Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 22. marec 2013 Vabljeni na predavanje Famnitovih bioloških večerov z naslovom "Tja in spet nazaj: Biološki tabori v Dalmaciji"

Vabimo vas na peto predavanje Famnitovih bioloških večerov, ki bo v torek, 26.3.2013, ob 19:30 v Mali predavalnici UP FAMNIT, v Kopru na Glagoljaški ulici 8.

Predavanje z naslovom "Tja in spet nazaj: Biološki tabori v Dalmaciji" bo imel Domen Trkov.

Kratka vsebina predavanja:
Domen Trkov, študent druge stopnje Varstvo narave, bo predstavil delo na večdnevnih terenih v Konavlah in delti Neretve. Terenski dnevi so bili organizirani s strani Društva varstvenih biologov, Biodiva in Društva študentov biologije DŠB. Terensko delo je vključevalo preučevanje rastlin in različnih skupin živali (mali sesalci, metulji, hrošči, kačji pastirji, vodni nevretenčarji, plazilci in dvoživke).

O bioloških večerih:
V letošnjem študijskem letu že tretjič zapored UP FAMNIT pripravlja Biološke večere, v katerih si želimo predstaviti čim več različnih raziskav biodiverzitete, izjemno raznolikega in zanimivega področja znotraj biologije. Pri predstavitvah sodelujejo tako redni predavatelji in asistenti, kot tudi gostujoči znanstveniki, ki sodelujejo z UP. S poljudnostjo predstavitev skušamo izjemno širok spekter tematik s področja aktualnih in aplikativnih raziskav biodiverzitete približati čim širši množici ljudi. Vabljeni ste vsi, ki vas zanima področje biodiverzitete in varstva narave!

Več informacij: http://bioloski-veceri.famnit.upr.si/sl/napovednik
Kontakt: bioevents@famnit.upr.si