Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

UKREPI - prilagoditve izvajanja pedagoškega procesa 2021/22

natisni
Študente, zaposlene in obiskovalce prosimo, da dosledno upoštevajo navodila univerze, fakultete ter splošna navodila in priporočila v zvezi s preprečevanjem širjenja bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19), objavljena na spletni strani NIJZ (https://www.nijz.si/sl).
 

Pri tem vsi, ki vstopajo v prostore univerze, izpolnjujejo PCT pogoj:

 • PREBOLELOST – v obdobju 10-180 dni od začetka simptomov bolezni oziroma od pozitivnega rezultata testa PCR,
 • CEPLJENOST – izvedeno polno cepljenje, 
 • TESTIRANJE – negativni test HAG ali negativni PCR test, ki ni starejši od števila dni, določenega z veljavnimi predpisi. Kot pogoj šteje tudi testiranje s testom HAG za samotestiranje

Aktualna obvestila

 • OBVESTILO (7.3.2022): Higienski ukrepi ter uporaba zaščitne maske

  Obveščamo vas, da se z dne, 7. 3. 2022 uvede nove higienske ukrepe na Univerzi na Primorskem, ki vključujejo dosledno prezračevanje in razkuževanje površin. Posamezniki morajo poskrbeti za ustrezno higieno rok in kašlja ter vstopajo v prostore univerze zdravi.

  V prostorih primerih  posamezniki nosijo zaščitne maske. Natančna navodila za nošenje mask so objavljena tukaj: https://www.upr.si/si/univerza/covid-19-in-up/trenutni-veljavni-ukrepi

 • OBVESTILO (21.2.2022): Preklic veljavnih ukrepov in uvedba higienskih ukrepov
  Obveščamo vas, da so z dne, 19. 2. 2022 preklicani vsi veljavni ukrepi in navodila za preprečevanje bolezni COVID-19 z dne, 18. 1. 2022 na Univerzi na Primorskem. Z dne, 21. 2. 2022, se uvede nove higienske ukrepe na Univerzi na Primorskem, ki vključujejo dosledno prezračevanje in razkuževanje površin. Posamezniki morajo poskrbeti za ustrezno higieno rok in kašlja ter vstopajo v prostore univerze zdravi.
  V prostorih univerze je še vedno obvezna uporaba maske. Natančnejša navodila o nošenju maske so na voljo tukaj: https://www.upr.si/si/univerza/covid-19-in-up/trenutni-veljavni-ukrepi

 • OBVESTILO (18.1.2022): Ravnanje v primeru stika, uvedba presejalnega testiranja  

  Glede na porast števila okužb in spremembe v odlokih Vlade RS, prilagajamo tudi naše delovanje.
  UVEDBA DNEVNEGA TESTIRANJA
  Tekom izpitnega obdobja (24. 1. 2022 – 18. 2. 2022) bo veljal poseben režim. Vsi študenti, zaposleni, zunanji sodelavci in obiskovalci se morajo dnevno testirati. Prosimo vas za potrpežljivost, saj bodo dobave sukcesivne.
  UKREPANJE OB VISOKORIZIČNEM STIKU – DO SREDE, 19. 1. 2022
  V primeru visokorizičnega stika (brez maske več kot 15 minut na razdalji manj kot 2 metra) so osebe napotene v 7-dnevno karanteno, razen v primeru, da so prejele poživitveni odmerek cepiva, prebolele COVID-19 pred manj kot 45 dnevi ali prebolele COVID-19 in bile polno cepljene.
  Vsi, ki so izjeme, se lahko udeležujejo aktivnosti v prostorih univerze, a se dnevno testirajo v kolikor se počutijo dobro. Tak režim velja 7 dni od zadnjega stika. 5 testov za ta namen lahko prevzamete na testirni točki.
  UKREPANJE OB VISOKORIZIČNEM STIKU – PO SREDI, 19. 1. 2022
  Študenti UP spadajo med izjeme od karantene po odloku Vlade RS. V primeru visokorizičnega stika, se morajo 7 dni po stiku testirati vsak dan in nositi FFP2 maske ali maske z višjo zaščito. 5 testov za ta namen lahko prevzamete na testirni točki.
  Več informacij lahko najdete tudi na spletni strani UP: https://www.upr.si/si/univerza/covid-19-in-up/izvedba-zimskega-izpitnega-obdobja-2022

 • OBVESTILO (14.1.2022): Izvedba predavanj in vaj v tednu od 17. 1. do 21. 1. 2022 

  Študente obveščamo, da bodo predavanja in vaje za študijske programe UP FAMNIT v naslednjem tednu potekala na daljavo.
  Izjema so vaje, ki jih je potrebno izvesti v vajalnici, ter kolokviji.
  Odločitev o tem je bila sprejeta zaradi širjenja okužb in posledičnih izolacij in karanten, ki lahko pomembno vplivajo na izvedbo izpitnega obdobja (24. 1. – 18. 2. 2022). Izpitno obdobje se bo izvajalo izključno v prostorih fakultete.
  Več informacij o morebitnih dodatnih pogojih glede izvedbe izpitnega obdobja boste prejeli v naslednjem tednu.

