Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

torek, 16. januar 2018 Vabilo na CLEAN ENERGY Design Thinking Challenge 2.0

Oddelek za proizvodnjo, energijo in okolijski management iz Alpen-Adria Universität Klagenfurt, v sodelovanju s SAP Austria in SAP University Alliances, organizira drugo delavnico z naslovom “Clean Energy Design Thinking Challenge”.

Delavnica bo potekala od 21.2. do 23.2.2018 v Lakeside Parku 2.0 (9020 Klagenfurt, Austria - v sklopu univerzitetnega kampusa). Ob pomoči izkušenih mentorjev bodo udeleženci delavnice tri dni reševali izzive priznanih podjetij, kot so STW Klagenfurt, Baumit, Sparkasse, Siemens, Kelag in Land Kärnten. Glavni cilj delavnice je razvoj novih konceptov čistih in trajnostnih energetskih sistemov usmerjenih v prihodnost – e-mobility ter smart living.

Prijave so mogoče do petka, 19.1.2018 na naslovu www.kaernten.unimc.at.

Delavnica bo obsegala 32 ur, udeleženci pa lahko v sklopu delavnice pridobijo tudi 4 ECTS kreditne točke.


sreda, 10. januar 2018 Objavljen razpis Erasmus+ za študijsko leto 2018/2019

Objavljen je razpis Erasmus+ za študente. Razpis omogoča prijave za študijske izmenjave ali izmenjave z namenom praktičnega usposabljanja v obdobju od 1.6.2018 do 30.9.2019.

Rok za prijavo na izmenjavo je 25.1.2018.

Razpis in vsa potrebna dokumentacija (priloge, navodila) so dosegljivi na tej povezavi.

Vabljeni k prijavi!


petek, 22. december 2017 Pridobitev štipendije za študij na Madžarskem v študijskem letu 2018/2019

Vsi študenti, ki vas zanima študij na Madžarskem, imate sedaj možnost oddaje vloge za pridobitev štipendije za naslednje študijsko leto 2018/2019. Madžarska namreč ponuja različne vrste štipendij:

 • za redni študij - vse stopnje; rok za prijavo: 30.1.2018
 • za raziskovalni obisk - krajši (3-29 dni) ali daljši (1-10 mesecev); rok za prijavo: 30.1.2018
 • za krajši (semesterski) študij - vse stopnje (od 1 do 10 mesecev); rok za prijavo: 28.2.2018
 • poletne šole – podrobnejši razpis objavljen naknadno; rok za prijavo: 6.3.2018;

Razpisi ter vse ostale informacije in navodila, so dostopne preko spletne strani Tempus Public Foundation: http://tka.hu/international-programmes/4133/information-for-applicants.

Vse zainteresirane vabimo k prijavi!


četrtek, 23. november 2017 Mednarodna konferenca za študente naravoslovnih smeri v Litvi

Mednarodna konferenca Open Readings 2018 za študente fizike in drugih naravoslovnih smeri bo potekala med 20. in 23. marcem 2018 v Vilniusu v Litvi.

V sklopu konference bodo potekala predavanja vabljenih predavateljev, različni seminarji in predstavitve ter družabni dogodki. Udeleženci so povabljeni k aktivnemu sodelovanju v obliki seminarjev in predstavitev različnih tem. Študenti bodo tako imeli priložnost poslušanja mednarodnih predavateljev ter pridobivanja izkušenj v pripravi in predstavitvi svojega dela.

Prijave na konferenco so odprte do 2. februarja 2018. Sodelovanje je brezplačno. Prijave so mogoče preko spletne strani, kjer poteka tudi oddaja kratkega teksta o temi predstavitve posameznega udeleženca.

Več informacij je vsem zainteresiranim na voljo na spletni strani openreadings.eu


četrtek, 16. november 2017 Na voljo štipendije za študij na Kitajskem

Beijing Institute of Technology (BIT) ponuja študentom UP štipendije v različnih programskih okvirjih. Z namenom podpore tujim študentom, ki želijo svoj študij ali del študija opravljati na njihovi univerzi, tako ponujajo štipendijski program za redne študente iz tujine, študijske izmenjave in krajše študijske programe.

ŠTIPENDIJSKI PROGRAM ZA:

1.) redne tuje študente

BIT ponuja štipendijo CSC (China Scholarship Council) petim študentom, ki želijo na Kitajskem opravljati celoten magistrski ali doktorski študij.

2.) študente na izmenjavi

5-10 študentom ponujajo možnost študijske izmenjave na njihovi univerzi v okviru BIT Exchange štipendije. Štipendija je namenjena študentom z vseh stopenj študija in sicer za en ali dva semestra v študijskem letu 2018 / 2019.

3.) krajše študijske programe

Krajši študijski programi (4 tedne) so namenjeni mednarodnim študentom z vseh stopenj študija, ki jih zanima intenzivno učenje kitajščine, naravoslovja in inženirstva ob tem pa še spoznavanje kulture.

Več informacij o univerzi in sorodnih študijskih programih je mogoče dobiti na spletni strani.


ponedeljek, 6. november 2017 Štipendije za študij v Turčiji za leto 2018

Poleg zagotavljanja izobraževalnih priložnosti na mednarodnem nivoju ter pridobivanja znanj in izkušenj, Republika Turčija ponuja tudi štipendije mednarodnim študentom iz vsega sveta za študij na univerzah v Turčiji.

Prijave bodo za dodiplomske študente na voljo od 16. aprila 2018, za študente podiplomskih smeri (magistrski in doktorski študij) pa od 5. februarja 2018. Več informacij je dostopnih tudi v krajšem razpisu.

Vloge za štipendijo je mogoče oddati samo preko spletne strani https://www.turkiyeburslari.gov.tr/en/english-home/. Prosilci za štipendijo morajo predložiti in naložiti vse potrebne dokumente v prijavni sistem.

Prijave prejete preko navadne pošte, kurirjev ali osebne dostave ne bodo sprejete.

Dodatne informacije o štipendijah in prijavnem postopku so dosegljive na spletni strani ali preko e-mail naslova info@turkiyeburslari.org


sreda, 25. oktober 2017 ZNI vabi k prijavi na razpis za opravljanje prakse v tujini

Zavod za novodobno izobraževanje, kot koordinator konzorcija, vabi vse zainteresirane študente k prijavi na razpis za opravljanje prakse v tujini preko Erasmus + projekta.

Ciljna skupina so študenti zadnjega in predzadnjega letnika ter absolventi (na obeh stopnjah). 

Projekt je razdeljen v 3 faze (praksa v slovenskem podjetju + praksa v tujini + prenos izkušenj nazaj v slovensko podjetje). Projekt traja do 31.5.2018, kar pomeni, da mora biti tudi zaključek mobilnosti najkasneje do 31.5.2018.

Do sodelovanja so upravičeni študenti katerekoli od naštetih članic, ki so del konzorcija:

 • Univerza v Mariboru (UM-VŠI),
 • Univerza na Primorskem (UP-VŠI),
 • Visoka šola za varstvo okolja (VŠVO),
 • Visoka zdravstvena šola v Celju (VZŠCE),
 • Visoka šola za proizvodno inženirstvo (VŠPI) in
 • Regionalna gospodarska zbornica Celje (RGZC)

Več informacij o projektu in možnosti prijave se nahajajo na spletni strani.

Vabljeni k prijavi!


sreda, 25. oktober 2017 Sestanek za študente na temo študijskih izmenjav

Mednarodna pisarna UP FAMNIT za študente, ki jih zanima študijska izmenjava, organizira sestanek. Na sestanku bodo predstavljene možnosti izmenjav ter sam postopek prijave in poteka izmenjave. Srečanje bo zaradi različnih urnikov študentov organizirano v dveh terminih. Vse zainteresirane študente vabimo, da se udeležijo enega izmed sestankov, ki bodo potekali:

 • v torek, 14.11.2017, ob 18.00 uri v FAMNIT - Muzejski 3

ali

 • v četrtek, 16.11.2017, ob 15.00 uri v FAMNIT – Pošta

Vabljeni!


Meeting for students on the topic of student exchanges

The International Office UP FAMNIT organizes a meeting for students who are interested in an student exchange. At the meeting will be presented the possibilities of exchanges and the procedure for applying. Presentation will be organized in two terms, since students have different schedules. We invite all interested students to attend one of the meetings that will take place:

• on Tuesday, 14 November 2017, at 18:00 in FAMNIT - Muzejski 3

or

• on Thursday, 16 November 2017, at 15:00 in FAMNIT - Pošta


četrtek, 19. oktober 2017 Možnost študijske izmenjave v Izraelu

Zainteresirane študente obveščamo, da obstaja možnost študijske izmenjave v Izraelu. Študij v Izraelu je mogoč preko Erasmus+ izmenjave ali s pomočjo bilateralne štipendije, ki jo ponuja Izrael.

V sklopu Erasmus+ študijske izmenjave, UP FAMNIT ponuja 2 odhodni mesti za študente z vseh stopenj študija. Izmenjava traja do 5 mesecev (en semester). Študenti, ki se odločijo za izmenjavo, prejmejo finančno podporo v obliki štipendije ter (delno) kritje potnih stroškov. Več informacij o Erasmus+ izmenjavi je na voljo v razpisu (rok za prijavo je podaljšan do konca novembra).

Druga možnost za študij v Izraelu je s pomočjo bilateralne štipendije, ki jo nudi Izrael. Štipendija slovenskim študentom omogoča študijsko izmenjavo v Izraelu za čas 8 mesecev ali učenje hebrejščine v obliki poletnega tečaja. Več informacij o razpisu je dostopnih tukaj. Rok za prijavo za štipendijo za študijsko leto 2018/2019 je 30. november 2017.

