Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

petek, 3. april 2020 Razpis za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada UP v 2020/21

Univerza na Primorskem obvešča, da je objavljen javni poziv za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada Univerze na Primorskem v študijskem letu 2020/2021.

Prijavijo se lahko:

 • kandidati za vpis v študijske programe UP 1., 2. ali 3. stopnje in
 • študenti, ki bodo v študijskem letu 2020/2021 vpisani v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje na UP.

Višina štipendije znaša od 200,00 EUR do 1.000,00 EUR na mesec (v odvisnosti od točkovanja in stopnje študija), prejemanje štipendije pa traja 10 mesecev na študijsko leto. Pogodbe o štipendiranju so običajno tripartitne,  sklenjene med UP, partnerji sklada (delodajalci) ter študenti. V primeru, da partner sklada - vlagatelj ponuja študentu - prejemniku štipendije tudi zaposlitev, ima študent s podpisom pogodbe možnost, da se po zaključenem izobraževanju zaposli pri vlagatelju. 

Letošnja novost je, da je na voljo več terminov, do katerih lahko oddate prijavo na razpis. 
Roki za oddajo vlog so tako: 15. maj, 15. junij, 15. julij, 15. avgust in 30. september 2020. Vloga je torej oddana pravočasno, če je oddana od 13. marca 2020 do vključno 30. septembra 2020.

Vse podrobnosti razpisa so objavljene na spletni strani Kariernega centra Univerze na Primorskem.


četrtek, 2. april 2020 E-DELAVNICA: CV (življenjepis) in motivacijsko pismo

Karierni center Univerze na Primorskem vabi na e-delavnico z naslovom CV (življenjepis) in motivacijsko pismo. Delavncia bo potekala preko aplikacije ZOOM v sredo, 8. 4. 2020, ob 14. uri. Vsi prijavljeni bodo dan pred delavnico na e-naslov dobili povezavo za sodelovanje.

Motivacijsko pismo je skoraj vedno spremljevalec dobrega življenjepisa (CV). Na delavnici boste odkrivali male skrivnosti, ki vaš CV in vaše motivacijsko pismo naredijo bolj privlačne. Poučili se boste, kateri so nujni podatki, ki jih nikakor ne smete pozabiti pri pisanju tako CV-ja kot motivacijskega pisma. Spoznali boste:

 • različne oblike življenjepisa in primernost njihove uporabe,
 • prednosti posamezne oblike življenjepisa,
 • pomen motivacijskega pisma (obliko in elemente, kaj poudariti,...)

Na delavnici boste dobili tudi mnoge drobne namige, ki bodo vaš CV naredili za nepremagljivega.

Prijavi se preko povezave do 7. aprila 2020: https://www.1ka.si/a/268305

Izkoristite čas, ki ga preživljate doma in povečajte svoj karierni potencial z novimi znanji!


četrtek, 2. april 2020 Univerzitetni programerski maraton 2020 - poskusno kolo že v petek, 3. aprila

V aprilu se pričenja letošnja sezona Univerzitetnega programerskega maratona - UPM 2020), slovenskega študentskega tekmovanja v programiranju, ki pa je odprto za vse zainteresirane. Pri programiranju je poudarek na algoritmih ter ne na samih programskih jezikih. UPM sestoji iz poskusnega kola, ki bo že v petek, 3. aprila, treh tekmovalnih kol (17. aprila, 7. maja in 1. oktobra) ter finala. Slednje se seli med slovenskimi univerzami in bo letos 12. oktobra v Kopru. Na finalu dobimo državnega prvaka in prvake posameznih univerz.

Na tekmovanju sodelujejo ekipe s po največ tremi študenti, ki rešujejo naloge na enem računalniku. Letos bodo na voljo jeziki C, C++, Pascal, Python 2, Python 3, Java in C#. Naloge zadnjih 10 let UPM tekmovanj so na voljo na https://putka-upm.acm.si/tasks/. V omejenem času (4 do 5 ur, odvisno od nivoja tekmovanja) morajo ekipe rešiti in sprogramirati rešitve čim več nalog. Pravila tekmovanja so takšna, da štejejo samo v celoti rešene naloge in šele nato hitrost reševanja.

Svojo ekipo lahko prijavite na https://putka-upm.acm.si/upm/register_team/. Veseli bomo vseh prijav, tako študentskih kot ne-študentskih. Tudi če se ne potegujete za najvišja mesta, je reševanje problemov v ekipi zabavna in zanimiva izkušnja.

Zaradi pandemije bosta vsaj poskusno in prvo kolo izvedena prek spleta, o izvebi naslednjih kol pa boste obvešeni naknadno. Izredne okoliščine prinesejo tudi nekatere spremembe pravil, in sicer: 

 • člani ekipe niste omejeni na reševanje nalog z enim računalnikom, temveč jih lahko rešujete vzporedno vsak na svojem,
 • med tekmovanjem je še vedno dovoljena komunikacija samo med člani iste ekipe,
 • glede načina komunikacije znotraj ekipe se organizirate sami,
 • dovoljena je uporaba poljubnih virov (tudi spletnih), pri tem pa ne smete uporabljati tuje izvorne kode – vsa oddana koda mora biti vaša.

Ekipe, ki ne bodo spoštovale pravil, bodo diskvalificirane.

Vabljeni k sodelovanju!


 


sreda, 1. april 2020 Anketa o zadovoljstvu študentov na UP v času izolacije

Na Univerzi na Primorskem smo za študente pripravilkratko prostovoljno in anonimno anketo, s katero bi želeli izvedeti več o vašem počutju ter morebitnih izzivih, s katerimi se srečujete v trenutnih izrednih razmerah. Vodstvo Univerze na Primorskem sicer z veseljem ugotavlja, da delovni procesi na vseh področjih delovanja univerze zaradi hitre in učinkovite prilagoditve tako zaposlenih kot študentov potekajo bolj ali manj nemoteno.

Z željo, da bi vsi, ki vam je anketa namenjena, sodelovali in s svojimi predlogi v trenutni situaciji prispevali k dodatnim izboljšavam tako v delovnem procesu kot v medsebojnem sodelovanju, se vam lepo zahvaljujemo za vsak prispevek in vsem skupaj želimo zdravja in uspešno premostitev omenjenega obdobja. 

Anketo lahko izpolnite na tej povezavi, aktivna pa bo do 6. aprila 2020.

Ostanite zdravi in doma. 


četrtek, 26. marec 2020 Vabilo k sodelovanju v raziskavi o duševnem zdravju v času epidemije bolezni COVID-19

UP IAM Slovenski center za raziskovanje samomora prijazno vabi k sodelovanju v raziskavi, katere namen je preveriti, kako razmere, povezane z epidemijo bolezni COVID-19, vplivajo na vaša življenja in počutje. Sodelovanje v raziskavi je anonimno, vaši odgovori pa bodo pomagali pri boljšem razumevanju aktualnega dogajanja ter posledično tudi pri pomoči tistim, ki zaradi dogajanja v povezavi z epidemijo bolezni COVID-19 doživljajo različne stiske.

Povezava do raziskave: https://www.1ka.si/a/264395

Najlepša hvala za dragoceno pomoč!

 


torek, 24. marec 2020 Priložnost: iščemo študente za pomoč v IKT službi

Iščeš nove izzive? Želiš pridobiti tudi novo, predvsem pa praktično znanje? Pridruži se naši IKT ekipi, kjer iščemo študente za dolgoročno sodelovanje in prihodnje zaposlitve.

Znanja, ki jih pričakujemo

Poznavanje operacijskih sistemov Windows in Linux, zaželeno poznavanje sistema Mac. Poznavanje pisarniških uporabniških programov. Poznavanje računalniškega omrežja. Znanje programiranja in uporabe spleta. Velika želja po učenju novih veščin.

Opis dela

Delo obsega pomoč in podporo uporabnikom pri vsakodnevnem delu. Pomagamo pri uporabi pisarniških in drugih programov, pri uporabi naprav (tiskalniki, fotoaparati, kamere, …), nudimo pomoč v računalniških laboratorijih in predavateljem v predavalnicah. Veliko pomagamo tudi študentom pri vsakdanji uporabi IKT storitev, kot npr. e-pošta, Eduroam, Vis/Šis, e-učilnice in ostalo.  Med občasna dela sodijo tudi priprava računalnikov za delo, pomoč pri urejanju spletnih strani in podobno.

Kaj ti lahko ponudimo?

Zagotovo veliko dela in pridobivanje delovnih izkušenj na našem področju. Pri sodelavcih boš dobil podporo in pomoč pri vseh težavah in problemih na katere boš naletel. Neto postavka za delo preko študentske napotnice je višja od običajne in sicer znaša 5,70 eur/uro. 

Zainteresirani pošljite prijavo z vašimi podatki na info@famnit.upr.si.

Služba za informacijske in komunikacijske tehnologije

UP FAMNIT/UP IAMpetek, 13. marec 2020 Knjižnica TeMeNa do 28. 3. 2020 ZAPRTA

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa do 28. 3. 2020 zaprta.

Tako kot do sedaj, lahko gradivo podaljšate preko elektronske pošte ali virtualne knjižnice COBISS.

Za morebitna vprašanja smo vam na voljo na e-naslovu temena@upr.si.

Hvala za razumevanje!


četrtek, 12. marec 2020 The 9th Annual Summer Economics Institute 2020

Do you want to:

 • Learn about business and economics, even if they are not your field?
 • See what it takes to become an entrepreneur?
 • Intern with an AmCham Slovenia company?

The Summer Economics Institute (SEI) aims to each year give top 20 Slovenian university students a US-style hands-on introduction to business and economics in the real world, the tools to create new businesses – the foundation of entrepreneurship and an opportunity to intern at AmCham Slovenia member companies.

The application deadline is March 20.

You can read more here.


četrtek, 12. marec 2020 Young Academics Award 2020

Research and innovation are key elements for promoting sustainable development in the Alps. Young academics play a crucial role in shaping the future of the Alps. The Permanent Secretariat of the Alpine Convention recognizes this key role by awarding outstanding master theses carried out on relevant alpine topics.

This edition of the Alpine Convention Young Academics Award focuses on the issue of "Emissions in the Alps: climate change and air quality, measurement and measures" and particularly on these related sub-topics:

 • Measuring emissions and their impacts in the Alps: data, indicators and scenarios;
 • Air quality management in the Alps: processes, techniques, solutions;
 • From local to global: governance of air pollution and climate change phenomena on different scales;
 • An Alpine approach to climate change: integrated adaptation and mitigation measures, including intelligent or nature-based solutions;
 • Communicating air quality and climate change adaptation and mitigation: from science to civil society.

All applicants must complete the application form and submit the required documentation by 30 June 2020.

You can read more here. 


ponedeljek, 9. marec 2020 Urnik knjižnice TeMeNa od 10. 3. 2020 do 20. 3. 2020

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa od 10. 3. do 20. 3. 2020, odprta od 13. do 15. ure. Tako kot do sedaj, lahko gradivo podaljšate preko elektronske pošte ali virtualne knjižnice mCOBISS.

Izposoja in vračilo gradiva, bosta v tem času omogočena tudi izven navedenih uradnih ur in sicer po predhodnem dogovoru na e-naslov temena@upr.si, vsak delavnik od 9. do 15. ure.

Hvala za razumevanje!


nedelja, 8. marec 2020 NUJNO OBVESTILO - Odpoved predavanj in vaj na UP (9. marec - 20. marec) / IMPORTANT NOTICE - Cancellation of pedagogical processes at UP (March 9 - March 20)

Glede na trenutno situacijo v zvezi z novim koronavirusom vam sporočamo, da je za naslednjih 14 dni (od ponedeljka, 9. 3. 2020 do petka, 20. 3. 2020) odpovedan pedagoški proces (predavanja, vaje, ...) na vseh članicah Univerze na Primorskem. O nadomeščanju odpadlega pedagoškega procesa vas bomo naknadno obvestili.

Navodila resornega ministrstva, NIJZ in Ministrstva za zdravje RS so, da je potrebno delovati preventivno in ukrepe, ki jih sprejme določena institucija, sorazmerno prilagajati situaciji.
Po tem, ko smo proučili informacije s strani vseh navedenih institucij ter, ob dejstvu, da je Italija največje žarišče koronavirusa v Evropi, tudi s strani predstavnikov vodstva "Istituto Superiore di Sanità" (ekvivalent NIJZ v RS), smo se odločili za ta ukrep iz preventivnih razlogov. Smo namreč univerza, ki ima vsakodnevno interakcijo s sosednjo Italijo.

V prihodnjih dneh boste dobili nadaljnja navodila tudi glede možnosti izvajanja pedagoškega procesa na daljavo (npr. uporaba e-učilnice, predavanja na daljavo, ...).

Prav tako pa vas bomo sproti obveščali o morebitnih nadaljnjih spremembah oz. ukrepih.


In view of the current situation regarding the coronavirus COVID-19, we would like to inform you that for the next 14 days (from Monday, March 9, 2020 to Friday, March 20, 2020), the pedagogical processes (lectures, tutorials, ...) at the University of Primorska are canceled. We will keep you informed regarding a replacement the failed pedagogical process.

