Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

četrtek, 16. september 2021 Udeležite se dnevov trajnostne energije 021

Spoštovani.

Vabimo vas, da se udeležite Dnevov trajnostne energije 021, ki jih organizira Borzen ob 20. obletnici svojega delovanja in odprtja trga z energijo v mesecu septembru.

23. 9. 2021 še posebej lepo vabimo na dva aktualna webinarja o energetskih priložnostih zelenega javnega naročanja in delilnikih stroškov energije, kjer bo priložnost tudi za vaša vprašanja in dileme.

Program:

 • Zeleno javno naročanje: energetske priložnosti, dr. Boštjan Ferk in izr. prof. dr. Petra Ferk, Inštitut za javno-zasebno partnerstvo (Zoom, 23. 9. 2021, 9:00 - 10:30),
 • Delilniki stroškov energije: nove možnosti v praksi, Niko Natek, Kssena (Zoom, 23. 9. 2021, 11:00 - 12:30).

Na webinarju o energetskih priložnostih zelenega javnega naročanja se boste seznanili s spremembami in številnimi novostmi, ki jih prinaša Uredba o zelenem javnem naročanju. Predstavili vam bomo tudi številne energetske priložnosti za zmanjšanje porabe energije v javnem sektorju. Vabimo vas, da jih spoznamo skupaj in tako s pomočjo vključevanja okoljskih meril v javno naročanje skupaj pripomoremo k zmanjšanju negativnih vplivov javnega sektorja na okolje.

Udeležba na webinarju je brezplačna, a so prijave obvezne. Ne zamudite priložnosti in se brezplačno prijavite tukaj. Prijavite se lahko na enega ali oba webinarja.

Več o dogodkih in prijavah tudi na kontaktnih naslovih: 01 437 98 61 ali 031 717 599 ali na konferenca@trajnostnaenergija.si.

Veselimo se nadaljnjega sodelovanja in srečanja z vami,

ekipa Borzen

 

*Osnovna dejavnost Borzena je izvajanje gospodarske javne službe dejavnost operaterja trga z elektriko, hkrati je promotor razvoja slovenskega elektroenergetskega trga, kot tudi nosilec Centra za podpore obnovljivih virov energije v skladu z javnim pooblastilom po energetski zakonodaji, na podlagi katere izvaja tudi naloge povezane z informiranjem in ozaveščanjem o učinkoviti rabi energije in obnovljivih virih energije in upravlja spletni portal www.trajnostnaenergija.si.

konferenca@trajnostnaenergija.si
m +386 (0)31 717 599,  t +386 (0)1 437 98 61
www.borzen.siwww.trajnostnaenergija.si

 


četrtek, 16. september 2021 Približuje se tradicionalni 8. ISTRKI KOLESARSKI MARATON

2. in 3. oktobra 2021 poteka tradicionalni, že 8. Istrski kolesarski maraton. Namenjen je spodbujanju rekreativnega kolesarjenja, druženja in aktivnega življenja nasploh.
 
Pester program bo potekal že v soboto, v nedeljo ob 10. uri pa udeleženci krenejo na tri različno dolge trase za vse okuse in stopnje pripravljenosti.
 
Vabimo vas, da se pridružite v obliki skupin in dogodek izkoristite za medsebojno spoznavanje, druženje in krepitev vezi.
 
Vse informacije ni prijavni obrazec najdete na https://www.istrski-kolesarskimaraton.si, pri čemer ne spreglejte skupinskega popusta.
 
Spletne prijave so možne do 23. septembra.
 

četrtek, 16. september 2021 Objavljen dodaten Erasmus+ razpis za študijsko leto 2021/2022 // Additional Erasmus+ Open Call for the Academic Year 2021/2022 now available!

Objavljen je dodaten Erasmus+ razpis za študente za izmenjave v študijskem letu 2021/2022. Razpis omogoča prijave za študijske izmenjave ali izmenjave z namenom praktičnega usposabljanja v obdobju od 1.6.2021 do 30.9.2022.

Rok za oddajo prijave je 8. oktober 2021.

Razpis in več informacij so na voljo na tej povezavi.

Vabljeni k prijavi!


An additional Erasmus+ Open Call for students for exchanges in the Academic Year 2021/2022 has been published.  The call enables applications for exchanges for the purpose of study and exchanges for the purpose of traineeship in the period from 1 June 2021 to 30 September 2022.

The application deadline is 8 October 2021.

The Open Call and more information are available on this link.

You are invited to apply!


torek, 14. september 2021 Vabilo na brezplačne tečaje iskanja in uporabe e-virov v NUK

KAKO DO KNJIŽNIČNEGA GRADIVA IN STORITEV NARODNE IN UNIVERZITETNE KNJIŽNICE

Na tečaju bomo predstavili osnovne značilnosti knjižnične zbirke NUK, postavitev gradiva, različne vire za iskanje in naročanje gradiva (računalniški in listkovni katalogi), različne možnosti dostopa in uporabe gradiva ter podali pregled storitev NUK, ki so namenjene uporabnikom. Na kratko bomo predstavili tudi možnosti za uporabo elektronskih virov na daljavo (COBISS+, Digitalna knjižnica Slovenije, Spletni arhiv, Mrežnik, mEga iskalnik - Akademska digitalna zbirka). Tečaj traja od 10.00 do 12.00 ure.

Datumi tečaja: 30. september, 12. oktober, 3. november 

PRIJAVA

ELEKTRONSKI INFORMACIJSKI VIRI ZA POMOČ PRI ŠTUDIJU IN RAZISKOVALNEMU DELU

Kje in kako dostopamo do informacijskih virov, pogoji dostopa, izbor ustreznega vira za iskanje. Mrežnik – odskočna deska do virov. Skupne značilnosti informacijskih virov in osnovna orodja za iskanje. Pojem bibliografskega zapisa, pregledovanje in vrste indeksov, uporaba tezavra. Kdaj in kako uporabljamo logične operatorje oziroma operatorje bližine, prikaz in izvoz zadetkov, iskalna zgodovina itd. Uporaba iskalnih strategij pri iskanju po hierarhično urejenih seznamih virov na internetu, iskalnikih in meta iskalnikih; prednosti in omejitve iskalnikov, posebnosti različnih seznamov virov in iskalnikov ter izbor ustreznega iskalnika ali seznama virov za poizvedbo. Tečaj traja od 10. do 13. ure.

Datuma tečaja: 6. oktober, 5. november 

PRIJAVA

UPORABA ORODJA ZA UPRAVLJANJE BIBLIOGRAFSKIH REFERENC EndNote Online

Pišete strokovna ali znanstvena besedila? Seminarske naloge in zaključna dela, pri katerih navajate reference? Poznate različne stile citiranja? Ste si kdaj želeli orodja, s katreim bo vaše delo s citati hitrejše in učinkovitejše? Tečaj, kjer vam bomo odgovorili na vsa vprašanja in vas naučili uporabljati EndNote Online, bo potekal od 10.00 do 13.00 ure.

Datum tečaja: 4. november 

PRIJAVA

IZOBRAŽEVANJE AVTORJEV ZA OBJAVLJANJE V ODPRTEM DOSTOPU

Na tečaju predstavimo definicije odprtega dostopa, razloge za objavo v odprtem dostopu, različne poslovne modele objavljanja v odprtem dostopu, založniške politike, plenilske založnike, kje najdemo objave v OD in smernice v Sloveniji. Tečaj traja od 10. do 12. ure.

Datum tečaja: 10. november 

PRIJAVA

Na tečaj se prijavite prek povezave, ki jo najdete pri opisih posameznega tečaja.
Po prijavi boste prejeli potrditev prijave in povezavo za morebitno odjavo.

Udeleženci naj imajo osnovno znanje dela z računalnikom.

VSI TEČAJI BODO IZVEDENI V SPLETNEM OKOLJU Z UPORABO APLIKACIJE ZOOM

KOLEDAR IZOBRAŽEVANJ

torek, 14. september 2021 Vabilo k sodelovanju pri NASA International Space Apps Challenge

Posredujemo vabilo Inkubatorja Sežana, ki je bil tudi letos izbran za Local Lead NASA International Space Apps Challenge, ki bo organiziran od 2. do 3. oktobra 2021, in sicer v virtualni obliki.

.................................................

Spoštovani,

Vabimo vas, da se nam  pridružite na International Space Apps Challenge, največjem mednarodnem razvojnem tehnološkem maratonu za reševanje globalnih izzivov, ki ga organizira vesoljska agencija NASA, Inkubator Sežana pa ga bo letos že tretjič organiziral v Sežani.

Osnovni podatki o dogodku:

 • naziv: NASA International Space Apps Challenge;
 • opis: 48-urni mednarodni razvojni tehnološki maraton – hackathon –  za inovativno, kreativno, predvsem pa sodelovalno reševanje globalnih izzivov na podlagi javno dostopnih podatkov vesoljske agencije NASA, ki bo množično in hkrati potekal v več kot 200 mestih po celem svetu;
 • namen in cilji: sodelovalno oblikovanje in razvoj inovativnih tehnoloških rešitev za interdisciplinarne globalne izzive, izvedba obetavnih prototipov za izboljšanje kakovosti življenja na Zemlji in v vesolju, ustvariti globalno skupnost za sodelovanje in širitev meja vesolja, znanosti ter tehnologije;
 • kraj in čas dogodka: virtualno  od 2. do 3. 10. 2021;
 • okalni organizator: Inkubator d.o.o. Sežana;
 • podporne institucije: občina Sežana, Javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, mentorji in strokovnjaki, visokošolske in srednje šole, deležniki inovativnega in podjetniškega podpornega okolja širše primorske regije, zainteresirane gospodarske družbe, sponzorji in donatorji;
 • ciljne skupine: širša zainteresirana javnost, prostovoljci, posamezniki in ekipe, razvijalci, inženirji, tehnologi, oblikovalci, dijaki in študentje, skratka vsi z željo hitrega in pozitivnega ustvarjanja nečesa novega;
 • pričakovano število udeležencev: 30
 • objavljeni izzivi za leto 2021.

Zakaj bi želeli  sodelovati na  takem razvojnem maratonu? Ker:

 • je NASA Space Apps Challenge mednarodni dogodek na svetovni ravni,
 • je vodilni organizator dogodka NASA, največja svetovna vesoljska agencija, s katero bo na dogodku sodelovalo več kot 200 lokalnih organizacij po vsem svetu, letos pa je k sodelovanju pritegnila večino najpomembnejših deležnikov na področju vesolja (ESA, JAXA; SANSA, NSSA in druge).
 • se maraton lahko pohvali z že 10 uspešnimi sezonami izvedbe,
 • je bilo na hekatonih od leta 2012 udeleženih  več kot 150.000 udeležencev iz +150 držav iz vseh kontinentov, ki so predložili več kot 10.000 rešitev,
 • bo rezultat številnih obetavnih prototipov ter odprtokodnih rešitev koristen za celotno človeško skupnost, naš planet in vesolje,
 • da hekaton v Sloveniji organiziramo že sedmič (štiri krat v Kopru in tretjič v Sežani), s preko 140 udeleženci,
 • bo na dogodku sodelovalo veliko ustvarjalnih posameznikov in skupin,
 • bo dogodek in vse aktivnosti v okviru le-tega dobro medijsko pokrit s strani lokalnih in nacionalnih medijev ter na socialnih omrežjih,
 • boste s svojim prispevkom pripomogli k razvoju znanosti in tehnologije ter izboljšanju razmer v našem ožjem in širšem ekosistemu predvsem pa zanimanju mladih h kreativnemu razmišljanju, timskemu in interdisciplinarnemu delu,
 • bo poleg »Wellcome Kita« vsak udeleženec prejel tudi certifikat o sodelovanju,
 • smo za zmagovalce in finaliste pripravili zanimive nagrade. Poleg globalnih nagrad (ogled izstrelitve rakete v ZDA) tudi zanimive lokalne:

1. nagrada: Vavčer za 1000 eur storitev Inkubatorja Sežana in polet v Aerodiumu Logatec

2. nagrada: Vavčer 500 eur storitev Inkubatorja Sežana in ogled Vojaškega muzeja Pivka in polet v  simulatorju MIG 21

3. nagrada: Vavčer 250 eur storitev Inkubatorja Sežana in ogled Centra vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanjah.

 • bomo 28.9.2021 za udeležence pripravili poseben NASA Space Apps Sežana Bootcamp, ki bo namenjen seznanitvi s hekatonom.

Več o dogodku lahko spremljate na :
https://inkubator.si/nasa-space-apps-challenge-2021-tudi-v-sezani/
https://twitter.com/spaceappssezana
https://www.facebook.com/spaceappssezana
https://www.youtube.com/watch?v=RkFtwvZk34w

Kontaktirate nas lahko tudi na info@inkubator.si

Za sodelovanje in vašo pomoč se vam iskreno zahvaljujemo ter vam hkrati želimo še veliko poslovnih uspehov!

   

Vabimo vas na NASA Space Apps Challenge Sežana!                                                                                              

Local Lead

Dorijan Maršič, direktor


torek, 14. september 2021 Vabilo na kviz o podnebnih freskah in srečanje z okoljskimi nevladnimi organizacijami // Invitation to the Quiz on Climate Fresco and a meeting with environmental NGOs

Evropski kulturni inštituti iz Slovenije so v okviru projekta Europe Read’R v Izoli zgradili paviljon, ki je namenjen branju navdihujočih knjig o tem, kako bomo živeli v prihodnosti. Paviljon je namenjen tudi razpravam in kritičnemu razmišljanju, zato je organizirana vrsta okroglih miz o različnih temah.

Francoski inštitut bo v okviru programa organiziral dvodnevni dogodek na temo okolja in podnebja. Za študente je še posebej zanimiv Kviz o podnebnih freskah in srečanje z okoljskimi nevladnimi organizacijami, ki bo potekal v ponedeljek, 20. septembra 2021 ob 14.00 in kateremu bo sledila neformalna razprava o individualnih in kolektivnih možnih rešitvah.

Dogodek se odvija na prostem, udeležba pa je brezplačna.
Celotedenski program je na voljo TUKAJ.


As part of the Europe Read’R project, European cultural institutes from Slovenia have built a pavilion in Izola in which people can freely read inspiring books about the “future of living”. This place is also meant to be a place of discussion and critical thinking, this is why several round-tables are organized about different topics.

As part of the program, the French Institute will organize a two-day event on the thematic of Environment and Climate. Of particular interest to students is the Quiz on Climate Frescoes and a meeting with environmental NGOs, which will take place on Monday, 20 September 2021 at 14.00 and will be followed by an informal discussion on individual and collective possible solutions.

The event takes place outdoors and participation is free.
The week-long program is available HERE.


ponedeljek, 13. september 2021 Oglas za delo - Izvajalec ekspirimentov

V ekipi mladinske zveze Brez izgovora iščejo nove okrepitve – študente za izvajanje eksperimentov v Ljubljani, Celju, Postojni, na obali in v drugih krajih po Sloveniji.

Gre za izvedbo eksperimentov v okviru preventivnih in izobraževalnih programov na osnovnih šolah z namenom preprečevanja zasvojenosti s tobakom, konopljo ter alkoholom med mladimi, saj želijo mladim na praktičen način približati, kakšne so posledice uživanja teh snovi. Želijo si, da preko interaktivnih delavnic mlade opremili s potrebnimi veščinami, s pomočjo katerih se bodo znali soočati z različnimi življenjskimi preizkušnjami, se upreti vrstniškemu pritisku ter nasploh sprejemati zdrave odločitve.

Če vas veseli delo z mladimi, imate izkušnje z izvajanjem delavnic in si študent_ka medicine, (bio)kemije, fizike ali katere druge relevantne smeri, ter čutite njihovo poslanstvo promocije trajnostnega razvoja in zdravega življenjskega sloga, vas vabijo, da se jim pridružite!

Delavnice potekajo občasno, med tednom v dopoldanskem času (v času pouka). Največ delavnic se izvaja v Ljubljani in okolici, iščejo pa tudi izvajalce na Obali, v Postojni, Kranju in po drugih krajih v Sloveniji.

Izvajanje eksperimentov poteka v razredih v živo, tako da se v primeru poslabšanja trenutne COVID situacije oz. če šole ne dovolijo vstopa zunanjim izvajalcem, eksperimentov ne bo izvajalo. V primeru, da COVID-a niste preboleli in/ali niste cepljeni, je za vstop v šolo potreben negativen test.

Za izvajanje eksperimentov je predvideno plačilo 5,38€ neto/h v primeru več izvedenih ur v enem kosu ter 6,28 € neto/h v primeru izvedbe le ene šolske ure (ena učna ura oz. 45 minut delavnice in 15 minut priprave). Plačilo za opravljeno delo se študentu izplača preko študentske napotnice. 

Prijave za študentsko delo zbirajo do srede, 15. septembra preko obrazca, ki je dostopen tukaj

Po zaključku prijav vas bodo obvestili, če ste bili izbrani za bodoče izvajalce eksperimentov. V tem primeru vas bodo povabili na usposabljanje za izvajalce, ki bo v drugi polovici septembra, in sicer datum sporočijo naknadno (najverjetneje v živo v prostorih mladinske zveze Brez izgovora v Ljubljani, če ne bo mogoče, pa online). Usposabljanje je za bodoče izvajalce obvezno - brez udeležbe na usposabljanju eksperimentov ne boste mogli izvajati.

O aktivnostih si lahko več preberete tudi na njihovi spletni strani ali na FB profilu, za dodatna vprašanja pa so vedno na voljo.

 

 

 

 


ponedeljek, 13. september 2021 Oglas za delo - Izvajalec preventivnih programov

V ekipi mladinske zveze Brez izgovora iščejo nove okrepitve – študente za izvajanje strokovnih delavnic na osnovnih in srednjih šolah v Ljubljani, Celju, Postojni, na obali in v drugih krajih po Sloveniji.

Gre za izvajanje preventivnih in izobraževalnih programov na osnovnih in srednjih šolah, poudarek tematike pa je na duševnem zdravju, razvoju socialnih spretnosti in preprečevanju zasvojenosti. Preko interaktivnih delavnic mlade opremijo s potrebnimi veščinami, s pomočjo katerih se bodo znali soočati z različnimi življenjskimi preizkušnjami, se upreti vrstniškemu pritisku ter nasploh sprejemati zdrave odločitve.

Izvajajo delavnice na različne teme, kot so:

 • preprečevanje problematičnega igranja na srečo med najstniki, izvajajo pa se predvsem med učenci zadnje triade osnovne šole in med dijaki (fanti) 1. in 2. letnikov srednjih šol,
 • preprečevanje motenj hranjenja in negativne samopodobe med dijakinjami 1. in 2. letnikov srednjih šol,
 • učenje socialnih veščin (komunikacija, uravnavanje čustev, samopodoba ipd.) in preprečevanje različnih zasvojenosti (tobak, alkohol, konoplja ipd.) med učenci zadnje triade osnovne šole,
 • preprečevanje medvrstniškega nasilja in reševanje konfliktov med učenci zadnje triade osnovne šole,
 • preprečevanje odvisnosti od spleta med učenci zadnje triade osnovne šole.

Če vas veseli delo z mladimi, imate izkušnje z izvajanjem delavnic in nekaj znanja s kakšnega od navedenih področij ter čutite njihovo poslanstvo promocije trajnostnega razvoja in zdravega življenjskega sloga, vas vabijo, da se jim pridružite!

Delavnice potekajo občasno, med tednom v dopoldanskem času (v času pouka). Največ delavnic se izvaja v Ljubljani in okolici, iščejo pa tudi izvajalce na Obali, v Postojni, Kranju in po drugih krajih v Sloveniji.