Vse zainteresirane študente vabimo k prijavi!


sreda, 20. september 2017 Na voljo dve bilateralni štipendiji za študij v Mehiki

Na voljo sta dve bilateralni štipendiji za kandidate, ki jih zanima študij v Mehiki v študijskem letu 2018/19 (s pričetkom meseca marca 2018).

Več informacij lahko kandidati pridobijo na spletni strani: https://www.gob.mx/amexcid/acciones-y-programas/becas-para-extranjeros-29785

Rok za oddajo prijave za štipendijo je 4. oktober 2017.

Prijave je potrebno poslati na naslov:
Embassy of Mexico
Renngasse 5/1
AT -1010 Vienna


petek, 15. september 2017 Sodelovanje na mednarodni konferenci ViNOrg 2017

Organizatorji 6. mednarodne konference Virtual and Networked Organizations: Emergent Technologies and Tools vabijo vse zainteresirane k oddaji člankov za sodelovanje na dogodku.

Konferenca ViNOrg 2017 bo potekala med 15. in 17. novembrom 2017 v mestu Póvoa de Varzim na Portugalskem.

Rok za oddajo prispevkov je 31. oktober 2017.

Več informacij je dostopnih na spletni strani ViNOrg 2017 ali e-mail naslovu vinorg@2100projects.org.


torek, 12. september 2017 Razpis za oddajo člankov v sklopu mednarodne konference IAS-15

Organizatorji 15. mednarodne konference o avtonomnih sistemih (IAS-15) vse zainteresirane obveščajo, da je odprt razpis za oddajo člankov. Konferenca IAS-15 bo potekala med 11. in 15. junijem 2018 v kraju Baden-Baden v Nemčiji.

Rok za oddajo člankov je 1. februar 2018, obvestilo o izbranosti pa sledi do 15. aprila 2018.

Vabilo in dodatne informacije o razpisu so dostopne TUKAJ.

Več  informacij o konferenci je mogoče dobiti  na spletni strani www.ias-15.org, za dodatna vprašanja pa so organizatorji dosegljivi na e-naslov contact@ias-15.org .


sreda, 23. avgust 2017 Odprtje razpisa za pridobitev štipendije švicarske vlade

Švicarska vlada odpira razpis za več vrst štipendij za študijsko leto 2018/2019:

Zainteresirani kandidati lahko prejmejo prijavne dokumente izključno na osebno zaprosilo, ki ga morajo poslati na elektronski naslov: lju.vertretung@eda.admin.ch

Veleposlaništvo Švice v Republiki Sloveniji bo vloge sprejemalo od 3. septembra 2017 do 30. novembra 2017.

Vloge lahko kandidati oddajo po pošti ali osebno na naslovu veleposlaništva. V primeru osebne oddaje vloge, je potrebna predhodna najava, in sicer na e-naslov lju.vertretung@eda.admin.ch.

Knjižica z navodili za prijavo je dostopna TUKAJ.

Spletna stran s podrobnejšimi informacijami je sledeča: https://www.sbfi.admin.ch/sbfi/en/home/bildung/scholarships-and-grants/swiss-government-excellence-scholarships-for-foreign-scholars-an.html


ponedeljek, 24. julij 2017 Opravljanje prakse v Bolgariji

American University in Bulgaria ponuja možnost opravljanja prakse na delovnem mestu: pomoč projektni skupini na področju študija v tujini.

Glavne naloge:

 • administrativna podpora projektni skupini na področju študija v tujini
 • pomoč pri oblikovanju promocijskega in informativnega materiala
 • pomoč pri načrtovanju in organiziranju vseh srečanj z namenom informiranja, delavnic za usposabljanje, sej, mednarodnega tedna ter drugih aktivnosti in dogodkov povezanih s študijem v tujini

Informacije o opravljanju prakse:

 • čas opravljanja prakse: 4 mesece (en semester) ali 9 mesecev (eno študijsko leto),
 • pričetek dela: 1. september 2017 (jesenski semester) ali 15. januar 2018 (spomladanski semester),
 • 8-urni delavnik vsak dan od ponedeljka do petka,
 • praksa se lahko opravlja v okviru Erasmus+ programa ali katerega drugega sporazuma za opravljanje prakse z možnostjo štipendiranja,
 • od kandidata se pričakuje fleksibilnost, točnost, kreativnost, zanesljivost, natančnost in delavnost.

Zaželene izkušnje in veščine:

 • odlično aktivno pisno in ustno znanje angleščine (B2 ali višje – Level of Common European Framework or Reference for Languages),
 • poznavanje in uporaba Microsoft Office programov (in podobno),
 • poslušanje in komunikacijske spretnosti (pisne in ustne),
 • organizacijske spretnosti.

Prednost bodo imeli študenti  z znanjem kitajskega ali japonskega jezika (poleg angleškega jezika).

Prijava naj vsebuje:

 • življenjepis (CV) v angleškem jeziku,
 • motivacijsko pismo v angleškem jeziku.

Kandidati naj svoje prijave pošljejo na e-naslov mhandzhiyska@aubg.edu.

Rok za prijavo je do četrtka, 10. avgusta 2017. Sprejeti so lahko samo kandidati, ki imajo pravico do dela v Bolgariji (Evropski državljani lahko delajo v Bolgariji brez omejitev in brez potrebe po delovnih dovoljenjih).

Kandidati bodo o izbiri obveščeni do 14. avgusta 2017.


ponedeljek, 3. julij 2017 Vabilo na 10. znanstveno konferenco za študente v Banja Luki

V Banja Luki bo tudi letos, od 27. do 30. novembra 2017, potekala že 10. znanstvena konferenca »Študenti in znanost« (StES 2017) z mednarodnim sodelovanjem. Konferenca ponuja študentom iz različnih koncev sveta priložnost predstavitve njihovih novih znanstvenih dosežkov.

Prijava za predstavitev na konferenci mora vsebovati:

 • naslov znanstvenega dela
 • ime in priimek avtorja (in soavtorja)
 • naziv ustanove (univerze in fakultete)
 • ime, priimek in naziv mentorja
 • e-mail naslov avtorja
 • znanstveno področje dela
 • obnovo (največ 250 besed)
 • ključne besede (3 – 6 besed)
 • vse omenjeno mora biti napisano v obeh jezikih (srbsko ali bosansko ali hrvaško IN angleško)

Prijave morajo biti oddane na e-naslov paper.stes@unibl.org. Rok za prijavo in oddajo del je 10. september 2017.

Vabilo s predstavljenimi znanstvenimi področji konference, dodatnimi informacijami in kontakti je dostopno tukaj.

Za dodatna vprašanja in informacije je na voljo tudi uradna spletna stran www.stes.unibl.org ali e-mail naslov stes@unibl.org


petek, 30. junij 2017 Možnost študija na Tajskem

Ministrstvo za izobraževanje s Tajske v okviru procesa ASEM ponuja možnost študija na Tajskem.

Vse zainteresirane študente vabimo, da se za več informacij osebno oglasijo v Mednarodni pisarni UP FAMNIT.


petek, 16. junij 2017 Vabilo na dogodek v Bruslju na temo oljkarstva

Univerza v Jaenu (UJA) se nahaja v andaluzijski regiji (Španija), katera je glavni proizvajalec olivnega olja na svetu. Z namenom spodbujanja sodelovanja med raziskovalci, malimi in srednjimi podjetji, združenji, upravami, univerzami in raziskovalnimi inštituti, UJA organizira dogodek, na katerem bodo pozornost namenili predvsem možnostim financiranja oljkarskega sektorja (v sklopu projektov in programov H2020, PRIMA, LIFE, INTERREG, BBI, itd.)

Dogodek R&I Project z namenom informiranja in mreženja aktivnih na področju oljkarstva, bo tako potekal v Bruslju, 29. junija 2017, med 9.30 in 16.30.

Prijave in informacije o dogodku so dostopne preko spletne strani: http://ec.europa.eu/research/index.cfm?pg=events&eventcode=464984D5-EAC0-A4FC-08998BFD5B014C73

Vabljeni so posamezniki s področja analitske kemije, biomas, biokemije, avtomatizacije, ekonomije, ekologije, genomike, epidemiologije, zdravja, marketinga, tehnološke proizvodnje in robotike, ki so aktivni na področju oljkarskega sektorja.

Za vsa dodatna vprašanja so organizatorji dogodka dosegljivi na e-mail naslovu: mnmunoz@ujaen.es 


sreda, 14. junij 2017 Opravljanje prakse pri podjetju BD Electronic

Nemško podjetje BD Electronic s sedežom v Mainzu in podružnico na Malti, išče kandidate za opravljanje prakse v podjetju.

Podjetje se ukvarja z distribucijo elektronskih komponent, predvsem s hitro dostavo starejših in težko dobavljivih komponent do globalnih podjetij. Opravljanje prakse je mogoče preko Erasmus+ programa ali samostojno. Kandidate iščejo predvsem s področij prodaje in nabave, računovodstva, kadrovske službe, informacijskih tehnologij in marketinga.

Kontaktna oseba za vsa dodatna vprašanja ali informacije je Francesco Sertori (francesco.s@mlcomponents.com).


torek, 6. junij 2017 Študenti računalništva in informatike vabljeni na opravljanje prakse v Pragi

Filozofska fakulteta v Pragi (Faculty of Arts, Charles University), v sklopu Erasmus + programa pripravništva, ponuja možnost opravljanja prakse na delovnem mestu: razvijalec spletnih in mobilnih aplikacij v Mednarodni pisarni.

