Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

četrtek, 27. avgust 2015 Študentski podjetniški kotiček na Kariernem centru Univerze na Primorskem

V Študentskem podjetniškem kotičku Kariernega centra Univerze na Primorskem (Titov trg 4, Koper), bodo od 15. septembra 2015 vsak torek, med 9.00 in 15.00 uro, potekale svetovalne ure, kjer bodo zainteresirani pridobili informacije s podjetniškega področja.

Več informacij o Študentskem podjetniškem kotičku najdete v priponki. Za dodatne informacije pa se lahko obrnete na Blanko Palčič, vodjo Kariernega centra in službe za vseživljenjsko učenje, na elektronski naslov: blanka.palcic@upr.si.


četrtek, 27. avgust 2015 Podjetniško svetovanje in mentoriranje za vse študente UP

Univerzitetni inkubator Primorske organizira brezplačna svetovanja in mentoriranja za vse študente in diplomante Univerze na Primorskem, ki jih zanima podjetništvo in svet inovacij. Študentom so na voljo številni uveljavljeni svetovalci in mentorji univerzitetnega inkubatorja Univerze na Primorskem, Gea Collegea ter uspešni podjetniki iz gospodarstva.

Pomoč vam lahko nudijo pri razvoju vaše poslovne ideje in svetovanju na področju podjetniških veščin, iskanju potencialnih investitorjev in investicijskega kapitala, množičnega financiranja (crowdfunding).

Poleg svetovanja na sedežu inkubatorja na Ferrarski 8, so vam naši svetovalci na razpolago tudi v "Podjetniškem kotičku" na kariernem centru UP, Titov Trg 4 v Kopru, od 15.9.2015 med 9.oo in 15.00. 

Za  dodatne informacije si lahko ogledate na spletni strani UIP  ali pa nam za prijavo na svetovanje pišete na naslov inf@uip.si .


četrtek, 27. avgust 2015 Start:up Slovenija Roadshow na UIP v Kopru

Roadshow Koper , ki se bo odvijal 3.9.2015 ob 14 uri na UIP, Ferrarska 8 v Kopru, je odlična priložnost za vse posameznike, ekipe, in podjetja z inovativnimi idejami in potencialom globalne rasti. Predstavili vam bodo možnosti za pridobitev denarnih sredstev za uspešen zagon in razvoj podjetja ter kje pridobiti potrebno znanje in izkušnje za hitrejši podjetniški razvoj. Za vas so pripravili: 

 • Predstavitev vitkih in agilnih metod izgradnje produkta, ki vam zagotavljajo hiter napredek in neposredno povratno informacijo iz trga.
 • Predstavitev produktov Slovenskega podjetniškega sklada SK75 ter SK200, ki start-up podjetjem omogočata pridobitev konvertibilnega posojila v višini 75.000 € (SK75) ali javne lastniške investicije v višini 200.000 € (SK200).
 • Predstavitev ponudbe lokalnega in univerzitetnega podjetniškega ekosistema za vaš podjetniški razvoj.   
 • Pogovor z uspešnim podjetnikom o korakih napredka, učenju, bolečih in zmagoslavnih izkušnjah ter javni podpori pri razvoju njegovega podjetja.

Na dogodku se bodo pogovorili o najpogostejših vprašanjih in dilemah podjetnikov, ki se odločajo za sodelovanje v predstavljenih programih. Prav tako bomo osebno svetovali glede priprave in oddaje vloge na razpise in prijave na tekmovanje.

Podrobnejši program in obrazec za obvezno prijavo dobite na speltni strani Start:up.


četrtek, 27. avgust 2015 Vabilo na nagradni natečaj za najboljšo raziskovalno nalogo

Borzen, organizator trga z električno energijo, d. o. o., premierno razpisuje nagradni natečaju za študente 015 za najboljšo raziskovalno nalogo s področja kratkoročnega napovedovanja proizvodnje elektrike iz obnovljivih virov. 

Na natečaju lahko sodelujejo študentje posamezniki s stalnim ali začasnim bivališčem v Republiki Sloveniji, ki imajo status študenta visokošolskega strokovnega programa, univerzitetnega programa ali magistrskega programa.

Prijavijo se lahko najkasneje do petka, 9. oktobra 2015 do 12.00 ure. Vsem prijavljenim udeležencem bodo od 18. septembra dalje posredovali vhodne podatke za izdelavo vašega modela napovedovanja oz. raziskovalne naloge, ki jo morate oddati v obsegu do največ 10 strani na obrazcu Predloga raziskovalne naloge najkasneje do ponedeljka, 16. novembra 2015 do 12.00 ure.

Izvajalec natečaja je Prosperia, d. o. o., ki ji vaše prijave in nato raziskovalne naloge pošljite na e-naslov.

Javna podelitev nagrad bo na Energetski zbornici Slovenije 8. decembra 2015, kjer bodo zmagovalci predstavili svoje nagrajene raziskovalne naloge in prevzeli denarne nagrade. 

Prijavnico in več informacij o raziskovalni nalogi najdete na spletni strani. Na voljo smo vam tudi na e-naslovu in telefonski številki 031 717 599. 

V prinki si lahko ogledate Pravila nagradnega natečaja za študente 015.

Vabljeni!
 

 


torek, 25. avgust 2015 Evropski dan jezikov

 
PiNA in Europe Direct Koper - Capodistria  v soboto, 26. septembra 2015, pripravljata dogodek ob Evropskem dnevu jezikov, ki bo vključeval Tržnico jezikov, Evropski filmski maraton in Jezikovni prigrizek.
 
Namen dogodka je na zanimiv način predstaviti in približati 18 različnih jezikov, vključujoč tudi znakovni jezik gluhih, Braillovo pisavo in esperanto, ter spodbuditi ljudi vseh starosti k učenju novih jezikov in kultur.
Iščejo 15 prostovoljk/-cev, ki bodo pomagali pri organizaciji in koordinaciji ter pomagali predstavnikom organizacij iz tujine pri komunikaciji z obiskovalci, zato je, poleg slovenskega in angleškega, zaželjeno tudi znanje italijanskega in kakšnega drugega jezika.
Prijave preko spletne prijavnice v angleščini sprejemajo do vključno te nedelje, 30. avgusta 2015. Za dodatna vprašanja lahko pišite na ludovica.piccinini@pina.si (v italijanščini ali angleščini).
 
Več o dogodku in prijavnica: tukaj

sreda, 19. avgust 2015 Razpis za nagrado Izjemno zaključno delo s področja papirništva za leto 2014/2015

Na razpis se lahko prijavijo kandidati, ki so opravili diplomo 6. ali 7. stopnje, zaključili magistrsko ali doktorsko delo v obdobju od 1.10.2014 do 30.9.2015, tematsko vezano na papirništvo. Prav tako se lahko prijavijo diplomanti vseh smeri, če je diplomsko delo vsebinsko povezano s papirništvom.

Prijave v obliki 3-stranskega povzetka zaključnega strokovnega dela in navedbo ključnih besed pošljite na spodaj navedeni naslov, najkasneje do 3. septembra 2015: 

Gospodarska zbornica Slovenije
Združenje papirne in papirno predelovalne industrije,
Pripis: ZA NAGRADO ZAKLJUČNO DELO
Dimičeva 13,
1000 Ljubljana

Nagrajenec za leto 2015 bo razglašen na Dnevu slovenskega papirništva 2015, 18. novembra na Bledu. 

Več o razpisu si lahko preberete na spletni strani Gospodarske zbornice Slovenije.


petek, 14. avgust 2015 Možnost opravljanja študijske prakse na Irskem

Podjetje Modern Polyglots Ltd išče pripravnike za pisarniško delo, razvoj spletnih strani, pravno službo, tržne raziskove, računovodstvo, tajniška dela, prevajalce, in druge. S praktičnim usposabljanjem lahko začnete takoj, oziroma naajkasneje do 1. januarja 2016 za obdobje 3, 6 ali 9 mesecev.  

Svoje prijave z življenjepisom in spremnim pismom lahko pošljete na naslov: info@modernpolyglots.ie

Z zanimivimi kandidati bodo opravili tudi Skype razgovore. 


četrtek, 13. avgust 2015 GO inštrukcije iščejo inštruktorja matematike

GO inštrukcije so eno izmed vodilnih slovenskih podjetij na področju inštrukcij in individualnega izobraževanja, ki ga sestavlja ekipa mladih in izobraženih inštruktorjev. V svoje kroge vabijo nove sodelavce, ki obvladajo področje, ki bi ga inštruirali, so zanesljivi, inteligentni in željni novih izzivov.

Prijavo na delovno mesto lahko opravite z enim samim klikom in odgovori na nekaj vprašanj. Več informacij o prijavi in testu najdete na tej povezavi.


petek, 7. avgust 2015 Možnosti praktičnih usposabljanj v tujini

Prejeli smo nekaj ponudb za praktična usposabljanja v tujini. S klikom na ime si lahko ogledate ponudbo. 

VELIKA BRITANIJA: 

NEMČIJA: 

 


četrtek, 6. avgust 2015 ŠOUP anketa

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) so pripravili krajšo anketo, s katero želijo izboljšati delovanje organizacije v prihodnje in predvsem upoštevati želje in predloge študentov, saj so prepričani, da so prav študentje ključni členi pri soustvarjanju programa in dela organizacije.

Svoje želje, mnenja in predloge izboljšav lahko izrazite s sodelovanjem v spletni anketi, ki jo najdete na tej povezavi.

Anketa je anonimna. V kolikor pa si ne želite ostati anonimni, pa se lahko potegujete za privlačno nagrado.


sreda, 5. avgust 2015 GO inštrukcije iščejo inštruktorja matematike

GO inštrukcije so eno izmed vodilnih slovenskih podjetij na področju inštrukcij in individualnega izobraževanja, ki ga sestavlja ekipa mladih in izobraženih inštruktorjev. V svoje kroge vabijo nove sodelavce, ki obvladajo področje, ki bi ga inštruirali, so zanesljivi, inteligentni in željni novih izzivov.

Prijavo na delovno mesto lahko opravite z enim samim klikom in odgovori na nekaj vprašanj. Več informacij o prijavi in testu najdete na tej povezavi.


torek, 28. julij 2015 Delavnice »Izzivi mladim«

Si morda brezposeln/a ali si dijak/inja ali si študent/enka ali si samozaposlen/a, ali zaposlen/a, star/a med 15 in 30 let. V septembru in oktobru UIP in Javna agencija Spirit Slovenija zate pripravljata brezplačne podjetniške delavnice »IZZIVI MLADIM«.

Poglej izzive, ki so jih organizatorji pripravili skupaj s slovenskimi podjetji in organizacijami. S sodelovanjem na delavnici, se boš spoznal z vitkim inoviranjem, ki ga pri reševanju izzivov uporabljajo tudi start upi in inovativna podjetja. Prav tako se boš lahko osebno predstavil odločevalcem v sodelujočih podjetjih. S klikom izberi izziv, ki ga boste v timu, ob mentorski podpori, reševali in ob zaključku vaše rešitve predstavili podjetju. Nekatera podjetja so že v izzivih izrazila interes za sodelovanje z mladimi tudi po delavnici.

Poglej kdaj bo delavnica v tvojem domačem kraju. Sodeluješ lahko na katerikoli od navedenih delavnic.  Na spletni povezavi www.mladimsedogaja.si  so objavljeni izzivi, sodelujoča podjetja in prijavnice na posamezne delavnice, za nekatere delavnice pa so navedeni predvideni termini kdaj bodo izzivi še objavljeni. V avgustu in septembru pa bodo objavljeni še dodatni termini delavnic.

V Kopru bodo delavnice potekale med 7. in 17. septembrom 2015, v Postojni pa med 8. in 16. septembrom 2015. Ostali termini delavnic so objavljeni na tej spletni strani.

Več o programu delavnic si lahko prebereš tukaj.

