Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 26. november 2018 Študenti UP FAMNIT nagrajeni na natečaju Podjetna Primorska

V petek, 23. novembra, se je s tradicionalno slavnostno razglasitvijo zmagovalcev zaključil letošnji natečaj za najboljšo poslovno idejo Primorske »Podjetna Primorska 2018«, ki ga v sodelovanju s partnerji že dvanajsto leto organizira UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske.

Na letošnji natečaj se je prijavilo preko 30 podjetniških skupin, a le 17 je uspel preboj v veliki finale. Izbranim je Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske nudil možnosti za razvoj in izvedbo inovativnih podjetniških storitev in produktov. Z mentorskih programom, kjer so izpopolnjevali svojo poslovno idejo s pomočjo različnih strokovnjakov in številnimi delavnica, ki so jih organizirali, so finalisti osvojili znanja, ki jim bodo pomagala pri lažjem prodoru na trg.

V kategoriji Start-up Academic – Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem, ki je namenjena najboljšim podjetniškim idejam študentov UP, so podelili tri nagrade. Strokovno komisijo sta najbolj prepričali Nika Tomažič (Biodiverziteta) in Monika Kršić (Sredozemsko kmetijstvo) z biorazgradljivim lončkom iz tropin Cupgrape. Na drugo mesto se je uvrstil Goran Tubić (Računalništvo in informatika, MAG) z aplikacijo Domači zabojček, na tretje pa je pripadlo blogerki Jeri Lenardič, ki je predstavila Jerino slaščičkarno.

Vsem iskreno čestitamo za večmesečni trud, ki so ga vložili v razvoj originalne podjetniške ideje!

Več o ostalih nagradah in projektih lahko preberete na spletni strani UIP.