Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

The 10th Workshop on Graph Classes, Optimization, and Width Parameters - GROW 2022

natisni

   

19. - 22. september 2022

Koper, Slovenija

 

Matematiki Univerze na Primorskem in Slovensko društvo za diskretno in uporabno matematiko - SDAMS, v sodelovanju s Fakulteto za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, so v letu 2020 pridobil organizacijo mednarodne konference GROW 2022 - The 10th Workshop on Graph Classes, Optimization, and Width Parameters, ki bo potekala od 19. do 22. septembra 2022 (prvotno je bila načrtovana v letu 2021, vendar so jo organizatorji, zaradi mednarodne udeležbe in COVID-19, prestavili v leto 2022).

Delavnice GROW so osredotočene na razrede grafov, različne širinske parametre ter optimizacijo. Dogodek povezuje različne strokovnjake, z namenom snovanja novih strategij pri soočanju z računsko zelo zahtevnimi problemi na grafih.

Gre za serijo konferenc, ki potekajo že od leta 2001, ravno 10. izvedba konference pa bo potekala v Kopru. Posebnost GROW konferenc je, da je udeležba možna samo na podlagi povabila, poleg tega pa potekajo vsako liho leto - zadnjo konferenco je leta 2019 gostila raziskovalna skupina Tehnične univerze na Dunaju
Seznam preteklih konferenc je na voljo tukaj