Dodatne informacije: izzivimladim@spiritslovenia.si


četrtek, 16. julij 2015 Prošnja za sodelovanje v anonimni spletni anketi

Jerica Laznik Mokotar, študentka Fakultete za komercialne in poslovne vede Celje, opravlja raziskavo za svoje magistrsko delo in vabi  k sodelovanju v anonimni spletni anketi o možnostih prilagoditev pri študiju za športnike in športne trenerje.

Rezultati raziskave, ki jo Fakulteta za komercialne in poslovne vede Celje izvaja v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije, bodo osnova za predstavitev stanja in dobrih praks ter pripravo predlogov. Urejanje statusnih pravic športnikov je cilj, ki ga zasleduje tudi Evropska komisija s svojimi smernicami za Dvojno kariero vrhunskih športnikov.

S sodelovanjem v raziskavi boste pomagali izboljšati možnost športnikov za pridobitev izobrazbe, poklica in začetek gradnje zaposlitvene kariere med njihovo športno kariero.

Anketa je dostopna na tej povezavi.

Študentka Jerica Laznik Mokotar se vnaprej zahvaljuje za sodelovanje.


torek, 14. julij 2015 Predvpis v sistem subvencionirane študentske prehrane

Na nekaterih točkah SŠP bo od septembra dalje že možen predvpis v sistem za koriščenje subvencionirane študentske prehrane (SŠP) za študijsko leto 2015/16. Če že imate urejen vpis na izobraževalni ustanovi, je priporočljivo, da to izkoristite in se v sistem vpišete čim prej, še preden nastane gneča na vpisnih mestih. Poleg tega bodo v času predvpisa točke SŠP tudi na nekaterih študentskih klubih po vsej Sloveniji in ne le v univerzitetnih mestih. Podatke o odpiralnem času točk SŠP najdete na tej spletni strani pod zavihkom točke SŠP.

S 1. 10. 2015 bo vsem študentom, ki ne bodo izkazovali upravičenosti do subvencij za naslednje obdobje, onemogočeno koriščenje subvencije, dokler ne bodo ponovno potrdili statusa študenta. Ker sistem deluje avtomasko, ne bo možno koriščenje subvencij, tudi tistih, ki vam bi morebiti še ostale neizkoriščene iz preteklih mesecev. Te boste lahko koristili šele, ko boste uredili ponovno aktivacijo statusa z ustreznimi dokumenti.

Postopek prijave najdete na spletni strani v elektronski brošuri najpogostejša vprašanja študentov, ki je na voljo v slovenski in angleški različici.

Da bi se izognili gneči in nepotrebnemu čakanju, vam še enkrat priporočamo, da se v sistem za novo študijsko leto vpišete čim prej.


ponedeljek, 13. julij 2015 ​Vabilo na poletno raziskovalno šolo s področja morskih sesalcev

Društvo Morigenos vabi  na poletno raziskovalno šolo, ki je namenjena predvsem udeležencem iz Slovenije in jadranske regije. Zasnovana je kot usposabljanje na področju morskih sesalcev, znanosti in varstvene biologije za mlade.

Potekala bo v dveh terminih, in sicer od 27. julija do 5. avgusta 2015 ter od 10. do 19. avgusta 2015. Cena 10-dnevnega programa, ki vključuje bivanje in prehrano v raziskovalni bazi društva, terensko delo, predavanja, strokovno vodenje in usposabljanje ter nezgodno zavarovanje znaša 400 €. 

Več informacij najdete na tej povezavi.


torek, 7. julij 2015 PROSTA MESTA ZA MOBILNOST MLADIH DIPLOMANTOV Z NAMENOM PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA V TUJINI

Zavod za Novodobno Izobraževanje razpisuje »ŠEST PROSTIH MEST ZA MOBILNOST MLADIH DIPLOMANTOV Z NAMENOM PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA V TUJINI V OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+ IN PROJEKTA MOBILITY FOR ENHANCEMENT OF STUDENTS' EMPLOYABILITY.«

Projekt je namenjen študentom, ki si po zaključku študija želijo pridobiti nova znanja ter izkušnje, ki jim bodo pomagale pri vstopu na trg dela. Praktično usposabljanje traja 6 mesecev in lahko poteka v državah članicah EU ali v Makedoniji, Norveški, Turčiji, Islandiji in Liechensteinu.

Več informacij v zvezi z omenjenim razpisom dobite tukaj.


petek, 3. julij 2015 Možnost opravljanja pripravništva v Veliki Britaniji

Študentje študijskega programa Računalništvo in informatika se lahko potegujete za opravljanje šestmesečnega pripravništva, ki ga ponuja ESPA ( European Student Placement Agency).  Pripravništvo bo potekalo v mestu Maidenhead v Veliki Britaniji. V času trajanja pripravništva bo izbranemu študentu gostujoča institucija krila stroške bivanja ter prevoza na delo v višini cca. 600 do 700 EUR / mesec. Dodatne informacije v zvezi s pripravništvom so vam na voljo v priloženi datoteki.


sreda, 1. julij 2015 Vabilo na StartUP vikend: Več kot NARAVA!

Vabimo vas na dogodek, ki vam bo pomagal začeti podjetniško pot. StartUP vikend z naslovom Več kot NARAVA!, se bo zgodil  oktobra 2015, na Biotehniški Fakulteti v Ljubljani.

Cilj dogodka je v treh dneh (od petka do nedelje) iz poslovne ideje razviti delujoč prototip, koncept ali celo zametek mladega podjetja. Prvi dan se predstavijo  ideje in sestavijo ekipe.  Drug dan poteka delo na idejah, tretji dan pa se predstavi rezultate in razglasi zmagovalno ekipo. Tukaj najdete celoten program dogodka.

Dogodek je namenjen vsem dijakom, študentom in odraslim, ki že nekaj časa razmišljajo o podjetništvu, pa ne vedo kje in kako začeti. Na dogodku bodo v pomoč strokovni mentorji in priznani slovenski podjetniki.

Prijavite se lahko vsi s kakršnokoli idejo v povezavi z naravo (npr. izdelki iz naravnih materialov, uporaba naravnih virov, storitev, živilski izdelki, agrarna tehnologija, ekonomija, strojništvo  itd.). Prijavite se lahko na tej povezavi.

Prijavite pa se lahko tudi tisti, ki nimate ideje, ampak vas vseeno zanimata narava in podjetništvo.

Več informacij je dostopnih tukaj.


ponedeljek, 29. junij 2015 Uradne ure knjižnice TeMeNa v juliju in avgustu 2015

Uporabnike obveščamo, da bo knjižnica TeMeNa v času od 1. julija do 31. avgusta 2015 odprta ob ponedeljkih, sredah in petkih od 13:00 do 15:00.

Izposoja in vračilo gradiva bosta v tem času omogočena tudi izven navedenih uradnih ur, in sicer:

 • izposoja gradiva: po predhodnem dogovoru vsak delavnik med 8:00 in 15:00. Datum in uro obiska vsaj dan prej napovejte na e-naslov temena@upr.si;
 • vračilo gradiva: v Referatu za študente UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper), v času uradnih ur Referata, in sicer:
  - ponedeljek - petek: 8:00 – 11:00,
  - torek, četrtek: 8:00 – 11:00 in 13:30 – 15:30.

sreda, 24. junij 2015 6 mesečno pripravništvo na Severnem Irskem

ESPA ( European Student Placement Agency) ponuja novo pripravništvo za študente študijskega programa Računalništvo in informatika.  Šestmesečno pripravništvo bo potekalo v mestu Bangor na Severnem Irskem. Gostujoče podjetje študentu krije stroške za namestitev in prevoz na delo v višini okoli 600 do 700 EUR / mesec. Predviden začetek opravljanja pripravništva je v mesecu avgustu ali septembru 2015.

Več informacij o pripravništvu dobite v priloženi datoteki.


ponedeljek, 22. junij 2015 Knjižnica TeMeNa bo v petek, 26.6.2015 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v petek, 26.6.2015, zaradi kolektivnega dopusta zaprta.
Prosimo, da za podaljšanje izposojenega gradiva pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


četrtek, 18. junij 2015 Vabilo k sodelovanju v fokusni skupini

Pozdravljeni,

sodelavci na Oddelku za tehnologijo UP IAM z inštitutom »Fraunhofer Institute for Wood Research – Wilhelm-Klauditz-Institut« ter še sedmimi slovenskimi partnerji izvajajo projekt »Center odličnosti za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja (InnoRenew CoE)« v okviru programa OBZORJE 2020 na področju obnovljivih materialov ter raziskav zdravega bivanjskega okolja.

Namen projekta je vzpostaviti center odličnosti za raziskave, razvoj in inovacije na področju obnovljivih materialov ter raziskav zdravega bivanjskega okolja ter z njegovim delovanjem omogočiti preboj Slovenije na vodilno mesto v Evropi na področju trajnostnega gradbeništva. Izkoriščujoč raznoliko znanje in veščine partnerjev konzorcija ter partnerstvo z mentorskim inštitutom Fraunhofer WKI bo InnoRenew CoE razvijal nova, pametna, trajnostna in moderna bivalna okolja, primerna za vse generacije. Za namene raziskave iščejo kandidate za fokusno skupino.

Imate morda 1,5 ure časa v torek, 23. junija 2015, okoli 17h in ste v Kopru?
Pridružite se nam na klepetu na temo obnovljivih materialov in raziskav zdravega bivanjskega okolja. Ne iščemo strokovnjakov s področja, samo vse, ki vas tematika ekologije, trajnostne rabe naravnih virov, trajnostne gradnje in podobnih tematik zanima.
Vaše mnenje nam lahko odločilno pomaga pri oblikovanju centra odličnosti!

Za dodatne informacije in prijave se lahko obrenete na: info@iam.upr.si.


četrtek, 18. junij 2015 Vabilo k udeležbi na 22. Poletnih tečajih slovenskega jezika na Slovenski Obali 2015

UP FHŠ tudi letos študentom tujcem Univerze na Primorskem ponuja udeležbo na 40-urnem tečaju slovenščine v okviru 22. Poletnih tečajev slovenskega jezika na slovenski Obali 2015 »Halo, tukaj slovenski Mediteran!«, ki bodo potekali od 20. julija do 31. julija 2015 na Fakulteti za humanistične študije v Kopru za samo 200 EUR.

Prijavnica in brošura z več informacijami o vsebini in obliki Poletnih tečajev slovenskega jezika na slovenski Obali 2015 sta dostopni na zgornji povezavi.


torek, 16. junij 2015 Knjižnica TeMeNa bo v torek, 16.6.2015 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v torek, 16.6.2015 zaprta.
Prosimo, da za podaljšanje izposoje gradiva pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


torek, 16. junij 2015 Vabilo k sodelovanju na Igrah brez meja

Drage sodelavke, dragi sodelavci,

se še spomnite IGER BREZ MEJA?

Mestna občina Koper v sodelovanju z Agencijo Alter media d.o.o organizira 30. avgusta 2015 v Kopru prav poseben dogodek – finale Jadranskih iger! Poleg tega Mestna občina Koper organizira tudi kvlifikacijski turnir, ki bo od 27. junija 2015. K sodelovanju je bila povabljena tudi Univerza na Primorskem in sodelujejo lahko vsi zaposleni in študenti.

Zainteresirani se lahko do srede, 17. junija 2015, prijavite po mailu Blažu Ćekliću (blaz.ceklic@upr.si), ki vam je na voljo tudi za vse dodatne informacije.

Oglejte si tudi naslednja dva posnetka:

https://www.youtube.com/watch?v=MBBBMryIGsY

https://www.youtube.com/watch?v=tJehvQgKbro

 


petek, 12. junij 2015 Vabilo k sodelovanju pri raziskavi

Študenti Univerze na Primorskem ste vabljeni k sodelovanju pri krajši raziskavi o vključenosti študentov v soustvarjanje politike slovenskega visokega šolstva, o pedagoški odličnosti, kakovosti in internacionalizaciji slovenskega visokega šolstva, ki jo pripravlja Katarina Aškerc (CMEPIUS).