Glavne naloge:

 • razvijanje spletne/mobilne aplikacije namenjene Erasmus+ študentom
 • oblikovanje aplikacije
 • sodelovanje s koordinatorji iz Mednarodne pisarne

 

Pogoji:

 • čas opravljanja prakse: 2 meseca (julij in avgust 2017, z možnostjo podaljšanja)
 • pričetek dela v začetku meseca julija
 • Erasmus+ dogovor ali kateri drugi sporazum za prakso/štipendijo
 • namestitev je urejena v študentskem domu
 • povračilo potnih stroškov za čas dela v Pragi

 

Zaželene izkušnje in veščine:

 • spletne aplikacije: PHP/Python (ali podobno), SQL, JavaScript, REST/SOAP/WSDL (ali podobno, osnovno poznavanje), Git/Svn (ali druge različice sistema)
 • mobilne aplikacije: Android / iOS (osnovno znanje ustvarjanja aplikacij)
 • izkušnje iz programiranja in grafičnega oblikovanja (ali podobno)
 • aktivno pisno in ustno znanje angleščine ali češčine
 • dobro poznavanje Adobe programske opreme: Photoshop, Ilustrator, InDesign
 • natančnost in organiziranost pri delu
 • poznavanje programa Erasmus+ je prednost

 

Prijava naj vsebuje:

 • kratko motivacijsko pismo
 • življenjepis (CV)
 • predstavitev izkušenj povezanih z ustvarjanjem in oblikovanjem spletnih / mobilnih aplikacij

Kandidati naj svoje prijave pošljejo na e-naslov: erasmusin@ff.cuni.cz. Rok za prijavo je torek, 20. junij 2017, do 23:59 ure (Srednjeevropski čas).

Razgovori preko Skypa bodo potekali v tednu po 20.6. s kandidati, ki bodo izbrani v ožji izbor.

Za vse dodatne informacije ali vprašanja se zainteresirani lahko obrnejo na e-naslov erasmusin@ff.cuni.cz


ponedeljek, 29. maj 2017 Tretji razpis za štipendije v okviru projekta SUNBEAM

V okviru projekta SUNBEAM je objavljen tretji razpis za štipendije. Prijave so mogoče do 12. julija do 11.00 ure (po Srednjeevropskem času).

Prijave na razpis potekajo preko uradne spletne strani projekta SUNBEAM (http://www.sunbeam.univpm.it/EN/apply-now). Vse morebitne izmenjave se morajo pričeti med oktobrom in 31. decembrom 2017.

Razpis velja samo za postdoktorske študijske izmenjave.

Prednostna vsebinska področja za dodelitev štipendije:

 • »modra rast«,
 • kakovost okolja,
 • povezovanje regije,
 • trajnostni turizem;

petek, 26. maj 2017 Še so na voljo štipendije za študijske obiske dijakov in študentov

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS sporoča, da so sredstva na 228. javnem razpisu za štipendiranje študijskih obiskov dijakov in študentov v tujino, še na voljo.

Sredstva so namenjena štipendiranju vsaj 3-tedenskih študijskih obiskov študentov ter vsaj 2-tedenskih študijskih obiskov dijakov v obdobju od 1. 10. 2016 dalje, pri čemer se mora študijski obisk pričeti najkasneje 30. 9. 2017. Sredstva se dodelijo za pokritje neposrednih stroškov študijskega obiska.

Zadnji rok za prijavo je 30.9.2017.

Vse informacije glede razpisa najdete na tej povezavi.

Dodatne informacije je možno v času uradnih ur dobiti tudi osebno na naslovu sklada ali telefonsko pri Minki Glinšek na 01 43 45 893 ali minka.glinsek@sklad-kadri.si.


petek, 26. maj 2017 Razpis za Mednarodno parlamentarno štipendijo (IPS) Nemškega zveznega parlamenta

Želite postati sodelavec Nemškega zveznega parlamenta?

Nemški zvezni parlament ponuja v sodelovanju z univerzami Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität Berlin, Technische Universität Berlin priložnost, da v času 13-tedenskega praktičnega dela pri poslancu zveznega parlamenta spoznate nemški parlamentarni sistem in politične procese odločanja ter pridobite praktične izkušnje na področju parlamentarnega dela.

Mednarodna parlamentarna štipendija je namenjena visoko kvalificiranim in politično zainteresiranim mladim, ki se želijo po zaključku programa vrniti v svojo domovino in aktivno ter odgovorno sooblikovati demokratično prihodnost svoje države.

Rok za prijavo je vsako leto 30. junij. Upoštevane bodo samo tiste vloge, ki bodo vložene preko elektronske pošte.

Pogoji:

  -  slovensko državljanstvo

  -  zaključen univerzitetni študij

  - zelo dobro znanje nemškega jezika

  -  poznavanje nemške politike, družbe in zgodovine

  -  mlajši od 30 let ob nastopu štipendije

Štipendija:

   - 500 EUR mesečno

  -  plačano bivanje ter stroški zavarovanja in potovanja

 

Na spletni strani Nemškega veleposlaništva Ljubljana ali Nemškega zveznega parlamenta lahko interesenti najdete podrobnejše informacije in obrazce za prijavo.

http://www.laibach.diplo.de/Vertretung/laibach/sl/06-kultur-und-bildung/studieren-in-deutschland/Stipendien/IPS__Seite_20SVN.html

http://www.bundestag.de/europa_internationales/internat_austausch/ips/slowenien/245056


petek, 26. maj 2017 Zadnja možnost za prijavo na Mednarodni teden študentov v Beogradu

V Beogradu bo tudi letos poleti potekal že tradicionalni, 11. Mednarodni teden študentov (ISWiB – International Studet Week in Belgrade). V sklopu festivala bodo letos organizirane različne delavnice, ki se bodo s problemi današnje družbe ukvarjale z uporabo različnih metod: glasbene, fotografske, novinarske, pogovorne, arhitekturne …

Festival bo potekal v Beogradu od 16. do 24. julija 2017. Še zadnje prijave na festival so mogoče preko spletnega obrazca, ki ga lahko najdete na spletni strani ISWiB (www.iswib.org) ali na uradni Facebook strani (https://www.facebook.com/iswib).

Postopek prijave poteka v 2 korakih:

 • izpolnitev spletnega obrazca za prijavo
 • Skype razgovor

Pogoji za prijavo:

 • študent/ka ali pred kratkim diplomirana oseba, ki za vstop v Republiko Srbijo ne potrebuje vize
 • starost med 18 in 30 let
 • izpolnjena morata biti oba koraka prijave (spletni obrazec in Skype razgovor)

 

Zadnji rok za prijavo na Mednarodni teden študentov je 28. maj do 23:59 ure (po srednjeevropskem času).

 

Cena prijave za tuje študente je 150 €, za domače študente pa 20€.

V ceni prijave je za tuje študente vključena: namestitev, obrok (3 obroki na dan), vsi stroški delavnic, potrdilo o udeležbi in majčka. Potne stroške in ostale osebne stroške pokrije udeleženec sam.

Več informacij lahko najdete na uradni spletni strani festivala: http://iswib.org/index.php


petek, 14. april 2017 Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani vabi na doktorsko poletno šolo

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani organizira doktorsko poletno šole, ki vključuje hkratno izvedbo tematik z različnih študijskih in raziskovalnih področij. 

Več v letaku in na spletni strani: http://www.ef.uni-lj.si/summerschool/doctoral


petek, 14. april 2017 Štipendije za Debate Academy Summer School 2017

Madžarska univerza University of Pécs podeljuje 6 štipendij za poletno šolo Pécs Debate Academy Summer School 2017 z naslovom »University Education and Student Life in the 21st Century” za študente univerz članic Rektorske konference Alpe-Jadran (AARC), ki bo potekala od 28.7. do 6.8.2017 v Pécsu.

Univerza na Primorskem je članica rektorske konference, tako da velja ponudba tudi za naše študente. Rok za prijave je 5.5.2017. 

Več informacij: 


sreda, 29. marec 2017 Eötvös Loránd University - Budapest Summer University 2017

Eötvös Loránd University organizira ELTE Budapest Summer University 2017, ki bo potekala med 14. in 25. avgustom v Budimpešti. 

Osnovni podatki: 


sreda, 29. marec 2017 Bilateralne štipendije za izmenjave v Srbiji

Republika Srbija je objavila poziv za prijave na bilateralne štipendije za študijsko leto 2017/2018. Slovenskim državljanom je na voljo osemnajst (18) mesečnih štipendij za študijsko in znanstvenoraziskovalno izpopolnjevanje na visokošolskih ustanovah oziroma na znanstvenoraziskovalnih inštitutih v Srbiji v posamičnem trajanju 3–6 mesecev. Prijavijo se lahko kandidatimlajši od 26 let.

Prijava mora vsebovati izpolnjen obrazec z vsemi zahtevanimi prilogami, in sicer 1 original in 1 fotokopijo celotne prijave.

Popolne vloge morajo prispeti na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v zaprti ovojnici s pripisom "Štipendije Srbije 2017/18" najkasneje do 16. maja 2017:

MIZŠ
"Štipendije Srbije 2017/18"
Masarykova 16
1000 Ljubljana

Dokončen izbor kandidatov je v pristojnosti Srbije.


sreda, 29. marec 2017 Štipendije za študij na Kitajskem

Veleposlaništvo Ljudske Republike Kitajske v Republiki Sloveniji obvešča, da bo veleposlaništvo podelilo štipendije trem slovenskim kandidatom iz Univerze na Primorske za študij v akademskem letu 2017/2018. 

