Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

torek, 27. september 2022 Vabilo na predstavitev izbranih izobraževalnih in dokumentarnih filmov o aktualnih raziskavah NIB in biodiverziteti

Ali ste vedeli, da ima slovensko morje svoj koralni greben in da je Slovenija vroča točka biodiverzitete v Evropi?

Vas zanima, kako kanabinoidi vplivajo na rakave celice in kako potekajo raziskave na 3D celičnih modelih?

Ali veste, da so odpadne vode skupno črevesje vseh prebivalcev mesta, v katerem lahko zasledujemo znane in nove povzročitelje bolezni, vključno s SARS-Cov2, in da raziskovalci na NIB že dve leti spremljajo virus SARS-CoV-2 v odpadnih vodah slovenskih mest, rezultati pa so pomembno orodje za sledenje COVID epidemiji?

Spoznali boste,zakaj sta NIB in RTV SLO za dokumentarni film o Kostariki in njeni biodiverziteti nagrajena na mednarodnem festivalu Nature Without Borders ter nominirana med 10 najboljših kratkih dokumentarnih filmov na mednarodnem filmskem festivalu v Innsbrucku?

V petek, 30. septembra 2022, med 10. in 11. uro ste vabljeni v predavalnico B5 Biološkega središča, Večna pot 111 v Ljubljani. Predstavljeni bodo izbrani izobraževalni in dokumentarni filmi o aktualnih raziskavah in biodiverziteti. Filme so na Nacionalneminštitutu za biologijo z različnimi avtorji ustvarili v zadnjih dveh letih. Predstavitev je pridružen dogodek Noči raziskovalcev 2022.

VABILO S PROGRAMOM 

Kontakt za več informacij: Katja Sinur, katja.sinur@nib.si, 040 320 516. 


ponedeljek, 26. september 2022 ASEF Junior Fellowship - štipendije za raziskovalni obisk

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpis za štipendijski program ASEF Junior Fellows - štipendije za raziskovalni obisk v tujini. Gre za triletni program, v okviru katerega izbrane študentke in študenti dobijo priložnost 10-tedenskega raziskovalnega obiska na prestižnih univerzah po svetu (npr. na Univerzi Harvard, Univerzi Stanford, UC Berkeley, Univerzi Cambridge) pod mentorstvom slovenskega profesorja/-ice na izbranem področju. Poleg tega so štipendisti ASEF vključeni v različne dejavnosti, kjer imajo priložnost v celoti uresničiti svoj potencial.

V ASEF-u si prizadevajo za oblikovanje posameznikov, ki jih odlikuje akademska odličnost, oblikovani značaj in zavzemanje za dobrobit skupnosti, zato vabimo vse zainteresirane, da se prijavijo na razpis in postanejo del ASEF zgodbe.

Prijavnice lahko najdete na tej povezavi, skupaj z več informacijami o samem razpisu. Rok za prijavo je 23. oktober 2022.

Vprašanja v zvezi z razpisom pošljite na info@asef.net.


The American-Slovenian Educational Foundation (ASEF) has announced the call for applications for the ASEF Junior Fellowships - Fellowships for a research visit abroad. This is a three-year programme, under which selected students will have the opportunity to spend 10 weeks on a research visit to prestigious universities around the world (e.g. Harvard University, Stanford University, UC Berkeley, Cambridge University) under the mentorship of a Slovenian professor in their chosen field. In addition, ASEF Fellows are involved in various activities where they have the opportunity to realise their full potential.

ASEF is committed to creating individuals of academic excellence, character and commitment to the well-being of the community, and we invite all interested individuals to apply and become part of the ASEF story.

Application forms can be found here, along with more information about the call itself. The deadline for applications is 23 October 2022.

Questions about the call should be sent to info@asef.net


petek, 16. september 2022 Terenski študijski forum EIT Food »DEEP DIVE VIPAVSKA DOLINA 2022«

Terenski študijski forum EIT Food »DEEP DIVE VIPAVSKA DOLINA 2022« je dvodnevni strokovni interaktivni dogodek z aktivno udeležbo študentov, agroživilskih podjetij, startup oz. inovativnih zagonskih podjetij, državnih organizacij, interesnih združenj, medijev in ostalih relevantnih deležnikov.

Pridružite se lahko na dva načina in sicer kot:

1. aktivni udeleženec na dvodnevnem terenskem študijskem forumu

Terenski forum se začne 28. 9. z ogledom štirih partnerskih živilskih podjetij (Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica, Leone, Mlinotest in Fructal) z namenom, da se seznanite z aktualno problematiko in izzivi s katerimi se posamezna podjetja srečujejo. Po ogledu sledi delo v skupinah, kjer boste študentje z različnim predznanjem iskali potencialne rešitve in izboljšave. Rezultate skupinskega dela predstavite 29. 9., na Javnem forumu »Vipavsko agroživilstvo: kje, kam kako?«

2. udeleženec posameznih zanimivih dogodkov:

 • 28. 9. 2022 Spoznaj vipavske agro-food startupe” (grajska klet, Vipavski križ); (grajska klet, Vipavski križ)

Predstavili se bodo: Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina, Primorski tehnološki park, Pivovarna Pelicon, Uroš in Valentina,  Vina Bric – Frlanova kmetija, Golden ring siri in vina Santei. Njihovim predstavitvam pa sledi še gost večera: g. Zmago Petrič, vinska klet Guerila.

 • 29.9.2022 Delavnica podjetništva za mlade talente* (Škofijska gimnazija Vipava) (Škofijska gimnazija Vipava)

Kratka delavnica je namenjena dijakom, študentom, posameznikom na začetku svoje poslovne poti in vsem, ki bi se radi naučili nekaj novega o podjetništvu, da se spoznajo z agroživilsko panogo, trženjem in modelom Canvas.

*opomba: v kolikor se prijavite na dvodnevni terenski študijski forum, na delavnici žal ne morete sodelovati, ker se izvaja istočasno na ločeni lokaciji.

 • 29.9.2022 Javni forum EIT Food Hub Slovenija “Vipavsko agroživilstvo: kje, kam, kako?” (Hostel mladih Ajdovščina) “Vipavsko agroživilstvo: kje, kam, kako?” (Hostel mladih Ajdovščina)

Javni forum je zaključni dogodek študijskega foruma, ki je razdeljen na dva dela. Na začetku boste študentje predstavili svoje refleksije na zastavljene izzive, temu sledi  okrogla miza z zanimivimi gosti.

Za sodelovanje na dogodku je potrebna predhodna PRIJAVA 

Več o dogodku si preberite

Za več informacij se lahko obrnete na eit.food.slo@bf.uni-lj.si 

Vabljeni, da se pridružite in spoznate dobrote in lepote, ki jih ponuja Vipavska dolina!

Dogodek organizira EIT Food HUB Slovenija - Nacionalno stičišče za inovacije in podjetništvo v agroživilstvu. Več o EIT FOOD pa tukaj.


petek, 16. september 2022 Kadrovska štipendija LUKE KOPER

Ali se želite že v času šolanja povezati z uspešnim poslovnim okoljem? Pridobiti praktične izkušnje v podjetju, ki gradi mednarodno konkurenčnost na visoko motiviranih, ambicioznih in kompetentnih kadrih? 

V študijskem letu 2022/2023 razpisuje 1 kadrovsko štipendijo, ki je namenjena (un.) dipl. inž. računalništva in informatike ali mag. inž. račun. in informatike

Od najboljših kandidatov pričakujejo: 

 • iznajdljivost/ustvarjalnost
 • timsko sodelovanje
 • željo po novem znanju 

Najboljšim kandidatom bodo omogočili:  

 • stimulativno kadrovsko štipendijo
 • osebni in strokovni razvoj, možnost dodatnega usposabljanja
 • opravljanje prakse v Luki Koper
 • mentorstvo pri seminarskih in diplomskih nalogah
 • možnost zaposlitve po zaključenem izobraževanju.

Zainteresirane študente vabijo, da do 20.10.2022 pošljete prijavo z življenjepisom, potrdilom o opravljenih obveznostih ter navedbo vaših dosežkov in uspehov na naslov Luka Koper, Kadrovsko področje, Vojkovo nabrežje 38, 6000 Koper ali na elektronski naslov kadrovska.izobrazevanje@luka-kp.si.

Dodatne informacije dobite na zgornjem elektronskem naslovu ali v kadrovskem področju Luke Koper tel. 05 6656 918.

Objava razpisanih kadrovskih štipendij je tudi na njihovi spletni strani.

      


petek, 16. september 2022 Vabilo na študenstki forum o podnebnih spremembah

CIPRA Slovenija skupaj z Oddelkom za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani organizira študentski forum: Mikrofon podnebju: znanje in kompetence za odzivanje na podnebne spremembe: varstvo biodiverzitete in javno zdravje. 

V zadnjih letih se vse intenzivneje soočamo s posledicami podnebne krize. Prehod v podnebno nevtralno družbo je izziv in obenem tudi priložnost za ustvarjanje boljše prihodnosti za vse. "Mlade želimo opolnomočiti in pripraviti na prihajajoče izzive, saj bodo kot bodoči odločevalci in strokovnjaki ustvarjali znanstveno, politično in družbeno podnebno pravično prihodnost."

Mladi bodo seznanjeni s podnebnimi vsebinami na področju zdravja, zelenih površin v mestih, odzivanja biodiverzitete na podnebne spremembe ter ključnih strateških dokumentov s področja javnega zdravja in biodiverzitete.

Forum je namenjen vsem študentom, ki svoje znanje in zavedanje o podnebnih spremembah želijo poglobiti in podpreti s kompetencami potrebnimi za prehod v nizkoogljično družbo.

Tabor bo potekal od petka, 14. 10. 2022 do nedelje, 16. 10. 2022 na Filozofski fakulteti (Aškerčeva 2, Ljubljana).

Prijave so odprte do 7. 10. 2022 preko spletnega obrazca

Dogodek je v celoti brezplačen, vključena je tudi možnost prenočevanja v Ljubljani.

Več informacij in program tabora se nahaja v vabilu in na spletni strani.


sreda, 14. september 2022 Društvo za nenasilno komunikacijo, enota Koper, vabi na uvodno usposabljanje za nove prostovoljce in prostovoljke

 • Vas zanima prostovoljno delo na področju preprečevanja nasilja in veseli delo z otroki?
 • Ste stari vsaj 18 let in lahko opravljate prostovoljno delo v Ljubljani ali v Kopru z okolico?
 • Imate v šolskem letu 2022/2023 dovolj časa za redna tedenska srečanja z otroki ter skupne intervizijske sestanke s koordinatorko vsakih 14 dni?
 • Ste se pripravljeni udeležiti najmanj 7 do 8 srečanj uvodnega usposabljanja?

Društvo za nenasilno komunikacjo bo v oktobru izvedlo 8-dnevno usposabljanje za nove prostovoljce in prostovoljke, za delo z otroki z izkušnjo nasilja.  

Če vas zanimajo informacije o prostovoljnem delu v društvu, si lahko ogledate tudi njihovo spletno stran in njihovo uradno vabilo.

Prijave za usposabljanje: v Ljubljani do 5.10.2022: info@drustvo-dnk.si ali tel.: 031 770 120 v Kopru do 16. 10. 2022 oziroma do zapolnitve mest: dnk.koper@siol.net ali tel.: 031 546 098

                                                       


sreda, 14. september 2022 Spletna delavnica-Vse o statusu študenta s posebnimi potrebami

Društvo študentov invalidov Slovenije vabi, da se pridružite 28. 9. 2022 ob 17. uri na spletni delavnici Vse o statusu študenta s posebnimi potrebami, ki jo organizira Društvo študentov invalidov Slovenije. Na delavnici vam bodo predstavili in svetovali, kako uveljavljati status študenta s posebnimi potrebami, kako s profesorji vzpostaviti učinkovito komunikacijo in jim jasno obrazložiti, zakaj in katere prilagoditve potrebujete. Dober začetni odnos vsekakor prispeva k uspešnosti pri študiju.

Za prijavo na delavnico kliknite na povezava do prijavnice.

Za vse, ki se delavnice ne morete udeležiti, so na voljo za individualno svetovanje. Za termin pišite na info@dsis-drustvo.si.

      


torek, 13. september 2022 Na Ljudski univerzi Koper iščejo izvajalca/ko delavnic osnov digitalnih tehnologij oz. računalništva za starejše

Na Ljudski univerzi Koper iščejo mlado brezposelno osebo ali študenta/-ko, ki bo starejše učila osnov računalništva. Učenje bo potekalo v obliki delavnic, ki se bodo odvile med septembrom in novembrom. Izvajalec/-ka bo opravil/-a do 30 andragoških ur (45 minut)

Delavnice bodo potekale po dogovoru na več lokacijah na Obali, predvidoma v dopoldanskem času.

Iščejo:

 • mlado osebo (do 29 let)
 • z dobro razvitimi spretnostmi za uporabo digitalnih tehnologij (predvsem osnove računalništva)
 • ki jo veseli delo na področju izobraževanja
 • se dobro prilagaja učnim potrebam posameznikov
 • ki ima lasten prevoz oz. se lahko drugače organizira, da je mobilna
 • izkušnje s poučevanjem odraslih so zaželene, a niso nujne

​Nudijo:

 • izkušnjo dela na projektu
 • izkušnjo poučevanja skupine odraslih
 • dobro plačilo (12€ / uro)

Odzive sprejemajo do srede, 7. 9. 2022 

Zainteresirani pošljite kratek predstavitveni e-mail Kseniji Zečević na ksenija.zecevic@lu-koper.si, v sporočilo
pripišite telefonsko številko.

Uradno vabilo k sodelovanju


torek, 13. september 2022 POSTANI DEL ACTUALOVE EKIPE!

Zaključuješ študij?

V družbi Actual I.T. d.d., vodilnemu ponudniku globalnih IT rešitev za podporo poslovanju, iščejo mlade
potenciale!

Iščejo / vabijo študente in študentke:

 • višjega letnika ali absolvente,
 • z aktivnim znanjem angleškega jezika,
 • z dobrim poznavanjem področja informacijskih tehnologij,
 • ki izstopajo s svojimi izkušnjami, proaktivnostjo,
 • samoiniciativnostjo,
 • ki jih zanimajo področja dela: razvijalec programske opreme (C#, JAVA, Sharepoint ali ostalo), DBA administrator, Sistemski inženir, poslovni IT analitik,

s tehničnimi znanji o: 

 • programskih jezikih, algoritmih, metodologijah razvoja programske opreme in o različnih tehnologijah za razvijalce
 • relacijskih zbirkah podatkov in o sistemski administraciji - za DBA administratorje,
 • sistemski administraciji in različnih operacijskih sistemih za sistemske inženirje,
 • popisu poslovnih procesov, o poslovnih funkcijah ter o pripravi specifikacij za nove IT sisteme za poslovne IT analitike.

Nudijo:

 • odgovorno in zanimivo delo v uspešnem podjetju, ki je del Skupine DBA Group,
 • visok standard delovnega okolja z velikim poudarkom na zdravju in dobrem počutju na delovnem mestu, družbeni odgovornosti ter okoljski ozaveščenosti,
 • močan ekipni duh, ki ga krepijo z zabavnimi dogodki in (ne)formalnimi druženji,
 • stabilno delovno okolje, ki ponuja bogate, globalne ter široke možnosti za razvoj in izobraževanje,
 •  fleksibilni delovni čas,
 •  strokovno mentorstvo,
 •  možnost sodelovanja na mednarodnih projektih,
 • vedno nove izzive, ki omogočajo osebnostni ter strokovni razvoj,
 • dobro delo = dobro plačilo,
 • možnost dolgoročnega sodelovanja,
 • možnost štipendiranja (že vrsto let sodelujejo z UP na področju Štipendijskega sklada).

Če imaš urejen študentski status in si želiš opravljati študentsko delo v podjetju Actual I.T. d.d., te vabijo, da  posreduješ svojo prijavo s kratkim življenjepisom na elektronski naslov: kadrovska.sluzba@actual-it.si,


ponedeljek, 12. september 2022 Vabilo k sodelovanju pri NASA International Space Apps Challenge Sežana 2022

Posredujemo vabilo Inkubatorja Sežana, ki je bil tudi letos izbran za Local Lead NASA International Space Apps Challenge, ki bo organiziran od 1. do 2. oktobra 2022, in sicer v hibridni izvedbi.

***

Vabimo vas, da se nam pridružite na International Space Apps Challenge, največjem mednarodnem razvojnem tehnološkem maratonu za reševanje globalnih izzivov, ki ga organizira vesoljska agencija NASA, Inkubator Sežana pa ga bo letos že četrtič organiziral v Sežani. 

Osnovni podatki o dogodku:

 • naziv: NASA International Space Apps Challenge;
 • opis: 48-urni mednarodni razvojni tehnološki maraton-hackathon-za inovativno, kreativno, predvsem pa sodelovalno reševanje globalnih izzivov na podlagi javno dostopnih podatkov vesoljske agencije NASA, ki bo množično in hkrati potekal v več kot 200 mestih po celem svetu;
 • namen in cilji: sodelovalno oblikovanje in razvoj inovativnih tehnoloških rešitev za interdisciplinarne globalne izzive, izvedba obetavnih prototipov za izboljšanje kakovosti življenja na Zemlji in v vesolju, ustvariti globalno skupnost za sodelovanje in širitev meja vesolja, znanosti ter tehnologije;
 • kraj in čas dogodka:virtualno oziroma hibridno od 1. do 2. 10. 2022;
 • Lokalni organizator: Inkubator d.o.o. Sežana;
 • podporne institucije: občina Sežana, Javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, mentorji in strokovnjaki, visokošolske in srednje šole, deležniki inovativnega in podjetniškega podpornega okolja širše primorske regije, zainteresirane gospodarske družbe, sponzorji in donatorji;
 • ciljne skupine: širša zainteresirana javnost, prostovoljci, posamezniki in ekipe, razvijalci, inženirji, tehnologi, oblikovalci, dijaki in študentje, skratka vsi z željo hitrega in pozitivnega ustvarjanja nečesa novega;
 • pričakovano število udeležencev: 30
 • izzivi za leto 2022 bodo še objavljeni tu pa si lahko ogledate izzive v letu 2021.

Zakaj bi želeli sodelovati na takem razvojnem maratonu? Ker:

 • je NASA Space Apps Challenge mednarodni dogodek na svetovni ravni,
 • je vodilni organizator dogodka NASA, največja svetovna vesoljska agencija, s katero bo na dogodku sodelovalo več kot 200 lokalnih organizacij po vsem svetu, letos pa je k sodelovanju pritegnila večino najpomembnejših deležnikov na področju vesolja (ESA, JAXA; SANSA, NSSA in druge).
 • se maraton lahko pohvali z že 10 uspešnimi sezonami izvedbe,
 • je bilo na hekatonih od leta 2012 udeleženih več kot 150.000 udeležencev iz +150 držav iz vseh kontinentov, ki so predložili več kot 10.000 rešitev,
 • bo rezultat številnih obetavnih prototipov ter odprtokodnih rešitev koristen za celotno človeško skupnost, naš planet in vesolje,
 • da hekaton v Sloveniji organiziramo že osmič (štiri krat v Kopru in četrtič v Sežani), s preko 150 udeleženci,
 • bo na dogodku sodelovalo veliko ustvarjalnih posameznikov in skupin,
 • bo dogodek in vse aktivnosti v okviru le-tega dobro medijsko pokrit s strani lokalnih in nacionalnih medijev ter na socialnih omrežjih,
 • boste s svojim prispevkom pripomogli k razvoju znanosti in tehnologije ter izboljšanju razmer v našem ožjem in širšem ekosistemu predvsem pa zanimanju mladih h kreativnemu razmišljanju, timskemu in interdisciplinarnemu delu,
 • bo poleg »Wellcome Kita« vsak udeleženec prejel tudi certifikat o sodelovanju,
 • smo za zmagovalce in finaliste pripravili zanimive nagrade. Poleg globalnih nagrad (ogled izstrelitve rakete v ZDA) tudi zanimive lokalne:

1. nagrada: Vavčer za 1000 eur storitev Inkubatorja Sežana in polet v Aerodiumu Logatec

2. nagrada: Vavčer 500 eur storitev Inkubatorja Sežana in ogled Vojaškega muzeja Pivka in polet v simulatorju MIG 21

3. nagrada: Vavčer 250 eur storitev Inkubatorja Sežana in ogled Centra vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanjah.

 • bomo 28.9.2022 za udeležence pripravili poseben NASA Space Apps Sežana Bootcamp, ki bo namenjen seznanitvi s hekatonom

Zato vabimo vse zainteresirane, da so del našega dogodka v Sloveniji in sicer iščemo sodelovanje z:

 • softvesrkimi in tehnološkimi podjetji,
 • podjetji s področja telekomunikacij,
 • nevladnimi organizacijami,
 • organizacijami civilne družbe, vladnih uradov, univerz in raziskovalnih ustanov, itd,
 • vsemi, ki jih zanima vesolje in vitko inoviranje 

da bi pomagali širiti besedo o našem dogodku in bi kot bi lokalni partnerji lahko nudili:

 • pomoč pri organizaciji dogodka,
 • sponzoriranje dogodka,
 • zagotavljanje prostovoljcev,
 • zagotavljanje mentorjev,
 • zagotavljanje govornikov ali
 • sponzoriranje lokalnih nagrad.

Kontaktirate nas lahko tudi na info@inkubator.si

SPLETNA STRAN; TWITTER; FACEBOOK; YOUTUBE

Za sodelovanje in vašo pomoč se vam iskreno zahvaljujemo ter vam hkrati želimo še veliko poslovnih uspehov

      

Vabimo vas na NASA Space Apps Challenge Sežana!                                                                                              

Local Lead

Dorijan Maršič, direktor


ponedeljek, 12. september 2022 Izteka se rok za oddajo prijav za pridobitev štipendije Štipendijskega sklada UP za leto 2022/23 // The deadline for submitting applications for a scholarship from the UP Scholarship Fund for the year 2022/23 is coming to an end

Univerza na Primorskem vabi vse, ki se letos vpisujejo v študijske programe UP FAMNIT in izpolnjujejo pogoje, k prijavi na Javni poziv za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada Univerze na Primorskem v študijskem letu 2022/2023.