 • OBVESTILO (11.1.2022): Informacije o karanteni ter visokorizičnih kontaktih – SARS-CoV-2

  Zaradi pogostega spreminjanja odlokov o karanteni ter visokorizičnih kontaktih študente naprošamo, da redno spremljajo obvestila na spletni strani Urada Vlade Republike Slovenije sami, in sicer:

  - izjeme glede karantene: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/,

  - visokorizični kontakti: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/karantena-na-domu/.

  Za podrobnejša pojasnila glede karantene na domu ter visokorizičnih stikov študente naprošamo, da kontaktirajo pristojno institucijo NIJZ.

 • OBVESTILO (4.1.2022): Samotestiranje med 3.1. in 7.1. v Konfucijevi učilnici 
  Vse študente obveščamo o spremembi urnika za samotestiranja v Konfucijevi učilnici.
  Samotestiranje bo potekalo v času med 3. 1. in 7. 1.  zgolj od 7.00 do 13.00.

 • OBVESTILO (9.12.2021): Samotestiranje med 27.12. in 31.12. v Konfucijevi učilnici 

  Vse študente obveščamo o spremembi urnika za samotestiranja v Konfucijevi učilnici.

  Samotestiranje bo potekalo v času med 27.12. in 31.12 zgolj od 7.00 do 9.00.

 • OBVESTILO (25.11.2021): Obvestilo o izdaji testov HAG za samotestiranje po 17. novembru 2021 

  Pozdravljeni,
  obveščamo vas, da lahko študenti pridobijo HAG teste za samotestiranje od 17. novembra 2021 dalje v lekarnah, in sicer navedeni datum ločuje pravico do pridobitve 10 testov HAGza samotestiranje na mesec in pravico do pridobitve 15 testov HAG za samotestiranje na mesec. Samotestiranje se namreč izvaja trikrat tedensko.
  Več infomacij si lahko preberete v obvestilu, ki ga je javnosti dalo Ministrstvo za zdravje.​​​​​​
 • OBVESTILO (16.11.2021): Preverjanje PCT pogoja ob vstopu v prostore UP FAMNIT 

  študente obveščamo, da se bo na vhodih v fakultete preverjalo izpolnjevanja pogoja PCT, skladno s sprejetim odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. 
  Pregledovanje izpolnjevanja pogoja se bo izvajalo:
  - na glavnih vhodih na Glagoljaški 8 in Muzejskem trgu 7 (na Muzejskem trgu bo nadzor vzpostavljen predvidoma od jutri, 16. 11. 2021),
  - študenti, ki imajo predavanja v Famnit-RLab5 v Galebu (Kettejeva 1) bodo s strani izvajalcev napoteni na preverbo izpoljenvanja pogojev na eno izmed lokacij (Glagoljaška 8 ali Muzejski trg 7),
  - študenti, ki imajo predavanja na trgu Brolo bo preverjanje PCT pogoja izvajal rektorat UP, predavalnico Tramontana pa UP FHŠ.
  Študente prav tako obveščamo, da do nadaljnega študijska soba v pritličju Galeba ni na voljo.
 • OBVESTILO (9.11.2021): Odpoved cepilne stojnice proti Covidu-19 in gripi                                       Študente obveščamo, da v petek, 12. 11. 2021, odpade cepilna stojnica proti Covidu-19 in gripi, ki bi morala biti na parkirišču in v prostorih bivše pivnice Emonec v Šalari (Vanganelska cesta 20, Koper).

 • OBVESTILO (2.11.2021): Opomnik o izpolnjevanju pogoja PCT 

  Študente ponovno obveščamo, da se v prostorih fakultete izvajajo redne naključne kontrole izpolnjevanja pogoja PCT, zato vse študente prosimo, da pri sebi hranijo študentsko izkaznico in dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT.

  Študenti, ki izpolnjujejo pogoj T oziroma samotestiranje prejmejo potrjeno potrdilo, ki ga morajo hraniti pri sebi. S tem potrdilom izkazujejo izpolnjevanje pogoja.

  Vse študente prosimo, da dosledno upoštevajo navodila univerze in fakultete ter splošna navodila in priporočila v zvezi s preprečevanjem širjenja bolezni COVID-19.

 • OBVESTILO (28.10.2021) COVID-19: SPREMEMBA POGOSTOSTI SAMOTESTIRANJA             študente obveščamo, da se skladno z zaostreno epidemiološko situacijo v državi, spreminja tudi dinamika testiranja. 