Postopek prijave je sledeč: 

 1. Kandidati s priporočilom fakultete do 3. aprila pristopijo k veleposlaništvu za Pismo o dodelitvi štipendije Kitajske vlade in Obrazec za fizični pregled tujcev.
 2. Kandidati kontaktirajo neposredno svojo izbrano univerzo in jih prosijo za Pismo o sprejemu, 
 3. Kandidati morajo izpolniti in oddati spletno prijavo v informacijskem sistemu štipendij kitajske vlade. Navodila so dosegljiva v datoteki tu. Pri tem je zelo pomembno, da navedete pravilno številko "Agent No."
 4. Kandidati morajo poslati celotno prijavno dokumentacijo (v dvojniku) na našo fakulteto. Prijavni dokumenti so dosegljivi v datoteki tu. V primeru, da ne boste prilagali originalnih dokumentov, je potrebno priložiti tudi kontakte univerze, da veleposlaništvo lahko preveri Predsprejemno pismo. Poleg vsega tega, je potrebno priložiti tudi kopije krvnih izidov. Originalni Obrazec za fizični pregled tujcev in originalne krvne izide lahko obdržite za kasnejšo uporabo na Kitajskem. 
 5. Prijavo za vas nato vloži fakulteta do 15. aprila 2017. Veleposlaništvo dokumentov ne bo vračalo. 

POMEMBNI DOKUMENTI: 

 1. Navodila za uporabo informacijskega sistema štipendij kitajske vlade
 2. Prijava za štipendije kitajske vlade za 2017/2018

Zaradi kratkih rokov vsem zainteresiranim svetujemo, da se čimprej oglasijo v mednarodni pisarni. 


sreda, 22. marec 2017 Štipendije Ad futura za študij v tujini za leto 2017

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je konec decembra 2016 objavil javni razpis štipendij Ad futura za študij v tujini za leto 2017 (220. javni razpis). Štipendije so namenjene študentom na dodiplomskem oziroma enovitem magistrskem študiju in študentom na podiplomskem študiju 2. oziroma 3. stopnje.
Skupna višina razpisanih sredstev za vsa leta štipendiranja je v primerjavi z lanskoletnim razpisom višja. Posamezni vlagatelji lahko zaprosijo za štipendijo za šolnino do največ 15.000 evrov in štipendijo za življenjske stroške do največ 12.000 evrov za posamezno študijsko leto.

ROK ZA PRIJAVO: 19. 4. 2017.

Razpisna dokumentacija je dostopna na spletni strani sklada.

Tudi v letošnjem letu so organizirane delavnice za kandidate, ki se nameravajo prijaviti na 220. javni razpis štipendij Ad futura za študij v tujini za leto 2017.

Termini delavnic:

• sreda, 29. 3. 2017, ob 15.00 uri
• četrtek, 6. 4. 2017, ob 14.00 uri.

Prijave za udeležbo na delavnici pošljite na sledeči elektronski naslov ad-futura@sklad-kadri.si.
Pri prijavi navedite izbrani datum delavnice. Število mest je omejeno.


ponedeljek, 20. marec 2017 Možnost študijske izmenjave v Mehiki

Vse študente, ki jih zanima študijska izmenjava v Mehiki (Univerza Autónoma Metropolitana), v študijskem letu 2017/2018, naprošamo naj se osebno zglasijo v Mednarodni pisarni UP FAMNIT.

Rok prijave: 19.5.2017.


sreda, 15. marec 2017 Poletna šola v Nemčiji

Wuerzburg Summer School on Social Cognition and Neuroscience (SCONE) vabi vse zainteresirane študente, da se prijavite na poletno šolo v Wuerzburgu, v Nemčiji.

Poletna šola se bo odvijala med 23 in 28 julijem, 2017.

Strošek pristojbnine znaša 245€. V kolikor pohitite s prijavo lahko plačate manj in sicer 195€.

Rok za prijavo: 15 april 2017.

Program poletne šole lahko najdeš na sledeči elektronski povezavi: http://scone.psychologie.uni-wuerzburg.de/index.php?Seite=program&lg=en.

Več informacij o poletni šoli najdeš tukaj.

 


torek, 14. marec 2017 Poletna šola v Španiji

Univerza v San Sebastianu (Donostia), enemu izmed najlepših baskovskih mest in po oceni Tripadvisorja, mesto, kjer se nahaja najlepša plaža v Evropi - La Concha, vabi študente na poletno šolo. Namenjena je vsem tistim, ki bi se radi seznanili z baskovsko kulturo ter jezikom.

Dodatne informacije:

 • Jezik: angleški,
 • Število ur: 45,
 • Trajanje: 3-14 julij 2017,
 • Pristojbnina: 580€.

Rezervacijo je potrebno opraviti do 29.4.2017.

Dodatne informacije najdete na spletni strani: http://www.ehu.eus/en/web/basque-culture/home.

V kolikor imate dodatna vprašanja se obrnite na sledeči elektronski naslov: basque.culture@ehu.eus.


ponedeljek, 13. marec 2017 V zadnjem trenutku - mobilnost v okviru konzorcija

Zaradi sprostitve mest v sklopu projekta Enhancement of Students' Employability II ponujamo dodatne možnosti za vključitev študentov v program praktičnega usposabljanja v tujini (praksa v podjetju):

 • takojšna vključitev v projekt,
 • odhod v tujino najkasneje do 1. 4. 2017,
 • trajanje mobilnosti v tujini: 2 meseca, z možnostjo podaljšanja,
 • pomoč pri iskanju gostujočih podjetij.

POGOJ: status študenta

Projekt je namenjen študentom za pridobitev dodatnega praktičnega znanja, veščin in povečanje možnosti za prvo zaposlitev.

Za več informacij pokličite na tel: 040 436 839 (Sonja Markič) ali pišite na sonja.markic@zni.si.

Koordinator Erasmus+ konzorcija, ki izvaja projekt, je Zavod za Novodobno Izobraževanje (www.zni.si).


"Dobrodošli na Malti. Dežela zelo prijaznih ljudi, kjer ne poznajo prehodov za pešce in kjer v prometu velja pravilo večjega in močnejšega in kjer je ura »samo za lepo videt«."

Tako pravi Gaja Jenko, udeleženka projekta Enhancement of Students' Employability II, ki se je po enomesečni praksi v Krajinskem parku Strunjan odpravila na tromesečno praktično usposabljanje v Majjistral park na Malti. Prvi dnevi so ji prinesli veliko presenečenj, spoznanj o drugi državi, navdušenja nad soncem in prijaznostjo nad ljudmi, pa tudi zagona in idej na delovnem mestu, kjer vidi ogromno potenciala. 

 


petek, 10. marec 2017 Poletna šola trajnostnega razvoja znanosti v Franciji

Summer School of Sustainability Science bo potekala v Brestu, v Franciji, med 2 ter 7 julijem 2017.

Rok za prijavo je do 15 Aprila 2017.

Več informacij najdete v priloženem dokumentu:

V kolikor bi se radi prijavili na poletno šolo to storite s klikom na sledečo povezavo: http://enquete.univ-reims.fr/limesurvey/index.php?sid=23635.


torek, 7. marec 2017 Volontersko delo na Hrvaškem

Blue World Institute of Marine research and Conservation vabi mlade, da se kot volonterji pridružijo raziskovalnemu programu The Adriatic Dolphin Project (ADP).

Volontersko delo bo potekalo poleti, 2017.

Vse potrebne informacije najdete v priloženi brošuri.


torek, 7. marec 2017 Symbiose2017: simpozij evropskih študentov biologije na Švedskem

Študenti Biodiverzitete in Barstva narave ste vabljeni na letni simpozij evropskih študentov biologije SymBioSE, ki bo potekal od 24. do 31. julija 2017 v Lundu na Švedskem.

Namen 20. izvedbe simpozija je vzpostaviti znanstveno platformo za študente iz vse Evrope preko pestrega programa predavanj, delavnic, izletov in študentskih predstavitev.

Več informacij na spletni strani simpozija.


sreda, 1. marec 2017 Bi radi opravljali pripravništvo v AmCham podjetjih in hrati pridobili znanje s področja ekonomije?

V Ljubljani bo potekal že 6th Annual Summer Economics Institute (SEI 2017) student internship program, ki ga organizirata Ameriško veleposlaništvo v Ljubljani (U.S. Embassy Ljubljana) in Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji (AmCham Slovenia).

Vsi, ki bi radi opravljali pripravništvo v AmCham podjetjih in zraven pridobili znanje s področja ekonomije, vabljeni, da se prijavite.

Prijavite se lahko:

 • študentje drugega ali višjega letnika dodiplomskega študijskega programa,
 • študentje magistrskega študijskega programa.

Rok za prijavo: 17.3.2017.

Za več informacij kliknite tukaj.


četrtek, 23. februar 2017 Možnost opravljanja pripravništva v Združenem kraljestvu (UK)

European Student Placement Agency UK vabi študente s področja informacijskih tehologij ter inženiringa, da se prijavijo na praktično usposabljanje.

Inženiring

Informacijske tehnologije

Več informacij najdete na njihovi spletni strani.


četrtek, 23. februar 2017 Bi rad/a preživel/a 10 tednov v Ameriki?

The American Slovenian Education Foundation (ASEF) ponuja sredstva (kritje stroškov, bivanja ter poti) študentom na vseh treh stopnjah študija, da se poleti udeležijo 10 tedenskega raziskovalnega obiska v Ameriki. 

Rok za prijavo: 1. April 2017.

Za več informacij kliknite tukaj.

V kolikor imate dodatna vprašanja se obrnite na sledeči elektronski naslov: info@asef.net. 


ponedeljek, 20. februar 2017 Vabilo na študentsko konferenco v Litvo

Kaunas University of Technology vabi študente na konferenco “Mathematics and Mathematics and Natural Sciences: Theory and Applications”, ki bo potekala 24. aprila 2017 v mestu Kaunas, v Litvi.

Udeležba na konferenci je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava. Vsi zainteresirani se morajo prijaviti najkasneje do 31.5.2017.

