Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 18. maj 2018 Vabilo na Famnitov biološki večer: »Lastništvo eksotičnih živali v luči biodiverzite«

Oddelek za biodiverziteto UP FAMNIT vabi na

Famnitov biološki večer z naslovom
»Lastništvo eksotičnih živali v luči biodiverzite«, ki bo
v torek, 22. 5. 2018, ob 17.00,
v Mali predavalnici 2 (MP2) na Glagoljaški 8.

Predavala bo Nika Leben, mag biol., ustanoviteljica in predsednica
Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo.

 

O predavanju:
Društvo ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo že dvanajst let združuje lastnike eksotičnih živali. Dvakrat letno prireja razstave eksotičnih živali v Ljubljani, izobražuje in osvešča o odgovornem lastništvu. Na predavanju bo predstavljeno delovanje društva, tema pa bo obravnavala tudi pasti lastništva eksotičnih živali, kot so morebiten izpust v naravo, problematika invazivnih vrst in vpliv na biodiverziteto. Na predavanju bo predstavljen  tudi Vivarij Bioexo, ki ga društvo odpira v neposredni bližini fakultete in možnost  sodelovanja s študenti.

O predavateljici:
Ustanoviteljica in predsednica Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo Nika Leben je magistra biologije. Po 15 letih dela na Biotehniški fakulteti se je leta 2011 odločila za samostojno podjetniško pot. S svojim delom širi pozitiven odnos do eksotičnih živali ter izobražuje in osvešča o odgovornem lastništvu ter vplivu na okolje. Sodeluje pri različnih projektih iz področja vzgoje eksotičnih živali, med katerimi je tudi odprtje Vivarija.

 

Predavanje bo potekalo pod okriljem mednarodnega projekta STARBIOS2 - Enhancing Responsible Biosciences, ki ga financira Evropska komisija iz okvirnega programa Evropske Unije za raziskave in inovacije Obzorje 2020.

https://www.famnit.upr.si/sl/resources/images/novice/starbios-eu.jpg:resizebox?892x160