Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 6. november 2013 Vabljeni na predavanje Famnitovih bioloških večerov z naslovom "Po sledeh wulfenovke do najvišjega vrha Albanskih Alp (Bjeshket e Nemuna - Prokletije)"

Vabimo vas na prvo predavanje v sklopu Famnitovih bioloških večerov v študijskem letu 2013/14, ki bo v četrtek, 14 .11.2013, ob 1 9 .00 uri v Mali predavalnici UP FAMNIT. Predavanje z naslovom " Po sledeh wulfenovke do najvišjega vrha Albanskih Alp (Bjeshket e Nemuna - Prokletije) ", bo izvedel doc. dr. Boštjan Surina .

Kratka vsebina predavanj: Predavatelj bo predstavil svoje dosedanje raziskave v Dinaridih in na Balkanskem polotoku s poudarkom na Prokletijah, skrajnem jugovzhodnem, najvišjem in najbolj vznemirljivem delu Dinaridov. Ob številnih botaničnih in geografsko-zgodovinskih zanimivostih Prokletij bo slušatelje seznanil z biotsko pestrostjo, endemizmom, zanimivimi in nerešenimi problemi v rastlinskem svetu območja med Albanijo, Kosovim in Črno goro.

O predavatelju: Boštjan Surina je svoje univerzitetno šolanje zaključil na Univerzi v Ljubljani in v okviru programa usposabljanja mladih raziskovalcev leta 2002 magistriral, leta 2004 pa doktoriral na Oddelku za biologijo Biotehniške fakultete, kjer je za svoj študijski uspeh prejel Jesenkovo nagrado. Po končanem doktorskem študiju se je kot Marie Curie štipendist pet let usposabljal na Botaničnem inštitutu Univerze na Dunaju (Avstrija) in v Prirodoslovnem muzeju Rijeka (Hrvaška). Od leta 2008 je kot predavatelj angažiran na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem. Raziskovalno se ukvarja s sistematiko, filogenijo in filogeografijo polimorfnih taksonov cvetnic na območju Dinaridov, Balkanskega polotoka in Sredozemlja.