Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

GOST UP

natisni

O projektu

V študijskih letih 2019/2020, 2020/2021 in 2021/2022 bo študijske in raziskovalne vsebine na UP FAMNIT obogatilo 8 gostujočih profesorjev iz tujine. Gostovanja omogoča projekt GOST UP - Gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na Univerzi na Primorskem, v okviru katerega bo našo univerzo obiskalo 50 tujih predavateljev.

Na UP FAMNIT bodo prišli profesorji iz ZDA, Švice, Čila, Japonske, Srbije in Kitajske.

Namen in cilj razpisa se izvrstno skladata s težnjami UP FAMNIT, ki stremi k pospeševanju internacionalizacije študijskega procesa in raziskovanja ter je odprta v mednarodno okolje.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Pretekli, trenutni in prihajajoči obiski na UP FAMNIT

     

Predavatelj: izr. prof. dr. Andrew-Paul Fabel (Mississippi State University, ZDA)

Čas gostovanja: 20.2.2020 – 19.5.2020

Študijski program in predmeti: Matematika (UN): Topologija

 

Projekt GOST UP 2019 - 2022 je nadaljevanje projekta GOST UP - Gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na Univerzi na Primorskem, ki se je izvajal v študijskih letih 2016/17 in 2017/18.

V preteklem projektu je vsebine na UP FAMNIT obogatilo 34 gostujočih profesorjev iz tujine - iz Rusije, ZDA, Hrvaške, Slovaške, Italije, Nizozemske, Madžarske, Češke, Združenega kraljestva, Poljske, Nemčije, Belgije, Finske in Španije. V okviru omenjenega projekta je našo univerzo obiskalo 66 tujih predavateljev.

Več informacij o gostujočih strokovnjakih iz preteklega projekta mobilnosti je na voljo TUKAJ.