The instructions from Ministry of Education, Science and Sport, National Institute for Public Health, and the Ministry of Health of the Republic of Slovenia state that it is necessary to act preventively and to adjust the measures taken by a particular institution to the situation. After examining the information from all the above institutions, and that of Italy's "Istituto Superiore di Sanita dell 'Italia" (NIJZ equivalent in the Republic of Slovenia) considering the fact that Italy is the largest focal point of COVID-19 in Europe, the above measures have been taken for preventive reasons. Our university interacts daily with neighboring Italy.

In the coming days, you will also receive further instructions for continuing classes at a distance (for example, using e-classrooms, distance lectures, ...).

We will keep you informed of any further changes or measures.


petek, 28. februar 2020 Razpis Študentskega sveta UP FAMNIT za sofinanciranje študentskih projektov in aktivnosti

Študentski svet UP FAMNIT je objavil razpis za sofinanciranje študentskih projektov in aktivnosti, ki jih študenti kot posamezniki, ali povezani v društva, izvajajo ali bodo izvajali za študente naše fakultete.

Z njimi želi ŠS vse študente spodbuditi k ustvarjanju projektov izobraževalne narave, hkrati pa bo njihova izvedba nekoliko lažja, saj organizacija aktivnosti vsakič predstavlja velik strošek. Ob ustvarjanju novih obštudijskih aktivnosti izobraževalne narave želijo člani sveta povečati raznolikost in kakovost vsebin ter povezati čim več študentov različnih strok s širšo javnostjo.

Svoje projekte lahko študenti prijavijo od 27. januarja do konca leta 2020.

Besedilo razpisa in prijavnico najdete na tej spletni povezavi.


četrtek, 27. februar 2020 Borzenov natečaj za najboljše magistrsko delo s področja trajnostne energije 020

Trajnostna energija je pomemben del reševanja sodobnih izzivov. Kot spodbudo mladim pri soustvarjanju naše skupne trajnostne prihodnosti na področju energetike, je Borzen pripravil poseben nagradni natečaj, glavna nagrada pa znaša 3.000 EUR.

Borzenov natečaj za najboljše magistrsko delo na temo trajnostne energije 020 je že drugi tak po vrsti. K sodelovanju vabi vse študente, ki so oziroma bodo svoje magistrsko delo končali in uspešno zagovarjali v obdobju od 1. januarja 2019 do 30. septembra 2020. Tema magistrskega dela mora obsegati področje obnovljivih virov in učinkovite rabe energije, najboljše delo pa bo nagrajeno s 3.000 EUR. Poleg nagrade se študentje potegujejo tudi za javno priznanje ter se preizkušajo v reševanju sodobnih izzivov trajnostne energetike.

Pravila sodelovanja si lahko preberete tukaj.

Prijave potekajo vse do 7. oktobra 2020. Vabljeni!


torek, 25. februar 2020 Nov urnik knjižnice TeMeNa od 2. 3. 2020

Obveščamo vas, da bo Knjižnica TeMeNa od 2. 3. 2020 odprta po sledečem urniku:

PONEDELJEK, SREDA, PETEK: 9.00 - 15.00 

TOREK, ČETRTEK: 11.00 - 17.00

Lepo vabljeni.

Knjižnica TeMeNa


ponedeljek, 24. februar 2020 Urnik knjižnice TeMeNa, 24.2.2020

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v ponedeljek, 24.2.2020 odprta od 12. do 16. ure. 

Nova lokacija knjižnice je v pritličju stavbe UP FAMNIT, Glagoljaška 8. Uporabnike knjižničnih storitev prosimo, da spremljajo spletno stran UP FAMNIT, kjer bodo objavljene morebitne spremembe urnika.

Hvala za razumevanje.


petek, 21. februar 2020 Novosti na področju univerzitetnega športa

Z veseljem sporočamo, da UP že v tem študijskem letu, v sodelovanju s članicami, pričenja z organizacijo redne rekreacije in ostalih s športom in zdravim življenjskim slogom povezanih aktivnosti za študente in zaposlene, ki bodo potekale v okviru novega projekta imenovanega ŠportUP.

Od meseca marca naprej se lahko vsak študent z veljavno študentsko izkaznico in vsak zaposlen udeležil terminov brezplačne rekreacije na več lokacijah v Kopru. V okviru projekta ŠportUP bodo organizirani tudi enodnevni in večdnevni izleti. Za vse študente in zaposlene, ki bi si želeli izvedeti več o zdravem življenjskem slogu ali se priučiti osnovnih veščin športne discipline, ki je še ne obvladajo, pa bodo organizirane različne delavnice.

Vse informacije o športnih disciplinah in o vseh ostalih aktivnostih, so vam na voljo z izbiro ene izmed ikon na naslovni strani https://sportup.si/. Na naslovni strani boste našli tudi urnik, ki prikazuje vse prihajajoče aktivnosti. S klikom na posamezno aktivnost v urniku (ki je prikazana kot dogodek) lahko izveste kdaj in kje bo aktivnost potekala in kakšni so pogoji za udeležbo.

V rubriki pogosta vprašanja si lahko preberete odgovore na najpogostejša vprašanja glede aktivnosti ŠportUP. V kolikor v rubriki pogostih vprašanj niste dobili odgovora na vaše vprašanje, pošljite sporočilo prek kontaktnega obrazca ali na naslov elektronske pošte info@sportup.si.

Aktivni smo tudi na socialnih omrežjih (Facebook, Instagram), zato nas ne pozabite obiskati tudi tam.


četrtek, 20. februar 2020 Udeležba študentov na konferenci Triple i: 28. (in 29.) maj 2020, Portorož

UP IAM Slovenski center za raziskovanje samomora organizira 11. mednarodno konferenco TRIPLE i: Intuition, Imagination and Innovation in Suicidology, ki bo potekala 28. (in 29.) maja 2020 v hotelu Histrion, Portorož.

Obveščamo vas, da je za študente Biopsihologije in Uporabne psihologije zagotovljenih 10 mest; študenti so oproščeni kotizacije. Plačana kotizacija se upošteva kot dohodek in šteje v letno davčno osnovo. Prednost bodo imeli študenti tutorji.

Če bo prijav več kot je prostih mest, bo organizacijski odbor odločil glede na motivacijsko pismo študenta (obvezno izpolnite ta del spletnega obrazca - glej pojasnila v nadaljevanju). Na konferenci se od študentov pričakuje prisotnost na predavanjih, kar bomo preverjali z zbiranjem podpisov.

Za udeležbo na konferenci izpolnite naslednji spletni obrazec: Registration Form

Prijavite se najkasneje do 8. aprila 2020.

Vse nadaljnje informacije o konferenci so dostopne na spletni strani http://zivziv.si/triple-i-2020/

Organizacijski odbor konference TRIPLE i 2020


četrtek, 13. februar 2020 Vabljeni na delavnico Krepim komunikacijske veščine

V okviru cikla izobraževanj ZaVseŽivo UP PEF vabi na delavnico Krepim komunikacijske veščine, ki bo potekala od 19. do 21. februarja na UP PEF.

Za študente UP je delavnica brezplačna, izvedena bo na praktičen način, teoretska izhodišča bodo podprta z interaktivnimi elementi in praktičnimi vajami, individualnimi nalogami, delom v parih in malih skupinah ter diskusijami.

Program:

 • Delo na sebi
  Kdo sem jaz v poklicni vlogi? Kakšen strokovni delavec želim biti? Katera znanja, veščine in osebnostne moči že imam in katera bi želel še razviti? Kaj potrebujem za uspešno kariero na mojem področju dela?
 • Komunikacija z drugimi
  Krepimo veščine aktivnega poslušanja, postavljanja vprašanj, podajanja povratne informacije, asertivnega vedenja in empatije.
 • Uporaba GROW modela v podpornem pogovoru z uporabniki na delovnem mestu ali sodelavci, strokovnimi kolegi.

Obveznosti: Pred udeležbo na delavnici morajo udeleženci in udeleženke obvezno predelati spletno gradivo v obliki e-učenja. Gradivo je sestavljeno iz 6 poglavij, ki so po vsebini obsežnejša od delavnice (vključujejo npr. tudi teme s področja mentoriranja, kritičnega razmišljanja, upravljanja s spremembami).

Obvezne prijave preko spletne prijavnice.

Več lahko preberete tukaj.


torek, 11. februar 2020 Urnik knjižnice TeMeNa v petek, 14. 2. 2020

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v petek, 14. 2. 2020, zaradi informativnega dneva odprta od 12.00 do 13.00.

Vabljeni!


torek, 11. februar 2020 Join Europe’s largest climate innovation summer school The Journey

Bi radi nadgradili svoje znanje, ki ste ga pridobili v okviru študija, s pomočjo delavnic, spoznavanja primerov dobrih praks in učenja ob delu? Bi se radi pridružili rastoči skupnosti podnebnih inovatorjev z vsega sveta?

The Journey je največja poletna šola usmerjena v podnebne inovacije, ki jo organizira EIT Climate-KIC – vodilna pobuda Evropske unije na področju podnebnih inovacij. The Journey je intenzivni 4-tedenski program, ki ga lahko opravljate v enem izmed 22 evropskih mest. Udeleženci so deležni mentorske pomoči, to pa je tudi odlična priložnost za mreženje z enako mislečimi vrstniki. V poletni šoli vsako leto sodeluje več kot 400 udeležencev.

Kdaj: Julij–avgust 2020

Rok za prijave: 17. Februar 2020

Pogoji:

 • dobro znanje angleškega jezika
 • ste absolvent, opravljate magisterij ali doktorat
 • ste kandidat s profesionalnimi poklicnimi izkušnjami

Za študente iz EU (imetniki EU/EGP/švicarskega potnega lista ali redni študenti, vpisani na evropske institucije v študijskem letu 2019/20) je sodelovanje v poletni šoli brezplačno.

Več: The Journey.

*******************

Would you like to build up your knowledge gained through your studies through workshops, learning about good practices? Would you like to join a growing community of climate innovators from around the world?

The Journey is the largest summer school focused on climate innovation, organized by the EIT Climate-KIC - the Europe’s leading climate innovation initiative. The Journey is a 4-week full time residential programme, focused on climate action, innovation, systems transformation and community building. More than 400 students participate in the summer school each year.

When: July-August 2020

Application deadline: February 17, 2020

Conditions:

 • good knowledge of English
 • you are graduate student, pursuing a master's or doctoral degree
 • you are a candidate with professional experience

For students from the EU (holders of EU / EEA / Swiss passports or full-time students enrolled in European institutions in the 2019/20 academic year), participation in the summer school is free of charge.

More: The Journey.


ponedeljek, 10. februar 2020 Vabljeni na dobrodelno tekmo

Z željo, da študent Aljoša Habjan lažje premosti vsakodnevne ovire po poškodbi in doseže zastavljene cilje, bo v okviru projekta PreProstoVoljni v ponedeljek, 17. februarja 2020 ob 20. uri v Areni Bonifika, organizirana dobrodelna tekma med Košarkarskim klubom Koper Primorska in košarkarsko reprezentanco UP.

Več: https://www.facebook.com/events/610040389813034/

Vabljeni!


četrtek, 6. februar 2020 Selitev knjižnice TeMeNa

Spoštovani!

Obveščamo vas, da bo Knjižnica TeMeNa med 17.2.2020 in 21.2.2020 zaprta zaradi selitve na novo lokacijo. V tem času lahko izposojeno gradivo, v času uradnih ur, vrnete v Službo za študijske in študentske zadeve. Izposojeno gradivo je sicer za vse uporabnike, ki ga morajo vrniti v času selitve,  podaljšano do 2.3.2020.

Nova lokacija knjižnice bo v pritličju stavbe UP FAMNIT, Glagoljaška 8. Uporabnike knjižničnih storitev prosimo, da spremljajo spletno stran UP FAMNIT, kjer bodo objavljene morebitne spremembe. 

Hvala za razumevanje!

Knjižnica TeMeNa


sreda, 5. februar 2020 Karierni center UP vabi na prihajajoče dogodke

Karierni center Univerze na Primorskem vabi vse študente, diplomante in zaposlene na prihajajoče dogodke.

FEBRUAR:

    

MAREC:

Vabljeni!


ponedeljek, 3. februar 2020 Vabljeni na BioCamp 2020

Vabljeni na BioCamp 2020, tridnevni seminar za najboljše dodiplomske in podiplomske študente naravoslovnih, poslovnih in tehničnih ved, ki vas zanima kariera v farmacevtski industriji.

Udeleženci BioCampa dobijo neposreden vpogled v izzive in priložnosti, ki jih vodijo priznani strokovnjaki. Organizirane so tudi delavnice, na katerih dobijo izbrani študenti orodja, ki jih potrebujejo, da postanejo uspešni menedžerji in podjetniki.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, zato se od prijavljenih kandidatov pričakuje tekoče znanje angleškega jezika.

Zbiranje prijav študentov za udeležbo na BioCampu 2020, ki bo potekal od 24. do 26. maja 2020 v Ljubljani, se je že pričelo. Rok za prijave je 29. februar 2020.

