Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 23. november 2016 Vabljeni na prvo predavanje Famnitovih bioloških večerov 2016/17

1. PREDAVANJE FAMNITOVIH BIOLOŠKIH VEČEROV

Vabimo vas na predavanje z naslovom "Pravno varstvo narave - izkušnje nevladnih organizacij",
ki bo potekalo

 v četrtek, 1. 12. 2016, ob 18.30,

v Veliki predavalnici UP FAMNIT (Glagoljaška ulica 8, Koper).

Kratek opis predavanja:

Spoštovanje in varstvo narave sta v prvi vrsti izraz posameznikove kulture, čeprav naravo varujejo tudi pravni režimi, ki dovoljujejo ali prepovedujejo določena ravnanja. Nevladne organizacije imajo na tem področju pomembno vlogo, saj spremljajo zakonodajo in imajo možnost vključevanja v različne zakonodajne postopke. Zaradi zapletenosti in strokovne zahtevnosti le-teh je za učinkovito pravno varstvo nujno povezovanje naravoslovnih strokovnjakov in pravnikov.
Na predavanju bo mag. Šifkovič Vrbica predstavila, kako poteka pravno varstvo v praksi, kot primer pa bo ponudila varovanje volkov.

O predavateljici:

Mag. Senka Šifkovič Vrbica, univerzitetna diplomirana pravnica in magistrica socialne antropologije, je vodilna pravnica za področje okolja v okviru nevladnih organizacij. Že 15 let dela na Pravno-informacijskem centru nevladnih organizacij - PIC, ki ima status delovanja v javnem interesu na področju varstva okolja in nudi pravno podporo nevladnim organizacijam s področja varstva okolja, narave in urejanja prostora, spodbuja sistemske spremembe in se vključuje v izbrane pomembnejše postopke varstva okolja in narave. Mag. Vrbica sta Greenpeace Slovenija in Umanotera, zaradi svojih zaslug in strokovnega dela, nominirala za najvplivnejšo pravnico leta 2016.

Več informacij o bioloških večerih najdete TUKAJ.

Vljudno vabljeni!

 

Predavanje poteka v okviru projekta STARBIOS2 - Enhancing Responsible Biosciences, ki ga financira Evropska komisija iz okvirnega programa Evropske Unije za raziskave in inovacije Obzorje 2020.