Več informacij o samem programu ter prijavi najdete na njihovi spletni strani: http://ktu.edu/en/matematikos-ir-gamtos-mokslu-fakultetas/mgm.


četrtek, 16. februar 2017 Ponudbe za štipendije in študij na 2. in 3. stopnji v Franciji

Francoski inštitut v Sloveniji ponuja:

Štipendije za študij na stopnjah Master 1 ali Master 2

 • štipendijo v višini 615€/mesec
 • oprostitev plačila stroškov vpisa in stroškov za socialno varstvo
 • olajšan sprejem v študentski dom

Štipendije za kratka raziskovalna bivanja za doktorske študente:

 • 1-3 mesece (v letu 2017)
 • štipendija v višini 615€/mesec
 • oprostitev plačila stroškov za socialno varstvo
 • olajšan sprejem v študentski dom

Rok za oddajo vloge oziroma prošnje za štipendijo Francoske vlade (BGF) na Francoski inštitut v Sloveniji je 28. april 2017.

Več informacij, vključno s prijavnim obrazcem, najdete spodaj:


torek, 14. februar 2017 Tehnična Univerza v Rigi (RTU) vabi študente na poletno šolo

Riga Technical University (RTU) vabi študente, da se prijavijo na poletno šolo. Študenti lahko izbirajo med dvema šolama:

Summer School - Nonlinear Life

Šola se bo odvijala od 20.8.2017 do 31.8.2017 v Rigi.

Cena znaša 700€.

Summer School - Woodcraft and Art Summer School

Šola se bo odvijala od 14.8.2017 do 25.8.2017 v Rigi.

Cena znaša 700€.

 

Prijaviti se morate najkasneje do 5.5.2017.

Obrazec za prijavo najdete tukaj.

Za več informacij o programu lahko obiščete njihovo spletno stran: www.summerschool.rtu.lv.


četrtek, 9. februar 2017 Poletna šola na Sigmund Freud Univerzi

Poletna šola je namenjena študentom biopsihologije ter uporabne psihologije, ki bi radi nadgradili svoje znanje.

Več informacij o poletni šoli najdete na njihovi spletni strani: https://psychotherapy-science.sfu.ac.at/summer-school/.

Informacije glede urnika, pristojbnine ter predavanj najdete v priloženem dokumentu.


ponedeljek, 6. februar 2017 Univerza v Zagrebu ponuja štipendijo za poletno šolo 2017

Univerza v Zagrebu ponuja štipendijo za poletno šolo učenja hrvaškega jezika ter kulture. Potekala bo v Zagrebu, od 24. junija do 21. julija 2017.

Prijavijo se lahko študenti, ki študirajo na univerzah, ki so polnopravne članice rektorske konference Alpe-Adria. UP je polnopravna članica in ste študenti vabljeni k oddaji prijave. Obvestilo si lahko ogledate v priloženi datoteki.

Prijavnica je dosegljiva tu. 

Rok za oddajo prijavnice je 22.2.2017.

V kolikor imate dodatna vprašanja, jih pošljite na sledeči elektronski naslov: croatianlang@unizg.hr


ponedeljek, 6. februar 2017 ZNI objavil nov razpis za mobilnost študentov z namenom praktičnega usposabljanja v tujini

Objavljen je nov razpis ZAVOD-a ZA NOVODOBNO IZOBRAŽEVANJE, ki v okviru konzorcija, katerega članica je tudi Univerza na Primorskem razpisuje:

7 prosith mest za mobilnost študentov z namenom praktičnega usposabljanja v tujini v okviru programa ERASMUS + in projekta MOBILITY FOR ENHANCEMENT OF STUDENTS' EMPLOYABILITY III.

Več si lahko preberete v priloženem dokumentu.

Razpis je objavljen tudi na spletni strani UP: https://www.upr.si/sl/mednarodno/obvestila.


ponedeljek, 30. januar 2017 ESN išče nove člane

Društvo ESN Primorska se ukvarja z organizacijo obštudijskih dejavnosti za boljše in lažje vključevanje študentov na izmenjavi​​ v ​lokalno okolje in s promocijo mobilnosti.​ Je del evropske organizacije Erasmus Student Netwok (ESN), krovne evropske organizacije, ki spodbuja mobilnost in pomaga študentom na izmenjavi. Armada 34.000 prostovoljcev ponuja storitve za 200.000 študentov. Zelo aktivna je tudi sekcija ESN Primorska, ki skrbi za dobro počutje študentov, ki obiščejo Univerzo na Primorskem. 

ESN Primorska trenutno išče nove okrepitve, kar si lahko preberete v dopisu tu

Vsem študentom, ki se dobro počutite v mednarodnih okoljih in želite svojim kolegom približati izkušnjo Primorske in Slovenije, svetujemo, da se vključijo v delovanje društva. 

Ob tem še opomnimo, da vključevanje v društvo podpira tudi Univerza na Primorskem, ki ob izboru za mobilnost Erasmus+ daje prednost študentom, ki aktivno sodelujejo v podpornih aktivnostih za tuje študente. 


četrtek, 26. januar 2017 V zadnjem hipu - še dve prosti mesti za mobilnost

Študenti s statusom absolventa ali v zadnjem letniku, se lahko prijavite na na razpis za mobilnost usmerjenega praktičnega usposabljanja v tujini, ki ga kot pilotski projekt organiziramo v okviru konzorcija in v izvedbi Zavoda za Novodobno Izobraževanje (ZNI).

V okviru projekta program praktičnega usposabljanja poteka v treh fazah: 

 1. praktično usposabljanje v podjetju/organizaciji v Sloveniji (matično podjetje)
 2. 2-mesečno praktično usposabljanje v podjetju/organizaciji v tujini
 3. prenos znanj, izkušenj in praks v matično podjetje v Sloveniji

Mobilnost v tujini se mora zaključiti do 31.5., tako da interesenti pohitite!

Več informacij v vabilu, na spletni strani ali preko e-pošte


četrtek, 26. januar 2017 Poletna šola - trajnostna gradnja v Alpah

Univerza na Primorskem (UP FAMNIT) in Oregon State Universty (College of Forestry) iz ZDA organizirata skupno poletno šolo Prispevek gozdno-lesne verige h trajnosti grajenega okolja v Alpah (The Forest Sector's Contribution to Sustainability of the Built Environment in Alpine Europe)

Med poletno šolo se boste spoznali s trajnostnimi praksami gradnje v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Švici in na Hrvaškem. 

Potekala bo med 24.6. in 8.7., ovrednotena pa je s 6 kreditnimi točkami. 

Poletna šola je namenjena študentom iz Evrope in Severne Amerike. 

Več si lahko preberete na spletni strani: http://alpine-europe.famnit.upr.si/en/


sreda, 11. januar 2017 Objavljen je razpis Erasmus+ za 2017-18 (študij in praktično usposabljanje v tujini)

Objavljen je razpis Erasmus+ za študente. Omogoča prijave za študij in praktično usposabljanje v tujini med 1.6.2017 in 30.9.2018. 

Rok za prijave je 26.1.2016.

Razpis z vsemi prilogami in navodili je dosegljiv na povezavi tu. 


sreda, 4. januar 2017 Vlada INDIJE (Indian Council for Cultural Relations) ponuja štipendijo za študijsko leto 2017/18

Vlada INDIJE (Indian Council for Cultural Relations) ponuja eno štipendijo za študijsko leto 2017/18. 

Rok za prijavo je do 23. 1. 2017.

Vse informacije se nahajajo tukaj ter na spletni strani www.iccr.gov.in

V kolikor imate dodatna vprašanja se obrnite na sledeči naslov: hoc.ljubljana@mea.gov.in.


torek, 20. december 2016 Beijing Institute of Technology ponuja štipendije za izmenjavo / študij

Beijing Institute of Technology (BIT) je lociran v glavnem mestu Kitajske. Ustanovljen je bil leta 1940 in ga sestavljajo trije kampusi: Zhongguancun, Liangxiang in Xishan eksperimentalno območje in štiri fakultete. BIT združuje preko 25,000 študentov na vseh stopnjah ter 3,500 zaposlenih. 

Več o univerzi si lahko preberete tukaj in pa na njihovi spletni strani.

Univerza nudi v okviru promocije mednarodne izmenjave ter komunikacije možnost štipendiranja študija:  

 • 3x CSC (China Scholarship Council) štipendije za študente, ki bi radi opravljali celoten študij (MSc / PhD)
 • 5x BIT štipendija za izmenjavo (1 oz. 2 semestra) za študijsko leto 2017/2018 (MSc / PhD)

Za več informacij o štipendiranju kliknite tukaj.

UP FAMNIT mora posredovati nominacijo najkasneje do 15 marca 2017.

V kolikor imate dodatna vprašanja ali vas zanima študij na kitajskem in se želite prijaviti na izmenjavo / študij se obrnite na Službo za mednarodne zadeve: international@famnit.upr.si


  ponedeljek, 19. december 2016 Možnost opravljanja pripravništva na Irskem

  VIP WEB ponuja možnost opravljanja pripravništva (spletno razvijanje, spletni marketing):

  • obdobje: 3 - 12 mesecev
  • pripravništvo ni plačano
  • polovični / polni delovnik
  • delovni čas: 09:00 - 18:00
  • minimalno / maksimalno število ur na dan: 4 / 8
  • minimalno / maksimalno število ur na teden: 20-25 / 35 - 39
  • začetek: po dogovoru - odvisno od razpoložljivosti

  Opis dela ter zahteve si lahko preberete tukaj.

