Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

ponedeljek, 27. februar 2017 Natečaj »Podjetna Primorska 2017«

UIP Univerzitetni razvojni center je objavil 11. natečaj za najboljšo podjetniško idejo Podjetna Primorska 2017”, ki je namenjen vsem podjetnim posameznikom in skupinam, ki želijo uresničiti svoje podjetniške ideje in se podati v podjetniške vode.

Natečaj ohranja tri kategorije:

 1. Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem, ki je namenjena študentom, mladim diplomantom, raziskovalcem in pedagoškim delavcem Univerze na Primorskem,
 2. kategorija Optimist, ki je namenjena posameznikom in ekipam, ki nimajo podjetniških izkušenj in nikoli niso bili ustanovitelji podjetja oziroma niso zasedali vodstvenih funkcij v podjetjih ter
 3. kategorija Navigator, ki je namenjena izkušenim posameznikom ali ekipam, pri čemer je pogoj, da podjetje, ki ga prijavljajo na natečaj, ni starejše od treh let na dan objave razpisa.

Prijave na natečaj so možne do 31. marca 2017 do polnoči. Prijavni obrazec je dostopen na spletni strani: www.uip.si. Novost v letošnjem letu je, da bodo že v času prijavnega roka potencialni prijavitelji in drugi zainteresirani imeli možnost udeležbe na dveh delavnicah, kjer se bodo seznanili z osnovami prijav na natečaje in osnovami t.i. “pitch-anja”, to je predstavitev pred komisijo. V zadnjem tednu aprila je predvidena objava 15 finalistov, ki jih bo sedemčlanska komisija izbrala po pregledu posredovanih poslovnih modelov in izvedenih predstavitev.

Nagradni sklad tudi letos znaša 30.000 eur, in sicer: 7000 eur za prvo mesto v kategoriji Navigator, 7000 eur za prvo mesto v kategoriji Optimist in Rektorjeva nagrada: 7000 eur za prvo mesto, 4000 eur za drugo mesto, 2500 eur za tretje mesto in posebna nagrada v višini 2500 eur za študentsko ekipo, v primeru, da med zmagovalci ni nobene skupine, kjer bi bili izključno študentje. Te nagrade se podeljujejo v obliki vavčerja, ki zajema paket svetovalnih, podpornih in drugih storitev.

Natečaj podpirajo: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, Agencija SPIRIT, Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Univerza na Primorskem, Mestna občina Koper, Občina Izola in podjetje Dinit d.o.o..

Vabljeni k sodelovanju!


četrtek, 23. februar 2017 Vabljeni na dialog mladih z ministrico za izobraževanje, znanost in šport, dr. Majo Makovec Brenčič

Mladinska mreža MaMa organizira dialog med mladimi in ministrico za izobraževanje, znanost in šport, dr. Majo Makovec Brenčič, ki bo potekal v ponedeljek, 6.3.2017, ob 16. uri v Masovni (cesta IX. korpusa 99a, 5250 Solkan).

Dialog z ministrico bo osredotočen na aktualne teme, ki oblikujejo življenje mladih. Udeležba je brezplačna, potrebna pa je prijava na naslov info@mreza-mama.si, najkasneje do srede, 1.3.2017.

Več informacij o dogodku najdete TUKAJ. 


sreda, 22. februar 2017 Jezikovni, izobraževalni in praktični tečaji na KŠOK-u

Klub študentov občine Koper (KŠOK), v obdobju od marca do junija 2017, pripravlja nov sklop jezikovnih, izobraževalnih in praktičnih tečajev. 

Več informacij je objavljenih tukaj: http://www.ksok.si/aktualno/1123/drugi-sklop-jezikovnih-in-prakticnih-tecajev; https://www.facebook.com/events/170986346732514/

Prijave zbirajo do 25.2.2017 na info točki KŠOK v času uradnih ur.

Vabljeni k udeležbi.


torek, 21. februar 2017 Podjetje T-2 d.o.o. išče študenta

Poslovalnica podjetja T-2 d.o.o. iz Lucije ponuja študensko delo. Delo obsega sklepanje telekomunikacijskih pogodb, svetovanje in pomoč uporabnikom pri uporabi storitev. Od študenta se pričakuje komunikativnost, prijaznost in občutek za delo z ljudmi. Zaželene so izkušnje na podobnem delovnem mestu. Pogoj za zasedbo dela je starost nad 25 let in časovna razpoložljivost.

Za vse dodatne informacije pokličite na telefonsko številko 064 177 700 oziroma pošljite CV na elektronski naslov pooblasceni.prodajalec-lucija-2.com.


petek, 17. februar 2017 Vabilo na izobraževanje Sočutno varstvo otrok

Inštitut Vita bona organizira izobraževanje na temo sočutnega varstva otrok, ki poteka po principih sočutnega starševstva, ki bo vsak četrtek ob 18h na Pedagoški fakulteti v Kopru.

Sočutno varstvo je nov način varstva otrok, ki temelji na razumevanju otroških možganov in otrokove navezanosti, na omogočanju varnosti preko sočutnih meja in na rahločutnih odnosih, ki poudarjajo tudi stik s sabo. Ta nov pristop je sočuten do otroka in do pedagoga, saj upošteva potrebe in čutenja obeh. Ne gre za ekstremne avtoritarne ali permisivne načine, saj med načela spada ničelna toleranca nasilja in ničelna toleranca do zanemarjanja otroka. Načela sočutne vzgoje so razumevanje, varnost in sočutje.

V sklopu desetih predavanj, ki bodo vsebovala osebno izkušnjo, bo tudi preko igre vlog teoretično in praktično predstavljen pomen sočutnega varstva. Udeleženci se s prijavo zavežejo k pisanju kratkih refleksij, udeležbi k šoli za starše in branju knjig s področja sočutnega varstva.

Po udeležbi celotnega predavanja vsi udeleženi prejmejo potrdilo in tudi povabilo k sodelovanju v Agenciji sočutnega varstva, ki ponuja sočutno varovanje otrok po omenjenih načelih.

Inštitut k uvodnemu izobraževanju vabi vse študente in brezposelne, ki ste že ali bi želeli delati na področju varstva otrok, vse strokovne delavce, posebej vzgojitelje in pedagoge, ter starše, ki jih zanimajo pristopi sočutnega starševstva.

Srečanja bodo potekala ob četrtkih na Pedagoški fakulteti v Kopru. Prvo informativno srečanje bo 23.2.2017 ob 18. uri. Cena izobraževanja je 80 EUR.

Za prijavo pošljite mail na socutno.varstvo@gmail.com.


sreda, 15. februar 2017 Moj korak naprej za mlade / Inkubator 4.0

Središče Rotunda vabi na 16-urno izobraževanje Moj korak naprej za mlade med 15. in 29. letom, in sicer 22. in 23. februarja 2017, med 9. in 17. uro v Središču Rotunda, Destradijev trg 11, Koper.

Program je namenjam mladim, ki so na prehodu iz izobraževalnega sistema na trg dela in iščejo idejo kako začeti poklicno življenje.

Podroben program je objavljen na spletni strani Središča Rotunda: TUKAJ.

Informacije: 051 458 410, 0590 47 121 ali info@sredisce-rotunda.si.


petek, 10. februar 2017 Vabilo na tekmovanje Case Study Competition Zagreb

Študentsko društvo eSTUDENT iz Zagreba prireja tekmovanje Case Study Competition, ki je vodilno regionalno tekmovanje v reševanju poslovnih primerov.

S sodelovanjem na tekmovanju lahko študentje pokažejo svoja znanja, ideje in zmožnosti pred najboljšimi hrvaškimi podjetji, kot potencialnimi bodočimi delodajalci. Za najboljše ideje so razpisane tudi denarne nagrade. Rok za prijavo je 6. marec 2017.

Več o tekmovanju si lahko preberete na njihovi uradni spletni strani.

Lepo vabljeni k udeležbi.


četrtek, 9. februar 2017 Vabljeni na konferenco Cutting Edge 2017

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani organizira znanstveno konferenco Cutting Edge 2017, ki bo potekala 19. septembra 2017. Na konferenci bodo lahko študenti naravoslovnih in tehničnih ved predstavili svoje raziskave v sklopu diplomskih, magistrskih ali doktorskih del.

Konferenca je razdeljena na tri glavna področja, in sicer Materials of the future, Science behind the living in Tecnologies for the earth and enviroment.  Znotraj vsakega področja bo potekalo tudi predavanje priznanega strokovnjaka.

Letošnji dogodek je nadgrajen – v sodelovanju s Slovenskim kemijskim društvom bo  septembra izšla posebna revija Acte Chimice Slovenice, ki bo namenjena objavam mladih raziskovalcev, ki delujejo znotraj zgoraj omenjenih področij.

Več o konferenci si lahko preberete v priponki ali na njihovi spletni strani.  

Vabljeni k udeležbi!


torek, 7. februar 2017 Delavnica kariernega svetovanja za študente BP in UPsi

Študente študijskega programa 1. in 2. stopnje Biopsihologija ter programa Uporabna psihologija obveščamo, da bo na UP FAMNIT v sredo, 22. februarja 2017 od 10. do 13. ure potekala delavnica Kariernega svetovanja.

Delavnico bo vodil Matic Kadliček, univ. dipl. psih.:

Na srečanju se bomo pogovarjali o pomembnih vprašanjih o življenju in delu. O vprašanjih, ki si jih lahko zastavite tukaj in zdaj. Na nekaj izmed teh si boste najbrž lahko odgovorili takoj, ostalo pa pride sproti, kasneje. Nekatera življenjska poglavja pač žal ne morejo mimo lastne izkušnje. Kot veste, pa imajo izkušnje še to nerodno lastnost, da pridejo tik po tem, ko jo potrebujemo. In tudi to je OK.

Nepravega časa ni, je samo napačen prostor.

Prijava je možna do srede, 8.2.2017 s kratkim e-sporočilom na referat@famnit.upr.si.

Vabljeni k udeležbi!


torek, 7. februar 2017 Podjetniški program: Od ideje do uspešne prodaje

Od ideje do uspešne prodaje je podjetniški program PTP - Primorskega tehnološkega parka, na katerem lahko udeleženci s pomočjo predavanj in mentorskega programa svoje ideje spremenijo v delujoče poslovne zgodbe. Izobraževanja nudijo znanja iz raziskave trga, gradnje produkta, marketinga in odnosov z javnostmi, iskanja prodajnih poti in finančnega načrtovanja.

K prijavi vabijo posameznike ali skupine s svojimi podjetniškimi projekti, novoustanovljena podjetja ali podjetja v fazi ustanavljanja. Prijavljene v program bodo povabili na kratek razgovor, ki je namenjen ugotavljanju podjetniškega potenciala članov ekipe in projekta. Izbranih deset nosilcev projektov oziroma ekip pa se bo lahko brezplačno udeležilo programa, vrednega 2500 evrov na projekt.

Najboljšim 10 podjetniškim projektom v regiji bo tako šest tednov brezplačno na voljo šest delavnic za razvoj produktov po meri kupca, 20 ur individualnega mentoriranja in delovno mesto v prostoru za sodelovanje Primorskega tehnološkega parka. Trajanje programa je šest tednov s pričetkom 6.3.2017 in zaključkom 13.4.2017

Prijave so na voljo preko prijavnice na spletni strani PTP.

Rok za prijavo je 17. februar 2017.


torek, 7. februar 2017 Predstavite svojo podjetniško idejo na tekmovanju POPRI

Tekmovanje POPRI je tekmovanje za najboljše podjetniške ideje med mladimi. V lanskem letu je na tekmovanju sodelovalo kar 260 mladih iz 44 različnih izobraževalnih inštitucij, projekt pa je postal tudi slovenski zmagovalec Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva.

Na tekmovanju lahko sodelujete v treh kategorijah:

 • osnovnošolci od 7. do 9. razreda,
 • srednješolci,
 • študentje ter mladi do 29. let, ki še nimate svojega podjetja.

Prijavite se s svojo podjetniško idejo, ki jo opišite v predlogi, sestavljeni iz ključnih poglavij, ki sestavljajo poslovni model.  Prijavo, skupaj s prilogami (fotografije, plakati, reklame izdelka), pošljite najkasneje do 13. marca 2017.

Prispele naloge bo pregledala komisija, deset izbranih ekip pa se bo uvrstilo v polfinale.

Več informacij najdete v priponki.

Lepo vabljeni!


petek, 3. februar 2017 Osnovni tečaj fotografije

Fotografinja Slavica Isovska v marcu mesecu ponovno organizira osnovni tečaj fotografije, ki je namenjen vsem, ki jih fotografija navdušuje ter tistim, ki si želijo izpopolniti svoje tehnično znanje s področja fotografije.

Tečaj zajema 2 uri teoretičnega dela ter 14 ur praktičnega dela. V teoretičnem delu tečaja boste obravnavali kratko zgodovino fotografije, spoznavali fotografsko opremo, fotografske zakonitosti (delovanje zaslonke in zaklopa v razmerju s časom in občutljivostjo senzorja) ter osnove fotografiranja. V praktičnem delu tečaja pa boste znanje, pridobljeno na teoretičnem delu, uporabili na terenu – fotografirali boste naravo, arhitekture, detajle, modele ter še veliko več.

Ob zaključku tečaja dobite potrdilo o uspešno opravljenem osnovnem tečaju fotografije. Cena tečaja je 40 €.

Podrobnejše informacije o vsebini tečaja najdete na tej povezavi. Za dodatne informacije je na voljo ing. fot. Slavica Isovska na telefonski številki 031 573 108, na elektronskem naslovu slavica.isovska@gmail.com ter na Facebook profilu.

Slavica Isovska je inženirka fotografije, ki se je do sedaj predstavila z že dvanajstimi samostojnimi in več kot tridesetimi skupinskimi razstavami pri nas in v tujini. Obsežna in odmevna fotoreportaža o Romih v Štuki (Makedonija), ki jo je leta 2013 objavil tudi Amensty International Slovenija, je razstavljena v prostorih UP FAMNIT (Glagoljaška 8, 1. nadstropje).


četrtek, 2. februar 2017 Tecimo skupaj na Wings for Life World Run

Wings for Life World Run, globalno tekaško tekmovanje, bo v Ljubljani potekalo 7. maja 2017 ob 13.00.

Slogan teka Wing for Life World Run je tečemo za tiste, ki tega ne morejo. Vsi prihodki od dogodka bodo namenjeni fundaciji Wings for Life, ki financira raziskave za iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače in želi hkrati o tem osvestiti čim več ljudi.

Prijavnina za tekmovanje znaša 30 EUR. Več informacij o dogodku najdete na njihovi spletni strani.

