Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 22. marec 2010 Zaključil se je Teden Univerze na Primorskem

V petek, 19. marca se je zaključil Teden Univerze na Primorskem, v okviru katerega so ves teden potekale predstavitve posameznih članic univerze in njenih dejavnosti.

V sredo, 17. 3. je potekala Slavnostna akademija Univerze na Primorskem, ki je letos prvič razpisala nagrade Skladov za znanstveno in pedagoško odličnost v letu 2009. Prejemniki nagrad so najboljši pedagogi in raziskovalci Univerze na Primorskem, nagradi sta prejela tudi sodelavca UP FAMNIT in UP PINT: doc. dr. Klavdija Kutnar in doc. dr. Aljaž Ule za svoje vrhunsko znanstveno delo v letu 2009. Nagrade so bile podeljene na slovesnosti, katere prvi govornik je bil letos predsednik vlade RS Borut Pahor.

V sredo ob 16. uri smo med drugim lahko prisluhnili tudi okrogli mizi “Univerza, inovativnost in (gospodarska) kriza: problemi, izzivi in rešitve”, ki je potekala v organizaciji UP v sodelovanju z Mestno občino Koper in na kateri so poleg rektorja UP prof. dr. Rada Bohinca z vabljenimi prispevki sodelovali tudi dekan UP FAMNIT prof. dr. Dragan Marušič, ter sodelavca UP FAMNIT mag. Rado Pezdir in doc. dr. Andraž Teršek, ki je dogodek skupaj s kolegom doc. dr. Urbanom Vehovarem z UP PEF tudi moderiral.

V četrtek popoldne smo na Famnitovi stojnici v koprski Taverni v okviru dogodka “Univerza na Primorskem se predstavi” lahko degustrirali oljčna olja (v okviru študija Sredozemsko kmetijstvo), spoznali študij Biodiverzitete, preverili svoje duševno zdravje z vprašalniki (sodelovanje Oddelka za preučevanje zdravja na UP PINT ter novega študija Biopsihologije) ter se o študiju matematike pogovorili s študenti Famnita.

V četrtek 18. 3. zvečer je na OŠ Antona Ukmarja potekala košarkaška tekma med zaposlenimi UP FAMNIT in UP PINT ter študenti, na kateri je sodeloval tudi dekan UP Famnit prof. dr. Dragan Marušič. Za le koš razlike so zmagali so študenti, pokal za najboljšega metalca trojk pa je prejel študent Blaž Majnik. Med zadnjo pavzo pa so se tako gledalci kot igralci lahko izkazali v metanju s sredine ter za to dobili nagrado, ki nam jo je sponzoriral Speed pub, zmagal je asist. mag. Boštjan Frelih. Med samim tekmovanjem so vsi gledalci imeli glasovne lističe, kjer so zapisali najboljšega igralca po lastni izbiri, zmagala sta Boštjan Frelih in Bojan Đorđević. Zmagovalci so prejeli pokale, druženje se je nadaljevalo v Speedu. Dogodek je moderirala predsednica ŠS Olga Kaljada.

V petek, 19. 3., ob 15 uri pa je v Sejni sobi palače Armerija UP v organizaciji Študentskega sveta UP FAMNIT potekal pogovor z doc. dr. Andražem Terškom z naslovomZ močjo argumenta nad poteze pravne države”.Po dveurni razpravi, ki jo je moderiral Matija Žgur, je bila predstavljena njegova zadnja knjiga Ustavna demokracija in vladavina prava. Dr. Teršek je v zahvalo za svoje sodelovanje na dogodkih prejel darilo vinske kleti Santomas.

Fotografije z dogodkov objavljamo v Famnitovi fotogaleriji