Izvajanje delavnic načeloma poteka v razredih v živo, vendar pa se lahko delo preseli na splet (izvedba s pomočjo platform Zoom ter MSTeams) v primeru poslabšanja trenutne situacije oz. če šole ne dovolijo vstopa zunanjim izvajalcem. V primeru, da COVID-a niste preboleli in/ali niste cepljeni, je za vstop v šolo potreben negativen test.

Za izvajanje delavnic je predvideno plačilo 5,38€ neto/h v primeru več izvedenih ur v enem kosu ter 6,28 € neto/h v primeru izvedbe le ene šolske ure (ena učna ura oz. 45 minut delavnice in 15 minut priprave). Plačilo za opravljeno delo se študentu izplača preko študentske napotnice.

Prijave zbirajo do srede, 15. septembra preko obrazca, ki je dostopen tukaj. Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na sandra.modic@noexcuse.si oz. v primeru odsotnosti na mia.zupancic@noexcuse.si.

Po zaključku prijav vas bodo do petka, 17. septembra obvestili, če ste bili izbrani za bodoče izvajalce. V tem primeru vas bodo povabili na usposabljanje za izvajalce, ki bo v ponedeljek, 20. septembra (najverjetneje v živo v prostorih mladinske zveze Brez izgovra v Ljubljani, če ne bo mogoče, pa online). Usposabljanje je za bodoče izvajalce obvezno - brez udeležbe na usposabljanju delavnic ne boste mogli izvajati, zato si že vnaprej rezervirajte termin. Usposabljaje bo celodnevno.

O aktivnostih si lahko več preberete tudi na spletni strani ali na FB profilu, za dodatna vprašanja pa so vedno na voljo.


torek, 7. september 2021 Oglas za delo - Podatkovni inženir (m/ž)

Podatkovni inženir (m/ž)

Uživaš pri delu z velikimi količinami podatkov, izgradnji podatkovnih modelov in podatkovnih tokov? Pridruži se nam in postani del mlade in zagnane ekipe, ki išče iznajdljivega podatkovnega inženirja. Pri delu se boš srečeval/-a z zanimivimi izzivi od podatkovnega inženiringa do izgradnje aplikacij za pregledovanje podatkov.

Energetika je na pragu velikih sprememb: razpršeni obnovljivi energetski viri, elektromobilnost, nove tehnologije, digitalizacija, trajnostne rešitve, čista in decentralizirana energija za vsakogar. Z odločnimi in samozavestnimi koraki v skupini GEN-I stopamo na pot zelene transformacije in spodbujamo posameznika, da pripomore k boljši, bolj zeleni prihodnosti. Z ekipo strokovnjakov raznovrstnih področij razvijamo rešitve, ki bodo omogočile čisto energijo in razogljičenje posameznika in podjetij. Že vse od svoje ustanovitve se uvrščamo med najbolj inovativne in hitro rastoče akterje, ne le na slovenskem ampak tudi na evropskem energetskem trgu. Z enakim zagonom in še večjo motivacijo želimo spremeniti svet na bolje.

Ker velike spremembe zahtevajo najboljše, iščemo okrepitve z najboljšimi.

Tvoji izzivi:

 • načrtovanje, razvoj in optimizacija podatkovnih tokov,
 • avtomatizacija in parametrizacija postopkov in obdelav,
 • načrtovanje in izgradnja podatkovnih modelov,
 • sodelovanje z drugimi razvijalci, analitiki,
 • pisanje in optimiziranje poizvedb,
 • iskanje in pridobivanje podatkov iz različnih virov,
 • delo na oblačnih storitvah,
 • spremljanje in delo v vseh fazah razvojnega ali življenjskega cikla rešitev (razvoj, testiranje, vzdrževanje, spremembe…).

Naša pričakovanja:

 • zaključena vsaj VI. stopnja izobrazbe iz tehnične smeri, lahko tudi še študent/-ka zaključnega letnika smeri, ki te opremlja z znanji za obdelavo podatkov,
 • imaš izkušnje s programiranjem in obdelavo podatkov; ni pogoj, je pa prednost, da imaš izkušnje s programiranjem v Python-u,
 • so ti znane relacijske baze in poizvedbeni jezik SQL,
 • ti leži timsko delo in dobro deluješ v ekipi,
 • rad/-a preizkušaš in se učiš novih tehnologij,
 • ti težje naloge predstavljajo izziv in možnost za strokovno rast,
 • odlikuje te samoiniciativnost in prednost je, da si aktiven/-na v podatkovni / kodirni skupnosti.

Ponujamo ti:

Ne glede na predhodne izkušnje, bomo s procesom »onboarding«-a poskrbeli za poglobljeno uvajanje, s poudarkom na cloud platformah (AWS).

Lokacija dela: Ljubljana

Rok prijave do vključno: 19. 9. 2021

Za prijavo pošlji svojo predstavitev z življenjepisom in motivacijskim pismom v slovenskem in angleškem jeziku prek spletnega obrazca.

                  


torek, 7. september 2021 Oglas za delo - Analitik na področju trgovanja z energenti (m/ž)

                  

Analitik na področju trgovanja z energenti (m/ž)

Spremljaš dogajanje na globalnih finančnih trgih in rad delaš s podatki? Te zanimajo dejavniki, ki vplivajo na gibanje cen na trgih in poskušaš razumeti zakaj je tako, kot je? Te navdušuje priprava analiz in informacij za podporo odločanju? Se vidiš na delovnem mestu, kjer sodeluješ s trgovci pri formuliranju, testiranju in optimizaciji trgovalnih strategij? Če razvoj matematično-numeričnih modelov prebudi tvojo radovednost in iščeš priložnost, da se preizkusiš v analizah in napovedih gibanja cen na borzah električne energije, se prijavi na delovno mesto Analitik na področju trgovanja z energenti (m/ž).

Energetika je na pragu velikih sprememb: razpršeni obnovljivi energetski viri, elektromobilnost, nove tehnologije, digitalizacija, trajnostne rešitve, čista in decentralizirana energija za vsakogar. Z odločnimi in samozavestnimi koraki v skupini GEN-I stopamo na pot zelene transformacije in spodbujamo posameznika, da pripomore k boljši, bolj zeleni prihodnosti. Z ekipo strokovnjakov raznovrstnih področij razvijamo rešitve, ki bodo omogočile čisto energijo in razogljičenje posameznika in podjetij. Že vse od svoje ustanovitve se uvrščamo med najbolj inovativne in hitro rastoče akterje, ne le na slovenskem ampak tudi na evropskem energetskem trgu. Z enakim zagonom in še večjo motivacijo želimo spremeniti svet na bolje.

Ker velike spremembe zahtevajo najboljše, iščemo okrepitve z najboljšimi.

Tvoji izzivi:

 • spremljanje dogajanja na trgih z električno energijo po Evropi in drugih globalnih energentov (plin, nafta, premog, …),
 • obdelava in analiza večjih količin podatkov ter ugotavljanje povezav med dogodki in cenami na trgu,
 • priprava poročil o dogajanju na posameznih trgih in njihova interpretacija,
 • sodelovanje pri razvoju orodij in numeričnih modelov za podporo pri odločanju na področju trgovanja,
 • tesno sodelovanje s službo trgovanja pri pripravi trgovalnih strategij,
 • redno vrednotenje uporabljenih predpostavk in primerjava z dejanskimi vrednostmi s ciljem nenehnega nadgrajevanja modelov.

Naša pričakovanja:

 • zaključena vsaj VI. raven ekonomske oz. naravoslovne ali tehnične smeri (fizika, matematika, računalništvo, informatika, elektrotehnika, …)
 • želja po pridobivanju znanja in aktivno iskanje novih rešitev,
 • izkušnje in interes za delo s podatki (znanje statistike in statističnega modeliranja ti bo prišlo prav),
 • analitično in kritično razmišljanje, iskanje vzročno-posledičnih povezav in tvorjenje sintez,
 • sposobnost jasne interpretacije ter učinkovite predstavitve rezultatov analiz in napovedi,
 • timsko delo ti leži in si želiš dela v povezani ekipi,
 • napredno znanje Excela, poznavanje programiranja je prednost (Python),
 • zanimanje za finančne trge,
 • dobra pisna in ustna komunikacija v angleščini.

Ponujamo ti:

Lokacija dela: Ljubljana

Rok prijave do vključno: 19. 9. 2021

Za prijavo pošlji svojo predstavitev z življenjepisom in motivacijskim pismom v slovenskem in angleškem jeziku prek spletnega obrazca.

                   


torek, 7. september 2021 Oglas za delo - Kvantitativni analitik (m/ž)

                    

Kvantitativni analitik (m/ž)

Ti priprava in prikaz statističnih analiz s sodobnimi vizualizacijskimi orodji predstavlja izziv in te zanima analiza gibanja cen na finančnih trgih? Se vidiš na delovnem mestu, kjer sodeluješ s trgovci pri formuliranju, testiranju in optimizaciji trgovalnih strategij? Bi rad sodeloval pri implementaciji avtomatiziranih trgovalnih strategij? Če ti odločitve sprejete na podlagi podatkov predstavljajo izziv, se nam pridruži kot kvantitativni analitik (m/ž) v skupini za razvoj strategij.

Energetika je na pragu velikih sprememb: razpršeni obnovljivi energetski viri, elektromobilnost, nove tehnologije, digitalizacija, trajnostne rešitve, čista in decentralizirana energija za vsakogar. Z odločnimi in samozavestnimi koraki v skupini GEN-I stopamo na pot zelene transformacije in spodbujamo posameznika, da pripomore k boljši, bolj zeleni prihodnosti. Z ekipo strokovnjakov raznovrstnih področij razvijamo rešitve, ki bodo omogočile čisto energijo in razogljičenje posameznika in podjetij. Že vse od svoje ustanovitve se uvrščamo med najbolj inovativne in hitro rastoče akterje, ne le na slovenskem ampak tudi na evropskem energetskem trgu. Z enakim zagonom in še večjo motivacijo želimo spremeniti svet na bolje.

Ker velike spremembe zahtevajo najboljše, iščemo okrepitve z najboljšimi.

Tvoji izzivi:

 • sodelovanje s trgovci ali prodajniki pri razvoju strategij,
 • razvoj okolja za testiranje kvantitativnih strategij, 
 • razvoj in optimizacija kvantitativnih trgovalnih/prodajnih strategij ter algoritmov na področju energetskih trgov, 
 • implementacija metod strojnega učenja in umetne inteligence v procese trgovanja, 
 • nudenje analitske podpore in priprava predlogov nadaljnjih analiz, 
 • sodelovanje pri razvoju orodij za podporo pri odločanju na področju trgovanja in prodaje.

Naša pričakovanja:

 • najmanj VI. stopnja izobrazbe na področju fizike, matematike, računalništva, informatike, elektrotehnike ali ostalih naravoslovno-tehničnih smeri, 
 • pozitiven in k rezultatom naravnan odnos do dela, 
 • visoko razvite logično-analitične sposobnosti, 
 • znanje statistike in statističnega modeliranja, 
 • poznavanje metod ali algoritmov za pridobivanje vrednosti iz podatkov, 
 • proaktivnost in ustvarjalnost, ki se kaže v samostojnem učenju in iskanju novih rešitev, 
 • zaželeno poznavanje vsaj enega objektnega programskega jezika (prednost je Python) in relacijskih podatkovnih baz; prednost je, da lahko pokažete svoje delo na GitHub-u,
 • interes za finančne trge in prodajo električne energije končnim uporabnikom,
 • zanimanje za nove tehnologije in zeleno preobrazbo energetskih sistemov 
 • dobra pisna in ustna komunikacija v angleščini.

Ponujamo ti:

 • soustvarjanje zelene energetske transformacije s prodornim, mladim in zavzetim kolektivom,
 • strokovni in osebni razvoj, podprt z izobraževanji in mentorskimi programi,
 • delo v inovativnem energetskem podjetju in dinamičnem mednarodnem okolju,
 • možnost testiranja novih zelenih tehnologij,
 • neomejene količine kave in sadja na delovnem mestu in 
 • članstvo v aktivnem športnem društvu s 13 različnimi sekcijami, ki ponuja druženje z več kot 270 aktivnimi člani.

Lokacija dela: Ljubljana

Rok prijave do vključno: 19. 9. 2021

Za prijavo pošlji svojo predstavitev z življenjepisom in motivacijskim pismom v slovenskem in angleškem jeziku prek spletnega obrazca.

                     


ponedeljek, 6. september 2021 POZIV ŠTUDENTSKIM BANDOM UNIVERZE NA PRIMORSKEM!

Drage študentke, dragi študenti,

Univerza na Primorskem bo letos v okviru prvega študijskega vikenda 2. oktobra 2021 organizirala celodnevni športno-družabni dogodek ŠtartUP v San Simonu, ki se bo zaključil s koncertom študentskih glasbenih skupin pod Belvederjem. Ker želimo na UP dati priložnost predstaviti se našim študentom, ki so glasbeno aktivni, vas vabimo k prijavi. 

Razpis za glasbene skupine, katerih vsaj en član je aktiven študent na Univerzi na Primorskem, ki si želijo nastopiti na zaključku dogodka ŠtartUP, traja od 26. avgusta do 15. septembra 2021. Skupina mora za sodelovanje na izpolnjevati naslednje pogoje:

 • imeti najmanj 2 avtorski skladbi;
 • imeti najmanj 1 posnetek / demo posnetek avtorske skladbe;
 • imeti zmožnost najmanj 60 minutnega nastopanja v živo;
 • najmanj en član skupine mora imeti status študenta na UP.

Do 20. septembra bo komisija izbrala in obvestila prijavljene skupine, ki bodo izbrane za nastop na dogodku 2. oktobra 2021. Na dogodku bo za ozvočenje poskrbel organizator. Prijave nanatečaj sprejemamo do vključno 15. septembra preko tega spletnega obrazca, vsebujejo pa naj: 

 • ime skupine,
 • povezavo do vsaj enega avdio posnetka,
 • povezavo do vsaj enega video posnetka,
 • kratko predstavitev skupine,
 • podatki o članu ali članih, ki je oz. so študenti UP,
 • ime in priimek kontaktne osebe, elektronski naslov in telefonsko številko.

Skupine bodo imele na dogodku zagotovljeno hrano in pijačo, prav tako pa bodo objavljene v vseh napovednikih dogodka in objavah na internetu ter drugih občilih. Veselimo se vaše prijave!

   

Prijavite se lahko preko tega obrazca.

Organizacijska ekipa ŠtartUP


petek, 3. september 2021 Štipendije Nemške službe za akademsko izmenjavo (DAAD) za 22/23 // German Academic Exchange Service (DAAD) Scholarships for 22/23

Nemška služba za akademsko izmenjavo (DAAD) tudi v letošnjem študijskem letu ponuja različne štipendije za diplomante, raziskovalne štipendije za doktorande, postdoktorande in mlade znanstvenike, štipendije za delovna bivanja za visokošolske učitelje ter visokošolske poletne tečaje za tuje študente in diplomante v Nemčiji.

Podrobne informacije o posameznih štipendijah DAAD so na voljo na spletni strani www.funding-guide.de . Vprašanja v zvezi s štipendijami lahko naslovite tudi na Nemško veleposlaništvo v Ljubljani, kulturni oddelek (E-naslov: info@laibach.diplo.de , T: 01 479 03 00).


The German Academic Exchange Service (DAAD) offers various scholarships for graduates, research scholarships for doctoral students, postdoctoral students and young scientists, working scholarships for higher education teachers and higher education summer courses for foreign students and graduates in Germany.

Detailed information on individual DAAD scholarships is available at www.funding-guide.de. Questions regarding scholarships can also be addressed to the German Embassy in Ljubljana, Cultural Department (E-mail: info@laibach.diplo.de, T: 01 479 03 00).


petek, 3. september 2021 Štipendije švicarske vlade za 2022/23 // Swiss Government Excellence Scholarships for 2022/23

Švicarska konfederacija vsako leto podeli vladne štipendije odličnosti za spodbujanje mednarodne izmenjave in raziskovalnega sodelovanja med Švico in več kot 180 drugimi državami. Na voljo so naslednje štipendije:

Razpis je objavljen na spletni strani Švicarskega državnega sekretariata za izobraževanje, raziskovanje in inovacije, navodla za oddajo prijave pa so na voljo TUKAJ.

 Zainteresirani kandidati in kandidatke prejmejo prijavne dokumente izključno na osebno zaprosilo, ki ga pošljejo na elektronski naslov Veleposlaništva Švice v Republiki Sloveniji: ljubljana@eda.admin.ch

Veleposlaništvo Švice v Republiki Sloveniji vloge sprejema od 2. 9. – 1. 12. 2021, in sicer priporočeno po pošti ali osebno na naslovu veleposlaništva. Za osebno oddajo vloge je potrebna predhodna najava na ljubljana@eda.admin.ch


Each year the Swiss Confederation awards Government Excellence Scholarships to promote international exchange and research cooperation between Switzerland and over 180 other countries. The following scholarships are available:

The call is published on the website of the Swiss State Secretariat for Education, Research and Innovation, and instructions for submitting the application are available HERE.

Interested candidates receive the application documents exclusively on personal request, which they send to the e-mail address of the Embassy of Switzerland in the Republic of Slovenia: ljubljana@eda.admin.ch

The Embassy of Switzerland in the Republic of Slovenia accepts applications from 2 September to 1 December 2021, by registered mail or in person at the Embassy's address. Prior notice is required for personal submission of the application to ljubljana@eda.admin.ch


petek, 13. avgust 2021 BANKA SLOVENIJE // Razpis za delo

Banka Slovenije je objavila razpis za 2 delovni mesti znotraj profila ANALITIK v oddelku Analitsko raziskovalni center, kjer spremljajo in analizirajo gospodarska gibanja doma in v pomembnejših partnericah Slovenije iz EU, razvijajo analitična orodja in ekonometrične modele za napovedovanje, izvajanje analiz in raziskav, potrebnih za potrebe denarne politike in izpolnjevanje drugih strateških ciljev in nalog Banke Slovenije.

Delo je zanimivo predvsem za absolvente ter diplomante smeri matematika in finančna matematika.

Razpis je odprt do vključno 31. 8. 2021.

Več informacij ter prijava so na voljo preko spletne strani https://www.bsi.si/razpisi/kadrovski-razpisi.

 


četrtek, 12. avgust 2021 V ponedeljek, 16. avgusta 2021 se ZAKLJUČI rok za oddajo prijav za sprejem in podaljšanje bivanja študentov v ŠTUDENTSKIH DOMOVIH in pri ZASEBNIKIH za študijsko leto 2021/2022

 

Rok, ki ga kandidati za sprejem subvencioniranega bivanja  ne smejo zamuditi, je 16. avgust 2021. Prošnjo za sprejem subvencioniranega bivanja morajo oddati preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ (http://portal.evs.gov.si/bivanje/). Vsak študent lahko odda samo eno prošnjo.

Rok za oddajo prošenj za podaljšanje bivanja je prav tako 16. avgust 2021. Prošnjo za podaljšanje bivanja vložijo študenti, ki so v študijskem letu 2020/21 bivali v javnih ali zasebnih študentskih domovih, dijaških domovih ali pri zasebnikih s subvencijo in se niso izselili iz javnih ali zasebnih študentskih domov oziroma dijaških domov in niso prekinili nastanitvene pogodbe za bivanje pri zasebnikih. Prošnjo za podaljšanje bivanja študent odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ (http://portal.evs.gov.si/bivanje/). Tudi v tem primeru lahko vsak študent odda samo eno prošnjo.

Za informacije lahko pokličete tudi v pisarno Študentskih domov Univerze na Primorskem, kjer smo vam na voljo v času uradnih ur in sicer vsak delovnik od 9.00 do 15.00 ure. Svoja vprašanja lahko kandidati pošljejo tudi na e-naslov: info@sd.upr.si .

