Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 17. maj 2023 VABILO: gostujoče predavanje Prof. Erica Hansena v sklopu projekta GOST UP

 

Prof. dr. Eric Hansen
Oregon State University, ZDA

Gostujočega predavatelja na UP FAMNIT gostimo v okviru projekta

GOST UP – Gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na Univerzi na Primorskem

v času od 15. do 19. maja 2023


V sredo, 17. 5. 2023, bo izvedel dve predavanji, in sicer:

- Wood Science at OSU | 15.00 – 16.00

- Cooperative Extension in the USA | 16:00-17:00 | predavanje s Scottom Leavengoodom

Predavanje bo potekalo v angleščini na InnoRenew, Livade 6a, Izola (predavalnica Sequoia) ter virtualno preko aplikacije Microsoft Teams (povezava)


Prof. dr. Eric Hansen je redni profesor s področja trženja gozdnih proizvodov in Vodja oddelka za lesno znanost in inženirstvo na državni univerzi Oregon (Oregon State University - OSU), kjer je zaposlen od leta 1994. Leta 1990 je diplomiral s področja upravljanja gozdnih virov na Univerzi v Idahu in doktoriral leta 1994 na Virginia Tech, kjer se je specializiral za trženje gozdnih proizvodov. Njegova trenutna raziskovalna področja so organizacijske inovacije, tranzicija biogospodarstva, družbena odgovornost podjetij in strateško trženje. Prof. Hansen je soavtor knjige Strategic Marketing in the Global Forest Industries, na OSU pa dodiplomskim in podiplomskim študentom ter predstavnikom iz gozdnega gospodarstva v regiji predava s področja upravljanja inovacij in trženja. Koordinira Inštitut za izvršni menedžment pri Severnoameriškem združenju veletrgovcev z lesom (NAWLA) in je član izobraževalnega odbora NAWLA.

Na UP FAMNIT bo v času svojega gostovanja predaval študentom doktorskega študija Obnovljivi materiali za zdrava grajena okolja v okviru doktorskega seminarja.

 

      
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.