Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 16. avgust 2022 V sodelovanju z Univerzo Claude Bernard Lyon 1 ustvarili spletno aplikacijo za uravnavanje temperature

Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT), je tokrat gostila izr. prof. dr. Lionela Medinija, ki se je v sklopu ERASMUS + izmenjave udeležil enotedenskega obiska od 2. avgusta do 8. avgusta 2022, pri prof. dr. Michaelu Mrissi. 

Dr. Medini je raziskovalec in izredni profesor računalništva na univerzi Claude Bernard Lyon 1 v Franciji. 

Obisk je bil namenjen tako raziskovalnim diskusijam, prenosu znanj in tudi predavanjem, ki so bila sestavljena iz treh različnih delov. Prvi del je vseboval tematiko o internetu stvari (IoT) in umetni inteligenci (Ai), sledil je razvoj spleta stvari (WoT) in razvoj spletnih aplikacij.

Predavanja so se neposredno navezovala na praktično delo, kjer so študentje eksperimentirali in uporabljali strojno opremo v lasti Univerze Claude Bernard Lyon 1.  Tako so s pomočjo znanja in primerne opreme  ustvarili spletno aplikacijo za uravnavanje temperature.

Spletna aplikacija dinamično zazna dejavnost uporabnika in tako tudi ustrezno prilagodi minimalno in maksimalno nastavitveno temperaturo.

Več lahko preberete tukaj.

     
                                                        Izsek iz predavanj izr. profDr. Lionela Medinija