Vprašalnik za sodelovanje pri raziskavi je dostopen na tej povezavi.

Delni izsledki, pridobljeni na podlagi te raziskave (predvsem področje pedagoške odličnosti in kakovosti), bodo predstavljeni na mednarodni konferenci »Improving University Teaching«, ki bo letos potekala v Ljubljani. Ostali izsledki bodo predstavljali pomembno izhodišče za nadaljnje delo na področju kakovosti in internacionalizacije visokega šolstva.


četrtek, 11. junij 2015 Državno tekmovanje diplomskih nalog in projektov

Društvo vzdrževalcev Slovenije organizira državno tekmovanje za najboljšo diplomsko nalogo in najboljši projekt s področja vzdrževanja. Tekmovanje je namenjeno diplomantom, študentom ter predavateljem terciarnega izobraževanja. Ti lahko na izbor v dogovoru z izobraževalno ustanovo prijavijo diplomske naloge in projekte, izdelane v študijskih letih 2013/2014 in 2014/2015.

Izmed treh diplomskih nalog in treh projektov, uvrščenih v ožji izbor natečaja, bo komisija izbrala eno diplomsko nalogo in en projekt, ki bosta nagrajena z zlatim priznanjem za najboljšo diplomsko nalogo oz. projekt s področja vzdrževanja za leto 2015. Zmagovalci bodo prejeli denarno nagrado v višini 100 EUR in brezplačno enoletno naročnino na revijo Vzdrževalec, ki ju podeljuje Društvo vzdrževalcev Slovenije.

Razglasitev rezultatov tekmovanja in predstavitev najboljših bosta potekala 16. oktobra 2015 na 25. Tehniškem posvetovanju vzdrževalcev Slovenije na Otočcu.

Razpis in ostale informacije so dostopne na tej povezavi.


četrtek, 4. junij 2015 Knjižnica TeMeNa bo v petek, 12.6.2015 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v petek, 12.6.2015 zaprta.
Prosimo, da za podaljšanje izposoje gradiva pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


četrtek, 4. junij 2015 Sprememba uradnih ur knjižnice v sredo, 10.6.2015

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v sredo, 10.6.2015 odprta le med 10. in 12. uro.
V popoldanskem času bo knjižnica zaprta, knjige pa bo mogoče vrniti v referatu za študente UP FAMNIT med 13. in 15. uro.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


sreda, 3. junij 2015 Karierni dan na Fakulteti za dizajn v Trzinu

Če iščete priložnost za pričetek vaše karierne poti ali morda možnost opravljanja praktičnega usposabljanja in ste študent ali diplomant oblikovanja oz. sorodnih področij, vas vabimo, da se udeležite 1. kariernega dneva, ki ga Karierni center FD organizira

v sredo, 17. junija 2015,
ob 13. uri,

na Fakulteti za dizajn, Prevale 10, Trzin,
v predavalnici 7, II. nad.

Na  dogodku bo podjetje Lesnina d.o.o., priznani slovenski veletrgovec pohištva in dodatkov za dom, študentom predstavilo zaposlitvene možnosti in druge oblike sodelovanja, študenti bodo pridobili informacije o možnih temah za raziskovalne, diplomske in magistrske naloge, omogočeno pa jim bo tudi, da se s potencialnim delodajalcem srečajo na individualnem razgovoru.

Udeležbo je potrebno potrditi do ponedeljka, 15. junija 2015 na e- naslov: veronika.gruden@fd.si.

  Vabljeni.


sreda, 3. junij 2015 Vabilo na mednarodno delavnico »Razvijanje kulture kakovosti in odličnosti delovanja Univerze na Primorskem«

V okviru projekta »Razvijanje kulture kakovosti in odličnosti delovanja Univerze na Primorskem« bo v četrtek, 4. junija 2015, potekala mednarodna brezplačna delavnica na temo pomena pravilnega zapisovanja kompetenc, ciljev in učnih izidov v študijskih programih.

Delavnica bo potekala v prostorih Primorske gospodarske zbornice v Kopru, Ferrarska ulica 2, in bo trajala od 8.00 do predvidoma 14.00.

Program:

8:00 - 8:15: Sprejem udeležencev
8:15 - 8:30: izr. prof. dr. Dejan Hozjan, prorektor za študijske zadeve UP, pozdravni nagovor in predstavitev projekta
8:30 - 9:15: doc. dr. Aleksander Zadel: Kompetence, cilj ali želja?
9:15 - 10:00: Sebastjan Jeretič: Od knjige do posla na trgu: primer piarovcaž
10:00 - 10:45: Odmor
10:45 - 11:30: Valter Krmac: Pogled podjetja KMK box d.o.o. na kompetence diplomantov Univerze na Primorskem
11:30 - 12:15: Asim Mujkić, Univerza v Sarajevu: Ideology and political science curriculum – faculties of political science in ex Yugoslavia and today
12:15 - 13:00: Jelena Štrbac Nemec, ŠOS: Usvojene kompetence in (ne)uresničena pričakovanja študentov
13:00 - 14:00: Anthony  Camillieri, EURASHE and  Knowledge Innovation Centre, Assuring the Quality of the Professional Element of Higher Education Provision

 

Vabljeni.


torek, 2. junij 2015 Predprijave na jezikovne tečaje CJUP

CJUP bo v študijskem letu 2015/16 ponovno nudil tečaje tujih jezikov prilagojene študijskim potrebam in akreditirane s 3 KT ali 6 KT. Jezikovni tečaji italijanskega jezika, ruskega jezika, španskega jezika in kitajskega jezika na ravni A1 in A2 bodo potekali v dveh sklopih po 60 ur, vsak sklop v enem semestru.

Da bi lažje uskladili ponudbo tečajev z vašimi željami na CJUP prosijo, da do 14. junija 2015 pošljete predprijavo za jezik, ki ga želite obiskovati. Izvajali bodo namreč le jezikovne tečaje, ki bodo imeli dovolj številčno udeležbo.

Da bo vaša odločitev lažja, si v nadaljevanju lahko preberete kratke opise vsebin jezikovnih tečajev za:

Vašo izbiro lahko sporočite na naslednji e-naslov: jezikifhs@gmail.com.


petek, 29. maj 2015 Knjižnica TeMeNa bo v petek, 5.6.2015 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v petek, 5.6.2015 zaprta.
Prosimo, da za podaljšanje izposoje gradiva pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


petek, 29. maj 2015 Razpis za mesto Mladega raziskovalca/raziskovalke s področja atmosferske kemije

Laboratorij za analizno kemijo s Kemijskega inštituta vabi študente/študentke naravoslovnih smeri, da kandidirajo za mesto Mladega raziskovalca/raziskovalke s področja atmosferske kemije.

Mladega raziskovalca/raziskovalko bo financirala Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS za obdobje 3,5 let. Kandidat/kandidatka mora izpolnjevati pogoje v skladu s 103. členom Pravilnika o postopkih (so)financiranja, ocenjevanja in spremljanja izvajanja raziskovalne dejavnosti. Od kandidatov/kandidatk pričakujejo ustrezno izobrazbo naravoslovne smeri in motiviranost za odkrivanje novega.

V laboratoriju nudijo zanimiv študij, ustvarjalno raziskovalno delo in širok izbor tematik na področju atmosferske kemije:

 • študij kemijskih procesov (kinetika & mehanizmi) nastajanja in staranja sekundarnih organskih aerosolov (SOA),
 • vzorčevanje aerosolov & njihova fizikalno-kemijska karakterizacija,
 • razvoj analiznih metod za okoljsko pomembne zvrsti.

Mladi raziskovalec/raziskovalka bo imel/a tudi možnost za izpopolnjevanje v priznanih laboratorijih v tujini, možnost rednega udeleževanja domačih in mednarodnih znanstvenih srečanj, ustvarjalno in stimulativno delovno okolje ter dostop do moderne opreme.

Kandidate/kandidatke vabijo, da prijave s kratkim življenjepisom in motivacijskim pismom pošljejo dr. Ireni Grgić na naslov: irena.grgic@ki.si. Razpis bo odprt do izbora kandidatov/kandidatk.


sreda, 27. maj 2015 ŠOUP vabi na Mokro Čisto desetko 2015

Študentska Organizacija Univerze na Primorskem vabi na zadnje medfakultetno tekmovanje pred pričetkom izpitnega obdobja - Mokro čisto desetko 2015, ki bo 3.6.2015 v Simonovem zalivu. 


torek, 26. maj 2015 Poletna šola SenZations v Beogradu o IoT

Med 30. avgustom in 5. septembrom bo v Beogradu potekala Poletna šola SenZations, ki poveuje IoT in poslovne procese in spodbuja inovativni razvoj in podjetništvo. Več informacij je dostopnih na spletni strani poletne šole


ponedeljek, 25. maj 2015 Vabilo na Regijski karierni sejem

Iščete novo službo? Obiščite Karierni sejem v Kopru, ter spoznajte številne delodajalce.

Karierni sejem bo potekal 26. maja 2015, na Titovem trgu Koper, med 10. in 19. uro. V primeru slabega vremena, bo sejem potekal v Taverni. Pridobite nova znanja, delodajalcem posredujte svoj življenjepis ter poskrbite za to, da boste v svoji karieri naredili še en dodaten korak - korak naprej!

Na kariernem sejmu se bodo predstavila številna podjetja, ki želijo spoznati zanimive, proaktivne kandidate. Predstavite se jim in jih prepričajte, da ste kader, ki ga nujno potrebujejo v svoji delovni sredini.  Preverite seznam razstavljalcev na tej povezavi. 

V okviru programa kariernega sejma bodo v predavalnici Tramontana, na UP Fakulteti za humanistične študije (Titov trg 5, Koper) potekala predavanja o iskanju zaposlitve in razvoju kariere, ki bodo za obiskovalce sejma brezplačna. Program si lahko ogledate na tej povezavi.

Vljudno vabljeni.


četrtek, 21. maj 2015 Vabilo na dogodek »Lead your future!«

Bi se radi odpravili v Egipt? Rusijo? Kolumbijo? In še kam? Radi potujete, želite spoznati svet obenem pa vas mikajo nove izkušnje v tujini?

Če je vaš odgovor »JA«, ali pa si želite, da postane »JA« ste vabljeni, da se udeležite dogodka »Lead your future!«, ki ga organizira največja študentska mednarodna organizacija AIESEC. Na dogodku se boste seznanili z njihovimi ponudbami profesionalnega in prostovoljnega dela širom po svetu, svoje osebne izkušnje in popotniška doživetja pa vam bodo iz prve roke predstavili slovenski in tuji študentje.

Dogodek bo potekal
v sredo 27. maja 2015,
ob 17. uri,
na UP Fakulteti za humanistične študije Koper (predavalnica Maestral 3).

Vabljeni!


četrtek, 21. maj 2015 ESPA ponuja dve pripravništvi

ESPA ( European Student Placement Agency) je agencija za zaposlovanje,  namenjena študentom EU, ki iščejo pripravništvo v Veliki Britaniji.  Ponuja pripravništva za študente oz. diplomante, ki so diplomirani v zadnjih 12 mesecih. Pripravništvo ni plačano, razen če ni drugače navedeno. Gostujoče podjetje za pripravnika krije stroške v višini cca. 600-700 EUR/mesec. 

ESPA trenutno ponuja dve šestmesečni pripravništvi, ki bosta potekali v mestu Bristol v Angliji. Študentje lahko izbirate med pripravništvom v kadrovski službi ter pripravništvom v službi za informacijsko tehnologijo. Izbrana študenta bosta pripravništvo opravljala v podjetju, ki velja za enega največjih ponudnikov inženirsko svetovalnih storitev v Evropi.

