Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

sreda, 10. oktober 2018 Vabilo na predavanje prof. dr. Larryja Crowderja (Stanford University), vodilnega svetovnega strokovnjaka na področju morskih varstvenih ved

Oddelek za biodiverziteto UP FAMNIT vabi na predavanji

»Navigating Our Way to Solutions for Marine Conservation«
in »Dynamic Ocean Management:
A novel approach to interactions between people and oceanic pelagic organisms«

v petek, 12. oktobra 2018, ob 12.00
v Veliki predavalnici 2 (VP2) na Glagoljaški 8.

Predaval bo prof. dr. Larry Crowder z Univerze Stanford (ZDA)

Prof. dr. Larry Crowder je profesor varstvene biologije morja na Morski postaji Hopkins Univerze Stanford (ZDA) in višji znanstveni svetnik na Inštitutu Stanford Woods. Njegove raziskave vključujejo proučevanje plenilskih odnosov v morju in dinamiko morskih prehranjevalnih spletov, populacijsko modeliranje, modeliranje prehranjevalnih spletov ter vpliv ribištva na morske ekosisteme.

Vodil je številne interdisciplinarne raziskovalne projekte in je bil direktor Centra za varstvo morja Univerze Duke ter Centra Ocean Solutions Univerze Stanford. Današnje raziskave Dr. Crowderja se osredotočajo na interdisciplinarne pristope v varstvu oceanov, vključujoč problematiko naključnega ulova v kontekstu klimatskih sprememb, prostorsko ekologijo, ekosistemski pristop varstvu morja ter dinamično prostorsko planiranje in upravljanje z oceani.

Dr. Crowder bo izvedel dve predavanji z naslovom »Navigating Our Way to Solutions for Marine Conservation«
in »Dynamic Ocean Management: A novel approach to interactions between people and oceanic pelagic organisms«. Potekali bosta v Veliki predavalnici 2 (Glagoljška 8, Koper), s pričetkom ob 12.00. Po predavanju bo sledila neformalna razprava, kjer bo prof. dr. Crowder na voljo za razpravo o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti svetovnih oceanov.

Vabimo vas, da se nam pridružite!