluje tudi v okviru Slovenskega združenja za pomoč pri demenci - Spominčica in veliko predava po Sloveniji.

Več informacij na info@fvz.upr.si.

Vljudno vabljeni.


ponedeljek, 14. september 2015 POLETNA DELAVNICA: Prepričljive tehnologije - Persuasive Technologies

Oddelek za informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT organizira poletno šolo Prepričljive tehnologije, kjer bodo udeleženci v tridnevni delavnici poskušali nove tehnologije, ki v družabnih okoljih spodbujajo nedružabno vedenje, uporabiti na način, ki bo spodbujal interakcijo z okolico, v kateri živimo. 

Delavnica bo potekala od 28. - 30. septembra 2015, od 9.30 do 12.30 in od 13.30 do 16.30.

Program: 
Dan 1:  Predstavitev prepričljivih tehnologij in uvod v programiranje
- Predstavitev prepričljivih tehnologij         
- Uvod v programiranje s skriptnim jezikom Python
- Uvod v programiranje mobilnih aplikacij Kivy  
- Razvoj mobilne aplikcaije "Klepetalnica” (ang. chat)
 
Dan 2: Skupinski projekt
- Izbira teme projekta
- Zasnova projekta
- Začetek izvedbe
 
Dan 3: Objava in predstavitev
- Izvedba, testiranje in razhroščevanje
- Predstavitev prototipov (neobvezno)
- Objava delujočih aplikacij na Google Play.
 
Prijave so obvezne na klen.copic@famnit.upr.si. Povezava do e - učilnice
 
Vabljeni!

ponedeljek, 14. september 2015 Vabilo na konferenco "Kakšno mentorstvo potrebujemo"

Društvo Psihologov Slovenije organizira koferenco Kakšno mentorstvo potrebujemo, na kateri bo predstavljena supervizirana praksa, ki izhaja iz modela EuroPsy in ki skozi mentorstvo omogoča sistematičen razvoj kompetenc psihologa začetnika ter posledično zagotavlja kvalitetne psihološke storitve. Slovenski psihologi namreč že nekaj časa izvajajo pilotni program supervizirane prakse za diplomante, ki vstopajo na trg dela.
 
Konferenca bo v  sredo, 23. septembra 2015, od 9. do 17. ure v salonu Center, Hotel Lev, Vošnjakova 1, Ljubljana.
 
Priporočajo tudi udeležbo na eni od delavnic v popoldanskem času, kjer boste spoznavali načine razvijanja svojih kompetenc:
1. Kompetenčni model Europsy – vse o EuroPsy certifikatu - izhodišča, zahteve, prednosti, karierne možnosti
2. Načrtovanje delovne prakse pod mentorstvom - kako dobiti od prakse največ in kaj lahko od mentorja pričakujete. 
Delavnici sta namenjeni poglobljenemu in praktičnemu spoznavanju kompetenčnega modela in načrtovanju delovne prakse pod mentorstvom. Preizkušali se boste v prepoznavanju in načinih razvijanja kompetenc ter spoznali proces načrtovanja delovne prakse pod mentorstvom. 
 
Udeležba na konferenci je brezplačna.
Prijava: http://goo.gl/forms/oAZPUXcVM2

petek, 11. september 2015 Raziskava Psihološke in reproduktivne motnje pri moških, izpostavljenih prenatalnemu stresu

Michele Schincariol, študent medicine, v okviru Ginekološke klinike UKC Ljubljana, Veterinarske in Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani ter Družbenomedicinskega inštituta ZRC SAZU izvaja raziskavo Psihološke in reproduktivne motnje pri moških, izpostavljenih prenatalnemu stresu.

Da bi podrobneje preučili to povezavo, v sklopu raziskave iščejo moške, rojene med 1.9.1990 in 31.12.1992ki bi izpolnili spletni vprašalnik in se udeležili androloškega pregleda – s kliničnim pregledom, z analizo semena in krvi.

Sodelovanje v raziskavi je prostovoljno in anonimno, pridobljeni podatki pa bodo obravnavani zaupno in namenjeni le raziskovalnemu delu. 

Do spletnega vprašalnika lahko dostopate s klikom na povezavo https://www.1ka.si/a/54603, kjer so navedena tudi podrobnejša navodila o izpolnjevanju vprašalnikov.

Za vsa dodatna vprašanja lahko pišete na elektronski naslov androloska.raziskava@outlook.com


petek, 11. september 2015 Zaposlitvene možnosti v CGG (dogodek v Trstu)

29. septembra bo med 10.30 in 16.45 organiziran dogodek "Zaposlitvene možnosti v CGG" v AREA Science Park Congress Centre v Trstu. 

Na dogodku bodo predstavili EURAXESS (mrežo za mobilnost raziskovalcev), podjetje CGG in organizirali delavnico o pripravi življenjepisov. 

Podjetje zaposluje različne profile, tudi matematike in računalničarje. 

Več si lahko preberete v priponkah tu in tu

Vsi zainteresirani se morate na dogodek prijaviti do 23.9.2015 na uk.recruitment@cgg.com (cc: mobility@area.trieste.it). 


