Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

UKREPI - prilagoditve izvajanja pedagoškega procesa 2021/22

natisni
Študente, zaposlene in obiskovalce prosimo, da dosledno upoštevajo navodila univerze, fakultete ter splošna navodila in priporočila v zvezi s preprečevanjem širjenja bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19), objavljena na spletni strani NIJZ (https://www.nijz.si/sl).
 

Pri tem vsi, ki vstopajo v prostore univerze, izpolnjujejo PCT pogoj:

 • PREBOLELOST – v obdobju 10-180 dni od začetka simptomov bolezni oziroma od pozitivnega rezultata testa PCR,
 • CEPLJENOST – izvedeno polno cepljenje, 
 • TESTIRANJE – negativni test HAG ali negativni PCR test, ki ni starejši od števila dni, določenega z veljavnimi predpisi. Kot pogoj šteje tudi testiranje s testom HAG za samotestiranje.

Aktualna obvestila

 • OBVESTILO (18.10.2021) QR KODA ZA SPREMLJANJE PRISOTNOSTI NA UP FAMNIT IN IZPOLNJEVANJE PCT                                                                                                                            Študente obveščamo da od danes, 18. 10. 2021 dalje na UP FAMNIT poteka evidentiranje prisotnosti v prostorih UP FAMNIT s QR kodo, ki bo nadomestila dosedanje (COVID-19) sezname prisotnosti.  
  QR koda je nameščena na vseh vhodih v stavbe ter na vratih predavalnic. Hkrati s potrditvijo prisotnosti v stavbi oziroma predavalnici študent/zaposleni potrdi tudi izpolnjevanje pogoja PCT.
  Ker postopek skeniranja QR kode zahteva izpolnjevanje določenih tehničnih pogojev (ustrezen mobilni telefon), bodo v predavalnicah še vedno na voljo tudi natisnjeni obrazci za evidentiranje prisotnosti,
  za primere, ko prisotni v predavalnici ne morejo skenirati QR kode.

 • OBVESTILO (7.10.2021): VISOKO RIZIČNI STIKI - INFORMACIJA                                                    Študente obveščamo, da je univerza dolžna ustrezno obveščati študente in zaposlene o visoko rizičnih stikih, do katerih pride v prostorih univerze. Obrazec »Opredelitev visoko rizičnih kontaktov (VRK) – pojasnila« je dostopen TUKAJ. V obrazcu so uvodoma podana pojasnila v zvezi z visoko rizičnimi stiki, na drugi strani obrazca pa najdete tabelo, ki jo študent izpolni in pošlje v Referat za študente (referat@famnit.upr.si). Na podlagi podatkov bosta nato fakulteta in univerza ustrezno obvestili študente in zaposlene ob upoštevanju zakonodaje o varovanju osebnih podatkov. Splošno pravilo je, da morajo zaposleni in študenti, ki niso cepljeni ali prebolevniki (prebolelost pred manj kot pol leta), v 10-dnevno karanteno. V primeru, da bi bile zaradi novih okoliščin potrebne prilagoditve izvedbe predmeta, bodo študenti ustrezno obveščeni.

 • OBVESTILO (6.10.2021): IZPOLNJEVANJE POGOJEV PCT NA UP
  Ob pričetku študijskega leta želimo študente ponovno obvestiti, da je v prostorih UP poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezno nošenje mask. Izjeme za nošenje mask so možne le na podlagi ustreznega zdravniškega potrdila.   Ker smo v tem tednu prejeli nekaj opozoril študentov in zaposlenih, da nekateri študenti zavračajo nošenje mask, vas obveščamo, da bomo morali v primerih, ko študent tudi po opozorilu ne bo upošteval Navodil UP, ukrepati na podlagi Pravilnika o disciplinski odgovornosti študentov UP. Disciplinska komisija fakultete lahko v teh primerih, po zaključenem disciplinskem postopku, izreče ukor, začasno ali dokončno izključitev z univerze.  Na fakulteti si želimo, da izvajanje postopkov ne bo potrebno in da bomo skupaj uspešno pričeli in zaključili študijsko leto.

 • OBVESTILO (1.10.2021): SAMOTESTIRANJE ŠTUDENTOV
  Vse informacije o hitrem antigenskem testiranju študentov kot "T pogoju" za obiskovanje predavanj in vaj v prostorih univerze, so dostopne na tej povezavi.

na vrh

Sklepi rektorice UP in navodila UPna vrh

 • SKLEP o ukrepih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19 (veljaven: 25.9.2021)
 • NAVODILA za izvajanje dela v prostorih Univerze na Primorskem v času veljavnih ukrepov proti širjenju bolezni COVID-19 - posodobljena za študijsko leto 2020/21 (veljavna: 28.9.2021
   

ARHIV preteklih študijskih let: 2020/21, 2019/20na vrh