Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

torek, 31. marec 2015 Mednarodno spletno študentsko tekmovanje »Freshhh 2015«.

Skupina MOL že devetič zaporedoma razpisuje mednarodno spletno študentsko tekmovanje »Freshhh«, na katerem študenti sodelujejo povezani v ekipe, sestavljene iz treh članov. Še v tem tednu se tako lahko mednarodne ekipe iz vsega sveta pridružijo spletnemu tekmovanju na spletni strani »Freshhh 2015« in se dokažejo v nalogah povezanih z naftno in plinsko industrijo, ki so bile razvite s strani Skupine MOL. Pet najboljših ekip bo dobilo priložnost pridružiti se programu zaposlovanja mladih diplomantov Growww in osvojiti nagrado v skupni vrednosti 25.000 EUR.

V tekmovanju »Freshhh« se bodo študentje srečevali z različnimi izzivi: ustanoviti bodo morali novo naftno družbo, se odločati glede raziskovalnih in razvojnih področij z namenom najti bogata nahajališča, zgraditi bodo morali rafinerijo za različne proizvode ter oblikovati najboljši nabor proizvodov za doseganje dobička. Tekmovanje »Freshhh« je sestavljeno iz treh krogov; pet najboljših ekip se bo pomerilo v finalnem krogu, ki bo potekal v živo, 28. maja 2015 v Budimpešti in dobilo priložnost za začetek njihovih kariernih poti v Skupini MOL - 5 najboljših ekip namreč dobi priložnost, da svojo kariero pričnejo kot zaposleni v programu Growww. Študentje iz vsega sveta se lahko vse do 3. aprila 2015, prijavijo na tekmovanje »Freshhh« na tej spletni strani. V preteklih 8 letih je več kot 10.000 študentov iz okrog 70 držav že sodelovalo v spletnem tekmovanju.

Več informacij o programu »Freshhh« lahko najdete na uradni spletni strani tekmovanja in na Facebook strani.

V kolikor ne najdeš preostala člana za svojo ekipo oz. bi želel/želela spoznati in sodelovati v ekipi s študenti z drugih držav se prijavi v spletno aplikacijo »Crew finder« in povezali te bodo v ekipo 3 študentov.


sreda, 25. marec 2015 Erasmus + praksa v Estoniji za študente računalništva

                                    

Podjetje Recursive Software Development študentom računalništva ponuja prakso za delo pri razvijanju spletnih aplikacij. Od študenta se pričakuje tekoče znanje angleščine,  poznavanje tehnologij HTML, CSS in JS ter pripravljenost na učenje in pridobivanje novih znanj.  Praksa bo potekala v mestu Talin in bo trajala 4 mesece. Za sofinanciranje stroškov bivanja mora študent pridobiti štipendijo v okviru programa Erasmus+.

Recursive Software Development je mlado podjetje za razvoj programske opreme, ki deluje v Estoniji in Italiji. Več informacij o podjetju dobite na njihovi spletni strani.  

Študentje, ki vas praksa zanima ste vabljeni, da pošljete vaš CV na INTERNSHIPS@RECURSIVE.EE.


sreda, 25. marec 2015 Predstavitveni video o biopsihologiji

Predavatelji Oddelka za psihologijo UP FAMNIT in študenti biopsihologije so pripravili kratek predstavitveni video o biopsihologiji.

Vabljeni k ogledu!


sreda, 25. marec 2015 Plačane prakse v Španiji za delo na področju optimizacije spletnih strani ter IT

Organizacija Spain Internship išče študente za delo na področju optimizacije spletnih strani ter IT. Študentje bodo delali za prepoznavno podjetje v Barceloni, ki se ukvarja z organizacijo dogodkov ter turizmom. Zaradi širitve svoje dejavnosti v tujino podjetje potrebuje študente, ki bodo pomagali pri razvijanju spletnih platform.

Delovnik: 40ur/teden

Čas trajanja prakse: minimalno 3 mesece

Plača: 200 EUR/mesec

Kraj opravljanja dela: Barcelona, Španija

Začetek opravljanja dela: september 2015

Za več informacij obiščite njihovo spletno stran ali pa jim pišite na info@spain-internship.com.


sreda, 25. marec 2015 Opravljanje pripravništva na področju IT v Italiji od 500 EUR/mesec

Organizacija Spain Internship v Italiji študentom ponuja naslednja pripravništva:

- iOS Mobile Developer,

-  Android Mobile Developer,

- Javascript Developer,

- UI/UX Designer.

Študentje bodo delali za digitalno agencijo, ki se ukvarja z inovativnimi projekti. Pri svojem delu bodo v stiku s priznanimi strokovnjaki na področju IT. Pripravništvo bo študentom omogočilo pridobitev novih znanj in izkušenj.

Delovnik: 9h/dan

Trajanje pripravništva: 6 mesecev

Plača: 500 – 750 EUR/mesec

Kraj izvajanja pripravništva: Parma, Italija

Začetek pripravništva: takoj

Več informacij dobite na njihovi spletni strani ali e-naslovu info@spain-internship.com.


sreda, 25. marec 2015 »Če voda dobi prehlad, zmrzne«

Strojni prevajalnik je angleški stavek »If water gets very cold, it freezes.«, prevedel takole: »Če voda dobi prav prehlad, zmrzne.«. To je le eden izmed zabavnih primerov računalniškega oziroma strojnega prevajanja, pri katerem računalnik samostojno prevaja besedila.

Kako uporabni in zanesljivi so najbolj dovršeni strojni prevajalniki?
Kje so meje strojnega prevajanja?
Koliko lahko nadomestijo človeka?

O vsem tem, pa tudi o zabavnih primerih, z gostoma mag. Petrom Holozanom, razvijalcem (in raziskovalcem) v podjetju Amebis d.o.o., v katerem se ukvarja predvsem z jezikovnimi tehnologijami za slovenščino in dr. Jernejem Vičičem, docentom na UP FAMNIT, raziskovalcem na UP Inštitutu Andreja Marušiča in na Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša, si lahko ogledate na podcastu Radia Slovenija 3, ki je dostopen na tej povezavi.

Vljudno vabljeni k ogledu.


sreda, 25. marec 2015 Vabilo k sodelovanju na 2nd International Summer Workshop on IT Education & Research (11. – 13.6.2015, Hagenberg, Avstrija)

Faculty of Informatics, Communications and Media iz Avstrije vabi študente k sodelovanju na 2nd International Summer Workshop on IT Education & Research, ki bo potekala med 11. in 13. junijem 2015 v prostorih fakultete v Hagenbergu. Medanrodna poletna delavnica je namenjena profesorjem, raziskovalcem, študentom in vsem ostalim, ki jih obravnavana tematika zanima. Udeležba na delavnici je brezplačna, vendar si morajo udeleženci sami kriti stroške prevoza, hrane ter nastanitve. Študentje lahko izkoristijo možnost financiranja obiska v okviru Erasmus+ programa.

Osrednji govorniki na mednarodni poletni delavnici bodo:

 • Michaela Laemmler (openSAP, Nemčija) - "openSAP - Adaptation of the Academic MOOC Model for Enterprise Education”
 • Gerd Kortuem (Open University, Velika Britanija) - "Producing a Smart City MOOC at The Open University and FutureLearn"
 • Zvi Galil (Georgia Tech College of Computing, ZDA) - "Georgia Tech's New Online MOOC-Based Master's Program"
 • Janarius J. Asongu (Saint Monica University, Kamerun) - "Online Education in Africa: Experiences, Challenges, and Outlook"

Rok za prijavo je 20. april 2015.

Kontakt: Christina Huber-Beran (international@fh-hagenberg.at)

Več informacij dobite tukaj.


torek, 24. marec 2015 Tecimo skupaj: »Wings for Life World Run«

Vabimo vas, da se udeležite dobrodelnega teka »Wings for Life World Run«, ki bo potekal 3. maja 2015. Gre za  tekmovanje med ekipami, med njimi pa je tudi ekipa Univerze na Primorskem.

Vsi prihodki od dogodka »Wings For Life World Run« bodo namenjenih fundaciji »Wings For Life«, ki financira raziskave za iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače in želi hkrati o tem osvestiti čim več ljudi.

Prijavnina za tekmovanje znaša 30 EUR. V ekipo Univerze na Primorskem se lahko včlanite na tem spletnem naslovu.

Več informacij najdete na Facebook stani ter na tej spletni strani.

Tecimo skupaj!

Prijazno vabljeni!

Študentski svet UP FAMNIT


ponedeljek, 23. marec 2015 2nd Regional meeting of psychology students "SPIRI 2015": 7th - 9th May

Društvo študentov psihologije "Psirius" Filozofske fakultete v Rijeki, vabi na srečanje študentov psihologije - SPIRI 2015, ki bo potekalo od 7. do 9. maja 2015.

Prijava je možna do 6. aprila 2015 na naslovu: http://ffri.hr/spiri/prijava/.

Več informacij je dostopnih tukaj.


sreda, 18. marec 2015 Podjetniško tekmovanje POPRI

Primorski tehnološki park d.o.o. vabi k sodelovanju na podjetniškem tekmovanju za mlade – POPRI.

Zakaj sodelovati? Zaradi:

 • atraktivnih nagrad (nagrajeni bodo zmagovalci in tudi najbolj »poporane« podjetniške ideje),
 • promocije v javnosti (POPRI so odlično medijsko pokriti: TV Slovenija, TV Koper, Planet TV, radio Koper, radio Robin, Delo, Dnevnik Primorske novice, Primorski dnevnik),
 • povratne informacije o podjetniški ideji skozi oceno strokovne komisije,
 • novih poznanstev in nepozabne izkušnje.

Torej sprejmite izziv in ne zamudite te priložnosti ter do 23. marca 2015 oddajte podjetniško idejo s slikovnim materialom:

 •  na elektronski naslov popri@primorski-tp.si ali
 • po pošti na naslov Primorski tehnološki park, Mednarodni prehod 6, 5290 Šempeter pri Gorici.

Predlogo za opis podjetniške ideje najdete na tej spletni strani.

Za dodatna vprašanja je na voljo Maja Rajer Obid, vodja mednarodnih projektov na telefonski številki: 05 393 24 51 ter na elektronskem naslovu: ptp@primorski-tp.si.


torek, 17. marec 2015 Napovedujemo 3. Startup Crawl

                                                              

V petek, 20.3.2015 bo potekal že tretji Startup Crawl - dan odprtih vrat slovenskih inovativnih tehnoloških podjetij.

Študentje boste lahko obiskati 30 inovativnih slovenskih podjetij ter spoznali kulturo in načine dela v IT sektorju. Dogodek bo potekal  na lokacijah pisarn omenjenih podjetij,  v Ljubljani, Kranju, Mariboru, Ptuju, Hrastniku, Vrhniki, Brežicah in Novem mestu.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Potrebna je le predhodna prijava.

Seznam sodelujočih podjetji ter ostale informacije dobite na spletni strani.


torek, 17. marec 2015 Dobrodelna akcija »Čisto veselje«

Vse študente UP FAMNIT vabimo, da se pridružijo dobrodelni akciji »Čisto veselje«, ki bo potekala med 16. in 21. marcem 2015.

V sklopu akcije se bodo zbirale odpadne surovine na več kot 30-ih lokacijah po Sloveniji. Seznam odpadnih surovin je dostopen tu. Zbran material se bo ovrednotil, izkupiček pa bo namenjen za letovanje otrok s čustvenimi in vedenjskimi motnjami. Svoj prispevek lahko odda vsak, tako da odpadne surovine pripelje na eno izmed lokacij. Ob predaji odpadnih surovin sodelujoči prejme kuponček s katerim se uvrsti v nagradno žrebanje za male gospodinjske aparate Gorenje. Humanitarna akcija »Čisto veselje« sta v sodelovanju zasnovala podjetje Gorenje Surovina d.o.o. in projekt »Botrstvo v Sloveniji«.

Več o akciji si lahko preberete na tem spletnem naslovu.


torek, 17. marec 2015 Razpis za študente: Kairos CEE Venture Competition

After the great success of the first two Kairos CEE Venture Competitions – one of the region’s most prestigious startup competition – the Kairos Society Hungary is organising it this year again.

Kairos Society is a non-profit organization that aims to find and empower the young creative minds who will push the world forward through entrepreneurship and innovation.

The applications are now open for the annual CEE Venture Competition, this year extended to the whole CEE region. We are accepting applicants from the following countries: Austria, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Macedonia, Moldova, Montenegro, Poland, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia and Ukraine.

The winning team will receive the opportunity to participate in the Kairos Global Summit, which summons the most promising startups in California, the home of Kairos Society. In 2014 more than 350 young innovators and 50 teams took part in the event to present their startups to famous and respected investors, influential entrepreneurs and multinational companies. Furthermore, the Summit allows the participating teams to meet the partners of the Society, like GE, Cisco, Sprint or Johnson & Johnson.

We are looking for college students under the age of 26 and we are especially interested in healthcare, education, cleantech and disruptive technologies, but other startups can apply as well. The competing teams will receive multiple trainings before their final pitch in front of the jury.

