Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 16. julij 2013 Za nami je druga delavnica deležnikov živega laboratorija SME ViLLab

V četrtek, 4.7.2013 smo na UP FAMNIT organizirali delavnico z naslovom ''Vrednotenje okoljskih vplivov proizvodov in okoljske deklaracije''. Delavnice so se udeležila slovenska podjetja, ki sodelujejo kot deležniki živega laboratorija SME ViLLab. Cilj delavnice je bil predstaviti podjetjem pojem trajnostnega razvoja in njegov vpliv na nadaljnje trženje izdelkov. Podrobneje je bil predstavljen pomen ogljičnega odtisa izdelkov po standardu PAS 2050, življenjski cikel izdelka (LCA- Life Cyle Assesment) ter pomen pridobitve okoljske deklaracije za proizvode.

Cilj in namen okoljske deklaracije proizvodov (EPD- Enviromental Product Declaration) je spodbujati povpraševanje po okoljsko prijaznejših proizvodih v celotnem življenjskem krogu na podlagi zaupanja vredne informacije.


Foto: Mike Burnard

Projekt sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev Progetto finanziato nell'ambito del Programma per la Cooperazione Transfrontaliera Italia-Slovenia 2007-2013.