Tecimo skupaj!


ponedeljek, 30. januar 2017 ESN išče nove člane

Društvo ESN Primorska se ukvarja z organizacijo obštudijskih dejavnosti za boljše in lažje vključevanje študentov na izmenjavi​​ v ​lokalno okolje in s promocijo mobilnosti.​ Je del evropske organizacije Erasmus Student Netwok (ESN), krovne evropske organizacije, ki spodbuja mobilnost in pomaga študentom na izmenjavi. Armada 34.000 prostovoljcev ponuja storitve za 200.000 študentov. Zelo aktivna je tudi sekcija ESN Primorska, ki skrbi za dobro počutje študentov, ki obiščejo Univerzo na Primorskem. 

ESN Primorska trenutno išče nove okrepitve, kar si lahko preberete v dopisu tu

Vsem študentom, ki se dobro počutite v mednarodnih okoljih in želite svojim kolegom približati izkušnjo Primorske in Slovenije, svetujemo, da se vključijo v delovanje društva. 

Ob tem še opomnimo, da vključevanje v društvo podpira tudi Univerza na Primorskem, ki ob izboru za mobilnost Erasmus+ daje prednost študentom, ki aktivno sodelujejo v podpornih aktivnostih za tuje študente. 


četrtek, 26. januar 2017 Poletna šola - trajnostna gradnja v Alpah

Univerza na Primorskem (UP FAMNIT) in Oregon State Universty (College of Forestry) iz ZDA organizirata skupno poletno šolo Prispevek gozdno-lesne verige h trajnosti grajenega okolja v Alpah (The Forest Sector's Contribution to Sustainability of the Built Environment in Alpine Europe)

Med poletno šolo se boste spoznali s trajnostnimi praksami gradnje v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Švici in na Hrvaškem. 

Potekala bo med 24.6. in 8.7., ovrednotena pa je s 6 kreditnimi točkami. 

Poletna šola je namenjena študentom iz Evrope in Severne Amerike. 

Več si lahko preberete na spletni strani: http://alpine-europe.famnit.upr.si/en/


četrtek, 26. januar 2017 Vabilo na prijavo na razpis za usposabljanje za jamske vodnike

Javni zavod Park Škocjanske jame vabi študente na usposabljanje in opravljanje izpita za jamske vodnike za poletno študentsko delo.

V okvir dela sodi predstavljanje muzejskih zbirk v parku, vodenje po jamskem sistemu ter vodenje po učni poti. Poleg omenjenega se opravlja tudi delo prodaje v trgovini s spominki in ostala dela po dogovoru.

Prijave zbirajo do 10.2.2017 na e- naslov psj@psj.gov.si ali po pošti na naslov Park Škocjanske jame, Slovenija, Škocjan 2, 6215 Divača.

Več o usposabljanju si lahko preberete v priponki ali na njihovi spletni strani.

Vabljeni!


ponedeljek, 23. januar 2017 Uradne ure knjižnice TeMeNa v času od 23.1.2016 do 27.1.2017

Uporabnike obveščamo, da bo knjižnica TeMeNa v času od 23.1.2017 do 27.1.2017 odprta po sledečem urniku:

 • PONEDELJEK: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 16:00
 • TOREK: 12:00 – 18:00
 • SREDA: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 16:00
 • ČETRTEK: 12:00 – 18:00
 • PETEK: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 16:00

 

Hvala za razumevanje


ponedeljek, 23. januar 2017 Konstituiran Študentski svet UP FAMNIT 2016/17

V torek, 17. januarja 2017 so bile izvedene volitve Študentskega sveta UP FAMNIT (ŠS) za študijsko leto 2016/17.

ŠS v študijskem letu 2016/07 šteje 15 članov. Predseduje mu Martin Senič, študent magistrskega študijskega programa Varstvo narave. Konstitutivna seja je potekala 23. januarja 2017.

Člani Študentskega sveta UP FAMNIT v študijskem letu 2016/17 so:

 • Martin Senič (Varstvo narave, magistrski), predsednik,
 • Anja Andrenšek (Aplikativna kineziologija, dodiplomski),
 • Narmina Baghirova (Matematika, dodiplomski),
 • Saša Bele (Biopsihologija, magistrski),
 • Špela Bizjan (Biopsihologija, dodiplomski),
 • Maja Čeček (Biopsihologija, dodiplomski),
 • Tina Čeh (Aplikativna kineziologija, magistrski), tajnik,
 • Andreja Grobiša (Sredozemsko kmetijstvo, dodiplomski), podpredsednica,
 • Nevena Mitrović (Matematične znanosti in Računalništvo in informatika),
 • Rade Nježić (Matematika, dodiplomski),
 • Luka Pavlović (Matematične znanosti, magistrski),
 • Valentin Sojar (Računalništvo in informatika, dodiplomski),
 • Damjan Tonkli (Bioinformatika, dodiplomski),
 • Šejla Žujo (Matematika s finančnim inženiringom, magistrski),
 • Eva Žunec (Biodiverziteta, dodiplomski).

Podatki o predstavnikih študentov v organih in komisijah UP FAMNIT so dostopni tukaj

Predstavnika študentov UP FAMNIT v Študentskem svetu Univerze na Primorskem sta Martin Senič in Luka Pavlović.

Več informacij o volivah v ŠS in njegovih pristojnostih je dostopnih tukaj.


sreda, 18. januar 2017 Sprememba uradnih ur knjižnice danes, 18.1.2017

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo danes, 18.1.2017 knjižnica odprla ob 10:45.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje


torek, 17. januar 2017 Vabljeni na predstavitev Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano se bo predstavilo potencialnim bodočim sodelavcem v četrtek, 19. januarja 2017, ob 14:00 uri, na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (Dunajska 22, Ljubljana – poslovna stavba Triglav).

Na ministrstvu se zavedajo, da bodo naloge, ki so povezane z zagotavljanjem zadostne količine hrane in njeno varnostjo, urejenostjo in obdelanostjo podeželja, skrbjo za naravne vire in bogastva ter skrbjo za živali morali prevzeti mladi. Ker si želijo sodelovanja z mladimi, so pripravili dogodek, na katerem se bodo predstavili. Na srečanju boste spoznali njihovo organiziranost, naloge in prioritete, spregovoril bo tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan s sodelavci.

Več o dogodku si lahko preberete v priponki.

Vabljeni v čim večjem številu.


sreda, 11. januar 2017 Objavljen je razpis Erasmus+ za 2017-18 (študij in praktično usposabljanje v tujini)

Objavljen je razpis Erasmus+ za študente. Omogoča prijave za študij in praktično usposabljanje v tujini med 1.6.2017 in 30.9.2018. 

Rok za prijave je 26.1.2016.

Razpis z vsemi prilogami in navodili je dosegljiv na povezavi tu. 


torek, 10. januar 2017 Vabilo: izobraževanje Društva za medicinsko hipnozo Slovenije

V Društvu za medicinsko hipnozo Slovenije pod vodstvom prof. dr. Marjana Pajntarja februarja spet pričenjajo z novim ciklom tečajev za pridobitev diplome Terapevt medicinske hipnoze. To celostno izobraževanje s področja medicinske hipnoze je razdeljeno na sedem vsebinskih sklopov oziroma tečajevpo 15 ur (četrtek, petek in torek od 16. do 21. ure), ki predvidoma potekajo v sejnih prostorih hotela Azul v Kranju. Vsi tečaji so sestavljeni iz predavanj, demonstracij in vaj.

Tečaji DMHS so namenjeni zdravnikom, stomatologom, psihologom, psihoterapevtom in drugim zdravstvenim delavcem, ki delajo pod vodstvom zdravnika, zobozdravnika ali psihologa ter absolventom in študentom višjih letnikov medicine, dentalne medicine in psihologije.

Začetni tečaj Osnove medicinske hipnoze, ki predstavlja pogoj za pristop k vsem nadaljevalnim tečajem, bodo izvajali 2., 3. in 7. februarja 2017. 

Razpored do sedaj razpisanih tečajev za leto 2017 s povezavami do elektronskih prijavnic:

1. Osnove medicinske hipnoze (2., 3. in 7. februar 2017)

Prijava: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4VvTmVQV_sa6if_yyR99q6OCa4ulHCeUHHtQtJ4GyDmMknA/viewform

2. Oblikovanje hipnotskih sugestij (16., 17. in 21. marec 2017)

Prijava: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe8_UotPYON6NDJhr7J58S0G2if-uRbuE2l0RBZ6irMNjuSog/viewform

3. Psihosomatika, motnje hranjenja in odvisnosti (13., 14. in 18. april 2017)

Prijava: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeRSqSGjIZTRL5Vx7AoxjtFROvYAmvwsIarc7h6gdto-cr3yg/viewform

4. Anksioznost, tesnobna stanja in fobije (11., 12. in 16. maj 2017)

Prijava: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSebGfpGutrd0Xg4I669xgOIUYqjSlQlkQ4DRyqlaC5vmnJ0oA/viewform

5. Medicinska hipnoza pri depresiji (8., 9. in 12. junij 2017)

Prijava: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfutPvVGd0zbzxZiJIkpHk6LQbvVKwmqrcul5L4ODcoFwzgcQ/viewform

Za dodatne informacije o izobraževanju DMHS obiščite spletno stran www.hipnoza-dmhs.si ali pišite na informacije@hipnoza-dmhs.si.


četrtek, 5. januar 2017 Vabilo na predstavitev teme magistrskega dela študentke Mojce Pev

V petek, 20.1.2017 bo ob 14:00 v predavalnici FAMNIT-POŠTA Mojca Pev, študentka magistrskega študijskega programa 2. stopnje Matematične znanosti, predstavila temo magistrskega dela z naslovom Osnovne lastnosti hipergrup, ki jo pripravlja pod mentorstvom izr. prof. dr. Klavdije Kutnar.

Vljudno vabljeni!


sreda, 21. december 2016 Knjižnica TeMeNa bo od torka, 27. 12. 2016 do ponedeljka, 2. 1. 2017 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta od torka, 27. 12. 2016 do ponedeljka, 2. 1. 2017 zaprta.

Želimo vam lepe praznike in uspešno leto 2017!


četrtek, 15. december 2016 Tekmovanje podjetniških idej: POPRI 2017

Imate zanimivo podjetniško idejo? Ste že izdelali seminarsko nalogo o poslovni ideji, ki jo želite uresničiti? Že poznate najboljše tekmovanje za podjetniške ideje v Sloveniji – POPRI? Prijavijo se lahko študenti in mladi do 29 let, ki še nimajo lastnega podjetja. Prijavite se s svojo podjetniško idejo, ki jo podrobneje opišete v predlogi. Le-ta se nahaja na prenovljeni spletni strani popri.si ali v platformi Mikrobiz.

Kaj moram opisati?

Predloga vas vodi skozi t.i. vitki okvir (lean canvas) oziroma 9 ključnih segmentov, ki predstavljajo poslovni model. V predlogi najdete tudi napotke za reševanje in praktični primer. V primeru, da ste že izdelali podobno seminarsko nalogo, pa lahko svoje gradivo le prilagodite naši prijavi. Svoji prijavi dodate še slikovno gradivo in kratek predstavitveni video o svoji ideji (med 1-3 min).

Princip tekmovanja ostaja enak, novost letošnjega leta predstavlja združitev državnega dela tekmovanja z zaključkom.
- 13. marec: Oddaja poslovnega modela
- 30. marec: Razglasitev 10 polfinalistov
- 5. april / dopoldne: Osebne predstavitve najboljših 10 ekip iz vsake kategorije iz cele Slovenije pred strokovno komisijo
- 6. april / popoldne: Predstavitev finalistov, zaključna prireditev in podelitev nagrad v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica

5 razlogov za PRIJAVO:

 • PREPROSTA PRIJAVA – prijavite se preko preproste predloge. Lahko pa tudi prilagodite že izdelano seminarsko nalogo, ki ste jo izdelali v sklopu šolskih aktivnosti in se z njo prijavite.
 • NOVA ZNANJA IN IZKUŠNJE – Z izpolnjevanjem predloge pridobite nova znanja, z uvrstitvijo v polfinale, pa se preizkusite tudi v veščinah javnega nastopanja.
 • BOGATE NAGRADE – Zmagovalne ekipe prejmejo bogate nagrade iz sklada 5000 €.
 • MNENJE STROKOVNE KOMISIJE – Ideje tekmovalcev bodo ocenili člani strokovne komisije, sestavljene iz podjetnikov, ključnih kadrov podjetij, pedagoških delavcev in drugih strokovnjakov iz področja podjetništva, ki bodo ponudili najhitrejšo oceno potenciala ideje.
 • PRIMERJAVA Z VRSTNIKI IZ CELE SLOVENIJE – Spoznali boste ideje drugih mladih po Sloveniji in navezali stike z aktivnimi in podjetnimi posamezniki, ki bodo v prihodnosti skupaj z vami spreminjali svet na boljše.

Pridružite se nam in nam sledite preko spletne strani (popri.si), Facebook strani (facebook.com/popripopri), ali nas kontaktirajte preko elektronskega naslova popri@primorski-tp.si, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja. Če želite preveriti, ali je vaša ideja dobradoživeti nepozabno izkušnjo, pridobiti nova znanja, se pomeriti z vrstniki iz cele Slovenije, se prijavite do 13. marca 2017 na POPRI! 


sreda, 14. december 2016 Zavarovalnica TRIGLAV išče študenta (IT)

TRIGLAV, Zdravstvena zavarovalnica d.d. v Kopru išče študenta za delo na področju informacijskih tehnologij.

Delo bi obsegalo izvajanje ukrepov varovanja v informacijskem sistemu, nudenje pomoči uporabnikom informacijskega sistema, administriranje uporabniških imen in gesel ter sodelovanje pri projektih.

Prijavite se lahko do 21.12.2016, več informacij pa najdete v priponki.

 


petek, 9. december 2016 Vabilo k sodelovanju v raziskavi na temo dizajna grajenega okolja in blagostanja ljudi

Raziskovalci na Univerzi na Primorskem potrebujejo prostovoljce za izvedbo raziskave na temo dizajna grajenega okolja in blagostanja ljudi. Prostovoljce prosijo, da se udeležijo dveh srečanj (testiranj) v dveh različnih dnevih - vsako od srečanj bo trajalo 1,5 ure.

Pred samim sodelovanjem bodo prostovoljce seznanili z raziskavo in jih prosili, da podpišejo Izjavo o zavestni in svobodni privolitvi sodelujočih zdravih oseb.

Pomembno je, da se prostovoljci lahko udeležijo obeh srečanj, katerih termini bodo oblikovani glede na razpoložljivost sodelujočih. Prostovoljci bodo med samim srečanjem pretežno sami, z občasnimi interakcijami z raziskovalci. Prostovoljci morajo biti zdrave odrasle osebe, stare med 20 in 60 let in ne smejo biti kadilci. Prisotnost določenih zdravstvenih stanj, bolezni, povezanih s stresom, ter uporaba določenih oblik hormonskih (nadomestnih) terapij ali zdravil lahko pomenijo neprimernost prostovoljcev za udeležbo v raziskavi. Prostovoljci, ki uporabljajo kemično kontracepcijo, bodo naprošeni, da povedo, za kakšno vrsto kontracepcije gre.