Teams can apply here until 10th April: http://kairossociety.hu/new/application.html

For any further questions about the competition, contact:

Alexandra Abbas
Organizer
Kairos Society Hungary
http://www.kairossociety.hu/

 


ponedeljek, 16. marec 2015 Vabljeni na peto predavanje Famnitovih izletov v matematično vesolje 2014/15

VLJUDNO VAS VABIMO,

DA SE NAM PRIDRUŽITE NA 5. PREDAVANJU LETOŠNJEGA CIKLA, KO BO

DR. MARKO OREL predstavil razvoj

»OD NAJMANJŠIH KVADRATOV DO DELOVANJA CT NAPRAVE«

v sredo, 18. marca 2015 ob 18h

(velika predavalnica UP Famnit, Glagoljaška 8, Koper).

Leta 1979 sta Nobelovo nagrado za fiziologijo ali medicino prejela Allan McLeod Cormack in Godfrey Newbold Hounsfield. Nagrada jima je bila podeljena za razvoj računalniško podprte tomografije v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Na predavanju bomo na poljudnoznanstven način prikazali matematiko, ki je bila zaslužna za delovanje prvega tomografa.

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na martin.milanic@upr.si.

Veselimo se novih potovanj v matematična vesolja v vaši družbi!

 

Vljudno vabljeni.

 

Več o 6. ciklu Izletov v matematično vesolje: http://matematicni-izleti.famnit.upr.si/sl/


ponedeljek, 16. marec 2015 Strokovno posvetovanje na temo »Kako do nič odpadkov« v Sloveniji

Vabimo vas na dvodnevno strokovno posvetovanje na temo »Kako do nič odpadkov« v Sloveniji, ki bo potekalo na Ptuju  9. in 10. aprila 2015.

Varovanje življenjskega okolja in naravnih virov postaja neogibna obveza človeške družbe, saj je edina odgovorna za nesprejemljivo onesnaževanje okolja in izčrpavanje virov. Emisije v trdni obliki (odpadki, sedimenti iz odpadnih vod in plinov) trajno obremenjujejo vse sestavine okolja in slabšajo njihovo kakovost za človeka in vse žive organizme. Po drugi strani pa predstavljajo nepotrebno materialno in energetsko izgubo za proizvodni sektor, ki je soočen z vse večjim pomanjkanjem primarnih surovin. Trajnostna družba (tako v proizvodnem kot v uporabniškem segmentu) je obveza, ki nima alternative. Kako jo uresničevati pri gospodarjenju z odpadki v pogojih trenutne slovenske družbeno-politične stvarnosti, bo predmet pričujočega posveta, ki bo obravnaval dve prednostni temi:

 • Učinkovitost shem za ravnanje s predpisanimi vrstami odpadkov.
 • Celovito (integrirano) ravnanje z odpadki kot pristop za vzpostavo družbe brez odpadkov.

Prijave na strokovno posvetovanje sprejemajo do 7. aprila 2015, in sicer:

Več informacij o strokovnem posvetovanju pa je dostopnih tukaj.


ponedeljek, 16. marec 2015 Delavnice gospodarskih običajev Indije z orisi indijske družbe in jezika

Spoštovani študenti,

obveščamo vas, da Univerza na Primorskem organizira v okviru projekta UP Univerzitetni karierni center, v sodelovanju z Univerzitetnim razvojnim centrom in inkubatorjem Primorske, Društvom za mednarodni razvoj in Veleposlaništvom Republike Indije, delavnice o gospodarskih običajih Indije z orisi indijske družbe in jezika.

Predvidenih je 6 srečanj, prvo srečanje se prične že to sredo,
18. marca 2015 od 18.00 do 19.30 ure,
v prostorih UIP-a (Ferrarska ulica 8, Koper).

Več informacij o dogodku na: http://www.kariernicenter.upr.si/.

Prostih je še nekaj mest, vljudno vabljeni.


ponedeljek, 16. marec 2015 Karierni dan na UP FVZ

Spoštovani študenti,

obveščamo vas, da Univerza na Primorskem (UP) skupaj z UP Fakulteto za vede o zdravju (UP FVZ) in v sodelovanju z Univerzitetnim razvojnim centrom in inkubatorjem Primorske (UIP) organizira na Karierni dan za študente študijskih programov s področja dietetike.

Karierni dan bo potekal
v ponedeljek, 30. marca 2015 ob 12. uri,
na UP Fakulteti za vede o zdravju (predavalnica P4), Polje 42, 6310 Izola

Več informacij o dogodku na: http://www.kariernicenter.upr.si/.

Vljudno vabljeni.


petek, 13. marec 2015 Spomladanski sklop delavnic skupine Psihomoč v Mariboru, Kopru in Ljubljani

Vabimo vas na spomladanski sklop delavnic skupine Psihomoč v Mariboru, Kopru in Ljubljani, na katerem boste lahko odkrili marsikaj novega o sebi in o drugih. V Kopru se boste pogovarjali predvsem o čuječnosti - zavedanju sebe ter o asertivnosti - 'pravilni' komunikaciji. 

Prijave na delavnice »Rastem sam, rastem z drugimi« potekajo preko tega obrazca.

Več o delavnicah tudi v drugih mestih in program delavnic pa si lahko preberete na Facebook strani »Rastem sam, rastem z drugimi«.

 

Vabljeni.


petek, 13. marec 2015 Filmski večer v znamenju gostov z UP FAMNIT

Spoštovani filmofili in filmofilke,

v četrtek, 19. marca 2015 ob 20.30 vas vabimo v Art Kino Odeon (Izola) na filmski večer "FILM JE ZAKON!".
Tokrat si bomo skupaj ogledali znanstveno-fantastični film z naslovom Chappie (2015) režiserja in scenarista Neilla Blomkampa. Režiser ostrih družbenih kritik Okrožje 9 in Elizij se z novim filmom podaja v bližnjo prihodnost, kjer za spoštovanje zakonov na nevarnih ulicah Južnoafriške republike skrbijo pametni policijski roboti. V filmu igrajo: Sharlto Copley, Dev Patel, Hugh Jackman, Sigourney Weaver in drugi.

Kratka vsebina: V bližnji prihodnosti roko nad zločinom drži represivna mehanizirana policijska sila, a ljudje se ji začenjajo upirati. Ko ukradejo policijskega droida Chappieja in ga na novo programirajo, ta postane prvi robot, ki je sposoben samostojnega razmišljanja in čutenja. Ko mogočna, destruktivna sila na Chappieja začne gledati kot nevarnega za človeštvo in za red, jo prav nič ne more zaustaviti v želji ohraniti status quo in zagotoviti, da bo Chappie zadnji svoje vrste.

Na projekciji in pogovoru po njej bosta tokrat sodelovala strokovnjak za umetno inteligenco dr. Branko Kavšek in psiholog dr. Aleksander Zadel.

Večere "FILM JE ZAKON!", ki v Art Kinu Odeon potekajo enkrat mesečno, vodita Erik Toth in Ernest Ženko. Vstopnina z veljavno študentsko izkaznico je 2,50 EUR.

 

Vljudno vabljeni!


četrtek, 12. marec 2015 ESPA ponuja šestmesečno pripravništvo za »PHP razvijalca« v Veliki Britaniji

ESPA ( European Student Placement Agency) je agencija za zaposlovanje,  namenjena študentom EU, ki iščejo pripravništvo v Veliki Britaniji.  Agencija ponuja pripravništva za študente oz. diplomante, ki so diplomirani v zadnjih 12 mesecih. Pripravništvo ni plačano, razen če ni drugače navedeno. Gostujoče podjetje za pripravnika krije stroške v višini cca. 600-700 EUR/mesec.

O pripravništvu:

Pripravništvo ponuja mlado podjetje, ki se želi na trgu uveljaviti kot priznano podjetje na področju elektronskega poslovanja.  Podjetje v svoje vrste, za 6 mesecev (maj-julij), vabi pripravnika, ki bo razvijal s pomočjo platforme Magento. Predhodne izkušnje s platformo niso potrebne, saj bo pripravnik imel možnost udeležbe na različnih tečajih in delavnicah s tega področja. Zahtevano je tekoče ustno in pisno znanje angleščine. Delo bo potekalo v mestu Bath v Veliki Britaniji.

Več informacij o  pripravništvu dobite na njihovi spletni strani.


ponedeljek, 9. marec 2015 Skupnost New Prevent širi svoj kolektiv

Skupina mladih entuziastov, ki pod imenom New Prevent delujejo v Mestni občini Koper (MOK) širi svoj kolektiv. Skupna cilja skupnosti New Prevent sta predvsem dva, in sicer usmerjanje mladih v zdrav življenjski slog ter ozaveščanje mladih o škodljivih posledicah uživanja prepovedanih substanc. Pri osnovnošolskih otrocih vzpodbujajo druženje v stiku z naravo, kjer v varnem okolju izvajajo igre z žogo, družabne igre, ustvarjalne delavnice in klepetalnice. Na lokacijah nočne zabave in zbirališčih mladostnikov preko neformalnega druženja delo izvajajo v obliki informiranja, svetovanja in pogovarjanja z mladimi, kot promocijo zdravega in varnega življenjskega sloga pa jim preventivno lahko ponudijo tudi plastenko vode, kondome in jabolka.

Skupnost New Prevent ponuja prijetno delovno okolje v mladem kolektivu, možnost izobraževanja in izpopolnjevanja ter opravljanja študijske prakse, zagotovljena pa sta tudi mentorsko spremljanje in podpora.

Če te zanima zabavno, dinamično in interaktivno delo z mlado populacijo, obišči Facebook stran New Prevent ali kontaktiraj Ingrid Kristančič Šömen na telefonsko številko: 031/287-751 ali na elektronski naslov: newprevent@gmail.com.


ponedeljek, 9. marec 2015 ICN Group študentom ponuja pripravništva v Južni Koreji, Japonski ter na Kitajskem

Asia Experience Program povezuje podjetja s sedežem v Aziji ter mlade nadarjene strokovnjake, ki so pripravljeni izkusiti azijsko delovno okolje. ICN Group študentom ponuja pripravništva v Južni Koreji, Japonski ter na Kitajskem s pomočjo katerih bodo študentje pridobili bogate izkušnje, ki jim bodo koristile na njihovi prihodnji poklicni poti.  Študentje lahko izbirajo med pripravništvi na področju financ, mednarodne trgovine, marketinga, IT ter gostinstva.  

Za več informacij obiščite njihovo uradno spletno stran ali pa jim pišite.


ponedeljek, 9. marec 2015 Mednarodna poletna šola hrvaškega jezika in kulture "ZORANIĆ'S ARCADY" (Zadar, 20.7. – 2.8.2015)

Študentje ste vljudno vabljeni, da se udeležite Mednarodne poletne šole hrvaškega jezika in kulture “"ZORANIĆ'S ARCADY", ki bo potekala od 20. julija do 2. avgusta 2015 v Zadru.

Dvotedenski jezikovni tečaj bo organiziran na treh ravneh: osnovni, srednji ter višji ravni.  Vsaka stopnja tečaja bo zajemala 50 ur pouka ter popoldanske delavnice. Pouk bo potekal v učilnicah Oddelka za hrvaški jezik in slavistiko na Univerzi v Zadru od ponedeljka do petka, 5 lekcij na dan. Popoldnevi bodo rezervirani za različne ustvarjalne delavnice ter izlete  preko katerih bodo udeleženci spoznavali bogato hrvaško kulturno dediščino.

Po uspešnem zaključku predmeta bodo udeleženci prejeli potrdilo o udeležbi, diplomo glede na njihovo stopnjo usposobljenosti ter  3 ECTS točk.

Dodatne informacije o programu in cenah letošnje poletne šole lahko najdete na spletni strani.


ponedeljek, 9. marec 2015 Koristne povezave za študente, ki iščejo možnosti pripravništva v tujini

globalplacement.com

Koristen vir informacij za tiste študente, ki iščete pripravništvo v tujini. Na spletni strani lahko raziščete možnosti opravljanja prakse v Evropi, Aziji, Ameriki, Afriki ter Avstraliji. Mednarodna mreža med študenti in podjetji zagotavlja lažjo mobilnost študentov po vsem svetu.  

stageplaza.nl

Gre za vodilni spletni mediator med delodajalci in stažisti na nizozemskem trgu. Spletna stran se dnevno posodablja , namenjena je študentom na vseh stopnjah izobraževanja. Podjetjem omogoča dostop do profilov različnih mladih študentov in strokovnjakov, ki želijo pripravništvo opraviti na Nizozemskem.


petek, 6. marec 2015 Fakulteta za organizacijske študije organizira poletno šolo na temo Sistem vodenja kakovosti

Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu organizira Poletno šolo 2015 na temo Sistem vodenja kakovosti. Udeležba na poletni šoli bo študentom omogočila pridobitev ECTS kreditnih točk izven svojih matičnih zavodov ter pridobitev praktičnih znanj na podlagi študijskih primerov nekaterih uspešnih slovenskih podjetji.  Vsi študenti, ki jih omenjena tematika zanima so lepo vabljeni, da se je udeležijo.

Več informacij lahko dobite na njihovi spletni strani.


petek, 6. marec 2015 Postani del največje mednarodne organizacije mladih - AIESEC

AIESEC vabi študente in mlade diplomante, da se pridružijo delovanju lokalne enote v Kopru.

Želiš odkriti ali razširiti svoj vodstveni potencial? Spoznati se z delom s človeškimi viri, marketingom, financami, ali pa se preizkusiti v vodenju izmenjav in družbeno koristnih projektov, preko katerih domačim in tujim študentom omogočajo pridobitev novih znanj in veščin v mednarodnem okolju?