 Več o prijavah si lahko preberete na https://www.lek.si/en/careers/biocamp/.


torek, 28. januar 2020 Mladinski svet Slovenije (MSS) razpisuje Nagrado MSS za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2019

Mladinski svet Slovenije (MSS) razpisuje Nagrado MSS za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2019.  

Prijavijo se lahko vsi, ki:

 • so v letu 2019 na katerikoli visokošolski instituciji v Sloveniji zagovarjali diplomsko ali magistrsko delo,
 • so v delu obravnavali katerokoli tematiko s področja mladih in
 • so bili ob zagovoru dela stari manj kot 30 let.

V obeh kategorijah bodo podelili nagrado, in sicer:

 • za najboljše magistrsko delo po t.i. bolonjskem sistemu ali diplomsko delo po starem sistemu 400 evrov bruto.
 • za najboljše diplomsko delo po bolonjskem sistemu 300 evrov bruto.

Vsi prijavljeni diplomanti, katerih dela bodo ustrezala pogojem natečaja, bodo povabljeni na slovesno podelitev nagrad, prav tako njihovi mentorji.

Rok za prijavo: ponedeljek, 17. februar 2020. 

Več informacij je na voljo tudi na spletni strani


torek, 28. januar 2020 Brezplačna delavnica na temo nenasilne komunikacije

Študentka 2. letnika pedagogike Tamara Ćorković in absolventka 4. letnika socialne pedagogike Alice Štampar študente in zaposlene vabita  na brezplačno delavnico na temo nenasilne komunikacije, ki bo potekala v soboto, 8. 2. 2020 od 11.00 do 13.00.

Na delavnici bosta na kratko predstavili različne vrste komunikacije, dramski trikotnik in predvsem koncept Marshalla Roseberga (o nenasilni komunikaciji). Slednjega boste tudi preizkusili in ob tem razmišljali o lastnem načinu komunikacije.

Dogodek bo organiziran v prostorih SI HUB-a, ki je podprt s strani Sklada Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih.

Zaradi omejenosti prostora so obvezne predprijave na e-mail: alice.stampar@gmail.com. Prijave so možne do 7. 2. 2020, oziroma do zapolnitve mest.


četrtek, 23. januar 2020 Vabljeni k sodelovanju na PKP projektu "Okarakterizacija smilja in proučevanje učinkov produktov smilja na oksidativni stres in vnetje (SMILJ)"

Spoštovani študenti,

Fakulteta za vede o zdravju se je prijavila na javni razpis »Javni razpis projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju - po kreativni poti do znanja 2017–2020«. K sodelovanju na projektu Okarakterizacija smilja in proučevanje učinkov produktov smilja na oksidativni stres in vnetje (SMILJ) vabijo tudi vas, študente. Delovna obveznost za študente bo 40 ur/mesec, za kar prejmete 6,37 EUR (bruto)/uro.

Projekt bo potekal pod mentorstvom izr. prof. dr. Zala Jenko Pražnikar, doc. dr. Ana Petelin, izr. prof. dr. Dunja Bandelj in dr. Alenka  Baruca Arbeiter v sodelovanju z HISTRIA BOTANICA, d.o.o.. 

Razpoložljiva mesta za delo na projektu:
1 x Prehransko svetovanje – Ditetetika (visokošolski program)
2 x Dietetika (magistrski program)
2 x Sredozemsko kmetijstvo (visokošolski program)
1 x Sredozemsko kmetijstvo (univerzitetni program)

ROK ZA ODDAJO INFORMATIVNIH PRIJAV JE DO SREDE, 29. 1. 2020.

Vašo neobvezujočo prijavo lahko oddate na https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=p-khtNHk-0ux6O_maY-5e7eVC3k7xg5LlRfrG9EokURUMkNFSUFOVUZJUFVKS1VRUEZPVVZZTjJLTy4u

Več o samem projektu lahko preberete tukaj.


sreda, 22. januar 2020 Vabljeni na 15. hackathon, prvi na področju energetike

V začetku februarja (8. in 9. 2. 2020) se bo v Transformation Lighthouse znova hackalo! V sodelovanju z družbo ELES bo organiziran prvi Electrathon! Sodelovanje je odlična priložnost, da se preizkuste v inovativnem načinu reševanja izzivov ter ustvarjanju super povezav, ki vam bodo koristile na nadaljnji poslovni poti. 

IZZIV: Odkritje naprednih načinov za nadzor omrežnega sistema

V Sloveniji je več kot 3500 km električnih vodov in več kot 2000 enot primarne visokonapetnostne opreme. Mreža je kritičnega pomena za Slovenijo, saj podpira kar nekaj večjih industrijskih obratov in 5 distribucijskih mrež. Večina infrastrukture se nahaja zunaj, kjer je pod nenehnim vplivom vremenskih dejavnikov in ostalih okoljskih sprememb, ki lahko povzročijo propad materialov in mehansko škodo. Vegetacija v bližini električnih vodov pa lahko poškoduje vode ali pa celo povzroči požar. Pravočasno ukrepanje je zato nujno za nemoteno delovanje elektroenergetskega sistema!

NAGRADE: 

Prvo mesto: 3.000 € bruto + kosilo z direktorjem družbe ELES Aleksandrom Mervarjem
Drugo mesto: 2.000 € bruto
Tretje mesto: 1.000 € bruto
Vsi udeleženci boste prejeli tudi individualno oceno osebnih kompetenc po sistemu CliftonStrengths®, ki ti bo razkril vaše naravne talente, s katerimi doprinašate k uspehu ekipe in ki vam bo pomagal na nadaljnji poslovni poti! 

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

Iščejo Flashe, Supermane, MacGyverje, Dazzlerke, Black-Lightninge, Cyborge in druge superheroje, ki bodo s svojimi super-močmi našli rešitve!
Programerji, elektrotehniki, strojniki, grafični oblikovalci,… Vsi s kreativno ali pa tehnično žilico, ter vsi, ki obožujete dober izziv, bi želeli deliti svoje ideje in se potegovati za nagrade – mogoče celo za zaposlitev! ???? 

VEČ INFO IN PRIJAVE: https://transformation-lighthouse.com/hackathon-eles


ponedeljek, 20. januar 2020 Zavod Modri december medse vabi prostovoljce

Zavod Modri december medse vabi prostovoljce, ki bi želeli soustvarjati programe za otroke, mlade in odrasle osebe z avtizmom.

Zainteresirani, ki ste pripravljeni soprispevati s svojim znanjem, izkušnjami, dobro voljo in časom, do ponedeljka, 27. 1. 2020, pošljite sporočilo na e-mail naslov info.modri.december@gmail.com.

Vabljeni!


sobota, 18. januar 2020 CIPRA Slovenija vabi zainteresirane študente k opravljanju študentske prakse

Letos bodo pri CIPRI Slovenija ponovno omogočili opravljanje študentske prakse.

V preteklih letih so študenti sodelovali pri naslednjih aktivnostih: pomoč pri pripravi strokovnih podlag strateških občinskih dokumentov in promocijskih gradiv, sodelovanje pri organizaciji mednarodnega dogodka Ogenj v Alpah, pri organizaciji okroglih miz, administrativna pomoč, urejanje baz …

Delo bo potekalo v prostorih društva, na Trubarjevi 50, možno je tudi delo od doma ali terensko delo (odvisno od meseca aktivnosti).

Študentom nudijo zdravo in spodbudno delovno okolje ter možnost nadaljnjega sodelovanja (mednarodne študentske izmenjave, vključenost v ERASMUS projekte). Praktikantom krijejo malico in potne stroške.

Zainteresirane prosijo, da se o opravljanju prakse dogovorijo s svojimi pedagoškimi mentorji in nato pišejo na e-naslov: slovenija@cipra.org.

Več o tem lahko najdete tudi na njihovi spletni strani ali v pozivu.


četrtek, 9. januar 2020 Urnik knjižnice TeMeNa v petek, 10. 1. 2020

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v petek, 10. 1. 2020, odprta dlje in sicer od 8.30 do 16.00.

Vabljeni!


četrtek, 9. januar 2020 Vabilo na prijavo na razpis za usposabljanje za jamske vodnike

Javni zavod Park Škocjanske jame, Slovenija, vabi zainteresirane kandidate na usposabljanje in opravljanje izpita za jamske vodnike.

Javni zavod Park Škocjanske jame opravlja v okviru javne službe tudi dejavnosti predstavljanja parka širši javnosti ter opravljanja vodniške službe po parku in jamskem sistemu. V okvir delovnih nalog sodi predstavljanje muzejskih zbirk v parku vodenje po jamskem sistemu ter vodenje po učni poti. Poleg omenjenega se opravlja še delo prodaje v trgovini s spominki in ostala dela po dogovoru.

Park Škocjanske jame obišče veliko domačih in tujih obiskovalcev, zato želijo ponuditi študentom možnost opravljanja študentskega dela in pridobivanja dragocenih delovnih izkušenj. Za študente je organizirano obvezno usposabljanje in preverjanje usposobljenosti za jamske vodnike.
Prijave zbirajo do 1.2.2020, na e- naslov: psj@psj.gov.si  ali tomaz.zorman@psj.gov.si ali po pošti na naslov Park Škocjanske jame, Slovenija, Škocjan 2, 6215 Divača.

Usposabljanje poteka vsak petek od 16.30 dalje in ob sobotah od 8.00 ure dalje v Promocijsko – kongresnem centru Pr Nanetovh, Matavun 8 v Parku Škocjanske jame. Zaželena je komunikativnost in znanje tujih jezikov ter pripravljenost za opravljanje študentskega dela za obdobje dveh ali več mesecev.

Več informacij lahko preberete tukaj.


sreda, 8. januar 2020 Delavnica KC UP »Motivacijsko pismo« // KC UP Workshop »Motivation letter«

Karierni Center UP organizira delavnico »Motivacijsko pismo«, ki je namenjena predvsem študentom, ki se želijo prijaviti na razpis za Erasmus+ mobilnost. Delavnica bo hkrati potekala v slovenskem in angleškem jeziku. Vsebina delavnice je objavljena na spletni strani KC UP.

__________________________________________________________________________________________

The UP Career Center is organizing a "Motivation letter" workshop, aimed primarily at students who wish to apply for an Erasmus + Mobility Call. The workshop will be held simultaneously in Slovene and English. The content of the workshop is published on the KC UP website (underneath the Slovene version).


sreda, 8. januar 2020 5. mednarodna znanstvena študentska konferenca »SKEI 2020«

Fakulteta za ekonomijo in informatiko Univerze v Novem mestu vabi k sodelovanju na 5. mednarodni znanstveni študentski konferenci »SKEI 2020«. Mednarodna študentska konferenca bo potekala v četrtek, 26. marca 2020, na Univerzi v Novem mestu, Na Loko 2, 8000 Novo mesto.

Prijava na konferenco in oddaja povzetka poteka preko spletne povezave: https://fei.uni-nm.si/skei_2020/

Več informaciji o konferenci v vabilu ali na e-mailu skei2020@uni-nm.si


torek, 7. januar 2020 WWF International išče 4 prostovoljce za delo v Naravnem parku Lastovo (Lastovo MPA)

WWF International je nevladna organizacija s ciljem varovanja in trajnostnega upravljanja ekosistemov. Organizacija v sodelovanju z Naravnim parkom Lastovo (MPA) ponuja prostovoljsko delo na področju morske biologije in upravljanja z morskimi zavarovanimi območji vsakomur nad 18 let.

Z lokalnimi upravitelji, ribiči, podjetniki in naravovarstveniki se boste ukvarjali s temami, kot so "malo" ribištvo, upravljanje MPA in naravovarstvena komunikacija ter trajnostno gospodarstvo s ciljem ustvarjanja prvega mediteranskega trajnostnega podjetniškega inkubatorja. 

Nekaj pogojev, ki jih morajo kandidati izpolnjevati so: starost nad 19-27 let, visoka stopnja sočutja in sposobnosti komunikacije, sposobnost za skupinsko delo, znanje angleškega in/ali hrvaškega jezika. Ostale pogoje, cenik programa in ostale informacije o samem programu si lahko preberete tukaj.


WWF International is a non-governmental organization supporting conservation and the sustainable management of ecosystems. The organization, in collaboration with Lastovo Nature Park (MPA), offers volunteer work on marine biology and marine protected area management to anyone over 18 years of age.

You will be engaging with local leaders, fishers, entrepreneurs and conservationists on thematics such as small scale fisheries, MPA management and conservation communication as well as sustainable blue economy, building the first Mediterranean sustainable blue business incubator.

Some of the requirements that candidates need to fulfill are as follows: age 19-27, high level of empathy with high tolerance to communication differences, ability to work in a team, knowledge of English and/or Croatian. Other requirements, pricelist of the programme and other information about the programme itself can be found here.


ponedeljek, 30. december 2019 Objavljen je razpis Erasmus+ za študijsko leto 2020/2021

Objavljen je razpis Erasmus+ za študente. Razpis omogoča prijave za študijske izmenjave ali izmenjave z namenom praktičnega usposabljanja v obdobju od 1.6.2020 do 30.9.2021.

Rok za prijavo na izmenjavo je 23.1.2020.

Razpis in druga dokumentacija (priloge, navodila) so dosegljivi na tej povezavi.

