Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

Druge možnosti

natisni

UP FAMNIT pogosto prejme različna vabila za prakse, štipendija in zaposlitvene možnosti izven navadnih mrež programov mobilnosti. Spodaj so na voljo aktualna vabila naših partnerjev, ustanov in podjetij.

Štipendijski program nemške fundacije za okoljena vrh

Nemška fundacija za okolje (DBU) vabi na sodelovanje v štipendijskem programu za državljane 19 držav srednje Evrope. Cilj programa je omogočiti diplomantom pridobitev nadaljnjih strokovnih kvalifikacij za reševanje nalog na področju okoljevarstva in naravovarstva v svoji domači državi.

Štipendija traja šest do dvanajst mesecev in vključuje večtedenski tečaj nemščine. Štipendisti si lahko sami izberejo gostiteljsko ustanovo v Nemčiji med številnimi univerzami, raziskovalnimi inštitutmi, podjetji ali društvi.

Pogoje štipendiranja najdete na spletni strani fundacije ali v brošuri.


Štipendije Nemške službe za akademsko izmenjavona vrh

Nemška služba za akademsko izmenjavo (DAAD) tudi v letošnjem študijskem letu ponuja različne štipendije za diplomante, raziskovalne štipendije za doktorande, postdoktorande in mlade znanstvenike, štipendije za delovna bivanja za visokošolske učitelje ter visokošolske poletne tečaje za tuje študente in diplomante v Nemčiji.

Podrobne informacije o posameznih štipendijah DAAD so na voljo na spletni strani www.funding-guide.de . Vprašanja v zvezi s štipendijami lahko naslovite tudi na Nemško veleposlaništvo v Ljubljani, kulturni oddelek (E-naslov: info@laibach.diplo.de , T: 01 479 03 00).


Štipendije odličnosti švicarske vlade za tuje študente in umetnikena vrh

Švicarska konfederacija vsako leto podeli vladne štipendije odličnosti za spodbujanje mednarodne izmenjave in raziskovalnega sodelovanja med Švico in več kot 180 drugimi državami. Štipendije odličnosti so namenjene mladim raziskovalcem iz tujine, ki so končali magisterij ali doktorat, in tujim umetnikom, ki so diplomirali:

Razpis je objavljen na spletni strani Švicarskega državnega sekretariata za izobraževanje, raziskovanje in inovacije, navodla za oddajo prijave pa so na voljo TUKAJ.

 Zainteresirani kandidati in kandidatke prejmejo prijavne dokumente izključno na osebno zaprosilo, ki ga pošljejo na elektronski naslov Veleposlaništva Švice v Republiki Sloveniji: ljubljana@eda.admin.ch

Veleposlaništvo Švice v Republiki Sloveniji vloge sprejema od 2. 9. – 1. 12. 2021, in sicer priporočeno po pošti ali osebno na naslovu veleposlaništva. Za osebno oddajo vloge je potrebna predhodna najava na ljubljana@eda.admin.ch


Poletne šolena vrh

UP FAMNIT vsako leto organizira številne poletne šole. Študenti, ki obiskujejo poletne šole, lahko pridobijo kreditne točke ETCS. Naše študente spodbujamo, da obiskujejo poletne šole in z tem poglobijo svoje znanje.

Seznam poletnih šol se nahaja tukaj.