Raziskava bo potekala na Univerzitetnem kampusu Livade (Livade 6, Izola). Raziskava je del doktorskega projekta raziskovalca Michaela Burnarda, ki ga izvaja pod mentorstvom izr. prof. dr. Andreje Kutnar.

Če bi v raziskavi želeli sodelovati, kontaktirajte:

Vljudno vabljeni k sodelovanju!


petek, 9. december 2016 Vabilo na predstavitev Poletne šole v Šanghaju 2017

Vljudno vabljeni na predstavitev Poletne šole kitajskega jezika in kulture v Šanghaju 2017, ki bo v četrtek, 15. 12. 2016, ob 15:30 v  predavalnici FAMNIT-Muzejski1.

Konfucijeva učilnica Koper Univerze na Primorskem (KUK UP) bo v sodelovanju s Konfucijevim inštitutom Ljubljana in univerzo SUIBE iz Šanghaja študentom omogočila udeležbo na Poletni šoli Šanghaj 2017. KUK UP je prav tako zadolžen za priprave ter prijave na poletno šolo. UP je letos pridobila kar 40 mest za študente. Prepričani smo, da je Poletna šola Šanghaj 2017 izjemna priložnost, da se študentje neposredno srečajo s kitajsko kulturo, kar jim bo odprlo nove poglede in možnosti za bodočnost.

Poletna šola bo potekala od 23.7. do 5.8.2017. Več informacij najdete tukaj.


petek, 9. december 2016 S TESTI DO SLUŽBE: 2-dnevna delavnica psihometričnega testiranja

Društvo študentov Biopsihologije organizira naslednji 2-dnevno delavnico namenjeno vsem, ki bodo v prihodnosti iskali zaposlitev in se mogoče pri tem srečali z reševanjem psihometričnih testov, ki se jih uporablja pri izbirnih postopkih. Dogodek je še posebej zanimiv in poučen za iskalce zaposlitve in mlade, ki se bodo s tem še soočali.

Kdaj: ponedeljek, 12. in sreda, 14. december ob 17.00 do 20.00

Kje: FAMNIT-Muzejski1 in Muzejski2

Cena: 10€ (za člane DŠBP je cena 5€)

Prijave in info: info.dsbp@gmail.com.

Delavnico organizira Društvo študentov Biopsihologije


ponedeljek, 5. december 2016 Sprememba uradnih ur knjižnice v četrtek, 8.12.2016 in v petek, 9.12.2016

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v četrtek, 8.12.2016 in v petek, 9.12.2016 odprta dopoldne od 10:00 do 12:00 in popoldne od 12:30 do 16:00.
 

Zahvaljujemo se za razumevanje.


petek, 25. november 2016 Štipendiranje študijskih obiskov dijakov in študentov v tujini

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije sporoča, da so sredstva za štipendiranje študijskih obiskov dijakov in študentov v tujino, za namen izobraževanja ali praktičnega usposabljanja, še na voljo.

Sredstva so namenjena štipendiranju vsaj 3-tedenskih študijskih obiskov študentov ter vsaj 2-tedenskih študijskih obiskov dijakov v obdobju od 1.10.2015 dalje, pri čemer se mora študijski obisk pričeti najkasneje 31. 3. 2017. Sredstva se dodelijo za pokritje neposrednih stroškov študijskega obiska.

Zadnji rok za prijavo je 15.12.2016. Vse podrobne informacije glede razpisa najdete na spletni strani.

Dodatne informacije je možno dobiti v času uradnih ur tudi osebno na naslovu sklada, telefonsko pri Minki Glinšek na tel. št. 01 434 58 93 ali na e-naslovu: minka.glinsek@sklad-kadri.si.


torek, 22. november 2016 NIJZ vabi na brezplačno in anonimno testiranje za HIV

Nacionalni inštitut za javno zdravje in Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano ob svetovnem dnevu aidsa vabita na brezplačno in anonimno testiranje za HIV, ki bo potekalo v četrtek, 1. decembra 2016, od 7. do 10. ure v Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, Območna enota Koper (ambulanta za cepljenje, Vojkovo nabrežje 4/a, Koper).


četrtek, 17. november 2016 Vabilo na mesečne družabne in pogovorne dogodeke DŠBP

HOMEOREZA

Linija mesečnih družabnih in pogovornih dogodkov DŠBP

“Kakšna statika, če pa lahko tečemo.”

Odločili smo se, da bomo vsak mesec en dan - verjetno četrtek -  namenili aktivnemu druženju (študentov, pa tudi študentk Famnita) in poskušali ustvariti prostor debat in spoznavanja (tako novih ljudi kot novih misli). Izmenično se bodo dogajali filmski večeri z debato po filmu in predstavitve (trenutne) raziskovalne dejavnosti naših profesorjev in profesoric, da malo pobližje spoznamo, s čim se ukvarjajo v »prostem času«.

Naslednji teden se bomo ogreli z ogledom Black Mirror: The national anthem, po koncu pa bo z nami kakšno rekel in pokomentiral še zloglasni filmski kritik prof. Ernest Ženko.

Vse skupaj se bo dogajalo v naši novi čitalnici na Kettejevi 1, z začetkom ob 19.00. Akademskih petnajst ne velja, film je dober, piškotov in čaja pa omejeno količino, zato se ti splača priti tudi kaj prej.

IMDb o filmu.

                                                       Vljudno vabljeni v čim večjem številu,

                                                        Društvo študentov biopsihologije


četrtek, 17. november 2016 Iskra razpisuje nagrado za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo s področja delovanja nevladnih organizacij

ISKRA - Stičišče NVO Istre in Krasa razpisuje nagrado za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo, vezano na delo nevladnih organizacij za leto 2016.

Prijavijo se lahko študentke/-je Univerze na Primorskem (ne glede na stalno prebivališče) in študentke/-je drugih univerz v Sloveniji, s stalnim bivališčem v Obalno-kraški regiji, ki so v letu 2016:
1) magistrirale/-i po t. i. bolonjskem sistemu ali diplomirale/-i po starem sistemu ali
2) diplomirale/-i po bolonjskem sistemu
ter so v svojem delu obravnavale/-i tematiko, povezano z delovanjem nevladnih organizacij.

Ključni kriteriji za izbor najboljših del bodo aktualnost, uporabnost in pronicljivost diplomskega oz. magistrskega dela.

Štiričlanska komisija bo med prejetimi prijavami podelila denarni nagradi:
– za najboljše magistrsko delo (2. bolonjska stopnja) ali diplomsko delo po starem sistemu 250 € bruto.
– za najboljše diplomsko delo (1. bolonjska stopnja) 250 € bruto.

Izpolnjen prijavni obrazec (podpisan in skeniran) in diplomsko oz. magistrsko delo je treba poslati po e-pošti na INFO@STICISCE-ISKRA.SIali prinesti osebno na na sedež Stičišča ISKRA (Gregorčičeva 6, Koper).

ROK ZA ODDAJO: najkasneje do ponedeljka, 28. novembra 2016 (12:00).

RAZPISNO BESEDILO: klik

NOVICA: klik

Prejemnici/-ka nagrad bosta razglašena na slovesni prireditvi v začetku decembra 2016 v Kopru, na katero bomo povabili vse na razpis prijavljene diplomante/-ke in magistrante/-ke ter njihove mentorje/-ice, predstavnice/-ke nevladnih organizacij, občin Obalno-kraške regije, Ministrstva za javno upravo in druge.


četrtek, 10. november 2016 Podaljšan urnik knjižnice od ponedeljka, 14.11.2016

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo od ponedeljka, 14.11.2016, knjižnica TeMeNa obratovala po spremenjenem, podaljšanem urniku, in sicer bo knjižnica odprta 6 ur dnevno:

 • ob ponedeljkih, sredah in petkih od 10:00 do 16:00 ter
 • ob torkih in četrtkih: od 12:00 do 18:00.

petek, 4. november 2016 Vabljeni na LocalHackDay Fakultete za računalnistvo in informatiko (UL)

Člani Društva računalničarjev organizirajo LocalHackDay by DragonHack, ki bo potekal 3. decembra 2016 v prostorih Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

LocalHackDay je dogodek mednarodnih razsežnosti, saj preko organizacije Major League Hacking (MLH) povezuje preko 30 univerz po svetu, na katerih se bo sinhrono odvijal njihov LocalHackDay. Povezal bo študente iz tehnično usmerjenih fakultet (računalništvo, elektrotehnika, strojništvo,...), sodelujejo pa tudi profesorji in mentorji iz tehnoloških podjetij. Dogodek traja 12 ur in je namenjen učenju novih tehnologij, povezovanju preko live chatroom-ov in druženju. Eden izmed ciljev tega dogodka pa je tudi, da ekipa ustvari manjši praktičen izdelek, ki bi se ga lahko uporabljalo v poslovnem okolju. Končni izdelek, ki ga ustvari skupina na samem dogodku, je prepuščen domišljiji in zagonu udeležencev.

Več informacij najde TUKAJ, pišete pa jim lahko tudi na teja.primozic@dragonhack.si.

Vljudno vabljeni!


sreda, 26. oktober 2016 Sprememba uradnih ur knjižnice v sredo, 2.11.2016

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v sredo, 2.11.2016 odprta le med 10. in 12. uro.

Knjige lahko v popoldanskem času, med 13. uro in 16. uro vrnete v tajništvu dekanata UP FAMNIT.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


sreda, 26. oktober 2016 Javni poziv za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada Univerze na Primorskem za študijsko leto 2016/2017

Univerza na Primorskem vabi vse študente UP, da se prijavijo na javni poziv za pridobitev štipendije ter s tem izrazijo svoj interes za vključitev v sklad.

Štipendijski sklad Univerze na Primorskem je namenjem nagrajevanju in spodbujanju najboljših študentov UP, ponudbi teh študentov delodajalcem še v času študijskega procesa in zagotavljanju možnosti za zaposlitev teh študentov takoj, ko zaključijo s študijem. Pogodbe o štipendiranju bodo sklenjene med UP, tistimi partnerji sklada (delodajalci) ter študenti, pri katerih bo obstajal vzajemen interes za sklenitev te pogodbe.

V štipendijski program sklada se lahko vključijo:

 • kandidati, ki se bodo ali so se vpisali v 1. letnik kateregakoli študijskega programa 1. stopnje na UP,
 • študenti, ki se bodo ali so se vpisali v 1. letnike študijskih programov 2. ali 3. stopnje na UP,
 • študenti vpisani v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje na UP in absolventi.

V program sklada se ne morejo vključiti študenti, ki:

 • so zaposleni ali samozaposleni,
 • imajo status poslovodne osebe gospodarske družbe ali so direktorji zasebnega zavoda,
 • so vpisani v evidenco brezposelnih oseb, pri Zavodu RS za zaposlovanje.

Rok za oddajo vloge z vsemi dokazili je 7.11.2016. 

Več informacij najdete na spletni strani Kariernega centra.


četrtek, 20. oktober 2016 Vabilo na dogodek Dostopna univerza - 20 let Društva študentov invalidov Slovenije

Društvo invalidov Slovenije letos obeležuje 20. obletnico delovanja, zato v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU) organizira celodnevni dogodek z naslovom Dostopna univerza, ki bo potekal v sredo, 26. oktobra 2016 na ljubljanskem Študentskem kampusu (na Pivovarniški ulici).

Preko različnih predstavitev, delavnic in okrogle mize boste spoznavali različne vidike težav, ovir in problematik študentov z različnimi vrstami invalidnosti ter dobre prakse in rešitve, ki jih ponujajo fakultete in druge organizacije. Obenem boste seznanjeni s problematiko, s katero se študenti srečujejo v času študija, spoznali pa boste tudi pregled dosežkov, ki jih je društvo doseglo skupaj z različnimi organizacijami in ustanovami v zadnjih dveh desetletjih.

Povzetek programa:
9.30 – 10.00
Prihod udeležencev
10.00 – 10.15
Pozdravni nagovori
10.15 – 10.35
Podpora študentom invalidom na Univerzi v Ljubljani (Hotimir Tivadar, predsednik Komisije za študente s posebnimi potrebami na UL)
10.35 – 10.55
Vloga ŠOU v Ljubljani na področju sociale in vključevanja študentov invalidov (Klemen Mesarec, vodja resorja za socialo in zdravstvo ŠOU v Ljubljani)
10.55 -11.15
Podpora študentom s posebnimi potrebami na Ekonomski fakulteti kot primer dobre prakse (Andreja Turman, predstavnica Ekonomske fakultete)
11.15 – 11.45
Odmor za kavo
11.45 – 12.05
Tutorstvo kot oblika podpore (Kristina Sarka, koordinatorka za študente s posebnimi potrebami na Filozofski fakulteti)
12.05 – 12.25
Primerna nastanitev in bivanje (Igor Brlek, predstavnik Študentskega doma V LJUBLJANI)
12.25 – 12.45
Karierni razvoj študentov invalidov (Urša Poljanšek, predstavnica Kariernega centra UL)
13.00 – 14.00
Okrogla miza: Študenti invalidi nekoč in danes (sodelujejo predstavniki DŠIS, ŠOS, MOL, UL, MDDSZEM…)
15.00
Dobrodelni koncert

Vljudno vabljeni!


torek, 18. oktober 2016 Prvo predavanje Famnitovih izletov v matematično vesolje 2016/17

 1. PREDAVANJE FAMNITOVIH IZLETOV V MATEMATIČNO VEOLJE 2016/17

Na prvem predavanju z naslovom

»Matematika in finančna pismenost«,

ki bo potekalo

v sredo, 19. oktobra 2016, ob 18h,

v Veliki predavalnici UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper)

bo dr. Mihael Perman (UP FAMNIT in UL FMF) predstavil, kako matematika pomaga razumeti večino finančnih konceptov, od povsem preprostih, kot je obračunavanje obroka pri kreditih, do nekoliko težjih, kot recimo določanje donosa obveznic, do bolj zahtevnih, kot je določanje zavarovalnih premij ali vrednotenje izvedenih inštrumentov. Na konkretnih primerih bo predstavil, kakšni matematični koncepti pridejo v poštev in kako jih uporabimo za boljše razumevanje finančnih produktov, od katerih smo, če si to želimo ali ne, odvisni.

O predavatelju: dr. Mihael Perman je na Univerzi v Ljubljani diplomiral iz matematike (1983), na University of California at Berkeley pa doktoriral iz statističnih znanosti (1990). V letih 1993-1994 je predaval na University of Southern California (ZDA) in na Univerzi v Cambridgeu (Velika Britanija), v letih 1995-2006 pa kot izredni profesor na Univerzi v Ljubljani. Od leta 2007 do leta 2011 je bil direktor Agencije za zavarovalni nadzor, zadnjih nekaj let pa predava verjetnost in statistiko tudi na FAMNIT-u. Raziskovalno se ukvarja z verjenostnim računom, statističnim modeliranjem, aktuarstvom in zavarovalništvom.