Vabljeni k prijavi!


sobota, 28. december 2019 Urnik knjižnice TeMeNa med novoletnimi prazniki

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v tednu med 30. 12. in 3. 1. odprta le v ponedeljek, 30. 12. od 10. do 12. ure.

Hvala za razumevanje.


nedelja, 22. december 2019 Urnik knjižnice TeMeNa v torek, 24. 12. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v torek, 24. 12. 2019, odprta od 10. do 12. ure.

 

Hvala za razumevanje.


sreda, 18. december 2019 Dogodek ERASMUS Zgodbe 19.12. // ERASMUS Stories event 19.12.

Vljudno vabimo vse študente na dogodek ERASMUS zgodbe, ki bo potekal v četrtek, 19. decembra 2019, ob 17.00 v predavalnici FAMNIT VP-2.

Če želite pridobiti mednarodne izkušnje, razširiti svoje znanje in hkrati preživeti čas v tujini, se nam pridružite na dogodku, kjer bomo poiskali odgovore na vaša vprašanja in pomagali pri prijavi na izmenjavo.

Na dogodku boste spoznali ostale FAMNIT študentke in študente, ki so izmenjavo že izkusili, svoje praktične izkušnje pa so pripravljeni deliti z vami.

Pridružite se nam na klepetu!

____________________________________________________________________________________________

We kindly invite all students to join us at our ERASMUS Stories event on Thursday, the 19th of December at 17.00 in the classroom FAMNIT VP-2.

If you are considering to gain international experiences, expanding your knowledge and traveling abroad, we have all the answers to your questions and can help you in successful exchange application.

During this event you will have the chance to meet your fellow FAMNIT students, who already have experienced an exchange in various countries, as well as several study programs and are willing to share their stories with you.

Join us for a chat!


sreda, 11. december 2019 Objavljen dodaten razpis Erasmus+ za praktično usposabljanje v tujini // Additional open call for Erasmus+ Traineeships abroad

Vse zainteresirane študente obveščamo, da je objavljen dodaten razpis programa Erasmus+ za praktično usposabljanje študentov v tujini v tekočem študijskem letu 2019/2020 (pogodbeno leto 2018).

Rok za prijavo je odprt do porabe sredstev, vendar najdlje do predvidoma 4.3.2020. Študenti se na praktično usposabljanje prijavite preko ŠIS sistema v meniju ''Prijava na izmenjavo''.

Prijava mora vsebovati:

 • spletno prijavnico (v ŠIS sistemu),
 • študijski sporazum za prakso (Learning Agreement for Traineeship) podpisan s strani študenta, koordinatorja študijskega programa na domači fakulteti ter odgovorne osebe na gostujoči instituciji,
 • kratek življenjepis v slovenskem ALI angleškem jeziku (v predlogi Europass življenjepis).

Vse dodatne informacije so dostopne v razpisu.

Vabljeni k prijavi!

_________________________________________________________________________________________

We inform all interested students that an additional Erasmus + call for student Traineeships abroad is published for the current academic year 2019/2020 (contract year 2018).

The deadline for application is open ended, with the latest due date expected on the 4.3.2020. Students are encouraged to sign up for Traineeships via the ŠIS system.

The application should include:

 • Online application form (in ŠIS),
 • Learning Agreement for Traineeship, signed by the student,  the program coordinator at your sending faculty as well as the responsible person at the hosting institution,
 • A short CV in Slovene OR English (in Europass format).

For more information or clarification please contact the International Office at your faculty.

We encourage you to sign up!


sreda, 11. december 2019 Predstavitev knjige Ocean v malem

Vabljeni na predstavitev knjige Ocean v malem, ki bo v akvariju Piran v petek, 13.12.2019,  ob 11.30.

Pogovor z avtorji knjige, prof. dr. Lovrencem Lipejem (NIB-MBP), dr. Manjo Rogelja (GEPŠ Piran) in dr. Borutom Mavričem (NIB-MBP), bo vodil mag. Robert Turk (ZRSVN).

Knjiga Ocean v malem je nastala v okviru istoimenskega projekta, s katerim se Akvarij Piran širi izven svojih sten. V knjigi predstavijo vlogo Akvarija Piran kot stičišče številnih aktivnosti na morju ter njegovo izobraževalno, ozaveščevalno, raziskovalno in naravovarstveno delovanje v lokalnem okolju. Bralca želijo spoznati z delovanjem Akvarija Piran, mu prikazati kaj vse se skriva za razstavnimi akvariji in mu približati aktivnosti povezane s pridobivanjem in skrbjo za morske organizme.

 

Lepo vabljeni!


sreda, 4. december 2019 Urnik knjižnice TeMeNa v četrtek, 12. 12. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v četrtek, 12. 12. 2019, odprta od 12. do 16. ure.

 

Hvala za razumevanje.


torek, 3. december 2019 PiNA odpira SOCIAL INNOVATORS HUB (SI HUB)

PiNA bo v sklopu projekta Social Innovators prihodnjo sredo, 11. decembra 2019, na Gortanovem trgu 15 v Kopru odprla SOCIAL INNOVATORS HUB (SI HUB).

Skupaj z lokalnimi organizacijami in institucijami bodo tako odprli prostor različnim tematikam, saj si želijo, da bi v njem zaživela izobraževanja, srečevanja in prostorska sodelovanja.

Predstavili bodo tudi Letni poziv za nevladne organizacije, neorganizirane skupine mladih in posameznike, ki se bodo s prijavo lahko vključili in soustvarjali vsebine SI HUB-a.

Svojo udeležbo potrdite do ponedeljka, 9. decembra, na povezavi: bit.ly/si-hub-prijava.

Več o programu. 


petek, 29. november 2019 3-dnevni izlet v Sarajevo in Mostar (BIH) / 3-day trip to Sarajevo and Mostar (BIH)

Za študente UP in študente na izmenjavi bo organiziran 3-dnevni izlet v Sarajevo in Mostar. Izlet je načrtovan od 13.12.2019 do 15.12.2019.

Program izleta je na voljo TUKAJ.

Na izlet se je mogoče prijaviti preko spletnega prijavnega obrazca.

Vabljeni!

***

A 3-day trip to Sarajevo and Mostar will be organized for UP students and exchange students. The trip will take place between 13 December 2019 and 15 December 2019.

The programme of the trip is available HERE.

You can register for the trip via online form.

You are kindly invited to join the trip!


torek, 26. november 2019 Aleksander Batič: »Ali je danes možno združiti podjetništvo in prijazno-sonaravno življenje?«

Vabljeni na tematski dogodek »Ali je danes možno združiti podjetništvo in prijazno-sonaravno življenje?«, ki ga v četrtek, 28. 11. 2019, ob 9. uri organizira Študentski center Univerze na Primorskem (Čevljarska 27, velika predavalnica v pritličju).

Na delavnici bo Aleksander Batič predstavil možnost sonaravnih aktivnosti. Prikazani bodo tudi primeri dobrih praks - ekoloških naselij v Sloveniji in tujini.

Več o programu lahko preberete tukaj.


ponedeljek, 25. november 2019 BREZPLAČNO in ANONIMNO TESTIRANJE ZA HIV in HEPATITIS C

Ob Svetovnem dnevu AIDSa vabljeni na anonimno in brezplačno testiranje za HIV in Hepatitis C.

Testiranje bo v ponedeljek 2. decembra 2019, med 8:30 in 10:30 uro v ambulanti za cepljenje na NIJZ OE Koper (Vojkovo nabrežje 4a, Koper).

 


četrtek, 21. november 2019 Vabljeni na predavanje »Podjetništvo in inovativnost v sektorju kmetijstva in razvoja podeželja«

Vabljeni na predavanje »Podjetništvo in inovativnost v sektorju kmetijstva in razvoja podeželja« , kjer bodo govorili o značilnostih in veščinah postavitve lastne blagovne znamke in razvoju  podjetniških idej s področja prodaje kmetijskih in živilskih proizvodov in storitev. Predstavili bodo tudi prve rezultate projekta gojenja smilja.

KDAJ?  V torek, 26. 11. 2019, ob 13.00.

KJE?  UP FAMNIT - Muzejski3

Več si lahko preberete tukaj. 

Vabljeni!

 


ponedeljek, 18. november 2019 Climathon, Primorska: Vipavska dolina in klimatske spremembe

Imate idejo, kako rešiti sodobne okoljske izzive? 

Projekt Climate-KIC vas vabi, da se pridružite Climathonu in postanete pobudnik podnebnih rešitev! Poleg Ljubljane in Maribora bo Climathon gostila tudi Primorska, natančneje Primorski tehnološki park v Vrtojbi, in sicer 22. novembra. 

Vabljeni študenti, raziskovalci, podjetniki in strokovnjaki, ki bi se radi spopadli z izzivom podnebnih sprememb v Vipavski dolini in našli primerno rešitev, kako dolino spremeniti v vzorčni model regenerativnega dizajna.

Obvezne prijave sprejemajo do srede, 20. novembra, na https://climathon.climate-kic.org/en/participate?organisation_id=470

Več si lahko preberete na njihovi Facebook strani https://www.facebook.com/climathon.slovenija.primorska/

Climathon je globalni dogodek, na katerem udeleženci skupaj razvijajo rešitve za izzive, s katerimi se soočajo sodobna mesta zaradi podnebnih sprememb. Vzpodbuja vzpostavitev lokalnih iniciativ za reševanje podnebnih in urbanih lokalnih izzivov, kot so: urbanistično načrtovanje, zelena infrastruktura, civilne iniciative, bivanjska tematika, voda, krožna ekonomija in drugi. Pomeni 24 ur intenzivnega premisleka in neprekinjenega timskega dela. 


petek, 15. november 2019 NIB vabi na seminar »Tujerodna rebrača Mnemiopsis leidyi v slovenskem morju«

Nacionalni inštitut za biologijo vabi na seminar »Tujerodna rebrača Mnemiopsis leidyi v slovenskem morju«, ki ga bodo izvedli dr. Borut Mavrič, prof. dr. Lovrenc Lipej in dr. Tjaša Kogovšek.

KDAJ IN KJE? V ponedeljek 18. novembra 2019, ob 10.00 na Morski biološki postaji v Piranu (Fornače 41).

Na seminarju bodo predstavljeni rezultati projektne naloge »Pregled stanja, ovrednotenje vpliva na okolje ter pregled možnih ukrepov za obvladovanje populacije tujerodne vrste rebrače Mnemiopsis leidyi v slovenskem morju«, ki je bila financirana iz Operativnega sklada za pomorstvo in ribištvo 2014–2020. Govor bo o prisotnosti in letni dinamiki pojavljanja rebrače v slovenskem morju, njeni prehrani ter drugih bioloških in ekoloških parametrih.

Za dodatne informacije je na voljo Katja Ploj na e-naslovu: katja.ploj@nib.si


četrtek, 14. november 2019 Urnik knjižnice TeMeNa danes, v četrtek, 14. 11. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa danes, v četrtek, 14. 11. 2019, odprta od 12. do 17. ure.

Hvala za razumevanje.


četrtek, 14. november 2019 Volitve dekana UP FAMNIT – REZULTATI VOLITEV

Obveščamo vas, da je Volilna komisija zaključila svoje delo in v svojem zaključnem poročilu ugotavlja, da je bila volilna udeležba po posameznih skupinah volivcev različna, in sicer:

 • med visokošolskimi učitelji in raziskovalci 73 %,
 • med študenti 9 %,
 • med drugimi zaposlenimi pa 86 %.

Skupaj se je volitev udeležilo 162 volilnih upravičencev.

Svoj glas je za izr. prof. dr. Ademirja Hujdurovića oddalo 152 volilnih upravičencev, kar predstavlja 57 od skupaj 100 točk.

Ker je bil izr. prof. dr. Ademir Hujdurović edini kandidat, je s tem dobil več kot 50% od skupaj 57 veljavnih točk in je zato zmagal na volitvah za dekana UP FAMNIT.

Ugotovitveni sklep o rezultatih volitev bo sprejel Senat UP FAMNIT na redni seji dne 18. 11. 2019 ter hkrati predlagal rektorju imenovanje izr. prof. dr. Ademirja Hujdurovića za dekana UP FAMNIT za naslednje mandatno obdobje (23. 11. 2019 – 22. 11. 2023).

Novemu dekanu ISKRENO ČESTITAMO in mu želimo uspešno vodenje fakultete ter veliko prijetnih in zanimivih izzivov na tej poti.

 


sreda, 13. november 2019 Pogovorni večer »Sodobni plačilni instrumenti: od plastike do mobitela«

Vabljeni na pogovorni večer »Sodobni plačilni instrumenti: od plastike do mobitela«, ki bo jutri, v četrtek, 14. 11., ob 19. uri v prostorih PiNE (Gortanov trg 15, Koper).

PiNA v sodelovanju s podjetjem Mercury Processing Services International organizira serijo pogovornih večerov, združenih pod imenom IT Istra. Prvi bo na temo sodobnih plačilnih instrumentov in drugih inovativnih plačilnih rešitev. Spoznali boste kratko zgodovino kartice in plačilnega prometa ter sodobne načine plačevanja, kot so NFC, brezstično plačevanje, e-trgovina in drugo.

