Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 19. april 2011 Vabilo na biološki večer

UP FAMNIT vabi na BIOLOŠKE VEČERE, ki bodo potekali v veliki predavalnici UP FAMNIT in bodo ponudili drugačen vpogled v svet bioloških pojavov, razložen na laikom razumljiv način.

Sedmo predavanje v okviru Bioloških večerov bo v sredo, 20.4.2011, ob 19ih v Veliki predavalnici UP FAMNIT, Glagoljaška 8. Predavanje z naslovom »Delfini v slovenskem morju« bo imel Tilen Genov, predsednik društva Morigenos.

Tilen Genov je ustanovitelj in predsednik društva Morigenos -  društva za raziskovanje in zaščito morskih sesalcev. Poleg tega je koordinator programa raziskovanja društva, slovenski predstavnik Evropskega društva za kite in delfine, član Evropskega društva za kite in delfine in član svetovnega Društva za znanost o morskih sesalcih. Društvo Morigenos je je neodvisna in neprofitna strokovna nevladna organizacija, ki skuša združevati znanstveno raziskovanje, monitoring, izobraževanje, ozaveščanje javnosti, razvoj kadrov in upravljanje z naravnimi viri, za učinkovito varstvo morskega okolja in biotske raznovrstnosti.