AIESEC ti omogoča, da že v času študija naučeno znanje preneseš v prakso ter pridobiš nova znanja in edinstvene izkušnje v vodenju projektov, timskem delu, javnem nastopanju, organizaciji dogodkov, ki so pri delodajalcih še kako zaželene.

Zakaj AIESEC?

 • Delovanje v mednarodnem okolju in razširitev poznanstev ter prijateljstev doma in po svetu.
 • Priložnost, kjer lahko deliš svoje ideje in znanja, si kreativen in pustiš domišljiji prosto pot.
 • Pridobiš praktične izkušnje, obogatiš svoj CV in postaneš konkurenčnejši na trgu dela.
 • Se že v študentskih letih preizkusiš v vodenju skupine in razviješ svoje vodstvene sposobnosti.
 • Sodeluješ v globalnem učnem okolju, kjer imaš možnost udejstvovanja različnih nacionalnih in mednarodnih konferenc.

Deli svoje ideje, izpili znanja, premagaj strahove in spoznaj nove možnosti. Pridobi profesionalne delovne izkušnje za prihodnost; na tvoji poti te bodo podpirali ambiciozni sovrstniki.
Obišči AIESEC na Facebook strani in se prijavi na tej povezavi.

Za dodatna vprašanja je na voljo Monika Kocman, vodja lokalne enote mednarodne organizacije AIESEC v Kopru na elektronskem naslovu:  monika.kocman@aiesec.net.


četrtek, 5. marec 2015 KAF-ov natečaj Photocity 2015 – Nema krize/No crisis

Klub amaterskih fotografov Sv. Lovreč iz Istre organizira brezplačni natečaj Photocity 2015 – Nema krize/No crisis, ki je namenjen tako amaterjem kot tudi profesionalcem, vsem državljanom bivše Jugoslavije, Grčije, Albanije, Romunije ter Bolgarije.

Več o samem natečaju in članih komisije si lahko preberete na povezavi. Obrazec za prijavo fotografije in seznam nagrad pa sta dostopna tukaj.

Vljudno vabljeni k sodelovanju.


četrtek, 5. marec 2015 Osnovni tečaj fotografije

Fotografinja Slavica Isovska konec marca ponovno organizira Osnovni tečaj fotografije, ki je namenjen vsem, ki jih fotografija navdušuje ter tistim, ki si želijo izpopolniti svoje tehnično znanje s področja fotografije.

Osnovni tečaj fotografije zajema 2 uri teoretičnega dela in 14 ur praktičnega dela. Na tečaju se boste naučili uporabljati svoj fotoaparat z ročnimi nastavitvami (M), uporabljati fotografsko terminologijo, na terenu boste fotografirali pokrajino, arhitekturo v Piranu, detajle v Kopru, preizkusili se boste v nočni fotografiji, portret z modelom in za konec boste naredili še fotoreportažo priložnostnega dogodka. Ob zaključku tečaja dobite potrdilo o uspešno opravljenem osnovnem tečaju fotografije. Podrobnejše informacije o vsebini tečaja so na voljo na povezavi. Na tej povezavi pa si lahko ogledate fotografije, ki nastajajo na tečaju.

Cena tečaja je 30 €.

Za vse ostale informacije je na voljo ing. fot. Slavica Isovska na telefonski številki 031 573 108 in na elektronskem naslovu: slavica.isovska@gmail.com.

Vljudno vabljeni.


sreda, 4. marec 2015 Financiranje raziskovalnega obiska v ZDA za študente

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija je objavila poziv za študente, ki lahko pridobite povrnjene stroške za deset tedenski poletni raziskovalni obisk na ameriških univerzah.

Financiranje je mogoče za različne raziskovalne skupine s področij:

 • računalništva in informatike (University of California Berkley, University of , Southern California, Stanford University);
 • Ekonomije in javne politike (Georga Tech);
 • Bioinformatike in molekularne biologije (University of California);
 • Fizike (University of California).

Študenti se lahko v program prijavite do 15.4.2015. Več o programu in Ameriško-slovenski izobraževalni fundaciji si preberite tu.


sreda, 4. marec 2015 Startup.si dogodek Roadshow v Kopru

Vabimo vas na dogodek z naslovom Roadshow Koper, ki bo potekal v torek, 10. marca 2015 ob 14. uri, na sedežu UIP (Ferraska cesta 8, Koper) . Dogodek Roadshow je odlična priložnost za vse posameznike, ekipe in podjetja z inovativnimi idejami in potencialom globalne rasti. Na dogoku bodo predstavljene možnosti za pridobitev denarnih sredstev za uspešen zagon in razvoj podjetja, zakaj sodelovati v tekmovanju Start:up Slovenija ter kje pridobiti potrebno znanje in izkušnje za hitrejši podjetniški razvoj.

Več informacij o dogodku je na voljo na spletni strani UIP-a.

Prijave na dogodek sprejemajo na elektronski naslov: info@uip.si.

 

Vljudno vabljeni.


sreda, 4. marec 2015 Vabilo na mednarodno delavnico z naslovom »Debelost«

UP FVZ bo v okviru projekta UP IN SVET organizirala mednarodno delavnico za študente z naslovom »Debelost«.

Delavnica je brezplačna in se bo odvijala na Univerzi na Primorskem, Fakulteta za vede o zdravju, v času od 7. do 10. aprila 2015 v popoldanskem času v prostorih fakultete (Polje 42, 6310 Izola).

Namen delavnice je obveščati, izobraževati in ozaveščati tako splošno kot strokovno javnost o posledicah debelosti in njeni preventivi. Delavnica je namenjena pretežno študentom Univerze na Primorskem, lahko se je pa udeležijo tudi ostali zainteresirani, ki jih tematika zanima. V okviru večdnevne delavnice bo tako predstavljenih več vsebinskih sklopov, v okviru katerih bodo svoje poglede na problematiko podali številni domači in tuji ugledni strokovnjaki s področja.

Program delavnice »Debelost« je dostopen tukaj.

Prijave zbirajo na elektronski naslov: debelost@fvz.upr.si.

 

Vljudno vabljeni.


torek, 3. marec 2015 Povabilo k sodelovanju na 1st IUS Graduate Conference (21. – 22.5.2015, Sarajevo, BIH)

International University of Sarajevo (IUS) vabi študente podiplomskih in doktorskih študijskih programov k sodelovanju na 1st IUS Graduate Conference , ki bo potekala 21. ter 22. maja 2015 v Sarajevu, Bosna in Hercegovina.  Dvodnevna konferenca bo študentom umetnosti, humanistike, družboslovja, naravoslovnih in tehničnih ved, omogočila predstavitev in izmenjavo svojih idej v mednarodnem in interdisciplinarnem okolju.

Študenti, ki želijo tekmovati za najboljši prispevek morajo svoje povzetke oddati najkasneje do  1. maja 2015, popolne prispevke pa do 3. maja 2015. Nagrada za najboljši prispevek znaša 500 KM.

Več informacij dobite na uradni spletni strani konference ali email naslovu.


ponedeljek, 2. marec 2015 Vabilo na predstavitev društva IAESTE Slovenia

Vabimo vas na predstavitev društva IAESTE Slovenia, ki bo potekala v četrtek, 12. marca 2015 ob 19:30 na UP FAMNIT v predavalnici DŠD-P-VP (Cankarjeva ulica 5, Koper).

Mednarodno društvo IAESTE omogoča naravoslovno tehničnim študentom opravljanje plačane prakse v tujini, hkrati pa z organizacijo različnih dogodkov razvija organizacijske kompetence in kreativno mišljenje mladih.

 

Vljudno vabljeni.


ponedeljek, 2. marec 2015 Vabilo na prvo predavanje serije »Univerzitetnih kolokvijev«

Spoštovani študenti,

Univerza na Primorskem bo znova obudila serijo »Univerzitetnih kolokvijev«, katerih namen je gostiti priznane domače in mednarodne raziskovalce, pedagoge in umetnike, ki bi nam preko predavanj predstavili, bodisi svoje znanstveno-raziskovalno delo, bodisi svoj pogled na aktualne teme, povezane z univerzitetnim prostorom ali tudi širše.

Na prvem predavanju serije »Univerzitetnih kolokvijev«, ki bo potekalo
v četrtek, 5. marca 2015 ob 16. uri,
v avli palače Armerije (Titov trg 4, Koper),
bo dr. Dušan Turk,
raziskovalec na Inštitutu Jožef Stefan,
Oddelek za Biokemijo, molekularno in strukturno biologijo,
spregovoril osvojem raziskovalnem delu z naslovom:

Strukture glucosaminidase Staphilococcus aureus v kompleksu s fragmenti peptidoglikana so
pojasnile strukturno osnovo za izbiro cepljene vezi z glikozilnimi hidrolazami

(Crystal structure of a Staphylococcus aureus glucosaminidase in complex with peptidoglycan
fragments provides structural basis for scissile bond discrimination by Glycosyl hydrolases).

 

Vljudno vabljeni.


četrtek, 26. februar 2015 Razpis za usposabljanje in preverjanje usposobljenosti za jamske vodnike

Javni zavod Park Škocjanske jame vabi zainteresirane kandidate na usposabljanje in opravljanje izpita za jamske vodnike.

Javni zavod Park Škocjanske jame opravlja v okviru javne službe tudi dejavnosti predstavljanja parka širši javnosti ter opravljanja vodniške službe po parku in jamskem sistemu. V okvir delovnih nalog sodi predstavljanje muzejskih zbirk v parku vodenje po jamskem sistemu ter vodenje po učni poti. Poleg omenjenega se opravlja še delo prodaje v trgovini s spominki in ostala dela po dogovoru.

Ker v topli polovici leta Park Škocjanske jame obišče veliko domačih in tujih obiskovalcev, želijo ponuditi študentom možnost opravljanja študentskega dela in pridobivanja dragocenih delovnih izkušenj. Za študente je organizirano obvezno usposabljanje in preverjanje usposobljenosti za jamske vodnike, prijave zbirajo še do 27. februarja 2015, saj so se uvodna predavanja že začela. Usposabljanje poteka vsak petek od 16.30 dalje in ob sobotah od 8.00 ure dalje v Promocijsko – kongresnem centru Pr Nanetovh, Matavun 8 v Parku Škocjanske jame.

Zaželena je komunikativnost in znanje tujih jezikov ter pripravljenost za opravljanje študentskega dela za obdobje dveh ali več mesecev.

Razpisna dokumentacija in program usposabljanja je objavljena na spletni strani: www.park-skocjanske-jame.si

 

Vljudno vabljeni vsi, ki bi vas tovrsto delo zanimalo.

 


četrtek, 26. februar 2015 Projekt »Mladi upi 2015«

Zavarovalnica Triglav d.d. razpisuje dobrodelni projekt z naslovom »Mladi upi «, ki je namenjen mladim talentom s področja športa, umetnosti in znanosti. Na takšen način želijo na pomoč priskočiti mladim različnih talentov, znanj in ambicij ter prispevati k temu, da bodo lažje razvili svoje potenciale, saj vsaka podpora mladih upov danes prinaša celotni družbi dodano vrednost za jutrišnji dan.

»Mladi upi« bodo tudi letos del šova Znan obraz ima svoj glas na POP TV. Znani Slovenci se z neverjetnimi preobrazbami borijo za glavno nagrado, ki bo šla tudi tokrat v dobrodelne namene v »sklad mladih upov«, ki ga upravlja Vse bo v redu, zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti.

Kaj so Mladi upi 2014 s trdim delom, voljo in finančno podporo zavoda Vse bo v redu dosegli v preteklem letu si lahko preberete tukaj. Prepričani smo, da vas bodo tudi letošnji kandidati navdušili s svojimi zgodbami, uspehi in načrti za prihodnost. Enega od mladih upov, ki bo prejel finančno podporo, boste z glasovanjem na tej spletni strani izbrali vi, ostale prejemnike finančne podpore pa bo med kandidati finalisti izbrala strokovna komisija. 

Pri Zavarovalnici Triglav d.d. verjamejo, da bodo s finančno podporo v projektu »Mladi upi« priskočili na pomoč nekaterim izjemnim posameznikom, med katerimi se morda skrivajo najbolj perspektivna imena prihodnosti umetnosti, znanosti ali športa.

Razpis »Mladi upi 2015« je odprt do 16. marca 2015.

Prijavi se ZDAJ!


četrtek, 26. februar 2015 Karierni dan na UP FTŠ Turistica: sreda, 4.3.2015

Univerza na Primorskem v sodelovanju z UIP Univerzitetnim razvojnim centrom in inkubatorjem Primorske, organizira v okviru projekta UP Univerzitetni karierni center (UP UKC) Karierni dan.

Kdaj? V sredo, 4.3.2015 s pričetkom ob 12. uri

Kje? Na UP FTŠ Turistici, Obala 11a, Portorož, velika predavalnica v prtiličju

Na Kariernem dnevu bo omogočena izmenjava informacij o možnostih zaposlitve in drugih oblik sodelovanja, sledilo bo mreženje in povezovanje študentov s potencialnimi delodajalci. Z nami bodo delodajalci s področja turizma in osebnih storitev, družbenih, poslovnih in upravnih ved, in sicer: LifeClass Portorož – Istrabenz Turizem d.d., Turistična organizacija Koper, Hoteli Bernardin d.d., Turistično združenje Portorož GIZ,  Kempinski Palace Portorož ter TOP Line d.o.o. in drugi delodajalci.