Spoznali boste tudi aplikacijo Wave2Pay, ki so jo za banko Intesa Sanpaolo razvili v podjetju Mercury, in razlike med Apple Pay in Google Pay.

Gost večera bo Aljoša Lovrič-Petrič, ki je v koprski enoti podjetja Mercury zadolžen za prototipe in inovacije. S kartičnim poslovanjem se ukvarja že od leta 1996, delal pa je na različnih področjih, kot so POS, bankomati, sistemi avtorizacije, razvoj programske opreme in infrastruktura IT.


ponedeljek, 11. november 2019 Festival Grounded 2019: Avtomatizacija in oblast

V okviru Festivala Grounded bo od srede, 14. 11., do sobote, 16. 11., v Mestni galeriji v Ljubljani in prek prenosa v živo potekala konferenca na temo Avtomatizacija in oblast.

Konferenco bodo s prvim predavanjem “Avtomatizacija in novinarstvo” otvorili dr. Sandra Bašić Hrvatin, dr. Marko Milosavljević in Ženja Leiler. Sledilo bo predavanje dr. Mateja Kovačiča, zaposlenega na Inštitutu Jožef Stefan, ki bo govoril o pomenu odprtih podatkov in transparentnosti oblasti. Nato pa bo predavanje o etičnih dilemah izvedel dolgoletni raziskovalec umetne intelligence, dr. Ivan Bratko.  

Več o programu v prihodnjih dneh si preberite tukaj.

Grounded je festival elektronske glasbe, kritične misli in aktivizma, ki naslavlja aktualna družbena vprašanja s povezovanjem na videz nezdružljivega. V razpravah, projekcijah, predstavitvah, glasbenih nastopih in druženjih, katerih vrednostna izhodišča so enakost ne glede na osebne okoliščine, solidarnost s šibkejšimi in avtonomija posameznika_ce, udeleženke_ci iščejo informirane, argumentirane in odgovorne odzive na izzive sedanjosti in prihodnosti. 


sreda, 6. november 2019 Tutorji na UP FAMNIT/ Ask tutors for help

Za nami je prvi mesec študija in morda so se že pojavile prve težave. K sreči pa imamo na vseh programih študente, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč.

Če ste se torej znašli v težavah, če potrebujete podporo ali tudi enostavno dobro besedo, stopite do naših tutorjev. Tudi oni so bili v podobni situaciji kot vi in vam zato lahko pomagajo.

Seznam tutorjev 2019/20 lahko najdete na tej povezavi.

**********************************************************************************

The first month of study is behind us and the first problems may have already arisen. Thankfully, we have students from different programs who are ready to help.

So if you are in trouble, in need of support, or just in need of a good talk, get in touch with our tutors. They, too, were in a similar situation so they can definitely help.

Find the list of tutors in 2019/20 here. 


sreda, 6. november 2019 Spoznaj Društvo varstvenih biologov Biodiva!

Ob pričetku novega študijskega leta Društvo varstvenih biologov Biodiva vabi vse varstvene biologe in ostale, ki se zanimate za biološke tematike, na uvodni sestanek, ki bo v torek 12.11.2019 ob 20.15, v mali predavalnici (MP-2) na Famnitu (Glagoljaška 8, Koper).

Sestanek se bo začel s kratko predstavitvijo društva in predstavitvijo aktivnosti, ki so jih izvajali v tekočem letu. Določil se bo termin naslednjega rednega sestanka in volitev, sledila bo diskusija o aktivnostih in projektih za prihodnost. Po diskusiji bo možno se prijaviti na motivacijski vikend, ki bo potekal med 29.11- 1.12. 2019. Na sestanku se boste lahko včlanili v društvo ali zgolj obnovili članstvo.
Ob koncu sestanka sledi druženje ob čaju in piškotih.

Lepo vabljeni!


torek, 5. november 2019 Razpis za nov štipendijski program “ASEF Junior Fellows”

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpis za nov štipendijski program ASEF Junior Fellows. Gre za triletni program, v okviru katerega izbrani študenti opravijo raziskovalno-študijsko prakso na odličnih svetovnih univerzah (ZDA, Kanada, Velika Britanija, Avstralija in Nova Zelandija), sodelujejo na raziskovalnih projektih s svojega področja delovanja in se vključujejo v razne dejavnosti, ki jih izvaja ASEF, kot so delavnice mehkih veščin, treningi javnega nastopanja, redna srečanja strokovnih krožkov, javna predavanja in pogovori z zanimivimi gosti. 

Možne so prijave za področja fizike, biologije, medicine, strojništva, elektrotehnike, računalništva, matematike, ekonomije, okoljskih znanosti, glasbe, prava, lingvistike, politologije, humanistike in drugih ved. Prijave so odprte za vse slovenske študente in študente slovenskih korenin ne glede na stopnjo in kraj študija.

Zgodnji rok za prijavo je 1. december 2019. Do tega datuma oddane prijave bodo v celoti upoštevane. Prijave bo sicer možno oddati do 15. januarja 2020, a zainteresirane študente spodbujamo, da se prijavijo čim prej.

Prijavo lahko oddate na spletnem portalu https://www.asef.net/junior-fellows. Za morebitna vprašanja so vam na voljo na info@asef.net.

Fundacija ASEF, ki povezuje Slovence doma in po svetu, štipendira slovenske študente in študente slovenskih korenin za 10-tedenske raziskovalno-študijske obiske na vrhunskih univerzah in institucijah po svetu in v Sloveniji. Štipendijski programi ASEF krepijo sodelovanje in kroženje znanja med Slovenijo in preostalim svetom. ASEF nadarjenim študentom omogoča, da se osredotočijo na raziskovanje in razvijejo svoje potenciale v največji možni meri.

Vabljeni k prijavi!


torek, 5. november 2019 Delavnica »Uspešno urejanje Facebook in Instagram profila«

UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju z Agencijo SPIRIT organizira delavnico za inovativne posameznike (dijake, študente, pedagoške delavce, raziskovalce) ter nova in obstoječa podjetja s potencialom hitre rasti »start up«.

KDAJ? V sredo, 13. novembra 2019, ob 17. uri.

KJE? V Študentskem centru Univerze na Primorskem (Čevljarska ulica 27, 6000 Koper – Velika predavalnica v pritličju).

Delavnico na temo »Uspešno urejanje Facebook in Instagram profila« bo izvedla Eva Ravnikar, magistrica grafična inženirka, ki kot zaposlena v večjem podjetju trenutno skrbi za marketing, nadzoruje projekte ter je odgovorna za PR in socialna omrežja.

Na predavanju boste našli odgovore na vprašanja, kateri socialni medij je namenjen za posamezno oglaševanje, kdaj se oglašuje na določeni platformi, kdo so uporabniki in na kakšen način delujeta Facebook in Instagram. Predstavljena bo tudi uporaba glede na oglaševanje B2B in B2C.

Program:

17.00–17.15: Predstavitev programa SIO 2018 – 2019 in podpornega podjetniškega okolja UIP Univerzitetnega razvojnega centra in  inkubatorja Primorske (Blaž Ćeklić)

17.15–18.30 Uspešno urejanje Facebook in Instagram profila (Eva Ravnikar)

18.30–18.45 Odmor za druženje

18.45–20.00 Uspešno urejanje Facebook in Instagram profila (Eva Ravnikar)

Dodatna vprašanja lahko pošljete na e-naslov: urska.klancar@uip.si

Delavnica je organizirana v okviru Programa podpornih storitev subjektov inovativnega okolja v Republiki Sloveniji v letih 2018 in 2019 »SIO 2018-2019«


sreda, 30. oktober 2019 Delavnice v Kariernem centru UP

Vabljeni na delavnice, ki jih Karierni center UP prireja v novembru in začetku decembra. 

 

 


ponedeljek, 21. oktober 2019 Študentsko delo: razvijalec programske opreme

Podjetje Solvera Lynx d. o. o. vabi študente/ke študijskih smeri računalništva, elektrotehnike, matematike, fizike ali drugih tehničnih smeri, da se pridružijo njihovi razvojni skupini. Izkušnje niso pogoj.

Njihove stranke so veliki porabniki energije (industrija, bolnišnice, železnice idr.), ki jih analizirajo s programsko opremo GemaLogic. Na podlagi rezultatov zagotavljajo učinkovite rešitve upravljanja z energijo pri elektrifikaciji, digitalizaciji in dekarbonizaciji.

Opis del:

 • sodelovanje pri razvoju algoritmov za obdelavo velike količine podatkov,
 • sodelovanje pri razvoju Java aplikacij z uporabo različnih tehnologij (Java 8, Java EE, WildFly, DBMS),
 • sodelovanje pri uporabi baz podatkov SQL (MS SQL, Oracle) in NoSQL (InfluxDB),
 • sodelovanje pri uporabi oblačnih tehnologij in t. i. “mikroservisov”,
 • sodelovanje pri razvoju spletnih storitev (REST, SOAP) in aplikacijskih vmesnikov JMS,
 • sodelovanje pri razvoju obdelave podatkov (Apache Kafka),
 • seznanitev z naslednjimi orodji: Jira (Ticketing), Bitbucket (Code Hosting), Git (Version control).

Pričakujejo:

 • osnovno poznavanje čimveč zgoraj navedenih tehnologij,
 • interes za razvoj kakovostne programske opreme,
 • željo po učenju in delu v skupini.

Kaj ponujajo:

 • priložnost za pridobitev znanja o razvoju aplikacij in uporabi sodobnih tehnologij,
 • možnost pridobitve širokega znanja s področja energetike in oskrbe ter dobave energentov,
 • možnost pridobitve znanja s področja upravljanja z energijo, trga prožnosti, e-mobilnosti, virtualnih elektrarn,
 • ustvarjalno okolje, možnost raziskovanja in napredovanja,
 • urejeno delovno okolje, “teambuilding” dejavnosti,
 • prilagodljiv delovni čas,
 • možnost zaposlitve za polni delovni čas,
 • visoko urno postavko.

Podrobnosti na: http://bit.ly/2MLG56c

Pošlji CV na jobs@solvera-lynx.com ali se oglasi v njihovih prostorih v Stegnah (Stegne 23a, 1000 Ljubljana, 2. nadstropje).


torek, 15. oktober 2019 Urnik knjižnice TeMeNa v petek, 18. 10. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v petek, 18. 10. 2019, odprta od 10. do 13. ure.

Hvala za razumevanje.


četrtek, 10. oktober 2019 Študija razvojnih potencialov Mestne občine Koper

Mestna občina Koper (MOK) v sodelovanju z Urbanističnim inštitutom RS izvaja nalogo z naslovom »Študija razvojnih potencialov Mestne občine Koper«. Partnerja projekta sta tudi Fakulteta za arhitekturo in Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani.

Namen študije je ugotoviti razvojne potenciale MOK, ki bodo služili kot osnova za izdelavo strateških dokumentov občine in bodo imeli velik učinek na celovit razvoj mesta in mestne občine. Med drugim naloga preverja razvojne vizije MOK, kot jih vidijo mladi.

Za vključevanje pogledov mladih so oblikovali spletni anketni vprašalnik, do katerega lahko dostopate na povezavi v slovenskem in italijanskem jeziku:
http://projekti.uirs.si/sl-si/Koper/studenti (SLO)
http://projekti.uirs.si/it-it/Capodistria/Studenti (IT)

Vprašalnik izpolnite do 16. 10. 2019. 


četrtek, 10. oktober 2019 Podaljšan rok natečaja Partnerstvo za spremembe – 6. krog: Povezani za akcijo

Imaš idejo, kako bi tudi ti lahko prispeval k izboljšanju kvalitete življenja v Sloveniji? Zdaj se lahko prijaviš na natečaj in izkoristiš edinstveno priložnost, da pri reševanju svojega izziva sodeluješ z ekipo iz gospodarstva in javne uprave.

Partnerstvo za spremembe je inovativna platforma sodelovanja med zaposlenimi v slovenskem javnem in zasebnem sektorju s ciljem prenosa in uporabe dobrih idej, praks in uporabnih rešitev. Gre za program, kjer zaposleni v javni upravi in gospodarstvu skupaj premikamo meje, rušimo stereotipe in ustvarjamo pozitivne zgodbe ter dokazujemo, da sodelovanje med javno upravo in gospodarstvom na nov, drugačen in inovativen način deluje.

Kaj pridobiš? Nove izkušnje in veščine, mreženje z gospodarstvom in javno upravo, priložnost, da nekomu izboljšaš življenje v naši družbi.

Če te stvar zanima, imaš zdaj priložnost, da prijaviš svoj izziv. Zaradi velikega zanimanja je rok za prijave podaljšan, in sicer do 15. 10. 2019.


sreda, 9. oktober 2019 Jesenska Čista 10-ka

Univerzitetna športna zveza Primorske in Študentska organizacija Univerze na Primorskem tudi na letošnji Rektorjev dan, v sredo, 16. oktobra, organizirata športno zabavno prireditev Čista 10-ka. 

Gre za medfakultetno tekmovanje, kjer se točke po posameznih disciplinah seštevajo, ekipa z največ osvojenimi točkami pa na koncu prejme status najboljše fakultete in prehodni pokal Čiste desetke, ki je podeljen na večernem brucovanju.