Več informacij je na voljo tukaj.

--------------------------------------

Monday, 16 August 2021 is the DEADLINE for submitting applications for admission and extension of stay for students in STUDENT DORMITORIES and PRIVATE ACCOMODATION for the academic year 2021/2022

 

16 August is the deadline that is not to be missed for candidates who are applying for admission of stay in student dormitories and private accommodation. The application must be submitted via an electronic application on the eVŠ web portal (http://portal.evs.gov.si/bivanje/). Each student can submit only one application.

The deadline for submitting applications for extension of stay is also 16 August 2021. The application for extension of stay is submitted by students who in the academic year 2020/21 lived in public or private student dormitories, or with subsidized private individuals, that did not move out of public or private student dormitories and have not terminated their contract for private accommodation. The student submits the application for extension of stay via an electronic application on the eVŠ web portal (http://portal.evs.gov.si/bivanje/). In this case also, each student can submit only one application.

You can contact the Office of Student Housing of the University of Primorska for more information. They are available during office hours, every working day from 9.00 to 15.00. Candidates can also send their questions to the e-mail address: info@sd.upr.si.

More information is available here.


četrtek, 22. julij 2021 Objavljen razpis za prijave za tutorje študente v 2021/22 // Open call for applications for student tutors in 2021/22

Objavljen je razpis za tutorje študente v 2021/22!

Tutorstvo je organizirana pomoč študentom, ki temelji na osebnem pristopu.

Študenti tutorji usmerjajo svoje tutorande (študente) in jim svetujejo pri reševanju težav. Tutor lahko študentu tudi svetuje glede izbora študijskih smeri, izbirnih predmetov, nadaljnjega študija ipd. Namen tutorstva je torej krepiti stike med študenti prek izmenjave koristnih informacij in izkušenj s področja študijskih in študentskih zadev.

Študenti tutorji magistrskih študijskih programov lahko študentom dodiplomskih študijskih programov posredujejo informacije in svoje izkušnje o študiju na prvi stopnji v okviru dodiplomskega študijskega programa.

Razpis za tutorje študente v študijskem letu 2021/22: razpis 2021/22, obrazec: prijava.

Rok za oddajo prijave z ustreznimi prilogami je 13. 9. 2021.

Več informacij lahko preberete na podstrani "Tutorstvo".

********************

Open call for student tutors in 2021/22 is published!

Tutoring is an organized help for students based on a personal approach.

Student tutors guide their protégés (students) and advise them on how to solve their problems. The tutor can also advise students on their choice of study fields, elective courses, further studies, etc. The purpose of tutoring is  to strengthen the contacts between students by exchanging useful information and experiences in the field of studies and student affairs.

Tutors from Master's study programs can offer undergraduate students information from their personal study experience.

Open call for applications for tutors for the Academic year 2021/2022: Open call 2021/22application form.

The deadline for submitting the application with the relevant attachments is 13 September 2021.​

You can read more information on the page "Tutoring System".


sreda, 21. julij 2021 Razpis o dodelitvi štipendij za doktorski študij (3. bolonjska stopnja) matematike in naravoslovnih ved doma ali v tujini za študijsko leto 2021/2022

Fundacija akademika Ivana Vidava, ustanova za štipendiranje študentov matematike in naravoslovnih ved doktorskega študijskega programa (v nadaljevanju: fundacija) bo za študijsko leto 2021/2022 podelila največ tri štipendije, vsako v znesku do 5.000,00 EUR, s katerim bo prispevala k pokrivanju stroškov doktorskega študija (3. bolonjska stopnja) mladih slovenskih matematikov in naravoslovcev.

Pričakujejo prijave kandidatov, ki niso redno zaposleni, ne prejemajo dohodkov iz naslova dejavnosti in niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb, niso starejši od dopolnjenih 28 let in imajo povprečno oceno študija najmanj 8.

Rok z aprijave je  do vključno ponedeljka, 20. septembra 2021.

Več o pogojih in načinu prijave lahko najdete na njihovi spletni strani.


ponedeljek, 19. julij 2021 Abrantix d.o.o. - Ponudba za delo // Job offer

Senior Software Engineer C/C++ Android (f/m/x)

 

Abrantix je vodilno podjetje za programski inženiring na področju elektronskih plačil. Trenutno so v fazi širjenja in zato iščejo ljudi, ki bi si želeli rasti skupaj z njimi in ki bi jim pomagali oblikovati prihodnje tehnologije in inovacije. Iščejo nadarjenega in motiviranega kandidata za razširitev ekipe v Kopru. Njihov sedež se nahaja v Zürichu, Švica.

Celoten oglas si lahko preberete tukaj.

CV v angleškem jeziku lahko pošljete na jobs@abrantix.com.

********

Abrantix is a leading software engineering company in the electronic payments space. They are currently expanding and therefore looking for people who want to grow with them and help shape future technology and innovation. They are looking for a talented and motivated candidate to grow their team in Koper, Slovenia. Their head office is in Zurich, Switzerland.

You can read the full job offer here.

You can send your CV in English to jobs@abrantix.com.


petek, 16. julij 2021 Kadrovska štipendija Luke Koper

Študenti računalništva in informatike! Ali se želite že v času šolanja povezati z uspešnim poslovnim okoljem? Pridobiti praktične izkušnje v podjetju, ki gradi mednarodno konkurenčnost na visoko motiviranih, ambicioznih in kompetentnih kadrih?

Luka Koper razpisuje 1 kadrovsko štipendijo za štud. leto 2021/2022 za (un.) dipl. inž. računalništva in informatike.

Od najboljših kandidatov pričakujejo: 

 • iznajdljivost/ustvarjalnost,
 • timsko sodelovanje,
 • željo po novem znanju.

Najboljšim kandidatom bodo omogočili: 

 • stimulativno kadrovsko štipendijo,
 • osebni in strokovni razvoj, možnost dodatnega usposabljanja,
 • opravljanje prakse v Luki Koper,
 • mentorstvo pri seminarskih in diplomskih nalogah,
 • možnost zaposlitve po zaključenem izobraževanju.

Zainteresirane študente vabijo, da do 15.9.2021 pošljete prijavo z življenjepisom, potrdilom o opravljenih obveznostih ter navedbo vaših dosežkov in uspehov na naslov Luka Koper, Kadrovsko področje, Vojkovo nabrežje 38, 6000 Koper ali na elektronski naslov kadrovska.izobrazevanje@luka-kp.si.

Dodatne informacije dobite na zgornjem elektronskem naslovu ali v kadrovskem področju Luke Koper tel. 05 6656 918.


petek, 9. julij 2021 Urnik knjižnice TeMeNa od 12. 7. 2021 do 30. 9. 2021 / Opening hours library TeMeNa

Spoštovani,

uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo od 12. 7. 2021 do 30. 9. 2021, knjižnica odprta od ponedeljka do petka med 10:00 in 12:00 ter 13:00 in 15:00. 

Knjižnica TeMeNa

----------------------------

Dear,

we would like to inform you, that from  July 12th 2021 to  September 30th 2021, the library will be open from Monday to Friday between 10:00 and 12:00 and between 13:00 and 15:00.

Library TeMeNa


petek, 9. julij 2021 Banka Slovenije: Razpis za nagrade za najboljša magistrska in doktorska dela

Banka Slovenije je objavila razpis za nagrade za najboljša magistrska in doktorska dela s področja ekonomije, bančništva, zavarovalništva, financ in finančnega prava. Nagrajenih bo sedem del; magisteriji bodo prejeli nagrado v višini 1.500 evrov, doktorati pa 3.000 evrov.

Kdo se lahko prijavi? Vsi, ki ste zagovarjali svoja dela med 1. julijem 2020 in 1. julijem 2021.

Rok za prijavo je 13. avgust 2021, več informacij pa je dostopnih na njihovi spletni strani.


petek, 2. julij 2021 Zeleni ustvarjalni natečaj za mlade

Zamisli si okolje leta 2027 in se umetniško izrazi.

Pošlji krajše besedilo ali izdelek v katerikoli umetniški tehniki, morda fotografijo, kratek videoposnetek, pripravi strip, izdelaj meme… Izrazi se na sebi najljubši način in deli svoje sanje, organizator pa bo poskrbel, da jih vidijo tudi tisti, ki jih lahko pomagajo uresničiti.

Sodeluješ lahko do četrtka, 15. julija 2021.

Več o natečaju in pogojih za sodelovanje lahko najdete na njihovi spletni strani.


petek, 2. julij 2021 Natečaj za najboljša diplomska in magistrska dela na temo predsedovanja Slovenije Svetu EU

V skladu s Komunikacijskim načrtom za obdobje priprav na predsedovanje Slovenije Svetu EU v drugi polovici leta 2021 Urad vlade za komuniciranje izvaja komunikacijske aktivnosti za ozaveščanje ciljnih skupin o predsedovanju Svetu EU ter širše o EU. Ena od ciljnih skupin so mladi – natančneje študentska populacija. Z natečajem za študente želi Urad vlade za komuniciranje doseči večje zavedanje o pomembnosti predsedovanja Slovenije Svetu EU pri mlajši populaciji ter predvsem spojiti znanstvenoraziskovalni in umetniški potencial te populacije z aktualnimi izzivi in priložnostmi predsedovanja.

Nagrajena bodo po tri dela s področja naravoslovja, družboslovja in umetnosti. Prva nagrada na vsakem izmed področij bo dvodnevni obisk Bruslja in institucij EU ter predstavitev dela relevantni publiki, drugo in tretje uvrščeni na posameznih področjih pa bodo nagrajeni z dvodnevnim obiskom Bruslja in institucij EU.

Urad bo dela sprejemal do vključno 15. julija 2021, rezultati natečaja pa bodo znani predvidoma do začetka oktobra 2021.

Več o natečaju in pogojih prijave si lahko preberete na tej spletni strani.


sreda, 30. junij 2021 Podaljšan natečaj Prostovoljec leta 2020

Mladinski svet Slovenije (MSS) že devetnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto.

Na natečaj se lahko prijavijo vsi, ki so v svoje dejavnosti v letu 2020 vključevali prostovoljstvo in s tem pomagali ustvarjati boljši svet. K prijavi v natečaj še posebej vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike.

V kategoriji posameznic in posameznikov bodo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, izbrali pa bodo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih pa bodo izbirali Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. Za lažje odločanje za prijavo poudarjajo, da šteje kakršnakoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu.

Rok za oddajo prijave je 1. julij 2021.

Več o razpisu in prijavah je na voljo na njihovi spletni strani.


sreda, 16. junij 2021 Vabljeni k prijavi na Social Impact Award 2021

Imaš poslovno idejo, a ne veš, kakšni so pogoji za prijavo? Kateri so kriteriji za ocenjevanje idej in ali je tvoja primerna za ta program?

Social Impact Award nudi socialno-podjetniško izkušnjo, ki daje mladim priložnost predstaviti svoje poglede na različne okoljske in družbene izzive, ustvarjati spremembe in aktivno sooblikovati prihodnost z lastnimi pobudami, ki lahko vodijo v nove podjetniške ideje.

KDO:

 • Vsi tekmovalci morajo biti rojeni med letoma 1991 in 2006 (v skladu z EU definicijo mladih med 15. In 30. letom starosti), ne glede na to, ali se prijavljajo individualno ali v skupini.
 • Če se prijavite kot ekipa, v njej ni omejenega števila ljudi.

KAJ:

 • Prijavijo se lahko tako ideje, ki še niso bile implementirane, kot tudi ideje v zgodnji fazi implementacije.
 • Že obstoječe ideje je mogoče prijaviti, če so bile ustvarjene po 1. januarju 2020.
 • Prijavitelji ne smejo prejeti formalnega začetnega kapitala pred prijavo. Za formalni začetni kapital se šteje finančno podporo tretje osebe, ki presega vrednost 3.000 EUR (angelske naložbe, nepovratna sredstva, nagrade…)

ROK ZA PRIJAVO: do 21. 6. 2021 do 12.00!

Več informacij si lahko preberete v vabilu ali jih pridobite prek maila ali 051 636 860


torek, 15. junij 2021 Urnik knjižnice - sreda, 16. 6. 2021 / Library schedule - Wednesday, June 16th

Obveščamo vas, da bo knjižnica v sredo, 16. 6. 2021, izjemoma odprta od 12.00 do 14.00.

Hvala za razumevanje!

**************

We would like to inform you that on Wednesday, 16 June 2021, the library will be exceptionally open from 12 p.m. to 14 p.m.

Thank you for your understanding!


torek, 15. junij 2021 Hekaton "Life = igra tveganja" za matematike in računalničarje

Slovensko zavarovalno združenje, ki združuje vse v Sloveniji delujoče zavarovalnice, želi mladim od 18. do 25. leta starosti s projektom finančnega izobraževanja »LIT = lajf je igra tveganja« približati svet zavarovalništva, financ in obvladovanja tveganj, s katerimi se srečujemo vsak dan ter možnosti zaposlovanja in razvoja kariere mladih izobražencev v zavarovalništvu.

V ta namen med drugim organizira tekmovanje »LIT izziv« z dvema heckatonoma (v drugi polovici oktobra in sredi novembra), na katerih bodo 4-članske ekipe reševale konkretne izzive obvladovanja tveganj prihodnosti s stališča tehnologije, podatkov in marketinga.

Zmagovalna 4-članska ekipa si bo zagotovila enoletno mesečno žepnino v višini 200 € po članu ekipe, zmagovalci pa bodo lahko v okviru enoletnega delovanja v mladinskem Svetovalnem odboru od znotraj spoznali zavarovalništvo in lastne možnosti zaposlitve v njem.

Zavarovalni hackathon ni samo matematika in računalništvo. Preizkusili bodo predvsem tvoje kreativno razmišljanje in iznajdljivost pri reševanju nalog s področij tehnologije, marketinga in analitike.

Preberi več tukaj!


sreda, 9. junij 2021 Urnik knjižnice - petek, 11. 6. 2021 / Library schedule - Friday, June 11th

Obveščamo vas, da bo knjižnica v petek, 11. 6. 2021 zaprta.

Hvala za razumevanje!

**************

We would like to inform you, that the library will be closed on Friday, June 11th, 2021.

Thank you for your understanding!


sreda, 9. junij 2021 Financiranje študijskega oziroma znanstvenega obiska študentov v tujini za leto 2021

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je dne 30. 12. 2020 na spletni strani objavil razpis za financiranje študijskega oziroma znanstvenega obiska študentov v tujini za leto 2021 (299. javni razpis).

Rok za prijavo na razpis je 30. 6. 2021, sredstva pa so trenutno še na voljo.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje študijskih oziroma znanstvenih obiskov študentov 1., 2. ali 3. stopnje, vpisanih na visokošolske zavode v Republiki Sloveniji, pri slovenskih visokošolskih učiteljih in raziskovalcih, ki delujejo na akreditiranih izobraževalnih ustanovah ali v raziskovalnih organizacijah v tujini.

Sredstva so namenjena štipendiranju najmanj 3 do največ 10 dopolnjenih tednov študijskega oziroma znanstvenega obiska študentov v tujini. Študijski obisk se mora pričeti v obdobju od 1. 1. 2021 do 31. 12. 2021.

Sredstva so namenjena za pokritje neposrednih stroškov, in sicer za stroške nastanitve, prehrane in druge neposredne stroške ter za potne stroške.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani sklada www.srips-rs.si , na elektronskem naslovu ad-futura@sklad-kadri.si ali na telefonski številki 01 434 10 84.


torek, 8. junij 2021 Poletna šola za študente na temo raznolikosti zelene infrastrukture na območju slovenskega Krasa

Oddelek za biodiverziteto bo izvedel poletno šolo za študente, ki bo potekala med četrtkom in nedeljo, 17. - 20. junija 2021. Poletna šola bo organizirana v sklopu projekta »ENGREEN – Krepitev zelene infrastrukture v čezmejni kulturni krajini«.

Aktivnosti bodo potekale na območju slovenskega Krasa (z izhodiščem v Mirnu).

Predviden program:

UVOD - četrtek:

 • 9.00 Zbiranje udeležencev na Mirenskem gradu
 • 9.30 Uvodni pozdrav s predstavitvijo projektnih aktivnosti
 • 10.00 Predstavitev poteka ter ciljev poletne šole; navodila za delo na terenu

TERENSKO DELO - od četrtka do nedelje:

 • pregled stanja in popis kalov ter dvoživk,
 • pregled stanja kraških travišč in popis metuljev,
 • monitoring populacije ogroženega barjanskega okarčka (Coenonympha oedippus),
 • popis invazivnih vrst na območju razširjenosti barjanskega okarčka (Coenonympha oedippus).

Terenskemu delu bo sledilo urejanje zbranih podatkov z diskusijo, ter večerna druženja.

VEČERNO PREDAVANJE - petek ob 19.00
Naslov: Vrednotenje zelene infrastrukture na projektnem območju s predstavitvijo preliminarnih rezultatov

  
Foto: Navadna krastača (znanstveno ime Bufo bufo) - (C) Martin Senič; Navadni pupek (znanstveno ime Lissotriton vulgaris) - samec - (C) Sara Strah

Za udeležbo na poletni šoli je na voljo 15 prostih mest, udeležba pa je brezplačna. Potrebna je predhodna prijava.

Večerno predavanje bo odprto za širšo javnost.

Za več informacij in prijave nas lahko kontaktirate na: engreen@upr.si ali martin.senic@famnit.upr.si

Vabljeni!

 


petek, 4. junij 2021 Vabilo k sodelovanju v dveh raziskavah

Posredujemo vabili k sodelovanju v dveh raziskavah za študente:Sem Maša Žavbi, dipl. biopsihologinja (UN) in v okviru magistrskega študijskega programa Psihologija na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru, pod mentorstvom doc. dr. Emila Benedika, spec. klin. psih., pišem magistrsko nalogo z naslovom Povezanost vzgojnih stilov staršev s perfekcionizmom in obsesivno-kompulzivno simptomatiko pri neklinični populaciji.

V raziskavi raziskujemo kako vrsta vzgojnega stila staršev napoveduje izraženost perfekcionizma in pojav obsesivno-kompulzivne simptomatike pri njihovih otrocih.

Anketa je anonimna in traja 15 - 20 minut.

Povezava: https://1ka.arnes.si/a/23044Spoštovani študentke in študenti,

izvajamo mednarodno raziskavo COVID-19 in študij v državah Zahodnega Balkana, ki vključuje države Zahodnega Balkana. S pomočjo le-te želimo ugotoviti, kakšen vpliv je imela pandemija pri poučevanju, učenju in strokovni pomoči na daljavo in s tem posledično na pedagoški proces.

Zbrati želimo podatke, kako so razvite vaše kompetence in veščine, ki ste jih oz. jih še boste pridobili pri vašem študiju na daljavo.

S pomočjo ugotovitev in pridobljenih rezultatov bomo primerjali vaše delo pred obdobjem pandemije in med njo ter skušali na osnovi tega podatki predloge za izboljšavo dela v trenutnem/obstoječem stanju kakor tudi za delo v prihodnje.

Prosimo, da odgovorite na vsa vprašanja. Če ne poznate odgovora na vprašanje, ali ne želite odgovoriti nanj, kliknite „Ne vem/Ne želim odgovoriti“, da se premaknete na naslednje vprašanje. Anketa je namenjena osebam, ki so stare 18 let ali več. Na začetku ankete potrdite, da ste stari 18 let ali več. Sodelovanje je popolnoma prostovoljno. 

Anketa je anonimna in vam bo vzela do 15 minut časa.

Zahvaljujemo se vam za čas, ki ste ga namenili v dobro nas, ki se ukvarjamo z izvajanjem pedagoškega študijskega procesa in vas, ki ste uporabniki naših storitev.

