Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 8. julij 2016 Vabilo na delavnico projekta W3B 22.9. v Bruslju

Vabimo vas k udeležbi zaključne delavnice deležnikov v okviru projekta W3B – »What We Wood Believe – Societal Perceptions of the Forest-Based Sector«, ki bo potekalo 22.9.2016 v Bruslju. Na srečanju bodo predstavljeni projektni dosežki in rezultati dela zadnjih dveh let.
Poudarek bo na pomenu obveščanja javnosti o novostih v gozdarsko-lesnem sektorju in na inovativni komunikaciji ter o njeni uporabi v širšem kontekstu.

Vabilo s programom najdete tu.

Na kratko o projektu:

V zadnjih nekaj desetletjih je naraščajoča okoljska ozaveščenost in vse večji interes družbe na področjih povezanih s trajnostjo privedla do večje osredotočenosti na gozdarstvo-lesni sektor. Povečano zanimanje in nove zahteve zahtevajo, da ta sektor jasno opredeli svoj položaj in pomen v zvezi s podnebnimi spremembami, dobavo surovin in bio-gospodarstvom ter se predstavi širši javnosti na razumljiv način. Zato je cilj projekta WoodWisdom ustvarjanje inovativne učinkovite strategije komuniciranje o pomenu evropskega gozdno-lesnega sektorja, kot tudi njihovih izdelkov in storitev za trajnostno družbo, kot tudi njena implementacija. . Na ta način je cilj strategije okrepiti družbeno sprejemljivost gozdarskega in lesnega sektorja. Več na projektni spletni strani