Več o programu in prijavi ter razlogih za udeležbo

Predavanj tistega dne ne bo, zato se prijavite in zastopajte barve FAMNITa!


torek, 8. oktober 2019 Delavnica Finančni cilji – 5 korakov do njihove uresničitve

Vas zanima, zakaj potrebujemo finančne cilje? Kako učinkovito definirati finančni cilj? S katero strategijo doseči zastavljene cilje in izboljšati svoje finančno stanje?

Vabljeni na delavnico “Finančni cilji – 5 korakov do njihove uresničitve”, ki bo v Sežani jutri, v sredo, 9. oktobra, od 18. do 21. ure in v Kopru v torek, 15. oktobra, od 18. do 21. ure.

Število mest je omejeno, zato je zaželena predhodna prijava na e-naslov: financna.inteligenca@gmail.com

Cena delavnice: 30 evrov (za študente 15 evrov).


petek, 4. oktober 2019 Nacionalne štipendije programa L'oreal - Unesco "Za ženske v znanosti" 2020

Že štirinajsto leto zapored partnerja slovenskega nacionalnega programa »Za ženske v znanosti« - L'ORÉAL Adria in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO - razpisujeta nacionalni program »Za ženske v znanosti« 2020, v okviru katerega bosta trem mladim raziskovalkam podelila štipendijo v enkratnem znesku 5.000 evrov.

Program je namenjen mladim raziskovalkam v zadnjem letu doktorskega študija naravoslovnih znanosti, biotehnike ali medicine, ki bodo zagovarjale svojo tezo predvidoma v letu 2020. Znanstveno raziskavo za namen pridobitve doktorske disertacije morajo kandidatke opravljati na raziskovalni instituciji v Sloveniji. Kandidatke ob zaprtju prijav ne smejo biti starejše od 35 let, imeti morajo slovensko državljanstvo in stalno prebivališče v Sloveniji. Razpis je odprt od 7. oktobra do 7. novembra 2019.

Obrazec za prijavo in razpisni pogoji so objavljeni na: https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/nacionalni-razpis-unesco-loreal-za-zenske-v-znanosti/

Za dodatne informacije o programu je na voljo Barbara Urbanija:

Tel: +386 (0)1 478 4799; e-mail: barbara.urbanija@gov.si

Mlade raziskovalke, vabljene k prijavi!

 

Partnerstvo L’ORÉAL – UNESCO »Za ženske v znanosti« sicer deluje na mednarodni ravni že od leta 1998, od leta 2006 pa tudi v Sloveniji, kjer je štipendijo prejelo že 37 slovenskih štipendistk.


petek, 4. oktober 2019 Študentska krvodajalska akcija Častim 1/2 litra

V okviru vseslovenske študentske krvodajalske akcije pod sloganom »Častim 1/2 litra!« organizira krvodajalsko akcijo tudi Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP).

Na Primorskem bo kri možno darovati od 7. do 9. oktobra 2019 v Splošni bolnišnici Izola (Center za transfuzijsko dejavnost), in sicer:

 • v ponedeljek, 7. 10., od 8.00 do 10.00, 
 • v torek, 8. 10., od 7.30 do 11.00 in
 • v sredo, 9. 10., od 9.00 do 11.00.

"Vsi tisti, ki lahko darujejo kri, so vabljeni, da se vnovič številčno odzovejo povabilu in častijo rundo, ki rešuje življenja. Vsak krvodajalec je junak, naj bo to prvič ali stotič," na akcijo skupine PreProstoVoljni vabi vodja projekta na Primorskem Tamara Crnjac in dodaja, da bo za krvodajalce dobro poskrbljeno tudi tokrat, ob malici bodo prejeli tudi simbolično darilo.

Vse dni je organiziran tudi brezplačen prevoz krvodajalcev do bolnice (iz Kopra na postaji Tržnica in iz Portoroža pri UP FTŠ). Prvi prevoz je ob 7.45., zadnji ob 10.15. V torek bo organiziran tudi prevoz iz Portoroža (izpred FTŠja ob 9.00). Prijave za prevoz se zbirajo do petka, 4. 10. 2019, do 10. ure. Prijavite se lahko prek spletnega obrazca.

Več informacij najdete na spletni strani ŠOUP-a.


četrtek, 3. oktober 2019 Javni poziv za pridobitev štipendije UP // UP Scholarship Fund - Call for applications

Vse študente spomnimo, da je rok za prijavo na Javni poziv za pridobitev štipendije UP 10. oktober 2019.

Javni poziv je dostopen na spletni strani Kariernega centra UP.

=======================================

We would like to remind you that the deadline for submtting the requested documentation for the University of Primorska Scholarship is Thursday 10 October 2019.

You can read more about this year invitation here (find the documents in English), for more information please contact the Career Centre of the University of Primorska (05/61 17 636, kariernicenter@upr.si


ponedeljek, 30. september 2019 Urnik knjižnice TeMeNa v četrtek, 3. 10. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v četrtek, 3. 10. 2019, odprta od 12. do 16. ure.

Hvala za razumevanje.


četrtek, 26. september 2019 Iščemo študente za pomoč v IKT službi UP FAMNIT

Iščeš nove izzive? Poleg študija želiš pridobiti tudi praktično znanje? Če je tvoj odgovor DA, potem te vabimo, da se pridružiš naši IKT ekipi. Iščemo študente za dolgoročno sodelovanje in prihodnje zaposlitve.

Znanja, ki jih pričakujemo

Poznavanje operacijskih sistemov Windows in Linux, zaželeno poznavanje sistema Mac. Poznavanje pisarniških uporabniških programov. Poznavanje računalniškega omrežja. Znanje programiranja in uporabe spleta. Velika želja po učenju novih veščin.

Opis dela

Delo obsega pomoč in podporo uporabnikom pri vsakodnevnem delu. Pomagamo pri uporabi pisarniških in drugih programov, pri uporabi naprav (tiskalniki, fotoaparati, kamere, …), nudimo pomoč v računalniških laboratorijih in predavateljem v predavalnicah. Veliko pomagamo tudi študentom pri vsakdanji uporabi IKT storitev, kot npr. e-pošta, Eduroam, Vis/Šis, e-učilnice in ostalo.  Med občasna dela sodijo tudi priprava računalnikov za delo, pomoč pri urejanju spletnih strani in podobno.

Kaj ti lahko ponudimo?

Zagotovo veliko dela in pridobivanje delovnih izkušenj na našem področju. Pri sodelavcih boš dobil podporo in pomoč pri vseh težavah in problemih na katere boš naletel.

Zainteresirani se lahko oglasite v pisarni Službe za IKT v drugem nadstropju na Glagoljaški 8 ali pa prijavo z vašimi podatki pošljete na info@famnit.upr.si. 

Služba za informacijske in komunikacijske tehnologije

UP FAMNIT/UP IAM


četrtek, 19. september 2019 Širjenje bakterijskega ožiga oljk – grožnja za Sredozemlje in širše?

Ob bližajočem se zaključku ciljnega raziskovalnega projekta XylVec* na temo Xylella fastidiosa bo organiziran posvet »Širjenje bakterijskega ožiga oljk (Xylella fastidiosa) – grožnja za Sredozemlje in širše?«

Vabljeni v četrtek, 26. septembra 2019, ob 9.30 v dvorano KS Marezige (Marezige 24, Marezige).

Kot ob začetku bodo tudi ob zaključku projekta gostili dr. Donata Boscia, ki bo predstavil rezultate zaključujočih se evropskih projektov in zadnjih dogodkov na okuženih območjih v južni Italiji in Sredozemlju. Dr. Donato Boscia, ki prihaja iz laboratorija Institute for Sustainable Plant Protection v Italiji, je leta 2013 identificiral bakterijo Xylella fastidiosa kot povzročiteljico bakterijskega ožiga oljk v južni Italiji. Od takrat je aktivno vključen v raziskovalno delo, komuniciranje z javnostjo, uradnimi službami in s pridelovalci ter še posebej v poskuse obvladovanja te nevarne bolezni.

Na sliki: Bolezenska znamenja propadanja oljk (Puglia, Italija). Vir: EPPO, Donato Boscia, Istituto di Virologia Vegetale del CNR, UOS, Bari (IT) - Franco Nigro, Dipartimento di Scienze del Suolo, della Pianta e degli Alimenti, Università degli Studi di Bari (IT) - Antonio Guario, Plant Protection Service, Regione Puglia (IT)

Ciljni raziskovalni projekt V4-1603, ‘Sinergija znanj – Razvoj metod in postopkov za hitro odkrivanje in obvladovanje bolezni, ki jih povzroča Xylella fastidiosa, in njenih prenašalcev (vektorjev) (CRP)’ je del ciljnih raziskovalnih programov ARRS – Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, ki ga podpira tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.


sreda, 11. september 2019 Vabljeni na usposabljanje za prostovoljce Društva za nenasilno komunikacijo

Društvo za nenasilno komunikacijo – enota Koper bo v oktobru začelo izvajati uvodno usposabljanje za nove prostovoljke in prostovoljce.

Usposabljanje je primerno za vse, ki: so jim blizu načela nenasilne komunikacije in želijo delovati proti vsem oblikam nasilja, jih zanima prostovoljno delo na področju preprečevanja nasilja in posledic nasilja pri otrocih, so pripravljeni sprejeti redna enourna tedenska srečanja z otrokom skozi celo šolsko leto.

Uvodno usposabljanje bo v Kopru (Vojkovo nabrežje 10).

Datume, ure in vsebine posameznih terminov najdete na priloženem vabilu.


petek, 6. september 2019 Spletni seminar »Kako se pogovarjati z nekom, ki razmišlja o samomoru?«

Življenje je dragoceno, a vendar na trenutke polno negotovosti in stisk. Včasih so stiske tako hude, da posamezniki razmišljajo o samomoru kot izhodu iz težke situacije. Slovenija je po številu samomorov v evropskem prostoru še vedno nad povprečjem, zato si moramo skupaj še dodatno prizadevati za prepoznavanje stiske in ustrezno napotitev posameznikov na strokovno pomoč. Karierni center Univerze v Ljubljani v ta namen 12. 9. 2019 organizira webinar (spletni seminar) »Kako se pogovarjati z nekom, ki razmišlja o samomoru?«.

Gostji bosta doc. dr. Vita Poštuvan in asist. dr. Tina Podlogar, univerzitetni diplomirani psihologinji iz Slovenskega centra za raziskovanje samomora, ki deluje znotraj UP Inštituta Andrej Marušič.

Na webinarju bodo obravnali naslednje teme:

 • - statistični podatki o pojavnosti samomorilnega vedenja v Sloveniji
 • - možne stiske mladostnikov in mladih odraslih, pokazatelji stisk in sposobnost njihovega odkrivanja,
 • - ustrezen odziv,
 • - ustrezni načini komunikacije in
 • - možnosti nadaljnje strokovne pomoči.

Ob zaključku bo odprta tudi klepetalnica, kjer boste imeli možnost predavateljicama postaviti vprašanja, ki vas zanimajo.

Več informacij, vključno s povezavo do prijave, najdete tukaj.


petek, 6. september 2019 PODALJŠAN rok za oddajo prijav za tutorje študente v 2019/20

Rok za oddajo prijav za tutorje študente v študijskem letu 2019/2020 JE PODALJŠAN!

Rok za oddajo prijave z ustreznimi prilogami je 15. 9. 2019.

Več informacij na spletni strani fakultete: http://www.famnit.upr.si/sl/studenti/tutorstvo

 

Student tutoring 2019/20 – NEW DEADLINE

Students interested in becoming tutors are invited to apply by filling in the form and send it no later than 15 September 2019.

Tutors help younger students, specially freshmen, to settle in the new country, town and university. They help other students to solve everyday life problems and enjoy the free time with new colleagues.

More information: https://www.famnit.upr.si/en/cooperation/tutors.


četrtek, 5. september 2019 Vabljeni k sodelovanju pri pripravi doktorske disertacije

Študentka UP FAMNIT v okviru doktorske disertacije z naslovom “Pravica do človekovega dostojanstva v procesu umiranja” izvaja raziskavo, pri kateri potrebuje vašo pomoč. V ta namen je pripravila anketni vprašalnik, ki je dosegljiv s klikom na https://www.1ka.si/a/231112.


torek, 27. avgust 2019 Si želiš kot prostovoljec sodelovati pri I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3?

V skupini na Facebooku, ki so jo ustvarili že prijavljeni prostovoljci na I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, so objavili novico, da sta odprti dve novi delovni poziciji za prostovoljce. Gre za delo v "pisarni dirke" (Race office), kjer bi imeli poleg administrativnih del tudi vpogled v samo organizacijo. Če vas zanima projektni management in daljše sodelovanje, saj lahko pozneje postanete tudi del organizacijske ekipe, jih poiščite na Facebooku https://www.facebook.com/groups/ironman70.3sloveniavolunteers/about/ in jim napišite sporočilo ali e-mail na naslov ironman70.3slovenia@gmail.com, kjer so vam na voljo tudi za druga vprašanja.


petek, 23. avgust 2019 Swiss Government Exellence Scholarship for Foreign Students at Swiss Higher Education Institutions

The Embassy of Switzerland presents its compliments to the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Slovenia, and has the honour to inform it of the Swiss Government Excellence Scholarship offer for the Academic year 2020-2021.