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na martin.milanic@upr.si.

Veselimo se novih popotovanj v matematična vesolja v vaši družbi!

Vljudno vabljeni.


sreda, 12. oktober 2016 Vabljeni na 19. Čisto desetko

V sredo, 19. oktobra, zastopaj barve UP FAMNIT!

Leto je naokoli in bliža se največja študentska športno-zabavna prireditev na Obali – Jesenska ČISTA DESETKA! Prireditev tradicionalno organizira Univerzitetna športna zveza Primorske v sodelovanju z Študentsko organizacijo univerze na Primorskem in Univerzo na Primorskem.

Dogodka se vsako leto udeleži več kot 350 študentk in študentov Univerze na Primorskem, Univerze v Novi Gorici in Fakultete za pomorstvo in promet (UL), ki tekmujejo v desetih športno-družabnih disciplinah. Ekipe so razdeljene po fakultetah, tako gre za medfakultetno tekmovanje, kjer se točke po posameznih disciplinah seštevajo. Na koncu ekipa z največ osvojenimi točkami prejme status najboljše fakultete in prehodni pokal Čiste desetke.

Fakultete se bodo pomerile v desetih športno-družabnih disciplinah, in sicer v košarki, futsalu, odbojki, namiznem tenisu, kegljanju, pikadu, kalčetu, briškuli, vlečenju vrvi in igri Študent ne jezi se. Vsak aktivni udeleženec bo prejel majico in brezplačni topel obrok.

Zaradi lažje izvedbe prireditve je potrebna predhodna prijava. Vse informacije najdete na spletni strani ŠOUP.

Športno naravnani ste vabljeni na igrišča, ostali pa na tribune!


ponedeljek, 10. oktober 2016 Vabilo na delavnico »Izzivi mladim«

SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Javnim skladom RS za razvoj kadrov in štipendije vabi študente k aktivni udeležbi na delavnici »Izzivi mladim«, ki bo potekala v Ljubljani (7.11., 8.11. in 16.11.2016 ter 14.11., 15.11. in 22.11.), Novi Gorici (14.11., 15.11. in 22.11.) ter Mariboru (3.11., 4.11. in 11.11).

Delavnica je namenjena študentom, ki bi želeli sodelovati s podjetji in drugimi organizacijami pri razvoju njihovih izdelkov in storitev. Ob podpori mentorjev boste z uporabo metode vitkega inoviranja preverili problem in skladnost rešitve glede na ugotovljene zahteve potencialnih kupcev ter pripravili poslovni model.

Udeležba na delavnici je za študente in predstavnike podjetij ter fakultet brezplačna. Prijavite se lahko na tej povezavi.

Več informacij o programu delavnice najdete TUKAJ ter na njihovi spletni strani.

Vabljeni!


ponedeljek, 10. oktober 2016 Vabilo k udeležbi na delavnici »Izzivi mladim«

SPIRIT Slovenija, javna agencija, v sodelovanju z Javnim skladom RS za razvoj kadrov in štipendije vabi študente k aktivni udeležbi na delavnici »Izzivi mladim«.

Delavnica je namenjena študentom, ki bi želeli sodelovati s podjetji in drugimi organizacijami pri razvoju njihovih izdelkov in storitev. Ob podpori naših mentorjev boste z uporabo metode vitkega inoviranja preverili problem in skladnost rešitve glede na ugotovljene zahteve potencialnih kupcev ter pripravili poslovni model. Delavnica  omogoča zelo učinkovit zagon vašega novega projekta.

Za sodelovanje v okviru posamezne delavnice se prijavite na naslednji povezavi.

Program delavnice

Udeležba na delavnici je za študente in predstavnike podjetij ter fakultet brezplačna.

Pred prijavo mora biti dogovorjena sestava tima študentov, ki bo razvijal izdelek ali storitev za posamezno podjetje ali organizacijo; predstavnik podjetja ter predstavnik fakultete.

Na delavnici bodo študenti prisotni ves čas, predstavniki podjetij in organizacij ter fakultet pa v uvodnem in zaključnem delu. Podjetje zagotovi vsaj enega sodelavca, ki se bo lahko vključeval v delo z mladimi v okviru enotedenskega programa (kontaktna oseba za telefonski stik z ekipo mladih).

Razpisani termini:

 1. delavnica

- prvi dan: 7. 11. 2016 od 16. do 20. ure
- drugi dan: 8. 11. 2016 od 9. do 18. ure
- tretji dan: 16. 11. 2016 od 9. do 18. ure

Lokacija delavnice: Ljubljanski univerzitetni inkubator, Ljubljana.

 2. delavnica

- prvi dan: 14. 11. 2016 od 16. do 20. ure
- drugi dan: 15. 11. 2016 od 9. do 18. ure
- tretji dan: 22. 11. 2016 od 9. do 18. ure

Lokacija delavnice: Ljubljanski univerzitetni inkubator, Ljubljana.

3. delavnica

- prvi dan: 14. 11. 2016 od 16. do 20. ure
- drugi dan: 15. 11. 2016 od 9. do 18. ure
- tretji dan: 22. 11. 2016 od 9. do 18. ure

Lokacija delavnice: Nova Gorica točna lokacija bo določena naknadno.

4. delavnica

- prvi dan: 3. 11. 2016 od 16. do 20. ure
- drugi dan:  4. 11. 2016 od 9. do 18. ure
- tretji dan: 11. 11. 2016 od 9. do 18. ure

Lokacija delavnice: Univerzitetni inkubator Tovarna podjemov, Maribor.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo preko elektronskega naslova izzivimladim@spiritslovenia.si

Več informacij o delavnicah: http://www.podjetniski-portal.si/o-podjetnistvu/izzivi-mladim/izzivi-mladim-za-time-studentov.


petek, 7. oktober 2016 Vabilo na delavnico Priložnost EU v Kopru

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Zavod Nefiks organizirata informativno delavnico Priložnost EU v Kopru, ki bo v četrtek 13.10.2016 ob 16.00 v Središču Rotunda (Destradijev trg 11).

Na delavnici bosta pedstavnik EPSLO in ambasadorka EU CAREERS predstavila, kako do pripravništva ali zaposlitve v Evropskem parlamentu; kako zaposluje sekretariat, kako politične skupine in kako svoje asistente poiščejo evropski poslanci ter kakšne so poklicne poti tudi v drugih institucijah EU.

Udeležba je brezplačna.

Več o delavnici in prijavah najdete TUKAJ.

Vabljeni!

 


ponedeljek, 3. oktober 2016 Vabljeni na Petrolov poslovni hackathon

Podjetje Petrol in ABC pospeševalnik organizirata Petrolov poslovni hackathon, ki bo potekal 8. in 9. oktobra 2016 v ABC hubu (spodnja etaža dvorane pod Emporiumom, BTC Ljubljana) v Ljubljani.

Dogodek je odlična priložnost za vse posameznike ali ekipe, ki si želijo biti del zgodbe o uspehu. Obeta se nagradni sklad v vrednosti  1500 EUR, najbolj prodorni pa bodo imeli priložnost predstavitve/zaposlitve v Petrolovi ekipi.

Prijave na dogodek so odprte do 4. oktobra do 12. ure. Več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

Vljudno vabljeni!


ponedeljek, 3. oktober 2016 Zaključile so se že sedme delavnice za bruce Uvod v študij

Za lažji vstop v novo študijsko leto smo na fakulteti že sedmo leto zapored organizirali delavnice za bruce Uvod v študij, ki so namenjene prvim letnikom dodiplomskih študijskih programov. Letos smo z delavnicami pričeli v ponedeljek, 26. septembra 2016 in zaključili v petek, 30. septembra 2016. Študentje so se lahko udeležili štirih delavnic, ki vključujejo vsebine študijskih programov UP FAMNIT – delavnico za računalničarje Python 3 in Requests ter delavnice Biodiverziteta slovenske Istre, Razvijanje komunikacijskih spretnosti in Matematika. Naši predavatelji in študenti so brucem predstavili uporabne vsebine ter obnovili nekatera znanja iz srednje šole. Posebej zanimive so bile za bruce tudi informacije o študiju in obštudijskih aktivnostih, ki so jih brucem posredovali študentje višjih letnikov.

Brucem in vsem našim študentom želimo veliko uspeha pri študiju in prijetno bivanje na Obali!


ponedeljek, 3. oktober 2016 Vabilo na otvoritev razstave »Biocamp 005 Trenta 2016«

Društvo varstvenih biologov Biodiva je na UP FAMNIT pripravilo razstavo o letošnjem raziskovalnem taboru BIOCAMP 005 TRENTA 2016. Otvoritev razstave bo jutri, 4. oktobra 2016, ob 15. uri v prostorih UP FAMNIT (Glagoljaška 8, 1. nadstropje).

Društvo Biodiva želi z različnimi dejavnostmi ozaveščati tako študente kot najširšo javnost o sodobnih naravovarstvenih problemih. V ta namen prirejajo srečanja, izobraževanja in tradicionalni raziskovalni tabor Biocamp. Letošnje izvedbe v dolini Trente se udeležilo 38 študentov iz različnih univerz, več o njem pa lahko preberete tukaj.

Vabljeni k ogledu!


sreda, 28. september 2016 Sprememba uradnih ur knjižnice v ponedeljek, 3.10.2016

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v ponedeljek, 3.10.2016 odprta le med 10. in 12. uro.
V popoldanskem času bo knjižnica zaprta, knjige pa bo mogoče vrniti v referatu za študente UP FAMNIT med 13. in 15. uro.

Zahvaljujemo se za razumevanje


torek, 27. september 2016 Urnik knjižnice od 1. oktobra 2016 dalje

Od 1.10.2016 bo knjižnica za obiskovalce ponovno odprta vse dni v tednu, in sicer:

 • ob ponedeljkih: 10:00 – 12:00 in 13:00 -15:00,
 • ob torkih: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 17:00,
 • ob sredah: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 15:00,
 • ob četrtkih: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 17:00,
 • ob petkih: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 15:00.

Morebitne izredne spremembe uradnih ur so objavljene med obvestili za študente na spletni strani fakultete.

Knjižnica Temena


sreda, 21. september 2016 Science Hack Day - Ideje in triki v znanosti

Vabljeni na dogodek, ki bo 15. in 16. oktobra 2016, na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.

Kaj je SCIENCE HACK DAY?

Prevoda v slovenščino pravzaprav ni, najbližje bi bilo »dan ustvarjanja z znanostjo«. To je dogodek, ki na eno mesto pripelje najrazličnejše navdušence in zanesenjake s področja znanosti z namenom kratkega a intenzivnega sodelovanja, ustvarjanja in izdelovanja zanimivih reči.
V 24 urah poskusi najti rešitev nekega problema, mogoče ne bo najbolj elegantna, bo pa zagotovo najpametnejša. Na samem dogodku lahko tudi prespiš … čeprav gotovo ne boš spal prav veliko!

Komu je namenjen?

Science Hack Day je za vsakogar, ki ga zanima povezovanje znanosti s tehnologijo in drugimi panogami. Če si koder, oblikovalec, znanstvenik, rokodelec ali samo navdušenec z dobrimi idejami, je Science Hack Day pravi dogodek zate.

Kaj lahko pravzaprav počnem?

V skupini boš skupaj z ostalimi ustvaril nekaj v povezavi z znanostjo. Nekateri se boste z znanostjo na tak način srečali prvič, drugi pa se z njo vsakodnevno ukvarjate. Skupaj lahko ustvarite spletno aplikacijo, družabno igro, mini robota, kompleksno analizo podatkov, preprost senzor, pametno oblačilo, torej praktično karkoli, kar lahko naredite v 24 urah. Za lažjo predstavo si na spletni strani dogodka oglej najboljše ideje preteklih dogodkov z vsega sveta.

Pridruži se nam in ustvari nekaj v povezavi z znanostjo, predznanje ni potrebno!

Imaš vprašanje ali idejo? Te obvestimo, ko bodo prijave odprte?

Pošlji pošto na tadej@sciencehackday.org

Info na: http://ljubljana.sciencehackday.org/sl/


torek, 20. september 2016 Skupnost NewPrevent vabi nove prostovoljce

Skupina mladih entuziastov, ki pod imenom New Prevent delujejo v Mestni občini Koper (MOK) širi svoj kolektiv.

Skupna cilja skupnosti New Prevent sta predvsem dva, in sicer usmerjanje mladih v zdrav življenjski slog ter ozaveščanje mladih o škodljivih posledicah uživanja prepovedanih substanc. Pri osnovnošolskih otrocih vzpodbujajo druženje v stiku z naravo, kjer v varnem okolju izvajajo igre z žogo, družabne igre, ustvarjalne delavnice in klepetalnice. Na lokacijah nočne zabave in zbirališčih mladostnikov preko neformalnega druženja delo izvajajo v obliki informiranja, svetovanja in pogovarjanja z mladimi, kot promocijo zdravega in varnega življenjskega sloga pa jim preventivno lahko ponudijo tudi plastenko vode, kondome in jabolka.

Skupnost New Prevent ponuja prijetno delovno okolje v mladem kolektivu, možnost izobraževanja in izpopolnjevanja ter opravljanja študijske prakse, zagotovljena pa sta tudi mentorsko spremljanje in podpora.

Če te zanima zabavno, dinamično in interaktivno delo z mlado populacijo, obišči Facebook stran New Prevent ali kontaktiraj Ingrid Kristančič Šömen na telefonsko številko 031/287-751, terenske delavce na telefonsko številko 051/683-099 ali pa piši na elektronski naslov newprevent@gmail.com.

V priponki najdeš katalog ostalih prostovoljskih priložnosti za mlade v šolskem letu 2016/2017.


torek, 20. september 2016 Izmenjave s Švico

Švica še vedno ne sodeluje v programu izmenjav Erasmus+. Smo pa prejeli obvestilo, da je Zvezni Svet Švicarske konfederacije podaljšal začano rešitev, ki omogoča sodelovanje Švicarskim visokošolskim zavodom v programih izmenjav do konca leta 2017. 

Študenti imate tako še vedno možnost, da se izmenjav udeležite tudi v Švici, le pogoji so nekoliko drugačni. Za več informacij obiščite spletno stran programa Erasmus / Swiss-European Mobility Programme (SEMP)

Novica o podaljšanju programa je objavljena tudi na portalu švicarske vlade


torek, 13. september 2016 Vabilo na dogodek »Znanstveni inkubator – Kako graditi kariero po doktoratu?«

Društvo Cutting edge v sodelovanju s FKKT UL prireja dogodek z naslovom »Znanstveni inkubator – Kako graditi kariero po doktoratu«, ki bo potekal 20. septembra 2016 v predavalnici B Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani.