Pripravništvo v kadrovski službi

Študent bo v kadrovski službi opravljal različna administrativna dela. Od študenta pričakujejo naslednja znanja in veščine:

 • izkušnje z administrativnim delom,
 • poznavanje Microsoft Office orodij,
 • znanje angleškega jezika na ravni B2 oziroma C1.

Pripravništvo v službi za informacijsko tehnologijo

Od študenta pričakujejo naslednja znanja:

 • poznavanje JavaScript,
 • poznavanje operacijskega sistema Linux,
 • poznavanje tehnologije Ruby on Rails,
 • znanje angleščine na ravni B2 oziroma C1.

Prijava na pripravništvo:

 1. Registracija na spletni strani agencije (http://www.espauk.com/students/register-with-us),
 2. E-mail z referenčno oznako AKKBA1905 (delo v kadrovski službi) ali AKKIT1905 (delo v službi za IT) ter vašim CV-jem na naslov madeline@espauk.com.

sreda, 20. maj 2015 Vabilo na tekmovanje študentskih prispevkov - ERK 2015

V času od 21.9. do 23.9.2015 bo v Portorožu potekala triindvajseta Elektrotehniška in računalniška konferenca ERK 2015, ki jo organizira Slovenska sekcija IEEE. Kot vsako leto, bo tudi letos potekalo tekmovanje študentskih prispevkov, ki je odprto za dodiplomske in podiplomske študente elektrotehnike in računalništva ter z njima povezanih strok na vseh slovenskih univerzah, ki niso diplomirali ali magistrirali na drugi bolonjski stopnji pred 30.09.2014.

Več o tekmovanju in pogojih za sodelovanje najdete v priponki in na tej spletni strani.


ponedeljek, 18. maj 2015 Vabilo k sodelovanju pri Goodyearovi raziskavi o mobilnosti prihodnosti

Eden izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev pnevmatik Goodyear v sodelovanju z neprofitno mednarodno organizacijo za mlade ThinkYoung, med 12. majem in 12. junijem izvaja raziskavo na temo mobilnosti prihodnosti z vidika mladih. Z raziskavo, ki poteka med dodiplomskimi in podiplomskimi študenti s področij znanosti, tehnologije, inženiringa, oblikovanja ter matematike preverjajo, katere teme bodo po njihovem mnenju zaznamovale mobilnost v letu 2025.

Vprašalnik je dostopen na tej spletni strani.


petek, 15. maj 2015 Vabilo na mednarodno poletno šolo »Vzgoja kritičnega državljanstva - Politika, državljanstvo in človekove pravice v dobi ekstremov«

UP Pedagoška fakulteta Koper vabi na mednarodno poletno šolo  »Vzgoja kritičnega državljanstva - Politika, državljanstvo in človekove pravice v dobi ekstremov«, ki bo potekala na UP PEF od 3. do 5. junija 2015.

Poletna šola se bo izvedla kot sklop multidisciplinarnih in stvarno povezanih pogovornih predavanj. Zasnovana je kot kombinacija temeljnega učenja o družbenem redu in značilnostih družbenih praks v javni sferi, predvsem v sferi političnega odločanja in kritične analize tistih vprašanj in problemov sodobne družbe, ki določajo posameznikov status državljana, hkrati pa se zdijo temeljnega pomena za vzgojo državljanov kot obveščenih, opolnomočenih, razmišljujočih, kritičnih in aktivnih političnih subjektov.

Za aktivno udeležbo na predavanjih boste študenti lahko pridobili 3 KT in jih uveljavljali pri predmetih s sorodno vsebino na Univerzi na Primorskem. Na poletno šolo se prijavite tako, da izpolnjeno prijavnico pošljete na e-naslov tina.kadunec@pef.upr.si najkasneje do 25. maja 2015.

Več o mednarodni poletni šoli in program najdete na tej povezavi.


četrtek, 14. maj 2015 Karierna borza na UP Fakulteti za management

Karierni center UP organizira Karierno borzo v okviru dvodnevnega dogodka FestINNO za vse študente in diplomante Univerze na Primorskem.

Karierna borza bo potekala
v četrtek, 20. maja 2015, ob 13. uri,
na UP FM, predavalnica B7 (2. nadstropje), Trg Brolo 12, Koper. 

Prijave zbirajo do torka, 19. maja 2015, na e-naslov: kariernicenter@upr.si

Več informacij in program dogodka najdete na tej spletni strani.

Vljudno vabljeni.


torek, 12. maj 2015 Vabilo na Teden vseživljenjskega učenja

Glotta Nova, center za novo znanje, d.o.o. vas vabi na že 20. Teden vseživljenjskega učenja, ki bo letos potekal od 15. do 22. maja, v razširjeni obliki pa ves maj in junij. Teden vseživljenjskega učenja je enkratna učna priložnost, saj je ponudba dogodkov pestra, lahka dostopnost le-teh (brezplačnost, krajše oblike) pa kar kliče po radovednem raziskovanju novih vsebin in spoznavanju zanimivih ljudi.

Tudi tokrat so v Glotta Novi, centeru za novo znanje, d.o.o. pripravili vsebinsko bogat program, ki je namenjen vsem, ki vam učenje in znanje nekaj pomenita. Program Tedna Glotta Nove si lahko ogledate tukaj.

Vljudno vabljeni.


ponedeljek, 11. maj 2015 Razpis tem raziskovalnih nalog za študente Univerze na Primorskem

Univerza na Primorskem v sodelovanju z Občino Izola, objavlja razpis tem raziskovalnih nalog za študente Univerze na Primorskem.

Na razpis se lahko prijavijo študenti Univerze na Primorskem, posamezno ali v skupini, vendar največ do 6 študentov, s prijavnico, ki je priloga razpisa. V dogovoru z mentorjem na članici UP, lahko študent temo raziskovalne naloge uporabi za pripravo svojega zaključnega dela.

Razpisane teme raziskovalnih nalog so:
-       Promet oz. zapiranje prometa v centru Izole,
-       Kako doseči dvakratne površine plaže v Izoli,
-       Ali Izola potrebuje garažne hiše,
-       Perspektiva zdravstvenega turizma v Izoli,
-       Urbani vrtovi in samooskrba v Izoli,
-       Sodobne prometne povezave med mesti Izola in Koper po sprostitvi ceste ob morju,
-       Zadruge in kooperative - možnosti v Izoli,
-       Socialno podjetništvo v Izoli,
-       Primerjava dobrih praks centrov za ponovno uporabo v Evropi (odpadki),
-       E-mobilnost v Izoli - je dovolj kritične mase?,
-       Ali lahko Izola živi od kulturne dediščine (arheološko najdbišče, palače,).

Izpolnjeno prijavnico predložite po pošti ali osebno na sedež UP, Titov trg 4, 6000 Koper, vsak delovni dan med 8.00 in 16.00 uro.

Celotno besedilo razpisa in prijavnico najdete v pripetih dokumentih.


ponedeljek, 11. maj 2015 Vabljeni na šesto predavanje Famnitovih izletov v matematično vesolje 2014/15

6. PREDAVANJE FAMNITOVIH IZLETOV V MATEMATIČNO VESOLJE 2014/15

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na zadnjem, 6. predavanju letošnjega cikla, ko bo 

DR. BOJAN KUZMA predstavil 

»ORIGAMI!«

v sredo, 13. maj 2015 ob 18h

(velika predavalnica UP Famnit, Glagoljaška 8, Koper).

Origami je starodavna umetnost gubanja papirja. Kakšne vzorce lahko pri tem dobimo? Ali lahko delamo Origami samo iz papirja? Ali ima Origami kakšno uporabno vrednost?

O tem in še o čem na predavanju, kjer boste zvedeli, kaj dobimo, če starodavno umetnost spojimo s sodobno matematiko.

Bojan Kuzma je doktoriral na Univerzi v Ljubljani. Od 2003 dalje poučuje matematične predmete na Univerzi na Primorskem. Raziskuje na podrocju linearne algebre in funkcionalne analize, zlasti v teoriji ohranjevalcev.

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na martin.milanic@upr.si.

 

Veselimo se zadnjega potovanja v matematična vesolja v vaši družbi!

Vljudno vabljeni.


petek, 8. maj 2015 ŠOUP vabi študente k sodelovanju na projektu Zdravi maj 2015

                            

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) že enajsto leto zapored organizira projekt Zdravi maj, ki bo potekal med 10. in 28. majem 2015. V tem času boste študentje lahko sodelovali na različnih delavnicah in športnih aktivnostih na različnih lokacijah po Kopru in njegovi okolici. Program projekta in ostale informacije lahko dobite na spletni strani ŠOUP-a.


četrtek, 7. maj 2015 Plačana praksa za študenta računalništva in informatike v Valenciji

Training Experience (TX) študentu računalništva in informatike omogoča opravljanje plačanega pripravništva v Valenciji, Španija. TX išče inženirja IT za obdobje 6 mesecev. Študent bo za svoje delo prejel plačilo v višini cca. 500 EUR na mesec, delavnik bo obsegal 40h/teden.

Zahtevano znanje:

 • Angleški jezik na ravni C1
 • Podatkovne baze (MySQL)
 • Skriptni jeziki (JavaScript)

Za več informacij obiščite njihovo spletno stran oziroma jim pišite na: f.gomez@trainingexperience.org.


sreda, 6. maj 2015 Erasmus praksa na Hrvaškem

Podjetje Pappagallo d.o.o ponuja možnost opravljanja Erasmus prakse v Splitu, na Hrvaškem. Iščejo študenta računalništva in informatike za obdobje 3-12 mesecev.  Zahtevano je znanje angleškega jezika na ravni B2 ter izkušnje z optimizacijo t.i pristajalnih strani. Več informacij dobite na email naslovu reic.pappagallo.masa@gmail.com (Maša Reić Kriletić) oziroma tukaj.


sreda, 6. maj 2015 »Podjetniška šola« za študente Univerze na Primorskem

Karierni center UP v sodelovanju z UIP Univerzitetnim razvojnim centrom in inkubatorjem Primorske organizira »Podjetniško šolo« za študente Univerze na Primorskem, ki se bo pričela v sredo, 13. maja 2015.

Program šole je zasnovan tako, da spodbuja k pravočasnemu načrtovanju in razvoju lastne kariere v smislu spoznavanja podjetništva. Podjetniška šola bo organizirana kot sosledje petih delavnic na izbrano podjetniško temo, kjer bo vsaka delavnica strukturirana iz predstavitvenega dela (2 uri) in praktičnega dela (2 uri). Ob koncu »Podjetniške šole« bo mogoče izdelati tudi pravi poslovni model za lastno podjetniško idejo. Podrobnejši opis programa izvedbe delavnic v okviru »Podjetniške šole« si lahko ogledate tu.

Izpolnjeno prijavnico in izpolnjen CV je potrebno poslati do torka, 12. maja 2015, na e-naslov: andrej@uip.si.  

Za dodatne informacije lahko kontaktirate Karierni center UP preko e-pošte: kariernicenter@upr.si oziroma na telefonsko številko: +386 5 611 76 33.

Načrtujte svojo karierno pot že danes in spoznajte izzive podjetništva.

Vljudno vabljeni.


sreda, 6. maj 2015 Vabilo na mednarodno konferenco na temo visokošolskega učenja in poučevanja

CMEPIUS vabi na konferenco z naslovom »Izboljšanje visokošolskega učenja in poučevanja« (IUT, ang. Improving University Teaching), ki bo od 15. - 17. julija 2015 potekala v Ljubljani.

Gre za tradicionalno letno mednarodno konferenco na temo kakovosti visokošolskega učenja in poučevanja, ki v letu 2015 praznuje že 40 let svojega delovanja. Letošnja tema konference bo »Študentje, partnerji v inovacijah« (ang. Students as partners in innovation). Konferenca je bila prvič organizirana leta 1975 v Heidelbergu v Nemčiji, od takrat pa je gostovala po celem svetu, pred Ljubljano je gostovala v Vancouvru v Kanadi.