Link do spletne ankete se nahaja tu: https://www.1ka.si/a/333621 

Prosimo, da anketni vprašalnik izpolnite do 20. junija. 2021.

Vabljeni k izpolnjevanju!


četrtek, 3. junij 2021 Vabljeni na tekmovanje Cyber Night, 4. junij 2021

Tudi letos se bodo v okviru tekmovanja Cyber Night udeleženci soočili z reševanjem različnih varnostnih izzivov in si prislužili nova znanja, kot so kriptografija, stenografija, obratno inženirstvo, izkoriščanje spletnih in strežniških ranljivosti... Izzivi bodo zapleteni, vendar primerni za igralce vseh ravni – od veteranov do tistih, za katere je ta CTF prvi, saj številni izzivi ne zahtevajo programskega znanja in so preprosto stvar kreativnega razmišljanja ter sposobnosti reševanja problemov. Udeleženci se lahko nalog lotijo sami ali pa sodelujejo z drugimi in poskušajo kot ekipa doseči čim višje število točk. Zmagovalna ekipa oziroma zmagovalec bo tisti, ki bo rešil največ izzivov in si tako zagotovil najvišje število točk.

Prav tako bodo letos na dogodku potekale slovenske kvalifikacije za možnost sodelovanja na evropskem izzivu kibernetske varnosti 2021 v Pragi.

Zaradi okoliščin in aktualnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa COVID-19 je število udeležencev dogodka omejeno. Ker ne želijo, da bi to preprečilo ali omejilo možnost zainteresiranih, da se pridružijo dogodku, so se odločili, da letos izvedejo dogodek v hibridni obliki. Dogodek bo tako istočasno potekal on-site kakor tudi online. Zato prosijo, da ob registraciji izberete željen način udeležbe.

Za udeležbo na dogodku je obvezna prijava na Eventbrite na povezavi.

Srečen lov!

Več si oglejte tukaj in na fb dogodku.


četrtek, 3. junij 2021 Vabljeni na dogodek Zaljubimo se v znanost

Iščejo se (bio)kemiki, farmacevti, biotehnologi, (bio)informatiki (tudi družboslovni), matematiki, fiziki, elektrotehniki, inženirji strojništva in podatkovni znanstveniki!

Študentje zaključnih letnikov naravoslovnih in tehniških fakultet in mladi doktorji znanosti, predstavite se vrhunskim (bio)tehnološkim podjetjem!

Vodilna slovenska podjetja Novartis, Acies Bio, Geneplanet, Roche, Lenis farmacevtika, Sensum, Cosylab, SRC Infonet in Better, ki razvijajo rešitve na področju digitalnega zdravja in biotehnologije vam bodo na voljo, da jim pokažete vaše dosežke in spodbudite skupno sodelovanje.

Dogodek se bo odvil v četrtek, 10. junija 2021, s pričetkom ob 14. uri, v sproščenem vzdušju na zelenici pred Tehnološkim parkom Ljubljana.

Udeležence bodo izbirali in povezali na podlagi vašega kratkega opisa dosedanjega dela, področja zanimanja in življenjepisa. Predhodna prijava na dogodek je obvezna. Prijave zbirajo do 7. 6. 2021 prek spletnega obrazca.

Več informacij lahko najdete v uradnem vabilu na dogodek.


ponedeljek, 31. maj 2021 Spremembe Zakona o tujcih - srečanje s študenti // Changes in the Alien Act - meeting with students

Slovenija je sprejela spremembe Zakona o tujcih, ki uvajajo nekatere dodatne možnosti in posodabljajo nekatere postopke.

Sedaj je možno dovoljenje prevzeti v Sloveniji, tudi če ste zanj zaprosili na veleposlaništvu v tujini. Prav tako lahko bivate v Sloveniji še 9 mesecev po zaključku študija kot iskalci zaposlitve.
O teh in drugih spremembah se bomo pogovorili na srečanju v sredo, 2. junija 2021, ob 11.00. Pridružite se nam lahko preko ZOOM povezave: https://upr-si.zoom.us/j/82592952705?pwd=dkV1OHZtV2NUSjNXTFFBem1WZXplZz09

Ob tem poudarjamo, da se ureditev o zagotavljanju zadostnih sredstev ni spremenila, glede na prejšnjo ureditev. Ta ostaja enaka – če so vas starši dolžni preživljati po zakonodaji vase države, še vedno predložite izjavo in rojstni list. Sicer pa bo potrebno dokazovati, da razpolagate z zadostnimi sredstvi na svojem računu.

Vabljeni na srečanje!


Slovenia made changes to the Aliens Act, which are introducing new possibilities and is updating some of the procedures.

You can now receive the permit in Slovenia, even if you applied for it at the embassy abroad. You can also stay in Slovenia for another 9 months after you finish your studies as a job seeker.
We will discuss these and some other changes at a meeting on Wednesday, 2 June 2021, at 11 a.m.. You can join us via the ZOOM link: https://upr-si.zoom.us/j/82592952705?pwd=dkV1OHZtV2NUSjNXTFFBem1WZXplZz09

Please also know, that the regulations for proving sufficient funds have not change from previous regulations. These remain the same. If your parents have to support by law of your country, that their statement and the birth certificate will suffice. If not, you will still have to prove you have available funding on your bank account. 

You are welcome to join the event!


torek, 25. maj 2021 HEKATON za trajnostna mesta

Ob svetovnem dnevu okolja 2021 UP Fakulteta za management organizira »mini« HEKATON ZA TRAJNOSTNA MESTA. Hekaton bo potekal v SREDO, 2. 6. 2021 med 9.00 in 16.30 v živo v novih prostorih fakultete na naslovu Izolska vrata 2, Koper.  

Prijave za udeležbo že sprejemajo tukaj.

Rok za prijavo je torek, 1. junij do 12. ure. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo!

Program dogodka:

 • 9.30-10.00     Registracija udeležencev in spoznavanje
 • 10.00-14.30   mini HEKATON za trajnostna mesta 
 • 15.00-16.00   Okrogla miza TRAJNOSTNO MESTO = MESTO PRIHODNOSTI
 • 16.00-16.30   Predstavitev rešitev in izbor zmagovalcev

Več o dogodku ter spremljevalnih aktivnostih si lahko preberete tukaj.


četrtek, 20. maj 2021 Vabljeni na prvi izlet ŠS UP FAMNIT - Ljubljana in WOOP // Join first ŠS UP FAMNIT trip - Ljubljana and WOOP

Pozdravljeni,

ŠS UP FAMNIT za vas po dolgem času ponovno organizira izlet, da se podružimo in nekoliko sprostimo.

V soboto, 29. maja 2021, bomo tako odšli v Ljubljano, kjer bomo najprej obiskali WOOP center, kjer se bo vsak lahko udeležil različnih aktivnosti ter se nato še sprehodili po mestu, si ogledali glavne zanimivosti in imeli nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje.

WOOP:

Odhod iz Kopra bo ob 8.30 iz avtobusne postaje pri Oviesse - zbor je ob 8.15. Vrnili se bomo pozno popoldan oziroma proti večeru.

Za udeležbo so obvezne prijave na https://1ka.arnes.si/a/24424. Prijave zbiramo do srede, 26. maja 2021, število mest pa je omejeno.

Udeležba je za vse študente UP FAMNIT zastonj.

Lepo vabljeni!

V prihodnjih tednih pa za vas organiziramo še dva izleta in sicer:

 • sobota, 12. junij 2021 - Severna Primorska
 • sobota, 26. junij 2021 - Velika Planina

Lep pozdrav,
vaš Študentski svet UP FAMNIT


Dear all,

ŠS UP FAMNIT is organizing a trip for you again after a long time to spend some quality time together and relax a bit.

On Saturday, May 29, 2021, we will go to Ljubljana, where we will visit the WOOP center, where everyone will be able to participate in various activities and then walk around the city, see the main attractions, have some free time for individual city exploring.

WOOP:

Departure from Koper will be at 8.30 from the bus station at Oviesse - the assembly is at 8.15. We will return late in the afternoon or towards evening.

Registration is required for participation (https://1ka.arnes.si/a/24424). We are collecting applications until Wednesday, May 26, 2021, the number of places is limited.

For all UP FAMNIT students participation si free of charge.

You are kindly invited!

In the coming weeks, we will organize two more trips for you:

 • Saturday, June 12, 2021 - Severna Primorska
 • Saturday, June 26, 2021 - Velika Planina

Best regards,
your UP FAMNIT Student Council


sreda, 19. maj 2021 Cassini Hackaton - Slovenia

Cassini Hackaton - Slovenija je del večjega mednarodnega Hackathona, ki bo potekal v desetih državah hkrati.

Prvi Cassini Hackathon je osredotočen na digitaliziranje zelenih površin - od zaznavanja invazivnih rastlin, zelenih pasov do opazovanja suš in poplav. Problemi, ki jih boste reševali med hackathonom se bodo nanašali na tri sklope:

 • Odkrij svoje mesto
 • Ostanimo zdravi in v gibanju
 • Ohranimo podeželje

Za hackanje boste poleg podatkov evropskih satelitov imeli na voljo podatke prvega slovenskega mikro satelita Nemo-HD in visoko ločljive letalske posnetke.

Prijavite se lahko na https://hackathons.cassini.eu/.

Na hackaton se lahko prijavite kot posameznik_ica ali pa že kot skupina (po 3-5 udeleženk_cev). Za razvoj idej in ustvarjanje skupin bo več kot dovolj časa v tednu med 31.5. in 4.6., ko bodo potekala tako lokalna kot mednarodna predavanja, delavnice in pogovori.

Lokalne nagrade v vrednosti 1000€ bodo podeljene najboljšim trem ekipam, zmagovalna ekipa na mednarodni ravni pa bo prejela 100 ur mentoriranega dela pod vodstvom strokovnjakov.

Več podatkov o izzivih in samem hackatonu je na voljo na povezavi: https://hackathons.cassini.eu/


Cassini Hackaton - Slovenia is part of an international Hackathon, which will take place in ten countries simultaneously.

The first Cassini Hackathon focuses on digitizing green spaces - from detecting invasive plants, green belts to observing droughts and floods. The problems you will solve during the hackathon will relate to three sets:

 • Discover your city
 • Let’s stay healthy and on the move
 • Let's preserve the countryside

In addition to European satellite data, you will have the data of the first Slovenian micro-satellite Nemo-HD and high-resolution aerial images available for hacking.

You can sign up at https://hackathons.cassini.eu/.

You can sign up for the hackathon as an individual or as a group (3-5 participants). There will be more than enough time to develop ideas and create groups in the week between 31 May and 4 June, when both local and international lectures, workshops and talks will take place.

Local prizes worth € 1,000 will be awarded to the best three teams, and the winning team at the international level will receive 100 hours of mentored work under the guidance of experts.

More information on the challenges and the hackathon itself is available at: https://hackathons.cassini.eu/


torek, 18. maj 2021 Vabljeni na online predavanje Umetnost trženja kmetijskih izdelkov

Vabljeni na online predavanje Umetnost trženja kmetijskih izdelkov, ki se bo odvilo v sredo, 26. maja 2021, ob 18.00! Predavala bo Tanja Verhovnik.

Pogovarjali se bomo o tem:
- Kaj mora vsak pridelovalec vedeti o trženju?
- Kako oblikovati lastno blagovno znamko?
- Kaj danes v trženju lokalnih kmetijskih izdelkov deluje?

Predavanje bo izvedeno v sklopu projekta Las Istre, Vrt Purissima.

Predavanju boste lahko sledili online prek platforme ZOOM:
Join Zoom Meeting
Meeting ID: 873 4865 7802


ponedeljek, 17. maj 2021 Urnik knjižnice TeMeNa - petek, 21. 5. 2021 / Library schedule - Friday, May 21st

Obveščamo vas, da bo knjižnica v petek, 21. 5. 2021 zaprta.

Hvala za razumevanje!

**************

We would like to inform you, that the library will be closed on Friday, May 21st, 2021.

Thank you for your understanding!


ponedeljek, 17. maj 2021 Naročanje UP Famnit jopice // UP Famnit hoodies orders

Pozdravljeni,

končno smo dočakali dan, ko lahko naročimo nove UP Famnit jopice. Zmagovalci so znani in sedaj lahko izbirate med kar 5 različnimi vzorci ter dvema različnima barvama.

Vzorci na hrbtu so:

 • splošni,
 • biološki,
 • psihološki,
 • računalniški in
 • matematični,

na sprednji strani pa bo na vseh jopicah napis "Famnit, Univerza na Primorskem", enako kot na dosedanjih.

Naročila in denar zbiramo v sprejemni pisarni, do srede, 26. maja 2021. Sprejemna pisarna je odprta vsak dan med 8.00 in 16.00.

Cena: 22,00 eur.

Lep pozdrav,
Študentski svet UP FAMNIT

*******

Dear all,

we have finally reached the day when we can order new UP Famnit hoodies. The winners are known and now you can choose between five different patterns and two different colors.

The patterns on the back are:

 • general,
 • biology,
 • psychology,
 • computer science and
 • mathematics,

and in the front there will be the "Famnit, University of Primorska" sign on all hoodies, the same as on the previous ones.

Orders and money are collected in the Reception Office, until Wednesday, May 26, 2021. The Reception Office is open every day between 8 a.m. and 4 p.m..

Price: 22.00 eur.

Greetings,
UP FAMNIT Student CouncilSPLOŠNI // GENERAL


BIOLOGIJA // BIOLOGY


PSIHOLOGIJA // PSYCHOLOGY


RAČUNALNIŠTVO // COMPUTER SCIENCE


MATEMATIKA // MATHEMATICS


ponedeljek, 17. maj 2021 Danes se odpirajo prijave za Biološko-psihološko študentsko konferenco // Registration to Biological-Psychological Student Conference opens today

Danes, 17. maja 2021, ob 12.00 se odpirajo prijave za aktivno udeležbo na Biološko-psihološki študentski konferenci, ki se bo odvila 9. - 10. oktobra 2021. Več informacij je na voljo tukaj.

Študentska konferenca se deli na psihološki in biološki modul. Prispevke se bo ocenjevalo v dveh kategorijah, in sicer prispevke pripravljene na dodiplomskem študiju in na prispevke pripravljene na podiplomskem (magistrskem/doktorskem) študiju. Strokovna komisija bo ocenjevala ustreznost prispevkov na podlagi kvalitete. Na vsakem modulu bo največ 30 mest namenjenih ustnim predstavitvam. Nekatere predstavitve prispevkov bodo potekale tudi v obliki posterjev. Udeleženci lahko izberete kakšno obliko predstavitve bi si želeli. Strokovna komisija bo poskušala upoštevati vaše želje, a se lahko izbira ustne predstavitve oziroma posterja zaradi lažje organizacije naknadno spremeni. Najboljši prispevki konference bodo nagrajeni.  

Izvedba konference bo potekala hibridno, pri čemer bodo ustne predstavitve potekale v živo na lokaciji in se prenašale preko Zooma. Predstavitve posterjev bodo zagotovo potekale preko spleta, v kolikor bo situacija z epidemijo SARS-CoV-2 dopuščala, pa bomo omogočili tudi predstavitve na lokaciji.   

Prijave na konferenco bodo odprte od ponedeljka, 17. maja 2021, 12.00 do petka, 18. junija 2021, 23.59. 

Kako se prijavim?  

 1. Izpolnite obrazec na spletnem portalu 1ka (na spletni strani)
 2. V obrazec naložite tudi Word datoteko z vašim povzetkom prispevka. Datoteko poimenujete na naslednji način:  Priimek_Ime_BPSC2021.doc(x) - vzorec povzetka
  • ​​Pri pripravi predstavitve bodite pozorni, da vaše delo ni plagiat
 3. V obrazec ravno tako naložite izjavo o soavtorstvu (podpišejo jo vaši mentorji oziroma morebitni somentorji) - vzorec izjave
 4. Strokovna komisija bo pregledala vse povzetke in presodila o ustreznosti prispevka ter o vrsti predstavitve. Ko prejmete potrditev sprejema prispevka, poravnate prijavnino v vrednosti 25 EUR

Pasivna udeležba  

Omogočena bo tudi pasivna udeležba. Način pasivne udeležbe bo znan naknadno, glede na situacijo z epidemijo COVID-19 in ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe.   

Prijave za pasivno udeležbo se bodo predvidoma odprle septembra 2021. 

******

Registration for active participation in the Biological-Psychological Student Conference, which will take place from 9 to 10 October 2021, opens today, May 17, 2021, at 12:00. More information is available here.

The student conference is divided into a psychological and a biological module. Abstracts will be evaluated and divided in two categories, undergraduate and postgraduate (master/doctoral) studies, based on which study level the scientific work was prepared. The scientific committee will evaluate and select the abstracts based on their quality. On each module there will be a maximum of 30 spots for oral presentations. There will be a chance to prepare presentations in form of posters as well. Participants can choose what kind of presentation they would like to make between the two. The scientific committee will try to take into account all participants wishes, but the choice of an oral presentation or a poster may change later based on the quality of the abstracts and for an easier organization as well. The best presentations (oral and posters) of the conference will be awarded. 

The conference will be organised in a hybrid mode. Oral presentations will take place live on site and will be broadcasted via Zoom. Poster presentations will take place online, but if the situation with the SARS-CoV-2 epidemic allows it, we will also provide on-site presentations. 

Registrations for the conference will be open from Monday, May 17, 2021, 12:00 until Friday, June 18, 2021, 23:59. 

How to register? 

 1. Fill out the form on the 1ka web portal (see this link)
 2. In the form upload your abstract in a Word document. Rename the file as: Surname_Name_BPSC2021.doc(x) - abstract template 
  • When preparing a presentation (oral or poster), pay attention to the rules on plagiarism. 
 3. In the form upload the co-authorship statement (signed by your mentor/s and co-mentor/s) - statement template
 4. The scientific committee will review all abstracts and evaluate their adequacy for the conference. After you have received the confirmation of acceptance of your abstract you will have to pay a registration fee of 25 Euros. 

Passive participation 

Passive participation as listeners will be possible as well. Such kind of participation will be known at a later stage, depending on the situation with the SARS-CoV-2 epidemic and measures to prevent the spread of the infection. 

Applications for passive participation are expected to open in September 2021. 


torek, 11. maj 2021 Vabljeni na predavanje KO MLADOSTNIK SAM »ZDRAVI« SVOJE STISKE

Vljudno vabljeni na brezplačno celodnevno predavanje KO MLADOSTNIK SAM »ZDRAVI« SVOJE STISKE, ki bo organizirano v obliki online dogodka v petek 14. maja 2021 od 9:00 do 15:00.

Predavanje bodo izvedli sodelavci Študijsko raziskovalnega centra za družino.

Natančnejši program je spodaj. Na dogodek se obvezno prijavite najkasneje do srede 12. maja 2021 na naslednji povezavi https://www.1ka.si/a/341493. Ob uspešni prijavi boste prejeli povratno sporočilo »Hvala za sodelovanje«.

Predavanje bodo tudi posneli in ga javno objavili na spletnih straneh Ministrstva za zdravje.

Potrdila o udeležbi boste udeleženci prejeli v digitalni obliki v roku 14 dni po izvedenem dogodku. Vsa vprašanja v zvezi s potrdili naslavljajte na andreja.baloh@gov.si.


torek, 11. maj 2021 Vabljeni na BioCamp 2021 - rok za prijave podaljšan // Join Biocamp 2021 - applications deadline extended

BioCamp je tradicionalni dogodek namenjen najboljšim študentom naravoslovja, poslovnih ter tehničnih znanosti, na katerem se srečajo s priznanimi strokovnjaki in vodilnimi managerji. Dogodek je izvrstna priložnost za mlade talente, da dobijo neposreden vpogled v svet raziskovanja in mednarodno poslovno okolje farmacevtske industrije.

