Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 3. maj 2018 Vabilo na interaktivno delavnico »Komuniciranje znanstvenih dosežkov«

Oddelek za biodiverziteto UP FAMNIT vabi na

interaktivno predavanje
»Komuniciranje znanstvenih dosežkov«,

ki ga bo izvedla Jadranka Jezeršek Turnes
iz podjetja Kontekst science communication & engagement.

Predavanje bo v torek, 8. 5. 2018, ob 14.00,
v pritličnih prostorih Kettejeve ulice 1 v Kopru (študijska soba Galeb).

 

O interaktivnem predavanju:

Komuniciranje (v) znanosti je tema, ki je v zadnjih letih izjemno aktualna – saj pozicioniranje znanosti zlasti v Evropi in v ZDA zelo pomaga pri razvoju globalne konkurenčne prednosti držav. V zadnjem času se – zlati v Evropi – iniciative za komuniciranje znanosti tudi strokovno močno povezujejo v veliko multidisciplinarno mrežo strokovnjakov s področja komuniciranja, sociologije in naravoslovnih znanosti. V toku je veliko raziskav, ki merijo vpliv komuniciranja znanosti na razvoj znanosti in inovativnosti po posameznih državah ali disciplinah. Cilj interaktivnega predavanja je opolnomočenje in krepitev proaktivnosti na strani znanstvenikov in raziskovalcev za kakovostno in kredibilno poročanje o znanstvenih temah.

O predavateljici:

Jadranka Jezeršek Turnes je diplomirala na London Metropolitan University ter opravila MBA v okviru globalne oglaševalske mreže Ogilvy. V zadnjih letih je njen strokovni fokus komunikacijski management na področju raziskav in znanosti, saj je intenzivno vpeta v komuniciranje inovacij na področju znanosti ter vzpostavitve mednarodnih komercialnih mrež. Je članica globalne strokovne mreže »Public Understanding of Science and Technology« in članica organizacijskega odbora ProESOF Trieste 2020. Redno predstavlja prispevke na strokovnih konferencah v tujini in je članica uredniškega odbora tuje znanstvene revije iz tega področja, ki jo financira Ministrstvo za znanost Republike Poljske. Lani ji je Slovenska Znanstvena Fundacija podelila nagrado Prometej za odličnost komuniciranja v znanosti.

 

Srečanje bo potekalo pod okriljem mednarodnega projekta STARBIOS2 - Enhancing Responsible Biosciences, ki ga financira Evropska komisija iz okvirnega programa Evropske Unije za raziskave in inovacije Obzorje 2020.

https://www.famnit.upr.si/sl/resources/images/novice/starbios-eu.jpg:resizebox?892x160