Konferenca bo sofinancirana tudi s strani programa Erasmus+, zato je kotizacija za Slovenske udeležence znižana za več kot polovico in za udeležbo na tridnevnem dogodku znaša 200 USD. Več informacij glede kotizacije po dnevih oziroma za različne udeležence najdete na tej spletni strani.

Število mest je omejeno, zato vas vabimo k čimprejšnji prijavi.

Vljudno vabljeni.


torek, 5. maj 2015 Univerza v Veroni ponuja programe v angleškem jeziku

Univerza v Veroni obvešča, da bodo programe na drugi stopnji izvajali tudi v angleškem jeziku. UP Famnit ima sklenjen sporazum za Erasmus+ izmenjave z Univerzo v Veroni za študente vseh treh stopenj programov Matematika, Matematične znanosti in Računalništvo in informatika. 


četrtek, 30. april 2015 Vabilo na okroglo mizo študentov s kandidati za rektorja UP

V ponedeljek, 4. maja 2015 ob 18.00 uri bo v prostorih Območne obrtno - podjetniške zbornice Koper potekala okrogla miza z naslovom "Prihodnost UP v luči prihajajočih rektorskih volitev". 

Okroglo mizo organizirajo Študentska Organizacija Univerze na Primorskem, Študentski sveto UP in Primorsko svetovalno središče Koper (PRIMSS) in poteka v okviru projekta ŠOUP akademija. 

Več o dogodku si lahko preberete tu ali pa na FB strani dogodka


torek, 28. april 2015 Študenti - vabljeni k izpolnjevanju ankete (projekt W3B)

Na UP FAMNIT izvajamo, v okviru projekta WoodWisdom-net+ projekta W3B – Wood Belive?, spletno anketo, s katero želimo opredeliti odnos družbe do gozdno lesnega sektorja. Rezultati ankete bodo uporabljeni za doseganje cilja projekta - ustvarjanje inovativnih stroškovno učinkovitih načinov komunikacije pomena evropskega gozdno-lesnega sektorja in njihovih izdelkov za trajnostno družbo do oblikovalcev politik in potrošnikov.

Anketo izvajamo v štirih jezikih (slovenščina, angleščina, nemščina in finščina). Anketo, ki je razdeljena na 8 tematskih sklopov, lahko izpolnite na povezavi: http://survey.wood-w3b.eu/begin/. Jezik izberete v zgornjem desnem kotu.

Za vaše sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo.

Slovenski del projekta financira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.


petek, 24. april 2015 Vabilo na predavanje dr. Tanje Kajtna

Spoštovane študentke in študenti Biopsihologije!

V sredo, 6. maja 2015, ste lepo vabljeni na predavanje z naslovom Predstavitev športne psihologije, ki bo potekalo v predavalnici FAMNIT-VP, Glagoljaška 8, Koper med 17.30 in 19.00.

Predavala bo izr. prof. dr. Tanja Kajtna, univ. dipl. psih., s Fakultete za šport Univerze v Ljubljani. Pobudnica oz. gostiteljica je asist. Maja Smrdu, na katero se lahko obrnete v kolikor želite dodatne informacije.

Ker so vsebine predavanja zelo zanimive in praktično koristne, vam predavanje toplo priporočamo.

S pozdravi,

asist. dr. Bogdan Polajner, univ. dipl. psih., spec. BPT-TF
koordinator dodiplomskega in podiplomskega študija Biopsihologija


petek, 24. april 2015 Štipendije za praktično usposabljanje na Norveškem, Islandiji in Liechtensteinu

Služba za mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje UP obvešča, da je UP prejela dodatna sredstva za izvedbo mobilnosti v okviru EGP in NFM (razpisno leto 2014).

Razpis je pripravljen, vendar ga bodo zaradi usklajevanja elektronske prijave objavili takoj po praznikih.

Razpisanih bo 5 mest za praktično usposabljanje študentov (SMP) in 4 mesta za mobilnost zaposlenih z namenom usposabljanja (STT). 

Ker je časa za izvedbo malo (mobilnosti morajo biti zaključene do 31.7.2015) lahko že začnete s postopkom priprave na mobilnost. 

Za dodatne informacije vam je na voljo Aleš Oven (ales.oven@famnit.upr.si). 


četrtek, 23. april 2015 Brezplačna poletna šola »Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije«

Študentje ste vabljeni, da se udeležite brezplačne poletne šole »Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije2 (ang. Cities of the Future through Service Innovation), ki bo potekala med 12. in 22. julijem 2015 v Ljubljani v organizaciji Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani in Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije. Program bo osredotočen na spodbujanje podjetništva med študenti in diplomanti različnih strok s poslovnimi idejami za inovativne storitve, ki izboljšujejo kakovost življenja v mestih prihodnosti.

Za več informacij obiščite spletno stran oziroma kontaktirajte mag. Tino Pezdirc Nograšek (tina.pezdirc@ljubljana.si; 01 306 1921) ali Iris Koleša, mag. (iris.kolesa@ljubljana.si; 01 306 1920).

Prijave na poletno šolo lahko oddate do vključno 15. maja 2015 na spletni povezavi.


četrtek, 23. april 2015 Knjižnica TeMeNa od 27.4.2015 do 1.5.2015 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta od 27.4.2015 do 1.5.2015 zaprta.
Prosimo, da za podaljšanje izposoje gradiva pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


četrtek, 23. april 2015 Vabilo na Študentsko Integracijsko Konferenco »PsihoŠIK«

Ali se želiš udeležiti interdisciplinarne konference psihologov, biopsihologov in medicincev?
Bi se rad bolj povezal s študenti in strokovnjaki s tvoje stroke in sorodnih smeri?
Te zanima kaj so trenutno največji izzivi in najsvetlejše vizije študentov?
Sodeluješ pri kakšni raziskavi ali projektu, ki jo želiš predstaviti širši javnosti?
Se tudi ti strinjaš, da je skrajni čas, da prevzamemo pobudo za razvoj sebe in svojega okolja?

Vabimo te, da se udeležiš konference, ki je namenjena vsem, ki se ukvarjajo s tematiko psihologije - tako študentom in »novopečenim« magistrom (bio)psihologije in medicine z vseh slovenskih univerz kot tudi vsem strokovnjakom, ki jih zanima sodelovanje z bodočimi kolegi iz študentskih vrst ter izmenjava znanja in dobrih praks.

Konferenca bo potekala v petek, 29. maja 2015
od 9:30 do 20:00
na Medicinski fakulteti
Univerze v Mariboru.

Kotizacija za konferenco znaša 5 EUR (aktivni udeleženci brezplačno). Prijave sprejemajo do 10. maja 2015 preko spletnega obrazca.

Več informacij o konferenci je dostopnih na povezavi.

Vljudno vabljeni.


torek, 21. april 2015 Vabilo na predavanje v sklopu Famnitovih bioloških večerov

V sklopu Famnitovih bioloških večerov bo v sredo, 13. maja 2015, ob 18.00 uri v Mali predavalnici 1 na UP FAMNIT potekalo predavanje z naslovom  »ISTRA-HIDRO – Trajnostno upravljanje s čezmejnimi podzemnimi vodami med Tržaškim in Kvarnerskim zalivom«, ki ga bodo izvedel  Geološki zavod Slovenije, Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, Koper.

Program predavanja si lahko preberete v priponki.

Vljudno vabljeni.


ponedeljek, 20. april 2015 Družba Intesa Sanpaolo Card razpisuje prosto delovno mesto

Intesa Sanpaolo Card je ponudnik rešitev za plačevanje, ki se osredotoča na razvoj in upravljanje sistemov plačevanja na mednarodni ravni. V oddelku za frontalno poslovanje trenutno iščejo osebo, ki bi jo zaposlili za določen čas prek zaposlitvene agencije. Delo v družbi omogoča zaposlenim poklicni razvoj v dinamičnem mednarodnem okolju.

Če vas mikajo novi izzivi, se lahko prijavite za delovno mesto v Kopru: pripravnik za strokovnjaka za programe. Kot del ekipe oddelka za frontalno poslovanje se boste ukvarjali s sistemi za pooblaščanje, delovanjem opreme POS in bankomatov, ki podpirajo plačevanje s karticami, za vse podružnice družbe Intesa Sanpaolo Group. Prav tako boste del ekipe, ki se ukvarja z visokotehnološkimi projekti, ki potekajo v skladu z naprednimi metodologijami za prožnejši razvoj.

Pošljite prijavo, če vas zanimajo:

 • razvoj, preizkušanje, iskanje in odpravljanje napak ter vzdrževanje programov;
 • delo v zahtevnih okoljih s sprotnim delovanjem sistemov,
 • reševanje sistemskih težav in zrušitev.

Od kandidatov pričakujejo:

 • univerzitetno izobrazbo tehnične smeri ali računalništva, matematike ali sorodno;
 • teoretično in praktično znanje razvoja programov;
 • teoretično in praktično poznavanje metod in prijemov razvoja IT-sistemov.

Dobro znanje angleškega jezika (pisno in ustno) je obvezen pogoj, izpit za B-kategorijo in poznavanje sistemom za kartično poslovanje veljata kot prednost.

Prijave pošljite najpozneje do 1. maja 2015 na e-naslov career@intesasanpaolocard.com.

Več informacij najdete na spletni strani ter v priponki.


četrtek, 16. april 2015 Štipendije italijanske vlade

Italijansko Ministrsko za zunanje zadeve za akademsko leto 2015/2016 slovenskim državljanom nudi štipendije za raziskovalne namene ter za študij na italijanskih univerzah.

Rok za oddajo prošenj, ki se pošljejo preko portala, je do polnoči 13. maja 2015.

Več informacij dobite na spletni strani.


četrtek, 16. april 2015 Dialog z evropsko komisarko za promet Violeto Bulc

                                       

Europe Direct Koper - Capodistria zbira prijave za udeležbo na dialogu z evropsko komisarko Violeto Bulc, ki bo v petek, 8. maja 2015, ob 17.00, v Kinu Šiška v Ljubljani.

Razprava bo tekla o tem, kako zagotoviti zaposlovanje mladih, rast in delovna mesta, trajnostno mobilnost in prihodnost EU.

Za vse mlade do 30. leta starosti z obalno-kraške regije bo organiziran brezplačen prevoz v Ljubljano in nazaj v Koper/Sežano.

Prijave lahko oddate preko spletnega obrazca do vključno torka, 5. maja 2015 oz. do zapolnitve mest.

Za več vprašanj pišite na europedirect@pina.si.

Več o dogodku, ki ga organizirajo Mladinski svet Slovenije, Mladinska mreža MaMa in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji: tukaj


četrtek, 16. april 2015 Plačano pripravništvo za študenta računalništva in informatike v Španiji

Training Experience (TX) študentu računalništva in informatike, ki ima možnost pridobitve Erasmus+ štipendije, ponuja možnost opravljanja plačanega pripravništva v Valenciji. TX v imenu podjetja za tehnološko svetovanje išče inženirja programske opreme za obdobje 3 mesecev. Zahtevano je znanje angleškega jezika ter izkušnje s programiranjem v najmanj dveh programskih jezikih, zaželeno C/C++ in Python. Plača študenta bo cca.  200 EUR na mesec, njegov delavnik bo obsegal 35h/teden. Za več informacij obiščite njihovo spletno stran oziroma jim pišite na: internship@trainingexperience.org.


sreda, 15. april 2015 Prošnja za sodelovanje v anketnem vprašalniku

Sara Dobelšek, študentka podiplomskega študijskega programa Management na Fakulteti za management,  bi v magistrski nalogi z naslovom Vpliv podjetniške naravnanosti na začetek podjetniške poti (mentor: prof. dr. Mitja Ruzzier) s pomočjo anketnega vprašalnika rada izmerila podjetniško naravnanost študentov UP, zato vse študente vabi k sodelovenju v anketnem vprašalniku.