Na javni poziv se lahko prijavijo:

 • kandidati za vpis v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje UP in
 • študenti, ki bodo v študijskem letu 2022/2023 vpisani v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje UP,

Višina štipendije za študijsko leto 2022/2023 znaša od 2.000,00 EUR do 4.800,00 EUR.

Zadnji rok za oddajo prijav je 15. september 2022.

Na spletni strani Kariernega centra Univerze na Primorskem (KC UP), ki je skrbnik Štipendijskega sklada UP, boste našli vse podrobnosti in besedilo razpisa: Štipendijski sklad UP 2022/2023 - JAVNI POZIV!

Za več informacij:

Karierni center Univerze na Primorskem, center za vseživljenjsko učenje in karierno orientacijo

Titov trg 4, 6000 Koper, Slovenija      Tel.: +386 5 611 76 36     E-pošta: kariernicenter@upr.si

*****

The University of Primorska invites all students of UP FAMNIT who are eligible, to apply for the Public call to obtain scholarships from the Scholarship Fund of University of Primorska in the academic year 2022/2023.

With this Public Call, the University of Primorska invites all:

 • candidates for enrolment in the 1st, 2nd, or 3rd cycle study programmes of UP and
 • students who, in the academic year of 2022/2023, will be enrolled in the 1st, 2nd, or 3rd cycle study programmes of UP,

to apply for this public call, and thus express their interest in joining the UP Scholarship Fund.

The amount of the scholarship for the academic year 2022/2023 varies from 2.000,00 EUR up to 4.800,00 EUR.

The application deadline is 15 September 2022.

More information about the open cal is available on the UP Career Center website, the administrating office of the UP Scholarship Fund:  UP Scholarship Fund 2022/2023 - PUBLIC CALL!

Contact information:

Career Center of University of Primorska, Center for Lifelong Learning and Career Orientation

Address: Titov trg 4, 6000 Koper, Slovenija    Phone: +386 5 611 76 36    E-mail: kariernicenter@upr.si


ponedeljek, 12. september 2022 Nagradni natečaj Unija Challenge 2022 - regijsko tekmovanje za najboljšo projektno nalogo // Union Challenge 2022 - regional competition for the best project assignment

Uniji Smart Accounting vedno išče kreativne rešitve, ki premikajo meje na področju računovodstva, svetovanja in informacijske tehnologije. Je odlična priložnost za mlade, da nadgradijo in poglobijo svoje znanje, pa tudi da navežejo nove stike in poznanstva z udeleženci iz celotne regije.

Natečaj je organiziran tako, da se študentje lahko prijavijo na eno od treh ponujenih področij:računovodstvo, svetovanje in informacijska tehnologija.

Teme za projektne naloge znotraj teh področij so:

 • Vizija računovodstva 2052
 • Market research za potencialnega investitorja
 • Cyber Security za mala podjetja

Nagradni natečaj z glavno nagrado 5.000 EUR. Podrobnosti tukaj 

Študenti se lahko prijavijo individualno ali skupinsko, in sicer do 5. oktobra 2022, izberejo pa si eno izmed ponujenih področij. S tem pristopijo k reševanju projektne naloge in pokažejo svojo ustvarjalnost in znanje.

Povezave:

 • https://challenge.unija.com/sl
 • http://www.unija.com/
 • https://www.facebook.com/unijadd/
 • https://www.linkedin.com/company/unijadd/
 • https://www.instagram.com/unija_racunovodska_hisa/
 • https://youtu.be/5hPkt61l8vA

       


Uniji Smart Accounting is always looking for creative solutions that push the boundaries of accounting, consulting and IT. It is a great opportunity for young people to build on and deepen their knowledge, as well as to make new contacts and acquaintances with participants from all over the region.

The competition is organised in such a way that students can apply for one of the three fields on offer: Accounting, Consulting and Information Technology.

The topics for the project assignments within these areas are:

 • Accounting Vision 2052
 • Market research for a potential investor
 • Cyber Security for small businesses

Prize competition with a top prize of €5,000. Details here 

Students can apply individually or in groups until 5 October 2022, choosing one of the areas on offer. By doing so, they approach the project task and demonstrate their creativity and knowledge.

Links:

 • https://challenge.unija.com/sl
 • http://www.unija.com/
 • https://www.facebook.com/unijadd/
 • https://www.linkedin.com/company/unijadd/
 • https://www.instagram.com/unija_racunovodska_hisa/
 • https://youtu.be/5hPkt61l8vA

       


petek, 9. september 2022 SPOZNAVNI DOGODEK ZA VSE ŠTUDENTE UP - ŠtartUP // MEET AND GREET EVENT FOR ALL UP STUDENTS - ŠtartUP

ŠtartUP – spoznavni dogodek za vse študente UP se bo odvil v soboto, 8. oktobra 2022, od 9. ure dalje v čisto novem Obmorskem parku Žusterna, Koper.

Dogodek poln športnih iger v organizaciji ŠportUP-jadruženja, spoznavanja in prepletanja novih poznanstev med študenti UP, predstavitev društev iz lokalnega okolja in aktivnosti, ki so jih pripravile fakultete UP nas bodo zabavale vse do poznega popoldneva.

Za študente smo organizirali tudi avtobusni prevoz, ki bo vozil na relaciji Portorož-Izola-Koper (in obratno). Točen vozni red objavimo naknadno.

Na dogodek se je potrebno prijaviti 

Napovednika dogodka ŠtartUP 2022 si lahko ogledate TUKAJ

Rezervirajte si datum. Se vidimo kmalu!

***V kolikor bi se želeli priključiti dogodku kot prostovoljec, ki pomaga pri organizaciji dogodka tako ŠtartUP kot Orientacijskih dni za tuje študente, te lepo vabimo, da se nam pridružiš s svojo prijavo tukaj > https://forms.office.com/r/qrT2RJYbWU

– ŠtartUP ekipa.

   


ŠtartUP – Meet & Greet event for all UP students will take place on Saturday, 8 October 2022, from 9am onwards in the new Žusterna Seaside Park, Koper.

An event full of sport activities organised by SportUP, socialising, meeting and making new connections among UP students, presentations of local organizations and activities organised by UP faculties will keep us entertained until late afternoon.

We have also organised a bus shuttle service for the students, which will run between Portorož-Izola-Koper (and vice versa). The exact timetable will be announced at a later date.

You must register for the event 

ŠtartUP 2022 event trailer HERE

Save the date. See you soon!

***If you would like to join the event as a volunteer to help organise both the StartUP event as well as the Orientation Days for International Students, you are welcome to join us by applying here > https://forms.office.com/r/qrT2RJYbWU

- ŠtartUP team.

   


četrtek, 8. september 2022 Razpis Občine Piran za dodelitev štipendij 2022/2023 // Open call for scholarships from the Municipality of Piran 2022/2023

Z dnem, 5. 9. 2022 je bil na spletni strani Občine Piran objavljen razpis za dodelitev štipendij za kandidate, s stalnim prebivališčem v občini  Piran in drugimi pogoji javnega razpisa. 

Za prihajajoče šolsko/ študijsko leto 2022/2023, so na povezavi razpisane 4 štipendije in sicer:

 • 3 štipendije za deficitarne poklice
 • 1 štipendija za nadarjene dijake
 • 1 štipendija za nadarjene študente dodiplomskega študija

On 5 September 2022, a call for scholarships was published on the website of the Municipality of Piran for candidates residing in the municipality of Piran and fulfilling the other conditions of the call for applications.

For the upcoming school/academic year 2022/2023, 4 scholarships are available at the following link:

 • 3 scholarships for deficit professions
 • 1 scholarship for talented students
 • 1 scholarship for talented undergraduate students

četrtek, 8. september 2022 Tri kadrovske štipendije Banke Slovenije za študente // Three staff scholarships from the Bank of Slovenia for students

Banka Slovenije vabi k prijavi motivirane, uspešne, vsestranske, ambiciozne, radovedne in iznajdljive študente magistrskih študijskih programov 2. stopnje.

Podrobne informacije s prijavnim obrazcem so na voljo na njihovi spletni strani.

Prijave sprejemajo do vključno 16. septembra 2022.

Podrobnejše informacije lahko dobite tudi vsak delovni dan med 9. in 12. uro na telefonski številki: (01) 47 19 517.                     

                                                 

                                                                             


Bank of Slovenia invites motivated, successful, flexible, ambitious, curious and resourceful students of 2nd cycle Master's degree programmes to apply.

Detailed information with the application form is available on the website. 

Applications will be accepted until 16 September 2022.

Further information is also available every working day between 9:00 and 12:00 on T: (01) 47 19 517.

 

                                                       


četrtek, 8. september 2022 MOŽNOST PRIJAVE NA RAZPIS ZA VPIS V PODIPLOMSKI ŠTUDIJ / APPLICATION FOR ENROLMENT INTO POSTGRADUATE STUDY PROGRAMMES

Danes, 8. septembra 2022, se v okviru razpisa za vpis v podiplomske (magistrske in doktorske) študijske programe v študijskem letu 2022/2023 na Univerzi na Primorskem pričneta:

 • drugi prijavni rok za slovenske državljane in državljane članic EU ter
 • tretji prijavni rok za tujce iz držav nečlanic EU in Slovence brez slovenskega državljanstva.

Roka bosta odprta do vključno četrtka, 15. septembra 2022.

Študijski programi Univerze na Primorskem, na katerih so prosta mesta za prijavo kandidatov, so objavljeni:


In the frame of the Call for enrolment into postgraduate (master and doctoral) study programmes in the academic year 2022/2023, the University of Primorska is openinig today, 8 September 2022:

 • the second-round application period for Slovene citizens and citizens of EU member states and
 • the third-round application period for foreigners from non-EU countries and Slovenes without Slovene citizenship.

The application period will be open until Thursday, 15 September 2022.

The list of study programmes with free enrolment places is available:


sreda, 7. september 2022 Invitation to 10th edition of the Student Conference "Energy Efficiency and Sustainable Development,"

The Organizing Committee of the Student Conference “Energy Efficiency and Sustainable Development” (SCEESD) invite you to the 10th edition of the conference. SCEESD will be held from October 26th to October 29th at the Faculty of Electrical Engineering and Information Technologies in Skopje, North Macedonia. Inspired by the importance of international scientific collaboration and the potential of ambitious young minds, they hope to see many paper submissions from their peers from abroad.

The academic fields with which the Conference is concerned are listed on their website, which is also where one could submit their paper. The deadline for the abstract is September 25th, whereas the deadline for the full paper is October 5th.

All information regarding the Conference is shared on social media accounts - Facebook, Instagram and LinkedIn. Should one have any questions, feel free to contact at skeeor@feit.ukim.edu.mk.


sreda, 7. september 2022 The deadline for submitting applications for a scholarship from the UP Scholarship Fund for the year 2022/23 is coming to an end

The University of Primorska invites all students of  UP FAMNIT who are eligible, to apply for the Public call to obtain scholarships from the Scholarship Fund of University of Primorska in the academic year 2022/2023.

With this Public Call, the University of Primorska invites all:

 • candidates for enrolment in the 1st, 2nd, or 3rd cycle study programmes of UP and
 • students who, in the academic year of 2022/2023, will be enrolled in the 1st, 2nd, or 3rd cycle study programmes of UP,

to apply for this public call, and thus express their interest in joining the UP Scholarship Fund.

The amount of the scholarship for the academic year 2022/2023 varies from 2.000,00 EUR up to 4.800,00 EUR.

The application deadline is 15 September 2022.

More information about the open cal is available on the UP Career Center website, the administrating office of the UP Scholarship Fund:  UP Scholarship Fund 2022/2023 - PUBLIC CALL!

Contact information:

Career Center of University of Primorska, Center for Lifelong Learning and Career Orientation

Address: Titov trg 4, 6000 Koper, Slovenija    Phone: +386 5 611 76 36    E-mail: kariernicenter@upr.si


sreda, 7. september 2022 Izteka se rok za oddajo prijav za pridobitev štipendije Štipendijskega sklada UP za leto 2022/23

Univerza na Primorskem vabi vse, ki se letos vpisujejo v študijske programe  UP FAMNIT in izpolnjujejo pogoje, k prijavi na Javni poziv za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada Univerze na Primorskem v študijskem letu 2022/2023.

Na javni poziv se lahko prijavijo:

 • kandidati za vpis v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje UP in
 • študenti, ki bodo v študijskem letu 2022/2023 vpisani v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje UP,

Višina štipendije za študijsko leto 2022/2023 znaša od 2.000,00 EUR do 4.800,00 EUR.

Zadnji rok za oddajo prijav je 15. september 2022.

Na spletni strani Kariernega centra Univerze na Primorskem (KC UP), ki je skrbnik Štipendijskega sklada UP, boste našli vse podrobnosti in besedilo razpisa: Štipendijski sklad UP 2022/2023 - JAVNI POZIV!

Za več informacij:

Karierni center Univerze na Primorskem, center za vseživljenjsko učenje in karierno orientacijo

Titov trg 4, 6000 Koper, Slovenija      Tel.: +386 5 611 76 36     E-pošta: kariernicenter@upr.si


petek, 2. september 2022 Pomagaj in bodi del Biološko-psihološke študentske konference tudi ti

Datum izvedbe konference se hitro približuje, za samo izvedbo pa bo potrebno tudi nekaj dodatnih parov rok. Torej za pomoč na samem dogodku, ki bo potekal od 15. do 17. 9. na UP Famnit, kjer se za priprave kot ekipa zberete že dan prej, 14. 9. 2022.

Delo zajema pomoč pri pripravi odmorov za kavo, usmerjanju udeležencev, pripravi prostorov ipd.

Med drugim pa potrebujejo tudi nekoga, ki bi bil tekom celotnega programa pripravljen fotografirati dogajanje na konferenci.

Vsi zainteresirani se lahko javite na biopsi.konferenca@upr.si

       


sreda, 31. avgust 2022 Razpis štipendij Švicarske vlade za študijsko leto 2023/ 2024 // Swiss Government Excellence Scholarships for 2023/24

Švicarska vlada je za študijsko leto 2023/2024 objavila razpis za pridobitev štipendij. Razpis je objavljen na spletni strani Švicarskega državnega sekretariata za izobraževanje, raziskovanje in inovacije.

Prijaviti se je možno za štipendijo za področja:

 • umetnosti,
 • doktorskih študijev,
 • podoktorskih študijev in
 • raziskav.
Zainteresirane kandidatke in zainteresirani kandidati prejmejo prijavne dokumente izključno na osebno zaprosilo na elektronski naslovljubljana@eda.admin.ch

Veleposlaništvo Švice v Republiki Sloveniji vloge sprejema od 2. 9. 2022 do 2. 12. 2022, in sicer priporočeno po pošti ali osebno na naslovu veleposlaništva. Za osebno oddajo vloge je potrebna predhodna najava na ljubljana@eda.admin.ch

Več informacij najdete TUKAJThe Swiss government has announced a call for scholarships for the academic year 2023/2024. The call is published on the website of the Swiss State Secretariat for Education, Research and Innovation.

The following scholarships are available:
 • Fine Arts Scholarship,
 • PhD Scholarships,
 • Postdoctoral Scholarship and
 • Research Scholarship.
Interested candidates receive the application documents exclusively on personal request, which they send to the e-mail address of the Embassy of Switzerland in the Republic of Slovenia: ljubljana@eda.admin.ch
 
The Embassy of Switzerland in the Republic of Slovenia accepts applications from 2 September to 2 December 2022, by registered mail or in person at the Embassy's address. Prior notice is required for personal submission of the application to ljubljana@eda.admin.ch
 
More information you can find HERE

ponedeljek, 29. avgust 2022 Nova priložnost za študente - ESN Primorska CS išče nove student buddy-je! // New opportunity for local students - ESN Primorska CS is looking for new buddies!

Če bi radi pomagali prihajajočim študentom na izmenjavi in pridobili mednarodne prijatelje, potem je ta razpis za vas!

Pridobite nove izkušnje, vadite tuje jezike in se zabavajte. Razpis je odprt za vse študente Univerze na Primorskem

Prijavite se TUKAJ

Za vsa vprašanja lahko pišete na email primorska.exchange@upr.si ali Instagram: @primorska.exchangeIf you are interested in helping new incoming exchange students and gaining international friends, then this call is for you!

Get new experiences, practice a foreign language, and have a lot of fun. The call is open to all students of the University of Primorska.

Apply HERE

For all questions, you can write on email primorska.exchange@upr.si or Instagram: @primorska.exchange

       


petek, 26. avgust 2022 NATEČAJ EUSAIR ACADEMY YOUTH CONTEST //EUSAIR ACADEMY YOUTH CONTEST

Študenti in diplomanti UP ste vabljeni k sodelovanju na natečaju EUSAIR Academy Youth Contest. Odgovorite na vprašanje “How can young people contribute (better) to EUSAIR?” in svoj prispevek v obliki članka, raziskave, projektnega predloga, fotografije, zgodbe, video-posnetka ali tik-tok videa pošljite na info@uniadrion.net.

Namen natečaja je sodelovanje mladih v dejavnostih EU z razvijanjem razumevanja in zavedanje o procesu oblikovanja politike EU, s posebnim poudarkom na EUSAIR (Strategija EU za Jadransko in Jonsko regijo). 

Dopišite svoje ime in priimek, državo in naslov prispevka. Izbranih bo 10 tekmovalcev, ki bodo lahko osvojili denarno nagrado (150€) in brezplačen obisk evropskih institucij v Bruslju med 10. in 14. oktobrom 2022 in (kritje stroškov nastanitve in poti v višini 1.200€). 

Rok: 2. september 2022

Vse informacij o tem natečaju v >> tem dokumentu << , na LinkedIn-u UniAdrion ali Instagram-u UniAdrion.

                               Take part at the EUSAIR Academy Youth Contest! University students and young graduates of the University of Primorska can participate by answering the question: “How can young people contribute (better) to EUSAIR?” and sending an e-mail to info@uniadrion.net specifying the name, surname, country, and title of the work.

The “EUSAIR ACADEMY YOUTH CONTEST” is  aimed to involve and stimulate the participation of young people in EU activities by developing their understanding and awareness of the EU policy-making process, with a specific focus on the EUSAIR, European Union Strategy for Adriatic and Ionian Region.

The final work can be a position paper, a project proposal, a survey, an audio-visual representation, a photo collection, stories, reels or Tik Tok.

10 young people will be selected and the winners will receive a money prize of 150.00 € and a week at the European Institutions in October 2022 fully covered by the project (1.200,00 € for each winner’s cost of traveling, accommodation, and board).

Deadline: 2 September 2022

You can find all information about the contest >> in this document <<, or LinkedIn-u UniAdrionor on Instagram-u UniAdrion. 

                             


petek, 26. avgust 2022 Štipendije iz štipendijskega sklada UP v študijskem letu 22/23 // Scholarships from the UP scholarship fund for the academic year 22/23

Štipendijski sklad Univerze na Primorskem temelji na partnerstvu med Univerzo na Primorskem (v nadaljevanju UP), občinami in gospodarstvom. Namenjen je nagrajevanju in spodbujanju najboljših študentov UP, navezovanju stikov študentov z delodajalci že v času študija in zagotavljanju večjih možnosti za zaposlitev študentov takoj, ko zaključijo študij. Cilj sklada je obenem spodbuda vseh študentov UP k čim boljšim študijskim uspehom.

Na javni poziv se lahko prijavijo:

 • kandidati za vpis v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje UP in
 • študenti, ki bodo v študijskem letu 2022/2023 vpisani v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje UP,

Višina štipendije za študijsko leto 2022/2023 znaša od 2.000,00 EUR do 4.800,00 EUR.

Rok za oddajo: 15. september 2022. E-vloga je oddana pravočasno, če je oddana od 22. februarja 2022 do vključno 15. septembra 2022.

Na spletni strani Kariernega centra Univerze na Primorskem (KC UP), ki je skrbnik Štipendijskega sklada UP, boste našli vse podrobnosti in besedilo razpisa: Štipendijski sklad UP 2022/2023 - JAVNI POZIV!The Scholarship Fund of the University of Primorska is based on a partnership between the University of Primorska, municipalities, and the private sector. Its aim is to reward and encourage the best students of UP, offer their knowledge to potential employers during the course of their study process, and provide opportunities for employment to these students as soon as they finish their studies. The objective of the Fund is at the same time to support all UP students in achieving the best possible results in their studies.

With this Public Call, the University of Primorska invites all:

 • candidates for enrolment in the 1st, 2nd, or 3rd cycle study programmes of UP and
 • students who, in the academic year of 2022/2023, will be enrolled in the 1st, 2nd, or 3rd cycle study programmes of UP,

The amount of the scholarship for the academic year 2022/2023 is from 2.000,00 EUR to 4.800,00 EUR.

Application deadline: September 15th, 2022.The application is submitted in due time if it is submitted between February 22th, 2022 to September 15th, 2022.

On the website of the Career Center of the University of Primorska (KC UP), which is the administrator of the UP Scholarship Fund, you will find all details and the public call: UP Scholarship Fund 2022/2023 - PUBLIC CALL!

    


petek, 26. avgust 2022 Odprta prijava za pridobitev štipendije za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2022/2023

Objavljen je javni razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2022/2023. Rok prijave do 30. 9. 2022.

Štipendije se dodelijo za študij na višješolskem ali visokošolskem programu 1. ali 2. stopnje na javno veljavni (akreditirani) izobraževalni ustanovi in javno veljavnem (akreditiranem) izobraževalnem programu v Republiki Sloveniji za študijsko leto 2022/2023.

K osnovi štipendiji, ki znaša 214,84 EUR mesečno, se dodelijo tudi dodatki.

Prijavo oddate na naslov: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS, Dunajska 20, 1000 Ljubljana.

Vso razpisno dokumentacijo skupaj z vlogo in prijavnico najdete na tem naslovu > TUKAJ.Open application for the Scholarship for Slovenians living in the neighboring countries and Slovenians Living Abroad for the Academic Year 2022/2023

A public call for scholarships for studying in Republic of Slovenia for Slovenians living in the neighboring countries and Slovenians around the world around the world for the academic year 2022/2023 has been published. The application deadline is September 30, 2022.

Scholarships are awarded for study at the 1st or 2nd level of a post-secondary or higher education program at a publicly recognized (accredited) educational institution and a publicly recognized (accredited) educational program in the Republic of Slovenia for the academic year 2022/2023.

In addition to the basic grant of EUR 214.84/ per month, supplements are also paid.

You can find all the tender documentation together with the application form at this address > HERE.


petek, 26. avgust 2022 Vabljeni na drugo izvedbo Biološko-psihološke študentske konference

Študentje Društva varstvenih biologov - Biodiva in Društva študentov biopsihologije, pod okriljem Univerze na Primorskem, Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT), vabijo na PASIVNO UDELEŽBO na drugo Biološko-psihološko študentsko konferenco v Kopru.

Namen konference je promovirati znanost, spodbujati študente k vključevanju in sodelovanju v znanstveni skupnosti, jih motivirati za raziskovanje v stroki, omogočiti pridobivanje kompetenc pri pisnem in ustnem podajanju strokovnih vsebin ter povezati mlade študente in bodoče strokovnjake. 

Na konferenci boste lahko prisluhnili zanimivim prispevkom kolegov študentov in diplomantov. Za udeležence konference pa bodo organizirana tudi predavanja gostujočih predavateljev ter bogat družabni program.

 • KDAJ: od 15. do 17. septembra 2022
 • KJE: v Kopru (Univerza na Primorskem, UP Famnit)*

 • PRIJAVE: LINK

 • ROK ZA PRIJAVE: 8. september 2022

Prijavnina: 10 eur (vključuje predavanja študentov, gostujočih predavateljev, coffee breaks in sodelovanje v pestrem družabnem programu)

*Zaradi nepredvidljivih razmer epidemije virusa SARS-CoV-2, obstaja možnost, da bo konferenca organizirana prilagojeno, v skladu s takrat veljavnimi predpisanimi epidemiološkimi ukrepi.

Informacije so na voljo tudi na Facebooku in Instagramu.

Za vsa vprašanja so vam na voljo preko uradne elektronske pošte biopsi.konferenca@upr.si

Več o konferenci

                                           


ponedeljek, 22. avgust 2022 Spletne delavnice za prijavo na razpis za Zoisovo štipendijo in štipendijo za deficitarne poklice

Bodoči dijaki in študenti, počasi se bližajo roki za oddajo vlog za Zoisovo štipendijo in štipendijo za deficitarne poklice. Imate še kakšno vprašanje pri izpolnjevanju vloge?

Vabljeni na katero od brezplačnih spletnih delavnic, ki bodo potekale konec avgusta in v začetku septembra.

ZOISOVA ŠTIPENDIJA

Na spletnih delavnicah bo predstavljen razpis, pogoji, novosti, kjer vas bodo vodili tudi skozi izpolnjevanje vloge, ob tem pa odgovorili na morebitna vprašanja, ki se pred oddajo vloge še porajajo. Vabljeni tako tisti, ki se prvič prijavljate za dodelitev, in tisti, ki v šolskem oziroma študijskem letu 2022/2023 prehajate na višjo raven oziroma stopnjo izobraževanja. Rok za oddajo vlog je za dijake 9. 9. 2022 in za študente 10. 10. 2022.

Prijavite se lahko na eno od treh spletnih delavnic, ki bodo potekale: 

 • v torek, 30. 8. 2022, ob 16. uri (prijava),
 • v četrtek, 1. 9. 2022, ob 17. uri (prijava),
 • v ponedeljek, 5. 9. 2022, ob 16. uri (prijava).

Povezavo do dogodka vam bodo najkasneje en dan pred dogodkom posredovali na e-naslov, ki ga boste zabeležili v prijavi na delavnico

ŠTIPENDIJA ZA DEFICITARNE POKLICE

Delavnica je namenjena dijakom, ki so že vpisani in se bodo 1. 9. 2022 začeli izobraževati v katerem od programov za deficitarne poklice (seznam deficitarnih poklicev najdete tukaj). Na delavnici bo predstavljen razpis, pogoji in kako izpolniti vlogo. Odgovorili bodo tudi na vaša morebitna vprašanja. 

Rok za oddajo vlog je 23. 9. 2022. Spletna delavnica bo potekala v torek, 6. 9. 2022, ob 16. uri (prijava).Povezavo do dogodka vam bodo najkasneje en dan pred dogodkom posredovali na e-naslov, ki ga boste zabeležili v prijavi na delavnico.

                                                        


ponedeljek, 22. avgust 2022 Podjetje Agilcon išče nove sodelavce z osnovnim znanjem programiranja za redno/študentsko zaposlitev ali za opravljanje prakse

Podjetje Agilcon vabi k prijavi programerje, ki se bodo pridružili Salesforce Delivery ekipi. Skrbeli bodo za razvoj, testiranje in predajo v uporabo Salesforce rešitev (Sales, Service in Marketing Cloud) ter okrepili ekipo za podporo strankam. Pri razvoju novih funkcionalnosti bodo tesno sodelovali z ekipo inženirjev, produktnih vodij in arhitektov.

Od kandidatov pričakujejo:

 • izkušnje in razumevanje jezikov Java, JavaScript (poznavanje SQL, JSON, CSS, XML, AJAX tehnik je prednost),
 • razumevanje objektno usmerjenega programiranja in izkušnje z vsaj enim od OOP jezikov (Java, C#, Python),
 • osnovno poznavanje zalednih sistemov, integracijskih vmesnikov, web in mobilnih tehnologij,
 • dobre komunikacijske veščine,
 • sposobnost prepoznavanja želja in potreb strank.

Prednost bodo imeli kandidati, ki:

 • poznajo koncept CRM, ERP, HRIS ali HRM rešitev,
 • imajo izkušnje s sodelovanjem s strankami in uvajanjem IT rešitev.

Poleg zgoraj naštetih šteje tudi naslednje:

 • radovednost, energija in pozitivna naravnanost,
 • sposobnost (so)delovanja v timu,
 • analitične sposobnosti in sposobnost dobrega upravljanja s časom,
 • aktivno znanje angleškega jezika.

Ponujajo vam:

 • strukturiran onboarding in mentorstvo,
 • redno zaposlitev s 6 - mesečno preizkusno dobo,
 • fleksibilni delovni čas (med 9. in 15. uro, preostali čas si organizirate sami),
 • hibridno delovno okolje (kombinacija dela od doma in dela v pisarni),
 • certificiranje v enem najbolj dinamičnih IT ekosistemov – Salesforce,
 • delniške opcije (stock options),
 • dodatno pokojninsko zavarovanje,
 • sofinanciranje športnih aktivnosti,
 • Delo na zanimivih projektih za slovenske in mednarodne stranke (njihove reference najdete na tej povezavi: https://www.agilcon.com/sl/zgodbe-o-uspehu/),
 • delo v prijetnem, dinamičnem in sodobnem delovnem okolju,
 • delo v sproščenem mednarodnem timu specialistov, ki narekujejo trende razvoja rešitev Salesforce v regiji,
 • avtonomno delo s prostorom za napake – le tako rastemo in se učimo,
 • timska druženja  – za vsakogar nekaj.

Več infromacij o podjetju TUKAJ

Več informacij o DELU

   


torek, 16. avgust 2022 RAZISKOVALCI vas vabijo k sodelovanju v raziskavi »Mentalne predstave in možganska povezljivost«

Raziskovalci Fakultete za informacijske študije, Medicinske fakultete in Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije izvajajo raziskavo, katere cilj je raziskati dinamiko možganskega funkcionalnega omrežja ob prakticiranju mentalne vizualizacije oz. miselnih vizualnih predstav ob igranju videoigre.

Z eksperimentom bodo pridobili podatke meritev EEG, ki bodo pokazali možganske korelate vedenja. Udeleženci boste spoznali eksperiment kot metodo raziskovanja in se seznanili z EEG možganskimi valovanji (alpha, beta, theta valovi). Z vašim obiskom boste tako pripomogli k napredku znanosti in nastanku doktorata, katerega brez vas, udeležencev, ni mogoče dokončati.

Več informacij in prijave so dostopne na spletni strani 

Termini se odpirajo tedensko, glede na potrebe in dosegljivost. V kolikor bi želeli termin izven razpisanih (možni so tudi termini ob 16.30) oz. v kolikor imate kakršnokoli vprašanje, se obrnite na mateja.lesar@fis.unm.si

Vabljeni!

                                 


ponedeljek, 8. avgust 2022 RAZISKOVALEC/KA za področje Psihologije – 2 delovni mesti

Na UP IAM sta razpisani dve prosti delovni mestH017004 RAZISKOVALEC za področje Psihologija na Slovenskem centru za raziskovanje samomora (SCSR).

Delovno razmerje bo sklenjeno s polnim časom40 ur na teden (100 %), za določen čas, s štiri mesečnim poskusnim delom, za obdobje enega leta, začetek dela v skladu z dogovorom. Kandidatke in kandidati lahko pisne ponudbe z življenjepisom in dokazili o izpolnjevanju pogojev (obvezno priložiti dokazilo o doseženi izobrazbi in povprečni oceni na 1. in 2. stopnji študija) pošljejo na e-naslov kadrovska.famnitiam@upr.si.

Rok prijave je 31. avgust 2022, do razpisa dostopate tukaj.

Pogoji za opravljanje dela:

 • specializacija po visokošolski izobrazbi (prejšnja) ali
 • visokošolska univerzitetna izobrazba (prejšnja) s področja (BIO)PSIHOLOGIJA ali
 • magistrska izobrazba s področja (BIO)PSIHOLOGIJA,
 • aktivno znanje svetovnega jezika.

Druga zaželena znanja/sposobnosti:

 • izvolitev v znanstveni naziv asistent oziroma izpolnjevanje pogojev za izvolitev v navedeni naziv (povprečje najmanj 8),
 • dobro znanje angleškega jezika,
 • računalniška znanja in kompetence za uporabo različnih računalniških orodij,
 • dobro znanje statističnih metod in/ali metod za kvalitativno raziskovanje,
 • fleksibilnost pri delu, samoiniciativnost,
 • organizacijske sposobnosti, sposobnost timskega dela,
 • veselje do raziskovalnega, kliničnosvetovalnega in intervencijskega dela,
 • dobre spretnosti pisanja, izražanja,
 • poznavanje področje suicidologije in duševnega zdravja,
 • vozniški izpit.

Opis del in nalog glede na področje dela:

 • sodelovanje pri oblikovanju in izvajanju domačih in mednarodnih raziskovalnih projektov, programov in nalog,
 • raziskovanje in obdelovanje specialne problematike na področju delovanja, izvajanje analiz,   meritev in preizkusov za potrebe delovnega področja,
 • pisanje prispevkov in poročil s področja raziskovalnega in strokovnega dela,
 • sodelovanje na znanstvenoraziskovalnih in strokovnih posvetovanjih in srečanjih,
 • sodelovanje pri organizaciji konferenc in kongresov,
 • izvajanje predavanj in delavnic za strokovno in laično javnost ter druge aktivnosti na terenu,
 • pripravljanje, urejanje in arhiviranje projektne dokumentacije,
 • pripravljanje administrativnih in strokovnih podlag za delo notranje organizacijske enote,
 • sodelovanje pri delu strokovnih organov ter pri skupnih projektih in nalogah po dogovoru z vodstvom,
 • opravljanje drugih nalog po nalogu nadrejenih

Podroben opis del in nalog glede na področje dela:

Delo na projektih Slovenskega centra za raziskovanje samomora (https://zivziv.si/projekti/), UP IAM v povezavi z delom na Oddelku za psihologijo UP FAMNIT. Delo vključuje koordinacijo različnih delovnih sklopov projektov, izobraževanja, izvajanje aktivnosti na terenu, izdelovanje statističnih, kronoloških in bibliografskih pregledov, pisanje prispevkov, strokovnih del in poročil s področja raziskovalnega dela za objavo, sodelovanje na znanstveno-raziskovalnih in strokovnih posvetovanjih in srečanjih, sodelovanje pri organizaciji konferenc in kongresov, sodelovanje pri delu strokovnih organov ter opravljanje drugih nalog po nalogu nadrejenih.

Delo med drugim na projektih:

 • Psihopatologija in samomorilno vedenje mladih – vloga novih tehnologij pri pojavnosti stisk in nudenju pomoči
 • A (se) štekaš?!? Integriran pristop krepitve duševnega zdravja in primarne preventive samomorilnega vedenja za mladostnike
 • Človek v primežu Covid19: psihološke posledice epidemije in preventivnih zaščitnih ukrepov za zajezitev širjenja okužb
 • Živ? Živ! – Raziskovanje in preprečevanje samomora
 • Družbeni mediji in samomorilno vedenje: študija vpliva objav novinarskih prispevkov o samomoru na komentatorje in bralce.

torek, 2. avgust 2022 Na Institutu Jožef Stefan iščejo magistra, ki bo delal doktorat na temo mednarodnega projekta Cool BatMan: Battery Thermal Management System Based on High Power Density Digital Microfluidic Magnetocaloric Cooling

Cilj projekta Cool BatMan je vzpostaviti fundamentalno razumevanje dinamičnega toplotnega obnašanja dveh fizikalnih pojavov sklopljenih v kompaktni magnetokalorični hladilni napravi. Magnetokalorični material bo združen s pojavom t.i. elektroomočenja na dielektriku, s čimer se bo izdelal unikatni princip magnetokaloričnega hlajenja, ki bi lahko bil v prihodnosti uporaben v Li-ionskih baterijah v e-mobilnosti.

Na Institutu iščejo doktorskega/ko kandidata/ko za delo na mednarodnem raziskovalnem projektu, za katerega so pridobili sredstva v sklopu sheme M-era.net. Gre za evropski konzorcij štirih inštitucij: Fakulteta za strojništvo (FS-UL), Institut Jožef Stefan (IJS), Leibniz Institute for Solid State and Materials Research Dresden in University of Barcelona. Kandidat/ka bi bila zaposlen/a na obeh slovenskih inštitucijah, bil/a pa bi tudi močno vpet/a v sodelovanje z ostalima tujima partnerskima inštitucijama.

KOMPETENCE KANDIDATA/KE

 • magisterij iz naravoslovne ali tehnične smeri
 • sposobnost dela v interdisciplinarnem mednarodnem okolju
 • želja po raziskovanju in učenju novih stvari

Zainteresirane kandidate vabimo, da kontaktirajo prof. dr. Hano Nemevšek Uršič (IJS) na  hana.ursic@ijs.si.


sreda, 27. julij 2022 ŠTUDENTSKO DELO: OBDELAVA PODATKOV NA POZAVAROVANJU

V zavarovalnici Generali pomagamo ljudem ustvariti trajnejšo in varnejšo prihodnost tako, da varujemo njihova življenja in skrbimo za njihove sanje. Smo del tretje največje zavarovalniške skupine v Evropi, ki ima ambicijo postati več – vseživljenjski partner našim strankam. Za uresničitev zadanega cilja potrebujemo proaktivne, inovativne in skrbne ljudi, ki s strastjo leva stremijo k odličnim rezultatom.                                                                                   

K sodelovanju vabimo študenta, ki s svojo analitično miselnostjo podatke povezuje v učinkovit sistem poročanja. Iščemo osebo, ki pozna različna orodja za obdelavo podatkov ter odlično komunicira tudi v angleškem jeziku. Pri svojem delu v osrčje postavlja nenehno dostavljanje vrednosti za notranje stranke, inovativnost pri vpeljavi rešitev, timsko delo in prevzemanje odgovornosti za uspeh projektov.  

Lokacija študentskega dela je Koper. 

 OPIS KLJUČNIH NALOG IN ODGOVORNOSTI: 

 • Poglobljeno delo s podatki vključuje njihovo zbiranje, obdelavo, analizo in predstavitve, 
 • delo z bazami podatkov, 
 • priprava izračunov rezultatov pozavarovalnih pogodb, 
 • vzdrževanje šifrantov, testiranje in razvoj različnih IT sistemov, 
 • izvajanje analiz portfelja in izdelava poročil 
 • sodelovanje s tujimi poslovnimi partnerji in drugimi oddelki družbe.  

NUDIMO: 

 • študentsko delo ali zaposlitev za nedoločen čas s 6-mesečnim poskusnim delom,  
 • hibridni način dela s prožnim delovnim časom in kombinacijo dela iz pisarne in dela na daljavo, 
 • delo v stabilnem mednarodnem podjetju, projektno delo in veliko sodelovanja s sodelavci iz tujine, 
 • prijeten, dinamičen kolektiv družbeno odgovornega podjetja, 
 • raznolik program ugodnosti za zaposlene, ki vključuje ugodnosti pri sklepanju zavarovanj, možnost koriščenja počitniških enot, športne aktivnosti, izobraževanja in aktivnosti polnega certifikata Družini prijazno podjetje, 
 • aktivnosti programa skrbi za zaposlene, nagrajenega s priznanjem Najboljša kadrovska praksa 2021. 

 PRIČAKUJEMO: 

 • zaključeno najmanj srednješolsko izobraževanje in vsaj tri leta primerljivih delovnih izkušenj ali zaključeno visokošolsko izobraževanje in eno leto primerljivih delovnih izkušenj, 
 • aktivno znanje angleškega jezika, 
 • odlično poznavanje excela in drugih orodij za obdelavo podatkov, 
 • analitično miselnost in natančnost. 

Izkoristite priložnosti, ki jih ponuja delo v mednarodnem okolju, kjer karierno rast negujemo skozi izkušnje, ideje in inovativne rešitve.

Svojo prijavo z življenjepisom oddajte po e-pošti na zaposlitev.si@generali.com. 

Rok prijave je 14. avgust 2022. 


četrtek, 14. julij 2022 Nagradni razpis za zaključna dela Društva za ZN za Slovenijo ob dnevu OZN (2022)

Društvo za ZN za Slovenijo tudi letos razpisuje nagrade za najboljša diplomska, magistrska in doktorska dela s področja delovanja Organizacije združenih narodov, katerih zagovori so potekali med 1. avgustom 2021 in 31. julijem 2022.

Za nagradni razpis pridejo v poštev vse teme, ki obravnavajo tematiko delovanja t. i. družine Združenih narodov (ZN).

Prijave sprejemajo do 20. avgusta 2022.

Podrobnosti najdete v opisu razpisa in na prijavnem obrazcu.

Uporabne povezave:


četrtek, 14. julij 2022 Multikonferenca Informacijska družba 2022 - KONFERENCA KOGNITIVNA ZNANOST / Multiconference Information Society - 2022 COGNITIVE SCIENCE CONFERENCE

Slovensko društvo za kognitivno znanost tudi letos organizira slovensko konferenco Kognitivna znanost, ki bo potekala 13. oktobra, pod okriljem multikonference Informacijska družba 2022 na Institutu "Jožef Stefan" v Ljubljani.

V upanju, da bo letošnja konferenca odprla prostor za povezovanje spoznanj domačih in tujih, mladih in izkušenih raziskovalk in raziskovalcev, vabimo vse, ki bi si želeli predstaviti svoje raziskovalne rezultate ali teoretsko delo, da pošljete svoje prispevke. Dobrodošli so vsi prispevki s področja kognitivne znanosti. Pri izbiri bodo imeli prednost prispevki interdisciplinarne narave, ki bodo poskušali premostiti vrzel(i) med raziskovalnimi pristopi, terminologijami in pogledi posamičnih disciplin.

Sprejeti prispevki bodo objavljeni v konferenčnem zborniku. Strokovni odbor bo izbrane prispevke predlagal (v razširjeni obliki) za objavo v interdisciplinarni reviji INDECS.

Rok za oddajo prispevkov: 1. september 2022.

Vabilo za prispevke in nadaljnje informacije (navodila za oddajo, obliko prispevkov, registracijo, pomembne datume, kontakt ipd.) najdete na strani konference Informacijska družba 2022.

Prijazno vabljeni, bodisi v vlogi avtorja bodisi v vlogi obiskovalca!


This year, the Slovenian Cognitive Science conference – organised by the Slovenian Society for Cognitive Science – will be held again as part of the multiconference Information Society 2022 at Jožef Stefan Institute, Ljubljana, on 13 October.

In hope the conference will foster an open space for networking, debate, and exchange of knowledge – connecting local and international, young, and seasoned researchers – we invite all who wish to present their empirical or theoretical work to submit their extended abstracts. All abstracts from the field of cognitive science are welcome. Priority will be given to contributions of an interdisciplinary nature that attempt to bridge the gap(s) between research approaches, terminology and perspectives of individual disciplines.

Accepted papers will be published in the conference proceedings. Longer versions of selected papers will be considered for publication in the interdisciplinary journal INDECS.

Abstract submission deadline: 1 September 2022.

Call for papers and further information (instructions for submission, format of contributions, registration, important dates, contact, etc.) can be found on the Information Society 2022 conference page.

You are welcome, either as an author or as a visitor!


ponedeljek, 11. julij 2022 Urnik knjižnice od 11.7.2022 do 15.7.2022/ Library schedule from 11 July 2022 to 15 July 2022

Obveščamo vas, da bo od ponedeljka, 11.7.2022 do petka, 15.7.2022 knjižnica zaprta, zaradi odsotnosti zaposlene.

***

We would like to inform you that the library will be closed from Monday, 11 July 2022 to Friday, 15 July 2022, due to the absence of employee.


četrtek, 7. julij 2022 Urnik knjižnice 7.7.2022 in 8.7.2022/ Library schedule on July 7 2022 and July 8 2022

Obveščamo vas, da bo v četrtek, 7.7.2022 in petek, 8.7.2022 knjižnica zaprta. 

***

We would like to inform you that the library will be closed on Thursday July 7th and Friday  8th 2022.


četrtek, 7. julij 2022 Razpis štipendij mehiške vlade v letu 2022

Obveščamo vas, da je objavljen razpis štipendij mehiške vlade v letu 2022, ki smo ga prejeli s strani mehiškega veleposlaništva v Avstriji.

Razpis je na voljo na povezavi:https://www.gob.mx/amexcid/acciones-y-programas/becas-para-extranjeros-29785

Kandidati naj pošljejo prijavo na: https://sigca.sre.gob.mx/login

Dodatne informacije so v priponki.

Rok prijav: 24. 7. 2022

Vabljeni k prijavi!


From the Mexican Embassy in Austria we received call of application for the scholarship of the Mexican government for year 2022 .

The application is available at the following link: https://www.gob.mx/amexcid/acciones-y-programas/becas-para-extranjeros-29785

Candidates should send their application to: https://sigca.sre.gob.mx/login

Additional information is in the attachment

Application deadline:24 July 2022

You are invited to apply!


petek, 1. julij 2022 Poletna šola Oddelka za psihologijo UP FAMNIT

Z veseljem sporočamo, da Oddelek za psihologijo UP FAMNIT znova vabi k prijavi na poletno šolo, ki bo letos potekala med 19. in 21. 9. 2022.

Tema letošnje poletne šole je kvalitativno raziskovanje.

Kotizacija za študente in brezposelne znaša 30 EUR, za ostale pa 50 EUR.

Poletna šola je namenjena vsem, ki vas zanimajo različni pristopi kvalitativnega raziskovanja, ne glede na predhodno znanje, izvedena pa bo v primeru vsaj 16 udeležencev.

Več o lanskoletni poletni šoli lahko preberete tukaj.

Prijave potekajo na tej povezavi.

Rok za prijavo je 31. 7. 2022.

Več informacij: psihologija@famnit.upr.si


sreda, 29. junij 2022 URNIK KNJIŽNICE med 6. 7. 2022 in 15. 7. 2022 / LIBRARY SCHEDULE between 6 July and 15 July 2022

Obveščamo Vas, da bo knjižnica v sredo 6.7.2022, ponedeljek 11.7.2022 in sredo 13.7.2022 zaprta. Ostale dni bo knjižnica obratovala po prilagojenem urniku.

ČETRTEK, 7. 7. 2022: 11:00 - 15:00

PETEK, 8. 7. 2022: 09:00 - 12:00

TOREK, 12. 7. 2022: 11:00 - 15:00

ČETRTEK, 14. 7. 2022: 11:00 - 15:00

PETEK, 15. 7. 2022: 09:00 - 12:00

Knjižnica TeMeNa

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

We would like to inform you that the library will be closed on Wednesday 6 July 2022, Monday 11 July 2022 and Wednesday 13 July 2022. On other days the library will be open according to a customized schedule.

THURSDAY, 7 July: 11:00 - 15:00

FRIDAY, 8 July: 09:00 - 12:00

TUESDAY, 12 July: 11:00 - 15:00

THURSDAY, 14 July: 11:00 - 15:00

FRIDAY, 15 July: 09:00 - 12:00

Library TeMeNa


torek, 28. junij 2022 SRNA: Nova aplikacija za monitoring prostoživečih živali / SRNA: New app for monitoring wildlife

Monitoring (spremljanje razširjenosti, številčnosti, itd.) populacij prostoživečih živali, ne glede na to ali so uvrščene med lovne vrste (tj. divjad) ali zavarovane vrste, je nujen del sodobnega varstva in/ali trajnostnega upravljanja populacij. Dosleden in sistematičen monitoring mnogih vrst je potreben tudi zaradi obveznosti, ki izhajajo iz slovenske in evropske zakonodaje. Ne le raziskovalci, ampak tudi ljubitelji narave lahko danes izjemoma prispevate k boljšem spremljanju stanja in razumevanja populacij mnogih vrst ter njihovih potreb.

Za namene lažjega in bolj sistematičnega monitoringa izbranih vrst prostoživečih živali smo razvili aplikacijo z imenom SRNA (Spremljanje in Raziskovanje Narave z Aplikacijo) v sodelovanju Lovske zveze Slovenije in treh raziskovalnih inštitucij (Univerze na Primorskem, Univerze v Ljubljani in Fakultete za varstvo okolja iz Velenja). Aplikacija omogoča zainteresiranim uporabnikom beleženje vnosov opažanj živali v naravi ali preprosto testiranje znanja prepoznavanja vrst preko zanimivega kviza (kmalu dostopen tudi v angleškem jeziku).

Aplikacijo SRNA lahko prenesete preko QR kode ali spletne povezave.

Vnosi opažanj živali bodo tako omogočili izboljšanje poznavanja, posledično pa tudi upravljanja in varstva prostoživečih živali v Sloveniji.  Z novimi tehničnimi možnostmi povezovanja velike množice terenskih podatkov, ki jih lahko zberejo vsi prebivalci v naravi, postaja njihova vloga »ljubiteljskih znanstvenikov« (angl. citizen scientists) izjemno pomembna. S povezovanjem podatkov ljubiteljskih znanstvenikov z velikimi nizi terenskih podatkov, pridobljenih z okoljskih opazovanj, lahko raziskovalci sedaj pridobijo nove vpoglede in podatke, ki so bili prej nedosegljivi.

Ljubiteljski znanstvenik lahko postanete tudi VI!

Z beleženjem opažanja redkih ali ogroženih kot tudi pogostih vrst,  boste lahko bistveno prispevali k izboljšanju poznavanje njihove razširjenosti in številčnosti, kar bo omogočalo raziskovalcem boljše ocenjevanje njihovih gostot ter splošno v kakšnem stanju so vrste. Pridobljeno znanje bo prispevalo tudi k izboljšanju varstva in upravljanja vrst oz. zagotovilo harmonično ravnovesje obstoja vrst. 

Do aplikacije lahko dostopate preko pametnega telefona ali računalnika s predhodno enkratno registracijo preko elektronskega naslova. Uporaba aplikacije je kljub njeni kompleksnosti (omogočeni so res številni vnosi različnih opažanj) enostavna, saj vas od začetka do konca vnosa vodijo notranje povezave in pregledni meniji.). Aplikacija omogoča tudi grafični prikaz vaših lastnih vnosov opažanj ter pregled vseh vnosov na območju Slovenije. Dodatno omogoča tudi neposredno komunikacijo med vami in raziskovalci, saj lahko prek nje posredujete kakršnakoli vprašanja v povezavi z vašimi opažanji na naslov: stepchange@famnit.upr.si

O rezultatih vas bomo redno obveščali. Posameznike z največ vnosi bomo za sodelovanje in še lažje beleženje podatkov o prostoživečih živalih tudi nadgradili. 

Vljudno vas vabimo, da prenesete aplikacijo in začnete vnašati opazovanja živali, kadar koli jih srečate v naravi, naj bo to med zahtevnim vzponom ali med sprehodom po gozdu!


Monitoring (checking the distribution, numbers, etc.) of wildlife populations is fundamental for successful conservation or management plans of wildlife populations, whether we are talking about hunting or strictly protected species. Regular and systematic monitoring of several species is also required by Slovenian and European legislation. Not only researchers, but also nature lovers today can make an exceptional contribution for a better monitoring and understanding of wildlife populations and their needs.

To conduct easier, better and more systematic monitoring of selected species of wild animals, we developed an application called SRNA in cooperation with the Hunting Association of Slovenia and three research institutions (University of Primorska, University of Ljubljana and Faculty of Environmental Protection of Velenje). The app allows those interested to record the observations of different animal species in nature.

The SRNA app can be downloaded via QR code or this link.

Those observations will contribute to a better understanding of wildlife, but you can also simply test their wildlife identification skills through a quiz (English version will be available soon). The collected data will not only improve our understanding of wildlife, but also contribute to better management and protection of wild animals (large mammals and selected bird species) in Slovenia. The broad distribution of smartphones and the development of dedicates apps makes it now possible for everyone to contribute and the role of “citizen scientists" is becoming extremely important. By connecting citizen science data with large datasets obtained from environmental observations, researchers can now address aspects previously unattainable with their strength alone.

You too can become a Citizen scientist!

By recording observations of both common and rare or endangered species, you can contribute to the understanding of their distribution and numbers, which will help researchers identify their densities and how the population is doing. Such knowledge will make it possible to develop conservation and management strategies enabling a harmonious coexistence of all species.

The app is available for both smartphone and computer and only asks for a one-time registration by email. Despite allowing for multiple data to be recorded, the app is user friendly and guides you from the beginning to the end of entering an observation by internal links and transparent/clear menus. Through the app, you will be able to get a graphical overview of your own entries and the overall information for the whole country. Additionally, you will be able to contact the researchers in the team with questions related to the project or their observation by writing to: stepchange@famnit.upr.si

Researchers will keep you informed about the results and the most active participants will be rewarded. We will also reward the individuals with the most entries.

We kindly invite all of you to download the app and start recoding your observations of wildlife whenever you encounter one, doesn’t matter if it is during a challenging hike or during a stroll in the countryside!


petek, 24. junij 2022 Študentsko delo V Cosylab-u, Inženir kontrolnih sistemov na lokaciji pri stranki (Anglija) ⁄ Cosylab is hiring a Control Systems Engineer at the Customer’s premises in the UK

Se tvoj študij bliža koncu? Iščeš podjetje, ki bi ti omogočilo delo tudi v tujini? Se znajdeš tako s tehničnimi zadevami kot tudi v komunikaciji z ljudmi? Preberi več spodaj!

Ekipa, ki razvija kontrolni sistem medicinskega pospeševalnika išče nadobudnega študenta oz. študentko, ki bo v letu 2022 zaključil/a študij in je pripravljen/a sprejeti izziv ter leto 2023 preživeti na lokaciji stranke obdan z različnimi napravami za nadzor in kontrolo pospeševalnika, ter misijo, da ga skupaj z ekipo Cosylabovih in strankinih strokovnjakov spravi v življenje. Delo bo zajemalo podporo stranki in Cosylab ekipi, pri verifikaciji in oživljanju kontrolnega sistem.

P.S.: To je tudi odlična odskočna deska za to, da postaneš inženir kontrolnih sistemov!

V Cosylab-u iščejo študenta ali študentko, ki:

 • Je pri koncu s študijem (FE, FERI, FMF ali drugi podobni tehnični programi).
 • Bi bil/a pripravljena delati pri naši stranki v Angliji v letu 2023.
 • Mu/ji je blizu delo z napravami, njihova intergracija, verifikacija.
 • Rad/a programira in ji brskanje po tuji kodi ni tuje.
 • Rad/a komunicira.
 • Ima oko za podrobnosti, je iznajdljiva in prilagodjiva.
 • Tekoče in pisno govori angleški jezik.

Kaj ponujajo?

 • Od študentskega dela do prve zaposlitve in karierne poti, prilagojene individualnim željam.
 • Mentorstvo in neposredni prenos znanja.
 • Vrsto Cosylab akademij (C++, C#, Java, EPICS, LabView …).
 • Delovno okolje s fleksibilnim delovnim časom in možnostjo dela na daljavo.
 • Možnost dela v tujini.
 • Okolje nenehnega izpopolnjevanja: redna domača in zunanja usposabljanja ter ekipa mednarodnih strokovnjakov, ki vam želijo pomagati pri rasti.
 • Številne ugodnosti: od rekreativnih športnih aktivnosti po službi, do neomejene količine kave in pijače, terapevtske masaže in ostale aktivnosti za dobro počutje. 
 • Številne Cosylab-ove dogodke (teambuildingi, Cosypiknik, novoletne zabave ...).
 • Prijetno delovno okolje z odprtimi, ustvarjalnimi in prijaznimi sodelavci.

So vzbudili tvoje zanimanje? Želiš biti del ekipe?

Oddaj svojo prijavo tukaj in bodi korak bližje temu, da postaneš pravi Cosylaber!


Are your studies coming to an end? Are you looking for a company that enables work abroad as well? Do both technical matters and communication with people suit you? Read more below!

Cosylab team, which is developing the control system for a medical accelerator, is looking for a student who will graduate in 2022 and is ready to take on the challenge and spend the year 2023 at the client’s location surrounded by various accelerator monitoring and control devices, with a mission to bring it to life with Cosylab and our client’s experts. The work will include supporting the client and the Cosylab team in verifying and reviving the control system.

P.S.: It’s an excellent springboard for becoming a control systems engineer!

At Cosylab, they’re looking for a student who

 • Is at the end of their studies (FE, FMF, FERI, or other similar technical fields).
 • Is ready to spend the year 2023 in the UK at our customer’s premises.
 • Likes to work close to the devices, taking care of their integration and verification.
 • Likes programming and is familiar with browsing through foreign code.
 • Has good communication skills.
 • Is details oriented, resourceful and flexible.
 • Is fluent in spoken and written English.

What they offer?

 • From student work to your first job and career path, customized to individual preferences.
 • Mentoring and direct knowledge transfer.
 • Cosylab academies (C++, C#, Java, EPICS, LabView …).
 • A work environment with flexible working hours and remote work.
 • Opportunities to work abroad, at our customer’s premises.
 • Interesting work full of challenges in an international working environment.
 • High-impact learning culture: regular in-house and external training sessions and a team of international professionals eager to help you grow.
 • Many recreational after-work activities, unlimited coffee, soft drinks, fruit, therapeutic massage, other well-being goodies.
 • Cosylab events (Team buildings, CosyPicnic, New Year’s Party … ).
 • Casual atmosphere with friendly faces where you can completely “be yourself”.

You can apply here.


torek, 21. junij 2022 Priporočila študentom za učinkovito učenje

Brošura je dostopna tukaj.


sreda, 15. junij 2022 Srečanje študentov in mentorjev študijskih praks na programih Varstvena biologija in Varstvo narave

Vabimo vas na srečanje z mentorji praks, ki bo potekalo 20. 6. 2022, in sicer:

Dogodek smo na oddelku za biodiverziteto pripravili z namenom izmenjave mnenj in izkušenj ter spletanju novih poznanstev in bodočih sodelovanj. Eden izmed naših glavnih ciljev je izboljšati praktično izkušnjo tako študentov kot tudi organizacij.

Vabljeni ste vsi. Tako tisti, ki ste prakso že opravili in bi radi z nami delili izkušnje in predloge za izboljšave, kot tisti, ki vas opravljanje prakse še čaka.

Na obeh dogodkih dobo pristoni predstavniki različnih organizacij (v živo ali preko Zooma). Lahko se udeležite tudi obeh dogodkov, da spoznate čim več organizacij, ki so morebiti tudi vaši bodoči ponudniki praks, sodelavci na projektih ali celo zaposlovalci.

 


sreda, 15. junij 2022 BASF Innovation Hub 2022" - velika priložnost za inovatorje, zagonska podjetja in študente

Z veseljem vas obveščamo, da vodilno svetovno kemijsko podjetje BASF tudi v letu 2022 podpira ideje zagonskih podjetij, ne glede na njihovo stopnjo razvoja, ter ideje inovatorjev, vključno z idejami najuglednejših raziskovalcev in študentov iz Slovenije. Podjetju BASF lahko prek BASF Innovation Hub 2022 natečaja predstavite svoje zamisli.

BASF Innovation Hub 2022 se bo osredotočil na ideje, povezane z okoljskim izzivom današnjega časa – z obnovljivi viri energije, ki se nanašajo na vsaj eno od naslednjih tem:

 1. čista energija,
 2. pametni prevoz in 
 3. strategije »Od kmetije do vilic«.

Države, ki so povabljene k sodelovanju, so: Avstrija in Madžarska (skupni lokalni dogodek); Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Srbija, Slovenija (skupni lokalni dogodek); Bolgarija, Grčija, Češka in Slovaška (skupni lokalni dogodek); ter Romunija.

Prijave na BASF Innovation Hub 2022 bodo odprte vse do 16. septembra 2022.

Več informacij in časovnico najdete na spletni strani: join-innovationhub.com, lanskoletni dogodek pa si lahko ogledate na uradnem kanalu dogodka (YouTube).


sreda, 8. junij 2022 Bodi prostovoljec/ka na kampu za otroke z motnjo avtističnega spektra

Društvo aktivnih počitnic Jurček poleti organizira poletne kampe za otroke z motnjo avtističnega spektra ter za otroke brez posebnih potreb. Kampi se bodo odvijali v Loki pri Mengšu v treh terminih:

1. termin: 27.6. - 2.7.2022
2. termin: 4.7. - 9.7.2022
3. termin: 18.7. - 23.7.2022

Prostovoljcem nudijo zastonj 16-urno izobraževanje na temo avtizma (vodi ga Patricija Lovišček iz Zavoda Modri december), hrana, prenočišče in nagrado. Poleg tega dobijo prostovoljci tudi potrdila o opravljenem usposabljanju in o opravljenih prostovoljnih urah. 

Več informacij o društvu in kampih si lahko preberete na spletni strani www.drustvojurcek.com ter v zloženki.


sreda, 8. junij 2022 Razpis za kadrovske štipendije - Novartis v Sloveniji

Spoštovani,

v Novartisu v Sloveniji motiviranim dijakom ter študentom ponujamo priložnost, da se skupaj z nami poklicno in osebnostno razvijajo ter uresničijo svoje poklicne ambicije. V ta namen razpisujemo kadrovse štipendije v študijskem letu 2022/2023.

Naši izdelki izboljšujejo življenja 750 milijonov bolnikov po svetu, a naše ambicije so še večje. Vemo, da lahko rešitve na aktualne izzive farmacevtske industrije najdemo v sodelovanju vedoželjnih in pogumnih posameznikov in verjamemo, da je tudi med vašimi študenti nekaj takih. Pridobitev kadrovske štipendije v Novartisu v Sloveniji je edinstvena priložnost za mlade talente, da že tekom izobraževanja spoznajo delo v mednarodnem farmacevtskem okolju, kjer lahko kasneje tudi začnejo svojo karierno pot.

Novartis v Sloveniji sodi v sam vrh zaposlovalcev, kar izhaja iz kulture podjetja in nenehnih prizadevanj za izboljšavo delovnega okolja. Zavedamo se, da so motivirani sodelavci predpogoj za razvoj, napredek in uspeh podjetja, zato je razvijanje opolnomočene, vedoželjne in navdihujoče kulture, ki temelji na raznolikosti in vključenosti posameznika, naša prioriteta. Prizadevamo si omogočiti okolje, v katerem lahko zaposleni v celoti sprostijo svoje talente in ustvarjalnost, kar je prepoznano tudi izven podjetja. Pred kratkim smo kot prvo in edino farmacevtsko podjetje v Sloveniji pridobili mednarodni certifikat »Top Employer 2022«, portal MojeDelo.com pa nam je v okviru svoje raziskave že drugo leto zapored podelil naziv najuglednejšega delodajalca v Sloveniji.

Fakulteta ima v življenju mladih pomembno vlogo ne le v obdobju študija, ampak tudi v nadaljnjem življenju, saj znotraj nje mladi sprejmejo nekatere pomembnejše odločitve. Upamo, da smo vam s kratkim dopisom uspeli predstaviti, zakaj je prijava za kadrovsko štipendijo Novartisa v Sloveniji pravilna odločitev za nadobudne mlade ume. V kolikor prepoznate dodano vrednost, ki jo lahko kot vodilni zaposlovalec v prihodnosti nudimo vašim študentom, vas prosimo, da vaše študente obvestite o možnosti sodelovanja z nami in jih spodbudite k prijavi za kadrovsko štipendijo. V ta namen smo na vašo fakulteto poslali letake, katere prosimo, da jih podelite s študenti.

Prijave so odprte do 20. junija 2022, več informacij pa je na voljo tudi na spletni strani.

S spoštovanjem,

Novartis v Sloveniji


ponedeljek, 6. junij 2022 Erasmus+ mladinska izmenjava - digitalni detox, 15. - 24. 6. 2022, BREZPLAČNA UDELEŽBA

Med 15. in 24. junijem 2022 bo potekala mladinska izmenjava z naslovom GREEN RESET na temo digitalnega detoksa in iskanja stika s samim seboj. Namenjena je udeležencem, starim od 18 do 30 let.

Potni stroški, stroški bivanja in program so pokriti v okviru Erasmus+ programa. Več informacij o temah izmenjave, programu, nastanitvi, poti in postopku prijave dobite tukaj.

Zaradi odpovedi v zadnjem trenutku iščejo še 3 slovenske udeležence, prijave pa zbirajo dokler se skupina ne zapolni.

      


četrtek, 2. junij 2022 Mednarodna parlamentarna štipendija nemškega zveznega parlamenta (IPS)

Želite iz prve roke spoznati politično življenje v Berlinu? Če prihajate iz Slovenije, imate zaključeno visokošolsko izobrazbo in dobro znanje nemškega jezika, lahko s pomočjo štipendije Nemškega zveznega parlamenta uresničite svojo željo. Rok za prijavo je vsako leto 30. julij.

Želite postati sodelavec nemškega zveznega parlamenta?

Nemški zvezni parlament ponuja v sodelovanju z univerzami Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität Berlin, Technische Universität Berlin priložnost, da v času 13-tedenskega praktičnega dela pri poslancu zveznega parlamenta spoznate nemški parlamentarni sistem in politične procese odločanja ter pridobite praktične izkušnje na področju parlamentarnega dela.

Mednarodna parlamentarna štipendija je namenjena visoko kvalificiranim in politično zainteresiranim mladim, ki se želijo po zaključku programa vrniti v svojo domovino in aktivno ter odgovorno sooblikovati demokratično prihodnost svoje države.

Upoštevane bodo samo tiste vloge, ki bodo vložene preko elektronske pošte.

Pogoji:

 • slovensko državljanstvo
 • zaključen univerzitetni študij
 • zelo dobro znanje nemškega jezika
 • poznavanje nemške politike, družbe in zgodovine
 • mlajši od 30 let ob nastopu štipendije

Štipendija:

 • 500 EUR mesečno
 • plačano bivanje ter stroški zavarovanja in potovanja

Kontakt:

Veleposlaništvo Zvezne republike Nemčije v Sloveniji

E-Mail:info@laibach.diplo.de

Telefon: (00386 1) 479 03 00

Več informacij: https://www.bundestag.de/ips


sreda, 1. junij 2022 Vabilo za prostovoljce na mednarodnem kongresu TAFISA - Mednarodno združenje športa za vse

Slovenija in Občina Piran sta letošnji gostiteljici velikega dogodka, mednarodnega kongresa TAFISA - Mednarodnega združenja športa za vse, ki bo potekal od 8. do 12. junija 2022 v Portorožu. Pričakujejo visoke goste iz vsega sveta, častni pokrovitelj kongresa pa je predsednik republike, g. Borut Pahor. Dogodek organizirata Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez in Športna unija Slovenije. K sodelovanju pri organizaciji in izvedbi zahtevnega dogodka vabijo prostovoljce, študente Univerze na Primorskem, ki bodo s svojim delom pomembno prispevali h kakovostni izvedbi, hkrati pa je sodelovanje priložnost za pridobitev kakovostnih izkušenj in referenc za nadaljnje delo posameznika.

Delo bo raznoliko in zajema različna področja: pomoč pri prihodih in informiranju udeležencev, preverjanje akreditacij, spremstvo skupin pri ogledih spremljevalnih aktivnosti, pomoč pri logistiki itd.

Vse o kongresu je objavljeno na spletni strani dogodka https://www.tafisa-slovenia2022.si

Interes za sodelovanje posredujte preko spletnega obrazca https://forms.gle/KZqBFAXgLs5yK5rDA.


sreda, 1. junij 2022 Vabljeni na poletno jazz šolo ZGRABI ZVOK 2022

Poletna jazz šola ZGRABI ZVOK je namenjena vsem ljubiteljskim in profesionalnim glasbenikom, ki bi svoje glasbeno znanje na področju jazza in improvizacije ter skupinske igre radi izpopolnili na 5-dnevni poletni šoli z izkušenimi mentorji. Letošnji Zgrabi zvok pa se od preteklih izvedb razlikuje tudi v tem, da bodo udeleženci zaigrali tudi v big bandu.

Datum: 4. - 8. julij 2022
Kraj: Koper (Glasbena šola Koper)
Rok za prijave: 15. junij  2022
Prijave prek: https://forms.gle/TccRYNpSkm3sneJu8

Vsebina:

 • jazz teorija (aranžiranje, solfeggio in harmonija),
 • individualne ure (predvsem za jazz improvizacijo),
 • sekcijske vaje,
 • skupne vaje big banda,
 • drugo.

Instrumenti:

 • Trobenta - Jan Lovšin
 • Pozavna - Vladislav Psaruk
 • Saksofon - Matic Mikola
 • Bobni - David Nik Lipovac
 • Bas - Simone Lanzi
 • Klaviature - Blaž Pahor
 • Kitara - Gabriele de Leporini
 • Petje - Barbara Šinigoj

Ostale aktivnosti:

 • Big band - Sandi Štor
 • Aranžiranje - Sandi Štor
 • Solfeggio - Sandi Štor
 • Harmonija - Sandi Štor

Vabljeni k udeležbi!


ponedeljek, 23. maj 2022 Pridruži se ekipi prostovoljcev na WOODRISE 2022 / Join the WOODRISE 2022 volunteering team

Prostovoljci so obraz kongresa!

Nič se ne zgodi brez vas in uspeh dogodka je odvisen od vašega nasmeha in ponujenih rešitev vsem, ki pristopijo do vas.

Vabimo vas, da z nami soustvarite najbolj priznan globalni dogodek na svetu na področju višjih lesenih zgradb in se nam pridružite pri soustvarjanju nepozabnih trenutkov.

Prijave so odprte!

Želim biti prostovoljec/ka na WOODRISE 2022!

 PRIJAVITE SE TUKAJ

Prostovoljcem ponujamo:

 • Brezplačni dostop do predavanj in spremljevalnih dogodkov;
 • Podporo in mentorstvo;
 • Ustrezno uvajanje pred dogodkom;
 • Reference in certifikat;
 • Namestitev v Portorožu v času kongresa.

Za nas ste pravi:

 • Ne glede na profil;
 • Če ste iznajdljivi;
 • Če se držite dogovorov;
 • Če govorite angleško, morda celo druge jezike.

Za več informacij nam pišite na woodrise2022@innorenew.eu

Veselimo se srečanja z vami!


Volunteers are the face of the congress!

Nothing happens without you and the success of the event depends on your smiling can-do attitude.

We invite you to co-create the most renowned global event in the field of taller wooden buildings and join us in creating memorable times.

Applications are open!

I want to volunteer for the WOODRISE 2022!

CLICK HERE TO APPLY

You will receive:

 • Free access to lectures and other events;
 • Support and mentorship;
 • Relevant training prior to the event;
 • Reference and certification;
 • Accomodation in Portorož during the congress.

You are right for us:

 • Regardless of your profile;
 • If you consider yourself resourceful;
 • If you can keep agreements;
 • If you speak English, maybe even other languages.

 For more information or to get in touch, write to us at woodrise2022@innorenew.eu

We look forward to hearing from you!


petek, 20. maj 2022 Informativni dnevi za magistrski študij na UP FAMNIT / Info days for Master's studies at UP FAMNIT

Pridružite se nam na virtualnih informativnih dnevih za magistrski študij na UP FAMNIT

26. 5.–3. 6. 2022

Natančen razpored predstavitev in Zoom povezave lahko najdete tukaj.


Join our virtual information days for Master's studies at UP FAMNIT!

26 May–3 June 2022

The exact schedule of presentations and Zoom links can be found here.

                                                        


sreda, 18. maj 2022 Vabljeni na BioCamp 2022 / Join Biocamp 2022

BioCamp je tradicionalni dogodek namenjen najboljšim študentom naravoslovja, poslovnih ter tehničnih znanosti, na katerem se srečajo s priznanimi strokovnjaki in vodilnimi managerji. Dogodek je izvrstna priložnost za mlade talente, da dobijo neposreden vpogled v svet raziskovanja in mednarodno poslovno okolje farmacevtske industrije.

Udeležba na dogodku BioCamp 2022 vam pomaga postati mladi strokovnjak in bodoči vodja:

 • pridobili boste vpogled v strokovno in poslovno okolje svetovne farmacevtske industrije,
 • spoznali kako se povezuje znanost, podjetništvo in tehnologija za dobrobit bolnika,
 • spoznali vrhunske strokovnjake in vodilne managerje,
 • se kar 5 dni družili z izbranimi študenti iz drugih držav,
 • v timu reševali in oblikovali poslovno rešitev za dejanski izziv v farmacevtski industriji,
 • spoznali podjetje in raziskali karierne priložnosti.

K prijavi za udeležbo na BioCampu 2021 vabijo dodiplomske (zadnji letnik), magistrske, doktorske in postdoktorske študente naravoslovnih, ekonomskih in tehniških znanosti.

Dogodek bo v angleškem jeziku, zato se od prijavljenih kandidatov pričakuje tekoče znanje angleškega jezika. Na podlagi akademskih dosežkov, strokovnih izkušenj in ob študijskih dejavnosti bo izbranih skupno 42 študentov.

Kdaj: 26. 9. - 30. 9. 2022

Rok za prijave: 31. maj 2022.

Prijavite se tukaj.

Dodatne informacije lahko najdete na: BioCamp 2022 ali jim pišete na: urska.levac@sandoz.com.


BioCamp is traditional event that brings together top university students from science, business and technical sciences with distinguished experts and top managers. It is a great opportunity to gain direct insight into the world of research and international business environment within the pharmaceutical industry.

Attending BioCamp 2022 event develops you into young professional and the leader of the future:

 • gain insight into the professional and business environment of the global pharmaceutical industry,
 • connect science, business and technology for the benefit of the patient,
 • interact with key experts and leading managers,
 • have an opportunity to network for 5 days with top selected students from other countries,
 • discover and design innovative business solutions for actual challenges in pharmaceutical industry as a team,
 • get to know the company and explore career opportunities.

They invite university students in natural, economic and technical sciences, from last year pre-graduate studies, masters, doctoral and post-doctoral studies, to apply for the BioCamp 2022. The event will be held in English and English fluency is required.

A total of 36 selected students will be chosen based on their academic excellence, professional experience and extra-curricular activities.

When: September 26 to 30 2022

Application deadline: 31 May, 2022.

You can apply here.

You can read more about the event and this year’s program here.


torek, 17. maj 2022 Arheološki park ob mednarodnem dnevu muzejev brezplačno odpira svoja vrata

-English below-

8. maj posvečamo Mednarodnemu dnevu muzejev, ki se mu letos pridružuje tudi Arheološki park Simonov zaliv. Vsebine Arheološkega parka Simonov zaliv so bile oblikovane na UP FHŠ, predstavlja pa izolski del Centra znanosti UP, ki je nastal z namenom širjenja znanstveno-raziskovalnih vsebin UP širši javnosti.

Jutri, 18. 5. 2022, bo Arheološki park tako vsem obiskovalcem med 16.00 in 19.00 brezplačno odprl svoja vrata, ob 17.00 pa se lahko udeležite tudi strokovnega vodenja. Obisk omogoča ogled ostankov rimske obmorske vile (villae maritimae) z gospodarskim poslopjem in največjim pristaniščem iz istega časa – skupno eno največjih posestev v tem delu Istre iz časa rimske kolonije Akvileje (181 pr. n. š.), ki je zajemala velik del današnje Istre.

Vljudno vabljeni!


May 8 is dedicated to the International Museum Day, which this year is joined by the Archaeological Park Simonov zaliv. The concept of the Archaeological Park Simonov zaliv were was established by the UP FHŠ, and it represents a part of the UP Science Center based in Izola. The UP Science Center was created with the aim of disseminating scientific and research content of the University of Primorska for the public.

Tomorrow, 18 May 2022, the Archaeological Park is open to all visitors free of charge between 16.00 and 19.00, and at 17.00 you can also take part in a guided tour. The visit offers a look at the remains of a Roman seaside villa (villae maritimae) with an outbuilding and the largest port in the area from that era - combining one of the largest estates in this part of Istria from the Roman colony of Aquileia (181 BC), which covered much of today Istria.


petek, 13. maj 2022 Urnik knjižnice 16.5.2022

Obveščamo vas, da bo knjižnica v ponedeljek 16.5.2022 zaprta med 12:00 in 14:00. V tem času lahko knjige vrnete v trezor za vračilo knjig.

Knjižnica TeMeNa

-----------------------------------------

We would like to inform you that the library will be closed od Monday, 16 May between 12:00 and 14:00. During this time, you can return the books to the book return vault.

Library TeMeNa


petek, 13. maj 2022 Banka Slovenija zbira ustvarjalne video posnetke, ki predstavijo, kako digitalizacija vpliva na uporabo denarja

V Banki Slovenije vas v sklopu svetovnega tedna denarja vabijo k sodelovanju na video natečaju!

Srednješolce in študente vabijo, da se preizkusite v vlogi snemalcev kratkih video vsebin na temo Denar je en klik stran. Z natečajem želijo spodbuditi mlade, da razmislijo o pojmu digitalnih plačil, ki so v sodobnem svetu postala že nekaj vsakdanjega.

Na natečaj se lahko prijavijo posamezniki ali skupine s svojimi mentorji do konca junija 2022. Izdelke bodo zbirali do konca avgusta, zmagovalce pa objavili jeseni. Več informacij o video natečaju najdete tukaj.

Skupine ali posamezniki se na natečaj tako lahko prijavijo do konca junija, video posnetke pa bodo sprejemali do konca avgusta.


petek, 13. maj 2022 Natečaj najboljše magistrsko delo na temo trajnostne energije / Call for the best master's thesis on the topic of sustainable energy

Ali ste v vašem magistrskem delu raziskovali področje učinkovite rabe energije ali obnovljivih virov energije? Ste svoje magistrsko delo zagovarjali v obdobju od 1. oktobra 2020 do 30. maja 2021?

Potem je ta natečaj pravšnji za vas. Več o pravilih sodelovanja si lahko preberete tukaj.

Rok za prijave je 30. junij 2022.


Have you done your research in the field of energy efficiency or renewable energy sources in your master's thesis? Have you defended your master's thesis in the period from 1 October 2020 to 30 May 2021?

Then you should consider applying to the call. You can read more about the rules of participation here.

Your work must be written or translated in Slovenian.

The deadline for applications is June 30, 2022.


petek, 13. maj 2022 Famnitov Hackathon: mreženje, spoznavanje predstavnikov podjetij in sklepanje novih prijateljstev / Famnit Hackathon: growing networks, meeting company representatives and making new friends

JE NOVICA ŽE PRIŠLA DO VAS?

GDSC Primorska organizira Famnitov Hackathon na fakultetni ravni!

Hackathon je dogodek, ki združuje računalniške programerje in študente drugih programov, ki s svojim znanjem, idejami in rešitvami pokažejo svojo nadarjenost. V razmeroma kratkem času boste udeleženci, razdeljeni v manjše time, razvili rešitev za določeno tematiko. Rezultat bo torej dejanska rešitev oziroma aplikacija za področje, za katero je bil dogodek organiziran.

Kdaj in kje?
21. in 22. maja v Avli (Famnit, Glagoljaška 8).

Tema?
Trajnostni razvoj, zdravje in dobro počutje.

K sodelovanju v interdisciplinarnih timih vabimo študente vseh programov UP Famnit. Nekaj ​​dni pred dogodkom boste imeli priložnost sestaviti ekipe na uvodnem srečanju. Ekipe bodo sestavljali 4 člani, od tega 2-3 študentje/ke programov Računalništvo in informatika ali Matematika.

Če ste pripravljeni sodelovati z novimi ljudmi, se zabavati, se mrežiti, stopiti v stik s potencialnimi delodajalci ter nenazadnje zmagati in si prislužiti nagrado, se prijavite zdaj!

Prijavnica: https://forms.gle/sK3BA8spYWxWb3ZW7

Se vidimo na Famnitovem Hackathonu! 


HAVE YOU HEARD THE NEWS ALREADY?

GDSC Primorska is organising a UP FAMNIT Hackathon on the faculty level!

A Hackathon is a social coding event that brings computer programmers and students from other programmes together to improve upon or build a new software program.

When and where?
21 and 22 May at Avla (Famnit, Glagoljaška 8).

Theme?
Sustainable development, health and wellbeing.

Students from all Famnit programs are invited to collaborate in interdisciplinary teams. A few days before the event, you will have the chance to form teams at our welcoming event. All teams should have 2-3 members from the Computer Science/Mathematics programme, out of 4, to ease the implementational part.

Apply immediately if you are willing to work with new people, have fun, grow your network, get in touch with the sponsoring companies, win and earn some prizes.

Application form: https://forms.gle/sK3BA8spYWxWb3ZW7

See you at the Famnit Hackathon!

                               


četrtek, 12. maj 2022 Julija bo v Litvi organizirana poletna šola 'Forest Genetic Monitoring Training School' / Forest Genetic Monitoring Training School in Kaunas, Lithuania

Poletna šola  'Forest Genetic Monitoring Training School' bo organizirana v okviru akcije ConservePlants COST Akcije (CA18201), s podporo Mednarodne zveze gozdarskih raziskovalnih organizacij (IUFRO) in je namenjena usposabljanju podiplomskih študentov, ki delujejo na področju ohranjanja genov.

Potekala bo med 5. in 8. julijem 2022 v Kaunasu, Litva.

Genska raznovrstnost je končni vir biološke raznovrstnosti, ki je ključnega pomena za vitalnost gozdov in njihovo prilagajanje podnebnim spremembam, poleg tega pa genetska raznolikost zagotavlja odpornost na druge dejavnike stresa, kot so škodljivci in bolezni.

Kot del akcije ConservePlants COST (CA18201) si prizadevajo izboljšati ohranjanje rastlinskih genskih virov v Evropi. Eden od prvih korakov za dosego tega je začetek genetskega spremljanja in zlasti programov genetskega spremljanja gozdov, saj se velik del kopenske biotske raznovrstnosti skriva v gozdovih.

Prijavite se lahko do 15. maja preko spletnega obrazca.

Več o programu, namestitvi in pogojih sodelovanja lahko najdete tukaj.


The Forest Genetic Monitoring Training School will be organized within the framework of ConservePlants COST Action (CA18201), with the support of International Union of Forest Research Organizations (IUFRO) and aims at training Postdoctoral fellows, Ph. D. candidates, early career scientists (M.Sc. Level or above), and practitioners (M.Sc. level or above) involved in genetic conservation actions.

Instructors: Prof. Filippos Aravanopoulos (Aristotle University of Thessaloniki), Prof. Darius Danusevičius (Vytautas Magnus University), Dr. Darius Kavaliauskas (Bavarian Office for Forest Genetics), Prof. Om Rajora (University of New Brunswick)

Date: 5July – 8 July 2022

Place: Kaunas, Lithuania

Local organiser: Lithuanian Research Centre for Agriculture and Forestry, Institute of Forestry, Kaunas, Lithuania

Local contact: rita.verbylaite@lammc.lt

The immediate objective of the Training School is to provide participants with knowledge about genetic and genomic aspects of Forest Genetic Monitoring and about how to start Forest Genetic Monitoring programs, including the selection, establishment and maintenance of plot; background information on indicators and verifiers; overview of fieldwork, laboratory and data analysis.

The mid-term objective is to foster collaborations, in research and training on FGM, and to establish a network of FGM Plots for different tree species.

Applicants should apply by 15 May using the form.

More about the programme can be found here.

    


ponedeljek, 9. maj 2022 Karierni sejem Univerze na Primorskem // Career Fair of the University of Primorska

Kdaj?

18. 5. 2022, med 9.30 in 14.00.

Kje?

Avla Armerije UP (Rektorat UP)

Na sejmu se bodo predstavili partnerji univerze, ki nudijo različne oblike sodelovanja za študente in diplomante UP. Udeleženci sejma boste imeli priložnost sodelovanja na Zaposlitveni kavarni, kjer se lahko pogovorite o možnostih, ki jih nudijo delodajalske organizacije (hitri zmenki) ali pa se udeležite skupinskega razgovora s predstavitvijo dejavnosti.

Če želite imeti s seboj svoj življenjepis, se lahko obrnete na KC UP za pomoč. Prav tako se lahko udeležite delavnic s področja vseživljenjske karierne orientacije ali preprosto pridete na pogovor s kariernim svetovalcem.

Karierni sejem Univerze na Primorskem je priložnost za mreženje in širitev socialne mreže. Predstavlja nov korak v procesu vodenja  osebne profesionalne poti.

Na posamezne dogodke se prijavite s klikom na povezavo ob dogodkih v program: https://kariernicenter.upr.si/si/aktualno/dogodki/e/karierni-sejem-univerze-na-primorskem

Ne zamudite priložnosti, pridružite se nam na Kariernem sejmu UP!


When?

18 May 2022, 9.30 - 14.00

Where?

Armerije UP Lobby (Rectorate UP)

The fair will feature university partners who offer various forms of cooperation for UP students and graduates. Participants of the fair have the opportunity to participate in the Employment Café, where you can discuss the possibilities offered by employers' organizations (quick dates) or attend a group interview with a presentation of activities<. If you want to have your CV with you, you can contact KC UP for help. You can also attend workshops in the field of lifelong career guidance or simply come to talk to a career counsellor.

The career fair of the University of Primorska is an opportunity for networking and expanding the social network. It represents a new step in the process of leading a personal career path.

Registration for individual events is possible via the links published here: https://kariernicenter.upr.si/si/aktualno/dogodki/e/karierni-sejem-univerze-na-primorskem

 Don't miss the opportunity, join us at the Career Fair of the UP!


četrtek, 5. maj 2022 2. krog prijav za Biološko-psihološko študentsko konferenco bo odprt do 15. maja 2022 / The 2nd round of applications for the Biological-Psychological Student Conference will be open until May 15, 2022

Obveščamo vas, da je po pregledu prijav, ki so bile oddane v roku, ostalo še nekaj mest za udeležbo na Biološko-psihološki študentski konferenci.

Zato so je odprl še 2. krog za prijave, ki bo odprt do 15. maja 2022.

Hkrati želimo izpostaviti naslednje:

 • Ob prijavi je potrebno oddati le povzetek (in soglasje soavtorjev, če ti obstajajo), ne pa celih nalog ali posterjev.

 • Prijaviti se je možno tudi s preliminarnimi rezultati oziroma podatki raziskave, ki je še v teku.

 • Svoje delo je možno predstavljati v obliki ustne predstavitve ali posterja.

 • Prijavite se lahko tudi kot pasivni udeleženci.

 • Status študenta ni pogoj za prijavo!

Prijave so možne tukaj.


We would like to inform you that after reviewing the applications submitted within the deadline, there are still a few places left to attend our conference.

Therefore, the 2nd round for applications has been opened, and will be open until 15 May 2022.

At the same time, we would like to highlight the following:

 • At the application, only the abstract (and the consent of the co-authors, if any) need to be submitted, not the entire assignments or posters.

 • It is also possible to apply with preliminary results or data from the research that is still ongoing.

 • Your work can be presented in the form of an oral presentation or a poster.

 • It is also possible to register as passive participants.

 • Student status is not required to register!

Registration is possible at this link.


četrtek, 5. maj 2022 Vabilo podjetja Sinergise v poletno šolo na področju dela s satelitskimi podatki / Invitation from Sinergise company to join the Summer School on Satellite Data

Podjetje Sinergise vabi na poletno šolo, ki bo potekala na sedežu podjetja Sinergise med 4. in 8. julijem.

Udeležence bodo v enem tednu, s kombinacijo predavanj in praktičnih delavnic, popeljali skozi tehnologije, ki jih uporabljajo pri delu s satelitskimi posnetki. Konkretneje, delali bodo na primerih podatkov programa Copernicus.

Dogodek predstavlja odlično priložnost dodatnega izobraževanja za študente, pri katerem bodo dobili poglobljen vpogled v delo s satelitskimi podatki. Poleg tega pa si v Sinergise po zaključku poletne šole želijo tudi nadaljnjega sodelovanja z njimi.

Več o šoli je tudi na spletni strani (angl): https://www.sinergise.com/en/careers/summer-school ter v novici (slo): https://www.sinergise.com/sl/novice/prva-sinergise-poletna-sola


Sinergise invites you to attend the summer school, which will take place at Sinergise's headquarters from 4 to 8 July.

In one week, the participants will be guided through a combination of lectures and practical workshops through the technologies they use when working with satellite images. More specifically, they will work on examples of Copernicus data.

The event is a great opportunity for additional education for students, where they will get an in-depth insight into working with satellite data. In addition, Sinergise wants to continue working with them after the summer school.

More information can be found here: https://www.sinergise.com/en/careers/summer-school


sreda, 4. maj 2022 Postani prostovoljec/ka na teku z ovirami SPARTAN race! Kranjska Gora (Planica), 21. in 22. maj 2022 / Volunteers wanted for the SPARTAN race Kranjska Gora (Planica), 21 and 22 May 2022

Kranjska Gora (Planica) bo 21. in 22. 5. 2022 gostila drugo izdajo največje svetovne znamke tekov z ovirami SPARTAN race. 

Če ste športni tip, vas zanima organizacija prireditev ali pa samo radi spoznavate nove ljudi in dogodke, potem ste pravi za prostovoljca pri organizaciji SPARTAN race!

Vaše delo lahko obsega dela v štartno-ciljni areni (registracije, na cilju) ali na tekaški stezi, kjer spremljate tekmovalce, ki se spopadejo z ovirami. V vsakem primeru je SPARTAN zabavna in zanimiva izkušnja.

Več informacij najdete na Facebook skupini Prostovoljci / Volunteers SPARTAN race Kranjska Gora: https://www.facebook.com/groups/193205255124812 ali na emailu volunteers-sl@spartanraceeurope.com. Tam boste našli informacijo, da si z delom lahko prislužite BREZPLAČNO ŠTARTNINO in druge ugodnosti in možnost nočitve.

Prijave so možne na naslednji povezavi do 30. 4. 2022 (oziroma rezerva do 10. 5. 2022) https://www.maxfunregister.com/event/2022/spartan-kranjska-gora-2022/booking. Po prijavi morate prejeti potrditveni email. Po dogovoru je možno tudi opravljanje strokovne prakse.

Vabljeni!


Kranjska Gora (Planica) will host the second edition of the SPARTAN race on 21 and 22 May 2022.

If you are a sports person, you are interested in organizing events or you just like to meet new people and events, then you are perfect for volunteering at the SPARTAN race!

Your work can include work in the start-finish arena (registration, finish) or on the running track, where you follow the competitors who are facing obstacles. In any case, SPARTAN is a fun and interesting experience.

More information can be found on the Facebook group Volunteers SPARTAN race Kranjska Gora: https://www.facebook.com/groups/193205255124812 or via email volunteers-sl@spartanraceeurope.com. There you will find information about the possibility of earning a FREE PARTICIPATION FEE and other benefits and the possibility of accommodation.

Registrations are possible on the following link until 30 April 2022 (or reserve until 10 May 2022) https://www.maxfunregister.com/event/2022/spartan-kranjska-gora-2022/booking. After registration, you will receive a confirmation email. By agreement, it is also possible to perform professional practice.

You are invited to join!


torek, 26. april 2022 informativna virtualna predstavitev Fulbright štipendij / Informative virtual presentation of Fulbright scholarships

Obveščamo vas, da bo informativna virtualna predstavitev Fulbright štipendij s študenti in profesorji Univerze na Primorskem potekala 4. maja 2022 ob 11. uri na spodnji povezavi:

Join Zoom Meeting
https://upr-si.zoom.us/j/82664304063?pwd=bmJKeDVOWDc4NktWQlhjQ2Q2WFlNdz09
Meeting ID: 826 6430 4063
Passcode: 483643

Javni razpis za Fulbright štipendije je ponovno odprt, in sicer za raziskovalno / pedagoško gostovanje v ZDA v študijskem letu 2023/24. Rok prijave je 30. junij 2022.

Fulbright štipendija je polna štipenija, ki omogoča 9-mesečno gostovanje doktorskih študentov in 4-mesečno gostovanje profesorjev na eni od ameriških visokošolskih institucij v ZDA. 

Spletna stran za prijavo na razpis:
https://si.usembassy.gov/education-culture/fulbright-program/

Instagram:
https://www.instagram.com/p/CbpswhlIC-s/ (Fulbright general) 
https://www.instagram.com/p/CbpxN-lqrDA/ (PhD Student Scholarship) 
https://www.instagram.com/p/CbpoXiOIeLh/ (Scholar Scholarship) 

Facebook:
https://www.facebook.com/slovenia.usembassy/photos/a.78116328087/10159836888878088/ (Fulbright general) 
https://www.facebook.com/slovenia.usembassy/photos/a.78116328087/10159846544583088/ (PhD Student Scholarship)
https://www.facebook.com/slovenia.usembassy/photos/a.78116328087/10159849709418088/(Scholar Scholarship)

Twitter:
https://twitter.com/USEmbassySLO/status/1509086244084629505/photo/1 (Fulbright general) 
https://twitter.com/USEmbassySLO/status/1510914824393293832/photo/1 (PhD Student Scholarship)
https://twitter.com/USEmbassySLO/status/1511612420992688131/photo/1 (Scholar Scholarship)

Vabljeni!


Dear students,

We would like to inform you that an informative virtual presentation of Fulbright scholarships with students and professors of the University of Primorska will take place on 4 May 2022 at 11 am at the following link:

Join Zoom Meeting
https://upr-si.zoom.us/j/82664304063?pwd=bmJKeDVOWDc4NktWQlhjQ2Q2WFlNdz09
Meeting ID: 826 6430 4063
Passcode: 483643

The call for Fulbright Scholarships is open again for research / teaching tours in the US in the academic year 2023/24. The application deadline is June 30, 2022.

The Fulbright Scholarship is a full scholarship that allows for a 9-month tour of doctoral students and a 4-month tour of professors at one of the US higher education institutions.

Tender application website:
https://si.usembassy.gov/education-culture/fulbright-program/

Instagram:
https://www.instagram.com/p/CbpswhlIC-s/ (Fulbright general) 
https://www.instagram.com/p/CbpxN-lqrDA/ (PhD Student Scholarship) 
https://www.instagram.com/p/CbpoXiOIeLh/ (Scholar Scholarship) 

Facebook:
https://www.facebook.com/slovenia.usembassy/photos/a.78116328087/10159836888878088/ (Fulbright general) 
https://www.facebook.com/slovenia.usembassy/photos/a.78116328087/10159846544583088/ (PhD Student Scholarship)
https://www.facebook.com/slovenia.usembassy/photos/a.78116328087/10159849709418088/(Scholar Scholarship)

Twitter:
https://twitter.com/USEmbassySLO/status/1509086244084629505/photo/1 (Fulbright general) 
https://twitter.com/USEmbassySLO/status/1510914824393293832/photo/1 (PhD Student Scholarship)
https://twitter.com/USEmbassySLO/status/1511612420992688131/photo/1 (Scholar Scholarship)

We invite you to join the presentation!

 

 


torek, 26. april 2022 Vabimo vas na 1. REGALNICO - popis zelene rege (Hyla arborea) v Slovenski Istri, Brkinih in na Krasu

Vabimo vas na 1. REGALNICO - popis zelene rege (Hyla arborea) v Slovenski Istri, Brkinih in na Krasu. Zbrali se bomo v soboto, 14. maja 2022 ob 16. uri v Promocijsko kongresnem centru Pr Nanetovih (Park Škocjanske jame, Matavun 8, 6215 Divača), kjer bo potekal osrednji del dogodka. Dogodek se bo zaključil v nedeljo, 15. maja 2022, ob 15. uri.

Osrednji del dogodka s popisom zelene rege bo potekal v soboto. Po uvodnih predstavitvah se bomo razdelili v skupine in se podali na teren. Vsaka skupina bo dobila nekaj koordinat, nato pa se bo podala na popis prisotnosti zelene rege na območju Parka Škocjanske jame, Brkinov, Krasa in Slovenske Istre.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Za udeležbo na dogodku morate biti prijavljeni.

Prijave se odprejo v torek, 3. maja 2022, ob 12.00, tukaj: https://forms.office.com/r/iqtpikZJtt

Število mest je omejeno.

Dnevni red

SOBOTA:

16.00 V luči evropskega leta mladih bomo dogodek začeli s predstavitvijo kohezijske politike in priložnosti, ki jo le ta ponuja za mlade.

17.30 Predstavitev popisa zelene rege

18.00 Odmor za malico in uvodno druženje

18.30 Popis zelene rege na območju Parka Škocjanske jame, Brkinov, Krasa in Slovenske Istre

22.00 Vrnitev v center in večerno druženje s pogostitvijo

NEDELJA:

9.00  Brezplačen ogled Škocjanskih jam in ali vožnja s elektronskimi kolesi za udeležence celotnega dogodka (vključno s predavanjem)

12.30 Zaključno druženje z diskusijo

15.00 Zaključek dogodka

V kolikor se dogodka ne morete udeležiti v obeh dneh, je možna tudi udeležba samo v soboto.

Za hrano in pijačo bo poskrbljeno.

Na voljo bo nekaj ležišč za tiste, ki boste prišli od daleč. Če želite prenočiti, prosimo, da to navedete ob prijavi, mi pa vam bomo v najkrajšem možnem času javili glede razpoložljivosti ležišča.

Izvedbo dogodka omogoča program Interreg Volunteer Youth znotraj »Citizen Engagement activities«; z namenom informiranja državljanov o Evropski regionalni politiki. Organizatorka dogodka je študentka varstva narave Sara Strah, ki v okviru projekta ENGREEN - Krepitev zelene infrastrukture v čezmejni kulturni krajini IT-SI deluje pod mentorstvom doc. dr. Martine Lužnik in asist. Martina Seniča. Pri podpori dogodka sodelujeta Oddelek za biodiverziteto UP FAMNIT in Javni zavod Park Škocjanske jame.

Več o kohezijski politiki si lahko preberete na povezavi: https://www.gov.si/teme/sredstva-evropske-kohezijske-politike/

Za vsa vprašanja lahko pišete na mail: sarastrah97@gmail.com


ponedeljek, 25. april 2022 Urnik knjižnice 27.4., 28.4., 29.4.2022 / Library schedule April 27, 28, 29, 2022

Obveščamo vas, da bo knjižnica v sredo 27.4., četrtek 28.4. in  petek 29.4.2022, zaprta. Knjige lahko vrnete v trezor za vračilo knjig.

Knjižnica TeMeNa

--------------------------------------

We would like to inform you that the library will be closed on Wednesday, April 27, Thursday April 28 and  Friday, April 29, 2022. Book can be returned to the book return vault.

Library TeMeNa


ponedeljek, 25. april 2022 Priložnost za magistra/ico, ki bo delal/a doktorat na temo mednarodnega projekta Cool BatMan: Battery Thermal Management System Based on High Power Density Digital Microfluidic Magnetocaloric Cooling

Cilj projekta Cool BatMan je vzpostaviti fundamentalno razumevanje dinamičnega toplotnega obnašanja dveh fizikalnih pojavov sklopljenih v kompaktni magnetokalorični hladilni napravi. Magnetokalorični material bo združen s pojavom t.i. elektroomočenja na dielektriku, s čimer boste izdelali unikaten princip magnetokaloričnega hlajenja, ki bi lahko bil v prihodnosti uporaben v Li-ionskih baterijah v e-mobilnosti.

Iščejo doktorskega/ko kandidata/ko za delo na mednarodnem raziskovalnem projektu, za katerega so pridobili sredstva v sklopu sheme M-era.net. Gre za evropski konzorcij štirih inštitucij: Fakulteta za strojništvo (FS-UL), Inštitut Jožef Stefan (IJS), Leibniz Institute for Solid State and Materials Research Dresden in University of Barcelona. Kandidat/ka bi bila zaposlen/a na obeh slovenskih inštitucijah, bil/a pa bi tudi močno vpet/a v sodelovanje z ostalima tujima partnerskima inštitucijama.

KOMPETENCE KANDIDATA/KE

 • magisterij iz naravoslovne ali tehnične smeri,
 • sposobnost dela v interdisciplinarnem mednarodnem okolju,
 • želja po raziskovanju in učenju novih stvari.

Zainteresirane kandidate vabijo, da kontaktirate prof. dr. Hano Nemevšek Uršič (IJS) na hana.ursic@ijs.si.


četrtek, 21. april 2022 Odprt je nov razpis za tutorje študente za študijsko leto 2022/2023 / Call for Student Tutors for the 2022/2023 Academic Year is now open!

Z novim Pravilnikom o tutorskem sistemu na Univerzi na Primorskem je v veljavo stopil tudi nov prijavni rok za tutorje študente.

Vabimo vas, da se (ponovno) prijavite za tutorje v prihajajočem študijskem letu 2022/2023 in obogatite svojo študentsko izkušnjo ter izkušnje vaših mlajših kolegov.

Kaj je tutorstvo?

Tutorstvo je organizirana pomoč študentom, ki temelji na osebnem pristopu. Razpisana so mesta za:

 • tutorje,
 • tutorje za tuje študente,
 • tutorje za pomoč študentom s posebnimi potrebami.

Komu je namenjeno tutorstvo?

Študentsko tutorstvo je namenjeno predvsem študentom prvega letnika, ki se znajdejo v novem življenjskem in izobraževalnem okolju in jim tutorji študentje pomagajo s posredovanjem pomembnih informacij in integracijo v študijsko okolje.

Tutorji za tuje študente novincem, ki pridejo v Slovenijo na izmenjavo ali redni študij, nudijo podporo pri integraciji v novo okolje, pri administrativnih zadevah in jezikovnih barierah.

Tutorji za študente s posebnimi potrebami študentom omogočajo hitrejše prilagajanje in uspešnejše vključevanje v študentsko okolje in študij.

Prijave potekajo preko spleta na povezavi Razpis za tutorje študente. Rok za prijave je torek, 26. 4. 2022.

Uvodno usposabljanje bo organizirano v mesecu maju 2022, da se skupaj pripravimo na prihod novih študentov.

Urejenost in delovanje tutorskega sistema ureja Pravilnik o tutorskem sistemu na Univerzi na Primorskem (v kratkem bo na voljo tudi uraden prevod v angleščini).

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na promo@famnit.upr.si.


The new Rules on the tutoring system at the University of Primorska are in force, and as a result the new application deadline for student tutors is now open earlier.

We invite you to (re) apply for tutors in the upcoming academic year 2022/2023 and enrich your student experience and the experience of your younger colleagues.

What is tutoring?

Tutoring is an organized help to students based on a personal approach. The call is open for the following positions:

 • tutors,
 • tutors for foreign students,
 • tutors to help students with special needs.

Who is tutoring intended for?

Student tutoring is intended primarily for first-year students who find themselves in a new living and educational environment. Tutors help them with important information and integration into the new environment.

Tutors for foreign students offer support to newcomers who come to UP for exchange or full-time study. Tutors help them integrate into the new environment as well as with administrative and language barriers.

Tutors for students with special needs enable students to adapt more quickly and integrate successfully into the student environment and study.

You can apply online through the Call for Student TutorsThe application deadline is Tuesday, April 26, 2022.

Introductory training for tutors will be organized in May 2022.

The organization and operation of the tutoring system is regulated by the Rules on the tutoring system at the University of Primorska (Pravilnik o tutorskem sistemu na Univerzi na Primorskem). An official English translation will be available shortly soon.

 For additional questions, please contact: promo@famnit.upr.si


torek, 19. april 2022 VABILO NA DOGODEK EIT FOOD HUB Slovenija Challenge lab 2022 »Izziv prehranske oskrbe starejših«

Ali ste vedeli, da se v Sloveniji povečuje delež prebivalstva starejšega od 65 let in zmanjšuje delež delovno aktivnega prebivalstva? To nas postavljata pred nove družbene izzive. 

EIT Food Hub Slovenija in Biotehniška fakulteta z Challenge Lab izzivom opozarjata na aktualno tematiko, ki je ne bi smeli preskočiti. V aprilu in maju poteka že drugi Challenge Lab, tokrat s temo »Izziv prehranske oskrbe starejših«.

Izziv se rešuje s pomočjo najsodobnejšega pristopa reševanja kompleksnih izzivov Design Thinking, ki ga uporabljajo tudi največja agroživilska podjetja (npr. Danone, Nestle ipd.). Design Thinking bo predstavljen na dogodku, kjer bo na voljo tudi delo z izkušenimi mentorji.

Kdo se lahko prijavi?

Vabljeni študenti, doktorski študenti, mladi raziskovalci, strokovnjaki z različnih področjih in vsi, ki vas zanima področje inovacij. Za udeležbo ne potrebujete nobenih predznanj ali predhodnih izkušenj iz podjetništva, agroživilstva ali gerontologije.

Zakaj se prijaviti?

 • Pridobi super izkušnje pri reševanju realnih kompleksnih izzivov.

 • Sodeluj pri iskanju rešitev za boljši jutri.

 • Oblikuj idejo za ustanovitev lastnega podjetja na zelo aktualnem področju.

 • Nauči se kako povečati uspešnost pri razvoju podjetniške ideje.

 • Spoznaj super ljudi, ki jih zanimajo aktualni družbeni problemi.

 • Poteguj se za privlačne nagrade.

Kdaj in kje?

 • 1. srečanje: petek, 22. april 2022, ob 16:00 uri, na Biotehniški fakulteti (Jamnikarjeva ulica 101, Ljubljana), Oddelek za živilstvo, predavalnica DJH.

 • 2. srečanje: petek, 6. maj 2022, ob 16:00 uri, na Biotehniški fakulteti (Jamnikarjeva ulica 101, Ljubljana), Oddelek za živilstvo, predavalnica DJH.

 • 3. srečanje: petek, 20. maj 2022, ob 16:00 uri na Biotehniški fakulteti (Jamnikarjeva ulica 101, Ljubljana), Oddelek za živilstvo, predavalnica DJH.

Več si lahko preberete na: https://bit.ly/37mLuyU

Obvezna prijava do 20. 4. 2022: https://forms.gle/2kw9ABJT1XHm8tky6

Za več informacij pišite na: Anja.Mrhar@bf.uni-lj.si


četrtek, 14. april 2022 Urnik knjižnice 19.4.2022/ Library schedule April 19,2022

Obveščamo vas, da bo v torek 19.4.2022 knjižnica odprta med 9:00 in 12:00.

Knjižnica TeMeNa

---------------------------------------------

We would like to inform you that od Tuesday, April 19, 2022 the library will be open between 9:00 and 12:00.

Library TeMeNa


ponedeljek, 11. april 2022 29. Poletni tečaj slovenskega jezika »Halo, tukaj Slovenski mediteran« / 29th Summer Course of the Slovenian language »Hello, here is the Slovenian Mediterranean«

Med 11. in 22. 7. 2022 bo v Kopru organiziran že 29. poletni tečaj slovenskega jezika na slovenski Obali »Halo, tukaj slovenski Mediteran!«, ki ga organizira Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem v sodelovanju z Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper in s finančno podporo Urada RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Rok za prijavo  in oddajo prošenj za štipendijo: 15. 5. 2022

Obvestilo o prejemu štipendije in razvrstitev po skupinah: 30. 5. 2022

Plačilo kotizacije (50 €): do 15. 6. 2022

Kontakt in prijave: halo.tecaji@fhs.upr.si

Več informacij lahko najdete tukaj: https://www.fhs.upr.si/sl/poletne-sole/halo


The 29th Summer School of the Slovene language on the Slovene Coast "Hello, here is the Slovene Mediterranean!" (Halo, tukaj slovenski Mediteran) will take place in Koper between 11 and 22 July 2022. It is organized by the Faculty of Humanities of the University of Primorska in cooperation with the Science and Research Centre of Koper and with the financial support of the Government’s office for Slovene Abroad.

Deadline for application and application for scholarship is: May 15, 2022

Notice of receipt of scholarship and classification: May 30, 2022

Registration fee (50€): till June 15, 2022.

Contact and application: halo.tecaji@fhs.upr.si  

More information can be found here: https://www.fhs.upr.si/sl/poletne-sole/halo


ponedeljek, 11. april 2022 ŠOS: Zakon za urejanje položaja študentov sprejet!

 

Poslanci Državnega zbora Republike Slovenije so tudi na končnem branju soglasno potrdili predlog Zakona za urejanje položaja študentov, s čimer se je zaključila več kot dvoletna kampanja Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) za sprejem ukrepov za izboljšanje socialnega položaja študentov ter kakovosti izobraževanja.

Zakon tako prinaša ukrepe za krepitev štipendijske politike, tako z vidika povečanja števila upravičencev z dodatnima 6. in 7. razredom upravičencev ter ukinitvijo starostne omejitve za pridobitev štipendije kot tudi z vidika višjih štipendij, saj se predlaga postopen dvig državnih štipendij za 20 odstotkov do leta 2024. Prav tako se predlaga izvzem dohodkov iz študentskega dela in kadrovskih štipendij do višine minimalne plače iz izračuna upravičenosti do socialnih transferjev po ZUPJS, s čimer se nagradi dijake in študente, ki se sami trudijo izboljšati svoj socialni položaj. Po ocenah ŠOS samo ti ukrepi prinašajo cca. 25 milijonov EUR letno več za dijake in študente.

Na področju subvencionirane študentske prehrane se zvišuje subvencija za prehrano z 2,82 EUR na 3,50 EUR za obrok, s čimer se niža cena obroka ter povečuje pestrost ponudnikov, kar se bo uveljavilo s 1. januarjem 2023. Podaljšuje se čas koriščenja prehrane od 7.00 do 22.00 ter omogoča koriščenje tudi med 15. julijem in 15. avgustom, kar trenutno ni mogoče.

Dolgoročne spremembe se obetajo na področju bivanja, saj uzakonja podvojitev sredstev, namenjenih za gradnjo in obnovo študentskih domov (za dodatnih 5 milijonov EUR letno iz državnega proračuna), s čimer bi olajšali bivanjsko stisko za študente ter posledično tudi druge skupine prebivalstva, saj bo manj študentov iskalo posteljo na trgu. Omogočilo se bo bivanje višješolskih študentov v študentskih domovih (sedaj lahko bivajo le v dijaških domovih), študentom pa omogočilo prijavo v dom skozi celotno leto.

Z zakonom se ukinjajo vpisni stroški (plačljivi ostajajo nekateri drugi stroški za izvajanje študijskih programov, kot so terenske vaje), dopolnjuje opredelitev študentov s posebnimi potrebami in posebnim statusom, uvaja digitalna študentska izkaznica ter dodatno študijsko leto za vsakega rojenega otroka za študente (trenutno velja za živorojenega otroka). Za študente višjih šol se uzakonja ohranitev statusa študenta do konca študijskega leta, tudi če prej diplomirajo, kot to velja že za študente visokošolskih programov.

Na področju študentskega dela se predlaga uvedba možnosti dodatka za delovno dobo tudi za čas, ko študenti opravljajo študentsko delo. Končna odločitev, ali so do dodatka upravičeni zaposleni tudi za čas opravljanja študentskega dela, pa je na socialnih partnerjih, ki to področje urejajo s kolektivnimi pogodbami.

Več podrobnejših informacij o vsebinah zakona lahko najdete tudi na spletni strani Študentske organizacije Slovenije.


četrtek, 7. april 2022 Vabljeni na vajo kibernetske obrambe in strateškega odločanja Locked Shields 22

Na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije pospešeno razvijajo področje kibernetske obrambe. Zaposliti želijo več strokovnjakov s področij kibernetske varnosti, naprednih komunikacijsko-informacijskih tehnologij, elektronike in telekomunikacij. 

Famnitove študente vabijo na ogled mednarodne vaje kibernetske obrambe in strateškega odločanja Locked Shields 22, ki jo organizira Natov Center odličnosti za kibernetsko obrambo iz Talina v Estoniji (NATO Cooperative Cyber ​​Defence Centre of Excellence – CCDCOE) in se bo sočasno odvijala v 30 državah. Gre za največjo in najkompleksnejšo mednarodno vajo s področja kibernetske obrambe na svetu s preko 2000 udeleženci. Na predstavitvi vaje LS22 bomo študente seznanili z možnostmi štipendiranja in zaposlitve na Ministrstvu za obrambo.

Informativni dan bo 19. in 20. aprila 2022 v Ljubljani.

Točno uro (dopoldan) in lokacijo bodo javili naknadno. Prijave sprejemajo do 10. aprila 2022 na e-naslovu: claudia.zajc@mors.si .

Število mest je omejeno.

                     


četrtek, 7. april 2022 Edinstven projekt za mlade - Travel Different for Future / A unique youth project - Travel Different for Future

Predstavljamo vam mladinski mednarodni projekt »Travel Different for Future«, ki poteka v sodelovanju z nemško organizacijo JANUN Hannover e.V. Več o projektu si lahko preberete na novi spletni strani projekta: https://www.traveldifferent.org/si 

V trenutni fazi projekta iščejo mlade med 18. in 28. letom, da se jim pridružite pri edinstvenem dveletnem slovensko‑nemškem projektu na temo potovanja in izobraževanja. Pri projektu boste pridobili kompetence s področja neformalnega izobraževanja in izobraževanja za trajnostni razvoj. Naučili se boste, kako delati z mladimi ter kako ustvariti mednarodne projekte in seminarje. Brezplačno se boste lahko udeležili treh mednarodnih usposabljanj. Pridobili boste neprecenljive izkušnje s področja ekipnega dela, in sicer v sodelovanju z mednarodno ekipo zanimivih ljudi, ki si želijo izboljšati svet s promoviranjem drugačnega načina potovanja. Več o prijavi na projekt najdete v tej brošuri.

Rok prijave je 17. april.

Vse pomembnejše informacije so strnjene tukaj.


We present you the youth international project »Travel Different for Future«, which takes place in cooperation with the German organization JANUN Hannover e.V. You can read more about the project on the new project website: https://www.traveldifferent.org/en

In the current phase of the project, they are looking for young people between the ages of 18 and 28 to join them in a unique two-year Slovenian-German project on travel and education. The project will provide you with competencies in the fields of non-formal education and education for sustainable development. You will learn how to work with young people and how to create international projects and seminars. You will be able to attend three international trainings free of charge. You will gain invaluable experience in the field of teamwork, in collaboration with an international team of interesting people who want to improve the world by promoting a different way of traveling. Find out more about applying for the project in this brochure.

The application deadline is April 17.


sreda, 6. april 2022 Vabljeni na tradicionalno delavnico Mladi upi 2022

Vljudno vas vabimo na tradicionalno delavnico Mladi upi 2022, ki bo potekala v četrtek, 7. aprila 2022, od 10. ure naprej na daljavo.

Sodelavci Centra za prenos tehnologij in inovacij bodo podjetnim (mladim) raziskovalcem in drugim zainteresiranim udeležencem predstavili:

 • temeljna področja zaščite intelektualne lastnine,
 • vlogo in pridobitev financiranja v inovacijsko-ustvarjalnem procesu,
 • vzpostavljanje partnerstev,
 • vlogo in ustanavljanje odcepljenih podjetij,
 • ključne procese zasnove poslovnega modela,
 • komuniciranje podjetniške ideje.         

Udeležba na spletni delavnici (Zoom), ki bo potekala v slovenskem jeziku, je brezplačna. Podrobnejše informacije in program se nahajajo tukaj.

Prijave so na voljo preko prijavne strani Eventbrite. Za morebitna vprašanja pišite na tehnologije@ijs.si.


četrtek, 31. marec 2022 Tekmovanje DCTF na UL FRI / DCTF competition at UL FRI

Društvo DragonSec SI že drugič organizira tekmovanje DCTF, ki bo za razliko od lani letos vključevalo tudi dogodek v živo, in sicer v nedeljo, 10. 4. 2022, od 11:00 do 20:00 v prostorih FRI (Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani). Ne zamudite!

Dogodek bo vključeval predavanja na temo kibernetske varnosti, odvijalo pa se bo tudi tekmovanje CTF (Capture the Flag), kjer se bodo udeleženci lahko preizkusili v hekerskih napadih.

Zagotovite si svojo vstopnico na: https://events.dragonsec.si/dctf2022/ (število vstopnic je omejeno).

Dogodek, ki se bo odvijal 10. 4. 2022, je namenjen slovenskim študentom, sicer pa društvo organizira tudi drugi del tekmovanja, ki je namenjen vsem. Drugi del bo v spletni izvedbi potekal od petka, 15. 4. 2022, 17:00 do nedelje, 17. 4. 2022, 17:00 in je objavljen tudi na portalu ctftime.

Več o tekmovanju lahko izvete na uradni strani tekmovanja.


For the second time, the DragonSec SI is organizing the DCTF competition, which, unlike last year, will also include a live event, on Sunday, April 10, 2022, from 11:00 to 20:00 at the FRI (Faculty of Computer and Information Science of the University of Ljubljana). Don't miss it!

The event will feature lectures on cyber security and a CTF (Capture the Flag) competition where participants will be able to test themselves in hacker attacks.

Make sure you get your ticket at: https://events.dragonsec.si/dctf2022/ (number of tickets is limited).

The event, which will take place on April 10, 2022, is intended for Slovenian students, however the DragonSec SI is also organizing the second part of the competition, which is intended for everyone and will be implemented online. The second part will take place from Friday, April 15, 2022, 17:00 to Sunday, April 17, 2022, 17:00 and is also published on the ctftime portal.

You can find out more about the competition on the official website of the competition.


sreda, 30. marec 2022 Prostovoljec leta: Iščejo se Naj prostovoljke, prostovoljci in projekti leta 2021!

Mladinski svet Slovenije (MSS) že dvajsetič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto.

Na natečaj se lahko prijavijo vsi, ki so v svoje dejavnosti v letu 2021 vključevali prostovoljske dejavnosti. K prijavi v natečaj so vabljene vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine, posameznike itd. Kot prostovoljstvo je razumljena vsaka prostovoljska aktivnost, tudi če je ta potekala izven organizacij in formalnih okvirjev.

V kategoriji posameznic in posameznikov bodo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, izbrali pa bodo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih pa bodo izbirali Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. Za lažje odločanje za prijavo poudarjajo, da kot projekt razumejo kakršnokoli organizirano aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu.

Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bodo po izteku natečaja, predvidoma junija letos, povabili na zaključno prireditev, kjer bodo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom. Prireditev bo organizirana v skladu z epidemiološko situacijo in ukrepi. V primeru, da prireditve ne bo mogoče izvesti prireditve v živo, jo bodo izvedli preko spleta.

V skladu z okoljskimi vrednotami in epidemiološkimi razmerami je letos natečaj objavljen samo na spletu in organizacijam ne bodo pošiljali materialov v papirnati obliki. Pripravljeni sta 2 ločeni spletni prijavnici, ena je namenjena prijavi posameznega prostovoljca ali prostovoljke, druga pa projektom. Prijavnicam lahko kot že v prejšnjih letih dodate priloge v e-obliki, lahko pa jih tudi pošljete po e-pošti na prostovoljec@mss.si ali po navadni pošti na Mladinski svet Slovenije. Priporočena priloga pri prijavi prostovoljk in prostovoljcev (posameznikov) je njihov življenjepis.

Namen natečaja ni tekmovanje med prostovoljkami, prostovoljci in projekti, ampak vzpodbuda in nagrada za vse, ki sodelujejo kot prostovoljci in prostovoljke ter podpirajo prostovoljstvo v Sloveniji.

Za morebitna vprašanja in podporo pri oddaji prijavnic so vam na voljo na: prostovoljec@mss.si, na tel. št. 01 425 60 55 (Tanja Baumkirher). V primeru, da ne ne morete dostopati do razpisa ali prijavnic oziroma potrebujete kakršnokoli pomoč pri prijavi, jim pišite ali jih pokličite. 

Rok za prijave je petek, 15. april 2022.

Razpisna dokumentacija in prijavnice:

Prijava za prostovoljke in prostovoljke:

Prijava za projekte


sreda, 30. marec 2022 Informativni dan za podiplomske študijske programe na Fakulteti za management UP

-English below-

UP Fakulteta za management v torek, 5. aprila 2022 ob 18. uri prireja virtualni informativni dan za podiplomske študijske programe, kjer bodo predstavljeni tako postopek prijave za vpis kot tudi vsebine programov:

Za prisotnost na dogodku se prijavite TUKAJ.


Virtual Information Session for Masters Study Programmes at the Faculty of Management UP

The UP Faculty of Management is organising an Virtual information session for master study programmes on Thursday, April 7th, 2022, at 6 p.m. They will be presenting the application procedures as well as the programmes held in the English language:

 • MANAGEMENT (modules: Management in Modern society, Management of Industry 4.0, Entrepreneurship, Business in Digital Environment, Marketing, Languages in Business, Financial management, Human Resources Management)
 • ECONOMICS AND FINANCE
 • POLITICAL SCIENCE (module: International Relations, Economic diplomacy)

Please SIGN UP for the info session HERE.

If you are interested in the programmes held in the Slovenian language, you can come to the Slovenian Info session on April 5, 2022. More about it here.

 


ponedeljek, 28. marec 2022 Srednja tehniška šola Koper išče novega sodelavca za poučevanje računalništva

Na Srednji tehniški šoli Koper (STŠ Koper) iščejo novega sodelavca za poučevanje praktičnega pouka iz različnih področij računalništva. Več o razpisu si lahko preberete tukaj.

Kliknite za povečavo

 


ponedeljek, 28. marec 2022 Univerzitetni programerski maraton 2022 – poskusno kolo že v petek, 8. aprila

ACM Slovenija razpisuje Univerzitetni programerski maraton 2022. Tekmovanje bo sestavljeno iz poskusnega kolatreh predkol in finalnega kola. Datumi posameznih kol so objavljeni na koledarju. Finalno kolo bo predvidoma potekalo v Kopru, najboljše univerzitetne ekipe pa se bodo udeležile srednjeevropskega nivoja tekmovanja International Collegiate Programming Contest (ICPC CERC).

Naloge na UPM 2022 boste lahko reševali v naslednjih programskih jezikih: C, C++, Java, Pascal, Python 3 in C# (Mono). Opis tekmovalnega okolja in ostale tehnične podrobnosti najdete tukaj, splošna pravila tekmovanja pa v Pravilniku. Naloge iz prejšnjih let tekmovanja so na voljo na sodniškem sistemu https://putka-upm.acm.si/tasks/.

Ker se poskusno kolo (petek, 8. 4. 2022) že bliža, ste kapetani ekip vabljeni, da prijavite svojo tričlansko ekipo. Ob uspešni prijavi prejme kapetan e-mail z dodeljenim uporabniškim imenom in aktivacijsko povezavo. Ne pozabite uporabniškega imena in gesla! Rok za prijavo je teden dni pred prvim kolom (7. 4. 2022). Zavoljo organizacije je zaželjeno, da se prijavite čim prej.

                  

Univerzitetni programerski maraton (UPM) je slovensko tekmovanje za študente v programiranju, kjer je poudarek na poznavanju algoritmov in podatkovnih struktur. Tekmovanje je ekipno in sestoji iz treh predkol in finalnega kola. UPM poteka na vseh treh slovenskih univerzah hkrati (UL, UM in UP) in predstavlja kvalifikacije za CERC (Central Europe Regional Contest), ki je sestavni del tekmovanja ACM International Collegiate Programming Contest. Slednje je največje, najprestižnejše in najstarejše tovrstno tekmovanje.


torek, 22. marec 2022 Po lanskoletnem uspehu študentje UP FAMNIT organizirajo 2. izvedbo Biološko-psihološke študentske konference / After last year's success, UP FAMNIT students are organizing the 2nd edition of the Biological-Psychological Student Conference

   

Z veseljem najavljamo 2. izvedbo Biološko-psihološke študentske konference v Kopru, ki jo organizirajo študentje Društva varstvenih biologov - Biodiva in Društva študentov biopsihologije, pod okriljem Univerze na Primorskem, Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT).

Namen konference je promovirati znanost, spodbujati študente k vključevanju in sodelovanju v znanstveni skupnosti, jih motivirati za raziskovanje v stroki, omogočiti pridobivanje kompetenc pri pisnem in ustnem podajanju strokovnih vsebin ter povezati mlade študente in bodoče strokovnjake.

Udeleženci lahko svoje zaključne naloge na dodiplomskem študiju, diplomske naloge, disertacije, skupinske projekte, seminarje ali teme, ki jih zanimajo, predstavijo v obliki ustnih predstavitev ali plakatov.

Ob prijavi morajo udeleženci predložiti povzetek oddane teme, na podlagi katerega bo strokovna komisija, ki jo sestavljajo profesorji in asistenti UP FAMNIT, izbrala prispevke, ki bodo predstavljeni na konferenci. Zaradi pravičnejšega ocenjevanja bodo teme razdeljene v dve kategoriji: dodiplomski študij in podiplomski (magistrski/doktorski) študij (ob upoštevanju stopnje študija, na kateri je bila naloga pripravljena).

Ob udeležbi bodo vsi povzetki objavljeni v knjigi povzetkov, ki bo vnesena tudi v COBISS-u, hkrati pa bodo vsi udeleženci prejeli tudi potrdilo o sodelovanju.

Konferenca bo potekala v živo, od 15. do 17. septembra 2022, v Kopru (Univerza na Primorskem, UP Famnit) in bo razdeljena na dva modula: biološki in psihološki modul.

Biološki modul se nanaša na študijske programe s področja biologije, naravoslovja, varstva narave in podobnih študijskih programov.

Psihološki modul obsega študijske programe s področja psihologije, biopsihologije, psihoterapije in nevroznanosti.

Prijavijo se lahko tudi študenti drugih študijskih programov (npr. izobraževanje učiteljev), če se prijavljajo z nalogo, ki temelji na biološki ali psihološki tematiki. Predstavitev na konferenci je možna v slovenskem ali angleškem jeziku. Za udeležence konference bodo organizirana tudi predavanja gostujočih predavateljev ter bogat družabni program.

Kotizacija za udeležence znaša 40 evrov in vključuje zbornik povzetkov (pdf), referenco (COBISS), predavanja gostujočih predavateljev, coffee breaks, promocijsko gradivo in sodelovanje v družabnem programu.

Prijave bodo odprte do 15. aprila 2022. Prijava poteka preko prijavnega obrazca na uradni spletni strani: https://bio-psi-konferenca.famnit.upr.si/sl/registracija

Možna je tudi prijava pasivnih udeležencev, ki bi radi poslušali predstavitve študentov in predavanja gostujočih predavateljev, z možnostjo sodelovanja v družabnem programu. Kotizacija za pasivne udeležence znaša 10 evrov, prijave pasivnih udeležencev pa bodo odprte od 15. marca do 1. septembra 2022. Prijava poteka preko prijavnega obrazca na uradni spletni strani: https://bio-psi-konferenca.famnit.upr.si/sl/registracija

Zaradi nepredvidljivih razmer epidemije virusa SARS-CoV-2, obstaja možnost, da bo konferenca organizirana prilagojeno, v skladu s takrat veljavnimi predpisanimi epidemiološkimi ukrepi.

Več informacij je na voljo na uradni spletni strani ter na Facebooku in Instagramu.

Za vsa vprašanja so vam na voljo preko uradne elektronske pošte biopsi.konferenca@upr.si

Veselimo se še ene uspešne izvedbe!


    

We are pleased to present you the second edition of the Biological-Psychological Student Conference, organized by students of Društvo varstvenih biologov - Biodiva and Društvo študentov biopsihologije, with the support of the University of Primorska, Faculty of Mathematics, Natural Sciences and Information Technologies (UP FAMNIT) in Koper.  

The aim of the conference is to promote science, encourage students to get involved and participate in the scientific community, motivate them to pursue research, enhance their competencies in written and oral presentations of professional papers and connect young students and future professionals.  

Participants can present their final papers in undergraduate studies, master theses, dissertations, group projects, seminars or topics of their interest in the form of oral presentations or posters. Along with the application, participants are required to submit an abstract of the submitted topic, based on which the expert committee, consisting of professors and assistants from the Faculty of Mathematics, Natural Sciences and Information Technologies in Koper, will select the researches which will be presented at the conference. For more proper evaluation the topics will be divided into two categories: undergraduate studies and graduate / doctoral studies (taking into account the degree of study during which the topic was covered).  

Upon participation, all abstracts will be published in the book of abstracts at COBISS (Co-operative Online Bibliographic System and Services, Slovenian Library Information System), and all participants will receive a certificate of presentation and a corresponding reference.  

The conference will take place in person on September 15th - 17th 2022, in Koper, Slovenia (University of Primorska, UP Famnit) and will be divided into two modules: biological and psychological modules.

The biological module refers to study programmes in the field of biology, environmental science, nature protection and similar study programmes.

The psychological module refers to study programmes in the field of psychology, biopsychology, psychotherapy and neuroscience.

Students from other study programmes (e.g. pedagogic study programmes) can also participate if they are applying with a research-based on a biological or psychological topic. Presenting at the conference is possible in Slovenian or English. Furthermore, all conference participants will have the chance to attend lectures by guest professors. 

The registration fee for participants is 40 euros and includes the book of abstracts (pdf), reference (COBISS), lectures by guest professors, coffee breaks, promotional material and social programme participation.

The application period is March 15th - April 15th, 2022. Registration is possible via the application form on the official website: https://bio-psi-konferenca.famnit.upr.si/en/registracija

It is also possible to register as a passive participant who would like to attend student presentations and lectures by guest professors, with the possibility of participating in the social program. The registration fee for passive participants is 10 euros. The period for registration of passive participants is March 15th - September 1st, 2022. Registration is possible via the application form on the official website: https://bio-psi-konferenca.famnit.upr.si/en/registracija

Due to the unpredictable situation around the SARS-CoV-2 virus pandemic, the conference will be organized in accordance with the prescribed epidemiological measures that will be in force at the time of the conference. 

All news related to the registration and participation at the conference will be published on the website in Slovenian and English. Information will also be available on the social networks Facebook and Instagram

For any additional questions, the organizers are available via the official conference email biopsi.konferenca@upr.si.  

We are looking forward to another successful conference!


torek, 22. marec 2022 Pomoč za Ukrajinske begunce / Help for Ukranian students

Spoštovani,

z Občine Ankaran prosijo za nematerialno pomoč ukrajinskim beguncem, ki so nastanjeni na Debelem rtiču. Iščejo predvsem znanja in veščine študentov UP.

Študentje, ki govorijo rusko ali ukrajinsko in želijo kot prostovoljci pomagati pri integraciji, lahko kontaktirajo go. Barbaro Švagelj (barbara.svagelj@obcina-ankaran.si).


Dear students,

the municipality Ankaran is requesting a non-material support for Ukrainian refugees, who are living in Debeli rtič. They are looking for specific knowledge and skills of UP students.

Students, who speak Russian or Ukrainian and who would like to volunteer and support the integration, can contact Ms Barbara Švagelj (barbara.svagelj@obcina-ankaran.si).


torek, 22. marec 2022 INSPIRO – Inovativni študentski projekti v raziskovalnem okolju / INSPIRO – Innovative student projects in research environment

                    

Univerza v Novi Gorici objavlja razpis za predloge študentskih raziskovalnih projektov INSPIRO – Inovativni študentski projekti v raziskovalnem okolju, ki ga financira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS.

Za kaj gre?

 • Opravite lastno raziskavo v enem od laboratorijev/centrov Univerze v Novi Gorici,
 • tri mesece sodelujete z izkušenim mentorjem,
 • uporabljate edinstveno sodobno raziskovalno infrastrukturo in opremo,
 • razvijte lastne ideje na izrazito raziskovalno usmerjeni univerzi,
 • po izvedenem projektu prejmete 750 evrov nagrade.

Kako se prijavite?

 • Preberite razpis,
 • izberite laboratorij/center na Univerzi v Novi Gorici, v katerem boste raziskovali,
 • izpolnite prijavni obrazec in opišite svojo raziskovalno zamisel,
 • pošljite prijavo na spletni naslov, ki ga najdete v razpisu,
 • ob pozitivni oceni komisije izpeljite raziskavo ob sodelovanju z mentorjem.

Raziskujete lahko v okviru naslednjih laboratorijev/centrov Univerze v Novi Gorici: Laboratorij za fiziko organskih snovi, Laboratorij za raziskave materialov, Laboratorij za vede o okolju in življenju, Laboratorij za kvantno optiko, Center za astrofiziko in kozmologijo, Center za raziskave atmosfere, Center za raziskave vina, Raziskovalni center za humanistiko, Center za kognitivne znanosti jezika.

Prijave do 27. marca 2022 pošljite na e-naslov: inspiro@ung.si. Kandidati bodo o izboru obveščeni do 15. aprila 2022. Izbrane raziskave morajo biti izvedene do konca tega študijskega leta. Vsi kandidati, ki bodo oddali popolno prijavo, bodo prejeli spominsko majico INSPIRO.

Vabljeni!


The University of Nova Gorica has published the call for student research project proposals INSPIRO – Innovative student projects in research environment, funded by the Ministry of Education, Science and Sport of the Republic of Slovenia.

What is the call about?

 • Perform your own research project in one of the laboratories/centres of the University of Nova Gorica,
 • cooperate with an experienced mentor for three months,
 • use our state-of-the-art research infrastructure and equipment,
 • develop your own ideas at our university with a strong research orientation,
 • earn a 750 EUR award upon completing your project.

You can perform your research at the following laboratories/centres of the University of Nova Gorica:

Submit your application by 27th March 2022 to the e-mail address: inspiro@ung.si. All the candidates submitting a complete application will receive a complimentary INSPIRO T-shirt. The approved research projects must be completed by the end of this academic year.


sreda, 16. marec 2022 Vabljeni na Biocamp 011 v Krajinski park Pivška presihajoča jezera / Join Biocamp 011 in the Seasonal Lakes of Pivka

Biocamp 011, ki ga organizirajo Famnitovi študentje in člani društva varstvenih biologov - Biodiva, bo letos potekal v Krajinskem parku Pivška presihajoča jezera, med 17. in 24. julijem.

Letos boste imeli možnost izbirati med naslednjimi devetimi skupinami: ornitologija, botanika, metulji, kačji pastirji, plazilci, dvoživke, netopirji, velike zveri in speleobiologija.

Vabimo vas na podrobnejšo predstavitev Biocampa 011, kjer bodo organizatorji na voljo za morebitna vprašanja. Predstavitev bo potekala v četrtek, 17. 3. 2022, ob 18.00, in sicer v hibridni obliki:
- preko Zoom povezave (Meeting ID: 822 1169 2718, Passcode: Biocamp) ali
- v živo v učilnici B7, Brolo.

Takoj po predstavitvi bo na tej povezavi možna tudi prijava na tabor. Ker so mesta omejena, priporočamo hitro prijavo.

Lepo vabljeni!


Biocamp 011, organized by Famnit's students and members of the Society of Conservation Biologists - Biodiva, will take place in the Seasonal Lakes of Pivka, between 17 and 24 July 2022.

This year you will have the opportunity to choose from the following nine groups: ornithology, botany, butterflies, dragonflies, reptiles, amphibians, bats, large carnivores and speleobiology.

We invite you to a more detailed presentation of Biocamp 011, where the organizers will be available for any questions. The presentation will take place on Thursday, March 17, 2022, at 6 pm, in hybrid form:
- via Zoom link (Meeting ID: 822 1169 2718, Passcode: Biocamp) or
- live in classroom B7, Brolo.

Immediately after the presentation, it will be possible to register for the camp at this link. Since places are limited, we recommend signing up quickly.

You are warmly invited!


sreda, 16. marec 2022 Digitalni boni za študente / Digital vouchers for students

   

V luči novo sprejetega Zakona o digitalni vključenosti Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo predstavlja ključne točke zakona, ki se nanašajo na vse študente.

Zakon o spodbujanju digitalne vključenosti za študente vseh višješolskih in visokošolskih programov 1., 2. in 3. stopnje prinaša subvencionirane tečaje naprednih digitalnih veščin in digitalne bone v vrednosti 150 evrov za nakup računalniške opreme.  

Ključne informacije:

 • Digitalni boni za nakup nove, obnovljene ali rabljene računalniške opreme bodo vnovčljivi od 15. 6. 2022 in so zasnovani po zgledu turističnih bonov.
 • Gre za dobroimetje, ki ga upravičenec lahko unovči pri ponudniku blaga, ta pa vrednost prejme iz državnega proračuna.
 • Upravičenec digitalnega bona lahko bon izkoristi v več manjših zneskih in pri različnih ponudnikih blaga.
 • Če upravičenec digitalnega bona ne unovči v času njegove veljavnosti ali ga ne unovči v znesku dobroimetja, od Republike Slovenije ne more zahtevati izplačila vrednosti bona v denarju.
 • Upravičenci, ki se šolajo v tujini, morajo za vpis v evidenco upravičencev do digitalnega bona za leto 2022 pristojnemu organu predložiti dokazilo o šolanju na stopnji, primerljivi stopnjami teh ciljnih skupin.
 • Digitalni bon bodo letos lahko upravičenci unovčili za nakup prenosnega, namiznega ali tabličnega računalnika, računalniškega zaslona, multifunkcijske naprave.

 Brezplačni tečaji naprednih digitalnih veščin za vse študente že od jeseni 2022

 • tečaji se bodo subvencionirali prek javnih razpisov,
 • mladim bodo omogočeni brezplačni tečaji naprednih digitalnih veščin, kot so programiranje, robotika, umetna inteligenca in digitalno podjetništvo.

In the light of the newly adopted Digital Inclusion Act, the Office of the Government of the Republic of Slovenia for Digital Transformation presents the key points of the Act that apply to all students.

The Act on the Promotion of Digital Inclusion for students of all higher and higher education programs of the 1st, 2nd and 3rd level provides subsidized advanced digital skills courses and digital vouchers worth EUR 150 for the purchase of computer equipment.

Key information:

 • Digital vouchers for the purchase of new, refurbished or used computer equipment will be redeemable from 15 June 2022 and are modeled on tourist vouchers.
 • This is a credit that the beneficiary can redeem from the supplier of the goods, which receives the value from the state budget.
 • The beneficiary of the digital voucher can use the voucher in several smaller amounts and with different suppliers of goods.
 • If the beneficiary does not redeem the digital voucher during its validity period or does not redeem it in the amount of the credit, he cannot demand payment of the value of the voucher in cash from the Republic of Slovenia.
 • Beneficiaries studying abroad must submit proof of education at a level comparable to those of these target groups in order to be entered in the register of beneficiaries of the 2022 digital voucher.
 • This year, beneficiaries will be able to redeem a digital voucher for the purchase of a laptop, desktop or tablet computer, computer screen, multifunction device.

Free advanced digital skills courses for all students since autumn 2022

 • courses will be subsidized through public tenders,
 • young people will be provided with free courses in advanced digital skills such as programming, robotics, artificial intelligence and digital entrepreneurship.

petek, 11. marec 2022 Slovenska agencija za mlade razpisuje delovno mesto

Slovenska agencija za mlade razpisuje delovno mesto za projektnega sodelavca/projektno sodelavko. V nadaljevanju so opisane delovne odgovornosti vezane na razpisano delovno mesto. Slovenska agencija za mlade bo z izbranim kandidatom sklenila pogodbo za določen čas s polovičnim delovnim časom z možnostjo podaljšanja in zaposlitve za polni delovni čas.

Splošne informacije
Celoten razpis je na voljo na povezavi.

Oblika dela
Zaposlitev po pogodbi o zaposlitvi s polovičnim delovnim časom za obdobje 24 mesecev z začetkom predvidoma 1. aprila 2022.

Način izbire
Po pregledu prijav bo narejen ožji izbor kandidatov, ki bodo povabljeni na osebni razgovor.

Delovni čas
Delovni čas znaša 20 ur tedensko, ki se na podlagi odredbe delodajalca razporedijo med delovne dni. Začetek dela je vsak delovni dan med 07:00 in 10:00 uro, zaključek dela pa med 15:00 in 18:00 uro.

Poskusno obdobje
6 mesecev

Plačilo
Začetna osnovna bruto plača je 821,04 eur. Zaposleni je upravičen do dodatka za malico in prevoz na delo.

Postopek prijave
Zainteresirane kandidate pozivajo, da pošljejo:

 • izpolnjen prijavni obrazec (del razpisne dokumentacije),
 • življenjepis,
 • motivacijsko pismo,

najpozneje do 13. 3. 2022 na info@sloam.si.

Vse zainteresirane prosijo, da jim na info@sloam.si pošljejo prijavo, življenjepis in motivacijsko pismo (v Europass obliki). V življenjepisu naj zainteresirani izhajajo iz svojih preteklih izkušenj na relevantnem področju, v motivacijskem pismu, pa naj zapišejo svojo vizijo dela v organizaciji.

Motivacijsko pismo naj ne bo daljše od 1000 besed (dve tipkani A4 strani) in naj vključuje najpomembnejše pridobljene izkušnje, znanja in veščine, pomembne za to delovno mesto, profesionalne cilje v prihodnjih letih in svoje glavne vrednote pri delu (generična motivacijska pisma bodo zavržena in kandidati o neizboru ne bodo obveščeni).

Na podlagi prejetih prošenj bodo naredili ožji izbor kandidatov in se v nadaljnjem selekcijskem postopku odločili za najprimernejšega kandidata.

Slovenska agencija za mlade si pridržuje pravico, da ne izbere nikogar od prijavljenih, če ti ne bodo ustrezali razpisnim pogojem v zadovoljivi meri.

Za več informacij v zvezi z razpisom so vam na voljo vsak delovni dan med 9.00 in 15.00 na tel. št. 041 281 847 ali na e-mailu info@sloam.si.


petek, 11. marec 2022 KIBERTALENT: Spletne delavnice na temo kibernetske varnosti

V okviru projetka Kibertalent Urad Vlade RS za informacijsko varnost (URSIV) v mesecu marcu pričenja z izvedbo brezplačnih spletnih delavnic s področja kibernetske varnosti za dijake in študente.

Delavnice:

 • Predstavitev in pregled etičnega hekinga, kdo je etični heker, socialno inženirstvo, zgodovina, praktični primer pregleda izvorne kode spletne strani;
 • Informacijska varnost predstavitve orodij za etične hekerje;
 • Http, protokoli in postavitev Proxy strežnika;
 • OWASP predstavitve in prikaz orodij;
 • Kriptografija, osnovni algoritmi šifriranja;
 • Računalniška forenzika in predstavitev restavracije izbrisanih datotek;
 • Varnost osebnih računalnikov;
 • Varnost spletnih aplikacij.

Več informacij in prijava: https://kibertalent.si/

Vabljeni k udeležbi!


petek, 11. marec 2022 Nagrada MSS za diplomsko in magistrsko delo s področja mladih

Mladinski svet Slovenije (MSS) razpisuje Nagrado MSS za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2021.    

Prijavijo se lahko vsi, ki:

 • so v letu 2021 na katerikoli visokošolski instituciji v Sloveniji zagovarjali diplomsko ali magistrsko delo,
 • so v delu obravnavali katerokoli tematiko s področja mladih in
 • so bili ob zagovoru dela stari manj kot 30 let.

V obeh kategorijah bodo podelili nagrado, in sicer: 

 • Za najboljše magistrsko delo po t.i. bolonjskem sistemu ali diplomsko delo po starem sistemu 400 evrov bruto.
 • Za najboljše diplomsko delo po bolonjskem sistemu 300 evrov bruto.

Rok za prijavo: ponedeljek, 23. marec 2022.

Razpis lahko najdete tukaj, povezava na prijavnico je tu; vse informacije so na voljo tudi na njihovi spletni strani. 


četrtek, 10. marec 2022 Študentsko delo v akvariju Piran

Za delo v Akvariju Piran iščemo komunikativnega, odgovornega in zanesljivega študenta/študentko, ki bi pomagal/-a pri sprejemu obiskovalcev in prodaji vstopnic.

Delo je dinamično, v prijetnem okolju Akvarija Piran, ki se z 18. marcem 2022 ponovno odpira pod okriljem novonastalega Centra znanosti Univerze na Primorskem.

Urnik dela: 11.00–19.00 (torek – nedelja)
Urna postavka: 5,70€/h neto (6,75€/h bruto)
Pričetek dela: 18. 3. 2022

 

 

V kolikor vas delo zanima, pohitete s prijavo, ki jo oddate na akvarij@upr.si, do 16. 3. 2022. S prijavljenimi bomo opravili tudi pogovore.


četrtek, 10. marec 2022 GLOBAL STUDENT PRIZE: Globalni razpis za prijavo in nominacijo navdihujočih dijakov in študentov za nagrado

    

Glavna nagrada: 100.000 ameriških dolarjev.

Vabljeni, da delite svoje uspehe in navdihujoče zgodbe.

Prijavljeni kandidati bodo ocenjeni na podlagi strogih meril za prepoznavanje izjemnih dosežkov študentov po vsem svetu.

Podrobnejši kriteriji in pogoji so opisani tukaj.

Na izbor so lahko prijavijo tako dijaki kot študentje starejši od 16 let (tudi odrasli izredni dijaki/ študentje).

Lanske finaliste lahko spoznate tukaj in v videu tukaj

Rok za prijave je 17. april 2022.

Vabljeni k oddaji prijav!


četrtek, 10. marec 2022 Vabljeni na Teden možganov 2022: Utelešeni!

Sklop brezplačnih dogodkov, ki se v organizaciji Slovenskega društva za nevroznanost - SiNAPSA vsako leto odvije tretji teden v marcu, bo tudi letos laični in strokovni javnosti ponudil pester program. Vabijo vas, da svoj čas znova posvetite možganom – sistemu, ki nam omogoča, da se prožno prilagajamo spremembam v okolju ter nas s tem ohranja pri življenju. Dogodki bodo potekali po večih slovenskih mestih, od 16. do 18. marca tudi v Kopru.

Osrednja tema letošnjega sklopa dogodkov je povezava telo - možgani. Vsak izmed nas je edinstven preplet telesnih in miselnih procesov. Brez telesa nas ni, pa vendar se včasih počutimo, da smo vanj ujeti; spet druge dni nam omogoča občutke presežnosti in močnega ugodja. Morda preveč poredko se lastnega telesa enostavno zavedamo in smo hvaležni za vse, kar nam nudi. Kakšno vlogo ima telo pri procesih, za katere bi na prvi pogled rekli, da so zgolj psihološki? In kako naša duševnost vpliva na naše občutke utelešenosti? O teh in še o mnogih drugih vprašanjih bomo skupaj s strokovnjaki z različnih področij razmišljali na letošnjem Tednu možganov. 

Teden možganov v Kopru vam bo ponudil predavanja in delavnice, na katerih boste izvedeli več o  psihofarmakologiji: o možnih učinkih psihoaktivnih substanc na dojemanje sebe in svojega telesa in mehanizmih, s katerimi psihoaktivne snovi vplivajo na zaznavne spremembe. Ukvarjali se bomo tudi z vprašanjem kaj se zgodi, ko delimo svoje telesne občutke in kaj, ko drugi deli njegove? Z vključevanjem subtilnih telesnih zaznav v naše izražanje lahko le-to postane veliko bolj živo, pristno in polno. Nevrolog dr. Bojan Rojc bo predstavil medsebojne vplive živčevja in imunskega sistema, ter pomen teh povezav za zdravje ljudi. Predstavljen bo tudi del pedagoškega programa, oblikovanega iz izkušenj v praksi s predšolsko plesno pedagogiko in plesno-gibalno preventivo in terapijo. Raziskali bomo vpliv povezave možganov in črevesja na naše telo, na predavanju Možgani med gibanjem: disk, procesor in RAM pa bomo izvedeli, kako lahko naše zmožnosti proučujemo s pomočjo najnovejše tehnologije.

   


sreda, 9. marec 2022 Vabljeni na čajanko projekta EU VOICES

Vabljeni na čajanko projekta EU VOICES, v četrtek, 10. marca 2022, ob 16.00 v predavalnici Levant 3 (UP FHŠ).

Konferenca o prihodnosti Evrope, ki traja že od lanskega leta, je edinstvena priložnost za evropske državljanke in državljane, da razpravljajo o izzivih in prednostnih nalogah Evrope. Ne glede na to, od kod prihajajo ali kaj počnejo, lahko izrazijo svoje mnenje o prihodnosti, ki si jo želijo za Evropsko unijo in tako prispevajo k njenemu preoblikovanju.

Na čajanki bomo spregovorili naslednjih temah Konference o prihodnosti Evrope: kultura, mladi, izobraževanje in šport ter se vprašali, kaj lahko na tem področju naredi Evropska unija.

Sodelovali bodo:

 • Laura Menard, pevka in glasbena pedagoginja
 • dr. Klemen Grošelj, evropski poslanec
 • Kaja Cunk, predstavnica Europe Direct Koper

Preberi več >>>

 


sreda, 9. marec 2022 Primatijada 2022: Vabljeni na uvodno predstavitev / Primatijada 2022: Invitation to the introductory presentation

*English below

Študentke in študentje, pozor!

Bi radi spoznali vrstnike, ki se ukvarjajo s podobnimi študijskimi izzivi kot vi? Vas zanima, kakšne izkušnje imajo kolegi izven meja Slovenije? Bi tudi sami radi predali svoje znanje naprej in se pomerili v tekmovanju (iz znanja ali športa) ter se ob vsem tem še zabavali?

Primatijada je tradicionalno mednarodno tekmovanje naravoslovno-matematičnih fakultet, kjer se srečujejo študenti fakultet bivše Jugoslavije in predstavijo svoje znanje in raziskovalno delo.

Tudi študentje FAMNIT-a imate priložnost, da predstavite svojo raziskovalno nalogo ali se pomerite v športnih igrah. Izkoristite priložnost za enkratno mednarodno izkušnjo!

Če želite izvedeti več o tekmovanju in bi morda želeli tekmovati, vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na predstavitvi, kjer vam bomo posredovali vse potrebne podrobnosti. Predstavitev bo v petek, 11. marca, ob 18. uri v FAMNIT-VP3 in hkrati preko ZOOM-a (https://upr-si.zoom.us/j/84353068699).

__________________
 

Dear students!

Would you like to meet peers who are facing similar study challenges as you? Are you interested in what colleagues from outside Slovenia have to say? Would you like to pass your knowledge on and compete in knowledge or sports while still having fun?

Primatijada is a traditional international competition of the science faculties, where students studying in countries of former Yugoslavia meet and present their knowledge.

As FAMNIT students, you also have the opportunity to present your research assignment or compete in sports. Take the opportunity for a unique international experience!

If you want to learn more about the competition and might want to compete, we kindly invite you to join us for the presentation, where we will tell you all the necessary details. The presentation will be on Friday, March 11, at 6 pm in FAMNIT-VP3 and at the same time via ZOOM (https://upr-si.zoom.us/j/84353068699).

                                      


torek, 8. marec 2022 Poziv za prostovoljno delo - učna pomoč učencem in dijakom

Večgeneracijski center Morje Koper stremi h krepitvi socialnih veščin, vključenosti v lokalno okolje, izobraževanja in medgeneracijskega povezovanja. Poleg različnih delavnic nudijo tudi tečaje tujih jezikov za vse starosti ter učno pomoč za osnovne in srednje šolo.

V obdobju izvedbe pouka na daljavo, se je potreba po učni pomoči pri različnih predmetih, predvsem pa pri matematiki, zelo povečala, zato iščejo nove prostovoljce, ki bi bili pripravljeni otrokom priskočiti na pomoč.

Prostovoljno delo je hkrati tudi odlična priložnost za pridobivanje prakse na področju poučevanja in dela z učenci/dijaki, po koncu pa boste prejeli tudi potrdilo o opravljenem delu.

Potne stroške povrne Večgeneracijski center Morje Koper. Za več informacij pokličite na 040 77-20-30 ali pa jih kontaktirajte preko elektronskega naslova center.morje@gmail.com.

                                       


ponedeljek, 7. marec 2022 Nagrada za najboljši študentski IKT projekt - Dnevi slovenske informatike 2022

Ali poleg študija ustvarjate kaj zanimivega? Razmišljate o testiranju svoje ideje? Ustvarjate še sami ali ste si že našli ekipo? V vsakem primeru je pomembno, da svojo idejo predstavite čim večji publiki ali celo morebitnim bodočim partnerjem! Prav tako pa lahko izkoristite Dneve slovenske informatike 2022 za mreženje s podjetji in njihovimi predstavniki.

Vabimo vas, da se kot študenti brezplačno udeležite 29. konference Dnevi slovenske informatike 2022, ki bo potekala 11. in 12. maja 2022 v Hotelih Bernardin v Portorožu in prijavite svojo idejo/projekt ter se potegujete za glavno nagrado v vrednosti 500 EUR. Projekt mora biti povezan z uporabo IKT tehnologije in mora odsevati vašo inovativnost. 

Svoj projekt čimprej prijavite na https://forms.gle/mzGPoAKtNmwBuze1A 

Konferenca DSI je letni in osrednji dogodek za slovensko informatiko z dolgo zgodovino. Vsako leto se ga udeleži več sto predstavnikov iz oddelkov informatike in razvoja slovenskih podjetij. Na voljo je tudi ogled prijavljenih študentskih projektov iz lanskega leta: https://dsi2022.dsi-konferenca.si/natecaj/nagrada-za-najboljsi-studentski-ikt-proj

Pohitite s prijavo projekta in se pridružite ekipi v Portorožu!

                


četrtek, 3. marec 2022 i2connect POLETNA ŠOLA / i2connect SUMMER SCHOOL

  

Več o poletni šoli lahko najdete tukaj.

More about the summer school can be found here.