Udeleženci lahko na Kariernem dnevu opravite zaposlitveni razgovor z gostujočimi delodajalci. V kolikor potrebujete pomoč, se lahko predhodno posvetujete z nami pri pripravi svoje osebne predstavitve in na razgovor.

Program dogodka je dostopen tukaj, prijavnica pa tukaj.

Prijave se zbirajo do torka, 3. marca 2015 na e-naslov andrej@uip.si.

Več informacij o univerzitetnem kariernem centru najdete na naslovu www.kariernicenter.upr.si.


sreda, 25. februar 2015 FAMNITov smučarski izlet - pohitite s prijavami!

Spoštovane študentke in spoštovani študentje UP FAMNIT!

ŠS UP FAMNIT za študente in zaposlene UP FAMNIT organizira enodnevni smučarski izlet.

V soboto, 7. 3. 2015, gremo na Krvavec.

Prijave zbiramo do nedelje, 1. 3. 2015 do 0:00 na mail studentski-svet@famnit.upr.si.

Stroške avtobusnega prevoza krije ŠS UP FAMNIT, ceno enodnevne vozovnice 25€ pa boste vplačali na avtobusu. Dodatno je potrebno plačati še kavcijo za čip v višini 2€, ki je povrnjena ob vrnitvi čipa.

V kolikor niste iz Kopra in bi želeli vstopiti na vmesni postaji (večje avtocestno počivališče) to omenite v prijavi.

Pohitite, saj mesta so omejena.


Lep pozdrav,

ŠS UP FAMNIT


torek, 24. februar 2015 Brezplačna delavnica: Upravljanje z dizajnom v podjetjih

Fakulteta za dizajn vas vljudno vabi, da se v soboto, 28. februarja 2015 udeležite brezplačne delavnice: Upravljanje z dizajnom v podjetjih, ki bo potekala v Hiši za dizajn management inovacije (Gerbičeva 51) v Ljubljani. Na delavnici vam bodo predstavili proces dizajn managementa kot strategijo za gospodarsko rast vsakega,  še tako majhnega podjetja. Delavnico bosta vodila predavatelja doc. Tanja Devetak in doc. dr. Jordan Berginc. Ob tej priložnosti vam bodo predstavili tudi novo študijsko smer Dizajn management, ki jo bo Fakulteta za dizajn pričela izvajati v študijskem letu 2015/2016, ogledali pa si boste lahko tudi razstavo nagrajenih projektov Design Management Europe Award.

Potrebne so predhodne prijave, in sicer do petka, 27. februarja 2015 do 11. ure na elektronski naslov referat@fd.si. Maksimalno število udeležencev na delavnici bo 20. Delavnica se bo izvajala v dveh skupinah po 10 udeležencev, trajala pa bo od 10.00 do 13.00.

Datum delavnice: sobota, 28. februar 2015
Trajanje
: 10.00 -13.00
Lokacija: Hiša za dizajn management inovacije, Gerbičeva 51, 1000 Ljubljana
Dostop: avtobus LPP št. 1
Povezava na zemljevid: http://zemljevid.najdi.si/

 

Vljudno vabljeni.


ponedeljek, 23. februar 2015 Falling Walls Lab 2015

Mednarodni dogodek Falling Walls Lab 2015 letos v Sloveniji gosti in organizira Univerza v Ljubljani. Je navdihujoč in interdisciplinaren dogodek, ki študentom, raziskovalcem, strokovnjakom in podjetnikom do 35. leta starosti ponuja možnost predstavitve prebojne ideje, raziskovalnega dela, inovativnega projekta ali poslovnega modela. Vse discipline so dobrodošle.

KAJ?
Falling Walls Lab Ljubljana
KDO?
Študenti, mladi raziskovalci, podoktoranti, podjetniki, inovatorji, strokovnjaki vseh disciplin
KDAJ?
25. marec 2015
KJE?
Univerza v Ljubljani, Kongresni trg 12, Ljubljana
KAKO?
Prijava do 11. marca 2015
PREDSTAVITEV?
Razumljivo za vse udeležence, v angleškem jeziku, 3 minute, 3 ppt prosojnice
(obvezen del naslova: Breaking the walls of … npr. »Breaking the walls of Poverty«).
Predstavitev naj vključuje rešitev izbranega problema ter argument ideje.
NAGRADA?
Zmagovalec s prebojno idejo odpotuje na Falling Walls Lab Finale v Berlin in prejme vstopnico za odmevno konferenco Falling walls.
Pokrite ima seveda stroški potovanja, nočitve in kotizacije za konferenco.
VEČ INFORMACIJ?
fwl@uni-lj.si

Spletna prijava poteka prek spletnega obrazca na povezavi falling-walls.com/lab/apply.

Po zaključku prijav sledi selekcija najboljših idej, ki jih bodo izbrani kandidati predstavili 25. marca 2015 na rektoratu Univerze v Ljubljani. Predstavitve idej bo ocenjevalo pet članov ugledne komisije, predstavnikov gospodarstva in znanosti z različnih strokovnih področji.

Komisija bo najprej izbrala tri najboljše ideje, izmed njih pa zmagovalno. Zmagovalec bo odpotoval na Falling Walls Lab Finale v Berlin, ki bo 8. novembra 2015, prejel bo tudi vstopnico za odmevno konferenco Falling Walls, ki bo 9. novembra 2015. Na konferenci bo dvajset najboljših idej z vsega sveta podalo odgovor na vprašanje »Which are the next walls to fall?«

Še vedno ne veste, če lahko s svojo idejo prebijete zid?
Mi vemo, da lahko!
Kontakt na fwl@uni-lj.si ali prek lab@falling-walls.com.


petek, 20. februar 2015 Prva ŠOUPova izobraževalnica: Izmenjave za študente

Primorsko svetovalno središče, Koper (PRIMSS) in Resor za izobraževanje in študentsko svetovanje ŠOUP v tem semestru pripravljajo sklop različnih delavnic.

Prva delavnica z naslovom Korak v svet: izmenjave za študente UP  bo potekala v ponedeljek, 23. februarja ob 16. uri v prostorih ŠOUP (Gortanov trg 15, Koper).

Za dodatne informacije in izjave vam je na voljo Samir Cerić, sekretar za izobraževanje in študentsko svetovanje ŠOUP na elektronskem naslovu samir.ceric@soup.si oz. telefonski številki 040 618 557.

 

Vljudno vabljeni.


petek, 13. februar 2015 Indijski svet za kulturno sodelovanje (ICCR) razpisuje dve štipendiji v letu 2015/2016

Indijski svet za kulturno sodelovanje (ICCR) v okviru programa za kulturno izmenjavo v študijskem letu 2015/16 razpisuje dve štipendiji za slovenske študente. 

Kandidate naprošamo, da se sami pozanimajo in raziščejo možnosti glede vpisnih pogojev posameznih univerz v Indiji za želeni študijski program in nato poleg osnovnih potrdil, ki so navedena na prijavnem obrazcu, predložijo vso dokumentacijo, ki jo zahteva izbrana univerza.

Več informacij o tem lahko najdejo na spletni strani Univerzitetne komisije za dodelitev štipendij (University Grants Commission), glede vpisnih pogojev pa na spletnih straneh ustanov, kamor se želijo vpisati. Na spletni strani ICCR  je objavljen tudi seznam univerz, ki so vključene v štipendijsko shemo ICCR.

Za tehniški študij ali študij inženirstva morajo imeti kandidati obvezno opravljene študijske predmete fizike, kemije in matematike. ICCR ne ureja vpisa na študijske programe medicine (zdravstvena nega/fizioterapija, anesteziologija, ipd.) ali modnega oblikovanja.

Pogoj je tudi dobro znanje angleščine. Kandidati bodo svojo raven angleščine dokazovali z opravljanjem testa na veleposlaništvu.

Rok prijave: 9. 3. 2015

Ustrezno izpolnjen prijavni obrazec, ki ga z drugimi dokumenti najdete na dnu strani, v dveh izvodih oddajte ali pošljite na naslov: 

Veleposlaništvo Indije
Železna cesta 16
1000 Ljubljana

Naprošamo vas, da na spodnji e-mail pošljete tudi elektronsko različico.

Kontakt:

Tel.: 01 51 33 113
Fax: 01 51 33 116

e-mail: cons.ljubljana@mea.gov.in 


petek, 13. februar 2015 Predstavitev prostovoljnega dela v Kamerunu (Afrika)

Teja Cimperman vabi na predstavitev svoje izkušnje prostovoljnega dela v Kamerunu (Afrika), in sicer v petek, 20. februarja 2015 ob 10. uri, v predavalnici Maestral 2, na UP FHŠ (3. nadstropje UP Fakulteta za humanistične študije, Titov trg 5, Koper).

Teja je kot prostovoljka Zavoda za mednarodno prostovoljno delo Voluntariat gostovala pri Ntankah Village Women Initiative v Kamerunu in bo predstavila državo, svojo izkušnjo s prostovoljnim delom v mestu Bamenda, govorila pa bo tudi o kulturi, ki jo je osvojila s svojo brezčasnostjo, odprtostjo, upanjem, povezanostjo in kljub težkemu življenju – s smehom. Prostovoljstvo je tudi odličen vir pridobivanja neprecenljivih izkušenj in kompetenc, ki zagotovo obogatijo posameznikov CV.

 

Vljudno vabljeni.


četrtek, 12. februar 2015 Razpis ERASMUS+ (izmenjave in prakse v tujini)

Objavljen je razpis za izmenjave in študijske prakse v tujini za študijsko leto 2015/2016 v okviru programa ERASMUS+.  Razpis je dosegljiv na spletnih straneh Univerze na Primorskem.

Prijave pa  oddajate spletno, in sicer preko Šis-a. Rok za prijavo je 25. februar 2015.

Vsi, ki vas zanima opravljanje dela študija ali prakse v tujini, ste vabljeni na srečanje v torek, 17. februarja 2015 med 13.00 in 14.00 uro v predavalnici FAMNIT-VP.

Za dodatne informacije lahko kontaktirate Aleša Ovna preko e-pošte ales.oven@famnit.upr.si oziroma telefonske številke 05 611 75 96.


torek, 10. februar 2015 Business hive 2015

Študentska organizacija Management Group, ki deluje v okviru Ekonomske fakultete v Ljubljani, v marcu 2015 organizira mednarodno študentsko tekmovanje Business hive 2015.

Tekmovanje bo potekalo v sodelovanju s priznanimi slovenskimi in mednarodnimi podjetji, ki bodo študente soočili s tremi poslovnimi izzivi. Projekt je zelo dobra priložnost za pridobivanje izkušenj in navezovanje stikov z morebitnimi bodočimi delodajalci.

Več informacij o tekmovanju je na voljo na spletni strani ter v priponki.


ponedeljek, 9. februar 2015 Vabilo na praktično usposabljanje za programerje

Alberta Koledža iz latvijske Rige vabi programerje na praktično usposabljanje, ki bo trajalo 3 mesece. V okviru praktičnega usposabljanja bodo študenti in študentke predvsem pomagali razvijati spletno stran šole. Gostitelji bodo pomagali tudi s prenočiščem.

Več informacij je na voljo na povezavi.


ponedeljek, 9. februar 2015 Spletna stran za iskanje delovnih praks v tujini

Delovno prakso v tujini lahko najdete tudi s pomočjo spletne strani Erasmusintern.org, ki povezuje podjetja in posameznike. Na omenjeni spletni strani organizacije objavljajo svoje ponudbe za prakse, študenti pa si lahko ustvarite profil iskalca prakse v tujini ali pa enostavno pregledate ponudbo praks. Sofinanciranje  stroškov bivanja v tujini zaradi prakse je možno tudi v okviru programa  Erasmus+.


petek, 6. februar 2015 Vabilo k sodelovanju na podjetniškem tekmovanju za mlade - POPRI

POPRI (POdjetje za PRIhodnost) je državno podjetniško tekmovanje za mlade z inovativni idejami, inovacijami in podjetniško žilico. Tekmovanje je razdeljeno v tri starostne skupine:

 1. osnovnošolci od 7.-9. razreda,
 2. dijaki in
 3. študenti, diplomanti in odrasli, ki še nimajo svojega podjetja.

Mladi tekmujejo s podjetniško idejo, ki jo zapišejo v poslovni model ter izdelajo prototip in predstavitvene materiale. Na tekmovanje se lahko prijavi posameznik ali podjetniška skupina z največ petimi člani. Tekmovalcem lahko pri razvoju podjetniške ideje in pripravi gradiv za tekmovanje pomagajo pedagoški delavci, starši in drugi mentorji. Rok za oddajo podjetniških idej je 23. marca 2015. Predloga za opis podjetniške ideje in ostale pomembne informacije o tekmovanju so objavljene na spletni strani www.popri.si.

Prispele podjetniške ideje bo ocenila strokovna komisija. Iz vsake starostne kategorije bo izbrala deset polfinalistov, ki bodo svoje ideje predstavili tudi osebno in se potegovali za uvrstitev v finale tekmovanja. Osebne predstavitve podjetniških idej pred strokovno komisijo se bodo odvijale 7. aprila 2015 v Primorskem tehnološkem parku. Komisija bo med polfinalisti izbrala tri finaliste, ki bodo javno predstavljeni na zaključni prireditvi 23. aprila 2015 v Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici. Na zaključni prireditvi bomo podelili priznanja in med finalisti razglasili zmagovalce, ki bodo tudi nagrajeni. Nagradni sklad znaša 5.000 EUR.