The prospective candidates can apply for:

- Fine Arts Scholarships,

- PhD Scholarships,

- Postdoctoral Scholarships,

- Research Scholarships.

Opening of the call: 2. 9. 2019

Submission deadline: 2. 12. 2019

The precise information about the different types of scholarships and the admission specification is available online on the site of the Federal Commission for Scholarships for foreign students FCS: https://www.sbfi.admin.ch/sbfi/en/home/education/scholarships-and-grants/swiss-government-excellence-scholarships.html

The Embassy of Switzerland will provide the application documents as well as all the necessary information. Interested candidates should therefore contact the Embassy at the following email address: ljubljana@eda.admin.ch

The application package will be sent by e-mail only.

 

 


sreda, 14. avgust 2019 Urnik knjižnice TeMeNa od 19. 8. do 27. 9. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa od 19. 8. do 27. 9. 2019 odprta od 10. do 16. ure.

Hvala za razumevanje.


sreda, 14. avgust 2019 Knjižnica TeMeNa bo v petek, 16. 8. 2019, zaprta

Obveščamo, da bo knjižnica TeMeNa v petek, 16. 8. 2019, zaprta.

Hvala za razumevanje!


sreda, 14. avgust 2019 Urnik knjižnice TeMeNa od 19. 8. do 27. 9. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa od 19. 8. do 27. 9. 2019 odprta od 10. do 16. ure.

Hvala za razumevanje.


ponedeljek, 12. avgust 2019 Vabilo na Mednarodno poletno šolo s področja biometrije za slovenske in tuje študente

Fakulteta za računalništvo in informatiko UL vabi na Mednarodno poletno šolo s področja biometrije, ki bo potekala od ponedeljka do petka, od 16. do 20. septembra, od 9.00 do 15.00.

Vabijo predvsem, študente 2.stopnje tehničnih fakultet ter vse, ki jih zanima visoko-tehnološki razvoj, raziskave in produkti s področja biometrije, ter vse ki si želijo razumeti delovanje in uspešnost biometričnih sistemov.

Vsebina poletne šole :

 • Biometrične modalnosti.
 • Zgradba tipičnega biometričnega sistema.
 • Razpoznava/verifikacija/identifikacija.
 • Pogoji za korektno primerjanje sistemov (metrike, baze, protokoli, ogrodja).
 • Uspešnost in uporabnost sistemov.
 • Ključne modalnosti in delovanje sistemov: prstni odtis, šarenica, obraz.
 • Večbiometrični sistemi/večmodalnost/fuzija.
 • Ključni izzivi modalnosti/sistemov.

Za sodelovanje udeleženci prejmejo 1 ECTS, če pozitivno odpišejo še izpit dobijo skupaj 2 ECTS, če naredijo pozitivno ocenjen seminar pa dobijo skupaj 3 ECTS. Izpit se preko interneta odpiše teden po koncu šole, seminar se odda dva tedna po koncu šole. 

Kotizacija znaša 500€, ki pa vključuje kosila, malice, zapiske ter izlet : obisk soteske Vintgar in Blejskega gradu ter sladkanje z blejsko kremšnito v kavarni Park. 

Predavatelji : Peter Peer (UL FRI), Žiga Emeršič (UL FRI), Vitomir Štruc (UL FE), Rudolf Haraksim (JRC).

Zadnji rok za prijavo je petek, 6.september 2019 

Več o Mednarodni poletni šoli si lahko preberete na https://fri.uni-lj.si/en/international-summer-school-biometrics

Prijavnica: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeN_CC9pZKYNIdGF1OfL22ME17ZIbIwCoNRxrIGIW0bunSEuQ/viewform


torek, 23. julij 2019 Sodeluj na IRONMAN 70.3 Slovenian Istria

Študenti Univerze na Primorskem ste vabljeni, da postanete del zgodbe in sodelujete pri organizaciji vrhunskega športnega dogodka IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, ki bo v nedeljo, 22. 9. 2019, v Kopru. 

O prireditvi: Gre za globalno verigo vrhunskih prireditev. Na leto po vsem svetu namreč izvedejo 225 Ironman tekmovanj. Zato je sodelovanje izredna priložnost za pridobivanje izkušenj, poslovne reference, spoznavanje zanimivih ljudi in nenazadnje dobro preživet prosti čas.

O delu: Sodelujte lahko pri koordinaciji prireditve, medijskem centru, na tekaških ali kolesarskih okrepčevalnicah, pri otroškem teku, itd.

Poleg Ironman majice, nahrbtnika in toplega obroka, vas na koncu čaka tudi Volunteers party.

Roka za prijave sta dva; 30. 7. 2019 in 20. 8. 2019.

Prijavnico najdete na https://forms.gle/htvAjkLjTtBfUwUy5 .

Več o prireditvi na tej povezavi.

 


ponedeljek, 22. julij 2019 Mesto mladega raziskovalca na UL Biotehniški fakulteti

Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani razpisuje mesto mladega raziskovalca. Zaposlitev se predvidoma začne oktobra 2019 in traja 4 leta. Od kandidata se pričakuje, da vpiše doktorski študij na interdisciplinarnem doktorskem študijskem programu Bioznanosti na znanstvenem področju Upravljanje gozdnih ekosistemov.

Tema raziskav mladega raziskovalca bodo matematični modeli za optimalno gospodarjenje z gozdom in razvoj računalniških aplikacij za podporo odločanju. Gospodarjenje z gozdom predstavlja kompleksen problem, ki ima lahko različne cilje (ekonomske, ekološke, socialne,…), vključuje številne deležnike ter vsebuje različna tveganja in nedoločenost. Pri iskanju najboljših strategij je pomemben medsektorski in interdisciplinarni pristop, ki je osnovan na večkriterijskih odločitvenih modelih s področja operacijskih raziskav in skupinskega odločanja. Mladi raziskovalec se bo ukvarjal z razvojem novih večkriterijskih odločitvenih modelov, ki lahko služijo kot podpora pri odločanju v sonaravnem upravljanju gozdov in gozdnih ekosistemov.

Od kandidata se pričakuje zaključen primeren magistrski študij 2. bolonjske stopnje (prednost imajo matematični, računalniški ali statistični programi) s povprečno oceno najmanj 8, znanje računalniškega programiranja, samostojnost, ambicioznost, željo po raziskovanju in učenju ter znanje angleškega jezika.

Zainteresirani kandidati naj se obrnejo na mentorico dr. Petro Grošelj, petra.groselj@bf.uni-lj.si.

Uradni (ponovljen) razpis bo objavljen 30. 7. 2019: https://www.uni-lj.si/studij/mladi-raziskovalci/. Prijava bo odprta do 5. 8. 2019.


petek, 19. julij 2019 Zaposlitveni oglas - JavaScript razvijalec

Inovativno, mednarodno usmerjeno razvojno podjetje išče motiviranega in ustvarjalnega sodelavca za razvoj najmodernejših informacijskih rešitev. 

Glavne naloge :

 • načrtovanje, priprava specifikacij, razvoj in implementacija front-end arhitekture SaaS platforme
 • razvoj front-end dela novih funkcionalnosti platforme
 • pregledovanje kode sodelavcev (code review) ter vzdrževanje obstoječe kode
 • občasno mentorstvo pri uvajanju novih članov ekipe
 • spremljanje in uporaba novih orodji, jezikov, programske opreme in drugih sorodnih tehnologij

Pričakujejo :

 • vsaj 2 leti izkušenj z razvojem spletnih aplikacij
 • poglobljeno poznavanje JavaScripta in njegove uporabnosti v sodobnih brskalnikih, vsaj 2 leti izkušenj z uporabo Reacta
 • razumevanje splošnih razvojnih konceptov, kot so OOP, design patterns, SOA, REST, SOLID …
 • poznavanje JavaScript paketov in razvojnih orodji (yarn, npm, webpack ...) ter sodobnih predprocesorjev, različic (npr. ECMAScript, Babel, TypeScript)
 • poznavanje Git in osnov informacijske varnosti
 • izkušnje s pregledovanjem izvorne kode sodelavcev (code review) in QA/QC
 • dobro znanje angleškega jezika

Nudijo sodelovanje in kreiranje najnovejših tehničnih rešitev v mednarodni razvojni ekipi, uporabo najsodobnejših tehnologij in rešitev, delo v dinamični, prijetni in visoko usposobljeni ekipi, fleksibilen delovnik z možnostjo dela od doma ter stimulativni finančni paket (plačilo, nagrada).

Vsi zainteresirani lahko pošljete svoj CV na info@adittec.si. Za dodatne informacije pa pokličite na 01 235 52 00.


ponedeljek, 15. julij 2019 Zaposlitveni oglas ZRC SAZU

V okviru raziskovalnih infrastruktur na ZRC SAZU je objavljen razpis za novo zaposlitev samostojnega strokovnega delavca.

Oglas je objavljen na povezavi.


četrtek, 11. julij 2019 1. Jesenski HACK

Si za 10 dni bivanja in reševanja konkretnih izzivov iz gospodarstva v idilični okolici Savinjske doline?

Vabljeni, da se prijavite in udeležite prvega Jesenskega HACK-a, ki ga organizira podjetje Result s partnerji iz gospodarstva.

Namen 10-dnevnega dogodka, ki bo septembra v Savinjski dolini, v bližini generalnega partnerja, podjetja BSH Hišni aparati d. o. o., je študentom računalništva, informatike, elektrotehnike in sorodnih smeri ponuditi priložnost za reševanje konkretnih izzivov iz gospodarstva in delo z najmodernejšimi tehnologijami. Na ta način bodo pridobili neprecenljive izkušnje iz realnega sektorja, obenem pa je odlična priložnost, da se predstavijo potencialnim delodajalcem.

Več informacij boste našli na spletni strani https://academy.result.si/hack.

Prav tako so na voljo za vsa dodatna vprašanja na e-naslovu info@result.si


sreda, 10. julij 2019 KC UP razvija Vprašalnik osebnega in profesionalnega razvoja

V Kariernem centru UP razvijajo Vprašalnik osebnega in profesionalnega razvoja, zato prosijo študente, da jim pomagajo pri pridobivanju vzorca. Za ustrezno validacijo jim primanjkujejo predvsem primeri moškega vzorca.

Spletno orodje je namenjeno samospoznavanju in prepoznavanju lastnih interesov in potencialov, za KC UP pa predstavlja temelj svetovalnega procesa.

Vprašalnik je dostopen na povezavi https://kariernicenter.upr.si/si/karierno-svetovanje/mois4/

Izpolnjevanje je anonimno in traja približno 15 minut. Če želite prejeti povratno informacijo, v uvodnem delu vpišite svoj e-naslov.


sreda, 3. julij 2019 Podjetje Proizbira d.o.o. išče nove sodelavce!

Podjetje Proizbira d.o.o., ki deluje pod blagovno znamko Gambee je ena izmed vodilnih podjetij na področju elektronskih in avtomatiziranih igralniških iger. Predani k razvoju stremijo k rasti podjetja in nenehnemu izboljševanju kakovosti svojih izdelkov, spodbujajo ustvarjalnost svojih zaposlenih in skrbijo za dobro počutje ekipe.

Podjetje razpisuje dve delovni mesti.

1. TESTER/TESTERKA IGRALNIH NAPRAV (QA)
Pričakujejo : 
-V. ali VI. stopnjo izobrazbe elektro smeri
-izkušnje na področju tehničnih znanj, predvsem dela z računalniki ter splošno poznavanje delovanja naprav
-poznavanje komunikacijskih protokolov (RS232, USB, TCP, itd.)
-aktivno znanje angleškega jezika
-motiviranost in angažiranost 

Obseg dela bo :
-preizkuševanje različnih tipov igralnih naprav (slot avtomati, elektronska ruleta, itd.)
-preizkuševanje strojne ter programske opreme
-priprava testnih skript
-izobraževanje kadra v proizvodnji
-poročanje nadrejenim o opravljenem delu 

2. PROGRAMER/PROGRAMERKA C++
Pričakujejo:
-VI. ali VII. stopnjo izobrazbe, smer računalništvo in informatika
-poznavanje programskega jezika C++
-izkušnje s programiranjem iger, multimedije (grafika,zvoki, itd.)
-poznavanje in izkušnje z delom v Windows okolju
-aktivno znanje angleškega jezika
-motiviranost in angažiranost

Obseg dela bo razvoj in programiranje različnih itpov iger na srečo (front-end, back-end).

Če vas katero od zgoraj omenjenih prostih delovnih mest veseli pošljite svoj življenjepis s priloženim pismom v PDF ali MS Word formatu na jobs@gambee.eu ali vesna@gambee.eu.

 


torek, 2. julij 2019 Postani prostovoljec na Evropskih univerzitetnih prvenstvih v odbojki na mivki in v vaterpolu

Koper bo že čez 3 tedne prizorišče Evropskih univerzitetnih prvenstev v odbojki na mivki in vaterpolu (EUC). Na obeh mednarodnih tekmovanjih, ki ju bo v novem mestnem olimpijskem bazenu in športnem parku s peščenimi igrišči izpeljala Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP), bo od 21. do 27. julija nastopilo skoraj 300 športnikov in spremljevalcev z vseh koncev Evrope.