Dogodek je namenjen mladim raziskovalcem oziroma znanstvenikom na začetku kariere. V dopoldanskem delu se bodo predstavili uradi, ki se ukvarjajo s pripravo in objavo razpisov, skrbijo za koordinacijo prijav ali nudijo kakršnokoli pomoč pri iskanju informacij za prijavo na raziskovalne projekte, popoldne pa bodo svoje izkušnje predstavili mladi znanstveniki, ki so na podobnih razpisih že sodelovali in bodo tako iz prve roke delili svoje izkušnje in napotke.

Prijavite se lahko TUKAJ, udeležba na dogodku je brezplačna.

Več o dogodku najdete v priponki.

Vljudno vabljeni!


četrtek, 8. september 2016 Darilo vsem študentom in študentkam UP: letni dostop do aplikacije Delo Ekspres

Časopisna hiša Delo podarja vsem rednim študentom Univerze na Primorskem letni dostop do aplikacije Delo Ekspres za pametne telefone, ki uporabnikom omogoča dostop do najpomembnejših dnevnih novic.
S pomočjo aplikacije boste že zgodaj zjutraj obveščeni o najpomembnejših zgodbah tekočega dne, skupaj z vremensko napovedjo in napovedjo kulturnih dogodkov.

Delo Ekspres izhaja od ponedeljka do petka, dvakrat dnevno, ob 6. in 18. uri, ob vikendih in praznikih pa izide le zjutraj. O odmevni novici uporabnika obvesti nemudoma. Vsebine nastajajo v uredništvu časnika Delo.

Ponudba velja od 1. oktobra 2016 do 30. septembra 2017 (za šolsko leto 2016/2017).

Kodo za brezplačen dostop do aplikacije pridobite s klikom na spodnjo povezavo: http://promo.delo.si/ekspresUPR

Navodila za aktivacijo kode aplikacije najdete tu.

Želimo vam prijetno branje!

 


četrtek, 1. september 2016 Drugi Borzenov nagradni natečaj za študente 2016

Družba Borzen, operater trga z električno energijo, d. o. o. vabi študente k sodelovanju na drugem nagradnem natečaju za najboljšo raziskovalno nalogo s področja izrabe vetra in/ali lesne biomase za proizvodnjo elektrike v Sloveniji.

Na natečaju lahko sodelujejo študentje posamezniki s stalnim ali začasnim bivališčem v Republiki Sloveniji, ki imajo status študenta visokošolskega strokovnega programa ali univerzitetnega programa (raven 6/1 ali 6/2 oziroma 1. bolonjska stopnja) ali magistrskega programa (raven 7 oziroma 2. bolonjska stopnja).

Potek natečaja

Oglejte si Pravila nagradnega natečaja za študente 016 (najdete jih tudi v priponki) in se prijavite pravočasno! S prijavo in raziskovalno nalogo si zagotovite vaše mesto v nagradnem natečaju in možnost potegovanja za nagrado.

Več o natečaju lahko preberete na tej spletni strani.


petek, 26. avgust 2016 Uradne ure knjižnice TeMeNa v mesecu septembru 2016

Uporabnike obveščamo, da bo knjižnica TeMeNa v času od 1.9. do 30.9.2016 spet odprta vsak dan v tednu, po sledečem urniku:

 • ponedeljek: 9:30 - 12:30
 • torek: 13:00 - 16:00
 • sreda: 9:30 - 12:30
 • četrtek: 13:00 - 17:00
 • petek: 9:30 - 12:30.

torek, 16. avgust 2016 Vabilo na predavanje prof. dr. Harukija Nakamure z naslovom Computational Approaches to Protein Interactions

Gostujoči profesor dr. Haruki Nakamura bo imel v sredo, 17.8.2016, ob 12:00 uri v Veliki predavalnici (Glagoljaška 8) predavanje z naslovom Computational Approaches to Protein Interactions.

Več o predavanju si lahko preberete v nadaljevanju.

Protein-ligand interactions govern very many biological phenomena, including protein-small compounds, protein-nucleic acids, and protein-protein interactions. In particular, electrostatic property of proteins is one of the most important factors for specific molecular recognitions on protein interfaces. Appropriate treatment of the electrostatic interaction is critical for computational analyses of PPI in a realistic manner. Since the potential function is long-range, it is not simple to handle the interactions in an effective manner: high accuracy, low computational cost, ease of the implementation, and freedom from artifacts. We have recently developed a novel algorithm, zero-multipole summation method, for evaluating the electrostatic energy of charged particle systems. Its simple pair wise form enables us to effectively apply the scheme to high-performance parallel computation with GPGPU systems. Several applications to homogeneous and inhomogeneous molecular systems have confirmed that it could replace the conventional Ewald method in order to perform rapid and accurate molecular dynamics simulations. This method is applied to simulate a protein-protein docking procedure in an ab-initio manner, based on the computed free energy landscape. Our software package, myPresto, is availble from http://presto.protein.osaka-u.ac.jp/myPresto4/, includng psygene-G and omegagne for GPGPUs.

Vljudno vabljeni!

 


četrtek, 11. avgust 2016 Društvo VTIS vabi na dogodek Prvi VTIS 2016 – iz Slovenije v svet

Društvo v tujini izobraženih Slovencev (VTIS) že tretje leto zapored organizira dogodek Prvi VTIS 2016 – iz Slovenije v svet za bodoče študente in raziskovalce, ki v akademskem letu 2016/17 prvič odhajajo v tujino. Dogodek bo potekal v četrtek, 18.8.2016, ob 18:00 na Dunajski 151 v Ljubljani.

Društvo VTIS povezuje in zastopa interese slovenskih državljanov in državljank, ki se v okviru visokošolskega študija izobražujejo oziroma opravljajo raziskovalno dejavnost na univerzah in drugih ustanovah v tujini. Bodoči študenti ter raziskovalci bodo imeli na dogodku priložnost za medsebojno spoznavanje in povezovanje, aktivno pa bodo sodelovali tudi slovenski alumniji tujih univerz, ki bodo predstavili svoje izkušnje in podali nekaj nasvetov o študiju ter življenju v tujini.

Dodatne informacije o dogodku ter prijavnica so na voljo TUKAJ.

Za dodatna vprašanja lahko pišete na urskahabe@gmail.com ali pokličete na 031 878 974 (Urška Habe).

Vabljeni!


četrtek, 4. avgust 2016 Izjemna priložnost za zaposlitev

Naš dipomant, ki uspešno gradi kariero in podjetje v tujini, nas je kontaktiral s ponudbo 3 delovnih mest. Ponudba je zanimiva tako za študente, kot diplomante. 

Podjetje Catenate je mednarodni ponudnik storitev na področju računalniškega svetovanja in razvoja programske opreme z več kot 140 zaposlenimi in poslovnimi enotami v Švici, Italiji, Nemčiji, Bolgariji, Nizozemski in Sloveniji. Poslovna enota v Sloveniji je najmlajša enota, ki se osredotoča na razvoj web / front-end programske opreme za stranke s področja centralne in zahodne Evrope.

Več v sami ponudbi tu

 


sreda, 6. julij 2016 Sedem prostih mest za prakso v tujini

Obveščamo vas, da Zavod za novodobno izobraževanje objavlja 7 prostih mest za mobilnost študentov z namenom praktičnega usposabljanja v tujini v okviru programa Erasmus+ in projekta Mobility for enhancement of student's employability II.

Projekt je namenjen študentom ob koncu študija za dopolnitev njihovega celostnega znanja. S projektom želi konzorcij prispevati k razreševanju težav, s katerimi se srečujejo študenti ob vstopu na trg dela ter hkrati zagotoviti podjetjem (uporabnikom) kvaliteten, čim bolj usposobljen kader.

Več podrobnosti in razpisna dokumentacija je na spletni strani: http://www.zni.si/erasmus-konzorcij.html.

Razpis je odprt do porabe sredstev.


ponedeljek, 27. junij 2016 Uradne ure knjižnice TeMeNa v juliju in avgustu 2016

Uporabnike obveščamo, da bo knjižnica TeMeNa v času od 1. julija do 31. avgusta 2016 odprta ob ponedeljkih, sredah in petkih od 13:00 do 15:00.

Izposoja in vračilo gradiva bosta v tem času omogočena tudi izven navedenih uradnih ur, in sicer:

 • izposoja gradiva: po predhodnem dogovoru vsak delavnik med 8:00 in 15:00. Datum in uro obiska vsaj dan prej napovejte na e-naslov temena@upr.si;
 • vračilo gradiva: v Referatu za študente UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper), v času uradnih ur Referata, in sicer:
  - ponedeljek - petek: 8:00 – 11:00,
  - torek, četrtek: 8:00 – 11:00 in 13:30 – 15:30.

torek, 21. junij 2016 Vabilo na 14. karierni sejem MOJE DELO

Ekipa zaposlitvenega portala MojeDelo.com 5. oktobra 2016 prireja že 14. karierni sejem MOJE DELO – največji karierni dogodek v Sloveniji. V Veliki sprejemni dvorani in Prvem preddverju Cankarjevega doma bo, ob že tradicionalni vsebini, tudi veliko novosti. Več pozornosti bo namenjene ravno iskalcem prve zaposlitve, ki se s trgom dela šele spoznavajo.

Dijaki in študenti, ki se na svojo karierno pot šele podajajo, potrebujejo pomoč pri pripravi dokumentov (življenjepis, spremno pismo), nekaj motivacijskih besed in usmeritve pri iskanju samih delovnih mest. Obisk sejma jim omogoča prvi stik z delodajalci in zaposlitvenimi razgovori, ugotovijo pa lahko tudi, kateri kadri so trenutno najbolj iskani in kako se predstaviti kot najboljši kandidat za zapolnitev delovnega mesta.

Kaj lahko dijaki in študenti pridobijo z obiskom sejma?

1. Spoznavanje z delodajalci
Na velikem prizorišču se bodo predstavili mnogi slovenski in tuji delodajalci. Obiskovalci lahko prosto pristopijo, se predstavijo in opravijo krajši zaposlitveni intervju. To je popolna priložnost za ustvarjanje stikov, spoznavanje podjetij in celo za novo zaposlitev.

2. Karierno svetovanje
Tudi letos bodo na sejmu prisotni strokovnjaki s področja kariernega svetovanja z dolgoletnimi izkušnjami. Mladim bodo svetovali, v kakšni obliki pripraviti življenjepis in spremno pismo, kakšna vsebina pritegne delodajalce in kako se predstaviti kot najprimernejši kandidat za posamezno delovno mesto.

3. Karierna predavanja
Uspešne zgodbe posameznikov predstavljajo dodatno motivacijo za vse iskalce zaposlitve. Letos bo del predavanj zajemal tudi informacije o tem, kako trg dela deluje, kaj hitre spremembe na njem po novem omogočajo, nekaj predavanj pa bo še posebej dobrodošlih za dijake, študente in iskalce prve zaposlitve, ki na trg dela šele vstopajo.

4. Karierni kotiček
Formalna izobrazba že dolgo ni dovolj za uspešno gradnjo kariere. Znanja je potrebno konstantno izpopolnjevati in širiti svoja obzorja. Za več informacij o tem, katere so trenutno najbolj zaželene dodatne veščine, pa obiščite sejem in povprašajte ponudnike formalnih in neformalnih izobraževanj.

5. Psihometrična testiranja
Na sejmu bodo imeli obiskovalci možnost brezplačno rešiti psihometrične teste, rezultate pa bodo prejeli na svoj elektronski naslov. Delodajalci se poslužujejo takšnih testov v ožjih krogih razgovorov, ko želijo spoznati karakterne lastnosti kandidata ter kako se bo le-ta s svojim načinom razmišljanja vklopil v trenutni tim.

Prisotnost na sejmu so že potrdila številna vodilna podjetja v svojih panogah, kar je dober pokazatelj, da je gospodarska kriza že del preteklosti. Naj omenimo le nekaj podjetij, ki bodo na sejmu iskala nove kadre: Atlantic Grupa, LES-MMS d.o.o., Krka d.d., Novo mesto, RWE Ljubljana d.o.o., Si.mobil, d.d., Grawe d.d., IBM Slovenija, d.o.o. in drugi.

Delodajalci prihajajo iz različnih panog in bodo iskali širok spekter novih kadrov, zato je veliko možnosti, da bodo med njimi tudi takšna, ki so primerna za vas.

Od začetka avgusta naprej bo na voljo tudi prenovljena spletna stran www.kariernisejem.com, na kateri bodo dnevno osveževali novice o dogodku.


petek, 17. junij 2016 Sprememba uradnih ur knjižnice v ponedeljek, 20.6.2016, torek, 21.6.2016 in sredo, 22.6.2016

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v ponedeljek, 20.6.2016, torek, 21.6.2016 in sredo, 22.6.2016 odprta le med 10. in 12. uro. Izposojeno gradivo lahko omenjene dni vrnete tudi v tajništvu dekanata do 16 ure.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


torek, 14. junij 2016 Sprememba uradnih ur knjižnice v četrtek, 16.6.2016

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v četrtek, 16.6.2016 odprta le med 10. in 12. uro.
 

Zahvaljujemo se za razumevanje.

 


torek, 14. junij 2016 Praksa in študentsko delo v podjetju GoOpti

Mednarodno podjetje GoOpti, ki se ukvarja s cestnim prevozom potnikov, v svoj kolektiv vabi študente, ki morajo opraviti prakso, dobrodošli pa so tudi ostali študenti.

Delo bo potekalo v Ljubljani, in sicer na Oddelku za logistiko. Izbrani kandidati se bodo udeležili e-izobraževanja, ki ga morajo opraviti pred nastopom prvega delovnega dne.  Obvezna praksa po VŠ programu zajema 457 ur, od tega bo kandidat opravil 350 ur v podjetju, 50 ur se bo uvajal, 10 tednov pa bo opravljal samostojno delo v podjetju.

Podrobnejše informacije o prijavi in delu lahko preberete TUKAJ.

Zainteresirani kandidati pošljite prijavo do 6.7.2016 na naslov andraz.vrabic@goopti.com (zadeva: Praksa GoOpti – Oddelek Logistike).


ponedeljek, 13. junij 2016 Društvo Morigenos vabi na poletne raziskovalne tabore

Izkoristite edinstveno priložnost in iz prve roke spoznajte preučevanje in varstvo delfinov in morskih želv v slovenskem morju in okoliških vodah – pridružite se društvu Morigenos na letošnjih mednarodnih poletnih raziskovalnih taborih v Piranu!

Poletni raziskovalni tabori so namenjeni praktičnemu usposabljanju s področja morskih sesalcev in varstvene biologije za študente iz Slovenije in drugih držav iz regije.

Kot del njihove raziskovalne ekipe boste delfine in morske želve lahko opazovali v njihovem naravnem okolju, spoznali raziskovalne metode ter s terenskim delom in sodelovanjem pri zbiranju podatkov pripomogli k dolgoročnemu varstvu teh vrst v severnem Jadranu.