Tekmovanje POPRI je razvil Primorski tehnološki park z namenom spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti, uporabe sodobnega znanja in tehnologij ter razvoja komunikacijskih in pogajalskih veščin ter podjetnosti med mladimi. S POPRI odkrivamo talente in jih spodbujamo k razvoju veščin za karierni razvoj. Tekmovanje se organizira v sodelovanju s številnimi partnerji.                    

Gradiva:
- Priročnik za oblikovanje poslovnega modela
- Predloga za opis podjetniške ideje                                                                                                                    

Več informacij:
Maja Rajer Obid, vodja tekmovanja POPRI
T: 05 393 24 51
E: maja.rajer@primorski-tp.si
WEB: www.popri.si
FB: www.facebook.com/popripopri


četrtek, 5. februar 2015 ESPA UK TEAM objavlja dve pripravniški mesti

Obveščamo vas, da ESPA UK TEAM objavlja dve pripravniški mesti, in sicer za  tehnično prodajo (“Technical sales”) ter za področje razvoja programske opreme (“Software Development”). Prijavite se lahko tudi slovenski študenti. Stroške bivanja bo poravnala gostujoča institucija. Več informacij je na voljo v priponkah in na spletni strani ESPA UK TEAM.


četrtek, 5. februar 2015 SUNBEAM razpisuje štipendije za izmenjave in študij

V okviru projekta SUNBEAM je objavljen razpis za štipendije za izmenjave in študij. SUNBEAM spodbuja sodelovanje med univerzami iz Evropske unije in iz držav Zahodnega Balkana. Študenti lahko zaprosite za štipendije za izmenjeve ali študij na partnerskih univerzah.

Prijave potekajo spletno, razpis pa je odprt do 31. marca 2015. Več informacij je na voljo na spletni strani projekta SUNBEAM.

Še opozorilo: Prednost pri izbiri imajo kandidati iz držav Zahodnega Balkana. Študentom Evropske unije bo namenjen manjši delež štipendij.


petek, 30. januar 2015 Vabilo na konferenco s področja biologije morja

Queen's University Belfast vabi na konferenco z naslovom 12th Annual Marine Biological Association Postgraduate, ki bo potekala na  Queen's University Belfast, v terminu od 18. maja  do 21. maja 2015. Konferenca je namenjena tako diplomantom kot študentom dodiplomskega in magistrskega študija.

Več informacij o konferenci je dostopnih na povezavi.


četrtek, 29. januar 2015 MSS razpisuje nagrado za diplomsko oz. magistrsko delo na področju mladih

Mladinski Svet Slovenije (MSS) razpisuje MSS nagrado za najboljšo diplomsko oziroma magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2014. Prijavite se lahko vsi mladi, ki ste v letu 2014:

1) magistrirali po t.i. bolonjskem sistemu ali diplomirali po starem sistemu (kategorija 1) ali 

2) diplomirali po bolonjskem sistemu (kategorija 2),

ter ste v svojem delu obravnavali tematiko, povezano z mladimi.

V obeh kategorijah zmagovalec prejme nagrado, in sicer: 

- za najboljše magistrsko delo po t.i. bolonjskem sistemu ali diplomsko delo po starem sistemu 400 EUR bruto
- za najboljše diplomsko delo po bolonjskem sistemu 300 EUR bruto

Prijavite se lahko vsi, ki:

- ste v letu 2014 na katerikoli visokošolski instituciji v Sloveniji zagovarjali diplomsko ali magistrsko delo
- ste v delu obravnavali katerokoli tematiko s področja mladih in
- ste bili ob zagovoru dela stari manj kot 30 let

Rok za prijavo: ponedeljek, 23. februar 2015.

Vse informacije in prijavnico najdete tu.


torek, 27. januar 2015 Blue World Institute: prostovoljno delo na področju ekologije

Blue World Institute vabi k prostovljnemu delu na področju ekologije.

Več informacij najdete na naslednjih povezavah:

- Internship at Adriatic Dolphin Project
- Volunteer information 2015: Lošinj
- Volunteer information 2015: North Dalmatia

Dodatne informacije:
Tihana Vučur
Blue World Institute of Marine Research and Conservation
tihana.vucur@blue-world.org
GSM: +385 91 211 2226


torek, 27. januar 2015 Svetovno študentsko tehnološko tekmovanje Imagine Cup

Imagine Cup je največje svetovno študentsko tehnološko tekmovanje. Študentskim ekipam ponuja enkratno priložnost, da se s svojo aplikacijo, programom ali igro pomerijo z najboljšimi študenti na svetu in si tako priborijo privlačne nagrade, karierni in podjetniški preboj ter nepozabno potovanje na sedež Microsofta v Redmond, ZDA.

Zakaj sodelovati? Zato, ker se je sodelovanje v tekmovanju Imagine Cup izkazalo kot odlična odskočna deska za študentske ekipe. Za svojo odlično idejo, vrhunsko izvedbo, neprespane noči in prepričljivo prezentacijo si lahko prislužite bogate denarne in praktične nagrade, ste deležni intenzivne mednarodne promocije, doživite nepozabno izkušnjo in pridobite močno karierno referenco.

Tudi letos so tekmovalcem na voljo tri glavne kategorije tekmovanja:

 • Kategorija "GAMES" - tekmujte z vašo zabavno in inovativno igro na katerikoli platformi: PC, Xbox, Windows telefon ali Windows tablici;
 • Kategorija "INNOVATION" - prebojne in disruptivne inovacije iz področja programskih rešitev s katerimi boste spremenili svet;
 • Kategorija "WORLD CITIZENSHIP" - za vse, ki želite z vašo aplikacijo spremeniti svet in življenje na našem planetu na bolje.

Študentske ekipe lahko svojo idejo v eno izmed treh kategorij prijavite do 30. januarja 2015 na spletni strani www.imaginecup.si. Za uvrstitev na prestižni finale v Redmondu bodo tri najboljše slovenske ekipe morale prepričati še polfinalno komisijo, ki bo v mesecu juniju prek spletnega ocenjevanja izmed vseh prispelih prijav na svetovnem nivoju izbrala tiste, ki se bodo udeležile prestižnega svetovnega finala.

 

Vabljeni k udeležbi.


petek, 23. januar 2015 Promocija filma o Alanu Turingu: torek, 27.1.2015 v Art Kino Odeon

V torek, 27. januarja ob 20.30 bo v Art Kino Odeon v Izoli potekal filmski večer FILM JE ZAKON!

Tokrat bo na sporedu film z naslovom Igra imitacije (The Imitation Game, 2014) norveškega režiserja Mortena Tylduma. Igrajo: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Mark Strong, Rory Kinnear, Charles Dance in drugi. Film je do sedaj prejel številne nagrade, nominiran pa je za kar osem Oskarjev, med drugimi tudi za najboljši film, režijo, prirejeni scenarij in najboljšo moško glavno vlogo (Benedict Cumberbatch).

Kratka vsebina: Film pripoveduje zgodbo o angleškem matematiku Alanu Turingu, ki med drugo svetovno vojno sodeluje pri uspešnem dešifriranju nacističnega kodirnega stroja Enigma. Po nekaterih ocenah naj bi na ta način rešili več kot 14 milijonov življenj in skrajšali drugo svetovno vojno za dve leti, kar pa Turingu ni prineslo niti priznanja niti slave, saj je projekt do devetdesetih let preteklega stoletja ostal skrbno varovana skrivnost. Prav nasprotno, ker ga po drugi svetovni vojni aretirajo in obsodijo zaradi homoseksualnosti, mora privoliti v hormonsko terapijo in svoje življenje konča leta 1954 s samomomorom, star 41 let. Film tako ni zgolj biografska vojna pripoved, temveč tudi družbena kritika.

Na projekciji in pogovoru po njej bosta tokrat sodelovala zgodovinar prof. dr. Jože Pirjevec in študentka doktorskega študijskega programa Matematične znanosti na UP FAMNIT Nastja Cepak.

Večere FILM JE ZAKON!, ki v Art Kinu Odeon potekajo enkrat mesečno, vodita Erik Toth in prof. dr. Ernest Ženko. Vstopnina z veljavno študentsko izkaznico ali potrdilom o vpisu je 2,50 EUR.


petek, 23. januar 2015 Prosta mesta za študentsko pomoč na svetovni razstavi EXPO Milano

Javna agencija SPIRIT Slovenija razpisuje prosta mesta za študentsko pomoč na svetovni razstavi EXPO Milano 2015 v Italiji, v času od 1. maja do 31. oktobra 2015.

Namen svetovne razstave EXPO Milano 2015 je globalna promocija posamezne države preko obravnave določene osrednje teme. K sodelovanju so povabljene vse države sveta, ki skozi določeno temo izobražujejo javnost, predstavljajo načine, kako doseči potrebe civilizacije, predstavljajo napredek na enem ali več področjih človekovega udejstvovanja in javnost seznanjajo s smernicami za prihodnost. Letos se bo med 145 državami predstavila tudi Republika Slovenija.

V priponki najdete vse informacije povezane z razpisom.
Več informacij o slovenskem nastopu na EXPO Milano 2015 pa najdete na uradni spletni strani: www.exposlovenia.si.


ponedeljek, 19. januar 2015 Natečaj »Podjetna Primorska 2015«

Natečaj za najboljšo podjetniško idejo »Podjetna Primorska 2015« tudi letos vabi k prijavi vse podjetne in inovativne posameznike ali skupine, ki želijo uresničiti svojo podjetniško idejo in se podati v podjetniške vode. 

Za najbolj perspektivne podjetniške ideje, finaliste natečaja, bodo organizirane podjetniške delavnice za pripravo poslovnega načrta, svetovanje in mentoriranje ter vsa ostala podpora za zagon novega podjetja, najboljše ideje pa bodo tudi nagrajene. Nagradni sklad znaša 10.000 EUR. 

Glavni namen natečaja je spodbujanje podjetniške kulture in inovativnosti v podjetništvu, spodbujanje pretoka znanja iz univerze v gospodarstvo in ustanavljanje novih na lastnem znanju temelječih podjetjih.  

Rok za oddajo prijav je 16. februar 2015. Prijavni obrazec (opis podjetniške ideje) in vse ostale pomembne informacije o natečaju najdete na spletni strani www.podjetnaprimorska.si

Za več informacij sta na razpolago: mag. Andrej Medved na telefonski številki 05 907 8285 in na elektronskem naslovu: andrej@uip.si ter Petra Dežjot na telefonski številki 05 611 7952 in na elektronskem naslovu petra@uip.si.

 

Vabljeni k udeležbi.


petek, 16. januar 2015 Možnost opravljanja prakse v ZDA - New York

Mednarodna organizacija ICN Group ponuja možnost opravljanja prakse za delovno mesto analitika investicijskega bančništva. Opravljanje prakse bo potekalo v New Yorku, v mesecu maju 2015. Študijska praksa traja 10 tednov. 

Rok za prijavo je 25 januar 2015.

Več informacij in pogojih opravljanja prakse najdete tukaj.


četrtek, 15. januar 2015 Karierni dan na UP FAMNIT - sreda, 21. januar 2015

Univerza na Primorskem organizira v sodelovanju z UIP Univerzitetnim razvojnim centrom in inkubatorjem Primorske, v okviru projekta UP Univerzitetni karierni center, Karierni dan za študente in diplomante UP.

Kdaj? V sredo, 21. januarja 2015 s pričetkom ob 12:00

Kje? UP FAMNIT, predavalnice FAMNIT-Muzejski2, FAMNIT-Muzejski3, FAMNIT-Muzejski4

Na kariernem dnevu bo omogočena izmenjava informacij o možnostih zaposlitve in drugih oblik sodelovanja, sledilo bo mreženje in povezovanje študentov s potencialnimi delodajalci s področja matematike, naravoslovja in informacijskih tehnologij. Več informacij o programu dogodka najdete tukaj.

Pogoj za udeležbo na Kariernem dnevu je predhodna priprava CV v formatu Europass: http://www.europass.si/europass_zivljenjepis.aspx ter izpolnitev prijavnice.

Izpolnjeno prijavnico in izpolnjen CV je potrebno oddati do ponedeljka, 19. januarja 2015 na e-naslov: andrej@uip.si.

Vljudno vabljeni k udeležbi!

 


četrtek, 15. januar 2015 Izvoljen je nov Študentski svet UP FAMNIT

Obveščamo vas, da je bil na današnjih volitvah v Študentski svet UP FAMNIT v študijskem letu 2014/15 izvoljeni naslednji študenti:

 • Urša Bernardič (Biopsihologija, dodiplomski, 3. letnik),
 • Klara Bohorič (Biodiverziteta, dodiplomski, 3. letnik),
 • Lucija Česnik (Varstvo narave, magistrski, 1. letnik),
 • Angelina Ćirković (Matematične znanosti, magistrski, 1. letnik),
 • Andreja Grobiša (Sredozemsko kmetijstvo, dodiplomski, 2. letnik),
 • Sandra Hasić (Varstvo narave, magistrski, 1. letnik),
 • Gaja Jenko (Biodiverziteta, dodiplomski, 2. letnik),
 • Luka Pavlović (Matematika, dodiplomski, 2. letnik),
 • Marko Rajković (Matematika, dodiplomski, 2. letnik),
 • Martin Senič (Biodiverziteta, dodiplomski, absolvent),
 • Nika Šumer (Biodiverziteta, dodiplomski, 1. letnik),
 • Tomaž Tomažinčič (Računalništvo in informatika, dodiplomski, absolvent),
 • Tjaša Zagoršek (Varstvo narave, magistrski, 2. letnik),
 • Barbara Žebavec (Biopsihologija, dodiplomski, 2. letnik).

