Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 11. junij 2015 Vabilo na poletno šolo »Kvaliteta življenja in potrebe v kontekstu dolgotrajne forenzične psihiatrične oskrbe«

Spoštovani,

vljudno vas vabimo, da se pridružite poletni šoli, ki jo v okviru Slovenskega centra za raziskovanje samomora (UP IAM) s podporo COST Akcije IS 1302 pripravljamo v Kopru, od 14.7. do 17.7, z naslovom  Kvaliteta življenja in potrebe v kontekstu dolgotrajne forenzične psihiatrične oskrbe (ang. Quality of life and needs in a long-term forensic psychiatric context).

Cilj obravnave forenzičnih psihiatričnih pacientov je izboljšanje duševnega in telesnega blagostanja, zmanjšanje tveganja za ponovitev z namenom vrnitve na prostost. Pri dolgotrajni forenzični psihiatrični oskrbi pacienti ostajajo zaprti daljše obdobje in datum izpusta ni znan. Zato je oskrba usmerjena predvsem v psihiatrično in zdravstveno nego ter optimizacijo kvalitete življenja pacientov. Ob tem se odpirajo vprašanja o tem, kakšne so potrebe pacientov, zadovoljitev katerih bi omogočila ustrezno psihiatrično in zdravstveno nego ter optimizacijo kvalitete življenja. Vprašanja o na primer avtonomiji, omejeni svobodi gibanja, omejitvah na področju partnerstva in spolnih odnosov so le delček tega, kar je potrebno nasloviti, če želimo doseči zgoraj navedene cilje.

V okviru poletne šole se bomo pod vodenjem Ellen Vorstenbosch in Dr. Judi Pettigrew v manjši skupini (do 18 udeležencev) dotaknili teh in številnih drugih vprašanj. Program je zastavljen interaktivno, z namenom, da bi 4-dnevno sodelovanje mednarodnih kolegov iz različnih področij dela lahko doprineslo k pozitivnim spremembam za uporabnike dolgotrajne forenzične oskrbe.

Dogodek poteka v okviru COST Akcije IS 1302, tako bo 8 udeležencem na podlagi njihovih motivacijskih pisem omogočena brezplačna udeležba s povračilom stroškov poti, nastanitve in dnevnih obrokov.

Več o dogodku, predavateljih, kotizaciji, programu si lahko preberete na naši spletni strani.

Vsi zainteresirani se najkasneje do 22. 6. prijavite preko spletnega obrazca.

Lep pozdrav,
Ekipa UP IAM SCSR in COST IS 1302


Za dodatne informacije smo vam na voljo na:
e-pošta: janina.ziberna@upr.si
tel: 040 490 580