Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

ponedeljek, 25. april 2022 Priložnost za magistra/ico, ki bo delal/a doktorat na temo mednarodnega projekta Cool BatMan: Battery Thermal Management System Based on High Power Density Digital Microfluidic Magnetocaloric Cooling

Cilj projekta Cool BatMan je vzpostaviti fundamentalno razumevanje dinamičnega toplotnega obnašanja dveh fizikalnih pojavov sklopljenih v kompaktni magnetokalorični hladilni napravi. Magnetokalorični material bo združen s pojavom t.i. elektroomočenja na dielektriku, s čimer boste izdelali unikaten princip magnetokaloričnega hlajenja, ki bi lahko bil v prihodnosti uporaben v Li-ionskih baterijah v e-mobilnosti.

Iščejo doktorskega/ko kandidata/ko za delo na mednarodnem raziskovalnem projektu, za katerega so pridobili sredstva v sklopu sheme M-era.net. Gre za evropski konzorcij štirih inštitucij: Fakulteta za strojništvo (FS-UL), Inštitut Jožef Stefan (IJS), Leibniz Institute for Solid State and Materials Research Dresden in University of Barcelona. Kandidat/ka bi bila zaposlen/a na obeh slovenskih inštitucijah, bil/a pa bi tudi močno vpet/a v sodelovanje z ostalima tujima partnerskima inštitucijama.

KOMPETENCE KANDIDATA/KE

  • magisterij iz naravoslovne ali tehnične smeri,
  • sposobnost dela v interdisciplinarnem mednarodnem okolju,
  • želja po raziskovanju in učenju novih stvari.

Zainteresirane kandidate vabijo, da kontaktirate prof. dr. Hano Nemevšek Uršič (IJS) na hana.ursic@ijs.si.