Od junija do septembra bodo izvedli 6(7) raziskovalnih taborov. Cena 10-dnevnega programa, ki vključuje bivanje in prehrano v raziskovalni bazi društva, terensko delo, predavanja, strokovno vodenje in usposabljanje ter nezgodno zavarovanje, znaša 430 € (z DDV).

Termine taborov in podrobnejše informacije si lahko ogledate na http://www.morigenos.org/index.php?path=Raziskovalni_tabori_delfini.

Pohitite s prijavo, saj je število mest omejeno. Pišite na morigenos@morigenos.org

Vabljeni k udeležbi!


ponedeljek, 13. junij 2016 Vabilo na informativni dan za natečaj Open Innovation in Agrifood

Univerzitetni inkubator Univerze na Primorskem vabi na informativni dan za natečaj Open Innovation in Agrifood, ki bo potekal v sredo, 15.6.2016 ob 14.00 na sedežu UIP (Ferrarska 8, 6000 Koper).

Več o natečaju

Konzorcij Open Innovation in Agrifood Programme” v sodelovanju z nacionalnim koordinatorjem za
Slovenijo UIP Univerzitetnim inkubatorjem Primorske objavlja javni poziv za natečaj “2016
International Call for Solutions ” v iskanju inovacij s področja agro-živilstva. Poziv je namenjen vsem zainteresiranim posameznikom, študentom in raziskovalcem, podjetnikom, nevladnim
organizacijam, zadrugam in podjetjem,, ki želijo predstaviti lastno inovativno rešitev n naa posamezni tematiki poziva. Organizator natečaja želi pridobiti idejne rešitve oziroma predloge za nove proizvode, storitve, poslovne modele ali tehnologije, ki bodo usmerjene v promocijo, ekonomske, okoljske in socialne trajnosti viagro-živilskem sektorju živilskem sektorju.

Interdisciplinarna strokovna komisija sestavljena interdisciplinarna strokovna komisija sestavljena iz strokovnjakov iz iz različnih področij bo izmed prijavljenih idej in predlogov izbrala 10, ki bodo vabljeni k udeležbi na “Global Innovation Camp ” v Torinu (Italija) v septembru 2016. Organizatorji želijo pridobiti idejne predloge inovativnih rešitev v povezavi z naslednjimi vsebinskimi tematikami:mi vsebinskimi tematikami:

1. trajnostne oskrbovalne verige s hrano
2. zagotavljanje oskrbe s hrano in enakopravnega dostopa do virov
3. deljena vrednost znotraj agro-živilskih mrež in povezav

Izmed vseh udeleženih skupin na “Izmed vseh udeleženih skupin na “Global Innovation Camp” v Torinu, bo strokovna komisija izbrala 3 idejne rešitve, ki bodo prejele nagrado, oziroma možnost sodelovanja s pospeševalnikom ali inkubatorjem za obdobje vsaj 3 mesecev pri izbranem partnerju Konzorcija “Open Innovation in Agrifood Programme”. Več informacij na: http://www.socialroots.eu/

Rok za oddaje prijav na razpis je 30.6.2016, 12:00
Za dodatne informacije se obrnite na: info@uip.si


torek, 7. junij 2016 Vabilo na poletni kamp - MedRock week

Svet se spreminja in zdravstvo z njim. Nastajajo novi izzivi, ki potrebujejo sveže rešitve. Združevanje podatkov iz različnih virov, njihova analiza in posledično ustrezno preventivno ukrepanje, bodo v prihodnje omogočili nove, učinkovitejše oblike zdravljenja.

V Marandov poletni kamp MedRock week vabimo študente različnih področij – od študentov računalništva do študentov multimedije, matematike, bioinformatike, biodiverzitete, medicine, ... ki si upajo skočiti novim izzivom naproti, želijo snovati in konkretizirati sveže ideje, ter delovati v mednarodno usmerjenem delovnem okolju.

Vsem udeležencem poleg predavanj, mentoriranja, timskega dela ter konstantnega preverjanja kakovosti idejnih zamisli, ponujamo pester dodaten program, privlačne nagrade ter možnost za sodelovanje tudi po izteku poletnega kampa. 

Kamp bo potekal med 09.07-15.07.2016 v Ljubljani, v podjetju Marand. Udeležba na kampu je brezplačna, število mest pa je omejeno. Prijave sprejemamo na www.medrockweek.com.


torek, 24. maj 2016 Sprememba uradnih ur knjižnice v četrtek, 26.5.2016

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v četrtek, 26.5.2016 odprta le med 10. in 12. uro.
V popoldanskem času bo knjižnica zaprta, knjige pa bo mogoče vrniti v tajništvu dekanata UP FAMNIT med 13. in 16. uro.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


ponedeljek, 23. maj 2016 Podjetje Datalab d.o.o. išče študenta za prevajanje

Podjetje Datalab d.o.o. išče študenta/ko agronomije ali agronomije v kombinaciji s trženjem z odličnim znanjem italijanščine, angleščine in slovenščine za prevajanje PANTHEON Farming iz angleščine v italijanščino. Nujno je poznavanje strokovne terminologije v vseh treh jezikih in obvladanje dela na računalniku. Delo poteka v Ljubljani, plačilo pa je po dogovoru.

Prijavite se lahko na fa@datalab.si. V zadevo pripišite Prevajanje IT/EN/SLO.


ponedeljek, 23. maj 2016 Srečanja mednarodnih pisarn s študenti

Pred začetkom izpitnega obdobja, bodo organizirana tri srečanja mednarodnih pisarn s študenti: 

SREČANJE O MOŽNOSTIH IZMENJAV IN POGOVOR O ŽELJAH ŠTUDENTOV

EU si je do leta 2020 zadala cilj, da bo mobilnih 20 % študentov. Optimističen cilj, ki pa prinaša kar nekaj dodatnih priložnostih. Predvsem je pomembno ozavestiti, da Erasmus+ ni edini program, ki spodbuja mobilnosti študentov v Evropi in da tudi sam Erasmus+ ne spodbuja le izmenjav med institucijami v programskih državah. 

S tem izhodiščem vabimo vse zainteresirane študente na srečanje v sredo, 1.6.2016 ob 11.00 v predavalnico FAMNIT-MP1. 

Predstavili vam bomo dodatne programe, v katere se je vključil UP FAMNIT, dodatne možnosti za Erasmus+ mobilnosti (tako v Evropi kot širše) in nekatere dodatne programe, ki še obstajajo. 

Poleg tega bo srečanje namenjeno tudi načrtovanju prihodnjih aktivnosti mednarodnega vključevanja in izmenjav študentov UP FAMNIT, kjer boste imeli možnost izraziti svoje želje za nadaljnjo usmeritev. Nato pa bomo skupaj preverili možnosti. 

ERASMUS+ ODHAJAJOČI ŠTUDENTI - SESTANEK ZA ŠTIPENDIJE

Institucionalna koordinarka Erasmus mobilnosti Univerze na Primorskem vabi vse outgoing študente, ki ste bili izbrani za mobilnost v študijskem letu 2016/2017 na sestanek, ki bo potekal 26. maja 2016 ob 11.00 uri v predavalnici FHŠ-Tramontana. 

Predstavila vam bo vidike Erasmus+ programa in dodatno pojasnila postopke povezane s pridobitvijo štipendije za Erasmus+ mobilnost. 

ERASMUS+ ODHAJAJOČI ŠTUDENTI - SESTANEK O VSEBINSKIH VIDIKIH

Pred izpiti bomo tudi na UP FAMNIT izkoristili priložnost in se še enkrat dobili na srečanju odhodnih Erasmus+ študentov. Namen srečanja je pregled stanja prijav in priprave učnih sporazumov in razjasnitev preostalih odprtih vprašanj. Poleg tega se bomo pogovorili o postopkih, ki vas čakajo ob odhodu v tujino in o pomembnih vidikih same izmenjave (na kaj morate biti pozorni na gostujoči instituciji). 

Za študente, ki boste v tujino odšli v zimskem semestru, bo to zadnje srečanje z mednarodno pisarno. 

Srečanje bo potekalo v ponedeljek, 30.5.2016 ob 14.00 v predavalnici FAMNIT-Muzejski1.


petek, 20. maj 2016 Vabilo na tradicionalno Mokro Čisto desetko

Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) in Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) tudi letos pripravljata nepozabno mokro doživetje na Obali. Poleg druženja, kopanja in žuranja bodo študentje imeli možnost, da se preizkusijo v desetih športno-zabavnih disciplinah. Mokra Čista desetka bo v sredo, 25. maja od 14. ure dalje. Lokacija dogodka je zaenkrat še skrivnost, ki pa bo razkrita par dni pred dogodkom na socialnih omrežjih ŠOUP-a in UŠZP-ja.

"Vse študente vabim, da si pred napornim izpitnim obdobjem vzamete dan za druženje, zabavo in odklop na Mokri Čisti desetki. Spremljajte nas na Facebooku, kjer vam bomo z namigi pomagali, da ugotovite skrito lokacijo dogodka. Se vidimo v sredo na najbolj mokrem dogodku tega leta," sporoča Klara Beltram, sekretarka na resorju za interesne dejavnosti ŠOUP.

Več informacij TUKAJ.

Za dodatne informacije in izjave vam je na voljo Klara Beltram, sekretarka na resorju za interesne dejavnosti ŠOUP na elektronskem naslovu klara.beltram@soup.si oz. telefonski številki 031 698 981.

Vabljeni!


petek, 20. maj 2016 Študentski svet UP FAMNIT organizira zaključni izlet

Spoštovani!
Študentski svet UP Famnit organizira zaključni izlet, ki bo to študijsko leto nekoliko drugačen.

Nismo namenjeni daleč, podali se bomo v Vipavsko dolino, kjer bomo degustirali domača vina, piva in jedi! Ob vodenem ogledu pa bomo ustavili svoj pogled tudi na čudovitih naravnih in kulturih znamenitosti te bogate vinorodne pokrajine.
Najprej si bomo ogledali Vipavo, Lanthierjev dvorec in izvire. Sledil bo ogled vipavskega križa, ki sodi med najlepše kulturne spomenike v Sloveniji. Ogled tega mesteca v osrčju Vipavske doline bomo zaključili z ogledom stare samostanske knjižnice in kozarčkom vina iz lokalne kleti. Pot bomo nadeljevali v Ajdovščino. Tukaj bo ogledu rimskega obzidja in dvorane I. slovenske vlade sledil postanek v Faladurju, kjer bo potekala degustacija 3 različnih lokalnih vrst vin ter dveh piv lokalne Pivovarne Pelicon. Degustaciji bo sledila pogostitev s tremi lokalnimi jedmi v obliki 3 stoječih hodov. Nato pa se bomo odpravili še na degustacijo vin v klet Tilia, kjer nas bodo pričakali z 6 vzorci vin in prigrizki.
Izlet se bo dogajal v soboto, 28.5.2016 predvidoma od 8.00 do 18.00. Točna ura odhoda bo sporočena naknadno.

Prijavnina za zaključni izlet znaša 20€ za študente in 30€ za zaposlene. vključuje vstopnine, vodenje, degustacije, hrano in stroške prevoza, skupaj v vrednosti 45€.

Prijave zbiramo na mail: studentski-svet@famnit.upr.si; ob prijavi prosim navedite Ime in Priimek, telefonsko številko in e-mail naslov.
Plačilo prijavnine pa bo možno v dveh terminih in sicer:
- 23.5.2016 od 11h do 14h na Famnitu, Glagoljaška 8 v Kopru (pri printbox-u).
- 24.5.2016 od 14h do 17h na Famnitu, Glagoljaška 8 v Kopru (pri printbox-u).

Za vsa dodatna vprašanja in plačilo prijavnine izven danih terminov smo vam na voljo prek mailu.

Skrajni rok za prijavo in plačilo prijavnine je sreda, 25.5.2016.
 

Prijeten pozdrav,
Študentski svet UP FAMNIT


sreda, 18. maj 2016 Vabljeni na razglasitev zmagovalcev Podjetna Primorska 2016

Zaključuje se jubilejna 10. sezona natečaja Podjetna Primorska 2016, ki poteka v okviru festINNO – dneva inovativnosti in podjetništva Univerze na Primorskem. Razglasitev in slovesna podelitev nagrad za najboljšo podjetniško idejo primorske regije v kategorijah Navigator, Optimist in Rektorjeva nagrada bo potekala v četrtek, 26.5.2016 ob 19. uri v protokolarni dvorani sv. Frančiška Asiškega (Martinčev trg, Koper).

Dogodek bo standupovsko povezoval Tin Vodopivec, glasbeno pa ga bo opremila mlada skupina Teenagers.

 Število mest je omejeno. Prijavite se lahko do ponedeljka, 23.5.2016 na elektronski naslov info@uip.si ali na telefonsko številko 05 611 79 50.

Lepo vabljeni!


ponedeljek, 16. maj 2016 Razpis usposabljanja za bodoče vodje Zaposlitvenih klubov za mlade

Zavod Nefiks razpisuje usposabljanje za bodoče vodje Zaposlitvenih klubov za mlade.

Zaposlitveni klubi za mlade so se v dosedanjih 4 sezonah izkazali za zelo koristne, saj je preko njih dobilo zaposlitev že preko 145 mladih. Udeležba na usposabljanju je odlična priložnost za tiste, ki se želijo preizkusiti v vodenju mladih, pa še nimajo (dovolj) izkušenj. Nudijo vam možnost dela z mladimi, izobraževanje, pridobitev kompetenc javnega nastopanja, vodenja, načrtovanja ipd.

Več o razpisu in prijavnico najdete na tej povezavi: http://bit.ly/1Ws50g7


četrtek, 12. maj 2016 Vabljeni na državna univerzitetna prvenstva v teku, plavanju in atletiki

Slovenska univerzitetna športna zveza je za študijsko leto 2015/16 razpisala Državno univerzitetno prvenstvo v orientacijskem teku, plavanju in atletskem mitingu.

Državno univerzitetno prvenstvo v orientacijskem teku 2015/16:

Prvenstvo šteje za delne kvalifikacije za nastop na 20. svetovnem univerzitetnem prvenstvu v orientacijskem teku, ki bo potekalo med 30.7. in 4.8.2016 v mestu Miskolc na Madžarskem. Več o tekmovanju si lahko preberete TUKAJ.Slovenska univerzitetna športna zveza in Orientacijska zveza Slovenije bosta sofinancirali udeležbo na SUP. Tekmovanje bo potekalo v sredo, 18.5.2016 v Športnem parku Kodeljevo, Gortanova 21, Ljubljana. Rok za prijave je ponedeljek, 16.5.2016 do 17:00 preko spletnega vmesnika na http://bit.ly/24FIxAF. Razpis tekmovanja je objavljen TUKAJ.