Konstitutivna seja novega Študentskega sveta UP FAMNIT bo v naslednjem tednu.

Dekanat UP FAMNIT


sreda, 14. januar 2015 Vabilo na poletno delavnico v Avstriji

University of Applied Sciences iz Avstrije od 11. do 13. junija 2015 organizira 2nd International Summer Workshop on IT Education & Research.

Vabljeni k ogledu programa in prijavi.


torek, 13. januar 2015 Razpis štipendij za študij v Indiji

Indijski svet za kulturno sodelovanje (ICCR) v  študijskem letu 2015/16 razpisuje za slovenske študente štipendijo splošne kulturne štipendijske sheme (General Cultural Scholarship Scheme – GCSS) za dodiplomski in podiplomski študij. Štipendija je na voljo za različne študijske programe, med drugim tudi za študij scenskih umetnosti, tj. indijskega plesa in glasbe, vendar ne obsega študija medicine oz. zdravstvenih ved (nege/fizioterapije/anestezije, itd.).

Vse informacije se nahajajo na spletni strani Veleposlaništva Indije v Ljubljani v zavihku novice.

Rok za prijavo je 12. 2. 2015.


torek, 13. januar 2015 Študentska organizacija UP in študentski svet Univerze na Primorskem želita z enkratno denarno pomočjo pomagati socialno ogroženim študentom, za katere predstavljajo stroški študija, literature, bivanja in prevoza preveliko finančno breme

V ta namen sta v teh dneh objavila razpis za dodelitev enkratne nepovratne denarne pomoči v višini do 3000, in sicer po ključu do največ 300 evrov za posameznika, ki mora izpolnjevati določene pogoje. Prijavijo se tako lahko samo študentje Univerze na Primorskem z veljavnim statusom, ki niso v rednem delovnem razmerju oz. prijavljeni na Zavod za zaposlovanje RS, študentje, ki so prvo leto brez statusa in so hkrati še vedno vpisani na kateri koli visokošolski zavod UP, pa tudi vsi tisti, ki se zaradi razlogov, na katere sami ne morejo vplivati, znajdejo v položaju hude materialne ogroženosti.

Med te razloge tako sodijo rojstvo otroka prosilcu, nastop brezposelnosti oziroma smrti enega izmed vzdrževalcev družine, nezmožnost dela prosilca, zaradi utemeljenih zdravstvenih težav ter druge zdravstvene,  psihosocialne ali druge posebne okoliščine.

Z razpisom želimo pomagati socialno ogroženim študentom UP. V okviru našega rednega delovanja smo v sodelovanju s Študentskim svetom UP organizirali različne aktivnosti in projekte, kot na primer Dan vina in čokolade, Dobrodelni kuhanček in čaj, Piškot, ki piše zgodbo, Valentinov žur s srčnim namenom, dražbo športnih artiklov, različna brucovanja in izlete. Prepričani smo, da bomo z zbranimi sredstvih na omenjenih aktivnostih in projektih pripomogli k reševanju trenutnih finančnih stisk študentov naše univerze,” je ob tem povedala Nastja Slokar, sekretarka za socialo in študentsko problematiko ŠOUP.

Vloge z vso zahtevano dokumentacijo je potrebno oddati osebno oziroma poslati s priporočeno pošto najkasneje do 12. februarja 2015. Več o samem razpisu dobite tukaj.


ponedeljek, 12. januar 2015 Vabljeni na tretje predavanje Famnitovih izletov v matematično vesolje 2014/15

3. PREDAVANJE FAMNITOVIH IZLETOV V MATEMATIČNO VESOLJE 2014/15

Na tretjem predavanju z naslovom Matematika delovanja spletnih iskalnikov, ki bo potekalo

v sredo 14. januarja 2015 ob 18h,

v Veliki predavalnici UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper),

bo dr. Rok Požar (UP FAMNIT) predstavil delovanje spletnih iskalnikov. Živimo v internetni dobi, kjer je dostop do informacij oddaljen le en klik. Preprosto odpremo spletni iskalnik, vtipkamo ključne besede in iskalnik nam vrne koristne rezultate. Toda kako spletni iskalniki zares delujejo? Na predavanju bomo na konkretnih primerih predstavili matematično ozadje njihovega delovanja in razvrščanja spletnih strani.

O predavatelju: Rok Požar je leta 2009 diplomiral na Fakulteti za matematiko in fiziko (Univerza v Ljubljani), leta 2013 pa doktoriral na Fakulteti za računalništvo in informatiko (Univerza v Ljubljani). Raziskovalno se ukvarja z algebraično teorijo grafov in računsko teorijo grup. Zaposlen je na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (Univerza na Primorskem).

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na martin.milanic@upr.si.

Veselimo se novih potovanj v matematična vesolja v vaši družbi!

Vljudno vabljeni.


ponedeljek, 12. januar 2015 VOLITVE v Študentski svet UP FAMNIT - četrtek, 15.1. od 9. do 17. ure (e-točka)

Študente vabimo, da se v čimvečjem številu udeležijo volitev v Študentski svet UP FAMNIT, ki bodo potekale

v četrtek, 15. januarja 2015,
od 9. do 17. ure,
v E-točki za študente (Glagoljaška 8, pritličje).

Študent se na volišču izkazuje z veljavno študentsko izkaznico ali z veljavnim potrdilom o vpisu, skupaj z osebnim dokumentom. Pred prejemom volilnega materiala se študent lastnoročno podpiše v evidenco vpisanih študentov, s čemer izkazuje prejetje volilnega materiala.

Vabljeni k udeležbi!

 


četrtek, 8. januar 2015 Vabilo na mednarodni dogodek Falling Walls Lab 2015

Če ste inovativni, dinamični in kreativni, imate možnost, da svojo prebojno inovativno idejo predstavite na mednarodnem dogodku Falling Walls Lab 2015, ki bo potekal 25. marca 2015 na Univerzi v Ljubljani.

Dogodek predstavlja nov pristop v predstavljanju prebojnih raziskovalnih del, poslovnih načrtov, inovativnih projektov in idej mladih do 35. leta starosti. K sodelovanju ste vabljeni inovativni dodiplomski, magistrski, doktorski študenti, raziskovalci, podjetniki ter vsi, ki vam odkrivanje novosti predstavlja izziv.

Izbrani kandidati boste ideje, za katere verjamete, da imajo potencial za spremembe na znanstvenem, gospodarskem področju ali v širšem družbenem okolju, predstavili v angleškem jeziku v samo treh minutah. Tri zmagovalne ideje bo izbrala komisija vrhunskih znanstvenikov, inovatorjev in poslovnežev. Najboljša ideja bo nagrajena z udeležbo na finalnem mednarodnem dogodku, ki bo potekal v Berlinu, 8. in 9. novembra 2015. 

Več o prijavi in pravilih sodelovanja najdete na spetni strani Falling Walls Lab 2015.
Za vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na elektronski naslov: fwl@uni-lj.si.
Rok za prijavo je 11. marec 2015.

 

Vabljeni k sodelovanju.


sreda, 7. januar 2015 Osnovni tečaj fotografije

Fotografinja Slavica Isovska v mesecu februarju 2015 ponovno organizira Osnovni tečaj fotografije, ki je namenjen vsem, ki jih fotografija navdušuje ter tistim, ki si želijo izpopolniti svoje tehnično znanje s področja fotografije.

Osnovni tečaj fotografije zajema 2 uri teoretičnega dela in 14 ur praktičnega dela, pri katerem bo uporabljeno pridobljeno znanje s teoretičnega dela tečaja. Podrobnejše informacije o vsebini tečaja so na voljo na povezavi. Cena tečaja je 30 EUR.

Za vse ostale informacije je na voljo ing. fot. Slavica Isovska na telefonski številki 031 573 108 in na elektronskem naslovu slavica.isovska@gmail.com.

 

Vljudno vabljeni k udeležbi.


ponedeljek, 29. december 2014 Dodaten razpis za mobilnost študentov v okviru programa Slovenski štipendijski sklad EGP in NFM

Na spletnih straneh Univerze na Primorskem je objavljen »Dodaten razpis za praktično usposabljanje študentov v okviru programa Slovenski štipendijski sklad EGP in NFM«.

Na razpis se lahko prijavijo študenti UP, ki imajo status rednega ali izrednega študenta na dodiplomskih ali podiplomskih študijskih programih. V času celotne mobilnosti morajo biti za namen opravljanja praktičnega usposabljanja vpisani  v najmanj prvi letnik dodiplomskega študija. Praktično usposabljanje lahko traja najmanj 6 tednov v podjetju ali drugi organizaciji v Liechensteinu, na Norveškem ali na Islandiji. Na razpis je možno prijaviti mobilnosti z namenom prakse v tujini, ki bodo izvedene najkasneje do 31. marca 2015.

Veljavne bodo prijave, ki jih bo UP prejela do vključno 12. 1. 2015 do 14. ure.


petek, 19. december 2014 Sprememba uradnih ur knjižnice v sredo, 24.12.2014

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo knjižnica v sredo, 24.12.2014, odprta le med 10. in 12. uro.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


petek, 19. december 2014 Praznični urnik knjižnice TeMeNa

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo knjižnica od 29.12.2014 do 02.01.2015 zaprta.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


četrtek, 18. december 2014 Vabilo na poletno šolo v Avstriji

University of Applied Sciences Upper Austria, Faculty of Informatics, Communications and Media in Hagenberg vabi na poletno šolo z naslovom 2nd International Summer Workshop on IT Education & Research, ki bo potekala od 11. do 13. junija 2015. Z zbiranjem prijav bodo pričeli januarja 2015, program in dodatne informacije pa so že objavljene na spletni strani Univerze.


ponedeljek, 15. december 2014 Študentski svet UP Famnit za sončne otroške nasmehe med prazniki

Študentski svet UP FAMNIT v sodelovanju z društvom Sladki nasmehi organizira dobrodelno zbiranje igrač, daril in šolskih potrebščin za otroke s cerebralno paralizo v društvu Sonček. 

Verjamemo, da se tudi pri vas najde kakšna malenkost, ki bo otroku podarila občutek topline in nasmeh na obrazu. Igrače in druga darila lahko pustite v dekanatu fakultete (kontaktna oseba je Mateja Nemec, 05/6117 574 ali mateja.nemec@famnit.upr.si) do ponedeljka, 22. decembra 2014 med delovniki med 8. in 16. uro.
Darila bomo otrokom predali v torek, 23. decembra 2014 v popoldanskem času, ob tem pa bo društvo Sladki nasmehi, ki podarja tortice otrokom v stiski (bolnim otrokom, otrokom z motnjami v razvoju in otrokom v socialni stiski), otroke posladkalo z unikatnimi mafini. Otrokom bomo praznično vzdušje pričarali tudi s posebnim programom - krajšo igrico.
Če bi želeli pri samem dogodku sodelovati, lahko kontaktirate Uršo Bernardič na ursa.bernardic@gmail.com.

Lep pozdrav,
ŠS UP FAMNIT


petek, 12. december 2014 Graz International Summer School Seggau (GUSEGG) 2015

Univerza v Gradcu je konec meseca novembra 2014 pričela z zbiranjem prijav za poletno šolo Graz International Summer School Seggau (GUSEGG) 2015 - Shifting Perspectives: Europe and the Americas, ki bo potekala od 28. junija do 11. julija 2015 na gradu Seggau nad Lipnico na avstrijskem Štajerskem.

Tudi tokrat bodo udeležencem na voljo številne štipendije in ugodnosti. V brošuri in na spletni strani univerze najdete vse pomembne informacije o programu poletne šole.

Za dodatna vprašanja lahko kontaktirate univerzo na elektronski naslov: gusegg@uni-graz.at.


četrtek, 11. december 2014 Prosto delovno mesto: senior java razvijalec in plačano pripravništvo: razvoj programske opreme in sistemsko upravljanje

Pri podjetju XLbit s.n.c. iz Trsta (ITA) je še vedno razpisano prosto delovno mesto: senior java razvijalec in plačano pripravništvo z namenom kasnejše zaposlitve: razvoj programske opreme in sistemsko upravljanje.

Opis delovnega mesta, zahteve ter druge informacije so na voljo na povezavi.

 


ponedeljek, 8. december 2014 Predstavitev študijskih izmenjav z Rusko federacijo

V četrtek, 11. decembra 2014 ob 17.30, bo na UP Fakulteti za humanistične študije, v predavalnici Levant 2, potekala predstavitev sofinanciranih študijskih izmenjav z Rusko federacijo (za leto 2015/16, od septembra 2015 dalje).

Predstavitev različnih izmenjav (poletne šole, mesečno bivanje, semestrski in celoletni študij) bo izvedel Ruski center znanosti in kulture iz Ljubljane (prevod v slovenski jezik je zagotovljen) ter študentka UP FAMNIT Marija Jurkovič, ki bo predstavila svoje izkušnje z izmenjave v Moskvi.