Udeležba na dogodku BioCamp 2021 vam pomaga postati mladi strokovnjak in bodoči vodja:

 • pridobili boste vpogled v strokovno in poslovno okolje svetovne farmacevtske industrije,
 • spoznali kako se povezuje znanost, podjetništvo in tehnologija za dobrobit bolnika,
 • spoznali vrhunske strokovnjake in vodilne managerje,
 • se kar 5 dni družili z izbranimi študenti iz drugih držav,
 • v timu reševali in oblikovali poslovno rešitev za dejanski izziv v farmacevtski industriji,
 • spoznali podjetje in raziskali karierne priložnosti.

K prijavi za udeležbo na BioCampu 2021 vabijo dodiplomske (zadnji letnik), magistrske, doktorske in postdoktorske študente naravoslovnih, ekonomskih in tehniških znanosti.

Dogodek bo v angleškem jeziku, zato se od prijavljenih kandidatov pričakuje tekoče znanje angleškega jezika. Na podlagi akademskih dosežkov, strokovnih izkušenj in ob študijskih dejavnosti bo izbranih skupno 42 študentov.

Kdaj: 27. 9. - 1. 10. 2021

Podaljšan rok za prijave: 15. junij 2021

Več o dogodku in letošnjem programu si lahko preberete tukaj.

***

BioCamp is traditional event that brings together top university students from science, business and technical sciences with distinguished experts and top managers. It is a great opportunity to gain direct insight into the world of research and international business environment within the pharmaceutical industry.

Attending BioCamp 2021 event develops you into young professional and the leader of the future:

 • gain insight into the professional and business environment of the global pharmaceutical industry,
 • connect science, business and technology for the benefit of the patient,
 • interact with key experts and leading managers,
 • have an opportunity to network for 5 days with top selected students from other countries,
 • discover and design innovative business solutions for actual challenges in pharmaceutical industry as a team,
 • get to know the company and explore career opportunities.

They invite university students in natural, economic and technical sciences, from last year pre-graduate studies, masters, doctoral and post-doctoral studies, to apply for the BioCamp 2021. The event will be held in English and English fluency is required.

A total of 42 selected students will be chosen based on their academic excellence, professional experience and extra-curricular activities.

When: September 27 and October 1 2021

Extended deadline for applications: June 15, 2021

You can read more about the event and this year’s program here.


petek, 7. maj 2021 DCTF Hekersko tekmovanje za študente // DCTF Hacker Competition for Students

Študentska ekipa za kibernetsko varnost DragonSec SI organizira svoje prvo tekmovanje CTF (capture the flag).

Tekmovanje bo potekalo od petka, 14. 5. 2021 ob 17:00, do nedelje, 16. 5. 2021 ob 23:59.

Prijave zbirajo tukaj.

Prav tako vas vabijo, da se pridružite našemu discord serverju.

Vljudno vabljeni vsi ljubitelji kibernetske varnosti!

****

The DragonSec SI cybersecurity student team is organizing its first CTF (capture the flag) competition.

The competition will take place from Friday, May 14, 2021 at 5:00 p.m., to Sunday, May 16, 2021 at 11:59 p.m.

You can apply here.

You can also join their discord server.

All cyber security lovers are kindly invited!


četrtek, 6. maj 2021 Sodelujte na javnem natečaju NAJ AGRO IDEJA

Vabljeni k sodelovanju na javnem natečaju NAJ AGRO IDEJA!

Organizatorja nagradnega natečaja »Naj AGRO ideja« sta Live Green - center za trajnostni razvoj z.o.o. in KZ Agraria Koper. Javni natečaj poteka v okviru projekta LAS ISTRA: VZPOSTAVITEV RAZVOJNEGA IN UČNEGA CENTRA SLOVENSKE ISTRE (akronim operacije: VRT PURISSIMA).

Z javnim natečajem NAJ AGRO IDEJA želijo spodbujati podjetništvo in inovativnost na področju kmetijstva in turizma. Želijo podpreti razvoj novih kmetijskih inovacij, ki rešujejo izzive s področja kmetijske produktivnosti in zagotavljajo trajnostno proizvodnjo hrane. Iščejo se ideje za nov ali kako drugače izviren izdelek, ki povezuje kmetijstvo in turizem. Iščejo ideje, ki zagotavljajo zmanjševanje količin zavržene hrane.

S svojo idejo lahko sodelujete v naslednjih kategorijah:

 • Pametno kmetijstvo
  • Iščejo ideje kako uporabiti sodobno informacijsko in komunikacijsko tehnologijo za doseganje bolj produktivne in trajnostne kmetijske proizvodnje.
  • Iščejo rešitve kako v kmetijski pridelavi zelenjadnic učinkoviteje uporabljati vodo, zmanjšati uporabo gnojil in fitofarmacevtskih sredstev, zmanjšati porabo goriv in kako optimizirati obdelavo in ob enem zagotavljati trajnostno proizvodnjo hrane
 • Gastronomsko turistična doživetja
  • Sodelujete lahko z inovativnimi idejami, ki povezujejo kmetijstvo in turizem.
  • Iščejo ideje inovativnih turističnih produktov in gastronomsko turističnih doživetij na zelenjadarskih kmetijah slovenske Istre.
 • Krožno gospodarstvo
  • Sodelujete lahko z idejo, ki bo pripomogla k zmanjševanju količin zavržene hrane. Kaj lahko naredimo z viški hrane, ki ostajajo v trgovinah?
  • Iščejo ideje za zbiranje in prerazdeljevanje presežne hrane, ki bi se sicer zavrgla.
  • Iščejo ideje kako presežno in zavrženo hrano uporabiti kot sekundarni vir surovin.

3 najboljše ideje bodo prejele naslednje nagrade:

 • 1. Nagrada: 300 €
 • 2. Nagrada: 200 €
 • 3. Nagrada: 100 €

Na natečaj se je mogoče prijaviti do 31.5.2021.

Sodelujejo lahko vsi, ki imajo inovativne ideje na področju kmetijstva in turizma: študenti, kmetje, pridelovalci, turistični delavci, podjetniki,…

Za sodelovanje v nagradnem natečaju vpišite in oddajte svojo AGRO idejo preko obrazca: https://live-green.si/2021/05/03/javni-natecaj-naj-agro-ideja/ ali jo pošljite na elektronski naslov info@live-green.si.

         


sreda, 5. maj 2021 Social Impact Award: Vabilo na delavnico IDEA GENERATION

Vse študentke in študenti UP ste vabljeni na virtualno delavnico IDEA GENERATION, ki bo potekala v okviru projekta Social Impact Award v torek, 11. maja 2021, med 14.00 in 17.00.

Social Impact Award nudi socialno-podjetniško izkušnjo, ki daje mladim priložnost predstaviti svoje poglede na različne okoljske in družbene izzive, ustvarjati spremembe in aktivno sooblikovati prihodnost zlastnimi pobudami, ki lahko vodijo v nove podjetniške ideje.

Vključitev v Social Impact Award predstavlja dragoceno izkušnjo tako za mlade kot za širšo družbo, ne glede na to, ali se po koncu programa odločijo, da bodo svoje znanje uporabili kot socialni podjetniki, v javnih ali zasebnih organizacijah ali pri drugih oblikah aktivnega udejstvovanja v družbi.

DELAVNICA IDEA GENERATION

Idea Generation je prva od delavnic in poteka v lokalnem okolju. Izobražuje o vprašanjih socialnega podjetništva in daje praktično znanje o tem, kako ustvarjati ideje za reševanje družbenih izzivov.

Cilji delavnice:

- razumeti, kaj je socialno podjetništvo, in razumeti ključne pojme,
- spoznati številne konkretne, navdihujoče primere socialnega podjetništva, ki prikazujejo raznolikost možnosti na tem področju,
- navdušiti udeležence nad tem, da se preizkusijo v socialnem podjetništvu, pridobiti veščine, kako: najti svojo notranjo motivacijo, prepoznati priložnosti za rast, si zamisliti podjetje, ki bi uporabilo to priložnost, si ustvariti idejo, ki je lahko prvo izhodišče za razvoj uspešnega projekta, spoznati vrstnike.

Za več informacij in prijavo kliknite na to povezavo.


sreda, 5. maj 2021 Vabilo na predavanje "Stiske študentov v času epidemije COVID-19"

Na Oddelku za psihologijo v sodelovanju z UP IAM SCSR pripravljajo kratko spletno predavanje za študente, z naslovom Stiske študentov v času epidemije COVID-19, ki bo potekalo v torek, 11. maja, ob 17.00.

Obravnavali bomo teme duševnega zdravja, stiske med študenti, kako si pomagati, kako pomagati ljudem v svoji bližini ter kje in kdaj poiskati pomoč.

Prosimo, da se zainteresirani na predavanje prijavite oz. potrdite udeležbo na elektronski naslov: psihologija@famnit.upr.si.

Povezava do dogodka: https://upr-si.zoom.us/j/82499251174

Vljudno vabljeni!


torek, 4. maj 2021 Prosto delovno mesto - Razvijalec spletnih aplikacij

Podjetje PRO PLUS v svojo dinamično in raznoliko ekipo z veseljem sprejme nove navdušence, ki svojo prihodnost vidijo v medijskem svetu.

PRO PLUS je vodilna multimedijska hiša na televizijskem in internetnem področju v Sloveniji. Poleg televizijskih programov (POP TV, KANAL A, BRIO, OTO, KINO) ustvarjamo tudi najbolj obiskano spletno stran v Sloveniji, 24ur.com, številne tematske spletne strani ter prvi slovenski naročniški video na zahtevo, VOYO.

Razpisujejo delovno mesto: RAZVIJALEC SPLETNIH APLIKACIJ (M/Ž)

ROK ZA PRIJAVE je 16. 5. 2021!

Vse dodatne informacije lahko najdete tukaj.


torek, 4. maj 2021 Poletna šola BOVEC 2021 // Summer School BOVEC 2021

SOMMERKOLLEG – POLETNA ŠOLA – CORSI UNIVERSITARI ESTIVI – LJETNA ŠKOLA BOVEC 2021

Skupaj s partnerji iz Avstrije, Italije in Hrvaške že več kot 15 let Univerza na Primorskem sodeluje kot partner pri organizaciji Poletne šole Bovec, ki bo letos potekala od 18. julija do 1. avgusta 2021.

TemaDeljeni spomin – kulture spominjanja / Memoria (con)divisa – Culture della memoria / Memorie (con)dividude – Culturis de memorie/ Podijeljeno sjećanje – kulture sjećanja - Geteilte Erinnerung - Erinnerungskulturen.

Poleg spoznavanja kulture in zgodovine regije, je prvenstveni cilj šole učenje enega izmed jezikov v regiji. Celoten program je prilagojen in izveden v jeziku, ki si ga študent izbere. Možno je izbirati med učenjem nemškega, slovenskega, hrvaškega, italijanskega in friulanskega jezika.

Na voljo so naslednji jezikovni tečaji:

 • nemščina za začetnike ali nadaljevalni tečaj
 • slovenščina za začetnike ali nadaljevalni tečaj
 • hrvaščina za začetnike ali nadaljevalni tečaj
 • italijanščina za začetnike ali nadaljevalni tečaj
 • friulanščina (oba nivoja)

Celoten program je usmerjen k večjezičnosti: namestitev, dopoldanski jezikovni tečaji, štirijezičen popoldanski program (delavnice in izleti) ter filmski večeri. 

Več informacij o poletni šoli najdete na tej povezavi

Prijavite se lahko do 24. maja 2021 s posredovanjem vaših osnovnih informacij in motivacijskega pisma na naslov: maja.vidmar@upr.si.

Vabljeni!


SOMMERKOLLEG – POLETNA ŠOLA – CORSI UNIVERSITARI ESTIVI – LJETNA ŠKOLA BOVEC 2021

Together with partners from Austria, Italy, and Croatia, the University of Primorska participates as a partner in the organization of the Bovec Summer School for more than 15 years. This year the summer school will be held from 18 July to 1 August 2021.

ThemeDeljeni spomin – kulture spominjanja / Memoria (con)divisa – Culture della memoria / Memorie (con)dividude – Culturis de memorie/ Podijeljeno sjećanje – kulture sjećanja - Geteilte Erinnerung - Erinnerungskulturen.

An important component of the summer school is learning one of the languages of the region. The entire program is therefore adapted and implemented in the language of the student's choice. It is possible to choose between learning German, Slovenian, Croatian, Italian, and Friulian.

The following language courses can be chosen:

 • German for beginners, German for advanced learners

 • Slovenian for beginners, Slovenian for advanced

 • Croatian for beginners, Croatian for advanced

 • Italian for beginners, Italian for advanced

 • Friulian (both course levels)

The whole programme is geared towards multilingualism: accommodation, the morning language courses, the quadrilingual afternoon programme (workshops & excursions), and the evening film screenings.

More information about the Summer school are available on this website.

You can apply until 24 May 2021 by sending your basic information and motivation letter to the e-mail address: maja.vidmar@upr.si.


ponedeljek, 3. maj 2021 POSTANI DEL ACTUALOVE EKIPE!

Zaključuješ študij?

V družbi Actual I.T. d.d., vodilnemu ponudniku globalnih IT rešitev za podporo poslovanju, iščejo mlade potenciale!

Ker je njihov moto: »Izzive spreminjamo v rešitve«, TE vabijo, da skupaj z njimi in njihovimi vrednotami odličnost, proaktivnost, spoštovanje, odgovornost, pišeš uspešno zgodbo še naprej.

Pridruži se inovativni in kreativni ekipi. Morda boš ravno TI njihov mladi karierni začetnik.Če imaš urejen študentski status in si želiš opravljati študentsko delo v podjetju Actual I.T. d.d. te vabijo, da jim posreduješ svojo prijavo s kratkim življenjepisom na elektronski naslov:

 kadrovska.sluzba@actual-it.si,

kjer so TI na razpolago tudi za morebitna vprašanja in dodatne informacije.

Prijave bodo obravnavali zaupno in v skladu z veljavno zakonodajo na področju varstva osebnih podatkov.

 


petek, 23. april 2021 Urnik knjižnice TeMeNa - ponedeljek, 26. 4. 2021 / Library schedule - Monday, April 26

Obveščamo vas, da bo knjižnica v ponedeljek, 26. 4. 2021 zaprta.

Hvala za razumevanje!

**************

We would like to inform you, that the library will be closed on Monday, April 26, 2021.

Thank you for your understanding!


torek, 20. april 2021 Natečaj za najboljše rešitve s področja finančne matematike in aktuarstva // Student Competition Best of 8ECM

Študente na vseh študijskih stopnjah vabimo, da se prijavite na natečaj za Nagrade 8. Evropskega kongresa matematike - 8ECM, ki bodo podeljene pod pokroviteljstvom Slovenskega zavarovalnega združenja.

Natečaj je razpisan v okviru 8. Evropskega kongresa matematike, ki bo potekal od 20. do 26. junija 2021. Gre za enega večjih znanstvenih dogodkov v Sloveniji, ob tej priložnosti bomo gostili preko 1000 matematikov iz celega sveta. Glavni pokrovitelj kongresa je Slovensko zavarovalno združenje, ki v sklopu tega natečaja podeljuje nagrade v skupni višini 5.000 €.

K sodelovanju vabimo ekipe, ki se bodo pomerile v reševanju izzivov s področja finančne matematike in aktuarstva.  Ekipe imajo lahko enega, dva ali tri člane. Na voljo so 4 teme.  Najboljša ekipa znotraj vsake teme je dobitnica denarne nagrade v višini 1.250 €!

Več informacij o natečaju je na voljo na spletni strani kongresa.

Pridružite se zabavi in se prijavite še danes!

***

Form teams and find the best solutions in the fields of Financial Mathematics and Actuarial Science.

The competition is announced as part of the 8th European Congress of Mathematics - 8ECM, taking place online from 20 to 26 June 2021. The 8ECM is one of the largest events in mathematics in 2021 and one of the most important scientific events in Slovenia, hosting over 1000 mathematicians from around the world. The main sponsor of the 8ECM is the Slovenian Insurance Association, which will award cash prizes in the total amount of € 5,000 as part of this competition.

There are 4 challenges available. Students at all levels of studies are invited to apply for the competition within the 8th European Congress of Mathematics and win a cash prize of € 1,250!

Visit the 8ECM website to find out more about the competition!

Want to see if your team has what it takes? Join in the fun and apply today!

 


četrtek, 15. april 2021 PSIHOLOŠKA PODPORA ŠTUDENTOM NA UP // PSYCHOLOGICAL SUPPORT AT UP

Na Univerzi na Primorskem še vedno deluje skupina za psihološko podporo za vse UP študente.

Študentje v psihološki stiski se lahko na svetovalke obrnete kadar koli, le med prvomajskimi prazniki (24. april - 2. maj) bodo začasno nedosegljive.

Več informacij o vključitvi in drugih oblikah psihološke pomoči najdete tukaj.

Kontaktirate jih lahko prek e-maila psiholoska.podpora@upr.si in se dogovorite za individualni pogovor.

***

The University of Primorska still offers a psychological support for all UP students.

Students in psychological distress can turn to counselors at any time, except during the upcoming holidays (April 24 - May 2).

More information on this and other forms of psychological help can be found here.

You can contact them via e-mail psiholoska.podpora@upr.si and arrange an individual conversation.


ponedeljek, 12. april 2021 Erasmus za mlade podjetnike // Erasmus for Young Entrepreneurs

Vabljeni k sodelovanju v programu Erasmus za mlade podjetnike. Gre za program Evropske unije, ki spodbuja in podpira mlade in bodoče podjetnike (tudi študente) k pridobivanju podjetniških znanj, kompetenc in veščin pri izkušenih podjetnikih v tujini (državah EU in nekaterih izven).

V program se lahko prijavite kadarkoli, saj status in starost nista omejitev. K e-prijavi je potrebno priložiti CV in poslovni načrt, v katerem opredelite vašo podjetniško idejo.

Program sofinancira 1-6-mesečno usposabljanje z mesečnimi pavšalnimi sredstvi, katerih višina je odvisna od države, v kateri se usposabljanje izvaja.

Program se izvaja prek Centra za razvoj in prenos znanj Univerze na Primorskem (UP CRPZ), ki deluje kot lokalna Erasmus posredniška organizacija, ki vam je v podporo in pomoč skozi vse postopke sodelovanja, od prijave, do izvedbe in zaključka usposabljanja.

Več podrobnejših informacij o programu si lahko ogledate v tej predstavitvi programa, z morebitnimi dodatnimi vprašanji pa se obrnite na kontaktno osebo programa Erasmus za mlade podjetnike na UP CRPZ: Sebastjan Rosa, sebastjan.rosa@upr.si, 05/663 77 87.

***

You're welcome to join the European Erasmus for Young Entrepreneurs Programme, an EU programme which encourages and supports young and future entrepreneurs (including students) to acquire entrepreneurial knowledge, competences and skills from experienced entrepreneurs abroad (EU countries and some outside the EU).

You can apply for the programme at any time as there are no restrictions regarding status or age. Your e-application must be accompanied by a CV and a business plan outlining your business idea.

The programme co-finances training for the duration of 1-6 months with a monthly lump sum, the amount of which depends on the country where the training is conducted.

The programme is implemented by the Centre for Development and Technology Transfer of the University of Primorska (UP CRPZ), which acts as a local Erasmus intermediary organisation whose aim is to support and help you with all cooperation procedures, from the application to the implementation and completion of the training.

For more detailed information about the programme check the Presentation of the Programme. If you have any further questions, please contact the contact person for the Erasmus programme at UP CRPZ: Sebastjan Rosa, sebastjan.rosa@upr.si, 05 / 663 77 87.