  V kolikor imate dodatna vprašanja se obrnite na sledeči naslov: ask@vipweb.ie


  ponedeljek, 19. december 2016 Objavljen je razpis Erasmus+ KA103 za mobilnost zaposlenih

  Objavljen je razpis Erasmus+ za zaposlene. Omogoča prijave za študij ter praktično usposabljanje.

  ROK PRIJAVE: 05.01.2017.

  Razpis je objavlen na spletni strani fakultete. 

  Za dodatna pojasnila vam je na voljo Služba za mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje preko e-naslova international@famnit.upr.si


  ponedeljek, 19. december 2016 Pridobitev štipendije za študij na Madžarskem v študijskem letu 2017/18

  Vsi študentje, ki boste odšli na študij na Madžarsko, imate možnost oddati vlogo za pridobitev štipendije za naslednje študijsko leto 2017/2018.

  Rok za vložitev vlog (po spletu) je 30. januar 2017. 

  Vrsta štipendiranja:

  • izmenjava - vse stopnje (3-10 mesecev)
  • celoten študij - vse stopnje (36/24/36 mesecev)
  • kratka ali dolga raziskovanaja (3 dni - 10 mesecev)
  • poletna šola (2-4 tednov)

  Sprejeti študentje so oproščeni plačila šolnine.

  Podrobnosti si lahko preberete v naslednjih dokumentih:

  Več informacij najdete tukaj.

  V kolikor imate dodatna vprašanja se obrnite na sledeči elektronsko naslov: INFO@TPF.HU


  ponedeljek, 19. december 2016 Možnost financiranja študijskega oz. znanstvenega obiska v tujini

  Sredstva lahko pridobijo študentje na vseh stopnjah, ki odhajajo na 3 do največ 10 tedenski študijski oziroma znanstveni obisk v tujino k slovenskim profesorjem, ki delujejo na akreditiranih ustanovah v tujini in katerim matična izobraževalna ustanova to mobilnost vrednoti kot del izobraževalnega programa v Sloveniji. 

  Sredstva se dodelijo za pokritje neposrednih stroškov študijskega obiska, in sicer:

  • za stroške nastanitve, prehrane in druge neposredne stroške v času obiska in
  • za potne stroške od prebivališča v Republiki Sloveniji do kraja, v katerem poteka obisk. 

  Sredstva je možno uveljavljati za študijske obiske, ki potekajo v obdobju od 1.1.2016 do vključno 30.9.2017.

  Rok prijave: do porabe sredstev oz. najdlje do vključno 30. 8. 2017. 

  Več si lahko preberete tukaj.

  V kolikor imate dodatna vprašanja se obrnite na sledeči elektronski naslov: info@sklad-kadri.si


  četrtek, 15. december 2016 Razpisana štipendija za študij v Avstriji

  Univerza Montanuniveristaet Leoben v Avstriji sporoča, da so podaljšali rok za prijavo na študijska izmenjavo.

  Študent ima možnost prejema: 

  • štipendijo v višini 750€/mesec
  • nima stroškov vpisnine 

  Obdobje izmenjave traja 12 mesecev, dva semestra študija ter 2 meseca prakse.

  Rok za prijavo je do 22.1.2017.

  Več si lahko preberete tukaj.

  V kolikor imate dodatna vprašanja se obrnite na sledeči naslov: incomings@unileoben.ac.at


  torek, 13. december 2016 Možnost pripravništva na Malti

  Nemško podjetje ML Components, s sedežem v Mainzu, nudi pripravništvo v njihovi podružnici na Malti.

  Plačano pripravništvo bo potekalo od januarja do marca. 

  Opis dela ter zahteve najdete tukaj.

  Nekaj pozicij je odprtih tudi za poletje.

  V kolikor imate vprašanja, lahko pišete na sledeči naslov nastja@mlcomponents.com.


  petek, 2. december 2016 Možnost pripravništva na Češkem

  Masaryk univerza v Brnu ponuja pripravništvo na različnih področjih: 

  Več informacij najdete tukaj.

  V kolior imate vprašanja lahko pišete na sledeči elektronski naslov internship@muni.cz.


  ponedeljek, 21. november 2016 Poletna šola kitajskega jezika in kulture v Šanghaju

  Konfucijeva učilnica Koper Univerze na Primorskem (KUK UP) bo v sodelovanju s Konfucijevim inštitutom Ljubljana in univerzo SUIBE iz Šanghaja študentom omogočila udeležbo na Poletni šoli Šanghaj 2017. KUK UP je prav tako zadolžen za priprave ter prijave na poletno šolo.

  UP je letos pridobila kar 40 mest za študente. Prepričani smo, da je Poletna šola Šanghaj 2017 izjemna priložnost, da se študentje neposredno srečajo s kitajsko kulturo, kar jim bo odprlo nove poglede in možnosti za bodočnost.

  Več informacij najdete tukaj. Ne pozabite spremljati novic, saj bo v kratkem tudi predstavitev poletne šole. 


  četrtek, 10. november 2016 Objavljen je razpis ERASMUS+ KA107 za mobilnost študentov v Argentini, Izraelu in Rusiji

  Študenti UP FAMNIT imate možnost, da se v okviru programa Erasmus+ udeležite izmenjave tudi na partnerskih univerzah v Argentini, Izraelu in Rusiji. 

  Rok za prijavo je 30. november 2016, več informacij pa lahko najdete v dokumentih spodaj. 

  ARGENTINA

  • število odhodnih študentov: 1
  • trajanje izmenjave: do 5 mesecev
  • štipendija/mesec: 650 €
  • kritje potnih stroškov: do 1.100 €
  • za študente na doktorski stopnji študija
  • več informacij najdete v razpisu

  IZRAEL

  • število odhodnih študentov: 2
  • trajanje izmenjave: do 5 mesecev
  • štipendija/mesec: do 650 €
  • kritje potnih stroškov: do 360 €
  • na voljo za študente vseh stopenj študija
  • več informacij najdete v razpisu

  RUSIJA

  • število odhodnih študentov: 1
  • trajanje izmenjave: do 5 mesecev
  • štipendija/mesec: 650 €
  • kritje potnih stroškov: do 820 €
  • na voljo za študente vseh stopenj študija
  • več informacij najdete v razpisu

  Za več informacij se obrnite na Službo za mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje UP FAMNIT: international@famnit.upr.si in osebno v času uradnih ur referata. 

  O možnostih se bomo pogovorili tudi na srečanjih, ki bosta potekali:

  • torek, 15.11.2016 ob 13:00 v predavalnici FAMNIT-MP2 in 
  • v sredo, 16.11.2016 ob 17:30 v predavalnici FAMNIT-Muzejski1.

  Vljudno vabljeni k prijavi in udeležbi na srečanju!

   

  četrtek, 10. november 2016 Možnost zaposlitve in opravljanja pripravništva v Mednarodnem podjetju Infonova

  INFONOVA je mednarodno IT podjetje in eden večjih delodajalcev na Avstrijskem Štajerskem, s kar 350 zaposlenimi. Sedež podjetja je v Gradcu in na Dunaju. 

  Podjetje je specializirano pri zagotavljanju tehnoloških ter podjetno usmerjenih rešitev in telekomunikacijskih ter medijskih storitev.

  Infonova ponuja 3 delovna mesta ter eno pripravništvo:

  Senior Java Software Engineer

  • delovno mesto v Gradcu
  • začetna plača: 2.789 bruto EUR/mesec 
  • več informacij najdete TUKAJ  

  Test Manager

  • delovno mesto v Gradcu
  • začetna plača: 2.789 bruto EUR/mesec
  • več informacij najdete TUKAJ 

  Solution Architect

  • delovno mesto v Gradcu in na Dunaju
  • plača: med 3.158 in 4.900 bruto EUR/mesec
  • Več informacij najdete TUKAJ 

  Internship Software Engineering

  • pripravništvo v Gradcu in na Dunaju
  • trajanje pripravništva: najmanj 3 mesece
  • Več informacij najdete TUKAJ

  petek, 4. november 2016 Odlična priložnost za opravljanje pripravništva na področju računalništva v Veliki Britaniji

  Europe Student Placement Agency UK je objavilo 7 novih pripravništev na področju računalništva in informatike.

  Na voljo so sledeča pripravništva (več informacij dobite s klikom na posamezne povezave):

  1) Software Development Internship (ALFBR3110)

  2) Software Development Internship (ALFDO3110)

  3) Mobile Application Developer Internship (GOMMA0211)

  4) Geoinformatics Internship (LIVGI0211)

  5) Cartography Developer Internship (LIVCD0211)

  6) Software Developer Internship (RALSD1710)

  7) Computer Science Internship (REDCS2510)

  Vsekakor odlična priložnost za vse študente računalništva in informatike, ki lahko s tem nadgradijo svoje znanje ter pridobijo dragocene izkušnje na svoji karierni poti.


  sreda, 2. november 2016 Mednarodna kmetijska konferenca za študente na Češkem

  Mednarodna konferenca Know-how exchange for young people in rural areas 2nd year je namenjena vsem mladim iz podeželjskih območij (kmetjeLAS predstavniki, podeželske nevladne organizacije, člani občin). Tema konference se bo osredotočala na poslovne priložnosti za mlade prevzemnike kmetij. Med dogodkom bodo organizirani tudi obiski kmetij.

  Odvijala se bo med 11.11.2016 ter 12.11.2016, v Chateau Křtiny (blizu Brna), na Češkem. Udeležba je brezplačna.

  V kolikor se želite udeležiti predavanj, se morate prijaviti. To lahko storite, če kliknete tukaj.

  Več o konferenci si lahko preberete tukaj.


  četrtek, 27. oktober 2016 Možnost pripravništva ali prostovoljnega dela pri Blue World Institute

  Blue World Institute (Veli Lošinj) nudi študentom Biodiverzitete in Varstva narave možnost opravljanja pripravništva ali prostovoljnega dela. Gre za izvajanje različnih aktivnosti v sklopu projekta Adriatic Dolphin Project 2017.

