Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 18. junij 2013 Znani so finalisti natečaja "Podjetna Primorska 2013"

V finalni del natečaja za najboljši poslovni načrt primorske regije Podjetna Primorska 2013 se je uvrstilo 12 poslovnih idej, ki so bile po mnenju strokovne komisije najbolj inovativne, originalne, tržno naravnane in izvedljive. Finale sta si zaslužili tudi poslovna ideja z naslovom »MORSKA« s področja Prehranska dopolnila (Izdelava izdelkov in naravnega rakitovca za zdravstvene namene), študenta na UP FAMNIT Miha Šaberla, ki je tekmoval v kategoriji Optimist ter poslovna ideja z naslovom »COUNTER POINT« s področja IKT rešitve na področju zdravstva (Informacijski sistem za varno izmenjavo podatkov), predavatelja na UP FAMNIT, doc. dr. Petra Roglja, ki je tekmoval v kategoriji Navigator.

Na letošnji natečaj za najboljši poslovni načrt primorske regije Podjetna Primorska 2013 se je v roku prijavilo 25 poslovnih idej. Letos je med finalisti veliko študentov, predvsem iz Univerze na Primorskem. Poslovne ideje, katerih nosilci so študentski podjetniški timi predstavljajo 25% vseh prijavljenih poslovnih idej.

V finalni del natečaja se je uvrstilo 12 poslovnih idej - finalistov, štiri iz kategorije Optimisti in osem iz kategorije Navigatorji. V finale natečaja so se uvrstile poslovne ideje, ki so zbrale največ točk glede na kriterije ocenjevanja (originalnost in inovativnost, uporabnost in izvedljivost, tržno pozicioniranje in internacionalizacija, finančna izvedljivost, trajnostni vidik in donosnost).

Zmagovalec za najboljši poslovni načrt v kategoriji Optimist prejme vavčer v vrednosti 4.000 EUR in enoletno brezplačno uporabo spletnega računovodskega programa ter v kategoriji Navigator vavčer v vrednosti 4.000 EUR in enoletno brezplačno uporabo spletnega računovodskega programa. Med finalisti bo izbran še najboljši študentski poslovni načrt, ki bo nagrajen z vavčerjem v vrednosti 3.000,00 EUR in enoletno brezplačno uporabo spletnega računovodskega programa. Vavčer zajema paket svetovalnih in drugih storitev podpornega podjetniškega okolja.

Natečaj Podjetna Primorska organizira UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju s partnerjema Adriatic Slovenico in Zadružno kraško banko ter s podporo Univerze na Primorskem in pokroviteljev.

Več informacij najdete na: http://www.o-sta.com/msg.php?t=0&id=10856