četrtek, 8. april 2021 Študentje UP FAMNIT organizirajo študentsko konferenco // UP FAMNIT students organize a student conference

Z veseljem naznanjamo, da so letos študentje UP FAMNIT, Društva varstvenih biologov - Biodiva in Društva študentov biopsihologije, združili moči, začeli sodelovati in naznanili prvo izvedbo Biološko-psihološke študentske konference.

Konferenca bo potekala 9. in 10. oktobra 2021, v Kopru (v prostorih UP Famnit). Njene vsebine bodo ločene na biološki ter psihološki del, prispevki pa bodo razdeljeni na dela dodiplomske in podiplomske stopnje študija (glede na stopnjo študija tekom katerega je bilo delo pripravljeno).

Z udeležbo na konferenci bodo študenti dobili možnost, da razširijo svoje kompetence tako, da predstavijo svoja dela v obliki predstavitve ali posterja. Prispevki bodo objavljeni v zborniku konference, s čimer bodo udeleženci pridobili tudi eno izmed prvih referenc v COBISSU. Zaradi želje po neomejenem širjenju znanja, bodo na konferenci omogočene tudi predstavitve nalog v angleškem jeziku. 

Zaradi nepredvidljive situacije bodo konferenco najverjetneje izvedli v hibridni obliki - kot so bila organizirana predavanja v oktobru.

Za uspešno izvedbo konference v prvi vrsti seveda potrebujejo aktivne udeležence obeh področij, ki bi predstavljali svoja dela, zato ste prav lepo vabljeni, da se prijavite!

Kdaj: 9. in 10. oktober 2021

Kje: prostori UP FAMNIT, Koper + splet

Rok za prijave in oddajo povzetkov: 17. maj - 18. junij 2021

Za več informacij si oglejte njihovo spletno stran.

***

We are happy to announce that this year the students of UP FAMNIT (Društvo varstvenih biologov - Biodiva and Društvo študentov biopsihologije) joined forces, began to cooperate and announced the first Biological-Psychological Student Conference.

The conference will take place in Koper (at the UP Famnit premises), on October 9th and 10th 2021. It will be divided into biological and psychological module, and the presentations will be divided into undergraduate and postgraduate work (according to the level of study programme during which the work was prepared).

By attending the conference, students will be given the opportunity to expand their competencies by presenting their work in the form of a presentation or poster. All abstracts will be published in the conference proceedings, which will give participants one of the first references in COBISS. Due to the desire to spread knowledge, presentations in English will also be possible.

Due to the unpredictable situation, the conference will most likely be held in a hybrid form - as the lectures were organized in October.

For the successful organization of the conference, of course, they need active participants from both fields, who would present their work, so you are very welcome to apply!

When: October 9th and 10th 2021

Where: UP Famnit premises, Koper + online

Deadline for applications and abstract submission: 17 May - 18 June 2021

See their website for more information.


petek, 2. april 2021 Razpis za mladinskega delegata pri OZN

Mladinski svet Slovenije (MSS) je objavil razpis za novo mladinsko delegatko oz. mladinskega delegata pri OZN, ki je dostopen na spletni strani MSS.

Prijave za mladinsko delegatko oz. mladinskega delegata pri OZN sprejemajo do vključno srede, 14. aprila 2021.

Pripravljajo tudi informativni dan za vse zainteresirane, ki bo potekal v torek, 6. aprila 2021, ob 15.30 na Zoom-u ter na FB strani mladinske delegatke pri OZN. Na informativnem dnevu bodo predstavili razpis in prijavnico, preteklo delo aktualne mladinske delegatke pri OZN ter dodatne informacije. Na informativni dan se je potrebno prijaviti preko spletnega obrazca najkasneje do 6. aprila 2021 do 12.00 ure.

Več o razpisu in prijavnico najdete na tej spletni strani.


sreda, 31. marec 2021 Trivia večer Študentskega sveta UP FAMNIT // UP FAMNIT Student Council organizes Trivia night

Lepo pozdravljeni in vabljeni na Trivia večer študentskega sveta UP FAMNIT.

Dogodek se bo odvijal na Zoom-u 8. aprila, ob 19.00.

Prijave za ekipe od 3-5 igralcev zbiramo do 6. aprila na tej povezavi. Več informacij o samem poteku boste dobili na mail nekaj dni pred dogodkom.

Vaš Študentski svet UP FAMNIT

*************************************

Greetings,

we are happy to invite you to our Trivia night event.

It will occur via Zoom on the 8th of April, at 7PM.

You should apply in groups from 3-5 until the 6th of April on this link. More details on the course of the event will be given via mail.

Your UP FAMNIT Student Council


torek, 30. marec 2021 Poziv za predloge predavateljev, ki izstopajo

Išče se predavatelj na Univerzi na Primorskem, ki je nekaj več.

Išče se predavatelj:

 • ki študentom ponudi nekaj več, 
 • ki spodbuja aktivno učenje, 
 • ki v študentih vzbudi željo po samostojnem delu in iskanju znanja!

Če imate takega predavatelja, vas prosimo, da njegovo ime ter opis, zakaj se vam zdi njegov način dela tako poseben (kot ga vidite vi), do četrtka, 1. aprila 2021, zvečer pošljete na elektronski naslov in uvrstili ga boste v izbor plenarnih predavateljev na konferenci INOVUP.


torek, 30. marec 2021 Volitve v Študentski svet UP FAMNIT prestavljene

Obveščamo vas, da se volitve v Študentski svet UP FAMNIT prestavi za nedoločen čas.

Volitve se prestavi dokler razmere ne bodo omogočale izvedbe volitev v skladu z zakonodajo in zagotavljanjem transparentnosti ter omogočanjem udeležbe na volitvah večine študentov, a ne dlje kot do 30. septembra 2021. V kolikor pred možnostjo izvedbe volitev nastopi novo študijsko leto, se upošteva določila Pravilnika, vezana na roke za izvedbo volitev v ŠS članic UP v študijskem letu 2021/2022.

Odločitev za prestavitev je bila sprejeta na podlagi predloga Študentskega sveta UP, temelji na ugotovitvi, da predvidenih elektronskih volitev ni mogoče izvesti s popolno anonimizacijo in zagotoviti popolne tajnosti. Zakonitost volitev, anonimnost ter tajnost glasovanja bi se lahko zagotovilo z izvedbo klasičnega načina glasovanja, vendar trenutna epidemiološka slika in slabšanje stanja v regiji to onemogočata, saj je Vlada RS izdala Odlok o spremembah in dopolnitvi Odloka o začasni delni omejitvi gibanja ljudi in prepovedi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2 (Ur. l. RS, št. 43/2021 z dne 25. 3. 2021).

Sklep rektorice z dne 29. 3. 2021 - sklep.


ponedeljek, 29. marec 2021 Ponudba za delo

V podjetju CREApro d.o.o. iščejo strokovnjaka za strojno učenje in napovedno analitiko - podatkovni vedež (Data Scientist) pripravnik.

Prijave sprejemajo po elektronski pošti.


ponedeljek, 29. marec 2021 Vabljeni na matematični kenguru // Apply to participate in a Mathematical Kangaroo

Vabljeni na tekmovanje "Mednarodni matematični kenguru", ki ga organizira DMFA Slovenije in se bo odvijalo v četrtek, 22. aprila 2021. Tekmovanje se bo začelo ob 16. uri, naloge pa boste reševali ONLINE.

Prijave so možne od 8. do 21. aprila 2021 do 15. ure prek spletnega obrazca.

Naloge so takšne, da ne zahtevajo znanja višje matematike. Povsem zadošča srednješolsko znanje in sposobnost logičnega razmišljanja, tako da študentje matematike in naravoslovja nimajo bistvene prednosti pred ostalimi študenti.

Tekmovanje je namenjeno vsem študentom, tudi tujcem, ki študirajo pri nas. Tekmovalna pola bo zato na voljo tudi v angleščini.

Prav tako se lahko tekmovanja udeležijo študentje na katerikoli stopnji študija (študentje magistrskih programov naj kot letnik študija vnesejo 4 oz. 5, študentje doktorskih programov pa 6, 7 oz. 8).

Vabljeni k sodelovanju!

***

You are welcome to join the "International Mathematical Kangaroo" competition, organized by the DMFA Slovenije and which will take place on Thursday, April 22, 2021. The competition will take place at 4 p.m., ONLINE.

You can apply from 8th to 21st April, 2021 until 3 pm via the online form.

Knowledge of advanced mathematics is not required. High school knowledge and the ability to think logically are quite sufficient, so students of mathematics do not have a significant advantage over others.

The competition will also be available in English.

Students at any level of study can take part in the competition (students of master's programmes should enter 4 or 5 as a year of study, and students of doctoral programmes 6, 7 or 8).

You are welcome to participate!


ponedeljek, 29. marec 2021 Vabljeni k sodelovanju na projektu OZDRAVI - DOBRI ODNOSI ZA DOBRO DUŠEVNO ZDRAVJE

Psihološki raziskovalni inštitut je pričel z izvedbo projekta OZDRAVI - DOBRI ODNOSI ZA DOBRO DUŠEVNO ZDRAVJE katerega glavni namen je ozaveščanje splošne in strokovne javnosti o pomenu osamljenosti ter oblikovanje učinkovitih pristopov za vzpostavljanjem kakovostnih odnosov, kot zaščitnega faktorja.

K sodelovanju vabijo vse zainteresirane študente. V okviru projekta boste kot prostovoljci

 • sodelovali pri oblikovanju projektnih idej,
 • sodelovali pri organizaciji in izvedbi projekta,
 • sodelovali pri oblikovanju strokovnih vsebin, kot del projekta,
 • sodelovali pri pripravi in izvajanju izobraževalnih in izkustvenih delavnic, srečanj, dogodkov, idr.,
 • sodelovali pri snovanju in izvedbi ozaveščevalnih dogodkov,
 • pomagali pri razvijanju in upravljanju komunikacijskih kanalov projekta in
 • drugo.

Zainteresirani se lahko prijavite do 31.3.2021 tako, da jim posredujete sporočilo na e-poštni naslov maja.maraz@prinstitut.com. V sporočilu navedite osnovne informacije (ime in priimek, datum rojstva, študijska smer, kontakt) ter na kratko opišite svoje pretekle izkušnje, interese in razlog za željo po sodelovanju v projektu.


petek, 19. marec 2021 Univerzitetni programerski maraton 2021 – poskusno kolo že v petek, 2. aprila

V aprilu se pričenja letošnja sezona Univerzitetnega programerskega maratona – UPM 2021), slovenskega študentskega tekmovanja v programiranju, ki pa je odprto za vse zainteresirane. Pri programiranju je poudarek na algoritmih ter ne na samih programskih jezikih. UPM sestoji iz poskusnega kola, ki bo že v petek, 2. aprila, treh tekmovalnih kol (15. aprila, 6. maja in 7. oktobra) ter finala. Slednje se seli med slovenskimi univerzami in bo letos 16. oktobra v Kopru. Na finalu dobimo državnega prvaka in prvake posameznih univerz.

Na tekmovanju sodelujejo ekipe s po (največ) tremi študenti, ki rešujejo naloge na enem računalniku. Letos bodo na voljo jeziki C, C++, Pascal, Python 2, Python 3, Java in C#. Naloge zadnjih 10 let UPM tekmovanj so na voljo na https://putka-upm.acm.si/tasks/. V omejenem času (4 do 5 ur, odvisno od nivoja tekmovanja) morajo ekipe rešiti čim več nalog. Pravila tekmovanja so takšna, da štejejo samo v celoti rešene naloge in šele nato hitrost reševanja.

Več informacij in prijave: https://upm.si/. Veseli bomo vseh prijav! Tudi če se ne potegujete za najvišja mesta, je reševanje problemov v ekipi zabavna in zanimiva izkušnja.

Pandemija koronavirusa vpliva tudi na izvedbo tekmovanja UPM. Dokler okoliščine ne bodo dopuščale izvedbe s fizično prisotnostjo ekip, bodo kola izvedena preko spleta s prilagojenimi pravili. V tem primeru člani ekipe niste omejeni na reševanje nalog z enim računalnikom, temveč jih lahko rešujete vzporedno vsak na svojem. Med tekmovanjem je dovoljena komunikacija samo med člani iste ekipe. Glede načina komunikacije znotraj ekipe se organizirajte sami. Dovoljena je uporaba poljubnih virov (tudi spletnih), pri tem pa ne smete uporabljati tuje izvorne kode. Vsa oddana koda mora biti vaša. Ekipe, ki ne bodo spoštovale pravil, bodo diskvalificirane. Sodniška ekipa je dosegljiva preko foruma na tekmovalnem sistemu. Če to odpove, nas lahko kontaktirate tudi na Slacku o tekmovalnem programiranju v kanalu #upm.

Vabljeni k sodelovanju!


ponedeljek, 15. marec 2021 Izvedba volitev v Študentski svet UP FAMNIT 2020/21

Študentom UP FAMNIT sporočamo, da bodo volitve v Študentski svet UP FAMNIT 2020/21, potekale prek spleta, z uporabo sistema 1ka. O natančnem načinu glasovanja bodo vsi študenti obveščeni prek svojih mailov tik pred volitvami. Prek mailov bodo študenti tudi prejeli dostop do svoje glasovnice.

Sklep Študentskega sveta UP

V primeru nejasnosti ali dodatnih vprašanj smo vam na voljo na naslovu studentski-svet@famnit.upr.si.


petek, 12. marec 2021 Podaljšan rok za prijavo na E+ razpis za 2021/2022 / Application deadline for E+ Open Call for 2021/2022 extended

Obveščamo vas, da je bil podaljšan rok za prijavo na Erasmus+ razpis za študente. Razpis omogoča prijave za študijske izmenjave ali izmenjave z namenom praktičnega usposabljanja v obdobju od 1.6.2021 do 30.9.2022.

Podaljšan rok za oddajo prijave je 15. marec 2021.

Razpis in več informacij je na voljo na tej povezavi.


We would like to inform you that the application deadline for Erasmus+ Open Call for students was extended. The Open call enables applications for exchanges for studies or traineeship in the period from 1 June 2021 to 30 September 2022.

The application deadline is extended to 15 March 2021.

The Open Call and all documentation are available on this link.


četrtek, 11. marec 2021 Vabilo k sodelovanju v raziskavi o primerjavi učnega uspeha in stresnega odziva v učnih situacijah

Pozdravljeni!

Študenti 3. letnika študijskega programa Biopsihologije UP Famnit vas vabijo k sodelovanju v raziskavi o primerjavi učnega uspeha in stresnega odziva v učnih situacijah.

K sodelovanju ste vabljeni vsi študenti Univerze na Primorskem, ki študirate v slovenščini. Sodelovanje v raziskavi je popolnoma prostovoljno in ga lahko kadarkoli prekinete. Prav tako je sodelovanje v raziskavi anonimno, dostop do podatkov bodo imeli samo študenti, ki izvajajo raziskavo in njihova mentorica, asist. dr. Urša Mars Bitenc.

Podatke bodo uporabili izključno za izvedbo raziskave.

Reševanje ankete traja približno 10 minut.

Prosijo, da anketo izpolnete samo enkrat. Vprašalnik je dostopen preko te povezave https://1ka.arnes.si/a/7057

Za sodelovanje se vam lepo zahvaljujejo!

Katarina Ćosić, Ognjen Lazarević, Marija Tankosić, Kristina Bernobić, Nina Jazbec


sreda, 10. marec 2021 Razpis za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada UP v 2021/22

Univerza na Primorskem obvešča, da je objavljen javni poziv za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada Univerze na Primorskem v študijskem letu 2021/2022.

Štipendijski sklad Univerze na Primorskem (v nadaljevanju sklad) temelji na partnerstvu med Univerzo na Primorskem (v nadaljevanju UP), občinami in gospodarstvom. Namenjen je nagrajevanju in spodbujanju najboljših študentov UP, navezovanju stikov študentov z delodajalci že v času študija in zagotavljanju večjih možnosti za zaposlitev študentov takoj, ko zaključijo študij. Cilj sklada je obenem spodbuda vseh študentov UP k čim boljšim študijskim uspehom.

Na javni poziv se lahko prijavijo:

 • kandidati za vpis v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje Univerze na Primorskem in
 • študenti, ki bodo v študijskem letu 2021/2022 vpisani v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje Univerze na Primorskem.

Letošnji novosti sta dve, in sicer:

 • prijava poteka preko elektronskega obrazca, ki je dostopen na portalu KC UP (Splet-išče KC UP),
 • pogojna vključitev v sklad (več v besedilu javnega poziva).

Višina štipendije za študijsko leto 2021/2022 znaša od 2.000,00 EUR do 4.800,00 EUR.

Rok za oddajo: 30. september 2021.

E-vloga je oddana pravočasno, če je oddana od 9. marca 2021 do vključno 30. septembra 2021.

Vse podrobnosti razpisa so objavljene na spletni strani Kariernega centra Univerze na Primorskem.


torek, 9. marec 2021 Objavljen je ponovni razpis za volitve v Študentski svet UP FAMNIT

Ker je bil prvoten razpis za volitve v Študentski svet UP FAMNIT neuspešen, ga na podlagi ugotovitev volilne komisije (sklep) objavljamo ponovno.

Pozivamo vse študente vse od 1. letnikov dalje, da se prijavijo na razpis in se aktivno vključijo v delovanje študentskega sveta. Potrebujemo študente PRAV VSEH ŠTUDIJSKIH PROGRAMOV, saj lahko le tako upoštevamo mnenja, predloge, probleme, interese vseh študentov.

Predvsem nam manjkajo kandidati študijskih programov Bioinformatika, Varstvena biologija in Biopsihologija ter študenti vseh podiplomskih študijskih programov.

Rok za oddajo kandidature je od 10. do 19. marca!

Kaj počne Študentski svet:
- predstavlja stik med študenti in vodstvom fakultete - podaja komentarje, pobude,...,
- razpravlja o zadevah vezanih na temo dolžnosti in pravic študentov,
- podaja mnenja o profesorjih,
- predlaga predstavnike študentov v komisije in druga delovna telesa fakultete,
- predlaga prejemnike priznanj in
- ORGANIZIRA ŠTEVILNE OBŠTUDIJSKE DEJAVNOSTI ZA ŠTUDENTE.

Vabljeni, da se pridružite!

Več: https://www.famnit.upr.si/sl/studenti/studentski-svet/volitve2021/


ponedeljek, 22. februar 2021 Objavljen je razpis za volitve v Študentski svet UP FAMNIT 2020/21 // The call for elections to the UP FAMNIT Student Council 2020/21 is published

Prišel je čas v letu, ko morajo študentje ponovno sestaviti Študentski svet fakultete, ki bo deloval v študijskem letu 2020/21. Glede na letošnjo neugodno situacijo bodo volitve nekoliko kasneje kot običajno.

Pozivamo vse študente vse od 1. letnikov dalje, da se prijavijo na razpis in se aktivno vključijo v delovanje študentskega sveta. Potrebujemo študente PRAV VSEH ŠTUDIJSKIH PROGRAMOV, saj lahko le tako upoštevamo mnenja, predloge, probleme, interese vseh študentov.

Rok za oddajo kandidature je 5. marec!

Kaj počne Študentski svet:
- predstavlja stik med študenti in vodstvom fakultete - podaja komentarje, pobude,...,
- razpravlja o zadevah vezanih na temo dolžnosti in pravic študentov,
- podaja mnenja o profesorjih,
- predlaga predstavnike študentov v komisije in druga delovna telesa fakultete,
- predlaga prejemnike priznanj in
- ORGANIZIRA ŠTEVILNE OBŠTUDIJSKE DEJAVNOSTI ZA ŠTUDENTE.