Anketni vprašalnik je dostopen na tej povezavi.

Za sodelovanje se študentka Sara Dobelšek vnaprej zahvaljuje.


sreda, 15. april 2015 Osnovni tečaj fotografije

Fotografinja Slavica Isovska v mesecu maju ponovno organizira Osnovni tečaj fotografije, ki je namenjen vsem, ki jih fotografija navdušuje ter tistim, ki si želijo izpopolniti svoje tehnično znanje s področja fotografije.

Tečaj zajema 2 uri teoretičnega dela ter 14 ur praktičnega dela. V teoretičnem delu tečaja boste obravnavali kratko zgodovino fotografije, spoznavali fotografsko opremo, fotografske zakonitosti (delovanje zaslonke in zaklopa v razmerju s časom in občutljivostjo senzorja) ter osnove fotografiranja. V praktičnem delu tečaja pa boste znanje pridobljeno na teoretičnem delu uporabili na terenu, saj boste fotografirali naravo, arhitekture, detajle, modele ter še veliko več. Podrobnejše informacije o vsebini tečaja najdete tej povezavi.

Ob zaključku tečaja dobite potrdilo o uspešno opravljenem osnovnem tečaju fotografije. Cena tečaja je 30 €.

Za dodatne informacije je na voljo ing. fot. Slavica Isovska na telefonski številki 031 573 108 in na elektronskem naslovu: slavica.isovska@gmail.com.


torek, 14. april 2015 ESPA ponuja prakso za študente računalništva in informatike

                                                                      

Vsi študentje računalništva, ki vas zanima opravljanje prakse na področju razvoja programske opreme in že imate nekaj delovnih izkušenj ste vabljeni, da se potegujete za študijsko prakso, ki jo ponuja ESPA (European Student Placement Agency). Študijska praksa trajala 6 mesecev in poteka v dveh državah (prva 2 meseca v Veliki Britaniji, nato v ZDA). Predviden začetek dela je 15. maj 2015. Več informacij dobite v priponki oziroma na njihovi spletni strani.


torek, 14. april 2015 Vabilo na CREA poletno šolo za študente

Si kreativen študent dodiplomske ali podiplomske smeri oz. diplomant z odlično poslovno idejo?
Lahko s pomočjo IKT izboljšaš prihodnost?
Želiš postati podjetnik?

Pridruži se brezplačni poletni šoli »Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije« (ang. Cities of the Future through Service Innovation), ki bo potekala med 12. in 22. julijem 2015 v Ljubljani – Zeleni prestolnici Evrope 2016.

Mesto bo ponudilo dodaten navdih pri razvoju storitev, ki naslavljajo družbene in okoljske izzive v urbanih okoljih. S pomočjo informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) boš snoval storitve, ki rešujejo izzive povezane z mobilnostjo, onesnaževanjem, oskrbo s hrano, učinkovitejšo rabo energije, zdravstvene izzive, povezane s starajočim se prebivalstvom, itd. V desetih dneh boš spoznal kreativne pristope k razvoju ideje, sodeloval z izkušenimi mentorji ter v interdisciplinarni ekipi testiral in izpopolnjeval svojo poslovno idejo, razvil poslovni model in komunikacijski načrt, raziskal priložnosti financiranja, se predstavil investitorjem in morda imel kot eden izmed dveh najboljših projektov na poletni šoli priložnost sodelovati na mednarodnem tekmovanju najboljših IKT poslovnih idej.

Prijave na poletno šolo se zbirajo do vključno 15. maja 2015 na tej spletni strani.

Na poletno šolo se lahko prijaviš sam ali z že oblikovano podjetniško ekipo. Pri izboru udeležencev bodo imeli prednost kandidati s kreativnimi idejami, ki temeljijo na informacijsko-komunikacijskih tehnologijah (IKT) in imajo potencial čim večjega družbenega in/ali ekološkega vpliva.

Več informacij o poletni šoli najdeš na tej spletni strani, kjer so predstavljene tudi poletne šole v 5 partnerskih državah projekta CREA ter v priponki.

Za dodatne informacije pa sta na voljo mag. Tina Pezdirc Nograšek (tina.pezdirc@ljubljana.si; 01 306 1921) in mag. Iris Koleša (iris.kolesa@ljubljana.si; 01 306 1920).


ponedeljek, 13. april 2015 Spomladanska šola: »ICT, economical and organizational issues for e-health integration in the enlarged Europe«

Med 27. in 29. majem 2015 bo na UP ZRS v Kopru potekala spomladanska šola: »ICT, economical and organizational issues for e-health integration in the enlarged Europe«.

Prijave zbirajo do 23. aprila 2015 na elektronski naslov: segr@ssic.units.it.

Več informacij o šoli najdete na tej povezavi.


ponedeljek, 13. april 2015 Povabilo k sodelovanju na ISAE4W - International Summer Academy for Women in Engineering

Dekleta, stara do 26 let ste vabljena k sodelovanju na International Summer Academy for Women in Engineering, dvotedenskem programu delavnic in predavanj s področja inženiringa ter naravoslovja. Program bo potekal med 13. ter 24. junijem 2015 na University of Applied Sciences Upper Austria, School of Engineering and Environmental Sciences v Avstriji. Udeleženke lahko izbirate med dvema osrednjima temama programa, in sicer med fiziko in tehnologijo ter biotehnologijo in kemijo. Pristojbina za udeležbo znaša 780 EUR in vključuje šolnino, nastanitev za obdobje trajanja programa, obroke ob delavnikih ter številne izlete. Za vse, ki vas udeležba na programu zanima ste vabljene, da oddate prijavo na spletni povezavi , časa imate do 30. aprila 2015.

Več informacij lahko dobite na spletni strani oziroma na e-naslovu: isae4w@fh-ooe.at


petek, 10. april 2015 Vabilo na delavnico z naslovom »Conservation Biology«

Spoštovani,

Oddelek za biodiverziteto Fakultete za naravoslovje, matematiko in informacijske tehnologije (Univerza na Primorskem) med 17. in 19. junijem 2015 organizira mednarodno delavnico z naslovom »Conservation Biology«. Vabljeni so tako raziskovalci kot študentje, ki delujejo na področju varstvene biologije.

Delavnica je brezplačna, za udeležbo pa je obvezna registracija do 10. maja 2015 na spletni strani konference »2nd International Workshop on Conservation Biology«.

Udeleženci lahko sodelujejo z ustnim prispevkom ali posterjem. Povzetke prispevkov oddajo na spletni strani konference.

Vljudno vabljeni.


petek, 10. april 2015 Karierni dan na UP PEF

Karierni center Univerze na Primorskem v sodelovanju z UP Pedagoško fakulteto organizira Karierni dan, ki bo potekal v torek, 21. aprila 2015, s pričetkom ob 10. uri na UP Pedagoški fakulteti.

Več informacij je objavljenih na tej povezavi. Prijave zbirajo do petka, 17. aprila 2015 na elektronski naslov: kariernicenter@upr.si.

Vljudno vabljeni.


četrtek, 9. april 2015 Sejem ameriških izobraževalnih institucij

                                     

EducationUSA center  20. aprila 2015  v Ljubljani pripravlja sejem, na kateremu se bodo predstavile ameriške izobraževalne institucije. Vsi študentje, ki vas zanima študij ali študijska izmenjava v ZDA, ste vabljeni, da se dogodka udeležite saj boste izvedeli veliko koristnih informacij v zvezi s sprejemnimi postopki, možnostjo pridobivanja štipendije, študijskih programih itd. Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebno pa se je predhodno prijaviti. Letos se bo na sejmu predstavilo 16 ameriških izobraževalnih institucij. Za več informacij obiščite Facebook profil ali spletno stran EducationUSA  centra.


četrtek, 9. april 2015 Povabilo k sodelovanju na VI. Eko konferenci

Študentje ste vljudno vabljeni, da se udeležite šeste Eko konference, ki bo potekala 22. in 23. aprila na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Letošnja konferenca poteka pot naslovom  »Naravne danosti Jugo-Vzhodne Evrope v duhu podnebnih sprememb«. Dvodnevna konferenca je namenjena vsem, ki jih zanimajo dobre prakse s področja varovanja okolja ter ohranjanja narave. Več informacij o sami konferenci in letošnjem programu dobite na njihovi spletni strani.


sreda, 8. april 2015 Štipendija za udeležbo na poletni šoli v Zagrebu

Univerza v Zagrebu ponuja štipendijo za udeležbo na poletni šoli »Universitiy School of Croatian Language and Culture 2015«, ki bo potekala od 27. junija do 24. julija 2015 v Zagrebu.  Štipendija vključuje denarni znesek v višini cca. 120 EUR ter pokriva stroške nastanitve, vendar si mora študent sam plačati stroške hrane, poti ter šolnino za izbrani program poletne šole.  Prav tako si mora študent priskrbeti zdravstveno ter nezgodno zavarovanje za tujino.

V okviru poletne šole se lahko prijavite na akademski (720 EUR) ali kulturni program (250 EUR). Dodatne informacije o omenjenih programih ter poletni šoli dobite na spletni strani ali elektronskem naslovu (croatianlang@unizg.hr).

Študentje, ki vas udeležba na poletni šoli zanima, ste vabljeni, da do 22. aprila 2015 pošljete prijavni obrazec skupaj z ostalo dokumentacijo (motivacijsko pismo, CV, potrdilo o vpisu, potrdilo o opravljenih izpitih, dve referenčni pismi, dokazilo o znanju hrvaškega jezika – v kolikor ga imate ter stalni naslov – kamor boste prejeli odgovor v primeru, da boste izbrani za štipendijo) na naslov:

University of Zagreb
International Relations Office
Trg maršala Tita
10000 Zagreb
Croatia


sreda, 8. april 2015 Sejem ameriških izobraževalnih institucij ponovno v Ljubljani

Po lanskoletnem uspešnem dogodku EducationUSA Higher Education Fair se nam bodo tudi letos predstavile ameriške izobraževalne institucije, tokrat v še večjem številu. Sejem bo potekal 20. aprila 2015 v prostorih City Hotela v Ljubljani.

Če razmišljate o študiju ali študijski izmenjavi v ZDA, sejem predstavlja odlično priložnost, da se osebno spoznate s predstavniki ameriških izobraževalnih institucij in iz prve roke izveste vse, kar vas zanima o programih, sprejemnih postopkih, možnosti štipendij in še veliko več.

Na sejmu se bo tokrat predstavljalo kar 16 institucij: Bentley University, American University in Bosnia and Hercegovina, American Unviersity in Bulgaria, Coastal Carolina University, Fairleigh Dickinson University, Foothil and De Anza Colleges, John Cabot University, La Roche College, Minerva Schools at KGI, New York Film Academy, RIT Croatia, Saint Mary's University of Minnesota, Shoreline Community College, University of Arizona, Webster Vienna Private University in West Virginia University.

Dogodek bo potekal v ponedeljek, 20. aprila 2015, od 15. do 18. ure v prostorih City Hotela na Dalmatinovi 15 v Ljubljani. Več informacij o dogodku najdete na Facebook strani EducationUSA centra ter na spletni strani sklada kadri.

Udeležba na sejmu je brezplačna, potrebna pa je predhodna spletna prijava.

EducationUSA center deluje v okviru Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije in nudi nepristranske in zanesljive informacije o vseh akreditiranih visokošolskih institucijah v ZDA.

Vabljeni!

 


torek, 7. april 2015 Predstavitev magistrskega študijskega programa Maritime Civilizations, University of Haifa, Izrael

Študente obveščamo, da bo v ponedeljek, 13.4.2015 ob 15:00 na UP FHŠ (predavalnica Maestral 2, 3. nadstropje) predstavljen magistrski študijski program Maritime Civilizations, ki se izvaja na Leon H. Charney School of Marine Sciences na University of Haifa, Izrael. 

Več o programu si lahko preberete na povezavi http://marsci.haifa.ac.il/en/academics/-.