Vljudno vabljeni.


ponedeljek, 8. december 2014 Postani del Erasmus študentske mreže

Erasmus Student Network je prostovoljna mreža študentov, ki so na mednarodni izmenjavi že bili, tistih, ki si tja še želijo, pa tudi takih, ki bi mednarodno izkušnjo radi pridobili kar doma. V Kopru že deset let organizira dogodke za mednarodne študente in jim nudi pomoč pri vsakdanjih težavah.

Tudi v prihodnjem semestru je pričakovati prihod več tujih študentov, ki bodo kratko, a pomembno obdobje svojega življenja preživeli na izmenjavi v Kopru, v Izoli ali v Portorožu. Ob tej priložnosti ste vabljeni, da se pridružite ekipi, ter pomagate kot mentor, kot organizator/ka dogodkov ali le kot udeleženka na aktivnostih.

ESN Primorska je ena izmed petih ESN sekcij v Sloveniji in je del ESN International, največje evropske prostovoljne študentske organizacije, ki za mednarodne študente z več kot 10 000 prostovoljci skrbi na skoraj 450 univerzah po Evropi.

Več informacij o prijavi je dostopnih na naslednji povezavi: Postani del ESN Primorske


ponedeljek, 8. december 2014 Zimski festival Zdrava zabava - Zimski festival študentskega športa

V petek, 19. decembra 2014 bo med 8.00 in 16.00 uro na smučišču Krvavec potekal Zimski festival Zdrava zabava - Zimski festival študentskega športa. V okviru dogodka bo potekalo tekmovanje v smučanju (VS) in deskanju na snegu (VS) za študente vseh univerz.

Dogodka se lahko udeležijo tudi  tisti, ki ne želijo tekmovati in bi le smučali in se zabavali. Cena znaša 10 € in vključuje smučarsko vozovnico, avtobusni prevoz in topli obrok (le za tekmovalce).

S klikom na povezavo si lahko preberete razpis za tekmovanje v deskanju in tekmovanje v smučanju. Prijavnica za udeležbo na dogodku je dostopna na povezavi.

Za dodatna vprašanja je na voljo Marko Juretič, koordinator vsebin univerzitetnega športa na telefonski številki 031 376 726 ali na elektronskem naslovu marko.juretic@uszp.si.

Vljudno vabljeni.


petek, 5. december 2014 Postanite prostovoljec Evropskega univerzitetnega košarkarskega prvenstva Koper 2015

Ob mednarodnem dnevu prostovoljstva, ki ga obeležujemo 5. decembra,  Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP), Univerza na Primorskem (UP) in Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) vabijo vse, ki bi želeli soustvarjati največjo univerzitetno košarkarsko prireditev (EUC basketball 2015) v Kopru, da se prijavite na uradni spletni strani prvenstva.

Prijavite se lahko na posamezna področja prostovoljcev, in sicer: tekmovalni del, IT, mediji, akreditacije, info točke, transport, usmerjanje občinstva in varnost, atašeji ekip, promocije, VIP, brisalci parketa, podpora organizaciji ter navijaške cone. Več o prostovoljstvu si lahko preberete na povezavi.

Za več informacij je na voljo Marko Juretič, predsednik Organizacijskega odbora EUC BASKETBALL 2015 na telefonski številki 031/ 376-726 ter na elektronskem naslovu: marko.juretic@uszp.si.

 


sreda, 3. december 2014 Volitve v Študentski svet UP FAMNIT 2014/15

Študente obveščamo, da je objavljen razpis za volitve v Študentski svet UP FAMNIT za študijsko leto 2014/15.

Rok za oddajo kandidatur poteka od 29. novembra 2014 do vključno 12. decembra 2014.

Volitve bodo potekale v četrtek, 18. decembra 2014 od 9. do 17. ure v prostorih UP FAMNIT (E-točka za študente), Glagoljaška 8, Koper.

Razpis in ostale informacije so dostopni na http://www.famnit.upr.si/sl/studenti/studentski-svet.

Študente vabimo, da oddajo svojo kandidaturo za člane Študentskega sveta UP FAMNIT!


ponedeljek, 1. december 2014 Vabilo k sodelovanju v raziskavi

Vabljeni ste k sodelovanju v raziskavi “Merske karakteristike vprašalnika psihopatologije CORE na študentski populaciji”, ki jo v okviru raziskovalnega projekta izvajata študentki druge stopnje Nika Čermak in Tisa Frelih. Raziskava poteka na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete, Univerze v Ljubljani, pod vodstvom dr. Anje Podlesek in dr. Gregorja Žvelca. Namen raziskave je ugotoviti merske karakteristike v slovenščino prevedenega vprašalnika, namenjenega evalvaciji psihoterapevtske obravnave, saj tovrstnega inštrumenta v Sloveniji še ne uporabljamo.

Raziskava poteka v obliki anonimnega spletnega vprašalnika,  ki je dostopen na povezavi.  Z izpolnjevanjem 10-minutnega vprašalnika boste v veliko pomoč pri oblikovanju zelo pomembnega merskega inštrumenta v Sloveniji.

 

Vljudno vabljeni k sodelovanju.


sreda, 26. november 2014 Razpis Japonske fundacije »Fellowship for Intellectual Exchange«

Veleposlaništvo Japonske vabi k prijavi na razpis za štipendije Japonske fundacije »Fellowship for Intellectual Exchange«. Program izbranim intelektualcem omogoča obisk Japonske ter opravljanje samostojnega raziskovalnega dela na izbrano temo in mreženje. Na razpis se lahko prijavijo raziskovalci (razen dodiplomskih in podiplomskih študentov), novinarji in strokovnjaki s področja humanistike ali družboslovja ter posamezniki s praktičnimi izkušnjami v medijih in neprofitnih organizacijah.

Veleposlaništvo Japonske bo pregledalo ustreznost vsake prijave, preden bo kandidata uradno priporočilo Japonski fundaciji. Vsi kandidati, ki bodo uspešno prestali prvo preverjanje, bodo povabljeni na razgovor, ki bo potekal 5. decembra 2014. Kandidati, ki se nameravajo prijaviti na program, naj o tem obvestijo veleposlaništvo pred oddajo prijave.

Prijave pošljite na naslov veleposlaništva Japonske (Trg republike 3, 1000 Ljubljana) do 1. decembra 2014. Več informacij je na voljo na spletni strani veleposlaništva Japonske.


torek, 25. november 2014 Slavnostna podelitev priznanja Mentor leta 2014

Društvo mladih raziskovalcev Slovenije (DMRS) letos že 6. leto zapored organizira podelitev priznanja najboljšemu mentorju doktorskim študentom – Mentor leta 2014.

Letos so za omenjeno priznanje prejeli rekordnih 110 nominacij med katerimi je Komisija za izbor vlog izbrala letošnjega dobitnika nagrade. Namen dogodka je zahvala vsem dobrim mentorjem za njihovo požrtvovalno delo ter mreženje v sproščenem vzdušju med »mladimi« raziskovalci in doktorskimi študenti na eni in že uveljavljenimi odličnimi raziskovalci na drugi strani.

Slavnostna podelitev bo potekala v četrtek, 4. decembra 2014, ob 19. uri, v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Za lažjo organizacijo prireditve organizatorji prosijo, da svojo udeležbo predhodno potrdite preko spletnega obrazca.

Potek svečanosti:

 • od 18:30 ure dalje sprejem gostov,
 • ob 19.00 podelitev priznanja Mentor leta,
 • od 20.00 ure dalje pogostitev.

 

Vljudno vabljeni.


ponedeljek, 24. november 2014 Vabilo na predavanje prof. dr. Diega De Lea - četrtek, 4.december 2014

Samomorilno vedenje je tako v Sloveniji kot v tujini eden večjih javno-zdravstvenih problemov. Je večdimenzionalen fenomen, h kateremu je potrebno pristopati na več ravneh in ob tem neprestano preverjati učinkovitost izvajanih preventivnih aktivnosti. 

Vabljeni na predavanje, v katerem bo prof. Diego De Leo, vodja Slovenskega centra za raziskovanje samomora, ki deluje na Inštitutu Andrej Marušič Univerze na Primorskem, predstavil poročilo Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) o samomoru in preventivi samomorilnega vedenja v svetu. Predavanje poteka v okviru predmeta Javnozdravstvene intervencije: izbrana poglavja in je namenjeno študentom Biopsihologije, obenem pa je udeležba odprta za vse zainteresirane.

Predavanje bo potekalo v četrtek, 4. decembra 2014 od 9:45 do 11:15 ure v Veliki predavalnici na UP FAMNIT.

 

Vljudno vabljeni!


ponedeljek, 24. november 2014 Študentki Famnita sodelovali na srečanju 2. Rostoharjevi dnevi

Študentki dodiplomskega in magistrskega študijskega programa Biopsihologija Urša Bernardič in Meti Brus sta sodelovali na srečanju 2. Rostoharjevi dnevi, ki je potekalo od 14. do 15. novembra 2014 na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Študentki sta sodelovali z referati, in sicer Urša Bernardič s prispevkom z naslovom Pupilometrija intenzivnih čustvenih odzivov na glasbo, Meti Brus pa je predstavila prispevek z naslovom Psihoanalitično razumevanje govorice telesa prek dela Wilhelma Reicha in sodobnih nevropsiholoških spoznanj.

Na srečanju so sodelovali tudi raziskovalci Inštituta Andrej Marušič (UP IAM) dr. Vita Poštuvan, asist. Tina Podlogar, asist. Urša Mars ter visokošolski učitelj na UP FAMNIT doc. dr. Gregor Žvelc.

Več o prispevkih udeležencev si lahko preberete v Zborniku povzetkov.


petek, 21. november 2014 Biopsihološki vikend na UP FAMNIT

Od 28. do 30. novembra 2014 bo na UP FAMNIT potekal drugi Biopsihološki vikend, v sklopu katerega bodo organizirane delavnice in predavanja, namenjena študentom Biopsihologije.

Vsa predavanja bodo potekala v Veliki predavalnici na UP FAMNIT in bodo odprtega tipa, prijave na delavnice, ki bodo potekale v predavalnici Muzejski 1 (Muzejski trg 7), pa bodo omejene. Predavala bosta učitelja UP FAMNIT dr. Aleksander Zadel in dr. Anton Grad ter dva zunanja gosta (Iztok Zver in Maja Bresjanac).

Natančnejše informacije o programu in načinu prijave bodo študentje Biopsihologije prejeli po elektronski pošti.

Dekanat UP FAMNIT


petek, 21. november 2014 Vabilo na dogodek "Študent je car!"

Vabljeni na dogodek za tehnološke navdušence "Študent je car!", ki bo potekal v sredo, 26. novembra 2014, ob 11.20 uri, v Računalniški učilnici na UP FAMNIT (FAMNIT-2-RU2).

Na dogodku bo študentom predstavljeno tekmovanje ImagineCup ter razvojna orodja za izdelavo aplikacij. Podrobnejši program dogodka je na voljo na povezavi.

 

Vljudno vabljeni.


četrtek, 20. november 2014 Karierni dan na UP Fakulteti za management

Univerza na Primorskem v sodelovanju z UIP Univerzitetnim razvojnim centrom in inkubatorjem Primorske, v okviru projekta UP Univerzitetni karierni center organizira Karierni dan za študente in diplomante UP.

Karierni dan bo potekal v četrtek, 27. novembra 2014 ob 12. uri na UP Fakulteti za management (predavalnica B5, Koper). Prijave zbirajo do torka, 25. novembra 2014 na elektronski naslov andrej@uip.si.

Na Kariernem dnevu bo omogočena izmenjava informacij o možnostih zaposlitve in drugih oblik sodelovanja, sledilo bo mreženje in povezovanje študentov s potencialnimi delodajalci. Na Kariernem dnevu bodo prisotni delodajalci s področja poslovnih, upravnih in družbenih ved, in sicer med drugimi tudi: Luka Koper d.d., Radio Capris, Zavarovalnica Tilia d.d., Fipos – računovodske storitve in svetovanje d.o.o., Pošta Slovenije, Toring Turbine d.o.o, ter drugi delodajalci. Udeleženci lahko na Kariernem dnevu opravite zaposlitveni razgovor z gostujočimi delodajalci.

Več o programu najdete na povezavi.

 

Vljudno vabljeni.


torek, 18. november 2014 Vabilo na javno razpravo »Šport - priložnost za mlade«

Zavod za šport Ajdovščina vabi na javno razpravo z naslovom »Šport - priložnost za mlade«, ki bo potekala v petek, 28. novembra 2014, med 11. in 13. uro v teatralni učilnici Srednje šole Veno-Pilon (Cesta 5. maja, Ajdovščina).

Na javni razpravi bodo obravnavane naslednje tematike:

 • možnost za zaposlovanje mladih v športu,
 • pomen sodelovanja države in lokalnih skupnosti,
 • javna sredstva za pomoč pri zaposlovanju mladih ter
 • primeri dobre prakse.

Prijave sprejemajo do 25. novembra 2014 na elektronski naslov szs@sokolska-zveza.si.