Vabljeni, da se pridružite!

Več: https://www.famnit.upr.si/sl/studenti/studentski-svet/volitve2021/

***************************************************

It is again this time of the year when we need to constitute Student Council for an academic year 2020/21. While call for applications is just in slovene we still want to invite you to apply and participate in our Student Council.

We need students of ALL OUR STUDY PROGRAMMES, so it is easier for us to discuss about different problems, initiatives from very different aspects. There you come in because I am sure that you can present us some problems or ideas from very different point of view.

Deadline for candidacy is 5th of March!

What Students Council does:
- is a contact between students and employees at faculty (professors and other employees) - gives comments, new ideas, initiatives,...
- discusses about students obligations and rights
- gives opinions on professors
- proposes student representatives for commissions
- proposes students for awards
- ORGANIZES NUMEROUS ACTIVITIES FOR STUDENTS

You are welcome to join!

More: https://www.famnit.upr.si/sl/studenti/studentski-svet/volitve2021/


četrtek, 18. februar 2021 Objavljen Erasmus+ razpis za študijsko leto 2021/2022 / Erasmus+ Open Call for Academic Year 2021/2022 published

Objavljen je Erasmus+ razpis za študente. Razpis omogoča prijave za študijske izmenjave ali izmenjave z namenom praktičnega usposabljanja v obdobju od 1.6.2021 do 30.9.2022.

Rok za oddajo prijave je 9. marec 2021.

Razpis in več informacij so na voljo na tej povezavi.

Vabljeni k prijavi!


Erasmus+ Open Call for students is published. Applications are now open for exchanges for studies or traineeship in the period from 1 June 2021 to 30 September 2022.

The application deadline is 9 March 2021.

The Open Call and all documentation are available on this link.

You are invited to apply!


sreda, 17. februar 2021 Razpis Študentskega sveta UP FAMNIT za sofinanciranje študentskih projektov in aktivnosti

Študentski svet UP FAMNIT je objavil razpis za sofinanciranje študentskih projektov in aktivnosti, ki jih študenti kot posamezniki, ali povezani v društva, izvajajo ali bodo izvajali za študente naše fakultete.

Z njimi želi študentski svet vse študente spodbuditi k ustvarjanju projektov izobraževalne narave, hkrati pa bo njihova izvedba nekoliko lažja, saj organizacija aktivnosti vsakič predstavlja velik strošek. Ob ustvarjanju novih obštudijskih aktivnosti izobraževalne narave želijo člani študentskega sveta povečati raznolikost in kakovost vsebin ter povezati čim več študentov različnih strok s širšo javnostjo.

Svoje projekte lahko študenti prijavijo od 19. februarja do konca leta 2021 oz. do porabe sredstev.

Besedilo razpisa in prijavnico najdete na tej povezavi.


torek, 16. februar 2021 Raziskava o doživljanju epidemije COVID-19 med študenti

Epidemija COVID-19 pred nas postavlja posebne izzive in v naš vsakdanjik vnaša številne spremembe. Izrazito je posegla v naša življenja, spremenjene razmere v tem času pa lahko marsikomu predstavljajo velik izziv za duševno in telesno zdravje ter vplivajo na naše doživljanje in ravnanje.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje v sodelovanju z drugimi organizacijami in institucijami izvajajo in razvijajo različne aktivnosti, s katerimi naslavljajo spremenjene razmere v času epidemije in njene morebitne posledice.

Tokrat k izpolnjevanju vprašalnika vabljeni študenti!


četrtek, 11. februar 2021 Delavnica “Mednarodni CV” / Workshop “International CV”

Karierni center UP in EURES organizirata delavnico z naslovom “Kako napišem dober mednarodni CV”, ki bo potekala v ponedeljek, 15.2.2021, od 10.00 do 11.30.

Delavnica bo usmerjena v pisanje življenjepisa za mednarodno uporabo in prijave na razpise.

Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku, za pojasnila v angleščini pa lahko študenti UP individualno kontaktirajo ali obiščejo Karierni center UP.

Za udeležbo na delavnici je potrebna predhodna prijava na povezavi: https://www.kariernicenter.upr.si/si/aktualno/dogodki/e/kako-napisem-dober-mednarodni-cv


Career Center of the UP and EURES are organizing a workshop on the topic of “How to write a good international CV” which will be held on Monday, 15 February 2021, from 10.00 to 11.30.

The workshop will focus on writing a CV for international use and applications to the Open Calls.

The event will be held in Slovene but for guidelines in English, UP students are welcome to contact or visit the Career Center individually.

To participate at the workshop, prior registration is required via https://www.kariernicenter.upr.si/en/aktualno/events/e/382-cvmotivation-letter


četrtek, 11. februar 2021 UPgrowth Digital Marketing Agency k sodelovanju vabi kandidata / ekipo na področju Web Developmenta

V UPgrowth Digital Marketing Agency želijo k sodelovanju povabiti izbranega kandidata/ekipo, ki bi jih podprla na področju Web Developmenta na lastnih in zunanjih projektih, kar bi vključevalo naslednje kategorije:

 • izdelava spletnih strani in in spletnih trgovin (Wordpress + Woocommerce),
 • support pri dnevnih tehničnih opravilih (reševanje bugov, optimizacija spletne strani, etc.),
 • skrb za integracije med spletnim mestom in zunanjimi program (računovodstvo, tracking, etc),
 • razvoj spletnih orodij za Customer tracking & custom rešitev na področju UX,
 • in druga razvoja dela, skladno z zahtevami posameznega projekta.

Medse si želijo sprejeti in vzgojiti t.i. Growth Engineer-ja, ki bi z leti obvladal back/front end in bil domač z data analytics.

Sodelovanje bi lahko zastavili v obliki prakse, pripravništva ali dela na projektih.

Zaželjeno je, da je posameznik / ekipa iz Kopra, saj skladno s potrebo delo opravljal v njihovih prostorih.

V kolikor vas sodelovanje zanima, jim pišite mail na info@upgrowth.si ali anej@upgrowth.si.


petek, 5. februar 2021 Urnik knjižnice TeMeNa v sredo, 10. 2. 2021

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v sredo, 10. 2. 2021, izjemoma odprta po spremenjenem urniku, in sicer od 12.30 do 14.30.


petek, 5. februar 2021 Usposabljanje in preverjanje usposobljenosti za jamske vodnike za vodenje po odprtih jamah, ki so urejene za turistični obisk v letu 2021

Javni zavod Park Škocjanske jame, Slovenija razpisuje tečaj za usposabljanje in roke za izpit za preverjanje usposobljenosti za jamske vodnike, za vodenje po odprtih jamah.

Usposabljanje bo obsegalo okoli 18 ur teorije in prakso, če bodo razmere to dovoljevale. Sicer bo praktični del izveden naknadno, ko bo to mogoče. Ob zaključku usposabljanja bo potekal preizkus usposobljenosti, ki obsega teoretični del (2 uri) in praktični del (4 ure – vsak prispeva svoj delež k skupnemu nastopu v jami).

PRIJAVE NA USPOSABLJANJE

Prijave na usposabljanje, ki bo potekalo od 12. 2. 2021 do 19. 3. 2021, sprejemamo do 11. 2. 2021  po 
e-pošti: tomaz.zorman@psj.gov.si ali psj@psj.gov.si, kjer dobite tudi dodatne informacije glede poteka usposabljanja in preverjanja usposobljenosti. Lahko pa se obrnete tudi na poštni naslov Park Škocjanske jame, Slovenija, Škocjan 2, 6215 Divača.

Več o poteku in pogojih udeležbe lahko preberete tukaj.


četrtek, 24. december 2020 Vabilo k sodelovanju za izvajanje nalog oficirjev za zvezo v okviru dogodkov predsedovanja Slovenije Svetu EU 2021

Sekretariat za koordinacijo priprav, logistične organizacije in izvedbe predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evropske unije 2021 vabi k sodelovanju kandidate za vlogo oficirjev za zvezo (ang. liaison officers).

Oficirji za zvezo v okviru predsedovanja posamezne države članice predstavljajo vmesni člen med gostiteljem in tujo delegacijo. Zadolženi so za pretok informacij pred dogodkom, za spremljanje delegacij in podajanje organizacijskih informacij na dogodku samem. Prav tako nudijo raznovrstno podporo organizatorju v logističnem delu, na informacijskih točkah, pomagajo pri koordinaciji prevozov in v današnjih razmerah tudi pri sestankih v videokonferenčnih studiih.

Gre za dinamično, občasno delo na eno ali večdnevnih dogodkih v obdobju od okvirno 15. junija 2021 do 15. decembra 2021, ki predstavlja izjemno delovno izkušnjo v mednarodnem okolju, hkrati pa zahteva veliko mero odgovornosti, splošnega znanja in urejenosti kot tudi odlične komunikacijske, organizacijske in socialne veščine. V luči odvisnosti od epidemiološke slike covida-19 je načrtovanje obsega dogodkov in konkretnih zadolžitev oteženo, zato se veselimo kandidatov z veliko mero prilagodljivosti in razumevanja nepredvidljive narave dela.

Obvezno usposabljanje za delo bo obsegalo ogled lokacij dogodkov ter seminarje o vsebinah Evropske unije, o avdiovizualnih orodjih, logistiki, protokolu in poslovni komunikaciji v angleškem jeziku. Izbrani kandidati bodo o terminskem planu usposabljanj obveščeni naknadno.

Več o pogojih in načinu prijave si lahko preberete tukaj.


četrtek, 17. december 2020 Vabilo na Erasmus+ delavnico / Invitation to the Erasmus+ workshop

 

Mednarodna pisarna UP FAMNIT organizira on-line dogodek Erasmus+ workshop,
ki bo potekal v ponedeljek, 21. decembra 2020 ob 18.30 preko aplikacije ZOOM.

Ste se kdaj spraševali kako izgleda študij, delo in življenje v tujini? Izkoristite priložnost, ki vam jo nudi Erasmus+ in preživite del študija v tujini.

Na Erasmus+ delavnici bomo skupaj poiskali odgovore na vaša vprašanja:

 • KJE lahko preživite vašo Erasmus+ izmenjavo z namenom študija ali prakse?
 • KDAJ so roki za prijavo?
 • KAKO se prijavite na izmenjavo?

ZOOM povezava: https://upr-si.zoom.us/j/82542244058

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

Vabljeni na klepet!


 

The International Office of UP FAMNIT is organizing an on-line event Erasmus+ workshop
which will be held on Monday, 21 December 2020 at 6:30 PM via ZOOM.

Ever wondered how studying, working and living abroad looks like? Take advantage of the Erasmus+ programme and spend some time abroad.

Join us at the Erasmus+ workshop where you will find out:

 • WHERE can you spend your Erasmus+ study or traineeship exchange?
 • WHAT are the requirements?
 • WHEN are the deadlines for application?  

ZOOM link: https://upr-si.zoom.us/j/82542244058

The event will be held in English language.

Join us for a chat!


torek, 15. december 2020 Anketa: Stres in vedenje v času pandemije COVID-19

Sodelavki z Oddelka za psihologijo dr. Simona Kralj Fišer in dr. Maja Smrdu sta, v sodelovanju s študenti (bio)psihologije, oblikovali projekt, s katerim poskušajo spremljati doživljanje posameznikov ob ukrepih zaradi Covid-19, tako v prvem kot v drugem valu epidemije.

Spremljanje se osredotoča predvsem na stresni odziv, čustvovanje in razmišljanje posameznikov. Da bo naše razumevanje doživljanja ljudi v tovrstnih situacijah čim boljše, za uspešno izvedbo raziskave potrebujejo čim več osebnih izkušenj.

Zato prosijo vse študente, ki bi jim želeli pri tem pomagati, da izpolnijo vprašalnik na spodnji povezavi. Izpolnjevanje vprašalnika vam bo vzelo do 15 minut. Hvala za sodelovanje!

Povezava: https://www.1ka.si/a/273108


sobota, 12. december 2020 Dodaten razpis Erasmus+ za študijsko leto 2020/2021 / Additional Erasmus+ Open Call for the academic year 2020/2021

Objavljen je dodaten razpis Erasmus+ za študente, ki jih zanima praktično usposabljanje v študijskem letu 2020/2021.
V okviru razpisa so možne mobilnosti z namenom opravljanja prakse, in sicer najkasneje do 31. maja 2021.

Rok za prijavo je odprtega tipa in prične teči na dan objave razpisa in traja do porabe sredstev, vendar najdlje do predvidoma 4.3.2021.

Razpisna dokumentacija in navodila za prijavo so na voljo na tej povezavi.

Za vse dodatne informacije ostaja na voljo Mednarodna pisarna UP FAMNIT na e-mail naslovu international@famnit.upr.si

Vabljeni k prijavi!


An additional Erasmus+ Open call for students is published. Applications are now open for exchanges for the purpose of traineeship which needs to be carried out by 31 May 2021 at the latest.

The application deadline is defined as the open deadline and starts on the day the Call was published and lasts until there are available funds, but no later than 4 March 2021.

The Open call and the instructions on how to apply are available on this link.

For any additional information please contact the UP FAMNIT International Office via e-mail international@famnit.upr.si.

You are invited to apply!


četrtek, 19. november 2020 Vabilo na dogodek Experience the Exchange / Invitation to the event Experience the Exchange

 

Mednarodna pisarna UP FAMNIT organizira
on-line dogodek Experience the Exchange, ki bo potekal
v četrtek, 26. novembra 2020 ob 18.30 preko aplikacije ZOOM.

Če želite pridobiti mednarodne izkušnje, razširiti svoje znanje in hkrati preživeti čas v tujini, se nam pridružite na dogodku, kjer bomo poiskali odgovore na vaša vprašanja in pomagali pri prijavi na izmenjavo.

Na dogodku boste spoznali FAMNIT študente iz različnih programov, ki so izmenjavo že izkusili, svoje praktične izkušnje pa so pripravljeni deliti z vami.

Za udeležbo na dogodku je potrebna predhodna registracija preko spletnega obrazca.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

Vabljeni na klepet!


 

The International Office of UP FAMNIT is organizing an
on-line event Experience the Exchange which will be held
on Thursday, 26 November 2020 at 18.30 via ZOOM.

If you would like to gain international experiences, expand your knowledge and travel abroad, join us at the event. We have all the answers to your questions and can help you with your application for the exchange.

During this event you will have the chance to meet FAMNIT students, who already have experienced an exchange in various countries, as well as several study programs and are willing to share their stories with you.

The registration via the online form is required in order to attend the event.

The event will be held in English language.

Join us for a chat!


petek, 13. november 2020 Projekt Priprava modela managementa visokošolskega vpisa

Spoštovana študent in študentka, spoštovana diplomant ter diplomantka dodiplomskih študijskih programov, 

v raziskovalnem projektu Priprava modela managementa visokošolskega vpisa na javne visokošolske zavode v Sloveniji opravljamo raziskavo z namenom analize zadovoljstva študentov/diplomantov s prijavno-sprejemnim postopkom pri vpisu na visokošolski študij. Še ena raziskava, boste rekli! Vendar ... 

Način prijave in vpisa je nespremenjen od leta 1995. Natančnejša analiza ustreznosti ter zadovoljstva študentov z obstoječim načinom prijave in vpisa na študij še ni bila opravljena. Posledično nimamo podatkov o tem, kaj vpliva na študijsko uspešnost študentov.  

Če želimo karkoli izboljšati, nam morate vi sporočiti, kako ste doživljali postopek prijave in vpisa, saj bomo ravno na podlagi vaših izkušenj lahko predlagali spremembe sistema. Želimo, da bi sistem omogočil študij vsem, ki se zmorejo in želijo razvijati na določenem študijskem področju.  

Hvaležni vam bomo, če si boste lahko vzeli čas in s svojimi odgovori pomagali razvijati ustrezen način prijave ter vpisa na visokošolske študijske programe. 

Dostop do vprašalnika je objavljen na naslednji povezavi: https://1ka.arnes.si/a/2039. 

Za izpolnjevanje boste potrebovali zgolj nekaj minut časa. 

Naj vam ob tem zaželimo veliko uspeha v osebnem in profesionalnem življenju. Verjamemo, da k temu prispeva in bo prispeval tudi visokošolski študij na slovenskih univerzah in visokošolskih zavodih. 

Napišite vse, kar bi želeli, da bi bilo slišano. Če ne napišete, vaš glas ne more biti slišan!  

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in vas lepo pozdravljamo 

Sodelavci in sodelavke, raziskovalci, sodelujoči v raziskavi (z Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem)  


petek, 13. november 2020 Splošna bolnišnica Izola vabi prostovoljce študente za delo »Informatorja«

Delo bo potekalo na glavnem vhodu SBI po predhodno dogovorjenem urniku, prostovoljci so deležni usposabljanja za obvladovanje bolnišničnih okužb, njihovo delo pa bo potekalo pod nadzorom in mentorstvom ustrezno usposobljenega kadra. Naloge, ki jih opravljajo prostovoljci in dodatne informacije o delu, so na voljo v priponki

SBI vsem prostovoljcem nudi brezplačen obrok in nadomestilo potnih stroškov. Ker gre za delo na vhodu, kjer se komunicira z obiskovalci, je potrebno znanje slovenskega jezika.

Zainteresirani študenti se lahko prijavite na elektronskem naslovu kadrovska@sb-izola.si

Osebje SBI se vsem prostovoljcem najlepše zahvaljuje za pomoč!


petek, 13. november 2020 Blue World Institute Internship or Eco-Volunteering

Blue World Institute je nevladna organizacija, katere cilj je raziskati in zaščititi velike morske vretenčarje v Jadranskem morju. Inštitut vas vabi k sodelovanju na otok Lošinj, kjer boste raziskovalcem v pomoč na terenu in obdelovanju pridobljenih podatkov. Sodelovanje je možno obliki prakse ali prostovoljstva.

Prostovoljstvo "Eco Volunteering"

Pogoji:

 • starost nad 18 let,
 • vzdržljivost v različnih vremenskih razmerah,
 • znanje plavanja,
 • znanje angleškega jezika.

Več si lahko ogledate tukaj.

Praksa "Internship"

Pogoji:

 • študij (morske) biologije, ekologije ali podobnega področja,
 • starost nad 18 let,
 • vzdržljivost v različnih vremenskih razmerah,
 • znanje plavanja,
 • znanje angleškega jezika.

Več si lahko ogledate tukaj.

****

Blue World Institute is an independent non-profit organisation set up with the intention to carry out scientific research and conservation of the marine environment as well as educational activities, with an emphasis on the Adriatic Sea and the wider Mediterranean basin. The institute invites you to join the programme, to help in running the field research including collecting scientific data and learning how to manage and analyse it.

"Eco Volunteering"

Conditions:

 • over 18 years old;
 • swimming skills;
 • ability to tolerate hot or cold weather and long periods on the boat under the
  sun;
 • knowledge of English language.

You can read more here.

"Internship"

Conditions:

 • currently studying (marine) biology, ecology or similar;
 • over 18 years old;
 • swimming skills;
 • ability to tolerate hot or cold weather and long periods on the boat under the
  sun;
 • knowledge of English language.