  Na kratko o Blue World Institute

  The Blue World Institute of Marine Research and Conservation izvaja svoje aktivnosti v sklopu treh programov - znanstveni, izobraževalni in naravovarstveni. Pri raziskavah se osredotočajo na velike morske vretenčarje z namenom njihove zaščite in zaščite ter ohranjanja morskega okolja. Rezultati prispevajo k ozaveščanju in izobraževanju širše javnosti. Inštitut je lociran na otokih v Jadranskem morju, s čimer je tudi izražena podpora trajnostnemu razvoju lokalnega okolja.

  Več informacij o delu pri Blue World Institute najdete tukaj: Pripravništvo / Prostovoljno delo.


  sreda, 26. oktober 2016 Sodelovanje na IAUP konferenci na Dunaju

  Med 5. in 8. julijem 2017 bo na Dunaju potekala že 18. IAUP konferenca (Triennial Conference & Young Scientists Conference). Vabijo vse zainteresirane študente in mlade raziskovalce za objavo in predstavitev svojih raziskav na temo trajnosti ter inoviranja in izobraževanja.

  Rok za objavo povzetkov je 31. oktober 2016.

  Podrobnejše informacije so na razpolago tukaj: Inoviranje in izobraževanje / Trajnost.


  ponedeljek, 17. oktober 2016 Srečanje s študenti o možnostih izmenjav v študijskem letu 2017/18

  EU si je do leta 2020 zadala cilj, da bo mobilnih 20 % študentov. Optimističen cilj, ki pa prinaša kar nekaj dodatnih priložnosti. Predvsem je pomembno ozavestiti, da Erasmus+ ni edini program, ki spodbuja mobilnosti študentov v Evropi in da tudi sam Erasmus+ ne spodbuja le izmenjav med institucijami v programskih državah. 

  S tem izhodiščem vabimo vse zainteresirane študente na srečanje, ki ga bomo izvedli v dveh terminih:

  • v torek, 15.11.2016 ob 13:00 v predavalnici FAMNIT-MP2 in
  • v sredo, 16.11.2016 ob 17:30 v predavalnici FAMNIT-Muzejski1.

  Predstavili vam bomo dodatne programe, v katere se je vključil UP FAMNIT, dodatne možnosti za Erasmus+ mobilnosti (tako v Evropi kot širše) in nekatere dodatne programe, ki še obstajajo. 

  Poleg tega bo srečanje namenjeno tudi načrtovanju prihodnjih aktivnosti mednarodnega vključevanja in izmenjav študentov UP FAMNIT, kjer boste imeli možnost izraziti svoje želje za nadaljnjo usmeritev. Nato pa bomo skupaj preverili možnosti.

  Vljudno vabljeni!


  četrtek, 6. oktober 2016 Možnost študijske izmenjave v Švici

  University of Applied Sciences and Arts Northwestern Switzerland nudi možnost študijske izmenjave v spomladanskem semestru 2017 za študente Računalništva in informatike. Študentom so na voljo številni predmeti v angleškem jeziku, poleg tega pa se lahko vključijo tudi v projektno delo s tamkajšnjimi lokalnimi podjetji.

  Rok za prijavo je 31. oktober 2016.

  Več informacij najdete tukaj.


  sreda, 27. julij 2016 Štipendije za študij in izmenjave v Nemčiji

  Z veleposlaništva Zvezne republike Nemčije sporočajo, da so objavljene štipendije za študij in izmenjave v Nemčiji za različne profile. Za študente, diplomante in osebje UP FAMNIT so ustrezne naslednje štipendije:  

  Za študente in diplomante: 

  • visokošolski poletni tečaji v Nemčiji za tuje študente in diplomante

  Za diplomante: 

  • študijske štipendije za diplomante z vseh znanstvenih področij

  Za doktorande, postdoktorande in mlade znanstvenike: 

  • raziskovalne štipendije - letne štipendije
  • raziskovalne štipendije - kratke štipendije
  • raziskovalne štipendije - promocija v Nemčiji

  Za visokošolske učitelje in znanstvenike: 

  • bilateralna izmenjava znanstvenikov
  • raziskovalna bivanja za visokošolske učitelje in znanstvenike

  Za Alumni: 

  • ponovna povabila za nekdanje štipendiste

  Seznam vseh štipendij z dodatnimi opisi in postopki prijave je na voljo na spletni strani www.funding-guide.de.

   


  sreda, 6. julij 2016 Sedem prostih mest za prakso v tujini

  Obveščamo vas, da Zavod za novodobno izobraževanje objavlja 7 prostih mest za mobilnost študentov z namenom praktičnega usposabljanja v tujini v okviru programa Erasmus+ in projekta Mobility for enhancement of student's employability II.

  Projekt je namenjen študentom ob koncu študija za dopolnitev njihovega celostnega znanja. S projektom želi konzorcij prispevati k razreševanju težav, s katerimi se srečujejo študenti ob vstopu na trg dela ter hkrati zagotoviti podjetjem (uporabnikom) kvaliteten, čim bolj usposobljen kader.

  Več podrobnosti in razpisna dokumentacija je na spletni strani: http://www.zni.si/erasmus-konzorcij.html.

  Razpis je odprt do porabe sredstev.


  sreda, 8. junij 2016 Brezplačna poletna šola na področju ribištva in akvakulture

  Univerza Szent István (Madžarska) vabi na brezplačno poletno šolo za študente. Letošnja tematika se navezuje na področje ribištva in akvakulture.

  Termin poletne šole: 4.7. - 9.7.2016

  Rok za oddajo prijavnic na spletni strani www.ceepus.info je podaljšan do 10.6.2016, zato pohitite s prijavo!

  Dodatne informacije o poletni šoli najdete na: http://mkk.szie.hu/dep/halt/ceepus_summer_course_2016/

  Vabljeni k prijavi!


  sreda, 25. maj 2016 Mednarodna pisarna dosegljiva tudi preko Skype

  Vsi študenti, ki ste v tujini in bi želeli govoriti s predstavniki mednarodne pisarne, nas lahko kontaktirate tudi preko Skype. Uporabniško ime mednarodne pisarne je Famnit-international. 


  ponedeljek, 23. maj 2016 Erasmus+ pripravništvo v Službi za mednarodno sodelovanje na Univerzi v Lizboni

  The School of Arts and Humanities (Univerza v Lizboni) išče študente, zainteresirane za Erasmus+ pripravništvo v študijskem letu 2016/17 v njihovi Službi za mednarodno sodelovanje.

  Vse potrebne informacije najdete v razpisu.

  Rok za prijavo je 1.7.2016 (1. semester) in 1.12.2016 (2. semester).

  Kandidati morajo poslati življenjepis in motivacijsko pismo na: luisa.santos@letras.ulisboa.pt.

  Za več informacij glede pripravništva, se obrnite na: internacional@letras.ulisboa.pt.


  ponedeljek, 23. maj 2016 Mednarodna poletna šola UNic na Cipru

  Univerza v Nikoziji (Ciper) vabi študente iz celega sveta k udeležbi na Mednarodni poletni šoli UNic!

  Mednarodna poletna šola UNic ponuja raznovrstne tečaje, kjer lahko vsak študent najde nekaj zase.

  Za letošnjo poletno šolo so na voljo naslednji tečaji:

  • Splošna angleščina
  • IELTS priprave
  • Angleščina za akademske namene
  • Angleščina v turizmu
  • Poslovna angleščina
  • Raziskovanje inženirstva

  Učni proces bo prepleten z različnimi aktivnostmi, ekskurzijami in delavnicami, kar bo za udeležence vsekakor edinstvena izkušnja. Vsi tečaji iz angleškega jezika bodo potekali v čudovitem obmorskem mestu Larnaca, tečaj "Raziskovanje inženirstva" pa bo potekal v prestolnici Nikozija.

  Poletna šola bo potekala v treh izmenah:

  • 1. izmena: 27.6. - 8.7.2016
  • 2. izmena: 11.7. - 22.7.2016
  • 3. izmena: 25.7. - 5.8.2016

  Po uspešno opravljenem tečaju, bodo študenti prejeli Potrdilo o udeležbi.

  Za več informacij o poletni šoli, se obrnite na iss@unic.ac.cy ali obiščite njihovo spletno stran http://iss.unic.ac.cy/.


  ponedeljek, 23. maj 2016 Srečanja s študenti

  Pred začetkom izpitnega obdobja, bodo organizirana tri srečanja mednarodnih pisarn s študenti: 

  SREČANJE O MOŽNOSTIH IZMENJAV IN POGOVOR O ŽELJAH ŠTUDENTOV

  EU si je do leta 2020 zadala cilj, da bo mobilnih 20 % študentov. Optimističen cilj, ki pa prinaša kar nekaj dodatnih priložnostih. Predvsem je pomembno ozavestiti, da Erasmus+ ni edini program, ki spodbuja mobilnosti študentov v Evropi in da tudi sam Erasmus+ ne spodbuja le izmenjav med institucijami v programskih državah. 

  S tem izhodiščem vabimo vse zainteresirane študente na srečanje v sredo, 1.6.2016 ob 11.00 v predavalnico FAMNIT-MP1. 

  Predstavili vam bomo dodatne programe, v katere se je vključil UP FAMNIT, dodatne možnosti za Erasmus+ mobilnosti (tako v Evropi kot širše) in nekatere dodatne programe, ki še obstajajo. 