Referat za študente UP FAMNIT


torek, 7. april 2015 Vabilo na razstavo Slavice Isovske Za urbanim horizontom – ŠUTKA

Vljudno vas vabimo na otvoritev razstave fotografij "Za urbanim horizontom - ŠUTKA" avtorice Slavice Isovske, ki bo v sredo, 8. aprila 2015, ob 19. uri, v prostorih UP FAMNIT, Glagoljaška 8 (1. nadstropje).

Za urbanim horizontom - ŠUTKA je dolgoročni dokumentarni projekt, v katerem je Slavica Isovska dokumentirala in predstavila življenje Romov v makedonskem naselju Šutka pri Skopju. Skozi fotografije so prikazane romska tradicija, njihove navade ter prebivalci.

Več o avtorici razstave in razstav si lahko preberete tukaj.

Vljudno vabljeni!


nedelja, 5. april 2015 Univerzitetni programerski maraton 2015

Tudi letos se bo zgodil Univerzitetni programerski maraton. Tekmovanje bo sestavljeno iz poskusnega kola, treh predkol in finala, ki bo letos v Mariboru. Najboljše ekipe bodo nagrajene, najboljše študentske ekipe se bodo udeležile srednjeevropskega tekmovanja ACM ICPC.

Ker se poskusno kolo že bliža, ste vabljeni, da prijavite svojo ekipo. Rok za prijavo je dan pred prvim kolom (sreda, 15. april 2015). Obrazec za prijavo in vse ostale informacije dobite na http://tekmovanja.acm.si/upm.

Univerzitetni programerski maraton je slovensko tekmovanje za študente v programiranju, s poudarkom na poznavanju podatkovnih struktur in algoritmov. Kot programski jezik lahko tekmovalci uporabljajo C, C++, Javo, Pascal, Python 2, Python 3 ali C# (Mono). Na tekmovanju sodelujejo ekipe, sestavljene iz največ treh članov, ki na enem računalniku rešujejo naloge. Cilj ekipe je, da v omejenem času (posamezno kolo običajno traja 4 ure) reši čimveč zastavljenih nalog. Naloge iz prejšnjih let tekmovanja so na voljo na sodniškem sistemu:http://putka.upm.si/tasks/.

Če vas programiranje zabava in se veselite novih izzivov ter druženja s prijatelji ob programerskih izzivih, vas vabimo, da se pridružite tekmovanju. Vse, kar morate storiti, je, da ustvarite svojo ekipo, izpolnete prijavnico in tekmujete.

Več informacij: http://tekmovanja.acm.si/upm


petek, 3. april 2015 Vabilo na »Dialog z evropsko komisarko Violeto Bulc«

Mladinski svet Slovenije, Mladinska mreža MaMa in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji organizirajo strateški dialog z evropsko komisarko, mag. Violeto Bulc. Tovrstne dialoge Evropska komisija prireja po vsej Evropski uniji.

Vabimo vas, da se udeležite  EU Si ti dialoga:
»Dialog z evropsko komisarko Violeto Bulc«
 

v petek, 8. maja 2015, ob 16. uri
v Kinu Šiška, Trg prekomorskih brigad 3, Ljubljana.

Dialog v Ljubljani bo hkrati osrednji dogodek Evropskega tedna mladih, ki bo potekal med 27. aprilom in 10. majem 2015, in je namenjen razpravi o prihodnosti mladih in njihovemu položaju v družbi. Rezultate dialoga bodo uporabili kot del procesa strukturiranega dialoga med mladimi in odločevalci – gre za inštrument, s katerim se mladi aktivno vključujejo v dialog z odločevalci na lokalni, nacionalni ali evropski ravni. Dogodek je priložnost, da evropski komisarki predstavite svoje videnje naše skupne prihodnosti ali zastavite vprašanje o tematikah, ki so pomembne za našo prihodnost.

Razprava bo tekla o tem, kako zagotoviti: 
- zaposlovanje mladih, rast in delovna mesta  (nove naložbe, gospodarska rast, zeleno   gospodarstvo, uresničevanje kreativnih idej in spodbujanje inovativnosti),
- trajnostno mobilnost (problem preobremenjenosti cestnega in zračnega prometa),
- in prihodnost EU (enak dostop do koriščenja pravic in aktivno vključevanje v družbo skozi programevin politike EU, ovire pri čezmejni mobilnosti, poklici, veščine in storitve prihodnosti v EU).

Dogodek se bo pričel ob 17. uri, vendar je zaželjeno, da zaradi neposrednega televizijskega prenosa dogodka, prihod v Kino Šiška načrtujete ob 16. uri. Dialog bo trajal 90 minut.

Več o dogodku najdete na tej povezavi. Za dodatna vprašanja in pojasnila se lahko obrnete na elektronski naslov dialog@mreza-mama.si ali na telefonsko številko 041 804 069.

Vabljeni.


torek, 31. marec 2015 Mednarodno spletno študentsko tekmovanje »Freshhh 2015«.

Skupina MOL že devetič zaporedoma razpisuje mednarodno spletno študentsko tekmovanje »Freshhh«, na katerem študenti sodelujejo povezani v ekipe, sestavljene iz treh članov. Še v tem tednu se tako lahko mednarodne ekipe iz vsega sveta pridružijo spletnemu tekmovanju na spletni strani »Freshhh 2015« in se dokažejo v nalogah povezanih z naftno in plinsko industrijo, ki so bile razvite s strani Skupine MOL. Pet najboljših ekip bo dobilo priložnost pridružiti se programu zaposlovanja mladih diplomantov Growww in osvojiti nagrado v skupni vrednosti 25.000 EUR.

V tekmovanju »Freshhh« se bodo študentje srečevali z različnimi izzivi: ustanoviti bodo morali novo naftno družbo, se odločati glede raziskovalnih in razvojnih področij z namenom najti bogata nahajališča, zgraditi bodo morali rafinerijo za različne proizvode ter oblikovati najboljši nabor proizvodov za doseganje dobička. Tekmovanje »Freshhh« je sestavljeno iz treh krogov; pet najboljših ekip se bo pomerilo v finalnem krogu, ki bo potekal v živo, 28. maja 2015 v Budimpešti in dobilo priložnost za začetek njihovih kariernih poti v Skupini MOL - 5 najboljših ekip namreč dobi priložnost, da svojo kariero pričnejo kot zaposleni v programu Growww. Študentje iz vsega sveta se lahko vse do 3. aprila 2015, prijavijo na tekmovanje »Freshhh« na tej spletni strani. V preteklih 8 letih je več kot 10.000 študentov iz okrog 70 držav že sodelovalo v spletnem tekmovanju.

Več informacij o programu »Freshhh« lahko najdete na uradni spletni strani tekmovanja in na Facebook strani.

V kolikor ne najdeš preostala člana za svojo ekipo oz. bi želel/želela spoznati in sodelovati v ekipi s študenti z drugih držav se prijavi v spletno aplikacijo »Crew finder« in povezali te bodo v ekipo 3 študentov.


torek, 31. marec 2015 Študenti FAMNITA zasedli prvo mesto v univerzitetni košarkarski ligi

Včeraj, 30.3.2015, so se zaključila ligaška tekmovanja Univerze na Primorskem, kjer so študentje UP FAMNIT premagali tekmece in osvojili prvo mesto v košarki.

Vsi zmagovalci univerzitetnih ligaških tekmovanj so se uvrstili na državno univerzitetno prvenstvo, ki bo potekalo 3. junija.

Več o ligaških tekmovanjih UP si lahko ogledate tukaj.

 

Študentom iskreno čestitamo in jim želimo veliko športne sreče. 


sreda, 25. marec 2015 Erasmus + praksa v Estoniji za študente računalništva

                                    

Podjetje Recursive Software Development študentom računalništva ponuja prakso za delo pri razvijanju spletnih aplikacij. Od študenta se pričakuje tekoče znanje angleščine,  poznavanje tehnologij HTML, CSS in JS ter pripravljenost na učenje in pridobivanje novih znanj.  Praksa bo potekala v mestu Talin in bo trajala 4 mesece. Za sofinanciranje stroškov bivanja mora študent pridobiti štipendijo v okviru programa Erasmus+.

Recursive Software Development je mlado podjetje za razvoj programske opreme, ki deluje v Estoniji in Italiji. Več informacij o podjetju dobite na njihovi spletni strani.  

Študentje, ki vas praksa zanima ste vabljeni, da pošljete vaš CV na INTERNSHIPS@RECURSIVE.EE.


sreda, 25. marec 2015 Predstavitveni video o biopsihologiji

Predavatelji Oddelka za psihologijo UP FAMNIT in študenti biopsihologije so pripravili kratek predstavitveni video o biopsihologiji.

Vabljeni k ogledu!


sreda, 25. marec 2015 Plačane prakse v Španiji za delo na področju optimizacije spletnih strani ter IT

Organizacija Spain Internship išče študente za delo na področju optimizacije spletnih strani ter IT. Študentje bodo delali za prepoznavno podjetje v Barceloni, ki se ukvarja z organizacijo dogodkov ter turizmom. Zaradi širitve svoje dejavnosti v tujino podjetje potrebuje študente, ki bodo pomagali pri razvijanju spletnih platform.

Delovnik: 40ur/teden

Čas trajanja prakse: minimalno 3 mesece

Plača: 200 EUR/mesec

Kraj opravljanja dela: Barcelona, Španija

Začetek opravljanja dela: september 2015

Za več informacij obiščite njihovo spletno stran ali pa jim pišite na info@spain-internship.com.


sreda, 25. marec 2015 Opravljanje pripravništva na področju IT v Italiji od 500 EUR/mesec

Organizacija Spain Internship v Italiji študentom ponuja naslednja pripravništva:

- iOS Mobile Developer,

-  Android Mobile Developer,

- Javascript Developer,

- UI/UX Designer.

Študentje bodo delali za digitalno agencijo, ki se ukvarja z inovativnimi projekti. Pri svojem delu bodo v stiku s priznanimi strokovnjaki na področju IT. Pripravništvo bo študentom omogočilo pridobitev novih znanj in izkušenj.

Delovnik: 9h/dan

Trajanje pripravništva: 6 mesecev

Plača: 500 – 750 EUR/mesec

Kraj izvajanja pripravništva: Parma, Italija

Začetek pripravništva: takoj

Več informacij dobite na njihovi spletni strani ali e-naslovu info@spain-internship.com.


sreda, 25. marec 2015 »Če voda dobi prehlad, zmrzne«

Strojni prevajalnik je angleški stavek »If water gets very cold, it freezes.«, prevedel takole: »Če voda dobi prav prehlad, zmrzne.«. To je le eden izmed zabavnih primerov računalniškega oziroma strojnega prevajanja, pri katerem računalnik samostojno prevaja besedila.

Kako uporabni in zanesljivi so najbolj dovršeni strojni prevajalniki?
Kje so meje strojnega prevajanja?
Koliko lahko nadomestijo človeka?

O vsem tem, pa tudi o zabavnih primerih, z gostoma mag. Petrom Holozanom, razvijalcem (in raziskovalcem) v podjetju Amebis d.o.o., v katerem se ukvarja predvsem z jezikovnimi tehnologijami za slovenščino in dr. Jernejem Vičičem, docentom na UP FAMNIT, raziskovalcem na UP Inštitutu Andreja Marušiča in na Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša, si lahko ogledate na podcastu Radia Slovenija 3, ki je dostopen na tej povezavi.

Vljudno vabljeni k ogledu.


sreda, 25. marec 2015 Vabilo k sodelovanju na 2nd International Summer Workshop on IT Education & Research (11. – 13.6.2015, Hagenberg, Avstrija)

Faculty of Informatics, Communications and Media iz Avstrije vabi študente k sodelovanju na 2nd International Summer Workshop on IT Education & Research, ki bo potekala med 11. in 13. junijem 2015 v prostorih fakultete v Hagenbergu. Medanrodna poletna delavnica je namenjena profesorjem, raziskovalcem, študentom in vsem ostalim, ki jih obravnavana tematika zanima. Udeležba na delavnici je brezplačna, vendar si morajo udeleženci sami kriti stroške prevoza, hrane ter nastanitve. Študentje lahko izkoristijo možnost financiranja obiska v okviru Erasmus+ programa.