Državno univerzitetno prvenstvo v plavanju 2015/16:

Zmagovalci v posamezni disciplini/kategoriji pridobijo pravico za nastop na 3. evropskih univerzitetnih igrah (EUG), ki bodo 22. – 26. 7. 2016 v Reki, na Hrvaškem. Več o tekmovanju najdete TUKAJ. Tekmovalne discipline za moške in ženske: 50 m prosto, 50 m prsno, 50 m hrbtno, 50 m delfin, 100 m prosto, 100 m prsno, 100 m hrbtno, 100 m delfin, 200 mešano, 200 prosto, 400 prosto ter mešano (D,H,P,K): 4 x 25 m – v ekipi mora biti vsaj 1 ženska, štafeta: 4 x 50 m prosto (M,Ž). Tekmovanje bo potekalo v sredo, 18.5.2016 na Fakulteti za šport, Gortanova 22, Ljubljana. Rok za prijave je torek, 17.5.2016 do 12.00 preko spletnega vmesnika na http://bit.ly/1q8zo0F. Razpis tekmovanja je objavljen TUKAJ.

Državni univerzitetni atletski miting 2015/16:

Tekmovalne discipline: tek na 100 m, tek na 400 m, tek na 800 m, tek na 3000 m, klasična štafeta (4x 100 m), skok v daljino in met vortexa. Tekmovanje bo potekalo v sredo, 18.5.2016 v Športnem parku Kodeljevo, Gortanova 21, Ljubljana. Rok za prijave je torek, 17.5.2016 do 12:00 preko spletnega vmesnika na http://bit.ly/1T6DMra. Razpis tekmovanja je objavljen TUKAJ.

Vljudno vabljeni!


sreda, 11. maj 2016 Vabilo na virtualni sejem ameriških šol

V sredo, 11.5.2016, bo potekal virtualni sejem ameriških šol, namenjen izključno mednarodnim študentom. Sejem bo dostopen med 10. in 22. uro. Kadarkoli med tem časom bo možno obiskati »stojnice« in se pogovoriti s predstavniki šol ali mednarodnimi študenti na teh šolah. Tekom dneva bodo potekale tudi predstavitve šol ter splošne predstavitve glede sprejema dodiplomskih ali podiplomskih študentov, financiranja študija, izbire šole, postopka pridobitve vize in drugo.

Udeležba je brezplačna, potrebna pa je registracija preko spleta.

Seznam vseh predstavitev, povezava do registracije in dodatne informacije so na voljo na spletni strani www.collegeweeklive.com.

Vabljeni k udeležbi!


torek, 10. maj 2016 Vabilo na dogodek Znamke z roba - predstavitve uspešnih prodajnih praks pohištvenih blagovnih znamk

KONFERENCA ZNAMKE Z ROBA:
PREDSTAVITVE USPEŠNIH PRODAJNIH PRAKS POHIŠTVENIH BLAGOVNIH ZNAMK
 
26. maj, 17.00
Mesto oblikovanja Slovenija, Dunajska cesta 123, Ljubljana
 
Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorat za lesarstvo vas vabita na dogodek Znamke z roba, ki ga organizirata v sodelovanju z Unioverzo na Primorskem, s Kreativnim centrom za les in ostalimi partnerji.
V okviru dogodka Znamke z roba bomo predstaviti uspešne prodajne prakse pohištvenih blagovnih znam iz Jugovzhodne Evrope, ki so v zadnjem času uspele prodreti na zahtevne mednarodne trge. 
S predstavniki uspešnih podjetniških zgodb želimo slovenskim podjetjem predstaviti učinkovitie procese izgradnje in razvoja lastne blagovne znamke, marketinga in prodajnih prostopov, ki so jim omogočili uspešno konkuriranje v mednarodnem poslovnem okolju. 
Podjetjem želimo približati proces graditve blagovne znamke, kot dinamičen in kontinuiran proces in način učinkovite širitve prodajne vizije med potencialnimi uporabniki, investitorji in partnerji v smeri pravilne komunikacije in dobre zgodbe.
 
Udeležba je brezplačna. Prijave na www.kcls.si
 
Aktivnost financirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije – Direktorat za lesarstvo. 


torek, 10. maj 2016 Srečanje z Miho Šaberlom, diplomantom UP FAMNIT

Vse študente in zaposlene UP FAMNIT vabimo na srečanje z diplomantom Bioinformatike Miho Šaberlom, ki bo v petek, 13. maja, ob 13:00 v predavalnici FAMNIT-VP.

Miha Šaberl je študij Bioinformatike na UP FAMNIT zaključil leta 2013. Podiplomski študij Biologije in biotehnologije je nato nadaljeval na Univerzi v Kopenhagnu, kjer je junija lani zaključil še magisterij iz podjetništva (Business Administration and Bioentrepreneuship) na Copenhagen Business School. V okviru študija je opravil prakso v laboratoriju in v biotehnološkem podjetju Novoyzmes A/S, saj je njegov cilj postati manager v farmacevtskem podjetju.

V času študija je bil tudi aktiven tutor in je sodeloval pri promociji fakultete ter študijskega programa Bioinformatika na srednjih šolah in na informativnih dnevih širom po Sloveniji. Za svojo splošno angažiranost in študijske uspehe je zato leta 2013 prejel pohvalo UP FAMNIT. Ob tem gre izpostaviti še tri pomembne nagrade:

 • 2016 - HØIBERG Prize 2016 za najboljši podjetniški plan (Development of a mobile-application for monitoring of adverse drug side-effects)
 • 2013 – Finalist za najboljši poslovni načrt za projekt: Prehranska dopolnila - Izdelava izdelkov in naravnega rakitovca za zdravstvene namene – natečaj Podjetna Primorska
 • 2012 – Potrdilo odličnosti na natečaju Customer Satisfaction University Award (Banka Koper).

Na srečanju bo diplomant predstavil svojo izobraževalno pot na Danskem, delo v podjetju Novoyzmes A/S ter ostale izkušnje v tujini. Dogodek organizira Združenje Alumni UP FAMNIT.

Vljudno vabljeni!


ponedeljek, 9. maj 2016 Vabilo na predstavitev partnerskih univerz iz Evrope in ZDA ("International Week - sejem")

V okviru Mednarodnega tedna Univerze na Primorskem se bo na »IW-sejmu« ('Fair – presentation of IW participants’ home universities to the students of the University of Primorska), predstavilo kar 18 tujih univerz iz Avstrije, Češke, Finske, Francije, Italije, Litve, Poljske, Madžarske, Slovaške, Španije, Velike Britanije in  Združenih držav Amerike.

Če želite pridobiti informacije o možnostih izmenjav ter o študiju v tujini, vabljeni v sredo, 18. maja 2016, od 12:15 do 13:45, v avlo palače Armerija na Titovem trgu 4 v Kopru.

Predstavile se bodo naslednje univerze:

1.

ALPEN-ADRIA-UNIVERSITÄT KLAGENFURT

Avstrija

2.

CZECH UNIVERSITY OF LIFE SCIENCES PRAGUE

Češka

3.

JIHOCESKA UNIVERZITA V CESKYCH BUDEJOVICICH, CESKE BUDEJOVICE

Češka

4.

UNIVERZITA HRADEC KRALOVE, HRADEC KRALOVE

Češka

5.

TAMPERE UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES

Finska

6.

ECOLE SUPÉRIEURE INTERNATIONALE DE SAVIGNAC

Francija

7.

UNIVERSITA DEGLI STUDI DI SASSARI, SASSARI

Italija

8.

VILNIAUS KOLEGIJA, VILNIUS

Litva

9.

PECSI TUDOMANYEGYETEM - UNIVERSITY OF PECS, PECS

Madžarska

10.

GORNOSLASKA WYZSZA SZKOLA HANDLOWA IM. WOJCIECHA KORFANTEGO, KATOWICE

Poljska

11.

UNIWERSYTET JAGIELLONSKI, KRAKOW

Poljska

12.

UNIWERSYTET WARSZAWSKI, WARSAW

Poljska

13.

SLOVENSKA TECHNICKA UNIVERZITA V BRATISLAVE, BRATISLAVA

Slovaška

14.

SLOVENSKA ZDRAVOTNICKA UNIVERZITA V BRATISLAVE, BRATISLAVA

Slovaška

15.

UNIVERSIDAD DE CADIZ, CADIZ

Španija

16.

DE MONTFORT UNIVERSTY, LEICESTER

Velika Britanija

17.

INDIANA UNIVERSITY - PURDUE UNIVERSITY INDIANAPOLIS (IUPUI)

Združene države Amerike

18.

MISSISSIPPI STATE UNIVERSITY

Združene države Amerike

Vljudno vabljeni!


torek, 3. maj 2016 Vabilo na tradicionalno zaključno druženje študentov in zaposlenih UP FAMNIT

Študentski svet UP FAMNIT ob zaključku študijskega leta organizira že tradicionalno zaključno druženje vseh študentov in zaposlenih UP FAMNIT. Dogodek bo potekal v Hrvatinih na paintball poligonu v torek, 10. 5. 2016 ob 16.00. Organiziran bo tudi prevoz ob 15:30 iz potniškega terminala v Kopru.

V kolikor se boste na piknik odpravili sami in ne poznate poti, lahko le-to preverite na naslednji povezavi:
https://www.google.si/maps/dir/45.5500429,13.7292986/45.5717628,13.7693901/@45.5541734,13.7392156,7278m/data=!3m2!1e3!4b1?hl=en

Prijavite se lahko na:
http://www.famnit.upr.si/sl/dogodek/paintball-2016
najkasneje do petka, 6. 5 .2016 do 12h.

Pomembno: po izpolnitvi obrazca je potrebno prijavo potrditi tudi preko elektronske pošte, ki bo poslana takoj po izpolnitvi obrazca! V nasprotnem primeru prijava ne bo zavedena!

Tako kot vsako leto bo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo!

Upamo, da se vidimo v čim večjem številu.

Priporočljiva športna oprema in sredstvo proti komarjem. S seboj lahko prinesete tudi žoge in razne družabne igre.

Prijeten pozdrav,
ŠS UP FAMNIT


torek, 3. maj 2016 Vabljeni na študentsko tekmovanje Slovenske sekcije IEEE 2016

Slovenska sekcija IEEE organizira 25. Elektrotehniško in računalniško konferenco ERK 2016, ki bo potekala od 19.9. do 21.9.2016 v Portorožu.

Kot vsako leto, bo tudi letos potekalo tekmovanje študentskih prispevkov, ki je odprto tudi za vse druge dodiplomske in podiplomske študente elektrotehnike in računalništva, ki niso diplomirali ali magistrirali na drugi bolonjski stopnji pred 30.9.2015.

Več o pogojih za sodelovanje in pripravi izdelkov si lahko preberete TUKAJ.

Lepo vabljeni k udeležbi!


torek, 26. april 2016 Knjižnica TeMeNa bo v četrtek, 28.4.2016 in v petek, 29.4.2016 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v četrtek, 28.4.2016 in v petek, 29.4.2016 zaprta.
Prosimo, da za podaljšanje izposoje gradiva pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


četrtek, 21. april 2016 Prosto delovno mesto poslovni analitik/business analyst

Kadrovsko podjetje Axent d.o.o. ponuja zaposlitev v mendarodnem uspešnem podjetju na področju upravljanja podatkov bankam, finančnim podjetjem in večjim naročnikom. Delo je za nedoločen čas s 6 mesečno poskusno dobo.

Več o razpisu si lahko preberete TUKAJ.


četrtek, 21. april 2016 Poletna šola CREA 2016 – razvij svojo idejo v pravi start-up!

Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani (UL FRI) in Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) organizirata brezplačno mednarodno poletno šolo CREA 2016, ki bo letos potekala od 19. do 29. julija.

CREA 2016 je desetdnevni program na katerem študentje vseh smeri in programov lahko pridobijo praktična znanja s področja podjetništva, informacijsko-komunikacijskih tehnologij in oblikovanja ter imajo možnost razviti svoje start-up podjetje.
Ker je poletna šola letos še zadnjič brezplačna, študentje pa lahko hkrati pridobijo 3 ECTS kreditne točke ter sodelujejo na mednarodnem podjetniškem dogodku je to enkratna priložnost za pridobivanje novih znanj in izkušenj.

Prijave zbirajo do vključno 17. maja 2016. Več informacij o poletni šoli CREA 2016 najdete tukaj.


torek, 19. april 2016 Podjetje DINIT ponuja študentsko delo

Podjetje DINIT išče študenta za delo v IT ekipi pri tehnični pomoči in podpori uporabnikom, z možnostjo zaposlitve.

DINIT je podjetje, ki nudi celovite in napredne storitve v kartičnem poslovanju. S partnerji razvijajo in ponujajo inovativne informacijske rešitve, ki so sodobne, enostavne za integracijo ter stroškovno učinkovite. Na IT oddelku ponujajo študentsko delo pridnemu in zavzetemu študentu pri tehnični pomoči in podpori uporabnikom, tj. administraciji Linux operacijskih sistemov ter vzdrževanje in nameščanje programske opreme in ostalih komponent.

Od kandidata pričakujejo osnovno poznavanje Linux operacijskih sistemov, poznavanje vzdrževanja računalnikov in komponent ter nameščanje programske opreme, znanje angleškega jezika ter željo po dodatnem znanju. Zaželene so delovne izkušnje na podobnih delovnih mestih in znanje italijanščine. Začetna urna postavka je 5,5 eur/h in se viša s prevzemom delovnih nalog in osvojitvijo znanja.

Prijave lahko pošljete na elektronski naslov zaposlitev@dinitcs.com, najkasneje do 10.5.2016.


ponedeljek, 18. april 2016 Prosto delovno mesto poslovni analitik/business analyst

Uspešno mednarodno podjetje, ki je specializirano za področje upravljanja podatkov, išče več sodelavcev za opravljanje dela poslovnega analitika/business analyst (m/ž) v Kopru.

Delovne naloge bodo zajemale izvedbo in podporo funkcionalnih besedil, testiranje programske opreme v fazi razvoja, funkcionalno analizo na programskih izdelkih ter sodelovanje na različnih projektih z zunanjimi strankami.

Od kandidata pričakujejo odlično znanje angleškega jezika, analitično mišljenje, organizacijske sposobnosti, sposobnost za delo v skupini ter zaključeno vsaj VI. stopnjo smeri matematika, fizika, statistika ali informatika. Delo je za nedoločen čas po 6. mesecih poskusnega dela, ponujajo pa tudi dodatno izobraževanje.