  Z naslednjim tednom se uvaja testiranje študentov dvakrat na teden (praviloma ob ponedeljkih in sredah pred prvimi obveznostmi na fakulteti, oziroma ob dnevih po urniku). 
  Še vedno se samotestiranje izvaja v Konfucijevi učilnici. 
  Hkrati se spreminja urnik delovanja samotestirne točke. Ta bo od prihodnjega tedna naprej delovala vsak delovni dan od 7.00 do 17.00. 
  Vsem se zahvaljujemo za sodelovanje in razumevanje, ki ste ga že do sedaj izkazali! Prvi podatki kažejo, da je precepljenost študentov in profesorjev visoka in tako vzor celotni družbi. To je močan argument, ki ga imamo, ko se pogovarjamo s pristojnimi o uvajanju dodatnih ukrepov. 
  Prosimo vas, da se tudi vnaprej držite higienskih in varovalnih ukrepov tako na fakulteti, kot tudi izven prostorov univerze. 
  Poleg tega vas vabimo še k ogledu dveh posnetkov predavanj, ki smo jih izvedli za študente in zaposlene na Univerzi na Primorskem : 
  prof. dr. Alojz Ihan, dr. med.: Vse o COVID-19 in cepljenju: https://www.youtube.com/watch?v=oqm4BJ6-Bjo&t=3474s
  izr. Prof. dr. Tomaž Grušovnik: O konspiracizmu: Zakaj so teorije zarot tako popularne?: https://www.youtube.com/watch?v=CSPaMITs9HI 
 • OBVESTILO (18.10.2021) QR KODA ZA SPREMLJANJE PRISOTNOSTI NA UP FAMNIT IN IZPOLNJEVANJE PCT                                                                                                                            Študente obveščamo da od danes, 18. 10. 2021 dalje na UP FAMNIT poteka evidentiranje prisotnosti v prostorih UP FAMNIT s QR kodo, ki bo nadomestila dosedanje (COVID-19) sezname prisotnosti.  
  QR koda je nameščena na vseh vhodih v stavbe ter na vratih predavalnic. Hkrati s potrditvijo prisotnosti v stavbi oziroma predavalnici študent/zaposleni potrdi tudi izpolnjevanje pogoja PCT.
  Ker postopek skeniranja QR kode zahteva izpolnjevanje določenih tehničnih pogojev (ustrezen mobilni telefon), bodo v predavalnicah še vedno na voljo tudi natisnjeni obrazci za evidentiranje prisotnosti,
  za primere, ko prisotni v predavalnici ne morejo skenirati QR kode.

 • OBVESTILO (7.10.2021): VISOKO RIZIČNI STIKI - INFORMACIJA                                                    Študente obveščamo, da je univerza dolžna ustrezno obveščati študente in zaposlene o visoko rizičnih stikih, do katerih pride v prostorih univerze. Obrazec »Opredelitev visoko rizičnih kontaktov (VRK) – pojasnila« je dostopen TUKAJ. V obrazcu so uvodoma podana pojasnila v zvezi z visoko rizičnimi stiki, na drugi strani obrazca pa najdete tabelo, ki jo študent izpolni in pošlje v Referat za študente (referat@famnit.upr.si). Na podlagi podatkov bosta nato fakulteta in univerza ustrezno obvestili študente in zaposlene ob upoštevanju zakonodaje o varovanju osebnih podatkov. Splošno pravilo je, da morajo zaposleni in študenti, ki niso cepljeni ali prebolevniki (prebolelost pred manj kot pol leta), v 10-dnevno karanteno. V primeru, da bi bile zaradi novih okoliščin potrebne prilagoditve izvedbe predmeta, bodo študenti ustrezno obveščeni.

 • OBVESTILO (6.10.2021): IZPOLNJEVANJE POGOJEV PCT NA UP
  Ob pričetku študijskega leta želimo študente ponovno obvestiti, da je v prostorih UP poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezno nošenje mask. Izjeme za nošenje mask so možne le na podlagi ustreznega zdravniškega potrdila.   Ker smo v tem tednu prejeli nekaj opozoril študentov in zaposlenih, da nekateri študenti zavračajo nošenje mask, vas obveščamo, da bomo morali v primerih, ko študent tudi po opozorilu ne bo upošteval Navodil UP, ukrepati na podlagi Pravilnika o disciplinski odgovornosti študentov UP. Disciplinska komisija fakultete lahko v teh primerih, po zaključenem disciplinskem postopku, izreče ukor, začasno ali dokončno izključitev z univerze.  Na fakulteti si želimo, da izvajanje postopkov ne bo potrebno in da bomo skupaj uspešno pričeli in zaključili študijsko leto.

 • OBVESTILO (1.10.2021): SAMOTESTIRANJE ŠTUDENTOV
  Vse informacije o hitrem antigenskem testiranju študentov kot "T pogoju" za obiskovanje predavanj in vaj v prostorih univerze, so dostopne na tej povezavi.

na vrh

Sklepi rektorice UP in navodila UPna vrh

ARHIV preteklih študijskih let: 2020/21, 2019/20na vrh