Osrednji govorniki na mednarodni poletni delavnici bodo:

 • Michaela Laemmler (openSAP, Nemčija) - "openSAP - Adaptation of the Academic MOOC Model for Enterprise Education”
 • Gerd Kortuem (Open University, Velika Britanija) - "Producing a Smart City MOOC at The Open University and FutureLearn"
 • Zvi Galil (Georgia Tech College of Computing, ZDA) - "Georgia Tech's New Online MOOC-Based Master's Program"
 • Janarius J. Asongu (Saint Monica University, Kamerun) - "Online Education in Africa: Experiences, Challenges, and Outlook"

Rok za prijavo je 20. april 2015.

Kontakt: Christina Huber-Beran (international@fh-hagenberg.at)

Več informacij dobite tukaj.


torek, 24. marec 2015 Tecimo skupaj: »Wings for Life World Run«

Vabimo vas, da se udeležite dobrodelnega teka »Wings for Life World Run«, ki bo potekal 3. maja 2015. Gre za  tekmovanje med ekipami, med njimi pa je tudi ekipa Univerze na Primorskem.

Vsi prihodki od dogodka »Wings For Life World Run« bodo namenjenih fundaciji »Wings For Life«, ki financira raziskave za iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače in želi hkrati o tem osvestiti čim več ljudi.

Prijavnina za tekmovanje znaša 30 EUR. V ekipo Univerze na Primorskem se lahko včlanite na tem spletnem naslovu.

Več informacij najdete na Facebook stani ter na tej spletni strani.

Tecimo skupaj!

Prijazno vabljeni!

Študentski svet UP FAMNIT


ponedeljek, 23. marec 2015 2nd Regional meeting of psychology students "SPIRI 2015": 7th - 9th May

Društvo študentov psihologije "Psirius" Filozofske fakultete v Rijeki, vabi na srečanje študentov psihologije - SPIRI 2015, ki bo potekalo od 7. do 9. maja 2015.

Prijava je možna do 6. aprila 2015 na naslovu: http://ffri.hr/spiri/prijava/.

Več informacij je dostopnih tukaj.


sreda, 18. marec 2015 Podjetniško tekmovanje POPRI

Primorski tehnološki park d.o.o. vabi k sodelovanju na podjetniškem tekmovanju za mlade – POPRI.

Zakaj sodelovati? Zaradi:

 • atraktivnih nagrad (nagrajeni bodo zmagovalci in tudi najbolj »poporane« podjetniške ideje),
 • promocije v javnosti (POPRI so odlično medijsko pokriti: TV Slovenija, TV Koper, Planet TV, radio Koper, radio Robin, Delo, Dnevnik Primorske novice, Primorski dnevnik),
 • povratne informacije o podjetniški ideji skozi oceno strokovne komisije,
 • novih poznanstev in nepozabne izkušnje.

Torej sprejmite izziv in ne zamudite te priložnosti ter do 23. marca 2015 oddajte podjetniško idejo s slikovnim materialom:

 •  na elektronski naslov popri@primorski-tp.si ali
 • po pošti na naslov Primorski tehnološki park, Mednarodni prehod 6, 5290 Šempeter pri Gorici.

Predlogo za opis podjetniške ideje najdete na tej spletni strani.

Za dodatna vprašanja je na voljo Maja Rajer Obid, vodja mednarodnih projektov na telefonski številki: 05 393 24 51 ter na elektronskem naslovu: ptp@primorski-tp.si.


torek, 17. marec 2015 Napovedujemo 3. Startup Crawl

                                                              

V petek, 20.3.2015 bo potekal že tretji Startup Crawl - dan odprtih vrat slovenskih inovativnih tehnoloških podjetij.

Študentje boste lahko obiskati 30 inovativnih slovenskih podjetij ter spoznali kulturo in načine dela v IT sektorju. Dogodek bo potekal  na lokacijah pisarn omenjenih podjetij,  v Ljubljani, Kranju, Mariboru, Ptuju, Hrastniku, Vrhniki, Brežicah in Novem mestu.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Potrebna je le predhodna prijava.

Seznam sodelujočih podjetji ter ostale informacije dobite na spletni strani.


torek, 17. marec 2015 Dobrodelna akcija »Čisto veselje«

Vse študente UP FAMNIT vabimo, da se pridružijo dobrodelni akciji »Čisto veselje«, ki bo potekala med 16. in 21. marcem 2015.

V sklopu akcije se bodo zbirale odpadne surovine na več kot 30-ih lokacijah po Sloveniji. Seznam odpadnih surovin je dostopen tu. Zbran material se bo ovrednotil, izkupiček pa bo namenjen za letovanje otrok s čustvenimi in vedenjskimi motnjami. Svoj prispevek lahko odda vsak, tako da odpadne surovine pripelje na eno izmed lokacij. Ob predaji odpadnih surovin sodelujoči prejme kuponček s katerim se uvrsti v nagradno žrebanje za male gospodinjske aparate Gorenje. Humanitarna akcija »Čisto veselje« sta v sodelovanju zasnovala podjetje Gorenje Surovina d.o.o. in projekt »Botrstvo v Sloveniji«.

Več o akciji si lahko preberete na tem spletnem naslovu.


torek, 17. marec 2015 Razpis za študente: Kairos CEE Venture Competition

After the great success of the first two Kairos CEE Venture Competitions – one of the region’s most prestigious startup competition – the Kairos Society Hungary is organising it this year again.

Kairos Society is a non-profit organization that aims to find and empower the young creative minds who will push the world forward through entrepreneurship and innovation.

The applications are now open for the annual CEE Venture Competition, this year extended to the whole CEE region. We are accepting applicants from the following countries: Austria, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Macedonia, Moldova, Montenegro, Poland, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia and Ukraine.

The winning team will receive the opportunity to participate in the Kairos Global Summit, which summons the most promising startups in California, the home of Kairos Society. In 2014 more than 350 young innovators and 50 teams took part in the event to present their startups to famous and respected investors, influential entrepreneurs and multinational companies. Furthermore, the Summit allows the participating teams to meet the partners of the Society, like GE, Cisco, Sprint or Johnson & Johnson.

We are looking for college students under the age of 26 and we are especially interested in healthcare, education, cleantech and disruptive technologies, but other startups can apply as well. The competing teams will receive multiple trainings before their final pitch in front of the jury.

Teams can apply here until 10th April: http://kairossociety.hu/new/application.html

For any further questions about the competition, contact:

Alexandra Abbas
Organizer
Kairos Society Hungary
http://www.kairossociety.hu/

 


ponedeljek, 16. marec 2015 Vabljeni na peto predavanje Famnitovih izletov v matematično vesolje 2014/15

VLJUDNO VAS VABIMO,

DA SE NAM PRIDRUŽITE NA 5. PREDAVANJU LETOŠNJEGA CIKLA, KO BO

DR. MARKO OREL predstavil razvoj

»OD NAJMANJŠIH KVADRATOV DO DELOVANJA CT NAPRAVE«

v sredo, 18. marca 2015 ob 18h

(velika predavalnica UP Famnit, Glagoljaška 8, Koper).

Leta 1979 sta Nobelovo nagrado za fiziologijo ali medicino prejela Allan McLeod Cormack in Godfrey Newbold Hounsfield. Nagrada jima je bila podeljena za razvoj računalniško podprte tomografije v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Na predavanju bomo na poljudnoznanstven način prikazali matematiko, ki je bila zaslužna za delovanje prvega tomografa.

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na martin.milanic@upr.si.

Veselimo se novih potovanj v matematična vesolja v vaši družbi!

 

Vljudno vabljeni.

 

Več o 6. ciklu Izletov v matematično vesolje: http://matematicni-izleti.famnit.upr.si/sl/


ponedeljek, 16. marec 2015 Strokovno posvetovanje na temo »Kako do nič odpadkov« v Sloveniji

Vabimo vas na dvodnevno strokovno posvetovanje na temo »Kako do nič odpadkov« v Sloveniji, ki bo potekalo na Ptuju  9. in 10. aprila 2015.

Varovanje življenjskega okolja in naravnih virov postaja neogibna obveza človeške družbe, saj je edina odgovorna za nesprejemljivo onesnaževanje okolja in izčrpavanje virov. Emisije v trdni obliki (odpadki, sedimenti iz odpadnih vod in plinov) trajno obremenjujejo vse sestavine okolja in slabšajo njihovo kakovost za človeka in vse žive organizme. Po drugi strani pa predstavljajo nepotrebno materialno in energetsko izgubo za proizvodni sektor, ki je soočen z vse večjim pomanjkanjem primarnih surovin. Trajnostna družba (tako v proizvodnem kot v uporabniškem segmentu) je obveza, ki nima alternative. Kako jo uresničevati pri gospodarjenju z odpadki v pogojih trenutne slovenske družbeno-politične stvarnosti, bo predmet pričujočega posveta, ki bo obravnaval dve prednostni temi:

 • Učinkovitost shem za ravnanje s predpisanimi vrstami odpadkov.
 • Celovito (integrirano) ravnanje z odpadki kot pristop za vzpostavo družbe brez odpadkov.

Prijave na strokovno posvetovanje sprejemajo do 7. aprila 2015, in sicer:

Več informacij o strokovnem posvetovanju pa je dostopnih tukaj.


ponedeljek, 16. marec 2015 Delavnice gospodarskih običajev Indije z orisi indijske družbe in jezika

Spoštovani študenti,

obveščamo vas, da Univerza na Primorskem organizira v okviru projekta UP Univerzitetni karierni center, v sodelovanju z Univerzitetnim razvojnim centrom in inkubatorjem Primorske, Društvom za mednarodni razvoj in Veleposlaništvom Republike Indije, delavnice o gospodarskih običajih Indije z orisi indijske družbe in jezika.

Predvidenih je 6 srečanj, prvo srečanje se prične že to sredo,
18. marca 2015 od 18.00 do 19.30 ure,
v prostorih UIP-a (Ferrarska ulica 8, Koper).

Več informacij o dogodku na: http://www.kariernicenter.upr.si/.

Prostih je še nekaj mest, vljudno vabljeni.


ponedeljek, 16. marec 2015 Karierni dan na UP FVZ

Spoštovani študenti,

obveščamo vas, da Univerza na Primorskem (UP) skupaj z UP Fakulteto za vede o zdravju (UP FVZ) in v sodelovanju z Univerzitetnim razvojnim centrom in inkubatorjem Primorske (UIP) organizira na Karierni dan za študente študijskih programov s področja dietetike.

Karierni dan bo potekal
v ponedeljek, 30. marca 2015 ob 12. uri,
na UP Fakulteti za vede o zdravju (predavalnica P4), Polje 42, 6310 Izola

Več informacij o dogodku na: http://www.kariernicenter.upr.si/.

Vljudno vabljeni.


petek, 13. marec 2015 Spomladanski sklop delavnic skupine Psihomoč v Mariboru, Kopru in Ljubljani

Vabimo vas na spomladanski sklop delavnic skupine Psihomoč v Mariboru, Kopru in Ljubljani, na katerem boste lahko odkrili marsikaj novega o sebi in o drugih. V Kopru se boste pogovarjali predvsem o čuječnosti - zavedanju sebe ter o asertivnosti - 'pravilni' komunikaciji. 

Prijave na delavnice »Rastem sam, rastem z drugimi« potekajo preko tega obrazca.

Več o delavnicah tudi v drugih mestih in program delavnic pa si lahko preberete na Facebook strani »Rastem sam, rastem z drugimi«.

 

Vabljeni.