četrtek, 10. september 2015 Dnevi odprtih vrat koprskega športa 2015

Športna zveza Koper vabi na Dneve odprtih vrat koprskega športa 2015, kjer lahko od 15. 9. 2015 do 15. 10. 2015 aktivno sodelujete v različnih športnih programih.

Program si lahko ogledate tukaj.

Vabljeni!


torek, 8. september 2015 Švicarska konfederacija razpisuje štipendije

Švicarska konfederacija razpisuje štipendije za doktorski in postdoktorski študij in raziskovalno delo. Štipendije so namenjene mlajšim od 35 let, ki so prvo stopnjo študija zaključili v zadnjih treh letih. 

Več v vabilu Veleposlaništva Švicarske konfederacije v Sloveniji tu in na povezavi tu


torek, 8. september 2015 OBJAVA PROSTIH MEST ZA MOBILNOST MLADIH DIPLOMANTOV Z NAMENOM PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA V TUJINI

ZAVOD-s ZA NOVODOBNO IZOBRAŽEVANJE, ki v okviru konzorcija, katerega članica je tudi Univerza na Primorskem (UP) objavlja

ŠEST PROSTIH MEST ZA MOBILNOST MLADIH DIPLOMANTOV Z NAMENOM PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA V TUJINI V OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+ IN PROJEKTA MOBILITY FOR ENHANCEMENT OF STUDENTS' EMPLOYABILITY

Projekt je namenjen študentom po zaključku študija za dopolnitev njihovega celostnega znanja. S projektom  želi konzorcij prispevati k razreševanju težav, s katerimi se srečujejo študenti ob vstopu na trg dela ter hkrati zagotoviti podjetjem (uporabnikom) kvaliteten, čim bolj usposobljen kader.

Več podrobnosti in razpisna dokumentacija je na spletni strani: http://www.zni.si/erasmus-konzorcij.html


petek, 4. september 2015 Zavod Nefiks vabi na Trening mladih trenerjev

Zavedaš se, da bodo različne izkušnje pomembno prispevale k tvojemu osebnemu in kariernemu razvoju. Ne želiš si pridobiti samo novega znanja, ampak tudi novih spretnosti. Ob udeležbi na delavnicah se sprašuješ, kako izvajalcu uspeva - tudi ti si želiš znati dobro izpeljati različne aktivnosti. Torej je prava izbira zate Nefkisov Trening mladih trenerjev.

Namen treninga je usposobiti motivirane mlade za kvalitetno in samostojno načrtovanje in izvajanje delavnic in treningov. Trening bo potekal v dveh terminih, in sicer od 18. - 20. septembra ter od 25. - 27. septembra v Hiši mladih v Ajdovščini.

Program treninga ponuja pridobivanje novih znanj o vodenju delavnic in treningov, preizkušanje in razvijanje kompetenc vodenja pod mentorstvom že izkušenih trenerk, spoznavanje novih ljudi in to vse skupaj v obliki zanimivih aktivnosti. Po opravljenem izobraževanju postaneš kompetenten trener in dobiš vpis treninga v svoj Nefiks.

Prispevek za vse zainteresirane za oba termina treninga znaša 245 € in vključuje bivanje, prehrano, program in materiale. V kolikor pa že sodeluješ pri Zavodu Nefiks ali Zavodu MEPI, je tvoj prispevek 160 €, prispevek za študente in brezposelne osebe znaša 190 €.

Prijave zbirajo do 9. septembra 2015 na elektronski naslov kkn@nefiks.eu. Število mest je omejeno.


četrtek, 3. september 2015 STARTERY CENTRAL & EASTER EUROPE SUMMIT 2015

SAP, Social Impact GmbH in Ashoka Germany organizirajo 4 dnevno mednarodno delavnico za začetna in že uveljavljena podjetja, ki iščejo rešitve za družbene probleme. Delavnica bo potekala v Bolgariji, od 9.11. do 13.11.2015. Prijavite se lahko preko spletnega obrazca, najkasneje do 13.9.2015. Več o delavnici si lahko preberete v prilogi


sreda, 2. september 2015 Delavnice "Izzivi mladim"

SPIRIT Slovenija organizira prpjekt IZZIVI MLADIM, ki so jih pripravili skupaj s slovenskimi podjetji in organizacijami. Delavnice so brezplačne za mlade v starosti od 15 do 29 let. Udeleženci se bodo spoznali z vitkim inoviranjem, ki ga pri reševanju izzivov uporabljajo tudi v start upu in inovativna podjetja. Lahko se bodo tudi osebno predstavili podjetjem, ki so že v izzivih izrazila interes za sodelovanje z mladimi tudi po delavnici.

Na spletni povezavi www.mladimsedogaja.si so objavljeni izzivi, sodelujoča podjetja in prijavnice na posamezne delavnice, za nekatere delavnice pa so navedeni predvideni termini kdaj bodo izzivi še objavljeni. V septembru bodo dodajali še dodatne termine delavnic.

V Kopru bo delavnica potekala  7.9., 8.9. in 17.9. 2015 na Ljudski univerzi Koper, več o programu delavnice pa si lahko preberete na spletni strani podjetniškega portala.

Vabljeni!