Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 21. maj 2018 Slovesna podelitev nagrad Mednarodnega matematičnega tekmovanja UP 2018

V petek, 18. maja, je v Prištini na Kosovu potekala slovesnost ob podelitvi priznanj udeležencem Mednarodnega matematičnega tekmovanja UP 2018. Tekmovanje so organizirali in izpeljali profesorji in študenti UP FAMNIT, ob podpori občin Priština in Peja.

Dogodka, ki se je odvil na Direktoratu za izobraževanje Občine Priština, so se udeležili predstavniki lokalnih oblasti ter seveda dijaki različnih srednjih šol, ki so se 16. aprila udeležili tekmovanja (več na tej povezavi).

Prisotne je nagovoril rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič, ki je poudaril pomen visoko izobraženega kadra za mlado državo. Ta mora poskrbeti zato, da ponudi mladim možnost študija v tujini, nato pa mora iste mlade privabiti nazaj in jim zagotoviti možnost oblikovanja razvoja države. Svoj poseg je sklenil z mislijo: »Že en sam kader, ki se ne vrne, je za majhno in mlado državo prevelika izguba.«
Prof. dr. Klavdija Kutnar je nato izpostavila mednarodno vpetost UP FAMNIT, kamor prihajajo študenti iz čedalje več držav. Podobne misli o pomenu mednarodnih priložnosti sta delila tudi namestnik župana občine Priština Selim Pacolli in Jonuz Salihaj, direktor Oddelka za izobraževanje Občine Priština.

 

 
Na fotografijah: prof. dr. Dragan Marušič, prof. dr. Klavdija Kutnar, Jonuz Salihaj (direktor Oddelka za izobraževanje Občine Priština) in namestnik župana občine Priština Selim Pacolli.

Osrednji del dogodka je bila podelitev certifikatov o sodelovanju in podelitev prve nagrade najboljšemu udeležencu. Med 19 tekmovalci je bil najboljši Besfort Shala, ki je prejel štipendijo za študij na Univerzi na Primorskem.

Namestnik župana je rektorju UP izročil še priznanje za odlično sodelovanje z Občino Priština, študenta UP FAMNIT Eda Kaja in Lisi Qarkaxhija pa sta za vložen trud pri organizaciji tekmovanja prejela zahvalo občine.

 

Čestitke vsem udeležencem in seveda prejemniku štipendije!