Ekipa organizatorjev še vedno potrebuje dodatno pomoč, zato ponovno vabijo k sodelovanju.

Prijave prostovoljcev zbirajo na spletnem naslovu https://goo.gl/HNQ63B. Za dodatne informacije so vam na voljo na e-naslovu sandi.jerman@uszp.si in na telefonski št. 041 964 175.

 

 »Če želite med poletnimi počitnicami preživeti lep pester teden, uživati v morju in soncu, spoznati študentke in študente z vseh koncev Evrope, se ob tem zabavati in nabirati delovne izkušnje, potem se prek spletnih omrežij UŠZP in EUC takoj prijavite za sodelovanje!«


petek, 28. junij 2019 Zaključite študijsko leto na naravoslovnem raziskovalnem taboru

Društvo varstvenih biologov – BIODIVA in Oddelek za biodiverziteto z združenimi močmi organizirata naravoslovni raziskovalni tabor z izhodiščem v Znanstveno-izobraževalnem centru Speleo hiša v Vodicah (Istra, Hrvaška). Ta bo potekal od 11. do 14. julija 2019. 

Tabor bo posvečen aktivnostim tako študentskega inovativnega projekta Kraški rob kot tudi čezmejnega projekta LIKE – Živeti na Kraškem robu

Znotraj tabora bo ekipa projekta Kraški rob predstavila projekt, rezultate, terenske popise ciljnih popisnih površin in vrst ter tako zaključila s projektnimi aktivnostmi. Te bodo potekale na območju slovenskega dela Kraškega roba, kjer se bodo udeleženci lahko seznanili z njimi in aktivno vključili vanje pod vodstvom projektne ekipe.

Prav tako bodo potekle aktivnosti s projekta LIKE – Živeti na Kraškem robu, kjer bodo udeleženci podrobneje spoznavali rastline, metulje, kačje pastirje, plazilce in dvoživke, živeče na delu Kraškega roba, ki se razteza čez celotno čezmejno območje Čičerije med Slovenijo in Hrvaško.

Tabor je namenjen študentom in diplomantom študijskih programov Biodiverzitete in Varstva narave ter drugim aktivnim članom Društva varstvenih biologov BIODIVA in študentom UP FAMNIT.

Prijave zbirajo do petka, 5. julija 2019, do 12. ure na e-naslov: drustvo.biodiva@gmail.com, kjer so na voljo tudi za vse dodatne informacije.


četrtek, 27. junij 2019 Uradne ure knjižnice TeMeNa v juliju in avgustu 2019

Uporabnike obveščamo, da bo knjižnica TeMeNa od 8. julija do 16. avgusta 2019 odprta ob ponedeljkih, sredah in petkih od 13.00 do 15.00.

Izposoja in vračilo gradiva bosta v tem času omogočena tudi izven navedenih uradnih ur, in sicer:

 • izposoja gradiva: po predhodnem dogovoru vsak delavnik med 8.00 in 15.00. Datum in uro obiska vsaj dan prej napovejte na e-naslov temena@upr.si;
 • vračilo gradiva: v Referatu za študente UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper) v času uradnih ur Referata, in sicer od 8. 7. do 16. 8. 2019:
  - ponedeljek in sreda: 9.00–11.00,
  - torek in četrtek: 13.00–15.00.

Hvala za razumevanje.


sreda, 26. junij 2019 Raziskovalni center AST ponuja delovno mesto - Raziskovalni asistent / EEG tehnik

 Ekipa AST išče osebo, ki jo zanima afektivna in aplikativna nevroznanost, natančneje, raziskovanje človeškega doživljanja. V okviru dela posameznik uporablja EEG opremo in je aktivno vpleten v različne stopnje raziskovalnega procesa (tj. od priprave raziskave do njene izvedbe).

Zaposlitveni kriteriji : 

- interes za nevroznanstveno in psihološko raziskovanje (izkušnje niso obvezne, predstavljajo pa prednost);

- zanimanje za delo z EEG-jem (predhodno poznavanje EEG-ja ni pogoj); 
- zmožnost analitičnega razmišljanja;
- zanesljivost in natančnost;
- marljivost in dobre delovne navade;
- proaktivnost in veselje do dela;
 
komunikativnost in čut za delo z ljudmi. 

 Ob prijavi na delovno mesto potrebno priložiti življenjepis, motivacijsko pismo (max. 500besed)
Vsakršna prijava brez poslanega CV-ja in motivacijskega pisma bo avtomatsko zavrnjena!

Rok za prijavo : 30.6., do 20.00 na maja.kapitler@astresearch.org.


sreda, 26. junij 2019 Raziskovalni center AST ponuja delovno mesto - Asistent vodje biometrike v raziskovalnem centru AST

AST raziskovalni center ponuja delovno mesto "Asistent vodje biometrike v raziskovalnem centru AST". 

AST raziskovalni center se ukvarja z afektivno in aplikativno nevroznanostjo, natančneje, raziskovanjem človeškega doživljanja. Delo obsega pripravo in uporabo EEG opreme, pomoč pri pripravi, izpeljavi in zaključevanju raziskav ter preverjanje pravilnosti različnih podatkov in korakov v raziskovalnem procesu.

Zaposlitveni kriteriji :
Ključni kriteriji so izjemna natančnost in zanesljivost, odgovornost do dela, sposobnost delegiranja in usmerjanja dela podrejenih, samokritičnost do lastnega dela, inovativnost in odlične delovne navade. 

Ostali kriteriji :

- interes za nevroznanstveno in psihološko raziskovanje (izkušnje niso obvezne, predstavljajo pa prednost);
- zanimanje za delo z EEG-jem (predhodno poznavanje EEG-ja ni pogoj); 
- zmožnost analitičnega razmišljanja;
- dobra tehnična in odlična digitalna pismenost;
- zanesljivost in natančnost;
- pripravljenost za učenje vodenja in nadgrajevanja svojih vodstvenih sposobnosti;
- izkušnje z vodenjem manjših skupin (do 5) je prednost, ni pa obveza;
- proaktivnost in veselje do dela;
komunikativnost in čut za delo z ljudmi. 

Ob prijavi na delovno mesto potrebno priložiti življenjepis, motivacijsko pismo (max. 500 besed)
Vsakršna prijava brez poslanega CV-ja in motivacijskega pisma bo avtomatsko zavrnjena! 

Rok za prijavo : 30.6., do 20.00 na maja.kapitler@astresearch.org


sreda, 19. junij 2019 Anketni vprašalnik

Zaradi hitrega razvoja spletnih družbenih omrežij in posledično povečanega števila ur, ki jih posamezniki preživijo na spletu so strokovnjaki pričeli ugotavljati, da lahko prekomerna uporaba tovrstnih storitev vodi v zasvojenost.

Podiplomska študentka želi v svoji magistrski nalogi z naslovom Izzivi rabe informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju: zasvojenost s spletnimi družbenimi omrežji preveriti pojavnost znakov zasvojenosti s spletnimi družbenimi omrežji med slovenskimi srednješolci in študenti. 

Zato vas naproša k reševanju anketnega vprašalnika. Anketni vprašalnik je dostopen na https://www.1ka.si/a/223528.

Anketni vprašalnik je anonimen. Pridobljeni podatki bodo uporabljeni izključno za namen raziskave. 

Rezultati raziskave bodo podali širši vpogled v uporabo spletnih družbenih omrežij v šolah oz. na fakultetah, kar bo prispevalo h kritični rabi in vključevanju IKT v pedagoški proces.


ponedeljek, 17. junij 2019 Adacta išče nove sodelavce

V podjetju Adacta se je odprlo kar nekaj prostih delovnih mest.

Poleg redne zaposlitve ponujajo tudi študentsko delo. 

Več o prostih delovnih mestih si lahko preberete na spodnjih povezavah.

Business Intelligence Analyst (BI analitik) : http://https://www.adacta-group.com/careers/business-intelligence-analyst-slash-bi-analyst

Data Analyst (podatkovni analitik) : https://www.adacta-group.com/careers/data-analyst

ERP Developer (razvijalec poslovno informacijskih (ERP) rešitev) : https://www.adacta-group.com/careers/erp-developer

Student (študentsko delo) : https://www.adacta-group.com/careers/are-you-a-student


petek, 14. junij 2019 Pripravništvo "Ingolstadt School of Management"

Fakulteta v Nemčiji (Munchen) trenutno izvaja projekt v sodelovanju s podjetjem v Ingolstadtu, katero se ukvarja s programiranjem. 

Zato ponujajo študentom, ki so usposobljeni na področju programiranja, pripravništvo, ki bi trajalo od tri pa do šest mesecev. S pomočjo pripravništva bi študentje lahko vso znanje, ki so ga pridobili tekom študija vnesli tudi v prakso. Možna je tudi zaposlitev po končanem študiju. 

Za več informacij se lahko obrnete na Jana.Herbig@ku.de.


sreda, 12. junij 2019 Spremenjen urnik knjižnice TeMeNa za četrtek, 13. 6. 2019

Obveščamo vas, da bo jutri, v četrtek, 13. 6. 2019, knjižnica odprta od 12.00 do 16.00.

Zaradi del bodo prekinjene vse računalniške povezave, zato bosta omogočeni samo izposoja in vrnitev knjižnega gradiva, ne bo pa možno podaljšanje roka izposoje. To lahko uredite naslednji dan.

Hvala za razumevanje! 


sreda, 12. junij 2019 Javni poziv za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada UP za študijsko leto 2019/2020 sreda, 12. junij 2019 Javni poziv za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada UP za študijsko leto 2019/2020

Univerza na Primorskem vabi vse študente UP, da se prijavijo na javni poziv za pridobitev štipendije in tako izrazijo svoj interes za vključitev v sklad.

Štipendijski sklad Univerze na Primorskem je namenjen nagrajevanju in spodbujanju najboljših študentov UP, ponudbi teh študentov delodajalcem še v času študijskega procesa in zagotavljanju možnosti za njihovo zaposlitev takoj, ko zaključijo s študijem.

Prijavite se lahko do 10. oktobra 2019.

Javni poziv je dostopen na spletni strani Kariernega centra UP.

Vabljeni k prijavi!


ponedeljek, 10. junij 2019 Vabilo k sodelovanju pri pripravi jezikovnega orodja // Help us to create a new linguistic tool

V okviru raziskave LanGuide je v pripravi jezikovno orodje, ki bo uporabnikom na visokošolski ravni omogočalo usvajanje tujega jezika. Skladno s projektom in raziskavo vabimo pedagoge, administrativno osebje in študente, da z nami delijo izkušnje z usvajanjem tujega jezika. Pridobljeni podatki bodo služili izključno raziskovalnim namenom in pripravi jezikovnega orodja.

Vprašalnik je na voljo na spletni povezavi: https://www.1ka.si/a/223889?group=15672512

Najlepša hvala za sodelovanje in lep pozdrav,

Izr. prof. dr. Mojca Kompa Lukančič

***

We are kindly asking you to share with us your opinion on the usage, assessment and improvement of language competences. The results will be used for the development of a new linguistic tool.

Simply complete the short survey on this link: https://www.1ka.si/a/223889?group=15672512

Thank you for your cooperation.

Assoc. Prof. Mojca Kompara Lukančič, PhD


ponedeljek, 3. junij 2019 Urnik knjižnice TeMeNa za petek, 7. 6. 2019

Obveščamo vas, da bo knjižnica TeMeNa v petek, 7. 6. 2019, odprta od 10.00 do 13.00.

 

Hvala za razumevanje.


petek, 31. maj 2019 Univerzitetna športna zveza Primorske išče prostovoljce

Si želite med poletnimi počitnicami preživeti lep pester teden, uživati v morju in soncu, spoznati študentke in študente z vseh koncev, se ob tem zabavati, naučiti kaj novega in nabirati delovne izkušnje? Potem berite dalje …

Koper bo čez slaba dva meseca prizorišče Evropskih univerzitetnih prvenstev v odbojki na mivki in vaterpolu. Na obeh tekmovanjih, ki ju bo v novem mestnem bazenu in novem športnem parku s peščenimi igrišči izpeljala UŠZP, bo od 21. do 27. julija nastopilo 300 športnikov in spremljevalcev z vseh koncev Evrope.

Da bi bila športna prireditev na vrhunskem nivoju, organizatorji potrebujejo dodatno pomoč, zato vas vabijo k sodelovanju.

Prostovoljci boste dobili uradne majice prvenstev, kapice in še nekaj praktičnih daril, poskrbljeno bo za tri dnevne obroke hrane in pijačo, za senco, kopanje, glasbo in veliko dobre volje. Razdeljeni boste po sektorjih, kot so spremstvo ekip, informacije, press center, tekmovalni del prvenstev, prevozi, VIP in protokol, ki si jih boste sami izbrali.

Obeta se tudi veliko večerne zabave, tako v sklopu obeh prvenstev kot tudi poletne turistične sezone, ki bo v Kopru prav tisti teden doživela svoj vrhunec.

Prostovoljci se lahko prijavite na spletnem naslovu https://goo.gl/HNQ63B