Vsi, ki ste se v oglasu prepoznali, lahko svoje prijave pošljete na elektronski naslov teja.glavic@adecco.si, najkasneje do 15.5.2016. Prijava mora vsebovati življenjepis v slovenskem in italijanskem jeziku.


ponedeljek, 11. april 2016 Vabljeni na šesto predavanje Famnitovih izletov v matematično vesolje 2015/16

6. PREDAVANJE FAMNITOVIH IZLETOV V MATEMATIČNO VESOLJE 2015/16

Na šestem predavanju z naslovom

»Matematika in matura«,

ki bo potekalo

v sredo,  13. aprila 2016, ob 18h,

v Veliki predavalnici UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper),

bo dr. Iztok Banič (UM FNM, UP IAM in IMFM) predstavil svoje vtise o delu v Državni predmetni komisiji za splošno maturo za matematiko. Pri tem se bo podrobneje dotaknil naslednjih tem:

 1. Matematika na maturi – od nalog do testa;
 2. Dijaki in matematika na maturi;
 3. Učitelji in matematika na maturi.

O predavatelju: dr. Iztok Banič je diplomiral iz matematike na Univerzi v Mariboru, kjer je tudi magistriral in doktoriral. Raziskovalno se ukvarja s topologijo (teorija kontinuumov in topološki dinamičnimi sistemi), teorijo grafov (okvarni premeri grafov in Hausdorffovi grafi) in v zadnjem času tudi z algebro (integriranja na kolobarjih). Sodeloval je na različnih raziskovalnih projektih na Inštitutu za matematiko, fiziko in mehaniko v Ljubljani, na Univerzi v Mariboru ter na Univerzi na Primorskem. Že tri leta je član Državne predmetne komisije za splošno maturo za matematiko.

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na martin.milanic@upr.si.

Veselimo se novih potovanj v matematična vesolja v vaši družbi!

Vljudno vabljeni.

 


ponedeljek, 11. april 2016 Vabljeni na univerzitetni hackathon "DragonHack"

Člani Društva računalničarjev skupaj s Fakulteto za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani organizirajo prvi slovenski univerzitetni hackathon "DragonHack", ki bo potekal 14. in 15. maja 2016 v prostorih Fakultete za računalništvo in informatiko v Ljubljani.

DragonHack se povezuje z različnimi sponzorji. Lani so sodelovali s slovenskimi in tujimi podjetji, kot so IBM, Celtra, Marand, Cisco, Sympjony EYC, 4thOffice in Bloomberg.

Več informaciji o dogodku najdete na njihovi spletni strani ali Facebook profilu.

Vabljeni k udeležbi!


petek, 8. april 2016 Vabljeni na VII. Eko konferenco »Okolje kot ga vidimo«

Društvo Planet Zemlja v sodelovanju z Agencijo Republike Slovenije za okolje organizira VII. Eko konferenco  z naslovom »Okolje kot ga vidimo«, ki bo potekala 22.4.2016 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Sedma Eko konferenca zapovrstjo je namenjena večplastnemu pogledu na okolje. Na konferenci bo predstavljeno zbiranje podatkov in meritve, s katerimi lahko opišemo stanje okolja. Strokovnjaki bodo spregovorili o spremljanju vremenskih in podnebnih razmer, predstavljen pa bo tudi pogled nekaterih delov gospodarstva na okolje.

Udeležba na konferenci je brezplačna. Prijavite se lahko na konferenca@planet-zemlja.org.

Več o konferenci najdete TUKAJ.

Lepo vabljeni!


petek, 8. april 2016 Vabljeni na Dan vina in čokolade

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) organizira Dan vina in čokolade, ki bo potekal 16. aprila 2016, z začetkom ob 16. uri.

Na tretjem Dnevu vina in čokolade boste lahko okušali vina vinarjev iz slovenske Istre ter čokoladne sladice obalnih ponudnikov. Sodelovali boste lahko na delavnici Spajanje vin s sladicami – katera je prava kombinacija? ter na delavnici slepega degustiranja vin Ujemi pravi okus z zaprtimi očmi. Dokodek bosta glasbeno popestrila DJ Exo Beltram in saksofonist Erik Kramberger.

Degustacija vin in čokoladnih sladic bo potekala s kuponi. Cena enega kupona bo 0,50 €.

Več o dogodku si lahko preberete na njihovi Facebook strani.

Lepo vabljeni!


sreda, 6. april 2016 Vabljeni na otvoritev razstav Skozi objektiv človekovih pravic: Davčna pravičnost za socialno pravičnost in Na zlomljenih krilih razvoja ter na okroglo mizo

Ekvilib Inštitut, Društvo Focus in Fakulteta za humanistične študije, Univerza na Primorskem vabijo na OTVORITEV RAZSTAV Skozi objektiv človekovih pravic: Davčna pravičnost za socialno pravičnost in Na zlomljenih krilih razvoja ter na OKROGLO MIZO, na kateri bodo sodelovali:

 • Dr. Sandra Bašić Hrvatin, izredna profesorica na Fakulteti za humanistične študije
 • Geoffrey Chongo (Zambija), Henry Ushie (Nigerija), Juan Valerdi (Argentina), aktivisti za davčno pravičnost
 • Maruša Babnik, koordinatorka projekta Gibanje za davčno pravičnost, Ekvilib Inštitut
 • Živa Kavka Gobbo, predsednica, Focus, društvo za sonaraven razvoj

Okroglo mizo bo moderirala Darja Oražem, članica uredništva Medijske komune. Gostje bodo spregovorili o problematikah razvojnega financiranja, povezanosti davčne in socialne pravičnosti, posledicah nepravičnega davčnega sistema v državah v razvoju in vlogi medijev pri obravnavi tovrstnih problematik.

Dogodek se bo odvil v ponedeljek, 11. aprila 2016, ob 15.30 uri v prostorih Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem.

Vljudno vabljeni!


petek, 1. april 2016 Študentska zabava v AZAMI BAR-u

Študentski svet UP FAMNIT in Študentski svet UP PEF organizirata študentsko zabavo v torek, 5.4.2016 v AZAMI BAR-u.

Na tokratni zabavi boste lahko pokazali svoj pevski talent, se v karaokah pomerili med seboj, pričakal vas bo welcome drink ter študentske cene pijač.

Več o dogodku si lahko preberete na Facebook strani.

Lepo vabljeni!


petek, 1. april 2016 Vabljeni na poletni šoli "Varovanje okolja" in "Naravne nesreče"

Univerza v Ljubljani, Univerza v Bresci (I), Univerza BOKU na Dunaju (A) in Pikotrama d.o.o. organizirajo v okviru Erasmus+ projekta dve mednarodni interdisciplinarni poletni šoli Varovanje okolja/Enviromental protection v letu 2016 in Naravne nesreče/Natural DIsasters v letu 2017 v angleškem jeziku, ki bosta potekali v Ljubljani.

Prva poletna šola Varovanje okolja bo potekala od 27. junija do 17. julija 2016, ki bo prvi teden potekala na daljavo na interaktiven način. Poletna šola se bo zaključila s preizkusom znanja, sodelovanje pa bo ovrednoteno s 5 ECTS.

Šolnina znaša 800 EUR in zajema programsko in tehnično podporo, petnajst nočitev z zajtrkom, kosila, slavnostno večerjo ter dve ekskurziji. Možno je tudi sodelovanje preko aktivnega video prenosa dogajanja, v tem primeru je šolnina 300 EUR in se ECTS krediti ne priznajo. Prvih 20 prijavljenih študentov z Univerz v Ljubljani, Brescii in BOKU je oproščenih šolnine.

Več informacij o poletni šoli in prijavi najdete TUKAJ ali na njihovi spletni strani.

Vljudno vabljeni k udeležbi!


petek, 1. april 2016 Famnitovi študenti odhajajo na izbirno mednarodno matematično tekmovanje v Ostravo

V petek, 4.3.2016 je na Famnitu potekalo izbirno tekmovanje za udeležitev 26. matematičnega tekmovanja Vojtěch Jarník International Mathematical Competition, ki bo potekalo 8.4.2016 v Ostravi na Češkem.

Izbirnega tekmovanja so se udeležili Marko Palangetić,  Marko Rajković, Roman Solodukhin (vsi 3. letnik 1. stopnje), Mikita Akulich, Marija Tepegjozova, Anes Valentić,  (vsi 2. letnik 1. stopnje) ter Mirza Krbezlija in Rade Nježić  (oba 1. letnik 1. stopnje). Tekmovalci so se spopadali s štirimi zelo zahtevnimi nalogami, ki sta jih pripravila oz. izbrala Famnitova sodelavca Slobodan Filipovski in Marko Orel. Pri tem je bilo moč doseči največ 40 točk. Prvih pet mest so zasedli Marko Palangetić (25 točk), Marko Rajković (23 točk), Marija Tepegjozova (16 točk),  Anes Valentić (16 točk) in Roman Solodukhin (13 točk). Študenti Marko Palangetić, Roman Solodukhin, Marija Tepegjozova in Anes Valentić  bodo ob spremstvu Slobodana Filipovskega barve Famnita zastopali na Češkem.

Študentom čestitamo za uvrstitev na mednarodno matematično tekmovanje in jim želimo odlične rezultate tudi na Češkem! 


petek, 1. april 2016 Open International Internet-Olympiad - Matematika, 1. krog

 
Na Famnitu je 26. februarja potekal 1. krog mednarodnega matematičnega tekmovanja v okviru tekmovanj Open International Internet-Olympiads for Higher Education Students.
 
Študenti so reševali naloge prek spleta, Famnit pa so zastopali študenti Edin Husić (1. letnik 2.stopnje),  Ivan Bartulović, Vladan Jovičić, Marko Rajković, Roman Solodukhin (vsi 3. letnik 1. stopnje), Mikita Akulich, Marija Tepegjozova, Miloš Tomić, Anes Valentić  (vsi 2. letnik 1. stopnje) in Mirza Krbezlija (1. letnik 1. stopnje). 
Prva štiri mesta so si v naslednjem zaporedju razdelili  Roman Solodukhin (prvo mesto),  Edin Husić (drugo mesto), Marko Rajković (tretje mesto), četrto mesto pa so si delili Ivan Bartulović, Mirza Krbezlija in Miloš Tomić. Omenjenih 6 študentov je bilo povabljenih v 2. krog tekmovanja.

Študentom iskreno čestitamo za uvrstitev v drugi krog tekmovanja!

četrtek, 31. marec 2016 Vabljeni na 7. konferenco TRIPLE I: Intuition, Imagination and Innovation in Suicidology

Slovenski center za raziskovanje samomora Inštituta Andrej Marušič vabi na 7. konferenco Triple I: Intuition, Imagination and Innovation in Suicidology, ki bo potekala 5. in 6. maja 2016 v Piranu.

Konferenca je namenjena strokovnjakom, raziskovalcem, študentom, praktikom in vsem, ki jih zanima področje samomorilnega vedenja. Podrobnosti  o programu in načinu prijave so na voljo na spletni strani konference, prijavite pa se lahko najkasneje do 20.4.2016.

Vljudno vabljeni!


torek, 29. marec 2016 Vabljeni na mednarodni NASA Space Apps Challenge hackathon

Mendarodni NASA Space Apps Challenge hackathon bo potekal med 22. in 24. aprilom 2016 v Kopru, v organizaciji UIP – Univerzitetnega inkubatorja Primorske.

Mednarodni hackathon bo potekal na sedmih celinah, v kar  200 mestih istočasno. Prireditev temelji na sodelovalnem reševanju problemov, s ciljem izdelave odprtokodne rešitve za globalne izzive. Hackathoni so tehnološki razvojni maratoni, namenjeni talentiranim prostovoljcem – razvijalcem, inženirjem, tehnologom, programerjem in oblikovalcem.

Letošnje tematike so tehnologija, aeronavtika, vesoljska postaja, sončni sistem, Zemlja in potovanje na Mars. Problemske sklope najdete TUKAJ.

Dve najboljši rešitvi zastavljenih izzivov bosta napredovali na mednarodno tekmovanje in ocenjevanje. Nagrade so od 16.000 eur s 3- mesečnim bivanjem v pospeševalniku v Skopju do možnosti pridobitve 1.500.000 eur tveganega kapitala ter predstavitvijo projekta na Stanford University. Lokalni zmagovalci v Kopru bodo prejeli vikend paket v Ženevi z obiskom inštituta CERN.

Prijavite se lahko TUKAJ. Več informacij najdete v brošuri, na uradni spletni strani, Facebook profilu ter Twitterju.

Vabljeni k udeležbi!

 


petek, 25. marec 2016 Podjetje GEN-I išče sodelavce v Novi Gorici

Podjetje GEN-I, ki deluje na področju trgovanja in prodaje električne energije ter zemeljskega plina išče študenta s študijskega področja matematika, računalništva in informatika ali bioinformatika za delo v oddelku za napovedi, cenitve in vozne rede v Novi Gorici.

Več o razpisu si lahko preberete v priponki.


petek, 25. marec 2016 Vabljeni na četrto predavanje Famnitovih bioloških večerov 2015/16

4. PREDAVANJE FAMNITOVIH BIOLOŠKIH VEČEROV

Na četrtem predavanju z naslovom "Ali se zavedamo nevarnosti plastike v vodah?", ki bo potekalo

 v ponedeljek, 4. aprila 2016, ob 19. uri,

v Mali predavalnici UP FAMNIT (Glagoljaška 8,  Koper),

bosta dr. Manca Kovač Viršek in Uroš Robič predstavila problematiko enega najpogostejših in najnevarnejših odpadkov v vodah. Svetovna proizvodnja plastike eksponentno narašča že od leta 1960 in je leta 2013 presegla 300 milijonov ton na leto. Kar 10-20 milijonov ton proizvedene plastike vsako leto pristane v oceanih in morjih. Znano je, da 70% te izvira iz kopnega. O onesnaženju morij s plastiko je že veliko znanega, bistveno manj pa vemo o onesnaženju celinskih voda. Plastika je zaradi fragmentacije na manjše delce, t.i. mikroplastiko, eden izmed sodobnih, za ljudi nevarnih onesnaževal. Mikroplastika se namreč lahko zaradi svoje majhnosti z vodo prenaša med različnimi ekosistemi in vstopa v prehranjevalno verigo, s čimer ogroža prav vsa živa bitja. V Sloveniji so bile opravljene prve obsežnejše raziskave mikroplastike v morju v okviru mednarodnega projekta DeFishGear, ter nekaj preliminarnih raziskav na Ljubljanici, Blejskem jezeru ter eni izmed komunalnih čistilnih naprav. Na predavanju bo predstavljen vir mikroplastike, kako ogroža življenje na Zemlji in s čim lahko ljudje pripomoremo k manjšemu onesnaženju s plastičnimi odpadki.

O predavateljih: Dr. Manca Kovač Viršek in Uroš Robič sta zaposlena na Inštitutu za vode Republike Slovenije. Uroš Robič je po izobrazbi diplomiran inženir gozdarstva, medtem ko je dr. Manca Kovač Viršek doktorica biologije. Predavatelja v okviru projekta DeFishGear raziskujeta mikroplastiko v površinskih vodah, morju, sedimentih in organizimih, rezultate raziskav pa bosta predstavila na Biološkem večeru.

Več informacij o bioloških večerih najdete TUKAJ.

Vljudno vabljeni!