Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 19. september 2016 Znanost za življenje – vseslovenski raziskovalni dogodek leta

UP FAMNIT se je aktivno vključil v vseslovensko prireditev »Znanost za življenje«, ki bo potekala v petek, 30. 9. 2016 od popoldanskih do nočnih ur. Aktivnosti bodo potekale tudi na različnih lokacijah v Kopru in Izoli, kjer bodo naši visokošolski učitelji in študenti organizirali pestro dogajanje namenjeno popularizaciji znanosti in zabavnemu učenju.

Dogodek je privlačen za vse, ki jih zanima, »kako deluje« in kaj znanost pomeni za naša življenja. Gre za izjemno priložnost zlasti za mlade, saj bodo spoznali različne vidike atraktivnega poklica raziskovalca, ki odpira vrsto kariernih možnosti. Udeleženci boste imeli priložnost sodelovati v zanimivih poskusih, delavnicah, ogledih laboratorijev in sproščeno druženje z raziskovalci v festivalnem vzdušju. Dobili boste odgovore na vrsto vprašanj, kot so: kako je biti raziskovalec, kaj vse raziskovalec počne, kako usklajuje delo s hobiji in družino…

Vse informacije so dostopne na spletni strani https://www.znanostzazivljenje.si

V okviru projekta je razpisan nagradni natečaj na temo »Znanost za življenje«, ki je namenjen učencem in dijakom. Več o tem lahko preberete na povezavi: https://www.znanostzazivljenje.si/sl/natecaji-in-nagradne-igre/vabilo

Za izvedbo dogodka vseevropske noči raziskovalcev v Sloveniji je bil na razpisu v okviru programa Obzorje 2020, aktivnost »Marie Skłodowska-Curie«, izbran konzorcij pod vodilnim partnerstvom Univerze v Mariboru, skupaj z Univerzo na Primorskem, Univerzo v Novi Gorici, Nacionalnim inštitutom za biologijo in Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer.

Pri dogodku sodelujejo tudi naslednje institucije: Pokrajinski muzej Koper, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Center eksperimentov Koper, Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Koper – Capodistria.