Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 18. september 2013 Vabljeni na predavanje Famnitovih bioloških večerov z naslovom "Varstvo potrošnika z vidika zagotavljanja varne hrane"

Vabimo vas na prvo predavanje v sklopu Famnitovih bioloških večerov v študijskem letu 2013/14, ki bo v ponedeljek, 7.10.2013, ob 18.00 uri v Veliki predavalnici UP FAMNIT. Predavanje z naslovom "Varstvo potrošnika z vidika zagotavljanja varne hrane", bo izvedla dr. Elizabeta Mičović.

Kratka vsebina predavanj:
Predavateljica bo predstavila osnovne pravice potrošnikov, ki izhajajo iz zakona o varstvu potrošnikov. Kako in kdaj je lahko potrošnik žrtev nepoštenih praks (zavajanja z neustreznim označevanjem in oglaševanjem, potvorbe živil, morebitne zastrupitve...). Predstavila bo konkretne primere iz prakse in vlogo nosilcev živilske dejavnosti, inšpekcijskih služb in potrošnika.

O predavateljici:
Dr. Elizabeta Mičović je doktorica znanosti s področja varstvoslovja, v njeno poklicno področje pa spadajo živilska industrija, kontrola kakovosti, razvoj izdelkov, varna hrana, mikrobiologija, analize tveganja, upravljanje s tveganji, uradni inšpekcijski nadzor, javno zdravje in varstvo potrošnikov.

O bioloških večerih:
V letošnjem študijskem letu že četrtič zapored UP FAMNIT pripravlja Biološke večere, v katerih si želimo predstaviti čim več različnih raziskav biodiverzitete, izjemno raznolikega in zanimivega področja znotraj biologije. Pri predstavitvah sodelujejo tako redni predavatelji in asistenti, kot tudi gostujoči znanstveniki, ki sodelujejo z UP. S poljudnostjo predstavitev skušamo izjemno širok spekter tematik s področja aktualnih in aplikativnih raziskav biodiverzitete približati čim širši množici ljudi. Vabljeni ste vsi, ki vas zanima področje biodiverzitete in varstva narave!