 

Vljudno vabljeni.


ponedeljek, 17. november 2014 Vabilo na filmski festival: Nagrada Darko Bratina. Poklon viziji 2014

Kinoatelje in Zavod Otok vabita na filmski festival Nagrada Darko Bratina. Poklon viziji 2014. Nagrado letos prejme Laila Pakalnina,  plodovita in inovativna latvijska režiserka, ki v svojih filmih s pretanjenim čutom za podrobnosti in humorjem riše navidez vsakdanji svet, poln protislovij in absurdov. Vsestranska avtorica v svojih delih raziskuje večkulturno dimenzijo evropskega prostora in tudi aktualne teme družbenega in političnega življenja v Latviji. Devet let (2000–2009) je pisala prispevke za stalno rubriko v najpomembnejšem latvijskem dnevniku Diena, kjer se je kritično ukvarjala z aktualnimi temami iz družbenega in političnega življenja v Latviji. V okviru festivala bosta potekala dva dogodka, in sicer strokovna delavnica ter filmska projekcija in srečanje z režiserko.

Strokovna delavnica z režiserko in predstavitev usposabljanj za filmske ustvarjalce bo potekala v petek, 21. novembra 2014 od 9. do 18. ure v Gorici (ITA). Prijave na delavnico sprejemajo na elektronski naslov nagrada.darko.bratina@gmail.com. Rezervacije prevoza pa sprejemajo do ponedeljka, 17. novembra 2014 na elektronski naslov info@isolacinema.org.

Delavnica pod mentorstvom latvijske režiserke Laile Pakalnine bo temeljila na neposredni izmenjavi pogledov in izkušenj ter spodbujanju vrednot medkulturnega dialoga. Osredotočena bo na predstavitev njenega avtorskega pristopa s poudarkom na dokumentarnem filmu. V nadaljevanju bo Sabina Briški iz Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji udeležencem predstavila razpoložljiva usposabljanja za filmske ustvarjalce znotraj evropskega programa Ustvarjalna Evropa – MEDIA. Delavnica je namenjena tako študentom filmskih kot kulturoloških in medijskih smeri in vsem prijateljem latvijske kulture.

Projekcija filma Čevelj, ki na humoren in pronicljiv način spregovori o času hladne vojne na meji med Latvijo in Sovjetsko zvezo ter srečanje z režiserko pa bo potekalo v soboto, 22. novembra 2014 ob 20. uri v Izoli. Predhodne rezervacije vstopnic so mogoče na elektronski naslov info@isolacinema.org.

Vstop na oba dogodka in organiziran prevoz do Gorice (ITA) so brezplačni, število mest je omejeno.

 

Vljudno vabljeni.


petek, 14. november 2014 Vabilo na informativni dogodek »S trebuhom za znanjem«

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije in EducationUS center tudi letos v okviru tedna mednarodnega izobraževanja (International Education Week) organizirata informativni dogodek »S trebuhom za znanjem« na temo študija in štipendiranja v tujini.

Dogodek bo potekal v četrtek, 20. novembra 2014, v veliki dvorani v pritličju poslovne zgradbe Slovenijales (Dunajska 22, Ljubljana) od 17.ure dalje. Na dogodku bodo lahko študenti, ki razmišljajo o poletnih šolah, praksah oziroma kasneje študiju v tujini, prisluhnili zakaj sploh v tujino in kakšni so prvi koraki na tej poti. Sledila bodo omizja z zanimivimi gosti z mednarodnimi izkušnjami.

Udeležba je brezplačna, vendar je obvezna predhodna prijava.

Več informacij je na voljo v prilogi in na spletni strani Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije.

 

Vljudno vabljeni.


sreda, 12. november 2014 Vabilo na delavnico: Iskanje zaposlitve in priprava življenjepisa

Europe Direct Koper - Capodistria v sodelovanju z Nacionalnim centrom Europass pripravlja delavnico z naslovom Iskanje zaposlitve in priprava življenjepisa, ki bo četrtek, 20. novembra 2014, ob 11. urie-Kavarni PiNA (Kidričeva ulica 43, Koper).
 
Na delavnici bo Špela Pogačnik Nose, svetovalka Nacionalnega centra Europass Slovenija, predstavila, kako najbolje izkoristiti možnosti Europass življenjepisa ter kako pregledno in sistematično ovrednotiti ter razvrstiti svoja znanja in kompetence. Nato bodo sledila 15-minutna individualna svetovanja, namenjena pridobivanju povratnih informacij glede vaših življenjepisov, zato jih prinesite s seboj.
 
Udeležba na delavnici  je brezplačna. Obvezne pa so predhodne prijave, in sicer do torka, 18. novembra 2014.
 
 
Vljudno vabljeni.
 

četrtek, 6. november 2014 Osnovni tečaj fotografije

Fotografinja Slavica Isovska v mesecu decembru organizira Osnovni tečaj fotografije, ki je namenjen vsem, ki jih fotografija navdušuje in tistim, ki si želijo izpopolniti svoje tehnično znanje s področja fotografije.

Vsebina tečaja je razdeljena na dva dela, in sicer na teoretični del, ki zajema 2 uri in praktični del, ki zajema 14 ur, pri katerem bo uporabljeno pridobljeno znanje s teoretičnega dela tečaja. Podrobnejše informacije o vsebini tečaja so na voljo na povezavi. Cena tečaja je 30 €.

Za vse ostale informacije je na voljo ing. fot. Slavica Isovska na telefonski številki 031 573 108 in na elektronskem naslovu: slavica.isovska@gmail.com.

 

Vljudno vabljeni k udeležbi.


četrtek, 6. november 2014 Nadaljevalni tečaj digitalne fotografije

Nadaljevalni tečaj digitalne fotografije je namenjen vsem, ki si želijo dodatnega znanja oziroma nadgraditi svoje znanje fotografiranja in pridobiti osnovno znanje obdelave fotografij na računalniku.

Potrebno predznanje je osnovno poznavanje operacijskega sistema Windows, obvladovanje in poznavanje funkcij fotoaparata (nastavitev zaslonke, ISO, zaklop, formati,...), osnovno znanje angleščine, da boste lahko sledili delu s programi v angleščini in dodatnimi pojasnili v slovenščini. Potrebovali boste DSRL ali boljši sistemski/kompaktni aparat, ki omogoča spreminjanje zaslonke in časa pri fotografiranju. Zaželjeni so tudi osebni prenosni računalniki. Če pa želite najprej spoznati osnove fotografije, lahko prej obiščete osnovni oziroma začetni tečaj fotografije.

Nadaljevalni tečaj digitalne fotografije se prične v nedeljo, 16. novembra 2014. Tečaj zajema 2 uri teoretičnega dela in 10 ur praktičnega dela. Več o vsebini si lahko preberete na povezavi. Cena tečaja je 60 €, v kolikor ste prej obiskali začetni oziroma osnovni tečaj fotografije, vam izvajalka tečaja prizna 15% popusta.

Za vse ostale informacije je na voljo ing. fot. Slavica Isovska na telefonski številki 031 573 108 in na elektronskem naslovu: slavica.isovska@gmail.com.

 

Vljudno vabljeni k udeležbi.


četrtek, 6. november 2014 Obisk krajinskega parka Strunjan in DOPPS BirdLife Slovenia

Univerza na Primorskem v sodelovanju z UIP Univerzitetnim razvojnim centrom in inkubatorjem Primorske, v okviru projekta UP Univerzitetni karierni center (UP UKC) organizira neposredni obisk organizacije Krajinskega parka Strunjan in DOPPS BirdLife Slovenia za študente in brezposelne diplomante. Posamezen obisk študentov in diplomantov v delovna okolja je zasnovan tako, da se študentom in diplomantom omogoči podrobnejše spoznavanje z delovnimi procesi in načinom poslovanja v podjetju. Na dogodku bo zagotovljena predstavitev delodajalca in spoznavanje ključnih delovnih procesov, dodatno bodo lahko udeleženci predstavnikom podjetja postavljali vprašanja. Prav tako je obisk podjetja idealna priložnost za širitev lastne socialne mreže, kot vir pomembnih informacij ob vključevanju na trg dela.

Dogodek bo potekal v petek, 14. novembra 2014 ob 9.30 uri. Zbor udeležencev je pred UIP d.o.o. na Ferrarski 8 ob 9. uri. Na povezavi si lahko preberete natančnejši program poteka obiska.

Prijave sprejemajo na elektronski naslov: andrej@uip.si. Število udeležencev je omejeno na 15.

Načrtujte svojo karierno pot že danes in spoznajte potencialne delodajalce.

 

Vljudno vabljeni.


sreda, 5. november 2014 Razpis štipendij Fundacije Leona Štuklja

Fundacija Leona Štuklja razpisuje skladno s Pravilnikom o pridobivanju sredstev in podeljevanju štipendij in pomoči: 10 desetmesečnih štipendij, z možnostjo podaljšanja, v višini 150 € mesečno.

Pogoji za pridobitev štipendije so:

 • dijaki in študentje, ki dosegajo nadpovprečne študijske uspehe ob hkratnem uspešnem vključevanju v športne, kulturne ali humanitarne dejavnosti in še nimajo štipendije,
 • dodatni kriterij – socialni status družine prosilca.
  Prednost pri dodelitvi štipendij imajo dijaki in študentje višjih letnikov.

Kandidati so dolžni predložiti:

 • pisno prošnjo s kratkim življenjepisom,
 • dokazila o študijskem uspehu in potrdilo o vpisu,
 • fotokopijo zadnje dohodninske odločbe staršev, skrbnikov in svoje, če so že davčni zavezanci in
 • dokazila o izven šolskih aktivnostih na področju športa, kulture in humanitarnih dejavnosti oziroma priporočila trenerjev, profesorjev ali mentorjev.

Rok za oddajo vlog: začetek je v ponedeljek, 20.oktobra 2014, zadnji dan za oddajo je petek, 14.november 2014. Na osnovi zbranih dokazil in pridobljenih informacij bo Komisija za podeljevanje štipendij izbrala deset štipendistov in do 1.decembra 2014 obvestila vse prosilce o izboru.

Vloge pošljite na naslov:
Fundacija Leona Štuklja
Mladinska ulica 9
2000 Maribor
(prof. dr. Borut Holcman)


ponedeljek, 3. november 2014 Postani del največje organizacije mladih

AIESEC vabi študente in mlade diplomante, da se pridružijo delovanju lokalne enote v Kopru in svoj prosti čas namenijo razvoju samega sebe. AIESEC študentom in mladim diplomantom predstavlja odlično priložnost za kakovostno preživljanje prostega časa in možnost pridobitev praktičnih izkušenj, kot so timsko delo, javno nastopanje, organizacija in vodenje različnih projektov.

Več informacij je na voljo na povezavi ter na elektronskem naslovu talent@kp.aiesec.si.


ponedeljek, 3. november 2014 Tekmovanje za dodiplomske in podiplomske študente: ReWin - M SORA talent competition

Podjetje M SORA v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, Biotehniško fakulteto – Oddelek za lesarstvo ter Univerzo na Primorskem, Inštitutom Andrej Marušič, organizira tekmovanje za dodiplomske in podiplomske študente na temo uporabe lesenih oken po izteku njihove življenjske dobe ReWin - M SORA TALENT COMPETITION.

Več informacij o tekmovanju in prijavni obrazec je na voljo na spletni strani.

 

Vljudno vabljeni k udeležbi.


četrtek, 30. oktober 2014 Možnost opravljanja prakse na Japonskem za študente tehničnih ved

Obveščamo vas, da Evropska komisija nudi možnost vključitve v program Vulcanus, ki evropskim študentom zadnjih letnikov računalništva, elektronike, biotehnologije, fizike in drugih tehnično naravnanih študijskih programov ponuja opravljanje daljše prakse v podjetjih na Japonskem.

Več informacij o programu Vulcanus in financiranju prakse je dostopnih na spletni strani.


četrtek, 30. oktober 2014 Vabilo na delavnico Medkulturna priprava na Erasmus izkušnjo

V okviru evropskega projekta IEREST Univerza na Primorskem organizira delavnico za medkulturno pripravo študentov in študentk, ki v 2.semestru načrtujejo izmenjavo Erasmus. Delavnica bo potekala vsako sredo od 19. novembra 2014 do 14. januarja 2015 ob 16.30, na UP Fakulteti za humanistične študije Koper.

Za dodatne informacije in prijave, ki so mogoče do petka, 7. novembra 2015, lahko pišete na elektronski naslov: alenka.janko.spreizer@fhs.upr.si.

Več o ciljih delavnice in predavateljih na delavnici si lahko preberete na povezavi.

 

Vljudno vabljeni.


torek, 28. oktober 2014 Vabilo k udeležbi v Program NARA

Ekipa Programa NARA vabi k udeležbi v Program NARA – Obvladovanje stresa in depresije skozi čuječnost, ki se bo v Kopru izvajal od 17. novembra 2014 do 12. januarja 2015, vsak ponedeljek od 17:00 do 19:30.

Obvladovanje stresa in depresije skozi čuječnost je program zasnovan za boljše soočanje s stresnimi življenjskimi situacijami in za preprečevanje ter obvladovanje depresije. Ponuja niz preprostih in učinkovitih strategij, ki jih lahko uporabljamo za izboljšanje svojega duševnega in telesnega zdravja.

Program obsega 8 srečanj, in sicer po 2 – 2,5 uri na teden, ter eno razširjeno celodnevno srečanje. Delo poteka v skupini do 15 ljudi, saj učenje poteka tudi preko deljenja izkušenj z drugimi. Skupine bodo oblikovane tako, da bodo vanje vključeni ljudje s podobnimi težavami.

Več o programu in prijavi je na voljo na spletni strani Programa NARA.