You can read more here.


ponedeljek, 9. november 2020 Vabilo na ASEF Speaker Series predavanja

ASEF: American Slovenian Education Foundation vabi na predavanja v sklopu ASEF Speaker Series. Prvi predavanji sta že ta teden:

Predavanji sta zastonj in preko spleta, vendar potrebna je predhodna prijava preko zgornjih povezav. 


ponedeljek, 9. november 2020 Obvestilo uporabnikom knjižnice - izposoja in vračilo gradiva

Spoštovani,

obveščamo vas, da v času zaprtja knjižnice omogočamo prevzem in vračilo rezerviranega/izposojenega gradiva pred stranskim vhodom glavne stavbe UP FAMNIT na Glagoljaški 8. Gradivo rezervirate preko predhodne rezervacije v sistemu COBISS Moja knjižnica. Po obdelani rezervaciji boste na elektronski naslov prejeli obvestilo, da je gradivo pripravljeno za prevzem. Prevzem ali vračilo omogočamo vsak ponedeljek, sredo in petek med 10. in 12. uro oziroma po predhodnem dogovoru na elektronski naslov temena@upr.si ali telefonsko številko 05 6117 572. Uporabnike naprošamo, da pred prevzemom ali vračilom pokličejo na telefonsko številko 05 6117 572 in imajo s seboj osebni dokument ali veljavno študentsko kartico za identifikacijo.

Morebitne spremembe glede delovanja knjižnice bodo objavljene na spletu.

Hvala za razumevanje.


četrtek, 29. oktober 2020 Brezplačno online usposabljanje za projektnega vodjo

PiNA organizira brezplačno 100-urno spletno usposabljanje v sklopu projekta Katalizatorji – zaposlovanje mladih za družbene spremembe, ki ga bomo za mlade iz Obalno-kraške regije izvedli med 4. in 28. novembrom 2020 preko aplikacije ZOOM.

USPOSABLJANJE ZA PROJEKTNEGA VODJO:

Pridobili boste naslednja znanja:

 • razumevanje vloge organizacij civilne družbe pri naslavljanju družbenih izzivov,
 • razumevanje projektnega managementa in spirale družbenega delovanja,
 • kritična ocena izzivov okolja,
 • razumevanje vloge vodje in tima ter
 • razlikovanje med različnimi tipi finančnih virov za projektno delo.

Prijave zbirajo samo še do jutri, 30. oktobra 2020.

Več si lahko preberete na tej povezavi in v tem dokumentu.

Vabljeni!


torek, 27. oktober 2020 Začano zaprtje knjižnice do 30. 10. 2020

Spoštovani,

obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa, zaradi slabe epidemiološke slike in zajezitve bolezni COVID-19 začasno zaprta in sicer do 30. 10. 2020. Morebitne spremembe bodo objavljene na spletu.

Hvala za razumevanje.


petek, 23. oktober 2020 ASEF Junior Fellowship - štipendije za raziskovalni obisk v tujini // Scholarships for Research Abroad

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpis za štipendijski program ASEF Junior Fellows - štipendije za raziskovalni obisk v tujini. Gre za triletni program, v okviru katerega izbrane študentke in študenti dobijo priložnost 10-tedenskega raziskovalnega obiska v tujini na prestižnih univerzah po svetu (npr. na Univerzi Harvard, Univerzi Stanford, UC Berkeley, Univerzi Cambridge) pod mentorstvom slovenskega profesorja/-ice na izbranem področju ter se vključujejo v nadaljnja raziskovanja in druge ASEF aktivnosti v Sloveniji ter drugod po svetu (npr. v program ASEF tutorstvo, ASEF Speaker Series, ASEF mladi umi, ASEF izjemne zgodbe).

Prijavnice morajo biti oddane na tej povezavi. Rok za prijavo je 1. december 2020.

Vsem zainteresiranim se priporoča prijava na webinar, na katerem bo podrobneje predstavljen razpis z dodatnimi nasveti za uspešno prijavo. Webinar bo potekal v četrtek, 29. oktobra 2020, ob 19. uri.

Vprašanja v zvezi z razpisom in webinarjem pošljite na info@asef.net.

***

A call for applications for 2021 ASEF Junior Fellowships is open. The American Slovenian Education Foundation (ASEF) Junior Fellows program is a three-year program in which students do a 10-week research visit at a university or a research institution in the area of their field of study/expertise. Additionally, Junior Fellows engage in activities organized by ASEF, including research projects and collaborations with other Fellows, leadership, and career development workshops, and attend regular public lectures and other events organized by ASEF. Further, Junior Fellows are expected to contribute to ASEF and give back to the community under the guidance and mentorship of ASEF.

Applications must be submitted at this link. The application deadline is December 1, 2020.

For all interested it is recommended to apply for the webinar, which will present a detailed tender with additional tips for successful application. The webinar will take place on Thursday, October 29, 2020, at 7 p.m.

Questions regarding the call and webinar can be sent to info@asef.net.


petek, 16. oktober 2020 Sejem #mojedelo s hekatoni in nagradnim skladom 12.000 evrov

Na največjem kariernem dogodku v Sloveniji spoznaj izzive in osvoji nagrade!

Karierni sejem MojeDelo.com se bo letos odvijal na spletu in bo neodvisno od lokacije pripeljal nove karierne priložnosti in zanimive hekatone vsem, željnih novih izzivov.

POZOR: Predstavitev izzivov bo potekala v četrtek, 22. oktobra na kariernisejem.com.

Prijaviš se lahko že danes!

HEKATON za študente in dijake na temo »Kako bi mladim približal uporabo spletne platforme MojeDelo.com za iskanje zaposlitve in karierno svetovanje?« (pokrovitelj MojeDelo.com)

Ne zamudi podrobnejše predstavitve izziva 22. 10. ob 11.20 na Kariernem sejmu. Nagrada za najboljšo idejo: 1.500 € neto!

KAR TRIJE IT HEKATONI:

 1. IT HEKATON na temo »informacijska varnost« (pokrovitelj Banka Slovenije)

 2. IT HEKATON na temo »poslovna inteligenca« (pokrovitelj Triglav)

 3. IT HEKATON, na temo »data« (pokrovitelj NLB)

Ne zamudi predstavitve izzivov v četrtek, 22. oktobra, ob 11.30, na kariernisejem.com. Nagradni sklad za najboljše IT HEKATON izzive je 3-krat po 3.000 € neto!

HEKATON za eletrotehnike na temo »Elektrotehnika« (pokrovitelj MAHLE)

Ne zamudi predstavitve izziva 22. 10. ob 11.00 na Kariernem sejmu. Nagrada za najboljšega: 1.500 € neto!

P.S.: Posnetki predstavitev izzivov bodo na voljo tudi kasneje.

Izkoristi priložnost, pokaži svoje znanje in postani zmagovalec posameznega izziva!

Več informacij o sejmu najdeš na kariernisejem.com


sreda, 14. oktober 2020 ESA Študentska praksa // ESA Student Internship

ESA - European Space Agency je najavila objavo razpisa za opravljanje študentske prakse ("student internship"). Razpis bo objavljen meseca novembra.

Program bo zaradi nestabilnosti situacije vezane na Covid-19 prilagojen tako, da bo večinoma potekal prek spleta.

Več informacij lahko najdete na njihovi spletni strani.

***

ESA - European Space Agency has announced the publication of a call for student internships. The call will be published in November.

Exceptionally this year, due to the uncertainties arising from the Covid-19 pandemic, the student internships programme will be offered remotely.

More information can be found on their website.


torek, 13. oktober 2020 FAMNIT puloverji // hoodies

Dragi študenti, profesorji, strokovni delavci in vsi ostali.

V študentskem svetu so si zaželeli, da bi FAMNIT puloverje nekoliko popestrili. Zamislili so si, da bi vsako študijsko področje dobilo svojo verzijo hoodija.
Sprednja stran bi bila enaka kakor sedaj, barvi še vedno ostajata siva in modra, napis na zadnji strani pa bi prilagodili.

Študijske programe so razdelili v naslednje 4 kategorije:

 1. MATEMATIKA (Matematika, Matematika v ekonomiji in financah)
 2. RAČUNALNIŠTVO (Računalništvo in informatika, Bioinformatika, Podatkovne znanosti)
 3. BIOLOGIJA (Varstvena biologija, Sredozemsko kmetijstvo, Varstvo narave, Trajnostno grajeno okolje, Obnovljivi materiali za zdrava grajena okolja, Bioinformatika)
 4. PSIHOLOGIJA (Biopsihologija, Uporabna psihologija)

Ker pa ne želijo sami odločati o izgledu vas prosijo, da posredujete vaše ideje (če idej za določen program ne bo, program posebnega hoodija ne dobi).
Slika lahko vsebuje karkoli kar predstavlja vaš program npr. različne enačbe, oznake, mogoče citate znanstvenikov, profesorjev, kakšne slikice/skice,...

Do 30. 10. 2020 pošljite vaš dizajn** na e-mail studentski-svet@famnit.upr.si z zadevo “Dizajn hoodie-ja za kategorijo XXXX”.

Slike/izdelke pošljite v vektorski obliki, velikost pa naj bo v razmerju 2:3. Uporabite lahko do 2 različni barvi:

 • moder hoodie - #122442 (design: svetlo modra - #7ED3F7, bela - #FFFFFF),
 • siv hoodie - #ACABB0 (design: temno modra - #2C3141, bela #FFFFFF)..

Ko bodo prejeli vse ideje, bodo naredili anketo, kjer boste izbrali zmagovalce. Ti bodo prejeli EN HOODIE ZASTONJ!

Naročila za nove hoodije bodo zbirali prva dva tedna novembra.

** S tem, ko dizajn pošljete, dovoljujete uporabo in morebitno priredbo le tega. V primeru, da je dizajn izbran pa soglašate tudi z objavo vašega imena.

****************

Dear students, professors, FAMNIT employees and all other colleagues.

Student council decided to enrich FAMNIT hoodies. They imagined that each study area would get its own version of hoodie.
The front would be the same as it is now, colors of the hoodie would still stay gray and blue, but the writing on the back would be modified.

They distributed all study programmes into following categories:

 1. MATHEMATICS (Mathematics, Mathematics in Economics and Finance)
 2. COMPUTER SCIENCE (Computer Science, Bioinformatics, Data Science)
 3. BIOLOGY (Conservation Biology, Mediterranean Agriculture, Nature Conservation, Sustainable Built Environment, Renewable Materials for Healthy Built Environment, Bioinformatics)
 4. PSYCHOLOGY (Biopsychology, Applied psychology)

Since they do not want to decide on the appearance of hoodies on their own, they would like to ask you to send your ideas (if they do not get ideas for a particular category then the category will stay without a new hoodie).
Design can contain anything that represents your program eg. special equations, maybe quotes from scientists, your professors, different pictures / sketches, ...

So, by October 31, 2020, send your design** to email studentski-svet@famnit.upr.si with the subject "Hoodie design for category XXXX".

The design has to be in vector format with the size ratio 2:3. You can use up to 2 different colors:

 • Blue hoodie - #122442 (design: light blue - #7ED3F7, white - #FFFFFF),
 • Grey hoodie - #ACABB0 (design: dark blue - #2C3141, white #FFFFFF).

Once they receive all the ideas they will prepare a poll to pick the winners, who will also get ONE FREE HOODIE.

In the first two weeks of November they will collect orders for new hoodies.

** By submitting your design, you give them the right to use and any modify it. You also agree to publish your name next to the design.


ponedeljek, 12. oktober 2020 Razpis štipendij Fundacije Leona Štuklja

Fundacija Leona Štuklja skladno s Pravilnikom o pridobivanju sredstev in podeljevanju štipendij in pomoči razpisuje desetmesečne štipendije, z možnostjo podaljšanja, v višini 150 € mesečno.

Pogoji za pridobitev:

 1. Dijaki in študentje, ki dosegajo nadpovprečne študijske uspehe ob hkratnem uspešnem vključevanju v športne, kulturne ali humanitarne dejavnosti in še nimajo štipendije
 2. Dodatni kriterij – socialni status družine prosilca

Prednost pri dodelitvi štipendij imajo dijaki in študentje višjih letnikov.

Kandidati so dolžni predložiti pisno:

 1. Pisno prošnjo s tel. št., elektronsko pošto in kratkim življenjepisom,
 2. Dokazila o študijskem uspehu in potrdilo o vpisu
 3. Fotokopijo zadnje dohodninske odločbe staršev, skrbnikov in svoje, če so že davčni zavezanci
 4. Dokazila o izven šolskih aktivnostih na področju športa, kulture in humanitarnih dejavnosti oziroma priporočila trenerjev, profesorjev ali mentorjev.

Na osnovi zbranih dokazil in pridobljenih informacij bo Komisija za podeljevanje štipendij izbrala štipendiste in do ponedeljka, 30. 11. 2020 po elektronski pošti obvestila vse prosilce o izboru.

Rok za oddajo pisnih vlog, začetek: četrtek, 15. 10. 2020, zadnji dan za oddajo, četrtek 29. 10. 2020.

Pisne vloge pošljite na naslov:
Fundacija Leona Štuklja
Ul. heroja Zidanška 18
2000 MARIBOR
(Vladimir PODHOSTNIK)


četrtek, 8. oktober 2020 Uporabne informacije za študente // Useful information for students

Urniki

Upamo, da ste do sedaj že osvojili Famnitov urnik, v kolikor pa potrebujete še kaj pomoči, si pomagajte z videoposnetkom na naši spletni strani, ki smo ga posneli prav s tem namenom.

Študijski prostori

Za potrebe študija so za študente na voljo študijska soba v avli Galeb v pritličju Kettejeve 1 ter dve predavalnici. Več informacij si lahko preberete tukaj.

Knjižnica TeMeNa

Knjižnica se nahaja v pritličju, ob predavalnici FAMNIT-AvlaGlagoljaška.

Urnik knjižnice

 • ponedeljek: 9.00 – 15.00,
 • torek: 11.00 – 17.00,
 • sreda: 9.00 – 15.00,
 • četrtek: 11.00 – 17.00,
 • petek: 9.00 – 15.00.

Morebitne izredne spremembe urnika so objavljene med Obvestili za študente na spletni strani fakultete.

Trenutno si knjig na knjižničnih policah ne morete poiskati sami, zato imejte ob obisku knjižnice pripravljene točne podatke o knjigah, ki si jih želite izposoditi. Priporočamo tudi, da knjige vnaprej rezervirate preko sistema Cobiss in jih nato samo prevzamete.

Za lažjo uporabo Cobissa in iskanja literature smo vam prav tako pripravili vidoposnetke, ki vam bodo pomagali, v kolikor se vam bo kje zataknilo.

Videoposnetke in ostale informacije o knjižnici najdete tukaj.

Študenti  lahko dostopate do podatkovnih baz Univerze na Primorskem tudi preko oddaljenega dostopa, zato vam za iskanje literature svetujemo uporabo le-tega, saj boste tako lahko dostopali do več literature.

***

Course Schedules

We hope that you have already learned to use Famnit's schedule, but if you need any more help, help yourself with a video on our website.

Study Rooms

For study purposes, there is a study room for students in the Galeb lobby on the ground floor of Kettejeva 1 and two classrooms. You can find more information here.

Library TeMeNa

The library is located on the ground floor, next to the classroom FAMNIT-AvlaGlagoljaška.

Opening hours

 • Monday: 9.00 – 15.00,
 • Tuesday: 11.00 – 17.00,
 • Wednesday: 9.00 – 15.00,
 • Thursday: 11.00 – 17.00,
 • Friday: 9.00 – 15.00.

Changes of opening hours are posted in Student news section on the faculty website.

At the moment, you can't search for books on library shelves yourself, so have accurate information about the books you want to borrow when you visit the library. We also recommend that you reserve books in advance through the Cobiss system and then just pick them up.

To make it easier to use Cobiss and search for literature, we have also prepared videos that will help you in case you get stuck.

You can find videos and other information about the library here.

Students can also access the University of Primorska's databases through remote access, so we advise you to use it to search for literature, as this will allow you to access more literature.


sreda, 7. oktober 2020 Brezplačne licence za študente // Free lincense for students

Dragi študenti, sedaj že poznate svoje maile, se znate vpisati v ŠIS in e-učilnico, ampak... Ali ste vedeli, da imate s svojim univerzitetnim mailom tudi brezplačno licenco za Office 365 programe ter ZOOM aplikacijo? Olajšajte si študentsko življenje, preverite https://bit.ly/30J7NIS in si namestite omenjene programe!

****

Dear students, you already know your emails, you know how to enter SIS and e-classroom, but... Did you know that with your university email you also have a free license for Office 365 programs and ZOOM application? Make your student life easier, check out https://bit.ly/2GKOKGI and install the mentioned programs!


torek, 6. oktober 2020 Društvo Morigenos vabi na razstavo s spremnimi predavanji

Društvo Morigenos, ki že skoraj 20 let preučuje delfine v našem morju, ta teden 8. in 9. oktobra prireja odprto razstavo o delfinih med 15.00 in 18.00.

Oba termina pa se razstava zaključi s predavanjem ob 18.00, za katerega je potrebna predhodna prijava (zaradi Covid ukrepov). Prijavite se lahko tukaj.

V četrtek, 8. oktobra, boste lahko izvedeli veliko zanimivosti o življenju delfinov v Tržaškem zalivu. Med drugim tudi, kako izgleda prvih nekaj let njihovega življenja, kako se sporazumevajo, v kakšnih socialnih skupinah živijo ter kako jih raziskovalci društva Morigenos prepoznavajo in ločijo med seboj.

V petek, 9. oktobra, pa bodo raziskovalci društva povedali več o tem, kako ljudje vplivamo na življenje delfinov v našem morju. Tudi to, na kakšen način sobivamo z njimi, s čim ljudje negativno vplivamo na njihovo življenje in kakšne posledice ima to na živali v morju.

Dogodek je v celoti brezplačen, potekal bo v Kopru, na Gortanovem trgu 15.

Več o dogodku si lahko preberete na njihovi spletni strani.


ponedeljek, 5. oktober 2020 Študij v ZDA – čas za vprašanja // Study in US – question time

Ali se zanimate za študij v ZDA? Razmišljate o tej možnosti, ampak premalo poznate visokošolski svet čez lužo?
V petek, 9. oktobra, bo Univerzo na Primorskem obiskala veleposlanica ZDA v Sloveniji, nj. eksc. Lynda C. Blanchard, ki se bo ob 11.25 na to temo srečala tudi s študenti UP.
V kolikor bi se srečanja radi udelžeili, pišite na mitja.tretjak@upr.si!

**

Are you interested in studying in the US? Do you need more information about it?
On Friday, 9 October, we will host Lynda C. Blanchard, US Ambassador to Slovenia, who is willing to meet students from our university.
If interested, write to: mitja.tretjak@upr.si.             


petek, 2. oktober 2020 Društvo za nenasilno komunikacijo vabi na usposabljanje za prostovoljno delo z otroki

Društvo za nenasilno komunikacijo vabi na usposabljanje za prostovoljno delo z otroki z izkušnjo nasilja, ki ga bodo izvedli v oktobru in novembru 2020.

Program in urnik:

Več o prostovoljnem delu si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

Za morebitna vprašanja jih lahko kontaktirate po elektronski pošti ali pokličete na 05 639 3170.


torek, 29. september 2020 Vabljeni na webinar Mladi upi 2020

Institut "Jožef Stefan" vabi k udeležbi na webinarju Mladi upi 2020, o zaščiti izumov in trženju le teh.

Na webinarju, 13. novembra 2020 s pričetkom ob 13. uri, bodo preko predavanj in praktičnega dela predstavili osnove in pravila ustvarjanja, izkoriščanja in zaščite intelektualne lastnine.

Več o dogodku in programu si lahko preberete tukaj.

Prijave so brezplačne, a obvezne na https://bit.ly/32Yew3a.

**

The "Jožef Stefan" Institute invites you to participate in the Young Hopes 2020 webinar on the protection of inventions and their marketing.

At the webinar, on November 13, 2020, starting at 1 pm, they will present to the young researchers the possibilities for protection and exploitation of intellectual property, the procedure for the acquisition of IP, the path from ideas to companies, while, based on practical cases, young researchers get familiar also with how to present the ideas to potential investors and try themselves in this art.

Registration is free, but mandatory at https://bit.ly/32Yew3a.

Program / Programme: