Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

petek, 21. julij 2017 Prvi natečaj start up Koper – Capodistria

Deležniki podjetniškega podpornega okolja* Startup Koper – Capodistria, so objavili natečaj START UP KOPER – CAPODISTRIA, na katerega se lahko prijavijo vsi inovativni in podjetni posamezniki ali ekipe. Natečaj je namenjen mladim do 35. leta, pri čemer mora biti vsaj en član skupine občan Mestne občine Koper, študent Univerze na Primorskem (katerekoli fakultete) ali dijak srednje šole s sedežem v Mestni občini Koper.** Prijavitelji bodo iskali rešitve za konkretne izzive lokalne skupnosti ter gospodarstva.

Prijavitelji se lahko odločijo za reševanje konkretnih predlaganih izzivov, ki so jih prispevali občina in gospodarstvo (več informacij na spletni strani) ali pa predlagajo lastne podjetniške izzive. Slednji so lahko s področja turizma, podeželja in kmetijstva ali socialnih storitev. V okviru natečaja bo zagotovljena uspešna identifikacija podjetniških priložnosti. Izpeljane bodo tudi podporne podjetniške aktivnosti v obdobju razvoja podjetniške ideje ali projekta, pripravi in odprtju start-up podjetja ter oblikovanju za trg primernega produkta oziroma storitve kot končnega rezultata.

Vse prispele prijave in predloge bo pregledala in ocenila strokovna komisija po predhodno določenih kriterijih: originalnost in inovativnost, izvedljivost in uporabnost, finančno vrednotenje, tržno pozicioniranje in internacionalizacija, trajnostni vidik ter odločila o izboru skupin ali posameznikov za nadaljevanje v brezplačnem  programu, ki vključuje podjetniško šolo, motivacijske dogodke v sodelovanju z gospodarstvom in drugimi organizacijami, mentorski program in zaključni tekmovalni dogodek. Na zaključnem dogodku bo komisija na podlagi omenjenih kriterijev ocenjevala predstavitve finalistov.

Rok za prijavo na natečaj je 15. 9. 2017 do 23:59. Prijavitelji se lahko prijavijo preko spletne strani uip.si/startup-kp/, kjer so objavljeni tudi pogoji razpisa.

Nagradni sklad natečaja znaša 5.000,00 evrov, ki se ga bo razdelilo med tri najbolje ocenjene inovativne podjetniške ideje oziroma rešitve. V nagradnem skladu je vključena tudi udeležba zmagovalne ekipe na start-up dogodku na Dunaju ter koriščenje storitev podpornega podjetniškega okolja, ki ga ponujajo partnerji programa.

Dodatne informacije: startup.koper@uip.si, www.uip.si in Facebook Startup Koper Capodistria.

 

* Deležniki podjetniškega podpornega okolja: Univerzitetni inkubator Primorske, Središče Rotunda Koper, Kulturni in izobraževalni društvo PiNA, CMK Center mladih Koper, Regionalni razvojni center Koper in Zavod RS za zaposlovanje (Območna služba Koper).

** Natečaj financira Mestna občina Koper.


torek, 4. julij 2017 Uradne ure knjižnice v juliju in avgustu 2017

Uporabnike obveščamo, da bo knjižnica TeMeNa od 10. julija do 16. avgusta 2017 odprta ob ponedeljkih, sredah in petkih od 13:00 do 15:00.

Izposoja in vračilo gradiva bosta v tem času omogočena tudi izven navedenih uradnih ur, in sicer:

 • izposoja gradiva: po predhodnem dogovoru vsak delavnik med 8:00 in 15:00. Datum in uro obiska vsaj dan prej napovejte na e-naslov temena@upr.si;
 • vračilo gradiva: v Referatu za študente UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper) v času uradnih ur Referata, in sicer:
  - ponedeljek in sreda: 9:00 – 11:00,
  - torek in četrtek: 13:00 – 15:00.

Hvala za razumevanje.


torek, 20. junij 2017 Sprememba uradnih ur knjižnice v sredo, 21.6.2017

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v sredo, 21.6.2017 zaprta med 12.00 in 12.30.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


petek, 16. junij 2017 Sprememba uradnih ur knjižnice v ponedeljek, 19.6.2017

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v ponedeljek, 19.6. 2017 zaprta med 12.00 in 12.30.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


torek, 13. junij 2017 Vabilo na raziskovalni tabor LISCA 2017

Center šolskih in obšolskih dejavnosti ter Občina Sevnica organizirata Raziskovalni tabor LISCA 2017, ki bo potekal od 9. do 15. julija 2017 v Tončkovem domu na Lisci.

Udeleženci tabora bodo raziskovali v različnih skupinah in pripravili idejne načrte. Delo bo obsegalo aktivno sodelovanje ob spremljanju strokovnih predavanj, v raziskovanju okolja in sodelovanju v eni izmed oblikovanih skupin, v oblikovanju strokovnega članka, zaključnega poročila in predstavitev dela skupine. Tabor bo potekal 6 dni, stroške bivanja in prehrane pa krije Občina Sevnica.

Prijavite se lahko do 1. julija 2017 na e-naslov andreja.tomazin@csod.si ali na posocje@csod.si.

Več informacij najdete v priponki, prijavnico pa TUKAJ.

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo!


torek, 13. junij 2017 Vabilo na usposabljanje za mlade iskalce zaposlitve

Na Inštitutu za mladinsko politiko v Ajdovščini izvajajo projekt Lokalno partnerstvo za povečanje zaposlovanja mladih na lokalnem trgu dela v okviru katerega bodo izvedli trofazna usposabljanja za mlade od 15 do 29 let, z možnostjo zaposlitve.

Sodelujete lahko v dveh projektnih aktivnostih, in sicer:

 • praktično delo pri mladinskih in drugih organizacijah – s sodelovanjem pri izvedbi konkretnih projektov boste krepili kompetence kot je timsko delo, samoiniciativnost, prilagodljivost, odgovornost - kompetence, ki so dobrodošle na vsakem delovnem mestu,
 • usposabljanje na delovnem mestu pri izbranem lokalnem delodajalcu - vključeni boste v praktično usposabljanje pri izbranem lokalnem delodajalcu, kjer boste lahko pridobili znanja in izkušnje za potencialno zaposlitev. Usposabljanje bo potekalo pod mentorstvom strokovnjaka iz podjetja.

Pogoj za prijavo je stalno prebivališče v Goriški ali Obalno-kraški regiji.

Več informacij najdete v priponki, prijavite pa se lahko TUKAJ.

Vabljeni!


ponedeljek, 12. junij 2017 Sprememba uradnih ur knjižnice v ponedeljek, 12.6.2017 in sredo, 14.6.2017

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v ponedeljek, 12.6. 2017, in v sredo, 14.6.2017 zaprta med 12.00 in 12.30.

Hvala za razumevanje.


ponedeljek, 5. junij 2017 Sprememba uradnih ur knjižnice v petek, 9.6.2017

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v petek, 9.6. 2017, zaprta med 12.00 in 12.30.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


ponedeljek, 5. junij 2017 Vabilo na dneve odprtih vrat Kemijskega inštituta

Kemijski inštitut vabi na dneve odprtih vrat, ki bodo potekali od 12. do 16. junija 2017, vsak dan od 9.00 do 14.00 ure.

Dnevi odprtih vrat so odlična priložnost za vse, ki jih zanima delo na znanstvenoraziskovalnem inštitutu ter kaj znanost za naša življenja pomeni. Na inštitutu si boste lahko ogledali laboratorije, predstavili vam bodo delo raziskovalca in znanstvenika, pokazali vam bodo najsodobnejšo raziskovalno opremo ter skupaj z vami izvedli eksperiment.

Več informacij najdete TUKAJ. Prijavite se lahko na elektronski naslov mitja.cermelj@ki.si

Lepo vabljeni k udeležbi!


petek, 26. maj 2017 Vabljeni k sodelovanju na natečaju Pokaži pot do enakosti spolov

Inštitut za mladinsko politiko objavlja natečaj Pokaži pot do enakosti spolov, z namenom, da mladi s pomočjo kreativnega razmišljanja in ustvarjanja spoznajo pomen enakosti med spoloma. 

Na natečaju lahko sodelujejo mladi od 12. do 29. leta starosti, ki svoje prispevke v obliki fotografije, risbe, stripa ali literarnega dela oddajo skladno s pravili do vključno 27. avgusta 2017.

Več informacij o natečaju najdete na spletni strani www.mladi-in-obcina.si (podstran Aktualni projekti). Podrobna navodila si lahko preberete v pravilih sodelovanja, prijavni obrazec pa najdete TUKAJ.

Vabljeni k sodelovanju!


četrtek, 25. maj 2017 Sprememba uradnih ur knjižnice v petek, 26.5.2017

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v petek, 26. 5. 2017, zaprta med 12.00 in 12.30.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


četrtek, 25. maj 2017 Industrijski forum IRT: brezplačen obisk za prvih 50 prijavljenih študentov UP

Organizacijski odbor dogodka Industrijski forum IRT, se je kot vsako leto tudi letos odločil, da se študentom Univerze na Primorskem omogoči brezplačna udeležba na Industrijskem forumu IRT 2017. Brezplačna udeležba bo omogočena za datum 6. junij 2017, in sicer do 50 študentov.

Najpomembnejši strokovni dogodek slovenske industrije se bo odvijal 5. in 6. junija v Portorožu.

Prijave študentov in dodatne informacije so dosegljive na spletni strani:

http://www.forum-irt.si/prijava-na-dogodek-za/studente-fs-lj-in-fs-mb

Tovrstni dogodek je izredno velika priložnost za druženje z industrijo in izmenjavo mnenj, kot tudi to, da se študentje spoznajo z novimi tehnologijami, dosežki in predvsem izkušnjami v slovenski industriji.


ponedeljek, 22. maj 2017 Sprememba uradnih ur knjižnice v sredo, 24.5.2017

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v sredo, 24. 5. 2017, zaprta med 12. in 13. uro.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


četrtek, 18. maj 2017 Vabljeni na konferenco Cutting Edge 2017

Na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo bo dne, 19.9.2017, potekala konferenca Cutting Edge 2017, namenjena predstavitvi raziskovalnih del študentov in mlajših raziskovalcev.

Konference se lahko udeležijo študenti katere koli bolonjske stopnje ali pa mlajši podoktorski raziskovalci, ki so doktorski študij zaključili v letu 2013 ali kasneje. Vsi aktivni udeleženci bodo imeli omogočen zapis v sistem Cobiss, ki se ga lahko uveljavlja kot znanstveni dosežek, priznan pri kandidiranju na razpisu za Zoisove štipendije. 

Prijavnina za študente znaša 10,00 €, rok za prijavo in oddajo povzetkov pa je 30.6.2017.

Več informacij najdete na spletni strani ter v priponki.

Vabljeni k udeležbi!


sreda, 10. maj 2017 UP Karierni center vabi: cikel dogodkov Kariernime zgodbe

V Kariernem centru UP v sredo, 10. maja ob 18. uri, na Čevljarski 27 v Kopru, pričenjajo s ciklom dogodkov imenovanim Kariernime zgodbe.

Enkrat oziroma dvakrat mesečno bodo skupaj z uveljavljenimi in prepoznavnimi gosti pripovedovali zgodbe življenja in predvsem kariernih poti posameznikov. Avtentične pripovedi vsakega izmed gostov (gosti bodo iz znanstvenega sveta, gospodarstva, tudi estrade in politike) bodo predstavljene v luči odkrivanja lastnega poslanstva. Proces odkrivanja bo, tako teoretsko kot praktično skozi svojo karierno pot, na prvem dogodku predstavil dr. Beno Arnejčič. Video najava je v povezavi: https://youtu.be/zuhl9rCujb0

Karierne zgodbe niso namenjene le študentom Univerze na Primorskem, temveč vsem, ki si želijo spoznati zanimive življenjske zgodbe.

Prvi dogodek se bo odvijal v sredo, 10. maja ob 18:00 na Čevljarski 27 v Kopru, v Študentskem centru Univerze na Primorskem. 

Lepo vabljeni!


torek, 9. maj 2017 Informativni dan za podiplomski študij na UP FAMNIT: odprta predavanja in predstavitve interdisciplinarnih raziskav

UP FAMNIT vabi na Informativni dan za podiplomski študij 2017/18, ki bo v petek, 12. maja 2017, v Univerzitetnem kampusu Livade v Izoli.

Letošnji informativni dan za podiplomski študij na UP FAMNIT je namenjen tako kandidatom kot širši zainteresirani javnosti, saj bodo na njem predstavljena zanimiva področja interdisciplinarnega raziskovanja in študija. Dogodek bo istočasno priložnost za obisk novega Univerzitetnega kampusa Livade v Izoli, s katerim je Univerza na Primorskem pridobila sodobno opremo za kakovostno raziskovalno delo na področju naravoslovja. Kampus bo svoja vrata odprl ob 15. uri, ko se bodo udeleženci lahko srečali s koordinatorji programov, predavatelji, raziskovalci in študenti, od 16. do 19. ure pa bodo potekala omenjena predavanja.

Dr. Mihael Perman bo najprej orisal tesno povezanost med sodobnimi finančnimi tveganji in matematiko. V vse bolj kompleksnem finančnem svetu postaja namreč upravljanje tveganj osrednja tema, pri čemer učinkovitega upravljanja brez matematičnega modeliranja si ni več mogoče predstavljati. Aplikativnost raziskovanja na področju psihologije, s poudarkom na praktičnemu delu in nabiranju izkušenj študentov preko intervencij v zaporih bo nato osrednja tema predavanja asist. Nuše Zadravec Šedivy.

Kako daleč smo od točke, ko ne bo več mogoče ločiti med resničnim in virtualnim? Na to vprašanje bo odgovarjal dr. Klen Čopič Pucihar, ki skupaj s študenti v Laboratoriju za interakcijo človek–računalnik UP (HICUP) raziskuje in eksperimentira z različnimi prototipi in sistemi za dopolnjeno resničnost.

V času, ko velik del svojega časa preživljamo v zaprtih prostorih, je nujen razmislek o vplivu okolja na naše počutje in zdravje. O tem, kako je tako v službi kot doma potrebno oblikovati primerno okolje iz naravnih in obnovljivih materialov bo spregovorila dr. Andreja Kutnar, pri čemer bo največji poudarek na lesu, ki je dokazano eden od materialov, ki zmanjšuje stres. Stik z naravo in naravnim bo obravnaval tudi asist. Marko Posavčević, ki bo ugotavljal, v kolikšni meri to vpliva na naše zdravje in počutje, kateri psihološki in fiziološki mehanizmi botrujejo tem učinkom in ali je moč pozitivne učinke stika z naravo prenesti v dizajn grajenega okolja.

Na koncu bo dr. Elena Bužan predstavila sodobne pristope k varstveni biologiji, ki danes temeljijo na širokem interdisciplinarnem znanju in poznavanju raznolikosti živih bitij ter medsebojne povezanosti živih organizmov in okolja.

Vljudno vabljeni!

 

PROGRAM INFORMATIVNEGA DNE

Od 15:00 dalje
 • predstavitvene stojnice,
 • srečanja s profesorji in koordinatorji programov,
 • info točka za informacije o prijavi in vpisu.
Ob 16:00 Matematične znanosti / Matematika s finančnim inženiringom:
Upravljanje finančnih tveganj in matematika (izr. prof. dr. Mihael Perman)
Uporabna psihologija:
Raziskovanje in intervencije v zaporih (asist. Nuša Zadravec Šedivy)
Ob 17:00 Računalništvo in informatika:
Ko prepletanje digitalnega in realnega ustvari novo resničnost (doc. dr. Klen Čopič Pucihar)
Trajnostno grajeno okolje:
Les: material zdravega bivalnega okolja (izr. prof. dr. Andreja Kutnar)
Ob 18:00 Biopsihologija:
Biopsihološki vidiki stika z naravo (asist. Marko Posavčević)
Varstvo narave:
Sodobni pristopi k varstveni biologiji (izr. prof. dr. Elena Bužan)

Za več informacij: referat@famnit.upr.si / 05 611 75 75

RAZPIS ZA VPIS v podiplomske študijske programe 2017/18 je objavljen TUKAJ.

 

 


četrtek, 4. maj 2017 Vabljeni na tretji univerzitetni hackathon "DragonHack"

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL se bo 20. in 21. maja odvijal tretji študentski računalniški hackathon DragonHack. Na letošnji izvedbi dogodka bodo študenti iskali kreativne rešitve izzivov s področij, kot so programska oprema, umetna inteligenca, mobilne tehnologije.

Izzive izbirajo ter ocenjujejo partnerji dogodka, med katere so večinoma tehnološka podjetja. Med temi so denimo Outfit 7, 4th Office, Competo, Aglicon, Crea in drugi, so še sporočili iz Društva računalničarjev, ki organizira dogodek v sodelovanju s fakulteto za računalništvo in informatiko in ob podpori mednarodne študentske hackathon lige Major League Hacking.

Več informaciji o dogodku najdete na njihovi spletni strani ali Facebook profilu.

Vabljeni k udeležbi!


sreda, 3. maj 2017 Natečaj za oblikovanje logotipa

Občina Idrija skupaj s pobratenim mestom Almaden (Španija) in Mednarodnim koordinacijskim komitejem za Unescovo dediščino "Dediščina živega srebra Almaden in Idrija" vabi študente k sodelovanju na natečaju za oblikovanje skušnega grafičnega znaka (logotipa).

Natečajna komisija pričakuje predloge, ki bodo uporabni kot sredstvo vizualne komunikacije in bodo hkrati predstavili identiteto in vrednost dediščine. Natečaj je namenjen vsem študentom študijskih programov držav Evropske unije in poteka v angleškem jeziku. Najbolje ocenjeni predlogi bodo nagrajeni z denarno nagrado.

Več o sodelovanju na natečaju najdete TUKAJ.


petek, 21. april 2017 Knjižnica TeMeNa bo v petek, 28.4.2017 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v petek, 28.4.2017 zaprta.
 

Zahvaljujemo se za razumevanje.


torek, 18. april 2017 Vabilo na delavnico »Poslanstvo na spletu – orodje LinkedIn«

Študentke in študente UP FAMNIT vabimo na delavnico z naslovom »Poslanstvo na spletu – orodje LinkedIn«, na kateri boste med drugim izvedeli:

 • Zakaj iskati zaposlitev na družbenih omrežjih?
 • Kaj je LinkedIn in za kaj ga uporabljamo?
 • kako izboljšati svoj profil in uspešno iskati zaposlitev.

Delavnico prireja Karierni center UP in bo potekala v torek, 9. 5. 2017, od 14:00 do 15:30 v predavalnici FAMNIT-Galeb-RU.

Pogoj za udeležbo na delavnici je predhodna prijava na elektronski naslov: kariernicenter@upr.si


torek, 18. april 2017 V Koper se vrača Space Apps Challenge

UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske d.o.o. vabi na drugo izvedbo svetovno največjega hekatona za raziskovanje vesolja Space Apps Challenge, ki bo potekalo od 28. do 30.4.2017 na sedežu UIP na Čevljarski ulici 27 v Kopru.

Glavna lokalna nagrada je 3-dnevni izlet in ogled Evropske vesoljske agencije v Darmstadtu v Nemčiji (sponzor Dinit d.o.o.), ob tem bosta dve najboljši rešitvi zastavljenih izzivov napredovali na mednarodno tekmovanje in ocenjevanje. Nagradni sklad omogoča možnosti pridobitve do 1.500.000 EUR tveganega kapitala ter predstavitev projekta na Stanford University v ZDA. Generalna nagrada bo najboljšim omogočila tudi prisotnost na Nasinem lansiranju vesoljskega plovila.

Letošnji izzivi se nanašajo na 5 tematskih področij:

1. Zemlja in mi
2. Planetarne modrine
3. Pozor? Nevarnost pred nami!
4. Naša ekološka soseščina
5. Izmisli in razvij

Podrobnejše predstavitve posameznih sklopov in konkretnih izzivov so dostopne na tej povezavi.

Za več informacij vabljeni na informativni dan 20. 4. 2017 ob 16.00 na UIP.

Prijave so odprte in potekajo na https://2017.spaceappschallenge.org/locations/
Spremljajte nas lahko tudi na Twitterju @SpaceAppsKoper in Facebooku https://www.facebook.com/spaceappskoper/

NASA Space Apps Challenge predstavlja 48-urni mednarodni razvojni tehnološki maraton – hackathon – za inovativno, kreativno, predvsem pa sodelovalno reševanje globalnih izzivov s področja astronomije, ekologije, geologije ter robotike na podlagi javno dostopnih podatkov vesoljske agencije NASA, ki bo množično in hkrati potekal v 160 mestih po celem svetu.

Število sodelujočih je omejeno na 30 prostih mest. Reševanje izzivov bo potekalo pod strokovnim mentorstvom in komisijo, ki jo bodo sestavljali strokovnjaki, pedagoški delavci in znanstveniki z omenjenih področij. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno.


petek, 14. april 2017 Podjetje Outfit7 prireja tretji Talent Camp

Bi radi postali del ekipe Outfit7, ki je ustvarila najbolj znanega govorečega mačka na svetu? Vas zanima učenje od najboljših v panogi mobilnih iger? Bi sodelovali pri razvoju in izdelavi mobilne igre po lastni ideji? Želite preživeti nepozabne počitnice in najbolj kreativno poletje vašega življenja?

Podjetje Ekipa2 d.o.o., hčerinska družba Outfit7 Limited,  organizira tretji Outfit7 Talent Camp, ki bo potekal med 14. in 28. julijem v Ljubljani.

Na delavnicah boste lahko svoj talent nadgradili z izkušnjami vodilnih strokovnjakov iz panoge mobilnih iger. Učili se boste od najboljših mentorjev, ki ne bodo postavljali meja vaši domišljiji in kreativnemu potencialu. Razvijali boste veščine in ideje s področja razvoja mobilnih aplikacij in iger, zalednih sistemov in oblikovanja.

V štirinajstih dneh boste združili moči z vrstniki iz različnih držav. V inovativnem vzdušju boste ustvarili novo mobilno igro in se ob tem še neizmerno zabavali.  Najboljši med njimi boste lahko postali del zgodbe, ki jo živijo milijarde ljudi po vsem planetu. Outfit7 Limited, lastnik ene najbolj prepoznavnih blagovnih znamk na področju aplikacij, Talking Tom and Friends, bo morda prav tebi ponudil sodelovanje in te sprejel v svoje vrste.

Prijave so odprte do 22. maja prek www.outfit7.com/talentcamp, udeležba pa je brezplačna.


ponedeljek, 10. april 2017 Sprememba uradnih ur knjižnice v sredo, 12.4.2017

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v sredo, 12.4.2017 odprta v dopoldanskem času med 10. in 12. uro ter popoldne med 13. in 16. uro

Zahvaljujemo se za razumevanje.


sreda, 5. april 2017 Vabljeni na tretji DragonHack – slovenski univerzitetni hackathon

Člani Društva računalničarjev že tretjič organizirajo DragonHack – slovenski univerzitetni hackathon, ki bo potekal 20. in 21. maja 2017 v prostorih Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

Hackathon je dogodek, na katerem programerji v sodelovanju z drugimi vpletenimi v razvoj programske in strojne opreme (npr. grafični oblikovalci, projektnimi menedžerji, oblikovalci uporabniške izkušnje) poskušajo narediti nekaj uporabnega na področju tehnologije. Udeleženci imajo na voljo 24 ur, za pomoč, ko se pri delu kaj zatakne, pa so na dogodku prisotni mentorji iz fakultet in strokovnjaki iz partnerskih podjetij. Na voljo jim je tudi najrazličnejša strojna oprema in najnovejše tehnologije. Kljub izrazu “hekanje” pa seveda ne gre za spodbujanje prepovedanih ali spornih praks uporabe računalnikov - izraz se uporablja v pomenu raziskovanja in programiranja nečesa novega. DragonHack se povezuje z velikim številom partnerskih podjetij iz področja računalništva. Lansko leto smo tako sodelovali s Celtro, Creo, Marand-om, ABC accelerator-jem in drugimi.

Karte za DragonHack so brezplačne, delijo pa jih v več paketih. Drugi paket kart bo na voljo že v tem tednu, natančneje 6. aprila 2017 ob 21. uri. Omembe vredno pa je tudi dejstvo, da bo ob prijavi vsaj 8 oseb iz Univerze na Primorskem prevoz organiziran in brezplačen.

Več informacij najdete na uradni spletni strani dogodka ter na Facebook profilu.


sreda, 5. april 2017 Vabilo na tečaj »Analiza bioloških podatkov v programu R«

Oddelek za biodiverziteto UP FAMNIT vabi na tečaj z naslovom »Analiza bioloških podatkov v programu R«

Tečaj je namenjen študentom prve stopnje bioloških in okoljskih študijskih smeri in se bo izvajal 27. ter 28. maja 2017 v Univerzitetnem kampusu Livade v Izoli.

Število mest je omejeno na 15, rok za prijavo pa je 16. April 2017.

V kotizacijo (40 EUR) so vključeni kava, prigrizek med odmori in kosila.

Več o tečaju in načinu prijave najdete na tej povezavi.


sreda, 22. marec 2017 Vabljeni na tekmovanje v programiranju PLC+ Challenge

Mednarodno društvo študentov računalništva in elektrotehnike (EESTEC) skupaj s podjetjem Siemens in Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljana organizira tekmovanje PLC+ Challenge, ki bo potekalo od 21. marca do 11. maja (prva faza) in od 15. maja do 2. junija (druga faza).

Tekmovanje v programiranju programljivih logičnih krmilnikov (PLK) sestavljata brezplačna strokovna delavnica in regionalno tekmovanje, ki bosta mladim in perspektivnih bodočim inženirjem ponudila podrobnejši vpogled v problematiko, s katero se inženirji srečujejo v industrijski avtomatizaciji.

Več informacij o tekmovanju in prijavi najdete TUKAJ.


torek, 21. marec 2017 Vabljeni na gostujoče predavanje dr. Kaia Ruggerija: Well-being and economic policy in Slovenia (petek, 24. 3.)

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani vabi

v petek, 24.3. ob 8:50 v predavalnici 34*

na gostujoče predavanje z naslovom

»Well-being and economic policy in Slovenia«

dr. Kaia Ruggerija z Univerze v Cambridgu, Velika Britanija, o psihološkem blagostanju na slovenskem primeru glede na ekonomske politike, ki jih razvija vlada. Predavanje bo v angleškem jeziku. Po predavanju bo sledila razprava.

Predstavitev predavanja in predavatelja v nadaljevanju:

Lecture: »Well-being and economic policy in Slovenia«
Well-being is the most important outcome of policy. It has been targeted by the Slovenian government as part of the vision for the country in 2050, yet is a challenge both to measure and address. Using data from over 80,000 people in 2006 and 2012, we found a number of remarkable patterns for the 21 countries that participated in this component of the European Social Survey. Amongst these, Slovenia typically ranks near the positive end, though several interesting exceptions have significant implications for policy. In this talk, we will review these points and discuss possible responses on local and national levels.

Dr. Kai Ruggeri (http://www.psychol.cam.ac.uk/people/kai-ruggeri) je predavatelj ter raziskovalec na Oddelku za psihologijo Univerze v Cambridgu v Združenem Kraljestvu. Ena njegovih ključnih nalog je usmerjanje raziskovanja politik. Smer njegovega raziskovanje se osredotoča na to, kako politike razvoja učinkujejo na populacijsko obnašanje in kako lahko vključevanje raziskovalnih rezultatov v politike odločanja učinkuje na ekonomske izide in blagostanje prebivalstva. Dr. Kai Ruggeri je tudi direktor 'Junior Researcher Programme', programa raziskovalnih projektov mladih raziskovalcev, vsakoletnega mednarodnega projekta, ki vrsto let poteka v sodelovanju z Univerzo v Cambridgu, UK. Program pod taktirko dr. Kaia Ruggerija s pomočjo doktorskih ter podoktorskih raziskovalcev ter prostovoljcev študentov psihologije iz različnih Evropskih držav usmerja mlade psihologe v projektno raziskovalno delo s ciljem razvijanja njihovih raziskovalnih karier. Vsako leto program rezultira v seriji odličnih tematskih interkulturnih raziskovalnih projektov študentov, ki jih po 13 mesecih raziskovalnega dela predstavijo na skupni konferenci ter objavijo v psiholoških znanstvenih časopisih (http://jrp.pscholars.org/).

 (*Predavalnica 34 na UL FF se nahaja v pritličju, in sicer po vstopu v glavno avlo fakultete na desni strani.)


petek, 17. marec 2017 Vabilo na delavnico: "Poslanstvo na spletu - orodje LINKEDIN"

Vabljeni na delavnico »POSLANSTVO NA SPLETU – orodje LINKEDIN«

KDAJ: V ponedeljek 27.3.2017, ob 11:00 do 12:30.

KJE: UP Pedagoška fakulteta, KOPER, predavalnica PNT

VSEBINA:
V zadnjem desetletju je na naše vsakdanje življenje in naše družbene vezi znatno vplival razvoj spletne realnosti. Tako smo, predvsem mladi, velik del svojega časa in družabnih aktivnosti, ki so se še ne dolgo nazaj lahko dogajale le »v živo«, preselili na splet. Podoben trend se je zgodil tudi znotraj poslovnega sveta. E-pošta, videokonference in ostale možnosti komuniciranja povezujejo ljudi na različnih delih sveta v celoto, ki je povezana bolj kot kadarkoli prej. V povezovanju in mreženju se nam vsak dan odpirajo nove možnosti in priložnosti, tehnologija nam omogoča, da se predstavimo in spoznavamo milijone uporabnikov spleta, s katerimi se sicer ne bi imeli nikoli možnosti spoznati. Zaradi naštetega smo se na Kariernem centru UP odločili, da pripravimo delavnico, ki bo posvečena prav pomenu mreženja in poslovnih povezav v novem spletnem kontekstu. Poleg teorije in prakse mreženja bo na delavnici podrobno predstavljena uporaba spletnega družbenega omrežja, ki je specializirano za mreženju v poslovnem svetu, to je omrežja Linkedin. Karierni svetovalec bo na praktičnem primeru prikazal izdelavo učinkovitega javnega profila v omrežju Linkedin, ki bo udeležencem omogočal optimalno vidnost in možnosti povezovanja v poslovnih mrežah. Predstavili bomo različne načine uporabe omrežja ter skozi razpravo s študenti povzeli celosten pomen veščin mreženja znotraj poslovnega (spletnega) sveta.

Pogoj za udeležbo na delavnici je predhodna prijava z uporabo OBRAZCA.


četrtek, 16. marec 2017 Konferenca Triple I: 1. in 2. junij 2017, Piran

UP IAM Slovenski center za raziskovanje samomora organizira 8. mednarodno konferenco TRIPLE i: Intuition, Imagination and Innovation in Suicidology, ki bo potekala 1. in 2. junija 2017 v Hotelu Bernardin, Piran.

Obveščamo vas, da je za študente Biopsihologije in Uporabne psihologije zagotovljenih 15 mest; študenti so oproščeni kotizacije. Plačana kotizacija se upošteva kot dohodek in šteje v letno davčno osnovo študenta. Prednost bodo imeli študenti tutorji.

Če bo prijav več kot je prostih mest, bo organizacijski odbor odločil glede na motivacijsko pismo študenta (obvezno izpolnite ta del spletnega obrazca - glej pojasnila v nadaljevanju!). Na konferenci se od študentov pričakuje prisotnost na predavanjih, kar bomo preverjali z zbiranjem podpisov.

Za udeležbo na konferenci izpolnite naslednji spletni obrazec: Registration Form

Prijavite se najkasneje do 31. marca 2017.

Vse nadaljnje informacije o konferenci so dostopne na spletni strani http://zivziv.si/triple-i-2017/

Organizacijski odbor konference TRIPLE I 2017


sreda, 15. marec 2017 Vabljeni na: okroglo mizo »Visokošolsko učenje in poučevanje pred izzivi internacionalizacije«

Na UP PEF bo danes, 15.3.2017 potekala zanimiva okrogla miza, ki je namenjena študentom UP, ki se zanimajo za mednarodno izmenjavo. Vabljeni torej:

v sredo, 15. 3. 2017 ob 17.00 v Veliko predavalnico UP FM

na predstavitev mednarodne mobilnosti - na okrogli mizi bodo sogovorniki, ki so neposredno vpeti v organizacijo in izvedbo mobilnosti, predstavili dosedanje prakse izmenjav domačih in tujih študentov ter pedagoških in strokovnih sodelavcev. Obenem bo to priložnost, da boste lahko izvedeli vse, kar vas zanima o možnostih mednarodne mobilnosti in internacionalizacije UP.

Na okrogli mizi bodo sodelovali dr. Andreja Istenič Starčič, Tatjana Mikelić Goja, Aleš Oven in dr. Sonja Rutar.


petek, 10. marec 2017 Karierni center UP: Dan odprtih vrat - 16. marec 2017

KAJ PO ŠTUDIJU?

Dan odprtih vrat

KDO? Karierni center UP, Univerzitetni inkubator primorske in Center za razvoj in prenos znanja

KDAJ? Četrtek, 16.3.2017 med 10:00 in 14:00 uro

KJE? Študentski center, Čevljarska 27, 6000 Koper (prostori ŠOUP)

Vabljeni ste vsi: dijaki, študenti, diplomanti UP, alumni, zaposleni in raziskovalci.

Spoznali boste vse, kar študentom, bodočim študentom, diplomantom in zaposlenim nudi podporno okolje Univerze na Primorskem. Predali vam bomo informacije o naših aktivnostih, delavnicah in dogodkih ter z veseljem odgovarjali na vaša vprašanja.


petek, 10. marec 2017 Društvo varstvenih biologov Biodiva vabi na okroglo mizo: 13. marec 2017 ob 19:00

Društvo varstvenih biologov želi z nizom okroglih miz kritično pristopiti k naravovarstvenim problematikam v Sloveniji. V sklopu slednjih smo se odločili, da v marcu organiziramo okroglo mizo z naslovom: ALI JE ZAVAROVANO RES TUDI ZAŠČITENO? Upravljanje z gozdovi v slovenskih zavarovanih območjih. Osrednja tema okrogle mize bo ravnanje z gozdovi v zavarovanih območjih, pod drobnogled pa bomo vzeli upravljanje z gozdovi v Triglavskem narodnem parku, kot našem največjem zavarovanem območju.

Dogodek je organiziran v sodelovanju z oddelkom za Biodiverziteto in pod pokroviteljstvom projekta StarBios2, v sklopu aktivnosti v Tednu Univerze, ter se bo odvila 13. 3. 2017 ob 19. uri v pritličnih prostorih UP FAMNIT na Kettejevi ulici 1 v Kopru (študijska soba).

Naši tokratni gostje bodo:
Andrej Arih; Vodja oddelka za varstvo narave v Triglavskem narodnem parku
Metod Rogelj iz Zavoda RS za varstvo narave, OE Kranj
Andrej Sila iz Zavoda za gozdove Sežana
Jure Peroš, član društva varstvenih biologov

Lepo vabljeni, da se dogodka udeležite v čim večjem številu.


četrtek, 9. marec 2017 Teden možganov 2017: 13. – 16. marec 2017

V ponedeljek, 13. marca, sredo, 15. marca ter četrtek, 16. marca 2017, vabimo študente Biopsihologije, Uporabne psihologije ter tudi  študente drugih programov, da se udeležijo TEDNA MOŽGANOV v prostorih Univerzitetnega kampusa Livade (Livade 6, Izola). Program:

ponedeljek, 13. marec 2017

17:00: Ustvarjalni možgani (doc. dr. Blaž Koritnik)
17:50: Psihosomatika (prof. dr. Maja Bresjanac)
18:50: »Kriza srednjih let« med možganskimi vijugami (prof. dr. Zvezdan Pirtošek)

sreda, 15. marec 2017

17:00: Boj ali beg? (dr. Bojan Rojc)
17:50: Kako delujejo možgani v krizi, kako se z njo spopadajo in kako jim lahko pri tem pomagamo (dr. Simon Brezovar)
18:50: Naftna kriza v možganih ali kaj se zgodi ko zmanjkuje glukoze (doc. dr .Nina Mohorko)

četrtek, 16. marec 2017

17:00: Skrbniki – krizni heroji: v zakulisju Alzheimerjeve bolezni (prof. dr. Vojko Kavčič)
17:50: Nevroznanost in učinkovito krizno komuniciranje (Sebastjan Jeretič)

Vabljeni!


sreda, 8. marec 2017 Prostovoljno delo v Primorskem svetovalnem središču

Zavod Primorsko svetovalno središče, Koper (PRIMSS) išče študentko/-a višjega letnika dodiplomske oz. podiplomske stopnje za namen opravljanja prostovoljnega dela na projektih.

Delovne naloge: pomoč pri izvedbi aktivnosti v okviru projekta: Stop spletni propagandi terorizma v sodelovanju z Ameriško ambasado v Ljubljani.

Delo bi potekalo po dogovoru, predvidoma v tedenskem obsegu 8 do 16 ur.

Prijave skupaj z življenjepisom in motivacijskim pismom (do 200 besed) pošljite na elektronski naslov: pravnik@primss.si, in sicer najpozneje do 15. marca 2017.


ponedeljek, 6. marec 2017 Računalniške delavnice: Ruby on Rails (spletne tehnologije)

Letos bomo na FAMNIT-u izvedli več računalniških delavnic, na katerih boste lahko spoznali tehnologije, s katerimi se ne srečate tekom študija, jih pa danes uporabljajo profesionalni razvijalci. Vsak začetek je vedno lažji, če nam nekdo nekaj pokaže kot pa če smo prepuščeni samim sebi in se samostojno učimo iz vodičev, ki jih najdemo na spletu. Delavnice bodo izvajali strokovnjaki, ki delajo v gospodarstvu, na UL FRI, v domači hiši ali kje drugje.

Začeli bomo z delavnico Ruby on Rails, ki bo v petek, 17. marca 2017, od 16.00 do 20.00, v učilnici FAMNIT-1-RU1. Delavnico bo vodil dr. Gašper Košmrlj, ki dela kot spletni razvijalec pri podjetju Abelium d.o.o.

Opis delavnice: Spoznali bomo vse bolj popularno ogrodje za spletne rešitve Ruby on Rails, s katerim je med drugim narejen tudi Twitter. Naučili se bomo uporabljati vgrajena orodja, ki nam močno olajšajo in skrajšajo gradnjo spletnih aplikacij, ter si pogledali, kako v našo aplikacijo enostavno vključimo zunanje knjižnice. Razvoj v Ruby on Rails temelji na treh principih:

 • CoC (Convention over Configuration),
 • MVC (Model-View-Controller) ter
 • DRY (Don't Repeat Yourself).

Vsakega od njih bomo spoznali v praksi, ko bomo zgradili enostavno spletno aplikacijo.

Priporočeno predznanje: Načeloma ni potrebno nobeno posebno predznanje, dobrodošlo pa je poznavanje osnov programiranja in angleščine.

Prijave: https://goo.gl/forms/HGZxfvQB2qo2mtnO2

[Ker je v učilnici FAMNIT-1-RU1 16 delovnih mest, bomo sprejeli prvih 16 prijavljenih.]


sreda, 1. marec 2017 Razpis za poletne raziskovalne štipendije ASEF

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpis za poletne raziskovalne štipendije na 19 vrhunskih ameriških, kanadskih in angleških univerzah. Možne so prijave za področja fizike, biologije, medicine, računalništva, okoljskih znanosti, politoloških in humanističnih ved.

Razpis je objavljen na spletni strani ASEF: http://www.asef.net/fellowship. Rok za oddajo prijav je 1.4.2017.

Fundacija ASEF štipendira slovenske študente in američane slovenskih korenin za 10-tedenske poletne raziskovalne obiske na vrhunskih univerzah in raziskovalnih institucijah izven Slovenije. Štipendije krijejo stroške potovanja, nastanitve in življenja.

Štipendijski program ASEF krepi sodelovanje in izmenjavo znanja med Slovenijo in odličnimi tujimi univerzami. ASEF nadarjenim slovenskim študentom omogoča, da se osredotočijo na raziskovanje in razvijejo svoje potenciale v največji možni meri.

Vabljeni k prijavi!


sreda, 1. marec 2017 Primatijada 2017

Spoštovane študentke in spoštovani študentje!

Leto je naokoli in spet je tu Primatijada. Po dveletnem premoru smo se odločili, da se  letos ponovno potrudimo, da bo kot v preteklosti svoje barve zastopala tudi Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije. Pred tem smo se Primatijade redno udeleževali in pri tem bili tudi zelo uspešni tako v raziskovalnih/projektnih delih kot v športu. Čas je, da obudimo tradicijo in se spet podamo na tekmovanja iz znanja in športa ter da se pri tem tudi dobro sprostimo in zabavamo.

Utrinke iz prejšnjih Primatijad si lahko ogledate v fotogaleriji na Facebook strani UP Famnit Studenti, kjer bo objavljen dogodek, sproti pa vas bomo obveščali tudi o vsem potrebnem.

Kaj je PRIMATIJADA?

PRIMATIJADA je tekmovanje, ki se že vrsto let odvija na področju matematike, računalništva, biologije, kemije, fizike ter drugih naravoslovnih ved in v športnih disciplinah. Letno se ga udeleži okoli 1.500  študentov iz vseh držav Balkana, ki na dogodku predstavijo svoje izdelke (projektne/raziskovalne naloge), tekmujejo v športnih disciplinah ali pa si preprosto privoščijo oddih pred prihajajočimi zadnjimi meseci študijskega leta. 

Tokrat bo poleg nas sodelovalo še 15 partnerskih fakultet bivše Jugoslavije.

PRIMATIJADA bo potekala od 28. aprila do 3. maja v Čanju v Črni Gori. Nastanjeni bomo v  turističnem naselju Biserna obala.

Kdo organizira PRIMATIJADO?

Letošnjo PRIMATIJADO organizira Fakulteta za naravoslovne in matematične vede iz Kragujevca, Srbija.

Tekmovanja v znanju:

Na področju znanja bo mogoče tekmovati s projektnimi/raziskovalnimi nalogami iz matematike, računalništva, fizike, kemije, biologije in  geografije. 

Vsaka naloga mora vključevati podatke o fakulteti, študentu, mentorju, povzetek (do 200 besed), uvod, telo besedila in zaključek. Reference se navajajo po Harvardskem načinu citiranja.

Študenti, ki se želite udeležiti PRIMATIJADE s projektnimi nalogami, morate svoje naloge pripraviti pod strokovnim mentorstvom. Projektne naloge in predstavitve, ki jih lahko pripravi en sam študent ali par, so lahko v slovenščini, angleščini, srbščini, hrvaščini, makedonščini. Izbira jezika je odločitev posameznega študenta.

Prijavijo se lahko študenti dodiplomskih in podiplomskih študijskih programov.

Naloge naj ne bodo predolge (max 15. strani z vsemi prilogami). Zagovor pa poteka s pomočjo predstavitve (10 min). 

POZOR! NI NUJNO, DA NAPIŠETE NOVO NALOGO, LAHKO SE PRIJAVITE Z ŽE PRIPRAVLJENIM IZDELKOM ALI PA PREDSTAVITE SVOJO DIPLOMSKO NALOGO. 

Športna tekmovanja:

Tekmujete lahko v: 

 • futsalu, 
 • rokometu, 
 • odbojki,
 • odbojki na mivki, 
 • košarki,
 • plavanju, 
 • namiznem tenisu.

Punce in fantje tekmujejo posebej.

Več informacij o sestavi ekip je na voljo na spletni strani: http://primatijada.rs/.


torek, 28. februar 2017 Pridružite se Univerzitetni športni zvezi Primorske

Univerzitetna športna zveza Primorske išče športne navdušence, saj se bo letos udeležila štirih tekmovanj, in sicer v košarki, rokometu, košarki 3x3 in odbojki na mivki. V svoje kroge vabijo študente in študentke, ki si želijo nastopati v posameznem športu.

Več o novici si lahko preberete TUKAJ.

Vsi, ki bi se zvezi želeli pridružiti, pošljite mail najkasneje na info@uszp.si, najkasneje do 15. marca 2017.


ponedeljek, 27. februar 2017 Natečaj »Podjetna Primorska 2017«

UIP Univerzitetni razvojni center je objavil 11. natečaj za najboljšo podjetniško idejo Podjetna Primorska 2017”, ki je namenjen vsem podjetnim posameznikom in skupinam, ki želijo uresničiti svoje podjetniške ideje in se podati v podjetniške vode.

Natečaj ohranja tri kategorije:

 1. Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem, ki je namenjena študentom, mladim diplomantom, raziskovalcem in pedagoškim delavcem Univerze na Primorskem,
 2. kategorija Optimist, ki je namenjena posameznikom in ekipam, ki nimajo podjetniških izkušenj in nikoli niso bili ustanovitelji podjetja oziroma niso zasedali vodstvenih funkcij v podjetjih ter
 3. kategorija Navigator, ki je namenjena izkušenim posameznikom ali ekipam, pri čemer je pogoj, da podjetje, ki ga prijavljajo na natečaj, ni starejše od treh let na dan objave razpisa.

Prijave na natečaj so možne do 31. marca 2017 do polnoči. Prijavni obrazec je dostopen na spletni strani: www.uip.si. Novost v letošnjem letu je, da bodo že v času prijavnega roka potencialni prijavitelji in drugi zainteresirani imeli možnost udeležbe na dveh delavnicah, kjer se bodo seznanili z osnovami prijav na natečaje in osnovami t.i. “pitch-anja”, to je predstavitev pred komisijo. V zadnjem tednu aprila je predvidena objava 15 finalistov, ki jih bo sedemčlanska komisija izbrala po pregledu posredovanih poslovnih modelov in izvedenih predstavitev.

Nagradni sklad tudi letos znaša 30.000 eur, in sicer: 7000 eur za prvo mesto v kategoriji Navigator, 7000 eur za prvo mesto v kategoriji Optimist in Rektorjeva nagrada: 7000 eur za prvo mesto, 4000 eur za drugo mesto, 2500 eur za tretje mesto in posebna nagrada v višini 2500 eur za študentsko ekipo, v primeru, da med zmagovalci ni nobene skupine, kjer bi bili izključno študentje. Te nagrade se podeljujejo v obliki vavčerja, ki zajema paket svetovalnih, podpornih in drugih storitev.

Natečaj podpirajo: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, Agencija SPIRIT, Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Univerza na Primorskem, Mestna občina Koper, Občina Izola in podjetje Dinit d.o.o..

Vabljeni k sodelovanju!


četrtek, 23. februar 2017 Vabljeni na dialog mladih z ministrico za izobraževanje, znanost in šport, dr. Majo Makovec Brenčič

Mladinska mreža MaMa organizira dialog med mladimi in ministrico za izobraževanje, znanost in šport, dr. Majo Makovec Brenčič, ki bo potekal v ponedeljek, 6.3.2017, ob 16. uri v Masovni (cesta IX. korpusa 99a, 5250 Solkan).

Dialog z ministrico bo osredotočen na aktualne teme, ki oblikujejo življenje mladih. Udeležba je brezplačna, potrebna pa je prijava na naslov info@mreza-mama.si, najkasneje do srede, 1.3.2017.

Več informacij o dogodku najdete TUKAJ. 


sreda, 22. februar 2017 Jezikovni, izobraževalni in praktični tečaji na KŠOK-u

Klub študentov občine Koper (KŠOK), v obdobju od marca do junija 2017, pripravlja nov sklop jezikovnih, izobraževalnih in praktičnih tečajev. 

Več informacij je objavljenih tukaj: http://www.ksok.si/aktualno/1123/drugi-sklop-jezikovnih-in-prakticnih-tecajev; https://www.facebook.com/events/170986346732514/

Prijave zbirajo do 25.2.2017 na info točki KŠOK v času uradnih ur.

Vabljeni k udeležbi.


torek, 21. februar 2017 Podjetje T-2 d.o.o. išče študenta

Poslovalnica podjetja T-2 d.o.o. iz Lucije ponuja študensko delo. Delo obsega sklepanje telekomunikacijskih pogodb, svetovanje in pomoč uporabnikom pri uporabi storitev. Od študenta se pričakuje komunikativnost, prijaznost in občutek za delo z ljudmi. Zaželene so izkušnje na podobnem delovnem mestu. Pogoj za zasedbo dela je starost nad 25 let in časovna razpoložljivost.

Za vse dodatne informacije pokličite na telefonsko številko 064 177 700 oziroma pošljite CV na elektronski naslov pooblasceni.prodajalec-lucija-2.com.


petek, 17. februar 2017 Vabilo na izobraževanje Sočutno varstvo otrok

Inštitut Vita bona organizira izobraževanje na temo sočutnega varstva otrok, ki poteka po principih sočutnega starševstva, ki bo vsak četrtek ob 18h na Pedagoški fakulteti v Kopru.

Sočutno varstvo je nov način varstva otrok, ki temelji na razumevanju otroških možganov in otrokove navezanosti, na omogočanju varnosti preko sočutnih meja in na rahločutnih odnosih, ki poudarjajo tudi stik s sabo. Ta nov pristop je sočuten do otroka in do pedagoga, saj upošteva potrebe in čutenja obeh. Ne gre za ekstremne avtoritarne ali permisivne načine, saj med načela spada ničelna toleranca nasilja in ničelna toleranca do zanemarjanja otroka. Načela sočutne vzgoje so razumevanje, varnost in sočutje.

V sklopu desetih predavanj, ki bodo vsebovala osebno izkušnjo, bo tudi preko igre vlog teoretično in praktično predstavljen pomen sočutnega varstva. Udeleženci se s prijavo zavežejo k pisanju kratkih refleksij, udeležbi k šoli za starše in branju knjig s področja sočutnega varstva.

Po udeležbi celotnega predavanja vsi udeleženi prejmejo potrdilo in tudi povabilo k sodelovanju v Agenciji sočutnega varstva, ki ponuja sočutno varovanje otrok po omenjenih načelih.

Inštitut k uvodnemu izobraževanju vabi vse študente in brezposelne, ki ste že ali bi želeli delati na področju varstva otrok, vse strokovne delavce, posebej vzgojitelje in pedagoge, ter starše, ki jih zanimajo pristopi sočutnega starševstva.

Srečanja bodo potekala ob četrtkih na Pedagoški fakulteti v Kopru. Prvo informativno srečanje bo 23.2.2017 ob 18. uri. Cena izobraževanja je 80 EUR.

Za prijavo pošljite mail na socutno.varstvo@gmail.com.


sreda, 15. februar 2017 Moj korak naprej za mlade / Inkubator 4.0

Središče Rotunda vabi na 16-urno izobraževanje Moj korak naprej za mlade med 15. in 29. letom, in sicer 22. in 23. februarja 2017, med 9. in 17. uro v Središču Rotunda, Destradijev trg 11, Koper.

Program je namenjam mladim, ki so na prehodu iz izobraževalnega sistema na trg dela in iščejo idejo kako začeti poklicno življenje.

Podroben program je objavljen na spletni strani Središča Rotunda: TUKAJ.

Informacije: 051 458 410, 0590 47 121 ali info@sredisce-rotunda.si.


petek, 10. februar 2017 Vabilo na tekmovanje Case Study Competition Zagreb

Študentsko društvo eSTUDENT iz Zagreba prireja tekmovanje Case Study Competition, ki je vodilno regionalno tekmovanje v reševanju poslovnih primerov.

S sodelovanjem na tekmovanju lahko študentje pokažejo svoja znanja, ideje in zmožnosti pred najboljšimi hrvaškimi podjetji, kot potencialnimi bodočimi delodajalci. Za najboljše ideje so razpisane tudi denarne nagrade. Rok za prijavo je 6. marec 2017.

Več o tekmovanju si lahko preberete na njihovi uradni spletni strani.

Lepo vabljeni k udeležbi.


četrtek, 9. februar 2017 Vabljeni na konferenco Cutting Edge 2017

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani organizira znanstveno konferenco Cutting Edge 2017, ki bo potekala 19. septembra 2017. Na konferenci bodo lahko študenti naravoslovnih in tehničnih ved predstavili svoje raziskave v sklopu diplomskih, magistrskih ali doktorskih del.

Konferenca je razdeljena na tri glavna področja, in sicer Materials of the future, Science behind the living in Tecnologies for the earth and enviroment.  Znotraj vsakega področja bo potekalo tudi predavanje priznanega strokovnjaka.

Letošnji dogodek je nadgrajen – v sodelovanju s Slovenskim kemijskim društvom bo  septembra izšla posebna revija Acte Chimice Slovenice, ki bo namenjena objavam mladih raziskovalcev, ki delujejo znotraj zgoraj omenjenih področij.

Več o konferenci si lahko preberete v priponki ali na njihovi spletni strani.  

Vabljeni k udeležbi!


torek, 7. februar 2017 Delavnica kariernega svetovanja za študente BP in UPsi

Študente študijskega programa 1. in 2. stopnje Biopsihologija ter programa Uporabna psihologija obveščamo, da bo na UP FAMNIT v sredo, 22. februarja 2017 od 10. do 13. ure potekala delavnica Kariernega svetovanja.

Delavnico bo vodil Matic Kadliček, univ. dipl. psih.:

Na srečanju se bomo pogovarjali o pomembnih vprašanjih o življenju in delu. O vprašanjih, ki si jih lahko zastavite tukaj in zdaj. Na nekaj izmed teh si boste najbrž lahko odgovorili takoj, ostalo pa pride sproti, kasneje. Nekatera življenjska poglavja pač žal ne morejo mimo lastne izkušnje. Kot veste, pa imajo izkušnje še to nerodno lastnost, da pridejo tik po tem, ko jo potrebujemo. In tudi to je OK.

Nepravega časa ni, je samo napačen prostor.

Prijava je možna do srede, 8.2.2017 s kratkim e-sporočilom na referat@famnit.upr.si.

Vabljeni k udeležbi!


torek, 7. februar 2017 Podjetniški program: Od ideje do uspešne prodaje

Od ideje do uspešne prodaje je podjetniški program PTP - Primorskega tehnološkega parka, na katerem lahko udeleženci s pomočjo predavanj in mentorskega programa svoje ideje spremenijo v delujoče poslovne zgodbe. Izobraževanja nudijo znanja iz raziskave trga, gradnje produkta, marketinga in odnosov z javnostmi, iskanja prodajnih poti in finančnega načrtovanja.

K prijavi vabijo posameznike ali skupine s svojimi podjetniškimi projekti, novoustanovljena podjetja ali podjetja v fazi ustanavljanja. Prijavljene v program bodo povabili na kratek razgovor, ki je namenjen ugotavljanju podjetniškega potenciala članov ekipe in projekta. Izbranih deset nosilcev projektov oziroma ekip pa se bo lahko brezplačno udeležilo programa, vrednega 2500 evrov na projekt.

Najboljšim 10 podjetniškim projektom v regiji bo tako šest tednov brezplačno na voljo šest delavnic za razvoj produktov po meri kupca, 20 ur individualnega mentoriranja in delovno mesto v prostoru za sodelovanje Primorskega tehnološkega parka. Trajanje programa je šest tednov s pričetkom 6.3.2017 in zaključkom 13.4.2017

Prijave so na voljo preko prijavnice na spletni strani PTP.

Rok za prijavo je 17. februar 2017.


torek, 7. februar 2017 Predstavite svojo podjetniško idejo na tekmovanju POPRI

Tekmovanje POPRI je tekmovanje za najboljše podjetniške ideje med mladimi. V lanskem letu je na tekmovanju sodelovalo kar 260 mladih iz 44 različnih izobraževalnih inštitucij, projekt pa je postal tudi slovenski zmagovalec Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva.

Na tekmovanju lahko sodelujete v treh kategorijah:

 • osnovnošolci od 7. do 9. razreda,
 • srednješolci,
 • študentje ter mladi do 29. let, ki še nimate svojega podjetja.

Prijavite se s svojo podjetniško idejo, ki jo opišite v predlogi, sestavljeni iz ključnih poglavij, ki sestavljajo poslovni model.  Prijavo, skupaj s prilogami (fotografije, plakati, reklame izdelka), pošljite najkasneje do 13. marca 2017.

Prispele naloge bo pregledala komisija, deset izbranih ekip pa se bo uvrstilo v polfinale.

Več informacij najdete v priponki.

Lepo vabljeni!


petek, 3. februar 2017 Osnovni tečaj fotografije

Fotografinja Slavica Isovska v marcu mesecu ponovno organizira osnovni tečaj fotografije, ki je namenjen vsem, ki jih fotografija navdušuje ter tistim, ki si želijo izpopolniti svoje tehnično znanje s področja fotografije.

Tečaj zajema 2 uri teoretičnega dela ter 14 ur praktičnega dela. V teoretičnem delu tečaja boste obravnavali kratko zgodovino fotografije, spoznavali fotografsko opremo, fotografske zakonitosti (delovanje zaslonke in zaklopa v razmerju s časom in občutljivostjo senzorja) ter osnove fotografiranja. V praktičnem delu tečaja pa boste znanje, pridobljeno na teoretičnem delu, uporabili na terenu – fotografirali boste naravo, arhitekture, detajle, modele ter še veliko več.

Ob zaključku tečaja dobite potrdilo o uspešno opravljenem osnovnem tečaju fotografije. Cena tečaja je 40 €.

Podrobnejše informacije o vsebini tečaja najdete na tej povezavi. Za dodatne informacije je na voljo ing. fot. Slavica Isovska na telefonski številki 031 573 108, na elektronskem naslovu slavica.isovska@gmail.com ter na Facebook profilu.

Slavica Isovska je inženirka fotografije, ki se je do sedaj predstavila z že dvanajstimi samostojnimi in več kot tridesetimi skupinskimi razstavami pri nas in v tujini. Obsežna in odmevna fotoreportaža o Romih v Štuki (Makedonija), ki jo je leta 2013 objavil tudi Amensty International Slovenija, je razstavljena v prostorih UP FAMNIT (Glagoljaška 8, 1. nadstropje).


četrtek, 2. februar 2017 Tecimo skupaj na Wings for Life World Run

Wings for Life World Run, globalno tekaško tekmovanje, bo v Ljubljani potekalo 7. maja 2017 ob 13.00.

Slogan teka Wing for Life World Run je tečemo za tiste, ki tega ne morejo. Vsi prihodki od dogodka bodo namenjeni fundaciji Wings for Life, ki financira raziskave za iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače in želi hkrati o tem osvestiti čim več ljudi.

Prijavnina za tekmovanje znaša 30 EUR. Več informacij o dogodku najdete na njihovi spletni strani.

Tecimo skupaj!


ponedeljek, 30. januar 2017 ESN išče nove člane

Društvo ESN Primorska se ukvarja z organizacijo obštudijskih dejavnosti za boljše in lažje vključevanje študentov na izmenjavi​​ v ​lokalno okolje in s promocijo mobilnosti.​ Je del evropske organizacije Erasmus Student Netwok (ESN), krovne evropske organizacije, ki spodbuja mobilnost in pomaga študentom na izmenjavi. Armada 34.000 prostovoljcev ponuja storitve za 200.000 študentov. Zelo aktivna je tudi sekcija ESN Primorska, ki skrbi za dobro počutje študentov, ki obiščejo Univerzo na Primorskem. 

ESN Primorska trenutno išče nove okrepitve, kar si lahko preberete v dopisu tu

Vsem študentom, ki se dobro počutite v mednarodnih okoljih in želite svojim kolegom približati izkušnjo Primorske in Slovenije, svetujemo, da se vključijo v delovanje društva. 

Ob tem še opomnimo, da vključevanje v društvo podpira tudi Univerza na Primorskem, ki ob izboru za mobilnost Erasmus+ daje prednost študentom, ki aktivno sodelujejo v podpornih aktivnostih za tuje študente. 


četrtek, 26. januar 2017 Poletna šola - trajnostna gradnja v Alpah

Univerza na Primorskem (UP FAMNIT) in Oregon State Universty (College of Forestry) iz ZDA organizirata skupno poletno šolo Prispevek gozdno-lesne verige h trajnosti grajenega okolja v Alpah (The Forest Sector's Contribution to Sustainability of the Built Environment in Alpine Europe)

Med poletno šolo se boste spoznali s trajnostnimi praksami gradnje v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Švici in na Hrvaškem. 

Potekala bo med 24.6. in 8.7., ovrednotena pa je s 6 kreditnimi točkami. 

Poletna šola je namenjena študentom iz Evrope in Severne Amerike. 

Več si lahko preberete na spletni strani: http://alpine-europe.famnit.upr.si/en/


četrtek, 26. januar 2017 Vabilo na prijavo na razpis za usposabljanje za jamske vodnike

Javni zavod Park Škocjanske jame vabi študente na usposabljanje in opravljanje izpita za jamske vodnike za poletno študentsko delo.

V okvir dela sodi predstavljanje muzejskih zbirk v parku, vodenje po jamskem sistemu ter vodenje po učni poti. Poleg omenjenega se opravlja tudi delo prodaje v trgovini s spominki in ostala dela po dogovoru.

Prijave zbirajo do 10.2.2017 na e- naslov psj@psj.gov.si ali po pošti na naslov Park Škocjanske jame, Slovenija, Škocjan 2, 6215 Divača.

Več o usposabljanju si lahko preberete v priponki ali na njihovi spletni strani.

Vabljeni!


ponedeljek, 23. januar 2017 Uradne ure knjižnice TeMeNa v času od 23.1.2016 do 27.1.2017

Uporabnike obveščamo, da bo knjižnica TeMeNa v času od 23.1.2017 do 27.1.2017 odprta po sledečem urniku:

 • PONEDELJEK: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 16:00
 • TOREK: 12:00 – 18:00
 • SREDA: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 16:00
 • ČETRTEK: 12:00 – 18:00
 • PETEK: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 16:00

 

Hvala za razumevanje


ponedeljek, 23. januar 2017 Konstituiran Študentski svet UP FAMNIT 2016/17

V torek, 17. januarja 2017 so bile izvedene volitve Študentskega sveta UP FAMNIT (ŠS) za študijsko leto 2016/17.

ŠS v študijskem letu 2016/07 šteje 15 članov. Predseduje mu Martin Senič, študent magistrskega študijskega programa Varstvo narave. Konstitutivna seja je potekala 23. januarja 2017.

Člani Študentskega sveta UP FAMNIT v študijskem letu 2016/17 so:

 • Martin Senič (Varstvo narave, magistrski), predsednik,
 • Anja Andrenšek (Aplikativna kineziologija, dodiplomski),
 • Narmina Baghirova (Matematika, dodiplomski),
 • Saša Bele (Biopsihologija, magistrski),
 • Špela Bizjan (Biopsihologija, dodiplomski),
 • Maja Čeček (Biopsihologija, dodiplomski),
 • Tina Čeh (Aplikativna kineziologija, magistrski), tajnik,
 • Andreja Grobiša (Sredozemsko kmetijstvo, dodiplomski), podpredsednica,
 • Nevena Mitrović (Matematične znanosti in Računalništvo in informatika),
 • Rade Nježić (Matematika, dodiplomski),
 • Luka Pavlović (Matematične znanosti, magistrski),
 • Valentin Sojar (Računalništvo in informatika, dodiplomski),
 • Damjan Tonkli (Bioinformatika, dodiplomski),
 • Šejla Žujo (Matematika s finančnim inženiringom, magistrski),
 • Eva Žunec (Biodiverziteta, dodiplomski).

Podatki o predstavnikih študentov v organih in komisijah UP FAMNIT so dostopni tukaj

Predstavnika študentov UP FAMNIT v Študentskem svetu Univerze na Primorskem sta Martin Senič in Luka Pavlović.

Več informacij o volivah v ŠS in njegovih pristojnostih je dostopnih tukaj.


sreda, 18. januar 2017 Sprememba uradnih ur knjižnice danes, 18.1.2017

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo danes, 18.1.2017 knjižnica odprla ob 10:45.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje


torek, 17. januar 2017 Vabljeni na predstavitev Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano se bo predstavilo potencialnim bodočim sodelavcem v četrtek, 19. januarja 2017, ob 14:00 uri, na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (Dunajska 22, Ljubljana – poslovna stavba Triglav).

Na ministrstvu se zavedajo, da bodo naloge, ki so povezane z zagotavljanjem zadostne količine hrane in njeno varnostjo, urejenostjo in obdelanostjo podeželja, skrbjo za naravne vire in bogastva ter skrbjo za živali morali prevzeti mladi. Ker si želijo sodelovanja z mladimi, so pripravili dogodek, na katerem se bodo predstavili. Na srečanju boste spoznali njihovo organiziranost, naloge in prioritete, spregovoril bo tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan s sodelavci.

Več o dogodku si lahko preberete v priponki.

Vabljeni v čim večjem številu.


sreda, 11. januar 2017 Objavljen je razpis Erasmus+ za 2017-18 (študij in praktično usposabljanje v tujini)

Objavljen je razpis Erasmus+ za študente. Omogoča prijave za študij in praktično usposabljanje v tujini med 1.6.2017 in 30.9.2018. 

Rok za prijave je 26.1.2016.

Razpis z vsemi prilogami in navodili je dosegljiv na povezavi tu. 


torek, 10. januar 2017 Vabilo: izobraževanje Društva za medicinsko hipnozo Slovenije

V Društvu za medicinsko hipnozo Slovenije pod vodstvom prof. dr. Marjana Pajntarja februarja spet pričenjajo z novim ciklom tečajev za pridobitev diplome Terapevt medicinske hipnoze. To celostno izobraževanje s področja medicinske hipnoze je razdeljeno na sedem vsebinskih sklopov oziroma tečajevpo 15 ur (četrtek, petek in torek od 16. do 21. ure), ki predvidoma potekajo v sejnih prostorih hotela Azul v Kranju. Vsi tečaji so sestavljeni iz predavanj, demonstracij in vaj.

Tečaji DMHS so namenjeni zdravnikom, stomatologom, psihologom, psihoterapevtom in drugim zdravstvenim delavcem, ki delajo pod vodstvom zdravnika, zobozdravnika ali psihologa ter absolventom in študentom višjih letnikov medicine, dentalne medicine in psihologije.

Začetni tečaj Osnove medicinske hipnoze, ki predstavlja pogoj za pristop k vsem nadaljevalnim tečajem, bodo izvajali 2., 3. in 7. februarja 2017. 

Razpored do sedaj razpisanih tečajev za leto 2017 s povezavami do elektronskih prijavnic:

1. Osnove medicinske hipnoze (2., 3. in 7. februar 2017)

Prijava: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4VvTmVQV_sa6if_yyR99q6OCa4ulHCeUHHtQtJ4GyDmMknA/viewform

2. Oblikovanje hipnotskih sugestij (16., 17. in 21. marec 2017)

Prijava: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe8_UotPYON6NDJhr7J58S0G2if-uRbuE2l0RBZ6irMNjuSog/viewform

3. Psihosomatika, motnje hranjenja in odvisnosti (13., 14. in 18. april 2017)

Prijava: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeRSqSGjIZTRL5Vx7AoxjtFROvYAmvwsIarc7h6gdto-cr3yg/viewform

4. Anksioznost, tesnobna stanja in fobije (11., 12. in 16. maj 2017)

Prijava: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSebGfpGutrd0Xg4I669xgOIUYqjSlQlkQ4DRyqlaC5vmnJ0oA/viewform

5. Medicinska hipnoza pri depresiji (8., 9. in 12. junij 2017)

Prijava: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfutPvVGd0zbzxZiJIkpHk6LQbvVKwmqrcul5L4ODcoFwzgcQ/viewform

Za dodatne informacije o izobraževanju DMHS obiščite spletno stran www.hipnoza-dmhs.si ali pišite na informacije@hipnoza-dmhs.si.


četrtek, 5. januar 2017 Vabilo na predstavitev teme magistrskega dela študentke Mojce Pev

V petek, 20.1.2017 bo ob 14:00 v predavalnici FAMNIT-POŠTA Mojca Pev, študentka magistrskega študijskega programa 2. stopnje Matematične znanosti, predstavila temo magistrskega dela z naslovom Osnovne lastnosti hipergrup, ki jo pripravlja pod mentorstvom izr. prof. dr. Klavdije Kutnar.

Vljudno vabljeni!


sreda, 21. december 2016 Knjižnica TeMeNa bo od torka, 27. 12. 2016 do ponedeljka, 2. 1. 2017 zaprta

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta od torka, 27. 12. 2016 do ponedeljka, 2. 1. 2017 zaprta.

Želimo vam lepe praznike in uspešno leto 2017!


četrtek, 15. december 2016 Tekmovanje podjetniških idej: POPRI 2017

Imate zanimivo podjetniško idejo? Ste že izdelali seminarsko nalogo o poslovni ideji, ki jo želite uresničiti? Že poznate najboljše tekmovanje za podjetniške ideje v Sloveniji – POPRI? Prijavijo se lahko študenti in mladi do 29 let, ki še nimajo lastnega podjetja. Prijavite se s svojo podjetniško idejo, ki jo podrobneje opišete v predlogi. Le-ta se nahaja na prenovljeni spletni strani popri.si ali v platformi Mikrobiz.

Kaj moram opisati?

Predloga vas vodi skozi t.i. vitki okvir (lean canvas) oziroma 9 ključnih segmentov, ki predstavljajo poslovni model. V predlogi najdete tudi napotke za reševanje in praktični primer. V primeru, da ste že izdelali podobno seminarsko nalogo, pa lahko svoje gradivo le prilagodite naši prijavi. Svoji prijavi dodate še slikovno gradivo in kratek predstavitveni video o svoji ideji (med 1-3 min).

Princip tekmovanja ostaja enak, novost letošnjega leta predstavlja združitev državnega dela tekmovanja z zaključkom.
- 13. marec: Oddaja poslovnega modela
- 30. marec: Razglasitev 10 polfinalistov
- 5. april / dopoldne: Osebne predstavitve najboljših 10 ekip iz vsake kategorije iz cele Slovenije pred strokovno komisijo
- 6. april / popoldne: Predstavitev finalistov, zaključna prireditev in podelitev nagrad v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica

5 razlogov za PRIJAVO:

 • PREPROSTA PRIJAVA – prijavite se preko preproste predloge. Lahko pa tudi prilagodite že izdelano seminarsko nalogo, ki ste jo izdelali v sklopu šolskih aktivnosti in se z njo prijavite.
 • NOVA ZNANJA IN IZKUŠNJE – Z izpolnjevanjem predloge pridobite nova znanja, z uvrstitvijo v polfinale, pa se preizkusite tudi v veščinah javnega nastopanja.
 • BOGATE NAGRADE – Zmagovalne ekipe prejmejo bogate nagrade iz sklada 5000 €.
 • MNENJE STROKOVNE KOMISIJE – Ideje tekmovalcev bodo ocenili člani strokovne komisije, sestavljene iz podjetnikov, ključnih kadrov podjetij, pedagoških delavcev in drugih strokovnjakov iz področja podjetništva, ki bodo ponudili najhitrejšo oceno potenciala ideje.
 • PRIMERJAVA Z VRSTNIKI IZ CELE SLOVENIJE – Spoznali boste ideje drugih mladih po Sloveniji in navezali stike z aktivnimi in podjetnimi posamezniki, ki bodo v prihodnosti skupaj z vami spreminjali svet na boljše.

Pridružite se nam in nam sledite preko spletne strani (popri.si), Facebook strani (facebook.com/popripopri), ali nas kontaktirajte preko elektronskega naslova popri@primorski-tp.si, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja. Če želite preveriti, ali je vaša ideja dobradoživeti nepozabno izkušnjo, pridobiti nova znanja, se pomeriti z vrstniki iz cele Slovenije, se prijavite do 13. marca 2017 na POPRI! 


sreda, 14. december 2016 Zavarovalnica TRIGLAV išče študenta (IT)

TRIGLAV, Zdravstvena zavarovalnica d.d. v Kopru išče študenta za delo na področju informacijskih tehnologij.

Delo bi obsegalo izvajanje ukrepov varovanja v informacijskem sistemu, nudenje pomoči uporabnikom informacijskega sistema, administriranje uporabniških imen in gesel ter sodelovanje pri projektih.

Prijavite se lahko do 21.12.2016, več informacij pa najdete v priponki.

 


petek, 9. december 2016 Vabilo k sodelovanju v raziskavi na temo dizajna grajenega okolja in blagostanja ljudi

Raziskovalci na Univerzi na Primorskem potrebujejo prostovoljce za izvedbo raziskave na temo dizajna grajenega okolja in blagostanja ljudi. Prostovoljce prosijo, da se udeležijo dveh srečanj (testiranj) v dveh različnih dnevih - vsako od srečanj bo trajalo 1,5 ure.

Pred samim sodelovanjem bodo prostovoljce seznanili z raziskavo in jih prosili, da podpišejo Izjavo o zavestni in svobodni privolitvi sodelujočih zdravih oseb.

Pomembno je, da se prostovoljci lahko udeležijo obeh srečanj, katerih termini bodo oblikovani glede na razpoložljivost sodelujočih. Prostovoljci bodo med samim srečanjem pretežno sami, z občasnimi interakcijami z raziskovalci. Prostovoljci morajo biti zdrave odrasle osebe, stare med 20 in 60 let in ne smejo biti kadilci. Prisotnost določenih zdravstvenih stanj, bolezni, povezanih s stresom, ter uporaba določenih oblik hormonskih (nadomestnih) terapij ali zdravil lahko pomenijo neprimernost prostovoljcev za udeležbo v raziskavi. Prostovoljci, ki uporabljajo kemično kontracepcijo, bodo naprošeni, da povedo, za kakšno vrsto kontracepcije gre.

Raziskava bo potekala na Univerzitetnem kampusu Livade (Livade 6, Izola). Raziskava je del doktorskega projekta raziskovalca Michaela Burnarda, ki ga izvaja pod mentorstvom izr. prof. dr. Andreje Kutnar.

Če bi v raziskavi želeli sodelovati, kontaktirajte:

Vljudno vabljeni k sodelovanju!


petek, 9. december 2016 Vabilo na predstavitev Poletne šole v Šanghaju 2017

Vljudno vabljeni na predstavitev Poletne šole kitajskega jezika in kulture v Šanghaju 2017, ki bo v četrtek, 15. 12. 2016, ob 15:30 v  predavalnici FAMNIT-Muzejski1.

Konfucijeva učilnica Koper Univerze na Primorskem (KUK UP) bo v sodelovanju s Konfucijevim inštitutom Ljubljana in univerzo SUIBE iz Šanghaja študentom omogočila udeležbo na Poletni šoli Šanghaj 2017. KUK UP je prav tako zadolžen za priprave ter prijave na poletno šolo. UP je letos pridobila kar 40 mest za študente. Prepričani smo, da je Poletna šola Šanghaj 2017 izjemna priložnost, da se študentje neposredno srečajo s kitajsko kulturo, kar jim bo odprlo nove poglede in možnosti za bodočnost.

Poletna šola bo potekala od 23.7. do 5.8.2017. Več informacij najdete tukaj.


petek, 9. december 2016 S TESTI DO SLUŽBE: 2-dnevna delavnica psihometričnega testiranja

Društvo študentov Biopsihologije organizira naslednji 2-dnevno delavnico namenjeno vsem, ki bodo v prihodnosti iskali zaposlitev in se mogoče pri tem srečali z reševanjem psihometričnih testov, ki se jih uporablja pri izbirnih postopkih. Dogodek je še posebej zanimiv in poučen za iskalce zaposlitve in mlade, ki se bodo s tem še soočali.

Kdaj: ponedeljek, 12. in sreda, 14. december ob 17.00 do 20.00

Kje: FAMNIT-Muzejski1 in Muzejski2

Cena: 10€ (za člane DŠBP je cena 5€)

Prijave in info: info.dsbp@gmail.com.

Delavnico organizira Društvo študentov Biopsihologije


ponedeljek, 5. december 2016 Sprememba uradnih ur knjižnice v četrtek, 8.12.2016 in v petek, 9.12.2016

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v četrtek, 8.12.2016 in v petek, 9.12.2016 odprta dopoldne od 10:00 do 12:00 in popoldne od 12:30 do 16:00.
 

Zahvaljujemo se za razumevanje.


petek, 25. november 2016 Štipendiranje študijskih obiskov dijakov in študentov v tujini

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije sporoča, da so sredstva za štipendiranje študijskih obiskov dijakov in študentov v tujino, za namen izobraževanja ali praktičnega usposabljanja, še na voljo.

Sredstva so namenjena štipendiranju vsaj 3-tedenskih študijskih obiskov študentov ter vsaj 2-tedenskih študijskih obiskov dijakov v obdobju od 1.10.2015 dalje, pri čemer se mora študijski obisk pričeti najkasneje 31. 3. 2017. Sredstva se dodelijo za pokritje neposrednih stroškov študijskega obiska.

Zadnji rok za prijavo je 15.12.2016. Vse podrobne informacije glede razpisa najdete na spletni strani.

Dodatne informacije je možno dobiti v času uradnih ur tudi osebno na naslovu sklada, telefonsko pri Minki Glinšek na tel. št. 01 434 58 93 ali na e-naslovu: minka.glinsek@sklad-kadri.si.


torek, 22. november 2016 NIJZ vabi na brezplačno in anonimno testiranje za HIV

Nacionalni inštitut za javno zdravje in Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano ob svetovnem dnevu aidsa vabita na brezplačno in anonimno testiranje za HIV, ki bo potekalo v četrtek, 1. decembra 2016, od 7. do 10. ure v Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, Območna enota Koper (ambulanta za cepljenje, Vojkovo nabrežje 4/a, Koper).


četrtek, 17. november 2016 Vabilo na mesečne družabne in pogovorne dogodeke DŠBP

HOMEOREZA

Linija mesečnih družabnih in pogovornih dogodkov DŠBP

“Kakšna statika, če pa lahko tečemo.”

Odločili smo se, da bomo vsak mesec en dan - verjetno četrtek -  namenili aktivnemu druženju (študentov, pa tudi študentk Famnita) in poskušali ustvariti prostor debat in spoznavanja (tako novih ljudi kot novih misli). Izmenično se bodo dogajali filmski večeri z debato po filmu in predstavitve (trenutne) raziskovalne dejavnosti naših profesorjev in profesoric, da malo pobližje spoznamo, s čim se ukvarjajo v »prostem času«.

Naslednji teden se bomo ogreli z ogledom Black Mirror: The national anthem, po koncu pa bo z nami kakšno rekel in pokomentiral še zloglasni filmski kritik prof. Ernest Ženko.

Vse skupaj se bo dogajalo v naši novi čitalnici na Kettejevi 1, z začetkom ob 19.00. Akademskih petnajst ne velja, film je dober, piškotov in čaja pa omejeno količino, zato se ti splača priti tudi kaj prej.

IMDb o filmu.

                                                       Vljudno vabljeni v čim večjem številu,

                                                        Društvo študentov biopsihologije


četrtek, 17. november 2016 Iskra razpisuje nagrado za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo s področja delovanja nevladnih organizacij

ISKRA - Stičišče NVO Istre in Krasa razpisuje nagrado za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo, vezano na delo nevladnih organizacij za leto 2016.

Prijavijo se lahko študentke/-je Univerze na Primorskem (ne glede na stalno prebivališče) in študentke/-je drugih univerz v Sloveniji, s stalnim bivališčem v Obalno-kraški regiji, ki so v letu 2016:
1) magistrirale/-i po t. i. bolonjskem sistemu ali diplomirale/-i po starem sistemu ali
2) diplomirale/-i po bolonjskem sistemu
ter so v svojem delu obravnavale/-i tematiko, povezano z delovanjem nevladnih organizacij.

Ključni kriteriji za izbor najboljših del bodo aktualnost, uporabnost in pronicljivost diplomskega oz. magistrskega dela.

Štiričlanska komisija bo med prejetimi prijavami podelila denarni nagradi:
– za najboljše magistrsko delo (2. bolonjska stopnja) ali diplomsko delo po starem sistemu 250 € bruto.
– za najboljše diplomsko delo (1. bolonjska stopnja) 250 € bruto.

Izpolnjen prijavni obrazec (podpisan in skeniran) in diplomsko oz. magistrsko delo je treba poslati po e-pošti na INFO@STICISCE-ISKRA.SIali prinesti osebno na na sedež Stičišča ISKRA (Gregorčičeva 6, Koper).

ROK ZA ODDAJO: najkasneje do ponedeljka, 28. novembra 2016 (12:00).

RAZPISNO BESEDILO: klik

NOVICA: klik

Prejemnici/-ka nagrad bosta razglašena na slovesni prireditvi v začetku decembra 2016 v Kopru, na katero bomo povabili vse na razpis prijavljene diplomante/-ke in magistrante/-ke ter njihove mentorje/-ice, predstavnice/-ke nevladnih organizacij, občin Obalno-kraške regije, Ministrstva za javno upravo in druge.


četrtek, 10. november 2016 Podaljšan urnik knjižnice od ponedeljka, 14.11.2016

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo od ponedeljka, 14.11.2016, knjižnica TeMeNa obratovala po spremenjenem, podaljšanem urniku, in sicer bo knjižnica odprta 6 ur dnevno:

 • ob ponedeljkih, sredah in petkih od 10:00 do 16:00 ter
 • ob torkih in četrtkih: od 12:00 do 18:00.

petek, 4. november 2016 Vabljeni na LocalHackDay Fakultete za računalnistvo in informatiko (UL)

Člani Društva računalničarjev organizirajo LocalHackDay by DragonHack, ki bo potekal 3. decembra 2016 v prostorih Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

LocalHackDay je dogodek mednarodnih razsežnosti, saj preko organizacije Major League Hacking (MLH) povezuje preko 30 univerz po svetu, na katerih se bo sinhrono odvijal njihov LocalHackDay. Povezal bo študente iz tehnično usmerjenih fakultet (računalništvo, elektrotehnika, strojništvo,...), sodelujejo pa tudi profesorji in mentorji iz tehnoloških podjetij. Dogodek traja 12 ur in je namenjen učenju novih tehnologij, povezovanju preko live chatroom-ov in druženju. Eden izmed ciljev tega dogodka pa je tudi, da ekipa ustvari manjši praktičen izdelek, ki bi se ga lahko uporabljalo v poslovnem okolju. Končni izdelek, ki ga ustvari skupina na samem dogodku, je prepuščen domišljiji in zagonu udeležencev.

Več informacij najde TUKAJ, pišete pa jim lahko tudi na teja.primozic@dragonhack.si.

Vljudno vabljeni!


sreda, 26. oktober 2016 Sprememba uradnih ur knjižnice v sredo, 2.11.2016

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v sredo, 2.11.2016 odprta le med 10. in 12. uro.

Knjige lahko v popoldanskem času, med 13. uro in 16. uro vrnete v tajništvu dekanata UP FAMNIT.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


sreda, 26. oktober 2016 Javni poziv za pridobitev štipendije iz Štipendijskega sklada Univerze na Primorskem za študijsko leto 2016/2017

Univerza na Primorskem vabi vse študente UP, da se prijavijo na javni poziv za pridobitev štipendije ter s tem izrazijo svoj interes za vključitev v sklad.

Štipendijski sklad Univerze na Primorskem je namenjem nagrajevanju in spodbujanju najboljših študentov UP, ponudbi teh študentov delodajalcem še v času študijskega procesa in zagotavljanju možnosti za zaposlitev teh študentov takoj, ko zaključijo s študijem. Pogodbe o štipendiranju bodo sklenjene med UP, tistimi partnerji sklada (delodajalci) ter študenti, pri katerih bo obstajal vzajemen interes za sklenitev te pogodbe.

V štipendijski program sklada se lahko vključijo:

 • kandidati, ki se bodo ali so se vpisali v 1. letnik kateregakoli študijskega programa 1. stopnje na UP,
 • študenti, ki se bodo ali so se vpisali v 1. letnike študijskih programov 2. ali 3. stopnje na UP,
 • študenti vpisani v študijske programe 1., 2. ali 3. stopnje na UP in absolventi.

V program sklada se ne morejo vključiti študenti, ki:

 • so zaposleni ali samozaposleni,
 • imajo status poslovodne osebe gospodarske družbe ali so direktorji zasebnega zavoda,
 • so vpisani v evidenco brezposelnih oseb, pri Zavodu RS za zaposlovanje.

Rok za oddajo vloge z vsemi dokazili je 7.11.2016. 

Več informacij najdete na spletni strani Kariernega centra.


četrtek, 20. oktober 2016 Vabilo na dogodek Dostopna univerza - 20 let Društva študentov invalidov Slovenije

Društvo invalidov Slovenije letos obeležuje 20. obletnico delovanja, zato v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU) organizira celodnevni dogodek z naslovom Dostopna univerza, ki bo potekal v sredo, 26. oktobra 2016 na ljubljanskem Študentskem kampusu (na Pivovarniški ulici).

Preko različnih predstavitev, delavnic in okrogle mize boste spoznavali različne vidike težav, ovir in problematik študentov z različnimi vrstami invalidnosti ter dobre prakse in rešitve, ki jih ponujajo fakultete in druge organizacije. Obenem boste seznanjeni s problematiko, s katero se študenti srečujejo v času študija, spoznali pa boste tudi pregled dosežkov, ki jih je društvo doseglo skupaj z različnimi organizacijami in ustanovami v zadnjih dveh desetletjih.

Povzetek programa:
9.30 – 10.00
Prihod udeležencev
10.00 – 10.15
Pozdravni nagovori
10.15 – 10.35
Podpora študentom invalidom na Univerzi v Ljubljani (Hotimir Tivadar, predsednik Komisije za študente s posebnimi potrebami na UL)
10.35 – 10.55
Vloga ŠOU v Ljubljani na področju sociale in vključevanja študentov invalidov (Klemen Mesarec, vodja resorja za socialo in zdravstvo ŠOU v Ljubljani)
10.55 -11.15
Podpora študentom s posebnimi potrebami na Ekonomski fakulteti kot primer dobre prakse (Andreja Turman, predstavnica Ekonomske fakultete)
11.15 – 11.45
Odmor za kavo
11.45 – 12.05
Tutorstvo kot oblika podpore (Kristina Sarka, koordinatorka za študente s posebnimi potrebami na Filozofski fakulteti)
12.05 – 12.25
Primerna nastanitev in bivanje (Igor Brlek, predstavnik Študentskega doma V LJUBLJANI)
12.25 – 12.45
Karierni razvoj študentov invalidov (Urša Poljanšek, predstavnica Kariernega centra UL)
13.00 – 14.00
Okrogla miza: Študenti invalidi nekoč in danes (sodelujejo predstavniki DŠIS, ŠOS, MOL, UL, MDDSZEM…)
15.00
Dobrodelni koncert

Vljudno vabljeni!


torek, 18. oktober 2016 Prvo predavanje Famnitovih izletov v matematično vesolje 2016/17

 1. PREDAVANJE FAMNITOVIH IZLETOV V MATEMATIČNO VEOLJE 2016/17

Na prvem predavanju z naslovom

»Matematika in finančna pismenost«,

ki bo potekalo

v sredo, 19. oktobra 2016, ob 18h,

v Veliki predavalnici UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper)

bo dr. Mihael Perman (UP FAMNIT in UL FMF) predstavil, kako matematika pomaga razumeti večino finančnih konceptov, od povsem preprostih, kot je obračunavanje obroka pri kreditih, do nekoliko težjih, kot recimo določanje donosa obveznic, do bolj zahtevnih, kot je določanje zavarovalnih premij ali vrednotenje izvedenih inštrumentov. Na konkretnih primerih bo predstavil, kakšni matematični koncepti pridejo v poštev in kako jih uporabimo za boljše razumevanje finančnih produktov, od katerih smo, če si to želimo ali ne, odvisni.

O predavatelju: dr. Mihael Perman je na Univerzi v Ljubljani diplomiral iz matematike (1983), na University of California at Berkeley pa doktoriral iz statističnih znanosti (1990). V letih 1993-1994 je predaval na University of Southern California (ZDA) in na Univerzi v Cambridgeu (Velika Britanija), v letih 1995-2006 pa kot izredni profesor na Univerzi v Ljubljani. Od leta 2007 do leta 2011 je bil direktor Agencije za zavarovalni nadzor, zadnjih nekaj let pa predava verjetnost in statistiko tudi na FAMNIT-u. Raziskovalno se ukvarja z verjenostnim računom, statističnim modeliranjem, aktuarstvom in zavarovalništvom.

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na martin.milanic@upr.si.

Veselimo se novih popotovanj v matematična vesolja v vaši družbi!

Vljudno vabljeni.


sreda, 12. oktober 2016 Vabljeni na 19. Čisto desetko

V sredo, 19. oktobra, zastopaj barve UP FAMNIT!

Leto je naokoli in bliža se največja študentska športno-zabavna prireditev na Obali – Jesenska ČISTA DESETKA! Prireditev tradicionalno organizira Univerzitetna športna zveza Primorske v sodelovanju z Študentsko organizacijo univerze na Primorskem in Univerzo na Primorskem.

Dogodka se vsako leto udeleži več kot 350 študentk in študentov Univerze na Primorskem, Univerze v Novi Gorici in Fakultete za pomorstvo in promet (UL), ki tekmujejo v desetih športno-družabnih disciplinah. Ekipe so razdeljene po fakultetah, tako gre za medfakultetno tekmovanje, kjer se točke po posameznih disciplinah seštevajo. Na koncu ekipa z največ osvojenimi točkami prejme status najboljše fakultete in prehodni pokal Čiste desetke.

Fakultete se bodo pomerile v desetih športno-družabnih disciplinah, in sicer v košarki, futsalu, odbojki, namiznem tenisu, kegljanju, pikadu, kalčetu, briškuli, vlečenju vrvi in igri Študent ne jezi se. Vsak aktivni udeleženec bo prejel majico in brezplačni topel obrok.

Zaradi lažje izvedbe prireditve je potrebna predhodna prijava. Vse informacije najdete na spletni strani ŠOUP.

Športno naravnani ste vabljeni na igrišča, ostali pa na tribune!


ponedeljek, 10. oktober 2016 Vabilo na delavnico »Izzivi mladim«

SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Javnim skladom RS za razvoj kadrov in štipendije vabi študente k aktivni udeležbi na delavnici »Izzivi mladim«, ki bo potekala v Ljubljani (7.11., 8.11. in 16.11.2016 ter 14.11., 15.11. in 22.11.), Novi Gorici (14.11., 15.11. in 22.11.) ter Mariboru (3.11., 4.11. in 11.11).

Delavnica je namenjena študentom, ki bi želeli sodelovati s podjetji in drugimi organizacijami pri razvoju njihovih izdelkov in storitev. Ob podpori mentorjev boste z uporabo metode vitkega inoviranja preverili problem in skladnost rešitve glede na ugotovljene zahteve potencialnih kupcev ter pripravili poslovni model.

Udeležba na delavnici je za študente in predstavnike podjetij ter fakultet brezplačna. Prijavite se lahko na tej povezavi.

Več informacij o programu delavnice najdete TUKAJ ter na njihovi spletni strani.

Vabljeni!


ponedeljek, 10. oktober 2016 Vabilo k udeležbi na delavnici »Izzivi mladim«

SPIRIT Slovenija, javna agencija, v sodelovanju z Javnim skladom RS za razvoj kadrov in štipendije vabi študente k aktivni udeležbi na delavnici »Izzivi mladim«.

Delavnica je namenjena študentom, ki bi želeli sodelovati s podjetji in drugimi organizacijami pri razvoju njihovih izdelkov in storitev. Ob podpori naših mentorjev boste z uporabo metode vitkega inoviranja preverili problem in skladnost rešitve glede na ugotovljene zahteve potencialnih kupcev ter pripravili poslovni model. Delavnica  omogoča zelo učinkovit zagon vašega novega projekta.

Za sodelovanje v okviru posamezne delavnice se prijavite na naslednji povezavi.

Program delavnice

Udeležba na delavnici je za študente in predstavnike podjetij ter fakultet brezplačna.

Pred prijavo mora biti dogovorjena sestava tima študentov, ki bo razvijal izdelek ali storitev za posamezno podjetje ali organizacijo; predstavnik podjetja ter predstavnik fakultete.

Na delavnici bodo študenti prisotni ves čas, predstavniki podjetij in organizacij ter fakultet pa v uvodnem in zaključnem delu. Podjetje zagotovi vsaj enega sodelavca, ki se bo lahko vključeval v delo z mladimi v okviru enotedenskega programa (kontaktna oseba za telefonski stik z ekipo mladih).

Razpisani termini:

 1. delavnica

- prvi dan: 7. 11. 2016 od 16. do 20. ure
- drugi dan: 8. 11. 2016 od 9. do 18. ure
- tretji dan: 16. 11. 2016 od 9. do 18. ure

Lokacija delavnice: Ljubljanski univerzitetni inkubator, Ljubljana.

 2. delavnica

- prvi dan: 14. 11. 2016 od 16. do 20. ure
- drugi dan: 15. 11. 2016 od 9. do 18. ure
- tretji dan: 22. 11. 2016 od 9. do 18. ure

Lokacija delavnice: Ljubljanski univerzitetni inkubator, Ljubljana.

3. delavnica

- prvi dan: 14. 11. 2016 od 16. do 20. ure
- drugi dan: 15. 11. 2016 od 9. do 18. ure
- tretji dan: 22. 11. 2016 od 9. do 18. ure

Lokacija delavnice: Nova Gorica točna lokacija bo določena naknadno.

4. delavnica

- prvi dan: 3. 11. 2016 od 16. do 20. ure
- drugi dan:  4. 11. 2016 od 9. do 18. ure
- tretji dan: 11. 11. 2016 od 9. do 18. ure

Lokacija delavnice: Univerzitetni inkubator Tovarna podjemov, Maribor.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo preko elektronskega naslova izzivimladim@spiritslovenia.si

Več informacij o delavnicah: http://www.podjetniski-portal.si/o-podjetnistvu/izzivi-mladim/izzivi-mladim-za-time-studentov.


petek, 7. oktober 2016 Vabilo na delavnico Priložnost EU v Kopru

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Zavod Nefiks organizirata informativno delavnico Priložnost EU v Kopru, ki bo v četrtek 13.10.2016 ob 16.00 v Središču Rotunda (Destradijev trg 11).

Na delavnici bosta pedstavnik EPSLO in ambasadorka EU CAREERS predstavila, kako do pripravništva ali zaposlitve v Evropskem parlamentu; kako zaposluje sekretariat, kako politične skupine in kako svoje asistente poiščejo evropski poslanci ter kakšne so poklicne poti tudi v drugih institucijah EU.

Udeležba je brezplačna.

Več o delavnici in prijavah najdete TUKAJ.

Vabljeni!

 


ponedeljek, 3. oktober 2016 Vabljeni na Petrolov poslovni hackathon

Podjetje Petrol in ABC pospeševalnik organizirata Petrolov poslovni hackathon, ki bo potekal 8. in 9. oktobra 2016 v ABC hubu (spodnja etaža dvorane pod Emporiumom, BTC Ljubljana) v Ljubljani.

Dogodek je odlična priložnost za vse posameznike ali ekipe, ki si želijo biti del zgodbe o uspehu. Obeta se nagradni sklad v vrednosti  1500 EUR, najbolj prodorni pa bodo imeli priložnost predstavitve/zaposlitve v Petrolovi ekipi.

Prijave na dogodek so odprte do 4. oktobra do 12. ure. Več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

Vljudno vabljeni!


ponedeljek, 3. oktober 2016 Zaključile so se že sedme delavnice za bruce Uvod v študij

Za lažji vstop v novo študijsko leto smo na fakulteti že sedmo leto zapored organizirali delavnice za bruce Uvod v študij, ki so namenjene prvim letnikom dodiplomskih študijskih programov. Letos smo z delavnicami pričeli v ponedeljek, 26. septembra 2016 in zaključili v petek, 30. septembra 2016. Študentje so se lahko udeležili štirih delavnic, ki vključujejo vsebine študijskih programov UP FAMNIT – delavnico za računalničarje Python 3 in Requests ter delavnice Biodiverziteta slovenske Istre, Razvijanje komunikacijskih spretnosti in Matematika. Naši predavatelji in študenti so brucem predstavili uporabne vsebine ter obnovili nekatera znanja iz srednje šole. Posebej zanimive so bile za bruce tudi informacije o študiju in obštudijskih aktivnostih, ki so jih brucem posredovali študentje višjih letnikov.

Brucem in vsem našim študentom želimo veliko uspeha pri študiju in prijetno bivanje na Obali!


ponedeljek, 3. oktober 2016 Vabilo na otvoritev razstave »Biocamp 005 Trenta 2016«

Društvo varstvenih biologov Biodiva je na UP FAMNIT pripravilo razstavo o letošnjem raziskovalnem taboru BIOCAMP 005 TRENTA 2016. Otvoritev razstave bo jutri, 4. oktobra 2016, ob 15. uri v prostorih UP FAMNIT (Glagoljaška 8, 1. nadstropje).

Društvo Biodiva želi z različnimi dejavnostmi ozaveščati tako študente kot najširšo javnost o sodobnih naravovarstvenih problemih. V ta namen prirejajo srečanja, izobraževanja in tradicionalni raziskovalni tabor Biocamp. Letošnje izvedbe v dolini Trente se udeležilo 38 študentov iz različnih univerz, več o njem pa lahko preberete tukaj.

Vabljeni k ogledu!


sreda, 28. september 2016 Sprememba uradnih ur knjižnice v ponedeljek, 3.10.2016

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo ta v ponedeljek, 3.10.2016 odprta le med 10. in 12. uro.
V popoldanskem času bo knjižnica zaprta, knjige pa bo mogoče vrniti v referatu za študente UP FAMNIT med 13. in 15. uro.

Zahvaljujemo se za razumevanje


torek, 27. september 2016 Urnik knjižnice od 1. oktobra 2016 dalje

Od 1.10.2016 bo knjižnica za obiskovalce ponovno odprta vse dni v tednu, in sicer:

 • ob ponedeljkih: 10:00 – 12:00 in 13:00 -15:00,
 • ob torkih: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 17:00,
 • ob sredah: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 15:00,
 • ob četrtkih: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 17:00,
 • ob petkih: 10:00 – 12:00 in 13:00 – 15:00.

Morebitne izredne spremembe uradnih ur so objavljene med obvestili za študente na spletni strani fakultete.

Knjižnica Temena


sreda, 21. september 2016 Science Hack Day - Ideje in triki v znanosti

Vabljeni na dogodek, ki bo 15. in 16. oktobra 2016, na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.

Kaj je SCIENCE HACK DAY?

Prevoda v slovenščino pravzaprav ni, najbližje bi bilo »dan ustvarjanja z znanostjo«. To je dogodek, ki na eno mesto pripelje najrazličnejše navdušence in zanesenjake s področja znanosti z namenom kratkega a intenzivnega sodelovanja, ustvarjanja in izdelovanja zanimivih reči.
V 24 urah poskusi najti rešitev nekega problema, mogoče ne bo najbolj elegantna, bo pa zagotovo najpametnejša. Na samem dogodku lahko tudi prespiš … čeprav gotovo ne boš spal prav veliko!

Komu je namenjen?

Science Hack Day je za vsakogar, ki ga zanima povezovanje znanosti s tehnologijo in drugimi panogami. Če si koder, oblikovalec, znanstvenik, rokodelec ali samo navdušenec z dobrimi idejami, je Science Hack Day pravi dogodek zate.

Kaj lahko pravzaprav počnem?

V skupini boš skupaj z ostalimi ustvaril nekaj v povezavi z znanostjo. Nekateri se boste z znanostjo na tak način srečali prvič, drugi pa se z njo vsakodnevno ukvarjate. Skupaj lahko ustvarite spletno aplikacijo, družabno igro, mini robota, kompleksno analizo podatkov, preprost senzor, pametno oblačilo, torej praktično karkoli, kar lahko naredite v 24 urah. Za lažjo predstavo si na spletni strani dogodka oglej najboljše ideje preteklih dogodkov z vsega sveta.

Pridruži se nam in ustvari nekaj v povezavi z znanostjo, predznanje ni potrebno!

Imaš vprašanje ali idejo? Te obvestimo, ko bodo prijave odprte?

Pošlji pošto na tadej@sciencehackday.org

Info na: http://ljubljana.sciencehackday.org/sl/


torek, 20. september 2016 Skupnost NewPrevent vabi nove prostovoljce

Skupina mladih entuziastov, ki pod imenom New Prevent delujejo v Mestni občini Koper (MOK) širi svoj kolektiv.

Skupna cilja skupnosti New Prevent sta predvsem dva, in sicer usmerjanje mladih v zdrav življenjski slog ter ozaveščanje mladih o škodljivih posledicah uživanja prepovedanih substanc. Pri osnovnošolskih otrocih vzpodbujajo druženje v stiku z naravo, kjer v varnem okolju izvajajo igre z žogo, družabne igre, ustvarjalne delavnice in klepetalnice. Na lokacijah nočne zabave in zbirališčih mladostnikov preko neformalnega druženja delo izvajajo v obliki informiranja, svetovanja in pogovarjanja z mladimi, kot promocijo zdravega in varnega življenjskega sloga pa jim preventivno lahko ponudijo tudi plastenko vode, kondome in jabolka.

Skupnost New Prevent ponuja prijetno delovno okolje v mladem kolektivu, možnost izobraževanja in izpopolnjevanja ter opravljanja študijske prakse, zagotovljena pa sta tudi mentorsko spremljanje in podpora.

Če te zanima zabavno, dinamično in interaktivno delo z mlado populacijo, obišči Facebook stran New Prevent ali kontaktiraj Ingrid Kristančič Šömen na telefonsko številko 031/287-751, terenske delavce na telefonsko številko 051/683-099 ali pa piši na elektronski naslov newprevent@gmail.com.

V priponki najdeš katalog ostalih prostovoljskih priložnosti za mlade v šolskem letu 2016/2017.


torek, 20. september 2016 Izmenjave s Švico

Švica še vedno ne sodeluje v programu izmenjav Erasmus+. Smo pa prejeli obvestilo, da je Zvezni Svet Švicarske konfederacije podaljšal začano rešitev, ki omogoča sodelovanje Švicarskim visokošolskim zavodom v programih izmenjav do konca leta 2017. 

Študenti imate tako še vedno možnost, da se izmenjav udeležite tudi v Švici, le pogoji so nekoliko drugačni. Za več informacij obiščite spletno stran programa Erasmus / Swiss-European Mobility Programme (SEMP)

Novica o podaljšanju programa je objavljena tudi na portalu švicarske vlade


torek, 13. september 2016 Vabilo na dogodek »Znanstveni inkubator – Kako graditi kariero po doktoratu?«

Društvo Cutting edge v sodelovanju s FKKT UL prireja dogodek z naslovom »Znanstveni inkubator – Kako graditi kariero po doktoratu«, ki bo potekal 20. septembra 2016 v predavalnici B Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani.

Dogodek je namenjen mladim raziskovalcem oziroma znanstvenikom na začetku kariere. V dopoldanskem delu se bodo predstavili uradi, ki se ukvarjajo s pripravo in objavo razpisov, skrbijo za koordinacijo prijav ali nudijo kakršnokoli pomoč pri iskanju informacij za prijavo na raziskovalne projekte, popoldne pa bodo svoje izkušnje predstavili mladi znanstveniki, ki so na podobnih razpisih že sodelovali in bodo tako iz prve roke delili svoje izkušnje in napotke.

Prijavite se lahko TUKAJ, udeležba na dogodku je brezplačna.

Več o dogodku najdete v priponki.

Vljudno vabljeni!


četrtek, 8. september 2016 Darilo vsem študentom in študentkam UP: letni dostop do aplikacije Delo Ekspres

Časopisna hiša Delo podarja vsem rednim študentom Univerze na Primorskem letni dostop do aplikacije Delo Ekspres za pametne telefone, ki uporabnikom omogoča dostop do najpomembnejših dnevnih novic.
S pomočjo aplikacije boste že zgodaj zjutraj obveščeni o najpomembnejših zgodbah tekočega dne, skupaj z vremensko napovedjo in napovedjo kulturnih dogodkov.

Delo Ekspres izhaja od ponedeljka do petka, dvakrat dnevno, ob 6. in 18. uri, ob vikendih in praznikih pa izide le zjutraj. O odmevni novici uporabnika obvesti nemudoma. Vsebine nastajajo v uredništvu časnika Delo.

Ponudba velja od 1. oktobra 2016 do 30. septembra 2017 (za šolsko leto 2016/2017).

Kodo za brezplačen dostop do aplikacije pridobite s klikom na spodnjo povezavo: http://promo.delo.si/ekspresUPR

Navodila za aktivacijo kode aplikacije najdete tu.

Želimo vam prijetno branje!

 


četrtek, 1. september 2016 Drugi Borzenov nagradni natečaj za študente 2016

Družba Borzen, operater trga z električno energijo, d. o. o. vabi študente k sodelovanju na drugem nagradnem natečaju za najboljšo raziskovalno nalogo s področja izrabe vetra in/ali lesne biomase za proizvodnjo elektrike v Sloveniji.

Na natečaju lahko sodelujejo študentje posamezniki s stalnim ali začasnim bivališčem v Republiki Sloveniji, ki imajo status študenta visokošolskega strokovnega programa ali univerzitetnega programa (raven 6/1 ali 6/2 oziroma 1. bolonjska stopnja) ali magistrskega programa (raven 7 oziroma 2. bolonjska stopnja).

Potek natečaja

Oglejte si Pravila nagradnega natečaja za študente 016 (najdete jih tudi v priponki) in se prijavite pravočasno! S prijavo in raziskovalno nalogo si zagotovite vaše mesto v nagradnem natečaju in možnost potegovanja za nagrado.

Več o natečaju lahko preberete na tej spletni strani.


petek, 26. avgust 2016 Uradne ure knjižnice TeMeNa v mesecu septembru 2016

Uporabnike obveščamo, da bo knjižnica TeMeNa v času od 1.9. do 30.9.2016 spet odprta vsak dan v tednu, po sledečem urniku:

 • ponedeljek: 9:30 - 12:30
 • torek: 13:00 - 16:00
 • sreda: 9:30 - 12:30
 • četrtek: 13:00 - 17:00
 • petek: 9:30 - 12:30.

torek, 16. avgust 2016 Vabilo na predavanje prof. dr. Harukija Nakamure z naslovom Computational Approaches to Protein Interactions

Gostujoči profesor dr. Haruki Nakamura bo imel v sredo, 17.8.2016, ob 12:00 uri v Veliki predavalnici (Glagoljaška 8) predavanje z naslovom Computational Approaches to Protein Interactions.

Več o predavanju si lahko preberete v nadaljevanju.

Protein-ligand interactions govern very many biological phenomena, including protein-small compounds, protein-nucleic acids, and protein-protein interactions. In particular, electrostatic property of proteins is one of the most important factors for specific molecular recognitions on protein interfaces. Appropriate treatment of the electrostatic interaction is critical for computational analyses of PPI in a realistic manner. Since the potential function is long-range, it is not simple to handle the interactions in an effective manner: high accuracy, low computational cost, ease of the implementation, and freedom from artifacts. We have recently developed a novel algorithm, zero-multipole summation method, for evaluating the electrostatic energy of charged particle systems. Its simple pair wise form enables us to effectively apply the scheme to high-performance parallel computation with GPGPU systems. Several applications to homogeneous and inhomogeneous molecular systems have confirmed that it could replace the conventional Ewald method in order to perform rapid and accurate molecular dynamics simulations. This method is applied to simulate a protein-protein docking procedure in an ab-initio manner, based on the computed free energy landscape. Our software package, myPresto, is availble from http://presto.protein.osaka-u.ac.jp/myPresto4/, includng psygene-G and omegagne for GPGPUs.

Vljudno vabljeni!

 


četrtek, 11. avgust 2016 Društvo VTIS vabi na dogodek Prvi VTIS 2016 – iz Slovenije v svet

Društvo v tujini izobraženih Slovencev (VTIS) že tretje leto zapored organizira dogodek Prvi VTIS 2016 – iz Slovenije v svet za bodoče študente in raziskovalce, ki v akademskem letu 2016/17 prvič odhajajo v tujino. Dogodek bo potekal v četrtek, 18.8.2016, ob 18:00 na Dunajski 151 v Ljubljani.

Društvo VTIS povezuje in zastopa interese slovenskih državljanov in državljank, ki se v okviru visokošolskega študija izobražujejo oziroma opravljajo raziskovalno dejavnost na univerzah in drugih ustanovah v tujini. Bodoči študenti ter raziskovalci bodo imeli na dogodku priložnost za medsebojno spoznavanje in povezovanje, aktivno pa bodo sodelovali tudi slovenski alumniji tujih univerz, ki bodo predstavili svoje izkušnje in podali nekaj nasvetov o študiju ter življenju v tujini.

Dodatne informacije o dogodku ter prijavnica so na voljo TUKAJ.

Za dodatna vprašanja lahko pišete na urskahabe@gmail.com ali pokličete na 031 878 974 (Urška Habe).

Vabljeni!


četrtek, 4. avgust 2016 Izjemna priložnost za zaposlitev

Naš dipomant, ki uspešno gradi kariero in podjetje v tujini, nas je kontaktiral s ponudbo 3 delovnih mest. Ponudba je zanimiva tako za študente, kot diplomante. 

Podjetje Catenate je mednarodni ponudnik storitev na področju računalniškega svetovanja in razvoja programske opreme z več kot 140 zaposlenimi in poslovnimi enotami v Švici, Italiji, Nemčiji, Bolgariji, Nizozemski in Sloveniji. Poslovna enota v Sloveniji je najmlajša enota, ki se osredotoča na razvoj web / front-end programske opreme za stranke s področja centralne in zahodne Evrope.

Več v sami ponudbi tu

 


sreda, 6. julij 2016 Sedem prostih mest za prakso v tujini

Obveščamo vas, da Zavod za novodobno izobraževanje objavlja 7 prostih mest za mobilnost študentov z namenom praktičnega usposabljanja v tujini v okviru programa Erasmus+ in projekta Mobility for enhancement of student's employability II.

Projekt je namenjen študentom ob koncu študija za dopolnitev njihovega celostnega znanja. S projektom želi konzorcij prispevati k razreševanju težav, s katerimi se srečujejo študenti ob vstopu na trg dela ter hkrati zagotoviti podjetjem (uporabnikom) kvaliteten, čim bolj usposobljen kader.

Več podrobnosti in razpisna dokumentacija je na spletni strani: http://www.zni.si/erasmus-konzorcij.html.

Razpis je odprt do porabe sredstev.


ponedeljek, 27. junij 2016 Uradne ure knjižnice TeMeNa v juliju in avgustu 2016

Uporabnike obveščamo, da bo knjižnica TeMeNa v času od 1. julija do 31. avgusta 2016 odprta ob ponedeljkih, sredah in petkih od 13:00 do 15:00.

Izposoja in vračilo gradiva bosta v tem času omogočena tudi izven navedenih uradnih ur, in sicer:

 • izposoja gradiva: po predhodnem dogovoru vsak delavnik med 8:00 in 15:00. Datum in uro obiska vsaj dan prej napovejte na e-naslov temena@upr.si;
 • vračilo gradiva: v Referatu za študente UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper), v času uradnih ur Referata, in sicer:
  - ponedeljek - petek: 8:00 – 11:00,
  - torek, četrtek: 8:00 – 11:00 in 13:30 – 15:30.

torek, 21. junij 2016 Vabilo na 14. karierni sejem MOJE DELO

Ekipa zaposlitvenega portala MojeDelo.com 5. oktobra 2016 prireja že 14. karierni sejem MOJE DELO – največji karierni dogodek v Sloveniji. V Veliki sprejemni dvorani in Prvem preddverju Cankarjevega doma bo, ob že tradicionalni vsebini, tudi veliko novosti. Več pozornosti bo namenjene ravno iskalcem prve zaposlitve, ki se s trgom dela šele spoznavajo.

Dijaki in študenti, ki se na svojo karierno pot šele podajajo, potrebujejo pomoč pri pripravi dokumentov (življenjepis, spremno pismo), nekaj motivacijskih besed in usmeritve pri iskanju samih delovnih mest. Obisk sejma jim omogoča prvi stik z delodajalci in zaposlitvenimi razgovori, ugotovijo pa lahko tudi, kateri kadri so trenutno najbolj iskani in kako se predstaviti kot najboljši kandidat za zapolnitev delovnega mesta.

Kaj lahko dijaki in študenti pridobijo z obiskom sejma?

1. Spoznavanje z delodajalci
Na velikem prizorišču se bodo predstavili mnogi slovenski in tuji delodajalci. Obiskovalci lahko prosto pristopijo, se predstavijo in opravijo krajši zaposlitveni intervju. To je popolna priložnost za ustvarjanje stikov, spoznavanje podjetij in celo za novo zaposlitev.

2. Karierno svetovanje
Tudi letos bodo na sejmu prisotni strokovnjaki s področja kariernega svetovanja z dolgoletnimi izkušnjami. Mladim bodo svetovali, v kakšni obliki pripraviti življenjepis in spremno pismo, kakšna vsebina pritegne delodajalce in kako se predstaviti kot najprimernejši kandidat za posamezno delovno mesto.

3. Karierna predavanja
Uspešne zgodbe posameznikov predstavljajo dodatno motivacijo za vse iskalce zaposlitve. Letos bo del predavanj zajemal tudi informacije o tem, kako trg dela deluje, kaj hitre spremembe na njem po novem omogočajo, nekaj predavanj pa bo še posebej dobrodošlih za dijake, študente in iskalce prve zaposlitve, ki na trg dela šele vstopajo.

4. Karierni kotiček
Formalna izobrazba že dolgo ni dovolj za uspešno gradnjo kariere. Znanja je potrebno konstantno izpopolnjevati in širiti svoja obzorja. Za več informacij o tem, katere so trenutno najbolj zaželene dodatne veščine, pa obiščite sejem in povprašajte ponudnike formalnih in neformalnih izobraževanj.

5. Psihometrična testiranja
Na sejmu bodo imeli obiskovalci možnost brezplačno rešiti psihometrične teste, rezultate pa bodo prejeli na svoj elektronski naslov. Delodajalci se poslužujejo takšnih testov v ožjih krogih razgovorov, ko želijo spoznati karakterne lastnosti kandidata ter kako se bo le-ta s svojim načinom razmišljanja vklopil v trenutni tim.

Prisotnost na sejmu so že potrdila številna vodilna podjetja v svojih panogah, kar je dober pokazatelj, da je gospodarska kriza že del preteklosti. Naj omenimo le nekaj podjetij, ki bodo na sejmu iskala nove kadre: Atlantic Grupa, LES-MMS d.o.o., Krka d.d., Novo mesto, RWE Ljubljana d.o.o., Si.mobil, d.d., Grawe d.d., IBM Slovenija, d.o.o. in drugi.

Delodajalci prihajajo iz različnih panog in bodo iskali širok spekter novih kadrov, zato je veliko možnosti, da bodo med njimi tudi takšna, ki so primerna za vas.

Od začetka avgusta naprej bo na voljo tudi prenovljena spletna stran www.kariernisejem.com, na kateri bodo dnevno osveževali novice o dogodku.