  Poleg tega bo srečanje namenjeno tudi načrtovanju prihodnjih aktivnosti mednarodnega vključevanja in izmenjav študentov UP FAMNIT, kjer boste imeli možnost izraziti svoje želje za nadaljnjo usmeritev. Nato pa bomo skupaj preverili možnosti. 

  ERASMUS+ ODHAJAJOČI ŠTUDENTI - SESTANEK ZA ŠTIPENDIJE

  Institucionalna koordinarka Erasmus mobilnosti Univerze na Primorskem vabi vse outgoing študente, ki ste bili izbrani za mobilnost v študijskem letu 2016/2017 na sestanek, ki bo potekal 26. maja 2016 ob 11.00 uri v predavalnici FHŠ-Tramontana. 

  Predstavila vam bo vidike Erasmus+ programa in dodatno pojasnila postopke povezane s pridobitvijo štipendije za Erasmus+ mobilnost. 

  ERASMUS+ ODHAJAJOČI ŠTUDENTI - SESTANEK O VSEBINSKIH VIDIKIH

  Pred izpiti bomo tudi na UP FAMNIT izkoristili priložnost in se še enkrat dobili na srečanju odhodnih Erasmus+ študentov. Namen srečanja je pregled stanja prijav in priprave učnih sporazumov in razjasnitev preostalih odprtih vprašanj. Poleg tega se bomo pogovorili o postopkih, ki vas čakajo ob odhodu v tujino in o pomembnih vidikih same izmenjave (na kaj morate biti pozorni na gostujoči instituciji). 

  Za študente, ki boste v tujino odšli v zimskem semestru, bo to zadnje srečanje z mednarodno pisarno. 

  Srečanje bo potekalo v ponedeljek, 30.5.2016 ob 14.00 v predavalnici FAMNIT-Muzejski1.


  petek, 20. maj 2016 Možnost opravljanja Erasmus+ prakse na Slovaškem

  Kaj je Placement Slovakia?

  Placement Slovakia je program pripravništva za študente in diplomante iz Evropske Unije, ki jih zanima Erasmus+ praksa na Slovaškem.

  Kaj ponujajo?

  Program ponuja dve vrsti pripravništev:

  • Pripravništvo v podjetjih: minimalna doba opravljanja prakse je 5 mesecev. Praktikanti imajo poleg standardne podpore, zagotovljeno še brezplačno nastanitev v času opravljanja prakse.
  • Pripravništvo v nevladnih organizacijah: minimalna doba opravljanja prakse je 2 meseca. Praktikanti imajo zagotovljeno standardno podporo.

  Vsa njihova pripravništva so v angleškem jeziku, pričnete pa lahko kadarkoli v letu.

  Zakaj se prijaviti?

  • Program je za praktikante popolnoma brezplačen.
  • Najdejo vam ustrezno delovno pozicijo glede na vaše sposobnosti in pretekle izkušnje.
  • Pomagajo vam pri urejanju vseh potrebnih dokumentov in vam priskrbijo še dodatne informacije o državi, mestu, prevozu, itd.
  • V primeru opravljanja pripravništva v podjetju, vam priskrbijo brezplačno nastanitev.
  • + še mnogo dodatnih ugodnosti.

  Kako se prijaviti?

  Izpolnite prijavnico na njihovi spletni strani: www.placementslovakia.com


  ponedeljek, 9. maj 2016 Vabilo na predstavitev partnerskih univerz iz Evrope in ZDA ("International Week - sejem")

  V okviru Mednarodnega tedna Univerze na Primorskem se bo na »IW-sejmu« ('Fair – presentation of IW participants’ home universities to the students of the University of Primorska), predstavilo kar 18 tujih univerz iz Avstrije, Češke, Finske, Francije, Italije, Litve, Poljske, Madžarske, Slovaške, Španije, Velike Britanije in  Združenih držav Amerike.

  Če želite pridobiti informacije o možnostih izmenjav ter o študiju v tujini, vabljeni v sredo, 18. maja 2016, od 12:15 do 13:45, v avlo palače Armerija na Titovem trgu 4 v Kopru.

  Predstavile se bodo naslednje univerze:

  1.

  ALPEN-ADRIA-UNIVERSITÄT KLAGENFURT

  Avstrija

  2.

  CZECH UNIVERSITY OF LIFE SCIENCES PRAGUE

  Češka

  3.

  JIHOCESKA UNIVERZITA V CESKYCH BUDEJOVICICH, CESKE BUDEJOVICE

  Češka

  4.

  UNIVERZITA HRADEC KRALOVE, HRADEC KRALOVE

  Češka

  5.

  TAMPERE UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES

  Finska

  6.

  ECOLE SUPÉRIEURE INTERNATIONALE DE SAVIGNAC

  Francija

  7.

  UNIVERSITA DEGLI STUDI DI SASSARI, SASSARI

  Italija

  8.

  VILNIAUS KOLEGIJA, VILNIUS

  Litva

  9.

  PECSI TUDOMANYEGYETEM - UNIVERSITY OF PECS, PECS

  Madžarska

  10.

  GORNOSLASKA WYZSZA SZKOLA HANDLOWA IM. WOJCIECHA KORFANTEGO, KATOWICE

  Poljska

  11.

  UNIWERSYTET JAGIELLONSKI, KRAKOW

  Poljska

  12.

  UNIWERSYTET WARSZAWSKI, WARSAW

  Poljska

  13.

  SLOVENSKA TECHNICKA UNIVERZITA V BRATISLAVE, BRATISLAVA

  Slovaška

  14.

  SLOVENSKA ZDRAVOTNICKA UNIVERZITA V BRATISLAVE, BRATISLAVA

  Slovaška

  15.

  UNIVERSIDAD DE CADIZ, CADIZ

  Španija

  16.

  DE MONTFORT UNIVERSTY, LEICESTER

  Velika Britanija

  17.

  INDIANA UNIVERSITY - PURDUE UNIVERSITY INDIANAPOLIS (IUPUI)

  Združene države Amerike

  18.

  MISSISSIPPI STATE UNIVERSITY

  Združene države Amerike

  Vljudno vabljeni!


  petek, 29. april 2016 TANGO School v Trstu (4.-8.7.2016)

  Elettra Sincrotrone Trieste is an international multidisciplinary research center specialized in synchrotron and free electron laser radiation. Please visit our web site for more information (www.elettra.eu). 

  We are organizing at our site in Trieste, Italy, a school on TANGO Controls, a free and open source software framework for distributed control systems. TANGO is used in many European large experimental physics facilities and is developed collaboratively by an international community of research institutions. The school will give 15 students a general overview of the TANGO framework and the fundamentals to be able to develop software applications in the TANGO environment.

  The school will be held at our laboratory in Trieste, Italy, on 4-8 July, 2016.

  Attendance and accommodation costs will be covered by Elettra Sincrotrone Trieste. At the end of the school, the most deserving students will have the opportunity to attend an additional training period and may be called upon to contribute to the participation of Elettra Sincrotrone Trieste in the construction of new research facilities in Europe. 

  The application deadline is the 15th of May, 2016

  For more information visit the web site of the school: http://www.elettra.eu/Conferences/2016/TANGO_School/


  petek, 1. april 2016 Izmenjave - Republika Srbska

  Partnerska univerza Univerzitet u Istočnom Sarajevu nas je obvestila, da je Ministrstvo za izobraževanje in kulturo Republike srbske (Ministarstvo prosvjete i kulture Vlade RS) objavilo razpis za mednarodno izmenjavo študentov in akademskega osebja za študijsko leto 2016/2017 - Konkurs za medjunarodnu razmjenu studenata i akademskog osoblja u skolskoj 2016/2017.

  Na razpis se lahko prijavite tudi naši študenti in profesorji.

  Razpis je objavljen na spletni strani ministrstva.

  Univerzitet u Istočnom Sarajevu je za nas pridobil tudi razpis v latinici, ki si ga lahko preberete tu: RAZPIS

  Hkrati univerza predlaga, da se mobilnosti v okviru tega razpisa udeležijo osebe z znanjem nekdanjega srbsko-hrvaškega jezika; v nasprotnem primeru pa priporočajo krajša gostovanja in ne za obdobje celega semestra. Gostujoči profesorji lahko predavajo v angleščini, če jim to bolj ustreza. 


  ponedeljek, 21. marec 2016 LEAP SUMMIT, 5.-7. maj 2016, Zagreb

  Zagreb bo med 5. in 7. majem gostil konferenco LEAP Summit - 3 dnevno konferenco, ki bo združila preko 1.000 najboljših študentov sveta, mladih podjetnikov in drugih. 

  Udeleženci konference bodo lahko sodelovali v številnih govorih, pogovorih, okroglih mizah, delavnicah in dogodkih namenjenih mreženju s preko 30 govorniki iz največjih svetovnih podjetij, kot so IBM, Apple, Google, Facebook, Disney, P&G in številni drugi. 

  Kotizacije za študente, ki se boste prijavili pred 25. marcem znaša 225 hrvaških kun (približno 30 €). 

  Več informacij v vabilu in na spletni strani dogodka.  


  ponedeljek, 21. marec 2016 Štipendije za izmenjave v Črni Gori

  Ministrstvo za izboraževanje je razpisalo štipendije za slovenske študente, ki bi se želeli udeležiti izmenjave v Črni Gori. Na voljo je 18 mesečnih štipendij za mobilnosti do 6 mesecev, ki bodo potekale med 1.10.2016 in 30.9.2017. 

  Štipendije so na voljo za študente vseh študijskih programov, ki študirate na visokošolski instituciji in ste slovenski državljani. Štipendije pokrivajo: 

  • nastanitev in prehrano
  • osnovno zdravstveno zavarovanje
  • 100 € mesečne žepnine

  Rok za prijavo je 22.4.2016. 

  Več informacij in razpis sta na voljo na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.