Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 21. januar 2022 Famnit gosti mednarodno izobraževanje učiteljev v sklopu projekta ELBA

Med 24. januarjem in 4. februarjem bo na UP FAMNIT potekalo 10-dnevno mednarodno izobraževanje učiteljev v sklopu ERASMUS+ projekta ELBA - Establishment of training and research centers and courses development on intelligent big data analysis in Central Asia.

Projekt ELBA je namenjen ustvarjanju priložnosti za usposabljanje visoko profiliranih strokovnjakov s področja Intelligent Big Data Analysis (IBDA) z različnimi multidisciplinarnimi ozadji, ter omogočanju dostopa do visoko učinkovite sodobne opreme, ki temelji na strokovnem znanju in tehnologijah EU. Te bodo prispevale k trajnostnemu razvoju izobraževalnih ustanov, lokalnih poslovnih podjetij in družbe na splošno.

Cilj projekta je, v sodelovanju z industrijo, izboljšati akademsko sposobnost strokovnjakov. Cilj uresničujemo z razvojem in izvajanjem multidisciplinarnega paketa tečajev, ki temeljijo na modulih za diplomante, magistre in strokovnjake inženirstva s področja IBDA v državah Srednje Azije.

V ta namen bo v prihodnjih dveh tednih potekalo izobraževanje, ki se ga bo udeležilo 28 učiteljev iz štirih partnerskih držav (Uzbekistana, Kazahstana, Kirgizistana in Tadžikistana). Izobraževanje s področja strojnega učenja in podatkovnega rudarjenja na masovnih podatkih bo potekalo po programu, ki je objavljen tukaj.

Podobno izobraževanje smo na UP FAMNIT že gostili septembra 2018 v okviru projekta ECCUM.